NU HAR MIN DOTTER BLIVIT BÖG

Livet just nu / Permalink / 4
Nu ska jag vara politiskt okorrekt eller vad det nu heter och ta fram en ämne som man kanske ska inte berätta om här, men agerar folk på detta sätt ska de få lite skäll tycker jag. Jag har inte hunnit o berätta ännu hur det har gått med kommunens utbildnings chefen och rektorn, men jag ska försöka skriva i morgon. Det här verkar viktigare.
Carmen Ly lekte i dag med en nyfunnen kompis. Kompisar är en pristrava i våran område. Speciellt efter att jag skrev öppet om hennes mobbning. Många som tyckte att det var fel och håller väl borta sina barn från mig, bloggande mamma. Hur som helst lekte Carmen Ly och detta tjej hemma hos henne.
Några timmar senare kommer Carmen Ly hem gråtande och vill inte säga först vad som har hänt. Efter en liten stund säger hon att en tjej(en av mobbarna) har kallat henne för BÖG. Varför då undrade jag så klart. Anledningen för detta var att Carmen Ly  och den nyfunna kompisen hade lekt ute och den andra tjejen hade kommit förbi o börjat prata. Carmen Ly hade då sagt att tjejen har en fin tröja på sig och att den passar henne. Då hade tjejen börjat kalla henne BÖG och sprungit efter henne och skrikit BÖG hela tiden.
Jag försökte då o förklara till Carmen Ly att bög kan hon ju inte vara för hon är ju ingen kille och att om hon skull tycka om tjejer skulle det ju inte vara fel. Vi har ju pratat om detta tidigare , men jag ville vara säker att hon har förstått. Att de har kallat henne för INVANDRARE kan man ju kanske förstå, men att kalla henne BÖG är väl lite överdrivet tycker jag. Det verkar ju inte så att tjejen vet ens vad ordet betyder.
Man undrar ju hur är barn uppfostrade när de fortfarande år 2009 tycker att det är fult o vara homosexuell. Vad den tragiska i hela det här är att detta måste ju komma hemifrån.Eller har jag fel ? Är det inte föräldrarnas ansvar o förklara sånt ??
Och då kom jag så klart på o tänka på skolans del i det hela. Förklarar skolan över huvud taget om såna ämnen eller inte ? Min äldsta är ju bara 8 år så det kanske kommer senare. Om föräldrarna gör det hela till något smutsigt o fult då skulle det kanske hjälpa om skolan skulle hjälpa de barnen och få veta mera om ämnet.
Men uppenbarligen har  detta tjej fått för sig  att homosexualitet är något fult och att min 8 åriga dotter är BÖG. Hur det nu är möjligt.
Så nu har Carmen Ly sagt att hon kommer aldrig o säga att någon har fina kläder på sig. Hon är alldeles för god trogen och hon vet inte att den som vill reta hittar alltid något o hacka sig fast.
Jag gjorde mitt bästa o förklara till henne att det viktigaste i livet är att man är lycklig. Sen spelar det ingen roll vem man älskar och att jag kommer älska henne alltid oavsett om hon älskar en kille, en tjej eller både och.
Jag kanske skulle ha sagt något mer till henne, men jag blev så paff när hon sa att hon blev kallad BÖG. Och själva ordet har med det inte så mycket o göra. Att retaren tycker att det är fult o vara det och har därmed försökt o trycka ner min dotter och kan ju därmed få Carmen Ly o tro att det är fult o älska en kvinna och det är absolut inget jag vill att hon ska tro.
Jag undrar  vad morgondagen har o erbjuda ?? I morgon kan hon ju ha blivit elefant och jag får trösta henne o förklara att hon har ingen svans o stora öron ? En förälders jobb tar aldrig slut.
Till top