DET MED FÖRÄLDRAMÖTE

Som jag har sagt tidigare var vi på föräldramöte i går. Eftersom vi inte har någon barnomsorg, några släktingar eller grannar som kan ta våra barn fick vi ta med de.
 När vi kom dit var vi så klart de enda som hade med oss barnen och alla kollade på oss. Tack o låv kom en mamma senare  med sin lilla bebis och en 7 årig son. Barnen(inte Tessy så klart)lekte i ett annat rum så de hörde inte vad vi vuxna pratade om så ingen fara med det.
 Mannen har så rätt så när han frågar mig varför  jag går på såna möten över huvud taget. Jag blir bara arg. Man vill ju att båda föräldrarna ska gå tycker jag. Alla vi kan ju uppfatta saker olika.
 Först fick vi alla föräldrar sitta i en rum och där presenterade rektor vilka lärare det var. Vi fick veta att alla skoler i hela Kumla kommun förutom våran har utbildad jumpa lärare. pengarna recker tydligen inte till just för våran skola, sen blev det ingen låvad matsal, där var de pengar igen och att skolan kommer inte ha en hemsida vart de lägger ut viktig information, ja ni gissade rätt inga pengar.
 Jag har ju fått o lära mig länge sedan att vi som bor i Hällabrottet är andra klassens medborgare. Det gäller både bussresor, underhåll av samhellet som till ex,blommor, gräsklippning och sen dagis o skola. De som inte vet då tillhör Hällabottet Kumla kommun och vi betalar skatt till Kumla kommun, men när det är dags o få något tillbaka då finns vi inte.
 Dagiset hade så mycket vatten på gården så att små barn kunde drunkna, men kommunen hade inte pengar för att köra dit lite krus, när ungdomar ville ha en skejtbords ramp fanns det inga pengar. Men att ungdomar har inget o göra o krossar fönster är  väl bättre. Skulle kommunen vara fattig skulle jag kanske förstå, men det är de ju inte. De köper konstiga skulpturer för flera miljoner som  är placerad överalt i Kumla, de ska bygga badhus, de bygger nu hus till kommunledningen, en skola in i Kumla ska renoveras nu i höst och massa annat, men alt detta händer bara i KUMLA.
  Jag tyckte botten var nådd när det klagades att pappers kontot var för hög för att barnen torkar händerna efter de har varit på toaletten. Vad ska de torka händerna med ? Kläder ?Väggar?
 När allt det där var avklagat(ja klagat) då fick vi lyssna på en obegriplig låt i 5 minuter. Vad det handlade om har jag ingen aning om. alla föräldrar verkade ondra det samma.
 Till slut delades vi upp på olika mentors grupper och fick sitta i barnens klassrum. När då mötet började frågade en pappa om hur och varför det är så rörigt i skolan(ÄNTLIGEN någon som tycker som vi) . Vår mentor, samma lärare som lät Carmen Ly bli mobbad, svarade inte på frågan. Hon sa att det är bäst så¨för de, lärarna alltså. För lärarens hobby o intresse ska gå ihop med de barn hon har valt. Läraren ska trivas, inte barnen.
 Det konstiga är att barnen är delade på årskurser 1, 2, 3(vi har en liten skola), bokstäver A och B  och färger gul, grön , röd och blå. Lite förvirrande . Man fick inget svar varför de är i den gruppen de är. Det var något att det är många barn, me det är väl inte mer eller mindre barn om de skulle vara delade annorlunda. När mannen frågade något rullade läraren med ögona och helt respektlöst gjorde grimasser mot fritidsläraren. 
Har läraren ingen respekt mot oss vuxna hur kan hon ha det mot barnen.
 För att göra lång historoia kort kom inget vettigt ut föräldramötet. Alla fråger mannen ställde fick man svar att hon vet inte eller har inte kollat upp. Hon var väldigt respektlös och blängde mot fritidsläraren istälet för att kolla på oss. När den andra mannen frågade om regler sa hon att sånt tar hon inte här o nu, det får han komma separat någon annan dag. Det verkar så att hon vill att vi ska tro att det är bara vårat barn som far illa i skolan. Ska alla börja prata med varandra då kommer det kanske ut att det inte finns någon ordning i klassen.
 Läraren läste upp sina nasistiska regler om allt som barnen är skuldiga o göra, men lärarnas skuldigheter då ? Har de inga ?
Och det att de har 2 vuxna ute på rasterna är bara en lögn. Var där häromdagen när 7 av barnen sprang ute o lekte(hade de lektion eller rast ??), 2 sprang i korridoren och en satt i hallen. Läraren hade ingen aning om vad som pågick. Så kontroll över barnen har de definitivt inte. När läraren då hittade en kille och sa att han skulle komma in svarade han att han tänker inte göra det och så var diuskotionen slut. Pojken van och läraren gick in. Regler var var de då ? Pojken kan lika gärna ha gått hem och läraren har ingen aning om detta. Så klart måste vi föräldrar uppfostra våra barn, men när de är i skolan kan jag ju inte göra något.
En sak jag blev ännu mera förvånad över var att hon hade ingen aning om vilka böcker de kommer o ha i år och schemat de delade ut ståg bara Arbetspass,inte svenska eller matte. Så i princip vet vi inte ens vilka lektioner våra barn har.Och äta får de på samma plats som de skriver, bland papper o kritor. 
 Skulle du akseptera o äta din mat  vid dit kontors bord? Är barnen sämre medborgare än vuxna ?
Är de bara jag som reagerar eller ska det vara så i en svensk skola ? I så fal är det ju inte konstigt att samhäller ser ut som det gör. Och jag undrar ju vad kan jag göra ? Finns det något o göra ? 
andreakarolina

Den skolan låter helt sjuk!!! Jag går just nu lärarutbildningen i stockholm. För mig ska skolan handla om att det är en trygg plats för BARNEN att lära sig på! Har de inte ens en matsal?? Barn ska också ha rätt till en lugn "arbetsplats" och en lugn matplats. Lärare ska vara ute på skolgården med eleverna på rasterna då skolan har ansvar för eleverna under tiden de är på skolan. Jag tycker er mentors bemötande mot er är totalt oacceptabelt och att hon absolut inte får bete sig så. Jag blir så upprörd när jag läser detta för det går emot allt jag får lära mig på min utbildning just nu. Jag hoppas att det ordnar sig och att mobbingen har slutat! Dina barn verkar så fina och förtjänar mer.

Tarja Hurtig

OjOJOJ! Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Sitter här och är flyförbannad! Jag hade nog tagit tag i läraren och frågat vad hon hade stoppat upp i röven!