NU HAR MIN DOTTER BLIVIT BÖG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 22:18:04
Nu ska jag vara politiskt okorrekt eller vad det nu heter och ta fram en ämne som man kanske ska inte berätta om här, men agerar folk på detta sätt ska de få lite skäll tycker jag. Jag har inte hunnit o berätta ännu hur det har gått med kommunens utbildnings chefen och rektorn, men jag ska försöka skriva i morgon. Det här verkar viktigare.
Carmen Ly lekte i dag med en nyfunnen kompis. Kompisar är en pristrava i våran område. Speciellt efter att jag skrev öppet om hennes mobbning. Många som tyckte att det var fel och håller väl borta sina barn från mig, bloggande mamma. Hur som helst lekte Carmen Ly och detta tjej hemma hos henne.
Några timmar senare kommer Carmen Ly hem gråtande och vill inte säga först vad som har hänt. Efter en liten stund säger hon att en tjej(en av mobbarna) har kallat henne för BÖG. Varför då undrade jag så klart. Anledningen för detta var att Carmen Ly  och den nyfunna kompisen hade lekt ute och den andra tjejen hade kommit förbi o börjat prata. Carmen Ly hade då sagt att tjejen har en fin tröja på sig och att den passar henne. Då hade tjejen börjat kalla henne BÖG och sprungit efter henne och skrikit BÖG hela tiden.
Jag försökte då o förklara till Carmen Ly att bög kan hon ju inte vara för hon är ju ingen kille och att om hon skull tycka om tjejer skulle det ju inte vara fel. Vi har ju pratat om detta tidigare , men jag ville vara säker att hon har förstått. Att de har kallat henne för INVANDRARE kan man ju kanske förstå, men att kalla henne BÖG är väl lite överdrivet tycker jag. Det verkar ju inte så att tjejen vet ens vad ordet betyder.
Man undrar ju hur är barn uppfostrade när de fortfarande år 2009 tycker att det är fult o vara homosexuell. Vad den tragiska i hela det här är att detta måste ju komma hemifrån.Eller har jag fel ? Är det inte föräldrarnas ansvar o förklara sånt ??
Och då kom jag så klart på o tänka på skolans del i det hela. Förklarar skolan över huvud taget om såna ämnen eller inte ? Min äldsta är ju bara 8 år så det kanske kommer senare. Om föräldrarna gör det hela till något smutsigt o fult då skulle det kanske hjälpa om skolan skulle hjälpa de barnen och få veta mera om ämnet.
Men uppenbarligen har  detta tjej fått för sig  att homosexualitet är något fult och att min 8 åriga dotter är BÖG. Hur det nu är möjligt.
Så nu har Carmen Ly sagt att hon kommer aldrig o säga att någon har fina kläder på sig. Hon är alldeles för god trogen och hon vet inte att den som vill reta hittar alltid något o hacka sig fast.
Jag gjorde mitt bästa o förklara till henne att det viktigaste i livet är att man är lycklig. Sen spelar det ingen roll vem man älskar och att jag kommer älska henne alltid oavsett om hon älskar en kille, en tjej eller både och.
Jag kanske skulle ha sagt något mer till henne, men jag blev så paff när hon sa att hon blev kallad BÖG. Och själva ordet har med det inte så mycket o göra. Att retaren tycker att det är fult o vara det och har därmed försökt o trycka ner min dotter och kan ju därmed få Carmen Ly o tro att det är fult o älska en kvinna och det är absolut inget jag vill att hon ska tro.
Jag undrar  vad morgondagen har o erbjuda ?? I morgon kan hon ju ha blivit elefant och jag får trösta henne o förklara att hon har ingen svans o stora öron ? En förälders jobb tar aldrig slut.


MANNEN OCH JAG-BEBISAR MED HANDTAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 17:38:29
MANNEN OCH JAG ÄR I KÖKET OCH JAG BER HONOM TA TESSY FÖR NÅGRA MINUTER SÅ ATT JAG KAN SÄTTA PÅ KAFFET.

MANNEN:Läg henne på lekmattan
JAG: Nej, jag vill inte. Kan du inte ta henne för 1 minut.
MANNEN: Du sätter aldrig ner henne. Du släpar ront henne överalt o hela tiden. Hon kommer aldrig o lära sig o gå. Jag låvar att hon kommer inte o dö om hon ligger en liten stund på lekmattan.
JAG: Hon blir ledsen då.
MANNEN: Nej, det blir hon inte.Hon pratar bara lite.
JAG: Hon känner sig övergiven.
MANNEN: Kycklingmamman, när la du henne senast på mattan ?
JAG: I morse
MANNEN. Vad du ljuger. Om bebisarna skulle släpas ront hela tiden skulle de komma med en handtag.

Då tog han Tessy och la henne på lekmattan och hon överlevde mirakulöst.


HELGENS LOPPISFYND DEL.2

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 14:39:05
HÄR KOMMER LITE TILL KLÄDER JAG HAR KÖPT TILL BARNEN.

TUNIKA, LINDEX, 5 KR
TUNIKA, BABY DB, 5 KRBYXOR,  H & M , 5 KR
LITEN GULLIG SJAL MED ÄNGLAR PÅ , 5 KR
CA 40 PAR STRUMPOR, BLAND ANNAT BAMSE, HELLO KITTY O PIPPI ALLA IHOP 20 KR2 KLÄNNINGAR, LINDEX, 5 KR STYCKGUL KJOL, NOW ON, 15 KR
JEANS KJOL, KAPPAHL, 15 KRNY KLÄNNING, H & M , 30 KR
HELGENS LOPPISFYND DEL 1

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 13:05:33
I helgen blev det så mycket fyndat så jag får visa upp saker i flera-flera omgångar.

Jag har inte hunnit o tvätta kläderna ännu så de ser  kanske inte så fina ut på bilden, men de är verkligen fina och vilka fynd. Med tre barn går det åt mycket kläder och jag vägrar o stå och knugga halva dagar med TABORT. Blir det för fläckig då kastar jag kläderna. Inga torar här inte över  ett par byxor för 200 kr som har blivit fläckiga för att man har barn. Och barn de leker och då blir det fläckar.

VÄST, LINDEX, 5 KR
TOP RANDIG , UNITED COLOURS OF BENETON, 5 KR
TOP , FIX, 5 KRTOP, LINDEX, 5 KR
BYXOR , PO.P, 5 KR
BYXOR, LINDEX, 5 KRNATTLINNE LINDEX, 5 KR
NATTLINNE, DISNEY, 5 KRTOP, LINDEX, 5 KR
BAMSE TOP, LINDEX, 5 KRKLÄNNING MED HÅRBAND(??vad det nu heter) , ELLOS 2O KRSÅ HÄR KOMMER JAG SE UT I FRAMTIDEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 12:36:10
Läste en artikkel i AFTONBLADETS söndagbilaga: DÄRFÖR ÄR DU LIK DIN PARTNER.Så det är inte bara jag som har märkt att de två är lika som bär.
Jag har ju alltid haft en teori att hundarna blir som sina ägare och samma måste väl gälla oss människor också. Och jag hade ju inte helt fel.
 Enligt George Living, expert på mänskliga beteender, väljer vi en partner som liknar våra föräldrar för att de ger trygghet till oss. Sen när vi redan är ihop kopierar vi varandras beteender. Vi tar efter partners leende etc och får därmed likadana rynkor och fåror i ansiktet.

 Så om några år kommer jag se ut så HÄR..(VARNING INTE FÖR SMÅ BARN ! KAN GE SKADOR FÖR LIVET )

GRATTIS TESSY 8 MÅNADER !!!!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 09:49:43
I DAG FYLLER MIN LILLA TESSY 8 MÅNADER.
VI ÄR VÄL VÄLOPPFOSTRADE OCH SÄGER GRATTIS . ELLER HUR ?

HON KAN NU SITTA UTAN STÖD OCH HAR FÅTT ÄNNU EN TAND. SÅ NU HAR VI TVÅ TÄNDER VI KAN BITA MAMMA MED.
JUST NU ÄR DET ALLA LEKSAKER SOM LÅTER SOM GÄLLER OCH TUGGA PÅ SIN EGEN HAND VERKAR OCKSÅ POPULÄRT.
 ANNARS ÄR VI SOM ALLA ANDRA BEBISAR. SER TILL ATT MAMMA OLDRAS I FÖRTID OCH LÄMNAR LITE SMÅ ÖVERRASKNINGAR I BLÖJAN.

  GRATTIS MIN LILLA KINESISKA POJKEN.31:A AUGUSTI / SMISK SKA DU FÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 08:22:56
God morgon till er. Ni behöver inte smiska upp mig. Jag gör det åt er. Vilken latmask jag har blivit. I går han jag inte blogga så mycket. Efter jag hade satt fast 140 maskrosor på lampan somnade jag på soffan. Så mycket för bloggandet ...
 Jag har låvat o förbättra mig och ska nu visa upp lite bilder från i går.
 I går var vi på loppis i Hällabrottet. Vad många säljare och billigt  det var. Dagens bästa fynd blev en gammal barnstol för 5 kr. Mannen fick åka o hämta ut mera pengar. Tror ni att han blev glad ?
Jag fick senare muta honom med det här..Han blev ju så klart misstänksam och frågade vad jag var efter. Det får han vänta o se... HAHAHA.

Efter loppiset fick vi åka hem för att lossa alla fynd och sen åkte vi vidare till IKEA . 

TOKARNA PÅ IKEA


MEN MANNEN VAD GÖR DU ?Det blev lite inhandlat. Vi har handlat så mycket saker på sisa veckan. Jag få väl ta semester och visa upp allt till er.
Vi åt mat på IKEA. Inte konstigt att kamprad känar pengar. Restoarangen var full med kunder.
Minns ni hur jag klagade på IKEA förra gången. Nu har de satt upp skylten att sallad, smör och hårt bröd kostar 5 kr. OBS att mjukbröd får du betala ännu mera och att det ingår bara 1 smör o 1 bröd i de 5 kronorna stog  inte på skylten. Och det med gratis barnmat visste de fortfarande inget om. JISSES vad jag klagar igen.

Hela kvällen gick åt lamp byggandet. Lampan heter maskros och den ska byggas ihop med massa plast bågar och sen sättas fast 140 maskrosor. Det tog ca 2 timmar o fixa allt. Men fint blev det.
När mannen o jag jobbade för fullt med ``lamp helvetet `` som mannen sa fick vi modevisning av Jessyca.

(tröjan har text: DANGEROUS SMILE. köpt på LIDL )

Resten av kvällen och natten kollade jag på film i insidan av ögonlocken.

Sov faktist väldigt gott. Är nu utvilad o pigg och Carmen Ly har åkt till skolan. I dag ska vi fira o äta gott.

 


VINNAREN ÄR....

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-08-31 Tid: 07:30:00
MIKAELA- JAG BOR I LONDON.GLÖM NU INTE O KOLLA IN I HENNES BLOGG.


ETT LIVSVERK PÅGÅR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-30 Tid: 19:54:36
FRÅN DET HÄR..


....SKA DET BLI DET HÄRHUR SKA DET HÄR GÅ ?
VEMS IDEE VAR DET O KÖPA IKEA ?????


MANNEN SKICKAR MIG...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-30 Tid: 18:18:22
...PÅ KURS: HUR MAN ÖPPNAR SMÖR PAKET.
 Håppas det ger resultat.

LCHF OCH ANNIKA DAHLKVIST / SVININFLUENSA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-30 Tid: 16:37:43
Det tjatas o tjatas om svininfluensa. Media skrämmer i hjäl folk men döden när i själva verket är denna influensa inte farligare än någon annan. Det är bara att många kommer o bli sjuka samtidigt. Det tjatas om vaxinet som vi alla ska få, men det glöms bort att den bara skyddar 6-9 månader. Biverkningar ? Det vet de inte för vacinet har inte funnits så länge.  Jag kommer inte o vaxinera mig. Har aldrig vaxinerat mig mot någon influensa och kommer aldrig o göra det heller. Kommer de däremot med en vettig stuie som visar att det är nästan som ett måste som till ex.  vaxina mot röda hund då  kan jag vaxinera mig.
Jag har sett filmen I AM  LEGEND och det säger väl allt.Jag har ingen lust o förvandlas till en dödande zombie, jag älskar mina bullar o godis alldeles för mycket för att byta ut de mot människokött.

 Tycker vad man vill om vaxinens nytta, men uppfinnaren om LCHF dieten tar det hela till en helt annan nivå. Hon säger att om man lever som hon gör, äter enligt LCHF dieten, då blir man ALDRIG sjuk. Hon går så långt att dieten skyddar dig till o med mot cancern. Då ska hon väl få NOBEL priset om hon har hittat botemedel mot cancer. För skyddar det mot cancer måste den mirakulösa dieten vara ju som medicin. Vem behöver alvedon och medicinen. Ta ett kilo bacon och du blir frisk.
 Hon går så långt att till o med mammografier och cellprovtagningar är onödiga så länge du äter enligt hennes diet.
 Så skriv upp den nya mirakulösa läkemedlet LCHF dieten åk till närmaste ICA köp allt som innehåller mycket så kallade nyttigt fett och EVIGA LIVET är ditt.
ps
att hon orkar. ja min fru alltså
phuu
mannen


30:E AUGUSTI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-30 Tid: 09:29:06

God morgon till er. Har inte tid just nu för vi ska åka till loppis och IKEA.
Hoppas ni har fått en lugn o trevlig helg. 
 Hoppas vinter kommer snart så björnarna kan somna in och det blir lugnare. Känns just nu att livet har tagit ett extra snabbt tempo.
 Kram Kadri 

ps
IKEA??????????????
mannenJAG , BORTSKÄMD O BITTER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-30 Tid: 00:23:33
OBS !! TRÅKIG INLÄGG FRÅN EN TRÖTT O BITTER KÄRRING

I dag har jag insett två viktiga saker. Att jag är bortskämd och att jag kan vara riktigt bitter om jag vill.
 Efter frukosten blev det bråttom i väg och vi skyndade oss mot loppiset. MANNEN hade hunnit få några små hjärtinfarkter över mitt trassel med tjejernas toffsar och kläder. Och jag skulle definitivt inte slösa bort min tid på att sminka mig för jag är ju redan gift tyckte han.
  När vi då kom till bilen upptäkte vi att klockan var bara halv tio och vi var alldeles för tidiga, men tur det för vi hittade en loppis i Sannahed. Det blev en hel del fyndat. Ska visa upp alla fynd så snart jag hinner. 
  I dag har vi varit på loppis i Sannahed, Hallsberg och Ryninge. Loppiset i Rynninge var en stor sucee. Massor med villaägare hade gårdsloppisar framför sina  hus. Vi åkte runt med bilen och stannade när vi såg något fint.
 Jag måste erkänna att jag blev lite avundsjuk , kanske till o med bitter. Inte för att de bor i dyra villor eller att de har dyra saker, men att de bor så där centralt men ändå så skyddat och vid vattnet. Vilket ställe o bo. Som  loppis var de flesta sakerna lite dyrare. Rika människor, dyra saker och vissa tror att det är guld i grejerna.
 Men när familjen somnade medans jag rotade i ännu en kartong med barnkläder kände jag att det var dags o åka till Nora.På väg till Nora hämtade vi barnstolarna vi köpte på blocket. Likadana som den jag målade turkos.

 Så typiskt att när man kommer till en marknad börjar det regna. Flera gånger om fick vi regn på oss.
MANNEN köpte korvar man kan hänga i taket och jag köpte munkar. Några trasor blev det också inhandlade och godis så klart.Carmen Ly tog en liten åktur. Jag är livrädd för tivoli så mig kommer ni aldrig se o åka där. Till o med lilla gris tåget vägrar jag åka i.Dagen skulle ju ha kunnat o vara perfekt om vi inte hade gjort misstaget o äta i den grekiska restoarangen HERODES(tror det hette så).

Vad betyder denna skylt ?


Vi valde ju o äta där bara för att man kunde betala med kort. För köena till automaterna var jätte långa och mannen måste äta när hans blodsocker blir låg för han har diabetes.
För det första var maten dyr. Ett kycklingspett 125 kr. Colan som kom i genomskinliga plast öl glas kostade 25 kr. Kycklingen var så saltad så jag kunde inte äta den. Barnens  korv med pommesfritt inehöll en svart liten barnkorv och 2 matkskedar vattniga pommesfritt. De hade troligen lagt maten på blöta tallrikar. När vi då skulle betala säger de att de inte tar kort. Jahah det är kanske bra om man tar bort skyltarna från dörren då. Mannen fick då gå o ta ut pengar och jag fick sitta där med barnen som hade nu fått spring i bena över 20 minuter. Och svindyrt var maten som inte gick o äta. Värsta stället jag har varit på länge. De tar betalt som en fin restoarant men maten o servicen var som en sunkig pizzeria.
Jag blev förbannad på mig själv att jag inte sa i från.
 Efter saltmaten var jag så törstig ,fast jag hade bara ätit några tugger ,så vi köpte 2 dricker från en säljare. Jag tyckte att colan smakade konstigt och kollade utgångs datumet. Drickan hade gått ut 10 maj 2008. Över ett år gammal. Vad trött man blir.

titta på henes ögon !! men hon har ingen aning om vad mannen gör

hur länge måste man sitta här då ?


 När jag då var lagom irriterad började säljarna från Härjedals kök tjatra att man skulle köpa deras köks luckor. Jag sa då att de har så fula luckor så jag är inte intresserad. De två säljare bara tittade på mig och den ena försökte o lossasgråta och sa att nu blev han ledsen. Jag sa då att de har försökt o sälja luckorna redan fem gånger till mig och de har fortfarande inte de luckor jag vill ha och de gröna luckorna de har i sin utställningsvagn är inte snygga. I bland hjälper det bara o vara ärlig för att bli av med alla dessa säljare.
 Vissa säljare bara förstår inte att man är inte intresserad. Ett tag sedan ringde tele 2 hem till oss preces när vi började äta kvällsmat.
TELE 2: HEJ JAG RINGER FRÅN TELE 2
JAG: JAG ÄR INTE INTRESSERAD O KÖPA NÅGOT
TELE2: VI HAR EN SUPER ERBJUDANDE...
JAG: NEJ TACK. JAG ÄR INTE INTRESSERAD
TELE2: MEN DU SPARAR TUSENTALS KRONOR..
JAG: JAG ÄR INTE INTRESSERAD !!!!!!!!
TELE 2: VILL DU INTE SPARA PENGAR ?
JAG: NEJ, JAG ÄR INTE INTRESSERAD !!
TELE 2: MEN MED DEN NYA ABONEMANGEN...
JAG: JA  ÄR  INTE  INTRESSERAD
TELE2. MEN ALLA VILL HA DETTA NYA PAKET MED MASSA..
 och där någonstans la jag på luren. 

Jag är vanligtvis väldigt snäll och jag är väldigt blyg och även lite osocial, men i dag rann det över och jag kände att jag måste säga i från. Och till slut blev inte köks killarna alls arga, de tyckte att de hade elakare kvinnor hemma så MANNEN fick ingen sympati alls.
 Efter Nora Marken åkte vi till en av Mannens jobbakompisar som skulle fixa något med bilen. Har ingen aning vad för bilar och verktyg lämnar mig helt kalla.
 När vi var där fick jag låna toaletten i huset. Mannen i familjen har ett jätte stort garage som han nu ska bygga ännu större. De har tre barn och huset kan man lika gärna köra över med en buldoser. Huset är litet, trasigt , det finns knapt något som är helt. Jag tyckte så synd om mamman.. Tänk o laga mat till fem personer i detta trasiga kök.
 Jag kände mig plötsligt så bortskämd. Våran kök är från 95. Ingen ny design, men den är helt i alla fall. Mannen min har många fel precis som vi alla har, men han skulle aldrig låta mig o barnen bo i ett sånt hus. Jag är så tacksam just nu över min man. Han skulle njuta av stunden för det händer inte varje dag han får berömm, men han sover så han missar allt det här. Jag får sitta här och vara tacksam själv.

Jag sa ju att det här blev ett tråkigt inlägg. EN TRÖTT O BITTER KÄRRING HÄR


GÖDER GRISEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-29 Tid: 22:01:47
Håller på o göder grisen just nu. Han ska bli stor o fin till jul.MEN MANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-29 Tid: 21:17:06
MANNEN HAR HELT MISSFÖRSTÅTT DET MED HEMINREDNING.
 Nu har han kommit hem med en till korv som hänger från kökstaket.
HJÄÄÄÄÄLP  Simon o Thomas !!!!!!!!!


ps
jag tycker de är fina och GODA
mannen


VAD JAG HAR SAKNAT DIG MIN ÄLSKLING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-29 Tid: 20:06:46
Nu har vi  kommit hem från våra äventur. Vad jag har saknat dig min älskling. Har du också gjort det ? Hur kunde jag lämna dig hemma alldeles ensam ? Dumma mig.
Men nu är jag här och ska ta bra hand om dig. Snart ska det bloggas och skrivas massor på dig. Då blir du glad. Eller hur ?
  JAG ÄLSKAR DIG MIN DATOR. Hur ska jag leva utan dig.29:E AUGUSTI / Askkungesagan är slut

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-29 Tid: 07:59:53
God morgon. I dag har vår askkungesaga tagit slut och vi har förvandlats tillbaka till loppisrottor.
Vi ska snart börja klä oss och åka till loppis i Hallsberg, sen loppiset i Rynninge och Örebro loppiset. Efter loppisracet ska vi åka till Nora marknad. Så i dag kommer jag inte blogga. Vilken tyr för er.


  I går fick jag Jessica o ha på sig toffsar första gången. Hon har vägrat o ha nå¨got i håret.
Jag kom plötsligt på i går att jag säger att då ser hon ut som pippi och det hjälpte. Hela dagen hafde hon 2 pippi toffsar på. Hon sa hela tiden PIPPI och var så stolt.

 ÄR MAN KÄNDIS DÅ ÄR MAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-28 Tid: 23:33:26
Ena dagen blir Man kändis i världsmetropolen Hällabrottet och då springer man plötsligt rUnt på röda mattan varje dag..
  Som det är på kändislivet, SHOPPING o fest varje dag.
 Efter  vi fick så välkomnande present när vi kom hem från soptippen och hade ätit vår kändislunch, korv med bröd.
 
 Först åkte vi till IKEA för att åka rutchkana..

.. och sälja mannen. Fast ingen ville ha honom så jag fick ta hem mammuten igen.

SÅ HÄR ÄR TUFFA KÄNDISARNA PÅ RÖDA MATTANBARNEN FICK SKÖNHETS BEHANDLINGVART ÄR NAGELLACKEN DÅ ?


 
DE HÄR LÅNGA MÄNNISKOR VAR JESSICA LITE MISSTÄNKSAM FÖR

EN GLASS PÅ MC . DET MESTA HAMNADE DOCK PÅ GOLVET. MAN MÅSTE JU HÅLLA ÄGARNA SYSSELSÄTTA.OK DEN HÄR ANSIKTET BETYDER ?O DEN DÅ ?
DE MÅSTE HA LAGT NÅGOT I GLASSEN ELLER DÅ ÄR DET JAG SOM HAR TAPPAT HENNE ALLDELES FÖR MÅNGA GÅNGER.


BUSFRÖN SOM VÄGRADE O SITTA.  VARFÖR SKA MAN INTE FÅ STÅ UPP PÅ PALLEN. HAR VUXNA INTE HÖRT TALAS OM MÄNSKLIGA RÄTTIHGETER ?HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP........................MEN PAPPA. VAD GÖR DU MED STORASYSTERN ?OK. OCH DÄR VAR DAGEN SLUT. HEJ DÅ !!I MORGON FÖRVANDLAS VI TILL LOPPISROTTOR IGEN. SÅ KORT VAR VÅR FEMTON MINUTER I RAMPLJUSET.KRISTALLEN 2009

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-28 Tid: 21:57:45
Vi sitter o tittar på KRISTALLEN just nu. Vad gör ni ? Man har fått skratta en hel del. Men jag måste erkänna att jag har ingen aning om vem hälften av pristagare är. Jag tittar inte så mycket på TV. Speciellt inte på SVT.
Jessica sitter o buser bredvid mig och försöker o skriva på bloggen. Hon vill också blogga.
JESSICA BLOGGAR OM SIN DAG:,kö-ö,,ööööikkkkkkkkkkkkkkkk ..oooboooooolllllllllllllllllllllllllllllllllhhhhsjakdjhhllllll
  Så nu vet ni precis vad vi har gjort i dag.MANNEN OCH JAG VID FRUKOSTBORDET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-28 Tid: 20:24:51

Vi sitter o äter frukost.

