IMORGON KOMMER FÖRSTA `` PÄKAPIKK``

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-30 Tid: 21:32:05
Vi firar en estniskt tradition i våran familj. Varje morgon kommer en liten ``päkapikk``o lämnar present i toffeln som ligger på fönsterbrädan. Första presenten kommer 1 december och sista den 24 december.`
``PÄKAPIKK`` är en tomtehjälpare som tomtenisse tror jag. Fast den är pytte pytte liten så att den kommer in mellan fönstrerna o lämnar presenterna. Mannen har döpt om de till älvar.
 Jag har i dag gjort färdigt alla älv presenter så nu är det bara o lägga de i tofflorna som ligger på fönsterbrädan o väntar.CARMEN LYSJESSICASOCH MANNENS
ps
Fattar ni hur hon orkar
mannen


MANNEN VAR LEDSEN....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-30 Tid: 19:29:34
... FÖR HAN HADE INTE FÅTT NÅGON JULKALENDER . ALLA BARN SKA VÄL FÅ SIN EGEN OCH TJEJERNA HAR JU FÅTT VAR SITT...
NU HAR JAG KÖPT EN TILL HONOM SÅ HAN KAN ANDAS UT NU. DAGEN ÄR RÄDDAD.BREV FRÅN S.O.S BARNBYAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-30 Tid: 14:45:46
Fick brev i dag från vår faderbarn. Så glad man blir o få läsa att det går bra för honom. Att hjälpa andra är något man kan verkligen få mycker glädje av. 
 Varje gång man får ett brev och en foto på honom känner man  att man har gjort lite nytta här i världen. Tycker att alla borde skaffa ett faderbarn eller två. Det kostar inte mycket, men det är stort hjälp för dessa barn.
 Carmen Ly är så inne i det hela och frågar mycket kring föräldralösa barn. Hon  tycker att vi borde adobtera honom eller minst  åka o hälsa på honom. Får se om vi åker någon gång, men så länge har vi dessa brev o hålla kontakt med.VILKEN BESVILKELSE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-30 Tid: 11:53:59


Jessica sågade o sågade mannens huvud i går.Hon förväntade sig o hitta någon skatt där inne.
 Om hon hade vetat att det är tumt där inne skulle hon aldrig  ha börjat. All detta jobb i onödan. 1: A ADVENT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-30 Tid: 10:09:05
I går var det ju första advent och en del har frågat hur vi firar det.
Vi firar inte första advent  på den traditionella sättet. Vi firar den på soffan med en bra film o massa gott. I våran familj börjar firandet i morgon och då 24 dagar framåt. Jag ska skriva lite mera om det senare i kväll. Det förtjänar en egen inlägg.
 I alla fall började gårdagen med att jag försökte o göra det HÄR om igen. Vissa lär vist aldrig. Men nu har jag gömt flaskan så att det inte skulle hända igen.
 Sen är det så att jag, 28 år gammal, kan inte klockan. Jag trodde att klockan var tolv, men det hade redan blivit två så det blev inget julmarknad. Istället åkte vi till Marieberg för jag hade massa rabattkuponger som gick ut i går. Och jag vill ju inte vara skyldig till såna dödssynder så de kupongerna måste ju användas upp.
 Det var massor med folk och kö överalt. Det känndes så skönt o inte behöva stressa med de för jag har köpt alla julklappar redan i augusti. Vi gick bara runt o promenerade och kollade skyltfönstrar.
 Barnen fick en lekstund i lekparken och vi handlade massa mat i coop.
 Så här hade vi vår första advent.


TESSY

JESSICA SER INTE KLOK UT. FÖR NÅGON AANLEDNING VILL HON HA JUST DEN MÖSSAN PÅ SIG. HON HADE DET ÄVEN HELA NATTEN MED SIG.

BARNEN FICK EN LEKSTUND TILLS DE BLEV RÄDDA FÖR EN KVINNA SOM GAPADE O SKREK DÄR. SÅ TRÅKIGT ATT VISSA MÄNNISKOR INTE KAN UPPFÖRA SIG BLAND BARN.30:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-30 Tid: 08:11:48
God morgon till er. Hoppas ni är utvilade så ni överlever veckan. Massor som ska göras den här veckan. Men först ska jag dricka kaffe och äta några pepparkakor så jag blir snäll och sen börjar veckan på riktigt.
 
 Gårdagens picknik.

BLIR DET BEBIS TILL JUL ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-29 Tid: 21:28:59
Alla visar upp sina fina gravidmagar. Jag tänkte o visa upp våran då.
Tror han är i vecka 37 eller 38 . Det kanske blir bebis eller två till jul ?

FINA MAGEN DÅ..OCH SEN FINA ULTRALJUDS BILDERNA MÅSTE MAN JU VISA SÅ KLART...Det är kanske trillingar ?


DEN BERÖMDA MÖTET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-29 Tid: 21:00:38

Först o främst vill jag tacka alla er som stöttat oss så. Ni är helt underbara mina bloggvänner.
jag har ju låvat er o berätta hur mötet gick och har man låvat ska man ju göra det.
 Ni vet ju att min tidningsinsändare var skriven anonymt. Det var menat så för jag ville se hur snabt saker o ting skulle hända och vilka som skvallrar och pratar bakom ryggen. Det är ju så att viss information är konfidentiel men jag fick lära mig att så är inte alls fallet här. Det tog bara några timmar till rektorn ringde hem till oss och stödteamet var uppringt. Kommunarbetare, lärare etc... de alla vet vem det handlar om. massor av sura miner har vi fått. Jag förstår ju att lärarna och kommunarbetarna måste vara på kommunens sida. De är väl lojala, men de måste ju också vara människor, föräldrar.. Hur kan de som är föräldrar själva inte förstå oss. inte förstå att vi vill hjälpa våran dotter. Vissa tycker att det här är ju ingen stor sak. det är väl att slå tillbaka eller lossa som mobbaren inte finns. Men vi alla är inte så starka kanske. Inte alla som kan ignorera när någon är elak mot en. om era jobbakompisar skulle säga till er om och om igen att ni är fula, feta , dumma. Skulle ni då inte börja tvivla i er själva. Något annat som jag tycker är konstigt att folk inte förstår att om du blir slagen i skolan vill du inte vara komopis med denna person utanför skolan. Vad är konstigt med det ? Så om du blir sparkad av en jobbakompis på helgen lossas du som inget på måndag på jobbet ?
 Sen har vi ju fått höra att det är bara vi som har problem eller att det är bättre i andra Kumla skolor. Det har skrivits nu mycket om Kumla skolorna i tidningen senast. I Kumlaby skola blir barnen mobbad precis likadant, i Viaskolan blev en pojke mobbad i 8 år och kommunen tog bort allt stöd han hade. Skogsstorpskolan ska man inte ens prata om.

  Om mötet nu. Vi fick veta följande. De sa att de visste direkt att det var jag som skrev insändaren och hur ledsna de hade blivit för att jag hade varit elak ?orättvis? Ja vet inte varför. Det kom ut att våran mentor hade majlat till stödteamet några veckor sedan och sen hade stödteamet majlat tillbaka men aldrig fått något svar och sen hade de glömt bort oss. Vad bra att min tidningsinsändare väckte upp de från sin vintersömn då.
 Vi fick prata hur det är och de höll med om det mesta. Vi sa också att vi kan inte aceptera att Carmen Ly har en mentor som inte finns där. Och de höll med att mentor har mycket frånvaro. Har hört från en förälder att mentor har ju varit borta och då har hon ju inte haft tid o ta kontakt med stödteamet. Ok . Jag har all respekt att folk har rätt o vara sjukskrivna, resa och göra vad de vill, men då måste ju någon annan ta över ansvaret, hennes arbetsuppgifter.
 Som det är nu är mentorn ledig på fredagar, hon är ofta hemma med sjukt barn och nu reser utomlands i flera veckor. Därmed har Carmen Ly och andra barn ingen o vända sig till. Vi har ingen o ringa och som bevisat då kan ju stödteamet omöjligen få kontakt med henne.
Men att stödteamet inte har funnits där de åren innan fick vi inget svar precis. De är väl lärarna som inte har tagit kontakt med de förmodar jag.
Både stödteamet och rektorn bad om ursäkt flera gången om. Nu skulle de komma o träffa barnen och vi skulle få flera möten. Hur det hela kommer o sluta vet jag inte ännu. De verkar i alla fall lägga i just nu. de törs väl inget annat.
Jig gick hårt på de och frågade vems fel det hela är: Att barn blir mobbade. Det kommer vi aldrig undan tror jag: det är något som bara finnsa där, men att skolan ignorerar det och inte tar tag i saken är problemnet. Jag frågade om det är lärarnas, stödteamets eller kommunens fel. Jag fick svar att de har glömt bort oss och de är ledsna över det. Men har de verkligen glömt bort oss eller har de bara inte blivit informerade ?
 Jag fick veta att det är fyra kvinnor som jobbar för stödteamet, en för varje region. Sen är det skolsköterskor och lärare de jobbar nära med. Den enda kvinnan som då jobbar för vår region kan ju omöjligen då vara överalt det förstår jag ju, men då är det vär brist på kunskap hos lärare. För det är ändå dä'r vi har blivit avvisade varje gång med bortförklaringar att barnen är såna, det är inget farligt eller att sånt har aldrig hänt. Sen tror jag ju att det är kommunen som håller i sina plånböcker så att de barn som behöver stöd inte får det och det saknas utbildade lärare.
 Frågade även varför barnen är delade så. Fick svar att då är gruppen mindre. Men om du har 5 lärare och 100 barn. Då spelar det väl ingen roll vilka grupper de är delade i det blir ju fortfarande lika många barn och lika många lärare. Men som det är nu är 1, 2 o 3 så blandade så de vet kanapt själva ibland vad de ska göra, vems grupp de ska vara och när de har vissa lektioner.
 jag hade ju klagat förra året att de inte finns någon arbetsro i klassen för barnen springer runt hela tiden. Då avvisade både rektorn o lärarna mig. Men nu erkände rektorn att jag hade rätt och att de har nu fixat så att barnen inte får springa runt i lektionstid. Varför neka det förra året då ?
 Jag tror att det hela blir bra till slut. eller jag hoppas det i alla fall. Tycker att det är bara synd att man måste gå så långt innan saker o ting händer.
Sen måste jag ju säga att det finns massor av trevliga o engagerade lärare där ute. Dock har vi inte haft tur med våran mentor. Och jag vill att mitt barn ska ha en mentor som är på jobbet inte olika vikarier hela tiden som inte vet vad de ska göra. Som ni minns då skrev jag hur de inte fick läxor i 2 månader förra året. Jag vill att Carmen Ly ska klara av sin nationella prov nästa år. 
 Sen tyckte jag att hon från stödteamet var jätte trevlig och vettig människa. Men jag har aldrig fått träffa henne förr och jag har inte fått hjälp innan min tidningsinsändare. jag undrar ju dock när det nu läggas så mycket resurser o tid på Carmen Ly vad händer med de andra barn som har problem ? Väntar de på fantomen ? För mer resurser har ju stödteamet inte fått.- Och ideen med min insändare var ju bara inte o hjälpa Carmen Ly .det var ju att hjälpa andra barn så att kommunen börjar ta problemet seriöst.
 Vi pratade även att de är glada att det går bra för Carmen Ly i alla ämnen. Oftast är det så att  barn som blir mobbade  inte kommer till skolan och inte studerar. Som jag har skrivit förr är Kumla skolorna väldigt dåliga. Nästan landets sämsta. Jag är ju övertygad att de två sakerna går hand i hand. Jag tror att eleverna mår dåligt  här och därför är även deras studieresultat så dåliga.
 jag tycker det är ju jätte bra att vi har fått hjälp med stödteamet. Men jag undrar ju hur det blir med resten ? Får vi en mentor som är på jobbet ? Kommer  barnen i Kumla få en  utbildning som de kan komma in till högskolan eller i  de gymnasium de vill ?
 jag kan inte låta bli o tänka att i morgon är det måndag och någonstans sitter en kille och är rädd för att imorgon ska han tillbaka till helvetet. Någonstans sitter en tjej som skär sig för att hon mår så dåligt över tanken att imorgon börjar allt om igen. Någonstans sitter det barn som vägrar o gå till skolan imorgon, det är lättare o sova hela dagen fär all slippa det hela och någonstans är det barn som planerar hur de ska komma på mobbarnas sida för att bli mobbade själva. För alla dessa barn har inte en sån elak mamma som mig, en mamma som orkar, kan o har tid o ``jävlas``med kommunen.BARNENS SMÅ HJÄRNOR 2

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-29 Tid: 19:25:15
Jessica 2,5 år har en egen vilja

JAG: Ska vi bya blöjan?
JESSICA: Nej, inte idag .
JAG: Vill du gå ut o leka?
JESSICA: Nej, inte idag.
JAG: Ska vi byta kläder ?
JESSICA: Nej, inte idag.
JAG:  Vill du ha mat då ?
JESSICA: Nej, inte idag.
JAG: Vill du inte göra någonting alls ?
JESSICA: Nej, inte idag...
ps
inte helt olik min kära hustru och de andra döttrarna......... på pricken samma
mannen


JAG FICK EN AWARD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-29 Tid: 17:48:31
Jag fick en award från fina GUN några dagar sedan.
Jag blev jätte glad så klart, men det uppstog ett stort problem direkt. Man skulle nämligen skriva 10 saker av sig själv. Vad ska jag skriva ? Jag känner att jag har berättat redan allt om mig. Så jag har försökt o försökt o komma på saker jag kanske inte har berättat, men inga ideer kommer...
Så nu har jag bestämt att ni får fråga 10 frågor och jag kommer o svara på de istället. Det måste väl vara OK eller ? Hoppas att Gun inte blir allt för arg nu att jag ändrar lite på reglerna här.
 Så ställ era rågor här i kommentarerna och jag kommer o svara på de...


Sen ska man ge awarden vidare till 3 härliga bloggare. Det blir dessa tre bloggar AnkiBlondis och Tarja. 
OCH VEM FICK DISKA ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-29 Tid: 13:36:55
Trodde ni sergöst att mannen skulle ta hand om all disk i går ? Nu pratar vi om en man som inte vet hur diskmaskin ser ut, frys o kyl blandas ihop och kläderna tvättas i torktumlare. Tror ni att jag låter honom o ta hand om min gammelmormors soppterin från 1900 -talet ?
 Om han fick som han ville då diskas det så att allt sopas i en hög och då in i disken lite vatten på o klart. Eller något av de HÄR alternativ går också bra.

I den svart-vita världen såg det ut så här. Men nu då ?Nu har de gett över ansvaret till oss. De har ju köpt diskmaskinen  så det borde väl räcka tycker MANNEN.ps
?????????? Vad är problemet jag fattar ingeting jag tycker att hennes plats är i köket
mannen


GÅRDAGENS FEST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-29 Tid: 12:35:23
I går fick vi besök av MANNENS  syskonbarn, två tvillingtjejer, och hans mamma. Inte ofta man träffar de, men de är väldigt roliga och vi hade det jätte trevligt. Jag tror de gick hem klockan tio,men  det kändes som de hade precis kommit. Sen älskar ju barnen de. De var som fastlimmade på de.
 Jag var så trött i går på morgonen och sen var vi på kyrkan så jag hade ingen lust alls i början, men när jag då började laga mat o fixa  blev jag piggare och när de kom hade jag redan hunnit o vakna upp. Vi hade så roligt så klockan tolv i natt var jag fortfarande pigg och jag o mannen satt på soffan och pratade om dagens händelser.
 
CARMEN LYJESSICATVILLINGARNATVILLINGARNA OCH SVÄRMORBARNEN BLEV HELT SÅLDA PÅ MOBILSPEL

PRESENTERNA. VEM TRO RNI KOMMER O ÄTA UPP ALLT DEN GODA ?DE FICK ÄTA SELJANKA(SOPPA) MED BRÖD, GRÖNMÖGEL MUFFINS, SMÅ PIROGER OCH KEX
KÖTT MED POMFRITT, SALLAD
GLASS, BULLAR OCH PEPPARKAKOR


VI VAR KYRKLIGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-28 Tid: 23:51:15

Innan vi fick gäster i dag hann vi vara kyrkliga. Tro mig det här händer inte varje dag, inte ens varje år. Carmen Ly har ju gått med skauterna och de´har gjort godis som de skulle sälja på julmarkand i Johanneskyrkan idag(eller i går om klockan har hunnit o bli efter tolv). 
 De hade en liten loppis, massa barnaktiviteter och en servering.
Det kändes lite kyligt i kyrkan. Massa kommunarbetare ja ni vet min insändare. Insändaren var ju anonym men alla visste direkt att det var vi. Ja, det sa ja ju direkt. Men, men vi o barnen fick sitta ensamma men vi hade roligt ändå.


TESSY MED SIN PRICKIGA KLÄNNINGTESSY TYCKTE ATT HON SKULLE HA KAMERAN.BUSUNGEN JESSICABARNEN FICK FIKATA DEL AV LOTTERSÄLJA GODISGODISAR ALLA BARN HAR GJORTDE PYSSLADE VAR SIN NYCKELRING

OCH EFTER KYRKAN FICK VI GÄSTER, MEN DET TAR VI IMORGON FÖR NU ÄR JAG TRÖTT. NEJ, JAG ÄR DÖDMORRRR..................

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-28 Tid: 21:58:01
Så trevligt med fest...... Roligt o laga mat och träffa släkt...Men efter då ? Inte så roligt. Vem ska ta hand om allt det här ?28:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-28 Tid: 13:25:03
Hej på er. Har fullt upp just nu.
Har knappt fått sova i natt både Jessica o Tessy har haft en dålig natt. Tror jag är mera död än levande idag. Har fått trösta alla barn inatt. Mannen har pratat i sömnen och sagt att Tvn ramlar ner från trappen och taklampan attakerar honom. Så jag fick nypa honom tills han  vaknade.
 Vi har precis varit på kyrkans julmarknad och köpt lite godis som Carmen Ly har gjort. Har även sprungit förbi loppis. Det får man ju inte missa. Det borde vara straffbart o missa loppis faktiskt.
 Nu ska vi snart ha gäster. Man måste visst städa innan det har jag hört och även laga mat. Jag sa till mannen att han skulle köpa Happy Meal på vägen hem men han tyckte att det var inte så bra idee. Vad då ? det finns ju förrätt(pomfritt), stora maträtten(hamburgare) och efterrätt(äppelbitar). Kan man önska en bättre måltid ? 
 Nu måste jag springa vidare o jaga dammrottur.

OBS! Mötet gick bra igår. Kommer o skriva mera om det i kväll om jag hinner.
MANNEN OCH JAG-RINNANDE HJÄRNA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-27 Tid: 21:18:39
Mannen vill att jag ska kolla vad han har fått i huvudet och pekar på ett ställe.

MANNEN: Men vad är det ?
JAG: Det är en liten  finne bara.
MANNEN: Ingen estländare då ?
JAG: Nej det är  din hjärna som rinner ut.
MANNEN: Men jag har ju ingen säger du.
JAG: Ja, då är det en estländare.


BARNENS SMÅ HJÄRNOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-27 Tid: 18:30:54
Vi har en kompis på besök just nu och hon berättar om sin son..Pojken står på trappen och det har han inte fått låv o göra..

MAMMAN: Fick du stå där ?
POJKEN: Ja.
MAMMAN: Nej, det tror jag väl inte. Har du frågat någon?
POJKEN :Ja
MAMMAN: Vem då ?
POJKEN: Jag frågade mig själv och det gick bra.


JESSICAS FÖRSTA ÅR

......... Kategori: 2.JESSICA ELISABETH-07.03.25
......... Datum: 2009-11-27 Tid: 11:28:38
Som sagt texten kommer sen.Så länge får ni titta på bilderna...


27:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-27 Tid: 08:24:01

Morgon till er. Trött är jag, men vad hjälper det. Man måste ju gå upp ändå när man har barn. Jag älskar de och jag har sån ångest att de kommer o bli stora och inte behöver mig lika mycket. Men på något sätt kommer det ju bli skönt o inte gå upp klockan fyra på morgonen för att amma Tessy.
 NU måste jag fixa en massa innan vi ska till mötet. Jag somnade ju bredvid Jessica i går så det blev inte mycket gjort.  
 
Men ni har väl inte glömt att det är fredag idag ?  Fredag och dags för fredagsmys med godis och bra film. Men först blir det kaffe....
 


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


DAGENS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-26 Tid: 22:55:28
Oh vilken dag. I dag har det varit så mycket o göra och ännu mera kommer det o bli i helgen.
Jag har försökt o lägga alla Jessicas bilder i bloggen men kom inte så långt. Sen har vi bakat bullar. Carmen Ly tjatade och jag sa ja till slut.
 Vi har busat , jag har jobbat och sen har vi sett till att huset blir riktigt stökigt. Mitt i allting har Jessica gjort sönder fönsterbrädan. Det går vist inte o hänga i den. Konstigt...
 Jessica är fortfarande vaken. Hon somnade på dan och sov 30 minuter och nu har vi resultatet. Vilken lycka.
Jag har jobb kvar o göra, räkningarna lägga in och några bullar o äta. Vad jag inte ska göra däremot är o blogga. Ja, efter denna inlägg så klart.
 I dag ringde även reportern och jag fick veta att arikkeln kommer ut om 1-2 veckor. Fick veta att de ska göra mig anonumt. Jag tyckte ju att det behövs inte, men de tyckte det var bäst så. Alla inblandade vet ju att det är vi i alla fall så vad är iden med det? Men det är de som är proffs.Jag får namnet Irma i artikkeln. Vilket roligt namn hon har gett till mig. Ser jag ut som en Irma ? Jag fick ju läsa artikkeln som det ska bli och sen får jag lämna mina synpunkter. Jag hittade några fel . Små saker , men rätt ska vara rätt. Vet inte om hon förståg mig fel eller om det var jag som berättade sakerna i fel ordning. Ska majla till henne imorgon så allt blir rätt.
 Vi ska ju till mötet imorgon och jag måste fixa en lista över allt vi ska ta upp. Sen ska jag bjuda en kompis på mat imorgon och några i helgen. Mycket o fixa. Vems idee var allt det här ? Måste vara mannens fel. ALLT är mannens fel. Definitivt faktum att Jessica inte sover.....


