GRAVID MED SESAM, VECKA 38

38 fulla veckor..Inte länge kvar nu.
Var hos barnmorskan i fredags. Fick ha en helt ny barnmorska för min hade inte tid i torsdags så jag fick komma till en annan på fredag.
Symfusmått 35 fast hos sa att det inte var så korrekt för Sesam sträckte på sig jätte mycket .
Blodtryck 110/60
Vikt + 12 kilo
Hon tog varken järn värde eller urinprov. Det är konstigt att de inte har tagit det mer än en gång under hela graviditeten. Mycket kan ju hända sedan vecka 20.
Hjärtljud 136
Sesam är fixerad sedan en månad tillbaka  så ingen förändring där.

Lider av hemsk foglossning och massa förvärkar konstant. Förvärkar gör inte speciellt ont, men är så himla obehagliga. Hela magen drar ihop sig och det känns som det är en packman där nere i underlivet och nyper mig i jämna mellanrum. Det är stor skillnad på förvärkar o riktiga värkar. Jag har aldrig förstått hur man kan missta det ena för det andra.

 Vi har köpt nästintill allt till Sesam. Det saknas bara en taklampa och sängmobil. Har även bäddat sängen och mannen ska ta ner vaggan i dag.
 Det känns som hela graviditeten flyger förbi och sen när allt är klart då börjar den eviga väntan på bebis som inte vill komma...
_____________________________

FRÅN GRAVID.SE


Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.