DÄRFÖR SKA MAN HA 8 FINGRAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-31 Tid: 14:34:23
   Det pratas ju mycket om Alexandras tår i vårat hem och självklart ville ju inte Jessica känna sig utanför. Så härom dagen kom hon och sa att hon önskar att hon hade 8 fingrar på varje hand. När jag då undrade varför hon önskar det förklarade hon att då kan hon ju leka med fler dockor samtidigt..
 


ROLIGA CHOKLAD SPINDLAR

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-10-31 Tid: 13:45:02
Dessa söta spindlar bakade jag till halloween, men de passar lika bra för barnkalas eller någon annan helgdag. Eftersom de är så enkla o göra kan alla barn hjälpa till o baka de..

DU BEHÖVER: Pappers muffinsformar.                       
                      KUNGSÖRNENS chokladkakmix med bitar av mörk choklad(blir ca 8 spindlar)
                      Strössel. Går både med choklad strössel o lakrits strössel.(märket Dr. Oetker)
                      Lakrits remmar. Hittar du inte de kan du köpa snurrar bland lösviktsgodis.
                      Godis för ögon. Finns o köpa olika modeller o färger bland lösvikrtsgodis.
                      Mörk blockchoklad
                      Philadelphia ( naturell )1.Blanda kakmixen med vatten( enligt instruktionerna på förpackningen). Du kan självklart använda vilken kakmix som helst.
2. Lägg pappers muffinsformar i muffinsplåten och lägg i deget och baka enligt instruktionerna på förpackningen.
3. När de är färdiga låt de kallna.
4. Smält chokladen i en kastrull. Det går åt ca 150 g. Men det beror på hur mycket glasyr du vill ha. Blanda sen i philadelphian (ca 100- 150 g )
4. När muffinsarna är kalla lägger du på choklad o philadelphia blandningen.
5. Lägg sen på strösslet
6. Klipp lakritsremmar i bitar. Använder du snurrar(som jag gjorde) måste du ta i sär de efter du har klipt de i bitar. Du gör ``bena`´ precis så långa du vill och sätter dit så många ben du vill.
7. Till slut lägger du dit ögonen.

KLART.....

FÖR HALLOWEEN BAKNING

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-10-31 Tid: 11:13:45
I LÅDAN FRÅN KAKBURKEN.SE FANNS MASSOR MED ROLIGA SAKER O BAKA HALLOWEEN BAKELSER MED...


EXTREME COUPONING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-31 Tid: 10:20:44
OM JAG HADE BOTT I USA HADE DET HÄR VARIT JAG...

FÖR ATT SE FLER AVSNITT SÖK PÅ EXTREME COUPONING PÅ YOUTUBE.


NÄR MAN INTE LYSSNAR....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-31 Tid: 09:40:05
..FÅR MAN LIDA...

  Jag är en av de dumskallarna som aldrig lyssnar vad ens kropp säger. Jag förstår ju vad den säger, men jag vägrar o ta in det.
 Två dagar efter förlossningen storhandlade jag, ba tunga matkassor fulla med matvaror. Sen storbakade jag.. Sen har det ju bara fortsatt..burit Tessy hem från dagis, stor städat, bakat.. ja... bara kört på med full fart med andra ord.
 Jag har ju förstått att det inte är så jätte bra för jag har haft jätte ont överalt, men är man dum så är man.
  Några dagar sedan började jag blöda mer o mer för varje dag som gick  tills det började komma färskt blod i går vilket inte ska vara så bra hade jag hört. Blev lite orolig, men eftersom jag inte har någon feber så kan det inte vara infektion. Gick in på vårdguiden i går och läste att när det blir så då har man lyft för tungt och gjort för mycket helt enkelt och mycket vila ska hjälpa. Så hela gårdagen har jag legat och slösat bort hela dagen. Jag har inte gjort nånting alls faktiskt. Känns ovant.
 Gissa om jag fick utskällning från mannen ? Han har ju sagt hela tiden att jag skulle ta det lugnt, men jag har vägrat så jag får väl skylla mig själv. Har för säkerhets skull ringt barnmorskan som skulle ringa upp mig i eftermiddag så får man höra vad hon säger. Hoppas man inte blir utskälld av henne också..


HJÄRNSKADADE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-30 Tid: 05:14:58

  I dag måste man tra tillbaka klockan en timme. Något jag vet om, något mannen vet om, men något barnen inte har förstått. Så i stället  att gå upp klockan halv fem som de brukar(vilket också är tidigt, men vi är vana) gick de upp klockan halv fyra i dag. Så nu pysslas det redan med modellera för fullt. Alexander tittar på och jag äter frukost medans mannen tjatar att vi alla är hjärnskadade och inte fattar att det är faktiskt natt....PAKET GLÄDJE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-29 Tid: 14:33:32
  Nu har vi varit på vår vanliga loppisrunda.
 Min kropp protesterar och tyckte inte alls om det. Jag däremot jublar av glädje. Så mycket fina fynd vi har hittat i dag.
 Nu ska jag packa upp allt och titta vad som gömmer sig i min nyinköpta paket från kakburken.se...Sen ska jag baka halloweenmuffins och åka till Skugaholms spökvandring..HALLOWEEN

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-10-29 Tid: 08:52:47
Dags för Halloween igen. Tror att i år firar vi det likadant som förra året. Och sen ska barnen o jag pyssla o baka massa roligt i helgen och hela nästa vecka för då är det skollov. 
 Har även köpt några nya kostymer till  barnen från Ebay. Det blev en pumpa dräkt för lilla Alex och häxdräkt till Carmen Ly... 

Förra årets Halloween bilder hittar du
HÄR.
Förra årets halloween cupcakes
HÄR.MIN LESBISKA ÄLSKARINNA.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-29 Tid: 08:08:10
  I natt drömde jag att jag hade ett lesbiskt förhållande vid sidan om...Jag var alltså otrogen med en storvuxen kvinna..
 Det är inte första gången jag har såna konstiga drömmar. Efter förlossningen har jag börjat drömma om  allt möjligt. De säger ju att man drömmer det man verkligen vill ha, det man önskar mest i hela världen..Så akta dig MANNEN du kan vara ute fortare än du anar..


KLÄNNINGAR I MASSOR

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-10-27 Tid: 18:40:38
Jag har inte varit på stora loppiset i Örebro i två veckor nu. Har haft så ont i fogarna, i ryggen o magen så jag har inte orkat helt enkelt, men nu börjar det bli bättre så i helgen ska vi nog åka dit igen.
 Men jag har ju massa saker jag har köpt och inte  hunnit o visa er ännu. Som alla dessa fina klänningar till Jessica....

FINKLÄNNING FRÅN HM, 30 KR, KVARTERSLOPPIS I RYNNINGERUTIG KLÄNNING FRÅN HM, LOPPIS I HALLSBERG, 10 KRKLÄNNING , HM, 10 KRKLÄNNING FRÅN MÄRKET BOSSINI KIDS, 10 KRKLÄNNING, ZARA KIDS, 10 KRKLÄNNING LINDEX, 10 KRKLÄNNING LINDEX, 10 KR, LOPPIS I HALLSBERG2 KLÄNNINGAR FRÅN HM, 20 KR STYCK, LOPPIS I ÖREBROKLÄNNING FRÅN SOFT GIRL OCH  MUMIN, 10 KR STYCK, LOPPIS I HALLSBERGMASSA LÄKARBESÖK VÄNTAR

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-10-27 Tid: 15:46:08
  Har pratat i dag med sköterskan som var här o vägde Alex i går. Hon ba inte ens om ursäkt över vad som hade hänt. Sa bara att vågen var dum. Ja skyll på en plastbit som inte kan försvara sig. Nu lät jag elak. Men lite förståelse får hon väl ha att föräldrarna blir oroliga och förväntar sig att de ska kunna lita på BVC personalen...
 Jag vill bara glömma det hela, men samtidigt vet jag inte om jag ska ha henne kvar. Kan jag lita på henne igen ? Kanske bäst o byta till någon annan ?
 Hur som helst har de vist inte tid för oss på fredag så jag fick en tid till tisdag för att åka o mäta o väga lillemannen.
 I morgon har vi i alla fall fått kallelse till audionom för att kolla Alexanders hörsel en gång till. Inte lätt o vara så liten och redan få IG i ett prov. Han får skylla sig själv för att han får at det om igen..
 I dag fick jag även hem kallelse till röntken till 11 november. Då ska de röntka hans fot. Och efter det ska vi träffa plastikkirurgen.
 Så massa läkarbesök väntar oss kommande veckorna, men det blir nog bra tills slut..

