SVERIGES NATIONALDAG

 I dag är det Sveriges nationaldag. Bara så ni vet  i fall ni har missat det.
Jag tycker att det är så himla konstigt att nationaldagen firas så lite i Sverige. Över huvud taget tycker jag att svenskar nästan skäms för att vara svenskar. Det känns nästan att så snart man viftar med svenska flaggan o sjunger Den gamla, den fria(ingen aning om hur det går vidare) så stämplas man för rassist.  Någonstans måste det ändå blivit så fel.
 Titta hur de firar sin stora dag i Norge. Även i mitt hemland Estland firas det stort. Men i Sverige verkar det inte brys om alls. Det var ju inte så länge sedan det inte ens var rö dag.
 Nu är folk lediga, men det verkar vara vilken dag som helst. Barnen hade fotbollsträning som vanligt, grannen tvättade bilen o någon byggde på gatan hela dagen så det sågades o bonkades konstant och ingen tycker att det är konstigt. Tänk om man skulle göra samma saker på julafton. Skulle vilja se hur många som skulle dyka upp på fotbollsträningen på julafton ? Eller hur många börjar skruva på bilen på midsommarafton ?
 Så varför är det så ? Är det så att det finns så många olika människor i Sverige som kommer från andra länder o därmed inte firar det svenska o svenskarna vill inte fira för de tycker att då sticker det i invandrarnas ögon ? Om det våre sant borde det ju vara likadant i andra länder . Eller ? Men i USA finns det ju hur många människor som helst från hela världen, men ändå firas ju 4 juli extremt stort där.  Eller är det så att Svenskar egentligen inte ens vet varför man firar nationaldag ?
 Vad det än är så tycker jag att det är så enormt konstigt. Jag tror att det firades mer att Loreen kom etta i Eurovision n nationaldagen i dag. Jag bakade kaka i allafall i båda fall. Finns det en anledning o baka så gör jag det. För min del ska det vara helgdag varje dag..

Anki

Kanske många firar det i sina hem istället för går ut och firar på gator och torg.

Jag och mina barnbarn sjöng "Du gamla du fria" för full hals på balkongen så det ekaaaade över hela Rågsved.

Jag såg en röstning på expressen om man firade Nationaldagen och mest var det som hade tryckt på NEJ knappen. Men då kan man undra vilka det är som har tryckt på NEJ knappen. Jag skulle nog säga om jag bodde kvar i Rinkeby, att det var alla somalier. Nu låter jag som en rasist vilket jag inte är. Bor och lever med en Indier. Men nog tror jag att det är icke svenskar som har tryckt på NEJ knappen.



Kraaaaam