DEN BERÖMDA MÖTET

Först o främst vill jag tacka alla er som stöttat oss så. Ni är helt underbara mina bloggvänner.
jag har ju låvat er o berätta hur mötet gick och har man låvat ska man ju göra det.
 Ni vet ju att min tidningsinsändare var skriven anonymt. Det var menat så för jag ville se hur snabt saker o ting skulle hända och vilka som skvallrar och pratar bakom ryggen. Det är ju så att viss information är konfidentiel men jag fick lära mig att så är inte alls fallet här. Det tog bara några timmar till rektorn ringde hem till oss och stödteamet var uppringt. Kommunarbetare, lärare etc... de alla vet vem det handlar om. massor av sura miner har vi fått. Jag förstår ju att lärarna och kommunarbetarna måste vara på kommunens sida. De är väl lojala, men de måste ju också vara människor, föräldrar.. Hur kan de som är föräldrar själva inte förstå oss. inte förstå att vi vill hjälpa våran dotter. Vissa tycker att det här är ju ingen stor sak. det är väl att slå tillbaka eller lossa som mobbaren inte finns. Men vi alla är inte så starka kanske. Inte alla som kan ignorera när någon är elak mot en. om era jobbakompisar skulle säga till er om och om igen att ni är fula, feta , dumma. Skulle ni då inte börja tvivla i er själva. Något annat som jag tycker är konstigt att folk inte förstår att om du blir slagen i skolan vill du inte vara komopis med denna person utanför skolan. Vad är konstigt med det ? Så om du blir sparkad av en jobbakompis på helgen lossas du som inget på måndag på jobbet ?
 Sen har vi ju fått höra att det är bara vi som har problem eller att det är bättre i andra Kumla skolor. Det har skrivits nu mycket om Kumla skolorna i tidningen senast. I Kumlaby skola blir barnen mobbad precis likadant, i Viaskolan blev en pojke mobbad i 8 år och kommunen tog bort allt stöd han hade. Skogsstorpskolan ska man inte ens prata om.

  Om mötet nu. Vi fick veta följande. De sa att de visste direkt att det var jag som skrev insändaren och hur ledsna de hade blivit för att jag hade varit elak ?orättvis? Ja vet inte varför. Det kom ut att våran mentor hade majlat till stödteamet några veckor sedan och sen hade stödteamet majlat tillbaka men aldrig fått något svar och sen hade de glömt bort oss. Vad bra att min tidningsinsändare väckte upp de från sin vintersömn då.
 Vi fick prata hur det är och de höll med om det mesta. Vi sa också att vi kan inte aceptera att Carmen Ly har en mentor som inte finns där. Och de höll med att mentor har mycket frånvaro. Har hört från en förälder att mentor har ju varit borta och då har hon ju inte haft tid o ta kontakt med stödteamet. Ok . Jag har all respekt att folk har rätt o vara sjukskrivna, resa och göra vad de vill, men då måste ju någon annan ta över ansvaret, hennes arbetsuppgifter.
 Som det är nu är mentorn ledig på fredagar, hon är ofta hemma med sjukt barn och nu reser utomlands i flera veckor. Därmed har Carmen Ly och andra barn ingen o vända sig till. Vi har ingen o ringa och som bevisat då kan ju stödteamet omöjligen få kontakt med henne.
Men att stödteamet inte har funnits där de åren innan fick vi inget svar precis. De är väl lärarna som inte har tagit kontakt med de förmodar jag.
Både stödteamet och rektorn bad om ursäkt flera gången om. Nu skulle de komma o träffa barnen och vi skulle få flera möten. Hur det hela kommer o sluta vet jag inte ännu. De verkar i alla fall lägga i just nu. de törs väl inget annat.
Jig gick hårt på de och frågade vems fel det hela är: Att barn blir mobbade. Det kommer vi aldrig undan tror jag: det är något som bara finnsa där, men att skolan ignorerar det och inte tar tag i saken är problemnet. Jag frågade om det är lärarnas, stödteamets eller kommunens fel. Jag fick svar att de har glömt bort oss och de är ledsna över det. Men har de verkligen glömt bort oss eller har de bara inte blivit informerade ?
 Jag fick veta att det är fyra kvinnor som jobbar för stödteamet, en för varje region. Sen är det skolsköterskor och lärare de jobbar nära med. Den enda kvinnan som då jobbar för vår region kan ju omöjligen då vara överalt det förstår jag ju, men då är det vär brist på kunskap hos lärare. För det är ändå dä'r vi har blivit avvisade varje gång med bortförklaringar att barnen är såna, det är inget farligt eller att sånt har aldrig hänt. Sen tror jag ju att det är kommunen som håller i sina plånböcker så att de barn som behöver stöd inte får det och det saknas utbildade lärare.
 Frågade även varför barnen är delade så. Fick svar att då är gruppen mindre. Men om du har 5 lärare och 100 barn. Då spelar det väl ingen roll vilka grupper de är delade i det blir ju fortfarande lika många barn och lika många lärare. Men som det är nu är 1, 2 o 3 så blandade så de vet kanapt själva ibland vad de ska göra, vems grupp de ska vara och när de har vissa lektioner.
 jag hade ju klagat förra året att de inte finns någon arbetsro i klassen för barnen springer runt hela tiden. Då avvisade både rektorn o lärarna mig. Men nu erkände rektorn att jag hade rätt och att de har nu fixat så att barnen inte får springa runt i lektionstid. Varför neka det förra året då ?
 Jag tror att det hela blir bra till slut. eller jag hoppas det i alla fall. Tycker att det är bara synd att man måste gå så långt innan saker o ting händer.
Sen måste jag ju säga att det finns massor av trevliga o engagerade lärare där ute. Dock har vi inte haft tur med våran mentor. Och jag vill att mitt barn ska ha en mentor som är på jobbet inte olika vikarier hela tiden som inte vet vad de ska göra. Som ni minns då skrev jag hur de inte fick läxor i 2 månader förra året. Jag vill att Carmen Ly ska klara av sin nationella prov nästa år. 
 Sen tyckte jag att hon från stödteamet var jätte trevlig och vettig människa. Men jag har aldrig fått träffa henne förr och jag har inte fått hjälp innan min tidningsinsändare. jag undrar ju dock när det nu läggas så mycket resurser o tid på Carmen Ly vad händer med de andra barn som har problem ? Väntar de på fantomen ? För mer resurser har ju stödteamet inte fått.- Och ideen med min insändare var ju bara inte o hjälpa Carmen Ly .det var ju att hjälpa andra barn så att kommunen börjar ta problemet seriöst.
 Vi pratade även att de är glada att det går bra för Carmen Ly i alla ämnen. Oftast är det så att  barn som blir mobbade  inte kommer till skolan och inte studerar. Som jag har skrivit förr är Kumla skolorna väldigt dåliga. Nästan landets sämsta. Jag är ju övertygad att de två sakerna går hand i hand. Jag tror att eleverna mår dåligt  här och därför är även deras studieresultat så dåliga.
 jag tycker det är ju jätte bra att vi har fått hjälp med stödteamet. Men jag undrar ju hur det blir med resten ? Får vi en mentor som är på jobbet ? Kommer  barnen i Kumla få en  utbildning som de kan komma in till högskolan eller i  de gymnasium de vill ?
 jag kan inte låta bli o tänka att i morgon är det måndag och någonstans sitter en kille och är rädd för att imorgon ska han tillbaka till helvetet. Någonstans sitter en tjej som skär sig för att hon mår så dåligt över tanken att imorgon börjar allt om igen. Någonstans sitter det barn som vägrar o gå till skolan imorgon, det är lättare o sova hela dagen fär all slippa det hela och någonstans är det barn som planerar hur de ska komma på mobbarnas sida för att bli mobbade själva. För alla dessa barn har inte en sån elak mamma som mig, en mamma som orkar, kan o har tid o ``jävlas``med kommunen.

