NU ÄR DET KLART

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-31 Tid: 22:19:00
JAG HAR JU LÅVAT FÖRE O EFTER BILDER PÅ VÅR BYGGE. SÅ HÄR KOMMER DE...

Jag har inte haft tid o blogga, tid o svara på kommentarer eller knapt tid o andas. Varje ledig sekund har gått åt bygget. Vissa läsare har tröttnat att jag inte upptaterar så ofta och har förvunnit andra har stannat kvar och jag är tacksam för det.
Men nu är vår kära bygge klar. Har målat den sista i dag och det som är kvar ska byggarna fixa efter semester.
 Nu tar det ett bra tag innan allt är fixat och vi har flyttat in i den nya delen av huset. Jag låvar att jag kommer o lägga ut nya bilder senare, men jag varnar det kan ta tid.

SÅ HÄR SÅG DET UT 1 JUNI.OCH SÅ SER DET UT IDAG.
VÅR NYA VARDAGSRUM/LEKRUM PÅ 35 M2
NY HALL
NY KONTOR PÅ 15 M2Så där ser det ut. Det tar tid innan vi hinner o flytta in o fixa allt i ordning. Det är en del kvar o handla och uteväggen är kvar o måla, men det har inte varit väder för det.
Jag måste erkänna att jag är inte riktigt nöjd med byggarnas arbete, men det får jag ta med de när de kommer hem från semester.
 Vi har renoverat ju tidigare flera gånger, men aldrig så stort. Den här gången la jag märke till en sak, men det får jag ta senare för just nu orkar jag bara inte. Jag tror jag har ont till o med i ögonfransar.
 Sitter o njuter just nu av en kopp chai latte och sen har jag flera hundra jobb emajl o svara. Ingen lust alls, men någon måste ju betala för e.ons firmafester.
 Hoppas ni har fått en trevlig fredag. Ni har säkert fått mysa, titta på film etc.. Och vad har jag fått o göra  ? Måla, bära grejer o jobba.. Men jag är inte bitter. Inte alls.


GRATTIS TESSY-7 MÅNADER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-31 Tid: 09:05:09
I dag fyller Tessy 7 månader. Helt otroligt vad tiden går fort. Det känns som  det var i går när hon födes den 31 december. Redan då var hon envis och ville inte vänta tills nästa år. Hon ville ju se fyrverkerier så klart.  Och vilken ära o ha hela landet skjuta fyrverkerier när man fyller år. Det är väl bara kungligheter som får ha det så lyxigt.
 Den senaste månaden har hon lärt sig massor av nya saker. Hon kan sitta korta stunder , hon kan stå med raka ben när man håller i hennes händer, hon kan vända mot alla håll och hon försöker o krypa. Hon har också upptäkt leksaker och att man kan trycka på knapparna för att få de låta.
 Vi ska till vårdcentralen nästa vecka, men jag tror hon väger över 8 kg och är ca 74 lång. Väldigt stor när man jämför med mina andra barn. Carmen ly var 69 lång när hon var ett år och vägde 7,9 kg.
 I dag ska vi fira och ha tårta och gott o äta. En utmärkt anledning o skylla på kalas föratt äta tårta. Man MÅSTE ju när någon fyller.

VITT, VITT OCH ÄNNU MERA VITT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-30 Tid: 22:28:42
I dag har jag haft precis 10 minuter ledigt tid o sitta. Och vart har jag fått spendera de ? Jag har lyxat mig och fått gå på toaletten.
Första delen av dagen har jag jobbat som en tok och sen har vi städat efter byggarna. Barnen har så klart hjälpt till. Man ska väl säga att de har försökt o hjälpa till.
 Sen har vi slipat och målat tills vi kännde att vi hade tappat förståndet. Det enda jag ser just nu framför ögona är hur rollen med färg går fram o tillbaka. Vad tror ni att jag kommer o trömma om i natt ? Vitt golvfärg så klart.MOGET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-30 Tid: 22:07:28
När man har spenderat nästan hela dagen för att måla och har inte sett något annat än vitt färg kan man få en mindre hjärnskada och resultatet blir....

OCH JAG SKA VARA VUXEN ?


HAR DU PROVSMAKAT ?

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2009-07-30 Tid: 14:21:40
Nu har vi provsmakat även LIDLS pannkakor i flaska. Måste erkänna att även de var goda. Har ni provat de ?30:E JULI DRÖMMARNAS LIV

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-30 Tid: 09:49:22

I dag är jag ensam. Barnen är hemma , men inga andra vuxna är här. Inga byggnads arbetare, elektriker, vänner eller annat löst folk. Jag är en person som inte tycker om o vara ensam . Speciellt på nätterna när stora bovarna kommer ut och E.ON har firmafest. Men i bland känner man att det blir för mycket. Man känner att man inte hinner med allt man skulle. Och får man gäster då är det ju svårt o gå och börja diska eller jobba. Man vill ju inte vara otrevlig. Och sen är det ju roligt o få gäster. Det är roligt o träffa folk som är lik en eller har samma syn i livet. Så man vill ju umgås med de. 
 Men tiden räcker inte till och man undrar ju varför det är bara 24 timmar i ett  dygn och varför behöver man sömn ? 
 En klok kvinna sa en gång att vi måste sova för att kunna drömma på nätterna. För att kunna leva vår DRÖMMARNAS liv måste vi kunna drömma. 
 Lämna disken var den är, jaga inte damrotter. Umgos o dröm . Dröm o lev dit liv i lycka. Och glöm inte o SKRATTA !


 HALLO HERR JOHN BLUND ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-29 Tid: 22:40:15
... du har glömt vårat hus. Hur ska mina barn nu somna ?
Det enda som har hänt är att jag ser allt i svartvitt, men barnen såver ju inte.Så trötta mamman kan inte gå och lägga sig.
 Det är känstefel o missa ett hus med småbarn i. Jag ska ringa till din skef om du inte fixar problemet  genast. JAG VÄNTAR....


BEVIS NR:1 SER HON TRÖTT UT ?BEVIS NR. 2  DE HÄR SOVER JU INTE HELLER SOM DU SERFARLIGA STRÅLAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-29 Tid: 17:32:38
Vi satt i bilen och åkte till BAUHAUS för att köpa utelampor, bilstereon spelade en skiva med dansbansmusik(MANNENS favorit-suck och morr).
Plötsligt säger  Carmen Ly : ``Sänk ljudet !!``
`´Varför det ?`` undrar mannen
 ``Det kommer farliga strålarna när musiken spelar så högt``svarar hon.
Ahah så nu vet jag var det farliga strålarna kommer ifrån som har gjort henne tokig. De kommer från mannens dansbandskiva. Och jag måste faktist hålla med henne för dansbandsmusik är verkligen inget för mig.


JESSICA= FRUKOSTFLINGOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-29 Tid: 13:08:56

Thomas bad Carmen Ly o ta ut Jessica från bilen medans vi tar in matkassar. Carmen Ly tar då ut en paket flingor och går in i huset. Ja, jag förstår ju att de är väldigt lika så det är rätt o ta fel.

JESSICA ?


OCH VEM ÄR DEN DÅ ?

NU GÅR STRÖMMEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-29 Tid: 09:20:42

VI SES OM 4 TIMMAR29:E JULI EN SOLIG DAG...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-29 Tid: 09:14:32
Det känns som  ÄNTLIGEN är det en solig dag på väg. Ja, just nu är solen ute i alla fall. Och vad är ännu mera märkvärdigt är att jag har kommit ur sängen. Ingen träningsvärk. Jag kanske ska bli byggnadsarbetare ? Ja, de behöver väl folk som kan passa tider och som gör jobbet klart i tid. Någonstans måste det ju finnas duktiga byggarna, men vi har aldrig haft tyr o träffa de. 
 Som i går när elektrken skulle komma klockan sju. Vi väntade 4 timmar innan de dök upp och sen hann de inte färdigt så elcentralen ska de byta i dag.
 Själva bygget skulle ha  tagit 2 veckor, men nu är vi i vecka 10 och det är inte färdigt ännu. Jag är så himla missnöjd. Vi har nu tagit saker i egna händer och målar allt själva. Kan inte säga att det har blivit sämre resultat. Vi okunniga vanliga medborgare verkar vara lika duktiga som de urkeskunniga.
 Så jag funderar på o bli byggnadsarbetare . Vad tycker ni ?
Eller är det bara vi som har haft otur ?
_________________________________

JESSICA igår. Hon var så tröt så hon gick till halen  o satt sig i Tessys bilbarnstol och somnade i den. Hon snarkade så det hördes till köket. Hon sov hela 2 timmar. Verkligen ovanligt för henne. Resultat-hon var vaken till klockan tolv i går.SOVDAGS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-29 Tid: 00:23:17
Alla ``parasiterna``sover redan. Bara jag, slaven, som jobbar. Det är bäst o gå o lägga sig.
Oj, vad jag kommer o ha träningsvärk imorgon. Har varit o lagt kvistlack på kontorsgolvet i dag och mannen har målat golvet. Ja, imorgon kommer vi bli ett fint pensionärs par. Hur vi kommer o lyckas tar oss ur sängen är väl en bra fråga som jag kanske kan svara imorgon...


JOBBIGA DAGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-28 Tid: 23:18:46
I bland är det bara så att vissa dagar är lite jobbigare än andra. I dag har varit en sån dag.
Jag tror Carmen Ly har fått panik för att alla kommer hem från semester och det betyder att skolan börjar snart. Hon har pratat mycket om förra året och mobbarna. Hon har gråtit och jag har tröstat. Det är mycket hon håller inom sig. Varför måste välden se ut som det gör med orättvisor, krig och allt annat som man skulle så gärna ta bort.
 Men så är väl livet med sina motgångar och sina uppgångar.
 Och imorgon är en bättre dag. Det är jag säker på.


VAR ÄR MANNEN ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-28 Tid: 21:51:50
Ibland hittar man inte MANNEN. Det verkar så att han gömmer sig från oss kvinnor. I dag fick jag grilla för MANNEN gömde sig på soffan. Resultat -svart kyckling filee. Han får skylla sig själv.Man kan ju inte lämna en så viktig  jobb åt en kvinna . Det vet han väl. 
I bland gömmer mannen sig i garaget och säger att han ``jobbar ``med något.. Vad ska han göra nu när vi har tagit bort garaget ? Stackaren måste hitta på något nytt.
I bland gömmer mannen sig faktist någon annantans när han har sagt att han ``köper``mjölk. Det kan vara så nära som grantomten. Jahah glömde du vart affären ligger ? Jag kanske ska rita en karta.
Och i bland som sista utväg åker de till jobbet och gömmer sig där. För visst behöver de gömma sig från oss kvinnor och från våra barn. De stackarna behöver ju vila upp sig från skrikiga ungar, fruar som har PMS,har gravidhormoner eller är almänt tokiga. Och visst är det synd om de. Speciellt synd är det om min MAN. Han har 4 tjejer i huset. Ja, han behöver i bland gömma sig från oss. Men det är inte lätt o göra det alltid. För oftast hittar vi honom och då blir det straff. Det blir pussar o kramar och det görs allt för att stackaren inte ska se på veckans höjdpunkt, SPEEDWAY.
Ja, det är synd om dig min älskling: SÅ SYND. Men nu är du fast och vet du vad det värsta är att du älskar oss ändå...

ps.
Snart är semestern slut och jag får äntligen semester på riktigt på JOBBET. Utan hysterisk familj. Jo jag älskar mina tjejer men det blir lite mycket ibland.
mannen


MIN NYA MODE BLOGG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-28 Tid: 11:43:52
Så här kommer min första inlägg som modebloggare..
HÖSTENS MODE ..KÖP DEN.UPPDATERING om inlägget

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-28 Tid: 11:26:47
Tarja du har så rätt så när du säger att MAMMA är ingen ålder, det är något man bara är.
 Så rätt sagt.

Hon som har skrivit inlägget verkar ha blivit lite arg på mig. Jag har inte sagt att hon säger att unga föräldrar är sämre. Det var något jag försökte o förklara att de inte är. De delarna i texten när jag visar till hennes inlägg då har jag skrivit HON säger eller i HENNES inlägg.... inget annat.

Och konstigt nog är det en faktum att så kallade unga föräldrar som vill skaffa sig barn är de popläraste bloggarna. 15 och gravid med tvillingar, 17 år och trebarnsmamma(mamma beckan)etc.. de har tusentals läsare varje dag. De har velat o skaffa barn. Även om man har blivit gravid per missdag, i denna stund man bestämmer o behålla barnet vill man ju ha den . Eller har jag fel ?
Vi läser om deras liv och deras läsarantal ökar o ökar. Varför det ? Är det att vi är så facinerade över det att de klarar av det eller är det att läsarna förväntar att de ska misslyckas ?
 Jag själv ser ingen skillnad på en ung mamma eller en lite äldre mamma. Det viktigaste för mig är hur hon är som person.

 Vill bara inte att någon ska få trycka ner unga föräldrar. För det är faktum att måga gör. För det är mycket lättare o kritisera än o räcka en hjälpande hand.
 Men man ska väl bara blogga om mode och skönhet. Man får väl inte tänka annorlunda.Jag får väl smiska upp mig själv ikväll...
Så en ny modeblogg är på väg ...


28:E JULI ``FAFFE``

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-28 Tid: 08:41:21
God morgon till er. I dag regnar det, IGEN . Börjar bli väldigt trött på detta höst väder.
Vi har ätit frukost. Jag och mannen har druckit kaffe och Jessica har druckit faffe(mjölk i kaffekopp). Faffe är hennes favorit dryck. För bara mjölk i en glas är inte alls samma sak. Det ska vara faffe och inget annat. Hon är stolt när hon lyfter upp sin kopp och dricker. Fin mjölk mustage får hon också. Barnen är så roliga när de försöker o härma oss vuxna.
 I dag kommer elektriken och byter elcentralen. Så vi blir i mörker för flera timmar.
 Ingen el= ingen internet.
Hur ska jag överleva detta ??

ps
Passa på och ta hand om din man han skulle uppskatta lite masage och omtänksamhet.
Eller åka och titta på ny bil åt pappa.
mannen
NYTT TILL NYBYGGET

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-27 Tid: 22:38:25
Nya vita lampan som jag fyndade på loppis i helgen för 150 kr. I morgon  ska elektriken hänga upp den. Håppas det blir fint. Nu saknas det bara en soffa då har vi allt till nya vardagsrummet. Vi får väl sitta på gålvet så länge. Tyr att man har mjuk rumpa. Det är värre för min stackars undernärda man.
De fina trä låderna fyndade jag på NORDISKA för 70 kr. Påminner gamla socker låder. Vi ska ha de i hallen för mössor o vantar. En till varje barn.
 Klähängaren är köpt på La REDOUTE för 119 kr över ett år sedan. Har köpt två likadana. Packade upp de först i går.

Vad länge jag har väntat på det här.. Nu börjar drömmen äntligen bli sann..I helgen flyttar vi in...
VAD KOSTAR DU DÅ ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-27 Tid: 22:09:21
Jag har jobbat och prismärkt saker hela kvällen. MANNEN la prislappar på Tessys panna och tyckte han var så fyndig. Ja älskling du är jätte duktig, men du glömde o prismärka henne.VAD LEDSEN JAG BLIR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-27 Tid: 21:48:28

Såg att en ny blogg har kommit på första plats i föräldrabloggen och jag kikade då inne och läste hennes inlägg om unga föräldrar(TILL INLÄGG).
Jag blev faktist lite ledsen när jag läste det och en aning upprörd.ja ni borde ha lärt det redan att jag blir det över såna saker och kan inte hålla käften. Håller med att man är kanske ung när man blir gravid när man är 15 år gammal, men på något sätt går det ju bra i de flesta fall ändå. En 15 åring  är inte en sämre mamma bara att hon är 15 tycker jag. En 20, 30 eller 40 åring mamma kan också vara oansvarig, missbrukare eller misshandla sina barn.
  Nu är jag en gammal häxa, men en gång i tiden var jag en ung mamma. Jag hade jobb, hade flyttat hemifrån redan 2 år tidigare och längtade efter en komplet familj. Jag var världens lyckligaste när jag fick min första dotter. Nej jag har inte fått o utbilda mig högt, men det är en medvetet val för om jag skulle ha velat skulle jag ha gjort det. För bredvid barn kan man också studera. Speciellt i Sverige när du kan ta studeielån och har möjlighet o ha barn på dagis.
Enligt henne missar man massor när man skaffar barn i unga ålder. Vad missar jag då ? Missar jag o sitta på krogen och supa skallen i småbitar. Nej, absolut inte. Inte att alla unga festar, men enligt henne missar man ju något..
Resa ?? Ja visst men det går lika bra o resa med barnen.
Så vad är det jag har missat ? Ingenting tycker jag.
 Det sägs att när man är ung kommer förhållandet inte hålla. Nej, kanske inte det. Men enligt statistiken kommer det förmodligen inte hålla om man är äldre heller. Statistiken över skilsmässor är inte rolig. När man är ung man kanske tar det bara lite lättare. För man tycker att man har hela livet  framför sig. När man är äldre man kanske jobbar mera på förhållanden. Man kanske går på parterapi, pratar mera etc.. Man kanske lever i en olycklig förhållande längre för man tycker att man har hus, barn, gemensamma vänner....
Jag och min dotters pappa är inte tilsammans. Vi var tilsammans i tre år. Jag var 17 år när vi flyttade ihop. Jag var 18 år jag blev gravid. Barnet var väldigt efterlängtad från min sida. Hon var oväntad för jag kunde inte få barn hade läkarna sagt. Jag jobbade hela graviditeten fast jag inte mådde bra, men så var det i dessa tider i Estland. Efter hon var född öppnade jag eget och  jobbade med henne i famnen.  Vi var ingen belastning för samhället. Ingen som försöjde oss.
 Jag och Carmen Lys pappa bor inte tilsammans. Han bor i Estland och jag bor här. Vi har ingen kontakt, men det är ingenting med min unga ålder o göra. Han hade ett temperament och handen som slog mig fick göra det bara en gång tyckte jag. Jag blev ensamstående som fick kämpa för att få ensamvårdnad. Men allt det där var ingenting med min ålder o göra. Det kunde lika gärna kunnat hända om jag hade varit 30, 40 år gammal.
 Min mamma var gift med min pappa i 17 år. Hon fick mig när hon var 25 år. Trots det  levde min pappa dubbelliv i 13 år och hade en totalt annan familj med barn . Min mamma hade 2 jobb, fick aldrig åka ut eller resa. Och då var hon ju ingen ungdom när hon fick barn. Men naiv var hon och stog ut med mycket.
  I hennes inlägg står det alla negativa saker med barn o graviditet och hon ifrågasätter varför en 15 åring vill gå igenom det frivilligt. Jag kan inte svara för andra men för mig spelade de sakerna ingen roll. Illamående och extra gravidkilon spelade ingen roll.Och faktum är att det var lättare när man var 18 och vara gravid. Både fysiskt o psykist var det mycket lättare då. Man har inte haft massa kompisar som har skrämt i hjäl en med plötsligt spädbarns död, förtidigtfödda barn och allt annat. Ibland är det faktist bättre o vara lite najv.Och även fysiskt återställer sig kroppen snabbare när man är ung.
Hon skriver också hur jobbigt det är o få barn med all dessa feber, blöjbyten etc.., och vilken uppofring det är o skaffa barn.
Det är visst lika mycket blöjor o byta när du är 15 eller när du är 40.
Och jag tycker inte att det är uppofring o skaffa barn. Inte för mig i alla fall. Ja visst de skriker, gråter, gör sönder saker, sover inte alltid när de ska... men det är ju som det är. Då får jag faktist säga att det är större uppofring  vara gift.  Specioelt till min man.
 Fast jag lever mitt liv utan några uppofringar måste jag erkänna. För när man gör något med kärlek o glädje kan det väl inte vara uppofring. Eller ?
 Enligt henne då ska man ha en bra utbildning, fast inkomst, egen lägenhet etc..  Och om man har allt det där och får sparken ? Kanske till o med förlorar huset ?
 Därför sitter vi var vi sitter med förstagångsmammor vid 40 års ålder. Inte att det ska vara så himla gammalt, men att det är riskfullt enligt läkarna med graviditet över 40. Om man väntar tills man har utbildat sig, fått jobb, bättre jobb, lägenhet, nybyggt hus, rest jorden runt, ny bil, sparande, etc.. då sitter man där vid 40 års ålder och kanske inte ens kan få barn för man har väntat för länge.
 Jag är så trött på folk som har alltid något negativt o säga. Hon är för ung , hon är för gammal, hon är för fattig, hon har för dålig inkomst, hon har för många barn, hon har för liten lägenhet, hon har ingen man. Folk har alltid något o säga så är det bara. Vi har rätt o tycka o tro vad vi vill, men som människa måste man kanske tänkapå andras känslor. Måste  måste man kanske inte med det våre väl trevligt..
 Finns det inga medicinska eller andra hinder ska man väl skaffa barn när man vill tycker jag. Det är vär min val om jag vill bli mamma vid 15 eller vid 50. Och sen är det ju så att det är olika spel regler för män o kvinnor. I vår samhälle är det ok med en pappa vid 50 års ålder, men samma gäller inte för en mamma. Men det är en helt annan fråga.
Jag kan inte svara för andra unga mammor men jag var färdig, Ingen har någonsin hjälpt mig med barnen. Jag tror mina barn har sammanlagt haft barnvakt i tio dagar. Jag har aldrig varit arbetslös eller levt på sosialbidrag. Jag har aldrig saknat resor, fester eller karriärer jag inte gjort. För jag ville inte göra de. Jag vill vara hemma, jag vill vara mamma och hustru och jag vill vara en bra människa.
 Och trots att jag inte har gjort allt det där glamurösa och trots att jag blev mamma i unga åldrar tycker jag tt jag har lyckats i livet och framföralt har jag roligt. Man ska älska sina barn och skratta varje dag då löser sig allt och då är man lycklig. 
 Så klart behöver man mat på bordet och tak över huvudet, men utan unödig lyx överlever man. Och man är inte sämre föräldrar om barnen går i begagnat eller i gucci. 
Och vi i Sverige lever i ett samhälle när ingen barn behöver gå hungri, utan kläder eller någonstans o såva.
 Jag blir ledsen om man säger att unga föräldrar är ansvarslösa, dumma i huvudet och duger inte. Jag kanske lever i en illusion, men jag vill tro att jag är lika bra mamma till mina tösar än den mamman som har passerat 30.
 Jag vet det är en oerhört svår fråga och alla har sina åsikter. Och det är rätt. Vi lever i ett fritt samhälle och vi ska säga vad vi tycker, men vi ska också ha mod o säga i från.
 Min man tycker att svenska ungdomar är inte mogna o bli föräldar när de är 15. Han säger att jag är ovanlig som är nykterist och sätter barnen på första plats. Jag vet inte om jag är så ovanlig. Knappast troligt.
Jag kan inte svara för andra unga mammor , men för mig var det rätt tid o skaffa barn. Jag ångrar inget,  jag saknar inget och jag har inte missat någonting. Jag har fått 3 underbara döttrar, dagar fyllda med både bus och bekymmer, både skratt o gråt. Jag kanske blir gråhårig när jag är 30, det må väl hända, men jag  är lycklig och jag får skratta varje dag.
 Så tycker jag. Och det är min åsikt.
 Och säger vi tillräckligt ofta till en 15 mamma att hon kommer o misslyckas börjar hon också tro det. Tankens kraft heter det. Och det våre väl hemskt om det skulle hända.
Från en före detta ung mamma. Nyförtidens häxa på 27 år.

ÄNTLIGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-27 Tid: 19:21:20
Äntligen har vi blivit av med byggarna, larm killen och allt annat löst folk som har sprungit här. I morgon ska el killen komma och sen är de klara. Sen kan vi börja måla gålven och kanske, kanske kan vi börja flytta in i helgen. Vågar knapt drömma....


JESSICAS BÄSTA BEAUTY TIPS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-27 Tid: 09:33:31
Min tvååriga dotter har kommit på en massa tips för att se ut så vacker som hon är.

DYRA KRÄMER ? Glöm det. Ta en LÄTTA eller BERCEL ta smör på fingret och smörj in dig överalt. Du får mjuk o len hy. Definitivt ingen risk för torr hy.

SHAMPO? Varför kasta bort dyra pengar på det om ma kan ta mammas grädfil och ta den på håret. Sen kommer mamma springande och tvättar av det. Precis som i en riktig hårsalong allt görs åt dig.

FRISÖR ? Nej, nej , nej behövs inte alls. Hitta en sax, göm dig någonstans och klipp en vacker frisyr. En riktig konstnär måste ju jobba i fred.Det är inte bara Jennifer Aniston som kan komma på en ny look.

NAGLAR ? Ingen fara. Mamma har säkert någonstans en nagellack. Och man ka ju alltid starta en ny tremd. Nagellack på både händer o fötter kan vara intressant o prova. Om det händer att något kommer på naglarna är det ju bara bra.