JESSICA älskar o baka bullar och äta teget..BARNEN vill baka på gålvet. Då behöver man inte vara rädd att skålet ska ramla ner.OCH bullar då...

MANNEN OCH JAG- TEKNIK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-26 Tid: 20:43:26

Mannen tar kort och ska lägga de i datorn..

MANNEN: Det funkar ju inte. Det kommer bara gråa bilder.
JAG: Vad då ?
MANNEN: Allt är bara grått. Inget syns på bilderna.
JAG: Vad har du gjort nu då ?
MANNEN: Jag ? Det är din kamera som är trasig.
Jag kollar: Men älskling du måste ju trycka på knappen så du öppnar linsen när du tar kort.
MANNEN: Måste det vara så komplicerat.
JAG: Ja, jag förstår ju att den där STORA knappen gömde sig från dig.Tyvär har vi inte självfotograferande kamera.
MANNEN: Vill du leva eller ?MANNEN, JAG O KÄRLEKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-26 Tid: 19:38:23
I de finaste stunderna....

JAG: Kärleken brinner inom mig..
MANNEN: Vad då ? Brinner du ?
JAG: Nej, kärleken.
MANNEN: Va ? vart då ?
JAG irriterat: I N O M   M I G !!!!
MANNEN: Vad då ? Ska du brinna ner ?
JAG: Nej glöm det . Jag försökte o vara romantiskt.
MANNEN: Ahaaaaaaa..
Romantik är så överskattat.


JESSICAS FÖRSTA MÅNAD

......... Kategori: 2.JESSICA ELISABETH-07.03.25
......... Datum: 2009-11-26 Tid: 16:43:14
Lite mera bilder som sagt texten kommer sen mellan bilderna....FÖRSTA BILDEN PÅ JESSICA

......... Kategori: 2.JESSICA ELISABETH-07.03.25
......... Datum: 2009-11-26 Tid: 15:11:57
Jag ska ju nu tömma båda gamla datorerna och lägga ut massor av bilder på barnen. Först ska jag försöka o lägga ut bilderna på Jessica under kat. Jessica. Får skriva sen text till varje bild också. Jag låvad det kommer.... De flesta bilderna talar  av sig själv. Men det finns en hel del roliga diskossioner och minnen man har. Även dagen hon kom till världen var minst sagt spännande. Vattnet gick mitt i köpcentrum när vi stog i kö för att köpa en kavaj.......I INGENMANSLAND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-26 Tid: 12:34:35

Jag har nu bloggat i ca 7 månader. Det har varit både roligt och tråkigt. Roligt att man får skriva om allt och inget. Roligt att man får dela med sig bilder av mina söta barn och mina loppisfynder. För både barn o loppis är ju min kärlek i livet. Även min ``största barn`` har fått vara med på bild i sin halloweendräkt. Att jag lyckades o få  den på honom är väl ett under.
 Det har varit en del tråkit som när läsare lämnar elaka kommentarer och folk som ser ner på mig för att jag lägger  ut bilder på mina  barn. För det ska vist vara något fult o oansvarit. Men jag tänker o vara ful o oansvarig o lägga massor med bilder på mina barn i den här veckan för jag ska tömma min gamla dator.
 I början, alldeles  början var allt annorlunda. Jag minns inte hur det kom sig att jag började blogga just på blogg.se, men det bara blev så. Jag började läsa några mammabloggar och tyckte att det verkade ju spännande o blogga. Jag fick kanska snabt en hel del mammor som läsare. Var även etta i en föräldrablogg(nu finns dock inte denna längre och är ersatt med en annan liknande blogg).
Men när jag inte orkade längre o skriva om hur mitt barn bajsade, skrattade, vad vi åt för middag och hur fint det är med märkeskläder då försvann dessa läsare. Jag är ju bara inte mamma. Jag är ju så mycket mer. Jag är ju en dotter, en fru.. jag har ju en busig sida som man tydligen inte fick ha. Man fick inte vara rolig. Man fick inte skriva att man köpte inte ekologiskt mjölk eller att man inte köpte kläder från PO:P.
 Den stora vändpunkten kom när jag inte höll med en annan mammabloggare att alla unga mammor är dumma i huvudet. Jag tyckte även inte om hennes fördomsfulla åsikter om folk som mig. Ja det tog inte mer än 2 veckor när 90 % av mina läsare var borta. Alla dessa lattemammor försvann. Förut svarade de på mina kommentarer, men det gör de inte längre och jag kan tyvär inte säga att jag är ledsen över det för istället har jag fått massor av roliga läsare och jag kan gå tillbaka även i deras bloggar, läsa o kommentera. Jag får vara mig själv. 
 Jag har ingen mammablogg, ingen modeblogg, ingen matblogg ..jag tillhör ingenstans.

Jag och min man ska tydligen vara annorlunda har vi fått höra. Men annorlunda kan väl vara bra trots de. Eller ?
Jag har ofta fått höra att `´vi är härliga trots allt``. Trots vad då ? undrar jag ju så klart.
`´Men din man älskar ju dig trots allt`` får jag också höra. Men vad då trodde de något annat ? Vi skulle väl inte bo ihop om vi inte älskade varandra.

 Vi frågade några dagar sedan om några bekanta o vänner varför just de tror att folk inte tycker om oss.

1. Vi har 2 barn tätt.- Det här förstår jag inte alls. Vad är fel med det ?
2. Jag är köpt hora som är nu fånge o tvingas o vara hemmafru. -Om de bara visste vem är fånge i vårat hus...
3. Vi har åldersskilnad. -OK stämmer. Men vad då ? Får bara kändisarna bli kära i äldre män/kvinnor ?
4. Vi är inte märkesfixerade. -Men vad synd. Tror de att alla dessa märkesaffärer går i konkurs nu då ?
5. Vi säger vad vi tycker o tänker.- Jag hatar falska människor. Bättre med en riktig vän än tusen falska. Borde jag vara ledsen att jag inte har massa bekanta som skvalrar bakon ryggen. När min man blev sjuk några år sedan såg vi vem som var vän och vem som inte var det.
6. Folk förstår inte våran humor. -Kan väl hända. Men får man inte ha humor då ? Är man korkad då bara för att man har det roligt ? Eller är de kanske avundsjuka att de inte har det så ?
7. Jag kommer från Estland.- Sant igen, men jag är väl inte sämre människa för det. Och inte lever jag på socialbidrag eller någon annan bidrag så att de skulle bekumra att de ``riktiga svenskar`` måste betala för mig. Och jag tror att jag förstår svenska . Ja nästan i alla fall. Jag låvar att jag förstår när ni säger Hej så ni behöver inte bekymra er för det. 

 Det är några av saker våra bekanta o vänner tror varför folk inte förstår oss. Vet inte om det stämmer eller ej. 
Jag älskar mina barn, min man, mitt hus, mitt hemland, loppisar och jag köper inte ekologiskt mjölk. Jag dricker inte ens mjölk och jag trivs i min lilla Kadriland, min lilla blogg och mina få vänner.

Och jag ska  göra som Ellis säger o pryda bloggen med mera Kadri.
26:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-26 Tid: 08:26:04
God morgon till er.
Vilket hemskt väder ute. Regn, regn och ännu mera regn. I helgen är det första advent och det är inget snö ännu. Det skulle bli jätte  tråkigt med Jul utan snö. Känns som snö o Jul går ihop på något sätt.
Det skulle inte vara en riktig jul utan snö. Jag förstår inte hur folk kan fira jul i varma länder. Det skulle vara konstigt om jag skulle ta in julgranen i juli värme och då sitter vi o svettas och äter julmat o delar ut presenter. Man måste nästan frusa lite vid jul och dricka varm glögg o äta pepparkakor så man blir snällare.  Mannen köpte en hel burk med pepparkakor och jag har ätit upp allt, men inte blev jag snällare klagar han. Han måste klaga till konsumentverket sa jag. Det måste vist vara något fel på dessa pepparkakor.
 I väntan på snö och den riktiga vintern  fortsätter det regna och kanske får vi lite frost om vi har tur...MANNEN OCH JAG- PSYKHJÄLP

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-25 Tid: 20:42:01
Mannen och jag pratar om en bekant som ska gå till psykolog...

JAG: Jag skulle också behöva o gå dit.
MANNEN: Varför då ?
JAG: Inte vet jag. Det kanske behövs.
MANNEN: Gud bevare mig väl.
JAG: Va ?
MANNEN: Tänk dig själv. Hela svenska psykbryts eliten måste komma dit och det skulle ändå inte hjälpa.
JAG: Vad då ?
MANNEN: Men du är ju jätte trasig där inne.
JAG: Vart då ?
MANNEN: Där inne (och knackar mig på huvudet)
JAG: Det är jag inte alls. Jag är helt normal.
MANNEN: Och vilken värld lever du i ?
JAG: Den här så klart.
MANNEN: Du lever i ditt eget Kadri land
JAG: Och du är kungen eller ?
MANNEN: Vad trodde du. Jag är ju världens bästa man.

OCH SÅ KLÄR VI OSS I KADRI LAND. Någon som vill bli medborgare ?
ps
och så levde dom lyckliga i alla sina dagar.
mannen


Ps
Tack Janne för det stöd du givit mig i min svåra sjukdom.Nu är jag så frisk så jag kan försvara mig.
Du tyckte min fru är vacker jag kan bara hålla med tyvärr kan inte alla ha sån tur som jag.Hon är dessutom rolig ,tokig,sprallig,mamma till mig och våra härliga barn,dessutom är hon min bästa kompis,och bäst av allt MIN FRU som älskar bara mig och barnen
mannen


SERIÖST ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-25 Tid: 16:34:31
Hej på er. Har haft så mycket för mig i dag så bloggen har fått ligga på hyllan.
 Skrattan här o läser kommentarer. Seriöst trodde ni att jag går o köper 10 diamantringar till mig ? Och Janne mannen får inga teknikprylar. Om han har tur får han bo kvar. Det räcker väl ?
Om jag lyckas får jag köpa toalettpapper, blöjor o mjölk i dag. Högst onödig o lyxig konsumtion.
 När jag sa förra veckan att jag köper 2 kvinno haklappar för 1000 kr styck trodde vissa att jag verkligen gjorde det. Men kom igen. Det heter IRONI.
 Ni borde ju förstå att här köps inga dyra grejer. Här går vi bakom ICA och rotar i deras container. Gratis är väl ändå bäst.25:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-25 Tid: 06:41:53
LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN IDAG.  Vad gör ni här ? Åk o shoppa annars bränner pengarna ett hål i fickan o rymmer. Ok klockan är inte mycket ännu, men man måste ju förbereda sig innan man ska åka. Man måste ha de bekväma shoppingskorna på och magen mätt. Man vill ju inte bli distraherad av hungern när man ska köpa fina smycken. Tror jag kommer o köpa 10 såna ringar. En till varje finger. Man vill ju inte diskriminera någon finger precis. Alla har rätt o vara lika fina.
Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


 Många har frågat hur det gick i går. Det gick bra. Jag fick berätta hur det har varit och nu ska hon skriva ihop något och sen majla till mig. Hoppas det blir bra och det viktigaste att det blir resultat av det hela. När det kommer ut i tidningen ska jag visa artikkeln till er. Jag låvar. 
 Vi har ju fått möte nu i skolan på fredag. Väntar med spänning vad de har o skylla på. Tror ni att det är pinsamt för de ? You bet ya..........
 
TISDAGSLYX

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-24 Tid: 21:33:36
Vi sitter på soffan njuter av gott och tittar på DH. Kan livet bli bättre än så ? Ja, det kan det fast i dag oroar vi inte om sånt. Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


JAG HAR ÄNDRAT MIG....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-24 Tid: 19:47:50
Jag sa ju idag att jag vill bli politiker. Men nu har jag ändrat mig. Jag ska bli tjänsteman.
THE HAVE ALL THE FUNMIN FRAMTID SOM BONDE ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-24 Tid: 14:38:28
Jag har fått en bananplanta till present några veckor sedan. Det går ju så där måste jag säga. Inga bananer ännu. Jag som hade tänkt o konkurrera ut Dole och Chiquita. 
 Apan är ju snygg i alla fall. Jag tror dock inte att jag kommer o få några bananer. Attans också. Vad ska jag leva på nu då ?  Kanske en gård med gräslök ?
 Eftersom det nu går så dåligt med dessa bananer har jag ju skaffat en sats som ska ge mig färsk gräslök. Och sen ska man ju bygga vidare det till en gård med gräslök. En GRÄSLÖKS FARM. Det ser dock inte så låvande ut.  
 Ska man sätta in det o sen vattna ?
Tror inte att jag kommer o bli en bonde trots allt.Det verkar för svårt o komplicerat.
Jag får väl bli en politiker istället. Det behövs väl inte många kunskapåer för det. Och sen får man ju fika hela dagarna. Vilken drömjobb.ÄR DET MIN LYCKODAG I DAG ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-24 Tid: 12:18:03
Tidningen ska komma vilken sekund som helst och jag är minst sagt nervös. Jag är ingen social person precis. All uppmerksamhet är för mycket uppmerksamhet. Ni har ju märkt att det är lite bilder på mig på bloggen. Ja, jag har ju svårt för komplimanger. Varje gång jag får en komplimang känner jag mig 1 millimeter lång och vill bara krypa under soffan.
 Men nu är det ju så att jag måste fixa det här för min dotters skull. Så idag har jag torkat bort barnspyor, bytt ut mina trasor mot hela kläder och har försökt o fixa mig någorlunda fin.Inga komplimanger tack. Annars hittar inte tidningsrepportern mig under soffan.

 Har även fått en trisslått från Tradera idag. Kanske min lyckodag ? Fem miljoner våre inte fel precis.Nej, nu måste jag sluta här o sätta på kaffe. Eller bjuder man de på kaffe ? Eller hur gör man ?....


24:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-24 Tid: 06:42:13
God morgon till er. I går hade vi en dag full av överraskningar. Först blev mannen överraskad för han fick en nystädad vardagsrum. Han frågade om jag vill skiljas. Vad då ?
 Sen blev vi ju överraskad när rektorn ringde. Blev inte ni ?
Jag blev även överraskad när våran kompis Veronica dök upp. En trevlig överraskning. Vi fick skratta så mycket. Jag tror vi har skadat henne för livet och hon börjar bli van med våran humor.
 Efter en stund fick vi besök av en liten trollkarl och han låvade o trolla en massa. Barnen skulle få mera leksaker. De behöver verkligen mera leksaker. Det finns hela 5 cm ledigt på gålvet. 
Jag skulle få en finstädat hus. Ja, tack. Och mannen skulle få en polsk barnflicka. Han tackade och är förväntansfull. Fast trollkarlnen sa att det skulle ta ett tag innan trollningen var helt klar. Han får nöja sig med gamla mig så länge. Stackaren. Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


O PLÖTSLIGT HÄNDER DET.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-23 Tid: 20:42:53
Ja kanske inte plötsligt, men efter min insändare hände det väl kanska snabbt.
 Det är konstigt att saker o ting måste gå till press för att det ska hända något.
I dag var det ju min insändare i tidningen. Ni vet ju att det går inte så fort i kommunhuset så de han väl inte läsa tidning innan morgonkaffet. Mannen och jag har varit hemma hela dagen samt har mannen haft på mobilen hela dagen. Mannen ringde till rektorn i dag för att det hände saker i skolan idag IGEN. inget förvånat där inte. Inget svar på rektorns telefon och ingen möjlighet o lämna medelande. Ja , allt som vanligt alltså.
 Sen halv sex på kvällen ringer rektorn och försöker först o förklara bort o säga att hon har ringt oss hela dagen men inte fått tag på oss. ja ingen som har ringt till oss o det sa mannen till henne. rektorn blev alldeles tyst. Det går inte och ljuga för oss längre.
Ja och plötsligt ska vi få träffa stödteam på fredag. Det har ju bara tagit lite över två år. Men nu samma dag min insändare kommer får vi möte. Vilken sammanträffande. Eller ?


VI I TIDNINGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-23 Tid: 15:04:16
I lördags var mina söta barn i tidningen. Jag hade ju hoppats att de skulle fixa min stavfel, men det gjorde de inte. Ja, det gör inte så mycket faktiskt. De är ju så söta så ingen märker ändå.I morse blev jag överraskad när jag såg min insändare  i tidningen. Reportern kommer ju imorgon, men de publicerade insändaren också. De måste ha tyckt att den var läsvärd då.
Förresten ringde mannen till rektorn i dag. Inget svar och man kunde inte ens lämna medelande. Någon som är förvånad ?MANNEN UNDRAR VEM ÄR SMARTAST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-23 Tid: 11:32:06
Mannen är hemma från jobbet idag. Behöver jag säga mera ? Just nu går en het diskussion om när barnen blir smartare än honom. Jag hävdar att det gjorde de redan vid födseln ?  De har fått hans plats i sängen och hans leksaker. Behöver jag förklara vidare ?
Du är verkligen vacker min älskling och jag älskar dig, men barnen har överlistat dig fär länge sedan.Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
ps
och vad är hon ute efter nu det är inte en lungn stund alltid är det nått tog hon teroserar mig med. FATTAR HON INTE ATT IDAG ÄR JAG FRIDLYST JAG ÄR SJUUUUUUUK JAG ORKAR INTE TÄNKA
mannen 23:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-23 Tid: 07:32:37
God morgon till er. Måndag igen. Vet inte vilken måndag i ordningen. Hur många måndagar är det per år ? Och då är jag ju 28 år så det blir...? Ja, ingen aning. Över 1500 kanske ? Och av de tusentals måndagar har jag inte lärt mig någonting alls. Man är lika trött varje måndag och helgen har flygit bort lika snabt som vanligt.  Kan man inte ha helg i 3 dagar istället ? Fast det skulle väl inte hjälpa så klart för då blir man van och vill ha en ännu längre helg. Vad gör man på helgena egentligen? Man sitter på soffan, tittar på film och myser med godsaker. Alltså blir bara fetare.
Man städar o tvättar. Det blir smutsigt igen i alla fall.
Går o shoppar. Man blir fattigare.
Med närmare eftertanke är det kanske lika bra med två dagars helg. Man sparar på energi, pengar och slipper o öka sin BMI.22:A NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-22 Tid: 23:16:47
I dag har vi haft en riktigt latar dag. Mannen har legat på soffan med alla barn och jag har fixat så mycket jag har orkat. Vi har tittat på massa filmer, skrattat och busat. En riktigt fin söndag har denna söndag varit. Ja, förutom att mannen är döende förståss.
 I morgon är det måndag och då ska lossas sonen åka hem, Carmen Ly till skolan och jag får ha ett helvete istället. Mannen ska stanna hemma imorgon.
 Hoppas ni har fått minst lika fin söndag.

Mina 5 barn. Båda äkta o lossDet är hon som tvingar mig o vara hemma från jobbet imorgon. alltså är jag dödssjuk och ska behandlas som en sådan. Hon kommer få en ROLIG dag. JAG LÅVAR !!!
mannen


MANNEN, JAG OCH ROBINSON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-22 Tid: 20:12:05
De viktiga människorna kollar på Robinson. Lyxhustrun bloggar.

MANNEN: Han kommer från Örebro.
JAG: Ahah...Intresseklubben noterar.
MANNEN: Han är marknads utveklare.
JAG: Sítter i kassan på LIDL alltså.
MANNEN: HAHAHA nu var du fyndig faktiskt.
JAG: Och det är jag inte annars.
MANNEN: Nej
JAG: Va ?
MANNEN: Nej, jag menar att du är alltid rolig min älskling.
JAG: Blev du närvös nu?
MANNEN: Vad tror du ? Jag vågar ju inte göra dig arg. Man kan ju fä stryk för mindre.
JAG: Ja, passa dig du.


MANNEN OCH JAG-STACKARS MAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-22 Tid: 14:22:41
MANNEN FÅR INTE HA EN FLICKVÄN. STACKARS HONOM....
Vi har ju besök i helgen av vår lossasån. Han har en hemlig flickvän som de smsar var femte sekund. Dessa unga som är så kära..

MANNEN: Var det flickvännen igen?
LOSSAS SÅNEN: Jag har ingen flickvän har jag ju sagt.
MANNEN: Men berätta nu hur är det  med flickvännen ? Jag är ju gift.
LOSSAS SÅNEN: HM ????
MANNEN: Ja, då har man inga vänner.
JAG: Eller flickor för den delen.
MANNEN: Du ser hur synd det är om mig.
JAG: Stackaren får du inte ha en flickvän ?
MANNEN: Nej, du blir ju agressiv då.
JAG: Vill du ha en flickvän till julklapp ?
MANNEN: Ja, tack.
JAG: Jag beställer en till dig på nätet då.
MANNEN: Vad då ? Gummi eller?
JAG: Ja. Du behöver inte vara så kräsen. du är ju en gammal gubbe du får väl da det du får.
MANNEN: Tack du. Jag tror jag struntar i den där gummidockan då.
JAG: Ahah och där försökte jag o bjuda till.

LOSSASSÅNEN sitter tyst och lyssnar på och undrar säkert vilket dårhus han har hamnat i .
 Han skulle bara veta.


ps
inget roligt får man ha
mannen


BARNREA PÅ ELLOS

......... Kategori: REA TIPS
......... Datum: 2009-11-22 Tid: 12:11:55
Vill tippsa er om rea på ELLOS. Det var ett tag sedan ju. REA HÄR

Dessa fina kudfodral 3 pack från 59:50. Finns även matchande påslakan och gardiner.
 Gosedjur från 79:50


 Och massor av kläder, skor och mycket mycket annat...

2 pack t-tröjor 35:50

stövlar 79:50Det finns jätte mycket fint. Hoppas ni hittar något.


