SKATTJAKT

Livet just nu / Permalink / 0
     Snart dags för jul igen. Tiden går så snabbt och jag har inte ens hunnit o ta fram julsakerna än. Och det är första advent om några dagar. Nej, inte stressad alls..o nej..
Vi varjerar lite med våra traditioner här. Vissa år kör vi med den svenska adventkalendern, vissa med lite amerikanskt stil med julstrumpor och vissa år kommer estniska små älvorna o lämnar presenterna på fönsterbrädan. Har inte bestämt för i år än.
Men något vi definitivt kommer o ha även i år är skattjakt på uppersitarkvällen. Eller rättare sagt på morgonen där. 
Om ni mins så hade jag gjort ett litet hus med en lapp i för varje dag från 1 december ända fram till jul. Så på morgonen läste Carmen Ly vad som stog på lappen den 23 och då stog det att de skulle leta efter en jätte skatt.
Så morgontrött hon var....
 
 
De letade o letade och till slut hittade de den jätte skatten...Men den fick öppnas bara av snälla barn...
 
 
 Tessy var så glad för det var hon som hittade den..
Om ni undrar vad Tessy har gjort med sin nattlinne så hade hon målat denna hus några dagar innan med nattlinne på och självklart gick de fläckarna inte ut på tvätten. Hennes favoritnattlinne o allt...
 
 
Barnen bedömde sig själva som snälla så det var bara fram  med saxen och skattöppning kunde börja..
Undrar om de gamla pirater gjorde likadant ?? 
 
 
 Skatten var fylld med allt man behövde för uppersittarkvällen. 
Nya morgonrockar o ha på sig efter badet. Man ville ju vara ren till jul så klart.
 
 
Onepiece eller pyjamas o ha på sig efter badet o mysa i resten av kvällen. Sen mysmat som mandariner, apelsiner, pepparkakor, choklad, julmust, nötter mm...
 
 
Nya julklänningar(tomteklänningar) o ha på sig på julmorgonen..
 
 
 Tessy tyckte att allt var hennes, men det var det ju inte. Allt var gemensamt förutom kläderna och de fick precis lika mycket allihoppa..Rättvisa är viktigt i den åldern ska ni veta..
 
 
Sen hade jag packat i massa pysselsaker också för att det ska vara något roligt för de små o göra under uppersittarkvällar. För de större hade jag packat ner bingolotto piljetter så de höll sig upptagna med det.
 
 
Och mellan varven tittade de på den nya Madagaskar filmen de fick. Så var alla upptagna i vardagsrummet och jag kunde packa julklapparna i lugn o ro i övervåningen.
Fast om jag är ärlig så i slutänden höll jag ändå på tills kockan tre -fyra på morgonen med julklappar o dykning till frukosten..
 
 
 
 Skatten var fylld med andra ord med sånt de ändå skulle ha fått, men att få de i en skatt var mycket roligare. Mysmat skulle vi ändå köpt o dykat fram, men nu var det mat från skatten och smakade säkert mycket bättre om man frågar barnen. Bingolotto biljetter hade vi köpt ändå och nya morgonrockar o pyjams får också barnen varje år. De flesta kom fån loppis, men de var ju nya för barnen och här brur vi inte  om saker är begagnade eller nya. Vi köper det vi tycker om så åldern har ingen betydelse i vårat hus. Varken mellan mig o MANNEN eller på saker vi köper. Åldern är bara en siffra..
 Får se vad vi kommer o fylla årets skatt med. Men först ska det ju firas första advent o sen andra advent o sen tredje advent o sen 4 advent o sen kommer uppersittarkvällen...Men det var vist Lucia emellan också..och sen en paket varje dag..och sen koka julknäck..ja det är mycket firande nu..
Nej nu ska jag ta mig upp o släpa ram julsakerna.
Mins ni förresten vad snö det var förra året? I år är det ingenting. Det ska tydligen inte bli ett vit jul i år läste jag i går. Synd. Om det är någon gång jag vill ha snö så är det på julafton.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top