9:e juni TISDAG

God morgon !! I dag verkar det bli soligt.  Ska försöka o njuta av det för i helgen ska det regna igen har de låvat.
 Känner mig så pigg o utvilad. La mig redan vid halv tolv i går så jag har fått hela sju timmar i sängen.
 I går hade barnen en plan o försöka ta livet av mig, men den  misslyckades.
 Jag är väldig orolig av mig när det gäller mina barn.  I går kom Carmen Ly inte hem  i tid från skolan. De slutar klockan ett och en timme senare var hon fortfrande inte hemma. Jag började då bli panikslagen och tänkte att nu ligger ungen någonstans nerslagen och mobbarna dansar krigdans ront henne. Så snart jag hade tagit på mig skorna och tänkt o börja leta efter henne såg jag henne kommande. När jag frågade henne var hon hadde varit svarade hon bara  at hon stannade och  sjöng lite på vägen. Jahah det var ju trevligt för henne, men tänker hon inte alls på sin gamla mamas hjärta.
 Jessica försökte  o få jobbet gjort. Hon hade fingerdag i går. I bland har hon dagar hon klämmer sina små fingrar överalt. I går var en sån dag. Först satt hon fast de i slottet(samma slott hon hade stoppat foten igenom tornet om ni minns). Sen fastnade hon i babisittern, kylskåpsdörren, badrumsdörren.... Till lut satt hon själv på sina fingrar och fattade inte hur man får bort handen under sig själv. Man kan ju tro att hon var trött, men knappast föt hon somnade klockan elva i går kväll efter en lång bad som vi var tvungna o ta eftersom hon hade försökt o måla sig med en nagellack. Hur hon fick tag på det vet jag fortfarande inte för allt sånt ligger i skåpet och hon når inte dit.
 Jag kan ju erkänna att jag skrattade i går ett par gånger. Inte så snällt när hon sitter fast med fingrarna, eller är förbannad at hennes fingrar är röda, men vad ska man göra ?? Det såg ju roligt ut och hon verkar inte lära sig ju aldrig. I bland blir jag ju orolig att hon har ärvt min mentala hälsa(för den är illa) eller ännu värre Thomases.



  I dag ska vi till spökteater. Carmen Ly ska vara spöke och vi alla ska bli jätte rädda. Hon kommer o bli så stolt som vanligt .  Det ska bli roligt o se. Hon har tjatat nu över ett halvår om det.  Fast det är ännu roligare o se hur anra föräldrar uppför sig.  Jag vet inte om jag törs o berätta här hur de var vid lucia förra året eller ännu värre skolavslutningen. Vem vet någon kanske läse det här.
 Ok. Jag berättar bara en litn sak.  Jumpasalen här i Hällabrottet är puteliten. Nu är det så att dagis, förskolklassen och skolan ska alla ha lucia samtidigt. Salen är liten, alldeles för mycket folk, alla ska ha med sig mormor, farmor, grannen etc... Det är dubbelt så mycket folk än det finns plats och många får stanna ute i koridoren och får aldrig se sitt barn o sjunga. Rektor envisas och ha lucia i samma ställe för alla. 
 Tillbaka till föreställningen då. Lärana ba att man inte ska ta kort o filma innan föreställningen är klar för några små barn kan bli rädda.Tror du att någon lyssnar ?? Nej. De börjar o ta kort innan luciatåget ens har kommit in. Vad tar de kurt på ?? Golvet ?? Väggen ??? Sen när barnen har kommit in blir det ännu värre. Resultaten blev ju att några mindre barn blev livrädda och började gråta och ville inte vara med. Då fick man leta på deras föräldrar som så klart var längst bak. När alla hade lugnat ner sig då började föreställningen och jag trodde att jag kan se på Carmen Ly, men så fel hade jag för då står en mamma upp och börjar filma med sin videokamera, samtidigt gick hon lite fram o tllbaka  och vinkade till sina barn. En man bakom mig försökte o få henne o förstå  att det finns andra barn i föreställningen och deras föräldrar vill också se på de, men kvinnan bara tittade ilsket och fortsatte med sin dansande med videokameran. Jag såg ingenting i hela föresällningen och inga kort blev det heller för när det då var dags o vi hade fått låv o ta kort då stog samma kvinna framför mig och hoppade upp o ner med sin digitalkamera. Jag hörde mannen bakom mig o säga till sin fru att det är sista gången han kommer  dit. Synd för barnet, men jag försår ju honom litegrann. Barnet har ju inte mycket nytta av honom när han sitter i fängelse för han har slagit ihjäl någon annans mamma.
Jag var bara tacksam att Thomas inte var med för han skulle inte ha varit tyst. Han skulle ha sagt vad han tycker.
Men i dag ska han med och jag ska kanske förbereda mig och besöka honom i fängelset.