JAG: Jag är allvarligt sjuk.
MANNEN: Ahah ?!?
JAG: Ja jag är SOCKERBEROENDE.
MANNEN: ???????
JAG: Ja om alkoholism är sjukdom och man är därmed beroende av alkohol så är jag också sjuk fast sockerberoende.
MANNEN: ????????????
JAG: Men lyssna nu. Jag måste varje dag ha något gott inte sant ? Då måste jag därmed ha socker och är därmed SOCKERBEROENDE. Och när man är beroende av något då kan man inte göra något åt det och är därmed sjuk.
MANNEN: Ahah och vad ska man göra åt en sån allvarlig sjukdom då ?
JAG: Du får köpa med dig  en muffins varje dag du kommer hem från jobbet.
MANNEN: Och det är medicinen då eller ?
JAG: Nej, det är alldeles för sent för medicinering. Sockerberoende är så pass alvarlig sjukdom så om man har blivit drabbad är man fast resten av livet.
MANNEN: Då får vi väl åka o fika då. Vi vill väl inte att du ska lida stackare.
JAG: Ja jag får offra mig igen. Det är inte lätt o ta medicinen varje dag.
MANNEN: Mediciner `????
JAG: Ja. Bakelser så klart.
MANNEN: ???
JAG: Du vill väl inte att jag ska bli abstinent ? Då får jag hålla socker nivån uppe o äta en bakelse om dagen. Jag vet hårt jobb men SOMEBODY`S GOT DO DO IT.
MANNEN: Men kom då. Jag vill inte att du ska dö på väg in till konditoriet.


ps
Hon är inte bara sockerberoende. Gissa vilka fler behov hon har.
Det är många så det är svårt att gissa fel
mannenSMYGBLOGGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-28 Tid: 12:51:40
Smygbloggar just nu för mannen är på toalette.Vad är det med män och deras tidningsläsande på  toaletten ? Tror de att de blir smartare då ?  Troligen.
 Vi har varit på soptippen. Vanligtvis är det bara mannen som åker. Men idag blev jag beordrad o följa med för det var mycket papper o bygmatrial som skulle kastas. 
 Folk tjatar om ekologist hit o miljövänligt dit. Men har ni sett hur mycket saket folk kastar i soptipper ? I dag var där en pappa som kastade fina och då menar jag fina barngrejer.En fin little tikes sparcyckel, en ruchkana, en ikea barngrind, spjälsäng, kassar med kläder o leksaker, 2 kökstolar, nattuksbord etc... Vad är miljövänligt med det ?
Varför inte sälja saker eller ge bort till myrorna, röda korset, navet eller någon kompis. Har folk så mycket pengar så de kastar pengar till soptippen  ? För det stora miljöboven är det ju egentligen all produktion av saker. Vist vill jag ockå ha fina nya saker. Så klart vill jag de, men jag försöker alltid sälja eller ge bort de saker jag inte behöver. Så klart ska man kasta trasiga sakerna, det säger jag inget om, men det här med köpa nytt hela tiden har väl gått til överdrift. Vissa byter soffor varje år .
 Mitt hjärta blöder fortfarande över två pandurohobby kataloger som mannen tvingade mig o kasta. Tycker faktist riktigt synd om mig just nu.

  När vi kom hem var det hundbajs på garageuppfarten. Då känner man sig riktigt VÄLKOMMEN HEM.

Nu kommer``Einstein``så bäst att jag slutar.
Kram Kadri

bilder från i går.
CARMEN LY klädde JESSICA till en bebis

28:E AUGUSTI / TERRORIST ATTACK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-28 Tid: 10:22:10

Säger snabbt god morgon till er. Terroristen är hemma i dag och då har man inte tid o blogga. Måste skynda mig till soptippen nu.
 Hoppas ni får det lugnare i dag. För mig är det synd om just nu.RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-08-28 Tid: 09:11:25
REGLERNA SOM VANLIGT.
1 RÖST PER IP ADRESS.
DU HAR TILLS 18.00 PÅ SÖNDAG
DU KAN RÖSTA PÅDIG SJÄLV


1. DIXI WONDERLAND 2. JO THE FASHION FREAK3. MIKAELA-JAG BOR I LONDON4. KUMPUMÄKI5. FILOSOFIER FRÅN EN DRÖMMARE6.

MISUNDERSTOOD

7. NATHALIE KARLSSON8. MY LIFE IN WORDS9. MADDES BLOGG10. JENNIE


11. EMELIE MARTINSSON12. JENNIFER13. RILLIHUS14. LINN15. THERESE16. BELLA17. LINN NOREN18. BARBIE NADJA19. MAKE IT A DOUBLE20. EWEZIVISSA HEADER KOM INTE MED. VET INTE VARFÖR DET INTE GICK

NU ÄR DET UPP TILL ER O RAGGA RÖSTER
LYCKA TILL


CHARLOTTE PERRELLI OCH VI PÅ RÖDA MATTAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-27 Tid: 22:37:55
Eftersom jag har så himla ont i magen(där fick jag mitt straff) får jag ta det lite kort med kvällens nöjer på Marieberg festen.

MANNEN O CARMEN LY PÅ RÖDA MATTAN. PRECIS SOM PÅ FILMFEST SA  CARMEN LYOCH DÄR HAR VI NYA FILMSTJÄRNAN KLÄDD I LEKPARKS KLÄDER. EFTERSOM VI BESTÄMDE ALLT SÅ FORT HADE BARNEN PÅ SIG SAMMA KLÄDER O SKOR SOM VI KOM FRÅN LEKPARKEN.
AHAH OCH VAD SKRATTAR DU ÅT ?HJÄLP NU SKA DE KLADDA PÅ MIN ANSIKTELANTISAR TAR KORT. SKULLE VI HA VETAT ATT MAN KUNDE TA KORT DÄR SKULLE MAN JU HA KLÄTT BARNEN BÄTTRE..
VART SKA MAN TITTA NU IGEN ?OCH VAD ÄR DET FÖR MIN CARMEN LY ?NU GER VI UPP. 3 BARN KAN BARA INTE TITTA SAMTIDIGT I ETT O SAMMA HÅLLNYA LEKPLATSEN. BARNEN VILL ABSOLUT INTE GÅ HEM.
NI SER SHOWEN BAKOM.

HUR SKA DET HÄR GÅ ?


OCH KÄNDISEN PERELLI. JAHAH DÅ HAR VI SETT HENNE DÅ.SÅ DÄR FICK NI SE VÅR ``KÄNDISLIV``.
NU SKA VI LANTISAR LÄGGA OSS. DET BLIR ALLTID FEL NÄR MAN SLÄPPER LOSS SÅNA SOM VI I EN SHOPPING CENTER. VI KOM HEM MED MINST TIO PÅSAR FYLLD MED ONÖDIGA SAKER. VART SKA JAG HA ALLA DE SAKERNA  ?
DET ÄR BARA O BÖRJA BYGGA TREDJE VÅNINGEN, INGET ANNAT.
ÄLSKLING, JAG HAR EN JÄTTE BRA IDEE. SKA VI INTE RINGA BYGGAREN O ......


NU SKA HAN STRAFFAS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-27 Tid: 17:15:28
Mannen har kommit hem en dag tidigare och nu ska han straffas. Det ska lära honom o inte vara så kaxig i telefon. 
Ni vet väl vad det innebär eller hur ?


DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-27 Tid: 14:29:53
Jag vet att jag har inte haft dagens horoskop nu ett tag, men ``kändislivet``har tagit all tid.

DAGENS: DU KAN VARA SOM BESATT AV EN IDE. PROBLEMET MED DET ÄR ATT DU BLIR LITE FÖR PÅSTRIDIG: TA DET LUGNT !
 Ja jag vill ha en jordgobbs muffins, vill ha en jordgobbs muffins, muffins, muffins.... ja ni ser hur skadligt det är.
GE HIT MIN MUFFINS !!!!
 Så är det o vara sockerberoende. Det är faktist en riktig sjukdom...


NU HAR JAG GJORT DET IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-27 Tid: 11:10:58
Ja så är det. Jag har rört om i grytan igen. Jag har gjort massa folk förbannade och irriterade, men jag bryr mig inte. Jag vill att mitt barn ska må bra i skolan och det är det enda som är viktigt. Att det då finns de som tycker att det är besvärligt med sanning och besvärligt att jag skriver det i min blogg. Men det här är lilla Hällabrottet och nu har man blivit kändis här. Vilken världs metropol.
 Eftersom vi inte fick någon som helst vettig svar från rektor igår fick jag ringa till områdets skef i dag. Jag måste erkänna att jag fick väldigt bra bemötande. Precis som när Carmen  Ly blev mobbad. Det hände inget innan jag ringde till kommunen. Jag känner mig som en elak hitler om måste gå o skvallra, men hur många chanser ska man ge ? Jag tycker att vi har varit tillräckligt snälla o väntat länge.
 Chefen tyckte inte att rektorns svar var tillräckliga. Säga att man inte får byta mentors grupp bara för att de har bestämt så är väl inget bra svar. Jag o chefen hade en väldigt bra dialog och han skulle ringa upp mig så snart han har pratat med rektorn.
 Om ni tror att det är bara vi som bråkar med samma mentor har ni fel. I mötet var en annan pappa som tordes säga i från, men  han fick inte heller några svar. Jag tror att det är ännu mera föräldrar, men de törs inte säga något. Men kom igen nu, det är era barn vi pratar om !!! Kan ingen ta sin föräldraansvar.
 Jag vet att det är annorlunda skola här än i Estland. Det har jag förstått för länge sedan, men som det är nu i våran skola är helt oakseptabelt. Och när jag har frågat andra föräldrar  tycker de som jag. De säger att jag ska byta skola. Det hjälper ju inte . Andra skolan har samma rektor som den här skolan, så det är väl ingen idee.
 Men det finns väl en till sak bakom det hela. Jag fick höra att lärarna har haft möte om min BLOGG., Ja ni läste rätt, min bloggande har gjort de upprörda. Om ni nu tror att jag sprider falska anklagelse har ni fel. Jag har varit väldigt snäll. Jag har inte skrivit riktiga namn på någon av lärarna eller barnen som har attakerat Carmen Ly. Jag har oftast bara skrivit lärare, hon, etc.. Och alla händelser har jag bara skrivit om några. Inte ens hälften har jag tagit upp här. Tro mig det finns mer, ännu mer. Men som sagt jag är snäll.
 Men bor man i ett litet samhälle och desutom har en blogg då börjar det brinna. Snart är paparazin framför huset.
Jag har svårt o trå att det är bara de kultorella olikheter som gör att vi har sammarbetsploblem. De kanske skulle titta sig själva i spegeln o fundera om de också har en del i problemet.
 Att vara invandrare i en samhälle som har 2 invandrarfamiljer och dessutom blogga. Ja det liknar med döden.

_____________
 Lite roligt är det väl att de tar sig tid o läsa min blogg. Hoppas de gör det på sin fritid bara o de inte tappar arbetstid o hinner o lära våra barn räkna. För vem ska annars betala min pension ?

OBS! Du som läser bloggen på arbetstid: SÄT INTE KAFFET I HALSEN !!!


27:E AUGUSTI MORGONEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-27 Tid: 08:46:08
God morgon till er.  I går somnade jag vid två tiden och Tessy vaknade redan fem. Behöver jag säga att jag är trött ? TRÖTT; TRÖTT ; TRÖTT..............
 Jessica somnade sittande på soffan i går. Såg faktist jätte roligt ut.I morse hade jag o mannen en allvarlig telefonsamtal.

JAG: Nu har du gjort det igen.
MANNEN: Vad ?
JAG: Hur ka du ?
MANNEN: VAD har jag gjort ?
JAG: Det är invigning av Marieberg köpcenter och du är inte hemma. Hur ska det gå nu då ?
MANNEN: Ja då är livet slut. Inget mer o göra.
JAG: ÄNTLIGEN förstår du.


DU ÄR OANSVARIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-27 Tid: 00:39:47
Mannen o jag pratar i telefon.

JAG: DU bryr dig inte om mig.
MANNEN: Vad är det nu då som jag har gjort ?
JAG: Hur kan du lämna mig ensam hemma. Du vet ju hur mörk rädd jag är.
MANNEN: Ja, det är verkligen oansvarigt av mig.
JAG: Du vet väl att du kommer o bli straffad.
MANNEN: Ja, jag vet. Vad blir det den här gången då?
JAG: 3 timmar i Marieberg, 1 timme på Pandurohobby, alla loppisar vi hittar i helgen, du får inte säga att det är stökigt, du får inte ha på dig jobba t-tröjan, du....
MANNEN: Jag tror det är billigast o lugnast att jag kommer hem då.
JAG: Det låter ju mycket bättre.
MANNEN: Men jag måste ju jobba. Förstår du inte det ?
JAG: Jobba ?
MANNEN: Ja, jobba. Jag kör faktist lastbilen just nu.
JAG. Men det är väl ingen jobb. Du är på semester.
MANNEN: Semester ?
JAG: Ja. Du åker hemifrån till en annan ort. Du får lugn o ro. Får såva i en lyxig bilhutt och äta ute.
Det är som en minisemester och utan frun o barn dessutom.
MANNEN: Vilken tur för mig då.
JAG: Men du vet väl att du måste komma hem snart.
MANNEN: Ja älskling jag springer....


VEM VILL BLI VECKANS BLOGG ?

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 23:51:43

VI KÖR LIKADANT SOM FÖRRA VECKAN.
ANMÄL DIG I KOMMENTARERNA I DETTA INLÄGG.
DU HAR TILLS TORSDAG KLOCKAN 18.00

LYCKA TILL !!KVÄLLEN / SAMTAL MED REKTOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 23:36:24

Hoppas ni har haft en trevlig dag. Jag är ensam med barnen i dag så det har inte varit så mycket som har blivit gjort. Tessy har precis somnat så nu har jag lite tid o skriva här.
 Mannen har fått tag på rektorn till slut. Han fick väldigt dålig bemötande och fick veta att det inte går o byta mentors grupp. Vad då inte går ? Enligt henne är det så att det som är bestämt i början av augusti ska vara resten av året. Stackars barn som flyttar hit då. Får de inte börja skolan då för annars blir det ändrade grupper ? Eller ännu värre om en familj flyttar. Nej, nej lilla IDA du får inte flytta med dina föräldrar annars blir det en för lite i gula gruppen. Eller vad händer om det händer det värsta och ett barn dör. Nej, nej du ska vara kvar i din grupp till läsåret är slut.
 Ja, ni förstår hur ja menar. Grupperna är inte ens delade lika, de är inte lika många i varje grupp. I några grupper är det mycket mer killar än tjejer.Så varför måste hon gå kvar under en mentor som saknar respekt för oss föräldrar och ignorerar Carmen Ly helt. Stackars Carmen Ly höll upp handen och fick byta hand för hon fick ont o hålla upp andra handen, men den som inte kom var läraren. Hon ignorerar henne helt. Carmen Ly satt halva lektioner utan o få något jobb gjort för hon kunde inte det själv och ville ha hjälp.
Innan rektor slängde på luren hade hon sagt till mannen att det skulle komma någon slags kontroll i alla fall så det rekter nu vist med klagomål. Det verkar så att det är fler som har ringt. Tack o lov för det. Men vi föräldrar får ju inte veta vad som pågår.
 Är så förbannad just nu . Jag är ju tacksam att hittills har mobbningen inte kommit tillbaka, Men är det inte det ena då är det andra. Eller hur säger man ?
 Det enda jag vill är att mina barn ska vara trygga och må bra när de är i skolan. Lite utbildning vare ju också trevligt. Är det så mycket begärt ?MEN JESSICA....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 19:18:03
....  VAD HAR DU GJORT NU DÅ ?KVINNOR VS MÄN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 16:13:44
VISSA SAKER SKA BARA KVINNOR FÅ GÖRA. HITTADE DE HÄR RYSKA MÄN SOM FÖRSÖKER O  HÄRMA KVINNOR I BIL REKLAM.
VEM ÄR BÄST ?KÄLLA

OCH SÅ SNACKAR VI OM JÄMSTÄLLHET.
SÅ NU VET NI VAD JAG HAR ROAT MIG MED I DEN HÄR REGNIGA DAGEN.


LEKSAK TILL FRUKOST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 13:41:39

Carmen Ly blev glatt överraskad när hon öppnade Nestle Nesquik förpackningen på morgonen och hittade en bil inuti. Hon är inte speciellt intresserad av bilar, men en gratis leksak är aldrig fel tyckte hon. Och dessutom kan hon klistra på massa klistermärken för at stila upp den som hon säger.DET MED FÖRÄLDRAMÖTE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 13:01:20
Som jag har sagt tidigare var vi på föräldramöte i går. Eftersom vi inte har någon barnomsorg, några släktingar eller grannar som kan ta våra barn fick vi ta med de.
 När vi kom dit var vi så klart de enda som hade med oss barnen och alla kollade på oss. Tack o låv kom en mamma senare  med sin lilla bebis och en 7 årig son. Barnen(inte Tessy så klart)lekte i ett annat rum så de hörde inte vad vi vuxna pratade om så ingen fara med det.
 Mannen har så rätt så när han frågar mig varför  jag går på såna möten över huvud taget. Jag blir bara arg. Man vill ju att båda föräldrarna ska gå tycker jag. Alla vi kan ju uppfatta saker olika.
 Först fick vi alla föräldrar sitta i en rum och där presenterade rektor vilka lärare det var. Vi fick veta att alla skoler i hela Kumla kommun förutom våran har utbildad jumpa lärare. pengarna recker tydligen inte till just för våran skola, sen blev det ingen låvad matsal, där var de pengar igen och att skolan kommer inte ha en hemsida vart de lägger ut viktig information, ja ni gissade rätt inga pengar.
 Jag har ju fått o lära mig länge sedan att vi som bor i Hällabrottet är andra klassens medborgare. Det gäller både bussresor, underhåll av samhellet som till ex,blommor, gräsklippning och sen dagis o skola. De som inte vet då tillhör Hällabottet Kumla kommun och vi betalar skatt till Kumla kommun, men när det är dags o få något tillbaka då finns vi inte.
 Dagiset hade så mycket vatten på gården så att små barn kunde drunkna, men kommunen hade inte pengar för att köra dit lite krus, när ungdomar ville ha en skejtbords ramp fanns det inga pengar. Men att ungdomar har inget o göra o krossar fönster är  väl bättre. Skulle kommunen vara fattig skulle jag kanske förstå, men det är de ju inte. De köper konstiga skulpturer för flera miljoner som  är placerad överalt i Kumla, de ska bygga badhus, de bygger nu hus till kommunledningen, en skola in i Kumla ska renoveras nu i höst och massa annat, men alt detta händer bara i KUMLA.
  Jag tyckte botten var nådd när det klagades att pappers kontot var för hög för att barnen torkar händerna efter de har varit på toaletten. Vad ska de torka händerna med ? Kläder ?Väggar?
 När allt det där var avklagat(ja klagat) då fick vi lyssna på en obegriplig låt i 5 minuter. Vad det handlade om har jag ingen aning om. alla föräldrar verkade ondra det samma.
 Till slut delades vi upp på olika mentors grupper och fick sitta i barnens klassrum. När då mötet började frågade en pappa om hur och varför det är så rörigt i skolan(ÄNTLIGEN någon som tycker som vi) . Vår mentor, samma lärare som lät Carmen Ly bli mobbad, svarade inte på frågan. Hon sa att det är bäst så¨för de, lärarna alltså. För lärarens hobby o intresse ska gå ihop med de barn hon har valt. Läraren ska trivas, inte barnen.
 Det konstiga är att barnen är delade på årskurser 1, 2, 3(vi har en liten skola), bokstäver A och B  och färger gul, grön , röd och blå. Lite förvirrande . Man fick inget svar varför de är i den gruppen de är. Det var något att det är många barn, me det är väl inte mer eller mindre barn om de skulle vara delade annorlunda. När mannen frågade något rullade läraren med ögona och helt respektlöst gjorde grimasser mot fritidsläraren. 
Har läraren ingen respekt mot oss vuxna hur kan hon ha det mot barnen.
 För att göra lång historoia kort kom inget vettigt ut föräldramötet. Alla fråger mannen ställde fick man svar att hon vet inte eller har inte kollat upp. Hon var väldigt respektlös och blängde mot fritidsläraren istälet för att kolla på oss. När den andra mannen frågade om regler sa hon att sånt tar hon inte här o nu, det får han komma separat någon annan dag. Det verkar så att hon vill att vi ska tro att det är bara vårat barn som far illa i skolan. Ska alla börja prata med varandra då kommer det kanske ut att det inte finns någon ordning i klassen.
 Läraren läste upp sina nasistiska regler om allt som barnen är skuldiga o göra, men lärarnas skuldigheter då ? Har de inga ?
Och det att de har 2 vuxna ute på rasterna är bara en lögn. Var där häromdagen när 7 av barnen sprang ute o lekte(hade de lektion eller rast ??), 2 sprang i korridoren och en satt i hallen. Läraren hade ingen aning om vad som pågick. Så kontroll över barnen har de definitivt inte. När läraren då hittade en kille och sa att han skulle komma in svarade han att han tänker inte göra det och så var diuskotionen slut. Pojken van och läraren gick in. Regler var var de då ? Pojken kan lika gärna ha gått hem och läraren har ingen aning om detta. Så klart måste vi föräldrar uppfostra våra barn, men när de är i skolan kan jag ju inte göra något.
En sak jag blev ännu mera förvånad över var att hon hade ingen aning om vilka böcker de kommer o ha i år och schemat de delade ut ståg bara Arbetspass,inte svenska eller matte. Så i princip vet vi inte ens vilka lektioner våra barn har.Och äta får de på samma plats som de skriver, bland papper o kritor. 
 Skulle du akseptera o äta din mat  vid dit kontors bord? Är barnen sämre medborgare än vuxna ?
Är de bara jag som reagerar eller ska det vara så i en svensk skola ? I så fal är det ju inte konstigt att samhäller ser ut som det gör. Och jag undrar ju vad kan jag göra ? Finns det något o göra ? 


INREDA.COM ÄR TILLBAKA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 10:41:45
Efter konkurssen har INREDA.COM öppnat hemsidan igen.
De har mycket fint tycker jag. Dock är det mesta dyra märken, men man kan hitta mycket inspiration och man kan kanske unna sig något vid jul eller födelsedagar.
DESSUTOM FÅR DU ALLT DET HÄR GRATIS OM DU BESTÄLLER NU.


Jag vet inte om jag kommer o beställa något ännu. Jag fyller ju år snart så det kanske blir något.

Har i alla fall hittat de här pallarna för 380 kr styckoch nåldynor för 120 kr styck


bilder www.inreda.com
Två nya saker de har börjat med är att man kan beställa tapetprover kostnadsfritt och de har en leksida med några gratis spel.
Värt att kolla in i alla fall tycker jag.


26:E AUGUSTI / GÅRDAGENS IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-26 Tid: 08:35:59

God morgon. Känner att jag har latat mig och inte hunnit o blogga så vi får ta en gårdagens igen. Som ni vet var vi på föräldramötet, men som vanligt blev jag så arg så jag kunde inte sluta prata om mötet.  Jag tar det i en separat inlägg senare och jag skulle vara tacksam om ni kan säga vad ni tycker. Det är alltid bra o frå lite andras synpunkter.
 Men innan mötet hade vi det trevligt i Marieberg. Vi gick runt o fyndade lite. Barnen fick en stor häst och lite kläder.Hästen blev en stor favorit.Jessica blev så glad så hon såg ut som hennes ögon skulle håppa ut.
 Vi fikade på ESPRESSO HOUSE(bratz varning igen) och åt muffins och drack chai latte, min favorit. 

Om drickan kostar 12 kr och jag ska köpa 2 stycken vad kostar det då ?


Vist är hon söt i sin stickade poncho.CARMEN LY frågade  : Finns det nån regel hur man ska äta muffins ?
MANNEN: Ja, man ska börja från vänster sida och äta upp o ner, hålla lillfingret upp och samtidigt hoppa på ett ben.
Nu har jag tröttnat o sitta här. Nu vill jag SHOPPA !! Efter vi hade handlat mat passade vi på och äta på Mc Donalds för vi viste ju inte hur länge mötet skulle ta. Och tur var det för vi var  hemma  klockan åtta. Men jag var då hungrig igen så det blev lite sallad då för mig. Jag hittar ju aldrig något o äta på Mc Donalds så det är mest för barnen man åker dit.

Nu ramlar det........ups nu är drickan på golvet. Såg pappa ?


Resten av kvällen lekte barnen och mannen tittade på heliga SPEEDWAY. Vi gick o la oss redan vid elva tiden  för att prata lite om allt möjligt. Nu är mannen borta i tre dagar . För se om jag klarar mig själv. Vad tror ni ?TACK MAMMA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-25 Tid: 21:19:15
Vissa dagar är det något extra o vara mamma. Dagar som i dag.
När vi kom hem från föräldramötet kom Carmen Ly och gav mig en stor kram och sa: TACK MAMMA ATT DU HAR GETT MIG SÅ MÅNGA FINA SYSKON. Och med gråten i halsen gav jag henne en puss.
Hur fin  var inte det ? Vilken underbar dotter jag har.
 Sen gick de o började leka med sin nya häst som de har fått i dag. Perfekt avslutning på en trevlig dag.

FÖRÄLDRAMÖTE AVKLARAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-25 Tid: 20:34:01
Har precis kommit hem. Vi har varit på en snabb shoppingronda och på föräldramöte. Har bestämt att Carmen Ly måste byta mentors grupp.
 Får skriva mera senare, men först blir det mat för jag är så hungrig så jag dör snart. Och det vill vi väl inte.


