SÅ HIMLA RÄDD BLEV JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 23:56:45

Sitter här o jobbar och blötsligt hör jag konstiga ljud från altanen. Altandörren är öppen för att det ska bli lite kallare inomhus. Snåljoppen jag vill inte ta på luftkonditioneringen.
 Gång på gång hör jag samma donkande ljud. Jag tar med mig stekpannan och går  ut till altanen. Livrädd men  nyfiken och förväntansfull ser jag mig ront. Tänk om det är en tjuv och jag slår ner honom. Då är jag en hjälte. Tänk o bli en hjälte. Vem vill inte  det.
  Då står jag där i altan och hör inget, ser inget. Börjar lungt gå in i huset igen och blötsligt hör jag PLONK. Livrädd springer jag in i huset och tappan stekpannan på vägen . Vilket väsen det blev och jag lyssnar om barnen inte vaknade.
 Men jag är ju så nyfiken så jag stoppar in näsan in i altanen igen och följer ljudet och vart kommer den ? Den kommer från matbordet. Vad är det som var så skrämande ? En unklig tomflaska som gav ljud från sig.
 Ja, vilken hjälte jag är...2 VANLIGASTE FRÅGOR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 22:47:43
De här frågorna får jag dagligen. Så här kommer svaren till er nyfikna.

1. Varför har du inte rösträtt ?
   Jag är inte svensk, men det har ni väl märkt av alla mina stav fel.  Jag stavar ju som en kratta.
    Jag kommer från Estland så jag är en båtflykting. HAHAHA..,

2. Hur gammal är du ?
   Nu blir ni besvikna. Jag är en gammal tant. Fyller 28 i år.
   Jag vet ju varför ni frågar. Det är ju att min man ser äldre ut  och det  är han också.


LÄKARBESÖK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 21:26:04

Vi hade läkartid till Tessy klockan fyra i dag. Så klart hade Jessica somnat så vi fick väcka henne. Så där glad blev hon..Väl framme i vårdcentralen var läkaren försenad som vanligt. Att de aldrig kan hålla tider.

Tessy fick visa att hon kan ta en trä ring från ena handen till andra. Ja, det vägrade ju hon så klart. Läkaren bara mutrade o mutrade något för sig själv. Tydligen är den lilla röda trä biten jätte viktig. Kan barnet inte ta den från ena handen till andra är hon tydligen efterbliven. Vad snabba de är o slå på stämpel på de små. Då fick vi sitta där en kvart innan hon flyttae den lilla ringen från höger hand till vänster. Vilken lättnad för Tessy hon måste ha tröttnat på tanten som mutrade hela tiden TA DEN NU, TA DEN NU DUKTIG FLICKA.. Inte är hon någon hund inte tänkte jag. 
 Efter att hon hade visat sina kunskaper om ringbyte fick hon  tuberkulos spruta. Sprutan är gratis för oss invandrare med farlig tuberkulos i landet... Jag har aldrig hört att någon har haft det i min släkt och det var senast tre år sedan jag var i mitt hemland, men tuberkulosen flyger väl med flygpost och smittar oss. AJAPAJA. Tessy var duktig och inte ett pip kom ur hennes mun när den torra läkaren stoppade nålen i hennes arm. Inte sa hon nu inte att hon var duktig.
 Nu är vi räddad från de den här gången och behöver inte komma tillbaka innan augusti. För i juli ska de ha semester och då blir ju inte barnen sjuka och växer inte har jag fått  o lära mig. Konstig luft är det i Sverige när barnens utvekling stannar av  i juli. 
 Efter läkarbesöket hoppade jag snabt in i Lidl för att handla snabt. Ja det tog ju ett tag för jag letade efter Cola-light si så där 10 minuter . Till slut gav jag upp och gick till kassan för att betala mina andra varor. Men när jag började blocka upp varorna på bandet såg jag att jag hade  colan i korgen. Hur hamnade de där ?Tydligen är det jag som är efterbliven inte Tessy.

 Köpte i Lidl ett paket såppbubblor till barnen. Jessica ville bara dricka upp bubbelvattnet och slicka på pinnen man ska blåsa på. Det tog ett bra tag innan hon förstog hur hon skulle blåsa. Och när hon då hade lärt sig knepet tappade hon flaskan och all bubbelvatten hamnade på altan. Så kan det gå... Kvällen har gått åt målning, matlagning och barnen. Nu ska jag måla vidare, blogga , jobba och söva mina små busungar.

Glöm inte o anmäla er i morgon till veckans blogg.

 Kram KadriNY BIL IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 17:58:14
Så är det för rika människor som vi. Nu bil varje dag. HAHAHA...
 Nej, det är så att verkstan har fortfarande inte tittat på vår bil och mannen fick byta ut  andra lånebilen för den första tog så mycket bränsle så han höll på o få hjärtinfarkt när han skulle tanka. Och det är väl ingen bra idee, han som redan har en dålig hjärta.
 Den lilla bilen var den enda de hade idag så imorgon får vi ännu en ny bil. Känner mig som en prinsessa som får byta bil varje dag. Den lilla WW är ju fin men alla får inte plats tyvär.  Och jag har ju tre barn och det ä inget o göra åt precis, kan tyvär inte stoppa tillbaks en av  de. Så det får bli större bil imorgon. Får se vad vi får för något den här gången.HAR NÅGON SETT MIN ANDRA HJÄRN HALVAN ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 14:34:31
Jag och barnen skulle baka russin kakor i dag. Deras favoriter och mina med. Vi har ju bakat de många gånger.
 Men när jag skulle börja baka kom jag inte ihåg hur man gjorde de. Helt hopplöst. Det var ju socker och mjöl och ägg och..... men hur svårt kan det vara tänkte jag. För säkerhets skull ville jag titta på receptet igen, men den hade också försvunnit. Jag letade och letade, men hittade ingen recept. Jag tror jag slösade bort nästan en timme. Barnen gick bakom mig och frågade hela tiden SKA VI BAKA NU  ?, SKA VI BAKA NU ?(som åsnan i Shrek )...
 Till slut bestämde jag att vi gör kakorna i alla fall och det blir som det blir. Hur äckligt kan det bli ? Socker, ägg o  mjöl smakar väl inte så hemskt..
När då kakorna var i ugnen kom jag på.. men jag har ju skrivit upp receptet här i bloggen. Hur kunde jag glömma det ?? Jag måste ha lämnat min hjärnans andra halva någonstans för andra hälften är ju kvar. Jag tog ju på ugnen i alla fall. Det glömde jag nämligen förra gången vi bakade.
 Kakorna blev i alla fall  jätte goda och jag har stoppat i mig de flesta. Det är ju bra o nyttigt eller hur ? En bra sak är ju att nu behöver jag  ingen flytväst när vi åker o badar för den har  jag  ju  ront midjan nu.VAKRA VÄGGAR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 12:58:26
Jag vill tipsa er om en fantastisk sida som har jätte fina fotoramar, krokar, vägg dekorationer etc..samt lite vintage .
De har även de fina färgglada ramar från SILLY. 4 ramar för 289 kr .
 Missa inte Mia Suuri namn och symboler. Peace märket kostar 235 kr och är hela 35 cm bred. Fantastiskt decoration till en tonårsrum.
TILL VACKRA VÄGGAR
 Mycket inspiration och ögongodis finns det. För min del blir det inget handlat just nu, men när plånboken har blivit fylld igen då blir de rosa ramarna mina.
________________________________________________
UPPDATERING: All sortiment under BRA FÖR MODER JORD är i hela juli 15 % billigare
________________________________________________KRÅKAN VAR PÅ BESÖK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 10:48:42
En kråka flög in genom altanen in i köket tog en korvbröd och........bajsade på köksgålvet.


 
Flög sen vidare till hallen. Landade där och kållade på Tessy som log på lekmattan. Tjatade lite om vädret och sa sen HEJ DÅ  och flög ut genom ytedörren.

Alltid trevligt med oväntad besök.


30:E JUNI INGEN TIDNING, IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-30 Tid: 09:04:11
God morgon till er. Vi vaknade redan klockan sex, men Jessica har varit på så dåligt humör så vi ha bara suttit på soffan. Så snart jag försökte o resa på mig började hon skrika igen. Hon är övertrött, men vägrar o såva.
 I går hade vi trots allt en trevlig dag. Jag får inte låta grannen och mögliga huset förstöra min vardag. Vi var förbi en auktion i går och la några bud, håppas vi vinner något.
 I morse upptäkte vi ännu en gång att vi inte har fått tidning.Nu är det andra dagen i rad. Jag har ringt och sagt till , men de sa att det har delats ut tidning till oss. Nu undrar jag ju så klart vart den har tagit i vägen. Har min snälla granne tagit hand om den också. Han försöker verkligen tänka på min plånbok. Tänk på alla REA annonser som finns i tidningen just nu. Och då vill ma ju så klart åka och handla. Men när man inte vet att det är rea kan man ju inte åka och det blir pengar kvar i plånboken. Han är verkligen snäl, grannen min.
 I dag är det soligt och varmt i gen. Vi ska till barnläkare klockan fyra. Får se hur stor Tessy har blivit. Tänk att lilla budha fyller 6 månader i morgon. Vad tiden går fort.
 Ska försöka o baka i dag om jag hinner för jag är så sygen på gott-gott. Vem tänker på sin bikiniform ? Inte jag i alla fall. Ingen risk att man kommer in i bikinin som jag köpte innan Jessica kom. Efter 2 graviditeter i rad har jag svullnat upp som en luftballong. Nu är det bara o öppna gaset och upp i luften åker man. Kanske inte så dum idee.Ibland känns det som man ska bara flyga i väg, nu när det är som det är med grannsämjan, huset och bilen. Men livet är ju upp o ner och snart kommer det ju gå upp igen. Det var ju ine länge sedan jag vann 10 kr på lott. Så där ser man det var ju lycka inte så länge sedan så snart kommer den igen och vem vet den här gången vinner jag kanske 20 kr.

JESSICA IDAG.KLOCKAN TOLV

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 23:51:34
Klockan är tolv och vad gör jag ? Jag steker ägg.   Någon som vill ha ägg macka ??NU KOMMER NI O SKRATTA...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 23:03:20
... eller gråta. Vet ni vad . Byggarna har hittat en underbar överraskning i dag. Hela hus väggen  under tvättstuge dörren är ruttet och allt måste krävas ut för att se hur stora skadorna är. Är inte livet underbart ?


VARFÖR ÄR MÄNNISKOR SÅ ELAKA ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 21:20:20
Jag har funderat på det idag, det med elakhet. Jag har blivit uppfostrad med ordspråket: Gör inte det till andra som du inte vill att andra ska göra åt dig. Det är ganska bra sätt o leva tycker jag. Jag har försökt o lära samma till mina barn , men har märkt ofta att när de är snälla mot andra barn får de inte samma snällhet tillbaka.
 Varför är det så ?  Är det för att människor inte kan se att det går bra för andra människor. Då måste de jävlas och förstöra. Eller är det så att de har så mycket fritid så de inte har något annat o göra än ställa till det för andra människor? Vad är det som driver en människa så långt så att den gör allt den kan bara för att jävlas.  Vad är syftet med det ?
 Tänk vad många gånger man hör att grannen har ringt till sos utan anledning och mamman har blivit av med barnen. Även om det är bara  för en dag blir den mamman ledsen och förtvivlad för den dagen. Och barnen, de får sova på ett okänt  ställe. 
 När jag tittade på förra säsongens grandfeiden förvånades jag varje gång över att det finns såna människor som vill förstöra för andra. Oftast handlade det ju om så små saker som att häcken var för hög, hunden lät för mycket eller att någon gick naken i sitt eget hem. Och när granfeidens var där då kom det ju oftast fram att det hela pågick  bara för att ena parten ville jävlas. Istället o prata med varandra som vuxna människor ville de bara ringa och anmäla varandra.
 Nu tjatar jag om min underbara granne igen. Vi hade ju fått bygglåv från kommunen. Grannen sa ingen. Vi sågs många gånger och han var knäpp tyst. Han visste att vi skulle bygga, det hade vi pratat om med honom. Nu väntade han tills bygget hade börjat och sen när plattan var byggd kom han och skällde ut byggarna och sen åkte till kommunen och skällde ut de. Så klart gjorde han också en överklagan mot nyvarande bygglåv. Komunen sa att det finns 99 % chans att vi får bygga som det var bestämt innan, men de måste först ha en möte, men nu är ju alla på semester. Så länge skulle bygget ha stoppats.  Vart skulle jag ta så mycket pengar o betala till byggarna så länge de väntar ?? Det visste han ju så klart att vi inte har råd med det. Vi gick därför  med på hans vilkor och fick  riva  bygget så det blev  30 cm kortare. Vad han vinner med det förstår ingen. Men han har nu fått som han ville så han måste väl vara glad. Eller ?? Men  jag undrar så klart vad han hittar på näst ?
 Om jag nu skulle vilja bli en TV stjärna och hamna på grannfeiden skulle jag hitta på massa saker för att jävlas tillbaka, men jag har varken tid eller lust med det. Dessutom tycker jag tt jag är äldre än 5 år. Vem kunde tro det ? I mina tankar är det bara barn som kommer på såna jävelskper. Jag trodde att vi vuxna löser  våra problem så att vi pratar med varandra, men jag hade väl fel.
 Nu ska jag inte tjata mera om min snälla granne. Ska gå och lägga mig på vår nya spikmatta och drömma bort alla troll, grannar och pinkande barn. 
 


VILKA UNDERBARA GRANNAR VI HAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 16:36:28
De är verkligen fantastiska. De ser till att våra plånböcker inte blir för feta och att vi inte kommer i väg på semester. De ser också till att byggnasarbetarna har tillräckligt med jobb. Vad snälla de är som tänker på andra människors ekonomi och hälsa.
 Tydligen spelar det ingen råll i Kumla kommun om man har fått bygglåv, de kan ändra sig när grannen vill i alla fall. Så nu får vi riva o flytta väggen 30 cm. Vad  grannen vinner med det har jag ingen aning om. Men jag är väl dum förmodligen.


Vilken värme i dag

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 12:46:35
Barnen vägrar o vara ute för de svettas så mycket. Det är verkligen varmt i dag.
Nu sitter de framför fläkten i vardagsrummer och försöker o KALLNA NER som Carmen Ly säger.
Jag ska äta glass(ingen bikiniform här inte) och titta i nya ELLOS katalogen som kom i dag. Sen är det jobb igen.
 Hoppas ni överlever dagen. Jag tror inte att jag kommer o göra det.


STIMOROL FUSION- vilken är din favorit ??

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 10:20:42
Köpte massor av Stimorol fusion härom dagen. I vissa perioder kan jag inte leva utan tuggummi, tvångstankar tror jag.
Har fått en nu favorit CHOCOLATE CARAMEL. VILKEN ÄR DIN FAVORIT ??
Jessica tror att de är godis och springer efter mig och ropar DUDIS, DUDIS. Hon kan ju inte tugga tuggummi än. Hon äter de som det våre godis. Så jag har fått gömma de från henne.BILDER FRÅN I GÅR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 09:53:56
Vi var vid badplatsen i Hällabrottet i går. Barnen hade så himla roligt, vi föräldrar inte så roligt...

VÅR NYA BIL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 08:26:01


Nej, vi har inte köpt den. Den är vår låne bil från FALCK. Helt underbar försäkring för 500 kr per år.  De kommr o hämtar trasiga bilen och du får gratis lånebil för 3 dagar. Efter det betalar du en viss summa per dag, beroende på vilken bil du har fått som lånebil.

 Vi trodde ju att vi skulle kunna köra våran bil tills måndag och lämna in den själv. Bilen hade ju haft en mindre brand som tog ut allt el, fönstertorkarna gick när de ville, eldörrar och fönster gick inte alls och allt annat som har med el o göra fungerade inte. Men min man är som han är och han envisades o köra bilen.
 Vi hade fått ett SMS från Elgiganten fredas att min kamera var färdigt. Så vi åkte till Marieberg. Jag var ytterst tveksam på det hela för jag var livrädd att bilen skulle explodera(sett för mycket filmer tror jag). Väl framme i Elgiganten visade det sig att kameran var inte där, han som hade skickat SMS mindes inte att han hade gjort det. Druckit för mycket ??Thomas blev helt vansinnig så kart, men vad hjälper det. Så nu har jag fått veta att jag kommer o få ett helt ny kamera i alla fall för den gamla gick inte o reparera. Därmed måste jag teckna en ny försäkring som kommer o kosta 399 kr. Det är roligt nästan jämt...
 Efter vi hade kommit tillbaka till bilen och lagt in alla barn startade inte bilen. Den vägrade helt. Då ringde Thomas FALCK så de skulle komma o hämta den. Jag tog ut barnvagnen och alla barn och vi var på väg in i butiken igen för där var det kallt o skönt. Men när vi var halvvägs startade bilen mirakulöst. Jag fick då packa in alla i bilen igen. MORR..
 Men den tog senare igen. Så nu har vi fått lånebil.
 Det måste vara en tråll i våran bil. Jag tycker inte att bilen är så gammal. Tror den är 5 år gammal. Vi köpte den ett år sedan, men den har redan hunnit o vara inne i verkstan 8 gånger.
Fråga mig o jag är trött på det ?
Får se vad verksdan säger i dag.
Jag börjar tro att det är bäst o sälja bilen för den verkar inte kunna hålla sig hel för mera än 4 veckor. Eller kanske är det vi som kommer med oturen och orsakar bilens skador ?? Något måste det ju vara.


Vad är det för dag ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-29 Tid: 07:47:51

Jag har glömt vad det är för datum i dag. Jag vet att det är måndag och att det är juni, men vilken datum. Är det 29 ?? Jag måste väl vara i shocktillstond för byggarna kom redan  klockan sju. Det har aldrig hänt tidigare. Jag är helt shockad. Tänk om något blir gjort i dag. Så får vi inte ha det.
 Juste God morgon skulle jag ju säga. Så nu kommer det: GOD MORGON !!NU GER JAG UPP

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-28 Tid: 22:32:14
Det räcker för i dag. Blogg.se fungerar inte så jag kan inte lägga in bilder. Det var ju det enda som saknades från dagen. Mannen har kört sönder bakljuset på kärran. Bilen fick motorstopp. Förmodligen på grund av branden . Vi som trodde att vi kunde köra den till verksan själva. Elgiganten har strulat till det och min kamera var inte färdig fast de hade skickat ett sms och sagt det. En lyckad dag alltså.
 Barnen har i allafall haft roligt och det är det viktigaste ju. De har solat o badat i dag  och vi har haft picknik.
 Om någon ser min lycka drällande någonstans kan ni skicka den hit ?? Då får jag kanske en bättre dag imorgon.
Men nu ska jag lägga mig innan något annat händer.
GOD NATT
 Kram Kadri


Resultat på mannens bilkörning

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-28 Tid: 12:51:43

Så där ser släpet ut. Backspegeln är trasig och plåtet är böggligt som ni ser. Vad har han gjort kan man ju undra ? Ja, han har packat på ett sten. Han som skulle vara Sveriges bästa bilförare.MEN NU FÅR DET RÄCKA..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-28 Tid: 11:47:09
Mannen var på väg för att hämta altan dörren vi köpte på blocket. Och hur kommer han hem ?? Med en trasig ljus och bögglig baksida på vår släpkärra. Han som inte har haft några skador i över 20 år. Slutar den oturen aldrig ??


MINA FINA SAKER FRÅN URBAN OUTFITTERS

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-28 Tid: 10:28:38
Mina fina saker kom med posten fredas. Jag och Jempa beställde var sin klocka och jag beställde lite annat smått o gått på  rea som pågår just nu på: URBAN OUTFITTERS.

Det blev en fin rosa klocka som kommer o passa så himla bra mot den turkosa väggen. Jag håppas i alla fall annars kommer ASTA tillbaka. PRIS: £10.00  ca 120 kronor
ALLA PRISER ÄR I ENGELS PUND.

Ett par solglasögon som munnar fär  £4.99 smink £4.99
Det måste jag gömma från barnen annars blir det en gemma moja av alltihåppa.


Och 4 fotoramar ihop £ 20.00. Jag ville egentligen ha de flerfärgade, men de var slutsålda.
Fredas satt jag och Jempa in bilder på mina busungar. Tycker det blev fint om jag nu får säga själv.SKOR FRÅN STADIUM OUTLET

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-28 Tid: 09:03:24
Här är fredagens inköp från STADIUM OUTLET i Aspholmen, Örebro.Har du vägarna förbi ska du definitivt åka dit. Super billiga skor och kläder för hela familjen. Det mesta är 50 % billigare än i vanliga affärer, men det finns även saker som är 70 % billigare.

Den här gången blev det ett par NIKE skor för 199 kr. Riktigt snygga tycker jag.

 

Ett par original CROCS  för 99 kr.Skor frå DICATE för 29 kr !!!!. Billigare än så kan man ju inte hitta.Och ett par skor till Carmen Ly från DICATE för 49 kr.All provande av dessa fina skor orsakade min träningsvärk. Vill man vara fin får man lida pin...


28.e JUNI- NU SKA DET BLI BRA !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-28 Tid: 08:18:38

God morgon till er. Jag har sovit bra och hoppas att ni har gjort det samma. En god natts sömn gör mycket.
 Morgonen började med en Jessica som hade tagit av blöjan och upplyste mig att hon har kissat på trappen. Fin morgon överraskning. Men nu har hon somnat om. Hon är trött efter gårdagens eskapader.
 I dag ska allt vända, det har jag bestämt. Nu ska jag plocka bort alla paraplyer, speglar och svarta katten så att inget kan  gå fel.  Undrar om grannen kan ge bort sin svarta kat för jag har ingen ??
Nu ska vi bara ha tyr i den här huset. Jag tycker vi har förtjänat det. Eller vad tycker ni ??
 
 Ska nu fixa frukost och sen ta kort på gårdagens inköp.

Kram KadriVEM SLÄPPTE LOSS TJURIGA ASTA, 85 ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-28 Tid: 00:07:45

När ja blir gammal kommer jag bli en tjurig och arg KLIMAKTERIE  HÄXA som kommer o klaga hela tiden att hon har ont någonstans.

I dag fick jag prova på den kommande livet och plussa på det med DEN LILLA TROLLET.
 Redan morgonen började bra för jag kom knappt ur sängen. Gårdagens skoshopping och ramlande från trappan hade gjort sitt så resultatet blev en handikappad Kadri som hade förvandlat till ASTA 85 år.  Jag försökte ta mig upp för trapporna för att komma till  duschen, men varje trappsteg var så smärtsam så när jag till slut kom upp ville jag inte gå ner . Jag skulle ju kunnat stanna där om det inte var att maten  var på nedre våningen. 
 Efter frukosten hämtade vi upp Carmen Ly och Jempan och åkte till loppiset. Det var dagens första besvikelse. Knappt några säljare och inget o handla. Jag blev både besviken och små irriterad. Var är alla säljare ?? Vet de inte att jag kommer ?? Och jag som inte hade varit på loppis i 4 veckor fick inte handla....
 Resa nummer två tog oss till NETTO. Som vanligt ingenting som stämde och praktikanten i kassan kunde inte ändra priset. Så kön växte till tio meter och alla kållade på oss små irriterat. Thomas sträckte händerna(som på en rock kåntsär) och sa högt ``INTE VÅRAT FEL, INTE VÅRAT FEL vi är bara offer till dålig prismärkning ``... Sån är han. Ibland skäms jag för honom, men inget o göra åt tyvär.Man kan ju inte välja sina barn och tydligen inte sin man heller. ...
 Efter lite irritation och förvåning att vi fortsätter o handla där åkte vi iväg till auktion. Så klart var vi tio minuter försenade på grund av strulet på NETTO så jag missade utropet med en vacker köpmansdisk. Jag har drömt o ha en sån jätte länge, men de brukar bli dyra. Bara för att jag inte var där i dag gick den för 500 kr. Kan ni tänka er hur irriterad jag blev.  
 Resten av auktionen blev inte så lyckad heller. Vi kom hem med en pall och häck sax. JIPII ...
 På väg hem hände det något och elen la av. Thomas försökte ju kolla, men plötsligt började det o brinna. Vi var tillräckligt dumma o ställa den brinnande bil bredvid AGAS skåp så  personalen på macken fick lite små panik. Nu är det så att det går o åka med bilen men inga lås fungerar, inga dörrar o fönster öppnas, fönster torkarna går hela tiden och allt annat som är med el o göra är trasigt. Och på en bil som är bara några år gammal går det mesta på el. Fråga mig om jag är trött på den bilen. Vi köpte den 1 år sedan och den har varit 8 gånger i verkstan. Den LILLA TROLLEN har flyttat in och inte betalar hon hyra inte...

 Saken såg först värre ut vad det var . Så säger Thomas i alla fall. I min ögon var det verkligen skrämmande och jag var säker på att vi kommer o dö allihopa.