BILDER PÅ LILLEMAN NÄR HAN VAR 10 DAGAR GAMMAL... ONE MAN BAND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-27 Tid: 14:20:19

Bernhoft från Norge. En unik one man band...SÅ FÖRBANNAD, MEN LÄTTAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-27 Tid: 05:59:58

  Så snälla ni är som kommenterar o tycker synd om oss här, men det behövs inte. Den enda som ska tyckas synd om är BVC sköterskan som kommer o få en riktig utskällning av mannen på fredag. Henne kommer det bli riktigt synd om...
 Men jag ska börja från början....
  Alexander spyr ut mycket mjölk vilket ingen av mina barn har gjort så det är lite ovant för mig. Men jag vet ju att många barn gör det och det är inget konstigt alls. När BVC sköterskan kom hem till oss i går för att väga och lämna alla dessa informations böcker så berättade jag det för henne för säkerhets skull. Man vill ju vara 100 % säker att inget är fel. Hon berättade då att vissa barn spyr mycket, men det kan också vara fel på hans matstrupe(att den är för trång helt enkelt och tillräckligt mat går inte ner). Men hon påpekade att i såna fall går barnen inte upp i vikt.
  Jag klädde av Alexander och sköterskan kollade på honom hit  o dit och vi la sen honom på vågen. Vågen visade 3200 g. Jag blev helt stum . Har han gått ner ett helt kilo ?
 BVC sköterskan sa att hon tror att han har fel på matstrupen. Hon packar ihop sina saker och säger att vi måste åka in till sjukhus i dag eller imorgon, men hon skulle ringa till mig så snart hon kom tillbaka till mottagningen. Jag blev självklart orolig och visste inte vad jag skulle säga eller göra. Jag ringde manne, som var långt borta med sin lastbil, och berättade vad som hade hänt. Jag var alldeles gråtfärdig o panikslagen. Först det med tån, sen ska vi till audiologen på fredag för han misslyckades med hörsel testet förra måndag och nu det här. Hur många fler  fel finns det på honom som vi inte har upptäckt ännu? Cancer ? Hjärtfel ? Ni vet en mamma i panik kan det där med att måla svarta bilder framför sig.
 Efter första paniken blev jag förbannad på mig själv. Vad är jag för mamma som inte märker att min unge går ner ett  helt kilo ? Vad har jag gjort för fel ?
 När jag pratade med mannen i telefon så tyckte han inte att bebisen har gått ner och ärligt talat hade jag inte heller trott det. Han är ju glad o pigg och såg inte sjuk ut, men sen visar vågen så och man förstår ingenting. Han spyr ju, men han kissar o bajsar också mycket så det där fick jag inte ihop. Mannen lugnade förståss ner mig och sa att om det är fel på honom så fixar de det med en klick och allt blir bra igen.
 Efter 10 minuter ringde BVC sköterskan och sa att vi ska åka snabbast möjligt till barnkliniken. Helst skulle vi vara där redan halv fyra(klockan var halv tre då) och att hon har redan förberett de och skulle de operera honom är det en enkel operation. Bara ordet operation gjorde mig orolig.
 Då ringde jag till mannen igen och han ordnade så att hans snälla syster kom o skjutsade mig och hennes dotter stannade här o var barnvakt åt småtjejerna medans Carmen Ly var hos en kompis. (Stort tack för alla som ställde upp. Utan er vet jag inte vad jag skulle ha gjort).
 Vi var på sjukhus vid halv fyra och fick vänta ca en timme. Satt där i väntrummet, småpratade och försökte inte tänka på allt det där med matstupen o operationer.
 Runt halv fem kom en sköterska och tittade på Alex och sa att han ser ju inte sjuk ut, men att vi tar en vikt att börja med. Så jag följede med henne och klädde av bebisen. Vi la honom på vågen och denna visar 4120(nästan födelsevikten) . Sköterskan börjar skratta och frågar vad har de för våg i Kumla. Hon frågar mig också varför de inte vägde flera gånger om de trodde att barnet hade gått ner ett helt kilo ? Hur ska jag veta det ? Jag var tillräckligt orolig och litade mig helt på BVC sköterskans kunskap. Vi fick också träffa en läkare snabbt som påpekade att om barnet hade gått ner ett helt kilo hade hans skin hängt och det gör det inte på Alex. Hon frågar också varför BVC sköterskan inte tittade på såna tecken. 
 Läkare gjorde en vanlig undersökning på Alex och konstaterade att han ser och verkar friskt samt att deras våg visar att han väger nästan födelsevikten vilket är helt normalt vid 11 dagar gamla bebisar(han hade gått ner till 3800 som 4 dagar gammal så han har ju gått upp till sin födelsevikt nu). Läkaren sa att jag skulle ringa BVC i dag och berätta att det måste vara fel på deras våg eller något annat fel sköterskan gjorde så att de inte skrämmer upp fler föräldrar. Samt att vi skulle åka dit på fredag och ta en vikt på honom där för säkerhets skull och att de har då en vikt på honom med vanlig våg så de kan börja fylla in hans kurva rätt.
 Gissa om man blev förbannad ? All denna oro . Hela eftermiddagen förstört. Alla människor som fick ta ledigt och hjälpa till och för vad ? Skulle BVC sköterskan vägt honom flera gånger skulle hon kanske upptäckt att det är fel på vågen eller om hon tryckte på fel knappar ? Jag borde ha krävt att hon vägde honom en gång till, men jag blev ju så tagen när det visade ett helt kilo mindre så jag fick inte ur mig några ord alls. 
 Jag är förståss lättad och glad att det inte var något fel på honom, men jag har svårt o förstå hur det kunde bli så fel. Hur många barn har sköterskan inte vägt på vågen ? Det måste ju vara massor. Hon måste ju ha erfarenhet av sånt ?
 När vi kom hem från sjukhuset hade jag fått så ont i magen(all oroande förmodligen) så jag la mig på soffan med bebisen och småbarnen. Vi somnade allihoppa redan vid sju vilket inte var  så smart för nu har vi varit vakna  sedan klockan tre för Tessy hade sovit klart.
 Ska nu äta frukost och pussa på min bebis...AKUT TILL SJUKHUS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-26 Tid: 14:45:27
Vi är beordrade akut till sjukhus i dag för det är förmodligen fel på Alexanders matstupe. Gissa om jag är orolig ? Men det skulle inte vara någon problem för det fixar de med en enkel operation sa BVC sköterska. Sedan när är operation enkel när det gäller ens egna barn ??? Vet hon inte att bara ordet operation framkallar paniken hos mig ?


GÅRDAGEN I SIFFROR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-26 Tid: 08:11:38
  Jag har aldrig haft ett barn som har spytt efter den goda måltiden, men lilla Alex lyckas o spy ut den dyrbara mjölken från alla håll. Killen är så talangfull så han kan spy både genom näsan och från munnen samtidigt. Och mjölken , den kan flyga långt....
 I går spydde han på sig själv 20 gånger.....på sin mamma 10 gånger....på min dator 2 gånger...i sängen 5 gånger..på soffan 2 gånger.. babysittern 3 gånger etc..
Inte konstigt då att jag inte hade tid för bloggen med alla dessa klädbyten man skulle göra...

Dessutom lyckades han både kissa(något som aldrig händer med tjejerna) och bajsa på mig... Gissa om man känner sig som en gående toalett ... Men allt det där kommer han få tillbaka när jag är gammal..


VI HAR BLIVIT UTOMJORDINGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-24 Tid: 19:48:26
Hela muppfamiljen var o storhandlade i dag. Bland annat var vi i El giganten för att mannen ville köpa en kabel som man ska ha för att se film och titta på bilder på Tv genom datorn(tror det var så i alla fall).
Vi fick tag på en säljare ganska så snabbt och mannen förklarade vad han letar efter.

SÄLJARE: Hur gammal är datorn ?
JAG : Vet ej. Två år kanske ??
SÄLJARE: Bärbar ?
JAG: Ja
SÄLJARE pekar på en bärbar dator i butiken o visar en uttag på den: Har datorn en sådan uttag ?
JAG O MANNEN TITTAR PÅ VARANDRA  OCH INSER ATT VI HAN INGEN ANING
SÄLJARE PEKAR PÅ EN ANNAN UTTAG: Om ni inte har den måste ni ha en kabel till som ni ska koppla en annan sladd till. Har ni en sån uttag på tvn ?
MANNEN: Det tror jag inte.
SÄLJARE SKRYNKLAR PÅ PANNAN: Men vad har ni för TV då ?
MANNEN: En vanlig tjock TV.
SÄLJAREN STÅR DÄR HELT STUM MED MUNNEN ÖPPEN OCH ÖGONEN HÅLLER PÅ O POPPA UT: Men..men då går det ju inte.

