NY FAMILJEMEDLEM ??

Jag har övertalat mannen och nu  funderar vi  o skaffa en ny familjemedlem..




 Nej , nej, det blir inte en katt, så mycket kan jag inte övertala honom. Det som han kan gå med på är en kanin. Så nu har vi kollat på kaniner hit o dit. Kollat på priser o burar.
Jag fick aldrig ha någon husdjur när jag var liten och vill att mina barn ska få ha chansen o ha olika husdjur. Min mamma tyckte att djuren ska vistas ute och närmaste jag kom  o ha ett husdjur var kackerlackorna i köket. När jag var riktigt liten ville jag ha en gris. Min mamma svarade då att grisar är smutsiga , men jag tyckte att vi kunde ju då ha grisen i badkaret så skulle den alltid vara ren o fin. Jag försökte o övertala henne även o ha en kossa i balkongen så kunde vi ju alltid ha mjölk, men min mamma vägrade o gå med på mina genialiska planer.
 Men nu är det en kanin som vi ska ha och inte en gris i badkaret och om vi har tyr slipper vi kackerlackorna också.

Finns det någon som har haft kanin som kan ge lite råd. VILKEN KANIN SKA MAN KÖPA ? VILKEN SKA MAN ABSOLUT INTE KÖPA ? HUR LÄNGE LEVER DE ? KLIPPER MAN KLORNA PÅ DE ? VAD ÄTER DE ?

Gun

Vad mysigt, jag hade en kanin när jag var liten, och vi har haft flera marsvin till våra barn. Jag hade en dvärgvädur. Minns inte hur länge den levde, men de kan bli några år. De äter hö, kaninmat från djuraffären eller ica, och vissa grönsaker.

cecilia tipsar

å vad mysigt med husdjur! det gör ni rätt i tycker jag. kanin har jag aldrig haft så jag kan tyvärr inte ge några tips.

Thakock

Inte kaniner! Dom bits! Min brossa blev nästan av med fingret. =/



sv: Den är upplagd precis så du har inte missatt. =)



Ja då, hon blir bra snart. =)

Sara

Jag vill också ha ett husdjur. En katt eller hund. Hade heller aldrig något. (Var det riktiga kackerlackor?)

Men vi måste hem till mannens hemland varannat år, så det blir lite meckigt med husdjur. Det och så skulle jag aldrig orka mig ur sängen för att masa mig ut på morgonpromenader med hunden. ;)

Förvirrade Morsan

jag gillar dvärgvädurarna bäst=) jag tror inte det spelar så stor roll vilken man köper, men när man har barn tror jag kanske att de små kaninerna är bättre än de jättestora (de stora var jag rädd för när jag var liten).

Man klipper klorna med kloklippare och de äter sallad, grönsaker, morötter, knäckebröd och kaninfoder ;D kul med en kanin :D