FY FAN FÖR SVENS SJUKVÅRD

Läs inte denna inlägg !!!

Jag är fy förbannad. Jag är mer än förbannad må jag säga. Jag är färdig o begå mord faktiskt. Om jag skulle få tag på en läkar as skulle jag stoppa en krycka ni vet var...
 Förlåt , men hur dumma är de??  Bryr de över huvud taget om människor ?
Ni vet ju att mannen min är sjukskriven för han har så kallad diskbråck eller HADE skulle man säga för nu är det troligen en blodpropp i benet istället. Men ingen vård får han för det..
 Allt började ca 9 veckor sedan när han fick ont i benen. Han hade ont oavsett vad han gjorde . Han ringde till sin diabetes läkare som skulle ringa tillbaka, men glömde bort honom. Sen när han till slut ringde tillbaka sa han att det beror på blodfetts mediciner och han ska sluta med de. Han hade inte ens tittat på honom. Diagnosen ställdes via telefon. Tänk att svenska läkare har fått såna krafter o se patientens tillstång genom telefonlinjen. Jag sa ju direkt att det är inte det. Men vem lyssnar på lilla mig. Mannen var lydig o slutade med medicinen. Men inte blev det bättre. Tvärtom, det blev bara värre. Till slut kunde han inte ens sitta längre o äta. Han fick rådet bara o vänta o vänta. Inte blev han sjukskriven inte trots att han inte ens kunde sitta längre. På grund av sina hjärtproblem är det enda han får äta alvedon så jag tror han äter paket nummer 250 nu.
 Hur som helst sa jag att jag kastar ut honom om han inte gräver träffa en läkare . Då hade han redan gått över två veckor o haltat, inte kunnat sitta och var i konstant smärta utan o få hjälp. Till slut fick han träffa en läkare som då bestämde utan o röra honom att det är höft som det är fel på och att det är förmodligen slitet för han har jobbat så länge som lastbils chaufför. Han blev inte sjukskriven nu heller, men fick gå o göra en röntgen som han skulle få svar två veckor senare. Vad då går de med röntgen från Örebro till Kumla ?? Hur som helst blev det bara värre och han kunde inte ens ligga längre och sova var uteslutet. Han fick sjukskriva sig själv en vecka och var ju då tvungen o gå tillbaka till jobbet för att det måste man ju efter en vecka om man inte blir sjukskriven av en läkare. Efter den veckan fick han gräva o träffa läkaren igen(ja, jag hade hotat honom igen) Hur som helst var det ju ingen fel på höften enigt röntgen.  Diagnosen blev diskrock och han skulle få träffa en sjukgymnast veckan därpå. Även denna gång rörde inte läkaren honom och inte blev han sjukskriven heller.
Mannen jobbade fast han inte ens kunde sitta stilla längre  än 5 minuter och hans arbetskollegor fick skratta när de såg  hur han gick. Hemma log han bara på soffan och gick inte ens till övervåningen, var vi har sovrummet, för det gjorde för ont. Sjukgymnasten gav honom två övningar. Hon rörde inte ens honom , kollade inte ryggen eller något annat. Inte ens krucker fick han låna.
Jag sa ju direkt att det här kommer inte hjälpa. Efter två veckor sjukskrev  han sig igen för nu kom han inte ens ut till bilen utan att det skulle ha tagit en halv timme. Jag sa att en läkare måste ju sjukskriva honom till slut så han fick ringa runt o söka hjälp i olika vårdcentral. Hur som helst blev han då sjukskriven för 4 veckor. Eftersom han var desperat  bokade han tid hos två andra sjukgymnaster. En i Pålsboda som heter Slobodan eller något liknande bröt hans revben på första besöket. Och därmed kunde han inte ens ligga på högra sida, den enda ställningen som inte gjorde ont.
För att göra lång historia kort. Efter två veckors besök hos olika sjukgymnaster, ha fått akupunktur, till slut fått låna kryckor och fått olika övningar har nu ena sjukgymnasten sagt att det kan knappast vara det felet för det skulle ha blivit bättre nu, men det här har ju inte blivit något förbättring alls. Vissa korta stunder kan han i alla fall gå med kryckor så mycket att vi får åka o handla o fylla på alvedon förrådet, men annars är han kanska fastbundet vid soffan. Nya diagnosen är att det kan vara blodpropp i benet. Han ringde i går till vårdcentral för att få tid hon en läkare , men när han blev uppringd av en sköterska fick han svar att han ska gå hos sjukgymnast och att inga läkartider finna för honom. Sjukgymnasten vill inte träffa honom mer för han kan inte hjälpa honom. Ja vad ska man göra nu då ? Vänta o dö ??
Jag tror jag hinner o utbilda mig till läkaren innan han kommer o få hjälp. Det tar väl bara 5 år eller så...
Thakock