Nu på kvällen ringde försäkringsbolaget och sa att det går på försäkringen och vi betalar bara självrisken på 1800.
kr.  1800 är ju inte lite pengar, men mot 30 000 verkar det ju som ingenting. 
  Eftermiddagen har gått åt klagandet över mina fötter(stackars familj som fått stå ut), tjatande över min köpmansdisk som jag inte fick och försök o rädda både maten och huset från barnen. För jag tror en liten djävul hade tagit över de i dag. De spillde dricka hela tiden, kastade maten upp o ner och hämtade vatten som de sen tappade på golvet. De skulle tydligen vattna golvet..Jag gjorde inget annat än försökte o rädda det som gick o rädda. Jag och Jempa sprang och torkade både golvet och bordet hela tiden. Hade knappt tid o äta.
 Maten skulle vi inte ens prata om. Thomas ville titta på sport. Något om motorcyklar som åker runt. Jag var den som skulle grilla i dag. Det gick ju så där och det resulterade att maten fick en fin svart nyans.  Grillning är tydligen mannens jobb och jag saknar manliga hormoner så det kunde omöjligt gå bra.

USCH.. Vilken dag. Såna dagar vill jag inte ha flera av.
Jag tror det räcker av tjurandet. Jag packar ner ASTAN i kväll och tar inte ut henne innan jag har fyllt 85 om ens då. För hon verkar vara en riktig pin.

 Hoppas ni har haft en bättre dag.

Nu ska jag lägga mig och hoppas att imorgon bli en bättre dag.

Kram Kadri


DEN FINA BRÄNDA MATEN.

 
TRÖTTA TESSY
TRÖTTA CARMEN LY


BYSIGA JESSICADAGENS ARBETETHOMASES FÖRSÖK O MUTA BORT ASTAN

BILBRAND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-27 Tid: 15:54:33
Helt otråligt nu har det brunnit i våran bil. Att den oturen aldrig tar slut. Varför kan inte den lilla trållen flytta ut från vårat liv.  Hon betalar inte för maten, inte hyran . Hon finns bara här för att jävlas med oss. Om det inte är något med vår hälsa, då är det huset som faller eller elmaskiner som exploderar eller bilen som går sönder. 
I dag var det  bilens  igen. På väg hem från auktionen började det brinna i bilen. Vi sprang ju alla ut så att barnen inte skulle ta skada. Dummskallar som vi är hade ställd bilen bredvid AGAS skåp vid macken så personalen blev lite mer än närvösa. Tänk om allting skulle ha exploderat ??
 Nu vet vi inte om försäkringer gäller för kabel fel heller. Det visste de inte i Länsförsäkringarna. Någon som vet ?? Om det inte gäller då är det bara o ta bilen till skroten. Vi har inte råd o lägga 30 000-50 000 kronor på reparationer.
 När vänder vår otur och det bli bättre ?? Vad har jag gjort för fel att det alltid går fel för oss ??27:e JUNI LÖRDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-27 Tid: 08:53:48
Solig och fin lördag är här och jag ska på LOPPIS. Vet ni hur glad jag är ?? Jag har inte varit på loppis nu i 4 veckor så i dag blir det en hel förmiddag med loppis och auktion. Hoppas jag hittar massor med fynd.
När jag kommer hem ska jag visa upp mina inköp från i dag och igår.

Hoppas ni får en trevlig lördag. Har ni något spciellt planerat ??


NÅGON GÅNG MÅSTE MAN VARA LEDIG OCKSÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-27 Tid: 00:42:24

I dag har jag tagit ledigt. Ledigt från jobb, blogg och städandet. Nästan i alla fall....

 Hela förmiddagen gick åt till bygg strul. Det var färg som inte passade, tak som skulle bli annorlunda och massa annat trams. Det blir sällan som man har tänkt sig och jag ändrar ju mig hela tiden. Jag är ju helt hopplös. Jag säger bara tack gode gud att det är inte jag som ska bestämma barnens kön annars skulle de bli något mitt i mellan, varken tjejer eller killar. Jag har sån beslutsångest när det gäller .... ALLT egentligen. Vi kan ta en enkel kaffekopp. Då tänker jag att visst är turkosa fina, men vita finare, kanske rosa ,. Nej vi köper glas i stället, Skavi köpa gröna.??. och så låter det. Thomas har tröttnat på mig länge sedan.
 Hela eftermiddagen idag gick åt shoppandet. Jag handlade skor på STADIUM outlet i ASPHOLMEN. 
I morgon kommer jag ha sån träningsvärk för jag har böjt mig upp o ner med Tessy i armen minst 1000 gånger.  Men ja hittade massor av billiga skor. Ska visa upp de imorgon.


 Köpte också klinker till haller på BAUHAUS. Det blev inte svart o vit som jag hade tänkt. Ingen är väl förvånad för det bir ju aldrig så det bestämdes innan.
 Det blev snabblunsch på MC men Carmen Lys tjat om myggbajs och myror som ammar. Hur kommer hon på allt sånt? Om jag har tid i morgon ska jag skriva lite längre om det.

 Vi var hemma vid fem tiden och då började jag måla huset. Jag hade röd färg överalt. Händer,kläder, håret och jag tror till och med på tänderna. Det var massor av flugor och getingar som fastnade på färgen. De vägrade o flytta på sig så jag SKICKADE UT HYRESAVI till de. Inga gratisboende i mitt hus.
 Och jag kommerr o ha ont i armarna i morgon efter all målande.


 Hela trädgården är nu fylld med byggmatrial  och färg. Det har blivit verklign ett byggarbetsplats inte ett trädgård. Hoppas det blir klart snart så vi kan få rent i trädgården igen.

Jempa kom över vid sju tiden för att tvätta o hämta sin klocka som vi hade bestält från URBAN OUTFITTERS.

 Det blev lite städande(Jag som skulle vara ledig) och dräglande framför dator när vi kållade på fina saker som vi vill så gärna beställa. Nu är det bara o smörja MANNEN igen.

 Kvällsmat blev det grillat. När jag skulle ta köttet RAMLADE jag ner från trappen och gjorde min högra fot illa. Så nu kommer jag ha ont i foten, bena och armarna. En hel invalid i morgon alltrså. Vilken tur att det finns handikap parkerin framför Marieberg.


Barnen ville ha picknik i framsidan så de dukade upp med fina filtar ..

Och efter allt den goda såg man ut så här.. Kan man gissa vad hon tycker om ?? Kan det vara ketchup ??Och så klart vill Carmen Ly visa upp en bild på mamma. Ser ni likheter ??
Tessy tyckte inte att det var så mycket o se så hon tog mössan över ögonen. Klok tjej.
Efter kvällsfikat fixade Jempa och jag bilder till mina nya fotoramar. Medans vi roade oss med det var barnen och fixade krigsmålningar . SNYGGA ??Så där har min nästan lediga dag varit.
Jempa har åkt hem en halv timme sedan och tog Carmen Ly med sig.
Så nu är vi nästan barn lediga över natten. Vi har ju de små hemma, men de sover ju. Det känns lite konstigt. Något som saknas. Helt obegripligt hur jag kan sakna hennes tjat ??

Nu måste jag gå och lägga mig för imorgon är det jätte mycker på gång.
Hoppas vi ``ses``imorgon.

Tyvär har jag inte hunnit o svara på kommentarer ska försöka o göra det imorgon. Hoppas ni kan förlåta mig och inte hugger  av mig huvudet.

Kram KadriTILLBAKA FRÅN HALVSHOPPINGRUNDAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-26 Tid: 17:24:59
Jag säger bara. Är man tuff då får man lida pin. Men det blev fina skor i alla fall.
Nu ska jag börja måla..
Vi `´hörs``senare.


MAMMALIV MOT SOLSEMESTER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-26 Tid: 09:06:30
Många skriver i sina bloggar att snart åker de til Tyrkiet, Kroatien, etc...
Jag vill också åka. Jag som aldrig har flygit eller  ens varit i Finland.
Vill någon byta sin solsemester mot mammalivet. Jag erbjuder matlagning, blöjbyte, ett stökigt hus ännu stökigare barn och en man som inte vet hur man uppför sig när man är 45.
 Någon som är intresserad ??


GRATIS BARNARBETE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-26 Tid: 08:43:41


Carmen Ly tjatade och tjatade tills hon fick också olja. Hur länge tror ni hon orkade ?? Hela 5 minuter . Då såg hon en spindel nät och då var det kört.Jessica ville så klart också göra det roliga med pensel. Tyvär höll inte varken jag eller Thomas med.26:e JUNI FREDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-26 Tid: 08:32:10

God morgon till er.
 Jag somnade i går kväll bredvid Jessica. Jag tror det var jag som somnade försts så det var hon som la mamman egentligen. När jag vaknade klockan två då sov hon .
 Hon börjar bli tung o bära upp för trapporta , den lilla busungen. Hon äter ju som en häst. Hon äter mera än Carmen Ly. Helt otroligt. Vart tar all mat vägen ??

  I går var det ju lön/föräldrapenning och det ramlade in hela 5000 kr från försäkringskassan. Man måste vara glad för det man får och jag längtade efter lite shopping. Vi brukar alltid åka o handla löne dagen. Allt som man har spanat in och allt som man har önskat sig bara ropade från butikerna efter mig. Så jag var väldigt bestämd och ville åka direkt efter MANNEN hade kommit hem.
 Men när store herren kom hem skulle han prata med byggnadsarbetarna. Det tog en timme innen han hade tjatat klart. Och tror ni att de pratade om de viktiga sakerna som att byggarna aldrig dyker upp eller att plötdligt ingenting ingick i priset. Nej, de tjatar om hans sambo, medelålders kris och hunden. Och de säger att vi kvinnor pratar om ingenting. Jag tror faktist att män är värre om o tjata timmatal med varandra om saker som inte har någon betydelse som bilar och verktyg. Vi pratar i alla fall om skor och heminredning...
 Efter jag hade räddat byggarna från MANNENS tjat fick vi leta efter Carmen Ly som hade gått o cycklat utan låv.
När vi då till slut kom i väg var klockan redan fyra. Då ville MANNEN först åka till RUSTA för att handla träolja. Jag säger bara DET ÄR RUSTA DET. Inga priser som stämde, kö över 10 meter lång och ingen ordning på nånting. En man ville köpa 4 stol dyner. Personalen  hittade inga priser i butiken eller i datorn.  Ingen som visste något. Efter 20 minuters väntande gick han därifrån. Vi andra fick ju också stå och vänta i kön för personalen skulle leta efter priser.
 Eftervi blev räddade från  RUSTA ville MANNEN äta så det blev IKEA.  Och sen då ?? Ja sen blev det hem igen för klockan var redan sju och MANNEN ville att vi oljade altanen andra gången. Var tog min shopping i väg kan man ju undra ?? Det gör jag fortfarande....
Det enda jag fick med mig hem(fråga inte varför) var 2 bröd från IKEA. Dessytom var de gratis. Så vad ska jag göra nu då när alla mina pengar är kvar ?? Det har aldig hänt föryt. Tänk om alla butiker går i konkurs nu när jag inte har varit där ??Och om det inte skulle ha varit nog bjuder MANNEN på en putte liten modellbil på TRADERA och vinner den för 450 kr. MORR, MORR, MORR...I dag ska han få betala för gårdagens. HÄMDEN ÄR LJUV.
Jag låvar.Han kommer o ångra att han va så tuff i går.VECKANS BLOGG BLEV LIZA LII.BLOGG.SE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-26 Tid: 07:45:43

Den här veckan vann lizalii.blogg.se. Tjejen var super duktig på o ragga röster. GRATTIS !!!
De som inte vann bättre lyca nästa onsdag.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN.ETTÅRING TOG I SIN PAPPAS BIL.

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-25 Tid: 21:12:08
USH .... Vet inte vad man ska säga om sånt. De säger att han troligen har glömt flickan i bilen när han gick till jobbet. Hur kan man glömma sitt barn i bilen ??? Till ARTIKELN .
 Hoppas att det finns en förklaring. Fast jag kan inte tänka mig att det skulle finnas en. Han kanske hade någon slags depression eller annan sjuktom ??
 Och stackars mamman. Hur kommer man över sånt ?? Gör man det någonsin ??


NÅGOT MELLAN 1 O 100 FINNS VÄL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-25 Tid: 14:13:50

Varför är det alltid så att det är allt eller inget. När det regnade då regnade det konstant. Nu när det är varmt är det så himla varmt. Jag älskar värme, men mina små blir så griniga av den. De svettas och ville inte ha kläder och blöja på. Blötsligt går man i något blött och vad går man i, KISS så klart. Jessica har då tagit ännu en gång av sig blöjan och lagt den på matbordet. MUMS-MUMS. Då vet ni vad vi åt till lunch..
 Jessica och Carmen Ly öppnade paraplyer inomhus i går och dansade regndans. Får se om det hjälper.

Att vi människor är aldrig nöjda. Fy , skäms på mig.NYA AMELIA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-25 Tid: 09:58:26
Har till slut hunnit o bläddra i den nya Amelia.
Jag älskar tidningar som kommer med massa gratis krams.
Den här gånger var filmer JUNO med- Definitivt ny favoritfilm..
Och en shampoo prov  från Fructis var också med -nu är månaden räddan.Jag tycker Amelia är en läsvärd tidning.

Den här gången hanlade det  mycket om bloggar och bloggandet. Annika Borg har skrivit en artikkel om döden i bloggar och dokusåpor.
Jag måste säga att jag håller inte med henne. Tycker att vi har rätt o göra vad vi vill. Vill någon skriva om sin cancer eller döda barn då får man ju det. Känner man att det blir lättare på något sätt o skriva av sig då är det ju bara bra. Eller vad tycker ni ?? Och tycker man at det är jobbigt o läsa sånt då är det ju bara o låta bli. 
Debatt finns på: www.amelia.se/forum
Det finns också en artikkel om BLOGG beroende och jag undrar ju så klart om jag är en av de. Blogg beroende alltså.
Artikeln innehåller tips hur man kommer ut från bloggberoendet och blir av med skuldkänslan av att inte svara på alla kommentarer och majl.Så klart var det massa inredning, mat och mode.

Och min favorit kronikör Malin Wollin var med. Hon är rolig och förstår det med ironi. Det verkar vara pristvara i Sverige.Så där nu har jag tjatat om mina tidningar igen.


RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-06-25 Tid: 08:02:19

De här blev 5 finalister. Nu är det upp till er att ragga röster. En röst per person. Du kan rösta på dig själv.
Mera regler under förra inlägg.
Hoppas jag fick i alla länkar.

NR: 1NR.2
NR.3NR.4NR.525:e JUNI LÖN !!!!!!!!!!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-25 Tid: 07:34:25
God morgon till er. I dag är det LÖN. Man blir rik för en dag eller några sekunder i alla fall. Tills räkningarna blir betalda i alla fall. Satt uppe i går kväll och la in räkningarna. Lika roligt varje gång. Vem kom på den lysande i deen o ha räkningar ??
 Efter jag hade betalat räkningar, jobbat lite och svarat på kommentar gjorde jag mig i ordning för att lägga mig. En snabbdusch blev det. Sen blev det den vanliga ritualen o släcka lampor och låsa dörras. Och vad ser jag igenom fönstret när jag släcker lampan bredvid den . Ja, barnen har lämnat ute på gatan sina sparkbilar och dockvagnen. Då sprang jag ut i plixtfart man vet ju aldrig när någon bil kommer. De hade ju tydligen varit ute hela kvällen, men blötsligt nu skulle en långtradare komma. Hur tänker jag ?? Jag hade inte ens en tanke att  altanen var nyoljad. Men oljade fötter sprang jag  på gräsmattan och sen på asfalten och plockade saker i morgonrock klockan ett på natten. Jag ska väl vara tacksam att jag hade morgonrocken på för jag tänkte inte alls på något när jag sprang ut. Bara att rädda grejerna. Mina fötter blev ju också fina med olja, gräs och grus. Det blev tvätt igen för de.

 I dag är det soligt, varmt och förhoppningsvis händelserik dag. Jag älskar när det är liv  i huset. När man har barn tror jag att man kan aldrig ha tråkigt för de kommer på något bus hela tiden. 
 Ska åka o handla när MANNEN kommer hem. Vi pehöver titta på klinker för hallen. Byggarna skulle ha det nästa vecka sa de. Fast jag vet inte vart de ska lägga den för det finns ju ingen golv ännu. 
 Om ni har förstått då dök de aldrig upp i går och i dag har de inte kommit ännu. Får se om spökena dyker upp.
__________________________
Tycker ni att det skulle bli fint med svart och vit rutigt golv ?? Det har altid varit min dröm, men nu börjar jag tvivla på mig själv.
__________________________

 Ska lotta ut de 5 finalisterna inom kort.Det blir som med en vanlig lott. Ingen fusk eller att någon kommer fram i kön. Om nu någon inte har mytat mig. HAHAHA.
 Då är det upp till er att få så många röster som möjligt.
En röst per person. Du behöver inte ha blogg själv för att rösta.  Många tycks tro det. Allas röster är lika värda. Ingen fusk här inte. Jag låvar. 
DU LÄMNAR DIN RÖST I NÄSTA INLÄGG UNDER KOMMENTARER .  IMORGON SENAST KLOCKAN NIO FINNS DET VECKANS BLOGG UTE. SÅ DU HAR BARA EN DAG PÅ DIG O RÖSTA !!!
 De som inte blev utvalda hoppas  jag bättre lycka nästa vecka. Det verkar vara intresse för det så vi kör det nästa vecka med.
LYCKA TILL !!

___________________________


DU VÄGER FÖR MYCKET !!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-24 Tid: 22:59:52
Jag har fått en reklam till min emajl med text; Du väger för mycket.
Ja, tack det vet jag. Men att lämna ut min bild så där är verkligen inte snällt.SLAVARBETE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-24 Tid: 21:55:46

God kväll !!
Ni har väl märkt att jag har inte bloggat i dag och ni har ju saknat mig. Eller hur ?? Säg att ni har gjoirt det..

I dag har jag slavat. Jag har städat, städat och städat. Och inte syns det något inte.
Som det inte  var nog fick jag order av MASSA att olja altanen också. ...


Barnen har varit på strålande humör idag.


De tyckte väl inte att det med värmen var så bra idee.

Efter lång dags slit fick slaven en fin middag som belöning, en falukorvs macka. Man får ju det som man har förtjänat. Jag var väl inte så duktig då...

Nu har barnen badat, vi har blivit upplyst av Carmen Ly att hon kan bli sjuk för hon har fått en myggbett till(???)och jag har landat framför min älskling och bloggar.

Så var den här dagen på VILLE VILLEKULLA.
I morgon är en annan dag och vi får se vad vi hittar på då.

BARNENS BuS PÅ STUTSMATTAN.


VILL DU BLI VECKANS BLOGG ??

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-06-24 Tid: 08:34:46

Amäl dig här under kommentarerna. Info finns i min förra inlägg.
Lycka till !! Hoppas det blir minst 5 stycke annars är det ju  pinsamt för mig.24:e JUNI Hm ?? ONSDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-24 Tid: 08:32:24
Är det redan onsdag ?? Vart har den här veckan tagit i väg ??  Tiden bara flyger i väg och snart är det dags o börja tänka på ålderdomen. Enligt försäkringskassan i alla fall. Var inne på deras hemsida i går(de har gjort om allt igen) och ny har de lagt din pension(skriver man så ??) under dina föräldrapenning. Tydligen efter barn går det vips direkt till pension. Jag som trodde att jag var ung ännu.
 Fast det undrar jag i dag om jag är så ung för minnet, det är inte det samma längre.
Jag brykar laga kaffe direkt när jag vaknar. En livsvikti uppgift som inte hoppas över. Kaffe är viktigt !!
Då tryckte jag på knappen på kaffebryggaren, men det lät konstigt,nästan som den skulle explodera.
Då kom jag ju på att jag hade inte lagt in varken vatten eller kaffe. Tog då in vatten och ut gamla kaffefiltern med hållaren. La tillbaka hållatren och  la  in kaffet utan filter. Dags o vakna upp tänkte jag. Fick tvätta hållaren och lägga i den igen. Tog filtern och la in den och tog på kaffebryggaren. Märkte ni?? Jag la inte i någon kaffe !! Det märkte ju inte jag innan det kallade vatten kaffet var färdigt. Färsök nummer två gick bättre och nu sitter jag här o dricker min livsviktiga första kopp. Vem sa att jag inte hade missbryks problem ?? Det har jag, KAFFEMISSBRYK. 
   I dag ska Jempa komma och hjälpa till. Hoppas att det blir mycket gjort för annars faller jag efter med mitt jobb. Och pengar måste vi ju alla ha.
  Jag tänkte att jag trar i gång en veckans blogg. Inte så att jag någon gång kommer bli det hos någon annan så jag vill göra någon annan glad. Alla är välkomna o anmäla sig i min nästa inlägg. Sen väljer vi ut 5(om det ens blir så många som vill vara med). Och sen röstar ni. OK ??? Vad tycker ni ??
 Sen måste jag få hjälp från er. En dataidiot här. Hur länkar man så att det syns deras header bild och man kan klicka på den. Annars kan jag inte lägga ut finalisten och vinnaren. HJÄLP, HJÄLP !!!!
 SÅ nu kör vi !! Får se hur många det blir.
 Lycka till !!!

OPS !! INGA BYGGNADSARBETARE ÄNNU !! SER NI DE SKICKA HIT DE !!


JOBB, JOBB, JOBB

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 23:54:50

Klockan är snart tolv och jag sitter och jobbar i min ensamhet. Så härligt tyst är det just nu. Jag njuter verkligen. När man har familj, speciellt när man har barn då är man sällan ensam hemma. Nu är jag ju inte ensam hemma , men de håller sig borta(läs: sover).
 Har lagt ut alldeles för mycket varor och kunderna verkar inte ha förstott att det är finanskris och fortsätter o handla som tukar.
  I morgon kommer Jempa och hjälper till. Jag tror inte att hon har försått vad hon ger sig i.

 Har funderat på att ni skulle rösta fram en veckans blogg. Alla gör ju det  och jag ville ju inte vara sämre jag. 
 Då har ni kanske något o göra när jag jobbar . Någon måste ju försörja hela Sverige. Jag försöker, jag försöker..


 Nej ni är duktiga ni. Och snälla med. Så himla fina kommentarer lämnar ni ibland. Värmer verkligen hjärtat. Ja, Thomas, jag har en  där inne .... Men jag vill i alla fall inte gå upp klockan fyra på natten bara för att det är för svårt för dig o trycka på kaffebryggarens knapp. 
 
 Så nu har jag fått gnälla lite också. Dagen är räddd.

 God Natt till er och hoppas att ni tittar tillbaka.

 Kram Kadri

CARMEN LY IDAG : MINA SKOR OCH SOLGLASÖGON HAR HON SNOTT OCH TROR ATT HON ÄR VÄRLDENS SNYGGASTE...JAG HAR ÖVNINGSKÖRT, IGEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 20:24:19
Mannen har tjatat och tjatat på mig att jag skulle ta upp det med övningskörningen igen. men jag tycker att det är SÅ TRÅÅÅÅKIGT. Men att vara snäll(ibland förvånar jag mig själv) övningskörde jag ikväll.
Det gick ju så där och jag har bara en liten undran: Varför måste alla komma ut precis när j ag ska övningsköra ?? Varför kan de inte sitt egen bästa och stanna inne ?? Bilister, cyklister och gående snälla STANNA INNE när ni ser en silverfärgad Citröen.  Och om jag ändå kunde önska då kan ni väl ta bort alla kantsten, träd, trafilkljus etc... Alla helt onödiga saker alltså. BORT, BORT med de.
 Och det med växel. Varför växla ner om man ändå måste växla upp. Helt obegripligt.- Är det inte lite onödigt. Och sen klagar ni när växellådan har gått söder. Använder man inte den kan den väl inte gå sönder. Eller hur ??
 Och hela tiden jag övningskörde muttrade en skäggig varelse bredvid mig något om fälgar, kantstenar, rött ljus, bilar och massa annat onödigt tjafs.
 Det är bäst att jag slutar nu innan mannen ser det här. Då blir jag ÖVERKÖRD.

                                                         
                                                     


RESULTAT PÅ 3 VECKORS JOBB

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 16:28:56

Byggarna har varit här. Jag låvar jag har sett de. De existerar faktiskt, men jag kan inte visa upp de för de har försvunnit. Igen.

Så här mycket har de hunnit i 3 veckors tid. De har spacklat väggarna och satt in en fönster och.... ja så mycket mer är det inte.

Mitt blivande kontor.....och lekrum/hobbyrumTror ni att om jag skulle  betala de i natura  skulle de  jobba snabbare  då ??  För pengar verkar inte vara tillrecklig motivation. I detta fart blir bygge inte färdigt den här åren i alla fall.Men har jag inte en mammablogg ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 13:11:44
Nu blir jag faktiskt ledsen och en nypa arg.
 Har jag inte en mammablogg då ? Jag är väl MAMMA + jag BLOGGAR= då har jag väl MAMMABLOGG. Enkel matematik ju. Eller är det så att ingen tycker att min blogg är värt o bli nominerad ?HM ??
Kom igen nu !! Så hemskt är den väl inte. Jag tycker att jag är ganska duktig faktiskt om jag nu får säga det själv.
Och är inte mina barn bara de sötaste. Helt objektivt sagt förstos.
Eller vad tycker ni ?? Jag är ju inte med på listan .
Är jag inte värt en nominering i alla fall ??HELLO KITTY PÅ NETTO

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 12:57:31
Vill  bara visa upp de fina Kitty strumperna som finns o köpa på Netto den här veckan för 10 kr.
Det finns även morgonrockar med den gulliga Kittyn på.Köpte även ett par leggings till mig. Första paret jag har köpt någonsin.
Men när jag kom hem såg jag att det stog på förpackningen att de var ONE SIZE fits all.
Har alla vinnor likadana ben ?? Har jag missat något ?? Hur ska jag få mina elefantben in i de små leggings...


