SÅ FÖRBANNAD, MEN LÄTTAD

  Så snälla ni är som kommenterar o tycker synd om oss här, men det behövs inte. Den enda som ska tyckas synd om är BVC sköterskan som kommer o få en riktig utskällning av mannen på fredag. Henne kommer det bli riktigt synd om...
 Men jag ska börja från början....
  Alexander spyr ut mycket mjölk vilket ingen av mina barn har gjort så det är lite ovant för mig. Men jag vet ju att många barn gör det och det är inget konstigt alls. När BVC sköterskan kom hem till oss i går för att väga och lämna alla dessa informations böcker så berättade jag det för henne för säkerhets skull. Man vill ju vara 100 % säker att inget är fel. Hon berättade då att vissa barn spyr mycket, men det kan också vara fel på hans matstrupe(att den är för trång helt enkelt och tillräckligt mat går inte ner). Men hon påpekade att i såna fall går barnen inte upp i vikt.
  Jag klädde av Alexander och sköterskan kollade på honom hit  o dit och vi la sen honom på vågen. Vågen visade 3200 g. Jag blev helt stum . Har han gått ner ett helt kilo ?
 BVC sköterskan sa att hon tror att han har fel på matstrupen. Hon packar ihop sina saker och säger att vi måste åka in till sjukhus i dag eller imorgon, men hon skulle ringa till mig så snart hon kom tillbaka till mottagningen. Jag blev självklart orolig och visste inte vad jag skulle säga eller göra. Jag ringde manne, som var långt borta med sin lastbil, och berättade vad som hade hänt. Jag var alldeles gråtfärdig o panikslagen. Först det med tån, sen ska vi till audiologen på fredag för han misslyckades med hörsel testet förra måndag och nu det här. Hur många fler  fel finns det på honom som vi inte har upptäckt ännu? Cancer ? Hjärtfel ? Ni vet en mamma i panik kan det där med att måla svarta bilder framför sig.
 Efter första paniken blev jag förbannad på mig själv. Vad är jag för mamma som inte märker att min unge går ner ett  helt kilo ? Vad har jag gjort för fel ?
 När jag pratade med mannen i telefon så tyckte han inte att bebisen har gått ner och ärligt talat hade jag inte heller trott det. Han är ju glad o pigg och såg inte sjuk ut, men sen visar vågen så och man förstår ingenting. Han spyr ju, men han kissar o bajsar också mycket så det där fick jag inte ihop. Mannen lugnade förståss ner mig och sa att om det är fel på honom så fixar de det med en klick och allt blir bra igen.
 Efter 10 minuter ringde BVC sköterskan och sa att vi ska åka snabbast möjligt till barnkliniken. Helst skulle vi vara där redan halv fyra(klockan var halv tre då) och att hon har redan förberett de och skulle de operera honom är det en enkel operation. Bara ordet operation gjorde mig orolig.
 Då ringde jag till mannen igen och han ordnade så att hans snälla syster kom o skjutsade mig och hennes dotter stannade här o var barnvakt åt småtjejerna medans Carmen Ly var hos en kompis. (Stort tack för alla som ställde upp. Utan er vet jag inte vad jag skulle ha gjort).
 Vi var på sjukhus vid halv fyra och fick vänta ca en timme. Satt där i väntrummet, småpratade och försökte inte tänka på allt det där med matstupen o operationer.
 Runt halv fem kom en sköterska och tittade på Alex och sa att han ser ju inte sjuk ut, men att vi tar en vikt att börja med. Så jag följede med henne och klädde av bebisen. Vi la honom på vågen och denna visar 4120(nästan födelsevikten) . Sköterskan börjar skratta och frågar vad har de för våg i Kumla. Hon frågar mig också varför de inte vägde flera gånger om de trodde att barnet hade gått ner ett helt kilo ? Hur ska jag veta det ? Jag var tillräckligt orolig och litade mig helt på BVC sköterskans kunskap. Vi fick också träffa en läkare snabbt som påpekade att om barnet hade gått ner ett helt kilo hade hans skin hängt och det gör det inte på Alex. Hon frågar också varför BVC sköterskan inte tittade på såna tecken. 
 Läkare gjorde en vanlig undersökning på Alex och konstaterade att han ser och verkar friskt samt att deras våg visar att han väger nästan födelsevikten vilket är helt normalt vid 11 dagar gamla bebisar(han hade gått ner till 3800 som 4 dagar gammal så han har ju gått upp till sin födelsevikt nu). Läkaren sa att jag skulle ringa BVC i dag och berätta att det måste vara fel på deras våg eller något annat fel sköterskan gjorde så att de inte skrämmer upp fler föräldrar. Samt att vi skulle åka dit på fredag och ta en vikt på honom där för säkerhets skull och att de har då en vikt på honom med vanlig våg så de kan börja fylla in hans kurva rätt.
 Gissa om man blev förbannad ? All denna oro . Hela eftermiddagen förstört. Alla människor som fick ta ledigt och hjälpa till och för vad ? Skulle BVC sköterskan vägt honom flera gånger skulle hon kanske upptäckt att det är fel på vågen eller om hon tryckte på fel knappar ? Jag borde ha krävt att hon vägde honom en gång till, men jag blev ju så tagen när det visade ett helt kilo mindre så jag fick inte ur mig några ord alls. 
 Jag är förståss lättad och glad att det inte var något fel på honom, men jag har svårt o förstå hur det kunde bli så fel. Hur många barn har sköterskan inte vägt på vågen ? Det måste ju vara massor. Hon måste ju ha erfarenhet av sånt ?
 När vi kom hem från sjukhuset hade jag fått så ont i magen(all oroande förmodligen) så jag la mig på soffan med bebisen och småbarnen. Vi somnade allihoppa redan vid sju vilket inte var  så smart för nu har vi varit vakna  sedan klockan tre för Tessy hade sovit klart.
 Ska nu äta frukost och pussa på min bebis...

Monica

Vad mycke oro ni fick i onödan! Klart man tror på vad sköterskan säger.....Krama lillprinsen!

Anki

Fruktansvärt, jag sitter här och blir nästan arg. Är denhär BVC sköterskan helt inkompetent. Att skrämma slag på en nybliven mamma. För det första så vet ju alla att om ett barn har gått ner så kraftigt i vikt, blir skinnet löst och man kan klart och tydligt se att barnet ser sjukt ut!

Att du blev uppskrämd är inte att undra på för man förlitar sej fullt och fast på de som ska vara så kallade experter och utbildade.

De får nog ta och slänga vågen på första bästa skrot, innan fler föräldrar blir vettskrämda!

Stackare så rädd du skulle ha varit



Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam

Natti

SKönt att allt var bra egentligen, men ni ska skälla ut och stämma barnmorskan som vägde fel.

Pernilla

Skönt att allt var bra iaf :) men herregud vad e de för barnmorska?? Va bra att mamma o elin kunde ställa upp! vi måste få ihop en dag till middagen snarast, ja ska kolla lite med Alexandra om när hon kan. Vill ju sniffa lite på bebben o träffa mina små vänner!

Största kramen till er

Thakock

Men vilken röra! Så hemskt! Jag hade med blivit skit förbannad på barnmorskan. Får ju göra fler tester eller väga fler ggn.