Sen går säljaren  sin väg, skrattar, tittar tillbaka flera gånger, skakar på huvudet och mumlar : Tjock TV haha.. Tjock tv...

Kvar blir vi stående som idioter och känner oss som utomjordingar som har något så antikt och sällsynt som tjock TV.


KRUS-KAVEL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-24 Tid: 12:28:00
  Jag köpte en ny krus-kavel någon vecka sedan för jag hade tänkt o baka stompa bröd och min gamla krus-kavel har försvunnit någonstans. Eller rättare sagt  har jag lagt den i säker ställe. Jag kommer just nu bara inte i håg  var denna säkra ställe är någonstans. 
 Mannen tyckte förstås att det var ju hemskt onödigt o köpa en kavel bara för att baka ett enda bröd. Men jag kan faktiskt tänka mig många andra användnings möjligheter. Som att uppfostra mannen om han inte uppför sig eller .. ok jag kommer inte på fler, men den kommer i alla fall bli använd i uppfostringssyfte många gånger för det är inte ofta mannen uppför sig faktiskt... 3 KILLAR OCH 1 POJKE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-24 Tid: 10:10:00
I sjukhusets väntrum förra måndag...

Vi sitter o väntar för att få träffa en läkare. Efter en stund kommer  mannens  före detta arbetskamrat  till väntrummet med sin nyfödda bebis..

HAN: Men har ni fått en till ? GRATTIS.
MANNEN MIN: Ja då. Hon bara kastar ur sig ungar.
HAN: Vad blev det för något ?
MANNEN MIN: En grabb.
HAN: Så nu har ni 3 barn ?
MANNEN: Nej fyra. 3 killar och 1 pojke...


ALEXANDERS MÅTT

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-10-24 Tid: 08:10:25

Ni har frågat efter Alexanders födelse vikt och förlossningsberättelse. Förlossningsberättelse kommer så småningom. Jag låvar. Och vikten hade jag ju helt glömt bort. Tack att ni påminner en åldring.

VIKT: 4190 G
LÄNGD: 51,5 CM
HUVUD: 37 CM

Så han var en stor pojke trots att magen inte var stor enligt alla kommentarer jag fick överalt hela tiden. Det visar ännu en gång att magens storlek och barnets storlek har ingenting med varandra o göra.UTEBLIVEN FÖRKYLNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-23 Tid: 20:12:44
När mannen kom hem från jobbet på fredagen sa han att han BÖRJAR bli förkyld. Jag var skeptisk för han såg inte ett dugg sjuk ut. För att övertyga mig hostade han två gånger. Ja, ja vi alla vet ju hur det är när män blir sjuka.  Bäst o förbereda sig..
 Så vi var hemma nästintill hela helgen och väntade att han skulle bli sjuk.
 Jag har övat min tycka synd om ansikte. För det är ju jätte viktigt o tycka synd om män när de håller på o dö(läs : är lite förkylda)
  Jag har fått ta tempen på den blivande sjuklingen om o om igen för att man får ju inte missa när han HAR blivit sjuk..
 Jag har fått klappa honom på huvudet och lagt fram filtar i förberedande syfte.
 Jag har gjort allt för att förbereda mig för det kommande katastrofet..den manliga förkylningen..
 Men den där lovade förkylningen som BÖRJADE komma i fredags kom aldrig..

 Män är helt opålitliga. De kan visst inte ens bli förkylda när de har låvat det..


ITALIENSKT LANTBRÖD

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2011-10-23 Tid: 10:39:00
Nybakad lantbröd till frukostbordet är inte alls fel. På söndagar kan man njuta av långfukost och unna sig något extra gott.
 På ÖoB hittade jag finax brödmixar för rabattpris och köpte flera olika sorter. Först provbakade jag den här sorten: ITALIENSKT LANTBRÖD MED KALLPRESSAD JUNGFRUOLIVOLJA OCH MEDELHAVSSALT. 
  Mycket enkel o göra och smakar otroligt gott. Trots att såna brödmixar är ganska så dyra blir det ändå billigare o baka själv än att köpa liknande bröd i butik. Dessutom finns det ju inget godare än varm nybakad bröd med smör på..
 

FINAX BRÖDMIX GER 2 BRÖD ELLER EN JÄTTE BRÖ. Finns o köpa nog i alla mataffärer men var just nu extra billig på ÖoB.JAG KRYMPER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-23 Tid: 08:57:15
I hallen härom dagen...

Carmen Ly står bredvid mig och undersöker mig från topp till tå om o om igen..

JAG: Vad är det ?
CARMEN LY MÄTER SIG SJÄLV MOT MIG: Titta vad långt jag räcker.
JAG: Vad då ?
CARMEN LY mäter sig mot mig igen: Varför är jag nu hit upp  ?
JAG: Ja det kan ju vara för att du växer o blir större.
CARMEN LY tittar på mig medlidande: Mamma du vet väl att man KRYMPER när man blir ÄLDRE...

Den där ungen vill vist inte ha några julklappar i år...


NU KOMMER MAN BLI RUINERAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-22 Tid: 15:58:22
  Några veckor sedan var det fotograf i skolan och på dagis. I olika dagar blev det fotografering av varje barn och sen till sist syskonfotografering. Nu har man fått koden för att kolla o beställa bilderna och jag vet inte vilka man ska ta och vilka ska man lämna. Jag kommer ju bli helt ruinerad för ungarna är ju sååå söta..

JESSICA
TESSY

JESSICA O TESSYCARMEN LYALLA TRELITE ROLIGARE FALUKORV

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-10-22 Tid: 13:32:00
  Trött på vanliga enkla falukorv skivor ? Ja då kan man ju trycka ut lite roligare figurer. Garanterad succé hos barnen.. Och vill man att barnen ska hjälpa till med matlagning så är det perfekt sätt o få de mer engagerad i köket..
Skiv falukorven i skivor , ta fram pepparkaksformar och tryck ut önskad form..stek o ät..

DEN LYXIGA MAMMAKROPPEN 1 VECKA EFTER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-22 Tid: 10:14:10
  När jag fick mitt första barn förstog jag inte riktigt vad ordet mammakropp betydde. Allt var ju borta efter bebisen kom. Magen var platt som en pannkaka redan dagen efter förlossningen, gravid kilorna var borta 3 dagar efteråt och förutom stygnena  där nere och ömmande bröst hade ingenting förändrats. En månad efter förlossningen var det som jag jag aldrig ens hade varit gravid.
 Men så är det inte när man har fött 4 barn. Nu ser man ut som de har glömt förlösa bebisens tvillingbror och skulle man träffa folk som inte vet att man har fött precis barn skulle de nog gratta för de tror att jag är gravid igen.
 När man har fött barn nummer 2, 3 och 4 återhämtar sig inte kroppen efter 30 sekunder. Efter man har krystat ut sitt lilla barn försvinner gravidkroppen och kvar lämnas det lyxiga mammakroppen. Även om det inte känns lyxigt i alla lägen så är det ju egentligen det. Kroppen är  överflödig av allting..hormoner..brösen..kilon..Allting är extra mycket, nästan för mycket.
 Man kan gråta av allting. Bara för att titta på sin söta bebis kan framkalla en gråtattack. Hela livet får en helt annan mening. Man har aldrig sett på livet så klart som man gör när man ligger i förlossnings sängen med sin nyfödda bebis på bröstet. Allt det materiella är oviktigt. Man är oerhört lättad att allt har gått bra och att smärtan är över. Medans man kollar på sin nyfödda klumpen befinner man sig i en lyckobubbla och bryr sig inte ett dugg om de där ljusstakarna man så gärna ville ha eller den där resan man ville åka på. Den där bubblan är dock inte långvarig för sakta men säkert hittar man sig framför dator igen och beställer några söta bebisplagg eller hittar sig själv på IKEA tittande på nya soffan... Om man ändå skulle låta sig själv stanna i den där bubblan och inte bli påverkad av allt annat materialistiskt.
  Att få den där sexiga landstingsböjan på sig är ju fantastisk upplevelse efter förlossningen. Man känner sig halvt handikappad och inser att om si så där  60 år kan detta vara vardag när man inte kan klara sina toabesök själv. 
 Varför kan inte alla åkommor försvinna så snart bebisen är ute ? Foglossningen, den skulle ju försvinna . Eller ? Nej .I stället blir det ÄNNU värre direkt efter förlossningen. Det kan ta månader, år innan fogarna är som de ska igen. Nu när det har gått en hel vecka sedan jag fick lilla Alex kan jag fortfarande knappt gå. Man behöver fortfarande stötta sig mot stolen, bordet, soffbordet för att resa sig. 
 Och dessa eftervärkar. De blir värre med varje förlossning. En hel vecka har jag knaprat  alvedon, en efter en för att klara vardagen. Brösten sväller som ballonger och läcker i oönskade ställen och oönskade tider. 
 Magen, ja den ser ut så här efter en vecka....
 


