TACK SNÄLLA NI

Livet just nu / Permalink / 4
Först o främst måste jag tacka alla mina trogna och snälla läsare som kommer tillbaka varje dag och tittar in trots att jag inte har upptaterat i över en vecka. Och sen är ni så otroligt snälla i era kommentarer ni lämnar. Vad lyckligt lottad jag är som har ``träffad`` så snälla människor här i bloggvärlden.
 Jag låvar o förbättra mig när det gäller upptateringar. Men ni ska veta att jag har inte haft det lätt. Det har varit riktigt synd om mig ska ni veta. Jag har mått så illa så i vissa dagar har jag inte ens rest mig från soffan. Det har gått ibland flera dagar utan dusch(hur äcklig är inte jag) och det gick ibland till o med flera dagar innan jag visade tandborsten för mina tänder. Bara tanken o stoppa något i min mun gjorde mig kräkfärdig. Jag lovade mig själv att efter Sesam kommer jag aldrig mer vela bli gravid. Jag LÅVAR O SVÄR MANNEN aldrig mer(och jag håller inte alls fingrar i kors ).
 Alla lukter var hemska och all mat var äcklig i flera veckor. I vissa dagar kunde jag äta en tomat och i andra tagar var det enda jag fick ner lite saft och en torr knäckemacka. Men nu har jag fått Lergigan utskrivet så jag har fått äta några dagar nu. Vet ni hur gott det är med mat. En ost smörgås är rena rama himmelriket. Kött o kaffe kan jag fortfarande inte få ner för någon anledning.
Men Lergigan har sina nackdelar. Den är som en dråg. Man blir så trött av den så man kan somna sittandes. Dessutom blir man yr när man reser sig och hemst törstig blir man, men allt är bättre än att må hemskt illa. Men man vet ju inte hur man kommer o må om några dagar. Jag hoppas ju att jag kommer o må bättre o bättre för var dag som går...
 Ont i ryggen o magen har jag fortfarande. Vi var ju inne i kvinnokliniken fredas och det tog hela två läkare för att konstantera att Sesam verkar ha växt till sig och mår bra. Ja, just nu i alla fall sa de, sen finns det ju inga garantier, men det finns det ju aldrig. Vi ska  göra en ultraljud i vecka 12 så de får se efter Sesam ordentligt så vi får väl vänta o se. Jag ska lämna blodprov nu på fredag så de ska leta efter sjukdomar och annat trams. 
 Annars då ? Jag måste erkänna att jag vet inte mycket om vad som händer i världen just nu. Jag har bara umgåts med min soffa och täcke nu i ca 4 veckors tid så resten av världen har levt sitt eget liv utan mig.  Jag känner total abstinens från blogvärlden och längtar så o orka besöka alla mina bloggvänner, men än så länge får det vänta..kanske imorgon orkar jag..
 Mannen har försökt o vara hemma så myucket det går för att hjälpa till och han har nu tagit ledigt hela den här veckan för att ta hand om mig och bygga kök. Så vi borde ha ett nytt kök till slutet av veckan om allt går bra. Jag hade ju tänkt o måla träväggen själv, men nu får han göra det för jag har inte orken just nu. Det är bäst att han gör den rätt annars kan det sluta illa för honom...
 Nu ska jag lägga mig igen för en liten stund och sen får det bli en liten åktur till apoteket för min alvedon förråd börjar bli tom.
Pus o kram till er lyckliga som mår bra..Jag är såå avundsjuk

VÅRT KÖK NU. FINT VA ? VI TÄNKTE ATT DET FÅR BLI LITE BOHEMISKT ....

EN KORT INLÄGG FRÅN DÖDSBÄDDEN

Livet just nu / Permalink / 11

Nä vad gulliga ni är som efterlyser mig. Nej, vi är inte döda..jag är inte död, men nära på . Jag har varit så himla dålig sista tiden så jag har bara inte orkat o öppna datorn. Har bara legat o hoppats på snabb död.
Mellan illamående och smärtor har det inte varit så mycket annat. Jag har haft tyr så mannen har varit hemma mycket så han har kunnat o ta hand om barnen medans jag har legat på soffan. Ni ska veta att det är riktigt synd om honom nu. Han tar hand om barnen, städar och lagar mat. Han har förvandlats till en riktig hemmafru alltså. Men ni ska veta att det går inte ett enda dag utan att han försöker o få mig förstå att det här ska inte bli någon vana. Så snart jag blir bättre skulle han kedja fast mig vid spisen igen. För sig blir barnen glada för det. Mannen är ju gullig o försöker , men maten han gör har fått ikke godkänd mer än en gång. Vi kan nog säga att 90 % av gångerna tittar barnen på honom som han inte våre klok när han säger att de ska äta en svart pizza(tydligen är det svårt o värma upp en frysen pizza) eller potatismos gjord  av pulver....Mannen säger att jag har skämt bort familjen med god mat så oavsett vad han kommer o laga vill barnen inte äta. Konstigt va ? Vem vill äta svart pizza ? Men i går åt hela familjen..pizzerian lagade maten.
 Men nog om maten. Ni vill nog veta hur det gick i kvinnokliniken i går. Jag hade varit jätte orolig och när läkaren gjorde ultraljudet så såg jag ingen bebis först. Jag blev så ledsen och började nästan gråta. Men då hittade läkaren bebisen och visade oss hur Sesams lilla hjärta slog. Jag blev så jätte glad. Ja, tills hon sa att hon observerade att det var för mycket fostervatten(vattensäcken Sesam ligger i var för stort i jämförelse med Sesams storlek). Det kan vara massa anledningar för det. Sesam kan ligga så att läkaren inte kunde mäta rätt, det kan vara så att det är fel på Sesam så det blir ett missfall och det kan också vara att det finns missbildningar på Sesam. Så det är bara o vänta o se. Vi fick ett nytt ultraljud för 25 februari för att mäta Sesam o vattensäcken och sen ska vi göra en ultraljud i vecka 12 igen för att  kolla om det finns några missbildningar på Sesam. I ena sidan är jag glad att vi har sett en tickande hjärta, men på andra sidan har jag nu haft mardrömmar om bebisar utan hjärna(vilket för sig våre kanske inte så konstigt på tanke att Sesams pappa inte har något)och bebisar utan ögon och armar...
 Mannen bara skrattar åt mig över min tjat om enögda bebisar. Han är helt övertygad om att allt är bara bra. Han är alltid så glad o positiv så det håller mig lite lugnare annars skulle jag nog börja drömma om att Sesam är en zombie...
 Oj nu blev ju inte inlägget så kort ändå. När jag börjar babbla kan man inte få stop på mig.. 
Tills jag börjar må bättre kommer jag kanske inte blogga varje dag så oroa er inte. Jag är inte död. Sån tyr har jag inte. Jag får ligga här o plågas av illamåendet några veckor till..
 
 

Till top