ANDRA KLASSENS MEDBORGARE

När sverigedemokraterna kom in i riksdagen stog det en hel gäng människor o demonstrerade mot detta. Vännerna sa upp varandras vänskap på facebook för någon av de hade röstat på SD. Aftonbladet startade kampanjen VI GILLAR OLIKA. Alla gillade plötsligt olika. Alla ville kasta sten på SD. Alla ska vara lika värda, vi ska bemöta människor med respekt och vi ska bry oss om vår medmänniska skrek demonstranter. Men det finns alltid en grupp människor oavsett  vart de kommer i från, oavsett deras hudfärg eller bakgrund som alltid blir diskriminerade, som räknas som andra klassens medborgare....Det är nämligen barnen. Det är det som ska vara vår framtid, men bara för att de är barn ska de behandlas som skit tills de blir vuxna och kan  stå för sig.
 Nu kommer ni tänka att vad fan pratar hon om. Ja, jag ska berätta till er. Ni som känner mig eller som har läst min blogg från början vet hur min äldsta dotter hade det i skolan. Hon blev misshandlad både av barn och av vuxna i skolan, både fysiskt o psykiskt. Vi kämpade på så gott vi kunde. Vi gjorde så klart en hel del misstag i vår kamp mot rättvisa och vi litade alldeles för länge på myndigheterna. Vi fick lära två saker. Bara för att det är barn kan man bete sig hur man vill och komma undan med det och att den vuxna har alltid rätt i andra vuxnas ögon. Hur som helst blev vår räddning o flytta henne från denna skola till en annan vilket resulterade i ett mirakel. Plötsligt försvann all oro och alla problem. Plötsligt fick vi tillbaka en glad dotter.
 Att flytta henne från den första skolan var enbart min beslut, vi fick inget hjälp från skolan. Jag gick bara en dag och tog bort henne för det gick inte längre. Vi fick ingen hjälp för henne i den första skolan. I stället o hjälpa henne började lärarna lämna anonyma o negativa kommentarer i min blogg(detta faktum är bevisat av skolans rektor) och sprida rykten (som inte var sanna för fem öre) om oss bland kommunanställda och sina vänner(också bekräftad av en lärare i en annan skola). Efter vi hade flyttat på henne slutade dock inte lärarmaffian så de fortsatte på bloggen. De googlade på Carmen Lys namn(hon var ett ovanligt namn) och hittade då till bloggen. De besökte min blogg på arbetstid och från arbetsdator(också bevisad, men kommunen gjorde inget). Hur vet jag det undrar ni ? Ja jag har något som heter google analytiks och då ser man precis vart besökarna kommer och vilken operatör de har plus massa annat info. Dessutom lämnade en av de sin jobb emajl när denna kommenterade och att använda sin jobbdator på arbetstid för att spionera efter ett bar och hennes familj är inte tillåtet, inte ens i vårt kommun. Trodde ni att det hände något ? Nepp inte alls. Kommunen ryckte på axlarna och tyckte att det var ju skit samma, det är ju bara  ett barn det handlar om. Ett barn kan ju knappast bli ledsen va ? Hon kan knappast känna sig utsatt ? Hon kan knappast bli besviken på vuxna i sin omgivning ? Eller ???
 Vad dessa personer,vuxna, inte verkar förstå är att barnen är också LIKA värda som oss vuxna . Barnen har också känslor och barnen kan också bli ledsna. Och vad de inte heller verkar förstå är att allt barnen blir utsätta  som barn kommer o påverka de resten av livet och om vi har riktigt otyr då hamnar dessa utsatta barn i dåligt sällskap, de kan bli missbrukare eller skada sig på annat sätt. Antalet barn som skär sig och som går i självmordstankar ökar extremt snabbt i Sverige. I USA är det flertal barn som har tagit livet av sig för de har blivit mobbade. Det finns även de som har skjutit ihjäl sina klasskamrater för de har känt sig utsatta. Man undrar ju var var de vuxna innan det gick för långt ??
  I en annan skola i Kumla blev ett barn strypt av ett annat barn. Det var lärarna som såg händelsen, men ingen polisanmälning gjordes vilket är lag. I en annan skola blev ett barn länge misshandlad o mobbad och lärarna och rektor visste om detta, men tyckte att det var väl inte så allvarligt, i en annan skola slog läraren eleven och kallade barnet med fula ord, men även detta gjorde inget för läraren var ju BARA lite stressad.... Detta är bara några enstaka exempel av många. De som blir skadade är barn medans de vuxna som är där för att  skydda våra barn gör inget.
 Nu tänker ni säkert som jag gjorde när vi var i en sådan sitoation..Det finns ju skolverket man kan göra anmälan till. Ja, det finns det, men det finns ett stort MEN. De har inte tid o ta hand om ärenden. Vi gjorde en sådan anmälan. Jag var helt ärlig och skickade över allt och då menar jag ALLT, både bildbevis, emajl och anonyma kommentarer med ip adresser etc. Jag fick då svar att ja det är hemskt vad som har hänt, men eftersom flickan är nu räddad från sitoationen är det inte bråttom med ärendet för det finns barn som inte kan byta skola och som mobbas fortfarande. Jag känner för de barn som inte får det bättre, men  jag vill ju ha någon slags rättvisa för Carmen Ly. Jag tror ju fortfarande att det finns en rättvisa här i världen, hemskt dumt av mig jag vet..
