GRAVID MED SESAM, VECKA 35

  Ca 30 dagar kvar nu. Nu tar det inte länge innan Sesam ligger o skriker på min mage.
Läste någonstans att nu lägger sig barnet rätt och man behöver kissa oftare. Oftare ?? Ska jag aldrig mer får komma  ur toaletten ? Lika bra o släpa dit sängen o kylskåpet då... Jag har funderat o sova sittande på toalettstolen för jag orkar inte gå upp var tionde minut för att kissa. Vuxenblöjor är ju inte fel heller, men de ska vara extremt dyra har jag hört. Eller då borde jag kanske sluta dricka helt ??
 Fredag( på min födelsedag o allt) ska vi till barnmorskan för att lyssna, mäta och väga.
 Vikt hittills + 10 kilo. De säger ju att man går upp mindre med pojkar och för min del har det ju stämt. De säger också att pojkar föds tidigare än flickor. Någon som vet om det stämmer ?
 Har inte blivit bättre när det gäller det onda, men det är ju ändå inget o göra åt så varför klaga.
 Den här veckan har vi även blivit med vagn. Den ska komma om en vecka med dhl.
 Jag ville ju helst köpa allt begagnad för jag älskar ju second-hand, men faktum är att begagnade vagnar (i denna modell) är dyrare här i Sverige än o köpa en ny från utlandet. Jag tycker att sådan vagn med separat sitt o ligg del är så bra. Och priset, 1200 kr, var ju en riktig kap. Dessutom var det gratis porto. Så pass billig ny vagn hittar man inte i Sverige.

Så ser vagnen ut....
 


 Nu saknas det bara bilbarnstol så har jag allt. Men nu ska jag gå o måla lite. Håller på med skötbordet och kan inte bestämma mig om den ska bli gul eller grön ? Såna där saker kan driva mig till vansinne när jag är gravid. Jag blir alldeles nojjig av mig...

________________________________________

Från gravid.se

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

 
 

 

 
 
 
Thakock

Oj oj, nu börjar det närma sig! Så spännande =)

Natti

Oj bara 30 dagar kvar, känns som det var igår du berättade om graviditeten. Varit enormt kul att följa dig på bloggen och kommer med största glädje att fortsätta att göra det.



Fredag är nu mentalt noterat i huvudet på mig ;)

Vilket bra pris, bra kapp ;)

emma

vilken fin vagn du hade beställt.