GRAVID MED SESAM, VECKA 16

 I går gick jag in i vecka 16, men efter läkarbesöket från helvetet hade jag ingen lust o skriva något. Gick o la mig redan vid sju tiden och sov till klockan 4 på morgonen. Så för en gångs skull fick man en lång nattsömn, hela 8 timmar.
 Jag känner mig som jag har gjort innan(berättar senare mer om läkarbesöket). På kvällar och ibland mitt på dagen mår jag fortfarande illa, men jag hoppas  att det ska gå över snart och inte som med min första graviditet när jag modde illa under hela graviditeten.
Magen växer som det knakar och trots att jag är bara i vecka 16 använder jag mammajeans sedan 3 veckor tillbaka.
 Jag hade inte känt någonting alls i mina bröst under graviditeten. Verkligen , nada. De ändrades inte alls när jag blev gravid den här gånger, var inte ömma eller något liknande, men nu några dagar sedan bara så där över natten känns som man har fott stora silikonpattar över natten och de gör så ont så att man inte ens får röra de.
 Sesam mår bra där inne och jag väntar med spänning tills vi får en tid till den stora ultraljudet. Mannen tror att det är en pojke den här gången fast han har redan varnat att då måste han heta Arn. Men hallo Arn ? Över min döda kropp.
 Jag själv tror att det finns en lite tjej där inne. Får se vem som har rätt. Oavsett om den är pojke eller flicka är det en livlig krabat där inne. Har sparkat hela morgonen och det känns bara så underbart. Man glömmer alla idiotiska häxläkare där ute och blir bara så glad.
 Kan knappt vänta tills oktober när vi får träffa vår lilla Sesam....

_____________________

 

 

Gravid vecka 16

 



____________________

Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.
Thakock

Vad skönt du fick sova så länge! =)



Hoppas allt blir lite lättare snart så du kan njuta lite mer av både liv och bebis. =)