TÄNK OM JAG HAR FÅTT CANCER...

I dag skulle jag till läkaren. Jag har haft problem med min verktygslåda och ont i magen sedan jag födde Tessy. Har varit i kontakt med barnmorskan 2 gånger, men hon har tyckt att det går väl över. Men jag fick nog några veckor sedan och sa att jag ska ha en tid till läkaren och så är det bara. Lite motvilligt gav barnmorskan en tid till mig.
Jag skulle vara där  halv två i dag. Klockan halv ett ringer telefonen och barnmorskan säger att de har gett mig fel tid och i dag ska bara gravida komma. Mannen min blev helt galen. Han hade tagit ledigt från jobbet så att han kunde skjutsa mig och vi hade planerat det hela.  Det krävs lite planering när man har tre barn som ska med. Vi har ju ingen släkt och ingen barnomsorg så det är viktigt att sånt fungerar, men då ringer de bara en timme före och tar bort min tid och har inte någon annan tid till mig heller. Det är inte första gången de gör så. Några månader sedan skulle jag till barnmorskan och när vi var på väg ut genom dörren ringer telefonen och de säger att min barnmorska har semester den veckan. Som de inte viste det innan ? Ja, jag säger det är de dödaspindlarna som är orsaken till vår otur.
 Men efter att mannen ringde till någon chef fick vi komma ändå. Att man måste bli arg för att få komma till läkaren? Så klart fick vi vänta nästan en timme i väntrummet, men så är det alltid
på vårdcentralen. De var vist sjuka när de lärde klockan i skolan.
  Läkaren gjorde undersökningen och visste inte vad som är fel. Hon har hittat en växt eller cysta men hon är inte säker. Det kan vara min endometrios som har blivit värre, det kan vara en cysta eller kanske ännu värre, CANCER. Eftersom de inte har ultraljud i Kumla får jag vänta tills jag har fått en tid till USÖ så de kan kolla upp det och vi får lite svar. Dock kommer jag få vänta 4-5 veckor för det.
Helt otroligt egentligen. Skulle barnmorskan ha lyssnat på mig skulle jag ha fått komma in redan länge sedan. Skulle jag inte haft min man skulle jag inte ens fått komma in idag. Nu är det 4 veckors väntan kvar.
 Troligen är det ju min endometrios som har blivit värre. Eller jag hoppas så i alla fall. För att få cancer är ju det sista man vill tänka på. Mannen min tycker ju att det är säkert ingen fara och cancer nuförtiden är ju ingentilng. Det är ju de flesta som överlever. Och mannen som har haft hjärtfel sedan födsel tycker ju att alla andra sjukdomar är bara löjliga. Och det är högre dödlighet i hjärtsvikt än cancer. Bara så vi vet vem vi ska tycka synd om här i vårat hus måste han säga det ofta. För ingen är det så synd om som en sjuk man.
 Men som människa börjar ju tankarna snurra.. Har jag cancer hur blir det då ? Om jag dör vad skulle jag o ångra ? Vad har jag velat o göra och inte hunnit med ?
 Jag har alltid velat o bli mamma  och jag har ju fått 3 barn så den drömmen är fylld . Jag har hittat kärleken . Jag har fått bo i ett hus. Jag har fåt åka båt . Jag har fått laga mat i mitt eget kök och det viktigaste av allt jag har fått äga 30 par skor. För just det var min största dröm när jag var tonåring . Då tyckte jag att alla rika människor hade massa fina skor. Men så är det väl när man har varit fattig.
 Är det något jag skulle vilja ändra med mitt liv ?  Nej, egentligen inte. Jag skulle säkert vilja vara smalare, smartare och vackrare. Men i slutänden spelar ju de sakerna ingen roll. 
  Jag ångrar att jag inte har fått flyga flygplan och att jag inte har fått mina 15 barn och fått slå mannen med stekpannan på huvudet ibland. Lite uppfostran har ingen dött av.
 Man har ju alltid drömmar . Så länge man lever drömmer man. Slutar man drömma kan man lika gärna kasta in handduken för då har man ju fått allt och vad ska man göra då ? Ligga på hängmattan o dricka öl ? Jag tycker inte ens om öl så jag får väl drömma vidare.
 Att leva är farligt det vet vi ju. Det slutar alltid på samma sätt, med döden. Hur vi har levt spelar ju ingen roll för oss egentligen för vi finns ju inte efter döden. Men hur vi har påverkat våra medmänniskor, hur vi har uppfostrat våra barn och kärleken vi har gett till vår käraste , det är vad finns kvar efter oss. Och förhoppningsvis har vi gjort det bättre för de som kommer o finnas kvar här i det jordliga livet. Ja, det hoppas jag i alla fall... 
  Man får ta en dag i taget och just nu drömmer jag om en jordgubbsglass men mannen vägrar o åka o handla. Dags o ta fram stekpannan tror jag...
jjessicab

Oj, hemskt att läsa! :( Men det är säkert ingenting värre! Jag hoppas på det bästa! Fast du klarar nog allt! Du verkar väldigt stark :)



Lyckokramar till dig!!!

Gun

Hoppas verkligen på det bästa för dig. Sånt där får en att börja tänka. Kram

maria

Vad otäckt :( Hoppas att det inte är nån fara!

kram maria

tarja

Tackl för din komentar. Det kändes som om du förstod mig.

Jag hoppas verkligen det ordnar sig för dig. Hoppas att det inte är cancer...

andreakarolina

Hej. Hoppas att det inte är något farligt! Är faktiskt helt galet att de kan säga: Ja det kan vara cancer men du får inte veta förrän om 4-5 veckor... Helt sjukt tycker jag!! Har ni något skjukhus i närheten av er? Kanske går snabbare om du får komma till Gyn akuten? Hoppas du mår bättre snart! Älskar att läsa om din familj. Tack för att du lyser upp min dag. Kram andreakarolina

Josefine- mamma till OLivia

Läskigt, hoppas det blir bra med din mage och att det inte är något allvarligt!