 Magen känns mjuk o degig och stor som i femte månaden.
Gravidkilona då ? Jag gick nog upp en 17 kilo tror jag. Det mesta vikten kom när jag gick över tiden faktiskt. Det har alltid varit så för mig. Nu en vecka efter förlossningen har jag gått ner 10 av dessa kilon(bebisen vägde ju redan över 4 kilo). Det mesta svettar o kissar man nog ut för man svettas o kissar enorma mängder efteråt.
 Att ha sina gravidkilon kvar efter man har fött är ju stor problem när man ska klä sig. Man kan ju inte ha mammabyxor på sig ? Det känns fel på något vis. Sina gamla byxor är för små och köpa nya känns onödigt och banta är totalt yteslutet. Så då hamnar man där med mjukisbyxor med resår o känner sig så där fin. Tack o låv behöver man inte vara representativ för någon. För mannen ? Man är ju gift.  När kvällsmys har ersatts med frun som sitter o pumpar bröstmjölk och pratar om blödningar är det sista han tänker på sex.
 Att sätta gränser för sin kropp och faktiskt göra bara det som kroppen klarar av efter förlossningen är det svåraste tycker jag. Den här gången känner jag mig helt handikappad. Bara för att bära på en 4 kilos bebis känns som en knivhugg i magen och det gör så ont. Inte tal om Tessy som fortfarande vill bli buren då o då.
  Allt man gör måste man anstränga sig. Även det lilla dagliga som att fixa med tvätt o laga mat kan kännas som man har hårdtränat. Det gör ont i hela kroppen och man känner sig helt slut.
 Mannen frågar mig ofta. Är det verkligen värt det ? Allt det där smärta o besvär varför går jag igenom det där frivilligt ?  Skojar han ?  Titta på underverket så vet ni svaret...LÖRDAGSMORGON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-22 Tid: 09:18:33
Här har vi en härlig lördagsmorgon.
 Jag sitter o ammar bebisen igen, gång nummer 55 i dag.
 Mannen jagar en jätte geting(ja geting i oktober) som snurrar ovanför matbordet. Både mjölkpaket och ljustakar ramlar omkull..
 Barnen, ja de diskuterar om vem som har större tuttar. Tuttar har blivit en het ämne här sedan bebisen kom och småttingarna upptäkte att det  kommer mjölk ur mammas tuttar.
Ja så här har vi det på denna lördagmorgon...


BLIVANDE JULTOMTE

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-10-21 Tid: 21:30:08
  Lilla Alex kommer o bli en liten jultomte till jul...till det har jag köpt en liten tomtedräkt för honom. Men tills det är dags o dela ut julklappar ska han ligga o sova sött...Man vill ju att han ska vara utvilad så att han kan ge mig extra många julklappar..fast den bästa presenten har jag ju redan fått..

FREDAGSMYS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-21 Tid: 20:48:06
  Nu när man har en liten bebis i huset  får fredagsmys en helt annan betydelse igen.  Medans man tittar på tv, dricker kaffe, mumsar på nybakade jätte muffinsar och blädrar i tidningar man inte hunnit o läsa har man bredvid sig en liten bebis som doftar så gott. Hela kvällen går åt bebis sniffande o pussande. Man bor som i en liten bubbla ..bara vi o bebisen..och resten av världen är långt långt borta...JAG SKA OCKSÅ BLI MAMMA SNART..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-21 Tid: 11:44:03
Badar barnen mitt på dagen. Det är lyxen man kan ha när man är hemma med de. Man gör lite som man vill..
 När de är klara hjälper jag Jessica ur badkaret. Hon är inte lika liten längre så det börjar bli tungt o lyfta henne ur badkaret..

JAG: Du börjar bli så stor.
JESSICA tittar på mig och säger så vuxet: Ja, jag vet. Jag ska också bli mamma snart..


NÄR KAKAN TRÄFFAR BARNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-21 Tid: 11:24:02

KAKAN FÖRE TRÄFFEN, VÄLMÅENDE O FIN...KAKAN EFTER TRÄFFEN MED MINA LÅNGFINGRADE BARN, MÅTTLIGT MISSHANDLAD ...GISSAR ATT DE TVÅ SKYLDIGA ÄR JESSICA O TESSYFÖR VISSA GÅR DET BRA.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-21 Tid: 11:18:08
... FÖR ANDRA MINDRE BRA....
OCH KLOCKAN ÄR INTE ENS TOLV...ALEXANDER 1 VECKA I DAG

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-10-20 Tid: 20:03:34
  I dag blev lilla Alexander en hel vecka gammal..
Helt otroligt att det redan har gått en hel vecka. Tiden går alldeles för snabbt.

  Han är helt underbar, vår lilla Alexander. Han är otroligt snäll, söt o alldeles alldeles min...Sitter ofta o tittar på honom helt gråtfärdig och ibland(ganska ofta  faktiskt) börjar tårar bara rinna. Det är underbart o vara mamma.
 Det finns inget viktigare i hela livet än sina barn och det spelar ingen råll hur många barn man har fött. Det är lika speciellt varje gång.
 Med varje barn har vi haft en liten firande första veckan och sen varje månad tills de fyllt ett år. Kanske töntig tradition, men vi vill ha det så.  
 Så i dag fick det bli en kaka med små blåa bebisfötter på och extra extra många pussar åt Alex...HAR BEBISEN INGA FÖTTER ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-20 Tid: 14:55:43
  När vi åkte hem från BB hade Alex på sig den blåa overallen. Jag bar honom i famnen till barnvaktens lägenhet och båda småttingarna sprang till hallen för att möta oss. Jessica tittar på bebisen o säger: Har han inga fötter ???
 Barnens logik är så härlig. Måste man bära en så måste de ju sakna fötter...ÄPPELPAJ MED MANDELMASSA

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-10-20 Tid: 12:28:20
  Första pajen jag bakade efter vi fick vår lilla Alexander var denna äppelpaj med mandelmassa. Den är så god både med o utan glass.DU BEHÖVER: 100 g mandelmassa
                     3 ägg
                     1,5 dl socker
                     3 dl vetemjöl
                     1 tsk bakpulver
                     2 tsk vaniljsocker
                     1 dl mjölk
                     50 g smält bakmargarin
                     ca 5 mellanstora äpplen
                     lite ströbröd

GÖR SÅ HÄR: Ta en skål och lägg i mandelmassan i små bitar.
                      Lägg till äggen och blanda till en jämn massa.
                     Blanda vetemjölet med bakpulver, vaniljsocker och socker i en annan skål
                     Blanda sen ihop ingredienserna från båda skålarna och lägg till smält bakmargarin och mjölk.
                     Ta en pajform och smör den först och sen häll i lite ströbröd så fastnar inte äppelskivorna
                     Skala o skiva äpplen i tunna skivor
                     Lägg en lager med äpplen i pajformen och häll sen över så mycket deg så det täcker äpplena. Sen lägger du på en ny lager med äpplen och sen deg igen. Repetera så länge ingredienserna tar slut.. Det ska vara deg i översta lager.
                     Baka ca 175-200 grader ca 40 minuter. Använder du varmluftsugn går det snabbare.
 
När pajen har kallnat kan du ströa över med floursocker. Servera gärna med glass eller vispgrädde.
Superggott även dagen efter

MISSFÖRSTÅND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-20 Tid: 09:13:47
Jessica i morse ..
Hon springer ut ur vardagsrummet i illfart. Precis som hon hade världens bästa nyheter: Mamma, mamma..Jag hade jätte kul mardrömm i natt. Jag såg att det var massa snö ute och det var JÄTTE ROLIGT..

Den här lilla tjejen har ju missförstått det hela. En mardröm kan väl aldrig vara kul och snö kan ju aldrig vara rolig..Eller ?


SÖTA MÖSSOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-19 Tid: 17:00:00
  Som ni vet så älskar jag virkade mössor. Jag har köpt några till på Ebay, men jag hade ju helt glömt bort att förra året fick  barnen var sin mössa från vår kompis Veronica. De använde sina mössor hela  våren och var så himla söta i de.
Härom dagen letade jag fram mössorna igen och barnen hade de på sig när de gick till dagis. Oj vad mycket beröm mössorna fick. Nästan som att kompisen har en affärside där....

BILDERNA FRÅN VÅR 2011

KETCHUP TUTTAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-19 Tid: 15:37:03

Tessy sprang runt i hela huset i går o sjöng: Jag har ketchup tuttar. Jag har ketchup tuttar.....

