NÄR JAG SKULLE GÖRA MIG TILL....

Livet just nu / Permalink / 7

 Det sägs att vägen till mannens hjärta går igenom magen. Fast det finns de som säger att man siktade lite väl högt i denna ordspråk och vägen till mannens hjärta finns lite lägre ner...
 Jag har alltid tyckt om matlagning och jag älskar o bjuda andra på mat. Jag är självlärd och har varken fått vägledning hemifrån eller någon annan utbildning. Det har nog varit anledningen varför det alltid inte har blir som jag hade tänkt mig...
 Jag flyttade till Sverige 2004. Jag hade varit här flera gånger innan, men själva flytten blev i augusti samma år när jag fick uppehållstillstånd(sån som man först fick förnya varje år). Mannen hade köpt en bostadsrätt för oss och jag flyttade in med Carmen Ly. I stort sett över natten blev jag sambo och fostermamma för en 13 årig pojke, trots att jag själv var bara 21.
 Första kvällen i den nya hemmet ville jag göra mig till och laga något exklusivt till familjen. Hittade en recept på honungs kyckling i någon kokbok det stog GOURME på.
 Jag hade dukat så fint, tänt ljus, riset kokade, jag hade hackat salladen och började laga kycklingen. Det stog i receptet att man skulle smälta honungen i micron Jag hade aldrig ägt en mikro så jag var lite ovan. Jag la honungen i micron och tryckte massa olika knappar och undrade varför i hela fridens namn kan denna manik inte bara ha ett enda knapp ? Vem kom på alla dessa funktioner ? När micron då pep till sträckte jag handen för att ta ut honungen. Men det var ju varmt som attan så jag brände ju fingrarna, men innan jag han o blinka hade jag lyckats o hälla hela honungsburken på min hand. Vem kunde tro att mikron kunde göra honungen  varm ??? Så klart skrek jag som en stucken gris så hela familjen sprang till köket. Mannen tog min hand under kall vatten för jag bara stog där o skrek som en dåre. Det såg riktigt illa ut. Skinnet var borta. Vi fick åka till akuten. Där fick jag träffa snabbt en läkare som pratade svenska(vad annars). Mannen förklarade (troligen) vad som hade hänt och läkaren började fixa min hand. Medans han smörjde in handen med något tittade han argt på mig och började skälla på knaprig engelska: You must learn swedish you know. You kant be in this country if you dont do that. Your man kant spek for you all the time. Why dont you want to learn ?...
 Där satt jag gråtfärdig. Första kvällen i det nya landet. Min fina middag var förstört, min hand värkte som tusan och nu blev jag utskälld av en läkare. Jag ville bara skrika: Din idiot det är min första dag här, men det gjorde jag inte. Istället satt jag bara där och tårarna bara rann...
 Handen värkte nog en 3-4 dagar och jag fick gå runt med en bandage länge. Skinnet växte tillbaka efter ett tag, men var ganska så skadad så jag hade ärren kvar i flera år tills de till slut bleknade bort.
 Det var två saker jag lärde från denna kväll. Det första var att aldrig värma honung i  micro  och det andra var att man måste lära sig svenska fortast möjligt så att nästa gång jag var tvungen o träffa denna läkare skulle han få höra ett o annat..på svenska..
 Även om jag  inte kan perfekt svenska ännu i dag(och kommer aldrig o kunna det heller) så kan jag tillräckligt mycket för att göra mig förstådd och kunna säga i från.
 Och hur mycket jag än älskar min man kommer han aldrig få äta något från en kokbok som står GOURME på för en blondin som jag ska inte laga så avancerade maträtter för då kan det bara sluta på ett sätt.. i akuten...

HUSVISNINGAR

Livet just nu / Permalink / 2
Vi var på lite husvisningar förra veckan. Det ena huset var mannens gamla föräldrahem ( du kan se den  HÄR ) och den andra var en gammal skola. Det blev inget husköp tyvär. Det ena var ju för liten förståss fast det var ju roligt för mannen o se huset igen. Han är ju född i en av rummena där.
 Det andra huset var i så dåligt skick så det både regnar in och finns mycket stor risk att den rasar ihop.
 Ja, vi får väl bo kvar i vårt eget ruckel ett tag till då...
 Men det var en sak jag tänkte på när det gäller mäklare. Delas det ut gratis hårvax till alla manliga mäklare eller är det något som krävs så snart de får anställning? Ha alltid kostym på + 1 kilo hårvax.... Det måste vara hemskt tungt o hålla upp huvudet under all denna vax och det måste ju ta timmar o tvätta ut allt det där varje kväll...Eller sover de med en sån där dusch mössa så de slipper o fixa håret på morgonen igen ?
__________________________________
UPPTATERING: Ser att huset har redan sålts och de har tagit bort länken så det går inte o se den längre tyvär.

GRAVID MED SESAM, VECKA 35

GRAVID MED NR.4 / Permalink / 3
  Ca 30 dagar kvar nu. Nu tar det inte länge innan Sesam ligger o skriker på min mage.
Läste någonstans att nu lägger sig barnet rätt och man behöver kissa oftare. Oftare ?? Ska jag aldrig mer får komma  ur toaletten ? Lika bra o släpa dit sängen o kylskåpet då... Jag har funderat o sova sittande på toalettstolen för jag orkar inte gå upp var tionde minut för att kissa. Vuxenblöjor är ju inte fel heller, men de ska vara extremt dyra har jag hört. Eller då borde jag kanske sluta dricka helt ??
 Fredag( på min födelsedag o allt) ska vi till barnmorskan för att lyssna, mäta och väga.
 Vikt hittills + 10 kilo. De säger ju att man går upp mindre med pojkar och för min del har det ju stämt. De säger också att pojkar föds tidigare än flickor. Någon som vet om det stämmer ?
 Har inte blivit bättre när det gäller det onda, men det är ju ändå inget o göra åt så varför klaga.
 Den här veckan har vi även blivit med vagn. Den ska komma om en vecka med dhl.
 Jag ville ju helst köpa allt begagnad för jag älskar ju second-hand, men faktum är att begagnade vagnar (i denna modell) är dyrare här i Sverige än o köpa en ny från utlandet. Jag tycker att sådan vagn med separat sitt o ligg del är så bra. Och priset, 1200 kr, var ju en riktig kap. Dessutom var det gratis porto. Så pass billig ny vagn hittar man inte i Sverige.

Så ser vagnen ut....
 


 Nu saknas det bara bilbarnstol så har jag allt. Men nu ska jag gå o måla lite. Håller på med skötbordet och kan inte bestämma mig om den ska bli gul eller grön ? Såna där saker kan driva mig till vansinne när jag är gravid. Jag blir alldeles nojjig av mig...

________________________________________

Från gravid.se

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

 
 

 

 
 
 
Till top