SMINK ? Ta det som du får tag på. Mixa o matcha. Vem sa att clowner inte var vackra ?

PARFYM ?Varför slösa bort dyra pengar på GUCCI och ARMANI när man har rengöringsmedel i sprayflaska hemma. Citron kan ju också lukta gott !

STIL ? Mode kommer o går. Varför då slösa bort pengar på trasiga och fläckiga kläder när man kan få de på naturligt sätt.
Tips på fläckiga kläder: Gör två saker samtidigt. Medans du äter o dricker stila dina kläder. Kasta eller tappa lite mat på kläderna. Voila  och du är superstilish.
Tips för trasiga jeans: Ta en sax, göm dig igen och börja arbeta. Men du får vara snabb för mamma kan hitta dig snart och då är festen över.

Men det bästa tipset är o vara dig själv. Helt naturlig, söt och fin.
 

27:E JULI JIPIIII

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-27 Tid: 09:00:53
Tänk att det är morgon, tänk att man har såvit hela 10 timmar, tänk att BYGGARE BOB är här, tänk att barnen är snälla och tänk att MANNEN är på jobbet. JIPII......Vilken underbar dag !!
 Dagen har redan börjat fantastiskt. Nu kan det bara bli värre....
 Snart kommer MANNEN hem, barnen börjar grina och BYGGARE BOB upptäcker att hela huset måste rivas för den har blvit smittad av något ovanligt som ingen har sett förr....
 Är inte livet underbart ?


VECKANS BLOGG BLEV VILKET FINT PARAPLY

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-27 Tid: 08:28:47
Glöm nu inte o kålla in hos henne.VECKANS BÄSTA FYND

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-26 Tid: 19:20:16
Den här veckan har jag fyndat mycket, men fyndena på NORDISKA var de bästa. De har ju gått i konskurs . Deras olycka har blivit min lycka eller hur  säger  man..

Det handlades 10 tallrikar. Otroliga 3 kr styck4 trädgårds stolar för 750 kr ihop. Det var egentligen en set med bord, men ett annat par ville ha bordet så vi köpte i hop den och delade på bord och stolar. Alla nöjda o glada och vi har fyndat. Riktigt sköna o sitta i och passar fint till våran glasbord.

Sen hittade jag ett stort skåp som hade blivit transportskadat. Ena glasrutan var sönder. Vi fick den för bara 799 kr. Mannen ska beställa en ny ruta. Verkligen fin skåp och passar ihop med våran matbord.

Blev dålig bild i motljus.
OBS ! Ser ni hur fint vi har det med två olika tapeter !!! Det satt en mellanvägg där som vi tog ner och köksrenovering  har vi inte råd med just nu. Man får köpa en TRISS och håppas på vinst inget annat o göra.
Någon kanske har pengar över o donera till mig  fattiga  båtflykting..

Och i spegelbild från skåpdörren ser ni lilla mig då. Ush att jag måste visa bilder på mig själv.. jag som låvade inte visa några innan år 2011.

På skåpet har jag lagt 3 burkar från PANDUROHOBBY. Minns inte vad de kostade, men rea var det.
KUSMIN TE burken kommer från SNIRKLA och har jätte gott te inuti. 135 kr på rea. 
Gräna plåtburken är köpt på Askersunds antikmarknad. Kostade 40 kr
Ljuslyktan från Indiska har jag fått från en kompis.

Och sen har vi saker in i skåpet då.
Det mesta är loppisfynd eller ärvda saker.Vi köpte lite andra grejer också men inget märkvärdigt.
Så nu har jag visat lite heminredning. Nu ska min blogg bli JÄTTE-JÄTTE populär.. hahaha.


BYGGET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-26 Tid: 17:28:51
Till er som har frågat hur bygget går. Här är några bilder och NEJ det är inte färdigt ännu, men snart så..KILLAR KAN VISSTE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-26 Tid: 16:36:58
Män säger ofta att de inte kan göra två saker samtidig. Till exämpel när de ska vakta barnen kan de inte laga maten.
´´Men älskling jag har ju sagt att jag saknar kvinnliga hormoner och därmed kan ej göra två saker samtidigt`` säger han när korven brinner i stekpannan och han läser tidning.
 Men så fel så fel har han. Män kan visst göra två saker samtidigt:
1. De kan fisa o rapa samtidigt. Det har jag sett o hört tyvär. Kunde ha klarat mig utan faktist.
2. De kan dricka öl och röka samtidigt. Men det hävdas bestämt att det ska visst gå ihop och är därmed en o samma sak.
3. De kan titta på TV  och sova samtidigt. Det var visst titta igenom ögonlocken som gällde häromdagen. Detta måste jag prova. Undrar om man ser svart-vitt då ?
4. De kan titta på dig o lossas som de lyssnar på dig när du pratar om skor och inredning, men samtidigt funderar de över viktiga saker tex`` tror hon att jag lyssnar ? vad blir det för mat ?oj ska jag svara nått nu eller ???.
5. En tidning kan göra oanade resurser hos en man de kan plötsligt läsa, äta och sitta på toaletten samtidigt.
6. De kan faktist köra bil och lyssna på musik samtidigt. Om en eller annan fågel blir påkörd kan väl hända.
7.Två män kan samtidigt lösa världsproblem, skruva på bilar och dricka öl.Det är ju hela tre saker. Vad duktiga ni är...

Nu skulle ja ju skriva en längre lista, men så mycket kan de faktist inte. Men man får väl vara glad för den lilla de kan.
_________
UPPDATERING: Jag skulle visst läsa listan till mannen min. Han svarade ja och någonstand nummer två hör jag honom snarka från soffan. Ja, där sprack min teori..
_________
PS. Vad trodde hon?
MANNEN


I DRÖMMARNAS LAND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-26 Tid: 11:26:06

Klockan är bara elva, men lilla monstrets baterier har tagit slut.26:E JULI MONSTRET ÄR LÖS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-26 Tid: 09:23:42
God morgon till er och en ännu godare dag. Det ska bli sol, värme och allt annat som en sommar ska innehålla i tio dagar framåt.
Jag älskar sommar. Uteservering, långa promenader och barnen kan springa barfota i trädgården. Helt fantastiskt ju.
Sommar är verkligen min årstid.
Idag ska vi passa på och måla ute.Eller mannen ska passa på och måla ute ska man väl säga. För vi kan inte måla tillsammans för någon måste hålla Jesica borta från färgen. För husfärg och lilla monstret Jessica går inte riktigt ihop. Hon är som vanligt på strålande humör i dag. Hon skruttar runt som vanligt och hittar på bus.
Hon är ett riktig månster på alla sätt o vis. Även utseendet liknar monsters . Eller hur ? Speciellt håret.


I går hade lilla monstret det extra abetsamt. Hon försökte tvätta själv och lägga tvätt i tvättmaskinen, men luckan var stängd och då gick det ju lika bra o hälla tvättmedel på luckan. Det spelade väl ingen roll att 1 kg tvättmedel hamnade på golvet. Varför har man en mamma om inte för att städa upp sånt.
Sen fick hon en idee att man ska hälla saft på matbordet. Man måste ju hålla mamman sysselsatt.
Och varför sätta sig på påttan när man lika gärna kan kissa på golvet. Så roligt o se mamma springande med golvmoppen o hinken.
 Ja, den lilla månstret håller mamman sysselsatt med sitt bus.


TRÖTTIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-25 Tid: 23:38:48
Trött som jag är vill jag inte skriva något alls just nu. När man är övertrött då är det som att vara full antar jag. Man minns inte vad man har gjort dagen efter och man kan göra bort sig. Så det är bäst att jag är tyst i kväll.
God natt och sov så gott. Nu går mupparna och lägger sig.
Kram Kadri


TVÅ MUPPAR ÄTER FRUKOST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-25 Tid: 16:43:51

Vid frukostbordet..

JAG: Jag har fått svininfluensa.
MANNEN: ?????
JAG:  JAG HAR FÅTT SVININFLUENSA !!!!!
MANNEN: Ahah..
JAG: Du bryr dig inte om mig. Du älskar inte mig.
MANNEN: Jag har fått hjärtinfarkt.
JAG: Vad lölig du är
MANNEN. Du bryr dig inte om mig (och lossasgrinar).

Vilket fint par vi är ena är drabad av lossas svininfluensa andra lossas hjärtinfarkt. Med såna föräldrar är det inte konstigt att ungarna är som de är.FYLA LOPPISFYDER KAN BLI FINA..... NÅGON GÅNG

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-25 Tid: 15:14:58
Jag har köpt ett o annat på loppis i dag. Bland annat IKEA låder som har blivit målade i fyla färger. De kostade 20 kr styck. Pärmarna kostade 5 kr styck. Båda ska målas om och kläs om med fina papper. En riktig loppis fynd som kan bli fint  fast det kan ta tid innan jag hinner o måla de. Min gamla vanliga tidsoptimismen...Sen köpte ja  en stol till Jessica för 20 kr. Den ska bli vit,svart eller turkos. Har inte bestämt mig ännu.

Jag måste ta en målar dag snart för nu har jag samlat på mig massor som måste fixas.
Ja, tidsoptimister jag ha problem..

Jag låvar o visa upp när de är fixade fast vem vet ni hinner kanske gå i pension innan..NU ÄR LIVET RÄDDAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-25 Tid: 13:44:58
Dagens bästa köp:ENERGIBRÖD och SPORT SHOKLAD

VEM BEHÖVER FRUKT O GRÖNT NÄR MAN KAN ÄTA ENERGIBRÖD ? NU SKA VI BLI DURACELLKANINER ALIHÅPPA.OCH VARFÖR TRÄNA NÄR MAN KAN ÄTA SPORT SHOKLAD?NU BLIR JAG FRISK, GLAD OCH ENERGISK...25:E JULI KLONAD HALVRÅTTA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-25 Tid: 09:07:48
God morgon till er. Vad snälla ni är. Man har som en egen AA stöd grupp här när man är sjuk. Fast utan alkohol , men en massa  sjukdomar i stället.
 Nej jag är inte gravid, nej jag har inte blivit smittad av svininfluensan och nej jag har inte fått de andra influensena heller. Ja, kanske i hjärnan min.....
 Troligen är det som mannen sa och batterierna har inte blivit laddade ordentligt. Men det är svårt o ladda de när barnen trampar på kabeln och byggnadsarbetarna drar ut den. Utan kabeln kan man tyvär inte ladda upp batterit. Eller hur ?
 Men det är ju svårt när alla drar i dig och vill att du ska räcka till allt. Har provat o klona mig, men tyvärr missslyckades jag. Tror det var fel på apparaten och det var viktigare o klona råttor den dagen. Världen behöver verkligen likadana råttor. Det måste ju vara en lättnad när man ser en råtta springandes i köket och sen en stund senare en likadan. Då tror man ju att man har bara har en råtta i huset och det är väl inte så farligt.
 Det med sömn är ju som det är när man är småbarnsförälder. Fast jag kan inte skylla på barnen även om jag vill så gärna. Eftersom Jesica sover så lite då somnar hon vid tolv tiden. Om ni vill se en levande duracell kanin då är det hon ni ska titta på. Ungen är aldrig stilla. I bland springer hon så snabbt så hon inte hinner  stanna och springer in i väggen eller dörren. Specielt ofta händer det i shoppingcentrar när hon springer i deras schyltfönster eller stolpar de har mitt i vägen. Ja, fast det gör jag också i ibland.
 Jag jobbar oftast till ett-två på natten och sen vaknar Tessy vid fem-sex. Oftast blir det inte mera än 5 timmars sömn och det är tydligen alldeles för lite har jag fått lära mig.
 Det är svårt o förklara till en bebis att nu vill mamma sova. Hon vill inte förstå alls. Dessa barn, bara efter sin regen välmående...
 Ja men jag har ju själv valt det här och då får man inte klaga. Det är fult o klaga har jag fått lära mig. Vi superkvinnor(för alla kvinnor ska vara det) måste diska med ena handen , tvätta med andra, skriva brev med tänderna och samtidigt amma. Och vad är fel med de ? Man har ju fötterna kvar för annat, sticka kanske ? Vi kvinnor har ju sagt att vi kan göra flera saker samtidigt..
 Ja tänk om  man kunde klona sig... Det våre väl drömmen...
  Fast ibland känner ja mig som klonad halvråtta. Ja det känns så.  Jag hade visst varit ett djur i förra livet.Ja var säkert råtta för jag samlar på allt fint.
 Och utseendet liknar oftast råttans också. Ibland när man ska gå och handla och vill göra sig någorlunda fin så att småbarn inte skulle springa skrikandes mot andra hållet då tittar man i spegen och säger..`´Men jisses titta där finns en människa trots allt. Inte visste jag att där var hopp kvar.``.
 Och sen har ju råttorna många ungar(vad de nu heter på svenska. båtflykting här ni vet). Det har jag ju med.Många ungar alltså. Hela tre stycken + bonus barnet(mannen min). Den största behöver väl mest omsorg . Han klarar inte av någonting utan mig.
 Och det med klonad då ? När man är klonad vet man ju inte vad andra personen gör fast den ser ut precis som jag(eller råttan va det ju). I bland minns jag inte att man har gjort saker o ting fast tydligen har man ju. Till ex. i går var jag så trött, men inte minns jag att jag har skrivit en inlägg här. Ännu mindre minns jag vad jag skrev. I bland letar man efter saker som man har lagt i säkra ställen. Och säkra var de eftersom ägaren(jag alltså)inte ens hittar de. I bland öppnar man köksluckorna och sen böjer man sig och när man reser upp sig igen då slår man huvudet i dörren och så kan man göra flera gånger om. Ja det kan man. Det provade jag i går.
I bland har man låvat saker man inte vet att man har gjort`Men mamma, du sa att vi fick äta godis idag`´ säger barnen eller ``men älklin du sa att jag jag fick köpa en modellbil`` Ja säkert min man samlar på LEKSAKSBILAR. En man på 45 år som samlar på små leksaksbilar. Och sen tycker han det är konstigt att ma blir arg när han köper en för 500 kr. Men tydligen hade jag sagt ja till det. Men inte minns jag det. Och hur kunde jag säga ja till sånt. Vet han inte hur många par skor man kan köpa för de pengarna ?
 Ja, som jag sa en halvklonad råtta. Men nu ska råttan till loppis för att samla på sig ett o annat. 


ps
Hon ska tala om att samla. Med fler par skor än Emilda Marko. Min råtta vet inte hur många par hon har. Emilda hade bara tretusen par ...
mannen
 

VÄRLDENS STÖRSTA NYHET(säkert förstasidan på Aftonbladet). TESSY HAR FÅTT SIN FÖRSTA TAND (3 dagar sedan kom den ut). Fin o vass är den. Nu bits hon så mycket hon orkar. En riktig råttunge här... 


BOLDOSER HAR KÖRT ÖVER MIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-25 Tid: 00:25:38
Hej på er kära läsare. Vill bara tala om att jag lever. Men det är nära på döden för mig.
Känns som en lastbil har kört över mig, sen en traktor och en buldoser gjorde jobbet klart.
Och om ni tror att lilla sjuklingen har fått vila i dag har ni fel. Jag har städat, handlat, jobbat, haft gäster(som precis gått hem) , barnen som bestämde att i dag är dagen man vill kasta köttfärsås på gålvet och sist mannen som har haft ont i sitt lilla finger.
 Inte tid o vara sjuk inte när hela huset ser ut som bomben har exploderat och jävulen har tagit över både mannen och barnen. Ja, vem sa att det skulle lätt o vara kvinna. Nej, jag klagar inte. Inte alls. Jag är jätte nöjd med min tillbvaro. Ja, är man död får man i alla fall vila. alltid något positivt.


DET ÄR SÅ SYND OM MIG..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-24 Tid: 08:17:21
Ni har säkert märkt att det har blivit mindre inlägg de sista två dagarna och jag har inte svarat på kommentarerna. Och anledning till det ? Jag har blivit sjuk. 
Jag har mått dåligt. Det känndes nästan som influensa. Man mår illa, är nästan svimmfärdig och vill bara sova.Mannen hävdar bestämt att jag har överarbetat mig med jobb, barn och husrenovering. Men jag säger att det är svininfluensa.
 Så igår la mannen mig  som en liten bebis klockan åtta. Så jag har fått sova hel 10 timmar. Riktigt skönt måste jag säga. Det blixtrar inte i ögona längre i alla fall. Mår fortfarande halv daskit, men inte så illa som igår.
Så nu har jag fått klaga.
Tack för uppmärksamhet.

Kram Kadri


RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-24 Tid: 07:51:01
Den här veckan ville bara 7 stycken vara med.
Reglerna samma som alltid.
1 röst per IP adress och du kan rösta på dig själv.
Du har tills söndag kockan 18.00


NR:1NR.2NR.3NR.4NR.5NR.6NR.7

amazingjulls.blogg.se


JAG HAR FÅTT SPARKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-23 Tid: 15:06:00
Helt otroligt. Jessica , två år, har gett mig sparken. Jag har fått sparken som bajs blöje bytare. Detta vackra yrke får jag lämna för tilfället. Hon tyckte visst att det var så roligt när pappa sprang i går så hon ville att han skulle byta blöjan i dag med. Ahah där gick alla mina karriärdrömmar och förhåppningar o koma långt i livet.
 Nu är det bara o skriva in sig på arbetsförmedligen så jag hinner inte skriva mera just nu. De stänger väl fyra så jag får skynda mig.


INGA BILDER PÅ DIG...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-23 Tid: 13:30:36
Det får jag faktist höra ofta. Det att det inte finns några bilder av mig i bloggen. Visst finns det några. Kanske inte många, men några finns det. Jag låvar !!!
Och vem vill titta på bilder på mig, en gammal häxa med polsk utväxt....
Men nu ska vi inte snåla och här kommer en bild från i går. Och på bilden är ingen mindre än jag och Tessy.Och sen får ni se en till på mig och Tessys fantastiska min.Nöjda ? Det ska väl räcka si så där 2 år tycker jag. Så nästa bild kommer höst 2011.Missa inte det...


23:E JULI STORT MIRAKEL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-23 Tid: 09:42:22
Jag måste bara berätta vad som hände i går. Det hände två saker egentligen, men den ena ska jag inte skriva om för det är så himla smått tänkande av dessa människor.
Men den andra saken...OJ OJ OJ. Det var stort.
  Jag , olydiga kvinnan, åkte med Jempa,Tessy och Carmen Ly till stan. Jag var så trött på allt sågande, byggande och bonkande så jag och Jempa bestämmde och åka och fönstershoppa lite.
 När vi då kom hem blängde mannen på mig. Ja och vad tror ni hade hänt ? Han hade varit hemma med Jessica och Jessica hade bajsat. Ja, just det. Han som inte har bytt en enda bajsblöja, han som betalade Carmen Ly tio kronor för att byta bajsblöja hade blivit ensam med en luktande Jessica.
 Han hade då sprungit in och ut från huset för att ta frisk luft och sen springa in och ta av blöjan springa ut igen för att andas frisk luft. Sen  in igen för att  torka rumpan och då ut igen för att andas frisk luft. Sen  in igen för att torka vidare och ut igen för att ta frisk luft och sen in igen för att sätta på blöjan. Det måste ha varit jobbigt o springa så.
Jessica hade tittat på honom konstigt och fem byggarna hade stått och skrattat. Kan ni förstå varför ? Dumma de..
 Verkligen en stor händelse och jag missade det.
Nu har mannen sagt att jag får ALDRIG åka någonstans utan Jessica.
Oh jag ska få betala för det här.. Undrar vad han kommer på som straff ?


INGEN TID...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-22 Tid: 21:03:50
Kikar in lite i min egen blogg. Har ingen tid i dag. Vi har haft gäster hela dagen. Både kompisar och byggarna har varit här. I dag var det hela fem stycken här. Nu händer det grejer.
 En tråkig nyhet är att jag har åkt ur föräldrabloggar. Ingen som älskar mig ...  snyft, snyft
 Nu har våran gamla familjehems grab kommit över så jag har inte tid tyvär. Men ni är jätte snälla som vill vara med i veckans blogg och som läser min blogg.
 
Om jag har tid senare ska jag berätta om en STOOOR MIRAKEL som har hänt.
Kram Kadri


VEM VILL BLI VECKAN BLOGG ?

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-22 Tid: 09:42:20
Ah, vi kör den här veckan med. Finns det ingen annan som sitter framför datorn i denna vackra dag får jag offra mig och titulera mig själv till veckans blogg.
Du har tills imorgon klocka 18.00 på dig och anmäla dig i detta inlägg. Samma regler som vanligt.
Lycka till !
Kram Kadri


22:A JULI BLÅBÄR OCH SKRIKIGA BARN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-22 Tid: 08:25:59
God morgon till er. Idag är det soligt och jätte varmt.Äntligen har sommar kommit tillbaka.
De två senaste dagarna har vi haft det kanska lugnt. Vi har varit i skogen och plocka blåbär, hallon och smultron nästan varje dag. Tror jag har bakat minst 5 pajer senaste dagarna. MUMMA. Vem tror ni har ätit det mesta ? Jag så klart. Fin och rond blir man, men jag är gift så det är väl ingen fara.Jessica ville ju bara äta bären och tyckte det var så roligt i skogen. Hon hittade massa sniglar och små maskar och ville stoppa de in i korgen. Jag fick vara dum och säga ifrån. De stora mördarsniglar är så himla äckliga och jag tyckte inte att vi skulle ta hem de. Dumma mig.


Så fin och blå blev hon ront munnen.

När vi tänkte och åka på auktion härom dagen var barnen i så här strålande humör. Ja, vi fick vända och åka hem igen.

Resten av tiden har vi jobbat, busat med barnen och försökt och jaga dammrotter. 
Sen har vi haft besök av både kompisar och byggarna(nej, de är fortfarande inte klara).

Ja. Så har vi haft det här i Villa Villekulla och nu har vi kommit fram till Onsdag. Har inte bestämt mig ännu om jag ska köra en veckans blogg. De flesta är väl på semester  och ute i detta fint väder. Eller vad tcker ni ?

OCH STOORT TACK TILL ALLA  ER SOM RÖSTADE PÅ MIG HOS YOHANNA. Jag vann ju inte, me det var roligt o vara med.

Önskar er en fin onsdag och får se om vi hörs igen.