Om ni ser rök.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 10:59:44
.... då vet ni att det kommer från mitt hus.  Det kommer ut rök från mitt huvud och öron.
Det med dator är verkligen inte min grej. Varför ska man ha hög hastighet när det ändå inte fungerar som det ska.
Fast utan dator kan jag inte heller leva. Att jag aldrig kan bli nöjd...
____________________________________

UPPDATERING: Nu brinner det också för mannen har ringt och sagt att han stannar kvar och semestrar vidare.

____________________________________


EXPERIMENT: ÄTA TYG ROSETTER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 09:13:43
Jessica, 2 år, kommer till mig med en påse fylld med röda tyg rosetter.

Jessica: DUDIS, DUDIIIIIS. MAMMA DUDIIIIS
Jag: Men älskling de är inte dudis.
Jessica: DUDIIIIIS.

Så glad att hon har hittat godis öppnar hon påsen och stoppar ett tiotal tyg rosetter i munnen. Samtidigt kållar hon på mig och undrar säkert varför jag tillåter henne äta godis i dag.De var väl inte så goda, men vi provar ett par gånger till.Jessica säger DUDIIS och skakar på huvudet och ger påsen besviket till mig. Hennes hopp o få äta godis på en vardag har misslyckat.23:e juni TISDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-23 Tid: 08:03:55
God morgon. En tidig morgon faktiskt för jag är trött. Dödstrött, nära döden. Barnen somnade klockan två i natt och Tessy vaknade redan fem. Samt vaknade jag upp hela tiden för varje ljud. Jag är så himla mörkrädd så det är löjligt. När jag till slut kunde somna om eftersom Tessy hade somnat  igen kom byggnadsarbetarna. De har varit försvunna ett tag nu men just då när jag ska sova kommer de. MORR.
 Men nu är det i alla fall klart med kommunen och vi får bygga, men bara för 5 år. Om någon klagar under den tiden får vi riva bygget.  Och någon kommr o klaga över något för jag har så underbara grannar.  De i grannfeiden verkar som änglar i jämförelse. Det är bara en liten skilnad vi säger alldrig något emot så de tjafsar för sig själv och det gör de väl ännu mera irriterade. De verkar inte förstå att vi inte orkar o tjata om små saker. Det ger ju ändå ingen resultat. De vill ju bara tjata för tjatandets skull. I bland undrar jag hur de kan kalla sig vuxna.

 Men vi har det skönt här i alla fall. Solen är redan ute och det är VARMT. Jätte skönt faktist. Längtar o komma ut till solen men först måste jag fixa massor medans min man är fortfarande på semester. Vad avendsjuk jag är.

Nu ska jag tvätta håret. Man vill ju vara snygg när det är men i huset.


SÅ SOMNADE TESSY IGÅR. OCH SNARKADE SOM EN RIKTIG KARL. DE KANSKE SÅG FEL PÅ BB.
EN SUPERHJÄLTE ÄR FÖDD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 22:28:57

Vi fikar på altan och Carmen Ly tjatar som vanligt. Hon har knapt tid o andas. Hur orkar hon tänker jag. Har hon inte ont i käken senare ?? Plötsligt börjar hon  prata allvar käns det som. Dags o lyssna.

Carmen Ly: Mamma, mitt tå blöder.
Jag: Ojdå.
Carmen Ly: Min ben syns igenom.
Jag: Ahah.
Carmen Ly: Min ben har blivit igenomsynlig.
Jag: Hm ??
Carmen Ly: Mitt blod har tagit slut och nu har benet blivit genomsynligt.
Jag: Men då har du ju blivit en Superhjälte.
Carmen Ly: Det finns inga superhältar.
Jag. Ja, men det finns ben som bli igenomsynliga ??
Carmen Ly:Ja, fast nu har blodet runnit tillbaka.
Jag: Vad bra då. Då är dagen räddad.
Caren Ly: Mamma. Kan man dö av myggbett.
Jag: Hm ??

..och så där kan det fortsätta tills jag stänger av höraparaten och lämnar min hologramm kvar för att nicka i de viktiga ställen.GUBBEN HAR RINGT.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 17:53:48
... och kommit på den lysande ideen att han ska jobba i natt. Tänker han inte på vår elräkning alls ?? Och grannarna då ?? De kan ju bli blinda av all ljus som kommer från vårat hus.
Vad ansvarslöst av honom...


MEDANS DE SOVER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 15:38:11
Ett barn har grannen kidnappat.

Ett har somnat på soffa


Ett har somnat i babisitternMannen är på semester(läs:jobbet) och jag då.. Vad ska jag göra i den fina lugna stunden.

Jag ska roa mig med det här..


Kan man ha det roligare ??? Nu är ni så avendjuka det vet jag...


Ä - ÄR VIST INGEN BOKSTAV

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 15:28:04
Jag och Jempa bestämde att beställa var sitt rosa klocka från Urban Outfitters. Då bestämde jag o smygbeställa   de i dag när Thomas jobbar.  För han blir galen på alla mina inköp. Vad han inte vet har inte hänt.
 Jag la då klockerna i varukorgen. Så långt allt bra. När jag då kom till kassan kulle man skriva in sin adress, land, telefonnummer etc... Jag fyllde i allt  och när jag tryckte OK fick man fram textren: ADRESS ONLY LETTERS AND NUMBERS . Jag fattade ju inte vad so var fe loch började fylla allt om igen för blötsligt hade Sverige tagits bort och nu bodde jag i Australien. Vilken trevlig flytt det skulle ha varit. Små gulliga djur och värme.
 Men nu är det ju så att jag bor fortfarande kvar i Sverige och jag ville fortfarande ha de klockerna...
Då fyllde jag i allt igen och vad får jag för text: ADRESS ONLY LETTERS AND NUMBERS.....
Något måste ju vara förståg jag ju, men vad det var fattade jag inte. Då provade jag flytta på texten. skriva den i olika fält etc...Men om och om igen kom det fram samma text. Fråga mig om jag blev arg ??
 Efter 30 minuter av provandet, svärandet och ett o annat sviftandet med händerna kom jag plötsligt på att det är ju en engelsk sida och de i England har ju ingen bokstav Ä.
 Och som man säger PLÖTSLIGT HÄNDER DET och jag fick iväg min efterlängtade beställning.
 Tydligen är väl Ä ingen bokstav då.
Så nu bor jag i skeppnersvag. Nu adress , men samma gamla hus. Vilken besvikelse.


VILKA SNYGGINGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 11:21:42
Så där kan man se ut när man har hittat mammas smink.Och här är någon arg för hon vill inte ha en puss
Nu på gladare humör.

Vilka snygga tjejer. Eller hur ?? Färdiga för Top Model ??
INHANDLAT PÅ IKEA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 11:15:11
SKA VISA UPP LITE AV DE SENASTE INKÖP FRÅN IKEA.

Det blev en mjukdress för 49 kr. Jag hade redan likadan som jag köpte 2 veckor sedan för 99 kr(medlemspris), men den var så himla skön så jag ville köpa en till. Men de var slutsålda. Thomas min räddare hittade en i fyndhörnan.
 Han kan väl bo kvar en vecka till....
Köpte lite köks redskap . Nu ska det bakas och lagas mat för fullt.
Det blev en kastrull för 49 kr
2 förvaringsburkar för 59 kr styck. Vilken smart lock med en deciliter mått. Har inte sett såna föryt. Riktigt glad blev jag. Det behövs inte mycket att göra mig glad inte.
Och sen blev det lite mera saker. Ja, ni ser väl själv.Ingen idee att jag tjatar här då.

22:a JUNI MÅNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 09:12:20

God morgon till er. Hoppas ni har sovit bra.
Satt i går uppe till klockan två och bara höll i Tessy. Hon sov så sött, men jag ville inte lägga ner  hennes i sängen.  Ibland är det bara en sån dag när det känns att om jag inte vaktar barnen så försvinner de i från mig. Helt konstigt.  Det är ju inte så stor risk att de skulle dö i blötsligtspädbarnsdöd. men ändå är man lite nojig ibland. Inget o göra åt, jag är bara sån.

Men nu är det en nu dag med bättre humör. Solen skiner och sommaren är här för at stanna . Eller hur ?? För nu recker det med regn och rusk.
Buggnadsarbetarna har inte kommit , igen. Tror att de är rädda för mig. Något måste det ju vara för de har varit här knapt tre dagar i tre veckors tid.
Jag får mitt kontor till år 2012 tror jag.

NYVAKEN JESSICALOSSAS SORG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-22 Tid: 00:05:52
LÄS INTE OM DU INTE VILL; MEN BLI INTE ARG FÖR SÅ KÄNNER JAG JUST NU. OCH FÖRLÅT TILL DE SOM KÄNNER SIG SÅRADE.:

Humöret har varit i dag som berg o dalbana, upp och ner hela dagen. Precis som livet brukar vara.
Vi har haft så roligt. Vi har skrattat så att vi har börjat gråta. Det är så skön känsla när man skrattar tills tårarna börjar rinna. Man är riktigt glad och det är roligt. Det är roligt att man kan vara glad och oftast är jag ju det.  Vad har jag o vara ledsen över ?? Jag har en underbar man (ja, jag vet svårt o tro), underbara barn(ännu svårare o tro) och några underbara kompisar(de finn, undangömda).
 Så vad ska jag vara ledsen över?? Men det har vi väl alla. Men kanske inte alla törs o vill berätta. Och det som är litet för dig är kanske stort för mig.
Jag får ofta höra att det är inget o vara ledsen för. Sånt spelar ju ingen roll. Tror du att du är den enda...
Sånt gör ont och sånt gör att man blir ledsen. Det känns att ens sorg är en lossas sorg. Att man  har inte rätt o sörja. Att man ska glömma saken, leva vidare, bara vara. Men om man inte kan vara utan o sörja. Hur blir det då ?? När tanken om att glömma sorgen gör ont. När det känns som man har svikit en. Känns som att då har de lilla livena inte haft någon betydelse. Inte varit viktiga.
 Ibland är jag så avundsjuk på alla änglamammor(tro mig jag är inte stålt över det). Änglamammor har fått se och begrava sina barn. Kanske hemskt o säga så. Men vad har jag fått ?? Inte har jag fått o säga att mamma älskar de, inte har jag fått o pussa de, inte ett kram har de fått. Och inte ens riktig sorg har jag fått o ha, bara en lossas sorg. För missfall det sörjer man ju inte. 
 Jag mins så väl den läkaren som visade mig bilden på ultraljudet om ett hjärta som ine slåg längre och den sköterskan söm spolade på tualetten efter att ett av barnen hade lämnat mig. Det känns så hemskt att mina efterlängtade små liv blev bortspolade. Var de inget värt ?? Var de mindre efterlängtade för att det blev så tidigt. Skulle de haft större betydelse om det skulle ha hänt nägra veckor senare ?? Vad är skilnad ? Det gör ju lika ont ändå.
 Det känns som de skulle ha varit lossas barn. Fast de var ju inga barn får man ofta höra.När är barn på lossas ? Är det bara att de inte har fått leva så länge är de på lossas då ??  De var inte på lossas när jag fick se deras hjärta o dunka eller när jag köpte ett par babistrumper. De var inte på lossas när man oroade varje minut hur det skulle gå med de, om de skulle stanna kvar eller lämna mig.
 Eller är det på lossas nu när jag sitter här o gråter ??
Tid har passerat. Fyra år har gått, men det känns fortfarande svårt och orättvist. Jag har blivit mamma till 3 underbara tjejer, Och jag är så tacksam för de.
 Men de som inte kom. Räknas inte de ??
  UTMANING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-21 Tid: 21:55:11

Min första utmaning som kom från Maria.


Vad heter du i mellannamn: Har ingen. I Estland på 80 talet var det inte vanligt. Eller då har mina föräldrar ingen fantasi. Vet inte riktigt varför.

Har du några syskon: Ja. 6 bröder. En hel fotbollslag alltså.

Vart går drömresan: Den kom til Sverige. HAHAHA

Vart går mardrömsresan: Till Sibirien kanske. Mormors skräckhistorier.

Favoritmat: estnisk potatissallad och seljanka(en sorts kött soppa)

Mat du absolut inte äter: sniglar, sushi och massa annat konstigt som inte finns i vanliga matbutiker

Favoritämnet i skolan var: konst. Heter bild här i Sverige tror jag

Tråkigaste ämnet i skolan var:  Jumpa

Vilken hushållssyssla är den tråkigaste: Städa

Skostorlek: 41 och jag skojar inte

Nämn 1 skådespelare du gillar: George Cloony. MUMS-MUMS(förlåt Thomas)

En film alla borde se: Juno(rolig och lite annorlunda) sen finns det ju massor av andra filmer ochså. Listan skulle bli lång.

Drömyrket är: Vara mamma på heltid. Och nu skojar jag inte. Om bara ekonomin skulle tillåta detta.

Ett yrke jag aldrig skulle kunna ha: Världens äldsta yrke. Ni vet ju vad det är.

Detta irriterar mig: Falska människor.

Detta gör mig glad: Min familj

Vilken är din favorit bland Astrid Lindgrens karaktärer: Pippi Långstrump så klart för vi bor ju i samma hus.

Favoritmotto:  Hur går det på svenska nu då ?? Gör det till andra vad du vill at andra ska göra åt dig ?? Något sånt.

 

Så där då. Utmaningen klar.

Utmanar alla som läser detta.TRÅKIG INLÄGG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-21 Tid: 19:06:13
I dag har vi latat oss. Inga blogginlägg har det blivit och inget jobb har det blivit gjort. Nu ska jag skärpa till och försöka o skriva lite och svara lite på kommentarer.
 Jempa fick följa med oss till auktion idag . Men först ville jag lämna in min kamera. De får titta på den och om 21 dagar ska jag få tillbaka den eller en ny om den gamla är totalförstörd. Duktiga jag har ju fixat den så fin och sned.
För att driva Thomas till total vansinne smög jag och Jempa in på IKEA för att kolla lite. Jag har blivit kär i en soffa på fyndhörnan, men Thomas vägrar o köpa den. Får se om jag kan smörja honom.
 Auktionen var ju en  flåpp. Det fanns inte så mycket fint o köpa. Vi hittade några fina trasmattor, men vi kunde inte stanna kvar för barnen var trötta o griniga.Barnen han med en korv i alla fall och Thomas kunde köpa en trasig wok panna som vi smög tillbaka bland auktionsgrejerna så att de kunde sälja om den. Ibland undrar jag hur han tänker.
Ja, det var ju problemet att han inte gör det....Var förbi NETTO och köpte lite mat.
Handlade årets första vattenmelon. Vad gott det var. Tycker det är dyrt med frukt men gott och nyttigt ska det också vara säger de.


Inte en sån, men nästan  HAHAHA

När jag och Jempa var inne i affären o handlade väntade Thomas i bilen med barnen för Jessica hade precis somnat och Thomas går ju inte in i  affärerna frivilligt så han hade ju anledning o stanna i bilen.
 Efter en kort stund kom han springande med Tessy och nästan kastar henne på mig.
``Den där skriker ju`` säger han.
 Plötsligt känner jag att  min klänning blev blöt. ``Så klart sriker hon när hon har bajsat ``sa jag.
Då började han panikslaget titta på sina kläderna och sa om och om igen: BAJS ; BAJS och jag tog i henne !!!!

Ja det där är min man. 45 år och livrädd för lite bajs.

Och vem tror ni hade glömt lägga nya blöjor i väskan?? Skyldig . Fick köpa en hel paket med blöjor och inga blöjkuponger hade jag heller med mig. Nu svider det i hjärtat att jag betalade full pris.
Vet inte hur jag ska överleva det här nu då ??

Så där har vi haft det i dag då. Tråkigt, tråkigt och tråkigt.
Hur har ni haft det ??21:a JUNI SÖNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-21 Tid: 10:16:07
God morgon !!
Solen skiner och det är så himla varmt, men nu ska vi inte klaga för det har ju låvats regn i dag. Och regn vill vi ju inte ha. Så sitt inte här inne nu. Ut med er !!! Men måste ni sitta inne då läser ni ju min blogg. Eller hur ??
 Snart ska vi åka och lämna in min kamera i Marieberg och sen ska vi till auktion. Får se om jag hittar fina fynd. Man vet ju aldrig vad de har på en auktion. I bland finns det massor, ibland ingenting.

Annars har vi haft en fin morgon. Barnen har brett knäckemackor med smör och lagt de på altan och väntat tills smören har smält. Så gör man tydligen varma mackor år 2009.
Jessica har bajsat och Thomas har sprungit och försökt o gömma sig i andra änden av huset. Sen har hon tagit på sig blöjan fast på huvudet. Ny sommarmode kanske ??

Morgonens höjdpunkt var när min kära dotter undrade varför jag hade hängtuttar. Jag kollade på henne med mördarblicken. Det kom en förlåt ur hennes mun blikstsnabt, fast hon undrade ju fortfarande varför mina tuttar hänger. Då frågade hon om det var mjölken som gjorde de hängiga. Nej, sa Thomas då, det är coca-cola.
Är det ??? undrade Carmen Ly...

Så har vi det här i Villa Villekulla. Tokiga barn och mamma med hängtuttar.

Kram Kadri

ps. Det hade jag aldrig vågat säga
mvh  mannen
 


FINA MIDDAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-20 Tid: 21:03:42
Nu har vi ätit och jag har överlevt min mans grillkonst.
Jessica var väl inte så förtjust i köttet. Hon tuggade o tuggade. Sen tittade hon på mig med stora katt ögon och öppnade munnen o spottade ut köttet. Jag kan ju förstå henne jag skulle ha gjort likadant, men jag får ju inte. Jag ska vara vuxen och visa gott exempel. Jag önskade ju att jag skulle ha en hund som jag kunde ha smugit köttet till, men IKKE. En hund vill min kära man absolut inte ha. Nu förstår jag varför.
Vad är det med män och grillning. När det ska grillas då står de alla där och de ser så viktiga ut med sin köttbit och grillgaffel i ena handen och ölet i andra. Inte står de så här framför ugnen inte. Kött är ju kött oavsett om den lagas i ugnen eller grillas. Och öl kan man ju dricka inomhus också. Men jag fattar väl inte skillnaden. Jag är ju kvinna och då har man nagellack och förstår inget har jag fått höra från min dotter idag.
 Men tydligen var det inte bara pappas kött som fick underkänd idag. Min sallad var väl inte så god tyckte Jessica och plötsligt tog Jessica sin tallrik och hällde  maten från sin tallrik  tillbaka i salladskålen, blandad med köttrester, ketchup och lite dräggel. Mumigt.
Vem sa att det var härligt med småbarn ??
Ja men det är ju det fast kanske inte i dag då, eller i går, förrgår...
Men jag älskar de ju. Konstigt nog. Värre med mannen dock.


________________________________________________________________
Ps. JAG HAR NU GRILLAT FÖR SISTA GÅNGEN OM DET SKA LÅTA SÅ DÄR
mvh
MANNEN
________________________________________________________________


MUMS MED BURKMAT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-20 Tid: 18:33:28
Nu grillar min älskligd där ute. Det ska ju vara riktigt manligt det med grillandet. Vad gör man inte för konsten.
Fast jag är lite sygen på burkmat. MUMS-MUMS.Ostburgaren skulle jag kanske äta. Jag sa KANSKE. 
Att det finns så mycket konstigt mat i burk och ännu värre att det finns människor som äter det.
Har någon provat de ??? Jag tror att jag äter ikväll det som mannen grillar fast det kan ju bli farligt det med... Så om jag inte skriver mera senare då vet ni att det är slut med mig....


FIKA MED MOROTSKAKOR

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2009-06-20 Tid: 17:01:47
Nu ska det fikas med EKSTRÖMS morotskaka med creme fresh och bär. Ska försöka läsa lite från boken jag köpte förrgår: ``Vad tycker barn egentligen om...`` Verkar vara rolig. Barnen säger ju så roliga saker.


Morotskakorna är jätte goda. Brukar inte köpa frysta kakor så ofta för det är mycke godare med hembakat. Men såg de i affären förra veckan och tänkte o prova. Och sen låter de ju nyttiga också. De innehåller ju morötter och det ska ju vara nyttigt med grönsaker...
 Ingen risk att jag kommer i bikiniform till sommaren här inte..
Det finns 6 morotskakor i ett paket. Kakorna är toppade med en god glasyr.
www.ekstroms.se


LITEN TJATIG PROMENAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-20 Tid: 16:30:33

Efter lunchen passade vi på o ta en liten promenad.

Tessy var så himla glad och det var soligt för en gångs skull.Jessica ville absolut inte gå själv. Bestämd liten dam.
Så jag fick bära henne nästan hela vägen.
Hennes kanin fick ju så klart följa med. Jag har tvättat den igen, men den vita delen har varit grått nu länge. Märkte också att kaninen börjar bli skallig. Stackaren.


Man kan ju försöka ta runt pappa, men är man en nalle björn så är man...Vi gick förbi Carmen Lys gamla dagis för att se hur gården såg ut. De hade fått lite nya leksaker, men det mesta var samma. Oftast ser dagisgårarna så slitna ut. Jag vet inte varför. De fick till exempel en ny trä båt 2 år sedan. Den ser helt slut ut. Är det att de inte tar hand om saker eller är det att barnen sliter så mycket på de ??Jessica tyckte inte att det var roligt o gunga.Efter en halvtimme börkjade det mörkna och det kändes som det börjar regna. Så vi skyndade oss hem.

Carmen ly tjatade hela vägen hem om allt och inget. Varför kommer inte barnmunnar med ett lås ?? I bland undrar jag om de pratar bara för pratandets skull eller om de har bara så mycket o säga ?? Ibland säger de så konstiga saker också. Till ex. Vi måste köpa knäckebröd för annars blir våra tänder för långa. 
                           Varför heter inte pizzerian här i Hällabrottet Ali Baba ??
                           Mitt hår är inte lika långt som ditt. Varför ?? Blir mitt hår kortare imorgon ??
                          Här bor en kille som jag såg i en affär, men jag vet inte vad han heter fast han bor här vet jag....
 
    ... och där nånstans slutar man o lyssna tills man hör att någon höjer rösten och repeterar MAMMA, M A M M A... Då vet man att nu är det något jätte viktigt hon måste säga igen. Man vet att det är redan kört när hon kallar mig MAMMA för vanligtvis säger hon KADRI.

På vägen hem somnade Tessy i vagnen. 
Vad söt man kan vara då...
Varför håller hon i ena fingret ??Hon gör det ofta när hon sover. Är hon rädd att det ska ramla ner ??


                       


Vi var knapt hemma 5 minuter när det började regna.


         Trevlig sommar !!!

      Kram   KadriHAR NI PROVAT ??

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2009-06-20 Tid: 13:21:52
Jag älskar o prova nya saker, speciellt när det gäller mat. Jag älskar mataffärer. Jag kan gå runt timmar mellan de långa hyllorna. Jag har trivit Thomas till vansinne många gånger på COOP när jag kållar på mjölförpackningarna. Han kan inte förstå vad är skillnad på mjöl o mjöl. ``Ta bara en så vi kommer härifrån`` säger han irriterat. För honom är det väl lika roligt som titta på hur färgen torkar.

 Nu har jag provat  lite nytt igen.

ÄPPELMUST från Kullabygdensmusteri. www.kullamust.se

Den var ovanligt god. Jag är vanligtvis inte så förtjust i julmust/påskmust, men den här var god.
Kostar just nu 10 kr flaska på COOP annars ligger priset på ca 22 kronor.KANELSNÄCKOR OCH CAPPUCINO GIFFLAR från HATTING  www.lantmannen.se

Jätte goda. Vem tror ni åt upp det mesta ??


Har du provat de ???  Tyckte du om de ??


VART SKA GLASS VARA ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-20 Tid: 12:35:36
Jag öppnade kylskåpet för att ta in frukosten och vad ser jag. Någon har lagt glassen i kylskåpet. Ska glassen inte vara i frysen ?? Ingen som erkänner brottet, men jag anar vem den skyldiga är.
 Ett litet tips. Han sitter på soffan just nu och äter ostbågar. Jag tror ni vet vem jag pratar om.