JESSICA TIPSAR:UPPFOSTRA DINA FÖRÄLDRAR DEL.2

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-25 Tid: 12:45:05
Det eviga tjatandet om pottan hit o pottan dit. Nu är du stor tjej och måste börja gå på pottan. Alla andra barn går på pottan. Titta pappa sitter på pottan.. POTTAN, POTTAN, POTTAN..... Vad är så märkvärdigt med det ? Pappa erkänn att du skulle också vara glad om du kunde ha toaletten med dig hela tiden. Jag behöver inte stå i toalett kö och dessutom betala för det. Jag behöver inte ta tiden o gå och kissa. Jag gör mina behov medans jag JOBBAR(leker). Det kallar jag effektivitet.
 Men att få slut på detta eviga tjatandet ger jag er barn några tips.
1. Om du är kissnödig  kissa på dig utan o säga till. Det ska få de o tänka att det kanske var lättare med blöja. Specielt bra är o göra det på natten när föräldrarna vill sova o definitivt inte börja byta sängkläder.

2. När ni börjar gå ut och mamma har satt på overallen. När hon då har precis blivit färdig vill du bajsa.

3. Över huvud taget alla stressiga sitoationer ska du utnyttja. Bli kissnödig i bilen när ni kör på motorvägen, när ni står i 10 meters kö på ICA, när ni är på BIO, när ni åker buss etc.. Ja ni förstår. I dessa situationer tänker de att det var väl lättast med blöja och de kanske ger upp.

Men när du har en blöja och de tjatar på dig att det är inte fint o bajsa på dig kan du prova det här.

1. Ta av dig bajsblöjan och ta på dig en nu  alldeles själv. Göm då bajsblöjan någonstans. Kylskåp eller frys går bra. Om du då tjatar att du vill äta på MC DONADS kan det ta en hel dag innan mamman upptäcker blöjan.

2. Du kan också gömma dig någonstans så att mamma inte hittar dig. Och hittar hon inte dig kan hon ju omöjligen veta att du har bajsat. Jag tycker om o gömma mig bakom dörren.

3. Har du bajsat o det luktar illa kan mamman gå efter lukten o hitta dig. Du kan försöka o dölja lukten så att du tar på flera lager med blöjor. 3-4 blöjor på varandra ska väl hålla igen lukten. Eler då kan du ta mammas parfym och spreja den på dig.

4. Frågar föräldrara dig om du har bajsat kan du bestämt säga NEJ. Ibland går de faktist på det.

5. Springa i från mamma är också en knep. Hon är så gammal så hon orkar inte springa länge. Och har man inte sett bajset, finns det inte.

Och har de gått igenom allt det där tycker de faktist att det är helt Ok med en blöja. Men att hålla föräldrarna på tonaglarna kan du ta på dig badblöjan. Och vi alla vet hur det slutar..
NYA MIO KATALOGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-25 Tid: 11:43:22
Vi var på MIO möbler första gången i helgen. Tänk att jag har bott i Sverige snart 6 år och missat detta.
Jag tog med mig en katalog och hade nu någon minut över(jaja jag skulle ha klipt gräse).Jag hittade massa fint till barnen, men det är dyrt det måste man erkänna. Ingen IKEA inte.Den där vita hyllan vill jag ha. Om någon har en sån begagnad o vill sälja billigt säg till.Och drömmsoffan är hittad fast jag tror de har satt fel prislapp på den.Den kostan 18.800. Jag tror punkten sitter fel. Ska den inte kosta 1880.00. 1880 kr Så där ser det bättre ut . Eller hur ?
Fast jag fyller ju år snart så ny vet ni vad ni ska köpa som present. Har ni ingen släp ? Inga problem ni kan låna våran.NU BLIR JAG BLOGG MILJONÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-25 Tid: 10:28:28
Ni har väl märkt att jag har fått en fånig reklam högst upp på vänster sida. Det är klantiga jag som har lagt den där. Jag o datorer... Jag är helt hopplös.
 Nästan alla bloggare har någån slags reklam på bloggen, vissa mera, andra mindre. Jag tyckte ju då att jag är väl inte sämre. Eller hur ? Gick då in på bubbleroom.se och valde en reklam format. Vad jag valde hade jag ingen aning om men så blev det att klantiga jag har lagt den högst upp  i vänster hörn. Hur man får den o hamna vart jag ville har jag ingen aning om, men det är en annan historia.
 Hur har det gått då kan man ju undra. Jag ha känat massor med pengar. Jag vet inte vadrt jag ska göra av med allt. Måste stoppa i madrassen en hel del tror jag för banken är redan full.

De här stora pengarna har jag känat på en vecka. Fast man får vänta 2 månader innan de betalas ut, men då.. då blir det STOOOOR SHOPPING.


FILMEN:MÄN SOM HATAR KVINNOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-25 Tid: 08:41:42

I går kollade vi på Stieg Larssons MÄN SOM HATAR KVINNOR.Vad ska man säga om filmen ? Det finns inget annat o säga att den är HELT FANTASTISKT.
En film som man måste se helt enkelt.
Jag har inte läst böckerna, men mannen har tjatat länge om Stieg Larssons böcker och hur bra de är.
Den som vill se den i dag får åka till ICA för det är bara de som får sälja filmen just  nu.På ICA MAXI kostar det 159 kr
I morgon kan man köpa filmen överalt. Billigast jag har hittat är ELGIGANTEN för 99 kr.
Mannen kunde inte vänta tills onsdag så vi köpte filmen redan i går och som sagt vi har redan tittat på den 2 gånger.
Har någon sett den ?25:E AUGUSTI / GÅRDAGENS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-25 Tid: 07:52:38
God morgon.
 Jag ska först berätta om vår dag i går för det har jag inte hunnit med.
 Efter BVC handlade vi lite mat och åkte hem. Mannen började måla och jag skulle klippa gräs, men det blev inte av.Jag är lat helt enkelt... hahaha
  Mannen var duktig o började måla, men jag han inte börja klippa för det var så mycket annat som kom emellan. Först skulle jag ta hand om barnen, sen lägga köttet i marinad och börja med salladen och samtidigt röja lite. Mitt i allt dök Jennie upp med sin dotter. Det var en riktig kaos ett tag. Men det är väl som vanligt i vårat hus.
 Så gick dagen snabt o klockan tio åkte Jennie hem. Barnen ville inte sluta o pyssla innan.
 När jag  kom till vardagsrummet hade mannen tänd massa ljus o tagit fram filmen igen. Såg riktigt romantiskt ut faktist. Jag tänkte o fråga om han ska fria, men jag kom ju på att vi är redan gifta. Attans också.
 Vi hade redan kollat på filmen en gång på förmidagen. Då satt vi o kollade på filmen andra gången. Klockan ett gick vi o la oss dödströtta, men det var värt det. Filmen var så himla riktigt bra. Jag förstår varför det är miljoner människor som har läst hans böcker.
  Nu är alla vakna och Carmen Ly  ska gå till skolan. I dag är det föräldramöte. Får se hur det går. Jag kommer väl få massa elaka blickar på mig när vi vill veta varför saker inte fungerar. Det verkar alltid vara bara vår familj som tycker att man ska ha regler i skolan. De andra säger sällan något. Förra föräldramöte gick vi inte dit för det var ingen idee.
 Det ska också pratas om kommunens snålhet, men det tar jag senare för nu måste jag kasta ut Carmen Ly annars blir hon för senad.
 Och glöm inte den goda nyheten i dag. DET ÄR LÖN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kan dagen bli bättre ? Det tror jag inte.
 Vad ska ni handla för speciellt den här månaden ?

KLOCKAN NIO I GÅR KVÄLL.


NYA COLA LIGHT LIMITED EDITION

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2009-08-24 Tid: 16:00:35
Vist är de nya burkarna helt fantastiskt underbara.Gamla vanliga cola light i ny burk.
4 paket(6 i varje) kostar 69 kr på LIDL just nu.BVC

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-24 Tid: 13:42:27
Nu har vi varit på BVC. Jag älskar vår nya sköterska. Hon vet hur jag vill ha det och pressar inte på massa saker som någon har bestämt at man ska ha o SKA göra. Hon är lite lik mig och tycker att det är inga fel på såna kvinnor som mig som vill vara hemma med sina barn. Hon predikar inte om jämställhet och välling. Riktigt skönt faktist. Och istället för att komma därifrån gråtande för att någon har bestämt att alla barn ska börja med gröt när de är 6 månader och att de ska gå när de är 12 månader kommer man därifrån med ett leende på läpparna och har fått skratta. För i bland gör hon bort sig. Som i dag när hon hade massa frågor om Tessys hörsel. Det är någon test de gör vid 8 månaders kontroll.
Hon frågar mannen o mig om Tessy pratar o säger DADDA , MAMA eller något sånt.
SKÖTERSKAN: Säger hon dadda ?
MANNEN o JAG: Nej, hon lallar mest, men säger inget konkret. Mest dada språk.
SKÖTERSKAN: Hon kanske pratar estniska ?

Tystnad. Mannen börjar skratta, men sköterskan hade nu fattat vad hon sa o blev lite röd i ansiktet.
Mannen så glad: Jag sa ju att estniska var helt obegriplig språk.
______________________________________________________
Fråga om maten.

SKÖTERSKAN: Äter hon något då
MANNEN: Ja hamburgare tycker hon faktist är jätte gott.
Sköterskan kållar på mannen o frågar lite försiktigt: Nu skojade du ?
MANNEN försöker o inte skratta: Nej

Sen blev det massa andra små skämt, men jag har faktist glömt de.
______________________________________________________

Tessy modde bra. Den lilla``kinesiska pojken`` vägde 7790 g och var 68 lång. Huvudmottet var 44.3 cm.
Det fins hopp att en liten hjärna får plats där inne. Fast i bland är man tveksam.

Sköterskan tyckte inte att det var något konstigt att hon inte såv på dagarna. Alla barn är olika.  Och att hon är inte så förtjust i maten var ingen fara för hon gick upp i vikt och mår bra. Det recker tydligen med mjölken.

Nästa kontroll är om 2 månader.

PÅ BVC. INGET UNDERNÄRT HÄR INTE.


OCH BOKEN VI FICK.


VÅR NYA WILTON MATTA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-24 Tid: 09:55:01
Den här mattan fyndade jag på Blocket i går för 300 kr.
Jag och mannen var o hämtade den in i Örebro. Människor som sålde mattan bodde i en jätte flått o fint hus. Själva arkitekturen var så vacker så man blev riktigt avendsjuk. När vi då kom ur hust sa MANNEN:`` Lyft ut de o ge tillbaka mitt hus``. Han sa den med så alvarlig blick så man nästan trodde att han skulle gå o lyfta ut de.

Mattan är ny för de hade tänkt o ha den i ett annat hus i västkusten, men det blev inte som de hade tänkt sig. Så nu är den min och ligger på vardagsrums gålv.


24:E AUGUSTI, DE HAR SKILT SIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-24 Tid: 08:08:55
God morgon till er. I går blev det väldigt sent. Jessica somnade klockan två på natten och Tessy vaknade reda vid fem tiden. Det konstiga är att jag känner mig inte alls trött. Det måste vara något fel på min huvud. Fyra timmars sömn recker ju inte , men kroppen verkar inte ha förstått det.
 Idag har jag hunnit redan räkna i hop röstena på veckans blogg. Det blev fyrabarnsmamman ANGELICA som vann.
 Har inte bestämt mig ännu om jag ska köra en veckans blogg den här veckan med eller ej. Säg till om det finns intresse.
 Carmen Ly har redan hunnit o gå till skolan och uplyste mig att hon o hennes ``man`` har gjort slut. De han väl bara bli gifta några dagar. Men det var ingen fara enligt henne för det finns många pojkar i skolan. Vad roligt att de  tar pojk -flick relationer i den åldern så lätt. Det blir värre när hon blir tonåring och en pojke gör slut med henne. Då kommer hon gråta sig tum i min famn många gånger. Och Thomas får ta fram sin hagelbössa. Vi kommer o ha det fullt upp o jaga alla killar som har gjort våra lilla döttrar ledsna.
Får fixa lite kaffe nu och jobba lite innan det är dags för BVC. Får se hur mycket vår buddha väger.

 Håppas ni har sovit gott.
Kram Kadri

CARMEN LY nu på morgonen.TESSY
OCH VINNAREN ÄR...

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-08-24 Tid: 07:28:45
ÖVERLÄGSEN VINNARE I VECKANS BLOGG TÄVLINGEN ÄR FYRABARNSMAMMAN ANGELICA.TA GÄRNA EN TITT I HENNES LIV MED FYRA BARN OCH MASSOR AV DJUR.KLOCKAN ETT PÅ NATTEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-24 Tid: 00:42:01
MANNEN: Jessica sover fortfarande inte.
JAG: Jag ser det.
MANNEN: Jag orkar inte titta på mer pippi. Jag kommer snart o rymma.
JAG: Ska jag låsa upp dörren åt dig ?
MANNEN: Haha. Men det är ju något fel på ungen. Hon sover ju aldrig.
JAG: Så blir de när de ``tilverkas`` på ``FANTASIA``(båten som åkte mellan Sverige o Estland)
MANNEN: Att du inte varnade mig då.
JAG: Jag är inte dum heller. Nu får du lida...

____________________________

En halvtimme senare.

MANNEN: Jag tror jag börjar bli sjuk
JAG: Oj men stackaren då. Det är säkert svininfluensa.
MANNEN: Inte vet jag. Jag är väl ingen läkare.
JAG: Men det är jag. Doktor Kadri här och hon säger att du har hjärnsläpp o svininfluensa.
MANNEN: Och detta diagnos är baserad på vad ?
JAG. MIn expertis så klart.
MANNEN: expertis på vad ?
JAG: Tycka synd om dig.
MANNEN: Kommer du ta hand om mig när jag är sjuk ?
JAG: Så klart.
MANNEN: Det kommer du ju inte. Förra gånger jag var dödssjuk ville du inte ens ge mig dricka.
JAG: Men klaset var ju 5 cm från dig.
MANNEN: Men jag var jätte sjuk.
JAG: Älskling du hade lite ont i halsen.
MANNEN: Ja, jag sa ju JÄTTE SJUK. Vi män är delikata varelser.
JAG: Ja du säger det. Ska detta delikata varelse inte flytta på sig nu och gå o lägga sig eller vill du att jag ska bära dig till sängen.
MANNEN : JAAAAAAA. Det vill jag se.


23. augusi 1989

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-23 Tid: 21:00:05
Mannen tittade på nyheter och ropade på mig. De pratade om baltikum och han vet att då vill jag se. Det blir i dag 20 år sedan  när Estland, Letland och Litauen bildade en kedja. Hela 2 miljoner människor stog o höll händer. De ville bli fria från Ryssland, den stora boven.
 Jag måste erkänna att jag minns inte så mycket. Jag var bara 8 år gammal och bara barnet. För barnen har inte såna händelser så mycket betydelse. Jag tror att min morfar var med. Han satt i fängelse en gång i tiden för han var mot ryska makter och fick byta till o med efternam efter han rymde. Han ville inte hamna i Siberien.
 Min morfar var en sträng man. Han var politisk aktiv och tyckte att alla ryssar skulle sprängas i luften. Men det var mera snack tror jag för de flesta pratade ju så hemma. Utanför hemmet var det annorlunda och jag minns att i affärerna pratade de flesta ryska och i skolan fick vi börja lära oss ryska redan som 8 åringar. Det var som det var och vi barn visste ju inget annat.
 Som barn hade jag många ryska kompisar. Jag förstog inte vad de sa och de förstog inte mig, men på något sätt lekte vi våra lekar med dockor och bilar. För oss fanns det ingen hinder.
 Som barn var allt det där politiska vuxnas sak och vi brydde oss inte om detta. Vi såg människor som de var. Men vuxna var delade i två grupper, ryssar o estländare och det var sällan de två grupper umgicks.
 Jag minns när  vi satt ute på gräsmattan och alla tanks åkte från Paldiski för att lämna Estland. Jag tror det var 1990 och Estland hade precis blivit självständig. Spelet hade vänt  och istället av oss estländare var de, ryssar, rädda och viste inte vad som skulle hända de. Många lämnade ju landet precis som militärer gjorde.
 Jag tyckte det var häftigt o se stora tanks o militär bilar åka . Jag hade så klart ingen aning om vad det innebar. Minns bara att morfar o mormor tog fram VODkA och drack var sin snaps och vi barn fick dela på en sockerdricka.
  Det var mycket turbulent i början. De äldre mindes ju tiden innan ryssarna kom och de trodde ju att de skulle bli likadan. Människor viste inte hur det blir med mat, pengar och boende.
 Många fabriker stängde ju över natten. Stora ryska marknaden var borta .
 Jag minns att innan estniska kronan kom var det 50 meter långa köer i butikerna. Det var helt otroligt. Folk köpte allt och i mängder. Min mamma köpte över hundra paket tändstickor, flera säckar socker, tvål i mängder. Ja i stort sett köpte de allt som de kom över. Mormor torkade bröd för att om inget annat finns o äta kunde hon knapra på de. Hon hade överlevt en krig innan och var livrädd att en ny skulle komma.
 Men sen när det inte kom något krig och maten fanns o handla hade folk inga pengar. Pensionärer som min mormor o morfar hade knapt pengar o köpa bröd o mjölk. Människor som drömde om reser och bilar hade inga pengar o köpa de. 
 Men allt det de hade handlat räckte för flera, flera år. Jag tror min  mamma har nu 18 år efter fortfarande tändstickor och färgkritor kvar. Jag minns att när jag fick mitt första barn hade hon kvar nya tygblöjor hon försökte o få mig o använda. Men hon skulle ha känt mig bättre.
Men när kroon kom levde vi många gånger på bara bröd och buljong. Och allt det där vad folk hade drömt om tog många år innan det blev verklighet.
  Men tiden när de första utländska produkterna, första turisterna och nya bilar  började komma är en helt annan historia. Och den historien tar vi någon annan gång.

IKEA TJUSIG KLÄDSTÄLL

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-23 Tid: 20:02:31
Fyndade i dag en klädställ på fyndhörnan. Klädstället heter tjusig och kommer från deras nya sortiment.
Pris i katalogen 995 kr. Vi fick den för 695.  Vi hittade inget fel på den så jag har ingen aning om varför den var på fyndhörnan.

Tror det blir bra när vi har hängt upp alla kläder och lagt i alla skor.LOPPISFYND TILL BARNEN

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-23 Tid: 19:18:32
DEN HÄR VECKAN BLEV DET LITE KLÄDER FÖR ALLA BARN.

TOPPAR O JEANS TILL CARMEN LY   5-10 KRKLÄNNING, BYXOR, MÖSSA O VÄSKA TILL TESSY O JESSICA  5-10 KR STYCK
HELGENS LOPPISFYND TILL MIG

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-23 Tid: 18:46:31
I HELGEN BLEV DET MASSOR AV LOPPISFYND

TRÖJA H &M  20 KRTOP  INDISKA 10 KRTRÖJA  H & M 10 KR
TOP  KAPPAHAL  10 KRTRÖJOR PEAK, H &M ...   5 KR STYCKTOPPAR O TRÖJA  5 KR STYCKMÖSSA O FRANSA BÄLTE  20 KR STYCK, NYTTSÅ DÄR MYCKET FYNDADE JAG TILL MIG.


EN SNABBIS PÅ IKEA/Ny klocka

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-23 Tid: 15:39:00
Äntligen är vi hemma från vår lilla biltur som inte blev  så liten till slut.
Vi var o hämtade vår Wilton matta, tog en snabbis på loppiset och Mio möbler samt var inne på IKEA. Vad mycket folk det var . Har människor inget liv ? Tydligen inte och det har vi ju inte heller. Kön till restoarangen var säkert  20 m lång så vi hoppade över det. Jag ville ju köpa den fantastiska lampan som heter maskrosor, men barnen började skrika och Jessica lekte golvmapp så vi hoppade över det. Lamporna finns väl kvar ett tag till. I stället fyndade jag på fyndhörnan(vart annars) en klähylla till hallen(visar upp sen).
 Nya fina klockan hade de också en på fyndhörnan, men jag vet inte vart jag ska ha en sån. Så för en gångs skull tänkte jag först och kom på att jag har inte plats för den. Jag har väl lite skuldkänslor över gårdagens sko sorteringen så jag tar det lite försiktigt med MANNEN just nu. Hans närver behöver vila ett tag.

Pris 1495 men det finns en på fyndhörnan för 995.
Den är så himla läcker tyckte jag.


Nu har jag ätit lunch, Carmen Ly är hos grannen och BARNEN (mannen, Jessica o Tessy)sover.


23:E AUGUSTI SÖNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-23 Tid: 09:50:19
God morgon. I dag har latmaskarna sovit länge. Det är så skönt o sova på söndagar, inga barn som behövs o väckas och ingen man som vill ha kaffe innan jobbet. Man kan ligga i sängen o blunda till någon av barnen kommer o klättrar på en. Sen är det bara o ta fram frukosten och den kan man njuta länge. I bland kan frukost övergå till lunch utan att man ens märker det.
Men inte i dag. I dag ska vi åka till stan för jag har köpt en matta på Blocket. Hoppas att den är lika fin som på bilden. Hemskt o komma fram o bli besviken.
  Nu får jag tycka synd om Carmen Ly ett tag för hon vill inte sälja sina för små skor.
  Hoppas ni får en fin söndag och att solen kommer fram snart.

 Kram Kadri


 


DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-23 Tid: 00:00:00
Har ju helt glömt bort dagens: DU KÄNNER DIG SYNNERLIGEN SJÄLVSTÄNDIG. DET KAN LEDA TILL ATT DU SÄGER NÅT DU FÅR ÅNGRA. VAR FÖRSIKTIG.

Att jag inte läste detta på morgonen. Nu har jag fått bita mig i tungan mer än en gång. Att jag aldrig lär mig.DET HÄR VAR JOBBIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-22 Tid: 23:18:33
I dag har varit en jobbig dag. att fynda o shoppa, städa o erkänna att man har gjort fel kan vara jobbigt. Klockan har redan hunnit o bli elva på kvällen och jag har inte hunnit o blogga ännu. Stackar mig. känns nästan som man behöver syrgas, en liten blogginlägg kanske hjälper.
 Dagen började med lite kladd. Jessica tyckte att när mmma tvättade håret i badkaret ville hon tvätta håret med saft och ha på handduken som mamma har.
Hon såg så rolig ut och hon själv tyckte säkert att hon såg ut som mamma.Det blev lite kaotiskt när vi skulle i väg för vi hade ju julklappar kvar i bilen. Man fick vara lite kreativ.
Jennie ville följa med oss till loppis så vi fick lite sällskap. Några loppisar blev besökta och massor av fynd gjorda. Mannen hae fått för sig att det skulle vara gatuloppisar i Rynninge i dag. Då åkte vi där gata upp o gata ner, men vad vi inte såg var ett enda loppis bord. Folk kollade misstänksamt på oss. Jag är tacksam att ingen ringde polisen.
Efter en halvtimmes letande fick vi reda på att loppiset är nästa helg. Inte konstigt då att vi inte hittade några säljare.Vi hade tagit fel på dagen. Fast det var ju roligt  för mannen hade kollat på annonsen och inte jag. För en gångs skull hade han fel och det erkände han med. Vilken dumskalle det skulle jag aldrig ha gjort. jag skulle ha skyllt på honom, barnen och grannen..

Vi åkte runt i massor av butiker . Bland annat rusta, EM och Baby proffs. Det blev en hel del handlat och mycket fyndat. Bilens underrede skrapade nästan i asfalten för vi hade handlat så mycket. Eller då hade vi kanske lagt på oss några kilon efter lunchen på Max.

Vi kom hem vid fem tiden och då ville barnen leka med nyinköpta leksaker och vi åt tårta. Mannen har vist slagit i huvudet för han köpte i dag både tårta och kycklingsallad till mig. Måste ta med stekpannan nästa gång vi åker o handlar då vill ``VI`` ha som jag vill på en gång.


MUMMA TåRTA. NÄSTAN ALLT FICK PLATS I MIN STORA MAGE
MIN LOSSASKOMPIS JENNIEResten av kvällen har jag sorterat Carmen Lys kläder o skor. Jag kom på att jag har köpt 60 !!! par skor till henne. Efter vi hade rensat bort alla små skorna blev det 29 par kvar. Oj då. Jag tordes knapt säga till mannen hur många skor jag har köpt. Fick lägga en annons på blocket med för små skor och hoppas att någon vill köpa.
Ska städa Jessicas garderob i morgon och jag är livrädd över tanken att hon har åtminstone lika mycket skor.
Mannen har tagit min hand och jag fick låva på heder o samvete att jag ALDRIG KOMMER O KÖPA MERA SKOR: Det låvade jag fast jag höll fingrarna i kors.

 Nu har Jennie åkt hem, jag har ätit sista tårt biten och pumpat i mig 10 liter kaffe.  
Får se om det blit något mer bloggande eller om jag går o nannar mig.

