ÄPPELPAJ MED MANDELMASSA
DU BEHÖVER: 100 g mandelmassa
3 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g smält bakmargarin
ca 5 mellanstora äpplen
lite ströbröd
GÖR SÅ HÄR: Ta en skål och lägg i mandelmassan i små bitar.
Lägg till äggen och blanda till en jämn massa.
Blanda vetemjölet med bakpulver, vaniljsocker och socker i en annan skål
Blanda sen ihop ingredienserna från båda skålarna och lägg till smält bakmargarin och mjölk.
Ta en pajform och smör den först och sen häll i lite ströbröd så fastnar inte äppelskivorna
Skala o skiva äpplen i tunna skivor
Lägg en lager med äpplen i pajformen och häll sen över så mycket deg så det täcker äpplena. Sen lägger du på en ny lager med äpplen och sen deg igen. Repetera så länge ingredienserna tar slut.. Det ska vara deg i översta lager.
Baka ca 175-200 grader ca 40 minuter. Använder du varmluftsugn går det snabbare.
När pajen har kallnat kan du ströa över med floursocker. Servera gärna med glass eller vispgrädde.
Superggott även dagen efter
mums vad gott d es ur ut att vara.