 Skolverket har inte tid. Just nu tar de hand om ärenden från 2009. Förstår ni . FRÅN 2009 !!! Sätt dig i en sitoation när du blir misshandlad och man hör inte ens vittnesmål förran 2 år efteråt. Tänk att du blir utsatt för ett brott och brotslingar får leva, jobba och festa utan bekymmer 2 år till. Vad är ett vittnesmål värd efter 2 år ?  Lärarna kan ha bytt jobb efter så lång stund, skolchefen som vi hade har lämnat sitt upptrag etc..  Till slut rinner ju allt i sand och ingenting händer. 
 Det är tragiskt att man kan komma undan med så mycket bara för att det är barn. I ett samtal med en vuxen fick jag kommentar att hon kan ju kanske glömma bort det som har hänt med henne. Glömma bort ? Är det det de hoppas ? Att hon inte skulle komma i håg ? Ska de vänta och dra det så långt så att hon skulle glömma bort ? Att hennes vittnesmål inte skulle räknas som trovärdig ? För det är just det, trovärdighet det handlar om här. Barnen är inte så trovärdiga enligt dessa vuxna. Barnen ljuger enligt de, barnen pratar ihop sig. När ett barn säger att något har hänt så är det automatiskt klassad som lögn. När tre barn säger att något har hänt så har de pratat ihop sig. Vilken tur då att vuxna inte kan ljuga och inte kan prata ihop sig. Det såg vi ju i äldreboendet här i Kumla när en grupp misshandlade år efter år de äldre. 
  Vi har fått så mycket skit för att jag har haft ett blogg och för att jag har varit ärlig och för att vi har försökt o hjälpa vår dotter. Nu efteråt ångrar jag inte för fem öre att jag har skrivit upp allt hela tiden. Det har hjälpt mig och Carmen Ly mycket för vi har skrivit upp allt när allt har hänt direkt så det har inte blivit något missförstånd. Vi har pratat mycket om det och jag har försökt o svara alla hennes frågor. Det finns de som säger att Carmen Ly ljuger, de säger alltså att ett barn ljuger o hittar på allt(för vilken nytta ???) . Det finns även de som säger att jag ljuger i mina gamla blogginlägg som handlade om skolan. Jag undrar ju vilken nytta vi skulle ha haft om  detta ? Och i så fall varför skulle vi bytt skola ? Det är ofattbart hur dessa vuxna kan bete sig så.
 I bland sitter jag och tänker hur skönt det kan vara o ha ett barn i skolan, det tänkte jag aldrig förr. Nu slipper jag oro , nu slipper vi tårar och nu slipper vi bli utsatta. Jag förstår inte hur vi stog ut och hur vi orkade. Som mest kunde vi lägga ner 5-6 timmar om dagen på telefonsamtal när vi försökte o jaga diverse lärare och rektorer utan o lyckas. Den före detta skolchefen slängde en gång på luren när MANNEN ringde för att få några svar. Bara på tanke om alla dessa timmar vi fick sitta med Carmen  Ly o lugna henne gör mig så ledsen så jag börjar gråta. Jag tänker med skräck hur det hela kunde ha slutat om vi hade inte  reagerat och tagit bort henne från skolan. Det hela har nog påverkat oss mer än vi tror. Det har nog gjort oss mera vaksamma så vi ringer och frågar skolan nog en gång för mycket än en gång för lite, det har nog orsakad en liten aning varför Jessica inte ens går på dagis de 3 gratitimmar som vi har rätt till, det är nog därför jag är livrädd för dagen hon ska börja skola. Jag vet att man inte ska behålla sina barn i en bubbla och skydda de från allt, men jag vill så hemskt gärna, jag vill göra så gott jag kan i den förmån jag kan..Jag är ingen curlingförälder, långt i från det, men när någon gör illa mitt barn då kommer alla klorna fram och jag förvandlas till en lejon mamma..
 Och Carmen Ly då ? Hur har hon blivit påverkad ? I början förstog hon inte hur vuxna kan ljuga. Hon undrade om lärarna var för gamla så de glömde bara vad som hände. Hon förstog inte heller vad hon hade gjort för fel vilket orsakade ofta att hon gjorde allt hennes kompisarna begärde bara för att ingen skulle bli arg på henne. Det har även påverkat henne på många andra sätt. Förr ville hon bli lärare och hon är mycket duktig på o lära sina småsyskon saker och leker ofta skola med de . Nu vill hon bli dagmamma för hon vill inte jobba med de på gamla skolan(hon tror att alla lärare ska jobba där först).
 Barnen är underbara människor . De är mindre än vi vuxna är, men de är LIKA värda som oss och jag väntar på tiden när myndigheterna slutar o se de som ANDRA klassens medborgare och ger barnen den respekt de förtjänar.
 
Gun

Jag håller med dig, och har sagt det många gånger, barn tas inte på tillräckligt stort allvar och ses inte som fullvärdiga individer av många, och det gör mig vansinnig. Barn har minst lika stor rätt att bli behandlade med respekt som vuxna.

Förvirrade Morsan

jag håller med dig helt och hållet och jag måste säga att du skrivit väldigt bra om detta. jag tycker också du gjorde helt rätt som skrev ner det som hände (det sa jag ju redan då). men jag tycker att det är fruktansvärt konstigt att ingenting görs. Det pratas en hel del om att man kommer behöva ha licens för att arbeta som lärare snart, precis som en läkare t.ex. jag hoppas verkligen att detta genomförs, så det kan bli lite mer kompetent personal i skolorna!