Kram Kadri
 


NEJ TACK TILL JÄMSTÄLLHET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-21 Tid: 21:32:52
Jag är en sån person, som ni säkert har märkt, som tar orättvisor väldigt hårt. Jag vill vara mamma till alla och ta hand om alla. Det är bara å och jag kan inte låta bli.
När jag då läste artikkeln i DN i dag som jag har länkat till i inlägget innan.Har äver skrivit en kommentar om det i föräldrabloggar. 
Marcus Ridung verkar vara en bitter man som saknar humor och förmåga o skratta. Akta dig herr Ridumg du ka få skratt gropar.
Stackars människa som inte förstår att när en kvinna undrar om mannen har varit otrogen om han frivilligt vill åka till IKEA. Humor och ironi heter det och det är bara roligt o läsa. Jag vill inte ens kommentera mera denna artikkeln för det känns meningslöst.
 Men en sak måste jag faktist ta upp här  är hans tjat om jämställhet och hur det är så himla viktigt och hur vi kvinnor stöter ut män i föräldraskap. Vilken makt vi kvinnor måste ha för at kunna göra det.
 Det tjatas mycket om jämställhet. Det enda de flesta tidningarna tjatar om är ekologiskt och jämställt.
 Visst är det viktigt med lika rätt, men jag tycker i vissa fall har det gått för långt. Det pratas om kvinno fälla hit o dit. En fälla, slaveri, fångeskap är väl något negativt. Om det så kallade fången är där frivilligt, är nöjd med sin tillvaro. Är det då en fälla ? I mitt lilla trånga kvinnohuvud går det inte ihop sig. Jag lever inte i en så kallad jämmställt förhållande. Jag vill inte leva i ett sånt  förhållande . JAG VILL  INTE. Jag vill vara en kvinna i all dessa ära. Jag vill vara gravid, klaga över mitt illamående, förvärkar, mina tjocka ben och min runda mage. Jag vill föda mina barn. Jag vill vara hemma med de, amma de, ta hand om de. Det är jag som vill det. Ingen tvingar mig o vara hemma. Ingen trycker ner mig. Ingen hotar mig.
På sätt o vis har vi jämställdhet i huset. Jag bestämmer om allt. Jag har makten över det mesta. Jag är den som gör det mesta. Så är det ju, men det vill jag göra. Mannen får inte välja tapet färg eller vilken soffa vi ska köpa. Han har inte detta intresse och hans enda önska är att vardagsrummet inte ska ha skrik rosa väggar. Den lilla önskan får jag respektera. Det är ju rosa i tre av rummerna så han får sin dos av straff i alla fall. 
 Jag vill planera mathandlingen för jag vill det. Jag vill handla maten för det är roligt tycker jag.Jag vill laga maten för det är min hobby. JAG VILL göra allt det jag gör för jag , kvinnan, vill det.
Ingen kvillofälla här inte. Kanske en manfälla för han inte får ha på sig klänningen, men jag får ha byxorna. Jag menar ska vi ha det jämställt då får vi båda gå runt med rosa klänningar.
 Jämstäldhet har tagits för långt . Allt ska vara jämställt. Det finns människor som räknar dammrotter som blir dammsugade och tallrikar som diskas. ``ÄLSKLING nu har jag dammsugit 50 dammråtter nu tar du över och dammsuger nästa femtio.`` Är det inte tröttsamt ? För mig är det. Att ha 3 barn betyder att det är mycket o göra. Mannen min byter inte bajsblöjor. Det gör han inte. Det visste jag redan innan jag blev gravid för det sa han.
Och han diskar inte, lagar inte mat, städar inte . Här någonstans börjar alla rödstrumporna vifta med fingrarna.
 Han kan däremot gunga barn timmatal på kvällarna. Vara barnvakt(om man nu kan vara det åt sina egna barn)åt de när jag jobbar.  Han kan leka med de, bada med de eller ta de till leklandet.
Varje ledig timme han har lägger han ner på oss . Ingen motorpundare här inte. Ingen hemmafixare heller. En riktig familjefar. Det är bara jobb och oss, hans kära familj so räknas.
 Jag har mycket grundat på det med jämställhet. Hur skulle det fungera hemma hos oss ?
Skulle jag ha en man som skulle vara hemma 6 månader med vår bebis skulle jag må psykiskt dåligt. Jag skulle känna som någon har rånat mitt barn från mig. Jag vill ha den närheten, våra amningsstunder . Jag vill vara med mina barn. Det fanns en tid när jag trodde jag var tvungen o vara svensk, Jag var tvungen o ha mitt barn på dagis 8 timmar dagen.  Varje gång jag lämnade min  dotter(för då fanns det bara en) på dagis grät jag. Jag tänkte hela dagarna hur hon hade det. Det enda jag ville var o vara med henne.  Nu har jag skaffat den ultimata. Jag jobbar hemifrån för att vara med barnen. De minsta  går inte på dagis och Carmen Ly går inte på fritis. Det passar oss bra. När Jesica fyller fyra ska hon gå på dagis några timmar för då rekomenderas det för hennes skull. Men enligt pedagågerna finns det ingen behov efter kompisar innan fyra års ålder. För min skull de kunna vara hemma för evigt, men jag måste tänka på deras bästa.
 Jag är lyckligt lottad som har hittat en man som tycker som jag. För vi människor är olika. Jag tycker att vi alla får ha det precis som vi vill och jag vill ha det precis som jag har det. Så klart blir man trött o grinig i bland. Så klart klagar man ibland, men det gör ju de som lever jämstält också. Man kan inte ha det perfekt här i livet. För något sånt finns det inte.
Det finns människor som tycker synd om mig. Jag vet inte varför. De tjatar på mig ofta att det är synd om mig som har 3 barn varav två är blöjbarn. Då svarar jag oftast att visst är det och det är inte bara det jag är gift också`Då brukar de lämna mig ifred.
 Jag har tre tjejer. De är blivande kvinnor så kallade kvinnofälla offer. När de blir stora kan de dela lika på allt, vara kariärkvinnor eller vara precis vad de vill. Vi är alla olika och vi är precis lika älskvärda. Vi är inte bättre eller sämre medmäniskor eller föräldrar för att vi väljer ett eller annat sätt o leva så klart inom  lagliga gränser.
  Och en sista sak vill jag säga. Det är så att en pappa som inte tar ut sin föräldraledighet och ger den till sin fru betyder inte att han är mindre med sina barn. en man som är föräldraledig alla de 240  dagar kan spendera alla kvällar och helger med något helt annat. Och observera nu att jag sa att han kan inte att han gör det.  Och vad spelar några fjuttiga 240 dagar roll i 18 år i ett barns liv. Det viktigaste är väl att du som förälder finns där för ditt barn hela deras uppväxt och även senare i livet. Om du nu råkade spendera din föräldraledighet lika när de var bebisar och såv mest tror jag att det inte spelar så stort roll. Definitivt inget man ska känna sig dålig över bara för att alla ska ha det likadant.
 Och så vill jag, kvinnan, ha det. Det passar för oss och för våran familj. Det är våran val och jag tänker inte skämmas över det.
Om  det är någon fälla i vårat hus då är det mansfälla för det är jag som har fångat honom och håller honom fast med en jävla massa rosa ungar...Och dett här kallas humor käre vän.

ps.
Det jag tror att alla rödstrumpor glömmer är att det finns de kvinnor som vill ha en man som törs vara just man och tycker att det är ok att mannen är just det.
Jag undrar om dom har glömt det viktigaste i livet nämligen glädje och skratt( läs humor) i sina milimeter jämnställda liv. Stackare.

mvh
mulligamansgrismannen


LÄS DET HÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-21 Tid: 13:42:21
Läs det HÄR.
Vad tycker ni ? Jag är så arg just nu så jag vill inte ens skriva..
Kan man inte vara ironisk när man skriver i sin blogg ?


DET LÖSA SKINNET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-21 Tid: 12:59:44
En morgon var Carmen Ly nyvaken och satt på soffan. Det tar en stund för henne och vakna upp. Hon kan sitta säkert en halvtime och bara stirra på gålvet.
 Jag satt vid matbordet och åt frukost när hon plötsligt började grina..
CARMEN LY: Mitt skinn är löst.
JAG : Vad då löst ? På magen eller ? Vad menar du ?
CARMEN LY: Min skin på stortån är löst
JAG efter jag hade satt mackan i halsen för jag började skratta: Vad då löst ?
CARMEN LY: Ja, skinnet är löst. Jag har inte tillräckligt med blod i tårna.
JAG: Vad sa du nu ? Har du ingen blod ?
CARMEN LY: Nej och dörför är skinnet lös
JAG: Ja visst. Det ärsäkert flyginfluensan(korsning av svin och fågel influensa)
CARMEN LY: Du tror inte på mig, men kolla själv då

Ja, jag såg ju inget och konstigt nog lever hon ju fortfarande och har alla tio tårna kvar. Eller var det bara nio i morse ?


GOD KAFFE/TE

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2009-07-21 Tid: 11:57:17
Jag måste bara rekomendera en kaffe till er. Fast egentligen är det en te-EAST INDIAN SPICE - CHAI TE . CHAI betyder ju te på ryska så det är väl te.
För mig påminner den lite som de nestcafe pulver capputchinos, men mycket mycket godare.
Tet kommer från ESPRESSO HOUSE och kan förmodligen bara köpas i deras kafeteerier. 1 burk kostar 79 kr och innehåller 340 gramm chai te pulver.
Ingredienser som svart te, kardemumma,kanel, nejlika, ingefärarörsocker och honung kan man bara inte gå fel med.
Man tar 2 msk ulver och blandar i en kopp med lika delad mjölk och vatten. Kan drickas både varmt och kallt. Jag föredrar varmt.
Ni måste bara prova den. Jag lovar den är jätte god.
Visst är den lite dyrare än vanligt kaffe, men när man tar en kopp då och då räcker det länge ändå. Och lite vardagslyx behöver man ju ibland.
Förpackningn är ju så vacker och tet doftar så himla gott..
Senaste tiden har vi trötnat på vår favorit GEVALIA MILEA så vi har köpt bönor och malt själva. Kaffet blir på något sätt fräshare. Hur det nu ska se ut, men gott är det i alla fall.
Men så är jag ju kaffe galen också. Men det ska ju förhindra alzhaimers så jag får kylla på det.HUR LYRAR JAG MIN MAN TILL ULLARED ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-21 Tid: 09:54:28
Alla bara berättar hur mycket man fyndar i Ullared och hur stort det är. Alla får åka förytom mig.
Jag har aldrig varit där. Jag tjatar och tjatar på mannen , men han vägrar o åka.
Så ny behöver jag tips hur jag kan lyra honom dit. Det kanske finns någon bilfirma i närheten så man kan lyra honom dit och sen råkar jag per missdag säga fel adress. Vad tycker ni ?
Jag vill ju inte vara den enda i hela Sverige som inte har varit där.
Och ni som har varit där: Hur mycket pengar ska man ha med sig ? Vad finns där o köpa just nu?


21:A JULI TREVLIGA UPPTÄCKTER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-21 Tid: 08:18:45
God morgon. Dagen har redan börjat med flera trevliga upptäckter. Det ska regna snart fast de låvad fint väder. Jag har hittat halvätna godis i köks skåpet, en toalettpappersrulle i frysen och glitter smink i hela badrummet.
 Hur har eran dag börjat ?


JAG MÅSTE BARA VISA ER....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-20 Tid: 22:32:03
Skulle leta efter bilder till en tävling och kom över de här två bilder med Jessica. Hade nästan glömt de. Hon gör ju så mycket bys hela tiden, men jag tycker de här är något extra.

HÄR ÄTER LILLA FRÖKEN KAN SJÄLV FRUCKOST.OCH HÄR HAR LILLA FRÖKEN KAN SJÄLV FASTNAT UNDER EN FÖTÖLJ.SÅ BLEV BLÅBÄRS PAJEN TILL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-20 Tid: 21:31:47

Jag är verkligen efter med min skrivandet. Hemmavarande man är verkligen värre än alla tre barn ihop.
 I går kom Jempa över med sin dotter. Vi hade inte sett varandra i två veckor för hon hade varit på semester den lycklige. 
 Efter ett tag ville barnen gå och plocka blåbär. Vi tyckte att det var helt Ok för det är precis bakom grannhuset  och Carmen Ly går ju hela tiden själv till skolan. Då tog tjejerna med sig en hink och låvade komma tillbaka med massor av blåbär.
 Efter en stund blev Jempa orolig för att tjejerna inte hade kommit tillbaka. Jag tyckte hon var löjlig,  men jag gorde henne sällskap till letandet i alla fall. Thomas skojade och frågade  om han ska ringa efter polis helikoptern och de stora polis styrkorna. 
Vi tog  en runda till skolan och andra vägen tillbaka. Inga tjejer. Jag tänkte ju att de hade säkert redan kommit hem. När jag och flåsade Jempa(hon har verkligen ingen kondition) kom tillbaka till huset såg vi tjejernas regnjackor och en tom korg. Vart är blåbären undrade jag så klart . Jag gick in i huset och frågade Thomas vart tjejerna var. Han sa att de gick för att leta efter oss och att de hade tappat blåbären. Så typiskt o missa de.
 Då tog jag den tomma korgen och vi gick tillbaka till skogen. Jag skulle ju baka blåbärs paj och det behövs ju blåbär till de. Då var vi där i skogen med våra rumporna i vädret och plockade blåbär. Efter en liten stund kom tjejerna och sa att de hade letat efter oss.
 De såg så oskyldiga ut när jag frågade vart blåbären var. De hade ju tappat de och inte ätit några. Konstigt nog hade de blått runt munnen och tungan var lila. Kanske en  ny sorts sjukdom som presenterar sig på detta vis ?
Jag är i alla fall mycket misstänksam..
 Så klart började det spöregna när vi plockade våra fina blåbär så vi blev ganska blöta.
 Men en blåbärs paj bakade jag och super god blev det. Speciellt bra var den i dag. Efter den hade stått i kylskåpet över natten.
 Pajen blev så här..
Alla åt tills det var så mätta så de knapt orkade röra på sig.
Efter maten ville tjejer diska och då hade de sina diskkläder på.. Är man gjord av socker då behöver man skydd från vatten..Resten av gårdagen gick åt att vara barnvakt, mannvakt, kompis, städerska, ammande kossa, hårt arbetande slav etc...

 Men i dag har varit en helt annan dag som jag kanske kommer o berätta om senare..REA TIPS-REA HOS SNIRKLA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-20 Tid: 10:01:36
Jag måste bara tisa er om REA hos SNIRKLA.
20- 40 % av all sortiment. Mycket från  RICE och HOUSE DOCTOR .
Ibland vill man unna sig dessa vackra saker, men de är ju så dyra. Men ny är det ytmärkt möjlighet o fynda när det är REA. Jag ska passa på o handla nu när mannen är ute.

                  


20:E JULI MANNBIDRAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-20 Tid: 09:03:52
I dag är det barnbidrag. En helt fantastisk och välkommen intäkt. Jag som kommer från ett land där barnbidrag var 100 kr i månaden trodde jag hade vunnit på lotto när första barnbidraget landade på min konto. Nu, 6 år senare, tycker jag att det är inget konstigt med det. Det kommer pengar varje månad den 20.nde och så är det bara. 
Egentligen är det  ju helt otroligt att vi bor i en så priviligerad tillvaro så vi får betalt när vi har barn. Vi får betalt för att vi har dessa busiga och mysiga varelser inneboende hos oss.Men jag har upptäckt ett stort fel hos försäkringskassa. Ni vet ju att de strular till det hela tiden. Jag får nämligen bara 3 barnbidrag. Men vart är bidraget för den karlsonnliknande varelsen på soffan ? 
Jag tycker definitivt att de ska införa en MANNBIDRAG. Eller tycker inte ni det ?  Om vi får betalt för att vi har barn och vi tar hand om de då måste vi ju få betalt för att vi har dessa män inneboende hos oss. Eller hur ?
Det är precis lika mycket jobb och sysselsätta ett barn som det är o sysselsätta en man. Båda blir förtrollade av Tvns magi och båda går till dagis. Män kallar sin dagis för jobb. En fyraåring kan också detta lek och säger att hon/han går till jobbet och ser jätte viktig ut. 
 
Så vad är skillnad kära FK på dessa två varelser ? Jag kräver en ny bidrag. MANNBIDRAGET !!!!!

Ska vi börja samla underskrifter ? Vem är med att MANNBIDRGET ska införas ?


OCH VINNAREN ÄR....

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-20 Tid: 08:03:03
Jag har nu räknat ihop alla röster. Som vanligt var det många som försökte o rösta flera gånger under olika namn, men som jag sa det är IP adress som gäller.
Och vinnaren blev  EMMA ERIKSSON.Glöm nu inte och kålla in i hennes blogg.


FINA FYND

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-19 Tid: 23:08:00
Jag har ju berättat att jag har köpt massa saker från Jempan. I dag kom hon över med en del av de. Visst är de fina ?
Det var massor av kuddar, lampor, vaser, ljustakar, kläder, möbler etc..
Mycke mer än det syns på bilden.
Jag och Jempa gör mycket affären med varandra. Ibland köper vi, ibland byter vi och i bland ger vi saker gratis till varandra. Helt perfect sätt o fynda.
GRATTIS TILL MIN BLOGG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-19 Tid: 22:01:01
I går fyllde min lilla blogg 3 månader. GRATTIS till mig.
Ingen som sa grattis till bloggen. AJAPAJA... 
Vad ska jag göra med er ? Ah ni får leva.

                                        
___________________________________________________________

MEN SOM STRAFF FÅR NI RÖSTA PÅ MIG HÄR  .

____________________________________________________________


MANNEN VS SMÅBARN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-19 Tid: 20:49:23
Först och främst måste jag be om er förlåtelse för att jag inte har bloggat. Hemskt dumt av mig....
I dag har vi haft gäster hela dagen och sen har vi letat efter borttappade blåbär.
Men ni har så rätt så det har blivit mindre bloggande senaste tiden. Anledning till det är en semestrande MAN. En MAN som har semester är värre än tre småbarn, värre än alla influensaformer ihop och även värre än magsår.
Jag skojar inte när jag säger att jag har 3,5 barn . Den som är den 0,5 är min MAN. Han är visserligen myndig har jag fått höra och set passet som bevis, men ibland undrar jag ju mera än en gång vart någonstans finns de bevisen.
Sen finns det ju skilnad på barn och småbarn. För en 10 åring kan ju faktiskt göra en macka men det kan inte MANNEN min. Så därför tänkte jag och skriva en lista för att jämföra de lite.

                                                                                                     

1. TA PÅ SIG KLÄDERNA         SMÅBARN:   jag får hjälpa de och klä de om jag vill att tröjorna och byxorna ska sitta rätt håll. Men de kommer med kläderna som de tycker de ska ha på sig.
                                                      MANNEN: Man får lägga fram kläderna så de kan hitta de. vill man att de ska se någorlunda ut måste jag köpa kläderna till honom. Ibland lyckas han sätta kläderna rätt håll , men misslyckas oftast

2. MATFLÄCKAR PÅ KLÄDERNA   Både småbarn och MANNEN  verkar och ha hål i hakan och maten kommer ut på detta vis. Själva fläckarna märker de inte.

3. MAT                                        SMÅBARN  : Äter det som bjuds.klarar inte själv och duka bordet. Kan inte bre mackorna
                                                                          man måste storstäda halva köket efter deras ätande. Vet vart man tar på spisen. Denna kunskap är  dock inte så uppskattad av mamman
                                                    MANNEN : Äter det som bjuds. klarar inte själv och laga maten eller duka bordet. klarar dock av och bre en macka. kaffebryggaren vet han inte hur den fungerar  och inte andra hushållsmaskinen heller för den delen.

4. FRITIDSSYSSELSÄTTNING      SMÅBARN: Klarar av och leka själv men vill be ofta mammas hjälp för att ta    fram saker
                                                            MANNEN: Klarar av och sitta på soffan och trycka på fjärkontroll knapparna. klarar inte av och göra något annat utan sälskap. Diverse önskemål kommer från soffan som att vatten saknas, chips skålet kan behövas påfyllning eller täcket kan vara borta. Klarar dock av och ta en tupplur framför tvn .

5. UTE   SMÅBARN: Vet inte vart man bor, kan leka på gården men kan inte gå någonstans själv. Barnen får man leta efter för att få in.
               MANEN: Vet vart han bor. Vet hur man kommer hem och kan vara ute alldeles själv. Mannen får man aldrig ut på grund av TV, långfilm etc..

6. SOVDAGS     SMÅBARNEN: Vill att de ska nattas , helst med en saga eller klapp på huvudet. Hamnar ofta i mammas säng. har marddrömmar av stora lejon och tigrar
                               MANNEN: Vill ha sällskap vid nattningen. Hamnar ALLTID i mammas säng och det värsta , vill dela täcke också. Har mardrömmar om barnen och tjatkärringar

7. HYSS                SMÅBARN: Gör mycket som mamma inte vill. oftast försöker och gömma saker när de gör något fel
                               MANNEN: Gör ofta hyss men gör det öppet och förväntar sig att kvinnan ska tycka att de är duktiga och klappa de på huvudet.

8: HÖRSEL:        SMÅBARN: Hör det som de vill höra. Prat om städning och att hjälpa till hör de inte alls.
                             MANNEN: Hör ingenting det mesta av tiden om det inte gäller bilar och båtar. Saker som han definitivt inte hör är prat om städning, kläder och skor, heminredning, mens etc..
 
9. UPPFÖRANDE    SMÅBARN: Man får lära de veta hut och man få hela tiden säga till att de ska uppföra sig
                                  MANNEN: Konstant uppfostran krävs

10. TOALETTBESÖK:   SMÅBARN: I detta område kräver de oftast hjälp med blöjbyte eller tömning av pottan. Om man nu inte vill ha pottans innehåll  på toalettgålvet.
                                          MANNEN:  Han klarar faktist av och uträtta  sina naturbehov själv. Men oftast hittar man toalettlåcket uppfälld och pappersrullen tum.

Detta är en liten lista från mig, ENSAMSÅENDE MAMMA, med 3,5 barn.
Så ni kanske förstår varför jag inte hinner och blogga när han är  hemma. Och tänk er han har semester 2 veckor till. STACKARS MIG.....


PS. BLA, BLA, BLA, BLA......

MANNEN


19:E JULI SÖNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-19 Tid: 10:57:11
Trevlig söndag i dag. Eller hur ?
Vi har ätit lång  frukost. Vi har även  varit ute i regn och plockat virke efter BYGGARE BOB. Jessica ville följa med parfota och i pyjamas. Hon har en väldig stark vilja och vill att allt ska gå precis som hon vill och gör inte det då är det KRIG...
 Parasiterna tittar på en gammal avsnitt av Amerikan Idol och väntar att speedway ska börja. Slaven, jag, jobbar. Ny är det riktigt synd om mig..
 Snart ska vi gå och plocka blåbär och sen ska vi baka en blåbärs paj. Låter gått eller hur ?

 Ute är det riktigt höstväder.  Det regnar och regnar och jag väntar att fågelinfluensa, svininfluensa och flyginfluensa ska slå till...


MED ENA BENET I GRAVEN OCH ANDRA I HIMLEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-18 Tid: 22:43:50
I dag har vi rest långt. Hela 2 mil.
 Vi har varit på loppis och en snabbis på MC. Lite har blivit inhandlat och mannen har fått sin dos av derrorn.
 Vi har haft så otroligt roligt. Mina busiga barn. Allt de säger och gör. Jag undrar ju ofta om de inte har diverse sjukdomar som har påverkat deras hjärn aktividet.
 Jag är ju en sån kyckling mamma som tror att så snart barnen hostar har de blivit trabbade av svininfluensan.
 Det gör ju inte saken bättre när mannen retar och frågar om han ska ringa efter STACKARS AMBULANS och kanske även HELIKOPTER.
   Hittils ingen SVININFLUENSA här. Men man blir ju orolig och det gör inte saken bättre at alla pratar om det och tidningar skriver om det hela tiden. Tror nästan att tidningar och TV gör saken värre än det är.
 Media har en stor makt över oss människor
Men mina barn har en större makt över mig.
 Jag undrar ibland  hur jag har överlever vissa  dager. Dagar när de små ramlar och slår sig. Dagar de gråter i timmar och inget man gör tröstar de. Dagar det lyser bus i deras ögon och de hittar på så mycket fanstyg så man tror att jävulen själv är pappa till de.
 Men i andra dagar är de så underbara som små änglar. Man får tusen kramar och pussar. Man kan plocka bär med de och leka en massa undrar småbarnslivet med ena benet i graven och andra i himlen.
MAMMA, DU ÄR PINSAM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-18 Tid: 16:25:56
När vi var i Marieberg i dag och jag skulle handla en BH fick jag prova flera stycken. Jag trodde att jag hade storlek 80 DD, men så fel hade jag.
 Jag har alltid velat o ha små bröst. Det är snygt med mindre bröst och mycket lättare o bära de. Och inte minst mindre BHar finns ofta på rea.
 Men mina stora kossa bröst är bara i vägen hela tiden. De flesta skjortorna kan man inte köpa för de sitter inte bra över brösten och inte ens tal om BH ar som inte finns. Är det en DD kupa då ä det storlek 100. Man måste nästan rulla runt den två gånger då. 
 Eftersom jag behövde en BH desperat och det finns rea och de andra är ju svindyra. Man vill ju inte lägga en mindre förmögenhet på BHn när det finns vakra skor och köpa.
  Efter mycket provande och Carmen Lys tjatande att jag var pinsam för att kvinnan som jobbade fick se mina tuttar hittade jag till slut en vit fin BH som passade. Och vad har jag för BH storlek fick jag veta 75 F.!!!! Kan ni tänka er. Jag tror kossorna har ockå mindre storlekar. Och de har tur de behöver inte köpa en bh.
 Nu måste jag leta på en skotkärra så jag kan lägga på bröstena så att det är lättare o transportera de.
  Carmen Ly tyckte det var ytterst pinsamt att jag visade så öppet mina tuttar där. Jag sover ju naket och hon ser ju ofta mig naken i bastun och duschen, men på något konstigt sätt tyckte att när en helt främmande människa tar i mina tuttar och hjälper mig o justera BH bandena var helt tabu.
  Mannen höll i alla fart i hjärtat när han betalade. Priset landade på 259 kronor. Vet du att man kan köpa vindrutetorkare för detta pris  sa han och suckade.
Jag blev glad i alla fall för min nya inköp och  tog min nya bh och släpade ut mina tunga tuttar ur butiken. Familjetåget släpandes bakom mig med en muttrande man om rånpriset på en tygbit.
 Att dessa män aldrig förstår något.

ps
250 kr för en behå som man bara vill riva är ett rån
mannen


OCH PLÖTSLIGT KOM JAG PÅ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-18 Tid: 15:43:47
...att jag ska skriva en bok.
Satt i bilen och läste nyinköpta SEINOLOGIN av Jerry Seinfeld och kom plötsligt på att jag är inte sämre än honom. Jag ska också skriva en bok. Så den kommer ut i butikerna höst 2050. Så håll utkick.
Nu måste jag bara komma på vad jag ska skriva om....
Några ideer ?


18:E JULI -LATE JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-18 Tid: 09:45:43

Late jag såv tills klockan sju och nu är det bråttom , bråttom.  Mannen trampar med fötterna och väntar att vi tjejer ska bli färdiga. Så jag får skynda mig. Vi ska på loppis som vnligt.

 Önskar er en trevlig och SOLIG lördag.

