1 BARN = 1 MILJON

Jag o mannen tittade på tv en stund i går och hamnade på DINA FRÅGOR. Ja, jag vet pensionärs programm, men vi är gamla här. I alla fall pratade de om hur mycket barn kostar och hur fruktansvärt dyrt det är med barn.
Ett barn ska kosta i snitt 1 miljon . Hade man fler barn fick man ju så klart mängd rabatt och de andra blev lite billigare.
De hade räknat så här: 0-1 år 83 000 kr
                                      1-12 år 50 000 per år
                                      12-18  år 60 000 per år

Då var det inte inräknad större bil och större hus om man behövde det för att familjen blev större.
Sen skulle man ha minst tre månadslöner i sparande innan man började skaffa barn.

Jag blev helt stum. Inte konstigt då att folk inte vågar skaffa barn eller väntar tills de är 40 om det förväntas såna saker från de.
Och det är ju föräldrarna själv som sätter såna standard. Det var en expert som sa att man räknas som bra förälder om man hade dyra märkeskläder på barnen. Vad är det för konstigt ? Så man mäter bra föräldraskap med hur dyra kläder och hur dyra prylar barnen har?
Föräldrarna jobbar i hjäl sig, träffar knapt sina barn, springer i väggen när de är 40. Men så länge barnen har dyra prylar leker livet.

 Om man nu tänker på deras uträkning då ska barnet kosta 83 000 kr första året. Bara barnvagn och bilbarnstolar(man byter ut den minsta i första året) var räknad på 20 000 kr.
Jag gjorde en snabb räkning här hemma och inte ett enda av mina barn har kostat över 15 000 i sin första år och då har jag räknat in barnvagn, bilbarnstol,säng,skötbord,  mat, blöjor, kläder, leksaker, medicin, försäkringar. Sen har jag ju sålt en hel del när de har vuxit ur så jag har säker fått tillbaka hälften så under 10 000 har de hamnat på till slut. Jag har sålt det mesta. Tyvärr går det inte sälja använda blöjor annars skulle jag ha gjort det med.

 Så klart kommer de o kosta mera när de är tonåringar, men några miljoner tror jag knappast att de kommer o kosta. Och jag håppas verkligen att det inte gör mig för en sämre förälder.



ps
Jag är ett barn snälla jag nöjjer mig med 50,000kr om året.snälla
mannen
Sara

sv: japp synd bara att jag inte får jullov förrens på tisdag... har bara två veckor lov. men man får se till att njuta ordentligt dem dagarna.

Petter-Nicklas

Kondom är alltså bra av besparingsskäl också? Vad praktiskt!

Tanja

SV: jaa i knoow :D

Gun

Såna där uträkningar är alltid lite konstiga. Sjävklart kan man leva billigare.

Förvirrade Morsan

helt galna summor de räknar med... jag har ingen aning om vad denvers första år kan ha gått på, men inte är det några 83 000! Som vagn och bilbarnstol... Vi har lagt 800 på första vagnen, 1200 på andra. Så 2000. och inget på bilbarnstol, eftersom vi fått låna/ärva. Så en tiondel alltså. Herregud, som du säger inte konstigt att folk inte vågar skaffa barn!