LITE SKRATT TILL ER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-22 Tid: 09:40:36
Eftersom ni verkade tycka om min förra inlägg lägger jag ut den här till er igen. Den finns redan i min blogg publicerad 19.de juli, men jag har fått en hel del nya läsare som säkert inte har läst det.Hoppas ni får en bra söndag. Här blir det frukost och sen ska hela familjen vara tillsammans o titta på film. 
OBS:mannen är fortfarande jätte sjuk. feber 37,4

_______________________________________________________ 


MANNEN VS SMÅBARN
                                                                                                     

1. TA PÅ SIG KLÄDERNA         SMÅBARN:   jag får hjälpa de och klä de om jag vill att tröjorna och byxorna ska sitta rätt håll. Men de kommer med kläderna som de tycker de ska ha på sig.
                                                      MANNEN: Man får lägga fram kläderna så de kan hitta de. vill man att de ska se någorlunda ut måste jag köpa kläderna till honom. Ibland lyckas han sätta kläderna rätt håll , men misslyckas oftast

2. MATFLÄCKAR PÅ KLÄDERNA   Både småbarn och MANNEN  verkar och ha hål i hakan och maten kommer ut på detta vis. Själva fläckarna märker de inte.

3. MAT                                        SMÅBARN  : Äter det som bjuds.klarar inte själv och duka bordet. Kan inte bre mackorna
                                                                          man måste storstäda halva köket efter deras ätande. Vet vart man tar på spisen. Denna kunskap är  dock inte så uppskattad av mamman
                                                    MANNEN : Äter det som bjuds. klarar inte själv och laga maten eller duka bordet. klarar dock av och bre en macka. kaffebryggaren vet han inte hur den fungerar  och inte andra hushållsmaskinen heller för den delen.

4. FRITIDSSYSSELSÄTTNING      SMÅBARN: Klarar av och leka själv men vill be ofta mammas hjälp för att ta    fram saker
                                                            MANNEN: Klarar av och sitta på soffan och trycka på fjärkontroll knapparna. klarar inte av och göra något annat utan sälskap. Diverse önskemål kommer från soffan som att vatten saknas, chips skålet kan behövas påfyllning eller täcket kan vara borta. Klarar dock av och ta en tupplur framför tvn .

5. UTE   SMÅBARN: Vet inte vart man bor, kan leka på gården men kan inte gå någonstans själv. Barnen får man leta efter för att få in.
               MANEN: Vet vart han bor. Vet hur man kommer hem och kan vara ute alldeles själv. Mannen får man aldrig ut på grund av TV, långfilm etc..

6. SOVDAGS     SMÅBARNEN: Vill att de ska nattas , helst med en saga eller klapp på huvudet. Hamnar ofta i mammas säng. har marddrömmar av stora lejon och tigrar
                               MANNEN: Vill ha sällskap vid nattningen. Hamnar ALLTID i mammas säng och det värsta , vill dela täcke också. Har mardrömmar om barnen och tjatkärringar

7. HYSS                SMÅBARN: Gör mycket som mamma inte vill. oftast försöker och gömma saker när de gör något fel
                               MANNEN: Gör ofta hyss men gör det öppet och förväntar sig att kvinnan ska tycka att de är duktiga och klappa de på huvudet.

8: HÖRSEL:        SMÅBARN: Hör det som de vill höra. Prat om städning och att hjälpa till hör de inte alls.
                             MANNEN: Hör ingenting det mesta av tiden om det inte gäller bilar och båtar. Saker som han definitivt inte hör är prat om städning, kläder och skor, heminredning, mens etc..
 
9. UPPFÖRANDE    SMÅBARN: Man får lära de veta hut och man får hela tiden säga till att de ska uppföra sig
                                  MANNEN: Konstant uppfostran krävs

10. TOALETTBESÖK:   SMÅBARN: I detta område kräver de oftast hjälp med blöjbyte eller tömning av pottan. Om man nu inte vill ha pottans innehåll  på toalettgålvet.
                                          MANNEN:  Han klarar faktist av och uträtta  sina naturbehov själv. Men oftast hittar man toalettlåcket uppfälld och pappersrullen tum.


SÅN BOK BEHÖVER JAG OCKSÅ....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-21 Tid: 21:51:37
Apropå förra inlägg... hittade en bok som jag tycker jag bara måste köpa..EN MAN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-21 Tid: 21:25:02
En MAN är en omtålig organism som måste vårdas.

Han ska serveras kaffe på sängen.

Han ska kläs, kammas o tvättas.

Han ska matas.

Han ska sysselsättas och roas.

Han ska rastas så han får motion.

Han ska inte få tänka själv.

Han släpper mera avgaser än sulfitfabrik.

Han får träningsvärk för att lyfta ölglas.

Han jagar allt som har två ben.

Han ska  inte få heminreda, välja sina egna kläder eller laga maten för alla dessa projekt kan bara sluta i katastrof.

Han måste tas hand om annars kan denna omtåliga varelse bli sjuk och då kan det gå illa för oss kvinnor.


Men han  kan programmeras o formas om så han klarar av o plocka upp sina egna strumpor och gå på toaletten. Och trots allt får han väl bo kvar ett tag till för någon konstig anledning kan vi ju inte  leva utan de. Och han tuggar ju inte sönder våra skor i alla fall. Och det är ju ändå stort.


 

USCH. HUR SKA DET GÅ ?....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-21 Tid: 18:27:30
Hur är det med er ? Här är det fullt upp. Både lossasbarn och riktiga barn är här hos oss just nu och försöker o riva huset. Jag har fått motion när jag bar allt till förrådet  igen eftersom det inte blev någon loppisförsäljning idag. Mannen har fått lite högre feber, men jag misstänker att han har hållit termometern på glödlampan. Vad tror ni ?
 Måste nu börja fixa tacos till kvällsmat, men sen kommer jag o blogga lite roliga saker till er. Kan ju inte tråka er bara med våra skolproblem hela tiden.
 Förresten städade jag i badrumsskåpet och hittade 2 flaskor till med LISTERIN. Usch nu har jag fullt upp o skölja med listerin hela kvällen. Hur ska det gå ? hoppas mannen har skruvat fast gardinstånget.ps
nu är jag nervös tänk om hon börjar klättra igen och jag som är döds sjuk. paniken är nära och barnen inlåsta


mannen


21:A NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-21 Tid: 08:59:11
God morgon till er. Ingen loppis i dag för mannen är sjuk. Vad skönt nu får jag bära allt tillbaka till förrådet. Vad omtänksam han är o ser till att jag får lite motion.


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


Vad glad jag blir o läsa era kommentarer. Tack så jätte mycket. I de stundena man känner sig ensam och inte vet om man orkar o kämpa vidare hjälper ni verkligen till. 

  I dag blir det mycket spring för at ta hand om jätte sjuka mannen. Han mår bättre nu och febern har gått ner från 37,3 till 37,2. Men inte gnäller han mindre för det. Tror att män är sjukare mindre feber de har. Kan det stämma ? Är de jätte sjuka med 40 graders beber orkar de kanske inte tycka synd om sig själv. Men Janne har ju rätt för en manlig förkylning är något hemskt och det drabbar oss kvinnor.
 Skickar denna bild till er kvinnor som någon gång har fått stå ut med en förkyld man. Helt otroligt att ni har överlevt.


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

 
 Nej, nu måste jag springa för någon har hittat en förmögenhet i blöjan.


ps
det ÄR min fru som lägger ut så hemska bilder.Jag törs knappt tala om hur sjuk jag är.
mannen (lidande i det tysta)


SVAR PÅ ANONYM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-20 Tid: 21:44:06
Jag har fått en anonym kommentar på min tidningsinsändare. Jag är van att folk som inte vet hur det är kritiserar andra människor och dessutom inte vågar o säga vem de är. Men jag svarar alltid på alla kommentarer. Jag har inget o skämmas över.
HÄR KOMMER KOMMENTARET:

Måste allt vara skolans fel? jag tycker faktiskt att vi som föräldrar har största ansvaret för våra barn. jag har själv barn i de nämnda skolorna och mycket bra erfarenhet av dessa skolor och dess underbara personal.hur kan man som förälder nedvärdera skolan och dess personal utan att se allt possitivt som de faktisk ger våra barn?
jag har god kontakt med skolans härliga personal och vet att de alltid ställer upp för våra barn.
dessutom har jag för ett par år sedan haft kontakt med kommunens stödteam och fått hjälp.
tycker det är väldigt magstarkt att på detta viset kritisera både skola och personal. kanske dags att du själv tittar i spegeln?
Barnen tar efter föräldrarna och faktum är...
behandla andra som du själv vill bli behandlad!
" en annan av skolans föräldrar"

Först vill jag tacka dig anonym att du har tagit dig tiden o läsa min blogg. Sen vill jag säga att jag är glad att du har fått hjälp med ditt/dina barn av stödteamet. Det glädjer mig att ett barn har i alla fall fått hjälp och har det bättre nu. Sen ska jag försöka o svara på dina synpunkter så gått jag kan..
 Det första är att om du skulle ha tagit dig tiden o läsa alla de inlägg som handlar om just min dotter hade du fått veta att hon har blivit mobbad en väldigt lång tid. Vi har frågat många gånger om det kan vara våran dotter som kan ha orsakat några av bråken och har gång på gång fått veta att det absolut inte är hon. Personalen vet vilka som ligger bakom mobbningen.  Så det är ingen hemlighet. Jag vill inte hänga ut några namn på barnen så därför säger jag inte vilka de är. Sen har min dotter blivit kallad en hel rad namn, fått sten kastat på sig, sparkad i magen , slagits med träpinnar etc etc.... Hon hade blåmärken på både bena o fötter som fotograferades av mig och visades även till läraren som avvisade henne och sa att de blåmärkena hade hon inte alls fått av slagena.
 När ens barn gråter på morgonen i över en timme för att hon inte vet vad hon ska ha på sig för att fel klädval kan man bli retad för. Att man kan bli jagad och hotad på rasterna.
 Du frågar om allt måste vara skolans fel ? Nej, inte alls. Men om man gång på gång ringer till skolan och inte får tag på någon. Ringer till rektorn och inte får tag på henne. Om personalen i över ett halvår säger att det är bara barn och barn leker så. Att stödteamet kommer snart, men aldrig kommer och när man saknar förtråendet mot mentor men inte får byta mentorsgrupp. Jag förstår att det är lättare för barnet som blir mobbad o flytta på sig än att mobbarna ska flyttas. Vart är stödteamet ? Tar det verkligen över 2 år för de o komma ? Det måste vara långt o åka till Hällabrottet.
 Sen är det faktum att Kumla skolorna är en av de sämsta skolorna. Det är fakta. Vist finns det underbart o duktigt personal jag säger inget om det. Men VI har inte fått hjälp. Min dotter har INTE fått hjälp. Senaste samtalet med rektorn gav 0 resultat för hon vet inte när stödteamet har tid o komma. Vi väntar nu i 2 år. När har de tid ? 
 Det skyls på brist av resurserna. De har inga pengar sägs det. 
 Du säger att jag ska titta mig själv i spegeln ? Ja, tack jag har gjort det. Jag har undrat om det är bara jag som tycker att man ska inte sparka, slå, mobba, diskriminera och nervärdera andra människor ? Jag har tittat noga i denna spegel och undrat om jag har gjort fel när jag har lärt min dotter o inte slå tillbaka, inte spotta tillbaka och inte skrika rasistiska ord tillbaka.
 Även min lilla 8 åring dotter har tittat i sin egen spegel. Hon har frågat mig efter 2 timmars gråtande när hon knapt orkade hålla upp sitt huvud om det är fel på henne ? Varför barnen inte tycker om henne ? Vad som hon har gjort fel ? Förtjänar hon bli slagen?
 Tycker du att det är rätt att en 8 åring flicka vågar inte äta middag för att hon har blivit retad att hon är tjock när hon knapt väger 30 kg.  
 Du säger att barnen tar efter sina föräldrar. Ja vist gör de och tyvär har jag inte lärt mig o sloss så även min dotter hade kunnat lära det från mig. Behandla andra som du själv bli behandlade säger du. Så tycker jag med. Men vad är det som vi gör som vi inte borde då ? Jag förstår verkligen inte. Tyvär. Men jag kanske är dum i huvudet som du verkar tro.
 Jag blir otroligt ledsen att människor inte vågar stå för sina kommentarer. Men jag blir ännu mera ledsen att en förälder som jag som älskar sina barn och vill att de ska må bra och trivas i sin arbetsplats måste kämpa så hårt och inte få hjälp.
 Som du säkert läste i NA finns det andra föräldrar som mig och det finns många fler än så. Om ingen vågar o stå emot hur ska då saker o ting bli bättre? Om ingen frågasätter kommer det aldrig o bli förändring.
 Med min insändare vill jag inte ``sätta dit`` några lärare . Jag vill hjälpa min dotter och andra barn i samma sitoation. Och att det har gått så långt som till en tidningsinsändare är bara för att inget annat hjälper. Vi har kämpat i över 2 år, över 50 telefonsamtal och flera besök i skolan utan resultat. Vi har pratat med kommunen och fått höra att det är rektorn som bestämmer. I detta tillfälle fick jag även veta att jag har en vacker dialekt. Tyvär kan jag inte hjälpa min dotter med min vackra dialekt som denna känsteman tyckte. Jag ringde för att få hjälp inte för att veta att jag har en vacker dialekt.
Vad tycker du en mamma skulle göra då? Vänta tills ens dotter tar livet av sig själv, vänder sig till dråger eller skjuter ihjäl halva skolan. För allt det där är resultatet av mobbning.
  Förlåt men jag vill inte vänta så länge. Jag vill ta tag i problemet nu när de är bara åtta. Jag tycker att jag har väntat tillräckligt länge och gett skolan tillräckligt många möjligheter. 
 Lever vi i ett Sverige man inte får säga i från? Ska man aceptera detta ? 
När man pratar föräldrarna i mellan känner de till flera av problemena. Men i större sammanhang vågar ingen tala ut. Varför är det så heligt?

mvh
 Kadri

PS. Vi har inte i något sammanhang påstått att vi är perfekta föräldrar. Vi har alltid förutsatt att vi inte är detta. Men en sak kan ingen ta i från oss ATTT VI GÖR ALLT FÖR VÅRA BARN.  Jag stöttar min fru o mina barn i 120 % och blir fruktansvärt arg när jag ser hur våran dotter mår i skolan. 
MANNEN
 


HUR SKA JAG ÖVERLEVA ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-20 Tid: 20:03:40
Nu är den här. Mannens förkylning. Han är dödssjuk och då menar jag att han är DÖDSSJUK. Han har 37,3 i feber. Sa jag dödssjuk ? Ni förstår hur sjuk man måste vara om man inte orkar o hämta sin telefon som ligger 15 cm bårt. 
 Han har säkert svininfluensa. Tycker att han har fått ett större tryne.

____________________________________________

Vet ni såna där papperspåsar man kan kräkas i flygplan. Visste ni att man inte ska lägga i bomber där inne. De ska man lägga i toalettstolen istället... Fast den där bomben skulle jag behöva just nu o sätta någon annanstans......

ps
det är märkligt att man ska behövas att bli hånad på sin dödsbädd.

mannen


ÄR DET JAG ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-20 Tid: 17:37:49
Vi har precis satt oss ner för att titta på nya Wallander filmen. Verkar bra så här långt.
 Jag nyfiken som jag är ville kolla på google om det finns några bilder på mig själv. Har ni kollat på er själva ?
 Jag hittade ju massor av bilder. Inga bilder på mig dock. Det konstiga är att mitt namn Kadri är ett estniskf namn och jag har aldrig hört talas att någon annan utanför Estland skulle ha detta namn. Dessutom är det ett flick namn.

Men alla dessa människor kom definitivt inte från Estland och så långt jag kunde se är de inga kvinnor.

En läkare från USA tror jag den första är. Jag som inte ens kan kolla på ett sår. Definitivt inte jag.
En spåman ?? Honom skulle man vilja träffa. Vad skönt o få veta allt man har undrat över.Musiker ?? Lite likt mig faktiskt . Fast jag är ju blond.Och sen vill någon fria mig från min mesär. Vad bra att folk angagerar sig. Men jag kommer ingen vart. Så är det o vara slav.
ps
det räcker med en Kadri i mitt hus i alla fall. Jag behöver inga fler
Loppis imorgon.Undrar vem som är slaven ?
mannen


20:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-20 Tid: 08:04:54
Sorry Graphics

God morgon till er. Äntligen fredag och vi som har barn har ju fått barnbidrag i dag. Så någon krona rikare har vi blivit. Dock har försäkringskassan gjort fel igen och jag har fått barnbidrab  bara för 3 barn. Den största o jobbigaste barnet har de glömt bort helt, IGEN.
 För övrigt har mannen varit jätte rolig i dag. Eller så tycker han själv i alla fall. Han sa att jag skulle ta vinet från kylen o bada i den.. Varför då ? Förstår ni ? Han sa även att han vågar inte köpa hem handsprit för det var risk att jag skulle dricka upp den. Jahaha svårt o vara missförstått här i världen.
 Har jätte brottom i dag och bloggen ligger på plats 550 just nu så det blir mycket spring i dag och vår galna kompis Jennie ska komma över. Hon har skaffat sig själv hjärnskakning i helgen. Saker o ting bara händer henne konstant. Det känns skönt o vara gammal och stanna hemma i Tv soffan på helgena. Lite mindre krångel.
  I alla fall ni får ha det så bra i dag det är ju trots allt fredag och förlåt min dålig upptatering i dag. Återkommer så snart jag hinner.


OOPS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-19 Tid: 19:31:01
Jag ville ha kycklingsallad från min favorit pizzeria.  Då ringer jag  till mannen för att han skulle köpa med sallad o pizza på vägen hem. Han vill då ha telefonnummer till denna pizzeria. Inga problem det fick han.
 När han då kommer hem frågar han mig vilken pizzeria han fick numret till. Ja, den i Kumla så klart..
  Ja då har han åkt till pizzerian här i Hällabrottet skällt ut de för de inte har gjort färdigt vår mat. Samtidigt står vår färdiga mat i en annan pizzeria i Kumla. 
 Jag kan ju skylla på listerin.Fast jag har ju inte gjort något fel. Jag är ju kvinna trots allt. Vad skyller han på ? Ja, på mig så klart. Helt obefogat.

ps
nu har hon lyckats att flytta Hällabrottet till kumla jag är inte förvånad dessutom är hon listerin packad ja jösses
mannen
 


DEN DÄR TIDNINGSINSÄNDAREN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-19 Tid: 17:03:28
OK. Ni får läsa den precis som jag har skickat in den. Reportern kommer nästa tisdag så vi får se vilken artikkel det blir o så.Om hon nu dyker upp. Det är inte alltid vi lever i en demokrati här. Eftersom jag vet att en viss gubbe och en viss lärare läser min blogg då har de ju många dagar på sig o hitta på massor av bortförklaringar och massor av lossas åtgärder som aldrig kommer o ske. Titta vad snäll jag är o varnar de i förväg. ...

Det var en mamma som skrev i tidningen några dagar sedan om sina två barn och hur de har blivit utsatta och rektorn förklarade bort att det är bara o ringa fast mamman hade ringt o ringt och att de har jätte bra skola med mentorsgrupper och kramstunder...
De som har läst min blogg länge vet hur vi har kämpat för Carmen Lys skolgång så jag skickade en insändare till tidningen.
SÅ HÄR VAR INSÄNDAREN:


Läste idag en insändare i tidningenen 2 barnsmamma berättar hur hennes 2 barn blir mobbade i Kumlaby skolan. Jag känner verkligen för henne. Jag blir så arg och samtidigt otroligt ledsen. Jag kan ju inte säga att jag blev precis förvånad när jag läste svaret från rektorn.Hon är långt i från ensam. Kumla kommun har en av de sämsta skolorna i landet som jag läste ett par veckor sedan i NA. Jag har haft en bonussån som har gått i Tallängens, Kumlaby och skogstorp skolan ett regel gäller alla de skolorna. Barnen blir mobbade och både lärarna och rektorerna är oträffbara. Och vad gäller att lämna en medelande då kan man lämna tusentals av de utan att bli uppringd.Min 8 åriga dotter har varit mobbad i en längre tid nu. Förra året blev hon misshandlad och fick både slag i huvudet och på övriga kroppen. Hon hade blåmärken på båda bena.Hon har blivit kallad bög.Ja, en tjej som har blivit kallad för bög.Hon har även blivit kallad lesbisk, retad för sin utlänsk ursprung och klädval.Vi pratar om åtta åriga barn.Det har varit jag och mannen som har fått söka kontakt med skolan,kommunledningen etc.Vi väntar fortfarande på stödteamet som även kallas för fantomen bland föräldrarna. Alla har hört talas av de, men ingen har sett de.Vår dotter försöker o vara stark, men hur länge ska hon orka? Hennes skolgång har bara börjat. Jag är trött på kommunens bortförklaringar. Titta på er själv i spegel. Kanske dags o göra något?Jag är trött på eran politiska krig som vi o våra barn får betala för.Ni säger att ni jobbar hårt.Men vart är resultatet? Den senaste året har skolan blivit ännu sämre. Har ni jobbat hårt för det? Ni vill att folk ska flytta hit. Men vart ska barnen gå i skolan? När barnen är i skolan är de erat ansvar och det är ett STORT ansvar som ni verkar inte klara av. SKÄRPNING !!!