Kram KADRIDET MED LIME

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-17 Tid: 23:54:24

Vi satt på SVEAS och åt glass.
Carmen Ly frågar Thomas vad det är för glass han äter.
THOMAS: lime
CARMEN LY: vilken fruckt kommer lime i från ?
THOMAS: jisses. lime så klart
CARMEN LY: neheh det gör det inte
THOMAS: vart kommer det då ifrån ?
CARMEN LY: jag vet inte men inte lime i alla fall.Då skulle ju slaim också komma därifrån. Och det går ju liksom inte.
THOMAS till mig: Berätta ärligt nu. Hur många gånger har du tappat henne på gålvet när hon var bebis ?ETTA IGEN -SNART FALLER JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-17 Tid: 22:46:54
Är etta på FÖRÄLDRABLOGGAR igen. Jätte roligt ju. Fast jag förstår inte varför. Någon måste i alla fall tycka om min blogg.
Men eftersom svarta katten gick över gatan i dag så kåmmer jag väl o ramla ur listan helt imorgon.
Nu blir det 7 års olycka eller hur var det nu igen med de svarta katterna ?


LÅNGSEMESTER Ì KUMLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-17 Tid: 22:14:02

Hej på er. Som ni har märkt har jag inte bloggat hela dagen. anledningen ? Ja, vi har varit på långsemester i Kumla.
Ja ni läste rätt. Men ni bor ju i Kumla tänker ni nu. Ja vist det gör vi och då var det ju inte långt och åka....

UTFLYKT NR.1
_______________
 Efter jag hade jobbat lite och byggarna åkte hem kurrade min mage och MANNEN erbjöd och ta hela familjen för att äta lunch ute. Till en sån erbjudande säger man väl inte nej till. Då packade vi barnen i bilen(det tog ca 1 timme) och åkte i väg hela 10 minuters avstånd till KUMLASJÖN. Den libanesiska restuarangen som bjuder även svensk husmanskost har lyx lunch på fredagar. Vi hade aldrig varit där så vi tänkte och prova. Själva restoarangen låg väldigt fint och vilken utsikt...
Så kallade lyx dagens kostade 80 kr. Till barnen är det halva priset. Alternativ en hamburgartallrik för 50 kr.

VERKLIGEN FIN RESTAURANGSOM NI SER HAR JESSICA EN PLÅSTER PÅ HÖGRA KINDEN. NEJ HON HAR INTE GJORT SIG ILLA. LILLA OSSO MIN VILL BARA HA EN PLÅSTEN. VET INTE VARFÖR..SER GOTT UT ELLER HUR ?
JAG FICK VAGGA TESSY NÄR ALLA ANDRA  ÅT.  DET ÄR KONSTIGT ATT BEBISARNA PASSAR PÅ O SKRIKA PRECIS NÄR MAN SKA ÄTA. JA DET BLEV KAL MAT FÖR MIG..GOTT EFTER MATEN. JAG FICK INGA FÖR LILLA OSSO MIN HAN STOPPA ALLT I MUNNEN.

EFTER MATEN TOG VI EN PROMENAD RUNT SJÖN. MANNEN SA MORR, MEN VI VANN..

JESSICA TYCKTE ATT DET VAR JU VATTEN OCH NU SKA HON BADA...

HAHAHA VEM FÖRSÖKER HAN LURA NÄR HAN DRAR IN MAGEN. VI VET ATT DEN FINNS..

SVARTA KATTEN GICK ÖVER GATAN FRAMFÖR OSS. NU BLIR DET 7 ÅRS OLYCKA..
VÄRRE SOM VI HAR DET NU KAN DET KNAPPAST BLI SÅ DET GÖR INGET..CARMEN LY TORDES INTE GÅ ÖVER BRON..GULLIT ELLER HUR ?
EN GAMMAL TANT MATADE DE GULLUNGARNA MED BRÖD. JA OCH DÄR KOMMER JAG OCKSÅ HAMNA SNART.
UNDRAR OM DET ÄR ÅLDERSKRÄNS. INNAN MAN HAR FYLLT 65 FÅR MAN INTE MATA FÅGLAR.
JA, JAG LÄNGTAR I ALLA FALLEN BJÖRNKRAM
UTFLYCKT 2
________________

EN SNABBIS HEMMA OCH VI PLÅCKADE IHOP BADBLÖJOR, HANDDUKAR, TIDNINGAR ETC.. OCH ÅKTE TILL EN BADPLATS I HÄLLABRÅTTET..

PRECIS INNAN JAG TOG DEN HÄR KORTEN HADE JAG ROAT NÅGRA MÄN.
NÅGONSTANS MELAN AMNING OCH LÄSNING AV SVININFLUENSA GLÖMDE JAG BORT OCH TÄCKA MIN TUTTE. PLÖTSLIGT SER JAG ATT TVÅ MÄN KÅLLAR KONSTIGT JA HÅPPAS DE FICK DET TREVLIGT.. JAG BLEV KNALLRÖD I ANSIKTET I ALLA FALL

DEN HÅR PINNEN SKA GÅ DÄR INNE..


.MAN KAN JU UTAN OCKSÅ.UTFLYKT 3
___________

EFTER BADANDET ÅKTE VI TILL KUMLA OCH ÅT GLASS. MANNEN TOG KORT TILL NYA KÖRKORTET, VI KÖPTE TALLRIKAR OCH FISK...

UTFLYCKT 4
________________

JAG HADE PLANERAT O TERRORISERA MANNEN MED BADMINGTON, MEN EFTERSOM TESSY VAR PÅ DÅLIGT HUMÖR FICK MANNEN SPELA MED CARMEN LY.
EFTERSOM HON INTE TRÄFFADE BÅLLEN ETT ENDA GÅNG TRÖTTNDE MANNEN OCH CARMEN LY FICK SPELA MED JESSICA. ÄVEN NU TRÄFFADE CARMEN LY INTE BÅLLEN, MEN DÄREMOT JESSICAS HUVUD....

TESSYS PÅ STRÅLANDE HUMÖR


Så där har vi haft det i dag

Efter maten har vi druckit kaffe och nu tittar mannen på tv medans barnen håller på o somna.

Nu är det bara lite jobb kvar och sen är det kvällen.

Håppas ni har haft det trevligt och mysigt i den soliga fredagen.

 Kram Kadri

PS
SEMESTER PYTTSAN
mannen17:E JULI MORGON KAOS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-17 Tid: 11:43:21
Jag ska inte ens säga god morgon i dag för det är alldeles för sent för det.
När jag vaknade då åt jag ensam fruckost för MANNEN sov fortfarande. Han hade väl blivit trött av allt håppande på soffan och skrikande åt TV aparaten.
 Den late kom int ur sängen klockan åtta.
 Då skulle store herren och barnen äta fruckost. Den kloka, Carmen Ly, ville fixa  fruckosen själv. Jag satt på soffan och ammade. Då kommer hon med en joghurt förpckning . En sån som har en plast handdag man ska dra i för att öppna. Hon hade då lyckats och bryta av den. Nu var det inget annat än o klippa sönder förpackningen för att öppna den.
 Efter en liten stund hör jag plötsligt hur något ramlar ner. Ja hon hade försökt och ta ner flingorna och resultatet blev så här bra...Vem tror ni fick plocka undan allt och sen damsuga ? Ja, ni gissade rätt...
Det var jag för hon plockde ca 1 sekund och började då grina att om hon inte får mat svälter hon ihjäl.

Efter fruckosten ringde telefon och en kvinna ville köpa vårt skåp. Den hade vi  tagit  ut på altanen ett tag sedan. Jag tänkte bara och kolla igenom skåpet snabt innan hon skulle komma.  Och vad ser jag ?.. Min lilla OSSO MIN har målat med nagellack i flera ställen. Ja det var bara och börja städa. Som tur var fick jag bort allt, men det tog en halvtimme.

 Resten av dagen har jag sprungit runt som en duracellkanin och försökt och fixa allt. Resultatet: inget blir färdigt för utom jag som nu är HELT FÄRDIG.
 Ser att klockan har redan hunnit o bli halv tolv och dags och börja tänka på lunch. Var har den morgonen tagit ivägen ?

 Hur har ni haft det ? Lugnare hoppas jag.


PSYKFALLET I SOFFAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-16 Tid: 22:27:26

Idag har vi haft ett och annat för oss. Inget speciellt.
Efter byggarna gick hem(vill inte ens berätta vad de har gjor nu igen) åkte vi iväg till auktion.

Det blev inget handlat , men det var lika kul och titta på sakerna.Hon försökte o göra någon tricks med händerna . Fråga inte varför..På väg hem från auktionen var vi på SVEAS och köpte en jordgubbs längd.
MANNEN sa att jag skulle skriva att han har bakat den. Som ni skulle gå på den.Jessica åt kakan med skagenröra och tyckte att det var jätte gått. Men och andra sidan tycker hon att cola och mjölk  blandning är också god.Någon som har provat ?

Resten av kvällen har barnen lekt. Jag har jobbat och mannen har fått psyk pryt.
MANNEN har n'mligen tittat på Speedway. Han har hoppat, skrikit och viftat på händerna. På något konstigt sätt tror han att de hör honom igenom TVn.  Att han kan få en mindre hjärtinfart bara för att någon inte åker tillräckligt fort.
 Och det som är det konstigaste är att när han är så inne i sporten är det plötsligt tillåtet o hoppa på soffan, svära och peka med fingrarna. Ja, en mogen man är jag gift med.BÄSTA FYNDET ?

......... Kategori: DAGENS FRÅGA
......... Datum: 2009-07-16 Tid: 20:45:24
Vad är det bästa du har fyndat  ?

Min bästa fynd är väl våran dubbelsäng som är köpt för 10 kr. Nästan ny IKEA sultan  med en vit sänggavel som jag klädde om. Totakotnad blev 80 kr och vi har haft sängen i 5 år. Tycker det var en riktig fynd. Sen har jag ju fyndat mycket annat, men sängen är väl den bästa.


100 RÅGOR TILL MIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-16 Tid: 16:00:19

Eftersom ingen vill utmana mig(suck, grin, synd om mig..)utmanar jag mig själv.

HAHAHA


100 frågor

SENASTE:
1. Dryck: VATTEN. GUD VAD HÄLSOSAMT DET LÅTER
2. Telefonsamtalet: MANNEN
3. SMS: VET INTE ENS HUR MAN GÖR DET. LEVER VIST I MEDELTID
4. Sång du lyssnade på: DET SOM KOM PÅ MTV. TROR DET VAR FLO RIDER...
5. Gången du grät: SENAST ?? DET VAR NÄR MANNEN LYCKADES HANDLA. HAHAHA. SERIÖST TALAT VAR DET NÄR JESSICA RAMLADE FRÅN STOLEN. BLEV LIVRÄDD OCH GRÄT AV RÄDSLA.

HAR DU NÅGONSIN:
6. Dejtat någon två gånger: JA DET HAR JAG. FAST DEJTA VAR DET INGET ANNAT.OM DET NU ENS VAR DET.
7. Har någon varit otrogen mot dig: NEJ
8. Varit kär?: JA!
9. Förlorat någon speciell person: JA.
10. Varit deprimerad: JA, JA, JA . FAST DET GÅR ÖVER SNABBT.
11. Varit så trött att du somnat sittandes: NEJ. FAST MAN ÖNSKAR JU. TILL EX. NÄR MANNEN PRATAR OM SPEEDWAY ELLER BILAR.

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
12. ROSA. INTE FÖRVÅNAD ??
13. Svart
14. Vitt

I ÅR HAR DU:
15. Lärt känna en ny vän: NEJ.
16. Fått ditt hjärta krossat: Nej
17. Skrattat så att du har börjat gråta: JA
18. Träffat någon som förändrat ditt liv: NEJ
19. Insett vilka som är dina äkta vänner: NEJ. JAG HAR FÅ VÄNNER OCH DE ÄR ÄKTA. SKIN OCH JÄRTA OCH ALLT. INGA LOSSASKOMPISAR HÄR INTE.
20. Fått reda på att någon har pratat om dig: MENAS DET ATT NÅGON HAR SAGT NÅGOT ELAKT ? HÄR PÅ BLOGGEN BARA. SÅ MYCKET JAG VET I ALLA FALL.
21. Kysst en kompis: NEJ.

BLANDAT:
22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat : HAR INTE MSN. STENÅLDER IGEN...
23. Hur många barn vill du ha: MÅNGA, MÅNGA SI SÅ DÄR 100 STYCKEN
24. Har du några husdjur: JA.JAG HAR MANNEN OCH SEN HAR CARMEN LY EN HAMSTER SOM VI KALLAR RÅTTAN
25. Vill du ändra ditt namn: JA VISST. VEM VILL HETA KADRI ?  DÅ VET MAN JU DIREKT ATT MAN ÄR KÖPT BÅTFLYCKTING ...
26. Vad gjorde du under din förra födelsedag:  ÅT LYXMIDDAG PÅ MC
27. Vilken tid vaknade du idag: 06.00
28. Vad gjorde du igår runt midnatt: SNARKADE I GASKAMMAREN
29. Någonting som du längtar till:  ATT FÅ ÅKA TILL ULLARED
30. Senaste gången du träffade din pappa: DET VAR LÄNGE SEDAN. TROR 3-4 ÅR SEDAN
31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: MITT LIV ? JA ATT JAG KANSKE INTE VAR SÅ GODTRÅGEN..
32. Vad lyssnar du på just nu: TYSTNADEN
33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: VA ?? NEJ, DET TROR JAG INTE
34. Vad gör dig irriterad just nu: BYGGARE BOB

OM DIG:
36. Vad är ditt namn: KADRI
37. Singel/upptagen: JAG ÄR GIFT DÅ ÄR JAG VÄL UPPTAGEN. FAST FÖR GEORGE CLOONY ÄR JAG ALLTID LEDIG
38. Stjärntecken: JUNGFRU
39. Kille eller tjej: TJEJ TROR JAG. FAST PÅ ELGIGANTEN ÄR JAG IVANOF
40. Grundskola: JA
41. Gymnasie: JA MEN INTE HÄR I SVERIGE
42. Högskola: NEJ TYVÄR.
43. Hårfärg: DUM BLONDIN MED POLSK UTVÄXT
44. Långt eller kort: KORT. SUCK IGEN. KOMMER ALDRIG O BLI SUPERMODELL
45. Längd: 168
46. Vad gillar du gällande dig själv: JA VET INTE
47. Piercings: HÅL I ÖRONEN BARA.
48. Tattoos: INGA . MEN SKA SKAFFA EN MED TEXT: TILLHÖR THOMAS..HAHAHA
49. Höger eller vänster: VAD DÅ ? HANDEN JAG SKRIVER MED ? HÖGER

DIN FÖRSTA:
51. Operation: HAR INTE BLIVIT OPERERAT DIREKT. FAST JAG VET INTE VAD SOM RÄKNAS DÄR.
52. Piercing: INGA
53. Tatueringen: INGA
54. Bästa vänner: FÖRSTA VÄN VAR VÄR KERTU-LIIS
55. Sporten du spelade: INGEN SPORT TJEJ
56. Husdjur: HADE INGA NÄR JAG VAR LITEN.
 57. Vaccination du minns: ???? MINNS INTE
58. Konsert: HAR ALDRIG VARIT PÅ KONSERT
59. Förälskelse: TROR HAN HETTE MARTIN OCH JAG VAR 7 ÅR.
60. Alkohol du drack: DRICKER INTE

JUST NU:
61. Äter du: INGET
62. Dricker du: INGET
63. Är du på väg att: SMISKA UPP MANNEN
64. Lyssnar du på: LOSSAS ATT LYSSNA PÅ MANNEN
65. Väntar du på: ATT BYGGARE BOBB SKULLE BLI KLAR

DIN FRAMTID:
66. Vill du ha barn: JA. EFTERSOM JAG REDAN HAR 3 STYCKEN OCH DET BLIR SVÅRT ATT STÅPPA TILLBAKS DE FÅR JAG VÄL HA KVAR DE.. HAHAHA
67. Vill du gifta dig: ÄR REDAN GIFT . MEN KOMMER CLOONY MED RINGEN DÅ KAN JAG GÖRA OM DET.
68. Karriär i åtanke: BLI SUPERMODEL.. NEJ, SKOJAR BARA. VILL ÄGA EN BUTIK IGEN

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
69. Läppar eller ögon: ÖGON
70. Kramar eller pussar: BÅDE, MEN MÅSTE JAG VÄLJA DÅ KRAMAR
71. Kortare eller längre: KORTARE
72. Yngre eller äldre: ÄLDRE, MEN DET VISSTE NI REDAN
73. Romantisk eller spontan: BÅDE SÅ KLART
74. Snygg mage eller snygga armar: UTSEENDET SPELAR INTE SÅ STOR RÅLL.
75. Tatueringar eller piercingar: SPELAR INGEN RÅLL
76. Känslig eller inte: LAGOM KÄNSLIG. VILL ATT HAN SKA GRÅTA NÄR VÅRA BARN FÖDDS MEN INTE NÄR MJÖLKEN ÄR SLUT
77. Ragg eller förhållande: JAG VILL RAGGA
78. Opratig eller pratig: PRATIG SÅ KLART

HAR DU NÅGONSIN:
79. Kysst en främling: JA
80. Gjort något sjukt spontant: HA ATT JAG HAR. MÅNGA GÅNGER. NI SKULLE BARA VETA
81. Tappat glasögon eller linser: NEJ
82. Haft sex på första dejten: JA OCH JAG SKÄMS INTE
83. Krossat någons hjärta: JA MÅNGA GÅNGER
84. Har någon krossat ditt hjärta: NEJ INTE ÄN. TACK OCH LÅV
85. Har du blivit arresterad: NEJ INTE SOM JAG VET
86. Dissat någon: VAD ÄR DET ?
87. Gråtit när någon dött: JA
88. Gillat din tjejkompis (mer än som vän): NEJ ??

TROR DU PÅ:
89. Dig själv: IBLAND
90. Mirakel: SJÄLVKLART. JAG HAR JU 3 STYCKEN
91. Kärlek vid första ögonkastet: JA
92. Himlen: SÄGER INTE
93. Tomten: NEJ . FAST DET SKULLE JU VARA ROLIGT OCH TRO PÅ SÅNT NÄR MAN ÄR VUXEN
94. Att kyssas på första dejten: JA
95. Änglar: SÄGER INTE

SVARA ÄRLIGT:
97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: NEJ. INTE NÄR MAN HAR BESTÄMT ATT MAN SKA TRÄFFA BARA VARANDRA
98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: JA
99. Vad kan du verkligen inte leva utan: MAN LÄR SIG O LEVA UTAN ALLT OCH ALLA NÄR DET BEHÖVS. SÅ ÄR TYVÄR LIVET. FAST DET SKULLE VARA OERHÖRT SVÅRT UTAN MANNEN OCH BARNEN
100. Att posta det här är din 100 sanning: VA ? VAD BRA DÅ.

JAG UTMANAR ALLA !!!!!

__________________________________

UPPDATERING: VET INTE VARFÖR DET ÄR DUBBEL TEXT. MEN DET GÅR INTE O FIXA. DET ÄR SÄKERT JAG SOM HAR GJORT FEL.DISKMASKIN FÖR 80 KRONOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-16 Tid: 13:09:25
Vi har fått en rosa diskmaskin i huset. Den är rosa och fin och barnen älskar det. Dessutom var det ju super billigt.  Nu är det bara o börja diska...HUR GICK DET DÅ ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-16 Tid: 10:43:17
Ni är roliga ni. Ni tyckte precis som jag att han skulle glömma hälften.
Men mirakel händer och det gick ganska bra.
Han ringde bara en gång när han handlade. Vanligtvis ringer han 3-4 gånger.
Han blandade ihop bara gräslöket och purjolöket. Han tycker att lök är väl lök.
Allt annat på listan blev handlat och lite till. Han hittade lite saker som var på extrapris och tyckte att det går väl åt. Och det gör det ju.

Jag blev helt förvånad att det gick så bra.
Det går uppenbarligen  o lära gamla hundar o sitta.
Nu är det bara o komma på hur jag ska lära honom o sätta på kaffebryggaren.
Några tips ?


16:E JULI VART ÄR LATA DAGARNA ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-16 Tid: 10:18:46
God morgon till er. Klockan är ju  tio så det är inte morgon precis, men jag har inte hunnit o skriva ännu.
De säger att det ska vara semester just nu. Man ska lata sig. De så kallade lata dagar ska vara här. Vart då ? Har någon sett de ? I så fall kan ni skicka hi de.
 Här är det inte lugn o rå för en enda sekund. Det är något på gång hela tiden. Inte ens när man ska läga sig.

 I går hade jag tänkt o lägga mig efter jag hade stängt av datorn. Hade så ont i magen så jag tänkte att vila är väl den bästa medicinen.
 När jag då började släcka lamporna kom jag på att maten ska ju plockas in. Och vad tror ni jag ser när jag öppnar kylskåpet ? Mjölk i hela frukt lådan. Tog då ut mjölkpaketet och ut den stora lådan. Tog lådan till badkaret och tvättade lådan och fruktena. Hällde då ut mjölken från förpackningen i en kanna, men tänkte att var konstigt att det var så mycket mjölk kvar i förpackningen för det hade runnit ut minst en halv liter. När jag då började o lägga tillbaka lådan med frukt upptäckte jag att det var en annan mjölkpaket på hyllan ovan som hade tråppat och det var bara o börja städa den hyllan också.
 Efter kylskåpsttädning gick jag ut för jag hade kommit på att bäst o kålla om alla leksaker är intagna. Det kan ju börja regna. Sen skulle jag kålla hur det gick för Carmen Ly. Tuffingen ville ju såva i tältet så jag ville se om hon hade somnat.
Hon såv så sött så. Verkligen modigt av henne o sova i tältet.
 
 Då var det en hel del annat också som skulle görs och när jag då till slut kom i säng två timmar senare somnade jag på en gång.

 I dag ska vi fortsätta med våra så kallade lata dagar. Det ska städas,tvättas,  jobbas, målas..........MORR, MORR, MORR, MOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRR


RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-16 Tid: 09:01:58
HÄR ÄR DE 10 FINALISTER SOM MINA BARN HAR LOTTAT UT.
REGLER SOM VANLIGT.
1 RÖST PER IP ADRESS
DU KAN RÖSTA TILLS SÖNDAG KLOCKAN 18.00
LYCKA TILL

OBS ! DU FÅR RÖSTA PÅ DIG SJÄLV !!

NR.1
NR.2NR.3
NR.4
NR.5


zlundin.blogg.se


NR.6NR.7NR.8
NR.9NR.10

briadlover.blogg.se


CIRKUS villavillekulla

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-15 Tid: 22:16:23
Ibland blir det inte så man hade tänkt sig. I dag var det definitivt varit en sån dag.
Jag hade planerat  o jobba, städa och åka med barnen till badplatsen.
Och vad blev det ? Det blev en rolig dag med Veronica. Hon kom klockan halv två och åkte hem klockan åtta.
 Vi hade jätte trevligt.  Jag har lagat mat, mannen har grillat, vi har fikat och ätit och fikat igen.
 Det har varit galenskap här hos oss. Precis som vanligt. Vi bjöd Veronica på en riktigt cirkus  och dessutom gratis.
 Hon måste ha fått både huvudvärk, magont och total utmattning av våran familj. Vi har ju tre barn som ska fixas, matas, ammas. samtidigt skulle jag jobba och laga mat, vara social. Städningen fick man glömma helt.
 Det är alltid lika trevligt när man kan bjuda någon på mat. Jag bara älskar det med matlagning. Och  vad glad lilla jag blir när gästerna tycker om maten. 
 Ja att få främmat är ju alltid trevligt. Diskberget efteråt är ju lite mindre trevligt...

 Ska visa er lite bilder och mycket mer blir det inte ikväll för jag har fått så  himla ont i magen så jag får gå och lägga mig.
'God natt och sov så sött.
 Kram Kadri

MANNEN GRILLARMYS PYSTOKIGA BARNEN
VAD GÖR DU CARMEN LY ?

MANNEN SKA HANDLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-15 Tid: 11:35:31
Mannen kom hem tidigare än jag hade tänkt. Så jag fick plocka in mina älsklingar igen.  Jag tror inte att han såg något.HAHAHA

Nu håller jag på och städar huset. Det är rasrisk överalt och om jag inte vill att barnen ka hamna under saker är väl bäst att jag städar. MORR. Ingen lust alls. Det är ju så fint väder  ute.

Eftersom MANNEN var bara ivägen skickade jag honom för att handla. Jag fick skriva med en lista på saker han ska köpa.
Vad tror ni ? Kommer han o klara av uppgiften  eller kommer han glömma hälften ?


VILL DU BLI VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-15 Tid: 08:57:12
Då var det dags igen för veckans blogg. Som vanligt anmäler man sig under kommentarer i detta inläg.
Då lottas det ut 10  finalister imorgon och då  röstar läsarna fram en vinnare. Enkelt.
Lycka till


15:E JULI OTROGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-15 Tid: 08:27:21
I dag jobbar MANNEN så jag passar på o vara otrogen. Vad han inte vet kan inte skada honom.
Får jag presentera min älskare..

och älskaren har allt det här goda och erbjuda ....MMMMMMMMM vad roligt vi ska ha.
Men  tyst ni får inte berättat till MANNEN för han vet inget.
Han tror att jag jobbar o städar....


