SÅ TRÖTT PÅ FI

Jg har skrivit om det här förr men eftersom jag såg i dag att hon som drev denna namninsamling har även fått skriva om det HÄR i aftonbladet måste jag bara skriva denna inlägg. För att det är så fel o vara kvinna i all dess ära i Sverige ska jag inte ens skriva om för det har jag tjatat om alldeles för många gånger. Men det är nog bara här i Sverige när man ska vara något blandning av båda kän.
 Hela namninsamlingen handlar om att de vill ta bort kill o tjej avdelningarna i klädesbutikerna för det spelar på gamla könsroller. Ok först är det det mest idiotiska jag har nonsin hört talas om för vi är faktiskt kvinnor o män med helt olika kroppsformar och varför ska bara barnavdelningarna slås ihop då. Varför inte vuxenavdelningar då ? Sen kan man ju tänka faktiskt själv. Mina döttrar har också haft tröjor med bilar, traktorer och de har jag aldrig tänkt så att det är bara för killar. Men jag skulle aldrig ta på en rosa klänning på min som om jag nu hade en. Kalla mig gammalmodig om du vill, men jag tycker faktiskt att tjejer och killar kan vara just tjejer och killar och inte några dockor till FI medlemmar.
 Hur som helst vet jag en affär som redan kör detta mode. polar o pyret nämligen. de har en skylt i sitt fönster med text: VI SÄLJER KLÄDER FÖR BARN, INTE FÖR KILLAR O TJEJER. Ok men jag har 3 tjejer och därför handlar jag inte där. har ni också märkt att de inte har några rosa klädesplagg. Men blått, det har de massor.
 Där kommer vi till det igen att rosa är den förbjudna färgen, inte blå. Man man nu vill få bort de gamla könsroller som amn säger varför ska det då bara gälla tjejer och rosa.
 ett tag sedan var det ju någon rörelse som ville bjuda rosa leksaker i England. Men blått tänkte de inte förbjuda. 
 Snacka om dubbelmoral.
 Men FI har alltid en dubbermoral så är det. De ska bara ha, men inte dela med sig eller ge.
De fightas för föräldrapenning . det ska delas lika,. Vi föräldrar har inga hjärnor så vi kan inte bestämma  i familjen hur vi vill dela så staten måste bestämma åt oss. Men barnbidraget det ska kvinnan ha. Visste ni att om man har delad vårdnad får kvinnan ändå hela barnbidraget. Visst kan man dela på det, men då får man söka om det och kinnan måste skriva på papprtet o ge sitt godkännande. Hur många kvinor tror ni har gjort det ? enligt en tidningsartickel ett tag sen när en pappa berättade om denna brist handlade det om några enstaka kvinnor som har gått med på det, resten tar hela barnbidraget trots att de har barnet bara varannan vecka.
 Vi tar en till exempel. Har ni hört talas om den förtidigt föda bebisen som flögs från ena sjukhuset till andra för barnet skulle vårdas i denna stad som mamman var skriven i och inte pappan. Trots att paret hade tänkt o flytta till denna stad och att barnet var född där. Var hade pappan rättigheterna där då ?
 Men visst eldar man upp pengar och slösar sin tid med att försöka o få bort allt tjejigt så har man ju inte tid med de saker som är viktiga som till eempel att låta människan använda det där som de har in i skallen och faktiskt tänka själv.
 Jag vet att det är inte många som håller med mig, men kan ni då förklara för mig varför är det bara rosa som ska bort o inte blått ? Och varför är det så himla farligt att det finns tjej avdelning var till exempel Carmen Ly kan hitta lätt sina blommiga glittriga tights eller ska pojkar börja använda sånt också ? Och om kvinnor o män ska dela föräldrapenning precis lika vem ska betala resterande pengarna till familjens kassa för det kommer o sakna massor av pengar för våran familj tille xempel för på grund av taket som finns kommer mannen då få in 40 % mindre än vanligt. Vi alla älskar våra barn, men vi kan inte leva bara på kärleken och försöka o få de papporna o må dåligt som faktiskt inte kan stanna hemma 6 månader för familjens ekonomi skull är bara så fel. De älskar faktiskt också sina barn.

Förresten hittar ni hennes namninsamling HÄR. Om ni nu inte vill ha tjej o killa vdelningar längre så skriv bara på.  Jag avstår dock.

Hittade även en jätte bra kommentar där. Försök nu inte hitta massa rassistiska budskap bakom det och tänk faktiskt vad han/hon vill säga med det :Burkas åt alla barn, då slipper folk se om det är
en pojke eller flicka.
Malin

Alltså jag håller med..varför får vi inte ha rosa på tjejer? Och blått till killar? OM VI VILL! Visst finns det dom som vill ha könsneutrala kläder men låt dom ha det då! Och ibland kan jag tycka att det finns alldeles för lite av den varan, speciellt på nyföddstorlekarna. Och dom som inte gillar rosa borde ha lite fler färger att välja på till sina bebisar. Men, jag är en av dom som gillar rosa, och min "stora" flicka älskar att ha på sig tunikor, klänningar och hon känner sig fin. Sen att hennes största intresse är bilar, lastbilar, traktorer och jaa, allt med motor, det tycker jag bara är kul!