NÄR GJORDE JAG KÖNSBYTET ?

God kväll till er kära läsare. Hur har eran dag varit ? Min har varit minst sagt spännande.
Sitter just nu här och dricker kaffe och äter choklad.


 

Det behövs lite tröst ätande idag. tro mig ni skulle också göra det om ni skulle ha fått veta att ni har gjort könsbyte utan att ni viste om det. Om jag skulle dricka alkohol skulle det kanske förklara saken, men nu är det ju så att jag är nykterist. Inga droger är det heller som jag tar förutom kaffet då, men det ska väl inte orsaka minnesförlust. Eller? Om jag nu inte har blivit vimsi av andra diverse gaser som finns i huset så vet jag inte hur det hände. Men hänt har det och nu heter jag IVANOF.
 Men hur gick det till kan man ju undra. Jag ska berätta det alldeles strax.
 Ni minns väl att jag köpte en digitalkamera ca 4 veckor sedan. Olyckligt nog tappade jag den på golvet bara efter 2 dagar. Linsen blev sned och det gick inte o reparera.
 Jag hade ju tagit en försäkring och det var bara o lämna in den . Efter diverse läsande på deras hemsida fick jag veta att om kameran inte går o reparera får man en ny, men måste göra en ny försäkring som kostar 399 kr extra. Vilken trevlig överraskning. Det hade de ju inte berättat när man köpte kameran.
 I alla fall lämnade jag in den och fick veta att det tar ca 21 dagar o få den fixad och att jag måste gör skadeanmälsan själv för de på ELGIGANTEN har inte råd med papper och skrivare.
 Då gick jag snällt hem fixade skadeanmälan och väntade. Inget konstigt med det.
 Stor var min förvåning när redan 26 juni(bara 6 dagar senare) kom ett sms att min kamera är färdig för hämtning. JIPII tänkte jag. God vad duktiga de måste vara på ELGIGANTEN.
 Väl framme i den berömda butiken får jag veta att min kamera inte finns där . Han som har skickat SMSen vet inte varför han har skickat det ?? eller var kameran är ?? Mycket frågetecken blev det på en gång.
 Efter 30 minuters väntande fick vi veta att vi ska få en ny kamera och den var på väg hem till oss med posten. När vi frågade vart våran gamla kamera var då svarade han att den var skrotad. Vad då skrotad ? Skrotar de en kamera innan jag har fått en ny ? I denna stund tänkt jag ju inte längre.
 Då satt jag och väntade och väntade . Ingenting hände. Efter en vecka gick jag in på deras hemsida för att se vart kameran är. Då ser jag för min förvåning att den är utlämnat den 27 juni i ELGIGANTENS butik till kunden. Ja, ni läste rätt. Observera att det stog kunden.  Men jag hade ju inte fått någon kamera när jag var där . eller har jag missat något ? Då ringde vi till ELGIGANTEN , ringde och ringde. Efter 40 minuter gav vi upp för vi kom inte fram.
Då ringde vi till försäkringsbolaget som har tagit hand om min kamera. Där får vi veta av en skrattande och otrevlig kvinna att jag , IVANOF , har hämtat ut kameran på elgiganten. Ja, men jag heter ju inte IVANOF sa jag. Det gjorde jag ydligen och kameran var uthämtat. Tydligen har jag mssat det med könsbyte och blivit man utan att jag viste om det. Och förmodligen bytt nationalite också. Efter mycket tjat och väldigt otrevlig bemötande kom vi så långt att JAG har inte hämtat ut någon kamera. Men vart är min kamera då ? Ska jag få en ny ? Har de reparerat den gamla ?
Tydligen enligt henne då hade de inte ens fått skadeanmälan jag gjorde den 21 juni. Då fick jag göra en ny och kvinnan slängde på luren.
Då skrev jag upp min skadeanmälan för jag hade ju fått det bekräftar redan den 21 juni. Vi åkte då in till ELGIGANTEN och visade papprerna och frågade hur det blev. ännu en gång ingen svar. Ingen visste någonting(nu har jag fått skrivarkramp i höger hand. för lång historia).
 Efter 30-40 mnuter fick jag veta att kameran var utskickad 1 tim,me sedan(samma tid när kvinnan slängde på luren) och att den kommer på fredan, senast måndag. Heder o samvete och alla andra ord som flög ut från denna man.
Då kom jag ju med min fråga om min minneskort och försäkrng. Tydligen skulle man ha tagit ut det innan man lämnade in den på reparation. Men ingen som informerade om det . Då säger mannen  att han bjuder på en sån. Men vad då bjuder när de har förstört min med mina bilder på ? Ja men man får väl skylla på sig själv för man ska veta allt det där själv. Då kom jag ju plötsligt på att hur blir det med den nya försäkringen då. Det visste de ju inte så  klart. Efter 10 minuter får vi veta att när kameran kommer ska vi åka in till ELGIGANTEn med en oöppnad kartong och teckna ny försäkring. Är kartongen öppnad får man inte teckna försäkringen. Ja, allt sånt måst man väl veta. Så speciellt att de själva inte visste det.
 Då åkte vi hem ännu en gång, redan 5 gången. varje gång hade vi åkt 5 mil fram o tillbaka.
 Nu tror ni att den här historien är slut, men IKKE.
 Det blev det fredag och även måndag. Men vad som inte kom var min kamera.
 Så i dag åkte vi in igen. Först visste han inte var den var. Sen säger han att den har skickats med posten och är hos oss, men det var ju det inte. Göra en lång historia kort tog det en timme (ja en timme !) för att få fram en kolli nummer som då skulle bevisa att den är på posten. När de på elgiganter slår fram den visar det sig att paketet är uthämtat den 10 juli(idag är det 13).
I detta laget hade jag och barnen gått i skobutiken bredvid,. Barnen hade tröttnat. Carmen Ly hade nästan somnat på soffan. Jessica försökte o kasta kaninen på Tv aparater och jag var trött i armarna för att bära runt Tessy. En timme är alldeles för lång tid för de att sitta stilla o vänta.
 Då kom mannen och säger att jag har hämtat ut kameran fredas. Men det hade jag inte gjort sa jag och han ringde då till posten center. Där fick vi veta att paketet är visst utlämnad, men utlämnad i NORA av alla ställen. Vi bor nämligen i KUMLA. Jahah tänkte jag. Nu har vi tydligen flyttat också. Vad trevligt med en ny stad o bo i.
Till vem kameran var utlämnad fick de inte säga. Förmådligen IVANOF igen, jag alltså.
 Tillbaka till ELGIGANTEN igen och fram med boxningshandskar. Han som jobbade i kundservice verkade lite trög och det tog ännu en timme(totalt 2 timmar då) för att få honom o fatta att jag är inte EN MAN, jag heter inte IVANOF och jag bor inte i NORA.
 Efter ca 1 timme fick vi veta att vi ska få en ny kamera på en gång in i butiken. Vad roligt. Det är väl bra. eller ?
Ja, men historian slutar inte där. Väl framme i kameraavdelningen stöter vi på en väldig uppkäftig säljare som tycker att det är roligt att vi har fått vänta i 2 timmar.
Då kommer de också på att det finns inga likvärdiga CASIO kameror i lager och vi får vänta hur länge som helst för en ny för nu är det sommar och de vet inte hur det blir med leveranser. Tillbaka i ruta ett. INGEN KAMERA.
Mannen hade nu blivit helt galen, barnen grät av hunger och jag var dödstrött av all bärande.
 Vi fick veta att vi kan ta någon annan märke, men då måste vi köpa en ny minne för den andra passar inte. Det skulle innebära en ny kostnad. De hade också en dyrare casio kamera med då skulle vi få betala 600 kr till. Pluss en ny försäkring på 450 kr.
 För jag har skrivkramp på högre hand just nu ska ´jag göra historian kort. MANNEN ficjk bli fly förbannad och 2 timmar efter vi kom till ELGIGANTEN. Gick vi därifrån med en dyrare kamera och dyrare försäkring, men betalade ingenting extra. Det stog ELGIGANTEN för.
 Jag säger bara över två timmar i en butik med trötta och hungriga barnen. Ja en upplevelse jag inte rekomenderar o prova.
 MEN NU HGAR JAG MIN KAMERA. Laddar baterit just nu så imorgon blir det fina bilder. Ska försöka o inte tappa den på golve för historian med IVANOF orkar jag inte med en gång till.
 Hoppas att jag förvandlas till en kvinna i natt igen. För att vara man har varit jobbigt idag.