OSSO MIN, OSSO MIN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-14 Tid: 22:26:44

I dag har mannen och jag målat, målat o målat. En sak jag måste tipsa er är att blunda och stänga munnen när ni målar. Jag har nu färg övealt. Jag kommer väl aldrig o bli byggnadsarbetare tror jag. Och tur det för de verkar ha fullt upp med sitt hela tiden. De åker hit o dit, de är som fantomer ingen har sett. Och ingen blir gjort heller. Men en sak är de duktiga på. Skicka fakturor och helst jätte stora också. 
  Barnen har varit relativt snälla idag. Carmen Ly har sminkat sig ch fått utseendet som en  ja ni vet vem. Minns själv ju hur spännande det var o sminka sig i smyg med mammas smink. Och man trodde ju att man var så himla vacker.
  Någom som tycker  att hon är så himla vacker är ju MANEN MIN. Ja, jag håller ju med så klart.
 En som är vakrast är ju Jessica måste jag säga. Specielt med de stora solglasögona.
 I dag har den lilla busen haft ett o annat för sig. Det kan ha med saken o göra att grannflickan kastade en sten i huvudet på henne å det sista förståndet försvann. Nu är det ju så att hon är min dotter och jag älskar henne över allt annat i hela världen(ok kanske pandurohobby då)men ibland undrar jag ju om hon är ritigt riktig.
  Hon har börjat prata ganska mycket senaste tiden. Hon har varit lite sen i det mesta, men när hon då får fart då kan ingen stoppa henne.
 Nu har hon kommit på att den i mitten av ansiktet är NÄSa. Då petade hon hela dagen på den och sa NÄA, NÄSA, NÄSA. Vilken världsnyhet.
 En annan ord hon har kommit på är att allt är FINT. Alla sakerna är FINT och allt hon gör är FINT.
Idag tog hon hårborsten och slog sig i huvudet och sa FINT. Hon kammade vist hår tyckte hon.
 En annan stor sak hon har lärt är att allt är hennes. Hon säger OSSO MIn om allt. Äter jag en macka tar hon den från mig och säger OSSO MIN. Hon tar mina kläder och försöker o sätta på de och säger OSSO MIN. Det var en riktig upplevelse o se hur hon skulle ta på min Bh idag. Den skulle tydligen läggas i en klänning som en lossas gravidmage tycte hon.
 Alla telefoner, fjärkontroller, leksaker ja i stort sett allt säger hon OSSO MIN.
 Och får hon inte som hon vill då illskriker hon O S S O   M I N N  !!!!!!!!!

 Nu har den lilla OSSO MIN fått för sig att toalettlocket är också hennes. Blir lite svårt o ta med den till sängen, men hon ger sig aldrig så hon lyckas nog snart.  Får springa o rädda det om går.

God natt till er och hoppas ni har haft en trevlig dag.
Ni glömmer väl inte vad det är för dag imorgon ?
VAD ÄR KÖPSTOPP ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-14 Tid: 13:16:42

Läste precis tidningen Vi färäldrar. Där berättar Ann-Chrisine Gramming om sitt så kallade köpfria året. Nu är det så att jag har inte läst hennes bok(``Köp inte den här boken`` ja boken heter så) så jag vet inte vad som står där. Jag kan bara berätta hur själva artikkeln var upplagt.
 Vad jag inte förstår är  att var  är den så kallade köpstoppet. För mig betyder köpstopp-Inte köpa någonting alls. När jag växte upp  hade vi konstant köppstopp. Min mamma hade inga pengar o köpa något. Det handlades 2 gånger om året. Då sa vi också att det KÖPTES , kläder och skor. Det var vid jul när vi fick kläder till julklapp och i augusti innan skolan började. Resten av året handlades det ingenting annat än mat. 
 Tre år sedan när jag var sjukskrven och mannen väntade på operation hade vi det ekonomiskt tufft. Då var det KÖPSTOPP och då handlades et inget annat än mat och hygien artiklar..
 För mig betyder köpstopp att man inte handlar någonting alls. Förytom mat förstoss. För det måste man ju ha, tyvär. Och tvättmedel och shampoo måste man väl också ha. Ni fattar väl vad jag menar. 
  När jag läste artikkelt  tänkte jag flera gånger att varför  kallas det för köpstopp när hon handlade ändå.
 Barna växer ju så är det. Saker går sönder, man fyller år etc.. Men man ska väl inte kalla det för köpstopp om man handlar.
 Nu var det så att kvinnan i fråga menar att man inte handlar när man köper begagnat. Där någonstans tappade jag förståndet. När man väl betalr för sakerna då handlar man väl. En helt annan sak än när man ärver saker eller får de gratis.
 I våran familj kommer 99 % av sakerna från loppisar eller är köpt på Tradera, Ebay eller blocket. Betyder det då att vi inte handlar. Har vi då ständig köpstopp ? Konstigt nog vill de som säljer ju ha betalt för sina grejer.
När jag köper nytt då är det oftast på REA. Jag handlar nästan aldrig när det är full pris. Nu är det inte en ekonomisk fråga så mycket än att jag tycker att det är roligt o fynda.
 Kvinnan i artikkeln berättar hur hon gick in på Tradera och köpte kläder till barnen. Som det inte skulle vara handlande och det var något jätte märkvärdigt.
 Den andra grejen jag tyckte var ännu roligare var att istället o gå till leksaksaffärer med barnen fick barnen välja leksaker från leksakskatalog och sen gick föräldrarna ensam och handlade. Vart var det köpstopp ?
  Hon säger i artikkeln att första gången de bröt mot köpstoppet var när de köpte våningssängen till barnen.
 Men alla andra gånger då ? Och hur var det en köpfri år då ?
 Är jag dum eller är det så att när man köper begagnat är det också handlande ? Kan man kalla året köpfri när man handlar i alla fall både begagnat och nytt ?
 Jag förstår att inte alla som vill handla begagnat. Inget fel med et. Vi gör väl alla med våra pengar vad vi vill.
Men jag personligen tycker att själva artikkeln är en löja och den så kallade köpfria året var inte ett tugg  köpfritt. Eller har jag fel ?.
 Visst är det bra o handla begagnat. Det är väl mest ekologiska(de som nu jagar efter det) av allt och återvända saker.  Och visst är det bra o minska konsumption, men kalla inte det för KÖPSTOPP.
HANDLAR MAN DÅ KÖPER MAN. UAVSETT OM DET ÄR BEGAGNAT ELLER NYTT. Eller har jag fel  ?
NYA SKOR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-14 Tid: 11:10:10
Skorna jag handlade i går  medans  MANNEN skällde på de i ELGIGANTEN.
SKOPUNKTEN 2 par ihop 73:50(man får 50 % på andra paret)
Riktigt billigt.

Och ja ni ser rätt. Storlek 41 har jag. Riktiga elefantfötter.
Men skorna var fina tycker jag.
CARMEN LY I ETT NÖTSKAL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-14 Tid: 10:52:05
Det är inte bara våran roliga konversationer ja skrattar åt. Det är även saker hon gör.
 
När jag säger att hon skulle stänga av TVn för det är fint väder där ute då svarar hon  glatt JA, men efter 5 minuter märker jag att hon har fastnat framför TVn med fjärkontråll i handen  och totalt glömt bort vad hon skulle göra.
Då påminner jag henne igen och efter någon minut igen och igen. Hon har en otrolig förmåga o glömma saker.

Hennes andra förmåga är att inte höra saker hon inte vill höra. Man kan ropa på henne och hon hör inte fast hon står 1 meter beredvid. Du kan be henne o dyka av sin tallrik och hon hör inget. Men frågar man henne om hon vill ha glass då hör hon plötsligt mirakulöst jätte bra. Jag tror hon har ärvt det eftr MANNEN min. Han hör också bara det han vill höra.

När Carmen Ly ska duka av bordet och tar ketchup flaskan i ena haden och senap flasan i andra lyckas hon tappa de 5 gånger innan hon kommer fram till kylskåpet. Det är bara någon meter fram tills kylen. Och det mest märkvärdigaste är att hon tappar alldrig båda flaskorna samtidigt.

När man då har kommit på att hon hör vad hon vill höra, tappar saker för hon har för prottom och glömmer bort hälften då kan man ju håppas att hon ser bra i alla fall. Men IKKE. Hon ser bara det hon vill se och hon kan titta på sakerna men inte se de. En dag sprang hon ront o letade efter papper för hon hade spilt vatten på vardagsrums gålv. Ja efter 10 minuters letande hittade hon pappersrullen på gålvet bredvid vatten pölan.  Hon hade lagt det där själv bara 15 minuter innan för hon hade då torkat upp vattnet hon hade tappat innan.

Ja, men hon är väl inte annårlunda än andra barn.
Jag tänker med skräck hur det blir när hon blir tonåring för då sägs det att det blir 1000 gånger värre. Fast svårt o ro hur det kan bli det. Hon är ju redan glömsk, blind och hör inget.  En ung pensionär alltså.


14:E JULI STENAR I HUVUDET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-14 Tid: 09:22:41
God morgon till er. Har fått sova 4 timmar i natt. Jobbade alldeles för länge i går kväll och Tessy vaknade redan klockan tre i natt.
 Vaknade  med huvudvärk. Förmodligen resultat av för lite sömn. Det känns som huvudet är fylld med stenar.
 Saken blir ju inte bättre av at BYGGARE BOBB inte tykte upp i dag heller och har stängt av telefonen. Nu är vi i vecka fyra redan med bygget. Det skulle bara ha tagit 2 veckor. Byggmatrial står ute och blir förstörd för det har ju regnat kraftit förra veckan. Byggaren verkar inte bry sig. Vi måste ha världens otyr med byggarna. Det blir alldrig som de låvar.
 Mannen tog ledigt i går och idag och  vi har varit o köpt färg och han har  målat själv väggarna. Han som är sjuk och inte ska jobba med händerna. Men nu har han blivit så förbannad och vill att det ska bli klart.  Byggmatrialet måste ju bort  innan det blir förstört och det som har blivit använd måste ju till tippen. Så nu har mannen ringt till någon som kan hjälpa oss med det.  Folk verkar inte förstå att när man bygger blir det mycket saker som ska kastas och våra barn har fått mycket skit för det från diverse människor. Ingen förälder vill ju att deras barn ska bli útsatta. Så nu jobbar min hjärtsjuke man med bygget. Jag får väl måla väggarna igen senare. Vi får tyras om o vakta barnen. Vill ju inte ha de springande i färg. Det kan ju vara rligt o leka indianer, men kanske inte med riktig färg.

 Färghandlandet i går på BAUHAUS var också jätte roligt. Man får en mindre hjärtinfarkt varje gång man ska köpa något. Allt är så himla dyrt.
 Barnen var griniga för vi hade redan varit på ELGIGANTEN i 2 timmar så de var redan laddade med dåligt humör. Det sluta med att jag bärde ront på både Jessica och Tessy och letade efter personal som kunde hjälpa o köpa rätt färg. Vi hittade så klart ingen så vi köpte det vi tyckte skulle passa. Håppas det blev rätt.
 En positiv sak från gårdagen är i alla fall att jag kommer o få världens stakaste ärmar. Med ena handen bärde jag 8 kg Tessy och med andra 12 kg Jessica. Inte illa va ? STARKA SUPPERKVINNAN här. HAHAHA


 Efter allt handlande blev det MC . Barnen glada och nöjda.
 Tessy åt en Big Mac . Knappast. Hon stackaren fick nöja sig med mammas tutte.
 När jag sa att Nu är Tessy mätt o glad frågade Carmen Ly om hon åt hamburgare.
 Ja, en Big Mac sa Thomas
 Då frågade Carmen Ly: Tyckte hon den var god ?
Ja visst sa Thomas. Hon vill ha en till.
Då kunde jag inte hålla mig för skratt.Vår hemmakväll har jag ju redan berättt om. Så alla nöjda o glada ? Plikten är förfylld och nu ska jag jobba.

Vad ska ni göra i dag ? Regnar det hos er ? Här ser det ut som det börjar o regna när som helst.

Hoopas ni får en trevlig dag.

Kram Kadri


RULLAR I SÄNG..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-14 Tid: 00:05:59
Tyvärr han jag inte skriva mer. Hade häcken full med jobb och shoklad ätandet. Nu är det viktigaste gjort. Asken är tom och jag har blivit rond och fin. Nu ska jag rulla i sängen. 
 Vi ses och hörs imorgon igen.

Kram Kadri


NÄR GJORDE JAG KÖNSBYTET ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-13 Tid: 21:48:51

God kväll till er kära läsare. Hur har eran dag varit ? Min har varit minst sagt spännande.
Sitter just nu här och dricker kaffe och äter choklad.


 

Det behövs lite tröst ätande idag. tro mig ni skulle också göra det om ni skulle ha fått veta att ni har gjort könsbyte utan att ni viste om det. Om jag skulle dricka alkohol skulle det kanske förklara saken, men nu är det ju så att jag är nykterist. Inga droger är det heller som jag tar förutom kaffet då, men det ska väl inte orsaka minnesförlust. Eller? Om jag nu inte har blivit vimsi av andra diverse gaser som finns i huset så vet jag inte hur det hände. Men hänt har det och nu heter jag IVANOF.
 Men hur gick det till kan man ju undra. Jag ska berätta det alldeles strax.
 Ni minns väl att jag köpte en digitalkamera ca 4 veckor sedan. Olyckligt nog tappade jag den på golvet bara efter 2 dagar. Linsen blev sned och det gick inte o reparera.
 Jag hade ju tagit en försäkring och det var bara o lämna in den . Efter diverse läsande på deras hemsida fick jag veta att om kameran inte går o reparera får man en ny, men måste göra en ny försäkring som kostar 399 kr extra. Vilken trevlig överraskning. Det hade de ju inte berättat när man köpte kameran.
 I alla fall lämnade jag in den och fick veta att det tar ca 21 dagar o få den fixad och att jag måste gör skadeanmälsan själv för de på ELGIGANTEN har inte råd med papper och skrivare.
 Då gick jag snällt hem fixade skadeanmälan och väntade. Inget konstigt med det.
 Stor var min förvåning när redan 26 juni(bara 6 dagar senare) kom ett sms att min kamera är färdig för hämtning. JIPII tänkte jag. God vad duktiga de måste vara på ELGIGANTEN.
 Väl framme i den berömda butiken får jag veta att min kamera inte finns där . Han som har skickat SMSen vet inte varför han har skickat det ?? eller var kameran är ?? Mycket frågetecken blev det på en gång.
 Efter 30 minuters väntande fick vi veta att vi ska få en ny kamera och den var på väg hem till oss med posten. När vi frågade vart våran gamla kamera var då svarade han att den var skrotad. Vad då skrotad ? Skrotar de en kamera innan jag har fått en ny ? I denna stund tänkt jag ju inte längre.
 Då satt jag och väntade och väntade . Ingenting hände. Efter en vecka gick jag in på deras hemsida för att se vart kameran är. Då ser jag för min förvåning att den är utlämnat den 27 juni i ELGIGANTENS butik till kunden. Ja, ni läste rätt. Observera att det stog kunden.  Men jag hade ju inte fått någon kamera när jag var där . eller har jag missat något ? Då ringde vi till ELGIGANTEN , ringde och ringde. Efter 40 minuter gav vi upp för vi kom inte fram.
Då ringde vi till försäkringsbolaget som har tagit hand om min kamera. Där får vi veta av en skrattande och otrevlig kvinna att jag , IVANOF , har hämtat ut kameran på elgiganten. Ja, men jag heter ju inte IVANOF sa jag. Det gjorde jag ydligen och kameran var uthämtat. Tydligen har jag mssat det med könsbyte och blivit man utan att jag viste om det. Och förmodligen bytt nationalite också. Efter mycket tjat och väldigt otrevlig bemötande kom vi så långt att JAG har inte hämtat ut någon kamera. Men vart är min kamera då ? Ska jag få en ny ? Har de reparerat den gamla ?
Tydligen enligt henne då hade de inte ens fått skadeanmälan jag gjorde den 21 juni. Då fick jag göra en ny och kvinnan slängde på luren.
Då skrev jag upp min skadeanmälan för jag hade ju fått det bekräftar redan den 21 juni. Vi åkte då in till ELGIGANTEN och visade papprerna och frågade hur det blev. ännu en gång ingen svar. Ingen visste någonting(nu har jag fått skrivarkramp i höger hand. för lång historia).
 Efter 30-40 mnuter fick jag veta att kameran var utskickad 1 tim,me sedan(samma tid när kvinnan slängde på luren) och att den kommer på fredan, senast måndag. Heder o samvete och alla andra ord som flög ut från denna man.
Då kom jag ju med min fråga om min minneskort och försäkrng. Tydligen skulle man ha tagit ut det innan man lämnade in den på reparation. Men ingen som informerade om det . Då säger mannen  att han bjuder på en sån. Men vad då bjuder när de har förstört min med mina bilder på ? Ja men man får väl skylla på sig själv för man ska veta allt det där själv. Då kom jag ju plötsligt på att hur blir det med den nya försäkringen då. Det visste de ju inte så  klart. Efter 10 minuter får vi veta att när kameran kommer ska vi åka in till ELGIGANTEn med en oöppnad kartong och teckna ny försäkring. Är kartongen öppnad får man inte teckna försäkringen. Ja, allt sånt måst man väl veta. Så speciellt att de själva inte visste det.
 Då åkte vi hem ännu en gång, redan 5 gången. varje gång hade vi åkt 5 mil fram o tillbaka.
 Nu tror ni att den här historien är slut, men IKKE.
 Det blev det fredag och även måndag. Men vad som inte kom var min kamera.
 Så i dag åkte vi in igen. Först visste han inte var den var. Sen säger han att den har skickats med posten och är hos oss, men det var ju det inte. Göra en lång historia kort tog det en timme (ja en timme !) för att få fram en kolli nummer som då skulle bevisa att den är på posten. När de på elgiganter slår fram den visar det sig att paketet är uthämtat den 10 juli(idag är det 13).
I detta laget hade jag och barnen gått i skobutiken bredvid,. Barnen hade tröttnat. Carmen Ly hade nästan somnat på soffan. Jessica försökte o kasta kaninen på Tv aparater och jag var trött i armarna för att bära runt Tessy. En timme är alldeles för lång tid för de att sitta stilla o vänta.
 Då kom mannen och säger att jag har hämtat ut kameran fredas. Men det hade jag inte gjort sa jag och han ringde då till posten center. Där fick vi veta att paketet är visst utlämnad, men utlämnad i NORA av alla ställen. Vi bor nämligen i KUMLA. Jahah tänkte jag. Nu har vi tydligen flyttat också. Vad trevligt med en ny stad o bo i.
Till vem kameran var utlämnad fick de inte säga. Förmådligen IVANOF igen, jag alltså.
 Tillbaka till ELGIGANTEN igen och fram med boxningshandskar. Han som jobbade i kundservice verkade lite trög och det tog ännu en timme(totalt 2 timmar då) för att få honom o fatta att jag är inte EN MAN, jag heter inte IVANOF och jag bor inte i NORA.
 Efter ca 1 timme fick vi veta att vi ska få en ny kamera på en gång in i butiken. Vad roligt. Det är väl bra. eller ?
Ja, men historian slutar inte där. Väl framme i kameraavdelningen stöter vi på en väldig uppkäftig säljare som tycker att det är roligt att vi har fått vänta i 2 timmar.
Då kommer de också på att det finns inga likvärdiga CASIO kameror i lager och vi får vänta hur länge som helst för en ny för nu är det sommar och de vet inte hur det blir med leveranser. Tillbaka i ruta ett. INGEN KAMERA.
Mannen hade nu blivit helt galen, barnen grät av hunger och jag var dödstrött av all bärande.
 Vi fick veta att vi kan ta någon annan märke, men då måste vi köpa en ny minne för den andra passar inte. Det skulle innebära en ny kostnad. De hade också en dyrare casio kamera med då skulle vi få betala 600 kr till. Pluss en ny försäkring på 450 kr.
 För jag har skrivkramp på högre hand just nu ska ´jag göra historian kort. MANNEN ficjk bli fly förbannad och 2 timmar efter vi kom till ELGIGANTEN. Gick vi därifrån med en dyrare kamera och dyrare försäkring, men betalade ingenting extra. Det stog ELGIGANTEN för.
 Jag säger bara över två timmar i en butik med trötta och hungriga barnen. Ja en upplevelse jag inte rekomenderar o prova.
 MEN NU HGAR JAG MIN KAMERA. Laddar baterit just nu så imorgon blir det fina bilder. Ska försöka o inte tappa den på golve för historian med IVANOF orkar jag inte med en gång till.
 Hoppas att jag förvandlas till en kvinna i natt igen. För att vara man har varit jobbigt idag.

Får sen om jag orkar o skriva mera om vår dag lite senare, det hände massor. Måste vila fingrarna just nu.NEJ TACK TILL SÅNA DAGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-13 Tid: 19:10:28
I dag har varit en dag fylld av galenskap. Vi har precis kommit hem och jag är helt slut. Det blev ingen sola o bada för oss inte. Hela dagen har gått åt handlande av byggmatrial och tjatande på ELGIGANTEN. Dessutom har jag fått veta att jag har gjort en könsbyte. Hade ingen aning om detta. Hur kunde jag missa detta ?
 Jag låvar att en väldigt lång historia kommer senare, men just nu har jag inte tid.
Mannen målar, jag lagar mat och barnen har picknik.

 Hoppas att ni hann njuta av solen idag.

Kram Kadri
 


EN SEMESTERRESA....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-13 Tid: 09:49:13
Nu har den efterlängtade solen kommit ut. Härligt, härligt.
Inte tid o sitta här framför dator. Ska jobba klart snabbt och sen tar vi solglasögon (för det är ju viktigast) och åker i väg på semester .  Ja och vart ska vi åka  ? Vi ska åka till BAUHAUS o köpa färg. MORR och dubbelmorr.
 Ja vad härligt vi ska ha där bland färgpurkar och penslar. Vem kan drömma om en bättre semester.13:E JULI MÅNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-13 Tid: 08:28:45
God morgon till er. Finns det någon annan om inte har åkt på semester ? Det verkar som alla har det lugnt o ledigt förytom oss.
 Det är full fart i våran hus i dag med. MANNEN tittar på EMIL med barnen och jag jobbar. Livet är orätvist.


VECKANS BLOGG BLEV MLI.BLOGG.SE

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 23:13:00
Nu har jag räknat alla röster och veckans blogg blev........JAG. HAHAHA. Nej. I wish.

Det blev blogg nr. 8 bara 1 röst mera än andra platsen.
Så det var riktigt jämt faktist bland bloggarna.

Nästa onsdag kör vi en ny om det finns intresse.

GLÖM NU INTE O BESÖKA VECKANS BLOGG .NU ÄR JAG ÄDEL OCH ÄCKLIG OCKSÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 20:06:53
Man lär sig nya saker varje dag. I dag har jag fått lära mig att jag är ÄDLARE än många andra kvinnor. Är jag ? Jag hade ingen aning om detta. Ja, vad ska jag göra nu då ? Börja dricka te klockan fem och äta mini smörgosar ?
Varför har jag blivit ädel kan man ju undra. Ja, jag läste i MAMA att kvinnor som föder utan epidural är ädlare. Ja då är jag väl trippel ädlig för jag har fött alla tre utan någon som helst smärtlindring.
 Konstigt tänkande tycker jag. Och vem kom på det över huvud taget att man skulle vara ädlare bara för det.
Då är väl alla de som inte tar smärtlindring hos tandläkare också ädlare. Kanske ny trend o avskaffa all smärtlindring ? HAHAHA
Ja ni får bestämma själv debatten finns HÄR på MAMA.NU
 
Det att jag är äcklig fick jag också läsa i samma tidning. En bloggare som heter Mats Setreus som har bloggen Style by Mats har blivit pappa, men hans son ska INTE FÖREKOMMA SÅ MYCKET i bloggen. Framför allt inte på bild för det är äckligt att exploatera sin bebis så. 
 Hur ska vi alla mamma- och pappabloggare känna sig nu då? ÄCKLIGA ?
Ja då är jag trippeläcklig också för jag visar ju  bilder av alla mina tre tjejer.

 Men hur går det ihop sig med ädligt oh äckligt ?
Ja, jag tycker ju inte att jag är varken ädlig eller äcklig. Men man får kanske inte o bestämma sjäv . Nyförtiden ska alla vara likadana och tycka likadant. Annars är vi..... ?


