KANSKE MÄN VILL OCKSÅ HA DET JÄMSTÄLLT

Jag har alltid undrat hur människor som inte har humor kan leva. Och jag har alltid undrat hur människor tänker. Man kan ju undra o tänka men man blir inte klokare för det.
 Det där med jämmställhet är jätte stort i Sverige det vet ni ju. De som förespråkar det mest är väl kvinnor. Kvinnor vill ha det mer jämmställt. Allt ska vara lika. Lika för alla säger de fast de menar mest lika för KVINNOR o inte så lika för män. De tycker ju att män redan har allt. Det har de inte alls. 
  Jag läste den här artikel i dag. Vad var fel på denna reklam undrar jag ?  Bara för att man har lite roligt att hon inte kan köra truck ska reklamen bli fälld för könsdiskriminering. Det skulle inte blivit några anmälningar alls om en man hade kört denna truck in i väggen.
 För facktum är att truckar är svårkörda o har man inte utbildning för det kan det gå så här. Inte heller hade hon låv från sin chef o köra denna truck. Men för guds skull det är ju trots allt bara en reklam. En reklam som skulle roa oss.
 Vi alla har väl hört att blondinerna är dumma, finnar dricker vodka o polacker är inbrottstjvar o dessa estländare ska man inte en prata om. Det konstiga är att det är ok o skoja bara åt ena hållet o inte åt andra. Det är till exempel ok o skratta åt kristna men inte åt vissa andra religioner. Jag tycker att man kan skoja om allt o så är det bara. Lite mera humor åt folket...

