HEMMAMAMMOR O HEMMAPAPPOR

Läste det HÄR som Malin Wollin skrev  några dagr sedan. Jag tycker hon har helt fel. Det finns visste både män o kvinnor som helt frivilligt utan o få betalt väljer faktiskt o stanna hemma och ta hand om det viktigaste de har. De man har satt till världen, sina barn. Och att säga att de som är föräldralediga skulle bara önska o vara på jobbet för det är SÅÅ tråkigt o ensamt o vara hemma är ju lite överdrivet. Jag kan inte tänka mig att jag skulle ha det tråkig eller ensamt här hemma. Jag hinner knapt med allt jag har tänkt o göra så inte hinner jag o ha det tråkigt inte. Och ensamt har jag det inte alls. Jag har barnen o umgås med hela dagarna och om jag skulle känna för vuxen kontakt har jag två köttliga vänner och många virtuella vänner så ensamt, knappast.
 Tro mig jag är ingen som propagerar att alla kvinnor ska stanna hemma framför spisen, vara gravida o barfota hela livet. Ingen ska bestämma hur den andra ska leva, men för någon konstig anledning är det så att sammhället kan inte acceptera  att det finns faktiskt kvinnor som vill vara hemma med sina åkommer. De vill helt frivilligt sätta sina egna karriärdrömmar åt sidan och ta hand om sina egna barn. Helt gratis. 
 Det finns ytterst få hemmamammor nuförtiden och ännu mindre hemmapappor. Män som stannar hemma för att ta hand om sina egna barn betraktas som latmaskar som inte vill jobba. De vet nog inte hur mycket jobb det är o ta hand om barn. Hemmamammor kallas för stackars kvinnor som har hamnat i kvinnofälla. De måste verkligen inte ha något eget liv, de måste nog vara rädda för mannen, de är nog kristna...
 Man påstår att man inte kan leva på en inkomst, men det kan man. Vi lever dock inte på en inkomst helt o hållet. Jag har ju haft min mammapeng i halvtid och kört min lilla företag på andra halvan. Men vi har också mera utgifter än en vanlig familj har. Vi har en hel del skulder som vi tog på oss 6 år sedan när vi försökte o hjälpa min pappa som lurade oss så vi inte hittade hem.
 Visst kan jag bli avundsjuk i bland på folk som tar en shoppingresa till London eller går på spa titt som tätt. Allt annat våre ett lögn. Men allt här i livet handlar om prioriteringar och trots att vi inte kan åka till Thailand eller jag inte kan fettsuga mig skulle jag aldrig byta ut dessa småbarnsår jag är hemma med de och kan njuta av varje minut í deras utveckling. Visst är det både tuffa o roliga stunder. Alla föräldrar vet att ibland kan dessa små vara som små jävular och det lättaste skulle vara o ringa 112 och be någon o komma o hämta de snabbt. 
 Det är många som säger att hur kan jag offra mitt liv för  mina barn. Jag offrar INGET. Jag får så mycket glädje av mina barn och jag är så glad att jag har de. Pengar är viktiga, jag säger inget om det, men det finns viktigare saker i livet än designermöbler och solsemestrar. Tiden går så snabbt förbi och jag vill njuta av denna tid som jag har med barnen så länge det går för snart blir det skola, kompisar, pojkvänner och allt annat som blir viktigare än spendera tid med sin gamla mamsen.
 Förstår mig inte fel det är inget fel på karriärkvinnor och alla andra hårt jobbande kvinnor, men att göra oss som har valt o stanna hemma till något som är utdött, omodernt och hemskt är fel.
 Varje gång folk får veta att mina barn inte går på dagis höjer de ögonbryn och börjar förklara till mig hur fel jag gör och hur barnen nu kommer o bli rädda för folk, okompetenta och osossiala. Hur dagis är den bästa alternattivet och hur de får där allt de behöver. Ja visst kan dagis vara bra och kanske den enda alternativet för heltidsjobbande föräldrar, men varför ska det låta så att jag gör en dålig val för mina barn bara för att jag har valt o ta hand om de själv. Jessica kommer också o få gå på dagis några timmar om ett år eller så, men just nu är hon hemma och leker för fullt med sin lillasyster.
 I det här sammhället förutsätts det att ALLA barn går på dagis. Når jag var sjuk ett tag sedan och inte kunde ta hand om barnen. Och kan jag inte ta hand om de då är jag sjuk. Mannen skulle då vara hemma och ta hand om barnen. Försäkringskassa ville ha intyg från dagis som en kontroll uppgift så att barnen inte var där. Det stog att man SKA lämna in ett intyg från dagis. När mannen ringde till de och berättade att vi inte hade en dagis plats för att jag tar hand om barnen tog det en stund för kvinnan o förstå att det faktiskt var så. Det var något som hon inte hade hört. Så vi slapp intyget från dagis(som vi inte har) och fick skriva en förklaring på raden bredvid. 
 Jag undrar när blev det så  i  vår samhälle att ha barnen på dagis blev ett SKA, ett tvång och allt annat är bara tabu ?