STOPP PÅ RÖSTNINGEN

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 19:32:53
Nu går det ej o rösta längre. Ska nu räkna ihop alla röster och en länk och vinnare med bild kommer imorgon bitti.
Det var många som röstade. Det är bara 1 röst som räkns per ip adress. Många som röstade flera gånger och under olika namn. Det hjälper inte. Ni är avslöjade. HAHAHA.
 De som inte vann . Prova igen nästa vecka på onsdag. Tyvär är det ju en vinnare som gäller.


EEEEMIL !!!!!!!!!!!!!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 17:17:45
Barnen gör hyss. Mycket hyss. I vårat hus blir det dubbelt och trippelt hyss. Specielt när det gäller Jessica. Emil ser ut som en snällt barn jämförd med henne.

I går tog hon alla skorna från hallen och bar de till vardagsrummet. Ingen aning varför.Sen ville hon ju hjälpa l mamma med hennes jobb.Det tog stor konsetration och kunnskap o få alla o hamna under bordet.Då hade man ju extra roligt och kunde krypa under bordet.

Idag har hon hunnit med diverse saker som till ex. ta min nagellack och måla fingrarna, inte naglarna. Måla sen hela  badrumsskåpet och själva nagellacks flaskan. Tydligen behövde jag ingen nagellack. tur det för nu finns det inget kvar.
Sen har hon tagit pincetten och försökt o dra av sig tårna. Varför kan man ju undra ? Hon har säkert en bra förklaring men hon håller det hemligt.
 Hela dagen har hon hållit på med något. Listan är alldeles för lång för att skriva upp all. Ibland undrar jag om hon har något annat där inne i huvudet eller om det är bara bustrollen som dansar där.

Sen händer det ju också massa saker som är inte menad som bus. Till ex att man missar pottan när man ska sitta på den och kissa. Då kissar man  på golvet. Eller att man fastnar med fingret i en låda man inte skulle öppna.

 Över huvud taget lider hon av TÅLAMODS NARKOMANI. Allt ska hända nu och på en gång.
När jag börjar laga mat  och har tagit ut varorna från kylskåpet förväntar hon att maten ska vara klar på en gång.
Då står hon där och hoppar och skriker MAAAT tills hon får något på tallriken. Vad som helst duger så länge det har kommit från stekpannan, ugnen eller kastrull. Så jag brukar lägga några gurk skivor i stekpannan och sen får hon det.Och sen när man har drivit mamman till vansinne kan man bara plötsligt somna så sött och se helt oskyldig ut.Men då när man har laddat baterier en stund vaknar man och ler som den lilla buse man är och allt börjar om igen. Vems idee var det o skaffa barn ? Livet var väl enklare innan de. Eller var det ? Mycket roligare har man det nu i alla fall tycker jag. Och trots deras bus älskar man de över allt annat.ps.
Inte var det jag som ville ha barn. Gissa vem det var.
mannen


HANDLAR NI EKOLOGISKT ?

......... Kategori: DAGENS FRÅGA
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 11:46:17
Vad tycker ni om den nya trender och handla allt ekologiskt ? Gör ni det ? Och i så fall varför ?


TESSY 6 MÅNADER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 11:06:30
Det här är till dig EMMA. 3 bilder med Tessy.
Hennes favorit aktividet-stoppa handen i munnen.


LOPPIS FYND TILL BARNEN

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 10:33:58
Det här fick barnen i går.
Bilen som blinkar o låter kostade 80 kr
Vattenspridaren 10 kr

Jessica blev helt galen och släppte inte bilen för en enda minut. Det var verkligen bra köp. Hon har ju flera bilar, men den här spelade musik och blinkade.PANNKAKOR I FLASKA

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 10:20:48
MAIZENA har skaffat en underbar produkt. Pannkaks pulver i en flaska. Lägg bara till mjölk, skaka 1 minut och du är färdig för att laga pannkakor.
Jag är verkligen för att man ska laga saker från grunden, men ibland har man inte ägg eller mjöl hemma. Då är det här perfekt. Hittade de här på NETTO igår . Kostade 20 kr flaska. Det blir ca. 10 större pannkakor från en flaska. Finns 2 sorter- Amerikanska och klassiska pannkakor.
 Vi lagade de i dag och de fick godkänd av barnen.
Har ni provat ?VET DU VAD 40/1 BETYDER ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 09:45:35
Det är en anonym kommentator som har frågat det. Har tyvär ingen aning vad det betyder. Vet ni ? Kommentaret är lämnat under min inlägg om 2 vanligaste frågor jag får.


12:E JULI SÖNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-12 Tid: 08:17:10
God morgon till er. Min morgon började med en uttråkad man som hade bestämt att 5 timmars skönhets sömn räcker för mig. Jag är tydligen vacker även som död. Först satt han Tessyn på min mage och hon tycks tro att alla kroppstelar är tutte. Kommande blondin ? Sen tog MANNEN fran fingerhundarna och de fick resa över berget. Och som sista hjälpmedel öppnade han mina ögonlock med fingret och sa HEJ . Ja jag var ju rydligen vaken då för jag hade tittat på honom.
 Nu är det bara o fixa fruckost. Det blir pannkanor i flaska.
Hur har eran morgon börjat ?


Kan ni hjälpa mig ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-11 Tid: 23:58:40
Har inte hunnit med allt jag har låvat i dag, men det är en annan sak... Försöker o skriva mera imorgon..

Men nu har jag en större problem.
Om ni har tid och lust så klart kan ni då hjälpa mig med en liten sak. Det är så att jag har tänkt o vara med i en tävling. Ingen risk att jag vinner, men jag tycker att det är kyl med sånt.
Det är så att på tävlingen ska man skriva lite om sin blogg. Vad den handlar om och vem själva bloggerskan är. Men jag har ju ingen aning vad jag ska skriva. Vad har jag för sorts blogg ? En virrvarr och hullerbuller babbeli bla blogg ?
 Så vad tycker ni. Kan ni hjälpa mig och skriva något om mig själv och min lilla blogg ? Så tacksam för svar.
Det är ju så att ni kanske tycker annorlunda än jag gör. Hemskt o tnka att här sitter man o tycer att det här var fint o bra och sen tycker andra att det är bara värdelöst. Man vill ju inte skämmas ihjäl.
I tävlingen ska man  representera sig själv och sin blogg. Jag har kommit så lång så att jag vet vad jag heter... Duktigt väl ?
MANNEN sa att jag ska skriva att jag är elak mot honom för jag skriver elakheter om honom. HAHAHA.
Så vad ska jag skriva ?

Ja det var ju en sak till. Bloggen ska vara nyttig på något sätt eller erbjuda något speciellt. Vet inte vad det ska nu vara. Jag ska kanske skriva att min blogg är bra sömnmedel eller preventivmede(göra män och kvinnor skräckslagna så de aldrig törs o skaffa barn).

Ja nu är det redan söndag och ni alla sover säkert och jag sitter här ensam och babblar för mig själv. Snart kommer de med de fina vita skjortorna. Tror ni att man kan blogga från dårhus ? Ja, visst jag bor ju där redan. Minnet är inte det bästa längre. Bäst o gå o lägga sig.
God natt. Sov gott .
Vi kanske ses imorgon.
Kram  Kadri

HÅRT UTARBETAD FAMILJEFAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-11 Tid: 20:55:14


LOPPIS FYND TILL MIG

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-11 Tid: 20:09:26
Idag fyndade jag kläder till mig. Allt är nytt och komer från en nerlagt butik.
LINNEN 10 KR
TOPPAR 20 KR
JEANS 25 KR

Jeansena var tyvär för små, men de passar säkert snart. Mammakilorna kommer ju försvinna så småningom.

Så vad tycker ni ? Fina ?
Allt som allt kostade 115 kr. Jag blev nöjd.


ASTA 85 OCH GÖSTA 95 DANSAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-11 Tid: 18:11:37

Gösta tittade på Allsång på Skansen. En program fylld med riktig pensionärs musik. Han kunde alla sånger utantill. Riktigt skamligt faktist. Men Astas fot rörde sig trots det och  hon bjöd Gösta på en vals, Då dansade två pensionärer i vardagsrummet i en regnig lördag.  Tills barnen kom emellan och ville dansa med. Man kan ju tro att de barbarnbarn, men så är inte fallet för Asta det är jag och Gösta det är MANNEN min.FINA HYLLPAPPER

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-11 Tid: 16:47:21
Fina prickiga hyllpapper. Jag har köpt de på CLAS OHLSON  . Jag vet inte ännu vart jag ska ha de, men jag kunde inte motstå. De kostar 19 kr rulle  4 x 0,57 m
Brun papper med hjärtan är loppisfynd för 5 kr.MUPPFAMILJEN PÅ SIN VANLIGA RONDA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-11 Tid: 15:25:34
I morse fick vi väcka Jessica för lilla tuffingen hade varit vaken alldels för länge. Dessutom haft mardrömmar och hamnat i våran säng och det resulterade att sovrummet toftade pink. När lär hon sig o gå på pottan ? Jag längtar. Behöver lite parfymförändringar i sovrummet.
Hennes morgonhumör var så där trevlig..


Efter mycket tjat om kläder, skor och smink kom vi i väg alldeles för sent. Inte lätt när man har 4 kvinnor i huset. Stackars MANNEN.

På loppiset blev det en del fynd i dag(alla bilder kommer sen). Jag  hämtade  ut min LIBERO paket i LINDEX och vi handlade på NETTO.

Efter Halsberg åkte vi till MARIEBERG som vanligt och handlade massa onödigt skräp. För egentligen behöver man ju inte allt det där , men man vill ju så gärna handla. Så det blev en del handlat. MANNEN fick sucka, låta som en trasig tåg och tjata om jämställhet. Han vill spendera lika många timmar i bilaffärer. SUCK och MORR.

Det blev en snabblunch på IKEA . Köttbullar och potatis . SURPRISE-SURPRISE det har man väl alldrig ätit föryt .
Träffade på ett par halv pekanta.  Det är alldeles för många som känner igen oss. Resultatet på många års säljande på diverse marknader och loppisar. Folk har svårt o glömma oss. Kan ni förstå varför ? Det kan inte jag. Måste vara med MANNEN o göra för jag sticker verkligen inte ut på något sätt.

På IKEA handlade vi massa barnEn bröd och smör. Nu är det fattigt.Och inget annat blev det. MANNEN vägrade o bära hem köket jag hittade. De säljer just nu ut utställning kök. Hel kök med vitvaror 25 000 kr. Riktigt kap.

På vägen hem började Tessy skrika. Hunger hade tagit över hennes lilla kropp. Då satt jag bredvid henne fast i bilpältet. Hon satt fast i sin bilbarnstol och jag asade mig över henne och stoppade tutten i munnen. Såg väldigt roligt ut. Vem behöver TWISTER  ?

Nu ska jag jobba och plocka in alla varor. De andra parasiter tittar på film och äter ostbågar. Var är rättvisan ?11:E JULI LÖRDAG: NU BÖRJAR SHOPPINGRALLYT(suck) mannen

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-11 Tid: 09:24:00
Äntligen lördag och loppis dag. Bästa dagen i veckan om ni frågar mig. Det har alltid varit min drömm o öppna en stor loppmarknad, men det förblir väl en drömm. Det tar mycket pengar o tid o öppna en loppmarknad och det saknas båda i vårat hus.
 Tal på drömmar. När ni var barn drömde ni inte en massa saker som ni vill göra när ni blir vuxna. Sen är det ju så att man vill bli stor alldeles för fort och då verkar det plötsligt inte så kul längre o vara vuxen. När man är liten då är allt som är förbjudet roligt. Allt som man inte får vill man ju så gärna ha.
 Att äta godis på vardagar är väl den största drömmen när man är barn. Men när man väl blir vuxen blir det tröttsamt och äta godis varje dag och sen viskar ett litet tandtroll i örat att det är inte bra för tänderna. Att man aldrig får vara i fred. Först tjatar föräldrarna om det med tänderna och sen blir det vår samvete och tandläkaren.
 Carmen Lys högsta önskan är o få vara vaken hur länge man vill. Blir man vuxen kan man ju vara vaken precis hur länge man vill fast man vet ju att man får betala priset nästa dag. När man har småbarn vet man aldrig när de vaknar. Man måste ju gå till jobbet, väcka barnen etc.. Så i princip får man ju vara vaken hur länge man vill, men där kommer det samvetet igen och stör altihoppa.
 Mi n högsta dröm var o få hoppa på sängen utan att någon skriker NEJ. Ja det får man ju när man är vuxen. Vissa synder får man ju göra när barnen sover. Men då kommer MANNEN och börjar tjata något om elefanter och sen kommer igen den där samveten att man inte borde förstöra sängen.
 I närmare tanke får man inte göra så mycket mera när man blir vuxen. När man lyssnar på det där samvetet i alla fall.  Att vara vuxen är som att vara barn med massa plikter.
   Men det bästa med att vara en människa är väl att både vuxna och barn får  i bland vara olydiga och det var jag i går kväll.
 Jag hoppade på sängen. Men tyst det får ni inte berätta för min MAN.
 


ps.
jag såg. hmmm fruntimmer
mannen


TACK TILL ER SOM RÖSTADE !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 21:45:04
STOOOORT TACK TILL ER SOM RÖSTADE PÅ MIG. JAG BLEV VECKANS BLOGG HOS REBECCA  .


SPOLAD GLASS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 21:30:39
Det här får man inte göra. Det är inte speciellt vuxet. Det är inte speciellt klokt gjort. Men jag gjorde det ändå...

Jag har haft tur. Mina barn bråkas inte ofta. Tror de har bråkat någon gång, men det händer inte ofta. I går ville Carmen Ly göra isglass, men vi hade ingen saft hemma. Då sa jag att hon kunde göra cola glassar. Hela kvällen gick hon fram o tillbaka o kollade om colan hade bivit hård. Hon hade verkligen ingen tålamod o vänta.
 Sen i morse  var glassen klar. Hon frågade om hon fick äta den. Så klart ville ju Jessica också ha en. Jag hade ju sagt att de skulle göra var sin, men det gjorde de ju inte. Då tog Jessica glassen och sprang i från Carmen Ly. Sen tog Carmen Ly glassen och sprang i från henne.
Jag sa gång på gång att om de inte kommer överens då tar jag glassen o kastar den. Ja de lyssnade ju inte. Då tog jag glassen kastade den i toaletten och spolade. Och ner gick den. Carmen Ly bara tittade på mig och Jessica sa JASS, JASS.
 Ja sa då till de att så  blir det om ni inte vill dela. Då får ingen.
 Nu går Jessica hela tiden till toaletten lyfter på locket och tittar in och säger frågande JASS ? JASS ?


BUS FÖR HELA DAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 20:40:57
Barnen har badat och blivit rena igen. Framför allt Jesica som var fylld med vit balsam.
Carmen Ly kom till mig och frågade vart pyjamaspartyt var ? Ja då fixade vi en. Filt, lite kakor och saft. Alla fick plats på filten och vi hade det lite mysigt.

  
 I dag har det lekts extra mycket.
 Först lekte vi tandläkare. Vem fick vara patienten tror ni ? Det var jag så klart. Men de här två tandläkarna var inte så otäkta. Men busiga var de. Jessica stoppade in fingret i min mun och ville se om hon hann ta ut det innan jag fick bita i det. Men hon han alltid och då skrattade hon som hon hade vunnit högsta vinsten på lotto.

 Sen lekte tjejer att de var raggare och gjorde sitt hår blöta. De såg så himla roliga ut.

 På eftermiddag skulle de vara tuffa killar och åka skatebord.

SKAFFA NYA KRAFTER
TUFF TJEJFOTA INTE. JAG ÄR OSMINKAD...
Sen har de så klart haft massa annat för sig.
Gamla mamman har haft fullt upp som vanligt.

Nu måste jag springa vidare för ny flyger det kaniner i vardagsrummet.

Hej så länge.
KRAM KADRI


VAD HAR HON GJORT NU DÅ ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 19:31:32

Dagliga trevliga överraskningar i småbarnslivet.
 MANNEN ropar panikslaget på mig för Jessica är på väg o krama honom. Och hur ser hon ut ? Hon är täckt med något vit ? Med nämare undersökning kommer jag på att det är den nya o dyra hår masken som jag hade köpt och hon har smörjat in sin kropp med den.
 Hon var så klart  jätte lycklig och mannen var kräckslagen av bara tanken att allt det där ska hamna på honom.  Jag får ha min fyla o slitna hår kvar ett tag till.
TREVLIG FREDAGVÄRLDENS STÖRSTA PROBLEM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 14:53:17
Jag köpte en ljustake på INDISKA förra veckan. Problemet är att jag kan inte bestämma mig om den är fin eller fyl.
Den är på något konstigt sät snygg tycker jag  och liknar lite RICE ljustakar. Men jag kan inte bestämma mig. Vad tycker ni ?
Ja, jag vet verkligen stora och livsavgörande problem i vårat hus  idag. Världshunger och krig är ingenting jämfört med det.JAG DANSAR O LER !!!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 12:54:19
Tack snälla ni på FÖRÄLDRABLOGGEN som har gett mig FÖRSTA PLATS idag. Jag är så oerhört glad. Jag blev så glad så jag skruttade till mannen och släpade honom från dödsbädden fram till datorn för att visa min nya lycka.
Och vet ni vad han säger ? ``Vad får du nu då ? En ny bil ? Ny cyckel ? Kommer limusinet o hämta oss ? Kan jag slyta jobba ?``
När jag då svarat att nej, det räcker ju med första platsen skakar han på huvudet och säger ``Tukiga kärringar `´.
Men jag skuttar ändå vidare med ett leende på läpparna . MANNEN förstår som vanligt ingenting.


NÄR MAN INTE FÅR SOM MAN VILL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 11:23:33
Det är alltid inte lätt o vara liten.URSÄKTA ATT JAG STÖR

......... Kategori: DAGENS FRÅGA
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 10:07:55
Känner ni inte ibland att när ni ringer till diverse myndigheter eller företag att det låter som ni stör de ?Det låter ibland  som  ni  är de besvärligaste kunderna de har haft. 
 När man ringer till FK och efterlyser sina föräldrapenning och har redan suttit i telefonkö i 30 minuter får man svar att all info finns i deras hemsida. Men jag ringer väl för att jag vill ha hjälp, att saker har inte fungerat eller att jag inte har fått svar på mina frågor på deras hemsida. Folk ringer väl inte i onödan ? Eller gör de det ? Och vad ska de göra som inte har någon dator ?
 Jag tror det bästa jag har hört var när vi skulle byta elmätare och vi ringde upp eon för saker inte fungerade. Efter väntande i diverse köer (för ingen visste vems fel det var) fick vi svar att vi skulle ringa tillbaka nästa dag. När vi då sa att kanske de kunde ringa om de vet något Då fick vi svar att de kan inte ringa. Varför då undrade vi så klart. Vi fick då svar att de inte hade råd med det. E.ON, en storföretag har inte råd o ringa upp kunderna ?
 Mannen har suttit i telefon hela morgonen i dag för bilverksdag har efter 2,5 veckor inte tittat på bilen för de har ingen folk som jobbar. Varje gång man ringer låter det som vi stör. Samtidigt tickar vår räkning hos lånebils företaget. Men vem bryr om det ?
  Andra halvan om morgonen har mannen suttit i en annan kö och försökt o få veta hur det går med hans andra körkort. Han sulle förlänga sitt körkort för högre behörighet. Men efter 4 månader hade de fortfarande inte ens tittat på papprerna för de hinner inte.
 Inte ens tal om ELGIGANTEN som tappar kundernar varor kors o tvärs.
 I bland blir man bara så trött och så klart undrar man om såna företag inte har något som helst ansvar framför sina kunder ?
 Vad är det värsta du har varit med om ?


10:E JULI ÄNTLIGEN FREDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-10 Tid: 07:54:56
God morgon och ännu godare ferdag. Det regnar idag igen, men det gör ju inget för det är ju FREDAG. Fredag med godis, flm och familjemys.  LUGN O RO finns det ju inte när man har småbarn, men mysigt kan det vara trots det.
Mannen är sjuk i dag och vi alla vet ju hur det är. Det fins ingen annan i hela världen som det är mera synd om just nu än honom. En förkyld man är en värlskatastrof.
 Nu måste jag gå och ta på täcket på den döende.
 
 Hoppas ni får en fin fredag trots regn .

Kram Kadri


GOD NATT TILL ER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-09 Tid: 23:44:20

I dag har vi haft en rolig dag  . Det roligate har varit besöksrekordet i min lilla blogg. HURRA till mig.
Nu ska jag gå och pussa min groda. Får se om han förvandlas till en prins.MANNEN ÖVERLISTADE MIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-09 Tid: 22:32:59
Jag hade sett fram emot en fin dag i Marieberg i dag. Vilken kvinna älskar inte fönstershoppa ? Men klockan var redan fyra när vi kom i väg.  MANNEN och BYGGARE BOB hade mycket o prata om.
 Väl i Marieberg skulle det handlas färg  till golvet och fixas med min kamera. Det med kamera blev en så lång historia så jag får skriva om det en annan dag. Så mycket kan jag säga att i dag har jag fortfarande inte fått min kamera och jag kommer aldrig mer handla på ELGIGANTEN igen.
 Efter KRAUTA skulle vi åka o äta. Då var klockan redan fem. MANNEN sa då att vi hinner bara äta för han skulle till sjukgymnast klockan sju. Han hade visst dröjt med flit. Nu han jag inte shoppa. För en gångs skull hade han överlistat mig.  Jag som brukar alltid lura honom till Marieberg. Han har vist lärt sig något igenom åren. Attans också.
I McDonalds träffade vi på Veronika och hennes dotter. Att världen är så liten.Det blev mycket skratt och jag tror att hennes dotter undrar hur jag står ut . Ja, det är många som gör. KÄRLEKEN ÄR BLIND.
 Veronika är en av mina mest trogna läsare. Det tackar jag för. Att hon orkar o läsa varje dag om vårat liv är starkt gjort. Jag skulle ha tröttnat länge sedan. Det händer ju aldrig något. Samma gamla jag i mina mysbyxor med samma hus och med samma man och samma barn. Inga fester, dråger eller kärleksintriger. En riktig pensionärs hus alltså.
 


PS.
Jag lurade henne jag kom till k,rauta och fick käka på mc och hon fick bara en snabbis på coop. HURRA VAD JAG ÄR BRA.
mannen


FINA FYND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-09 Tid: 21:09:11
Har precis gjort  fina fynd i min skål skåp. Lilla Jessica har förmodligen varit i frysen och tagit ut glassar. Tagit några tuggar och sen lagt pinnglassar i en skål i skåpet. Hon har säkert tänkt att då har hon lite glassar o ta senare. Precis som en hamster som fyller på sin förråd.
  Jag skulle tömma diskmaskinen och hittade då allt det där kladdigt. Glassarna hade ju smält och droppat överalt.b Då var det bara o börja städa skåpet. Vad säger man ? Roligt nästan jämt..


NU SKA JAG VARA LITE EGO

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-09 Tid: 19:47:40

Nu ska jag vara lite ego för jag är jätte glad att det finns de som tycker om min blogg. Jag vet att i Sverige får man inte säga att man är duktig och det är jag inte, men några tycker att min blogg är bra i alla fall. Jag är så glad så jag håppar upp o ner och MANNEN är rädd att jag kommer o ramla igenom gålvet snart. Han tycks vist tro att jag är en elefant. Fin par vi är en groda och en elefant.

Det finns några som har skrivit så fint i sin blogg om mig(se nedan). Så där ser du kärring. Det finns vist de som tycker om mig. Skickar massor av kramar till er och alla andra som orkar o läsa om min tråkiga vardag.


                                                       
Jag har varit med i föräldrabloggens top 20 lista nu i flera dagar, men i dag kom jag upp till plats nr. 10.. JIPIIIIIIIIIII !!!
Till :FÖRÄLDRABLOGGARTAGEN UR   JESSICABS BLOGG  Vill också rekomendera bloggen ""Livetivillavillekulla.blogg.se"". En supermamma skriver om sin vardag  med 3 , 5 barn, hennes döttrar och hennes man. Hennes äldsta dotter får ta mycket skit av idiotiska människor, som hon verkligen inte förtjänar, men hon verkar stark. Hela hennes familj verkar jätte fin och jag tycker att ni borde läsa. Jag lovar ni fastnar.

TAGEN UR LILLAMAMMABITCHENS BLOGG : Smit in och läs hennes roliga liv som mamma till tre små gullungar. Och alla roliga samtal hon har med sin dotter.Vart är min kamera ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-09 Tid: 15:07:04
ELGIGANTEN har tappat bort min digitalkamera. Jag måste nu åka in till Örebro igen.
Ni som läser min blogg vet ju att jag köpte en digitalkamera ett tag sedan. Den ramlade ju på golvet bara 2 dagar efter och jag lämnade in den på reparation hos de. Sen skickade de en SMS och sa att den var färdig fast den inte var det och nu står det på deras hemsida att den är hämtat ut. Av vem då ? Inte av mig i alla fall. Får se vad de säger.
Måste åka nu MANNEN ropar.


9:E JULI OJ O ! OJ O !