Fråga mig inte varför....  Fråga mig inte hur hon tänker där...

Jag har gett upp länge sedan o försöka o förstå  mina barns tankegångar...DET SKA BLI HÄRLIGT MED VINTER ??..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-19 Tid: 12:38:28
NÄÄÄÄ TROR INTE DET....
TYCKER TESSYS ANSIKTE FÖRKLARAR HUR JAG KÄNNER FÖR KOMMANDE VINTER...HEJ DÅ SESAM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-19 Tid: 10:02:05

Många har undrat vad bebisen ska heta. Inte ska han väl heta Sesam hela livet ? har jag fått frågan om. Nej, det ska han inte. Vi är inte så moderna av oss så vi ger inte våra barn namn som äpplen o korvar eller efter teknade Disney karaktärer. Faktum är att Sesam fick sitt riktiga namn redan i maj när vi var i den stora ultraljudet  och fick veta att vi ska få en pojke. Samma kväll låg vi i sängen och funderade efter nam. Bara efter några minuter kom jag på namnet Alexander och mannen godkände detta direkt, men här p bloggen har han ändå fått heta Sesam för säkerhets skull. Det kunde ju ha kommit ut en tjej trots allt.
 Så nu är det hej då med Sesam. Han ska heta ALEXANDER THOMAS VUOLO. Om han blir lastbilschauför kan han kalla sig för Thomas. Blir han stadsminister så kan han kalla sig för Alexander(den store så klart) och blir han DJ ka han alltid kalla sig för ALEX T. Vill han byta kön i framtiden(man vet ju aldrig med 3 storasystrar) kan han ju fortfarande heta Alexander för det används även på kvinnor eller då Alexandra eller Alex...
 Jag kallar honom just nu för BEBISEN vilket är ju begränsad tid för inte kan han heta bebisen när han blir 20. Mannen kallar honom för GRABBEN(och använder en speciell brytning när han säger det, fråga inte varför). Jessica kallar honom för KILLEN. Tessy säger BEBIS o Carmen Ly säger Alexander. Så kärt barn med många namn...

Namnet ALEXANDER ska komma ursprungligen från grekland, men är även en typisk rysk namn. Ska betyda männens försvarare vilket MANNEN min tycker är ju toppen. Någon måste ju försvara honom från oss kvinnor. Han var ju lite ensam här med 4 kvinnor i huset. Sen ska vi ju inte glömma Alexander den stora ..och stor var han när han föddes. Jag trodde mitt underliv skulle sprängas i 1000 bitar..
Namnet THOMAS  har han fått efter sin pappa så klart...
SETT PÅ FACEBOOK........

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-18 Tid: 17:36:44

Är det bara jag som undrar hur man kan ha missat att man har stavat så fel ?NAPP BEBIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-18 Tid: 11:23:06
 Jag tycker att det är så gulligt med napp bebisar. Vet inte varför, men jag bara tycker så. Carmen Ly tog ju napp, men varken Tessy eller Jessica har velat o ha napp vilket var ju skönt i de stundena man annars hade sprungit runt o letat dessa försvunna nappar(för de försvinner ju spårlöst alltid när bebisen kallskriker), men ändå skulle jag ha velat att de hade tagit napp(hur korkad är jag ?Tror jag att jag blir smalare när jag springer runt o letar nappar ?)

Men nu har man fått en napp bebis igen som ligger o syger på sin lilla napp såååå sött..SESAM ÄR INTE COOL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-17 Tid: 18:25:02

På sjukhuset i dag...

Sköterskan tar blodprov från Sesams hand och han bara sover. Inte ett enda ljud från honom.

SKÖTERSKAN är inponerad o säger glatt: Vad cool han är.
JESSICA som står bredvid blir arg: Han är inte COOL. Han är en kill bebis bara.TILL BESIKTNINGEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-17 Tid: 11:25:46
  I dag ska Sesam besiktas en sista gång. Vi får förmodligen även träffa en plastik kirurg som ska titta på hans tår. Läkaren vi träffade innan vi gick hem från BB trodde att de kommer nog operera bort den extra tån ganska så snart, men plastikkirurgen gör kanske en annan bedömning. Eftersom det är tre tår som sitter ihop och den extra tån växer från en annan  tå så kommer han nog ha problem med skor  så det är bäst o göra det innan han börjar gå. Och sen minns han ju inte smärtan heller(om det nu kommer göra ont efteråt) när han är så pass liten.
 Med  11 tår eller 10 spelar ingen råll. Han är lika söt ändå...


FÖRSTA PROMENADEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-17 Tid: 08:04:00
I går tog vi första promenaden med barnvagnen. Det blev inte så lång runda bara lite grann för jag har fortfarande hemskt ont i magen och foglossningen ska man inte ens prata om.
Varför kan inte alla åkommor försvinna så snart man fött det lilla barnet ? Men lite sol fick lilla Sesam i alla fall som är lite gul och måste vistas i solen lite extra mycket just nu.

SMÅTTINGARNA VILL NÄSTAN TRA I SÄR SESAM FÖR DE VILL BÅDA HA HONOM TILL SIN ``LEKSAK ``. SÅ ÄVEN BARNVAGNEN MÅSTE KÖRAS LIKA..HÄLFTEN VAR..
SESAM KOMMER INTE HA DET LÄTT MED SÅNA IVRIGA STORASYSTRAR..


VILKEN SÖNDAGSNÖJJE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-16 Tid: 21:08:45
I morse kom då den riktiga mjölken. Bara någon timme senare var brösten stora som ballongen, stenhårda och färdiga o explodera. Jag låvar hade någon stuckit en nål i de hade jag nog flugit i luften....
 Så fram med bröstpumpen och tömma pattarna. Snacka om söndagsnöjje. 
  Man känner sig som en kossa faktiskt, men jag är van. Har haft extremt mycket mjölk med alla barnen så jag har alltid behövt pumpa de första månaderna sen klarar jag mig utan pumpen resten av tiden. Tycker att det är skönt o amma faktiskt. Förutom i alldeles början innan bebisen har lärt sig o gapa o suga rätt. I början kan det vara riktig plåga med trasiga o blödande bröstvårtor o värkande tuttar. Moderskap är inte alltid så vacker som många tror ...

LATEMANS LUNCH

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-16 Tid: 17:19:23
Med bil tittande och mat handlande blev det tidsprist med lunch så vi tog den enkla vägen ut o köpte en smörgåstårta. De reade ju ut massa för halva priset så det var bara o handla..o äta så klart..Men nu ska jag laga kvällsmaten i alla fall. Man kan ju inte lata hur mycket som helst.


NÄR VISSA VILLE DÖ.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-16 Tid: 13:09:52
Vi åkte  o tittade på en liten minibuss i dag när vi ändå skulle ut o handla.  Mannen hade sett en annons på blocket och tänkte att det skulle ju vara perfekt när vi har si så där 5000 ungar...
 Väl framme ..

SÄLJAREN visar bussen: Ja så ser den ut då...
MANNEN: Jahah. Jag vill ju ha något större än vi har nu för vi har 4 barn.
SÄLJAREN tittar på mig: Och en till på väg ser jag..

Och där ville jag döda honom...DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Men egentligen förstår jag ju honom. Ser man ut som att Sesams tvillingbror har glömts där inne så kan man väl vänta såna kommentarer..

_______________________________________

När vi väl kommer hem och fikar...

JESSICA: Mamma har du en till bebis i magen?
JAG stirrar på henne.
JESSICA: Du har fått jätte stor mage nu. Vad ska denna bebis heta ?
TESSY hoppar upp o ner i sin matstol o säger glatt: JUHOLT......

Uppenbarligen har Juholts namn nämnts alldeles för många gånger de senaste dagarna.

Och nu inbillar vi oss alla en bebis som skulle se ut som Juholt..med mustasch o allt...


VÄRLDENS BÄSTA LÖRDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-15 Tid: 20:40:17
  I dag har man njutit av sitt lilla barn. Sniffat, tuttat och byt grön-svarta bajsblöjor. Sånt tröttnar man aldrig på och sånt är livsfarligt för så kan det sluta att man blir bebissygen på nytt innan ens barn ens har slutat o vara bebis...
 Men lite annat har vi hunnit med i alla fall. Har varit o handlat, hämtat ut jultidnings paketen så Carmen Ly kunde leverera de, lagat mat, tvättat o diskat, bakat äppelkaka och lite annat ...
 
 

  Tack så mycket för alla gratulationen. Ni är så söta. Mannen tackar med och hälsar att allt gick bra. Han hade inte någe ont under förlossningen...
 Nu hör jag att någon liten börjar vakna så bäst o ta fram kvällsmaten för honom annars kan han bli arg. ..

