HÄR SPÖAR VI DE GAMLA OCH DE SMÅ

Livet just nu / Permalink / 1
GRATTIS KUMLA KOMMUN. Ni lyckas igen. Fast den här gången reagerar faktiskt någon. Det är skrämmande att personalen både i skolor och i äldreboende kan bete sig precis som de vill utan att annan personal vågar/vill(??) reagera. Så klart säger de skyldiga att de har inte gjort något. Vilken de ja vu känsla man fick där. Personalen har aldrig gjort något. Det är visst alltid de gamla och de små som inbillar sig saker. Skönt o skylla på de som inte kan skydda sig.
 Att det finns idioter som beter sig hur som helst kan jag förstå i viss del. Alla kan ju inte ha fått en hel hjärna. Men när jag då läste kommentarer under artikeln då fick jag ju förklaringen till mig varför sånt kan hända.  ALLT ÄR REINFELDS fel. Det är den NYA KALLA SVERIGES fel, RESURSERNAS FEL och SCHEFERNAS FEL. I andra ord är DET ALDRIG deras fel som har gjort något. Måste vara härligt o kunna skylla i från sig helt o hållet. Att en människa går på en annan människa med fysisk eller psykisk våld kan man inte skylla på regeringen eller någon annan för den delen. Och att vuxna människor inte vågar anmäla andra vuxna människor är ju skrämmande. Vilken signal skickar man till barnen då ? Hur ska barnen som ser hur en annan kompis mobbas våga göra något ?  Dessutom fattar jag inte vad kommunchefer gör på dagarna ? Ok jag fattar ju att de har fullt upp i kafferummet, men ibland skulle man ju kanske ta sig ut på äldreboendet  för att kolla läget, prata med personalen och de äldre. Är det inte de som skulle känna hur det är i arbetsgruppen ? Är det inte de som ska se till att de äldre är skyddade ? Eller får de lön bara för att dricka kaffe och går något snett kan man alltid skylla på regeringen.
 De sa i nyheterna att nu har Kumla kommun blivit polisanmält och i diverse tidningar skriver om det här. Men jag låvar er att skulle det inte kommit ut skulle kommunen tystat det hela och ingen skulle ha gjort något för här är det så. Vi har ju varit med ett o annat här och när vi pratade med diverse politiker vid valstugorna hade de INGEN aning alls om problemen . Vilken betyder att sånt tystas ner i ledningens grupp. De vill inte att folk ska få reda på hur det egentligen är i kommunen och hur de saknar helt o hållet en plan hur man hanterar såna situationer. Till exempel fick de kritik från skolverket flera år sedan att det saknades en plan hur de skulle hantera mobbning. De lovade då o fixa bristerna. Nu i våras  var det en ärende hos skolverket igen om ett barn som hade blivit utsatt i en av Kumlas skolor. Ja, vad tror ni att skolverket hittade ?  Inte hade de fixat det de hade lovat flera år sedan. Men sprida rykten som inte är sant mellan personalen från ena skolan till annat kan de.  Hetsa upp andra mot ett barn kan de också. 
 Såg en program i tv4+ i går när en 13 åring tjej hade tagit livet av sig i USA för hon hade varit mobbad länge. När mamman då ställde rektorn mot väggen efter händelsen fick hon svar BARN BLIR ALLTID BARN.  Inte förvånad där. För när Carmen Ly var utsatt fick vi såna svar. DET ÄR BARA BARN och att BARN GÖR SÅNT. De har vist missuppfattat det hela med mobbning. Man ska inte bli utsatt oavsett hur gammal eller ung man är. Eller finns det åldersgräns någonstans om hur ung/gammal man är innan man blir ledsen när man far illa. Inte visste jag heller att det var OK o slå människor i viss ålder ?
 De är bara så synd att det är barn och de äldre som blir straffade på kommunpolitikernas och deras anställdas lathet. Men jag har en tips. Ta bort kaffeapparaten från fikarummet så ser ni att det kommer o hända saker.
#1 - - sannalitens.blogg.se:

Svar: Okej :) Vad har du för planer för resten av den här veckan då? :)

Till top