Får sen om jag orkar o skriva mera om vår dag lite senare, det hände massor. Måste vila fingrarna just nu.

Tarja

Inte bara du som har haft prolem med (f)elgiganten, det söp bort min laddare till min kamera en gång, de försökte krångla med mig med. Fast jagvar på åligt humör så jag hotade med att ringa konsumentverket och vips hade jag en ny kamera och laddare i handen...

mammabecka

Va? Nu hänger jag inte med riktigt? :S



Vad pratar du om för adresser egentligen?



kramis

jjessicab

Vilken härlig upplevelse må jag säga..

mammabecka

Haha, läste nyss igenom bloggen. Allt jag har att säga är: skrattretande, sjukt, olagligt, pinsamt och långt ifrån jag ;)



Tack för upplysningen :)



Kram på dig!!

mammabecka

by the way, skulle jag kunna få IP-adressen till hon som påstår att hon är jag? IP-adressen står precis under kommentaren som hon har skickat till dig :)



Tacksam för hjälp!

Kram igen

ROBIN - MODE - VARDAG - FOTO.

Hej du! Vem vill inte vara med och tävla om veckans blogg? =)

Pris: Du får en hel veckas länkning från min blogg!

Gör steg för steg här: http://robinjjohansson.blogg.se/2009/july/utkast-du-skriver.html



Ha det bra! =)

/ http://robinjjohansson.blogg.se