Män säger kvinnor kan inte köra bil. Vi alla vet att det kan de ju. Kvinnor säger att om männen skulle föda barn skulle det inte vara mer än ett barn i familjen. Det skulle det visste. Det skulle vara likadant som med oss kvinnor. Vi gnäller att det gör ont o föda o sen hoppar vi på tåget efter några år igen o gnäller även denna gång hur ont det gjorde, men trots det har vi gjort det om o om igen i tusentals år. Pappor älskar också sina barn, det göt de ju. De har inte den nära kontakten i början för vi kvinnor bär barnen. De flesta kvinnorna blir nog mammor så snart vi plussar på den viktiga testet medans för män tar det en längre tid. Men när barnet är född är det upp till var o en vilken relation man får till ina barn och någon maktkamp o få papporna bojjade i hemmet är nog mindre viktig.
 Vissa säger att om nu kvinnor vill ha det så jämställt ska lika många kvinnor som män göra värnplikten. Kvinnorna har då motargument att män ska då föda barn. Det är ju lika absurt o höra än att kvinnor ska börja producera sperma. Lycka till med det säger jag bara.
 Folk vill ha det så jämställt så de glömmer bort att det handlar om respekt o inget annat. Att spela jämställt o göra det bara för synens skull är ju falskt. Titta bara denna polischef som kallades för kapten klänning. Han var ju så för jämställhet. Mera plats för kvinnor i arbetslivet, mera  kvinnor som chefer etc.. Inget fel me det, men hur mycket respekterade han kvinnor utanför arbetstiden, när han trodde ingen såg vet vi ju alla. Hoppas han blir inlåst för många många år då får han ha det riktigt jämmställt bakom gallret.
  Ibland tar denna jagande efter jämställhet till extrema gränser. Jag såg  en gång hur ett par matade sin ett åriga dotter halva barnmatsburken var. Oavsett om den andra föräldern åt eller ej skulle den ta över matandet. Jag vet också de som räknar hur många blöjor de har bytt per dag och hur många gånger de har handlat mat. Allt ska vara jämtällt till det minsta lilla. 
Det är bara söka problem, bara något o klaga om. Det sägs att svenskar lever mest jämställt i våra förhållanden, men ändå är de så missnöjda i sina relationer både känslomässight och i sängkammaren. 
 Att man skämtar om varandras utseende det vet vi ju, men att det är mera ok o skämta åt ena håller är det vad jag tycker är fel. Jag ska berätta er om en sak som hände mannen min några veckor sedan. Han var på sjukhus på en efterkontroll efter sin diskbrock. Han hade varit där hela dagen o fått ge diverse prover. Eftersom han även har hjärtfel o mådde allmänt kass tog han hissen. Han skulle nog ha tagit den även om han vore frisk. Jag skulle också ha gjort det. Hur som helst kliver en kvinlig läkare på o utan o veta vem mannen min är, utan o veta vad han har för sjukdom börjar hon peta honom i magen med sitt finger o berätta att hon spränger ballonger på nätterna och att han skulle ta trappan och han är fet. Mannen min sa i från o klev av i nästa våning. Tänk nu er tvärtom. Hur skulle det ha varit om en manlig läkare hade börjat pilla på en kvinnlig hissresenär o berättat att hon är tjock över magen. Jag lovar det skulle inte ha tagit 5 minuter ionnan denna kvinna hade anmält denna okända läkare. Tänk nu er hur många gånger ni har inte hört en kvinna fråga en man NÄR KOMMER BEBISEN ? ÄR DET TVILLINGAR ? VAD HAR DU DÄR PÅ MIDJAN ?
Tänk nu om en man skulle ha frågat en kvinna likadant. Men bara för att det är en man som hamnar i skuggan den här gången är det Ok o bete sig så där. 
 Jag läste några veckor sedan en artikel i våran lokala tidning NA om en man som har anmält försäkringskassan till diskrimineringsombudsmannen för det mesta informationen försäkringskassan skickar ut är med en mamma på bilden. Reklam för barn i överlag är riktad åt mamman. Vi, mannen o jag, har tre barn. all reklam vi har fått om det nu har varit för barnvagnar, barnförsäkring eller leksaker har jag alltid fått adresserad till mig KADRI VUOLo. Inte familjen VUOLO eller THOMAS VUOLO. De flesta som jobbar i dessa barnvags o barnklädes affärer är kvinnor. de flesta som skickar gör denna inriktade reklam är kvinnor. Så i detta fall diskriminerar kvinnorna män utan o plinka o tänka på det ett enda gång. 
 Mannen i artikkeln berättade även att när han handlade kläder åt sin son på klädbutikerna frågades det alltid i kassan hur gammalt barnet var. alla 5 åringar kan ju ha olika storlekar o åldern spelar ju mindre roll. Och om han även svarade nej på frågan om de skulle slå in klädesplagg fick han plickar som att har frun verkligen skickat i väg denna man o köpa kläder åt barnet. Nästan som att han inte skulle klara av det. Även i detta fall diskriminerar kvinnor män utan o tänka efter.
 Att det ska vara kvinna som ska klä, tvätta o se till att barnen ser övrigt respektiva ut. Jag hörde en gång två äldre damer o prata. De såg en lekande flicka som såg lite smutsig ut o hennes byxben var tarsiga. en damen nämde att det var ju förståeligt för mamman hade problem med spriten. Min första tanke var att stackars flicka. Det kan väl knappast vara lätt o ha en alkoholiserad mamma. Men sen slog mig ju tanken att denna flicka måste ju i stor sannolighet även ha en pappa. Är då pappan mindre ansvarig för flickans utseende o välmående ? men det kändes på någe vis att pappans uppgift var mindre viktig. Nästan som han spelade ingen råll.
 Har ni sett tv serien arga snickaren någon gång ? I ett par avsnitter skyllde kvinnan alltid på att det var mannen som inte byggde och att det var mannen som var lat. I ena familjen hade de en liten runt ett år. Första 6 månaden hade mamman varit hemma o sen var pappan hemma. Så kallade jämställda familjen. Kvinnan klagade till  herr arga snickare att mannen bygger inte. Nu jobbade hon o han var BARA hemma med barnet. Arga snickaren frågade henne då om hon hade byggt när hon var hemma med barnet i fråga. det hade ju hon inte så klart. Mannen hade då jobbat hetid o förväntades av henne o bygga på kvällarna. när han var hemma med barnet förväntades han vara föräldraledig och bygga samtidigt för han var ju BARA hemma. Men när hon skulle jobba eller vara föräldraledig skulle hon definitivt inte bygga . Vart är logiken i det. Vart är jämställheten i det ? Kan någon förklara det till mig ?? 
 Vart vill jag komma med denna alldeles för långa inlägg ? Jag tror att jag vill säga är att sluta gapa efter jämställhet om ni inte vill ha och inte kan aceptera det åt båda hållen för män även de vill kanske ha det jämstält då.
 Och de som tycker att män har ju redan allt och de har det så mycket bättre så de ska nog tåla har jag en fråga. Har ni undrat någon gång varför dessa 50 % som skiljer sig gjorde det ? Var det att de hade det så bra när de mätte barnmatsburkar eller var det att det egentligen inte var så rättvist ändå ?
LIENE

sv: Godaste glassen ju:D

cecilia

du är då en klok kvinna!