Tack för er besök och god natt. Vi hörs i morgon om jag bor kvar. Det är risk att MANNEN kastar ut mig och skorna. 
 Kram Kadri


ps
Jag är inte förvånad att det var 60 par. Nyfiken på hur många par hustrun har. Jag gissar föresten det får ni gissa jag
törs inte husfriden vill jag ha kvar
mannen


22:A AUGUSTI- NU ÄR DET FATTIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-22 Tid: 08:43:03

God morgon till er i rikedom. I vårat hus är det fattigt nu. Vi har ingenting hemma. Inget bröd, ingen smör, ingen mjölk ja i stort sett är allt slut.Det är bara MANNEN och barnen kvar och de är väl inte ätbara. Barnen är dessutom så magra så det är inget o ha. Så efter loppisar blir det en storhandling av mat. Jag måste skaffa ett lås till kylskåpet och jag ska bara ha nyckeln. I bland känns det som jag driver en drive in verksamhet. alla springer in, vill ha mat och sen springer de ut igen.
 I bland hinner jag inte ens lägga maten i kyskåpet innan den är slut. Och det konstiga är att det inte syns på barnen att de äter så mycket. Det måste vara MANNEN som smygäter på nätterna. Eller då har han en annan familj han släpar maten till. Det måste jag kolla upp.
 Nu ska jag klä hela flocket och få MANNEN o ta på något annat än jobba t-tröja.
 Önskar er en trevlig lördag och vi hörs senare, men nu är det loppisar som gäller.
 Kram Kadri

FOTORAMAR o SNÄCKOR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-22 Tid: 07:23:57
De vackra snäckorna jag hade på matbordet är inköpta på NETTO och kostade 39 kr
Fotoramarna  är också köpta där , 35 kr styck
Vist är de fina ?EN GAMMAL MAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 23:32:30

JAG SKRIKER: SOVER TESSY !

MANNEN: Varför skriker du ?
JAG: Du har TVn så högt.
MANNEN: Jag börjar väl bli gammal
JAG:Börjar bli?DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 22:50:06
DAGENS: NJUT AV KONST, MUSIK OCH POESI. BESÖK PARKER ELLER VACKRA BYGGNADER. DU TRIVS I TREVLIGT UMGÄNGE.

Ja då. Vacker är hela Marieberg och det är verkligen poetiskt o titta på skoooor. Parker blev det inga , men affärer blev det massor. Trevligt umgänge ? Ja mannen + barnen. Kan det bli bättre....


JULKLAPPAR HANDLADE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 22:01:45
Vem sa att shopping inte var träning ? Att shoppa är värre än hårdträning på gymmet och mentalt förvirrande är det också. Ska jag köpa den ? Behövs den ? Är det rätt pris ? Man kan bli galen av alla fråger man ställer till sig själv. 
 I dag har vi  varit o ätit lunch i Kumlas nya restaurang. Fin inredning och bra mat. Jag blev nöjd i alla fall och tro mig det är inte ofta det händer.Och vad är hon så glad över ?Hann o släpa mannen till hobbybutiken. Butiken är som en himmel för scrapbooking älskare. Vackra papper, brads, band... så mycket fint. Jag var ju tvungen o handla lite..  Ja, ja när ska jag hinna o fixa alla mina hobby projekt ?

Vi hann precis tillbaka för att hämta Carmen Ly från skolan klockan ett. Jag måste bara säga att föräldra mötet nästa vecka kommer inte bli roligt för läraren.

Alla barnen nerpackade i vår lilla lånebil åkte vi i väg till Toys`n`Rush för att handla julklappar. Det blev 3 stora påsar fyllda med fynd och allt som allt gick på 450 kr. Nu är det klart med klappar till barnen. Det var nära ögat det. Trodde nästan att jag inte skulle  hinna o handla innan jul.
Hittade också en jätte-jätte stor dock hus för 2500 kr. Fantastisk hus som hade till o med el indragen. Varje prinsessas dröm.
 
Jesicca ville ju så klart åka bilen. De kanske såg fel på BB och hon är en han . Det drar mot bilar hela tiden. Måste kolla nästa gång jag byter blöjor..
Hur stolt är man inte här då ?Efter vi hade gjort klart jobbet åt tomten åkte vi till stan och åt glass, kollade i inredningsbutikerna, handlade på Myrorna och blev nerslagna på ali baba. Det är tydligen ramadan i morgon och det var så mycket folk överalt. Precis som på ICA innan jul. Man ska hålla borta sig från såna stora folk massor. Folk kollar då  inte vad de gör i sin shopping iver och lilla Jessica blev både nerslagen och påtrampad.Efter myrorna åkte jag, Jempa, Tessy och Carmen Ly i Jempas glitterbil till Marieberg och Mannen gick  med Jessica för att byta bil. ÄNTLIGEN fick vi tillbaka våran bil. Håppas att den håller sig nu ett tag och att den lilla trollet har flyttat ut.
 Det blev ett o annat inhandlat i Marieberg. Jag vet inte hur många mil jag har gått i dag, men mina elefantfötter är svullna och jag tror att i morgon behöver jag kryckor för att komma ur sängen. Men ur ska jag för det är en stor loppisa i Örebro i morgon. Och en loppis skulle jag inte ens missa när jag våre död så jag tänker väl inte missa den som halvdöd.


Dessa blev inhandlade på LAGERHAUS i dag för 49 kr. Glasögona alltså inte Jessica. Vill bara förklara så att det inte blir något missförstånd och alla vill köpa små Jessicor i LAGERHAUS för 49 kr. För hon är ju mycket, mycket dyrare. Åtminstone 49:50


MEN DÄREMOT KAN NI FÅ DEN HÄR HELT GRATIS. NÅGON SOM VILL HA ? JAG KAN SKICKA MED POSTEN ELLER DHL.NU ska jag dricka kaffe och jaga barnen i säng.


SÄLJA ELLER INTE ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 11:01:25
Jag har en sån beslytsongest. Jag vet inte om jag ska sälja matbordet eller inte. Det är både plus o minus sidor  så det blir jämt faktist.

Men nu är mannen på väg hem. Vi ska handla mat, äta lunch och shoppa julklappar.
Och om ni tror att bordet ser ut så där vanligtvis har ni fel. Oftast är den fylld med varor, reklam o div. kataloger. Jag och min saknad av ordningssinne.


NEJ, INTE LÄTT O BLI GAMMAL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 10:11:17
Hittade den HÄR . OBS ! INTE FÖR SMÅ BARN.
Nu behöver jag inte oroa mig över den delen i alla fall. Vårdpersonalen fixar allt.


VÅRA HJÄRNOR ÄR RÄDDADE

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 10:00:44
ÄNTLIGEN !!! NYA PIPPI filmer har kommit och våra hjärnor är räddade. Nu behöver vi inte titta på en o samma film längre.Billigaste vi hittade var på GINZA 378 kr ink. frakt.


21:A AUGUSTI - TITTA WOW

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 09:20:25

God morgon til er. Vi har varit vakna ett tag nu, men har haft fullt upp med barnen.
Jessica vaknade och kom till mig med en STUART LITTLE dvd fil och sa titta wow. Jag vet inte om hon tyckte att den lilla musen såg ut som en hund eller om hon tyckte att den såg rolig ut, men hon sa hela tiden TITTA WOW, TITTA WOW.
 Sen fes hon. Ja det gjorde hon, det gör väl alla barn. Även när de är flickor. Det är bara vi kvinnor som inte gör det.Eller får inte göra det ska man väl säga. Hon fes  och skrattade o sa TITTA WOW; WOW och kollade in i sin blöja. Såg jätte roligt ut. Jag vet inte vad hon förväntde o se där inne.
 
 I dag ska vi åka o handla julklappar.
Vad ska ni göra ?RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-08-21 Tid: 07:13:47
DAGS O  RÖSTA PÅ DE SOM VILLE VARA MED. DET BLEV INTE SÅ MÅNGA FÖR DET GICK JU INTE O LÄMNA KOMMENTAR ONSDAGS.
EN GÅNG PER IP ADRESS.. NI KAN ÄVER RÖSTA PÅ ER SJÄLVA.
NI HAR TILLS SÖNDAG KLOCKAN 18.00 PÅ ER.
LYCKA TILL !
(jag ändrade tillbaka till gamla regler för de är bäst tycker jag. man kan inte göra alla glada. så det är 1 gång per ip adress. Det är bara jag som ser ip adresser. Det är ingen fusk här för jag känner ingen som är med i tänlingen.Ingen som har hunnit o rösta ännu så det är ingen skada gjort. Hoppas ni förstår.)
NR.1NR.2NR.3NR.4NR.5NR.6 (fick inte med hennes header)
http://emmahoff.blogg.se/
Håppas jag fick med alla nu. Saknas någon eller vill någon komma med nu är det OK. Säg bara till.


LEDSEN OCH EN ANING IRRITERAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 23:14:04
Vi har ätit nybakade russin kakor och nu är vi riktigt runda o fina och kan rulla i säng.
 Jag har en fundeing som jag har tänkt på väldigt länge. Jag vet att jag kanske är lite annorlunda. Om jag nu är det. Jag är inte typisk svensk. För jag är ju inte ens svensk och vad är en typisk svensk över huvud taget ?
 Men är det så fel och vara lite annorlunda ? Bara för att man är mamma behöver man väl inte bli en torr o grå människa. Man får väl ha lite roligt på sin egen blogg . Eller är det att man inte får ?
 Om ni minns då frågade jag er några dagar sedan vad ni tyckte om min blogg. Jag fick svar att den är bra som den är. Svarade ni så för att ni vill vara snälla eller för att ni vill inte berätta sanningen ? Eller är det något annat ?
 Jag har nu funderat ett tag, men inte kommit på något. För mig spelar det ingen roll hur många som läser den här bloggen. Är det många desto roligare för då kan man ha en dialog. Man kan träffa olika människor och få lite nya ideer och ibland skratta en hel del. men är det bara jag är det OK för här skriver jag om mina tankar. Och FACE IT någon bloggmiljonär kommer jag aldrig o bli.
 Jag har märkt något bland mina läsare framför allt de läsare som är mammor. Vill inte skriva om det just nu för jag ska observera ett tag till, men något konstigt är det ju. Min undran är om det är jag som det är fel på, mina åsikter eller om det är hela min blogg ?
 Säger bara så mycket att en bloggare slutade o följa mig(hon hade gjort det 2 månader) efter hon fick reda på att jag kom från Estland. Man undrar ju. Ingen stor sak för mig, men jag blir lite fundersam och frågan är hur många tänker likadant ?

 Men nu ska jag rulla i säng som sagt och blädra vidare i min älskling. Jag kommer o drömma i natt om fina papper och pärlor....
 Kram Kadri
Och om någon har missat det. JA jag kommer från Estland. Jag är en INVANDRARE och jag skäms inte över det !!! 


 


KVÄLLSFIKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 20:55:44
Vi bakar russinkakor just nu och ska dricka kaffe. Mannen är vansinnig över min kvällsbakande och tycker att det finns väl viktigare saker o göra. Men är man syhen på något gott då är man.
 Vad gör ni i en trevlig torsdagskväll ?


BRÖLLOP

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 17:25:28
Carmen Ly kommmer hem från skolan alldeles för sent.

JAG: Vart har du varit ?
CARMEN LY: På fotbollsplanet.
JAG: O vad gjorde du där ?
CARMEN LY: Vi hade bröllop.
JAG: Ahah ?
CARMEN LY: Ja, jag gifte mig med David. Hanna kastade löv på mig och sen pussades vi.
JAG: AHAH?
CARMEN LY: Ja vi gifte oss liksom.
JAG: Men grattis då. Vart ska ni bo nånstans då ?
CARMEN LY suckar: Men Kadri det är ju liksom på lossas....jag ska ju bo här så klart. Fattar du ingenting. Jag är ju mindeåring.
JAG: Minderårig ?
CARMEN LY: Ja, jag är inte gammal som du.
JAG: Tack för det
CARMEN LY: Förlåt , förlåt, förlåt
JAG: Är han snygg då ?
CARMEN LY rullar med ögonen o suckar: Ja
JAG: Snyggare än pappa ?
CARMEN LY : Men pappa är ju jätte gammal.
MANNEN: Det är vist någon som vill inte ha lördagsgodis....


DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 15:13:22
DAGENS: DU VILL LÄRA KÄNNA DIG SJÄLV LITE BÄTTRE. HUR FÖRHÅLLER DU DIG EGENTLIGEN TILL DIN OMGIVNING ? VAR ÄRLIG.

HM ? Jag sa ju att jag klarar inte av ett enda dag utan bullar. Så där nu har jag varit ärlig mot mig själv.JAG ÄR EN GOTTEGRISGårdagens kan jag inte visa er för MANNEN har gömt tidningen. Undrar vad var i detta tidning ?


DET ENDA JAG VILLE VAR O DAMMSUGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 12:35:03

När jag kom in i köket för att laga lite lunch klev jag in i en sandberg... Jessica har vist lekt med sand i köket. Dammsuga upp är ju ingen stor projekt om man bor någon annanstans. Bor du i vårat hus kan det gå så här...
Föst tänkte jag ta den lilla handdammsugaren. Gick o hämtade den och började dammsuga..prprpr.. och den hade inte blivit laddad tydligen fast den stog på laddaren. Men det skulle ha hjälpt  o sätta i elkontakten.
Nästa försök siwelsweeper. Den fungerade inte för hela baterit var borta. Och var är den då ?
Borsta gålvet ? Om man skulle bara hitta en borste.. Vart såg jag den senast ??
Som sista utväg fick jag ta den stora dammsugaren från vardagsrummet och dammsuga upp efter Jessica.
 Då kunde man äntligen börja steka kött, men vart är svartpeppar ? Själva pepparburken var tum och pepparkvarnen hade inga baterier i.. morr.. ja det får bli med kycklingkrydda då. Grisen blir väl inte arg håppas jag.. Det här är en dammsugare barnet sitter på som på småbilar. Barnet har roligt och du får ett rent golv.Dammsugaren kommer från yancodesign.20:E AUGUSTI- TUFFA TJEJEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 10:11:48
Äntligen har jag drägglat klart över panduro katalogen och kan säga GOD MORGON till er.
Har skickat Carmen Ly till skolan länge sedan och minstingarna är matade, tvättade och klädda.
 Tänkte i dag när Carmen Ly skulle gå hur påverkad hon blir av klasskompisarna. Skolan har bara varit 3 dagar, men hon har redan börjat bli lite tuffare. Hon vill visa att hon har makten, att det är hon som bestämmer. Lite som en trotsig tvååring fast utan skrik och kasta sig på gålvet. I stället försker hon säga emot och om det inte går som hon vill springer hon upp till sitt rum och slänger igen dörren. MANNEN sa att om ett par år får vi ta bort alla dörrar i huset. 3 tjejer.. ni förstår. Han är livrädd att alla ska få mens samtidigt och att han kommer aldrig in i toaletten. STACKAREN.Fast det är bara han som tycker synd om sig själv. Från mig får han ingen sympati.

TUFFINGEN PÅ VÄG TILL SKOLAN.
Hon provar o vara tuff varje år men hon ser ju att det funkar inte i vårat hus så vi får vår vanliga dotter tillbaka om ett par dagar. Jag längtar..
JAG HAR DÖTT O KOMMIT TILL HIMLEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 08:43:50
...JA NI FATTAR. DE HÄR ÄR BARA NÅGRA ENSTAKA SAKER JAG HAR HITTAT I NYA KATALOGEN. HUR SKA JAG SMYGA DEN STORA PANDUROLÅDAN FÖRBI MANNEN ? DEN KOMMER SÄKERT O BLI 10 TONN. KANSKE ENKLAST O KÖPA HELA FÖTERAGET...


LYCKOARMBAND 4 ST 119 KR
                 LAURA ASHLEY DESIGNARK 179 KR


WALL DECO KRITTAVLA        119 KR                              FÄRDIGMÅLADE BOKSTÄVER 7.50 STYCK
BOKSTÄVER 49 KR STYCK
NYA PANDUROHOBBY KATALOG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-20 Tid: 07:36:01
I dag är min lyckå dag. Min älskling har kommit. Nya PANDUROHOBBY katalogen är här. Nu kan man sitta timmatal och bläddra i den, köpa massa fina saker och lägga de på hyllan med en dröm att en vacker dag ska jag hinna fixa alla scrapbooking album och tilda docker...
Det blir en hel del handlat den här gånger med. pst! Säg inget till min man.
Blädra i katalogen(eftersom katalogs sida hackar just nu har jag bytt ut länken mot pandurohobby.se) HÄR 


Jag bara älskar , älskar.. Sa jag älskar ? Ja det gjorde jag... PANDUROHOBBY  !!!!!!!!!  HELA 468 sidor.

(klicka på bilden här kan du komma till katalogen om du har mozilla firefox)


Har ni hittat massa fint ? Det har jag.


MC DONALDS MORR, MORRR......

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-19 Tid: 22:13:26
I dag tog jag lite ledigt från jobbet och var bara med barnen. Mår faktist mycket bättre redan så det har hjälpt och bara vara. Efter mannen kom hem åkte vi till Kumla och åt glass på Sveas samt kollade i det nya italienska caffet. Men vilka priser. Där får man handla bara när man fyller år eller kanske till begravingen då. För man kan få hjärtinfark när man tittar på prislappen. En liten korvbit ca 15 cm kostade över 200 kr. 

 

 Efter stora glass ätandet åkte vi till LIDL och handlade lite mat. Sen åkte vi hem. Men jag ville åka till Marieberg så vi satt oss i bilen klockan halv sex och åkte i väg.
Tog en runda på nedrevåningen. Köpcentret har blivit så stort så man orkar inte ens gå till övervåningen. Det ska snart bli 110 butiker. Det blev lite shoppat. Var även inne på PANDUROHOBBY och kollade på lite saker. De hade en hel del nytt.
 När vi då skulle äta på Mc Donals kom den stora överraskningen. Fast egentigen r det ju ingen överraskning för förra gången hade de ingen ketchup, äpplen och morötter.
 Jag beställde maten. Fick en väldigt dåligt bemötande(de är ofta otrevliga och okoncenterade). Jag fick be 2 gånger för att få mina dricks muggar för jag hade ju inte tänkt och ligga under automaten och hälla dricka direkt i munnen. Fast det skulle kanske ha varit en rolig syn. Muppfamiljen med 3 barn ligger under cola automaten...
Efter konstiga blickar från kassörskans sida fick jag mina papppersmuggar och då står han bara o tittar på mig. Jag säger då att jag har beställt chili chees(eller hette de nu frutti chees?) . Då kollar han på mig och säger: Men de är ju inte färdiga... Ja tydligen ska man läsa tankar också. Springande bord som vanligt på Mc Donalds . Man får gå flera gånger om man vill ha sin mat. Halva familjn har redan ätit klart när andra halvan får maten. För de säger ju inte att något saknas innan de har plockat allt på brickan och säger man då att man vill ha allt mat samtidigt ställer de bara prickan åt sidan och du får din kall mat senare med resten av saken. Gummi pomfritt är inte populära i våran familj. 
 När vi då hade satt oss och började äta kommer den stora överraskningen. Mc Donalds har inga sugrör. Efter mycket letande o frågande fick vi veta att de har inga(Hm har de blivit fattiga och har inte råd o köpa de ?) , men att de har sparat några enstaka för de kunderna som ska köpa milkshake. Men mannen min är som han är . Han gick till kassan och till slut fick han en sugrör så att Jessica kunde använda det. Han bar det till bordet som den skulle vara världens dyraste vara. Skulle en liten korv kiosk inte ha sugrör skulle de åka till närmaste iCa och köpa de där, men Mc Donalds kan inte det med kund service.  Och hur planerar man sitt arbete när man inte har sugrör, ketchup, äpplen, morötter etc... Nästa gång får man ingen dricka alls för de har slut på vatten.
 När vi då hade ätit klart slickade MANNEN rent sugröret och gick fram till kassan böjde sig som man gör framför kungligheter och räckte fram sygröret och tackade för lånet. Manne i kassan tittade bara på honom medas tjejerna skrattade så mycket de orkade. Mannen sa att det kanske finns några i sopåsen och de kanske skulle kunna tvätta några och ge till kunderna om det är så fattigt eller då får de samla in pengar: RÄDDA MC DONALDS..
 Nu har mannen lovat o ta med sugrören, papperstallrikar och muggar nästa gång vi ska äta där. Fast det kommer o tröja ett tag. 
 
 Efter maten handlade vi på COOP och åkte hem. Men först skulle vi tanka. Vi har ju hyrbil igen och det skulle ju tankas tyvärr. Mannen gick runt bilen flera varv, tryckte på alla knappar han hittade, sa några fulare ord, blev röd i ansiktet och trampade med foten på marken, men det hjälpte tydligen inte för någon knapp för att öppna tankluckan hittade han inte. Han får väl låna Jessicas trehjuling och cyckla till jobbet imorgon.
 Så är det med dyra lyxbilar. Mycket bättre med gamla hederliga bilar. Man öppnar tankluckan med fingrarna och de vet väl de flesta var de är(ja kanske inte alla, men..) . Riktigt gamla bilar är det väl ännu lättare, då har bensinluckan rostat bort så det är väl bara o hälla i bensinen. Men mannen vill ha det så komplicerat då får han lida. Jag vet inte varför han har tänkt att han klarar av sånt. Han är MAN och han är BLOND. Det är  misslyckat från början..

 Nu ska jag dricka en till kopp kaffe och se om det går o svara på kommentarer. Det verkar inte fungera fortfarande.
 Om vi inte hörs mera i kväll då¨önskar jag god natt till er. Och imorgon är ju stora dagen.. Jag längtar..
   Kram Kadri


ps
Vad händer i morgon ?? Hjälp jag får panik. Är det någon rea eller nått annat tok hon ska släpa mig på ?? Brbbr jag fryser av bara  tanken..
mannen

BILDER FRÅN IDAG
HEMMA IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-19 Tid: 20:36:57
Hej

Det blev lite ändrade planer som vanligt och vi har vrit på en shopping ronda. MANNEN har gjort något på Mc Donalds. Jag ska berätta till er alldeles strax, men först måste jag dricka kaffe och äta mig lite rondare för jag vill inte se ut som Madonna. Fast det är väl ingen risk för det.

Någon som ätit Tiramisu från LIDL ?KOMMENTAR PROBLEM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-19 Tid: 13:52:54

Har nu hört från många håll att det inte går o kommentera blogg.ses  bloggar just nu. Så om era kommentarer inte kommer fram beror det nog på det. Men jag bloggar som vanligt och tråkar ut er med mina blogginlägg. Du kan också följa mig via bloglovin.se om du tycker min blogg är läsvärt. Det är bara o klicka på FÖLJ BLOGGEN  .
TACK på förhand o helsa Elsa... hahaha
Sömnprist har gjort en liten hål i hjärnan.  Eller är det TELETUBBIES ?DET HÄR ÄR LYCKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-19 Tid: 12:43:03
Jag är så lycklig just nu. Skrattar o ler, håppar upp i luften och kan till o med tänka mig o pussa på vår elaka granne.
Ett stort problem har löst sig och nu är det bara 1000 småproblem kvar, men de är så små så man får leta upp de först. Solen skiner och det hr är rena rama lycko dagen....VEM VILL BLI VECKANS BLOGG ?

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-08-19 Tid: 10:59:13

Det var länge sen jag körde en veckans blogg. Så jag tror jag kör en den hr veckan. Man hittar så mycket nya o intressanta bloggar på detta vis så jag vill köra en den här veckan. Får se hur det går.
Reglerna samma som föryt och du har tills imorgon kväll o anmäla  dig.
Lycka till !!
  KadriTELETABBIS INNE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-19 Tid: 09:44:00
Ja imorse var det TELETUBBIES som var  inne enligt Jessyca. Hon tog filmen och sprang till dvd spelaren o ropade: ``TELETABBIS INNE``.
Ja så ni vet vad är inne just nu. Inget tittande på Tv serier eller MTV ta på TELETUBBIES och njut.19:E AUGUSTI - SVININFLUENSA-NÖF-NÖF

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-19 Tid: 08:26:29

 God morgon till er. Jag mistänkte ju i går att jag började bli sjuk och det verkar vara sant. Jag är lite snorig, mår lagom dåligt och känner hur det värker i hela kroppen. Inte så farligt ännu. Jag lever och är ju inte sängligande så man kan väl säga att jag är frisk då. Vi kvinnor har ju inte tid o bli sjuka. Och framför allt har vi inte fått låv från våra män o barn o vara det.
När mannen ringde ville jag ha lite sympati.Det är lite patetiskt o bara tycka synd om sig själv. 
Jag klagade att jag är sjuk o  då sa han: DU HAR KANSKE FÅTT SVININFLUENSA ?
JAG: Nej, det har jag väl inte.
MANNEN: DET ÄR SÅ SYND OM DIG MIN LILLA GRIS: NÖF-NÖF

Vad rolig han försökte o vara då. HM jag får tänka på en liten straff åt honom.SJUK ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-18 Tid: 22:25:30
Jag tror jag har blivit sjuk. Eller då inbillar jag mig bara massa. Känns som en traktor har kört över mig. Det händer vist ofta de senaste tiderna. Måste de köra bara på vår gata ?