HÄR BARA TVÅ TIMMAR GAMMAL....SESAM GÖR SIN BLOG DEBUT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-15 Tid: 10:28:46
Bilden när vi skulle hem från BB..ÄNTLIGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-14 Tid: 14:49:50
Äntligen utsläppt och nu får vi ta hem vår Sesam. Nu ska vi ta snabbkurs till mannen hur man räknar till fem.


POJKEN MED 11 TÅR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-14 Tid: 10:55:27
Har upptäckt att Sesam har 11 tår. Tydligen missade 2 barnmorskor det och mannen som klädde honom. Jag såg det direkt så snart jag skulle byta på honom. Hur kunde de missa detta ? Och vad har jag gjort/ ätit fel för att orsaka detta ?


ENSAMT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-14 Tid: 04:56:34
Mannen skickades hem över en timme sedan fast han skulle få vara kvar , men tydligen är det inte bara vi som inte har Tv så det blir många nya skattebetalare i dag. Får nu ligga på kvinnokliniken i stället för även BB är full. Kommer få åka hem så snart barnläkaren har inspekterat lilla Sesam. Eller lilla o lilla. Han vägde ju över 4 kilo....


NU ÄR HAN HÄR

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-13 Tid: 23:58:28
Kom ca 15 minuter före elva. Världens sötaste bebis.


NU BLIR DET ÅKA AV

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-13 Tid: 20:15:13
Klockan 20:15 kom första värken och 3 minuter senare nästa. Nu blir det nog åka av


UPPTATERING FRÅN FÖRLOSSNINGEN Del 2

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-13 Tid: 19:55:58
Fick uppläxning från barnmorskan för att sluta skratta så mycket för ctg bältena flyttar på sig. Inte mitt fel. Skyll på mannnen. Det är ju han som får mig o skratta så....Vi har lika roligt den här gången som förra gångena....Har precis ätit min Sub innanhav sa att jag ska skynda på nu så han får äta en macka på landstingets bekostnad. Ska genast säga till Sesam att han ska komma snabbare för pappa vill ha gratis macka.


Upptatering från förlossningen

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-13 Tid: 18:56:24
Barnen är lämnade hos barnvakt och vi har varit på SUbwey o köpt mat som vi tog med oss för förra gången fick man vara hungrig hela natten. Klockan halv sex kom vi till förlossningen. Har precis börjat få mensvärk. Inga riktiga värkar ännu. Ligger med ctg. Undersköterska som tog emot oss var trevlig, men ser ut precis som häxan syrtant från barnprogrammet. Ni vet den där näsan o håret...ska försöka upptaxera , men det är dålig mottagning här så vi får se hur det går


NU KOMMER SESAM

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-13 Tid: 16:55:10
Vattnet gick ca 15 minuter sedan så han kommer nog nu. Ska nu äta tårtan jag har gjort och sen får vi åka in på kontroll. Har pratat med förlossningen och de tyckte att jag kunde åka in på kontroll om Max 2-3 timmar . Men får jag värkar ska jag åka på en gång för mina förlossningar går snabbt och föda i bilen verkar inte så roligt. Hittils inga värkar dock. Om jag orkar så håller jag er upptaterad via iphone


INTE MITT FEL...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-13 Tid: 10:15:20
Mannen har nu varit hemma över en vecka och ska vara det tills Sesam kommer. Att han är hemma och kan bevaka mig är inte alls bra. Nu vet han ju vad jag håller på med på dagarna...
 I går kom två stora paket med UPS. Roligt för mig, men mannen blängde och tittade  frågande..
I dag kom det ett paket med dhl. Mannen stog vid dörren och tittade frågande igen. När jag då hade skrivit på försändelsen och tagit emot paketet stirrar han o frågar: Har du glömt o berätta något för mig ?
 Nej då. Jag berättade ju förra veckan att jag har köpt lite saker från England. Det är ju inte mitt fel att han sov precis när jag berättade. JAG har i alla fall berättat...Det är HAN som inte lyssnade bara...


+ 10

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-13 Tid: 07:58:03

  Som ni säkert gissat så är jag fortfarande i en stycke. Har inte reservdelat mig ännu...
Men kanske..kanske i dag då. Den berömda och ytterst äckliga slemproppen håller på o lossna. Jag vet ju att det kan ändå ta många dagar till, men jag har hittills fått alla barn samma dag så vi får hoppas att det trar i gång i dag då....PÅ VITA HYLLORNA....

......... Kategori: HEMMET
......... Datum: 2011-10-12 Tid: 08:51:26
Medans vi väntar på lilla Sesam håller vi på o fixa här hemma. Man kan bli galen om man inte håller på med något hela tiden. Då sitter man bara o väntar o väntar..Det är bättre o få tankar på andra saker.

På mina VITA HYLLOR.
+ 9

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-12 Tid: 07:42:24
Jahah här sitter man igen då med sin mage och väntar...väntar  o VÄNTAR...
Var hos barnmorskan i går och fick tid till specialistmödravården för måndag klockan åtta. Kändes deprimerande o ta emot denna tid. Ska man verkligen behöva använda den ?
 Men vi hade roligt hos barnmorskan. Hon fick flera skrattatacker och hade svårt o fylla i papprerna. Bland annat erbjöd mannen henne o lyssna på hans mage med...Barnmorskan ramlade nästan ihop av skratt.
 Allt var förresten bara bra.
Symfusmått 37
Blodtryck 110/75
Hjärtljud 154

 Nu ska jag äta klart frukosten och hoppas att någon vill titta ut i dag..eller någon dag över huvud taget..


TILL BARNMORSKAN

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-11 Tid: 12:19:32
Nu ska jag till barnmorskan. Får se vad hon säger. Har ju gått nu 41 fulla veckor + någon dag till. 41 + 6 ska det göras en ultraljud på specialistmödravården fick jag veta förra gången så i värsta fall får man väl gå runt med Sesam i magen en vecka till...


+ 8

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-11 Tid: 04:00:17

Ingen Sesam.
Vaken sedan klockan två. Kan inte sova för någon anledning. Legat i sängen i två timmar och stirrat på änglar.
 Ska nog baka några pannkakor snart o dyka för frukost.NÄR SESAM HAR FEST....

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-10 Tid: 18:09:16
...SER HELA MAGEN UT SOM EN SKIDBACKE...SÖTA BJÖRNAR FRÅN RED KITE

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-10-10 Tid: 14:20:09
    Hittade fin sängmobil från Red Kite på ebay någon vecka sedan och slog till. Passar fint med de prickiga gardinerna  i Sesams rum. 
 Sängmobilen kostar ca 200-210 kr ink.porto. Kommer i originalkartong och är helt ny.


HÄR kan du köpa en likadan  sängmobil. En set med spjälskydd, täcken o lakan från samma serie hittar du HÄR.Funderar på o köpa sängkläderna med , men så länge får det bli
så här i Sesams säng...

TÅRÖGD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-10 Tid: 13:18:40
Tänk på alla som sitter o tycker synd om sig själv och alla som bara väntar att livet ska ta hand om de ...och sen finns det såna människor som gläds av det som livet har o erbjuda och gör det bästa av sitoationen och gör det dessutom med ett stort leende på läppar.....
 


TACK FÖR ALLA SVAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-10 Tid: 08:39:40
Tack för alla er snälla som tog er tid o svara på frågor under denna inlägg. Roligt att det är några av er som orkar o besöka mig varje dag.
 Lyckades för en gångs skull svara på kommentarer också. De som inte har blogg svarade jag under inlägget och de som har blogg lämnade jag svar i era bloggar.
______________________________________________
 Till Madelene. Lyckades  inte lämna kommentar för det krånglade hela tiden. Men jag är glad att du har fått jobb och det kommer säkert gå jätte bra. Tack att du  fortsätter  läsa här.


+ 7

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-10 Tid: 07:09:20
Ännu en dag i paradiset med en stycken monster bebis i magen som vägrar o komma ut.

I går försökte jag skratta ut honom med den här filmen...Det fungerade inte.
Sen försökte jag städa ut honom. Det fungerade inte.
Till slut lagade jag söndagsmiddag. Det enda resultatet blev att köket ser nu ut så här...Slutlig resultat på all denna fixande? Jag har ännu mera ont i bäckenet och i övriga kroppen och Sesam sover fortfarande kvar i magen....


+ 6

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-09 Tid: 07:56:25
Ingen bebis. Jag får väl fortsätta mitt liv som elefantkvinna i dag med.....


