MANIFESTATION I KUMLA

I dag är det manifestation i Kumla torg mot kommunens skolpolitik.
 Nej, jag tänker inte gå dit. Ni vet ju hur jag känner för det med skolorna här på tanke om vad vi har gått igenom, men saken är att de som organiserar det här och de som går dit har inte förstått vad de protesterar emot.
Att göra lång historia kort så har skolorna i våran kommun haft massvis med problemer. Det skrivs nästintill dagligen om anmälningar i skolverket och andra missförhållanden i Kumlas skolor, men alla verkar bara tycka att allt är kommunens fel och personalen är helt oskyldiga vilket är absurt. Det senaste jag läste i tidningen var om ett barn som skolkade 2,5 månader och ingen från skolan ringde föräldrarna så de hade ju ingen aning. Är det inte ansvariga lärarens jobb o informera föräldern ? Ett annat barn i särskolan hade fått ett dataprogram som barnet behövde för att kunna förstå saker o ting , men skolans personal lyckades inte installera skivan i ett halvårs tid. Samma skiva fungerade perfekt i elevens hemmadator. Det är bara det senaste som har skrivits. Jag ska inte ens nämna om alla barn som blir slagna o mobbade och personalen vänder bara ryggen. Ja, ni vet ju hur det gick för Carmen Ly.
  Hur som helst så hade kommunen något slags budget möte och det ska sparas på skolan, igen. Det har de gjort i alla år, men först nu vaknar föräldrarna för någon anledning. Kommunen svarar på kritiken att hur mycket pengar man satsar och resultat har inget samband. Vilket för mig är konstigt för alltid när något händer klagar lärarna och rektor att det inte finns några resurser.
 Efter denna möte då har några föräldrar skrivit brev till kommunen och nu organiseras denna manifestation då. Ja vad protesterar de emot då ? Ja kommunens besparingar och inget annat. De protesterar alltså mot  hur mycket pengar satsas på skolan för föräldrarna säger att KOMMUNENS LÄRARE ÄR ENORMT DUKTIGA OCH KUMLA HAR MYCKET BRA SKOLOR. Så vad är problemet ? Då har ju kommunen rätt för de sa ju att resultatet och själva budget storleken har inget samband. Så det verkar ju helt idiotiskt o demonstrera då . Om skolorna är jätte bra och lärarna gör jätte duktiga  spelar det ju ingen roll vad hela kalaset kostar och lyckas kommunen ge ett bra utbildning till barnen för en krona så är det ju bara bra. Mera pengar till annat...
 Men nu är det ju så att jag vet att allt det där rosa flummer som föräldrarna skrivet är rena rama lögnen. De är bara för fega o erkänna det. Kumlas skolor är en av de sämsta, det satsas minst pengar i länet och det syns både i utbildningen barnen får och hur skolorna ser ut. Skolgårdar och dagisgårdar ser nergångna o skräpiga ut, lärarna saknar kompetens, skolmaten är rena rama skiten och barnen blir mobbade och utsatta för fysisk våld utan att kommunen eller dess anställda har ens något plan om vad de ska göra. Ja, de har ett plan, men det är bristfällig så den funkar inte och det har de vetat sedan många år tillbaka(påpekad av självaste skolverket), men inte har de gjort något åt det. Det är så många anmälningar mot kommunen till skolverket så skolverket ska göra en extra kontroll snart.  
 Visst finns det även bra lärare i vårat kommun, men hur mycket skit fick vi inte gå igenom för att hitta en bra lärare. Och inte gjorde varken kommunen eller lärarna i hennes gamla skola något att det skulle bli bättre för vår dotter. Det var vi som fick strida ensamma hela vägen medans andra, både föräldrar och lärare, stog bredvid och sa hur jätte duktiga de är och hur bra skolor de har. Så vad nu då ? Nu har de vaknat till för nu är de rädda att deras barn kan hamna i samma sits.  Fy skäms på er. Att titta på hur andras barn lider går bra så länge era guldklimpar mår bra. Inte kom det någon och frågade Carmen Ly hur hon hade det när hon satt o grät på skolgården . Inte kom det någon och ifrågasatte situationen i skolan. Nej, tvärtom de höll ihop och smutskastade både Carmen Ly och hela vårat familj och sa att vi hittade på alltihoppa och Carmen Ly blev helt utfryst bland klasskompisar och även vi fick ta sryk genom elaka kommentarer här på bloggen bland annat lärare själva.
 Det är visst en stor del kommunens fel att skolorna ser ut som de gör. Det saknas pengar för renoveringen, bättre skolmat och skolböcker, men ett stort ansvar ligger även hos personalen och tills de inte förstår detta kommer inget förändras i Kumlas skolor.
 Du kan höja lärarnas löner , sätta fler lärare i klassen och ha skolbänkar av ren guld, men finns det ingen engagemang och ansvar hos lärare kommer det inte bli bättre i skolorna. Att en lärare skulle sitta ner med ett barn som gråter och är ledsen och ta reda på vad som är fel behövs inga stora summor, det behövs något helt annat och det kan man inte köpa för pengarna...