MIN LILLA KISSENISSE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-18 Tid: 21:13:15
Jessica har bestämt att i dag ska hon inte ha på sig blöjan.
I morse när hon vaknade var allt som vanligt.Men plötsligt tog hon av sig blöjan och vägrade ta på en. Alla blöjor jag tog på henne tog hon av direkt. Nu är det ju så att hon är inte ``rumsren`` ännu så det hände ju då o då att hon kissade på golvet, soffan .....
 Varje gång hon kissade särade hon på bena tittade ner hur det ran och sa: VATTEN, VATTEN.. Sen tog hon tidningspapper o la över ``vattnet`´ precis som man gör när man försöker o få småvalpar rumsrena. Hon kanske har missförståt något och tror hon har blivit hundvalp. Jag sa ju att det var farligt med de PIPPI filmerna.
 Man kan ju tycka att det är så himla roligt , men har man gått in i kisset femte gången då börjar man bli lite småirriterad...För mannen reckte det bara en gång. Han gick till vardagsrummet och ropade på mig: JESSICA HAR GÅTT SÖNDER. HON LÄCKER..
 Som  det inte var nog med det hade storasyster lämnat sin glitter på pysselbordet och lillasyster Jessica tyckte det var ju roligt.. Resultar glitter överalt i hela huset. Jessica glittrar, bebisen glittrar jag tror till o med damråttorna glittrar.Nu har jag i alla fall fått henne o ta på  blöjan och hon är på väg o somna. Ja förstår inte hur hon orkar. Hon vaknade klockan sju och har inte såvit ett enda minut på hela dagen. Men Tessy är väl ännu värre. Hon vaknade redan klockan fem på morgonen och sov knapt tio minuter hela dagen . Sen somnade hon klockan åtta till slut. Helt otroligt. Vart är de barn som ska sova 18 timmar per dygn  ? Så låvade de på BVC att små bebisar ska göra eller har  mina gått sönder. Kan man lämna de på reparation ? Det måste väl finnas något slags garanti eller öppet köp..


MEN MANNEN....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-18 Tid: 20:01:27
Han har helt missförstått det med återanvändning o miljötänkande. Pizzakartonger ska till pappersinsamlingen inte i diskmaskin. Jag tvivlar starkt att Pizzerian vill ha  tillbaka diskade pizzakartonger....DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-18 Tid: 19:48:02
DAGENS: DU FÖRSTÅR DIG INTE PÅ NÄRSTÅENDE. ENA STUNDEN VILL DE HA MER SVÄNGRUM, NÄSTA KLÄNGER DE SIG FAST.

HM ?? Vad menas med det då ? Ingen som har förvandlats till aba och klätrar och klänger på mig i dag i alla fall. Men vi får väl se dagen ä inte över ännu.Och eftersom jag han inte i går då kommer det en gårdagens också.

DU ÄR PÅ GOTT HUMÖR I DAG(läs:igår).NYA MÖJLIGHETER DYKER OCKSÅ UPP FÖR DIG NU. VISA ANDRA VAD DU KAN.

Jag vet inte om jag var så glad i går. Bebisen har inte sovit mera än 5 minuter de senaste dagarma på dagtis  så all tid har gått åt hennes . Nya möjligheten ? Vart då ? Då har jag missat något. Har jag missat min lottovinst. Eller blev stadsminister plats ledig och de erbjöd det till mig ? Attans också att jag alltid missar såna snabba erbjudanden.Det var dumt av mig.
Visa andra vad du kan ? Ja, vad kan jag ? Det är inte så mycket så det gick snabt o visa upp det.
 


Så hur gíck det för er då ?


VERTBAUDET BARNMÖBLER...

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-18 Tid: 11:50:16

Franska VERTBAUDETS nya kollektion är här. Underbara möbler, kläder, accessoare, mattor etc.. allt man kan önska sig när man har barn.
 Tyvär säljer inte deras egna hemsidor i Frankrike och England direkt till Sverige, men ELLOS och LAREDOUTE är återförsäljare åt de och man kan se några varor i deras katalogen. Jessicas gröna säng och sängbord är bestält på ellos.se och kommer från Vertbaudets vår sortiment.

DERAS HEMSIDA HITTAR DU HÄR
Vill du se hela sortimentet välj Franska VERTBAUDET.
Ett bra tips är också leta deras möbler på EBAY. Jag har köpt några hyllor o stolar där.HÄR  har jag några bilder av Jessycas rum. Sängen är nu utbytt mot den gröna sängen som jag fyndade på ellos.se.
Och resten av rummet ser inte alls så där fin ut. Månstret Jessyca har varit o ´´LEKT``MADONNAS ARMAR ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-18 Tid: 09:01:53
Sitter här o äter frukost och läser lite veckans NU och vad ser jag ...Madonnar äkliga armar. Man tappar nästan matlusten. Hellre är jag mullig som jag är än ser ut så där.  Är det total saknad av socker i kroppen eller är det berömda kabala vattnet som är orsaken till detta ?

VARNING !! DET HÄR HÄNDER DIG OM DU VÄGRAR O ÄTA ALLT SOM ÄR GOTT...
Förr i tiden åt fångarna vatten o bröd. Nu lever kändisarna på bara vatten för bröd kan man ju inte äta. Den inehåller ju kolhydrater...18:E AUGUSTI SLAVEN HAR GÅTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-18 Tid: 08:12:38
Morgon till er. I går han jag inte så mycket. Ber om ursäkt för det. Första skoldagen  ni vet. Nej, det är inte jag som har börjat skolan, det är Carmen Ly och det är nästan värre tycker jag. Hon har varit så uppspelt om massa saker. Vem som sitter var, vem är kompis med vem, varför har vi jumpa 2 gånger, han o hon sa det  ???... Ja, ni förstår vad jag menar. Hon börjar bli en liten fjortis tror jag....
 Men nu sa hon att hon ska slava vidare och har gått till skolan. Jag tror stackaren fick på sig en hel hink med regn för det började regna precis. Ja, hon klagar väl över det när hon kommer hem. Mamma är det så mycket begärt att du åtminstone kan ha det regnfritt när jag går till skolan ?
 Här bjuder jag på en morgonbild på slaven..Det är så synd om henne för hennes pens var skrynkliga. HM ? Det är bara början.. Vad ska jag få höra om ett par år när det är smin, killar och mode som gäller . Jag tror jag flytar till Sibirien. Någon som följer med ? Där är det inte så mycket smink o mode att välja på...
  Ska nu fixa minstingarna.
 Vi hörs lite senare.
  Kram Kadri


UPPFOSTRA DiNA FÖRÄLDRAR DEL.1

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-17 Tid: 20:42:32
Föräldrarna har blivit alldeles för lata och bekväma nuförtiden. Här ger Jessica(2,5 år) tips till andra barn hur de  kan uppfostra sina föräldrar så de gör mera som barnen vill.

1. Börja dagen. Helst redan vid fyra-fem. Duktiga barn startar dagen tidigt . Då hinner man med mer.
2. Spring till föräldrarnas sovrum och hoppa på sängen. Helst på föräldrarna.
3. Om detta inte fungerar försök o öppna deras ögonlock med ett finger. Då kan de väl inte missa dig.
4. Om detta fortfarande inte hjälper kan du skrika HEj så många gånger du orkar.
5. Som sista utväg ta av dig blöjan(om du har en) och kissa i sängen. Det ska få fart på de latmaskarna.
6. Vid frukostbordet kan du vägra o sitta i din stol, stå upp på stolen och även klättra på bordet. Då förstår de kanske att du vill inte ha någon fjantig barnstol. Du är en stor tjej nu.
7. Föräldrarna älskar bara när du häller mjölk på bordet, helst 3-4 gånhger i rad. Smörfingrar på mammas nya duk är en hit.
8. Vägra o byta blöja. Du har ju redan en. Varför ska du då ha en ny ? Föräldrarna tänker verkligen inte på miljön.
9. Borsta tänderna. ALDRIG. De är ju ändå mjölktänder. De tvättar ju inte engångstallrikar. Varför ska man då borsta tänder som ändå ska bort.
Om de då tvingar dig o borsta tänderna kan du straffa de genom o ta deras tandborstar o tvätta toalettstolen med de. Eller leka spola leken o spola ner tandborstarna.
10.Vägra o klä dig och ta på skorna. Om du måste då gör det själv. Ta din tid. Du har hela dagen på dig. Och kläderna ska ändå av sen igen. Om du nu vill klä dig glöm då inte att höger sko ska till vänstra fot och tröjan ska vara in o ut. Föräldrarna kan inget om riktig mode.
11. En hit är att smutsa ner dig innan ni har hunnit o gå ur huset. Då kan du börja om igen med kläder.Riktigt roligt lek.
12. Göm mammas/pappas bilnycklar/husnycklar. En riktigt roligt lek o titta hur föräldrarna springer o letar efter nycklarna panikartat. Det är ju bara på deras hälsas skull du vill att de ska få lite motion. Och en bonus är det ju att de kommer o muta dig med glass o godis. Inte illa o börja dagen med en klubba. Vem behöver då gröt ?
13. Njut av morgonen. Du har inte bråttom. Du har resten av dagens 16 timmar på dig och försöka o uppfostra de så kallade vuxna.
 Lycka till
   Jessica 2,5 år
OBS ! Du blömde väl inte göra morgontidningen i små bitar. Lägga puzzel äskar  ju pappa. Det har han sagt.


SLAVARBETET HAR BÖRJAT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-17 Tid: 14:59:01
Stolta tjejen har kommit hem från skolan. Visat stolt upp alla papper hon har fått och sa: SLAVARBETET HAR BÖRJAT.
JAG: Vad menar du ?
CARMEN LY: Ja vi fick börja arbeta direkt. Ingen lek den är gången. Fubbigt va ?

Stackars Carmen Ly som trodde att det skulle vara en rolig dag fick jobba i skolan redan första dagen. Hon tycker synd om sig själv i alla fall.. Hon får väl leka i kapp hemma då.


EN UTMATTAD PIPPIFAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-17 Tid: 12:58:32

Jessica har kollat på PIPPI och somnat. Men hur sover hon ? Det kan väl inte vara bekvämt ?HJÄLP !!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-17 Tid: 11:00:42
Nu behöver jag faktisr er hjälp. Kan ni göra mig en tjänst och svara på denna fråga: Vad vill ni läsa i min bogg och vad vill ni absolut inte läsa om ?  Jätte snällt av er som orkar o svara. Jag tar det som en tidig födelsedags present. Fast ni vet att ni slipper inte undan o ge mig en riktig present.. hahaha skojar bara.


BANNER PÅ PANNAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-17 Tid: 09:45:12

Har ni sett reklamen när mannen skriker KERSTIN när bebisen har bajsat. Han är som min man och Kerstin, det är jag. Så i går kom han på en lysande ide.

Bebisen skrek och jag gick i vardagsrummet för att kolla vad som pågår.
MANNEN pratar med Tessy 7 månader: Vad som är fel ?
Inget svar från Tessy
MANNEN: Vill du ha öl ?
inge svar
MANNEN: Har du bajsat.
Då håller han näsan med ena handen och kollar i blöjan med andra.
MANNEN. Nej, inte det heller. Vill du ha potatismos ? Vill du ha kötbollar ? Har du mens ? Nej, du är väl bara kvinna o vet inte vad du vill. Du är så lik din manna så..

Då ser han att jag smygtittar på honom.
MANNEN: Hon är trasig.
JAG: Vad då trasig ?
MANNEN: Ja, jag vet inte vad hon vill. Är det så mycket begärt att de skulle komma med instruktionsbok eller åtminstone en banner på pannan som säger vad de vill ha.
JAG: En banner på pannan ? Med blinkande ljus o allt ?
MANNEN: Ja, det kan väl inte vara så svårt o skaffa.
JAG: Ja jag får väl leta på en sån på loppis nästa gång.
Då tar jag bebisen och stoppar bröstet i munnen och hon blir tyst på en gång.
MANNEN: Men det här är ju inte rättvist.  Du mutar ju henne med tutte. Så klart hon blir tyst då.
JAG: Vem sa att livet ska vara rättvist ?GRATTIS TILL BEBISEN !!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-17 Tid: 08:52:34
Jag vet att det är meningslöst o prata om folk som ni inte känner. Sånt är ju bara intressant för oss som känner henne, men jag måste bara. Vårt kompis Veronica har blivit mormor i går till en liten tjej på 51 cm och 3275 gramm. Lilla prinsessan ska heta Emelia. 
 Det tar lång tid innan jag blir mormor. Carmen Ly är ju bara 8 år och minstingarna är ju bara 2 år och 7 månader. Så några år får jag väl vänta. Fast jag längtar så. Om mina döttrar skulle bara veta vad som väntar de skulle de aldrig skaffa barn. Jag kommer o kidnappa barnen och vara barnvakt hela tiden. De kommer o ha tur om de ens ser bebisen i bland. Ja om jag är snäll då får de kanske till o me ta hem barnen då och då.. hahaha jag längtar..
Att bli mormor måste vara något speciellt. Man får så mycket glädje av barnbarnet och får köpa allt det där gulliga, men slipper den stora ansvaret, koliken och allt annat som kanske kan kännas jobbigt i bland.
 Fast jag älskar ju barn och kan tänka mig ha 30 stycken, men mannen vägrar. Ja, jag får väl nöja mig med mina 3 så länge.

Carmen Ly börjar 2:an i dag så det dröjer nog innan jag blir mormor.

ps.
Det räcker med fyra tjejer i huset. Om hon kan garantera en pojke så kanske men det kan hon inte. Å andra sidan så har jag inget att säga till om i den frågan heller så jag gillar läget och lider i det tysta
mannen16:E AUGUSTI SKOLSTART

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-17 Tid: 07:20:44
God morgon . I går orkade jag inte blogga. Jag och mannen blev sittande framför TVn och tittade på en kärleksfilm. Även mannen tyckte den var bra. Först vill han åka till IKEA sen titta på romantiska filmer... HM ? Börjar bli mistänksam...
 I dag är det skolstart och Carmen Ly ska i väg halv åtta. Hon har nu tjatat en vecka redan om allt möjligt. Nu när man är vuxen verkar ju alla hennes STORA problem väldigt löjliga. Men de är stora för henne och man får väl ta de på allvar. Jag håller tummarna att allt går bra i dag. Att det blir en ny start.
 Nu ska jag hjälpa henne med håret.
  Kram Kadri

ps
bra att hon är orolig det gör det hela mycket roligare. köper jag blommor så blir hon hel stollig. får tänka på det
mannenDAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-16 Tid: 19:57:19
DAGENS: GÅ VARLIGT FRAM NU. UNDVIK EN MAKTKAMP MED FAMILJEMEDLEMMAR. ALLA KÄNNER SIG LITE SPÄNDA.

VARLIGT ? Det vet jag inget om för jag vet inte ens vad ordet betyder. Dumma invandrare jag.
Maktkamp ja. Försöker o sälja mannens sista ägodel. En ful vardagsrumsbord. Vinner jag kampen , har jag vunnit kriget. Då är allt hans borta och bara VÅRA(läs: mina) saker kvar.
Lite spända känner vi väl alla oss. I morgon börjar skolan och jag är orolig. Hur kommer det gå iår ?  Är det slut med mobbningen nu ?MORR IKEA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-16 Tid: 16:05:53
Mannen fick sin vilja igenom och vi har varit på IKEA.
Men jag börjar o undra om det går dåligt för de.Mannen sa att de har gett sparken till 400 personer bara i Sverige.
I restoarangen har de smyghöjt prisena. De har inte höjt själva maträttens pris, men du får nu betala extra för tillbehör som ingick förr. Drickan 5 kg, sallad 5 kr, bröd 2 kg och smör 1 kr. Så om du tar allt som vnligt kan det vara 13 kr prishöjning. Så om du nu betalade förr 55 kr, kan du nu få betala 68 kr. När man då frågar i kassan om de har höjt priser då svarar de nej, men du får betala extra för de sakerna. Lite konstig tänkande tycker jag faktist. Men, men så är det. Man behöver ju inte äta om man inte vill.
 Jag har ju fått en katalog som IKEA delade ut på torget i torsdags. Där stog det att man får en barnmat gratis om man köper en varmrätt. Inte fick man gratis någon barnmat. Mannen i kassan visste inte ens vad jag pratade om. Alla i restorangen hade fått betala för barnmaten som kostar vanligtvis 10 kr burk.
 Inte mycket o hänga julgran i, men det är principen. I kön blev många förbannade att de fick betala för mycket och frågade de vart det står skyltat att nu får man till ex. betala för salladen svarade mannen i kassan att folk läser inte skyltar i alla fall. Det kanske är så, men man ska väl informera folk.
 En annan sak jag reagerade var att de har lagt ut massa fina varor, men inga priser. De har väl inte hunnit antar jag. I butiken fanns det inga nya kataloger heller o visa personalen vilken vara man letar efter. De sa att allt nytt är ute i butiken, men jag hittade inte mina zink hyllor och personalen kunde inte hjälpa till för de visste inte att de fanns såna.
 Så hem kom jag nästan tomhänt. Mannen köpte lite stearinljus så klart. Ni blev inte väl fövånade.
  Jag kom just på att den nya katalogen kanske inte har börjat o gälla ännu så jag kollade i katalogen och det stog bara att det gäller t.o.med 11 juli 2010, men ingenting om när det börjar gälla.
 Ja vi fick i alla fall äta lunch  och jag får väl åka tillbaka om några veckor när de har fått ordning på saker o ting. Jag vill ju köpa mina hyllor. Tyckte de såg så fina  ut i katalogen. Och sen vill jag titta på de två köken som de håller på o bygga.

EN VIT LANTLIG KÖK


OCH EN KÖK AV ROSTFRITT STÅLDE TVÅ VAR INTE MED I IKEA KATALOGEN MEN I KUNDVAGNEN ÅKTE DE I ALLA FALL. FAST STRECK KODERNA FUNGERADE INTE I SNABBKASSAN.

MANNEN TROR HAN KAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-16 Tid: 10:52:34
Mannen försöker o förklara bort varför han ligget på soffan. Jag planerar för framtiden säger han.

MANNEN: Vad tycker du ? Ska jag bygga ett loft till lekstugan ?
JAG: DU ?
MANNEN: Ja, jag.
JAG skrattar
MANNEN: Vad skrattar du åt ?
JAG: Ja du sa att du ska bygga.
MANNEN: Ja. Tror du inte att jag klarar av det ?
JAG: Jag tycker ju faktist om dig och alla dina tio fingrar.
MANNEN fnitrar: Du tror inte att jag klarar av nånting. Jag har faktist byggt en båt.
JAG: ja, ja de historien har jag hört förr.
MANNEN: du tro inte på mig ?
JAG: Hur gick det när du skulle sätta upp tavlorna ?
MANNEN: tyst med dig 
Och då skrattar vi båda två.
MANNEN: ska vi åka till IKEA ?
JAG: JA, ja...


ps
Söndagsfrid jösses
Jobbar i morgon det är frid det
mannen


16:E AUGUSTI UTVILAD o GLAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-16 Tid: 09:58:20
God morgon till er. I går fick jag bara 3 timmars skönhetssömn. Barnen tycker nog at jag är tillräckligt vacker och behöver inte mera sömn.
Så i natt har jag såvit ikapp. Riktigt skönt faktist. Man känner sig mycket piggare, gladare och framför allt busigare. Mannens huvud håller redan på o explodera över alla mina tokiga ideer.
 Vid frukostbordet kom jag med på en jätte bra idee o flytta kylskåpet var spisen står och spisen mitt emot och köksön mitt på gålvet och bruna skåpet var krydhyllorna är och... där nånstans fick mannen huvudvärk och frågade om jag vill åka till IKEA. I stort sett hela morgonen har han erbjudi sig o köra mig till Marieberg, IKEA, pandurohobby etc.. Undrar vad han är efter ?  Måste ta reda på det.

ps
hon skulle bara veta
mannen


LEKSTUGA, AFFÄR OCH SKÄRMVÄGG

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-15 Tid: 20:58:16
Jag älskar tyska CAR MÖBEL.
Den här gången hittade jag underbara saker till barnen.

Vilket barn skulle inte vilja ha ett sånt lekstuga.
pris: från 1199 euro

Jag kan bara tänka mina 3 små tjejer leka i en sån.Eller leka affär..
pris :från 175 europris:149 euro


Helt underbart. Och allt skickas till sverige. Nu är det bara o börja spara pengar...


I HAVE A DREAM..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-15 Tid: 20:07:23
Marthin Luther King sa: I HAVE A DREAM.
Jag har också en dröm. Mycket större dröm. En omöjlig dröm.
Jag vill se SVERIGE. Jag vill se den minsta gråttan och den största dalahästen. Jag vill se det finaste slottet och den fulaste lekparken. Jag vill se ALLT. Jag vill bli försvenskad.
 MANNEN säger att det är en omöjlig dröm. Det finns 1940 tätorter i Sverige. Massa ställen det finns ingenting o titta på och massa ställen det finns alldeles för mycket o titta på. Och dyrt är det med. Bensinen kostar, husbilen kostar, allt kostar.
 Och hur länge ska ett sånt äventur ta ? 1 år ? 2 år ? Vad hinner man se ?
 Och vart får man pengarna ? Inte så att jag är känd blogdrottning och känar miljoner. Jag känar ju inte ens en krona på detta nöje.
Råna banken ? Man kommer ju inte så långt när ,man sitter i fängelset . Fast man får ju resa fratis till fängelset.
Gifta mig rikt ? För sent , redan gift. Fattigt o tragiskt. Inget o göra åt nu precis.
Ärva pengarna ? Min mamma är fattid och resten av släkten är ännu fattigare eller döda.
Vinna på lott ? Det är väl lika troligt än att jag skulle bli en bloggdrottning.

Ja vad finns det kvar då ? Jobba i hop pengarna. Då kommer vi inte i väg innan jag har gått i pension.

Jahah. Nu tog mina ideer slut. Vad rekomenderar ni då ?

DAGENS LOPPISFYND

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-15 Tid: 19:16:34
Det här blev fyndat i dag på loppis
EN JEANS KLÄNNING TILL JESSICA  20 KR
EN TOP TILL JESSICA 10 KRMERA HUVUDVÄRK TILL MANNEN. 2 LÅTANDE LEKSAKER FRÅN FISHER PRICE 10 KR STYCKTRÖJA TILL MIG 20 KR


 
EN KERAMISK KANNA TILL MJÖLKEN   5 KR
EN KINESISK LÅDA FÖR NYCKLAR O PLÅNBOKEN   5 KR

Sen köpte mannen 7 lyssnarböcker och en hel låda ljus.


DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-15 Tid: 17:26:05

DAGENS: FOLK HAR FÖR LÄTT ATT SE DYSTERT PÅ TILLVARON NU. INGEN ÄR PÅ NÅGOT VIDARE HUMÖR. JOBBA PÅ EGEN HAND.

Stämmer ju. Jag tog på mig klownnäsan och tomtedräkten på Tessy och gick o spred lite lycka.
Vet dock inte om Veronica blev gladare. Hon som väntar så att bebisen ska komma.NU ÄR DET JUL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-15 Tid: 14:52:10
Julafton i dag och Tessy har på sig sin fina tomte dräkt. Vi har stekt köttbullar och bakat pepparkakor....
HAHAHA nej. Det är fortfarande augusti, men tomtedräkten har hon på sig i dag i alla fall. Den kommer o bli alldeles för liten till jul(vem har matat henne så stor ?) och jag tyckte hon skulle bli fin i de. Så i dag har hon haft på den hela dagen och spridit lite jule frid ront om i Närke.För det behövs verkligen...
 Nu ska vi äta pepparkakor och bli jätte snälla.VIST ÄR HON FIN ? Nu är det bara o skaffa en större storlek till riktig JUL.DÖDLIG MOROTSPURE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-15 Tid: 13:55:42
När Tessy åt morotspure tittade Jessica frågande o sa:MAT ?.
Då erbjöd jag lite till henne också så klart. Hon började då skaka med huvudet och illskrek:NEJ, DÖD. NEJ, DÖD.
Inte visste jag att morotspure likar med döden när man är 2 år.
Mennen höll med henne o sa så glatt: SMART TJEJ.
Och det kommer från mannen som äter renkött.


15:E AUGUSTI- BADA PIPPI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-15 Tid: 09:28:05
God morgon till er. Hoppas ni få en trevlig lördag. Vi ska till loppis snart.
Ska bara berätta snabbt om gårdagen. Vi var o handlade mat, sen jobbade jag och mannen målade hus. Samtidigt kollade Jessica på PIPPI , gång nummer 1000 tror jag.
Plötsligt hör jag att vattnet rinner i badrummet. Jag går o kollar o hittar Jessica där hon tvättar då DVD filmen o säger:PIPPI BADA.
 Troligen har filmen hackat och hon trodde att hon skulle tvätta bort smutset. Vi har väl sagt att filmen blir smutsig när hon tar i den med fingrarna. Och vad gör man när man blir smutsig ? Badar så klart.
Jag torkade filmen och som tur fungerade det. Då säger lilla busungen: PIPPI UNKA(funkar). PIPPI HOOPPLA, HOPPLA(hon försöker sjunga tjulahej, hooppsassa)

Senare på kvällen hittar jag en tom plastpåse på golvet. Men hade jag inte 2 kg tomater här ?  I vardagsrummet hittar jag Jessica. Och vad äter hon i smyg tror ni ? TOMATER så klart. Innan kvälen var slut hade hon ätit upp nästan 2 kg tomater.
Sen gjorde hon så mycket mer, men jag hinner inte skriva mer just nu för mannen tjtar att klockan är redan halv tio.
ps
ikväll är det speedvay så det ärsäkrast att vara snäll
mannen


NATTI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 23:23:45
Måste gå och duscha nu. Det blir alltid alldeles för sent på kvällarna. Ska berätta i morgon om dagens bus och hur Jessica tvättade PIPPI dvd filmen.