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-09 Tid: 10:48:45
Hej på er . Glad och solig torsdag till er. Ja, soligt är det ju väl inte för det regnar, men man kan ju drömma.
MANNEN är hemma idag och ni vet ju vad det betydet. Ingen lugn  o ro.  Han mår inte så bra idag, men vägrar o åka in till sjukhus. I hans lilla hjärna funkar det så att om man inte erkänner att man är sjuk då är man inte det. Ja, han väntar tills han blir sämre och ambulansen kommer igen. Vad envis han är. 
  Någon till som är envis i våran familj. Nämligen min lilla Jessica. Hon ville absolut inte sitta  vid matbordet och äta. Det var mycker roligare och kliva upp på det och dansa. Hon har vist glömt att hon har ramlat för några dagar sedan och slagit i huvudet. Att barnen inte blir rädda och bara försöker igen och igen. Skulle jag ha ramlat så där skulle jag aldrig ha ens gått i närheten av höjder igen. Men man ska väl vara glad att hon törs.
  I går kom hon till mig och sa oj o, oj o och hon såg ut så härNej, ingen har blivit mördad. Hon har bara ätit jordgobbar med hela kroppen. Även kaninen var rosa-röd.
Efter vi hade tvättat henne gick de o började leka. Efter en liten stund kom hon in och sa oj o igen. Hennes favorit kanin var igenomblöt och vattnet droppade på köksgolvet.De hade lagt in hela kaninen i baljan och  försökt o tvätta den. Jag fick tumla den två gånger innan den blev någorlunda torr.  
  Allt möjligt som hon hittar på. I går ville hon ha dubbla tröjor på sig. Vet inte varför. Men det skulle bara vara så.
 Nu leker de prinsessa o groda. När man pussar grodan blir den en fin prins. Det är fint o vara barn och kunna drömma o leka såna lekar. Jag försöker ju också men när jag pussar min ``GRODA`´ blir han ingen prins. Kanske är det fel ``groda` jag pussar  ?
RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-09 Tid: 08:22:43

DET BLEV SÅ MÅNGA SOM VILLE VARA MED SÅ MINA BARN HAR LOTTAT UT 10 FINALISTER. LÅVAR ATT DE HAR INTE FUSKAT, ÖGONA VAR STÄNGDA OCH DE HAR INTE FÅTT MYTOR.

DE HÄR ÄR DE 10 FINALISTER. NÅGRA HAR VARIT MED FÖRR, MEN SOM SAGT DE ÄR UTLOTTADE OCH SÅ BLEV LOTTNINGEN.
DE SOM INTE KOM MED KAN PROVA NÄSTA VECKA IGEN.
NI HAR FRAM TILLS SÖNDAG OCH RÖSTA.
1 RÖST PER IP ADRESS.
DU KAN RÖSTA FÖR DIG SJÄLV. LITE EGO KAN MAN JU VARA.

LYCKA TILL MED RÖST RAGGNINGEN.

NR:1NR.2NR.3NR.4NR.5
NR.6NR.7
 


NR.8NR.9

LILLAMAMMABITCHEN.BLOGG.SE

NR.10EN SLITEN KVINNA GER SIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-08 Tid: 22:57:33
Jag är trött o sliten. Helt slut. Jag tror att den minsta hjärncellen har också lagt av. Så bäst att jag går o lägger mig innan jag börjar skriva tokigheter. Får se om ni följer med mig in till morgondagen i vårat liv i villa villekulla.

Kram o puss Kadri


NU DÖDAR BLIXTEN OSS...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-08 Tid: 20:41:39
I dag har jag och barnen varit i Kumla. Vi åkte bussen dit för jag har inget körkort fortfarande. Jag vägrar o övingsköra lånebilen så just nu händer det inte mycket i den frånten.
 På bussen satt en ung kvinna bredvid oss. Carmen Ly tjatade om allt möjligt. Idag var det  hjärnor och hur hon har samma hjärna som hennes syskor, om sina ben och allt annat. Plötsligt ser jag hur tjejen lägger ner boken hon läste och hennes mungipor börjar gå högre o högre tills hon började skratta ganska högt. Carmen Ly frågar då mig vad hon skrattar för. Jag sa att hon läste något roligt. När vi då gick av bussen samtidigt sa att mina barn var alldeles för söta. Tror ni att jag blev glad ? Det blev jag.
I Kumla   postade vi först paketen och sen tog vi snablunch på SVEAS.Vi gick runt lite i butikerna och upptäkte en ny hobbibutik, men den var tyvär stängt för semester. Jag älskar ju såna butiker.
Hos tandläkare gick det ganska bra måste jag erkänna. Jessica blev lite rädd av vad den konstiga mannen gör med mig och hon var rädd att jag sov för jag la mig ner på deras tandläkar stol. Tessy började så klart också skrika, men en snäll sköterska tog upp henne och då blev hon genast tyst.
 Själva borrningen gick fort och det tog bara 10 minuter och  färdig var han. Och vet ni var det bästa var ? Det var HELT GRATIS. Inte ens en krona kostade det. Det var förra lagningen som hade lossnat så därför fixade han det gratis. 
 Eftersom det gick så snabbt hos tandläkaren hade vi över två timma kvar tills nästa buss. Då bestämde jag och Carmen Ly och promenera hem. Ett beslut som jag fick ångra senare. När vi hade gått en liten stund började det regna och så klart började barnen gråta och grina. Men  efter en kort stund slutade det regna och solen kom fram. Vi hade så klart hunnit o bli blöta. Bara efter några hundra meter började det äska och det blev väldigt mörkt.


Carmen Ly började  o gråta att nu dör vi allihoppa och åskan kommer o slå ihjäl alla. Och räkna vem hade mest metall på sig så att hon skule veta vem som dog först.
 Det blixtrade ganska ordentligt, men det regnade inte. Det finns ingenstans o ta ivägen heller för 3 km är det bara en cyckelväg, bilväg och mycket gräs. Jessica hade tröttnat o gå så jag lyfte upp henne och började bära henne. Tessy tack o lov somnade i vagnen. Så plötsligt började det spöregna. Jag kände mig som en bondmora i någon 20 tals svart-vit film. Den starka bondmoran lyfte upp sin unge med de starka arbetar händer och bär sina barn igenom storm och regn , krig och landminor.Så tramatiskt var det ju inte, men igenomplöta blev vi. Och tungt var det o bära en 12 kilos flicka i 3 kilometer. Och som regnet, oskan och bärandet av Jessica inte var nog. Jag var kissnödig också.
 Väl hemma såg vi ut som slickade råttor. Det fanns inte ett enda torr ställe i hela kroppen.
 Barnen kröp ner under täcket och kollade på en film.Vi gjorde varna drycker och jag jobbade medans de tittade på teknat och Tessy sov.
 Nu är det frid o fröjd tills 14 oktober. Då ska jag tillbaka till tandläkare igen, men nästa gång ska MANNEN vara hemma så han kan köra för detta resa gör jag inte om igen.


GLASS SMAK EFTER DIN ÅLDER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-08 Tid: 18:06:23
Jag ska berätta mera om hur det gick i Kumla lite senare, men jag ska bara berätta det här lite snabbt förts. Hinner inte mera just nu. Har häcken full o hålla en två åring vid liv. Hon får inte somna nu då vaknar hon klockan åtta och dansar till två på natten.
 I alla fall. Skulle jag och barnen äta lunch på SVEAS idag och barnen ville så klart ha glass. De hade tyvär inga smaker kvar inne så Carmen Ly gick ut till kiosken(direkt utanför) för att köpa glass till sig själv och Jessica.
Hon hade då sagt att hon vill köpa 2 kulor glass till sig själv och 2 kulor till sin lillasyster. Hon som jobbar där hade då frågat att vilken smak vill hon ha. Carmen Ly svarade då att något som passar de och att hon är 8 och lillasyster 2 år.  Då gav tjejen i kassan en shoklad-vanilj till Jessica och blåbär och jordgobb till henne och hade sagt att de är rätta glassar till deras åldrar och de får absolut inte smaka av varandra. 
 Jag undrar ju nu så klart vilken smak passar min ålder ? Och vad händer om man äter fel smak ?? 
TÄNK ATT JAG HAR ÖVERLEVT, IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-08 Tid: 16:52:31
Vi är tillbaka från Kumla och från tandläkare. Jag har överlevt tortyren, regnet och oskan. Har burit 5 km på min lilla Jessica men hem kom vi hela och rena.


VILL DU BLI VECKANS BLOGG ??

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-08 Tid: 08:05:25

Nu är det dags igen. Anmäl dig i detta inlägg under kommentarer. Imorgon lottas det ut 5 finalister. Eller kanske 10 om det blir lika många som förra gången. Vill att alla ska ha möjlighet o vara med någon gång. Men som sagt lottar jag ut finalisterna så det blir som det blir.
Lycka till !8:E JULI SKRÄCKENS DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-08 Tid: 07:55:27
God morgon till er. I dag ska jag till tandläkare. Jag skakar redan. Får se hur det går och framför allt hur dyrt det blir.
Varje gång blir det bara dyrare o dyrare. Men man ska vara glad att man har råd o gå dit. Det är ju många som inte har det.
 Jag kommer o vara borta nästan hela dagen idag så det blir inget skrivet på bloggen.Men ni överlever nog det. Glöm inte o anmäla er till veckans blogg.
 Ser att solen skiner i dag så det blir fint väder. Jag tror jag och barnen unnar oss glass på SVEAS idag. 
 Får se när Jessica vaknar. I natt har hon stått o sjungittills klockan ett. Jag vet inte vad hon sjöng, men melodin verkade vara någon jul låt. Hon kanske slog sin huvud hårt trots allt ? Själv var hon jätte glad, sjöng och dansade. Tills hon somnade. Jag tror hon dansade vidare i sömnen för fötterna rörde sig då också.

 Hoppas ni får en fin dag idag.
 Förresten har ni ätit myror någon gång ? Det gjorde jag igår. Inte med mening så klart.  Men  äkligt var det. Jag rekomenderar inte detta DELIKATESS.

Kram Kadri

JESSICA TOG KORT PÅ SIG SJÄLV. SER NI VILKEN LEENDE.


 


OK, NU BERÄTTAR JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-07 Tid: 23:07:44
Nu har jag bakat muffins, gjort inlagt kurka och lagat potatis med rotfrukter. Typiskt mig. När jag är ledsen och rastlös då lagar jag mat. Massor av mat. Inte konstigt att MANNEN ser ut som han gör.
 Ska nu berätta om vad som hände idag
  Efter min inlägg om grannen har det hänt en lång rad konstigheter. Jag vill tro bättre om folk så jag vill verkligen inte tro att grannen är inblandade. 
  Först började vår tidning försvinna, sen kom de elaka kommentarer. I dag har det smygits ront huset(jätte obehagligt ) vet inte vad hon försökte o leta, men jag kände igen kvinnan. Hon har bott i vår gata.
 Nu ska jag berätta om det som hände i eftermidas. Jag tänkte länge om jag skulle berätta. Men Carmen Ly blev så ledsen och jag måste bara skriva av mig.
 Det är så att ibland kommer kunderna och hämtar saker hos mig. Det mesta går det bra. I dag kom en kund för att hämta saker. Jag märkte direkt at något var fel för hon mutrade något om hur det såg ut i vår bygg hög(bygnadsmatrial är samlat i en hög och byggarna kommer o ta bort det när bygget är klart). Vad det ska vara med henne o göra förstod jag inte. Sen när jag skulle ge henne varorna frågade Carmen Ly om kvinnan hade en butik. Då sa kvinnan väldigt otrevligt att med sån attitud kommer hon råka illa ut i livet, att hennes dotter vill inte följa med henne när hon hämtar saker för att Carmen Ly stör henne. Då fortsätte hon att Carmen Ly var stökig, ouppfostrad, svår att göra med och massa annat. I prinip att det kommer o gå åt helvete i livet för henne. Hela stämningen var konstig. Carmen Ly blev ledsen och sa med darrande läppar att hon blir mobbad i skolan. Då sa kvinnan att det var inte konstigt när hon var sån där. Till slut sa hon att hon jobbar med såna svårt hanterade barn.
 Det tog mig över en timme o få Carmen Ly att förstå att hon har inte gjort något fel. Hon frågade ju bara henne om hon hade en affär. Barna frågar ju mycket, såna är ju barn, men det var inte ens mycket hon frågade. Och sulle det nu vara så att hon gjorde något fel skulle det då inte vara min sak o säga något inte hennes ?? Och jag tycker absolut inte att Carmen Ly var otrevlig på något sätt.
  Vad gjorde jag kan ni ju undra. Jag är ju som jag är och inte törs o säga något så jag stog där bara och undrade varför händer det här oss.
  Så mycket är klart det var sista gången jag låter någon hämta saker hemma hos oss och sista gången hon får handla från mig.
  Jag känner bara att det måste vara något med grannen o göra eller med den personen som har kommenterat här. Eller vad tror ni ? Alldeles för mycket som händer i den korta tiden. En sak är o attakera mig här på bloggen. Det kan jag ta, jag är vuxen. Men gå efter mina barn. Det är alldeles för lågt. Och Carmen Lys själförtroende blir ju inte bättre av det här. Ska hon då tro att hon förtjänar o bli mobbad ?
 Jag sa till MANNEN att snart får vi flytta . Om det skulle vara upp till honom skulle han äta upop kärringen, men jag tycker inte att det är så himla bra idee. DEssutom tror jag inte att hon smakar bra.


LEDSEN O TRÖTT.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-07 Tid: 20:04:56
.. är jag över människornas beteende. Jag kan verkligen inte hantera elaka människor. Jag gapar bara som en fisk och inte ens en lite luft bubbla kommer till svar.
 Och vad gör jag när jag är rastlös ? Jag bakar...VILL NI VARA SÄLLA....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-07 Tid: 15:29:28
.....OCH RÖSTA PÅ MIG HÄR. OM NI VILL SÅ KLART OCH TYCKER ATT JAG ÄR VÄRT DET.

Det är något som har hänt i dag och jag vet inte om jag törs o berätta till er. Vad tycker ni ?? Det handlar om Carmen Ly och en kund till mig.


NU BLIR JAG KLOK FÖR EVIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-07 Tid: 14:02:25

Läste i NA  att ny studie visade igen att kaffe skyddar mot ALZHEIMERS. Och har man fått det då skulle det hjälpa  o bromsa sjukdomen . Nu kan jag andas ut och forsätta o dricka mina 50 koppar varje dag. Jag kommer o bli klok för evigt !! Om man nu bara skulle leva för evigt också, men kaffe hjälper väl inte mot cancer, hjärt o kjäl sjudomat, trafikolyckor..... MEN DRÖMMA KAN MAN...SNART SITTER JAG !

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-07 Tid: 12:57:52
Tessy försöker o sitta själv. Hon kan sitta hela 1 minut innan hon börjar o ramla åt vänster eller höger. Hon har kuddar på varje sida så hon gör ju sig inte illa. Det ser så himla roligt ut. Ser ut som hon våre full. Konstigt nog ramlar hon inte fram. Själv skrattar hon bara och är glad över sin nya kunskap.
 Jag berättade till MANNEN att Tessy kan sitta nästan själv och han sa att det kan han också, men ingen säger att han är duktig. Jag sa då att han var också duktig. Man måste ju uppmuntra män .REA PÅ H & M

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-07 Tid: 10:25:06
Mina senaste reafynder från H &M.
Alla priser är reapriser.

2 par skor till Jessica 19:50 och 29:50Ett par till Carmen Ly för 19:50En Hello KItty tröja till Jessica för 49:50Och lite till mig hårfärg 49 kr och foundation 72:50MANNEN fick ingenting hahaha...


7:E JULI TISDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-07 Tid: 08:48:15
God morgon till er. I dag är det tisdag och bara en dag kvar tills jag ska till tandläkare. Jag skakar redan. Jag är livrädd för tandläkarna. Jag vet inte varför. Det har bara varit så så länge jag minns. Jag är rädd att tandläkaren ska borra i min kind i stället av tanden(för mycket skräckfilmer) eller att hela borren ska ramla på mig och då borras det överalt(ännu mera skräckfilmer).  Men konstigt nog går det alltid bra . Gång på gång händer det inget annat än att min tand blir lagad. MANNEN skrattar ju åt mig. Han tycker att det är jätte roligt.Han har ju verkligen ingen tandläkarskäck. Enligt hans tandläkare är han enda patienten som kan sova under den tiden han borrar.  hur är det möjligt ? Sova när någon borrar i din mun ?
  Jag är ju vuxen(det står så i passet) och jag ringer ju till tandläkare bokar tid och går dit. Jag sitter i stolen och låter  tandläkaren borra och fixa i min mun. Samtidigt skakar jag och räknar minuter. Det fortare jag kommer därifrån det fortare jag kan börja andas som vanligt igen. 
  Att smärtstillande sprutor intre hjälper gör ju inte saken bättre. De börjar verka väldigt sakta och tandläkaren är färdig med sin borrning långt innan det börjar verka. En gång hade jag kommit hem och varit hemma redan en timme när jag blötsligt tappade känsla i min mun och så var det 12 timmar framot. Verkligen konstigt. Man kunde nypa hur mycket man ville,men kände ingenting.
 Så nu de senaste gångerna har jag inte tagit någon spryta. 
 Så nu väntar jag och räknar hur många timmar det är kvar tills jag ska sitta i den otäcka stolen och låta den otäcka tandläkaren borra med de otäcka borrarna. O vad jag längtar redan...


HÖR NI MUSIKEN ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-06 Tid: 23:11:57
Det ör EON som har firmafest.
Jag har blivit lämnad ensam hemma igen. Nu ljuser varje lampa och alla tv aparater spelar musik. Jag siter i garderoben med ficklampa, kaffekopp och en bok och försöker o överleva mörken. Hur kunde MANNEN bara lämna mig ensam hemma över natten ? Ven skyddar mig nu då ?


FYND FRÅN DIN SKO

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-06 Tid: 21:33:09
De här skorna kostade bara 49 kr paret. Alla köpta på Din sko i Marieberg. Billigare än så kan det knappast bli.

PÅ BENA IGEN OCH FYLLD AV BUS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-06 Tid: 17:04:40
Nu är den modiga klättraren på bena igen och hittar på NYTT bus. Hon verkar må bra och ser inte ut o ha ont.
Så allt gick väl bra tills slut. Förytom att jag skämde ut mig med min kris hantering...ÄR DET KETCHUP ELLER ÄR DET BLOD ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-06 Tid: 14:04:24
Ush vilken dag vi har haft hittils. Och nu går jag här rontomkring och är orolig.
Redan på morgonen började det gå snett när Tessy spydde på mig. Det är väl inget snyggare än gå ront med nerspydda kläder ? Efter en snabb ombyte hade lilla budhan bestämt o bajsa så jag fick en fin gul mönster på mina byxor. Alltid trevligt.
 Vid lunchtiden när jag då hade bytt om 2 gånger åt vi mat och Jessica ville absolut inte sitta stilla. Hon retades med mig och reste sig upp i sin matstol hela tiden. Blötsligt började Tessy skrika och jag vände bara ryggen för att ta upp henne och palang hörde jag hur det dunkade i golvet. Det hela gick så snabt så att Carmen Ly som satt vid matbordet inte han o reagera ens. Då var det skrik och gråt i högsta volum. Jessica hade förmodligen satt sig på matstolens kant och ramlat bakåt. Då skrek Tessy för hon ville ha tutte, Carmen Ly för hon blev rädd och så klart Jessica som hade både ont och blivit rädd. Hon skrek o skrek och jag försökte o trösta henne. Plötsligt ser jag att mina händer blev röda. Är det ketchup ? Är det blod ? Paniken i mig bara växte o växte. Då satt jag där på köksgålvet och letade panikslaget vart blodet kom i från barnen skrikande och gråtande. Då hittar jag att det rinner från huvudet. det kom kanska mycket blod och jag fick blod på mina käder och kinden för hon lytade mot mig. Panikslaget ringde jag till MANNEN och bara skrek helt hysteriskt. Jag vet inte ens vad ja sa. Han stackaren fattade ingenting och det hjälpte ju inte att Carmen Ly skrek i bakkrunden att  Jessicas hjärna syns och kommer o rinna ut(det gjode det ju så klart inte ). När jag då hade fått mig själv lugn(verkligen dålig på o hantera såna situationer) fick jag titta i Jessicas huvud. Det var en sår som var knapt 2 cm lång och det kom inget nytt blod. Mannen ringde sjukvårdsupplysningen(skulle jag ha ringt skulle de förmodligen skickat ut alla ambulanser och helikoptrar för jag i min panik skulle ha sagt att hela huvudet var borta). Tyr att jag har en man som kan hålla sig lugn.  SJUKVÅRDSUPPLYSNINGEN sa att hon fick somna(för hon blev så trött blötsligt), men skulle hon börja kräkas får vi åka in.
 Så nu går jag här rontomkring och är jätte orolig och målar fan på väggarna.  Nu är det bara o avvakta o se hur det blir. Försöker o tänka på annat. Tuffa klätter Jessica sover sött just nu.
Det händer inte ofta att mina barn slår sig och de har aldrig brytit bena eller farit annars illa ut så jag är inte van o se de blöda så där. Verkligen otäkt . Och det kommer ju så mycket blod från huvudet. Jag tror att mina händerna skakar fortfarande om det nu inte är så att det är hela kroppen som skakas.


VISSTE NI ATT GODIS MÅSTE TVÄTTAS ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-06 Tid: 11:00:32
Jag hade ingen aning om det, men fick lära mig det i helgen. När jag skulle ta godis från skålen blev mina fingrar blötsligt blöta och kladdiga. När jag då började titta in i godisskålet var där 10 cm vatten.  Jag visste direkt vem den skyldige var.
 Glatt visade då Jessica upp hur man tar en DUDIS(hon säger så) och stoppar den först i vatten och sen i munnen. 
 Tydligen är det inte bara grönsaker och frukt som ska tvättas innan använning men även godisar.
 Jag kan ju ärligt säga att jag upskattade inte den nya uppfinningen kanske så mycket, men Jessica var stolt o glad över sin godistvättande.OJ, VAD ROLIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-06 Tid: 09:07:44
Jag fick veta i går att jag är på plats nr. 19 i föräldrabloggar.se . Ingen aning hur jag hamnade där, men roligt är det.
DET ÄR MÅNDAG , IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-06 Tid: 08:00:37

Måndag har det blivit igen. Ingen aning vad det är för datum. Tror det är femte juli. Men jag har säkert fel.
 Dagarna bara flyger iväg och snart är det höst igen. Fast idag känns det redan som höst. Ute regnar det.
Det är ju juli så mycket vet jag. Och vad gör människor i juli? De åker på semrester.
I våran familj blir det ingen semester i år.  Dels för bilen för försäkringsbolaget har fortfarande inte kollat på den och vi vet fortfarande inte hur det blr med försäkringen. Vem som betalar, hur mycket och vad som kommer o hända ? Många frågor som vi inte har fått svar på. Vi har ju en lånebil just nu, men den  får man betala för varje mil man åker och det törs man inte åka långt med. Annars får man till slut betala mera än vårat hus är värt. Och då blir det vatten o bröd resten av året. Eller kanske till och med livet.
 Andra anledningen varför vi inte åker i väg är att BYGGARE BOB ringde i går  och bygget kommer o kosta 30 000 till så det var vi ju inte räknat med och de pengarna måste trållas fram. Någon som vill följa med när jag ska råna banken ? Vi delar 50-50. Ok 70-30  om du vill. 
 Bygget är ju inte klart heller och det känns inte bra och åka bort när det ser ut som det gör just nu. Det finns ju inte ens några dörrar i halva huset så det käns så där o lämna allt och åka.
 Så vi ska stanna hemma jobba och slita och äta vatten o bröd. Men nej, jag äre inte bitter. Inte ett dugg.

 MIN FYLA ALTAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-05 Tid: 20:12:15
lillamammabitchen ville se min fyla altan så här kommer den.
Allt är inte färdigt ännu för byggarna är inte färdiga. Samt ska det bytas ytedörr. Men just nu ser det ut så här..

1000 KRAMAR TILL ER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-05 Tid: 18:50:13
Tack för alla fina kommentarer jag har fått från er snälla läsare.  Ni gör mig så glada. Det käns bra att veta att man är inte ensam o få såna kommentarer.
   1000 kramar och ett stort tack att ni läser min blogg.

                                              

 Ett specielt tack till dig LILLAMAMMABITCHEN för att du har länkat till mig.  Jag brukar alltid  länka tillbaka som tack. HÄR  finns hennes fina blogg o läsa. STOORT tack till dig och massa kramar. Ni läsare gör min blogg till det den är.


SÖTA MIFFY

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2009-07-05 Tid: 18:27:57

Var på Kappahal fredas och köpte lite söta saker till mina tjejer.
Allt är köpt på REA och priserna är rea priser.