ALKIS MAMMA 2

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-19 Tid: 14:18:15
Ja, att jag lär mig aldrig. Vad ska snällt folk tro? Ja,  ni får tro vad ni vill men så här är det...
 Jag gick ju runt i går o luktade öl. Ja och vad gör jag i dag tror ni ?
 Jag var ju hos tandläkare förra veckan som ni säkert minns. Ja, jag fick ju höra att man ska inte använda listerin längre. Det ska tydligen vara alldeles för mycket alkohol i den och det ska ta bort själva flor efekten. Så klart lyssnar jag på snälla tandläkaren.. Bara ett litet problem. Jag hade ju en halv flaska listerin kvar här hemma. Och inte kan jag ju bara slänga bort det inte. Jag är ju trots allt jag och varför göra saker lätt för sig själv när man kan krångla till det lite extra.....
  Jag tog fram flaskan då och började skölja munnen. Det ska ju användas upp hade jag bestämd. Efter ett tag kändes hela munnen stel. Det kanske är till o med lite bedövningsmedel i listerin ? Jag är ju inte van med alkohol så det är kanske därför. När jkag då höll på med sista sköljningen och trodde att slutet var nära sprang Jessica bakom mig och jag blev rädd och jag... Ja, jag svalde det. En hel mun full med listerin. Det smakade äkligt jag försökte skölja munnen, dricka vatten och skrapa tungan... Det hela känndes bara för mycket och jag kände hur det brände inom mig. Ja det hela kanske var en inbildning, men bara tanke o bli full av listerin gav mig skrattatacken så att jag höll på o dö. Så gick jag runt  i matrummet och skrattade för mig själv som en knäppskalle jag är tills jag hörde att det kom en bil. Trodde att mannen hade kommit hemm tidigt och ville ju  kolla igenom fönstret. Så snart jag tog i gardiner fick jag gardinstånget på mig.
 FINT. Full av listerin och en bula i huvudet.....Någon som vill köpa mig?

 Jag tror att det är dags o kolla upp hur det står där inne med de sista hjärncellerna som finns kvar.OOOOO NEEEEJ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-19 Tid: 11:38:32
Jessica har lärt sig massor av nya ord och massor av nya huss. Hon tar allt på fullaste allvar och ser till att hennes gamla mamma åldras i förtid. Här kommer det inte räcka med någon botox inte.Här måste det helopereras både kroppen o hjärnan.
 Vi var ju på 40. års kalaset förra helgen. Nu går hon runt o sjunger: JA LEVA MÅ, JAG LEVA MÅ... 
Hon är riktigt söt faktiskt. Hon har lärt sig o säga TACK och då går hon runt o säger TACK och TACK SÅ MYE för allting.
 En annan sak hon säger hela tiden är OOO NEEEJ. Hon kastar till ex. en bok på gålver o säger OOO NEEJ som den stackars bok skulle ha kastat sig själv på gålvet.
 
 Sen är det saker som bara händer med henne. Bara så här. Till exempel förvandlades  hennes fingrarna till blåa smurffingrar i går. Bara så där alldeles själv.Vad hon gjorde med våra fina lakan har ni redan sett. Och sen har hon ju hållit på med massa annat också. Listan är så lång så om jag skulle börja o skriva upp allting skulle jag aldrig få äta lunch och jag är hungrig.

 Men det är inte bara huss hon håller på med. Hon har ju även upptäkt att saker o ting kan vara farliga. Ja i går var musse pigg farlig till exempel. Jag håller med titta på de örona, de är ju så skrämmande stora...
 I alla fall gömde hon sig då under paraplyt i soffan. Varför  just paraply ? Ingen aning. Dock fastnade paralyt i håret efter ett tag och då skrek hon OOO NEEEJ...
 Sen har hon ju hittat nya användningsområden till saker o ting. Den här gröna är en torn från en slott kan ni tro. Nej, nej det är en hatta.. Alla modebloggare nya tips här nu...
 En mätsticka har blivit en nyckel, en glas en sko
(ja hon fick sin fot i den) och tomatcketchop har blivit nya krämen.Ja annars då ? Annars har vi det lungt o stillsamt och ska nu äta mat. En krokodil till lunch kanske ?


SNART KOMMER ROSA SKJORTA O FLÄSKKOTLETT FRAMME

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-19 Tid: 10:02:10
Har precis blivit uppring av NA. Jag har skrivit en insändare till tidningen och de var intresserade o ta med den till tidningen och även göra en reportage. De sa att jag kan även vara anonum om jag ville. Jag skämms inte över något så varför ska jag vara anonum ? Jag har ju skrivit insändare för två anledningar först för att det verkade vara den sista utvägen för vi har varit tålmodiga nog och det räcker nu. Andra för att hjälpa andra barn och att andra föräldrar vågar komma fram.
 Om ingen gör något hur ska saker o ting kunna bli bättre då ? Och vad gäller anonumitet då känner både lärare och kommungubben till att jag bloggar för de var ju så upprörda senast över det.
 Jag vet att de flesta av mina inlägg är ironiska o humoristiska, men ibland måste man vara sergös och mina barn och deras välmående tar jag på fullaste allvar. Nu räcker det tycker jag.
 Så en reporter kommer o ringa upp mig för o se hur vi ska ha det. Jag ville ju först kålla med mannen. Han sa att jag skulle köra på så att  jag ska bli kändisbloggare. Han tyckte att det skulle passa honom med rosa skjorta och fläskkottlett i håret. Jag vet inte om jag håller med riktigt.
 Jag har absolut inte sagt till de att jag bloggar. Och kanske bäst det. För då kommer de o sätter eld på kåken. Grannarna alltså. Mannen tyckte att det var ju utmärkt då får vi en nybyggt villa. Ja, jag håller inte med i det där heller. Jag tycker att vi har det bra som vi har. Ingen kändiskåt Kadri här inte. Det räcker att de flesta känner igen oss som det är redan. Alldeles för lite samhälle vi bor i.
 Ja, jag vet inte egentligen vad jag tycker just nu. Vill bara att vi ska bli hörda för att något skulle hända. Är så trött på o få ett gråtande barn hem från skolan varje dag. Nu räcker det tycker jag. Dags o få slut på mobbningen och misshandel. Dags o skaffa en trygg arbetsmiljö i skolan tycker jag. Hur länge har det pågott ? Två år ? Tre år ? Har slutat o räkna.


19:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-19 Tid: 08:23:32
Hej på er. Fortfarande lite sjuk, men vad gör det. Imorgon är det fredag och då ska vi få en efterlängtad besök. Ska bli så roligt. Ska även sälja på loppis på lördag så ni vet att lördag kommer jag inte hinna o blogga. Hur ska snällt folk överleva det får vi se.
 I går hade vi fullt upp med barnen. Jag tog en lång promenad i spöregnet i över en timme. Var man inte dödssjuk innan har man definitivt blivit det nu.
 Fast det måste ändå vara härligt o bara ligga där i dödsbädden. Om man nu lämnar själva resultatet utanför, döden alltså, som kanske inte är så trevligt. Tänk er själva, man kan erkänna vad som helst och mannen måste förlåta allting.
``Ja, det var jag älskling som gjore sönder din favorit bilmodell jag vet att du älskade den och den var jätte dyr.... ``
``Det gör inget,  vila du bara`` kommer han o svara då.
 Ja, men med närmare eftertanke skulle jag kanske inte erkäna sånt ändå. Lättare o skylla på barnen och man slipper ju döden också. Och det är väl alltid en extra bonus.I morse frågade jag Carmen Ly hur det går med hennes ÖRON VAXANDE och hon sa att det gick bra och att hon skulle VAXA de i dag med. Dessa små tjejer gör mina dagar fulla av glädje...
 Nu blir det voffler och sen vem vet kanske lite bloggande....


ÖRON VAXARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-18 Tid: 21:20:19
Jag sa till Carmen Ly 3 gånger att vi ska börja gå ut nu och hon satt fortfarande fastklistrad framför TVn.

JAG: Carmen Ly ska gå nu... Carmen Ly..
CARMEN LY: Hm ???
JAG: Hör du ingenting alls ? När var det senast du tvättade örona ?
CARMEN LY: Hm??
JAG: ÖRONA ??
CARMEN lY: Vet ej.... Ja det var väl en gång...
JAG: Vet du vad människor heter som inte tvättar örona ?
CARMEN LY: ÖRON VAXARE !!!


MANNEN OCH JAG-LITE MÖGEL BARA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-18 Tid: 19:30:02
Mannen har kommit hem efter 2 dagas jobbande när han har suttit i en liten bil med en annan man.
 Som en duktig fru luktar jag över min hemkommen man för att kontrollera vart han har varit.

JAG: Men du luktar ju inte alls illa. Är du säker på att du har jobbat?
MANNEN: Ja, det tror jag
JAG: Men du luktar ju bara lite mögel, inte alls illa.
MANNEN.Vilken tur då. Inte avlopp som förra gånger då ?
JAG: Nej älskling. Lite grönmögel bara.

ps
man får vara glad för det lilla
Janne vi måste hålla ihop
mannen


ALKIS MAMMAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-18 Tid: 16:27:09
Nu ska jag berätta något till er och ni kommer o skratta åt mig, men jag bjuder på det. Ser ni vad snäll jag kan vara ibland Janne. 
 Ni minns hur jag var på en 40 års fest och hur jag då i sista sekund skulle börja färga håret? Resultat blev ju kissgult hår. Vad jag inte viste då var att även håret blev skadat och att det nu känns som ståltråd. Mitt i potatissallads lagande glömde jag vist bort tiden.
 Ja, vad gör man? Ja om man heter Kadri och är blond och dessutom kommer från Estland gräver man i sina djubaste hjärnceller(de få som finns kvar) efter råd man en gång länge sen har läst någonstans. Ja och där kom jag ju plötsligt i håg att kändisarna brukar tvätta håret med öl. Det ska vist vara B-vitamin eller kolhudrater eller något sånt i själva ölet då. Kändisarna de måste ju veta bäst. Så klart ska jag testa.Att jag då inte ens tycker tål lukten av öl må väl hända. Har jag berättat till er hur jag första och enda gången smakade öl ?
 Ja i alla fall jag tar då fram en burk öl från LIDL och häller över håret och eftersom det är en tysk öl och inte vet jag om man kan lita på de lägger jag även i en hårförpackning som ska verka i 15 minuter. Man skulle kanske ha höljt ut ölet innan...
 Då gick jag runt i huset o luktade som en alkis och undrade när någon kommer o ringa på dörren för det brukar ju alltid hända när man använder klet o smet. Tänk er hur  jag öppnar dörren och grannen vill låna socker och jag luktar öl. Hur många minuter skulle det gå innan sos skulle komma tror ni ? Hela lilla Kumla skulle prata om den där mamman som satt hemma med sina barn o dränkte sin sorg i ölburken medans mannen slet ihjäl sig på jobbet...
 Efter 15 minutrer fick jag tvätta håret och så mycket bättre blev det ju inte och som extra bonus luktar håret fortfarande öl. Men så illa är det inte o lukta öl faktiskt. Nu kommer jag säkert o fånga mannens uppmärksamhet direkt när han kommer hem. Och vad gör det då att man har kissgult hår, gröt på tröjan och väger 100 kg.


VILL OCKSÅ HA...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-18 Tid: 12:46:27
När jag letade på google efter en bild på oboy förpackningen kom jag över den HÄR sidan. Sidan heter MISSING SWEEDEN och man kan beställa svenska matvaror när man bor utomlands. O vilken dröm. Saknar man Svenska ostbågar bara o beställa. Att det inte finns en sån närbutik i Estland. Ibland saknar jag matvaror man inte kan köpa här. Det konstiga är att när jag bodde i Estland tyckte jag inte ens om hälften av de, men nu är jag helt besatt av de.
 VILL OCKSÅ HA:....DUKTIG MAMMA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-18 Tid: 10:02:09
Carmen Ly vill ha varm oboy på morgonen och jag sa till henne och gå o klä sig först.

JAG: Jag har lagt mjölken på spisen redan så du hinner.
CARMEN LY: Alldeles själv ?
JAG: ?? Ja
CARMEN LY: Men vad duktig du är mamma.

Skönt o få beröm från en 8 åring. Tänk att jag klarade av o värma mjölken alldeles själv. Jag är ju trots allt bara 28 år.18:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-18 Tid: 07:33:43
God morgon till er. Vad mörkt o kallt det är ute idag. Så trist. Och att göra saker ännu värre har jag blivit sjuk. Har ont i högra örat, ont i halsen, näsan rinner och mår övrigt bara dåligt. Kanske en bra dag o dö ? Ja så farligt är det väl inte får vi hoppas. Nej,nej  det är ännu värre för mannen ringde nu på morgonen och sa att han också känner sig sjuk. Och svininfluensan kan det ju inte vara för han har ju vaccinerat sig. Men om det nu är sant att svininfluensan har muterat sig och detta vacin skyddar då inte, ja då är det synd om mig. Jag vet inte om jag överlever när han blir sjuk.
 Ni behöver inte tycka synd om mig. Jag gör det tillräckligt för er alla.


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


SNART ÄR DET JUL IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-17 Tid: 18:03:36
Bara några veckor kvar till jul. Hittade denna bild från jul 2007. Rensar bland gamla bilder för att vi ska tömma min gamla dator. Många roliga minnen.
Mina söta Jessica o Carmen Ly. Denna jul har vi 3 tjejer o ge julklappar till och baka peparkakor med.
BARNENS PIZZA

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2009-11-17 Tid: 15:57:55
Barnen och jag gjorde små pizzor häromdagen. Så blev de...
Kanske inte det nyttigaste me så goda.DU BEHÖVER:SMÖRDEG
                     KETCHUP
                     RIVEN OST
                     PÅLÄGG-SKINKA, KORV, KÖTTFÄRS(stekt före)
                     KRYDDA(Jag har använt pizzakrydda)

SÅ KAN DET GÅ.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-17 Tid: 14:36:12Vad är det här undrar ni nu? Det här är våra påslakan. Nej, nej ingen har blivit mördad eller skadad på något annat sätt. Det är INTE BLOD !!!
 Ni kan också få såna fina lakan. Det ni behöver är:
1 VIT LAKAN+
1 STYCKEN LICKELY LIPS(GODIS)+


1 STYCKEN JESSICA. NI FÅR LÅNA HENNE FÖR RÄTT SUMMA PENGAR SÅ KLART.


      
OCH FÄRDIGT ÄR DE FINA O VÄLDIGT DYRA DESIGNADE PÅSLAKAN SOM DESSUTOM SMAKAR OTROLIGT GOTT.HAKLAPP TILL DIG KÄRA KVINNA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-17 Tid: 11:50:33
Jag var inne i Förvirrade morsans  blogg och blev förälskad i en skåp och hon gav mig snällt
länken till hemsidan vart man kunde beställa detta underverk. Skåpet kostade över 18 000 kr så jag beställde 2 stycken..hahaha..
  Började då kolla runt i denna fantastiaka hemsida och hittade det här..
SEK 976.06

Hanging Bellflower Bib Necklace

Det första är den otroligt fyl och det andra var den under kategori halsband. Men när man läser texten då är det ju haklapp-halsband(bib=haklapp på engelska). Så det är en haklapp för kvinnor för  nästan tusen kronor ??!!??
Jag beställde även 2 av dessa, man kan ju aldrig ha för mycket haklappar...HELGENS LOPPISFYND

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-11-17 Tid: 11:18:03
Några av helgens loppisfynd....

FOTORAM, HEMTEX, 20 KR
EN TRÄ SKÅL, 20 KR
LJUS I MASSOR MINST 10 GÅNGER SÅ MYCKET.. MANNEN KÖPER JU LJUS VARJE HELG SÅ JAG HAR INGEN ANING OM HUR MYCKET HAN BETALAR FÖR DE.EN CD SPELARE SOM HAN KÖPTE REDAN FÖRRA HELGEN, MEN JAG GLÖMDE BORT DEN, 50 KR5 STYCKEN GRYTUNDERLÄGG, 20 KR FÖR ALLA
HELLO KITTY ÖRNGOTT NY, 10 KRJEANS KJOL, 5 KR
LINNE, UNITED COLOURS OF BENETTON, 5 KRBODY MED EN ROLIG TEXT TILL JESSICA, WONDER KIDS, 5 KRGÅRDAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-17 Tid: 09:57:51
I går var vi en sväng i Marieberg för vi skulle köpa en knapp tiil fläkten.. ja vi kom hem utan knapp så klart, men det förstog ni väl. Vist brukar det vara så att man går för att handla en sak, men kommer hem med ett helt annan?
 Vi åt även på Mc Donalds. Det går bra med mannens bantning som ni förstår. Tog en sväng i köpcentret och hittade absolut ingenting o köpa. Hela 100 butiker och jag hittade ingenting. Tror jag har blivit sjuk . ALLVARLIGT SJUK dessutom. 
  Det är julstämning överalt nu. Året är slut snart igen och en ny på väg. Hoppas att nästa år kommer o bli lika bra som den här. Mannen har hållit sig utanför operationssalen och jag har hållit mig utanför BB. Spikmatta skulle vist vara årets julklapp har jag hört talas om. Vi köpte ju en sådan några månader sedan. Tror det blev använd 3-4 gånger, så välanvänd alltså. Ett år köpte vi en glassmaskin. Vi gjorde glass 1 gång och det var en gång för mycket. Det blev gladd av altihoppa så mannen fick åka till ICA o köpa riktig glass.
 


Dessa nakna kvinnor var jag som märkte inte mannen. Något som inte stämmer här?  Han har kanske blivit kristen ? Ja, idag gjorde han ju kaffe själv o allt.Så mistanken kvarstår. 
 
 Barnen hade i alla fall roligt och vi fick lite mat inhandlat. Väl hemma somnade ju jag direkt. Hårt arbete det med shopping. Ja nu handlade jag ju inget på köpcentret, men bara att gå ront i alla dessa butiker måste ju räknas som hård träning. Eller?

MINA BUSFRÖN
17:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-17 Tid: 06:55:14
God morgon till er. Gårdagen bara flög i väg. Somnade på soffan redan klockan sju som en liten bebis. Vaknade i morse till en ytterst sällsynt syn MANNEN HADE GJORT KAFFE. Helt otroligt i de 6 åren vi har varit tillsammans har han ALDRIG gjort kaffe. Ska jag börja bli orolig ?JAG HAR FÅTT EN NY POJKVÄN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-16 Tid: 13:18:42
Det är sant. Jag låvar. Den gamla var ju alldeles sliten stackaren och somnade hela tiden. Ja, jag vet att jag är gift, men en pojkvän måste man ju få ha. Nu kan jag vara otrogen hela året om. När mannen ringer från jobbet o frågar vad jag gör säger jag att jag städar fast egentligen sitter jag o pillar på min älskling. 
 Minns ni vaniljmunkens dag ? Jag sa ju till mannen att han skulle komma hem med en munk utan vanilj för vaniljkräm äter jag inte. Ja, inte kom han hem med en munk inte. Men i väskan gömde han något . Han hade köpt  en helt ny laptop till mig. En snygg o svart och alldeles egen laptop. Vad glad jag blev fast lite skäll fick han för att jag inte fick någon munk. Men jag tycker att jag ska förlåta honom trots det.  Jag fick ju en dator i alla fall och det räcker väl längre än en munk. OK jag  inte bara  förlåter honom, men han får även bo kvar ett tag till... Känner mig extra snäll idag.DET VAR VÄL ONÖDIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-16 Tid: 08:50:08
Carmen Ly ser på TV på någon slags reklam för pension sparande eller fonder och hur man inte ska köpa fel fonder ..

CARMEN LY: De sa att de  lärde andra o röka. Det var väl onödigt eller hur ?
JAG: Va ?
CARMEN LY: Ja det är väl onödigt o lära andra o röka.
JAG: Nej, det är inte bra o röka.
CARMEN LY: Men det är ju inte ens svårt. Det är ju bara o tända på.


HÄR SKA DET TACKAS....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-16 Tid: 07:38:27Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Jag hade jag tänkt o börja morgonen med att tacka två personer.
Först måste jag tacka världens finaste Egoinas mamma . Hon har länkat till lilla mig i dag och jag blev så glad. Vilken underbar sätt o börja veckan.
 Sen ska jag tacka en man som kommenterar här ibland. Han heter Janne. Mannen min har nu hittat någon som tycker synd om honom  och han tycker ju förstoss att det är jätte roligt. I går hade då Janne lämnat en kommentar och mannen råkade läsa den och kastade sig direkt på sin ölmage och sa att nu måste jag göra som Janne sa och börja massera honom. Så tack, tack Janne jag fick massera hans rygg tills fingrarna var blåa. Han hotade o skvallra till dig annars. Så tack, det var snällt av dig...PLÅGA MANNEN DAG 1

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-15 Tid: 22:01:59
Nu ska jag börja banta mannen. Han har bestämt att han måste gå ner 20 kr och jag har fått en utmärkt möjlighet o plåga honom så jag hjälper ju gärna till. Vilken glädje o äta glass framför honom...vad han sprang efter mig för att få tag på skålet. Han ville ju ha motion sa han...Jag vill ju bara hjälpa till. Någon av er som vill bidra till min mans bantning
 Så nu är det dag ETT
VIKT: 106 BJÖRN KILON
DAGENS PLÅGA: Fick en smäll på fingrarna för han försökte smygäta en kaka.
DAGENS MOTION
: Köpte en träningsmaskin OCH BYGGDE IHOP DEN !!!!! Nu är vi på gång kära kvinnor
DAGENS RESULTAR: FORTFARANDE 106 KG. Han trodde att när han lyfte fjärkontrollen skulle han ha gått ner minst 5 kg. Troligen är vågen trasig ???
ps
hoppas jag går ner 106kg jag ska rymma bit för bit. Detta kommer bli ett rent h-te. Jag tycker riktigt synd om mig. Kan man få lite sympati????? snälla
mannen


MANNEN, JAG OCH KOMPISEN THE KING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-15 Tid: 20:24:19

Mannen och jag äter lunch på lördag och jag klagar över lampan.

