SÅ BLEV BLÅBÄRS PAJEN TILL

Jag är verkligen efter med min skrivandet. Hemmavarande man är verkligen värre än alla tre barn ihop.
 I går kom Jempa över med sin dotter. Vi hade inte sett varandra i två veckor för hon hade varit på semester den lycklige. 
 Efter ett tag ville barnen gå och plocka blåbär. Vi tyckte att det var helt Ok för det är precis bakom grannhuset  och Carmen Ly går ju hela tiden själv till skolan. Då tog tjejerna med sig en hink och låvade komma tillbaka med massor av blåbär.
 Efter en stund blev Jempa orolig för att tjejerna inte hade kommit tillbaka. Jag tyckte hon var löjlig,  men jag gorde henne sällskap till letandet i alla fall. Thomas skojade och frågade  om han ska ringa efter polis helikoptern och de stora polis styrkorna. 
Vi tog  en runda till skolan och andra vägen tillbaka. Inga tjejer. Jag tänkte ju att de hade säkert redan kommit hem. När jag och flåsade Jempa(hon har verkligen ingen kondition) kom tillbaka till huset såg vi tjejernas regnjackor och en tom korg. Vart är blåbären undrade jag så klart . Jag gick in i huset och frågade Thomas vart tjejerna var. Han sa att de gick för att leta efter oss och att de hade tappat blåbären. Så typiskt o missa de.
 Då tog jag den tomma korgen och vi gick tillbaka till skogen. Jag skulle ju baka blåbärs paj och det behövs ju blåbär till de. Då var vi där i skogen med våra rumporna i vädret och plockade blåbär. Efter en liten stund kom tjejerna och sa att de hade letat efter oss.
 De såg så oskyldiga ut när jag frågade vart blåbären var. De hade ju tappat de och inte ätit några. Konstigt nog hade de blått runt munnen och tungan var lila. Kanske en  ny sorts sjukdom som presenterar sig på detta vis ?
Jag är i alla fall mycket misstänksam..
 Så klart började det spöregna när vi plockade våra fina blåbär så vi blev ganska blöta.
 Men en blåbärs paj bakade jag och super god blev det. Speciellt bra var den i dag. Efter den hade stått i kylskåpet över natten.
 Pajen blev så här..




Alla åt tills det var så mätta så de knapt orkade röra på sig.
Efter maten ville tjejer diska och då hade de sina diskkläder på.. Är man gjord av socker då behöver man skydd från vatten..



Resten av gårdagen gick åt att vara barnvakt, mannvakt, kompis, städerska, ammande kossa, hårt arbetande slav etc...

 Men i dag har varit en helt annan dag som jag kanske kommer o berätta om senare..