Ni åker akut in till sjukhuset.....säg till han och skrika som en galning... och vägra åka därifrån fråns dom tittat ordentligt!

simone

Näe fyfan Detta gör mig fan förbannad! Människor ska inte få vård eller hjälp, bara ut och jobba om de så ligger på dödsbädden! Jag säger som ovanstående, åk till akuten och KRÄV hjälp!! Fyfan vad arg jag hade varit. Jag förstår dig!

sandra

okej!

usch vad arg jag blir när jag läser ditt inlägg!

Åk in till akuten och kräv hjälp som de andra säger!

Så här får det ju inte gå till!

Jennie

svensksjukvård - s u g e r ohja.

cecilia

sorry, jag läste..

helt sanslöst att det ska vara så jäkla svårt!

just blodpropp har jag dåliga erfarenheter av, (vem fan har bra?) men iaf vad gäller att få diagnos. både min pappa och farmor har en genetisk sjukdom som kan ge proppar i venerna och innan det blev fastställt så fick de inte rätt diagnos på sina proppar heller. pappa hann ha propp i både lunga och njurar (diagnostiserade som vätska i lungorna utan anledning och njursten) innan han äntligen fick börja gå till en specialist på området. och det var efter att han fått en propp från foten upp i kroppen. jag säger som de andra! gå inte ifrån läkaren förrän ni fått hjälp! kedja fast er om nödvändigt! vi hejar härifrån!

Ia

Jag blir förskräckt men inte förvånad när jag läser Ditt inlägg!!

Jag har själv en lång historia med doktorer som förmodligen aldrig själva har mått dåligt eller som fråntagits all form av empati under utbildning..ansvar också verkar det som!!



Men...varför inte testa att åka till akuten som de andra föreslår!! Vet av erfarenhet att akuten i Örebro är lite mer samarbetsvilliga (om man tvingar dom) än här i Västerås då Gammelsonen tidigare bodde i just Pålsboda!!



Lycka till! Plocka fram bitchen i Dig <3

ardiana

det där är ju helt sjukt ni borde stämma dem om det går.

Asså jag förstår inte hur dagens läkare tänker, de är utbildade till att hjälpa och hitta felen inte till att bara TRO och testa sig fram. man går inte till läkaren för skojskull

DG

Håller med dig fullt ut, det är så sant. Svenskvård går åt helvete varje dag

Gabriella

me 2

Fanny

Där slog du huvudet på spiken!

Skandal!

N I L M A

Men fy fan vad sviniga de är, rent ut sagt. Hoppas verkligen att de tar sig en riktig titt snart, sjukskriver honom och åtminstone ber omm ursäkt.

ida henriksson

sv; Tack :) Köpt på Gina förra året typ. 50 kr :) Perfekt partytröja också :)

j

Blodpropp i benet? men det är ju allvarligt!

han kan dö utav det!

nu skiner solen här idag! så underbart! ha en toppen dag

Gun

Nääe fy fan rent ut sagt! Det måste väl finnas någon vettig läkare? Det låter inte klokt! Finns det ingen privatläkare? Man måste tydligen skrika och bråka för att bli tagen på allvar. Man måste vara frisk för att orka vara sjuk.

josefine- mamma till Olivia

VAd hjälplös man känner sig när ingen vill hjäpa. Vart vänder man sig då? :(

Anonym

Vet inte om man ska skratta eller gråta !!! Åk och sätt er på akuten och säg åt mannen att vråla så mycket han är karl till..högt och länge !!!!

Nanna

..blev så upprörd att jag glömde namnet, nyss !!!

Malin

Jag håller med dig. Vart är vården påväg egentligen? Sjukt är vad det är.. Hoppas att han kan få ordentlig hjälp snart..

Ellis

Svensk vård suger verkligen, jag har gått runt med ständiga magverk i 1 helt år nu, utan resultat.

Ama de casa

Nä fy tusan! Vad bra att han åkte till akuten på eget initiativ nu i alla fall.

Är dom helt galna inom sjukvården där ni bor? Han skulle ju självklart ha fått hjälp MYCKET tidigare!