PS
Här snackar vi kvinnofälla då jag har en relativt hög lön då jag jobbar mycket och  Kadri har en låg inkomst så är det en utopi att tro att vi har ett val. Men även om vi skulle klara oss på hennes lön så skulle hon aldrig lämna över den här tiden o vara hemma med barn till mig. Hon är lite konstig när det jälleer barn. Helst sklle hon stoppa de i tändstikksask o bära med sig resten av livet.
mannen
liindblaads

sv, jaa tack så mkt :) jag blev nöjd själv :)

baby rozi

thanks :)

Sara - mamma till Nova

Ha dagen varit bra?

bitterfittan

smart! that i will do ;)

Ellis

sv: dåliga tidningar som dam gör ont i mig, för de suger

Lovisa

Sv; aah, det vill jag med :) dom var helt sjukt snygga hihi, mycket bättre än dom gardinerna jag har nu ;)

Anki

Har du märkt en sak Kadri, av hela ditt inlägg och av de kommentarerna du har fått, HAR INGEN ÖVERHUVUDTAGET, BRYTT SEJ I ATT SVARA PÅ DET DU HAR SKRIVIT!! Varför tror du??

Jag håller med dej, baren är det viktigaste vi har och de som vill ska stanna hemma med dom, tiden går allt för fort och jag tror fortfarande att vi föräldrar är de vikigaste individerna för våra barn!

Varför svarade ingen på dina kommentarer, jo tänk jag tror att de inte håller med dej, men de vill inte säga någonting, därför skriver de ytligt,



Kraaaaaaaaaaaaam

Anki

Känns det inte konstigt att ha skrivit ett så långt inlägg och att du inte får respons från någon av de som svarat!



Kraaaaaaaaaaaaaaam

cecilia

jag tänker iaf ge dig respons! håller helt och hållet med dig i det du skriver. att det ska vara ett EGET VAL. hur jäkla svårt kan det vara? vi lever väl i ett så pass fritt samhälle att vi kan unna människor att göra val som passar dem? dina ungar verkar må ypperligt, och det är viktigaste! dessutom så lär de sig troligtvis att tänka själv och inte följa strömmen bara för att det är lättast så! jag tror dina barn kommer att bli minst lika socialt kompetenta och intelligenta varelser som de skulle blivit på dagis!

kör på!

Anki

Det står helt tydligt när jag googlade ang tänder och sjukdom, att de som har problem med sitt hjärta kan få det gratis, för det är som du säger jätteviktigt att inte få infektioner i tänderna för det kan påverka hjärtat!



en lattemamma hhaahahahahha, dina ungar kan skatta sej lyckliga över att ha en Kadrimamma



Kraaaaaaaaaaaaaam

josefine- mamma till Olivia

SÅ bra skrivet och jag håller med dig. Det skulle verkligen vara en lyx att få stanna hemma med sina små så länge det går. SMåbarnstiden kommer inte åter och hade det varit en möjlighet hade jag nog stannat hemma längre. Nu kommer Olivia få börja på dagis till höst, om dagisplats finns.