PLÖTSLIGT HÄNDER DET..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-20 Tid: 10:36:56
Jag hade en kompis  vi umgicks jätte mycket när jag bodde i Estland. När jag flyttade till Sverige var de här ett par gånger, men de senaste 3 åren har vi inte haft någon kontakt alls. 
 Så plötsligt i går kväll ringer telefonen och vem ringer tror ni ?? Ja, det var kompisen som sökte upp oss igen. Det slutade att vi pratade i telefon i över två timmar. Vad tiden går fort. Deras son har redan fyllt femton år och har en flickvän. Tänk att samma kille började skolan när vi blev kompisar. Helt otroligt egentligen. De har flyttat nu och bor i ett annat hus. Finanskrisen har resulterat så att han kommer o bli arbetslös om några månader. Och vara arbetslös i Estland är inte alls som i Sverige. Blr du arbetslös där och inte hittar nytt jobb snabt då är du kört. Inga penar, ingen mat. Hoppas han hittar jobb snart. 
  det var så trevligt o höra att de hade blivit av med sin lägenhet i sista minuten. Innan priserna började falla. Ibland kan man ha tur.
 Det blev ju en långt , men trvlig samtal. Kvällen blev därför inte som jag hade tänkt, men det blir det ju sällan.
 Resten av kvällen tittade vi på filmen JUNO som kom men nya Amelia och åt glass med bär. MUMS-MUMSHar ni sett filmen ??  Jag tyckte den var jätte bra, rolig och lite annorlunda. Inte konstigt att den har fått så bra recentioner.
 Kvällen avslutades klockan ett med CSI i sängen. Läste lite innan jag somnade. Boken om rödstrumper börjar äntligen bli bra. 

 Så var gjorde ni på midsommar ??

 Kram Kadri


MIDSOMMAR SÅ HÄR LÅNGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-19 Tid: 19:47:08

Vi åkte till Gällersta forndgård för att barnen skulle få dansa runt stången. 
 
Jag tror inte att ens hälften av svenskar vet vad traditionen midsommar egentligen innebär eller vad den fina stången är för något. Trots det låter vi våra barn dansa runt den. Jag är ju själv inte ett dug bättre. Mina barn har också gång på gång dansat runt den stora...
 På väg till firandet började det regna och jag trodde nästan att vi får vända om och åka hem, men det var bara en liten skur. 
 
PÅ VÄG TILL GÄLLERSTA FORNDGÅRD.


SOMMRIGT O FINT
TESSY


PAPPA
JESSICA

KOMPIS BOLAGET. JAG TYCKTE DE VAR JÄTTE BRA. 27 ÅR OCH GILLAR BARNMUSIK...

DÄR DANSAR DE....

Efter vi hade ätit glass, fikat, lyssnat på musik, dansat ront stången och slösat bårt pengar på diverse lotter och inte vunnit något åkte vi hem.
 Vi har grillat kött, ätit estnisk potatissallad och druckit cola-light. Här festar vi stort....GUNGA-GUNGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-19 Tid: 11:52:35
Minns ni den bruna gunghästen jag köpte till Jessica ?? Ja, det blir  ju bra  tänkte jag. Vilken barn älskar inte o gunga ??Thomas sa att hon kommer o gunga över med den för hon är så vild. Men jag skrattade och sa att det kommer aldri o hända.
 Nu har det hänt då. Hon satt sig på gunghästen och gungade och gungade. Jag blev livrädd och satt hängerna framför ögonen och försökteo smygtitta mellan fingrarna. Jessica bara skrattade åt tokiga mamman. Hon tyckte väl att jag såg rolig ut.
 Efter en liten stung hörde jag bara PALANG. Hon hade ramlat ner från hästen. Tyr att jag  hade  lagt en kudde bakom hästen. Hon skrek en liten stund. Inte att hon tyckte det gjorde ont. Hon blev arg på hästen för att den hade kastat ner henne. Dumma häst. Hur kunde hon ??
 Efter 2 minuter gick hon på gunghästen igen och fortsätte gunga och skratta. Jag satt kvar på soffan och smygtittade mellan fingrarna. Vad modig jag är....


19:E JUNI GLAD MIDSOMMAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-19 Tid: 09:15:11
Glad Midsommar till er. Vädret håller i sig och är fortfarande soligt. Vad tror ni , kommer det o regna idag ???
Så klart kommer det o regna. Det har regnat så länge jag har bott i Sverige.  Känns nästan som en lag. I midsommar måste det regna.
 
 Ska fortsätta o äta fruckost nu. MUMS-MUMS.KONSTIGA THORSDAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-19 Tid: 00:43:59
Nu när lite tid har passerat, si så där 11 minuter, kan man se tillbaka till torsdagen med ett klart huvud och man har blivit klokare... NEJ, inte en schans.
 Det känns som det va fredag. Det blir så konstigt när det blir långledigt, det är som o få 2 fredagar i en o samma vecka. Fredagskänsla är ju så skön, man vet att det blir LEDIGT. Vanliga människor får alltså ledigt, men inte jag. Jag får vara barnvakt åt min man på helgerna. Tro mig han behöver en barnvakt. Så i helgerna har jag 3,5 barn. Jag räknar honom som 0,5 barn för han kan ju klä sig själv,men mycket mera blir det inte. Och ingen barnbidrag får jag för honom heller. Vart är rättvisan tagit iväg ??
  I den här låssas fredagen var vi o handlade på myrorna, iKEA och lite mat på lidl. Jag kastade sönder min kamera och Jessica fick en smäll i ansiktet med vattenkannan . Det är roligtnästan jämt.
  Fick veta att vår kär granne sa nej till bygglåvet för nybygget på 1 meter ska gömma hans utsikt. Det vad jag undrar om är  vad han skulle se annars. Det enda han ser nu är vår tvärttstuge dörr. Om vi skulle ha ett fönster där skulle jag väl förstå om han tycker om o kika in ibland.. Det finns ju människor som... Men det är ju bara en dörr.En vanlig vit dörr. Helt obegripligt. Nybygget gömmer inte mera än om vår bil skulle stå där. Och bil har man rätt o ställa där.  Ibland undrar man ju om fålk inte har något bättre o göra. Får se vad kommunen säger. De verkar tycka att det är  löija och kan ändå godkänna bygglåvet så jag håller tummarna.
 Men den som säger till mig nästa gång att det är demokrati i Sverige..... Inte får man göra på sin egen tomt vad man vill inte.

  Har förresten kommit på idag att jag vill ha simfötter. Jag dyker inte, simmar inte, men simfötter vill jag ha. Helst rosa. Finns det rosa simfötter ??? Riktigt rosa alltså, så där 80 tals rosa.
 Jag kanske skulle gå runt på gården och hälsa på grannen med simfötter på. Då flyttar de kanske för att spara sin mentala hälsa. Men då har jag ju fått 2 saker samtidigt, simfötter och blivit av med grannen.
Har någon såna rosa över kan ni skicka de till mig. Adressen hittar du på HITTA.SE under DÅTHUS.
 
 

 Neh, nu går jag och letar upp min man. Han gömmer sig någonstans. Jag tror han är rädd för mig i dag för han har varit för stor i munnen för sitt eget bästa.

 Hej då och god natt får se om vi ``ses``imorgon eller om jag har fått flytta.
Kram Kadri


MODEVISNING

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-18 Tid: 22:39:09
Vi har varit o SHOPPAT LÅSS som Carmen Ly säger. Två dagar utan butiker måste ju gåttgöras ..
Vi har handlat bland annat på Myrorna. Det blev 3 par byxor, 2 toppar, 1 tröja, 1 tunika1 kavaj. Allt 225 kronor.
Myrorna är ju inte den billigaste loppisen, men vad gör man när man inte har varit på loppis i 4 veckor. Och plikten kallar ju...

VAD TROR NI. BLIVANDE FOTOMODELL ???VAD BRA DET GÅR FÖR MIG...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-18 Tid: 20:51:51
Ahah, man blir inte alls förvånad längre. Nu har jag kastat min nya kamera som kostade 2500 kr på gålvet och den har gått SÖNDER, TRASIG, KAPUT..
 Själva linsen blev sned och nu går det inte ta kort eller stänga och öppna kameran.
 Vad trött jag är på mig själv. Kameran är bara 2 dagar gammal.

 Vad trodde Thomas sa när det hände ? Han skrattade och frågade om jag inte skulle håppa på den också.NYA SMYCKEN

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-18 Tid: 18:13:24
Fick med posten mina nya smycken idag. Allt med porto bara 45 kronor köpt på Tradera.  Fina tycker jag och billiga också.OST MASSAKERAREN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-18 Tid: 11:59:17
Jag är så dålig på det med osthyvel. För min försvar måste jag säga att vi inte hade någon osthyvel i Estland. Men man kan ju tänka sig att något har fastnat i de 6 åren som jag har bott i Sverige, men IKKE. Saken blir ju inte bättre när jag inte hittar osthyveln(VEM HAR SNOTT DEN ??) så idag blev det potatiskskalaren jag försökte hyvla osten
med. Så här gick det.....
17:e JUNI GÅRDAGENS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-18 Tid: 09:54:05
God morgon till er.
 Jag har fått sova i natt hela 8 timmar. Jag har ju ammat några gånger, men somnat om. Så jag kan säga att det har latat i sängen hela åtta timmar. Så länge man inte har barn tror jag inte att man kan vara tacksam för sömn. Som småbarns förälder är man tacksam för varje natt de små jävulerna sover. Så TACK, TACK barnen att ni sov i natt.     
I dag har vi här i Villa Villekulla 2 sällsynta varelser, sol och byggnadsarberare. Men  de har låvat regn så solen försvinner väl snart och byggnadsarbetarna brykar ju inte jobba längre än till klockan tolv dagen innan helgdag så det blir väl tomt klockan tolv på gården.
 
 I går hade jag en jobbig dag. Först fungerade inte blogg.se så det blev inga kommentarer svarade eller inlägg gjorda hela dagen. När de då fixade det till slut då hade jag inte tid för bloggen. Först trodde jag ju att det var min dator som det var fel på så jag hade svurit och tänkt o kasta den i väggen. Problem nummer två uppstod när jag skulle ta kort med min nya kamera. Nu är det ju så att jag är en dataidiot, teknikidiot och idiot allmänt så det gick väl inte så bra o tömma kameran från bilder. Jag var så nära o packa ner kameran, ta den tillbaka till butiken och slänga den på butiksbiträden och säga att jag vill ha den kameran som var för 15 årinar för mera klarar jag inte av.
 Men nu har jag fått sova och ska försöka igen. Allt ser väl bättre ut med klar huvud.
 
 Ibland tänker jag ju hur  hjärnan fungerar där inne på min man och på barnen också för den delen . Saknar de hjärnan helt ??? Går det att köpa en begagnad till de på blocket eller tradera ?? Importera en ny från Kina ??
Igår hade jag ju fruktansvärt mycket o packa . Jempa var här en stund, men jag sprang runt och försökte fixa allt så hon märkte väl att jag hade inte tid. 3 barn hemma och sen jobba samtidigt. Tro mig det blir inte många sekunder över. Blogga gör jag samtidigt jag äter så att ingen minut skulle förloras.
  När  Thomas kom hem  hade jag  tänkt att han kunde hjälpa till och klä barnen så jag kunde packa klart allt. Klockan började närma sex och sista tömningen är klockan sex. Då springer jag och packar, ammar, klär barnen... och vad tror ni han gör ?? Han går ut och börjar klippa kanterna på gräsmattan. MORR.
 När jag då hade fixa klart allt och det enda som var kvar var o klä om mig för i all virvarr hade Tessy spytt ner min klänning då frågade jag honom om han kunde ta barnen så jag kunde byta om. Då säger han att javist, men han ska bara kissa. Ok kissa måste ma ju, men inte titta o läsa tidning i tio minuter. 
 Jag fick lösa det sälv och det blev den första klänningen jag hittade som jag tog på mig.
 Då sa jag till honom att varför klippa kanterna när det är dårhus här inne och jag behövde hjälp. Då svarar han att gräset växer ju. Men måste man klippa den precis nu ??
 Men det är så typiskt honom o gömma sig när det behövs göras något. När barnen bajsar då har han blötsligt bråttom o göra något helt annat. Vi har 3 barn och han har ALDRIG BYTT ETT ENDA BAISBLÖJA. 
 En annan sak jag har funderat över är att vi kvinnor går till toaletten för att göra det som ska göras där.Men en man går till toaletten för att läsa tidning.  Ibland tror jag att han gömmer sig i toaletten med flit. När jag frågar honom om han kan hjälpa med något säger han javist , men han ska bara gå på toaletten. Efter 5 minuter tröttnar jag o vänta och gör saken färdig själv. Då kommer han ju ut snabbare också för han vet att nu behöver han inte hjälpa till. Men han sa ju att han skulle hjälpa. Men han sa inte när....
 Skulle jag inte byta barnens blöjor skulle han  fortfarande sitta i garaget och låtsas att han reparerar bilen. 

  På tal om barnen måste jag bara berätta hur Jessica såg ut igår. Jag fick ingen kort på de för nya dumma-dumma kameran vill inte fungera. Så jag ska försöka  o förklara.  Hon och duktiga storasyster hade ritat tatueringar på henne överalt och då menar jag ÖVERALT. Hon hade blommor och hjärtan, pussmunnar och fjärilar ritade överalt. Hon själv var jätte nöjd tills hon tröttnade på de och de inte gick gort när man torkade med papper. Hon skrek bara PAPIIRRR, PAPIRRR, men det hjälpte ju inte. Hon knuggade och knuggade men bort gick de inte. Vi fick bada henne och tack och låv  gick målningarna bort.
 Hur kommer de på allt ?? Tänker de bara: Men nu ska vi måla oss...
 Ibland önskar man ju att man skulle vara som barnen och bara våga göra allt tokigt och inte tänka på konskevenser.

 

BILDER FRÅN IGÅR.

Jessica är arg och vill inte komma in.Tessy på glatt humör.JAG SKA GÖMMA MIG...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-17 Tid: 22:54:40
... UNDER TÄCKET OCH FÖRSÖKA O SÅVA. 2 TIMMARS SÖMN I GÅR, BARNEN SOM FÖRSÖKER GÖRA MIG GALNA OCH EN MAN SOM SAKNAR HJÄRNA TAR DÖ PÅ MIG. SÅ NU SKA JAG SÅVA.

____________________________________________________________________________________________
Har inte hunnit o blogga i dag eller svara på kommentarer. Ni får smiska upp mig för det. Ska gåttgöra till er imorgon.

Satt den här skylten i Thomases bil ikväll så han ser den när han åker till jobbet och kanske inte glömme o leverera cyckeln till tanten imorgon.EN FIN PRESENT TILL MAMMA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-17 Tid: 16:44:36

RECEPT: Hur du ger en fin pesent till din mamma enlig Jessica 2 år.

GÖR SÅ HÄR:

Be mamma om en glas saft.
Tjata på henne tills du får en glass, fast det är inte lördag.
Lägg  glasset in i saften.
Ge den nya fina presenten till mamma och se hur glad hon blir.När fick du senast en fin present. Ja fick en sån med glass idag. Avendsjuk ???17:E JUNI DURACELL KANIN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-17 Tid: 08:46:04
God morgon till er.
 Inatt har jag försökt o sova på soffan, men misslyckades tåtalt. Inte ens det klarar jag av.
Jessica kom 15 minuter efter jag hade somnat och tyckte att vi kunde börja äta fruckost. Jag måste erkänna att jag höll inte rktigt med. Klockan halv två på natten vill jag inte äta fruckost tyvär. Men jag hade nämligen gjort ett misstag och druckit kaffe vid tolvtiden och det var kaffe kvar i koppen. Snabb som hon var tog hon kaffekoppen och drack upp resten. Riktig kaffetant är hon. Hon tycker det är så  himla gått med kaffe. Resultatet blev en spidad duracell kanin som heter Jessica.
  Inte nog att hon var vaken, hon väkte Tessy också. Vad säger man  ??  Vad kan man säga ??? Inte kan man vika ihop de och lägga i en förvaringsbox. Fast jag vill ju ibland så gärna.  Eller ännu bättre idee är att  ha en av och på knapp. Nu ska ni såva barnen säger jag. Och de lyssnar snält och säger ``OK mamma vi stängs av om 2 sekunder``. TVÅ, ETT och de såver. Vilken drömm.
 Men nu har jag ju inte en sån knapp tyvär och tyvär tyckte Jessica att det var roligt att springa ront i huset halva natten. Klockan halv fem fick jag nog och det började komma rök ut från mitt huvud. Jag tror Jessica anade oro och gick o la sig. En halvtimme efter somnade Tessy också.
 Så jag fick sova 2 timmar i all fall. LUCKY ME.

                                                             
 När Thomas vaknade frågade han så oskyldigt: Ska vi skaffa mera barn ??
 Om jag nu skulle ha en annan knapp o trycka på skulle Thomas ha blivit aska.
______________________________________________________________________________
Och om ni nu tror att barnen sov längre på morgonen har ni fel. De vaknade redan länge sedan.
Någon som vill köpa de ???
______________________________________________________________________________


NU HAR JAG BLIVIT UTKASTAD OCKSÅ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-17 Tid: 00:39:23
 Ahah , nu har jag blivit utkastat också. Och från min egen sovrum dessutom. Jesicka har tagit min plats i sängen igen. Att en 80 cm lång liten busunge kan ta son plats.  Vart ska jag såva nu då ??
 Det blir väl soffan igen då. Fast jag klagar inte. Åtminstone är det fis fritt.

                                                           

Nu ska jag(läs:tant) festa. Eller sova i alla fall tills någon väcker mig och vill ha mat.


STOR PRESENT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-17 Tid: 00:26:45
Någon knackade på dörren klockan åtta och när jag öppnade fick jag syn på en stor present.


Presenten var vacker och stor och alldeles min. Jag har faktist saknat den där presenten och väntat på den i 2 dagar, varje timme, minut och sekund.
Presenten är ganska lång, 22 kg tung och är härligt gosig.
Presenten är ganska tjatig och busig, men snäll o lydig.
Presenten heter Carmen Ly och hon har kommit tillbaka för att stanna ett tag och tjata hål i huvudet på mig.

God natt o Kram Kadri


MIN NYA KAMERA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-16 Tid: 21:00:06
Vad tycker ni ?? Hoppas att den är bra annars har Thomas fått hjärtingarkt i onödan.


BONY TYLER HEMMA HOS OSS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-16 Tid: 15:57:39
Bony Tyler har kommit hem till oss och tagit Tessys röst och bytt ut den mot sin egen. Jisses vad hon låter nu då. Stackaren har skrämd bort Jessica.
 Nu sitter Jessica och gömmer sig från konstiga Tessy och försöker samtidit torka bort nagellack med toalettpapper. Målade naglar var vist inte för henne.


NY KLÄNNING

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-16 Tid: 14:03:43
Vad tycker ni om min nya klänning som kom med posten. Fin ??
SHOPPING RESULTAT FRÅN IGÅR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-16 Tid: 10:53:59
Det blev en fin Hello Kitty tröja för 59:50 från H & M
Ett par skor till Carmen Ly för 49:50  från H & M
Ett par skor till Jessica för 19:50  från H & M
En ring för 10 kr H & M
2 par Hell Kitty solglasögon för 5 kr styck H & M
Strumpor till Carmen Ly 34:50 H & M


Så blev det ju också en kamera från CASIO til mig och en tröja från CUBUS till Thomas


16:E JUNI TISDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-16 Tid: 08:33:30
Nu när gårdagens fel är fixat kan jag äntligen säga god morgon. GOD MORGON då.NÄR KATTEN ÄR BORTA .....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-16 Tid: 08:23:24

.....dansar råttorna på bordet.

 I går somnade jag bredvid Jessica klocan elva så det blev inget skrivet. AJABAJA. Nu ska jag gottgöra min misstag.

Den bästa tiden o få gäster är när man inte har hunnit duscha, håret är fett, barnen har spytt ner en och huset ser ut som en tornadå har gått igenom.Då ringer det på dörren och en glad vän förväntar sig bli bjuden på kaffe. Nu var det ju så att vi var på väg ut och det blev ju inget bjudet på fika, inte direkt i alla fall. Men vi tog vår oväntad gäst med oss för att posta mina varor och sen åka vidare till Marieberg. Vi hade plötsligt fått en trevlig sällskap till vår lilla shoppingrunda som blev som vanligt inte som vi hade tänkt oss.
  Thomas hade sett billiga digitalkameror på ELGIGANTEN så vi skulle åka o köpa en. Väl fram i butiken idiot förklarade  butiksbiträden oss om vi köper en kamera för 800 kronor. Enligt honom skulle man vara 15 om man köpte den. Men jag blir ju redan 28(ups !) och då ska man ha en vuxen kamera. Till slut lämnade vi butiken med en kamera för 2500 kronor och det skulle då vara jätte billigt enligt de. Thomas höll i hjärtat och fick en mindre hjärtinfarkt när han hörde prisen. Jag ska nu försöka o vara jätte snäll. Jag sa FÖRSÖKA.
 Nu kan jag börja lägga ut små filmer på youtube också. Ska försöka o packa upp den nya kameran ihelgen. 
 Vi tog en snabrunda in i Marieberg med vår sällskap, Veronica. Det blev lite handlat på REA. Ska visa upp sakerna lite senare, bland annat blev det roliga solglasögon.
 Jessica fick en smäll i huvudet när vi skulle komma ut från CUBUS. Förmodligen hade de flyttat glas väggen så hon sprang rakt in i den.Dumma personal som flyttar på väggen och ännu dummare föräldrar som inte kunde hålla sig från skratt. Kvälen avslutades med en besök till pizzerian och det blev pizza och kycklingsallad inhandlat. 
 Jessica var så hungrig så hon började äta direkt. Efter ett tag ville hon  ha lite mera kyckling och pekade på köttet och ropade VOF-VOF(som hundar gör). Tydligen vet hon vart köttet kommer ifrån. Varje gång hon ville ha mera kyckling ropade hon VOF- VOF igen. Jag skrattade så jag tror jag spottade över bordet rakt mot Veronica. Vet inte om hon märkte det. 
 Kvällen blev  trevlig o mysig. Vi drack kaffe och när Veronica hade åkt hem klockan nio tittade vi på sista avsnittet av CITYAKUTEN. Inget bättre efter maten än o titta på inre organden flygande överalt. 
 Efreåt  blev det en snabdusch för att fräscha upp sig igen. Vet ju inte vem knackar på dörren i dag.
 Skulle Carmen Ly ha vetat at vi har varit på Marieberg och köpt pizza hade hon aldrig åkt till läger. Tydligen har vi fest när hon är borta.
 TILL REGNIGA DAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-15 Tid: 21:54:07
Till regniga dagen måste man ju ha en fin paraply. Eller vad tycker ni ??


Nej, det var inget för mig. Jag tror jag har kvar min med Pippi och Herr Nilson .


EN STUND FÖR MIG SJÄLV

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-15 Tid: 13:31:34
Jessica har slocknat i soffan efter hårt arbete(läs: bus) och jag har en liten stund för mig själv. Inte riktigt ensam, men  Tessy  leker på lekmattan snält så det är lite lugnare i alla fall.
Ska äta lunch   och dricka min nya kaffe som jag köpte i Kumla förra veckan.. Smaksatt kaffe från rikriga kaffebönor är ju så himla gott. Jag köpte Thomas båtblandning och irish cream den här gången. Tyvär ska MIKAKU stänkas i slutet av juni, men de öppnar en webshop den 1 juli. De kommer troligen  fortsätta o sälja smaksatt kaffe o te, samt kinesiska delikatesser. Under juli månad ska de bjuda på frakten. www.mikaku.se.DINA DRÖMMAR......

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-15 Tid: 10:04:23
Vi människor drömmer om alt och hela tiden. Utan drömmar tror inte att vi skulle leva vidare. Man måste nästan ha något o drömma hela tiden, något o se fram emot.

Här är mina 3 viktigaste drömmar. Vilka är dina ???

DRÖM SOM HAR BLIVIT UPPFYLD: Jag har fått 3 barn som jag altid önskade mig. Fast nu vill jag ha 5 barn i stället. Att jag aldrig kan bli nöjd.

DRÖM SOM DU VILL ATT DET SKA BLI UPPFYLD: Jag vill åka till USA någon gång i livet och se hur de har det där. Skulle vara intressant o se om amerikaner är som de på TV serier. Troligen inte.

DRÖM SOM DU VET ATT DET BLIR ALDRIG UPPFYLD: Jag kommer aldrig o ha alla kokböcker i hela världen fast jag vill så gärn vill. Har redan över 100 stycken. Hur många är det kvar då ?? 50 stycken ???
________________________________________________________________________________
 UPPDATERING: NI FÅR DA DET SOM UPPMANING, FRÅGA ELLER HUR NI VILL. VALET ÄR DITT !!!
________________________________________________________________________________


JAG HAR GETT BORT MITT BARN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-15 Tid: 08:36:57

.........till skauterna för 2 dagar. Stackarna som får sitta i skogen i en sån väder.
Carmen Ly hade så mycket saker med  sig så hon orkade knapt stå upp. Men på glatt humör var hon.
Så på tisdag kväl får jag tilbaka min tjat monster. Längtar redan.15:e JUNI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-15 Tid: 08:20:23

Ännu en regnig dag idag. Kommer det o ta slut någon gång ??? Eller ska vi ha det så här hela sommaren ?? Snart måste jag börja älda för jag fryser som en hund.
 I går blev det sent som vanligt för Jessica ville inte somna. Då satt hon i min knä och jag försökte  jobba. Plötsligt märkte jag att hon hade fått tag på en penna och ritade på min hand. Nu har jag hela västra handen full med krigsmålninar. Vad ska Thomas tro:  Vuxen kvinna o ritar på händerna ......
 Carmen Ly ska till läger idag. Jag är inte avendsjuk alls. Kalt och blöt o sitta i skogen i två dagar är verkligen inte min grej.  Men hon älskar ju sånt. Hon o jag är inte alls lika. Vet inte vems dotter hon är ??
 Ska packa det sista nu så hon kommer i väg. 

