11:E JUNI AVSLUTNINGEN

I dag har vi varit på skolavslutningen i Tallängens skola. Carmen Ly har nu slutat tvåan..börjar bli stor tjej nu. avslutningen var fin. eller närmare sagt jag tror den var fin för jag såg inget av den. Jag undrar hur ska barn lära sig hur man beter sig när de vuxna inte ens vet. Det verkar så att de flesta tror att de är guds gåva till människan och att det bara finns de i hela världen. Men ingen fara. Mitt eget barn kan jag ju se varje dag. Det är ju bra med lite omväxling så idag såg jag   en massa bredare o smalare rumpor och både rakade o orakade ben. Det ser jag ju inte varje dag.
 Vi åkte dit tidigt. Avslutningen var 8.30 på morgonen. Ovanligt för mig, men det ä väl så inget med  det. Men eftersom det regnade och då skulle avslutningen vara i jumpa salen ville vi åka dit tidigt så vi kunde ta plats framme så att både Jessica o Tessy kunde se hur Carmen Ly sjunger. Jumpasalen är en avlång sal och meningen var att barnen skulle stå på höger sida o vuxna skulle sitta på vänster sida. Om alla vuxna sitter o barnen står  där framme då ser vi ju alla hur de sjunger. Det var kanske lite folk när vi kom så vi satt oss längst framme , trodde vi. Vi ville ju inte kliva på barnen som ska sjunga tänkte vi.  När det då blev klockan halv nio kom det en massa folk som bildade minst tre rader framför oss. Vad de trängde där o inte satt de ner. Inte ett enda människa. Då satt jag där med mina små o inte fattade hur jag hamnade där. Inte ville jag heller tränga mig fram så där satt jag med de små o betraktade olika kvinno o mans ben . Ni ska veta att det finns en hel del vackra ben i vår lilla stad. Lite avundsjuk blev jag faktiskt. Fast det var kanske inte det jag kom dit för att titta. Det hjälpte inte o stå heller för människorna var dels längre än mig, dels hade jag ju Tessy o Jessica som ville sitta på golvet. Jag hade inte tagit med vagnen för jag tänkte det blir trångt o folk blir sura när min stora vagn tar mycket plats.
Jag undrar ju bara lite stillsamt varför kunde inte alla sitta o vara som civiliserade människor ? Eller kasnke är civilisationen död o vi alla har förvandlats till apor ? Mannen min försökte då o kika lite o stog halvt på tårna men misslyckades o se det mesta. När jag då bad honom att han kanske åtminstone skulle få ta ett kort på Carmen Ly fick har böna o be o trängas  för att komma fram för fem sekunder för att ta en kort och tro mig skulle ni ha sett blicken på människor då. Kvinnan bredvid mig sa ``Måste den skalliga gubben  stå precis där``. Ursäkta mig det tog max 1 minut. Det var för helvete en minut vi såg vårat barn.
 Jag är ju uppfostrad av mig så jag försökte ju roa de små så de skulle vara tysta  så att alla dessa människor med vackra ben o rumpor skulle få höra hur rektorn höll tal. Men när de började bli högljuda bestämde vi o gå ut. Inte så att vi såg nåt ändå. Där ute upptäckte jag  att det stog en hel del föräldrar ute i regn.. det finns visst några till som hade bestämt att trängas är inget för de.
 Där stog jag ute o tänkte . Vi var kanske de som var uppfostrade, artiga o vill inte ställa till besvär o irritera folk när vi trängs, men vi såg inte våra barn  sjunga. De som trängs, rycker o puttar..det är de som lyckas o få som de vill.  De fick ta fina kort på sina barn o se de sjunga. Det är kanske bättre o trängas, men hur gör man det med rent samvete, hur klarar man det ?? Jag säger inte att jag är en bättre människa för jag inte kan ta för mig..jag önskar att jag skulle ha lärt mig det. jag skulle kanske ha lyckats bättre i livet. Det är kanske det jag skulle lära mina barn ? Kanske bästa o ta vad man vill o strunta att det kanske inte är bra för andra. Vem bryr sig egentligen om andra. Vi lever i en egocentrisk sammhäller .... JAG  JAG  o JAG är det viktigaste o inget annat.








SARAH - You can't fix stupid

sv: haha ah typ

Nathalie

hur är det idag? kram

Ellis

Trivs hon bra i den skolan nu? :) Hoppas året var bra för henne

josefine- mamma till Olivia

Ja, tyvärr är jag som dig, skulle inte kunna trängas för min egen skull med rent samvete. Men vad arg jag skulle vara inombords att komma tidigt och allt, och endå missa att se sin dotters avslutning. Inte nog med att folk blir sura efter att man råkar stå framför i en kort stund..