DAGEN SÅ HÄR LÅNGT

Efter min sista inlägg på morgonen stängde ja av datorn och försökte få barnen klädda. Jag var livrädd att vi skulle komma för sent till bussen. Då sprang jag runt i bara stringer och BH och märker plötsligt att utedörren är öppen och granngubben hade en bra syn in i huset. Jessica hade förmodligen sagt hej då till Carmen Ly och lämnat dörren öppen.

Till slut på väg till bussen ville ju Jessica absolut inte gå. Eller gå vill hon ju men bara i vatten pölar och helst hoppa i de ett par gånger. Vad är så intressant med de ??Till slut fick jag ta henne o bära till busshållsplatsen..


Själva resan gick förvånansvärt bra. Förutom busschaufören som var grinig. Han hade väl fått sitt efter förra resan.

Även BVC gick bra och Tessy hade blivit 7155 g tung och 65 cm lång. Sköterskan  frågade om vi  ger potatis till henne  och jag svarade nej. Ingen terror om extra maten och det var skönt faktist. Ja vet inte varför några sköterskor driver en kamp att alla ska ge burkmat redan efter 4 månader. Är barnet nöjd o mätt bara med bröstet och följer kurvad då behövs det ju inget extra. Eller har jag fel ??
 Förra sköterskan vi hade var en riktig häxa som varje gång kom med något nytt o klaga om. Jag tror Jessica var 4 månader när hon frågade mig.
 Hur mycket dricker hon ??
Jag vet inte, svarae jag??
 Men hur mycket ?? frågade hon igen.
Jag ammar när hon vill så jag vet inte försökte jag förklara.
Men hur många ml dricker hon ? Insisterade hon.
Då sa jag lite högre att jag inte vet för jag AMMAR. Men hon verkade vara döv och fortsätte med sin mängd.  Ännu bättre var när Jessica nte gick när vi hade 1 års kontroll. Hon ville då skicka oss till en pecialist in till Örebro. Ska alla barn gå när de har precis fyllt ett ??? Tydligen var vår dotter handikkappad, men konstit någ går hon ju nu fast i bland vet jag inte om det är så bra. Specillt när hon kan springa i från mig eller kliva upp på trapporna.

 I alla fall fick Tessy 2 sprutor i bena och lite skrik blev det ju. Det är inte så lätt o myta de små. Vad ska man myta henne med ??Med godis, leksaker  ??.. De vet ju inte ens vad det är för något. Jag fick bjuda på den gamla vanliga måltiden.


 Men bra mådde hon och vacker är hon också.Eller hur ??


Jessicas kanin fick också spruta i tassen och plostret på.
Jag är jätte nöjd med sköterskan som vi har nu och hon håller med mig om  det flesta.. Fast det gör hon kanske med alla.

Jag kunde ju inte låta bli och ta ut min stora vinst, men väl inne i tobaksaffären ville jag ju byta den mot en ny lott. Surprise, surprise jag vann inget. Så nu är jag fattig igen.

Jag och barnen gick runt i butikerna lite för vi hade så mycket tid till bussen. Det är många butiker som stänger i slutet av juni. Tråkigt tycker jag, men det är den stora ICA MAXI som äter upp alla. Jag kan stolt säga att jag inte handlar där. Men det är en längre historia varför det har blivit så.
 Ska visa upp senare om jag ha tid mina fynd.

En snabblunch han jag och barnen med i SVEAS. Det har blivit så dåligt där senaste tiden. Ingen kyckling eller fisk o köpa. Till slut valde vi pannpiff för jag trodde Jessica skulle äta den. Men när maten kom var det rostpiff i stället.  Men jag orkade inte klaga för då skulle det ha tait ännu längre tid och då skulle vi ha missat bussen.  

 Jessica började bli trött och grinig och ville sova i vagnen som är för liten för henne, men hon ville ju prova och hon är ju envis av sig.






Hon insåg ju att det inte går.
 
Hela vägen hem skrek hon i bussen och jag blev knallröd i ansiktet. Till slut när hon blev tyst när vi skulle gå av såg jag att alla verkade glada. Det var jag också. För man skäms så mycket när ens barn skriker, men det är ju inget o göra åt när de är trötta.
När vi kom hem satt hon sig på soffan och somnade direkt. Hon har fortfarande skorna på. Törs inte röra på henne, då vaknar väl hon. Och tystnaden är gulda värt just nu. Det finns inget värre tror jag än barnens skrik. Jag tar hellre en jordpävning än deras skrik. Och är de trötta då finns det ingen tröst.


Ska försöka o dricka lite kaffe nu fast tanden gör ont fortfarande enfter morgonens slagsmål i duschen.
Ska försöka o göra mig fin till avslutningen så att jag inte skrämmer bort små barn.

Får se om vi ``ses`` lite senare.

Förvirrade Morsan

vilka knasiga sköterskor det finns! Ni går på kungsvägsmottagningen i kumla eller? min sköterska förespråkar verkligen amningen och att maten kan vänta, det är bra. Rekomendationen är ju faktiskt att helamma i 6 mån, så...



nu blev jag ju nyfiken på varför du inte handlar på maxi ;)

Camilla

Hejsan dagen känns igen MED et stort leende! :D



Jag tänkte på en sak du är ganska ung tror jag eller har jag fel?

inte nå dumt menat att jag undrar varför du var ung var att jag läste någonstans att du var 18 år yngre än din man kan det stämma så då är du??



Nej nu ska jag ut och fortsätta med gräsmattan!

Klipper den för snart måste gräset slås med lie och någon sådan äger vi inte! hihi..



Det äe iallafall kul att snacka med dej!! :)

Josefine- Nybliven mamma

Härliga bilder på tjejerna, så söta!

Vad knäpp sköterska, man har ju annars hört att dom förespråkar för helamning så länge det går i ett halvår eller nåt :).