 
   Kram KadriJAG BLIR RAKAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-14 Tid: 21:09:28
Vissa dagar är det väldigt mycket på gång. I dag har det varit en sån dag.  Jag har jobbat, men samtidigt försökt o hjälpa Jempan o hitta sin dröm soffa. Hon är helt hysterisk just nu och letar efter soffa både dag och natt. 
Mina barn och hennes dotter har lekt hela dagen. De kommer väldigt bra överens och har roligt tilsammans.
 Jempa har hjälpt mig och få lite ordning hemma hos oss. Hon har väldigt bra ordningssinne, min ordningssinne är ju noll.
Vi hade en trevlig middag och hon och dotter åkte hem, båda väldigt trötta.
Nu försöker jag o jobba lite fast ögona börjar o ramla ihop. I dag har jag sprungit efter barnen mer än vanligt och undrat många gångr varför de gör vissa saker. Som att tappa ett glas med saft tre gånger i rad eller springa så snabbt att man inte märker att dörren är stängd o springer rakt in i den. Man kan inte hålla sig från skratt tyvärr. Dumma mamma skrattar åt deras olycka. Men de vet ju att jag älskar de trots dera tokigheter.
 Sitter här just nu och känner mig skyldig att så lite har blivit skrivet i dag, men tiden räcker bara inte till tyvärr. Tankar av bloggens nerläggning snurrar i huvudet samtidigt som jag sitter här och Jessica smyger bakom mig med bubbelflaskan och har smort in min rygg med vatten och har nu hämtat rakhyveln och håller på o börja raka min rygg. Mamma har vist en hårig rygg tycker hon. Det ska bli årdnad snart ska ni se.

   Ha en mysig söndagskväll..
               Kram Kadri


NER PÅ JORDEN IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-14 Tid: 13:08:31
Och ner ramlade jag från den höga rosa målnen. Tack barnen att ni kastade saft på min nya bok och att ni tappade bort min matlista. Tysen tack för gladdiga kramar och lite spyer på byxorna. Mamma började redan bli orolig att någon hade smittat henne med något alvarligt. Men nu är allt som vanligt och jag älskar det. Mitt liv alltså.

SKICKAR EN PUSS AV KAFFE TILL ER...
14:E JUNI SÖNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-14 Tid: 09:55:21

God morgon till er och vilken härlig morgon det är.
Ibland vaknar man upp och allt ser lite bättre ut, hela världen är rosa, blommig och fåglarna sjunger.  Det gjorde inget att Tessy vaknade redan halv fyra. Vi fick en lång mys morgon i sängen med dubbelmord på CSI. Vad härligt med lite kriminalitet från långt håll. 
När jag då upptäkte att det regnade ute blev mitt humör ännu bättre. Jag slipper o måla idag. Vad lessen jag inte blev då.
 Lång fruckost till klockan halv tio. Tro mig det händer inte ofta.
Allt är bara helt underbart.
Jag har vist tagit på rosa solglasögon i dag. Bäst o ta av de snabt innan man hamnar i
rosa molnDE TYCKS VISST TRO ATT DET ÄR SOMMAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-13 Tid: 21:50:47

I dag var jag hemma med barnen och Thomas var på ``semester.`` Vad avendsjuk jag är på honom i bland att han får åka bort till jobbet. Men jag brukar ändra mig snabbt. Jag älskar o vara hemma med mina små busungar. Skulle aldrig byta tiden med de mot något annat.
Jempa var här en kort stund på eftermidagen. Jag tror hon blir stressad av mig när hon är här för jag har alltid något på gång och kan inte sitta stilla för fem minuter. Jag tror att hon känner sig lite i vägen. Men hon borde redan ha vant sig med det och jag tänker inte ändra på mig. Jag kan inte. Har man myrorna i brallan så har man.
 Barnen har visst trott att det är sommar  ute. De har sprungit runt med badkläder, gummistövlar och flytvästar på. Fråga inte  varför. De har i bland massa konstigt för sig. Och jag förstår inte att de  aldrig blir kalla. Jag fryser så snart det är under 10 plus grader. De kan springa runt i kallt väder och tycker att det är skönt. 
   Tokarna tog ut vattnet till trädgården och hade tänkt o bada .De hade tagit vatten från köket och fyllt på stora koppar bunken. Till slut hade vi vatten i hela köket . 
Carmen Ly försökte torka upp vattnet efter sig. Hon tog en handduk för uppenbarligen hade hon inte hört talas om golvmopp. Vems handduk tror ni att hon tog ?? Inte var det hennes i alla fall.
 I bland undrar man ju vad som pågor in i hennes hjärna.


 
 Klockan halv sex fick jag muta barnen så att de skulle komma in. De ville absolut inte, men jag vann till slut och de fick bada snabt. Jessica var så trött så hon somnade direkt i pappas famn. Den stora magen fick göra någon nytta i alla fall. Snart efter somnade Tessy och för en gångs skull tänker jag o lägga mig tidigt i dag. Känner mig som en traktor skulle ha kört över mig. HUr det nu skulle kännas ?Måste prova någon gång.
 Nu springer Carmen Ly in o ut från huset och upp o ner från trapporna som en spidad kanin. Hon är så uppspeld över sin åkande till läger på måndag. Jag tyckte att det var bra ide att hon började packa i dag, men jag kunde ju inte ana att hela amiljen skulle bli drabbad  av hennes letande efter knivar, strumper, handdukar(för min har hon ju smutsat ner nu) och allt annat som ska med. Högen på köksgålvet är så stor så jag vet inte hur hon har tänkt o bära allt det där till lägret. 
 
 Nu håller mina ögona o stängas av sig själv. Jag trodde inte att det var  möjligt att sova sittande men snart kommer jag o somna framför datorn.  Vilken fest lördag vi har här i Villa Villekulla. Jag somnar klockan tio och Thomas tittar på speedway på tv. Men nu har vi ju aldrig varit fest människor precis heller så allt är som vanligt väl. Två  pensionärer här. Eller lika pigga i alla fall.

  God natt till er. Vi ``ses``imorgon och då ska det målas.
       Kram KadriMEN VAD SÖTA MAN KAN VARA DÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-13 Tid: 20:20:46

Jessica och Tessy somnade redan klockan sju. Helt utmattade var de.
Vad ska jag göra med all tid nu då ???
EN LITEN FUNDERING BARA...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-13 Tid: 15:28:03
Sitter här framför dator igen. Egentligen skulle jag städa , mem men...
Kom  o    tänka på en sak. Hur många av er skulle umgås med människor ni inte tycker om ?   Vilken anledning det nu skulle vara. Att man känner sig ensam, eller att man vill tillhöra samma bekantskap eller för någon annan anledning.
Är det viktigt för människor att ha massor av vänner ?? Många är så stressade att de inte hinner med alla vänner, specielt nu när det är massa skolavslutningar och alla ska gå på allas.
Försvinner inte då det roliga att ha vänner och blir det inte massa måsten istället. Eller har jag fel ???
Ofta hör man ju att vännerna försvann när det blev tuffa tider. Då var de ju inte riktiga vänner. Eller hur ?? Och behövde man då ha massa falska människor runt om sig. Är det inte bättre o fylla sitt liv med människor man tycker om och som man vet att de står vid ens sida även när det är tufft?? eller finns det såna människor över huvud taget ??

 Nu kommer jag o få utskällning av er, men jág skulle järna ville veta  hur ni tycker o tänker.


BARNARBETE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-13 Tid: 12:28:22
Den skyldige.......  Tessy hade bajsat så att allt kom ut på lekmattan.

2 ``mammor ``.....
... Carmen Ly och Jessica städade efter sin `´dotter``.

Hur kan de tycka att det är roligt att städa sånt ?? De måste älska sin lillasyster jätte mycket.


FINA SAKER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-13 Tid: 09:20:06
Har fått ett maj om en REA på BLOOMING MARWELLOUS. De har tydligen fars dag den 21 juni i England. När är det här ?? I Estland är det på hösten, men när är det här ?? Varför kan inte en sån dag vara samma  dag i alla länder ??  Över huvud taget tycker jag att fars och mors dag är större betydelse i andra länder än här. I Estland gör barnen i skolan tekningar och andra presenter till fars/mors dag och sen har de teater eller någon annan föreställning till föräldrarna . I Carmen Lys skola har de inte gjort någonting.

 Fars dag eller inte, men roliga saker finns på rea o köpa. Och en pyjamas eller kafekopp kan man ju köpa utan fars dag också. Mycker fint har de i BLOOMING MARWELLOUS . Till ex. En kaffekopp med  personlig text. Eller en pyjamas som säger att man älskar pappa.  Alla texter är tyvär på engelska, men det är ju kläder med text från H & M också.


Såg att de hade REA på träbokstäver som man kunde måla. Fint till barnrummen. Bara £0.99 styckBLOOMING MARWELLOUS skickar till Sverige. Dock större möbler skickas ej. Portot ligger på 20 pund.


13:e juni LÖRDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-13 Tid: 07:37:23
God morgon !!
 I dag är det lördag och loppis dag. Men får jag åka ? Nej. Thomas tyckte det var viktigare o jobba.
Inte tänker han på mig inte. Alla dessa fynd som bara väntar på mig. Vem som ska handla från alla säljare nu då när deras största kund inte kommer ??
  Jag har ont överalt i dag för jag har fått sova på soffan inatt.  Thomas kastade ut mig från sovrummet. Sånt som händer när man inte uppför sig.,HAHAHa. Nej. Jessica ville inte såva igår och till slut somnade hon bredvid Thomas i sängen och eftersom hon kan inte ens vara stilla i sömnen var det inte plats över  för mig. Så jag fick nöja mig med soffan.

Ska nu packa presenter för Carmen Ly ska gå på kalas och sen har jag en överraskning till Thomas som ska packas.
Jag tycker om o göra små presenter till honom då och då.

  Vi `´ses`´senare.
 Kram Kadri


Nu börjar jag bli senildement också

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-12 Tid: 20:48:02
Thomas kom hem tidigt och gick och la sig en liten stund. Stackaren hade inte sovit något alls på hela natten. Jag hade tur som fick sova några timmar i alla fall. Son tur fick han också Jessica o lägga sig bredvid honom och snart snarkade de båda. De skulle ju ha varit jätte söta om de skulle ha låtit bli o fisa . Att de är så lika. Stackars  Jessica säger jag bara.
 Efter de hade snarkat en timme och jag hade släpt loss älskaren från skåpet åkte vi till Marieber för att äta och handla mat.
Jag hade klipt ur  gratis sallads kuponger från  tidningarna MAMA och AMELIA så vi fick var sitt gratis sallad.
Efter vi hade bestäld försökte jag gå till bordet och bar brickan med ena handen och försökte o köra vagnen med andra. Men det var så trångt och de har såna röda puffar man sitter på och de låg huller o puller överalt. Så vad tror ni som hände ??? Ja, ni har rätt. Jag tappade drickerna och salladen. Först ramlade den på en pall och sen splash på golvet. Mannen som satt vid detta bord tittade på mig irriterat. Jag sprang då och hämtade en av personalen för att städa upp det. Vad pinsamt för mig. Kan jag inte ens äta på Mc Donalds utan insidenter.


Kanska gott var det med sallad måste jag erkänna. Är inte så stor fan av Mc Donals sallad annars. Barnen åt var sitt Happy Meal  och efter maten fick de var sitt gratis glass. Vi hade fått kuponger med Mc Donals tidningen. Det var kanske inte så igenomdänkt med glass måSte jag erkänna efteråt. För Jessica slickade här o där, tog en tugga i botten, sidan och lite överalt.

Och vad hände sent tror ni ??Jepp. Där var den. Men hon ville äta den ändå. Fick  kasta den snabt så hon inte fick tag på den igen. Hon skulle säkert ha slickat gålvet ockå om vi inte hade stoppat henne.

Glömde nästan.  Bakom oss satt en gäng ungdomar, kanske 13 år gamla. De fösökte gömma sig från några andra kompisar. Plötsligt fick en av de brottom och skulle springa därifrån. Men han sprang på våran vagn så att hela vagnen skakade och nästan vände sig. Thomas sa till killen att om han nu väkte Tessy då får han gå runt tills bebisen har somnat igen. Killen bara tittade på honom som han inte var riktigt klok, men det viste vi ju redan att han inte är det. Två mammor som satt i bordet bredvid skrattade så mycket de orkade. Bebisen vaknade ju, men då var killen redan borta.

Efter maten tog vi en snabbrunda i köpcentret och fyndade lite. Nästan alla butiker har redan börjat med rea och det finns ett o annat att handla.
 Jag passade också på o handla mat på coop. Jag hade ju massa rabatt kuponger som gjorde Thomas galen. Han hatar sånt och tycker att bara gamla tanter använder kuponger. Sen handlar jag ju mat som har rea pris också så snart är det suppkonteiner bakom affären som gäller om jag vill handla billigare.
Såg att de har börjat nu med lösvikts pasta också. 2.99 hekto. Snart säljer de allt i lösvikt. Mjölk och diskmedel i lösvikt kommer troligen till höst. Vänta bara.


Väl hemma igen spöregnade det så  vi satt säkert 15 minuter i bilen och väntade att det skulle sluta regna. Grannarna måste ju ha undrat vad vi håller på med, men är man gjord av socker så är man.

Sen när jag plockade upp maten från kasserna och skulle laga middag upptäkte jag att jag har glömt o handla hälften. Jag tror att jag börjar o bli senildement också.

Nu har vi ätit mat, undrat varför vi har barnen kvar och ska nu mysa med lördagsgodis, fast det är väl fredag kom jag på. Men imorgon jobbar Thomas så vi hinner inte o handla.


 Hoppas ni har det mysigt i kväll.
Vi har tänt ljus, äter massa sötsaker och ska titta på Talang.
  Kram Kadri


HJÄLP !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-12 Tid: 11:25:41
Thomas ringde precis att han va på väg hem. Nu är det prottom. Jag måste snabt gömma älskaren i garderåben . Vet inte hur han ska få plats där för garderoben är full av skit. Hoppas man kan vika ihop honom.
 Men jag har ju ännu värre saker o ta reda på. För köket ser ut så här...
SNÄLLA HJÄLP !!!


12:e juni FREDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-12 Tid: 09:43:21

Hej igen. Är ni också trötta ??? Kom i säng klockan två och redan vid fyra tiden vaknade Tessy. Stackaren har ju lite feber efter sprutan. Så nu är jag TRÖTT, TRÖTT och TRÖTT. Har druckit 3 koppar kaffe, satt tändstickorna i ögona för att hålla ögonlocken öppna och hoppat upp och ner för att pigga upp mig, men inget verkar hjälpa.  Nu har jag två val tuffa ut det tills ikväll eller dråga barnen så de somnar och jag kan då också sova. Vilken ska jag välja???
 Glömde ju nästan bort att det är fredag i dag.  När man är hemma med barnen då blandar man i hop dagarna i bland och månaderna också för den delen.  Märkte i går att jag hade skrivit i några inläg att det var fortfarande maj. Vilken planet lever jag i ?? Jag måste komma ut från huset lite mera annars kommer jag o tro att det är fortfarande 2008 och då är jag illa ute.
 Idag måste jag ha tid för fradags mys.Ska köpa något gott till det. Grilla blir det ju inte för det regnar igen. De sa ju i TVn att det är kallaste sommaren i de senaste 20 åren. Ska det trösta mig ??? Eller ska det skrämma mig och tänka på klimatföränfringarna ?? Jag låvar att det är inte mitt fel för jag sorterar mina suppor. Kan inte jag få sol och värme då ??  Eller vi slår vad att alla som supsorterar får sol och värme och alla andra får regn. Det är väl rättvist ??
 Nej, nu måste jag ringa till tandläkaren. Vi ``ses`` lite senare.
   Kram KadriGOD NATT/GOD MORGON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-12 Tid: 01:36:34

Jag ska gå och lägga mig nu. Ni kanske vaknar redan snart. Hoppas att vi ``ses`` imorgon.


Om det är någon galen kvinna som ringer 112 i natt då är det jag som är mörkrädd och hörde säkert  någon i trädgården.

Hatar o vara hemma  ensam med barnen. När blir jag stor och slutar o vara mörkrädd ??VILKEN HÅRSTIL SKULLE PASSA MIG ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-12 Tid: 00:47:57

Så länge jag jobbar får ni välja en nu hårstil för mig. Jag låvar o klippa mig som ni väljer.....

 
HAHAHA , inte på riktigt, men roliga är de ju.
Ahah , jobba var det jag skulle göra.
 Hej då.LILLA SJUKLINGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-12 Tid: 00:00:24

Nu har lilla Tessy fått feber. Hon fick det förra gången också efter sprutan.
Jag har ingen alvedon hemma heller. Gav en hel paket till grannen någon vecka sedan. Typiskt mig. Tänker på alla andra. Jag skulle ge bort min högre arm också om  någon skulle be mig göra det. Vad de nu skulle göra med den ??Hoppas det går ändå annars får jag väl cyckla in till Örebro. Det skulle bli en  rolig syn. Jag  cycklande och  barnvagn släpandes bak med 3 barn inuti.
Thomas fick åka tillbaka till jobbet så jag får sloss med mörker och barnen själv. De vägrar o sova i dag. Någon som har sömnpiller ??SKOLAVSLUTNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 21:34:31
I dag var det skolavslutning i Carmen Lys skola. Äntligen !! Nu kan jag vara lugn att det inte blir någon mobbning och annat dumt åtminstone i 2 månader.

Så klart lyckades jag också göra något dumt. Varför händer det alltid mig ??Jag skulle nämligen hjälpa Carmen Ly hämta sina kläde, skor, tekningar och böcker från skolan. Hur har det blivit så mycke saker där ?? Det var en hel hög med kläder, inte tal om tekningar. Gör de inget annat än ritar på dagarna ??
När jag då skulle komma ut från skolan med Tessy i ena handen och stor påse med kläder i andra handen öppnade jag dörren så där puttande med höften och PLONK slåg det emot. Jag hade slagit en pojke i huvudet med dörren. Vad han fick onte. Jag blev  knallröd  i ansiktet och muttrade FÖRLÅT, FÖRLÅT, FÖRLÅT om och om igen.  Han blängde ilsket på mig och jag försökte bara ta mig därifrån så fort som möjligt. Andra stannade kvar för att fika, men jag ville bara rymma så vi kom hem och fikade hemma.
 Själva skolavslutningen var som vanligt. Barnen sjöng(läs: skrek), inte så vackert, men vi föräldrarna tycker ju att de är så duktiga och det är ju SÅ fint när barnen sjunger(läs:skriker).
Vi satt bredvid högtalaren igen och nu är jag döv i andra örat också  så nu får jag börja läsa teckenspråk.
 Rektor, läranra och städerskan höll tal och sa massa saker som bara lät konstigt som till ex. ``Ni vet väl att era barn är duktiga och fina ??`` Vad är det för konstig fråga ??  Finns det föräldrar som tycker att deras barn är fula och dumma ?? Och i så fall skulle de svara öppet: ``Nej, mina är så fula så jag vet inte vems barn du pratar om``


NÖJD NU ?? VAD ÄR NU NÄST NI KAN TRAKASSERA OSS MED ??

Var det som det var, men vi hade i alla fall tyr med vädret. Inte en en troppe regn kom det. Och jag hade för en gångs skull paraplyn med mig. Typiskt också. Skulle jag glömt hem den skulle det ha regnat.

Hoppas ni har haft fina skolavslutningar i dag. Ät nu inte för mycket tårta. Bikinisäsongen är  ju på väg.
HAR DU FÅTT TILLBAKA SKATTEPENGAR ??

......... Kategori: DAGENS FRÅGA
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 19:31:23
``PENGAR ÄR INTE ALLT-SÄRSKILT INTE NÄR SKATTEN ÄR TRAGEN``  
                                                    
                                                                               Torwald Gahlin

Men skönt är det när man får pengar tillbaka. Har du fått lite extra i plånboken ?? Jag får mina i december. Vad jag längtar.


VÄRLDENS VIGASTE KVINNOR ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 15:18:03

Jag kan ju drömma, men så där kommer jag aldrig kunna o göra.HAR NI PROVAT ?DAGEN SÅ HÄR LÅNGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 15:10:25

Efter min sista inlägg på morgonen stängde ja av datorn och försökte få barnen klädda. Jag var livrädd att vi skulle komma för sent till bussen. Då sprang jag runt i bara stringer och BH och märker plötsligt att utedörren är öppen och granngubben hade en bra syn in i huset. Jessica hade förmodligen sagt hej då till Carmen Ly och lämnat dörren öppen.

Till slut på väg till bussen ville ju Jessica absolut inte gå. Eller gå vill hon ju men bara i vatten pölar och helst hoppa i de ett par gånger. Vad är så intressant med de ??Till slut fick jag ta henne o bära till busshållsplatsen..


Själva resan gick förvånansvärt bra. Förutom busschaufören som var grinig. Han hade väl fått sitt efter förra resan.

Även BVC gick bra och Tessy hade blivit 7155 g tung och 65 cm lång. Sköterskan  frågade om vi  ger potatis till henne  och jag svarade nej. Ingen terror om extra maten och det var skönt faktist. Ja vet inte varför några sköterskor driver en kamp att alla ska ge burkmat redan efter 4 månader. Är barnet nöjd o mätt bara med bröstet och följer kurvad då behövs det ju inget extra. Eller har jag fel ??
 Förra sköterskan vi hade var en riktig häxa som varje gång kom med något nytt o klaga om. Jag tror Jessica var 4 månader när hon frågade mig.
 Hur mycket dricker hon ??
Jag vet inte, svarae jag??
 Men hur mycket ?? frågade hon igen.
Jag ammar när hon vill så jag vet inte försökte jag förklara.
Men hur många ml dricker hon ? Insisterade hon.
Då sa jag lite högre att jag inte vet för jag AMMAR. Men hon verkade vara döv och fortsätte med sin mängd.  Ännu bättre var när Jessica nte gick när vi hade 1 års kontroll. Hon ville då skicka oss till en pecialist in till Örebro. Ska alla barn gå när de har precis fyllt ett ??? Tydligen var vår dotter handikkappad, men konstit någ går hon ju nu fast i bland vet jag inte om det är så bra. Specillt när hon kan springa i från mig eller kliva upp på trapporna.

 I alla fall fick Tessy 2 sprutor i bena och lite skrik blev det ju. Det är inte så lätt o myta de små. Vad ska man myta henne med ??Med godis, leksaker  ??.. De vet ju inte ens vad det är för något. Jag fick bjuda på den gamla vanliga måltiden.


 Men bra mådde hon och vacker är hon också.Eller hur ??


Jessicas kanin fick också spruta i tassen och plostret på.
Jag är jätte nöjd med sköterskan som vi har nu och hon håller med mig om  det flesta.. Fast det gör hon kanske med alla.

Jag kunde ju inte låta bli och ta ut min stora vinst, men väl inne i tobaksaffären ville jag ju byta den mot en ny lott. Surprise, surprise jag vann inget. Så nu är jag fattig igen.

Jag och barnen gick runt i butikerna lite för vi hade så mycket tid till bussen. Det är många butiker som stänger i slutet av juni. Tråkigt tycker jag, men det är den stora ICA MAXI som äter upp alla. Jag kan stolt säga att jag inte handlar där. Men det är en längre historia varför det har blivit så.
 Ska visa upp senare om jag ha tid mina fynd.

En snabblunch han jag och barnen med i SVEAS. Det har blivit så dåligt där senaste tiden. Ingen kyckling eller fisk o köpa. Till slut valde vi pannpiff för jag trodde Jessica skulle äta den. Men när maten kom var det rostpiff i stället.  Men jag orkade inte klaga för då skulle det ha tait ännu längre tid och då skulle vi ha missat bussen.  

 Jessica började bli trött och grinig och ville sova i vagnen som är för liten för henne, men hon ville ju prova och hon är ju envis av sig.


Hon insåg ju att det inte går.
 
Hela vägen hem skrek hon i bussen och jag blev knallröd i ansiktet. Till slut när hon blev tyst när vi skulle gå av såg jag att alla verkade glada. Det var jag också. För man skäms så mycket när ens barn skriker, men det är ju inget o göra åt när de är trötta.
När vi kom hem satt hon sig på soffan och somnade direkt. Hon har fortfarande skorna på. Törs inte röra på henne, då vaknar väl hon. Och tystnaden är gulda värt just nu. Det finns inget värre tror jag än barnens skrik. Jag tar hellre en jordpävning än deras skrik. Och är de trötta då finns det ingen tröst.


Ska försöka o dricka lite kaffe nu fast tanden gör ont fortfarande enfter morgonens slagsmål i duschen.
Ska försöka o göra mig fin till avslutningen så att jag inte skrämmer bort små barn.

