HÅRIGA BEN

I dag görs håriga kvinnoben  till en jättegrej i Aftonbldet. Jag har mina egna åsikter om det där(ang.tävlingen), men det får vara osagda just nu(kanske i en annan inlägg).
 Vad jag reagerar på är att det med rakade och orakade ben har gjorts till en jätte graj. Något o provocera med, något o irritera folk med och då menar jag både de som rakar och de som inte rakar sina ben. Vissa äcklas av orakade ben och andra tycker att om man rakar sina ben då är man inte jämställd, feminist, inte säker i sig själv mm. Det har även märkts att är det någon som har orakade ben då är denna person i 99 % säkerhet en feminist.
 Jag bryr mig inte om andra kvinnor rakar sig eller ej. Alla gör som de vill, men det är några saker feministerna trycker på som är helt fel enligt mig.
 De säger att kvinnor blir påverkade av samhället o raka sig för rakade be räknas som något vackert. För det första rakar sig även män nyförtiden, speciellt när det är yngre män. Och för det andra har ingen någonsin påverkat mig o raka mig. Det enda gången någon har frågat mig om jag var rakad där nere var barnmorskan när jag skulle födda mitt första barn.
Det sägs att kvinnor gör det för männens skull, de vill se vackra ut för de.
 Jag rakar mig överalt och tycker inte om när jag är orakad. Jag tycker att det är ofräskt när det är orakad under armar och runt ``muffen``. Så har jag tyckt sedan jag var 13 .
Tycker att det är lättare o hålla rent liksom. Dessutom tycker jag inte när det sticker ut i troskanten eller under armarna. Bena rakar jag för jag tycker om den mjuka känslan när jag är rakad o smörjer in mina ben. Tycker även att det sticker i strumpbyxorna när man har orakade ben.
 När det gäller o bli påverkad så var jag inte påverkad o raka mig på något vis. Jag tyckte det var hemskt besvärligt med hår under armarna när man blev svettig i jumpan. Så jag gick i affären och köpte en rakhyvel. Min mamma har aldrig rakat sig och inte mormor heller så jag var inte alls påverkad från deras håll. Jag hade inga  kompisar som rakade sig och jag läste inga tjejtidningar. I början gjorde jag massa misstag(rakade i mig mm) för jag hade ingen o fråga om råd. Efter jag hade rakad under armarna första gången kände jag mig fri på något sätt. Inget som störde under armarna. Sen började jag raka mig överalt för olika anledningar, men ingen av de var att jag ville vara vacker varken för mig själv eller någon annan. 
 Det tog nästan 5 år efter jag hade börjat raka mig innan någon annan såg mig naken så att raka sig för någon annans skull har jag aldrig gjort. Men jag skulle aldrig heller kunna gå runt orakad, aldrig. Det är likadant som jag skulle aldrig kunna gå runt utan bh eller fisa vid matbordet. Det räcker att man är gift med fismannen, det behövs inga mer avgaser i vårat hus.
  Men jag tycker att det hela har gjorts till en jätte grej. Vi alla gillar ju olika saker. Vissa vill tatuera sig. Andra tycker att tatueringar är fula. Vissa tycker om piercingar i alla möjliga ställen. Och andra tycker att en stor ring i näsan är fulaste som finns. Alla gillar väl olika hårfärger, storlekar på kroppar mm. Vi har så många olika smaker, men för någon anledning har just dessa kvinnoben blivit till något stort. Är man orakad är man plötsligt självständig, feminist och vågar vara annorlunda, vågar stå mot strömmen. Har man rakade ben är man en bimbo, går i normer och vågar inte stå mot strömmen.
 Och bara att man rakar sig är man inte mera ``kvinnlig`` än en annan kvinna. Jag fixar nästan aldrig mina naglar, går inte till frisör eller skuttar runt i högklackat. Att se ut vacker och vara kvinnlig är så mycket mer än bara utseende. För skulle alla män jaga miss universum skulle 99% av befolkningen vara ogifta.
 Det är konstigt att lite hår på kroppen kan ha så stor betydelse och göras till en jätte graj. Men en sak är säker,det är kvinnor själva som har gjort det till en jätte grej  och ingen annan.....
_______________________________________________

MEN SJÄLVFÖRTROENDE KANSKE SITTER I HÅRET ÄNDÅ FÖR MANNEN MIN HAR SJÄLVFÖRTROENDE SÅ DET RÄCKER OCH RINNER TILL O MED ÖVER IBLAND....
MEN HAN MÅSTE JU OCKSÅ FÅ EN APPLÅD FÖR HAN VÅGAR VISA SINA HÅRIGA BEN ANNARS ÄR DET JU INTE RÄTTVIST............


 

natti

Kan bara hålla med dig i varenda ord du skriver :)

Thakock

MYCKET bra skrivit! Helt rätt! Det är verkligen ingen jämnställdhet i denna frågan.



Jag är som du. Hatar hår överallt. Det är räligt.

Jag hade heller ingen som kunde påverka mej. Utan kom på det alldelse själv.