Vi ``hörs`` i morgon.

oppas ni har haft en trevlig fredag

Kram Kadri


FEMINISTENS ORDSPRÅK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 22:36:37
FEMINISTENS ORDSPÅK:``HAR DU EN SNOPP HAR DU FEL``

(mannen hörde det på Tv)


MOBBNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 22:21:16
Ni som har läst om oss vet hur det har varit för Carmen Ly förra året. Nu har en tjej tagit ut kampen mot mobbling. Hon heter EMMA och du kan läsa mer HÄR. Mycket bra info och råd för de som blir mobbade eller känner någon som blir mobbad.


ÄLSKLING, ÄLSKLING PANIK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 21:31:03
Mannen ropar från vardagsrummet:ÄLSKLING PANIK, PANIK. SKYNDA DIG.
Jag springer som en dåre och tror att det har hänt något med barnen. Väl framme i vardagsrummet hittar jag mannen som står på tårna och är stel som en staty.
JAG: Men vad är det ?
MANNEN: Det är KISS !!!!
JAG suckar: Kiss ? Du skriker för lite kiss.
MANNEN: PAPPER fort, PAPPEEEER
JAG: Men vad är det ?
MANNEN: Jessica har ingen blöja på sig och har kissat på golvet. Du måste torka upp det.
JAG: Jisses . Och jag trodde barnen hade dött
MANNEN: Det här är värre. MYCKET VÄRRE.
Jag tar då närmaste trasan.Torkar upp på golvet och räddar honom med några våtservetter. Tar en ny blöja på Jessica.
MANNEN  sätter sig på soffan och pustar ut. Krisen är över och han kan börja titta på TV.


ps
Det var jobbigt
mannen


KARTELL MOT BARNFAMILJER

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 20:21:12
Har köpt en toasitts till Jessica i dag. Vår pottande går inte så bra måste jag erkänna. Så nu har jag köpt en toasitts till henne. Pris 49.99 på lidl. Billigt och bra tycker man ju . Men när jag läste lappen på baksidan blev jag lite förvånad. INTE TILL BARN UNDER 2 ÅR. Varför då ?  Det går inte ståppa den i munnen. Kanske ront halsen och den kan fastna, men det kan ju en 3 åring också hitta på. Mina barn kan det i alla fall. Eller finns det lag i Tyskland att barn under 2 år får inte gå på pottan. PAMPERS och toasitts fabriken har bildat kartell mot barnfamiljerna. Första 2 åren mjölkar PAMPERS fabriken oss och sen kommer toasitts och pottfabriken o tar sitt.
Vilken tur att Jessica är över två år annars skulle jag ha gjord något olagligt o satt henne på sittsen. Jag, dum blondin, hade ingen aning om detta lag....DAGENS HOROSKOP-MIRAKEL HAR HÄNT

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 16:57:30
DAGENS: NÅGON KAN FÖRA DIG BAKOM LJUSET ELLER LJUGA DIG RAKT UPP I ANSIKTET. DET KANSKE INTE ÄR MENINGEN

ÄNTLIGEN HAR HÄNT ETT MIRAKEL- Dagens horoskop stämmer ju.
Jessica ljög att hon inte hade bajsat i blöjan när jag frågade henne. Istället försökte hon gömma sig bakom dörren.
MANNEN har sagt att jag är vakraste kvinnan i hela världen.

Så där fick jag. För en gångs skull stämmer horoskopet.

GÅRDAGENS: städe inte.


SNART BLIR JAG UTBYTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 14:46:38
MANNEN och jag i bilen. Jag kollar ner på mina taxörön och säger.

JAG: Jag är skrynklig mellan tuttarna.
MANNEN: Ja du börjar bli gammal.
JAG med dödande blick: GAMMAL ? Jag är inte ens 30.
MANNEN: Ja, jag sa ju gammal. Snart byter jag ut dig mot två 15 åringar.
JAG: Ahah och vad ska du de till om du inte ens orkar med mig ?
MANNEN: Nej, det vet jag inte. Men alla kändsar har ju snygga unga tjejer bredvid sig.
JAG: Ja, kändisar. Men du är ju ingen kändis.
MANNEN: Nej, men jag vill ju inte vara sämre än de.
JAG: Nej, det så klart. Men då kan du betala nya tuttar till mig istället.
MANNEN: Nej. Silikontuttar vill jag inte ha.
JAG: Nej, inte på dig. Silikon på mig så klart.
MANNEN: HAHA vad rolig du var då.
JAG: Vist var jag
MANNEN: Men det är ju jag som leker med de.Fast nu har jag lånat ut de till Tessy.
JAG: OK om jag inte får nya tuttar får jag lite botox då.
MANNEN: Men hur ska jag då veta om du skrattar eller gråter om du lägger botox överalt.
JAG: Jag får väl vara som jag är då, halvtragisk mamma med skrynklor mellan tuttarna och cellulit på bena.
MANNEN: Men du är ju vacker som du är.
JAG: Men du säger bara det för du vill titta på speedway på lördag.
MANNEN. Jag ? ALDRIG. Jag är ju gift med dig då är du väl vakraste kvinnan i hela världen.
JAG: Och du ser ut som Don Johnson.
CARMEN Ly från baksätet: Nej, pappa heter Thomas.
MANNEN: Tack för upplysningen.


FÖRSTA RIKTIGA MATEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 12:58:35

Tessy har ätit för första gången ``riktig mat``. Hemlagad morotsbyre blev det. Hon tyckte det var så MUMMA.

STORASYSTER GER MAT TILL HENNE. CARMEN LY VILL VARA MAMMA I DAG.OJ. HAR JAG NÅGOT PÅ ANSIKTET ? NEJ, DET TROR JAG VÄL INTE...


MEN DET HÄR VAR JU GOTT. RIKTIG LYX FRUKOST. GORDON RAMSAYS MAT ÄR VÄL INGET I JÄMFÖRELSE. MOROTSBYRE DET ÄR GREJEN..14:E AUGUSTI ÄNTLIGEN FREDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-14 Tid: 09:16:16
God morgon. Äntligen fredag. Vilken tur. Nu kan man lata sig och ha det mysigt.... ja kanske det, men inte i det här huset.
 Vi måste nu åka o handla mat för det är verkligen bara slut kvar. Och eftersom vi fortfarande har hyrbilen får vi åka två gånger. Vem äter upp all mat i vårat hus ? Vi handlade ju bara några dagar sedan. Den skyldige måste vara ``hästen``. Bäst o sätta i gång för nu blänger MANNEN på mig och frågar om jag verkligen har tid o skriva elakheter om honom. Vad då elakheter ? Jag skriver väl aldrig något elakt ? Och han älskar ju min lilla blogg och speciellt när han får skriva sina små kommentarer.

 Ja livet leker och det är FREDAG. Bara tre dagar kvar tills mannen går till jobbet. Jag kommer o överleva, det lovar jag...

Vad har ni för fredagsplaner ?

Kram Kadri


ps
frågan är om jag överlever?  Jo helgen är räddad SPEEDWAY på lördag kväll. Nu gäller det att smöra så jag får vara ifred framör tv´n på lördag utan en massa barn och fru. Kanske skulle försöka lura hit jempa så de kan sitta i köket och dräggla över några fåniga inredningstidningar.

mannen


MAMMA, BADA..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-13 Tid: 22:31:44
Mannen skulle ha varit hemma i dag , men han fick ett telefonsamtal och var tvungen och åka till jobbet för några timmar. Jag passade då på och åka med till örebro för att gå runt i affärerna med barnen i ett par timmar.
 Först var vi på Myrorna och fyndade. Sen tog vi en promenad , men jag fick absolut inte gå in i någon affär för då började Jessica skrika. PAPPAS lilla vakt ser till att mamma inte slösar bort alldeles för mycket pengar.Då visar Jessica mot vattnet och säger: MAMMA, BADA.``Nej, jag tror att vi hoppar över badandet `` sa jag till henne och skuttade vidare mot kina restaurangenVi kollade på lite konstig konst runt slottet.

Den där ovädret över Örebro slottet fick vi på oss lite senare.Någon som har tappat en hand ?Nytt utedass ?vid IKEAS husvagn tog jag med 2 nya kataloger. Barnen åt köttbullar, drack saft och mumsade med godis(på en vardag !!)Visst är husvagnen gullig ?

Förbi likkistan ville Jessica att vi ska BADA igen. Men mamma var motsträvig igen.Väl framme vid kina restaurangen fick barnen mat.Ser du gula vattenmelon ? Hade ingen ning att det finns gul vattenmelon. Smakade jätte bra faktist.Först var Jessica seriös och konsentrerade sig för att äta


Sen ville hon bara busa

Medans vi åt kom mannen från jobbet och även han fick lite smulor som blev över.

Eftersom det regnade hoppade vi över auktionen. Vi köpte nya Wallander istället och åkte hem.

Resten av kvällen har mannen tittat på filmen.
Jessica har tagit golvmoppen och tvättar in i toaletten, senare tagit vatten från hinken och tvättat håret med smutsig vatten medans jag tvättade vardagsrums golvet... + lite vanligt bus.
Carmen Ly har hjälpt mig o städa  ett av badrummena och Tessy har sovit, pipigt, tuttat och... ja gjort det vad mannen är mest rädd för i hela världen.

Jag då ? Jag har bara latat mig.. Så är det o vara LYX HUSTRU.....ps
Tack Jesse för att du stoppade mamma från onödigt rännande i affärer. Du har sparat en förmögenhet åt mig.
Mannen


DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-13 Tid: 20:03:20
DAGENS: DU KÄNNER DIG LITE RESERVERAD. DU VILL TA ITU MED DINA FÖRPLIKTELSER INNAN DU SLÅR KLACKARNA I TAKET.

Kan inte vara mer fel. Instället för att jobba o städa har jag i dag varit i Örebro, shoppat på Myrorna, ätit på kina restaurangen och lekt med barnen. Förpliktelsen ? Vad är det ??......


GÅRDAGENS: Stämde inte alls.

Nu har detta rubrik fått en egen kategori: EXPERIMENT -HOROSKOP


INKÖP FRÅN MYRORNA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-13 Tid: 18:36:50
Det här blev inhandlat på MYRORNA i dag.

En gå grej(ingen aning vad det heter) som plinkar o låter. Jessica tycker den är jätte rolig  fast jag hade ju inte tänkt att hon skulle använda den. Men BEBISEN Jessica sa att det är OSSO MIN. Så ny är det hennes.MANNEN höll i örånen och sa ÄNNU EN LÅTANDE HELVETE.... Nu vet vi hur han känner. Nästa gång ska jag köpa trummer. 
PRIS 85 kr
En ``NI`` till Jessica. Ännu en desperat försök o få henne byta ut sin äkliga kanin. PRIS: 20 kr
Jumpaväska till Carmen Ly . PRIS: 15 krMINA DRÖMMAR ÄR KROSSADE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-13 Tid: 16:52:45
Jag har nu drömt mig bort i IKEA värld i timmar.. Det där köket....soffa..o och den där hallbänken..
Gick till mannen för att visa bänken i katalogen:

JAG:Kan vi inte köpa den här bänken ?
MANNEN bestämt: Nej !
JAG med darrande underläpp: Varför då ??
MANNEN: För att vi är fattiga.
JAG: Men det är vi inte alls.
MANNEN: Det är vi visste. Du har ju sagt det själv.
JAG: När då ?
MANNEN:Förra veckan när jag sa att jag vill ha en ny röd ferrari.
JAG: Men en ferrari är väl inte samma sak som en bänk. Bänken kostar bara 399 kr.
MANNEN: Och ? Jag fick ingen ferrari då får du ingen bänk.
JAG: Vad löjlig du är.
MANNEN: Ja, jag vet. Men du får fortfarande ingen bänk.
JAG: Då åker jag o köper den själv då.
MANNEN: Du har ingen bil och ingen körkort.
JAG: Ok du får din ferrari då. Vi ska åka till Toys´n´Rush o köpa en till dig imorgon.
MANNE. Vi tackar, vi tackar...


NY IKEA KATALOG ÄR HÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-13 Tid: 16:11:43
Sitter o drägglar .. Jag har fått nya IKEA katalogen och man vill ju ha nästan allt..
Ny kök, badrum, lite hallmöblev en en stooor soffa står först på min långa önske lista..Nu är det bara o råna närmaste banken och sen shoppa loss....


GÅRDAGENS RALLY

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-13 Tid: 10:51:23
I går hade barnen rally i vardagsrummet. MANNEN blev inte så glad för det störde hans TV tittande. Nu har han hotat o flytta..

MUPPARNA ÅKER MOTORCYCKEL...

13:E AUGUSTI- LITE MANLEDIGT, TACK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-13 Tid: 10:16:02
God morgon. I dag är det soligt utomhus. Inomhus är det moln och det oskar-MANNEN är hemma. Nu ska det klippas gräs, städas , fixas o donas.
 Det är bara en sak jag har bett av honom och det är att han ska hålla sig på jobbet i vardagar. Men inte ens det kan han göra rätt. SUCK oh MORR.
 Andra önskar sig o vara barnledigt, men inte jag. Jag önskar o vara manledig.
 Tänk på allt man ka göra när mannen är inte hemma. Man kan göra saker i sin egen takt och ha sina vanliga rutiner utan att någon står o hoppar 1 meter bakom en och frågar: VAD SKA VI GÖRA NU DÅ?
Nej , är det så mycket begärt o få lite manledigt på vardagar?
 
ps.
tur att jag är hemma och styr upp saker och ting så det blir rätt gort

mannen 


ÄLSKLING, DU ÄR VÄRDELÖS SOM..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 22:47:53
MANNEN OCH JAG I SÄNGEN NÅGRA KVÄLLAR SEDAN.

MANNEN panikslaget: Älskling !! Klia mig på ryggen. Nuuuu....
JAG suckar och kliar honom på ryggen.
MANNEN: Jag sa KLIA inte SMEKA.
JAG kliar då ännu hårdare.
MANNEN: Upp..ner..vänster,,,höger...
JAG lite små irriterat: Men vart ska jag klia då ?
MANNEN suckar:. Nej, det är bra.. Vet du vad ?
JAG: Vad ?
MANNEN: Du är världelös som rygg kliare.
JAG: Vad bra att jag inte valde det till urket då.
MANNEN: Vet du vad ?
JAG: Vad ?
MANNEN:Men jag älskar dig ändå.
JAG: Vilken tyr jag har då 

Och då pussas vi och lever lyckliga i alla våra dagar....


DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 18:57:39
DAGENS: DET ÄR FULLT AV AKTIVITETER RUNT OMKRING DIG, MEN DU BEHÖVER ÄNDÅ FÅ EN LUGN STUND ÖVER FÖR DIG SJÄLV.

Vänta nu... Hörde ni det ? Ja, det är jag som skrattar.
En lugn stund för mig själv  HAHAHA.. när då ? Om jag skickar mannen till jobbet och packar barnen med då kanske, men det är väl inte troligt. Och jag har inte så  stor resväska heller för att få plats med 3 ungar inuti.
Så jag kan säga direkt att DAGENS HOROSKOP kommer inte o stämma.IGÅR: Det kom inga kungligheter. Det är väl som thakock sa att de har för fullt upp med bröllops planer. Då har de väl inte tid o komma o dricka kaffe hos lilla mig... Men annars skulle de säkert ha kommit....INTE MYNDIG O KÖPA PEPSI MAX ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 17:46:42
Var precis o handlade och skulle köpa med en PEPSI MAX. När kassörskan skulle slå in den då pep det i kassan. Då försökte hon igen och igen. plötsligt kollar hon på mig konstigt och ropar på sin kollega. Kollegan tittar på datamedelandet och säger vänligt: ``Tyvär får vi inte sälja den till dig. Det står att köpet är blokerat.``
Jag fick köpa mjölken, ekologiska milda(här ska ni säga WOW)och tunnbröd, men ingen PEPSi max.
Jag är vist inte myndig nog o köpa sånt...
 Nu är jag SÅÅÅÅÅ sugen på läsk. Någon som har vägarna förbi och har kontakter med butiksägaren så ni kanske kan köpa i smyg. SNÄLLA; SNÄLLA; SNÄLLA ......


BAUTA BULLAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 16:09:50
Carmen Ly har bakad dessa 25-30 cm stora bullar.. HON SA ATT HON VILL HA BAUTA BULLAR  och det har hon fått.
Hon har gjort nästan allt själv. Jag hjälpte bara o ta in o ur ugnen för hon är lite rädd för värmen, men man kan vist inte baka bullar i en kall ugn.

Bullarna blev fina o jätte goda.Inte illa för att bara vara 8 årVI BAKAR BULLAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 15:50:59
Jag hade för mycket fritid över(vem tror på det)  och vi bestämde oss o baka bullar. Mannen blev vansinnig för att det var väl den sista jag hade tid med.

Så nu håller bullarna på o bli jättestora...

CARMEN LY O JESSICA JOBBAR HÅRT

Men MAMMA !!!!  Vad har du gjort ?Det hände vist en liten olycka.... Vilken tur  att vi inte behövde fler ägg.


VARNING: FARLIG PIPPI !!!!!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 13:28:14
Jessica har kommit in i PIPPI period. Carmen Ly hade också en sån tid när hela familjen var tvungen o titta på pippi 24 timmar om dygnet varje dag. Nu har Jessica kommit in i pippi tiden. Alla i hela familjen är färdiga o mörda pippi, men inte Jessica. Hon älskar pippi just nu. Eftersom vi  bara har en pippi film hemma har vi nu sett den säkert över 50 gånger. Jag får köpa flera flmer, men just nu är hela familjen HJÄRNTVÄTTAD av PIPPI. Det första Jessica säger på morgonen är PIPPI och det sista hon viskar innan hon somnar är PIPPI...'


SÅ TITTADE HON I GÅR PÅ PIPPIOCH SÅ SOMNADE HON I MIN KONTOR EFTER HON BÖNADE O BA O TITTA PÅ PIPPI 20 GÅNGEN I GÅR.SNACKARS JESSICA HAR BLIVIT HJÄRNTVÄTTAD AV PIPPI...
DE BEHÖVER SÄTTA  LAPPAR PÅ PIPPI DVD FILMER: BEROENDE FRAMKALLANDE !!!!!!


MIN EGOBILD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 10:51:30
Ni som har velat o se min egobild. Inte den bästa dagen kanske på tanke om mina håriga ben, men OK. Här kommer min fina egobild. 
Vill man vara fin får man lida pin...12:E AUGUSTI-HALVBLIND GORILLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-12 Tid: 10:01:24
God morgon. Hälsningar från en halvblind kvinna. Ja o varför halvblind ? Rakar man bort bara hälften då måste man vara halvblind.
 Passade på o duscha i morse när barnen sov. Så klart passar man då o raka sig. Den eviga rakandet. Vem kom på det ?
 Då stod jag i duschen o jagade mina hår på kroppen med rakhyvelnsom det skulle vara något kriminelt.  Men när jag hade kommit till bena hörde jag att Tessy har vaknat o pep i sin säng. Då vill man ju skynda sig.
 Senare när jag  åt frukost märker jag att jag har missat i ett ställe. Så typiskt mig tänkte jag, men då ser jag att jag har missat i en till ställe och en till och en till.....Till slut kom jag fram att jag har faktist missat fler ställen än jag har rakat . 
Men , men man får väl börja om igen... Får försöka fixa det så snart jag kan. Så länge går jag ront o har tvångstankar över håret på bena .  Vilken tyr att man inte är kändis, det skulle paparazin märka direkt och då skulle det vara pinsamt. Men vad är jag ? Gift 3,5 barns mor. Barnen bryr sig inte om jag ser ut som en gorilla. Och mannen min  ? Ja så länge han har sin speedway, ostbollar och soffan spelar väl mina ben ingen roll. Jag har tyr jag.....


BANTA MED MAXHAMBURGARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-11 Tid: 20:09:34
I går när vi var på MAX såg jag den här reklamen.Eftersom jag är som jag är måste jag ju kålla upp sånt. Vad jag engagerar mig i onödiga saker.

 Ja enligt info på www.max.se  har killen ätit hamburgare i 90 dagar 2 gånger om dagen och gått ner 30 kg. HELA 30 KG på 3 MÅNADER !!!! Ja när man läser vad han har ätit då kommer det ju fram att han har ätit 2 delifresh hamburgare och lite morötter varje dag.  Men vad de kanske inte sriver på denna affish är att han har ju börjat träna också. Inte konstigt då kanske att man går ner i vikt. Inte vet jag. Låter lite som lyreri faktist. Om en hamburgare innehåller 450 kcal och han åt 2 om dagen + lite morötter o mineralvatten  + tränade.  ca 1000 kcal om dagen(en man ska äta 2500) och träning. Skulle väl vara konstigt om man går upp i vikt. 
 Men ni får väl bestämma själv. www.minimizeyou.se   heter sidan och de söker efter 5 testpersonen till hösten. 
 Så vad väntar du på ? Börja äta morötter o hamburgare och om 90 dagar har du tappat 30 kg. Låter alldeles för bra o bli sant.. Eller hur ?


HÖSTENS MODE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-11 Tid: 19:41:22
Mannen har kommit hem med höstens nya kollektion. Storslaget mode bland lastilchaufförer. Vad avendsjuk jag blir. Blir inte ni det ?OBS ! Kungen har inte kommit ännu.


DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-11 Tid: 14:03:43
Dages: DET ÄR OUNDVIKLIGT ATT DET INTRÄFFAR NÅT PÅ HEMMAPLAN I DAG. DU KAN FÅ OVÄNTAT BESÖK. VAR BEREDD.
 Väntar med spänning ! Oväntat besök ? Tänk om kungen kommer...HUR GICK DET I GÅR ? I går sa mannen att jag hade misslyckats. Inte var jag snällare mot honom inte, jag jobbade, jag motionerade inte. Men jag umgicks med barnen. Lite svårt o inte göra det. De bor ju här.
 Jahah så gårdagens STÄMDE inte. Får se om kungen kommer i dag.


SKA INTE KYCKLINGFILE VARA BENFRI ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-11 Tid: 13:23:48
Nu kan det väl hända att jag är dum i huvudet, men kycklingfile ska väl vara utan ben . Eller hur ?
Lagar precis mat och skulle skära kycklingfilen i små bitar när jag hittade en stor ben mitt i kycklinfilen.Det var förra året när vi köpte kyckling korv och det var ben med fjäder inuti. Verkligen äckligt. Ska kanske börja hålla mig borta från kycklingen.

En liten stun senare  kom Carmen Ly och frågade vad det bli för mat.
JAG: Kyckling
CARMEN LY tar upp en bit och säger: Det är inte kyckling
JAG: Ahah och vad är det då ?
CARMEN LY: Gris
JAG: Nej. Det är kyckling
CARMEN LY jätte viktigt: Men Kadri... JAG har varit på en bondgård och vet hur en gris ser ut och DET HÄR ÄR GRIS.

Ja då får vi väl äta gris till lunch vad vet jag. Jag som trodde jag hade köpt kycklinfile fick gris med ben istället.


JAG BLEV UTKASTAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-11 Tid: 11:03:46
I dag regnar det och barnen har tittat på PIPPI och MORA o TRÄSK. De ville dansa, sjunga och hoppa. Och då störde jag vist de, så de puttade ut mig från vardagsrummet och sa att jag fick inte komma in. Så nu är jag utkastad från mitt eget vardagsrum av mina egna barn. Var är rättvisan ?

11.E AUGUSTI-NU BLIR DET INGEN JUL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-11 Tid: 08:51:05
God morgon. I dag regnar det både utomhus o inomhus. Vi har ringt en plåtslagare som kanske hinner den här veckan. Ja vi får väl bo i en regnskog så länge.
 Jag är så trött på byggarna just nu så om jag ser vår BUGGARE BOB  tror jag att jag kommer o slå i hjäl honom. Det kan väl inte vara kriminelt när jag gör världen en känst och vi blir av med en otygli byggare. Han har gjort så mycket fel med vår bygge så jag kan nästan skriva en bok. Och vad gör karln när allt går åt skogen ? Han åker på semester.PERFEKT...
  I alla fall hjälper det inte o klaga . Det är bara o lösa problemen nä de kommer och så länge huset inte exploderar är det väl inte så farligt. Eller hur ?
  Men vad är allvarligt är att i år kommer inte vi få några julklappar. Rudolf ligger nu i mannens mage så tomten har ingen som kan tra släden. Och dyr var  denna renkött , hela 600 kr kg.  Jag förstår inte hur han kan äa det. Den smakar äkligt o luktar ännu värre..
 Det var några som gissade rätt . Vad duktiga ni var.

JULFÖRSTÖRARENNu ska jag fixa lite frukost och sen får vi se. Det kanske blir lite mer bloggande.

Kram Kadri


DAGENS ESKAPADER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-10 Tid: 23:04:01


DEN HÄR BILDEN SÄGER VÄL HUR DAGEN HAR VARIT. ELLER ?

Ja, först blev hon arg på mig att jag tog hennes värdefulla blöja fylld med kiss o ville kasta de. Sen tog hon ut den från supptunnan och ja..resten ser ni väl... och så höl hon på ca 20 minuter. Men en ny blöja blev det till slut i alla fall.
 Senare fick hon för sig att hon skulle ta en tugga på varje persika och gick runt och försökte gömma sig.
 Ja den lilla damen har varit på strålande humör.