Får se om vi ``ses`` lite senare.Min horoskop

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 14:09:01
Hittade den i en annan blogg i dag: onsdagen blir givande. Ett extra plus om du passar på att sköta om din kropp. Lyssna noga på den.

Och för en gångs skull har jag gjort som horoskopen har sagt. Jag har gett min kropp en bra lunch och sen en STOOR bulle. Ikväll blir det tårta också.  Så var tacksam kroppen min.


NY TIDNING !! BUBBLEROOM MAGAZINE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 13:34:00

När jag var i Kumla idag såg jag att det hade kommit ut en ny tidning, BUBBLEROOM MAGAZINE. Den kostade bara 10 kr och dessuton fick man  100 kr presentkort när man köpte kläder från bubbleroom.se.
In i tidningen visade blogdtottningen KENZA sommarmode och BLONDINBELLA pratade om sin nya klädkollektion.
Det mesta var dock bilder på kläderna som skulle vara så kallade budjettips. Vet inte för vem är det budjet när tröjan kostar 500 kr?? Jag trot att det är bara jag som inte lägger en förtmögenhet på kläder. Hittade dock 2 tips in i tidningen. Att bubbleroom har startat en bloppis. Jag som älskar second-hand och en tips om hur man tjänar pengar på bloggen. Nu är den sista ju inget för mig för jag har inte så många läsare, men det med bloppis ska jag kolla upp.
Tyckte  att tidningen var inte för mig,  för det finns inte så  mycket o läsa, mest bilder om kläder och skor. Men perfekt tidning för den modeintresserade. Men 10 kr var den ju värt.  Dock tror inte att jag skulle köpa den om det skulle kosta 40 kr.
bröllop i dag !!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 08:34:36
Carmen Ly och en annan tjej ska ha dubbel bröllop i skolan idag. Hon har klätt sig fin och tagit med sig smink och ringar. Undrar vem jag kommer o ha som svärson??(heter det så??)11:juni Varför jag ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-11 Tid: 08:27:36

God morgon. Hoppas ni har haft en bättre morgon än mig .
Undrar ni inte ibland varför saker händer bara med er. Ingen annan slår väl sina tår tio gånger om dan eller spiller kaffe på sig precis efter man har bytt kläder. I bland känner jag mig helt hopplös.
Som i går när jag tänkte o slå stort och dammsuga gålven. Något skulle gubben få väl tll present tänkte jag. Allt skulle ju ha gått perfekt om dammsugarpåsen hade vari tum. Men nu var det ju full och jag försökte o byta den. Jag rev den upp o ner, vänster o höger, men ingenting hände. Den satt fast i den gråa hållaren.  Då försökte jag tra hårdare, men  fick hälfter av  innehållet på mig. Mysigt. Och påsen satt fast fortfarande. Jag blev så arg så jag kastade påsen med hållaren. Thomas fick komma o fixa det. Jag blev ju inte mindre arg när jag såg att han skrattade på mig och att det tog honom bara 2 minuter  för honom o byta påsen. MORR.

DEN SKYLDIGE


 Sen när jag försökte o dammsyga hittade jag massor av sten i hallen(Jessica !!) . Jag försökte ju knacka sönder de med dammsugarmunstycket så att de skulle gå in. Men de lyssnade inte på mig. Fick plocka bort alla stenar först och sen börja dammsuga. Det som skulle ha tagit 5 minuter tog nästa en timme.
   Senare på kvällen  försökte jag vispa vispgrädde till tortan . Då hade jag tagit för liten skål, men tänkte att det skulle gå ändå. Det gick uppenbarligen inte och vispgrädden ranns överalt. Sen när jag skulle ta grädden på tortan hamnade hälften i besticklådan för jag hade glömt den öppen när jag tog ut skeden.
 
 Om ni tror att idag har det gått bättre har ni fel. Jag tänkte o passa på o duscha på morgonen. Man vill ju se lite fin ut när man ska åka till stan. I duschen försökte jag ta ut sista tvålen från flaskan. Jag måste ha haft tvåliga händer för den flög mitt  i min ansikte och jag fick en slag mot mina tänder. Vem duschar munnen öppen ?? Jag fick tvål i munnen och i ögonen. Nu har jag blivit blind också. Det går bra för mig. Har ni det likadant eller är det bara jag som råkar ut för sånt ???
 Nu saknas det bara att jag skulle missa bussen också. Bäst att jag skyndar mig.FÖDELSEDAGS MYS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-10 Tid: 21:40:40

Just nu myser vi och tittar på Greys, äter tårta och dricker kaffe. Sen ska jag försöka o lägga barnen för i morgon är det mycket o göra. 5 månads kontroll och skolavslutning.
Skickar kramar till er och säger god natt.

                                           KadriATT LEVA LOPPAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-10 Tid: 19:37:48
Min älskling kom hem tidigt idag och vi for i väg med bilen för att handla lite mys mat till kvällen. Trots allt fyller han ju 45 idag.
Hans högsta önskan blev sann och vi kikade in i RUMA också. Vilken besvikelse för honom att vi inte hittade några kaffekoppar. Hur skulle han överleva det ??

Väl hemma igen åt vi lyxiga midagen. Sånt kan man ju inte unna sig varje dag.


Barnen respekterade pappas födelsedag och var tysta och snälla under midagen.
 
Jag glömde dock lösa in min höga vinst och nu får nya båten vänta ett tag till i butiken.

Ska nu mysa lite på soffan och göra resten av hans drömmarna sanna. Fotmassage väntar.


jag vann på lott !!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-10 Tid: 14:13:17

Thomas blev arg härom dan att jag aldrig städar. Men vad då aldrig ?? Jag städade faktist förra månaden. Och jag vill faktist inte plåga djur och damROTTER har också rätt o leva.
 Men han såg så farlig ut så jag bestämde mig o städa lite.  Jag städade då klockan halv två på natten.  Och vad hittar jag ?? En gammal tia lott som jag inte hade skrapat och jag VANN hela 10 kr !!! NU ska jag lösa in den i dag och sen ska vi leva livet.  Vem sa att hon aldrig vinner ???


Bra betalt för nattens jobb. Eller hur ?? Men tror ni att Thomas märkte att jag hade städat ??
 Ni gissade rätt....EXTREME HOME MAKEOVER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-10 Tid: 11:39:36
Fantastiskt tv program som hjälper fattiga och sjuka. Inte tal om programledaren som verkar gå på något. Vad det nu är vet jag inte , men han kunde dela det med mig. Jag vill ju också ha så mycket energi. Allt fantastiskt ju. Men jag har bara en fråga. När kommer de hem till oss ?? För det är ingen som det är så synd om än oss.


klockan 4 på morgonen

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-10 Tid: 10:14:16
THOMAS:Vad gör du ??
JAG:Jag var ute.
THOMAS:Naken ??
JAG:Nej, jag hade morgonrocken på.
THOMAS: Du måste tänka på gransämjan vet du väl.
JAG: Ja då.

Ingen fråga om vad jag gjorde ute klockan 4 på morgonen, det viktigaste var att jag inte var naken. Som jag skulle springa naken ute ??? Vad tror han om mig ?? Eller är det  så vanligt att jag springer runt i trädgården tidigt på morgonen ??
 Tyvär är det ju så att det händer kanska ofta . Som i dag när jag hörde Tessy skrika och ville gå och ta upp henne. Då märkte jag att det regnar ute. Blev helt panikslagen. Tog vi in allt igår ?? Sprang till altan och där såg jag att dockvagnen, barnvagnen, filten efter pickniken från i går och massa annat var ute i spöregnet. Då sprang jag som en galning klockan fyra på morgonen och plockade i hop allt. Allt var igenomplöt och det troppade vatten överalt från täckena och filtarna som barnen hade tagit ut. Barnvagnen såg ut som en mindre bassäng och dockvagnen ännu värre. Hoppas att grannarna sov så de inte såg något. Annars får vi aldrig bygglåv. 
  Det måste ha sett roligt ut och nu behöver jag inte duscha i dag. Och ordentligt vaken blev jag ju också av den kalla regnet. Titta vad många bra saker kom ut från det. Och var det inte så att regnvatten var bra för något ?? Längden tror jag. I morgon är jag kanske 1,85 lång. Då är det bara o banta, plastikoperera och botoxa mig och jag är färdig för top model.


GRATTIS ÄLSKLING !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-10 Tid: 08:05:42
Thomas fyller 45 år i dag.  Jag har ringt och  grattat honom och frågat om han har hittat en sekreterare. Han sa att det var ingen fara han har fortfarande inte åldersnojja. Tusan också nu måste jag ha honom kvar. Jag som hade hoppats...
Han upplyste mig också att nu när han har fyllt år har vi 18 år mellan oss igen fram tills september när jag fyller år. Det är kanske jag som kommer o ha medelålders kris då. Vad gör kvinnor då ??? Skaffar en manlig strippa ?? Tatuerar sig ?? Några tips  ?Jag måste ju planera sånt. Man vill ju bli förbered om man vaknar en dag och har fått åldersnojja. Då måste man ju veta vilka galenskaper man ska börja med så att man hinner med alla innan åldersnojjan tar slut. För det kan gå fort. Som allt annat kan jag tröttna efter en dag och vad ska man göra med tatueringen då ??? Det är lättare med en manlig strippa för den kan man skicka vidare till någon annan. Någon intresserad i så fall ???
god natt

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 22:28:45
Imorgon är en jätte viktig dag....INGA BILDER BLEV DET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 21:43:25
En spökteater avklarad och en trött mamma önskar att hon hade en hjärna.
Baterierna var tomma så det blev inga bilder från teatern. Så trött på mig själv. Varför blir det alltid så ??
Tog ett kort när vi kom hem.
Föreställningen var...... jag det fanns ju viktigare saker tydligen o prata om än se på barnen tyckte de flesta föräldrarna. Tydligen var det ett barn som hade flera veckor sedan hamnat i sjukhus och det var det enda som pratades  under hela föreställningen. Vi hade tur som satt precis framför högtalare så vi hörde barnen o sjunga trots allt. Bara en liten biverkning, nu hör vi inget med högra örat.MEN TITTA HÄR DÅ !!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 13:44:52
Elva månader gammal och väger 22 kg. Klicka här för att se filmen.Jag ska sluta klaga att Jessica är tung o bära. Jag låvar !!!!


VÄRLDERNS STÖRSTA BEBIS ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 13:01:54

Här klagar jag att mina barn har haft stora huvuden, men tänk o föda en 8 kg bebis.Postmanen knackade på dörren...

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 12:08:40
..och han var lika trevlig som vanligt. Undrar vart han fått sin underbara personlighet ?? Men trots det hade han en stor paket till mig.


och in i paketet var...


..en annan pake och där innevar.... det massor av skor och kläder. En regnkappa, adidas dress, jeans, klänningar, kjolar, toppar, nike skor, sommarskor.....

Jessica ville ha de blinkande skorna direkt, men de är lite för stora


Och mycket annat blev det.  Allt super fint och det mesta från märket NEXT som inte finns o köpa i Sverige.
Nu är dagen räddad !!


Jag måste bara fråga .....

......... Kategori: DAGENS FRÅGA
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 09:05:07
Jag är så nyfiken av mig så jag måste bara fråga er som läser den här bloggen(de få som gör det) om någon tycker om den och varför ??? Så snälla svara !!!!!


VILKA BRA KORT DET BLEV..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 08:30:14
Jessica försökte o ta kort på sig själv i går. Det blev så här..
Framtidens fotograf ???


GODA KAKOR

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 08:28:34

Göteborgs  BAGERIETS BÄSTA kakor. Finns i flera olika sorter. Vi köpte havrekakor med pecannötter, rostade mandlar och rostade hasselnötter. MUMS MUMS.Verkligen goda. Har ni provat de ?? Pris ca 23 kr i NETTO9:e juni TISDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-09 Tid: 07:58:18
God morgon !! I dag verkar det bli soligt.  Ska försöka o njuta av det för i helgen ska det regna igen har de låvat.
 Känner mig så pigg o utvilad. La mig redan vid halv tolv i går så jag har fått hela sju timmar i sängen.
 I går hade barnen en plan o försöka ta livet av mig, men den  misslyckades.
 Jag är väldig orolig av mig när det gäller mina barn.  I går kom Carmen Ly inte hem  i tid från skolan. De slutar klockan ett och en timme senare var hon fortfrande inte hemma. Jag började då bli panikslagen och tänkte att nu ligger ungen någonstans nerslagen och mobbarna dansar krigdans ront henne. Så snart jag hade tagit på mig skorna och tänkt o börja leta efter henne såg jag henne kommande. När jag frågade henne var hon hadde varit svarade hon bara  at hon stannade och  sjöng lite på vägen. Jahah det var ju trevligt för henne, men tänker hon inte alls på sin gamla mamas hjärta.
 Jessica försökte  o få jobbet gjort. Hon hade fingerdag i går. I bland har hon dagar hon klämmer sina små fingrar överalt. I går var en sån dag. Först satt hon fast de i slottet(samma slott hon hade stoppat foten igenom tornet om ni minns). Sen fastnade hon i babisittern, kylskåpsdörren, badrumsdörren.... Till lut satt hon själv på sina fingrar och fattade inte hur man får bort handen under sig själv. Man kan ju tro att hon var trött, men knappast föt hon somnade klockan elva i går kväll efter en lång bad som vi var tvungna o ta eftersom hon hade försökt o måla sig med en nagellack. Hur hon fick tag på det vet jag fortfarande inte för allt sånt ligger i skåpet och hon når inte dit.
 Jag kan ju erkänna att jag skrattade i går ett par gånger. Inte så snällt när hon sitter fast med fingrarna, eller är förbannad at hennes fingrar är röda, men vad ska man göra ?? Det såg ju roligt ut och hon verkar inte lära sig ju aldrig. I bland blir jag ju orolig att hon har ärvt min mentala hälsa(för den är illa) eller ännu värre Thomases.  I dag ska vi till spökteater. Carmen Ly ska vara spöke och vi alla ska bli jätte rädda. Hon kommer o bli så stolt som vanligt .  Det ska bli roligt o se. Hon har tjatat nu över ett halvår om det.  Fast det är ännu roligare o se hur anra föräldrar uppför sig.  Jag vet inte om jag törs o berätta här hur de var vid lucia förra året eller ännu värre skolavslutningen. Vem vet någon kanske läse det här.
 Ok. Jag berättar bara en litn sak.  Jumpasalen här i Hällabrottet är puteliten. Nu är det så att dagis, förskolklassen och skolan ska alla ha lucia samtidigt. Salen är liten, alldeles för mycket folk, alla ska ha med sig mormor, farmor, grannen etc... Det är dubbelt så mycket folk än det finns plats och många får stanna ute i koridoren och får aldrig se sitt barn o sjunga. Rektor envisas och ha lucia i samma ställe för alla. 
 Tillbaka till föreställningen då. Lärana ba att man inte ska ta kort o filma innan föreställningen är klar för några små barn kan bli rädda.Tror du att någon lyssnar ?? Nej. De börjar o ta kort innan luciatåget ens har kommit in. Vad tar de kurt på ?? Golvet ?? Väggen ??? Sen när barnen har kommit in blir det ännu värre. Resultaten blev ju att några mindre barn blev livrädda och började gråta och ville inte vara med. Då fick man leta på deras föräldrar som så klart var längst bak. När alla hade lugnat ner sig då började föreställningen och jag trodde att jag kan se på Carmen Ly, men så fel hade jag för då står en mamma upp och börjar filma med sin videokamera, samtidigt gick hon lite fram o tllbaka  och vinkade till sina barn. En man bakom mig försökte o få henne o förstå  att det finns andra barn i föreställningen och deras föräldrar vill också se på de, men kvinnan bara tittade ilsket och fortsatte med sin dansande med videokameran. Jag såg ingenting i hela föresällningen och inga kort blev det heller för när det då var dags o vi hade fått låv o ta kort då stog samma kvinna framför mig och hoppade upp o ner med sin digitalkamera. Jag hörde mannen bakom mig o säga till sin fru att det är sista gången han kommer  dit. Synd för barnet, men jag försår ju honom litegrann. Barnet har ju inte mycket nytta av honom när han sitter i fängelse för han har slagit ihjäl någon annans mamma.
Jag var bara tacksam att Thomas inte var med för han skulle inte ha varit tyst. Han skulle ha sagt vad han tycker.
Men i dag ska han med och jag ska kanske förbereda mig och besöka honom i fängelset.


det är redan för sent för mig

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-08 Tid: 21:27:29
Människorna måste tro att jag inte är normal. Inte undra att jag inte har några kompisar. I bland undrar jag ju vad människorna tänker egentligen. De ler snällt o kanske skrattar lite, men vad de säger bakom min rygg är ju en annan sak. I bland blir jag ju nästan orolig för mig själv. Kanske dags o skaffa prozak eller vad den lyckopillern nu heter.  Det är ju inte så att jag är olycklig, tvärtom. Men något är det ju fel på mig.
 I dag skulle jag hämta ut mina paket. Eftersom Thomas hade kommit hem tidigt tänkte jag o passa på och hämta ut de. Tur var det för de flesta skulle ha åkt tillbaka snart. Där ståg jag då på ICA och väntade när tanten letade efter mina paket. Det tar alltid så i helsikes lång tid, man undrar ju om de hämtar paketena från Örebro eller ännu värre tillverkar varorn i lagret. Där stog jag då och knaprade med naglarna på bänken och sjöng  PARAMPARARARARAMMM-PARAMPARARARARAMMM(varför det ingen aning??)  helt i min vackra melodi ser jag plötsligt att tanten hade kommit tillbaka och tittar på mig frågande.
``Har du legitimation ?`` frågar hon och jag ser ju att hon tittar lite oroligt på mig. Jahah där var den 3 barnsmamman som hade blivit galen. Ja, henne kunde man ju se på att det var fel på säger de säkert sen när det står i tidningen att de har låst in mig.
Jag tog mina paket snabt och skyndade mig  till bilen. Hoppas att hon inte jobbar nästa gång jag ska hämta paket.

 Lite senare i Netto blev det ju omgång nummer två.  Jag hade ju inte tagit någon vagn som vanigt. Vi skulle ju inte handla så mycket tänkte jag, men det slutar alltid att man bär saker som galen. Där stog jag då i kön halv galen på Thomas som pratade i telefon. Att telefonen alltid ringer precis när man ska handla så han slipper hjälpa till. Jag tror han gör det med flit. Han lossas säkert att det ringer och lossas pratar. För någon konstig anledning lägger de alltid på så snart vi är klara in i butiken. 
  Då stog jag där och mutrade för mig själv att jag inte fick köpa Hello KItty badlakan och massa annat som ALLA andra fick köpa. Då märker jag att kvinnan framför mig har fina marimekko klas i kundkorgen. Jag tittade på hennes lilla barn och blev så avendjuk på små pumaskorna som han hade på sig. Plötsligt ser jag att hennes väninna kollar konstigt på mig och viskar något till henne. Sen kollar de båda på mig. Jag försökte då kolla bort och tittade ner på mig själv och såg att jag kramar på 2 paket mjölk och en korv och vaggar de fram o tillbaka som jag skulle ha en liten bebis i famnen. Jahah tänkte jag nu är det slut med mig. Nu hjälper inget längre. Jag skrattade lite för mig själv och tog andra kassan för att slippa se deras undrande blickar.
 Snart törs jag inte visa min ansikte bland normalt folk. De kan ju tro att sjuktomen jag bär på(vad det nu är)är smittsamt.


soffor; soffor; soffor

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-08 Tid: 20:01:13
Har pratat med Jempan i telefon den stora delen av eftermidagen. Hon hade ringt panikslaget till Thomas och frågat om vi skulle köpa hennes soffa.  Thomas den fege beordrade henne o ringa till mig.
 Det är nämligen så att vi har lovat o köpa hennes soffa om hon hittar någon annan som hon kan tänka sig o ha ett tag. Men problemet är att hon hittar en ny soffa varje dag och dagen därpå har hon redan ändrat sig. Jag tror hon har haft si så där tio soffor de senaste 3 åren.  i Torsdags var hon panikslagen och skulle köpa en träsoffa till köket. Skulle hon haft pengar skulle hon har köpt den direkt. Nu är det ju så att i dag är det måndag och när hon kollade på samma soffa tyckte hon inte alls om den längre.
  När jag nu tänker på soffan hon hittade i dag då är det ju säkert jätte fin, men hur länge kommer den o duga för henne. Hon säger ju att den kommer hon ha länge. Ja, skulle det vara någon annan skulle jag ju kanske tro på  det, men det är ju Jempa vi pratar om.  Soffan hon har nu är bara 6 månader gammal och den har hon trots allt haft länge om man jämför med andra soffor hon har haft.
 Jag  är ju lycklig när jag kan köpa ett halvår gammal soffa, knapt använd, för 40 % av nypris.  Thomas har försökt o övertala henne, men jar har en känsla att hon har varit i Jakobssons möbler och bestält ny soffan i alla fall.
Hon är helt hopplös. Jag tror inte att det finns någon botemedel för hennes allvarliga sjuktom, soff psykbryt.


HUR TÄNKTE DE NU DÅ ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-08 Tid: 18:25:13Var det så igenåmtänkt ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-08 Tid: 12:15:07
Min pillande gaV resultat och nu är Jessica vaken. Men var det så genomtänkt ?? Nu är hon på en strålande humör och vill inte kasta sin blöja som är full av kiss. Separationsångest ??
 Hon har redan tagit på pappas fläkt ex antal gånger, hoppat på soffan och försökt o sätta sig på Tessy. Jag får börja akta mig för vad jag önskar. Det var lugnare när hon sov.Nu ska vi laga lunch och äta massa gott.

Hoppas ni har en bra dag utan eller med barnen. Men roligt har ni väl ???

Kram Kadri


ATT JAG KAN ALDRIG VARA NÖJD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-08 Tid: 10:00:43
Sover inte ungarna klagar jag över det och undrar om de går på dråger. Sover de för länge blir jag orolig att de har dött.  Har reda varit o kållat 3 gånger om Jessica andas. Pillat på henne för o se om hon lever. Inte så uppskattat från hennes sida kan jag tänka mig.
 Att jag aldrig kan vara nöjd. Fu skäms på mig.


8:e juni ÅLDERSNOJJA ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-08 Tid: 08:24:58
God morgon ! Vilken solig och härlig dag.
Röstade ni i går ?? Van den som ni ville ?? Tråligen inte. För det gör det ju sällan. Jag röstde inte för ja har ingen röst rätt, men Thomas röstade. Han är duktig. Han har knapt betyg från nian, men han kan allt om politik, Sveriges historia och utantill alla gamla låtar. Lite nörd varning faktist. Men i  skolan  hade han inte tid o sitta.Han hade alldeles för mycket bys för sig och  ville springa efter tjejer.Och vart tog det honom ?? 3 döttrar, en rivningskåk och en båtflykting till fru. Kan det bli värre ??
 Ja det kan det. Han fyller 45 om 3 dagar.
 Jag frågade honom i går om han hade ålders nåjja.
``Varjör undrar du det`` frågade han
`´ Ja, jag läste någonstans att den nya medelålders krisen är vid 45`` sa jag
`` Ahah, men det har inte jag ser du`` svarade han skrattande.
``Säkert ??? Vill du inte skaffa hål i örona, vara otrogen med din sekreterare, gå o köpa cigaretter och aldrig komma tillbaka ??``
``Det första har jag ingen sekreterare och det andra varför såna fråger ??`` undrade han.
`` Du har ju 3 dagar på dig o skaffa en sekreterare. Så du hinner. Och jag vill ju vara förbered förstår du väl. Jag måste ju ringa låssmed som ska byta lås, bli tjurkärring, sluta raka mig, köpa hemm massa godis etc..
``Då har du mycket o stå i`` svarade han.

Så bäst att jag börjar nu för det måste ta en evighet o få låssmed hit ut till Hällabrottet och man måste ju börja öva o bli tjurkärring.Eller är jag redan det ?? Och massa katter måste jag ju skaffa också. Si så där 12-13 stycken.

Men så länge jag planerar allt det där måste jag skaffa en present till honom. För det kan ju bli så att jag är tvungen o ha honom kvar. Jag har fortfarande inte köpt något. Han vill ju ha en ferrari, men de hade ingen röd i lagret i automobilaffär och vit vill han absolut inte ha. Då får han vara utan. Ett liv vill han också ha, men så lätt ska han inte komma undan.
 Så vad blir det kvar då?? En ungre fru ?? Ja, det har han ju redan. Och vilken vacker fru dessutom. En ännu ungre fru ?? Det törs han inte och det orkar han inte med.
 Då får det bli en ölkorv och ett par stumper. Han får nöija sig med det.

Ska nu gå och börja käna lite pengar för det med ölkorv är dyrt.