MANNEN: Ska vi flytta på lampan nu igen ? Du måste ju bestämma dig någon gång annars ser taket ut snart som shveits ost.
JAG: Jag måste ju tänka på det.
MANNEN: Du har ju tänkt i 2 år nu.
JAG: Det har jag inte alls. Bara 23 månader. Huset är alldeles för litet för den här bordet.
MANNEN: För litet ? Känner du någon som har större hus?
JAG: Ja, massor med folk
MANNEN: Vem ?
JAG: Ja... KUNGEN
MANNEN: Du känner kungen ?
JAG: Ja, jag träffade honom på loppis idag faktiskt
MANNEN: Aha och ni hade det trevligt.
JAG: Ja, han köpte faktiskt en klänning till Silvia för 5 kr. Blommig o fin.
MANNEN: OK några andra människor då ?
JAG: Massor.Julia Roberts, Bruce Willis, Madonna...
MANNEN: Och när har du träffat de då?
JAG: Hela tiden faktiskt. De alla har varit i vårat vardagsrum.
MANNEN: Jag ger upp.. du vinner.. säg bara till när jag ska flytta lampan IGEN.


ps
det är inte bara lampan jag får flytta runt utan alla möbler.Skulle sätta hjul på alla möbler skulle spara min rygg.
mannenVAD HÄNDE DÅ ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-15 Tid: 15:51:13

Jag visade ju en bild till er i lördags och undrade om ni kunde läsa vad det stog på flaskan  för jag hade ju nämligen inte läst ordentligt. Fina  GUN   gissade ju rätt direkt.
  Det var ju så att när jag städade under sängen (när jag trodde att en strumpa var en död råtta) hittade jag en flaska som jag trodde vad body lotion. Hur den hamnade där hade jag ingen aning om. På torsdag hittade jag inte min vanliga kräm och trodde ju att boby lotion måste ju väl gå lika bra. Dumma mig. Jag tyckte att det kändes lite konstigt, men la ingen större tid på det. Då när jag vaknade på fredag var mitt ansikte alldeles rött. Först trodde jag att krämen hade gått ut, men när jag då började läsa såg jag ju det var DUSCH KRÄM. Hur korkad får man vara ?  Då när antisimex gubben ringde på i fredags hade jag precis lagt  på lite klet o smet för att försöka o fixa till mitt ansikte igen. Lördas gjorde ju ansiktet så ont så det kändes som man hade bränt hela ansiktet i solen. Nu har det ju blivit lite bättre, men ansiktet känns som sandpapper fortfarande.
 Jag tror jag måste skaffa mig en ny hjärna för den här jag har verkar ju vara fel på.

 
 

ps
när du skaffar en ny hjärna kan jag få vara med och programera den så jag får den som jag vill
mannenVAD UNDERBART MED TVILLINGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-15 Tid: 12:55:13
Att få tvillingar måste vara underbart. Dubbel glädje, men även dubbelt så mycket jobb. Men att få tvillingar som är födda på olika dagar måste ju ännu vara något extra. KOLLA PÅ DE HÄR.
Vilka gullungar. Måste erkänna att jag blev avundsjuk.

UPPTATERING: Anki har helt rätt. Både jag och mannen har blivit blinda. Vi blev så häpna och tyckte de var ju så gulliga så vi läste inte klart där nere. Hade ju inte ens tanke att två kompisar kunde dela på samma annons. Hoppas ni kan förlåta mig annars får ni komma på en lämplig straff.


MUPPARNA VAR O FESTADE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-15 Tid: 10:43:45
Nu har  mannen fått frukost i sängen(Han undrar nog vad jag är ute efter?) och jag har lite tid på mig för att visa upp gårdagens festbilder. Vi var bjudna på ett 40 års kalas och eftersom vi inte har någon som kan ta våra barn då får de ju alltid följa med till allt. Redan hemma var alla 3 barn lagom griniga. Carmen Ly var trött, Jessica vill inte ta på sig klänningen och Tessy vill sova. Jag fick springa runt som en galning och fixa alla barnen  och laga estnisk potatissallad till en hel by. Mitt  i alltihopa kom jag på att jag ska färga håret. Jag skulle ha låtit bli för jag blev inte blond som var tänkt. Ser ut som en gul katt i håret nu. Men, men så fick det bli. Sen var jag ju tvungen o sminka mig mycket för att dölja min brända ansikte. När jag då trodde att jag var färdig med salladen kom mannen och sa att jag måste göra mera sallad för de i Skogaholm är ju så fattiga så de har ingen mat.... Ja vi han ju precis i tid till festen, men det var precis. Och som vanligt hade jag lagat för mycket sallad...
 Barnen var inte imponerade dock och alla tre gnällde så vi fick åka hem redan klockan åtta.
 Jag tyckte det var en trevlig kalas och god mat. Hoppas hon gillade våran present och blommorna. Det var ju så att Jessica ville äta upp både blommorna och en del av presenten. Dumma mig tyckte inte att det var så bra idee.
  Väl hemma somnade alla tre direkt och även jag var helt borta efter en halvtimme. Undrar vad mannen gjorde ensam hela kvällen ? han måste ha njutit av tystnaden. Ingen kärring som tjatade på honom..

Tessy var först rädd för allt folk, men sen blev hon glad tills hon blev trött och då var det kört.
 


Jessica ville absolut inte ta av sig tröjan för hon ville åka hem efter vi hade varit där i 2 minuter.Och sen tjurade hon på trappen..

Allt det goda fick vi äta...Ni ser vad jag har gjort sallad..Jag trodde nog att det var hela Sverige som ska matas..jessica vill åka hem.. Ser ni vad festliga skor jag har på mig.. inget högklackad här inteFödelsedagsbarnet. Vi säger GRATTIS väl eller hur ?

Tessy åt tårtaVARNING FÖR SISTA BILD !!!!!
 Jag när vi hade kommit hem... kissgult hår och barnens dräggel på tröjan och allmänt bara sliten.. Jag är en mindre katastråf.Nu får det t
dröja innan mupparna kommer i väg till nästa tillställning. Tack o låv.


ps
vilken härlig lördag hela huset inklusive hustrun sover och klockan var bara 2100.
Nästa lördag ska jag se om jag inte kan lura de i säng direkt efter bollibumpa.
Tack weronica för ett trevligt kalas.  Hoppas  du höll dig vaken till klockan nio iallafall.

mannen


15:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-15 Tid: 07:39:11
God morgon till er. Söndag i dag och det ska ju vara  dagen man ska bara sitta och inte göra någonting alls. Men eftersom igår blev ingenting gjort för jag lagade estniska potatissalladen  halva dagen och sen var vi på en 40 års kalas blev det inget gjort hemma eller inget bloggande.
 Vi hade det jätte trevligt på kalaset igår. Ska visa bilder senare i dag. Barnen tyckte dock inte att det var så spännande där. Jessica började grina redan efter 5 minuter att hon vill gå hem. vi fick vara där i allafall 3 timmar. Känns som vi åkte precis i rätt tid för både Jessica o Tessy skrek hela vägen hem och Carmen Ly somnade i bilen.
 Jag har sovit på soffan hela natten för mannen har kastat ut mig för jag inte uppförde mig.. hahaha nej, jag somnade på soffan i går redan vid nio tiden och han ville inte väcka mig.
 Nu måste jag fixa frukost för 3 små hungriga barn väntar redan. Får se hur det går med min bloggande idag. Helger och blogg tillhör verkligen inte ihop.

Ska visa 2 bilder från i går i alla fall så länge.
TJURIGA JESSICA som vill åka hem... Jag fick muta henne med både godis o leksaker. Så , så fult av mig.

Och maten vi blev bjudna av dessa fina skålar......
HAHAHA jag skojar ju bara. Men det förståg ni ju.


14:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-14 Tid: 08:58:45
God morgon till er. I dag ska jag inte terrorisera er med mina inlägg. Jag ska försöka o hålla mig bort i alla fall.
 Morgonen började väldigt smärtsamt, men jag har inte tid o berätta mera om det just nu. Måste åka i väg till loppis och sen blir det massor o göra innan vi kan åka till födelsedagskalaset. Får se om jag hinner o något mitt på dagen. Just nu trampar mannen i hallen och undrar vad jag håller på med. NEJ, JAG BLOGGAR ABSOLUT  INTE har jag svarat flera gånger nu, men jag är misstänksam tt han vet precis vad jag håller på med.

Jag undrar om ni ser vad jag missade på denna förpackning ? Jag är bara inte blond jag är blind också..3 X MEDIA MARKT MED ROBERT GUSTAFSSON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-13 Tid: 22:20:34
Jag kan inte låta bli o skratta. Vilken är din favorit ? Min är med dammsugaren.MANNEN OCH JAG- ONDA ARMEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-13 Tid: 21:39:41
Mannen klagar över ont i högerarm. GNÄLL, GNÄLL....

JAG: Ja vad sa jag. Snart kommer hela armen o ramla av. Där fick du din vaccinering.
MANNEN: Ja  specielt att det gör ont  i höger arm.
JAG: Jag säger bara när ni alla går runt här på gatan och har blivit ZOMBIER skyll då inte på mig. Att ni då kommer o äta upp mig må väl hända.
MANNEN. Älskling !
JAG: Ja
MANNEN: Jag låvar jag älskar dig trots dina små fel.
JAG: Vad då ?
MANNEN: Du är ju söt o så men ibland är du bara lite för mycket. MANNEN, JAG OCH KONSERVERAD ANNA ANKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-13 Tid: 20:17:05
Jag lagar mat och vill öppna tonfisk burken, men det  uppstår massor av problem.

JAG: Jag hittar ingen utgångs datum på burken.
MANNEN: Men det måste ju stå på sidan.
JAG: Men tror du att jag är korkad eller? Jag har ju kollat överalt. Det står bara ANANKA på toppen.
MANNEN: Vad då, är det Anna Anka i burken?
JAG: Nej det är tonfisk din pappskalle.
MANNEN  ska styra upp saker o ting och kommer för att titta på burken: Det står 11 ju här.
JAG: Men då har det ju gått ut.
MANNEN: 2011 din toker.
JAG: Ahah jag trodde du menade månaden 11.
MANNEN: Ja min älskling det finns vård o söka.
JAG FÖRSÖKER DÅ O ÖPPNA FANSTYGET MED POTATISSKALAREN, KNIVEN, GAFFELN, KORKSKRUVEN ETC..
MANNEN: Vad gör du ?
JAG: Det ser du väl.
MANNEN: Du massakerar burken.
JAG: Jag hittar ingen öppnare.
MANNEN ÖPPNAR LÅDAN OCH TAR UT KONSERVÖPPNAREN: Vad är fel med den ?
JAG: Ja, ja. Att du inte fixar maten själv då.
MANNEN: Nej, bevare mig väl.
JAG: Ja juste. Var inte så uppkäftig då. Annars kan du hamna i konservburken.
MANNEN: Och hur ska det gå till ? Bara min ölmage blir  minst två konservburkar.


JESSICA HEMINREDER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-13 Tid: 15:56:39

VÅRAN LJUSTAKE HAR BLIVIT LEKSAKSLÅDAHELGENS LOPPISFYND 2

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-11-13 Tid: 13:48:38
EN NY HELLO KITTY PYSSELBOK, 20 KRVI I FEMMAN., 20 KR. JAG O MANNEN FÖRSÖKTE O SPELA DEN. JAG SÄGER BARA JAG KUNDE BARA EN SVAR OCH DET VAR BAMSE MEDANS MANNEN VISTE ALLT OM GAMLA GUDAR OCH
60 TALS POPPLÅTAR. FÖR MITT FÖRSVAR KAN JAG
JU SÄGA ATT JAG INTE VAR FÖRD PÅ 60 -TALET
MEN JAG ERKÄNNER
ATT DET VAR RIKTIGT ILLA...EN HELT NY BARBIE TOP, 5 KR2 TOPPAR, 5 KR STYCKLEE JEANS TILL CARMEN LY, 10 KRADIDAS TRÖJA TILL MANNEN, 40 KR13:E NOVEMBER- OLYCKANS DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-13 Tid: 09:05:42
God morgon till er. Skulle jag nu vara er skulle jag stanna inomhus i dag. Fredag den 13 är väl inget o leka med. Min dag har börjat med 3 skrikande barn. Carmen Ly har skrikit för att hon var trött och ville att jag skulle ta bort det . Ja hur då ? Jessica har skrikit för att LILLA GUBBEN hade fått en droppe vatten på sig. Ja LILLA GUBBEN är väl gjord av socker då ? Tessy har skrikit för jag var dum nog o lägga henne på golvet för 5 sekunder. Mitt i alltihoppa brände jag mina fingrar mot elementet. Vem har tagit på det ? Och ja.... MANNEN är hemma i dag.
 Vad sa jag,FREDAG den 13 och klockan har inte hunnit o bli nio ännu...
 Vet inte ens om jag törs o sätta mig i bilen. Ja vi får se om jag kommer hem levande för nu ska vi åka  till Örebo. En present måste inhandlas och saker till estniska potatissalladen som jag ska laga till 300 pers måste också köpas.
  Ha ni så bra i dag då och försök o överleva dagen jag behöver ju mina läsare.. Ja här tänker vi bara för oss själva. Vet dessa båflyktingar är såna..

JESSICA HOS TANDLÄKAREN...JAG MOT JÄTTE RÅTTAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 23:32:12
Nu har kriget börjat. Jätte råttan har skrattat sista gången åt mig. Mannen har nu lagt ut alla fällor och snart kommer jätte råttan äta sin sista middag. Hoppas det smakar !
 Det har varit tufft o dela mitt hus med en jätte råtta. Hela livet har snurrat runt denna råtta. På morgonen har det tagit mycket kraft o mod att våga gå från sovrummet in till resten av huset. För någon konstig anledning tror ju inte lilla jag att jätte råttan ska komma in i sovrummet. Hur det nu går i hop sig vet jag inte. 
 Efter jag har gått  ur sängen på morgonen går jag vidare till sovrumsdörren. Då sträcker jag ut armen så att jag kan tända hallampan. Jag får definitivt inte nudda gålvet innan lampan är tänd.Hur ska jag annars se var jätte råttan är? När lampan är tänd då trampar jag på golvet med båda fötterna så mycket jag orkar och går då vidare till toaletten samtidigt kollar jag runt efter jätte råttan. Det kan ju inte vara svårt o missa honom. Han är minst  5 m lång + dubbelt så lång svans.
 Väl vid badrumsdörren sträcker jag ut handen försiktigt , tänder lampan och då trampar jag på gålvet innan jag går in till toaletten. Vid badkaret knackar jag på det med en gålvborste bara för säkerhets skull. Jag låvar att vid det laget har pulsen börjat o slå minst dubbelt så fort. Och har jag hört något ljud har jag  dött i hjärtinfarkt flera gånger om.
 Efter jag har gjort allt som ska göras i en badrum trampar jag vidare till köket. Där smyger jag med handen längst väggen igen och då trampas det på gålvet och knackas på alla köksskåp igen. Som bonus sätter jag på radion. Vad annars än hårdrock skulle skrämma ihjäl den jätte råttan? Vem vet han kanske dör i hjärtinfarkt ? I bland måste man ju ha tur.
 Och så där har jag gått och trampat med fötterna och haft volymet på topp. Hela mornarna har gått åt råttspaning. Har känt mig faktiskt som  en FBI agent. På dagtid har jag inte varit rädd för råttan ja förutom under diskbänken då.. ja o kanske i badrummet då.. ja vem försöker jag o lura jag har ju hållit på så här nästan dygnet runt.
 Nu är det ju så att denna jätte råtta såg jag bara en gång flera veckor sedan och den jätte råttan är ju bara en liten mus, men det har ni ju redan förstått så klart. För ni är ju förståndiga människor. Inte som jag som är rädd för en mus liten som en brödsmula och går runt och trampar på gålvena och knackar på dörrar. För  faktum är att om våra blickar skulle mötas igen, min o jätte råttans, kommer han springa fortare än mig. För jag, jag kommer inte springa alls. Jag kommer o stå där förstenad och gapa efter luft. För oavsett hur stor denna mus-råtta varelse är i den verkliga livet fortsätten den vara 15 meter lång JÄTTE RÅTTA i mitt villa villekulla liv.

ps
den råttan har jag hört om till leda. Den blir bara större och större. Nu har hon lyckats att få carmen lika modig som mamma så nu är det två jältar som fjantar runt efter JÄTTE RÅTTAN. Ja jösses ni skulle se dom

mannen


HELGENS LOPPISFYND 1

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 21:27:13

Trodde ni verkligen att jag inte köpte något på loppis förra helgen ? När har det hänt ? Aldrig.
Så här har vi lite fynd ...

EN SMYCKESKRIN/SPELTOSA. NÄR MAN ÖPPNAR LÅDAN DÅ DANSAR CLOWNEN OCH DET SPELAS MUSIC. JÄTTE FINT TYCKER JAG, 20 KRIKEA FOTORAM, 10 KR
PIPPI TAVLA, 10 KREN VINDSPEL(ELLER VAD DET NU HETER). FINT ÄR DEN I ALLA FALL. HÄNGER I TESSYS FÖNSTER NU, 10 KRHELT NY LJUSTAKE(PRISLAPP KVAR 75 KR), 5 KR. JÄTTE FINT NÄR DET ÄR TÄNDSIA LÅDA FÖR SMÅSAKER, 30 KRNY NALLE, 20 KRTESSY VILL ÄTA UPP NYA NALLEN

MANNEN OCH JAG-MANNEN KÖPER JULKLAPPAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 18:46:25
Jag lagar mat medans mannen är inne på KVD´s hemsida och kollar ront lite. Han köper vist julklappar?

MANNEN: De har 7000 kronljus.
JAG: Nej
MANNEN: Va inte så vrång nu.
JAG: Du får fortfarande inte köpa 7000 ljus. Det räcker med de fula ljus du köper på loppisar.
MANNEN: En OPERATIONSBORD då ?
JAG:Ja varför inte.
MANNEN:Vänta nu..jag får inte köpa lite ljus, men en operationsbord går bra.
JAG: Ja, juste.
MANNEN:TITTA de har snopp trosor.
JAG: Va, har de trosor med snopp ?
MANNEN: Det står snopp strings storlek 36-42
JAG: Får se... De heter SNOBBEN din papskalle.
MANNEN. Va heter snoppen SNOBBEN?
JAG: Det är en hund som heter SNOBBEN.
MANNEN: Ahah. Och hur i helsike ska jag veta det. Får jag köpa de då?
JAG: NEEEEEEEEJ


MINA GULLUNGAR....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 13:51:00
 ...ska vara i tidningen nästa lördag..... Vad  tycker ni ? Svårt att tro att jag o mannen har så söta barn eller hur ?
 OBS !!   Ja ni ser inte fel. Jag har missat en bokstav och LITEN har blivit LIEN. Jisses 295 kr åt skogen. Det måste finnas medicin för såna som jag. För det här är ju illa....
JAG SÄGER INGET...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 13:34:42
.....BILDEN FÅR TALA FÖR SIG SJÄLV...NYTT SÄTT O RAKA BENA ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 12:16:57
Jag var ju i går hos tandläkare som ni vet. Ja, jag kommer o berätta senare hur det gick och visa lite roliga bilder på Jessica, men just nu ska jag berätta vad jag fick lära mig idag...
 Det är så att jag fick köpa såna extra bra tandpetare( eller vad de nu heter) som heter GLIDE ??Jag hade lagt de  på vardagsrumsbordet för jag hade faktiskt tänkt o använda de. Så plötsligt är hela paketet borta. Efter en stund hittar jag Jessica o vad gör hon ? Ja, hon rakar bena med de nya tandbetare. Hon var själv jätte nöjd med sin nya uppfinning och rakade bena precis som man ska göra det och själv skrattar hon o säger FOTTEN FIN, FOTTEN FIN....
   
 

 De ser ju ut kanska lik rakhyveln. Och  dessutom funkar de ju för Jessica har inte ett enda hårstrå kvar på bena. Jag låvar.


PERFEKT TIMING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 09:39:35
När jag har lagt balsam i håret och peeling i ansiktet(dit kommer vi i en senare inlägg) ringer det på dörren. Så typiskt. Man öppnar dörren och där är killen från anticimex.Jag hade ju helt glömt bort att de skulle komma idag. 
  Man blir så generad. Inte för att det är en kille eller närmare sagt en gammal gubbe men att man står där med handdykpå huvudet, klet i ansiktet och halvnaken i morgonrock. Jag skulle ha varit lika generad om det hade varit en kvinna eller att barn.
 Med lite skakande röst frågar mannen om vi hade problem med möss. Vad då möss ? Här är det en krisläge vi har en JÄTTE RÅTTA inneboende hos oss !!  Han gav mig snabt tre låder med råttgift och en liten bok som berättar om hur duktiga de är och åkte då iväg med sin lilla bil.
 Ja att jag alltid lyckas tajma mina skönhets behandligar. Det händer inte ofta att jag använder div. klet o smet, men lyckas jag ta på mig en ansiktsmask då garanterar jag att det ringer på dörren....


12:E NOVEMBER VANILJMUNKENS DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-12 Tid: 07:29:07
 Ja, idag är det vaniljmunkens dag. Tro mig eller ej detta munk har fått en alldeles egen dag. Snart har vi dag för allting.  Ska ni fira dagen ? Jag äter inte vaniljsås så för mig blir det vaniljmunk utan vanilj. Och nej, det är inte lättare o köpa en vanlig  munk utan vanilj.  Då räknas det ju inte.Har i alla fall gett order till mannen för att köpa munkar. Får se om han lyckas den här gången ? Eller kanske han vill bli straffad som förra gången ? 
ETT GÄVLA GNÄLL...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-11 Tid: 21:36:39
Jag har skrivit om det tidigare, men nu gnälls det igen och nu har Carmen Ly fått alla sina priser så jag tänkte o visa till er att det är inte alls så dåligt betalt. Ja vad pratar jag om kan snällt folk undra nu ? Ja det är dessa eviga jultidningar som det gnälls om.
 I år fick Carmen Ly 3 olika tidningar från tre olika förlag. Hon gick runt i två dagar ca 2 timmar varje gång. Så sammanlagt ca 4 timmar. Så klart fick jag o mannen också köpa. Jag hittade en bok om Sverige som jag har velat o köpa. Boken kostade 299 kr(den kostar 499 på bokia !!)och mannen köpte en vägatlas. Sveriges bästa bilchaufför hittar inte?  Totalt sålde hon för ca 1300 kr.
 Då fick hon ihop från alla 3 förlag(vet inte vad från vilken så jag sammanställer)
1. en dvd film high school musical 3. Hon har velat o ha denna film länge nu.
2. en smink set med 10 delar. Stora tjejen vill sminka sig.
3. en mp3 spelare DENVER. Så klart rosa
4. en dataspel
5. 1,2 kg goodis som jag har mumsat i mig hahaha
6. pengar ca 250 kr
7. En presentkort till cdon.com för 250 kr

så vad kunde allt det vara värt 250 i kontanter +ca 850 kr i presenter =1100 kr
obs då hade hon sålt bara för 1300 kr
Hur det går ihop för dessa förlag fattar jag inte?

