LITE SKRATT TILL ER

Eftersom ni verkade tycka om min förra inlägg lägger jag ut den här till er igen. Den finns redan i min blogg publicerad 19.de juli, men jag har fått en hel del nya läsare som säkert inte har läst det.Hoppas ni får en bra söndag. Här blir det frukost och sen ska hela familjen vara tillsammans o titta på film. 
OBS:mannen är fortfarande jätte sjuk. feber 37,4

_______________________________________________________ 


MANNEN VS SMÅBARN
                                                                                                     

1. TA PÅ SIG KLÄDERNA         SMÅBARN:   jag får hjälpa de och klä de om jag vill att tröjorna och byxorna ska sitta rätt håll. Men de kommer med kläderna som de tycker de ska ha på sig.
                                                      MANNEN: Man får lägga fram kläderna så de kan hitta de. vill man att de ska se någorlunda ut måste jag köpa kläderna till honom. Ibland lyckas han sätta kläderna rätt håll , men misslyckas oftast

2. MATFLÄCKAR PÅ KLÄDERNA   Både småbarn och MANNEN  verkar och ha hål i hakan och maten kommer ut på detta vis. Själva fläckarna märker de inte.

3. MAT                                        SMÅBARN  : Äter det som bjuds.klarar inte själv och duka bordet. Kan inte bre mackorna
                                                                          man måste storstäda halva köket efter deras ätande. Vet vart man tar på spisen. Denna kunskap är  dock inte så uppskattad av mamman
                                                    MANNEN : Äter det som bjuds. klarar inte själv och laga maten eller duka bordet. klarar dock av och bre en macka. kaffebryggaren vet han inte hur den fungerar  och inte andra hushållsmaskinen heller för den delen.

4. FRITIDSSYSSELSÄTTNING      SMÅBARN: Klarar av och leka själv men vill be ofta mammas hjälp för att ta    fram saker
                                                            MANNEN: Klarar av och sitta på soffan och trycka på fjärkontroll knapparna. klarar inte av och göra något annat utan sälskap. Diverse önskemål kommer från soffan som att vatten saknas, chips skålet kan behövas påfyllning eller täcket kan vara borta. Klarar dock av och ta en tupplur framför tvn .

5. UTE   SMÅBARN: Vet inte vart man bor, kan leka på gården men kan inte gå någonstans själv. Barnen får man leta efter för att få in.
               MANEN: Vet vart han bor. Vet hur man kommer hem och kan vara ute alldeles själv. Mannen får man aldrig ut på grund av TV, långfilm etc..

6. SOVDAGS     SMÅBARNEN: Vill att de ska nattas , helst med en saga eller klapp på huvudet. Hamnar ofta i mammas säng. har marddrömmar av stora lejon och tigrar
                               MANNEN: Vill ha sällskap vid nattningen. Hamnar ALLTID i mammas säng och det värsta , vill dela täcke också. Har mardrömmar om barnen och tjatkärringar

7. HYSS                SMÅBARN: Gör mycket som mamma inte vill. oftast försöker och gömma saker när de gör något fel
                               MANNEN: Gör ofta hyss men gör det öppet och förväntar sig att kvinnan ska tycka att de är duktiga och klappa de på huvudet.

8: HÖRSEL:        SMÅBARN: Hör det som de vill höra. Prat om städning och att hjälpa till hör de inte alls.
                             MANNEN: Hör ingenting det mesta av tiden om det inte gäller bilar och båtar. Saker som han definitivt inte hör är prat om städning, kläder och skor, heminredning, mens etc..
 
9. UPPFÖRANDE    SMÅBARN: Man får lära de veta hut och man får hela tiden säga till att de ska uppföra sig
                                  MANNEN: Konstant uppfostran krävs

10. TOALETTBESÖK:   SMÅBARN: I detta område kräver de oftast hjälp med blöjbyte eller tömning av pottan. Om man nu inte vill ha pottans innehåll  på toalettgålvet.
                                          MANNEN:  Han klarar faktist av och uträtta  sina naturbehov själv. Men oftast hittar man toalettlåcket uppfälld och pappersrullen tum.




thakock

Haha, det inlägget minns jag =P

HelloNicki

Hello sötnos! Allt bra?



Hoppas du haft en trevlig helg!



Kramis :)

Gun

Hahaha, det är inte så jättestor skillnad..:)

Malle - Hockeyfru

hahahha :D oh fortafarnde så sjuk, snart akuten för er hhöhöhö

Ellis

Hahaha lovely!