 Kram KadriÄnnu en vecka...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-07 Tid: 22:36:07

Ännu en vecka har gått förbi. Många dagar och timmar har blivit fyllda av vårat liv.Vad har vi tagit med oss för nytt från den här veckan ?? Vad har vi lärt oss ??
Jessica har blivit smurf den här veckan. Har hon lärt sig o inte måla sig med pennor ?? Troligen inte.  Så snart får vi se henne bli röd eller grön. Kanske redan imorgon ??
 Vi har köpt grejer från ELLOS och lärt oss ännu en gång att man lyckas aldrig få alla saker levererade hela. Men troligen lär jag mig inget och beställer snart nytt skit som man egentligen inte behöver. Saker som kommer o ligga i lådor tills jag bär de ut till förrådet och sen reser de vidare till loppis och någon annan bär de hem och någon annans man kan sucka och undra varför ännu ett par skor eller ännu en lampa. Mannen kommer troligen o säga att vi kvinnor är alla likadana. Och det är vi väl förmodligen i hans ögon. Det är bara vi som tror att vi är så unika och att det finns bara en som är så underbar som en. Men jag är helt vanlig , inte vacker, inte rolig. Jag är som alla andra som har varit här innan mig och som kommer o vara här efter mig.
 Ännu en säng har byggts. Och det har konstaterats att det finns värre möbler än IKEAs. Ännu har det svärts och konstanterats att det inte blir bättre av o svära. Fast det känns ju så mycket bättre.
 Ännu en vecka har gått i skolan utan större händelser. Och ännu en dag kan en mammas hjärta vara lugn och hon får andas ut. Ännu en vecka kan en liten flicka vara lugn och lycklig. Ännu ett barn som har fått en barndom. Och vi kan hoppas att det blir så för evigt.
 Ännu en gång har vi lärt oss att det med byggnadsarbetarna är en musteriom som aldrig blir löst. De har varit här men ingen som har sett de. Existerar de ?? Men någon dag kommer jag ju få min kontor och då är ni alla bjudna o beundra det åttonde världs undret.
 Det har lagats mat, massor med mat. Det har blivit mycket mat, men jag har fortfarande inte lärt mig det med mängd läran. 
 Det har tvättats och diskats, men inte städats. För städa, det kan man göra imorgon.
 Ännu en marknad har blivit besökt av oss. Och det har skrattats och klappats händerna. Vi har lärt oss att man kan ha det roligt utan o köpa massa saker. 
 Ännu en vecka vi har varit svenskar och  firat nationaldagen och röstat. Ännu en gång vi hoppas att vi kan påverka vår framtid. Och det kan vi ju så länge vi törs det. Så var modig nu och gör det !!!
 Ännu en gång har jag  varit tacksam att jag har en underbar svärmor som har uppfostrat min underbara man, men gett sina busiga gener vidare till lilla Jessica. Som har inte bara ärvt hennes röda hår men ockå hennes sätt o vara.
 Ännu en vecka när man har känt sig älskad. Ännu en vecka man har fått pussar med kladdiga munnar och kramar med kladdiga händer.Ännu en vecka har man älskat sin familg. Den kärleken kladdig eller inte tar jag vidare till nästa vecka och till alla kommande veckor som jag har fått i den här världen.
 Ännu en vecka man har blivit arg tusentals gånger för att man har trampat på leksaker, att saker ramlar ut skåpena så snart man öppnar luckorna, att man har slagit sina tår på dörrkanten, att det aldrig blir så man tänkt sig och att man missat hela sommaren och det är dags för vinterjackan och julklappr igen.
 Ännu en vecka fylld med blogg och många underbara läsare. Ännu en vecka man har lärt känna massor av olika människor som har berört mitt liv med sin snällhet och omtänksamhet.
 Ännu en vecka när man har undrat varför ??? Varför såver inte mina barn?? Varför fastnar Jessicas finger i låset ännu en gång??Varför lär hon sig aldrig ?? 
 Ännu en vecka har man undrat om man inte fått hem fel barn från BB. Men så är de ju så lik en så det är svårt o neka.

 Ännu en vecka av lycka och sorg. Ännu en vecka fylld av LIV.  Mitt liv.


Och vi säger hej då  från oss i Villa Villekulla för denna vecka för nästa vecka är vi tillbaka med våra stökiga liv, ännu busigare barn  och  ännu mera kärlek.

  Kram KadriNYTT FRÅN BEN & JERRY`S

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-07 Tid: 16:40:20
Jag måste bara tipsa er om en ny(första gången ja ser den) Ben & Jesrry`s glass. Köpte den i RUSTA i dag för 25 kr. Den är så himla god.Kex sandwitch. Kan det bli bättre ???

Mera fantastiskt goda glassar hittar du på deras hemsida: www.benjerry.seMEDELTIDS MARKNAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-07 Tid: 15:56:30
I dag var det marknad och inte vilken marknad som helst. Det var medeltids marknad i Wadköping.  Vi hämtade upp min snälla svärmor som också ville följa med. Snällare svärmor  får man leta efter. Hon stoppar alrig sin näsa i andra människors saker och har aldrig sakt något elakt till mig. I bland undrar jag ju vad hon måste ha tänkt när hennes yngsta son kom hem med en 18 år yngre ``båtflykting``. Jag har tur jag som har fått det så bra för det finns riktigt elaka svärmödrar där ute. Tror jag kommer o bli en av de.SÅ KILLARNA HÅLL BORTA ER FRÅN MINA DÖTTRAR FÖR NI KOMMER INTE HA DET LÄTT.
 Men i alla fall tillbaka till marknaden då. Den var fantastiskt. Inte så mycket saker som man köper på  en sån marknad för vad ska man ha en medeltids klänning eller en svärd till. Inte precis att man tar saker i egna händer när grannen blir för jävlig. Fast i bland önskar jag ju att man kunde gå över gatan och....
 Det finns alltid masssor o titta på i såna marknader och fin musik och dans. 2 män som gjorde en så himla rolig föreställning. Alla skrattade så mycket. Vi hade det så trevligt och vi slapp regnet. Den kom senare när vi var på väg hem. 
 Wadköping är fin med sina gamla hus och små affärer som säljer lite gammaldags godis, smycken och leksaker. Påminner lite om Tallinn. Jag fick sån hemlängta.
 Det finns ett litet  bageri i Wadköping också som säljer egenbakad bröd. MUMS MUMS. Vi köpte en fruktlimpa och kanellängd till fikat.
 Thomas la till min blogg i svärmors dator så hon kan se vad barnen gör. Nu har jag en läsare till(VI TACKAR !!) och nu får jag uppföra här och inte skriva massa dumt om hennes son.

Lilla mamman Jessica vill köra vagnen.


Bilder från marknad
Fina dansarna


Carmen Ly fick dansa med


Den `långa mannen`` litade Jessica inte riktigt på.


Världens roligaste killar. Tror att alla skrattade så mycket de orkade.


Och sen tog paterit i kameran slut(så typiskt mig och glömt o ladda de) så mera fick ni inte se.

Men roligt hade vi och vi kommer o åka dit nästa år igen.


LOPPIS I GÅR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-07 Tid: 08:55:43
De få fynderna från i gårTror jag målar den vit eler turkosblå. Jessica har retan ``ridit`` den. Hon tyckte det var SÅÅÅÅÅÅÅ roligtEn riktig retro vagn. Sån hade jag när jag var barn fast i röd läder.


7:e juni SÖNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-07 Tid: 08:52:06
God morgon !! Hoppas ni har såvit lika bra som jag.
Vad roligt vi hade när Jempa var här i går. När man har barn behöver man inte gå på BIO man har det hemma alldeles gratis. Hur kommer de på allt bus ???
Jessica sov i sin nya säng i natt. Det såg så himla roigt ut. Lilla hon, ca 80 cm, i stora 2 meter långa sängen.
Nu sover hon i våran säng. Stackaren hade nattskräck och kom till oss klockan fem.

Jag hade ju förtränkt att jag lovade barnen o gå till medeltidsmarknad som är i Örebro i dag. Och sen hade jag lovat att vi ska gå till farmor. Jag som latade mig och la mig redan klockan halv tolv i går och tänkte att jag jobbar i kapp i dag.
Hoppas att det blir fint väder i dag så det inte regnar när vi ska till marknaden.
Senare skulle Jempa komma.
 Får se om något jobb blir gjort över huvud taget. Har ingen lust o jobba  ärligt talat, men vem har det ??

Måste börja planera för nästa vecka för det är något som ska göras varje dag. Min älskade man ska fylla 45 på onsdag. Börjar bli stor pojke nu. Kanske man kan lämna honom ensam hemma utan att han förstör hela huset. Jag vet inte. Är han färdig för så stor ansvar ??

Hur är det med era män. Törs ni lämna de ensam hemma ???

Kram Kadrivi byggde sängen

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-06 Tid: 22:46:02

Jag och Thomas försökte o bygga Jessicas nya säng i dag. Jag har svärt, Thomas har svärt, jag har kastat saker på golvet, Thomas har svärt ännu mera... Värre än IKEA måste jag säga. Först tog det en evighet och städa undan allting för nya sängen är 2 meter lång och den gamla var ca 1.20. Sen fick vi packa upp allt och upptäkte att det var 4 sido delar(2m och 1.40 långa). Har aldrig sett sånt. Men nu hade vi ju redan köpt stora madrassen så det blev de stora delarna i alla fall. Sen tog det 15 minuter o leta efter skruvarna. Till slut hittade jag de tejpade mellan 2 kartongbitar. Helt obegriplig ställe. Till slut fick vi ju i hop sängen. Nattuksbordet är dock fortfarande kvar i kartong.

Vad tycker ni ?? Blev det fint ?? Ser ni hur tapeten slutar mitt i väggen. Där skulle vi ha ett litet fönster som Jessica skulle kunna titta ut till mig , men byggarna de  latmaskarna har inte gjort sitt jobb. Fönstret står redan o väntar i 5 månader.Nu är det bara o fixa resten av rummet. IGEN.

Vi var knapt färdiga med säng bygget när Jempa dök upp med sin dotter. Barnen lekte och vi fixade lite i köket. Pratade om inreda.com som gått i konkurs(synd de hade så mycket fint) och andra inredningsbutiker. Thomas suckade om vår tjejsnack och undrade om vi kunde prata om något annat än inredning och kläder.
 Efter pizza och milkshake åkte de hem vid tio tiden.

Nu känner jag mig helt slut. Vill bara lägga mig och sova, men jag har lite jobb o göra. Så sängen får vänta en stund till.

Får se om Jessica kan somna i sin nya säng.

Hoppas att ni har haft en fin nationaldag trots regn. 
   Kram Kadrimåste bara tipsa er...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-06 Tid: 16:59:35
...om Aftonbladets bilaga i dag. Det finns outlet butikernas adresser med över hela Sverige.Samt deras hemsidor. Perfekt om man är ute o semestrar och kan åka förbi o fynda lite. Jag visste till ex. inte att vi hade KAVAT outlet i Kumla.


JAG HAR TAPPAT BORT MIN MAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-06 Tid: 15:04:38

Tydligen behöver jag inte gömma mig för Thomas är borta. Jag gick ut efter ett tag för att jag undrade vart han tog vägen. Jag letade i garaget, förrådet, runt i hela trädgården. Han kan ju ha fått hjärtinfarkt, dött för någon annan anledning eller bara hållit på med något onödigt. Det kan vi ju inte tillåta.
 Då märkte jag att bilen var borta. Har han rymt ??? Ringte til honom och tydligen hade han åkt till någon bekant som skulle kolla på vår ``nya`gräsklippare.
 Det skulle kanske varit bra om han hade sagt något till mig. Men det gjorde han säkert och det var jag som inte har tvättat öronen. Jag trodde ju att han hade rymt. Men sån tur kan jag väl inte ha.

Snart kommer Carmen Ly tillbaka från kalaset. Hoppas hon har haft det bra.

Thomas och Carmen Ly är borta, Jessica och Tessy sover. Vad ska jag göra nu då ?? Ingen som behöver min hjälp ??? Så van att hålla på med barnen hela tiden så det känns konstigt när de sover samidigt. Ovanligt tyst är det just nu i huset.Vad då Självgående ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-06 Tid: 14:36:08
I dag är det ju nationalsdag och vanliga loppisar är stängda. Thomas hittade dock en gårdsloppis i Kumla. Dagen var räddad och jag fick en litten loppis runda trots allt.
Thomas hittade en självgående gräsklippare för 150 kr(han säger att det är billigt), jag köpte en liten gunghäst(20 kr)  tror jag ska måla den vit eller turkos blå, en dockvagn(40 kr) blev det också. 
 Hemma igen tog Thomas ut gräsklipparen direkt och började pilla med den. Tessy var hungrig och skrek i bilen, Jessica ville komma ut, jag skulle ta ut maten och allt annat från bilen , men Thomas pillar med gräsklipparen i lugn och ro. När jag då hade fixat allt frågade han om jag inte skulle klippa gräs ??? Ja så klart kan jag det. Jag hade ju inget annaf för mig i alla fall.Mina nöjen får jag hålla på med i fritiden. Då startade han gräsklipparen, men inte gick den själv  inte. Jag fick ju köra med den som med vanlig gräsklippare. Ska inte en självgående gå själv ??? Tydligen inte. Men varför är den självgående då ??. Då slavade jag  och bad att det skulle börja regna. Jag sa att jag skulle till o med städa inomhus om det bara skulle börja regna så jag slipper eländet(sen kan man ju säga efteråt att man höll fingrarna i kors).
Efter 10 minuter började den ``NYA`` gräsklipparen ryka och PUH färdig var den. Vad skönt tänkte jag. Men Thomas tog fram den gamla och då var det bara o fortsätta med klippningen. Vad omtänksam han är och ser till att jag ska få motion.
 Efter ett tag var mina böner besvarade och vi kunde komma in för man kan ju inte fixa trädgården  i spöregn.
O vad synd då jag som ville så gärna......

 Men nu ska jag försöka o gömma mig så att Thomas inte hittar mig  för solen har kommit ut igen och vi vet vad det betyder.
 


JAG HAR SVIKIT MIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-06 Tid: 13:35:08

Det finns fortfarande torta kvar från i går. Detta missdag ska fixas omgående.6:e juni LöRDAG GRATTIS !!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-06 Tid: 09:32:01
God morgon och grattis till dig och alla svenskar och alla människor som bor i Sverige. Grattis till alla lossassvenskar (som mig ) också.
Idag firar vi nationalsdag !!! Vad ska ni göra för speciellt i dag ?? Äta, kanske något gott ??? Vad finns det för traditioner för en sån dag ??


I går somnade jag och Jessica på soffan klockan tolv. Vi hade kollat på talang och sen dansade och hoppade vi i 2 timmar . Jessica hade så mycket energi i går så jag hoppades att hon skulle bli trött, men IKKE. Det enda som hände var att jag blev trött. Thomas gick o la sig klockan elva. Jag försökte o få Jessica o sova. Klockan halv tolv gav jag upp och la mig på soffan. Hon la sig bredvid mig och vi myste framför TVn. Jag hade tydligen somnat för jag vaknade klockan ett och då sov hon äntligen. Fick ta henne upp till sitt rum och gick o la mig i sängen. Thomas upplyste mig  att någon öppnade dörren och man måste kolla vem det är.. Han pratar i sömnen när han är trött. Jag la mig bredvd honom och somnade direkt. Men redan kockan fem vaknade Jessica och ville komma ner till oss(hur orkar hon ??).  Tack och låv somnade hon om och jag fick sova vidare, dock med hennes kisseblöja i nyllet. Men när man är trött spelar det ingen roll hur man sover bara att man får sova.

 Jag gjorde misstaget o dusha på morgonen. Tänkte att jag ska se lite normal ut i nationalsdagen. Fel av mig. När jag kom ner från duschen hade Jessica kastat en hel kopp med vatten på golvet(vem ger en 2 åring en full kopp), Thomas var förbannad att nu ska han torka upp det(vem ska göra det annars ??) , Jessica var förbannad att hennes dricka var borta och Carmen Ly gick runt och visste inte vad hon skulle göra. Jag fick styra upp saker och fixa fram fruckost, lugna ner Thomas och säga att det är ju bara vatten och den kan man ju torka bort lätt, inget o bli upprörd för. Fick beordra Carmen Ly o ta på kläderna.
 Att de inte klarar av o vara utan mig i fem minuter.
``Tänk om jag måste åka bort ?? Vad ska ni göra då??`` undrade jag.
``Det har du ingen rätt i `` svarade Thomas bestämt.

Ja, jag får väl stanna kvar då. Vad har jag för val ??


bebisen jessica

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 20:28:13

 Jessica  tog sig upp (vet inte hur??) till Tessys säng och tyckte att det var så jätte mysigt där. Vägrade och komma ut. Fick muta henne med glass.
Hur kom hon på att det här vill jag göra i dag  ?? Hur tänker hon ?? Sängen har ju alltid varit där och hon har inte såvit i den på över ett år.


Sen har hon gett ``presenter`` till mig  hela dagen. Hon tuggar lite på maten och sen tar hon ut den från munnen och ger till mig. GRATTIS MAMMA den här är till dig och jag blir ju så glad.
 Som en liten bonus ha hon bajjat i blöjan och tyckt att det var ju roligt, varmt o kladdigt. Vi kan ju gräva lite i den goda och sen ge mamma en stor kram.
Är inte mamma livet underbart  ??Titta vad jag fick !!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 18:34:20
Thomas ringde att han skulle komma hem vid fyra tiden. Då sa jag att han skulle köpa något gott.
``Vad för gott?`` frågade han
``Ja något gott bara annars får du inte komma hem`` sa jag
``Smörgostårta ? Är det gott??```frågade han
``NEJ det är inte gott`` sa jag bestämt
``Vanlig tårta då ??`` frågade han
``Det är gott, men det får du inte köpa för då sitter jag upp hela natten och äter tårta``sa jag
`´Bullar, godis, kex......```han nämde massa sötsaker
``Men något gott bara sa jag ju``
`Men jag kan ju inte bestämma. Man kan ju aldrig göra rätt oavsett vad man köper `´ sa han
`´Ju det kan du . Köp bara rätt så är jag glad``
`` Jag får köra in på ICA i Örebro och kolla då`` sa han och skrattade.

Ja så låter det ju nästan alltid när jag kommer på att jag vill ha något gått och ringer till honom när han är på väg hem. Jag kan komma på plötsligt att jag vill ha något och sen får han fråga 1000 fråger för att komma på vad det är. Insället att bara säga vad jag vill. Vi har det så där alltid och jag tycker det är roligt. Det tycker han säkert också. Han ar ialla fall inte sagt något annat. Och jag får nästan alltid som jag vill till slut.

Sen kom min älskling hem med det här...TÅRTA, BLOMMOR och JORDGOBBAR och jag fyller inte ens år. Det är inte vår bröllopsdag, allahjärtansdag eller något annat vikdig dag. Som han skulle komma i håg de dagarna.
Han kanske har varit otrogen ??? Nej, jag skojar bara. Har är bara gullig och sen har han säkert någon baktanke ockå, det har han altid....
Tårtan var jätte god och nu har jag tvångstankar och kan inte låta bli får sitta och äta tills den är slut. Sen är det hans fel om jag inte kommer in i jeansen.


MIN ÄLSLING ÄR HEMMA !!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 18:13:40
Min älskling har kommit hem. Lämna aldrig mig igen. Vet inte vad jag skulle göra utan dig. Och vad smutsig du har blivit. Tog inte Thomas hand om dig ??? Jag ska smiska upp honom.

TITTA VAD MAN KAN HITTA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 14:36:32
Har rensat bland mina varor i dag. Ska ju sälja ut massor innan flytten till nya kontor(när det nu blir ??).
Visste inte att det var så mycket bra saker bland varorna. Har hittat massor till mig själv.
Som den här smyckepåsen


Eller de här....
Hittade massa skor o strumper, smycken och mycket annat. Man ser sakerna på något annat sätt. Ibland kan man upptäcka saker som man har haft jätte länge och säga: ``Men den var ju fin. Varför använder jag inte den ??``

Så jag har ``SHOPPAT`` bland mina egna varor i dag. Kan ju inte bli bättre ??

Men vad ska jag sälja nu då ? Nu när jag har tagit allt ? Thomas kommer inte bli glad...


DATOR PÅ VÄG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 14:30:31
Min ``stulna`´ dator är på väg från Stockholm . Vad glad jag blev när Thomas ringde o sa att han var redan färdig med kursen och är hemma redan vid fyra tiden. Vet inte hur jag skulle annars ha överlevt fredagskvällen utan den.
 MIN FINA, SNYGGA, SMARTA DATOR DU ÄR MITT ALLT !!
Men OK, Thomas får också komma hem om han så måste.


18 grader

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 11:35:42
Vi har 18 grader inomhus just nu. Min näsa är kall, mina händer är kalla och jag fryser överalt. Tror jag måste ta på luftvärmepumpen. Har jag missat något ?? Har jag missat hela sommaren och det blev vinter direkt ???


REA på HM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 10:29:18
Vill bara tipsa att HM har smystartat med REA (klicka   HÄR )på deras hemsida. Ska kolla om den fina pläden jag vill ha är på REA samt kanske lite Hello Kitty kläder. Det är så tråkigt väder ute så man vill jöra sig lite gladare.5:e juni FREDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-05 Tid: 08:49:51
God morgon

Min dator har blivit `` stulen ``.
Den är ju inte min den tillhör ju Thomas, men jag har haft den varje dag, men i dag har Thomas tagit den med sig till Stockholm. Hur kunde han ??? Tänker han inte på min blogg alls ?
Får använda min vanliga dator i dag då. Stackars mig. Får se om jag kan blogga något i dag för den här datorn är på övervåningen och barnen och allt annat är på nedre våningen. Om de somnar då kanske jag bloggar i dag lite senare.
 Ska i alla fall försöka o visa upp lite senare mina ``presenter`` från i går och sen sakerna jag köpte.

Så länge kan ni kolla på fina skor jag köpte åt Tessy. Fina eller hur ??  Ingen av de passade tyvär . Jag vet inte tydligen hur gammal min dotter är för jag har köpt skorna 0-3 månader och hon är 5 månader. Inte konstigt att de var för små. Ska lägga ut de på tradera får se om de blir sålda.


Vilken fantastiskt HÖST väder det är i dag. Vem saknar sommar när vi kan ha det så här regnigt o kalt.

 Kram  Kadri


EN VANLIG DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-04 Tid: 22:39:06
I dag har vi haft det som vanligt eller kanske lite värre till o med.
Thomas``terroristen`` har varit hemma från jobbet. Vet inte vem jag ska tacka för det. Sen har jag försökt o få lite jobb gjort(någon måste ju försörja oss).
Har också hunnit o skrämma små barn och Thomas har slösat pengar på en ny torkarblad och tankat bilen.  Var det verkligen nödvändigt ???
 Vi har också varit på IKEA och köpt ribbotten och madrass till Jessicas nya säng. Kanske  Thomas bygger i hop den om jag är riktigt snäll. Får se hur jag får plats med den i Jessicas rum. Hennes rum är ju så himla liten, men Thomas går inte med på att bygga på  tredje våningen.
 IKEA hade rea för medlemmar så det blev lite billigare med ribbotten och madrass.
 Ringde Jempa för att berätta att vita lädersoffan hon ville ha var på rea, men hon hade redan ändrat sig och ville inte ha den längre. Vad förånad jag inte blev. Hon ändrar ju sig en gång i timmen. Tror hon har haft 10 soffor senaste tre åren.
 Eftersom hon inte blev av med sina saker på blocket var jag tvungen o köpa hennes saker och vi åkte dit för att göra upp affären. Nu har jag köpt ännu mera onödiga saker. Vart ska jag ha de  ??  I min nya kontor när det blir klar kanske. Om det blir klar någon gång.
 Hos Jempan lyckades Jessica hälla på sig halva parfym flaskan så nu luktar hon som en..... Ni vet...
 Kvällen har gått som vanligt med massa bus.
Jessica fick för sig att hon var hungrig. Precis efter vi hade borstat tänderna. Som vanligt.


Sen hittade hon en napp som är egentligen dockans. Den ville hon ha nu. Hon som adrig har tagit napp.Ser ni hennes fina kanin ?? Den lämnar hon inte  för fem sekunder. Ska försöka o kidnappa den o tvätta den i gen.

 Nu såver alla. Bara jag som är vaken och leker med godisarna från IKEA. Att man kunde göra så mycket roligt med de. Jag kommer o äta upp alla innan kvällen är slut.Trot att det börjar o knugga över. Dags o lägga mig och vila. Får se om jag är ``normal`` imorgon igen.


OBS till VERONIKA!! Tråkigt att vi inte var hemma. Hoppas vi ses snart. Får passa på när ``terroristen`` är inte hemma.Lycka till med praktiken.