Jag tycker att för en 8 åring är det väl jätte mycket saker.  Carmen Ly är jätte nöjd och jag har absolut ingenting o klaga över.
Vill man inte att sina barn ska sälja dessa tidningar är väl o bara säga nej. För det är ju vi föräldrar som bestämmer. Man köper ju inte allt som finna i leksaksaffären bara för att de sakerna finns där ?ps.
för en gångs skull håller jag med min fru.
MANNEN


MIN FOTT ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-11 Tid: 13:05:59
Mannen, jag o Jessica sitter i soffan o kollar på något obegripligt historisk program. Ja, han kollar o jag lossas att jag kollar. Plötsligt hör jag hur Jessica börjar bli orolig och trar hon i mig.

JESSICA: Min FOTT ? o visar mig sin fot. Då ser jag att det har blivit hål i strumpbyxorna och stortån tittar ut.
MANNEN:Nej, min FOTT, säger mannen från andra sidan av soffan.
Jessica tittar på pappans fot och sen sin egen fot och tittar då oroligt på mig: Vatt är min FOTT ?


MANNEN O JAG-DOKTOR MANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-11 Tid: 10:48:35
Mannen o jag pratar i telefon.

JAG SUCKAR O SUCKAR
MANNEN: Vad är det ?
JAG: Jag har fått svininfluena.
MANNEN: Har du blivit svin ?
JAG: Nej, jag har fått SVININFLUENSA.
MANNEN: Och hur har du diagnostiserat det då ?
JAG: Näsan rinner jag är varm och sen har jag varma tuttar också.
MANNEN: Va, är dina pattar varma ?
JAG: Ja. Lyssnar du inte. Jag har svininfluensa !!
MANNEN: Så Tessy får dricka varm oboy  nu.
JAG: Men sluta skoja det är allvarligt.
MANNEN: Du är gravid.
JAG: Nej, det är jag inte alls. Vad tror du att du är någon superman eller?
MANNEN: Har det varit någon tvivel i det ?
JAG. Jag är inte gravid, jag låvar.
MANNEN: Och vad sa du när du var gravid med Jessica. Du sa samma sak. Jag säger du är GRAVID.
JAG: Vad då har du blivit doktor nu ?
MANNEN: Ja precis. Det är min nya yrke diagnostisera graviditeter via telefon.
JAG: Är du en gravid telefondoktor ?
MANNEN: Nej. det är du som är gravid.Jag har bara lite ölmage. Jag försöker ju bara hjälpa till så att du inte tror att du ska dö i svininfluensa. Tycker du att jag skulle passa som doktor ?
JAG: Må gud hjälpa oss alla.
MANNEN: Här har Gud ingenting o göra. Här är det säkra kunskaper och 100 % riktiga diagnoser.
JAG. Allt du säger min älskling. Men jag tror att det är bäst att du inte säger upp dig ännu från din riktiga jobb. Och jag är inte GRAVID.
MANNEN: Vi får se, vi får se.....


VAD DÅ OPTIMISTISK ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-11 Tid: 08:51:27
Skulle elda nu på morgonen och gårdagens horoskop bara stirrade åt mig ur tidningen:
DU KÄNNER DIG OPTIMISTISK OCH HOPPFULL.

Jag hade vist missförstått det hela i går. Jag trodde jag var tjurig i går. Men nej,  jag var bara  optimistisk o hoppfull. Undrar hur jag är när jag tjurar på riktigt då ? Någon kanske skulle varna mannen  så han hinner  flytta o rädda sig själv innan det är dags.


11:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-11 Tid: 07:41:37

God morgon till er. Dagen har börjat med en hemsk överraskning. Jag har blivit förkyld. Näsan rinner, huvudet värker och halsen gör ont. Och som det inte våre nog ska jag till tandläkare i dag. Ni vet ju vilken kärlek jag har för tandläkare. Jag ser redan framför mig hur han beställer en lyx båt för sig efter min besök. Det är kanske billigare o tra ut alla tänder och skaffa såna löständer istället. Nu efter halloween rear de säkert ut såna drakula tänder för 10 kr. Det måste väl gå ? Och sen måste jag ju ha en fin glas med vatten på nattduksbordet. Och glas har jag ju hemma så jag är ju redan halvvägs... 
 En bra nyhet är det att Jessica är helt frisk och en ännu bättre nyhet är att mannen har inte blivit sjuk. Tro mig, det är bästa nyheten för hela året. Jag var redan förbered hur han kommer o ligga på soffan o tycka synd om sig själv medans jag springer o hämtar täcke, kudde, vatten, mat, fjärrkontroll, tidning, frukt....... Ja ni kvinnor förstår.
 Ska försöka o skicka i väg Carmen Ly till skolan nu och sen svara på kommentarer. Hittade så mycket roligt o läsa i era bloggar i går så jag fastnade överalt.

Men innan jag går o gör kaffe tänkte jag be om ursäkt för jag var lite elak i går och ännu elakare mot kvinnan(förra inlägg) som köpte hattar för 18 000 kr. Nu förstår att hon köpte det billigaste varjanten för att spara pengar. För hennes första val var ju den här hatten. Och då skulle det ju blivit mycket dyrare.Tänk själv 60 x $ 2 700 000 .
 Jag låvar att om Anna Anka börjar skicka ut de här hattarna som present blir jag avundsjuk. JAG LÅVAR.En fin hatt för bara $ 2,700,00 LÄNKHATTAR FÖR 18 000 KR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-10 Tid: 21:19:45
LÄS DET HÄR. En kommundirektör har köpt 60 hattar till kommunledninger för 18 000 kr. Ja och vad ska de göra med dessa hattar kan man ju undra ? De ska ha hattarna på sig när de har möte för att diskutera  hur de ska spara pengarna i dessa kristider. 
 Jag känner att jag måste också ha en sån hatt nu. Hur ska jag annars kunna komma på bra ideer ?

ps
hoppas inte hon hittar hattar på rea då ska väl jag också en så jag hinner med i hennes stollepron.
Jag tycker synd om den karn kommundirektörskan (kan bara vara ett fruntimmer som kommer på den lysande iden att köpa hattar för 18,000) är gift med förstå när hon har stått och valt de fula hattarna tro mig dom är en kvarleva från sjuttiotalet. Stackars sate
mannen,


MANNEN, JAG O HITLER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-10 Tid: 19:11:29
Mannen har köpt en ny telefon på loppis för 40 kr och tjatat flera gånger om hur billigt det var. Nu skulle han då packa upp den.

MANNEN: Inte konstigt att det var billigt, den är ju tysk o passar inte våran jack.
JAG: Hur ska vi göra nu då ? Jag kan ingen tyska .
MANNEN: Va ??
JAG: Jag kan ju bara säga HITLER.
MANNEN: Men HITLER är ingen tysk ord, det är ju ett namn.
JAG: Men då är det kört.
MANNEN: Vad då hade du tänkt o säga HITLER, HITLER när du svarar på telefon ?
JAG: Vad då ? Får man inte det då?
MANNEN: Ju då, men kanske inte så populärt.
JAG: Då får jag börja läsa tyska då.
MANNEN: Är det inte billigare o kasta telefonen bara o köpa en annan?
JAG: Tycker du inte att du har köpt färdigt nu för ett tag ?


OM 5 MINUTER...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-10 Tid: 15:59:13
.. kan det gå riktigt illa..
Mannen ringde att han är på vägg hem och sa att jag ska sätta på kaffe och då kunde vi äta upp choklad askan vi har fått från Veronica. Vist ser det gott ut ?Men nu är det ju så att jag har tjurat i dag och nu ser ju askan ut så här... Panik ... Vad ska jag göra nu då ?
A: Skylla på barnen?
B: Skylla på JÄTTE RÅTTAN ?
C: Skylla på honom ?
D: Erkänna o ta mitt straff?

 


PMS ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-10 Tid: 14:06:05
Först hade jag tänkt o ragga upp en prenumerant(bloglovin) för jag vill för någon helt obegriplig anledning ha 50 prenumeranter istället av 49 som jag har nu. Fråga mig inte varför.
Sen skulle jag skriva om en telefonförsäljare som inte gör skilnad på att få saker gratis och att få låna saker. Det sistnämda måste man ju lämna tillbaka. Men det var räntefritt enligt henne så det var ju JÄTTE bra.
Men nu tänker jag inte skriva om någonting alls för jag är tjurig. Nu kommer ni säga att jag har fått PMS. Ja mycket möjligt det för jag har ju inte haft sånt på JÄTTE länge , men jag tänker i alla fall vara tjurug ett tag till. Med eller utan PMS. Si så där en kvart i alla fall.


PRESENT FRÅN ANNA ANKA ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-10 Tid: 10:46:42
Jag brukar inte vara elak mot vanligt folk i min blogg. Vi vanliga dödliga, vi som står utanför kändisskapet tillhör inte de priviligerade och tur det för de priviligerade verkar oftast sakna ett o annat skruv och de verkar vilja ha allt som alla andra kändisarna har bara för att alla andra har det. Nu kommer många o säga att det är jag som har inga skruvar och att jag är bara avundsjuk. Därför kommer jag inte nämna några namn. Ja, jag är en fegis. Men en IKKE priviligerad sån.
  Jag har aldrig förstått varför folk vill bli kända. Jag är absolut inte avundsjuk på alla dessa kändisar som bloggar för just deras kändisskap. Pengarna o läsare det kan jag erkänna att jag också ville ha, men resten får de behålla. Men de två sakerna går tyvär vist hand i hand. Men  som tur finns det ingen risk för mig o bli kändisbloggare så jag behöver inte oroa mig. 
 Jag brykar inte heller läsa kändisarnas bloggar.Har varit inne i Katrins blogg någon gång,men så mycket mer har det inte varit.
  Några bloggare som har blivit kända på grund av bloggande läser jag däremot ibland, men de lämnar jag utanför. Nu pratar vi om bloggare som  var redan kändisar innan de började blogga. Skådelspelare, deltakare från div. dokusåpor, vimmelfolket o så vidare. De tillhör en ras som vi vanliga dödliga kommer aldrig o tillhöra. 
 Så i går hamnade jag plötsligt på finest.ses sida.Läste  då i någons blogg att han var först jätte  bekymrad varför han inte hade fått en present från Anna Anka när alla andra hade fått det.  Först tänkte jag ju att jag har ju inte heller fått något present ,  men då kom jag ju ihåg att jag är jag och  chansen att Anna Anka skulle veta vem jag är liknar med 0. Läste då vidare och då har  denna man fått en present från fru Anka o är SÅÅÅ lycklig o länkar till en annan som har fått samma present tidigare o även han är SÅÅ lycklig . Och då börjar bollen rulla.. blogg efter blogg hittar jag bilden på samma saker och jag blir så facinerad. Jag fattar inte att de är helt in i saken och är SÅÅÅ glada att de har fått en present från fru ANKA.
 Jag som någon annan älskar GRATIS presenter,men  personen som skickar presenten måste ju tänka på den personen som får den. Som jag skulle få en bildörr i present från min man och då skulle jag vara SÅÅ lycklig. Som det skulle hända... hahaha. Hellre dör han än ger mig en sån present.
OK nu undrar ju ni vad detta fina presenten innehöll som hela svenska kändisskapen är SÅÅÅ glada över. Hör o häpna...
1. EN DOFTLJUS- den enda vettiga saken.
2. EN CD MED PAUL ANKA MUSIK- serigöst ? Jag kan garantera att 99 % kommer aldrig lyssna på den och de flesta viste väl inte ens vem han var innan TV serien . Inte folk under 30 i alla fall.
3. DET BÄSTA AV ALLT -EN TRÄNINGS BOK FÖR GRAVIDA - Jag skulle vilja se någon av kvinnor o män o använda den.... Ja, juste män kan inte bli gravida..Robert Ashberg kanske kommer o använda den för att bli av med sin ölmage ?

   Blev ni nu avundsjuka på alla dessa kändisar som har fått presenten ? Erkänn att ni ockå vill ha en sån där träningsbok nu ?...
 Jag  tror att jag bara fattar inte  grejen med det hela. Kan någon förklara  det till mig, white-trash kvinnan........
  Men kära ni,  tappa inte hoppet, det är säkert någon bokförlag som kommer o ge ut den på svenska och då kan vi vanliga dödliga också ha en egen fin bok.. Årets julklapp kanske ?
  Och faktum är att om jag skulle ha skickat en  liknande  prestent till svenska kändisskapet skulle det bara betraktats som något löjligt .. men så tillhör vi ju inte i samma värld. Och kanske tyr det för jag tror inte att  de skulle klara av o ha mig i deras lilla värld. Ja är alldeles för stor för det. 


10:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-10 Tid: 06:49:46

                   Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

...och god morgon. Här är vi vakna redan i två timmar. Även Carmen Ly är vaken. Så är pensionär livet, toidigt i säng tidigt upp. Men vi var väl alla jätte trötta i går.
 Jessica mådde lite bättre i går kväll. Hon fick i sig även lite mat o höll på o busa ront. Termometern har hon gömt någonstans. Hon är inte dum inte. Men jag har en till så jag ska ta tempen på henne om en liten stund. Hon verkar piggare och känns inte alls så varm. Men mannen klagade igår att han börjar bli skjuk o jag tänkte OOOO NEEEEEEEEJ......... Hur ska jag överleva om han blir sjuk ? Har ni någon gång sett en sjukare varelse än en förkyld man ?
 Förresten ang. smörgostårtan. Tror ni att jag inte känner min man ? Ok jag fick ju ingen bakelse, men det hade jag ju kunnat o köpa om jag ville, men det var ju så mycket roligare o plåga honom. Han fick dålig samvete direkt, han hjälpte mig o plocka undan efter maten hit o dit och jag fick rygg o fotmassage i över en timme !!!! Så HAHAHA till er. Och sen var den smörgostårtan faktist inte så dålig så även jag åt lite. Erkänn att ni var lite avundsjuka o ville också ha lite av denna goda tårta ? Jag har en liten bit kvar i kylen så det är bara o komma över....
  Hur är det med er annars då ? Har vi smittat er igenom dataskärmen ?
 O förresten jag behöver fortfarande en prestent till en 40 års kalas. Jag kan inte komma på vad jag ska köpa. HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP !!!!


PAYBACK IS A BITCH

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-09 Tid: 19:53:15
I morse sa jag ju till MANNEN o köpa en bakelse. Tror  ni att jag fick en ? Nej, inte det. Han skylde på en massa saker som att han ville skynda sig hem till mig... suck. Han tänkte att jag kanske ville välja själv..dubbel suck..
 Som kvinna tog jag saker i egna händer och gick till Sveas bageri ...I lådan var ingen bakelse... Det var en smörgårstårta.....

Jag tycker inte om smörgåstårta, men mannen älskar det . Det här är bara för att gävlas lite.
 Hur dåligt känner han sig nu inte då...

ps
hon vet vägen till mitt hjärta
mannen


OCH SÅ KOM SVINET.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-09 Tid: 12:48:38
Nu har våran lilla Jessica fått svinet. Jag tror det i alla fall. Hon har ju aldrig varit sjuk så hon fattar ju inte varför hon hostar, varför näsan rinner och varför hon är varm.  Tycker så synd om henne just nu. Men hon är ju rolig med alla sina konstiga bekymmer så det är svårt o låta bli o skratta.
 Hon somnade i våran säng i går och mitt i natten började hon skrika efter vatten. Sen hällde hon ju vatten i hela sängen så mannen o jag fick prova o sova i vattesäng. En härlig upplevelse.
Hon var kokhet i hela kroppen o klagade över foten o armen. Hon vaknade då o då o ville ha mamma.
 På morgonen sov hon extremt länge,  tills klockan sju, och jag började redan bli orolig att hon hade lämnat oss för en bättre värld. När jag höll på o måla fan på väggen kom hon o stog vid dörrkanten alldeles röd i ansiket , lytade huvudet åt höger o sa: VATT Ä LILLA GUBBEN(hennes pippi häst. ninen är fortfarande borta). 
  Barnen har ju en otrolig förmåga o göra en glad och trots sjukdom vill de ju leka o busa. Hon hade spilt dricka på sin LILLA GUBBE o kom till mig med jätte allvarlig min: OOOO NEJ, OOO NEJ  LILLA GUBBEN.... Då fick jag  torka bort farliga saften.
 Efter en stund var HANNEN O FOTTTTEN OOOOOO NEJ.....Det gör väl ont lite överalt i hennes lilla kropp.Det måste vara jobbigt för henne .
 Soppan jag lagade var FARLIG idag och MUSSES KLUBBHUS var FARLIG. Allt är farligt just nu.
Tempen vill hon absolut inte ta. Ja , jag skulle inte heller vilja ha något instoppan där bak. I munnen tuggar hon på termometern och under armen är det FARLIGT. Eftersom hon är inte jätte slö vill jag inte tvinga på henne tempen ännu. Jag får ta det i smyg när hon somnar.
 Hoppas att hon blir frisk snabt.  Och framför allt att hon inte smittar MANNEN för då räcker det inte med OOO NEJ.

UPPTATAERING: TEMPEN ÄR TAGEN OCH DET VAR 39,2. SVININFLUENSA ??


MANNEN O JAG- JAG ÄR VRÅNG IDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-09 Tid: 10:12:44

Jag är lite vrång idag, men bara puttelite
Mannen ringer klockan sju på morgoinen..


MANNEN: Är du vaken ?
JAG: Nej, jag går o pratar i sömnen.
MANNEN: Ja, ja men du är vaken nu kanske ?
JAG: Det vet man alldrig.
MANNEN: Neheh och vem ska veta det då?
JAG: Tänker inte säga.
MANNEN: Neheh. Är du lite vrång idag ?
JAG: Det är jag inte alls. Du är dum.
MANNEN: Men du kanske älskar mig ändå?
JAG: Det beror nog på hur man tar det .
MANNEN: Och hur menar du nu då?
JAG: Om du har tänkt o jobba länge idag  kan kärleken ta slut kanska snart, men om du har tänkt o komma hem snart med bakverk då kan kärleken räcka kanske ett tag till.
MANNEN: Men jag har ju inga pengar med mig.
JAG: Ja , det är väl inte mitt problem. Är du inte en man ? Du kan ju lossas att du är MC Gayver.
MANNEN: Vad då ? Ska jag göra en flyplan av en fickkniv o baka tårta av en russin ?
JAG: Det är väl inte så mycket begärt eller ?
MANNEN: Nej, jag får väl fixa en bakelse då.AH så typisk dig o lindra mig ront fingret..
JAG: Jag ? Ja är helt oskyldig. Jag försöker bara hjälpa dig. Jag är jätte snäll.
MANNEN: Jag tror inte att folk fattar hur jag har det.
JAG: Det är tyr det annars skulle de anmäla mig för MAN plågeri?
MANNEN: Ja du ser. Det kanske finns snälla kvinnor där ute.
JAG: Knappast.

Ringer till mannen en halvtimme senare  o läser våran samtal innan jag ska publicera den..

MANNEN: Ja så har jag det.
JAG: Du har det mycket, mycket värre ju enligt dig.
MANNEN: Ja men det kan du inte skriva. Då polisanmäler de dig. Och vem ska då ta hand om mig?
JAG: Vad då ? Du är väl man o kan ta hand om dig själv ?
MANNEN: Du har gjort mig handikappad ju.
JAG: Jag ??
MANNEN: Innan vi träffades överlevde jag ju utan dig, nu vet jag inget o kan inget.
JAG: Ja precis ÖVERLEVDE. Nu har jag fått ordning på dig o räddat resten av kvinnofolket från en förvirrad man.
MANNEN: JA ÄLSKLING.
JAG: Glöm inte bakelsen.
MANNEN: JA ÄLSKLING.9:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-09 Tid: 06:51:11
God morgon. Hopas ni har haft en trvlig helg och en lyckad far dag. Här satt vi på soffan nästan hela dagen o tittade på HOUSE. Jag plågades av magont och mannen ville vila upp sig till nästa jobbvecka. Jag bloggade lite o försökte o komma ikapp med mina kommentarer, men lyckades o komma tills 6 novembe bara. Jag har inte mycket kommentarer, men när jag svarar då vill jag ju läsa deras blogg också o då fastnar jag oftas i någon inlägg. Det med bloggande är som en gift. Har man börjat kan man inte sluta och man vill bara läsa o skriva mer o mer. Men jag måste skärpa mig för jag har jobb o göra o några andra saker o fixa den här veckan så jag ska försöka o hålla mig bort från bloggen  så mycket det går . OK max 3 inlägg per dag. Ja kanske 4... Jag är ju en sån människa att det ska vara allt eller inget. Jag vill blogga när jag kommer på att det måste jag skriva ner nu och då är det NY som gäller. Annars kan man ju lika gärna sluta blogga helt. Kanske jag kommer o göra det om tiden inte räcker till längre eller om mannen blir trött o se bara dataskärmen när vi sitter på soffan. Han sa igår att han har glömt bort hur jag ser ut för jag ligger på soffan o har laptoppen i knä så han ser bara datorn o mina ben. Vilken tyr att jag har vackra ben då.
  Fick en telefonsamtal från mannen idag att  jag har hans bankkort och han har brist på bensin i bilen. Undrar hur han ska ta sig hem från Örebro ? Han kan ju alltid försöka o se hjälplös ut på vägen. Det brukar hjälpa blonda, smala kvinnor men funkar det för män ? Han är ju blond i alla fall...
 Nej nu måste jag fixa annat. Ni ser. Börjar jag babbla kommer jag inte härifrån...

