GRAVID MED SESAM, VECKA 36

Vecka 36 bara sprang i väg. Var hos barnmorskan på fredag, 2 septenber. Hon tog ingen blodprov även denna gång och ingen urinprov. Det är det konstigaste barnmorskan jag har haft. Hon har aldrig tagit ett enda urinprov eller hb på mig. Hon lyssnar inte ens på barnets hjärtljud med aparaten som även mamman kan lyssna på hjärtslag. Jag antar att alla gör lite olika, men känns ändå lite konstigt det där. Magen hade växt väldigt lite, pårecis som jag trodde, och jag ligger nu mycket under kurvan, men allt ska vara bra enligt henne.
 Sesam ska ha sätt sig rätt och är fixerad. Hon trodde att han skulle komma tidigt för jag har mycket förvärkar, men hittills har han stannat kvar där inne.
 Har sådan huvudvärk nu redan 3-4 dagar. Ibland tror jag att huvudet ska explodera när som helst. Inatt fick jag inte alls sova för det gjorde så ont. Mannen säger att det är för att jag dricker för lite, men jag gör ju inget annat än bara dricker o kissar, kissar o dricker, dricker o kissar...hela dagarna o nätterna...Tänk vad mycket toapapper o vatten det går åt när man bor i toaletten...
 Vikt ca+ 10,5 kilo
 Känner mig inte alls tjock o fyl som många gör. Det känns jobbigt o ha ont så klart, men jag känner mig ändå lycklig och fin. Så klart längtar jag så att han ska komma och jag ska få pussa o krama honom. Jag längtar o få ha honom liggande bredvid mig i sängen o amma honom, bara musa o vara... Längtar...

___________________________

Från gravid.se


 

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen.   Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

 
 

 

 
 
 

 

 

Natti

Graviditet är något vackert :)

Låter konstigt att hon inte tar prover, fråga?



Skyll på vädret de brukar jag göra ;)

Thakock

Men åhh...nu får han komma ut snart :P

Anonym

http://stylegirl.se - trendiga smycken till otroliga priser!



NU HAR HÖSTENS NYHETER BÖRJAT TRILLA IN I SHOPPEN!



ALLTID FRI FRAKT HOS OSS!