yasmine modell & blivande mamma

ja hehe imorrn är det bara 1v kvar. ha en fin kväll kraam

Gun

Du är inte elak som står upp för dina barn! Tvärtom! Vi vuxna finns till för att hjälpa barnen när det behövs. Otroligt dåligt hur det har gått till, men nu kanske det händer något positivt. Hoppas de får upp ögonen för alla barn som behöver stöd tack vare din insändare.

thakock

Det är bra att du kämpar så mkt! =D

Anki

Ni kämpar i motvind! Inte ett ord har jag hört om de här som mobbar, ska inte de vara med på mötet! Ska inte deras föräldrar och barnen ta sitt ANSVAR!



Okej att ni ska gå på möten men det verkar som om kommunen lärararna stöd teamet inte ser er som offer, de ser heller inga förövare! Nej, det här måste få ett ordentligt slut, Jag personligen tror inte på något av detta om nu inte de som mobbar och deras föräldrar infinner sej på samma möte som ni!



Först då kan man se hur de tänker och hur det uppfattar saker, nu menar jag förälrarna, de har ansvar för sina barn och kan de inte hålla reda på sina barn så får det bli ett fall för det sociala! Här verkar det som om det är ni som är boven i dramat, rätta mej om jag har fel!



Alla måste samlas mobbare och de som mobbas och alla föräldrar!

Jag tycker att det är så fruktansvärt men för kommunen handlar det säkert om pengar! Rastvakter finns inte det längre! Minns när mina barn var små då ville skolan att vi föräldrar skulle vara rastvakter, jag blev topptunnor rasande, vi hade arbete att sköta, eller hur? Billig arbetskraft,



Kram, Ja jag blir så inne i det här att jag blir alldeles konfys!

Vad sa de om mobbarna och deras föräldrar, inget???

Jag gillar dej du står upp och är en tigrinna för dina barn



Kram igen

tarja

Om alla föräldrar var lika engagerade som du när deras bvarn råkar illa ut så hade det säkert vart en bättre skolmiljö i många skolor... Du är stark och en bra mamma.

Anonym

Hejsan, hittade hit via Ankis blogg. Bra mammor kämpar för sina barn......alltså är du bra! =) Mina barn har också blivit mobbade men det var på mindre orter, så det gick att komma åt "problemen" på ett annat sätt. Jag har en sladdis på 14 år och hon gick nu på en större skola, sen vi flyttat. Det var till slut ohållbart, för hon vägrade gå dit. Och visst, jag kunde ju peppat henne att slå tillbaka, men det löser ju inte problemen för den verbala mobbningen går ju inte att "slå" sig ur. Så jag bytte helt enkelt skola åt henne. Hon fick börja på en friskola och det har gått hur bra som helst. Numera hoppar hon upp på morgonen och tycker att det är kul att åka till skolan. Och lärare och rektor är helt underbara. De är ju så mycket mindre än en vanlig skola, så det finns en helt annan överblick och engagemang där. Hoppas allt löser sig för er!

Lisbeth

Det var jag som skrev kommentaren =)

Ellis

Riktigt starkt av dig att kämpa, det du gör är hel rätt och du skall stå på dig tills DU vinner och visar vem som har rätt!