 Nu lånebil har vi fått i dag och verkstan har erkänt att de har gjort fel förra gången så reparationen ska inte kosta något för oss. Något positivt i alla fall

LYXIGA LÅNEBILEN. Finns det verkligen folk som betalar 300 000 för en sån bil ? Vi har också hunnit o vara på MAX. Resultat av Carmen Lys mutande.DEN DÄR SKYLTEN MÅSTE JAG KOLLA UPP. OM MAN NU GÅR NER 30 KG I 90 DAGAR NÄR MAN ÄTER PÅ MAX. JA, DÅ FLYTTAR JAG IN PÅ EN GÅNG OCH BÖRJAR ÄTA HAMBURGARE.


DEN HÄR UNGEN ÄR INTE SOM HON SKA. HON BLEV SOM HON SKULLE.

Jag skulle ju skriva mera, men jag har fått en sån huvudvärk så det blir inget mer bloggande i kväll.


NU REGNAR DET IN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-10 Tid: 20:12:39
Vi har kommit hem precis o upptäkt att det är vatten på nya hall golvet. DET REGNAR IN i vår nybygge. Listena och väggen är förstört.
Mannen har försökt o ringa till BYGGARE BOB, men han har stängt av telefonen. Ännu en besvikelse med bygget. Tar våran otur aldrig slut ? Snart kommer jag hoppa i ån...

TIPS på förra frågan: I ÅR BLIR DET INGEN JUL !!!


GISSA VAD DET HÄR ÄR ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-10 Tid: 15:54:55
Kan du gissa vad det här är  ? Kan bara säga at det är extremt dyrt och luktar illa. Mannen kom hem med den ett par dagar sedan.

MINA INKÖP FRÅN SNIRKLA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-10 Tid: 14:56:19
Äntligen har jag packat upp mina inköp från snirkla.

Anslagstavla och kom i håg klämmor från HOUSE DOCTOR
KUSMIN TE- PRINCE WLADIMIR i vacker plåt burkDISKBOBORSTAR och DISKSVAMPAR från RICEDÖD FLYGA I MATEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-10 Tid: 12:29:47

Skulle just börja äta mat och var färdig o  ta första tugget när jag ser en stor flyga i maten. Den hade troligen dött i saltskålet och jag hade saltat maten med en död flyga. Tror ni att jag tappade matlusten ? Ja, det gjorde jag. Jag som hade lagat så god mat..DAGENS HOROSKOP

......... Kategori: EXPERIMENT- HOROSKOP
......... Datum: 2009-08-10 Tid: 09:05:46

Jag är född i september och är därmed en JUNGFRU. Ja, jag fyller år snart. Jag förväntar mis STOOORA presenter den 2 september.
Fast jag är ingen äkta jungfru måste jag erkänna. När man läser alla dessa horoskop er i tidningar då stämmer det aldrig. Så jag är en falsk jungru, en klonad kopia kanske ?
 I alla fall är jag trött på det med att alla frågar viken täcke du är född och sen börjar de babbla att ja då är du si o så. Eller när du gör något då kommer det direkt: Så typiskt jungfru.
 Så nu ska jag följa min horoskop i tidningen för att se hur mycket som stämmer och vad som inte stämmer.

I DAG: PASSA PÅ O NJUTA AV KÄRLEKEN; LITE LEDIGHET; SPORTAKTIVITETER SAMT TREVLIGT UMGÄNGE MED BARN !

Ok. KÄRLEK. Mannen jobbar i dag(jipiii !!) men när han kommer hem ska jag försöka o vara extra kärleksfull då. Ska inte klaga när han fiser eller inte tar upp strumpor. Det här klarar ja väl av ?
LEDIGHET. Hur då ? Måste jobba i dag och ta hand om 3 barn. Om jag tar ledigt betalar horoskoptanten min lön då ? Vart skickar man räkningen i så fall ?
SPORTAKTIVITETER. Jahah så att träningsvärk från i går räckte inte. Ok jag tar emot utmaningen och går o hämtar posten i dag. Vanligtvis flyger jag, men i dag ska vi vara hälsosamma o lämna flygplanet hemma.

UMGÅS MED BARNEN: Ja, jag är ju hemma med 3 barn så det klarar jag väl av.

Kanske lyckas jag med 2 av 4. Vi får se.10:E AUGUSTI TRÄNINGSVÄRK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-10 Tid: 08:07:15
God morgon. I dag verkar det bli regn och jag har träningsvärk överalt. Man skulle ha tänkt på det när man målade 12 timmar. Det såg så himla roligt ut när jag skulle  ur sängen nu på morgonen. Tur att mannen inte var hemma annars skulle han skratta fortfarande.
 Ska dricka lite kaffe och jobba tills Jessica vaknar. Har fått henne o Tessy o somna om så jag får passa på och få lite saker gjort.
 Hur är vädret hos er ?


SHABBY CHIC STOL OCH PALL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-09 Tid: 22:56:11
Och sist blev det en stol och 2 pallar. Stolen är en IKEAS barnmatstol som jag har köpt på loppis för 20 kr. Pallarna har jag fyndat på loppis för 10 kr styck.

Allt är slipad och sen målat turkos och sen borstad med stål borste för att det ska se gammalt ut. Pallarna ska få dyner så småningom. Fast det kan ta ett eller två år.

STOLEN EFTER SLIPNING. DEN VAR PETSAD MÖRKBLÅ PRECIS SOM ENA PALLEN. ANDRA PALLEN VAR LACKAD FURU.


MÅLAD TURKOS

OCH SEN EFTER BORSTNING.

Så där nu har jag visat upp allt.
I morgon kommer jag ha  träningsvärk efter all målning och slipande.
Hoppas jag kommer o överleva.


VITA LÅDER FRÅN IKEA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-09 Tid: 22:46:45
Vi har samlat på IKEA låder ett tag nu. Man hittar ofta på loppisar för 20-30 kr. De är oftast målade i olika färger så man får slipa de innan man målar med önskad färg.
Eftersom hobbyfärger är så dyra använde jag vanlig väggfärg. I låderna ska jag ha mina pysselgrejer. Ska sätta fast små lappar på de när de har torkat ordentligt. På lapparna ska jag skriva vad lådan innehåler. Till. ex. BAND, KNAPPAR etc..Mannen sa att om det blir färg på pooltäcket får jag flytta. Vilken tyr att det inte kom någon färg då.


OCH SÅ BLEV DET. NU ÄR DET BARA O SÄTTA PÅ SKYLTARNA OCH BÖRJA PYSSLAGÖR EN EGEN SVARTATAVLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-09 Tid: 22:28:04

Jag har fixat massor av saker i dag, men den första var en skoltavla. Vi köpte ett bra tag sedan en skoltavla på blocket för 100 kr. Den var inte en äkta(från skolan). Den var en masonitskiva målad med grön tavelfärg.
Jag köpte svart skoltavelfärg från BECEKRS. Kostar 119 kr på BAUHAUS och det räcker för 2 stora tavlor. Jag ska använda resten på vår ytterdörr.
Instruktionerna hur man använder färgen finns på burken. Men torktider tar allt som all ca 24 timmar.
Själva ramen målade jag turkost så att det ska passa in i rummet.
En blomlåda från VERTBAUDET har vi skruvat fast så att barnen kan ha  kriter och svampar inuti. Fina blomm formade svamparna hittade jag från RICE.

Barnen blev jätte glada och ville rita på en gång, men de får vänta tills imorgon så att allt hinner o torka ordentligt.

JEMPA HJÄLPER TILL FÖR ATT MASKERA TAVLAN. HÄR FÅR MAN JOBBA HÅRT OM MAN VILL HA MAT..EN LITEN MAMMUT HANN O GÅ PÅ TAVLANOCH SÅ BLEV DET NÄR DEN VAR UPPHÄNGD.

JAG BÖRJAR TRO PÅ GUD ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-09 Tid: 21:58:33
Ja, det börjar jag faktist. Klockan är halv tio och ALLA, jag repeterar, ALLA våra barn sover. Och nej, vi har inte drågat de. De har bara somnat. Alldeles av sig själv. Vad ska vi hitta på nu då när vi inte har barn o ta hand om ?


FARLIGT BESÖK, BLOD OCH TATUERING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-09 Tid: 21:44:36
God morgon till er.. Nej, jag skojar. Inte är det morgon inte. Jag har inte haft tid och skriva något i dag. Inte så att någon har saknat mig eler nåt, men jag har saknat o skriva faktist. Tror jag har blivit blogg peroende.
 I natt hade vi en resande Jessica som ramlade och slog sig och fick därmed näsblod. Hon skrek så mycket hon orkade, men inte för att hon hade ont eller var rädd. Hon skrek för att hon fick blod på sin blöja.  I bland är hon väldigt konstig. Så klockan fyra på natten fick jag tvätta henne och torka gålvet. Sen fick hon en ny o ren blöja, men hon var arg på mig att jag kastade den gamla. Jag var DUMMA MAMMA. Sen ville hon ju titta på PIPPI  tusende gången och vi kunde inte somna om. Vet inte om jag fick något sömn alls. Ja lite har jag ju fått i alla fall för jag berättade till mannen på morgonen vad jag hade drömt.

JAG: Vet du vad jag drömde inatt ?
MANNEN: Nej. Hur ska jag veta det ?
JAG:Jag drömde att Carmen Ly och jag var hemma och det var massa byggnadsarbetare som jobbade o renoverade hos oss. Eftersom det var jätte varmt jobbade de i kalsonger, men de klagade att det är alldeles för varmt. Men då sa Carmen Ly att de ska ta på sig trosorna i stället för då är det inte varmt.
MANNEN klappar mig på pannan: Så ja, så ja . De kommer snart med de vita skjortorna och hämtar dig.

Så sär kan man drömma när man är övertrött.

Ja i alla fall började dagen med en snabb fruckost. Efter det började jag måla tavlan, lådor och stolarna. Ska visa upp allt senare.
Klockan tolv fick vi besök av Jempa och hennes dotter. De har vist flyttat in hos oss. Hur kunde jag missa det ?
Barnen upptäckte i trädgården en farlig gäst. Oj vad de sprang o skrek för att vi skulle komma.

FARLIGA GÄSTENBarnen spanade tyst på igelkotten säkert en timme. Sånt besök får man inte varje dag.

Det mesta av dagen har jag målat, slipar och åter målat. Så här såg det ut runt poolen.
När jag målade frågar Jempa plötsligt vad jag har på armen.
JAG: Jag har taturerat mig.
JEMPA: Ahah och vad betyder den märken då ?
JAG: Ja , det betyder evig kärlek, lycka, rikedom, visdom och allt annat gott. Det är en Estnisk märke.

Bästa tatueringe någonsin och helt smärtfri dessutom.Tessy har varit lite arg i dag för hon vill krypa, men det har inte gott så bra. Sen har hon vägrat o sov och varit almänt lite irriterad. MANNEN säger att hon övar o bli kvinna..

Här fick jag några bilder på henne i alla fall med ett leeende.

TITTA MAMMA, JAG HAR HÄNDERDE ÄR MUMMS-MUMMSDET HÄR VAR ROLIGT
Och Jesica har lekt med Carmen Ly och Stella hela dagen och sprungit runt halvnaken med morgonrock på. Själv tyckte hon att hon var så himla fin. Sen hittade hon en telefon och ville ringa till någon. Säkert tomten för att lägga en stor beställning på julklappar.

TIIA VAD JAG HARKAN MAN STÄNGA AV MAMMA MED DEN ?
Ps hoppas det funkar snääääla
mannenJahah så där har vi haft det. Jag har målat, gjort krusbärs tårta, lagat mat och sprungit efter barnen. MANNEN har gått runt och klagat på mig att jag har dragit i gång målningen när jag inte har tid för egentlign skulle jag ju ta hand om honom. För vem skulle annars göra det ? Och en man måste det tas hand om för de är väldigt delikata och sköra  varelser som måste tas hand om 24 timmar om dygnet.

ps
så är det
mannen

 Ska nu fixa kaffe till min kung och sen lägger jag ut bilder på saker jag har målat.


VI GÖR DET KORT O SMÄRTFRITT I DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-08 Tid: 23:00:54
Eftersom det är sommar och många har semester och de flesta vill inte läsa mitt babblande då¨gör vi det kort o smärtfitt i käll.
 1. BIL JÄVEL(ja jag har rätt o svära i dag) har gått sönder och i HELA ÖREBRO LÄN finns inga hyrbilar. Ja vem sa att man behöver mat ? Ingen bil=ingen handlande.

2. Jag har myggbett över hela kroppen. Anledning till det är att kloka jag kom på klockan nio på kvällen att jag ska börja måla låder till pysselhyllan. Klokt va ?

3. Jessica fick värmeslag och som hela 4 timmar på dagen. resultat ? I natt ska hon dansa och hoppa hela natten.

4. Hästen har varit här och ätit den sista vi hade.

5. Mannen har fortsätt med sina inredningsideer , men inget har toppat korven i taket.

 Så där . Hoippas ingen tog skada av det.

ps
Det är som vanligt här jempa äter oss ur huset och kadri är förvirrad.
mannen


VAD BRA DET GÅR FÖR OSS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-08 Tid: 11:40:41
Jahah, nu var det dags igen. Bilen som vi fick hem från verkstan 3 veckor sedan har gått sönder igen. Fråga mig om jag är trött på bil jäveln. Ja jag får faktist säga BIL JÄVEL idag. 5 år gammal bil och en total skrot.
Hoppas det går bättre för er.


8:E AUGUSTI LATMASKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-08 Tid: 09:20:49
God morgon. Latmasken, jag, har sovit för länge och nu är det brottom. Ska fixa barnen och sen blir det loppis.
Vad ska ni göra i dag ?


HAR DU BAJSAT PÅ DIG ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-07 Tid: 23:47:19
Jag måste bara snabbt berätta om det här också.
När vi var in i en lada och flickorna gjorde smycken säger mannen att Jessica har bajsat på sig. Jag svarar att det har hon kanske.
Då skulle modiga mannen titta( ja han skulle titta !!) och frågar Jessica: ``HAR DU BAJSAT PÅ DIG ?``
``JA DET HAR JAG; MEN JAG HÅPPADES ATT DU INTE SKULLE MÄRKA``säger en kvinna i 40 års ålder när hon går förbi...


MEDELTIDS MARKNAD I ARBOGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-07 Tid: 22:47:23
I dag har vi varit i Arboga. Medeltids marknad är ju roligt. Man får se massor av gamla saker och människor klädda i i vackra långa klänningar. Man kan ju tro att man åker till medeltidsmarknad för allt det där. Men inte vår mupp familj.
 Dagens höjdpunkt för mannen var  all  god mat de sålde där. Han har till o med släpat hem en korv som inte ska stå i kylskåpet. Och vart tror han lägger en sån då ? Hängande i kökdstaket. Heminredning i hög nivå.Sen har han lyckats med något ännu värre i dag, men det sparar jag till i morgon för annars blir den här inläggen för lång. Jag säger bara att i år blir det ingen jul.

Att mannen inte blev road av tanter i långa klänningar, trollkarlar och allt annat runt marken kan man kanske förstå , men vad tror var barnens höjdpunkt i dag. Leka i en vanlig lekpark. Helt otroligt. Kunde vi då inte ha stannat i Hällabrottet ? Nej, muppfamiljen åker till Arboga för att  leka i en lekpark.

SÅ DÄR GLAD BLEV HON NÄR HON SÅG LEKPARKEN. TÄNK OM HON KUNDE VARA LIKA GLAD NÄR HON SKA STÄDA RUMMET.


DÄR TOG DET STOP. ORÄTTVIST O VARA LITEN
Ja lite ville de ju titta i alla fall.

DE VAR MED I EN VANDRING.DE GJORDE SMYCKEN O VÄSKOR

ÅKTE TRÄ HÄSTOCH ÄVEN EN RIKTIG HÄSTJESSICA BLEV SÅ IMPONERAD AV HÄSTAR , MEN TORDES INTE RIDA. DÄREMOT TYCKTE HON ATT DEN SVARTA RID HJÄLMEN SKULLE HON TA HEM. EFTER ETT TAG FICK VI HENNE PÅ HÄSTEN FÖR PONNYN VILLE HON INTE SITTA PÅ. DÅ FICK JAG HÅLLA I DEN STORA TJEJEN SOM RED DEN STORA HÄSTEN OCH HADE TUMMEN I MUNNEN HELA TIDEN....CARMEN LY FICK VARA MED TROLLERIFÖRESTÄLLNINGEN. TROR NI ATT HON VAR STOLT ??

FIN MUSIK FICK VI HÖRAOCH SMAKA ANNORLUNDA MAT- TUNNBRÖD MED GRILLAD KÖTT OCH KÅLSALLADRIKTIGA MUPPAR ETT OCH TVÅ.. VÄRRE KAN DET KNAPPAST BLI


VI KOLLADE RUNT PÅ MARKNADEN O HITTADE MASSA VACKRA SAKER

I DEN HÄR BUTIKEN VILL JAG BARA HA ALLT...MANNEN HADE MED DEN HÄR LILLA STOLEN OCH VARJE GÅNG VI ANDRA VILLE GÖRA NÅGOT ELLER TITTA I EN BUTIK SATT HAN PÅ DEN. TROR NI ATT FOLK SKRATTADE ? SA JAG ATT VI VAR MUPPFAMILJ ?

HÄR SNOR JESSIC HANS VÄRDEFULLA STOLJA KANINEN FICK FÖRJA MED SÅ KLART OCH LILLASYSTER MED. FAST HÄR SER HON INTE KLOK UT.

MANNEN SA TILL MIG: VAD HAR DU TAGIT PÅ UNGEN NU DÅ ? RÄCKER DET INTE ATT VI ÄR HENNES FÖRÄLDRAR ? STACKARS BARN
JAG: PAPPSKALLE DET ÄR JU VINDEN SOM GÖR SÅ


Vi hade mycket trevligt och vi fick se trollkarlar, hycklare och prinsessor. Barnen fick måla, pyssla och klätra. Vad mer kan man önska ? En kall öl sa mannen , men han fick ingen för han fick ju köra oss för jag har ingen körkort fortfarande.

Vi kom hem vid femtiden och då var Jessica så trött så hon la sihg på gräsmattan o sov.Jag började baka rabarberpaj och mannen fick sin kalla öl. ÄNTLIGEN !!! 
En halvtimme senare fick vi gäster och fortsatte med vår kväll tills nu när vi har kastat ut alla och det är bara jag och mannen som är vakna.

 Det hände så mycket roligt i dag, men jag ska inte tortera er mera just nu. Nu blir det kaffe och jobb. LUCKY ME.

ps
Börjar jobba på måndag HURRA äntligen lite lungn och ro. Vem orkar med semester i det här huset.
Har kommit på att hon kan lukta sig till tråkiga affärer som tex kläder och sånt trams. Sånna ställen är lika spännande som att se färg torka( fast det är roligare med färg). Dessutom kommer det inte massa konstiga fråger man måste svara rätt på.
mannen


7:E AUGUSTI - MUPPFAMILJEN ÅKER TILL ARBOGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-07 Tid: 09:44:50
I dag ska muppfamiljen(vi alltså) åka till Arboga. Vi ska även kidnappa två av Carmen Lys kompisar så att det blir totalt 5 barn och 2 mupp föräldrar. Barnen kommer o få det så roligt. Vi föräldrar ? Det får vi se.

Dagen har börjat bra och vi har fått våra härliga stunder.
Jag och mannen äter frukost när Jessica vill titta på PIPPI. PIPPI är hennes favorit just nu. Ja, bor man i Villa Villekulla då måste man nästan tycka om Pippi....
 Då vill Jessica att jag skulle ta på filmen , men jag fick inte röra fjärkontrollen.
Då säger jag till MANNEN:  Jessica verkar också tro att jag är en häxa och kan ta på filmen utan fjärkontrol.
MANNEN: Ja, ja säger inte emot.
JAG: Vad snäll du är.
MANNEN jätte stolt: Ja, jag vet

Efter en stund har jag provat klänningen som jag köpte häromdagen och det sitter inte bra över bröstet.
JAG: Men titta den täcker ju inte brösten.
MANNEN: Ja, du har väl för stora.
JAG: Men hur gör de som har silikon då ?
MANNEN: De har väl lite fastare tuttar och silikon hänger o slänger väl inte så.
JAG: Va ? Så jag har taxöron ?
MANNEN knäptyst: Nej då älskling. De är perfekta. Men Tessy har bara lånat de just nu.
JAG blänger bara på honom och försöker o komma på ett straff. 5 timmar på Marieberg skulle han kanske ändra sig.

Efter en stund frågade jag manen: Vet du vad som kommer den 20 augusti ?
MANNEN tittar frågande på mig: Nej.
JAG: Men gissa
MANNEN. Vänta nu. Kommer det barn ? Men du är ju inte gravid så det kan väl inte vara de.Då vet jag inte.
JAG: Gissa
MANNEN: Är det ikea KATALOGEN SOM KOMMER ?
jag: NEJ
mannen: Men det är en katalog ?
JAG: Ja
MANNEN: PANDURO ?
jag: jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
MANNEN: Jisses( o skakar på huvudet)


Nu ska jag plocka i hop barnen, ta mina taxöron och min mupp till man och åka till Arboga.

 Hoppas att ni får en trevlig dag. Och glöm inte att det är fredag och då ska man ta det lugnt.
 Kram Kadrips
frukost i stillhet pyttsan
mannen


NATTAMÅL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-06 Tid: 23:57:29
Nu har jag jobbat klart för i dag. Vi har även ätit macka och druckit 10 koppar kaffe. Ja, jag vet inte nyttigt.Men vem sa att livet ska levas nyttigt.
 I morgon blir det Arboga och medeltidsmarknad. Sen på kvällen ska jag  baka en stoooor paj. Någon som har vägarna förbi  ca 23.00 i morgon kväll får ringa på. Då får  man smaka på en varm paj.
Nu ska jag faktist vara så otrevlig så jag säger tack för i dag och går o lägger mig.
Om en stund alltså. Innan dess ska jag plocka i trädgården, tjata med mannen och fixa allt annat onödigt som att borsta tänderna och tvätta sig.
Och du som läser det här och är fortfarande vaken: GO OCH LÄGG DIG !!!!
KRAM KADRI


FYND FRÅN LINDEX

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-08-06 Tid: 22:33:08
Resultat från tisdagens shopping. Halva REA priset på LINDEX.


KLÄNNING TILL LILLA MIG FÖR 98:50
ÄNNU MERA TILL MIG PRISER 19:50 OCH 25 KR


TILL TESSY. 10 KR OCH 19:50. HON KOMMER O BLI SÅ SÖT I DE.STROMPOR 10 KR
SMINK OCH HÅRGELE TILL CARMEN LY. 10 KR OCH 19:50SÅ DÄR. DE HÄR GREJERNA HAN JAG HANLA MEDANS MANNEN HÅPPADE UPP O NER OCH TJATADE OM HANS SPEEDWAY


LOPPIS, GLASS OCH MAGONT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-06 Tid: 20:20:35

Dagen har blivit helt annorlunda än vi planerade. Vi hade tänkt o åka till stadsparken men på grund av en flickas beteende blev det inte av. Carmen Ly spenderade dagen med en kompis och nu ska de sova i tältet över natten.
Vi andra åkte till Lithels för att köpa billigt korv. De har fabriksförsäljning där, men inte var det så billigt inte. Jag tycker att det är billigare på Netto och Lidl. Mycket folk var det och det var även kö utanför. Vi fick ju åka dit 2 gånger för första gången hade vi inte plånboken med.
När vi skulle gå ur bilen frågade mannen: Har du min plånbok ?
Jag: Nej
MANNEN: Men du hade ju plånboken i går.
JAG: Nej det hade jag inte för i går var vi hemma hela dagen. Jag la din plånbok på hyllan i förrgår och sa det till dig.
MANNEN: Förrgår ? Förväntar du dig att jag skulle minnas något du sa 2 dagar sedan. Skärp dig kvinna.

IDIOTERNA(VI OCKSÅ) STÅR I KÖ FÖR ATT KÖPA FALUKORV SOM KOSTAR PRECIS LIKA MYCKET SOM PÅ ICA.

Efter vi hade åkt fram o tillbaka för att hämta plånboken och handlat det lilla vi handlade åkte vi till loppis. Det var en liten loppis på vägen och sen var vi även på Navet. Vi hittade absolut ingenting. Jag har väl fulare saker hemma så att köpa deras var ju meningslöst. Fulare än vi har det hemma kan man knappast få...
 Vi var också i den lilla inrednings butiken på vägen till sköllersta. De har ju så fantastiskt fina saker. Om jag förstog rätt var det butiksägrens pappa som snickrade de vakra lamporna och möblerna. Verkligen fina saker. Jag får skärpa mig och råna en bank. Vad är det för latande.
 Efter besvikelsen att jag inte hittade något på loppis och att mannen vägrade köpa en spegel för tusentals kronor dränkte jag min sorg i glass på Sveas. GOTT.


TESSY PROVAR GLASS


SER VIST LITE OROLIG UTMAMMA VISST ÄR JAG FIN ?


HAR JAG NÅGOT PÅ ANSIKTET ?Vi försökte också o vara på auktion i Hallsberg men Jessica blev arg för hon inte fick någon korv. Men i våran familj betyder nej att man inte får saker och det är bara o lyssna. Hon fick ingen korv, men hänsyn till andra som kanske inte uppskattar en skrikande tvååring åkte vi hem. 