MANNEN HAR BESTÄMT SIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-08 Tid: 13:47:00
Mannen sitter o läser tidningen och berättar att en man skulle fylla 100 år och barnbarnet hade frågat honom vad han önskar sig i present. Först hade han velat o åka till månen, men det verkade för krångligt. Sen önskade han sig en strippa och det fick han ...
 Så nu har mannen min bestämt sig. På hans 100 års dag vill han med ha en strippa. Skriv upp det nu så ni inte glömmer... Fixa en stycken strippa den 10 juni 2064...och en stycken ambulans..för strippan..


+ 5

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-08 Tid: 08:34:33
  5 dagar över tiden.
Känner mig inte konstig alls så jag tror inte att han kommer i dag. Den enda nya åkomman jag har fått är att jag har jätte ont i min vänstra stortå(ingen aning varför ). Vem vet. Han kanske kommer igenom stortån då ??
 Mannen har i alla fall satt sin fot ner och sagt att Sesam får INTE komma mellan sju och tio i kväll för då ska han titta på Speedway, men det är nog ingen fara . Jag har ju presenningen...


ALLA KLÄDER SOM VÄNTAR PÅ HONOM....NÅGRA FRÅGOR TILL ER...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-07 Tid: 18:51:35
  Nu är jag lite nyfiken här. Eller ja jätte nyfiken faktiskt. Ni som läser här nästan dagligen är ju inte jätte många, men ni är ju ändå några stycken. Ni vet ganska så mycket om mig, men jag vet ingenting om er. Jag vet ju inte ens varför ni är här. Så nu ska jag plåga er med några frågor. Så klart behöver ni inte svara om ni inte vill och om ni inte vill berätta vem ni är kan ni så klart vara anonyma..

1. Varför läser du min blogg ?
2. Hur hittade du hit ?
3. Är det något du vill läsa mer om ? Något du absolut inte vill läsa om ?

Och sist den viktigaste frågan. När ska Sesam titta ut ??????


GLAD O NÄSTAN STÅLT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-07 Tid: 11:01:59

När lokaltidningen publicerar två insändare som man har skrivit i en veckas mellanrum så blir man glad och en nypa stålt. Det finns kanske ändå fålk som tycker att det jag skriver låter vettigt..ibland..VIRKADE MÖSSOR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-10-07 Tid: 10:13:25
Både Etsy och Ebay är fulla med ursöta virkade mössor. Det säljs mössor i alla möjliga former , mönstrar o färger. Jag vill ha de alla, men man kan ju inte köpa allt. Fastnade i alla fall för en med stora blommor på. Så härom dagen landade den i postådan och Tessy bara älskar den. Visst är hon extremt söt med den ?

Mössan kan du köpa
HÄR. De kostar ca 30-50 kr styck ink.porto beroende på modell.

+ 4

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-07 Tid: 07:19:19

Vräkningen hjälpte uppenbarligen inte. Vad gör man med oönskade hyresgäster som vägrar o lämna ``lägenheten`` ??JAG ÄR KANSKE MED BARN DÅ....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-06 Tid: 18:56:17
Idag. Mannen o jag ligger på  soffan  o tittar på svenska deckare...

JAG: Jag mår illa...
MANNEN: Varför då ?
JAG: Jag misstänker att jag är med barn.
MANNEN skrattar: Är det så ? Ska vi köpa en graviditets test då ?
JAG: Det är nog bäst. Man vill ju inte leva i ovisshet.
MANNEN: Tänk om det visar negativt då..
JAG: Ja då är det nog magcancer och just nu sparkar denna och har hicka.

________________________

PS.kvinnor är inte som oss

mannen


SÅ KAN MAN OCKSÅ GÖRA...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-06 Tid: 15:15:40
  Carmen Ly fick en ros när hon sjöng med kören härom dagen. Hon snittade den så att den skulle vara fin längre och sen satt hon den i vasen så här....Det är nog också någon ny trick för att få blommorna hålla längre antar jag...


VAGGAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-06 Tid: 13:31:33
Bäddade klart vaggan i går kväll. Så nu står även denna i vårat sovrum bredvid sängen o väntar på lilla Sesam.
 I vaggan har båda småttingarna sovit. Mannen köpte den på en auktion ca 6 år sedan för 170 kronor. På undersidan hade förra ägarna skrivit namn på vilka barn som har sovit i den och vi har fortsatt med traditionen...+ 3

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-06 Tid: 07:07:06
Ingen bebis ännu, men nu är fanstyget vräkt. Inte har han betalat någon hura inte. Istället ställer han till med massa besvär o förstör hotellet han bor i. Hela magen ser ut som en avlång vattenmelon ju. Om han inte lämnar sitt rum inom 24 timmar ska jag lämna honom till kronofogden...ATT INREDA ETT BARNRUM..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-05 Tid: 10:24:22
  När man ska få ett barn och denna barn ska få ett eget rum vill man ju sätta i gång och renovera o inreda direkt. Då kommer frågan. Ska man spara, låna eller slösa ?
Alla ska göra precis som de vill och har ekonomisk möjlighet. Men det är två saker jag har lärt mig. För det första växer barnen så otroligt snabbt så att saker måste bytas ut ganska så snart och för det andra är småbarn som små krigare  så det både ritas på väggar och klipps sönder gardiner.
 Sen handlar ju allt om hur viktigt något är. Vill man ha den där barnvagnen för 10 000 kr så köp den, men köp den inte på kredit(som många bebis affärer erbjuder o göra) . Vill man verkligen betala 24 månader för en barnvagn som inte använd efter ett år?
 Väljer man saker för barnrummet ska man nog tänka så här: Är det här värt så mycket pengar och vad får man  för  de pengarna ? För allt du köper för en bebis köper du egentligen för dig själv för den lilla barnet kan bru sig mindre om den åker runt i en Emmaljunga eller har Gucci pyjamas på sig. Det enda barnet vill ha är mat, värme och närhet..och torr blöja så klart..
 Jag är nog både spara o slösa när det gäller både möbler o saker till barnrummet. Om jag verkligen, verkligen vill ha något så köper jag det(i rimliga gränser så klart). Så det har hänt att jag har specialbestält någon fotoram eller lampa. Men för övrigt är jag för att återanvända o spara.
 Att låna saker från vänner o släkt kan också vara bra, men jag är inget för det. Jag tar gärna emot om jag får sakerna , men jag vill inte låna. Bebiskläder kan bli fläckiga, leksaker kan gå sönder och då mår jag hemskt dåligt att någon annans saker har blivit förstörda. Sen kan man ju glömma bort att lämna tillbaka sakerna och kompisen kanske inte vågar o fråga heller så det hela blir pinsamt från båda håll.
 Men att köpa begagnat från diverse håll är verkligen för mig. Jag vill göra om barnens rum ofta så jag vill inte lägga en förmögenhet på möbler o dekorationer. Dessutom finns det ju så mucket fint på blocket o på loppisar.
 En annan sak är att följa Kajsa Vargs ordspråk MAN TAR VAD MAN HAR. Innan du börjar köpa på dig ``nya`` saker titta igenom vad du har i huset och förrådet som kan användas i den nya barnrummet. Jag låvar det finns säkert saker som går o använda. Kanske måla om någon möbel, kanske sy om....De större barnen har kanske växt ur vissa leksaker...

 När jag skulle fixa Sesams rum så tog jag en  tur  i huset för att leta saker som skulle passa i rummet.
Sängen har jag fått från min kompis Jennie. I den har hennes två barn sovit och båda mina småttingar har haft den och nu är det Sesams tur o sova i den.
Vita garderoben från IKEA fick Jessica en gång i tiden, men nu stog det bara där utan att någon använde den för hennes kläder är i kläkammaren sedan ett år tillbaka. Så istället att sälja den fick Sesam ha den i sitt rum.Hus formade bokhyllan har rest runt i alla barnens rum och stog nu där bara och blev inte använd av tjejerna så även denna fick plats i Sesams rum.
Vita korgen hade jag i köket förut, men den passade inte riktigt där. Vita hyllan, gamla barnskor, och ramen med häst hade vi i sovrummet innan.
 Resten av leksakerna o dekorationerna kommer från tjejrnas rum.Även dessa saker kommer från Småttingarnas rum. När jag gjorde om där så blev de här över och nu får Sesam använda de.+ 2

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-05 Tid: 06:15:01
Som ni säkert förstår ingen bebis ännu. Mensvärken försvann så snart jag la mig på soffan och vilade. Somnade redan halv nio så jag såg inte på några premiär i TV i går.
 Nu har jag hemsk bäcken smärta, men annars mår jag bra. Får väl vänta vidare då...


GRAVIDMAGE,VECKA 40

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-04 Tid: 17:47:49
Hemma från Sannamarken och mensvärken har inte alls blivit bättre. Så jag hoppas att det blir dags nu.
Lägger ut sista magbilden från vecka 40. Har inte tänkt o fota magen mer så det får räcka för den här gången.
SANNAMARKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-04 Tid: 14:33:57
Sitter i bilen på väg till Sannamarken. Nu ska det handlas korv och åkas karusell. Har för övrigt hemsk mensvärk så jag hoppas att dagen slutar på BB.


