DEN ÅRLIGA KVARTERSLOPPISET

    3 år sedan trog mannen o jag i gång kvartersloppiset här i Hällabrottet. Vi tyckte det skulle vara roligt  att hela byn skulle kunna delta i något . Ge lite gemenskap, lära känna grannar bättre och alla skulle kunna tjäna lite pengar o bli av med saker de inte behövde längre. Vi delade ut lappar med i deen till boende, satt lappar överalt i Kumla o annons i NA. Med andra ord la vi massor av tid och egna pengar på det, men intresset var ganska så svagt första året. Många tyckte det var skämmigt o sälja sina saker på sin tomt. Nästan som en fattigmans grej o sälja sina ägodelar. I deen var alltså svårsåld. Vi blev totalt 8 stycken som anmälde sig. Det kom mycket folk till loppiset och vi personligen sålde första året  rätt så mycket. Tror det var närmare 2500 kronor om jag inte mins fel.
 Förra året tänkte vi prova igen. Man ska ju inte ge upp  efter första misslyckande. Vi gjorde likadant och intresset var något större. Vi blev 15 totalt som stog på loppisdagen.  På tanke på alla pengar vi la ner och hur lite intresse det ändå var tänkte vi ge upp. Folk vill helt enkelt inte.
 Men sen plötsligt  började några grannar fråga i år  om vi skulle ha loppis igen och ja, jag kunde helt enkelt inte släppa taget. Desutom bestämde vi (eller jag bestämde och övertalade mannen) att  vi skulle även ta resten av byn så vi kunde bli ännu fler. Carmen Ly var så snäll o delade ut lappar till närmare 400 hushåll och i år blir vi närmare 40 stycken (än så länge). Kanske inte så mycket när man tänker på antalet hushåll som vi har i byn, men ändå en rejäl ökning.
 Så den 19.nde augusti är det dags för den årlga loppiset. Jag har massor o sälja och sen ska jag ju baka också. Vad annars. Så om jag inte finns här på bloggen den 19.nde står jag ute o säljer barnens leksaker, kläder och kanelbullar...
 
 
 
Natti

vilken fin idé, skulle jag bott i byn skulle jag lätt anmäla mig