TITTA PÅ TESSYS HÅR

SÅ FÅR DU DIN MAN O STÄDA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-08 Tid: 19:44:12


TRÖTT PÅ O STÄDA HUSET ? SÅ FÅR DU DIN MAN O STÄDA ISTÄLLET.
1. TA UT 1500 KR. TA DET SOM EN INVESTERING.
2. ÅK TILL HYPNOTISÖREN DANIEL JOHANSSON MED DIN MAN
3. ÖVERTALA DIN MAN ATT  OM HAN TILLÅTER SIG HYPNOTISERAS FÅR HAN EN ANKA FÖRE FRUKOST RESTEN AV ÅRET. MEN BERÄTTA INTE VAD HAN SKA HYPNOTISERAS FÖR. SÄG ATT DET ÄR FÖR HANS SNARKNING, FISANDE ELLER ANNAT LIKNANDE.
4. NÄR NI KOMMER HEM VISA HONOM VART STÄDSKÅPET LIGGER  
5. TA PÅ DIG MYSBYXOR, TA MED EN ASK SHOKLAD, SÄTT DIG PÅ SOFFAN O NJUT AV DEN VACKRA SYN.


PS
vad blir det för skilnad mot nu???
mannenBILDER FRÅN HALLOWEEN FEST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-08 Tid: 17:28:20
Ja, jag vet att Halloween var förra helgen , men då var ju så många borta eftesom det hade varit skol lov o jag tänkte att då kommer ingen. Det spelade ju till slut ingen roll för folk är så trångsynta. Carmen Ly bjöd 15 barn + mina kompisar o så våra egna barn så klart. Även jag o mannen blev bjudna. Av de 15 kom bara 5 stycken. Resten ringde 2 timmar innan kalaset att de inte kommer !! Jag vill inte ens gå in på saken.
 Men vi hade trevligt i alla fall o Carmen Ly blev nöjd. O det är ju det viktigaste.

EFTERSOM JAG INTE KÄNNER DE FLESTA FÖRÄLDRARNA TILL DE BARNEN SÅ VET JAG INTE HUR DE TÄNKER PÅ DET MED BLOGG O DÄRFÖR VISAR JAG INTE DERAS ANSIKTEN, MEN SÅ DÄR I MÖRKRET SATT DE O ÅT.VÅR KOMPIS JENNIE O HENNES FINASTE DOTTER. HON HÅLLER I NÄSAN FÖR MANNEN FES.OCH HÄR ÄR HON BEKYMRAD. JA DET VORE JAG MED OM JAG VORE HENNE. MANNEN KAN MAN INTE LITA PÅ.JAG SA JU ATT MAN KAN INTE LITA PÅ HONOM. HÄR TERRORISERAR HAN VERONICA.HÄR ÄRJAG MED VÄRLDENS VACKRASTE BARN. SER NI HUR DET LYSER BUS OM JESSICA.

OK. O VAD VAR DET ?OCH DET VAR JU INTE MYCKET BÄTTRE
INTE SPECIELT LÄSKIG TÅRTA, MEN JÄTTE GOTTLITE BILDER PÅ DEKORATIONER
SÅ NU HAR NI SETT BILDERNA. JA VET NI ÄR  ALLA AVUNDSJUKA ATT NI INTE VAR HÄR. ELLER HUR ?


ps
imorgon är det måndag och friden återvänder. Jag slapp Marieberg idag fattar inte hur men tydligen finns det en gud.Eller har hon fått ett sammvete?.......................Troligen inte jag fattar ingenting men blir orolig över vad hon smider för djävulska planer nu.För nått är på gång hon är på tok för snäll.

mannen 
SNART SMÄLLER DET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-08 Tid: 15:54:30
Tessy har fått tag på en ballong från gårdagens fest och vill äta upp den. Vad ska man göra om man inte får mat ? Jag undrar bara när det kommer o smälla ?

UPPTATERING: JAG TOG BORT BALLONGEN. JAG HAR VIST DÅLIGA NÄRVER.


MANNEN O JAG- BORTTAPPAT HJÄRTA.

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-08 Tid: 14:35:01
Efter frukosten sitter jag o mannen på soffan. Jag la min huvud mot hans bröstkorg för att höra hans hjärta ticka. Mannen har en klaffprotes som tickar väldigt högt o fort o jag tycker det är så läskigt fast ändå kan jag inte låta bli o lyssna ibland.

JAG: Ditt hjärta slår inte.
MANNEN: Då är jag väl död.
JAG: Du  skulle bara våga.
MANNEN: Du sa ju att hjärtat slår inte.
JAG: Nej, jag hör inte det. Vart är det ?
MANNEN: Det har väl flyttat.
JAG: Utan att adressändra ?
MANNEN: Det vill väl inte bli hittat.
JAG: Är han rädd för mig eller ?
MANNEN: O NEJ,snällare kärring finns inte.
JAG: Du vill slippa åka till IKEA va?
MANNEN: NEJ, tror du ?


ps
skulle inte vilja åka till marieberg finns inte kuligare ställe............. Törs inte dö då slår hon ihjäl mig
mannen

UPPTATERING:  JAG HADE SKRIVIT BORTTABBAD HJÄRTA HAHAHA .... ÄR MAN BÅTFYKTING DÅ ÄR MAN.


8:E NOVEMBER- FARS DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-08 Tid: 10:10:52
God morgon eller nåt..... Så blir det när man festar hela natten. Ja åtminstone till klockan sju när alla barn gick hem och då städade jag undan o tittade på nya Falk filmen medans MANNEN snarkade på soffan. Romantiskt jag vet.
 Lägger ut resten av bilderna lite senare. Just nu har jag mannens stränga blick på mig. GÖR DU INGET ANNAT ÄN BLOGGAR HELA DAGARNA ? undrar han. Vad då ? Jag gör massor annat också. Ja, i går var jag på loppis till exempel och gjorde en tårta och tittade på film och massa annat. OK han vill ju vara viktig för han leker med bilar hela dagarna, men är det då så mycket bättre ? Han försöker ju o övertyga mig att han känar pengar i alla fall. Men det gör jag ju också. Jag har ju reklam på bloggen och jag har i alla fall känat 12:50 . Och det är ju pengar med. SÅ HA HA där fick du MANNEN.....
  Men det var ju inte det jag skulle berätta. I dag är  ju fars dag och mannen min är far(??? kanske) till mina barn. OK i alla fall till två av de. Tror jag ?? Och en far ska ju firas på farsdan. Jag gick upp vid sex tiden o packade ytterst sexiga o hemliga presenten. En DVD film , säsong 3 med HOUSE M:D och fixade lyxfrukost i sängen.Ja vet, vist är jag snäll ?
  Så i dag är ju hans dag och han ska bara sitta på soffan o inte göra någonting. Allt som vanligt alltså. Man kan  ju inte ändra på sin tillvaro bara så där. Hela univerum kan ju gå ur balans.
 Om jag är riktigt, riktigt snäll får jag kanske en resa till IKEA idag så att jag kan slösa på mina stora inkomster. Vad får man för 12:50 på IKEA ? Skulle beghöva en ny kök. Räcker det ?
 Nej, nu kommer blicken igen. Bäst att jag slutar nu innan han börjar kickla mig under foten. Värsta jag vet.


ps
då var jag firad. Nu får jag betala. Undrar vad jag åker på nu då? Nått elände blir det säkert
mannen


HÄR KOMMER BILDERNA. KÄNN ER VARNADE !!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-07 Tid: 20:55:32


MANNEN SKULLE ABSOLUT INTE TA PÅ EN KLÄNNING. DJÄVULENS DRÄKT ÄR VÄL JU INTE KLÄNNING ? OCH VAD SKA DJÄVULEN HA PÅ SIG ANNARS ? HAN MÅSTE JU VARA VAN....
JAG VAR MERA OROLIG ATT HAN SKULLE INTE FÅ DEN ÖVER ÖLMAGEN. MEN HÄR KMMER NÅGRA BILDER...
VARNING !! KÄNNSLIGA TITTARE VARNAS !!


HÄR SUCKAR O MORRAR HAN O UNDRAR HUR JAG LYCKADES O FÅ HONOM O TA PÅ DEN.HÄR DANSAR(HAN TROR HAN DANSAR) EN RUMP O NAVELDANS.
HÄR ANSTRÄNGER HAN SIG O TRAR IN ÖLMAGEN. PST.. VI LOSSAS ATT VI INTE VET...

SÅ HÄR SKRÄMDE HAN IHJÄL JESSICA. HON BLEV LIVRÄDD FÖR HONOM..


OM NI NU TROR ATT HAN HADE TRUCKIT ETT O ANNAT BARNFÖRBJUDET HAR NI FEL. HAN STÄLLDE UPP HELT NYKTER. JAG FÅR JU SÅ KLART BETALA SEN ...
OCH TJEJER JAG PÅMINNER ER ATT HAN ÄR UPPTAGEN. INGA TANKAR NU...

RESTEN AV  BILDERNA KOMMER SEN.


PS
HUSFRID? HUSFRID? JÄMNSTÄLLDHET VORE TREVLIGT. UPP TILL KAMP MOT FÖRTRYCKET
EH DET FÄR VÄNTA TILLS EFTER JAG FÅTT KVÄLLS KAFFE
MANNENFESTENS FÖRBEREDELSER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-07 Tid: 15:33:04
DET SKA VI DEKORERA MED...

DE  SKA V HA PÅ OSS...JESSICA VÄNTAR REDAN..TESSY VÄNTAR...CARMEN LY VÄNTAR.... OCH MANNEN VILL DEFINITIVT INTE HA PÅ DET HÄR...

LÖRDAGMORGON I VILLA VILLEKULLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-07 Tid: 08:09:07
I dag är det lördag och våran Halloween fest. Just nu sitter jag o försöker o komma på sätt o få MANNEN o ta på kostymen jag har köpt till honom. Tror ni jag kommer o lyckas? Innan festen måste jag hinna städa, handla glass o gå på loppis. tro mig mina lördagsloppisar missar jag inte ens på dödsbädden. Jag har tajmat alla mina förlossningar på söndagar eller helgdagar bara för att inte missa min loppisrunda.
 Hur ser en morgon ut i vårat hus kan man ju undra ? Ja det ser ut som i alla familjer och vi har diskutioner precis som i alla familjer.....


MANNEN: Hur är det ?
JAG: Jag har ont i vänster arm så det kommer o växa ur graven.
MANNEN: Va???
JAG: Ja, det kommer o växa ur graven.
MANNEN: Vänta... nu måste du förklara för jag fattar inte.
JAG: Min farmor sa att när man hade ont i armen växte den ur graven efter man hade dött och när man sparkade någon med foten växte den ur graven.
MANNEN: Nu tar vi det lugnt. De kommer snart o hämtar dig o då får du alldeles eget fint rum o fin vi skjorta.
JAG: Men sluta nu
MANNEN: Vet du vad ? Du kan skriva en bok om dina citat  för du är inte klok.
JAG: Vad då ? Det är inget fel på mig.
MANNEN: Jag märker ju att dina läsare börjar o förstå hur jag har det.
JAG: Vem då?
MANNEN: Ja, det var ju en somförstog min suck igår.
JAG: Janne?. Han är ju en man. Han måste ju stå på din sida.
MANNEN: Han verkar som en klok man.
JAG: Vad skönt att det är någon som tycker synd om stackars dig.

Jag ser becymrad ut...

MANNEN: Vad är det nu då ?
JAG: Jag tror jag har fått mustage och en rynka på pannan.
MANNEN: Va ?
JAG: Ja titta.
MANNEN: Vi ska kanske skicka dig till cirkus scott o ställa ut dig som skäggiga damen ?
JAG: Skäggiga damen ? Glöm inte att jag har en rynka också.Jag vet i alla fall någon som ska ha klänning på sig idag.
MANNEN: Inte jag. Aldrig i livet.
JAG: Vi får väl se....


ps
undrar hur hon ska få på mig den???? Men hon vinner säkert fast just nu vet jag inte hur hon ska lyckas
mannenKAPPUCHONGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-06 Tid: 22:22:42
Vi tittar på IDOl o Calle(??) sjunger..


JAG: Titta vilka kapuchonger han har.

MANNEN: HAHAHAHA. Va ?

JAG: Kapuchonger.

MANNEN: Du menar väl inte polisonger ?

JAG: Nej. Jag menar kapuchonger.

MANNEN: Och de är ?

JAG: Kapuchonger.

MANNEN: Ok , vi lämnar det till det. Jag har inte råd med ett hotellrum i kväll.


ps
suck hon tröttnar aldrig.
mannen


KVÄLLEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-06 Tid: 21:08:58
Trevlig fredag till er. Vi sitter just nu o kollar på TV. Gissa på vad ?

              

Vist är hon fin, kinesens dotter?

Jag ska försöka o gottgöra lite till er o svara på alla kommentarer nu. Ni som har blogg svarar jag i eran blogg o ni som är anonyma eller inte har blogg svarar jag under samma inlägg som ni har lämnat kommentaren. Precis som vanligt. Jag liger ju lite efter med mina svar. Så blir det när man vill svara på allas kommentarer. 
 

 Förresten vill ni se vad jag fick i kaffet imorse ? Ja ni får titta i alla fall. Jag öppnade en ny mjölkförpackning o hällde mjölken i kaffet si så där lite morgontrött. Det bara ramlade ur en stor  klump i kaffet. Mjölken var så syr så en sked kunde stå upp i muggen.Trevligt. O ingen annan mjölk hade jag heller hemma. Förstår ni ? Leva utan kaffe ? Jag ? STACKARS MIG.....

   Nu ska jag få fotmassage av mannen min. Lyxigt va ?


BARNENS FANTASI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-06 Tid: 15:50:57
Kompis o hennes dotter(4 år) är hemma hos oss för att hjälpa förbereda festen.

FLICKAN(4 ÅR):VET DU VAD MIN FRÖKEN SÄGER ?
JAG: NEJ. VAD SÄGER HON ?
FLICKAN:ATT NÄR MIN MAMMA PUSSAR PÅ EN KILLE FÅR HON KORT HÅR O KILLEN LÅNGT HÅR.
JAG: AHAH. ÄR DU SÄKER PÅ DET ?
FLICKAN. JA. VET DU VAD HON SÄGER MER ?
JAG: NEJ. VAD DÅ?
FLICKAN: ATT NÄR MAN SKA DÖDA SMÅ ELAKA BARN SKA MAN NÄSTAN HUGGA AV HUVUDET PÅ DE.

Så nu vet ni det. Rena rama sanningen. Nu fortsätter jag fixa dödskallar.


FREDAGS LYCKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-06 Tid: 09:27:33
Hej på er igen. Jag har fått tillbaka min emajl. Det var nära att jag skulle mörda telia.....
Jag ringer till telia. Väljer o knappa in alternativ ..Trycker 1, 4 telefonnummer 2, 1, 1, 4 och massa nummer och får till slut svar att de öppnar inte förran klockan åtta. Ahah och det kunde de inte säga innan jag började trycka in alla dessa nummer? Klockan var ju åtta hemma hos oss. Så jag provar igen.. Trycker in en massa nummer o telefonnummer, som jag då tryckte in fel flera gånger om, men kommer till slut fram och tänk klockan är åtta o ingen kö...

JAG: Hej jag heter .......och har haft problem med min internett.......o emajl........
Nu är det så att jag kan inte skicka ut emajl. Jag har ringt till er... jag är förbannad... jag har varit på microsofts hemsida..jag har installerad telias suport...webmajl fungerar... jag vill inte höra att det är dators fel..

TELIA MANNEN: Ja(det fattades bara att han skulle ha sagt lilla gumman).Om nu koderna är rätta o allt det andra så är det fel på datainställningar.

JAG DESPERAT: Jag lägger inte pån innan ni har hjälpt mig.

TELIA MANNEN: Men...

JAG: Nej. Jag vill att min emajl ska fungera. Jag har inte kunnat o skicka emajl i 5 dagar nu.

TELIA MANNEN: Ok om du går in i Egenskaper...

JAG: Ja har gjort allt det där.

TELIA MANNEN: Men vänta nu. Har du försökt o skicka emajl.

JAG: Så klart har jag det. Hur ska jag annars veta att det inte går o  skicka emajl ?

TELIA MANNEN: Men det hände hemma hos mig med. Töm allt i utkorgen.

JAG: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA nu funkar det. Tänk att det var så enkelt.

TELIA MANNEN SKRATTAR: Tänk att klockan är åtta och det är FREDAG o du har fått emajl. GRATTIS !!!

Då skrattade vi gåda o önskade trevlig helg.....Tänk att det behövs så lite till lycka.


_____________

Nu ska jag försöka o fixa till mig o åka o handla allt till kalaset. Man måste kanske borsta håret o torka bort smöret från ansiktet i alla fall. Man vill ju inte skrämma ihjäl medmänniskorna. O sen har jag ju två barn o klä också o det kan ta tid för byxorna kan ju ha fel färg eller tröjan fel bild med Jessica vet man ju aldrig....


MANNEN O JAG-GOD MORGON ÄLSKLING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-06 Tid: 07:21:07
Hoppas ni har sovit gott. Här forsätter djävulskapet med datorerna..
Skickade mannen till jobbet redan vid fem tiden mätt o glad, men morgonen började så här...

MANNEN: Dags o vakna. Kungen vill ha kaffe.
JAG: Ja vist, slaven går upp direkt.
MANNEN: Har du såvit gott ?
JAG: Nej, inte precis.
MANNEN: Vad var det då?
JAG: Jag drömde att du bodde kvar och det blev ju inte mycket bättre när jag vaknade. Mardrömmen bara fortsätter o fortsätter....
MANNEN: Tack du. Jag älskar dig med. Upp med dig o fixa kaffe nu kärring.
JAG: Ja , min majestät.


LEKA HYSS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-05 Tid: 21:29:23
Hej på er. Ja, jag vet att jag är en katastrof. Ja egentligen är hela mitt liv en katastrof just nu.
 Nu är det så att min dator fungerar fortfarande inte och eftersom min dator är livsviktig för mitt jobb då har jag ju försökt o fixa den. Men nu är jag ju blond o dataidiot så det gick ju inte så bra. Men mannen har nu beställd en ny dator till mig. Ibland är han snäll. Men bara ibland. Han får ju inte vara alldeles för snäll. Jag kan ju bli van.
 Sen är det ju så att jag hade för lite o göra uppenbarligen så jag kom på så i efterhand att jag ska ha en Halloween fest till barnen. Vi estländare ligger ju lite efter. Vem tror ni ska städa, baka o handla allting? Jag är lite misstänksam att det är jag.
 Mitt i alltihopa fick jag besök av Jennie o hennes dotter. Man får ju vara lite social när man får besök. Kanske inte det trevligaste o börja städa toaletten medans man har besök.
 Och min busigaste unge Jessica har ju varit lite mera extra busig idag. Först sprang hon runt o skrattade o sa LEKA HYSS(hon menar hus, men det lät ju hyss , precis som Emil gjorde), LEKA HYSS; LEKA HYSS. Hon gömde sig i garderober o bakom dörrar. Alldeles vild var hon. Sen hittade hon några dammråttor(hon behövde inte leta länge) o stoppade de i näsan och sen stoppade näsan i nattuksbords lampan tills näsan blev röd o då skrattade hon o TITTA NÄSA, MAMMA NÄSA....
 Hur blev det nu med den Thailandsresan ni skulle bjuda mig på ? Inga generösa människor här inte..Förstår ni inte att det är båttom nu. stor räddningsaction behövs här.
 Inte så mycket bloggande idag och jag har fallit efter med min kommentarsvarande. Hoppas ni kan förlåta mig. Ja, annars får ni straffa mig med något hemskt. Som tvinga mig o dricka mjölk eller något sånt..

 Och förresten jag har fått en kändisbesökare på besök hos mig. Nämligen Janne har hittat hit. Nu är det inte bara Egoinas mamma, Gun, Ellis o många andra storblogare som har haft äran o få hans kommentarer. Jag är jätte hedrad. Ärligt . Jag är så tacksam för varje läsare jag har och alltid tyckt att det är så roligt när någon ny hittar hit. Utan besökare och framför alt utan folk som kommenterar skulle jag inte tycka att bloggande är så roligt. Stort tack till alla nya o gamla besökare. Ni är helt underbara.
 
_______________________

Till Veronica: Festen är på lördag och jultidningarna har kommit.

ps
tänk inte på mig men jag är GIFT med denna där....................suck, Kalas som det inte räcker med tok i det här huset. Jiipi snart måndag och vila på jobbet.
mannen


HELGENS LOPPISFYND 2

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-11-05 Tid: 11:58:24

Jag fortsätter o tråka ut er md mina loppisfynder...