HAMSTRAT...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-04 Tid: 12:48:52

Oj vad jag har hamstrat ihop kläder o annat sött till Sesam som nu bara ligger  vikta o strykna i garderoben och i byrålådor o väntar...
 Jag köper ju alltid kläder minst ett år i förväg så att man kan bara ta fram nästa storlek...

STORLEK 50/56STORLEK 62/68STORLEK 74/80..INTE SÅ MYCKET ÄNNU, MEN DET SKA BLI MER..OCH SÄNGKLÄDER O TÄCKEN...+ 1

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-04 Tid: 08:07:17
En dag över tiden. Dagsräknaren från babystrology.com(längst ner i vänster) har börjat räkna upp dagarna igen. Måste komma i håg att ta bort den.
 Mannen verkar inte tro alls att Sesam kommer o komma för han åkte på långkörning i natt. Jag frågade honom vad som händer om Sesam bestämmer sig o komma och han är långt borta. Mannen klappade mig då på axeln och sa att det var inget o oroa sig över. Han har köpt en ny pressenning så jag kan föda på hallgålvet och behöver inte oroa mig att jag kommer o förstöra golvet. Man är ju förståss jätte oroad om hallgålvet om man börjar föda barn ensam hemma...
 Jag tackar för omtanken kära man, men jag tror att ditt liv är slut om du inte är hemma när vi ska föda barn. Jag har också köpt något nämligen. En ny köksmaskin med extra starka skärblad...


GRAVID MED SESAM, VECKA 40

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-03 Tid: 11:14:56
  Nu är även vecka 40 slut. Sesam är beräknad i dag, men gömmer sig fortfarande där inne. Det känns lite konstigt att man har väntat så pass länge och nu är det max 2 veckor kvar tills man ligger bredvid mig. Fast jag hoppas ju att man inte behöver vänta på igångsättning och att han bestämmer sig o komma vilken minut som helst.
Har mått ganska illa senaste veckan samt foglossningen har blivit värre o värre. Förvärkar är täta ock kommer ofta, speciellt på kvällarna. Har inte alls haft såna förvärkar med andra barnen, men sen har jag ju aldrig varit gravid med en pojke heller.
 Nu är det bara o vänta o vänta..Känner mig som en tickande bomb som kan explodera när som helst... TICK..TICK...

_______________________________

FRÅN GRAVID.SE

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.


Ungefär 6 - 12 veckor efter förlossningen brukar man träffa sin MVC-barnmorska för efterkontroll. Du ringer själv och beställer tid. Fundera gärna på om du behöver någon typ av preventivmedel, om ni inte vill ha barn tätt! Amning är inget hundra procentigt skydd.


 
 

 

 
 
 


MERA KLÄDER TILL SESAM

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-10-03 Tid: 09:51:00
Medans jag väntar fyller jag på med ännu mera loppisfynd i Sesams garederob.

TRÖJOR FRÅN MY WEAR, NEXT, PIPPI, KAPPAHL MM, 10 KR STYCK, LOPPIS I ÖREBRO

LINDEX OVERALL, 5 KR, LOPPIS I ÖREBROBJÖRN PYJAMAS CARTER´S, EBAY FYND FÖR 10 KR
PYJAMAS OCH MÖSSA PRINCE CHARMING, EBAY FYND, 10 KR IHOP
MÖSSA MED KANIN PÅ, FIXONI, 5 KR, LOPPIS I ÖREBRO
VIT MÖSSA, LINDEX, 10 KR, KVARTERSLOPPIS I KUMLA
BLÅ MÖSSA, GEORGE, EBAY FYND, 5 KR
DISNEY STRUMPBYXOR, 10 KR, LOPPIS I ÖREBRO
2 STYCKEN GEORGE PYJAMASM, EBAY FYND, 10 KR STYCK2 PYJAMAS FRÅN DEBENHAMS, EBAY FYND, 10 KR STYCKGEORGE & MARKS AND SPENCER PYJAMAS, EBAY FYND, 10 KR STYCK
 


BLÅ RANDIG MÖSSA, BABY MAC, 5 KR, EBAY FYND
RÖD RANDIG MÖSSA, KAPPAHL, 5 KR, LOPPIS I ÖREBRO
BLÅ RANDIG PYHAMAS FRÅN MÄRKET  TU, EBAY FYND, 10 KR
RÖD PYJAMAS EARLY DAYS, EBAY FYND, 10 KR
PYJAMAS MED BILAR LITTLE ME, EBAY FYND, 10 KR

O DAGAR KVAR

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-10-03 Tid: 09:13:46
Var är Sesam ???


BLANDFÄRS ÄR VI ALLIHOPPA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-02 Tid: 15:15:52

Varje människa är som blandfärs, 50 % NÖT och 50 % SVIN.
Fast idag är jag nog 90 % NÖTLOPPISFYND TILL KÖKET

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-10-02 Tid: 12:07:00
  Det var ett bra tag sedan jag visade några andra loppisfynd än bebiskläder, men livet har kretsat ju den senaste tiden just runt denna varelse som inte vill komma ut.
Men här kommer i alla fall några loppisfynd till köket.

VACKER SKÅL, LOPPIS I HALLSBERG, 5 KR6 GLAS ELLER LJUSTAKAR , KOMMER FRÅN IKEA, KVARTERSLOPPIS I KUMLA, 10 KR IHOPDOFTPINNAR MED HÅLLARE, INDISKA, KVARTERSLOPPIS I KUMLA, 5 KR IHOPFINBESTICK, 24 STYCKEN, LOPPIS I ÖREBRO, 80 KRNY FORM MED STEKSPADE, FACKELMANN
PAJFORM, NORDKÖK
2 STYCKEN FISKARS OSTHYVLAR
ALLA KÖPTA PÅ KVARTERSLOPPIS I KUMLA, 50 KR FÖR ALLT IHOPDAGENS HOROSKOP

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-02 Tid: 08:51:43
Läste precis mitt DAGENS HOROSKOP : Gruppaktiviteter står i fokus. Alla är på gott humör. Det verkar som du står för mycket av glädjen. 
 Betyder det att vi ska få barn i dag ? Att föda barn är väl gruppaktivitet. Det blir ju diverse barnmorskor som ska glo i mina privata delar då. Och vad kan vara mer glädjerikt än att få ett barn ? Dessutom är två av mina 3 barn födda på söndag så oddsen är ju ganska så goda...


IDOL JURY NÄST ?...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-01 Tid: 21:38:00
Hela veckan har vi kollat på Idol. Ja, så tragiska är vi . Inget liv här inte.
 Hur som helst är alla deltagare så duktiga i år. Varje dag när det har varit röstning har jag haft rätt om vilka som går vidare. Kalla mig synsk eller extremt kunnig(hahah). Så nu borde jag ju få anställning på Idol. Visst våre det roligt om jag skulle sitta där varje fredagskväll o bedömma nya Idolerna? Jag tror att Alexander o jag skulle komma bra överens...
För övrigt tycker jag att Idol i går hade ingen spänning på slutet. Trodde någon på fullaste allvar att kebabkungen skulle gå vidare ? TV 4 kan inte alls det med kliffhangers...

LÅTEN SOM KEBABKUNGEN SJÖNG PÅ MÅNDAG...HÄRLIGASTE HÖST DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-01 Tid: 14:26:42
Vilken härlig höst dag  i dag. Varmt som tusan ute.
Känner mig inte så jätte trött trots att jag  bara sov 2 timmar inatt. Det är nog solen som gör en så pigg o glad.
 Loppislördag är avklarad. En hel del fynd blev det. Ingen katt fick jag dock.
 Nu ska det bli paj o kaffe. Sen ska jag tvätta fönster och baka en jätet citron paj till kvällen.....NU MÅSTE JAG KÖPA EN KATT....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-10-01 Tid: 09:30:40
Bebisen kommer inte. Har varit vaken hela natten och inte kunnat sova alls. Bebisen kommer alldrig o komma. Aldrig.
  Så nu har jag bestämt att vi måste köpa en katt i dag. Hon kan bo i vaggan så kan jag ta hand om henne. Så måste det bli. Katten kommer o bli min nya bebis. Vart köper man en katt förresten  ?
 Fast mannen har nu lärt Tessy o säga MJAU MJAU och säger att hon får ju också plats i vaggan så vi behöver ingen katt. Dessutom går nu Tessy på alla fyra och viftar med sin osynliga svans.....

Till Gabriella