GOD NATT
   KRAM KADRI


RÖDA SNÖREN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-04 Tid: 21:52:03

Köpte de här godis snören på IKEA i dag. Väldigt roliga och  långa . Barnen tycker de är roliga fast man får ju inte leka med maten det vet vi ju.DAGS FÖR PSYK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-04 Tid: 21:18:32

Jag gör ju ibland så dumma saker så människor måste tro att jag är spykiskt störd.
Vi var och handlade på LAGER 157 i Örebro i dag.  Jag hade Tessy i ena handen och skulle kolla efter T-tröja för Thomas. Har tyckte inte att rosa var så manligt så jag la tillbaka den. plötsligt ser jag ett par som bråkar om en grön  klänning. Mannen ifrågsatte om hon behövde ännu en klänning och hon försökte o förklara att hon har ingen klänning som passar i hop med hennes nya väska. Samtidigt försökte jag gunga Tessy som var pipig och hålla koll på Jessica som tyckte att det var så spännande och öppna låder i butiken.  Plötsligt hör jag ett barn gråta och skrika MAMMA, MAMMA. Jag kollar så klart vad det är nu då(trodde det var Jessica). Ser att en liten tjej, kanske 4 år kollar på mig och gråter och håler i sin mammas ben. Hennes föräldrar(det bråkande paret) blänger på mig ilsket. Sen hör jag någon säga le bebiis(hon fortsätter med franska)och ser Jessica springande mot mig och plötsligt slår det mig. Jag hade trott att deras flicka var Jessica och klappat henne på huvudet och kramat henne med ena handen samtidigt helt in i hennes föräldras bråk och mitt eget virrvarr. Saken blev ju inte bättre när jag då fattad vad jag hade gjort kom helt bort och skrek till Thomas(som var i andra delen av affären): Jag trodde det var Jessica, jag klappade på fel unge, jag klappade på fel unge. Själv lite små skrattande helt nervöst och röd i ansiktet. Vilken syn. 
 Vad flickans föräldrarna blängde på mig och alla andra i butiken för den delen Jag var helt säker på att de skulle ringa polisen. Jag tror att de tyckte att jag behövde vård. Jag var förvånad när jag gick ut från butiken och där fanns ingen bil som väntade på mig med de fina vita skjortorna.
 Nästa gång jag går o handlar måste jag ta med min hjärna. Eller kanske ännu bättre o stanna hemma.Annars hör vi snart skräck historier om en mamma som skrämmer små barn i Örebro.
 Vad hemsk jag käner mig. Stackars flicka. Vilken hemsk upplevelse för henne.Hur många dagar är det i 2 veckor ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-04 Tid: 20:13:11
Jag är så trött på byggnadsarbetarna. Vi har världens otur med de, det blir ALLDRIG som vi hade tänkt oss och det blir ALLTID dyrare vad de har sagt.
 Jag kan inte bygga och Thomas vill inte. Han  tycker livet är för kort och bonka o slå på döda saker. Det är mysigare och vara med familjen.Livet är för kort säger han(ibland kan han ju säga rätt saker).Därför anställer vi alltid någon byggnadsfirma när vi måste fixa med huset. Det är ju mycket som ska fixas med ett hus och eftersom huset är från 70-talet då är det mycket som går sönder.  När vi gjorde ordning badrummet i övervåningen blev det så fult så jag och barnen vill inte ens gå och kissa där. Jag försöker o blunda när jag måste dusha. Inte tal om att golvet gick sönder redan 1 år efter. Vår fina inglasade altan blev ju fin efter renoveringen. Det är bara ett litet fel, det regnar in. Verandan i framsidan skulle ta 3 dagar o bygga, det tog 2 veckor. Ja de var ju kanske här sammanlagt 3 dagar och 10 000 kr dyrare blev det också som en liten bonus. Vad glad jag blev !!
 Nu håller ``vi``på och bygga om garaget. Ja vi har ju anställd en byggnadsföretag. Det skulle ta 2 veckor. De började  måndags. De var här ca 2 timmar. Sen hade de lite annat för sig. Tisdag hade vi äran och ha de här hela 6 timmar. Vilken lycka. Onsdag, thorsdag, fredag kommer de inte för de skulle fixa med sitt eget hus. Vad glad jag blir att de ska göra det, men mitt hus då ??? Sa de inte att det skulle bli klart om 2 veckor ??? Ja, det gjorde de. Nästa vecka kommer de inte alls för då ska de bygga någon annan stans. Tydligen glömt bort mig igen. Sen är vi i vecka 3 och då kan det ju hända att stackarna har något annat för sig eller kanske bygger de lite trots allt. Plötsligt blir det ju midsommar sen och eftersom de är lika snabba som sniglar är vi framme i juli och sen ska de ju ha semester. Vad roligt för de. Altid kul med semester.  Hoppas att de hinner färdigt innan de går i pension annars må¨ste vi väl vänta för evigt.
 Tills ``DERAS 2 veckor `` av byggandet pågår  har vi byggmatrial i hela uppfarten och jag det glömde jag nästan INGEN KONTOR !!!!
 Så hur många dagar är det egentligen i 2 veckor eller har byggarna någon annan kalender ??  Kan de hålla på hur länge som hest ??


OBS !! Jag skaskriva senare om min resa i Örebro. Jag gjorde något väldigt dumt.


UTARBETAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-04 Tid: 12:04:35
Det tar på krafterna och driva mamm till vansine.


EN MAN TILLSALU !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-04 Tid: 11:22:32
En man i sina bästa år.Utseende lite karlsson aktigt. Klarar inte av o sätta på kaffebryggare, tvättmaskin, dammsugare, diskmaskin etc...Vet inte vilken vecko dag det är, när frun fyller år eller hur gamla barnen är .Men kan komma i håg barnens namn och sitt eget i bland. Hittar inte sina kläder, bilnycklar, mobilen, plånboken och faktiskt ingenting annat som man kan tänkas o behöva.
 Annars en duktig man som vet vart han bor.Klarar av att åka till jobbet. Sätta på TVn när det är sport och hälla ostbågar i en skål.Är en av de män som utbildar sig när de tittar på tvn. Har dessutom klarat sig utan studieskulder. Kan tänka sig och borsta sina egna tänder om så krävs.
 PRIS  ?? Högsta budgivaren får ta den vackra,  sälsynta och högutbildade varelsen.

Vem har gett lov till honom o vara ledigt från jobbet. Alla män ska jobba in i veckan och inte vara lediga och störa vår vardag. Det räcker att de stökar till våra liv i helgerna.Just nu kan jag faktist tänka mig o betala för att bli av med honom. För när han är ledig då är det så att allt ska göras och helst på en gång uavsett om jag har andra saker o göra. Men mina saker är ju ett nöjje enligt honom som jag kan håll på med på fritiden som tex städa, tvätta, laga mat, amma , jobba. Mitt jobb är mitt nöje, men hans jobb är viktigast i hela Sverige. Utan honom skulle faktiskt hela Sverige stanna.
 Det spelar ingen roll om det regnar, UT och klip gräs och fixa i trädgården ska vi. Man kan ju hoppas att det blåser tillräckligt så att han blåser bort. Men sån tur kan man väl inte ha. 
 Nu måste jag ut o leta efter krattan. Det är ju JAG som har tappat bort den enligt honom. Förmodligen tar det 2 sekunder för mig o hitta den, men sen var det ju jag som har GÖMT den.

MEN MINA MAMMA KÄNSLOR TAR ÖVER OCH JAG ÄLSKAR MIN ``SON `` TROTS ALLT.


4:e juni THORSDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-04 Tid: 08:40:43
God morgon !!
Solen skiner i dag. Det står i tidningen att det ska bli regn hela dagen, men när jag tittar ut ser jag ingen regn. Vart är den då ?? Gömmer sig förmodligen bakom hörnet och precis när jag ska gå ut börjar det regna.

 Jag är sugen på och gå på marknadsafton som är i Örebro i dag.  Men förmodligen regnar det i kväll, så det går ju inte. Regn och jag går inte riktigt i hop. 

 Thomas är hemma  idag och då är det vanlig terror. Han började redan klockan sex o peta med fingret på min panna och öppna mina ögonlock. Hur ska man annars veta om jag är vaken ?? säger han.
 Jag säger bara: JAG SÄGER UPP MIG.  Solsemester bara för mig , mig och mig. Ingen får komma med. Ska ligga i stranden si så där 5 minuter(för mera har jag inte tålamod för) och sen ..... ??? Med närmare tanke vi kanske hoppar över det. 
 Ja har det ju bra här hemma. Vilken solsemester kan man få trampa på leksaker och tvätta och diska varje dag. Jag lever i lyx. Jag får ha allt det i mitt eget hem och dessytom helt gratis.
 Och sen säger Thomas: DU KAN INTE SÄGA UPP dig för du har ingen anställning. (Slavar måste säljas) Du har valt det här alldeles själv. Vad  klokt av mig och göra så bra val i livet. Vilket lyckligt liv jag måste ha.
 
 


RAPPORT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-03 Tid: 22:38:23
Det är många som frågare om Carmen Ly och hur det går just nu.Till alla er snälla läsare som har fölt min blogg och vet om Carmen Ly vill jag bara berätta att allt går bra just nu.
I dag hände det inget speciellt heller. För säkerhets skull åker vi till skolan i morgon och frågar hur det går.
Helt otråligt att bara med lite hot om polisanmälning började det hända saker. Varför måste man hota människor för att de ska ta dig på allvar ??
 Har så klart skrivit upp allt som har hänt och har även tagit kort på hennes blåmärken.
 Vi får ta en dag åt gången och vara tacksamma för varje dag som går utan mobbning.

   Tack snälla ni att ni bryr er.

 Kram Kadri


GRATIS NÖJE SOM MAN GLÖMMER BORT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-03 Tid: 17:43:32

Vi skulle kopiera lite ritningar i dag och fick åka till biblioteket. Det var länge sedan vi var där. Ett tag åkte vi dit 3 gånger i veckan och lånade tidningar och barnböcker. Tro mig Thomas var inte glad.
 Att låna böcker i biblioteket är ju faktiskt alldeles gratis. Vi skattebetalare betalar ju för det(inte jag, jag är bara en parasit). Visste ni att man kunde låna filmer där?? Det viste inte jag. Man får låna i 3 dagar för 25 kr och  vissa barnfilmer är  gratis. Jag kände att jag hinner inte o titta på några filmer nu.

  Men vi lånade lite bäcker i alla fall. Hittade även 2 böcker till mig.Thomas kunde sucka lite och påpeka att jag kommer ju inte o hinna läsa några. Men jag ska FÖRSÖKA  o hinna.
Thomas visade mig bokens baksidan och sa att samma gäller här. Inget hopp alltså . Jahah jag ska i alla fall försöka o läsa de böckerna.Kanske får lite ideer. Får kanske gömma mig i tvättstugan och läsa i smyg. Sen får jag demonstrera och kräva mina rättigheter.
 Rödstrumporna WATCH OUT HERE I COME !!!KAN NÅGON TYSKA ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-03 Tid: 12:03:41
Jag har blivit kär igen. Min kompis har hittat en hemsida fylld med underbara grejer till hemmet och mycket fint till barnen.

http://www.car-moebel.de

De har så mycket fint. Men vi kan ju inte tyska. Så hjälp oss. Skickar de till Sverige och i så fall hur mycket är portot ??

SNÄLLA !!!!!!SÅ DÄR. HÄR FICK JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-03 Tid: 10:29:36

Nu regnar det. Jag och min stora mun.
 Jag låvar att jag har inte öppnat paraplyn inomhus i dag.RAMLAR HUVUDET AV ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-03 Tid: 09:37:01
Jessica sover fortfarande. Helt otroligt. Hon brukar aldrig sova så länge. Men hon hade så mycket bus för sig i går. Innan hon blev smurf hade hon hunnit o öppna o stänga dvd spelaren 20 gånger(vad är roligt med det ??), kissat på golver ex. antal gånger, rivit i skåpet, hoppat på soffan, tragit fram alla feksaker, och skrikit och skrikit när hon inte fick som hon ville.
 När det är tyst då vet man att nu gör hon något bus. Hon vet att det är fel, men kan nte låta bli. Så tror hon att jag inte hittar henne när hon gömmer sig.
 När hon inte får som hon vill då skriker hon och  håller båda händerna framför munnen eller håller i huvudet samtidigt.
 Varför då ?? Tror hon att huvudet kommer ramla av eller ännu värre explodera. Hon illskriker ju så att det är förmodligen mitt huvud som exploderar och döv blir jag också.
  Det ser i alla fall väldigt konstigt ut när hon gör så. Vad tycke Ni ??
Varför är hon arg här då undrar ni. Ja, hon vill ha min kaffe den lilla kaffetanten. Hon älskar kaffe och försöker altid o få tag på min kaffemugg. När hon hittar en mugg som har en liten skvätt i dricker hon det snabt och säger SÅ, SÅ och är överlycklig .


3:e juni GÅR JAG I SÖMNEN ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-03 Tid: 08:06:14
God morgon till er solstrålar.
  De som skriver i tidningen om vädret måste ha fuskat på prov i skolan för det skulle regna och vara kallt, men här är solen ute och det är varmt väder.  Vart regnar det då ??? Eller kommer det hit senare ??

  Igår kom jag(läs askkungen) inte i säng innan klockan två. Fick städa i köket. Men inte hjälpte det. Tror det bor någon i vårat hus som går runt på nätterna och stökar till . Jag städade ju i går kväll och nu ser det likadant ut. Hur är det möjligt ?? Eller ser man mera i dagsljuset ?? Det med städning verkar aldrig ta slut. Man känner sig som familjens slav fast jag har ju valt det själv så. Jag står inte ut när någon annan städar mina saker. Känns liksom konstigt. Förstår inte hur kändisar kan ha det så.
  En annan sak jag har funderat över är när man har vägt sig på kvällen och sen när man väger sig på morgonen har man gått upp i vikt. Går jag i sömnen och äter ??
 Det är kanske jag som stökar till på nätterna också ??
  Men ska man gå i sömnen då ska man väl hitta på något roligare än städa och äta. Jag måste skaffa någon plan.
 Det finns väl medicin för sånt ??? Eller ska jag bara dricka kaffe så jag vaknar till ?? 

 
 


FÖRSÖK nr.2

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 23:03:47

Just när man tänkte att hon kunde inte göra mera bus. Men tydligen kunde hon.
Storasysters pennor + 5 minuter i en gömställe och det blev en smurfJag har tvättat och tvättat henne, men det enda som hände var att hon blev ljusblå överalt. Så nu har vi vår egen lilla smurf.
 Några ideer hur man får bort det här ??

 Jessica tycker att det är jätte roligt. Hon går ront och visar upp sina händer stolt. 
  Vad min busiga lilla smurfunge hittar på saker. Jag säger bara: Hon är inte min dotter, för min dotter skulle ALDRIG göra något sånt. För jag är ju inte alls så där busig.Jahah och hur lyckade jag med det ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 23:00:17
Ser ni hur jag har lyckats o få texten i förra inlägg o bli dubbelt och grön och konstig. Jag och datorer funkar inte i hop. Hur ska jag få bort det här nu då ???


JESSICA HAR BLIVIT SMURF

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 22:19:12

Just när man tänkte att hon kunde inte göra mera bus. Men tydligen kunde hon.
Storasysters pennor + 5 minuter i en gömställe och det blev en smurfJag har tvättat och tvättat henne, men det enda som hände var att hon blev ljusblå överalt. Så nu har vi vår egen lilla smurf.
 Några ideer hur man får bort det här ??

 Jessica tycker att det är jätte roligt. Hon går ront och visar upp sina händer stolt. 
  Vad min busiga lilla smurfunge hittar på saker. Jag säger bara: Hon är inte min dotter, för min dotter skulle ALDRIG göra något sånt. För jag är ju inte alls så där busig.JORDGUBBS SANDWITCH

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 20:57:53

Mums, mums och häxan har blivit en ängel.
Det är tydligen inte bara peparkakor som gör mig snällare.

Lite sömnpiller till barnen och då festar vi(läs diskar, städar, tvättar....)

Har precis ätit en god glass. Hittade de på LIDL i går. 2 paket för 30 kr från GB.SLUTA BLOGGA ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 19:18:05
Det regnar, byggarna fick massa problem och kan inte fortsätta o bygga innan nästa vecka, barnen har varit på dåligt humör, konstiga kunder .....
 Försöker o vara positiv, men hur kan man när allt bara går åt skogen. Ibland känns det bara att nu räcker det. Jag tar ledigt och går på semester ensam. Ja förmodligen skulle jag komma tillbaka efter 2 timmar för jag skulle sakna allt det där med barn och allt annat stökigt som vi har för oss. Men man kan ju drömma.
 Har gått rund och tjurat hela eftermidagen och inga gudis hade vi hemma heller. Helt hopplöst.
 Jag ska kanske sluta o sälja saker ?? Kanske hitta någon annan jobb ?? Sluta blogga ???
 Många fråger, men inga bra svar. Vad skulle jag ha för jobb istället då ?? Jag har det ju bra egentligen. Hur skulle jag annars kunna  vara hemma med barnen och samtidigt jobba.  Man har väl inte roligt på jobbet varje dag. Det går väl över tror jag.
 Har jag tid för bloggen ?? Jag vill skriva om så mycket, men jag hinner knapt med hälften . Och vem bloggar man för ?? Jag tror jag bloggar för mig själv. Bloggen är lite som en kompis till mig. Jag har inte så många vänner(jag har själv valt det så) och här kan man skriver av sig. Så klart är det roligt att få kommentarer. Det är ju altid bra  att få någon annans synpunkt på saker och ting. Men tycker andra att min blogg är intressant o läsa ?? Eller tycker de att jag är bara konstig som babblar om mina barn och skriver med massa stavfel ??
 Bloggen kaske tar för mycket tid från barnen ?? Kanske bäst o sluta blogga och skaffa massa vänner istället ?? Men de tar ju tid också. Jag kan inte vara bara en halv vän. Är man vän då är man där både i dåliga och bra tider.
 Vad jag babblar nu igen. Vi får se hur länge till jag bloggar. Just nu är det tjurit här. Ska äta en glass , får se om jag blir snällare och på bättre humör.
  Hoppas ni har det bra.

Kram Kadri


ELLOS PAKET

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 11:08:57

Har äntligen packat upp min ELLOS paket.
Det blev fina gummistövlar till Carmen Ly och Jessica. De fick var sitt matchande paraply också.
Tavlan var tyvär trasig(som alltid en sak måste vara trasig)
Sängen och sängbordet måste Thomas bygga i hop. Men det saknas ribbotten. Jag trodde det var med. Måste åka till IKEA och köpa en. Jag tror de har sånt.
Det kommer o bli så bra med nya sängen. Man kan sitta på sängkanten och läsa saga.


Visst var gummistövlarna fina ??


Nu går Jessica ront med paraply och har e av varje gummistövel på. Det regnar vist inomhus också.Favorit kaffe ??

......... Kategori: DAGENS FRÅGA
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 08:45:55
Har börjat o bli trött på våran kaffe, men hittar inget bättre. Vi dricker bara Gevalias Milea.
Har ni nårgra favoriter ??


Vinnaren är....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 08:28:59

SANNA. Grattis , de guldfärgade örhängena har du vunnit. Så snart jag får din adress skickar jag de till dig. Hoppas du får användning för de.2:a juni TISDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-02 Tid: 07:53:31
God morgon. Har vaknat med bra humör.
Det regnar ute och jag måste säga att det är lite skönt efter gårdagens värme.

Byggarna var här redan klockan sju(vad duktiga). Hoppas de hinner färdigt den här månaden. Kan inte vänta på första dagen i den nya kontoret.

I dag kommer stöd teamet till Carmen Lys skola. Hoppas, hoppas det går bra.

Ska nu dricka lite mera kaffe.

   Kram Kadri


SITTER HÄR OCH ÄR ARG IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 23:01:49
Vad förbannad jag blir i bland. Jobbar just nu och blir förbannad på kunder som inte vet vad de gör. Och vad hjälper det att jag sitter här och ser himla arg ut och det kommer ut massa fyla ord från min vackra mun. De hör ju inte i alla fall. Men på något sätt känns det bättre när man har suttit här alldeles ensam och fått ut allt.
 Just nu har jag ingen lust alls o jobba. Så trött på kundrrna, men vad hjälper det.  Pengar måste man ju ha, tyvär.
Kan jag inte vinna på lott någon gång. Fast jag är så dum så jag skulle förmodligen jobba i alla fall. Det måste vara något fel på mig. Jag känner sån ångest om jag inte jobbar. Vet inte vaför ??
 När Tessy var född började jag jobba dagen efter. Jobbar just nu bara 2 timmar om dagen, men i alla fal. Vet inte hur länge jag orkar hålla på med det. Just nu känns det bara jobbigt med ``dumma``kunder.
Mycket roligare o blogga, fast med det känar man ju inga pengar.

   Men nu måste jag bara jobba vidare. Har ju fått klaga till er. Förlåt för det.
 God natt på er.
Kram KadriMOBBNING DEL 2

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 21:30:24
Till de som inte vet något om Carmen Ly och vår kamp mot mobbning kan läsa första delen HÄR .

Det har blivit lite bättre de senaste dagarna i skolan. Det var en liten sak som hände på fredag, men jag vet inte. Jag kanske har blivit så paranoid så varje sak blir stor. Men man vill ju skydda sitt barn. det gör ont när ens barn inte mår bra. Sen ringde en av mobbarna på lördag om och om i gen. Vi hade gäster , men hon ville inte förstå att Carmen Ly inte kunde och inte ville leka.
 I morgon ska stödteamet komma till skolan. Får se hur det går. Tack och låv det är bara mindre än 2 veckor kvar tills skolan är slut. Förhoppningsvis mognar de och det blir bättre nästa läsår.

 Jag har fått många kommentarer(för mig är det många) på det jag skrev den 26 maj. Alla har varit väldigt snälla och tyckt att vi har rätt och skolan fel. Det känns skönt o ha lite stöd. Man känner sig så ensam och liten mot skolan. Det har varit en del människor  som inte tror att sånt kan hända mindre barn. Tro mig jag trodde inte själv först när allt det här började. Jag frågade mig själv om och om i gen om jag inte överreagerar. Men det verkar vara vanligare och vanligare nu för tiden att barnen mobbar varandra.
 I dag när vi  åkte bil hörde jag på radio om en 9 åring pojke som blev mobbad i ett års tid i sin skola. Han hade blivit slagen 2 gånger i huvudet och för att köpa sig fri från mobbarna fick han ge de leksaker hemifrån. Väldigt likt vår händelse. Pojken gick i skolan i Örebro, bara 25 km härifrån.
 Helt otråligt tänker man ju, men så vanligt nu för tiden tudligen. I hans skola sa lärarna också att de inte visste någonting..
 I kommentarena jag har fått  kom det oftast fram att de också har blivit  måbbade, hade någon släkting  som tåg livet av sig på grund av mobbarna eller de fått  byta skola på grund av mobbning.
  Man hör i bland på TV hur ett barn sköt ihjäl hela klassen. Vilket monster tänker alla då.Sen när man börjar undersöka saken kommer det ut att detta barn blev mobbad länge. Jag försvarar nu inte att man ska svara våld med våld, men jag tycker att de som mobbar ska ta lite ansvar också.
 Hur mycker är mycket mobbning ? Och hur långt har det gått när barnen slår i hjäl varandra ?? Vart lever vi i en sammhälle när redan 7 åringar mobbar varandra ??
 Jag är livrädd när jag tänker på framtiden och på mina 3 söta tjejer som ska gå till skolan bland mobbarna. Jag vill inte upptäcka att mitt barn skär sig för hon mår så dåligt eller ännu värre tar livet av sig.
 Vad ska vi föräldrar göra för att förhindra detta ?? Går det o göra någonting alls eller är grupp trycket för starkt ??


USH VAD VARMT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 14:33:04

Det är alldeles för varmt för de små. De gråter och får ingen ro någonstans. Ush vad de svettas. De förstår ju inte varför det blötsligt blev så ``konstigt``. Jessica tror att det är blöjans fel, så hon river av den hela tiden och blötsligt går man i något blött. Carmen Ly bter kläder hela tiden och tror att det hjälper. Tessy vill bara att jag ska skaka på henne. Tror att jag måste snart ta på luftkonditioneringen.

 Det verkar så att det är bara jag om tycker att det är skönt med värmen. Vad tycker ni ??REA TIPS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 13:29:31

Vill bara tipsa er om REA på LAREDOUTE och ELLOS. Just nu upp till 70 %. Har köpt skor och gummistövlar till barnen från 49 kr och paraply för 29 kr. Lite kjolar och klänningar blev det också. Sommar har inte ens börjat riktigt ännu, men de rear redan bort sommar kläder o skor.
http://www.laredoute.se

http://www.ellos.se

Den här klänningen är så fin. Vet bara om det skulle bli använd.BAD HAIR DAY

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 10:30:15


HEJ ALLA FINA LÄSARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 08:48:24

Nu är jag 5 månader.Nu börjar bygget

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 07:53:39
Byggarna har kommit 5 timmar för tidigt och jag är inte färdig med städningen.
Jag är så trött. Måste lära mig och lägga mig innan klockan två.
1:a juni MÅNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-06-01 Tid: 00:21:45
Klockan är 17 minuter över tolv och det är måndag. Jag har fortfarande inte lagt mig. Har mycket jobb kvar o göra, tänker på Carmen Ly och hennes klass kamrater, Thomas är borta och jobbar så huset ljuser som en julgran och grabben är kvar hos oss fortfarande(verkar inte som hans fosterfamilj saknar honom). Tusen tankar snurrar runt i min huvud. Jag måste gå och lägga mig och försöka o sova. 
 I dag kommer byggarna och börjar med min kontor/vardagsrum.

Hoppas ni sover(men då läser ni ju inte det här)
 God natt eller god morgon
  Kadri

Till Gabriella