ÄPPELPAJ MED MANDELMASSA

  Första pajen jag bakade efter vi fick vår lilla Alexander var denna äppelpaj med mandelmassa. Den är så god både med o utan glass.



DU BEHÖVER: 100 g mandelmassa
                     3 ägg
                     1,5 dl socker
                     3 dl vetemjöl
                     1 tsk bakpulver
                     2 tsk vaniljsocker
                     1 dl mjölk
                     50 g smält bakmargarin
                     ca 5 mellanstora äpplen
                     lite ströbröd

GÖR SÅ HÄR: Ta en skål och lägg i mandelmassan i små bitar.
                      Lägg till äggen och blanda till en jämn massa.
                     Blanda vetemjölet med bakpulver, vaniljsocker och socker i en annan skål
                     Blanda sen ihop ingredienserna från båda skålarna och lägg till smält bakmargarin och mjölk.
                     Ta en pajform och smör den först och sen häll i lite ströbröd så fastnar inte äppelskivorna
                     Skala o skiva äpplen i tunna skivor
                     Lägg en lager med äpplen i pajformen och häll sen över så mycket deg så det täcker äpplena. Sen lägger du på en ny lager med äpplen och sen deg igen. Repetera så länge ingredienserna tar slut.. Det ska vara deg i översta lager.
                     Baka ca 175-200 grader ca 40 minuter. Använder du varmluftsugn går det snabbare.
 
När pajen har kallnat kan du ströa över med floursocker. Servera gärna med glass eller vispgrädde.
Superggott även dagen efter







MAT
emma

mums vad gott d es ur ut att vara.