EBAY TIPS

  Jag handlar mycket på Ebay. Mycket mer än på Tradera faktiskt. För det första är det mycket säkrare  än Tradera för trots att Ebay äger Tradera har de helt olika regler. Ebay är mycket tryggare för köparen. Och för det andra så är allt mycket billigare där. Jag gillar fina saker o varför betala mer än man behöver ? 
 Det är superekelt o handla på Ebay.
 Det första du behöver är att skaffa en Paypal konto. Du registrerar din bankkort.  När du då betalar så är den redan registrerad o du behöver inte trycka in massa långa nummer varje gång. En enkel kod till Paypal räcker. Paypal är mycket säker och om det skulle hända att en säljare inte skickar varan så kan man få sina pengar tillbaka med Paypal garantin. Ebay är mycket hjälpsam när en säljare försöker o lyra en. Likadant om en vara skulle komma fram trasig. Jag har aldrig haft några problem o få pengarna tillbaka.
 Du registrerar dig på Ebay precis som du gör på Tradera. Sidan ser lite annorlunda ut, men är ganska så enkel. Ebay skyddar sina köpare mycket bättre än Tradera. Har man någon tvist med säljaren så anmäler man det o Ebay hjälper till.
 När du då börjar handla så märker du ganska snart att det finns enormt mycket saker där ute. Hundratals säljare kan sälja precis samma saker och priset kan skilja sig rätt så mycket.
 Om du inte kan engelska så bra kan du installera google översättnings programmet. Den är ganska så bra, men översätter inte vissa inklistrade annonser, men i det stora hela vet du vad du bjuder på.
 Läs annonserna noga. Det som är på bilden är inte alltid det som säljs. Det finns till exempel flera saker på bilden, men du kanske bjuder på bara en. Många säljare från kina tillåter dig inte välja färg. De skickar ``random`` som de kallar det. 
 Alla säljare skickar självklart inte till Sverige. Du kan välja land du vill ha varan skickad och då visas det hur mycket portot blir just till Sverige.
 Vad man får ta in till Sverige kan du läsa på posten hemsida. I det stora hela är det så att allt du köper inom EU får posten inte kolla i paketen(om de inte misstänker att det är knark, vapen mm)så de saker kommer vanligtvis till din postlåda. Köper du saker från Kina o usa o andra ikke eu länder så måste du veta att posten gör kontroll då o då så de har rätt o öppna din försändelse. Du får inte heller ta in produkter som är märkeskopior. Du kan få böter för minst 10 000 kr. Nu behöver du inte vara rädd att någon knapp eller penna kan vara märkesskyddad. Så slipad är inte posten. Det gäller mer sånt som pixar saker, hello kitty, gucci mm. Du ska också veta att om du köper mycket saker så får du betala tull o postens avgifter, men oftast skriver säljarna på förpackningen att det är ``gift`` så slipper du betala avgifter. annars tror det var så att om man köpte över 250 kr så fick man betala. Men som sagt det gäller bara ikke eu länder. Från england o andra eu länder får du ta in hur mycket som helst, det blir inga extra avgifter.
 När du köper mycket från en o samma säljare kan du be att de samskickar så blir portot billigare(vissa säljare har dock redan automatisk verktyg som räknar om portot)
 Så där så tror jag har förklarat så gott jag kan. Hoppas ni vågar prova.
 Men för att göra det lite enklare för er så har jag gjort en ny kategori var jag kommer o tipsa er om saker jag har hittat som är prisvärda. Hoppas ni hittar något. Ska försöka o lägga ut en varje dag , men om jag är helt ärlig så vet jag ju att så kommer det inte bli för det hinner jag inte, men jag låvar o göra mitt bästa.
 Har ni några egna tips o dela med så skriv gärna en kommentar.
Diana

Tack för bra tips!

Monica

Nu får man se om man vågar sig på att inhandla något!