JULENS FÖRBANNELSE

Livet just nu / Permalink / 0
   Jag vet inte o det är för att jag älskar julen så mycket och att man kan bara inte ha det för bra. Eller om det är för att mannen där uppe tycker att jag har varit en stygg flicka under året eller vad det är men varje år innan jul har vi massor med otyr.
Om det inte är att någon blir jätte sjuk så går bilen sönder o reparationen kostar både njure o lunga. Eller så går tvättmaskinen sönder som förra året,men som tyr så kostar den ju bara en halv lunga så det är inte så farligt.
Varje år är det något.
MANNEN tror att allt det där händer just innan jul för att jag har inte uppfört mig under året så nu blir vi straffade för mitt dåliga uppförande och självklart tycker han att det är hemskt orättvist att han blir indragen för mina misstag. Och vi alla vet ju att han har varit en ängel under året.
Hur som helst så är det lika spännande varje år o se vad som kommer o hända för något blir det ju så klart. Så i dag är det 1 december. Det är 1 advent och vad som har hänt ? Ja diskmaskinen har gått sönder. Jag skojar inte.
Jag diskade o disken blev inte ren.
Jag diskade en gång till och det blev inte rent.
Jag tog ut filtrarna o tvättade de en extra gång.
Jag gick o köpte diskmaskins rengörings medel, men den vaxproppen som ska öppna på den öppnade inte sig och då fattade jag att diskmaskinen värmer inte vattnet. Så disken tvättas med kall vatten och då blir det ju så klart inte rent. Reparera är meningslöst för maskinen är 9 år gammal. Så nu är jag utan diskmaskin och diskberget växer. Känner mig lite som på 1800 talet nu. Ni vet kall vatten som ska bäras från brunnen på gården o sen värmas på den vedeldade spisen och sen diskas i en balja....
OK så illa är det inte, men man är ju bortskämd nyförtiden. Jag växte ju upp utan diskmaskin så jag borde ju vara van. Men så blir det när man har bott 10 år i Sverige. Man blir bekväm.
När vi var barn så fick vi barn diska. Och jag har ju 4 barn!!!! OK Lillemannen kanske inte är för så stor hjälp. Men jag har ju 3 andra barn som kan diska i alla fall och om jag tar på en minikjol så kommer kanske MANNEN också o diska. Man får ju göra det som krävs liksom.
Mannen  som sålde nagelfilar för 300 kr styck i Marieberg sa att mina nagelband är ``fyla`` och det blir de av husarbetet så det är ju lika bra att jag låter bli det där med husarbetet så behöver jag inte köpa den där nagelfilet o krämen för 600 kr. Och om MANNEN får diska ett par gången så tror jag att den nya diskmaskinen kommer o landa i vårt hus en aning snabbare..
Man får ju andvända sin kvinliga list liksom annars blir det så att om jag börjar handdiska och visar att det går ju bra så kommer han säga just det: ``Det går ju så bra o hanndiska älskling. Du är så duktig på det. Nu behöver vi ju inte lägga 6000 kr på en ny diskmaskin. Så sparar vid de pengar och jag kan köpa mycket bättre saker som extraljus o avkapslar o annat viktigare``
Som avkapslar o extraljus våre så himla bra ..Han använder även ordet fina i samband med ordet extraljus ibland..Hur nu ett par extraljus kan vara fina..De är ju inte ens rosa för guds skull..
 
Nej nu får jag gå o leta fram den där minikjolen ur garderoben. Senast jag hade på den var nog 2004..eller var det 2005 ?? Det var i alla fall året jag försökte o övertala honom o köpa hus för han ville absolut inte bli mljonär i skulder.
Gissa vart vi bor nu då ??
Till top