CHOKLADSEMLOR

 Här kommer recept på chokladsemlor vi åt i går. Det är en estnisk recept som jag har gjort om för att anpassa med de saker vi hade hemma i skafferiet.
 DU BEHÖVER: 50 g jäst för söta degar
                        200 g bakmargarin
                        5 dl mjölk
                        0,5 tsk salt
                        2 dl strösocker
                        1 msk kardemumma
                        2 dl kakao
                        13-14 dl vetemjöl
FYLLNING: ODENSE MANDELFYLLNING. Den HÄR
                  5 dl vispgrädde
                  1 msk vaniljsocker
                  1 msk strösocker
                  1,5-2 msk kakao+ lite kakao för att ströa över semlorna
1 ÄGG för pensling
 
1. Smält margarinet i en kastrull o tillsätt mjölken. Det ska vara ca 37 grader
2. Blanda jästen,sockret  o saltet till en vattnig blandning i en stor degskål och häll sen i den varma mjölk o margarin blandningen.
3. Blanda mjölet, kardemumman o kakaon i en annan skål. Häll blandningen i degskålet o blanda ihop allt tills deget inte fastnar på händerna längre.
4. Låt jäsa en timme under duk.
5. Forma sen deget till bullar. ca 25 stycken.
6. Lägg bullarna på bakplåten o låt jäsa en halvtimme till. Pensla sen med ägg och baka ca 200 grader ca 20 minuter(beroende helt på ugn o program)
7. Vispa vispgrädden med strösockret, vaniljsockret o kakaon. När semlorna har svalnat skär du av locket o lägger i mandelfyllningen o vispgrädden o sätter sen locket på igen. Strö över med kakaon.
 
Om du inte gillar mandelfyllning kan du ersätta det med körsbärssylt eller hallonsylt. Jätte gott.
 
MUMMA...
 
 
 
MAT
Hörni!

Oj vad gott! :D

maria eek

Gud, vad det såg gott ut!

juliet

såg otroligt gott ut, måste jag testa!
men ska det verkligen stå 2 dl kakao? och inget vetemjöl?
är ju toppen isåfall då jag är glutenallergiker :-)

Svar: sv. ooo NEJ vad bra att du märkte. Hade ju helt glömt o skriva mjölet. Skrev det i själva beskrivningen, men glömde där uppe. Vet inte hur jag lyckades med det. Läste ju igenom minst tre gånger. Men tydligen har även solen fläckar.
Kadri

juliet

haha, ja jag tänkte väl att det var för bra för o vara sant :-) för testa o byta ut mot glutenfritt mjöl :-)