3 SKÅLAR + 3 TALLRIKAR, 30 KR IHOP3 LJUSLYKTOR , 30 KR IHOPJACKA, VERO MODA, 5 KREN FIN BABY SET, LINDEX, 5 KR IHOPBYXOR+ TRÖJA, CUBUS, 5 KR IHOPPIPPI KLÄNNING, 5 KR
SOMMAR KLÄNNING, H & M, 5 KRTRÖJA, H & M, 5 KRJEANS KLÄNNING, H & M, 5 KR
LEGGINGS, 5 KRKOFTA, FIX, 5 KR
JEANS KJOL, 5 KRHELLO KITTY TRÖJA, H & M, 10 KR
HELLO KITTY BYXOR H & M , 10 KR
HELLO KITTY STRUMPBYXOR, H & M , 5 KR
HELLO KITTY MÖSSA, H &M , 5 KR5:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-05 Tid: 09:00:42
En ny dag igen. Det är jag väldigt tacksam för. Gårdagen var ju ingen höjdare dag precis.
  Ni vet ju hur vi har haft det med Telia och nu efter ca 5 veckor ska vi få en ny modem. Vist heter det modem som sitter på väggen ? Ja i alla fall ska vi få en ny för  att i ca 2 timmar i går fungerade  datorn inte ens med nätverkskabel. Tro mig det har flygit både det ena o det andra ur min vackra mun och själva datorn har fått en örfil flera gånger om.
  Vad tror ni jag(vem annars?) hittar på mitt i allting ? Ja, jag börjar storstäda våran sovrum. dammråtturna vägrar o betala för sig så jag tänkte o vräka de. Då kryper jag under sängen o ser ut som en stor dammrotta hela mig o hittar massa saker som har varit försvunna i evigheter tills jag ser något stort o svart. Jag fick ju hjärtklappning direkt o var helt säker att det var JÄTTE RÅTTAN som hade dött under min säng. Jag sprang ur rummet o tog en ficklampa för att kolla vad det är där nere. Men jag vågade ju inte o titta. En riktig hjälte jag vet. Jag försökte ju o få Jessica(2,5 år) o titta men hon tyckte att ficklampan var rolig, tog den o sprang ront i huset med den. Sen försökte jag o få Carmen Ly o titta men hon bara skrattade o sa: LILLA MAMMA ÄR VÄL INTE RÄDD FÖR EN RÅTTA .... Trevlig dotter jag har.
 Ja, lilla mamma är inte rädd för vilken råtta som helt. Men det här är ju JÄTTE RÅTTA.
Till slut klev jag på sängen , la mig på magen o försökte o kolla under sängen så att huvudet hängde neråt . Samtidigt höll jag ficklampan med ena handen o näsan med andra(fråga inte varför). Det kunde ju bara sluta på en sätt. Ja, jag ramlade ner från sängen. 
 Då sprang jag o hämtade en golvmopp för att tryck ut den JÄTTE RÅTTAN . Jag tog moppen så lång det gick i världens fart o springang ut till hallen. Sen komm jag smygande o kliev på sängen för att kolla försiktigt , försiktgt..... Och där på gålvet ligger en dammig, stor o svart strumpa... Jag var livrädd för en strumpa. Vad är jag?? Två år ???
  Ni förstår nu att jag  hade en jobbig dag i går.Det är inte  lätt o vara mellan liv o död. Lever man farligt då lever man .....
 Efter dagens händelser tänkte jag lyxa till det på kvällen o satt på soffan o drack chai the medans jag läste kommentarer o ser en snäll kommentar efter andra. En hel hög med smickrande kommentarer. Misstänksam som jag är måste jag ju undra vad ni är efter? Min kropp eller min själ ?
Kroppen kan jag ju förstå för den har jag ju tagit bra hand om. Den har blivit rond o fin,  fylld med bullar o chai the. Men själen är inget o ha jag låvar.. den har jag sålt till djävulen länge sedan.

  Ja ni får ha en sån bra dag o jag ska fortsätta med min dator o se om jag får ordning på min emajl.


MMM.... BREGOTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-04 Tid: 22:13:04
Dagen har varit full av katastrofer och jag har varit färdig o mörda Telia mera gånger än en. Men vem vill läsa om mina katastrofer ?
 Mycket roligare med bilder. Här har vi Jessica som har bestämt att man ska äta BREGOTT med sked....

MAMMA TITTA VAD JAG HAR HITTAT...TITTA PÅ VAMPYRTÄNDERNA !!!!MMMMMMMM.......DET HÄR VAR JU ROLIGT..ÄR DEN DÄR MIN STORASYSTER ? JAG BORDE BLI OROLIG FÖR MIN  INTELLIGENS....4:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-04 Tid: 13:13:30
Hej på er. Ush.. Dagen har varit en mindre katastråf. Har nu varit ensam med barnen i tre dagar medans mannen roar sig på jobbet. Huset ser ut som vi har haft inbrott o det enda tjuvarna har gjort är att kasta ront alla saker , men glömt o ta med de. Snälla kan ni inte ta med sakerna nästa gång ?
 På morgonen dök elektrikern upp och datorn exploderade. Allting var borta, bank, emajl, bilder på barnen. Har nu suttit framför datorn i ca 5 timmar och fått göra massa av o på installationer som jag har ingen aning om. Skulle datorn ha sagt till mig o hoppa ut igenom fönstret skulle jag förmodligen ha gjort det också.Det konstiga är att jag har nu fått tillbaka alla bilder på barnen  men emajl o bank fungerar fortfarande inte. Får se när jag får ordning på detta då. Jag o datorer är verkligen inte kompisar.
 Jessica har kommit på att nu ska det bara inte tvättas fötter, men tungan måste också tvättas efter varje måltid.
 Ja, jag behöver semester.. Någon som har en Thailandsresa över ? Jag låvar o uppföra mig på resan... jag låvar....
 Har funderat på en sak. Ni vet ju att jag är en båtflykting eller hur ? Stör det att jag inte skriver felfritt.. Ja alltså alla mina hundratals stavfel ?

_________________________
UPPTATERING: Skolan har ringt. Tydligen har Carmen Lys hår tagit eld på skolan. Ja, dagen blir bara bättre o bättre....


MANNEN O JAG- TELEFONSAMTAL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-03 Tid: 22:24:34
Mannen o jag pratar i telefon....

JAG: Har du läst min blogg i dag ?
MANNEN: Nej, jag har inte hunnit.
JAG: Vad då inte hunnit ? Vad har du gjort hela dagen då ?
MANNEN: Ja, inte så mycket. ..jobbat bara
JAG: Det är väl ingen orsäkt.
MANNEN: Förlåt så mycket min höghet. Jag ska läsa den så snart jag kan parkera bilen.
JAG: MORRR.....
MANNEN: OK jag läser nu...

Tystnad ett tag....

MANNEN: HAHAHAHA...

Tystnad ett tag

MANNEN: Vad då min dotter? Har jag tillverkad henne ensam?
JAG: Det har jag misstänkt hela tiden.
MANNEN: Vad har min perfekta dotter gjort nu då ?
JAG: Ja inte så mycket. Hon har ritat på soffan med en röd penna, håppat i sängen, tvättat tungan var tionde minut och gömt sig i tvättstugan för att jag inte skulle hitta henne o se att hon hade bajsat i blöjan. O allt detta innan klockan han bli nio på morgonen.
MANNEN: Usch.. Bara massa falska anklagelser.
JAG: Du kanske vill ta med henne till jobbet?
MANNEN: prr.pr.........dålig mottagning...hallo...hallo...


HELGENS LOPPISFYND 1

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-11-03 Tid: 20:44:30
BLINKANDE SKORNA MED DISNEY PRINSESSOR  20 KRSTICKAD KOFTA + MÖSSA, FRIENDS, 5 KR IHOP
JEANS, LINDEX, 5 KRKLÄNNING, KAPPAHL, 5 KRKOFTA, P&K, 10 KRLINNE, CUBUS, 5 KR
JEANS, H & M, 5 KRBAMSE TUNIKA, LINDEX, 10 KRJACKA, STADIUM, 10 KRSVART TUNIKA, GINA TRICOT, 10 KR
VIT KOFTA, VILA, 10 KRMÖSSA + SJAL 10 KR IHOP


HAR NI SETT EN KINES NÅGON GÅNG ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-03 Tid: 17:53:35
NI TRODDE ATT JAG KOM FRÅN ESTLAND ?? NEJ, NEJ DET ÄR KINA JAG KOMMER I FRÅN....OCH DEN HÄR VARELSEN KOMMER FRÅN EN HELT ANNAN PLANET. GISSA VILKEN ?HM ? EN KOMMENTAR TACK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-03 Tid: 16:59:36
Men snälla ni . Har ni inte missat något ? Den HÄR inläggen saknar en kommentar....Och så får vi ju inte ha det.... Hela universum går ju ur balans.


V.I.P ALL THE WAY BABY

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-03 Tid: 14:45:54
Är nu hemma från min läkarbesök. Ja säger bara : PENGAR GÖR STOR SKILLNAD. Nu är det så att ni bara måste göra mig till blogkändis så att jag kan käna massor med pengar o ha råd o ha privat läkarvår hela tiden. SNÄLLA !!!
 Ni som läser min blogg vet ju att jag har haft ont i magen och eftersom USÖ hade inte tid för lilla mig fick jag gå till privat alternativ:Caprio läkargruppen inne i Örebro. För att ni inte ska oroa er säger jag  att min bebisfabrik är OK och jag får leva några år till...
  Jag som har varit mycket hos div. barnmorskor, kvinnokliniken, specialtismödravården, förlossningsavdelningen etc.. trodde att saker o ting ska se ut så där i svensk sjukvård.Grinig personal o smutsiga o slitna rum.
 Men det visade sig bara vara en fördom för i dag när jag öppnade dörren till den privata kliniken öppnades en helt ny värld till mig. En VIP värld med trevliga reseptionister, fint inredda rum, trevlig personal, personal som vågade o le och gratis kaffe, cappuchino och nya inredningstidningar.
 Man har ju hört att skenet kan bedra och medans jag satt där i vackra möbler och kollade på den fina väntrummet undrade jag ju om läkaren skulle vara  trevlig. 
 Den första riktigt stora överraskningen var ju att i toaletten finns toalettpapper. Det är inte ofta sånt inträffar annars. O tänk er  o dricka en cappuchino medans man väntar på en läkare. Och blädra i tidningarna som inte är från 1800 talet. Vilken lyx. Man kan ju bli van med det. Hur ska jag nu klara av o gå till en vanlig vårdcentral med deras trasiga hissar o grinig personal ? O kagffe, det kan man ju glömma helt...
 Läkaren var försenad 10 minuter. Inget ovanligt sånt händer ju konstant. Men vad var ovanligt var att sköterskan kom ut 2 gånger o ba om ursäkt för förseningen.
  Når jag då träffade läkaren(en manlig läkare, men det tar vi en annan gång) var han den trevligaste jag har träffat. Väldigt försiktig och positiv människa.
När han då gjorde ultraljudet och inte såg något livsfarligt tittar han oroligt på mig o frågar: BLIR DU VÄLDIGT LEDSEN OM JAG SÄGER ATT ALLT SER BRA UT ?
 Jag kunde inte hålla mig för skratt. 
 Han sa att han förväntade o hitta något hemskt på tanke om min sjukdoms historia, men inget hemskt hittades. Lite för mycket det o lite för lite av det andra,men inget livshotande så mannen får stå ut med mig ett tag till. Stackars honom.
 Ja, så var det om min läkarbesök o min babifabrik. Nu blir det kaffe o bulle. Vi GI bantar fortfarande....
  


3:E NOVEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-03 Tid: 08:16:40

God morgon. Har lite brottom just nu så jag hinner inte skriva så mycket. Det har hänt en mindre olycka som jag måste ta hand om och sen ska jag åka till Läkarbruppen o kolla upp min mage äntligen.
Hoppas ni får så bra dag. O snälla frys inte ihjäl. Vem ska annars läsa min blogg.

EN GAMMAL SOMMARBILDMAMMA TVÄTTA FÖTTER.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-02 Tid: 23:02:37
I de normala familjer har normala föräldrar normala barn... Vi är ingen normal familj.... vi har inga normala barn...
  I våran familj har vi tre döttrar. Tre busiga döttrar. Den busigaste av de alla , Jessica, har kommit på att efter maten behöver man inte tvätta händerna. Nej, man ska tvätta fötterna. Efter maten springer hon i badrummet säger TVÄTTA FÖTTER och vill upp på badrumsbänken. När jag lyfter upp henne sätter hon fötterna i handvatet o tvättar de. Sen torkar hon fötterna nogrant och efter nästa måltid gör hon om hela proceduren igen.
 I bland vill hon tvätta fötterna en extra gång så hon lägger lite mat på fötterna och sen kommer till mig o säger: MAMMA TVÄTTA FOTEN
 Jag undrar ju om detta är någon sjukdom som har drabbat henne ? Är det i så fall smitsamt ? Eller är det mina estniska gener som är orsaken för hennes konstiga beteende?


KÄR I ULLARED

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-02 Tid: 21:01:27
Nu är det kört. Jag är  kär i Ullared. Kollar på femmans nya tv program om Ullared och det var kärlek vid första ögonkastet. Vilken shoppin.Jisses vad mycket grejer....
Så mannen, nu  vet du vart vi ska åka på semester nästa år ? Försök inte ens o komma undan.


MANNEN O JAG- HJÄRNBLÖDNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-02 Tid: 15:39:09
Diskussion som vi hade i går när mannen tog blodprov(läs morgonens inlägg)

MANNEN: Det var kanske inte så bra.
JAG: Vad då ?
MANNEN: Jag ligger högt i blodvärdet.
JAG: Vad kan hända nu då ?
MANNEN: Ja, det är risk för HJÄRNBLÖDNING bland annat.
JAG: Omöjligt.
MANNEN: Vad då ? Vill du påstå att jag har ingen hjärna ?
JAG: Jag har inte sagt något...


FIXA EGNA LJUS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-02 Tid: 14:24:13
Jag och Carmen Ly har gjort egna ljus en vecka nu.Vi är lite långsamma så det tog lite tid.

GÖR SÅ HÄR: 1. Ta  mjölk, juice eller joghurtförpackningar o skär de till hälften. Även plast eller pappersmuggar går bra. Du kan också göra de direkt i en ljuslyckta.

2. Du behöver ljusmassa eller gammal stearin som är kvar från gamla ljus. Smält ljusmassan.

3. Du behöver också ljusvekar. Kan köpa på pandurohobby eller annan hobbybutik.

4. För att få ljuset flerfärgad smälter du olika färger stearin o skäller de på varandra, lager per lager.

5. När ljusen har kallnat river du av förpackningen och dekorerar de om du vill.

Det finns massor av olika tillbehör o köpa i hobbybutiker. Man kan göra doftljus, man kan dekorera de med färg eller bilder.
 
(hoppas ni förstog förklaringen)
OCH SÅ BLEV DE.....OK, JAG ÄR LITE DEPPIG.........

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-02 Tid: 13:11:59
...........SÅ SKRATTA NU DÅ.............


                             
Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
 SÅ KAN MAN OCKSÅ HA DET.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-02 Tid: 09:11:18
.....på en SÖNDAG. Ibland är det bäst o stanna i sängen. Ibland är det livsviktigt o stanna i sängen. I bland har man bara dagar allt går så här......

Söndagsmorgon började bra. Jag vaknade med värk i ärmarna. Resultat av lördagens loppisförsäljning. Är man Asta 85 då är man.
Efter frukost märkte jag att Tessy har blivit snorig. En mindre katastrof. Hon klarar inte av o snyta så hon blåste ut snoret sen sträckte ut tungan o slickade ront munnen. Väldigt vacker syn. Är hon verkligen min dotter ? Det måste vara bara mannens gener.
Efter en stund då spydde hon ner sig. Jag hade ju precis tagit på henne nya kläder så det var dags o inviga de.
Några timmar senare var vi ute och Jessica, vild som hon är, ville gunga och fick gungan rätt i ansiktet. Blod sprutade överalt. Hon såg ut som en mördare från en sämre skräckfilm. Men hon var glad o skrattade hur mycket hon orkade. Jag blev livrädd o med skakande händerna bar jag henne i badrummet för att tvätta hennes ansikte o upptäckte att det var lite näsblod bara. Hon kollade i spegeln o skrattade o sa: TVÄTTA NÄSA, TVÄTTA NÄSA... nej, den där kan inte vara min dotter heller. För min dotter(läs Carmen Ly) skulle ha skrikit att hela blodet i hennes kropp tar slut och att hon dör vilken sekund som helst. Det behövs AMBULANS HELIKOPTER för guds skull....
Efter några mindre katastrofer som att jag försökte elda upp huset medan jag gjorde egna ljus med Carmen Ly eller att jag glömde ta på ugnen när jag skulle laga mat var det dags för söndagskväll o vanliga blodproven för mannen....
Han tar då provet o blir tyst....Blodvärdet var tydligen högt o då har man risk bland annat för hjärnblödning. Fråga mig om jag blev orolig ?  Han fick ta några prover till och ringa till sjukhuset och lova de o ta en ny prov i dag. Han vill ju vara MACHO MAN o inte åka in till sjukhus. Jag säger bara
bara.... dör han, då får han spö av mig.

I dag har han i alla fall åkt till jobbet och Carmen Ly har gått till skolan. Det är bara jag och MANNENS barn hemma. Jag lovar, de kan bara inte vara mina barn.De tycker inte ens om godis.
----------------------------------------------------------------------------------------------

JESSICA I GÅR MED LITE TANDKRÄM RONT MUNNEN OCH JA...NI SER... INTE MIN DOTTER..
VINNARNA

......... Kategori: TÄVLA
......... Datum: 2009-11-02 Tid: 08:21:23
Det blev 56 kommentarer under tävlingens inlägg.Carmen ly har fått skriva alla nummer som vill ha silver halsbandet i en hög och alla som vill ha guld i en hög. Sen har hon tragit en vinnare av varje hög och vinnarna blev......NR. 15 VANN SILVERFÄRGADE HALSBANDET- EVAMAR.BLOGG.SE
NR.53(hon har skrivit tre i fel håll) VANN GULDFÄRGADE HALSBANDET- JOHANNA SOFI

NUMMRERNA BÖRJADE VI RÄKNA UPPIFRÅN O NER.

GRATTIS TILL VINNARNA.

LÄMNA EN MEDELANDE HÄR UNDER KOMMENTARERNA OM DU HAR VUNNIT SÅ VI KAN KOMMA ÖVERENS HUR JAG SKICKAR HALSBANDENA TILL ER.

FÅR SE KANSKE JAG SKA HA EN TÄVLING OM NÅGRA VECKOR IGEN.


MISSLYCKAD SEX TEST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-01 Tid: 21:21:21
Att en blond kvinna kan vara korkad det vet vi väl alla, men att en blond kvinna kan vara så korkad så att den inte ens klarar av en sex test är ju skamligt. Jag skäms verkligen. Jag är dummast i världen.
 Jag gjorde en sex test som var i Aftonbladets söndagsbilaga i dag och man skulle få flest av en bokstav som svar, men  dumma jag fick 2 av varje bokstav. Hur misslyckad känner jag  mig nu då ?________________________________

Den bästa var att om man vill ha sex med sin egen man var man otillfredsstäld.
Fråga: Vilken är din sexigaste sexfantasi? Varde du svar b (Hur jag får tio orgasmer på  raken med min vanliga partner) var man otillfredsstäld. Med svar: Tyvär speglar dina sexfantasier det faktum att ditt eget sexliv inte är av den allra mest upphetsande sorten.
 Jahah så nu vet jag det. Man ska inte fantisera om sin egen man. Jag ska börja o fantisera om grannen istället.....


MANNEN O JAG+ BOTOX I ÖLMAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-01 Tid: 16:25:35
Jag har varit inne på LIDL o handlat mat. När jag kommer tillbaka till bilen frågar MANNEN vad jag har köpt.

MANNEN: Vad har du köpt nu då?
JAG: Botox
MANNEN: Har du köpt botox i piller form?
JAG: Ja visst.
MANNEN: Så det är vad du föder mig med.
JAG: Fan också.Nu är hemligheten ute.
MANNEN: Så det är en massa BOTOX i min ölmage.
JAG: Men har du inte fattat någe? Ser du några rynkor på ölmagen?
MANNEN: De har du rätt i.
JAG: Så nu ser du att jag älskar dig.
MANNEN: Nu fattar jag ingenting.
JAG: Och det ska vara något nytt ?


EN NATION I KRIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-01 Tid: 13:54:56
Stoppa allt. Skicka hit FN styrkan. Glöm alla katastråfer som tsunami och 11 september det här är VÄRRE, MYCKET VÄRRE. Tessy har blivit snorig i näsan. Vart ska vårat Villa Villekulla land ta sig till ?
Finns det vacin mor snoriga barnnäsor ?

_________________

MANNEN ÄR BARNVAKT TILL JESSICA JUST NU. Medans jag lagar mat, städar, fixar egna ljus med Carmen Ly, tar hand om Tessy.... Vad jag roar mig medans han arbetar hårt.ps
ingen rast ingen bara slit och gno
mannen


GRATTIS TESSY 10 MÅNADER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-11-01 Tid: 10:55:14


Tessy fyllde 10 månader i går, men det blev så sent med allting i går så jag han inte o lägga upp bilden på henne. Vi fick köpa en tårta på LIDL för jag han inte o baka. Blommorna köpte jag till mannen för att han står ut med mig.
Vet inte hur mycket Lilla Tessy väger för vi får inga tidet till BVC för de ska vacinera folk o har tagit bort våra tider. Vi var där senast i augusti så det var ett tag sedan. Får se om vi får någon tid dit innan året är slut.

Tessy har i alla fall lärt sig massor av roliga saker den senaste månaden. Hon diggar musik. Så när vi har musik på då försöker hun hoppa upp o ner. Ser väldigt roligt ut.
Hon har lärt sig o backa. Så när hon ligger på mage då backar hon sig under soffan eller fotöljen. Och när hon då inte kommer vidare för huvudet inte går under soffan, då kollar hon bara runt o skrattar.
Hon har även hittat sin näsa och det viktigaste sina näsborrar. när Hennes små fingrarna hittar   näsborrarna och då ska det grävas. Undrar o hon hittar det hon letar efter?
Ja i övrigt är hon som vanligt. Glad o god liten flicka som fyller ett år på nyårsafton.  Ja, redan då var hon otålig, kunde inte vänta tills nyår. Men fyrverkeri fick hon i alla fall och man ska vara glad för den lilla. Inte alla som får det ju. Och det viktigaste av allt. Förlossningen gick bra och mannen svimmade inte ens och han hade inge ont alls. Och det är vi ju tacksamma för. 

ps
Föda barn är en baggis tycker jag  gjorde inte ont alls. Mycke gnäll för lite.
Mannen

Till Gabriella