PUSS PÅ DIG LILLASYSTER

MAN MÅSTE JU PETA MED FINGRET HUR FÅR MAN ANNARS `´DOCKAN`` O SKRIKAORSAK TILL MIN MAGVÄR. DET STÅR INGENSTANS ATT MAN INTE FÅR ÄTA 5 KG BÄR PÅ EN GÅNG.JAG KRÄVER ATT FOKL SÄTTER UPP VARNINGSKULTAR PÅ BÄRBUSKARNA.
 
Väl hemma tog vi en promenad till vår gamla granne för att plocka bär. Nu ska det bakas. Mannen varnade att jag inte skulle äta massa bär men jag försökte o vara kaxig. Resultat- jag har fått ont i magen. Tror ni att han skrattar nu ? Ja, det gör han.
 Nu  ska jag fixa lite kaffe , tycka synd om mig själv och sen ska jag jobba.

ps
Konstigt att hon aldrig lyssnar på den som VET.
mannen 
         DET ÄR FARLIGT O BADA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-06 Tid: 09:20:15
Vi har badat våra barn nästan hela deras korta liv. Men jag har upptäkt att det kan vara farligt. Det minskar tydligen deras hjärnkapacitet.
 I dag ville Carmen Ly duscha med mig. Och in i duschen frågar hon plötsligt: ``Ska man inte tvätta sig innan man duschar ??``
 Jag bara såg det framför mig hur man först går o badar o tvättar sig och sen går o duschar.
 Jag frågade så klart vad hon menar och vad ska man göra i duschen annars. Då svarade hon att man ska raka sig i duschen, men hon får ju inte raka sig så det var väl lite onödigt o  duscha.
 Jahah. Varm vatten i badkaret har vist kokat hennes hjärna lite för mycket. I går hade hon inga väggar i sitt rum och i dag ska man tvätta sig innan man duschar. Det blir bara bättre o bättre.


6:E AUGUSTI VI HAR BLIVIT TONÅRINGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-06 Tid: 09:12:42
God morgon !
I dag är det soligt o varmt och vi ska åka till Stadsbarken o bada med barnen. Ska försöka o njuta lite de sista varma dagarna för snart börjar skolna och då har man inte tid o göra såna utflykter.
 Men jag har en stor bekymmer. Både jag och mannen har fått små tonårsfinnar. Jag har fått 2 stycken i anisktet och han har fått en på magen. Vi har vist blivit tonåringar igen. Vad hemskt. Tonårsåren var verkligen inget för mig och nu är jag tillbaka i detta värld med finnar. Undrar varför de har kommit  ? Har inte haft såna på många år.
 Hoppas att det stannar vid några finnar för att bli tonåring allt om igen har jag verkligen ingen lust med.
  Önskar er en fin torsdag.
 Kram Kadri


DRÖMKÅKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-06 Tid: 00:47:45

Jag har jobbat o mannen har tittat på filmen DRÖMKÅKEN. Vissa har det lyxit.Jag kollade lite grann o förtstog direkt att det är ju vårat hus de visar och mannen i filmen är inget mindre än min man. Inte sant ? Han tror också att han kan en massa men när det kommer till kritan vet han inte ens hur man slår i en spik. Och höjd rädd är han också
Män verkar leva i en drömvärld var de tror att de är kungar när i verkligheten de är inget mera än hjälplösa får som inte kan leva utan takkor.
Nu måste jag plocka det sista o sen lägga mig.I morgon ska Fåren tas till bete och 3 små lamm vill ha pannkakor.
God natt till er.
Kram KadriVad har hänt med vår emerit familj ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-05 Tid: 21:48:53
Nu har sista gästerna gått. Jag har plockat in maten, fyllt diskmaskinen och fixat allt i ordning. Har hunnit o tvätta vardagsrumsgolvet och ska nu försöka söva barnen. Sen ska jag o mannen dricka kaffe och jag ska börja jobba. Mycket o göra i natt. Det är inte bara bloggen som har blivit lidande, det är även jobbet.  Att flytta o renovera tar all tid man har och även den tiden som man egentligen skulle sova..
 I dag har mannen målat nästan hela dagen medas jag har burit grejer. Klockan tre fick vi hjälp av Veronica och hennes dotter med sin man och vid fyratiden kom även Jempa med sin dotter. Vad mycket folk som besöker oss senaste tiden.Vad hr händ med vår emerit familj ? Det har varit perioden när ingen kommer hit i flera månader, men nu plötsligt har vi besök flera gånger i veckan.
Riktigt trevligt är det ju  faktist och roligt är det med. De flesta skrattar ju åt mannen min för han har verkligen mycket för sig med sina hundar, farbror Bosse och naveldansen. Fast jag tror han hittat en till i dag som tycker att det med kontrakt är en bra sak. Mannen min säger nämligen att vi har skrivit ett kontrakt när vi träffades o där står i stort sett att han inte ska göra något i hemmet.
 Det kan vara farligt för en värld med två Thomas. En sån värld  kan bara gå under. Globalupp värmning är väl ingenting i jämförelse.
 Jag är så himla dålig på o fråga folk om man får ta kort på de. Det är ju inte alla som vill visa sig på en blogg. Så ni tror säkert att jag har lossaskompisar för jag visar aldrig bilder på mina vänner. Då får det väl bli så. 
 Jag bjuder på en bild på maten i alla fall. En riktigt stor pluss o ha kompisar är att man får laga mat åt de. Först ska jag lura hit de och sen ska jag mata de feta så de blir fast.. hahaha
 Har  tyvär inte haft  tid o ta kort på barnen i dag, men jag lovar o berätta alltroligt spm har hänt i dag lite senare. Säger bara så myckt att Carmen Ly har gråtit i två timmar för att hon inte har väggar i sitt rum. Helt obegripligt för hon har en vanlig rum med tak , golv och hela 4 väggar.
 Nej, men nu måste jag cervera kaffe för det står i kontraktet.
5:E AUGUSTI VATTEN MJÖLKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-05 Tid: 10:09:45

 God morgon. Sol o värme i dag. Och vad tror jag ska göra i dag då ? Inte blir det bada o sola i alla fall.
Jag ska bära grejer hela dagen och klockan tre kommer Veronica med sin dotter o hennes man för att hjälpa oss flytta stora bokhyllan och min käraste. Kärasten måste kopplas ihop igen och jag är inte så bra på alla dessa kablar som ska in o ut överalt. En riktig dataidiot här . Jag tror inte att de vet vad de har gett sig in på. Bokhyllan är så tung så att huvudet håller på o explodera när man försöker o lyfta den.  Då sa jag försöker. Vad kommer o hända om man då lyfter den ?
  Jessica sover fortfarande och vi är tacksammaför det. I går somnade  hon halv åtta och jag kände på mig att hon inte kommer o sova hela natten. När jag och mannen gick o la oss halv ett han vi inte mera än komma till sängen när Jessica kom med Carmen Lys foppatoffler i handen o sa: ``JA HITTA NOONA ```.  Hade hon letat efter de i sömnben ? Vart hade hon tänkt o gå med de ?
  Mannen försökte o titta på tv med henne för Tessy hade också vaknat och ville ha mat. Så klockan ett på natten hade vi full fart i huset. Det var bara Carmen Ly som hade förståndet o sova.
 Jag tror att barnen somnade klockan tre så vi föräldrar är lite trötta i dag. Men det har vi inte tid med.
 Vi har precis ätit frukost och mannen har klagat att mjölken smakar konstigt. Då kom jag ju på att jag hade blandat vatten o mjölk för att göra chai latte, men det blev inte av. Så stackaren har druckit vattenmjölk o tordes inte säga något. Ja så kan det gå...
 Nu ska vi börja måla, städa, bära saker, jobba, ta hand om barnen, tvätta, bära möbler och om vi har tid över ska vi försöka äta  o andas.
  Ni som har tid ska definitivt gå ut o njut av den fantastiska vädret. Jag tycker synd om mig just nu.
 Kram Kadri

På COOP igår. Jessica är alldeles för stor för kundvagnen, men hon ville vara bebis o sitta där.Men hennes fötter gick ju över kanten o slog Carmen Ly i ansitet hela tiden.Så nu gick det bättre

STACKARS MANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-04 Tid: 22:49:54
I dag kom mannen hem tidigare och vad fick han för det ? En tur till vårdcentralen och  till Marieberg. Stackaren. Nästa gång vet han bättre o kommer inte hem för tidigt.
 Jessica är född med säte och vi(ok jag)har varit lite oroliga från början. Jag är ju orolig för allt. Om barnen inte dör av hjärtfel, svininfluensa eller plötsligt spädbarns död då är det cancer. Ja, jag vet jag är nojjjig.
  Saker o ting blev ju inte bättre när hon började gå väldigt sent och hon sätter inte foten rätt o trampar fötterna innåt. Specielt vänstra foten. Vi fick träffa bara en sköterska i dag. Måste säga att hon var väldigt otrevlig och vi fick inte ens komma in i rummet. När jag skulle visa till henne hur hon trampar på foten sa hon bara irriterat att det har hon redan sett. Det känndes som vi störde henne och hon trodde nog att vi var löjliga. I alla fall sa hon att det skulle växa bort, men vi skull komma tillbaka när hon började ramla annorlunda. Ja alla 2 åringar springer o ramlar ju hela tiden, men hon skulle då tydligen ramla på sin egen fot på något konstigt sätt. Vi får väl hålla koll på hennes fötter.
  Efter vårdcentralen tankade JAG bilen(en lång historia, tydligen har jag blivit blond in i hjärnan också) och vi åkte till Marieberg. Jag gjorde några fynd och mannen tjatade hela tiden att klockan går och hans älskade SPEEDWAY börjar klockan sju.  Tydligen slutar  jorden o snurra om han inte ser den och det vill vi ju absolut inte.
 Resten av kvällen har jag spenderat i telefon och drägglat samtidigt vid dator när jag har tittat in i div. hemsidor med fantastiska möbler. Någon som har en lott över med stora vinsten ?
 I morgon blir en lång dag så jag ska försöka o hinna jobba lite nu i kväll. Får se hur länge jag kan hålla mig vaken.
  
God natt o tusen kramar
Kadrips
ränna runt som en panikslagen värphöna har hon tid med.
Marieberg är lika kul som tandvärk.Jag menar hur kul är det med klädbutiker. Det räcker med en så har man sett alla. Tro fasen att jag vill hem. Fattar inte hur jag hamnade på marieberg lurad som vanligt.
mannen


 


OK DÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-04 Tid: 22:27:32
Ni ville se hur mitt hår blev och jag sa att jag inte ska visa upp det, men OK då. Så här blev det..JAG FÅR BO KVAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-04 Tid: 15:43:08
Nu har jag klippt gräset färdigt så jag får bo kvar ett tag till. Ska fixa barnen i årdning för vi ska åka till vårdcentralen. Vi hörs senare.

OBS ! VILKEN HÄRLIG SOMMARVÄDER DET ÄR I DAG !!!!!!!!!!!


MAMMABLOGGARNA NERLAGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-04 Tid: 13:59:37
Vad hemskt. På grund av nätmobbning har www.mammabloggarna.se  lagt ner sin sida. Verkligen tråkigt.
Att fålk inte vet hur vuxna människor ska betee sig.. Det förekomm lite elaka kommentarer ett tag sedan här också och jag funderade o sluta blogga. Man vill ju inte att ens barn ska bli drabbade. Håppas att de reder ut det och får fram vem som ligger bakom mobbningen. Tycker bara så synd om de som har blivit drabbade.


60 ÅR I SAMMA ARBETSPLATS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-04 Tid: 13:41:19
Har precis läst i NA om en kvinna som har haft samma jobb i 60 år. Hon har drivit en hatt affär i Kumla.
Kvinnan i fråga är nu 74 år gammal o tänker inte sluta jobba ännu.
Helt otroligt tycker jag. Jag skulle ha tröttnat länge sedan.
De flesta av oss drömmer väl att en dag behöver man inte arbeta, men inte hon inte. Hon vill jobba så länge hälsan tillåter. Vilken otrolig människa hon måste vara.
 Och att hon orkar o gå till jobbet varje dag. Jag känner mig så himla lat just nu.EN PUSS ÄLSLING ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-04 Tid: 10:02:21

Mannen hade frågat hela kvällen om jag kommer o klippa gräset. Och när vi skulle lägga oss halv ett trodde jag att jag skulle få lugn o rå i detta ämne, men ikke.

MANNEN: Hinner du klippa gräset i morgon ?
JAG:Men jag har ju redan sagt ja 300 gånger.
MANNEN: Nej, bara 299 gånger. Så kommer du hinna klippa gräset imorgon ?
JAG: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA(måttligt irriterad)
MANNEN: Jag bara kållar. Du vet att annars får du flytta.
Jag: O vad rädd jag blir.
MANNEN: Jag vet. Puss ?
JAG: NEJ
MANNEN: Men en puss måste jg väl få. Jag som har varit så snäll.
JAG: NEJ
MANNEN. EN PUSS annars kommer hundarna
JAG: OK OK OK OK (panikslaget) PUSS. Är vuven nöjd nu ?
MANNEN: Vuv,Vuv.....4:E AUGUSTI KISSANDE BLÖJOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-04 Tid: 09:01:10
God morgon !
 Vi har varit vakna redan 3 timmar, men det har varit lite kaotiskt med flygande flingpaket och kissande blöjor.
 Nu ska slaven(läs:jag) gå och klippa gräs annars får jag flytta.


VEM IMPORTERADE DESSA BARN ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-03 Tid: 22:32:27
Jag måste erkänna att jag är ytterst tveksam att de 3 varelser som är inneboende hos mig är mina döttrar. Jag förstår bara inte vart de kom i från ? De bara måste ha bytt barn på BB. Så är det bara. Undrar vad de skulle säga om man skulle ringa o be DNA test för man inte tror att man är mamman ??
 I dag har 3 av de så kallade mina barn gjort så mycket konstigt så jag får nästan skriva en bok för att berätta allt. Dessvärre har jag tyvärr ingen tid just nu för klockan halv elva på kvällen ska lilla Jessica dansa i vardagsrummet. Ja, jag sa ju att de inte var mina barn. För mina barn skulle SOVA.För de skulle vara snälla mot sin mamma.
 Jag börjar till o med bli misstänksam att barnen är utomjordingar. Att MANNEN min kommer från en annan planet vet vi ju redan, men jag hade ju hoppats att barnen skulle bli jord bor i alla fall. Men vad tänkte jag ? Det kan ju bara bli så med ett sånt man.
 


ÄNNU EN DUM BLONDIN PÅ VÄG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-03 Tid: 14:42:32
Hår färgning pågår...

UTMANING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-03 Tid: 11:00:53

Jag har fått en utmaning från förvirrade morsan o berätta 6 saker som ni inte visste om mig. Vet inte vad jag ska skriva. Käns som ni vet redan allt. Men jag försöker.

1. Jag och min man träffades i Estland i en nattklubb för pensionärer(det verkade så) tack vare min mamma. Jag tycker inte om o gå ut , men min mamma nästan skällde ut mig och släpade mig dit för hon ville inte gå ensam.

2. Jag flyttade till Sverige i 28 augusti 2003. Så det blir 6 år nu.

3. Jag har 6 bröder, men har ingen kontakt med de.

4. Jag har varit familjehem i fyra år.

5. Jag lider av separationsångest. Kan inte kasta saker och ändra saker. Kan inte bestämma om det var bättre förr eller efter så i bland får man ställa tillbaka möblerna i samma ställe och måla om igen. MANNEN har velat o mörda mig mer än en gång.

6. Om mannen skulle gå med på det skulle vi ha 40 barn. Jag är så himla barn kär och får aldrig nog av barn.

Så där så. Utmaning aklarad.

Juste jag skulle ju utmana vidare. Du som har läst det är nu utmanad. Försök inte komma undan !!!COULD I BE ANY CUTER?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-03 Tid: 10:16:333:E AUGUSTI TOALETT BEKYMMER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-03 Tid: 09:28:19

God morgoon.
Det blev inget bloggande, inget jobbande eller ingen städande i går kväll. Jessica vägrade o såva, men jag hade tydligen inga problem med det. Jag hade tydligen somnat bredvid henne på soffan.
Plötsligt kände jag hur jag fick ont i huvudet. Ja, jag hade ramlat av soffan. Hur patetiskt får man vara ? Bar då Jessica till våran säng för MANNEN är på jobbet i 2 dagar och jag hatar o såva ensam. Så mina stora hjältar i natt fick vara en 2 åring och 20 tända lampor. Jag är en modig kvinna.
 Men jag har en mycket större problem än mörkret. Jag har nämligen toalettproblem. Kompisens dotter var här i går och hon lyckades göra något med toalettstolen så det rinner vatten hela tiden. Kanska irriterande o lyssna och dyrt också. Man vill ju inte att Vattenfall ska också  ha firmafest på vår bekostnad.
Nu är det så att jag är kvinna med alla dessa bokstav. Jag vet inte ens hur en skruvmeisel ser ut. Vad ska lilla jag göra nu då ? MANNEN passade ju på o åka bort och kommer inte hem innan tisdag . 2 dagar med rinnande toalett är kanske inte det trevligaste och billigaste. Jag har försökt o prova med 4 saker(det är ju mer än 3 i alla fall) och jag tycker att jag har då gjort allt jag kan:
1. Jag har ringt till mannen och skält ut honom att han aldrig kan vara hemma när något händer. Tidsplanering heter det svarade han.
 2. Jag har tittat på toalettstolen och sagt till den att den ska bli hel igen. Men den lyssnade inte på mig. Den måste vara av manlig art.
 3. Jag har försökt o fixa den genom o ta en stor metall grej(vad det heter har jag ingen aning om) och ponkade lite på sidan. Hel blev det ju inte. Konstigt tycke jag.
 4. Som sista utväg ringde jag till mannen igen och klagade över toalettstolen. Men han vägrade o flyga hem o fixa den. Och han kalar sig för SUPERMAN.....

HAN FÅR LIDA PIN NÄR HAN KOMMER HEMps. Jämställhet. pytsan.
MANNEN
ps. Jag har mobilt internett i lastbilen så hon kommer inte undan.
DSBYT O KÖP FRÅN KOMPISAR !!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-02 Tid: 21:37:58
Jag har kommit hem i dag med lite fina saker som jag har fått köpa för kompis pris. Bästa sättet o fynda tycker jag. Ja, jag är ju håpplös fyndare.

Vi har köpt lite saker från Jempa och en del fick vi några veckor sedan och i dag hämtade vi resten.

Det blev 2 natduksbord som vi ska ha i vardagsrummet. De kommer från PK design och var inte gratis tror jag.
                en stor lykta från INDISKA
                en stoooor fat som är köpt på NICE i Marieberg
                en rosa kudde
                en stor svart spegel
                och lite regnkläder till Jessica

Allt var så billigt så jag kan inte ens säga det högt. Säger bara så myket att man får inte ens regnkläderna för de pengarna.


2 VITA BORD SOM JAG HAR NU LAGT BREDVID SOFFAN.
LJUSLYKTA HAR INTE FÅTT SITT PLATS ÄNNU.

NYA HALL SPEGELN. DÄR KOMMER JAG KÅLLA OM JAG TÖRS O GÅ UT.


FATET KAN MAN LÄGGA PÅ BORDET ELLER HÄNGA UPP. HAR INTE BESTÄMT MIG ÄNNU.
EN TILL ROSA KUDDE. JAG HADE REDAN EN LIKADAN. JA, JAG ÄLSKAR KUDDAR


REGNKLÄDER TILL JESSICA

Visst är de fina ? Vilka snälla kompisar jag har.
Carmen Ly har fått massor av kläder från Veronica, men hon kan inte bestämma sig om hon kommer o växa mera i det här livet eller ej så hon har inte bestämt vilka kläder hon kan ha. Ska visa upp de så snart jag har fått det in i hennes huvud att hon kommer inte bli 128 cm resten av livet .
 Jag vet inte ens om jag har tackat Veronica för kläderna ännu. Det var kaotiskt som vanligt när hon var här. Så TACK, TACK.

 Får försöka o lägga Jessica nu så vi får se om jag bloggar senare. Är ensam hemma i dag så E.ON kör på....


EN 86 CM RÅTTA.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-02 Tid: 21:20:52
....har varit i flingpaketet.2:A AUGUSTI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-02 Tid: 08:30:49
God morgon till er. I går han jag inte ens med hälften och jag kom till sängen klockan ett. Behöver jag förklara att jag är trött ? Knappast.
 Har nu lagt ut lite annonser här. Får se om det finns intresse . Första gången jag lägger ut saker här. Får ta saker till loppis eller lägga ut på blocket annars. Har massor kvar o sälja. När man ska flytta eller storstäda då uptäcker man verkligen hur mycket man har samlat på sig. Och vem har köpt allt det där ? Jag skyller på MANNEN...
 Måste nu börja jobba för det har jag helt gjömt bort med flytten.

BILDER FRÅN IGÅR. Barnen älskade verkligen den tomma rummet och samlade ihåp alla kuddar de kunde  hitta. Jag tror de lekte med kuddarna över 3 timmar. Vem sa att barnen behövde leksaker ?PATETISKA MANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-02 Tid: 00:39:27

Vi har haft så mycket i dag. VI FLYTTAR ! Så det är saker överalt och jag springer runt som en lyckling utan huvud. Om ni vill se hur det ser ut då är det bara o komma hem till oss.
Jag skulle ta hand om barnen, laga mat, packa  och flytta möbler. Det hjälpte tyvär inte o försöka trolla.
MANNENS prioritering nummer ett och den enda han han med var o fixa TV. Det tog honom 6 timmar, men resultat : INGEN FUNGERANDE TV. Han har dansat runt Tvn hela dagen. Ingen hjälp av honom överhuvudtaget. Ja och varför tror ni att TVn var så viktig ? Ja inte var det för att barnen vill se på BOLIBUMPA eller att jag vill kanske kålla på något. Det var ju för att det var SPEEDWAYT idag. Och det får ju inte en man missa.. Det är lika med döden o missa en tv sändning.
 Som sista utväg kidnappade han Carmen Lys Tv och satt sig i ett halvtomt före detta vardagsrum. Jag gick o satt en napp i hans mun. Jag tyckte det passade honom perfekt. Vad tycker ni ?

 Ska lägga ut lite annonser med grejer jag har rensat . Det blev en hel del. Får se när jag hinner o lägga ut det. Det tar ju mycket tid o ta hand om den stora bebisen.

OCH SÄGER HAN ÄLSKLING TILLRÄCKLIGT MÅNGA GÅNGER DÅ TROR HAN ATT HÄXAN ÄR INTE FARLIG LÄNGRE.VILKEN SJÄLV FÖRNEKELSE !ps.
om jag kunde så skulle jag ta bort dessa elaka och osanna påstående att speedway inte är viktigt. datorer och el prylar ska bara fungera. Men min älskling förstår mig inte fattar inte varför. Ibland är hon en stor gåta. Nu måste jag smöra och säga ÄLSKLING riktigt mycket så hon gör kaffe åt mig imorgon
mannenJAG=HÄXAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-01 Tid: 09:20:58
Mannen tycks visst tro att jag är en häxa. Ja det kan väl hända att jag ser ut som en , men han förväntar även att jag ska kunna trolla.
 Här har vi några dagliga exempel.
1. Han börjar grilla och det ser ut som det ska börja regna. Då ropar han på mig och förväntar att jag ska göra något. Vad då ? Jag har ju försökt o dansa bort målnen, men jag misslyckades.
2. Han säger att han har blivit fel. Blivit ? Ja och vad ska jag göra åt det ? Han tycker att jag ska banta honom. Hur då ? Jag har försöt o stoppa nålar i wdoo dockan, men han förlorade inte ens en gramm. Me jag tror att jag stoppade nålarna  i fel ställe för han fick ont i ryggen.
3. Han vill att jag ska ta något o lägga det i en skåp som redan är överfull. Jag försökte ju trålla med fingret, men inte hjälpte det. Skåpet var lika full för det.
4. Han vill att ja ska bära en bokhylla som väger ett tonn. Ja jag har ju försökt o trolla mig till Swartcneger, men det gick ju inte. 
5. Han tycks också tro at jag kan röra mig blixsnabbt och vara i två ställen samtidigt.

Jag måste vara den ushligaste
häxan som finns för jag lyckas inte med något.Men nu måste jag ta min kvast o flyga till loppis.


ps
lite kan man begära  av kvinnor kan eller??
mannen


1:A AUGUSTI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-08-01 Tid: 08:58:27
Äntligen lördag och äntligen augusti. Den här sommaren börjar ta sin slut snart och bäst det tycker jag för det har inte varit så fin. Och gissa vad ? I dag regnar det igen. Vi hade tänkt o åka till Askersund, men nu blir det inget. Synd för jag har sett framemot deras antikmarknad. Jag får väl nöja mig med loppis i dag.
 Morgonen har gått år kebabbakande(barnen lossades att pankakor var kebab) och lite bus. En knä har fått en ploster och en öra har blivit röd. Vad mycket de hinner med på morgonen.
 Måste nu börja klä barnen och hämta upp Jempan. Vi kanske hörs mera i dag. Vem vet...

JESSICA MED SIN FANTASTISKA FRISYR

TESSY o CARMEN LY TITTAR PÅ BARNPROGRAM


Till Gabriella