2 mössor till Tessy 39:50 och 29:50
2 söta haklappar 39:50


Carmen Ly fick en PUCCA keps 49:50Sen köpte jag lite läpstift med cola smak till henne, men det har hon redan börjat o använda så det fick jag inte ta kort på. Hon litar inte vist på mig.VACKRA DAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-05 Tid: 16:53:24

I natt sov Jessica hos oss. Hon brukar sova i sin säng, men  de senaste dagarna kan hon inte somna så hon var hos oss. Tanken var ju att jag skulle ta henne till sitt rum , men jag  hade visst somat innan henne. När jag då vaknade klockan fem hade jag hennes kisseblöja i min ansikte. Finns det en bättre sätt o vakna på ?? Nej, det tror jag inte.
 Efter fruckosten åkte vi till auktion. Jag älskar auktioner, men det är alltid inte lätt med tre barn. De vill inte stå där o hålla koll på alla fula saker som vi bjuder på. Varför ska vi köpa en stol till när vi redan har tio stycken undrar Carmen Ly ofta. 
 Så vi lämnade några bud och jag och barnen la oss på gräset för att sola lite. Mannen ville kolla vad verktyg går för. O vad spännande med hamrare o spik.... Han som inte ens  bygger o skruvar med bilar. Vad ska han ha allt det är till ??Gud vad det blev bilder på mig i dag då.
Den söta miffy mössan köpte jag på Kappahal i går.Jag och mina tre busungar. MANNEN har det inte lätt med 4 kvinnor i huset. Så ni får tycka synd om honom.Vi satt och åt korv och väntade tills mannen hade tillfredstält sin behov att titta på hamare o spikar.CARMEN LY
JESSICATESSYEfter en liten stund blev det ohållbart med barnens gnällande om vädret, maten och tråkighets graden så vi åkte till Veronika.
 Jag hade aldrig varit hos henne, men gud vad fint hon bor. Nära vatten och mitt i den gröna naturen. Fin kök och trägolv har hon också. Lite avendsjuk blev jag ju. Inget fel o erkänna det. Men tal om avendsjuka. Då blev jag det på hennes dotterns gravidmage. Blev riktigt bebis sugen. Ja, jag vet att jag själv har en sex månaders bebis hemma, men avendsjuk blev jag i alla fall. 
 
  Tycker vi har haft det trevligt idag. Nu har jag lagat estniska hot dogs och ska svara på kommentarer. Sen blir det jobb igen.
 Juste glömde nästan. Visste ni att tvestjärtan har tre rumpor? Det visste inte jag. Carmen Ly kom in till mig en liten stund sedan och ba att jag skulle rädda henne från en tvestjärt som hade nuddat hennes rygg med sina 3 rumpor. Ja, vad säger man ??


__________________________
ps
Måste få bort bäbissuget på henne jag pallar inte fler damer i huset
mvh
mannen I DAG HAR JAG VARIT...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-05 Tid: 15:33:56
... SÅ HÄR GLAD. Och fåniga jag ger en tumme upp för mig själv.  Någon måste ju göra det...Så där så. En bild på mig. Det ser man inte ofta.

Vi har varit på auktion och hos Veronika. Vad avendsjuk jag är på hennes dotter som har så vacker gravidmage. Visst är det vacker med stora magar ? Nu menar jag inte  ölmagar älskling. Så försök inte.

 Skriver lite senare . Först måste jag äta för jag hålle på o svälta ihjäl. Och det vill vi väl inte..


FÖRSENAD GÅRDAGENS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-05 Tid: 10:00:38

I går blev det som det blev så nu ska jag skriva lite om gårdagens. Bättre sent än aldrig . Eller hur säger man nu igen ?

 Vi åkte till loppis klockan tio , men det var så tomt där så det var verkligen ingenting o ha. Efter loppiset åkte vi snabt igenom NETTO och jag handlade de små gulliga muffinsformar. Om någon är sugen på muffins är det bara o komma förbi imorgon. Då ska det nämligen bakas. Hoppas jag i alla fall. ok. Jag ska försöka o baka i alla fall.
 
 Efter NETTO åkte vi o hämtade min fina hylla som jag hade lagt bud på.Alla bilder på inköp kommer senare i dagen.

Efter MANNEN hade fått tjata av sig att vart ska jag ha allt skit åkte vi till loppis i ÖREBRO. Där hittade jag bara några saker. Det verkar inte vara loppis säsong just nu.  Hur ska jag nu överleva ??

 Plötsligt blev alla så himla hungriga och vi åkte till stan för att äta på BURGER KING. Det gör vi ungefär en gång i halvåret. Det är inte så ofta vi åker in i själva centrum. Alldeles för lite parkeringsplatser och jätte dyrt o parkera. MANNEN får varje gång han stoppar in pengar i parkeringsautomaten en nära döden upplevelse. Barnens arv krymper o krymper med varje mynt han stoppar i.

  När vi skulle äta då kom det tiotals fåglar och flög över oss. Jag var helt säker på att de kommer o bajsa på oss. Jessica blev helt vild och pekade och ropade hela tiden. Hon trodde att hon var en katt och skulle skrämma bort de. Men enda som kom ut från henne var: KRRRRR, KRRRRR. Ja ,, vilken katt nu låter så där vet jag ju inte.
 Vi hade tur och vi blev inte ner bajsade. Eller kanske otur för fågelbajs på axeln skulle ju betuyda lycka och  pengar. Ja vi får bli fattiga då i dag också.  Efter magarna var mätta gick vi runt i butikerna och jag köpte fulaste ljustaken någonsin(tror jag i alla fall. Har inte bestämt mig ännu).

 Det är mycket REA just nu, men en sak jag tänkte på var att det spelar ju ingen roll om rea är 50 % om priset från början var jätte hög. Som ett par skor för 2000 kr,. Jag köper inte de för 1000 kr heller. Men vi är ju olika och som man säger det finns en kund för varje vara.

  Efter vår liten runda åkte vi förbi farmor och det blev en liten pratstund tills barnen började tröttna och det var dags o åka.

 Efter kriget i byggvaruhuset och långt letande efter MJÖLKPAPP(papp gjord av mjölk ???) åkte vi hemåt. Vi hoppade över Marieberg och tur var det för de hade tydligen haft otur med vattenledningarna och det har varit halv meter vatten i butikerna.
 På vägen såg jag en skylt att blomster butiken hade 50 % rea så jag passade på o handla. Det blev många fina blommor som ska göra min fula altan vacker.

När vi då till slut han hem började det åska och regna.Resten av kvällen vet ju ni redan för det har jag ju redan  tjatat om.

Min kväll gick åt jobb. Man måste ju käna pengar för att bygga de fula altanena och skräpa ner tomten med dyrt bygmatrial.

MANNEN var barnvakt (??) åt våra barn. Så jag fick jobba i lugn o ro. En riktig arbetsfördelnin i vårat hus. Jag jobbar o sliter och MANNEN titar på Tv och vaggar barnen. Lång leve jämstälhet. hahhaps
vad är det för fel på den???
mannenJAG VILL INTE BLI FJANTIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-04 Tid: 22:28:04
Carmen Ly kommer till mig gråtande och är helt förtvivlad.

CARMEN LY: Kadri, jag vill inte bli fjantig.
JAG: Vad då fjantig ?
CARMEN LY: När jag blir stor då jag kanske tycker att det är fjantigt o leka med småsyskon, Och jag VILL INTE bli fjantig.
JAG: Men bli inte det då.
CARMEN LY: Men om det kommer med åren så att man bara blir det när man blir stor.

Och jag bara skrattade och det sprutade ut kaffe från både näsa och mun. Jag skrattade så att tårarna började rinna och hon bara tittade på mig undrande och sa : Men Kadri vad gör du så för ? Det är inte fint o spotta. Ska jag behöva uppfostra dig också ?


DEN LILLA SKOGS TRÅLLEN HAR HAFT DET TUFFT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-04 Tid: 20:18:01

Jessica, det lilla skogs trållet, har haft det besvärligt de senaste dagarna. Hon har varit på ett konstig humör, men hon är ju en blivande kvinna så hon övar nog sig för vi kvinnor ska ju ha en speciell humör. Enligt MANNEN går det aldrig göra rätt när det gäller en kvinna. Säger vi en sak, menar vi något helt annat. Här någonstans ska vi nu tycka synd om män, men jag låter bli för så synd om de är det väl inte.
 Jessica däremot har det varit synd om, riktigt mycket faktiskt. Hon hatar den varma vädret och hon har svettats så mycket. Hennes krulliga håret blir bara krulligare av värmen och där inne i huvudet blir det inte mycket bättre.
 När vi skulle handla i går då blev hon livräg för kundvagnen, den som har little tikes bilen framför. Hon blir inte ofta rädd. Jag tror det är bara OZZY OPSBORNE som hon är livrädd för. Men vem skulle inte vara det ?Så i går skrek hon bara och försökte o rymma när MANNEN kom med kundvagnen. Hon älskar ju annars  sitta o köra i den. Vet inte vad som hon fick för sig.
 Senare på kvällen fick inte MANNEN lägga henne och inte titta på henne heller för den delen. Hon som är pappas flicka ville inte alls ha med honom o göra. Inte med storasyster heller för de delen.
  Jessica somnade vid elva tiden och jag fick absolut inte lämna hennes rum . 
 
På morgonen var hon på bättre humör igen och allt var som vanligt tills hon bev trött på BAUHAUSE och ville absolut inte handla. Hon kastade sig på golvet o vägrade flytta på sig. Vem  tror ni blev röd i ansiktet ? Oj, vad jag skämdes.På väg hem  hade hon somnat i bilen . Väl hemma började det  åska och regna när vi skulle packa upp bilen. Jag lyfte ut henne, men hon vägrade o stå upp. Jag sprang in i spöregnet och la henne på golvet för att springa tillbaka o hämta Tessy och alla saker. Jag trodde ju så klart att hon skulle gå och lägga sig på soffan eller börja leka, men när jag kom in med Tessy hade hon somnat på hallgolvet.Hon måste ha varit helt slut.

Men  efter en liten tupplur vaknade hon pigg o glad och busig som vanligt. Vet inte om det var sömnen eller regnet som gjorde att hon blev på bättre humör ?

NU HAR JAG TÄNKT PÅ SAKEN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-04 Tid: 18:15:01
Har funderat hela dagen på den människan som har lämnat såna elaka och oartiga kommentarer. Jag kan inte låta en sån sak ta bort min glädje om att blogga för det är en stor glädje för mig o dela min vardag med er. Vi alla är olika, har olika behov och intressen. Jag behöver inte be om ursäkt att jag  kanske inte är som du. Jag fortsätter och vara som jag är glad, artig, mamma till mina barn, fru till min man och en bra kompis till de som står mig nära.  Att jag väljer o skriva om min vardag som den är och inte göra det hela bara rosa och blommig (för det är ju inte det varje dag) gör mig inte utvecklingstörd. Det gör mig bara ärlig.
 Och att du har tagit dig tid klockan två på natten o läsa min lilla blogg och kommentera den flera gånger måste ju tas som en komplimang . Du har tagit din dyrbara tid och läsa något som du hatar så mycket, då måste kärleken vara stor mot min blogg. De tackar jag för.
 Så jag bloggar väl vidare med min utvecklingstörning i min stökiga trädgård.

 EN STOR PUSS OCH KRAM TILL DIG !!!


ELAKA KOMMENTARER. HUR ORKAR MAN ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-04 Tid: 08:02:49
Jag Har fått såna här elaka kommentarer idag och igår(FINNS LÄNGST NEDAN). Har nu ingen lust alls o blogga. Jag som hade så mycket o berätta i dag. När jag öppnade datorn i dag då såg jag de. Tappade matlusten helt så nu blev det ingen fruckost.
Vad är det för fel på folk ? Hur kommer man på och lämna såna kommentarer ?

DESSUTOM ÄR DET EN OCH SAMMA MÄNNISKA SOM HAR LÄMNAT DEN FÖRSTA OCH ANDRA KOMMENTAREN FAST HON VILL ATT JAG SKA TRO ATT HON ÄR 2 OLIKA PERSONEN, MEN IP ADRESS ÄR SAMMA !!!!!

Eftersom de öppet har lämnat ut den informationen kopierar jag det här nedan så ni kan läsa de....

Till kommentar 1 som kallar sig GUDRUN: Det är inte troligt att hon har bott här . IP adressen är samma som kommentar 2 och där påstås att det är en annan människa. De enda som har flyttat från vår gata bode i den gula husen och de var äldre , tror inte att de skulle kommentera så.
 Gällande våra så kallade skräp på gården är det byggmatrial och byggsaker. Så blir det när man bygger. Meninger var ju att de ska hålla på 2 vecker men det har inte blivit som de har låvat. Allt det har jag skrivit här i bloggen också. Och att det ser ut som fan har jag skrivit också. Inte vårat fel. Och knppast därför är grannen grinig. För han har också byggt och då såg det ut också... Vi har bestält bortagande av byggmatrial, men det gör de inte innan allt är klart. Vi själva kan inte göra det för min man är sjuk(han har hjärtgfel) så han kan inte lyfta så tungt så därför måste vi betala för någon som tar bort efter bygget till supptippen.
 Samt kommer vi överens med andra grannar och säger aldrig något om deras tivoli på gatan, biltvättande eller annat.  Så är det o bo i ett villa område. För här bor människor som har olika intressen och behov.
 Om det ligger någon barncyckel  eller sparkbil på framsidan då är det väl barnen som har lämnat det. Och så är det när man har barn och jag tänker inte be om ursäkt för det. Jag har rätt o ha barn och de har rätt o leka.
 Samt har jag pratat med de som bodde i vårat hus innan oss och de sa samma sak om denna granne. Det var bråk hela tiden. Så vi är inte ensamma.

KOMMENTAR 2 DEN SOM KALLAR SIG Smggan, men som har samma IP som den första. :  Hon kallar mig för efterbliven . Varför då ? Vad har jag gjort för ont för denna människa ? Här skriver jag om min vardag med lite humor och ironi och blir kallad efterbliven.


KOMMENTAR 3: Säger att våran altan är inte snygg och hur vi tänkte : Ja, vi tycker att den är snygg. Den är våran altan. Altan som vi har drömt om i 3 år och sparat pengar att bygga. Vi är stolta över den.  Smaken är ju olika, men jag skulle aldrig komma på en tanke o säga sånt till någon annan.

Jag har nu blivit så ledsen så jg stänger av bloggen i dag. Jag vet inte om jag kommer o blogga mera. Måste tänka på saken litegrann.  Jag är inte van med såna elaka människor. Men jag har väl blivit uppfostrad fel tror jag. Jag har blivit uppfostrad så att man ska vara snäll, artig och tänka på andra människornas känslor. Men det är väl fel uppenbarligen.

gudrun hall  (hallblom@gmail.com) om VARFÖR ÄR MÄNNISKOR SÅ ELAKA ??:
hejsan! med tanke på att jag bott på eran gata en gång i tiden och då har det alldrig varit några problem med grannarna!!!! men jag hade vägarna förbi för några månader sen och såg hur det såg ut på eran gård så kan jag förstå grannarnas reaktion. det ser inte så bra ut, det ligger skräp och skit i på hela gården. det är väl bättre om man tänker till hur det ser ut runt omkring innan man yttrar sig?? eller har jag fel??

M.V.H Gudrun som saknar skeppners väg....
IP: 90.130.230.245
04 Juli, 02:36  Smggan  (smaug1979@hotmail.com) om DE VIKTIGA SAMTALEN..:
Är du efterbliven??????????????????????????????
Så slut men ändå helt borta
IP: 90.130.230.245

Ulla  (Ulla@hotmail.com) om Så här blev min nya altan:
Inte så snygg.. Vad tänkte ni på?
IP: 83.188.224.17


MANNEN HADE LUGN MYSKVÄLL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-04 Tid: 00:19:43

I dag köpte vi massor med gått till fredagsmys. Det blev gula kivin. Jag visste inte ens att det fanns såna. Vart har jag bott ? Det kan man ju undra. Men så söta och goda de var. Och en annan sak jag fick lära mig i dag. Man kan skära kivisar i 8 bitar. Hur hade jag aldrig kommit på det? Jag som alltid har krånglat med kivi ätandet. 


  Vi köpte även jordgobbar och joghurt och den nya Wallander filmen.
 


 
Allt var färdig för en riktig mys kväll.
 Och då ringer Jempa och vill prata. Jag kan ju inte säga nej så samtalet blev en timme lång. Under hela telefonsamalet  försökte Jessica ta telefonen . Hon hoppade upp o ner och försökte o få tag på den. Ett o annat gallskrik kom ur henne. För säkerhets skull  för det var ju risk att jag hade inte förstått att hon vill också prata i telefon.
 Carmen Ly gick runt hela tiden och frågade SKA VI ÄTA NU ? SKA VI ÄTA NU ?
 Till slut hade Jempa pratat om allt och inget och vi kunde börja med vår myskväll. Ja en liten stund i alla fall.
 Plötsligt ville barnen äta jordgobbar. Då skulle jag fixa det. Sen var det mera kivis, fixade det. Sen var det kladdiga munnar och händer efter jordgubbar. Sen efter schoklad, joghurt etc. Torkat, tvättat fick jag sätta mig igen. Sen vill Jessica tvätta Ninens öron, sen tassar , sen sitt egna finger. Men inte allt på en gång. Hon väntade när jag hade satt mig på soffan då kom hon på att det var något annat hon ville också. 
  Carmen Ly tjatade om filmen och allt annat möjligt som att vilken dag det är imorgon, vilken färg är den klänningen i någon film(minns inte vilken) och om Jempa ska med imorgon. Det var jag ju jätte intresserad av när jag försökte titta på filmen. Men bar är som de är och man får ju svara annars slutar de aldrig. Eller det gör de inte då heller för en fråga och svar kan relatera till 2 frågor och så vidare. För svarar du att det är lördag imorgon frågar de om det inte är fredag. Eller när blir det söndag...
 Men kvällens höidpunkt var när jag skulle till toaletten för att kissa. När man har barn gör man aldrig de privata sakerna privat. Som att duscha och raka sig har man ofta sälskap. Likadant när man går på toaletten. Precis då har de något viktigt o säga. Som i dag när jag satt mig ner och skulle kissa då kom Carmen Ly och tjatade på ena sidan och Jessica på andra sidan. Samtidigt försökte Jesica stoppa huvudet i pottan för att kolla vad som händer i där inne. Som bonus spolade hon toaletten också hela tiden.
  Senare på kvällen när jag gick och skulle göra samma sak igen följde Jessica med och då ville hon också sätta sig på sin potta. Jag blev ju glad för det med poterit går inte så bra. Då kissade hon snabt och vad gör hon då ? Hon försöker o tömma det på stora pottan. Det var bara ett litet problem. Jag satt på den.Men det verkade hon inte bry sig om , tömma skulle hon. Jag fick då vara snabb så jag inte fick allt det goda på mig. 
  
 Så där mysigt myskväll hade jag. För mysigt hade jag för mina barn är bäst även om de är lite besvärliga ibland. Filmen såg jag litegran och det är ju alltid något.. MANNEN den verkade inte lida av min springande, städande, fixande och barnens tjat. Han satt bra där på soffhörnet och drack kaffe. Hoppas att han inte fick kaffe i halsen, den stackaren.

HOPPAS NI HAR HAFT DET BRA I DAG(oj redan lördag. I går då)

KRAM KADRI

_________________________________________________

Det gick bra med kaffet skönt att du tänker på mig
mvh
mannenNU ÄR DET BRATZ VARNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-03 Tid: 19:45:33

Vi har varit i Marieberg i dag och handlat lite och sen unnat oss en lyxig fika i  ESPRESSO HOUSE.  Billigt var det ju inte, men  så himmelsk gått. Jag har haft mycket o fundera i dag så jag ville unna min kropp o själ lite extra. Jag tycker jag var värt det.
 
ESPRESSO HOUSE  har så himla goda kakor och kaffe.
Jag drack en tjaj latte. MUMS-MUMS och åt en rabarber paj fylld med vanilj sås. Låter gott eller hur ? Jag lovar att det smakade ännu bättre. 
 MANNEN åt en encitron maräng paj, men det var inte min smak. Inte hans heller, men har man betalat en förmögenhet för den ska det ätas upp. Hur äklig den nu än var.
 Barnen fick var sin MER(de kommer nu älska oss mer ?) och en stoooor kaka.
 MANNEN  drack också någon slags kall dryck med mjölk och bär vet inte vad det hette men gott var det.
 Vi hade riktigt trevligt i vår lilla fikapaus i den lyxiga kafeterian och jag kände mig som en riktig BRATS famil . Ja, tills Jessic ville hoppa på soffan, Carmen Ly började sjunga och jag  hävde fram tutten för att amma. Då  såg vi ut de lantisar som vi är.

Efter handlandet (2 gånger in i COOP för hjärnan var inte med första gången) åkte vi till slut hem. MANNEN var lite små irriterad för jag hade grundlurad honom dit och det blev inga byggmatrial köpta och det var ju därför vi åkte dit. Men vem bryr sig? Jag fick ju köpa skor och det är väl det viktigaste.
 I bilen säger CARMEN LY plötsligt att hon har fått farliga märken på fingrarna. Då kollar jag så klart, ytterst tveksam på saken. Jag ser inget och säger till henne att det finns ju inga märken.
CARMEN LY: Men Kadri de här ränderna, de är farliga.
JAG: Ja, de där små. Vad har du gjort då ?
CARMEN LY: De är farliga.
JAG: Nej de är det inte. Du har väl hållit på plastpåsen eller något.
CARMEN LY: Nej. Jag satt på handen.
MANNEN: Snälla skjut mig.
JAG: Så lätt ska du inte komma undan.

Då sätter mannen på radion högt och det spelas rock klassiker. Alla diggar och bonkar med huvudet upp o ner. Jessica viftar med pekfingret och ser så himla rolig ut.
Om ni såg en volvo åkande och hela familjen viftade med huvudena och händerna in i bilen då var det vi, MUPPFAMILJEN,  på väg hem. Håll då bort er. Det kan smitta !PAPPER; PAPPER; PAPPER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-03 Tid: 13:30:22
Vi brukar o ta pappersinsamlingen varannan vecka. Det samlas på tidningar, reklam och massor av pappers förpackningar. Högen brukar bli väldigt stor och jag försöker o inte kålla på det hållet. Men i dag började det bli rasrisk på hela höger så jag var tvungen. Man vill ju inte att barnen hamnar under högen. Då hittar jag väl de aldrig.
 Det skulle ju ha gått fort utan Jessicas hjälp, men nu var det ju så att jag hade ju henne bredvid mig. Tog jag in en tidning tog hon ut två. Och så höll vi på ett tag. Det tog hela en timme o fixa 3 papperspåsar med tidningar. Men nu är det gjort och jag undrar varför har vi så mycket papper ? Jag kan inte få mig o sätta på brevlådan INGEN REKLAM TACK skylten. Jag kan bara inte. Ja, då får jag väl stå ut med sorteringen och rasande pappershögar.Nu ska vi äta lunch. Det blev curry lasagne. MUMS-MUMS och sen ska vi åka till Örebro.
Jag har en väldigt viktig sak o köpa idag.Hoppas att det kommer regn snart. Det ser ut så.

Håppas ni har en trevlig fredag.

Kram Kadri


ÄNTLIGEN EN MÖTESPLATS FÖR OSS PRIVILIGERADE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-03 Tid: 12:14:05
Äntligen en mötesplats för bara oss som har blivit lyckliga nog och haft äran o bli mammor.
En hel blogg bara för oss mammor http://mammabloggarna.se/  
Om du är mamma är det en väldigt trevlig mötesplats och som medlem får du allt det här:

Som medlem på Mammabloggarna.se får du tillgång till:

- Nätverk med andra Mammabloggare

- Forum

- Medlemserbjudanden

- Bloggskola

- Delta i tävlingar

- Prova på nya produkter från våra samarbetspartners

- Förtur till Mammablogg Galan

- Inbjudan till lokala events

 

Blir du medlem nu kan du vinna en mini PC. Den är gullig o rosa. Hoppas jag vinner den.

 

Just nu får du rabatt på  PETRIFIED IN PINK. 

 

CARMEN LY RÄDDA MIG...........

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-03 Tid: 09:59:13
I går efter jag hade stängt av datorn tog jag en kall dusch. Jag måste säga att det var så himla härligt.
 Efter duschen provade jag min spikmatta. Jag har försökt o testa den hela veckan, men har inte haft tid för det.
Vad tänker man egentligen när ma utsätter sin kropp för sån tortyr. Hundratals små plast spikar som ska trycka på varje närv i min kropp. Såg faktist väldigt otäkt ut, men på något sätt kändes det härligt och väldigt sömnig blev jag.
 Efter Tessy hade somnat gick jag o la mig redan klockan tio. Har inte fått mera än fyra timmars sömn per natt den här veckan så den behövdes faktist lite extra sömn.   Jag såv så lugnt och hade ingen aning om vad som pågick i huset.
 Och vad var det som hände då ? Ja, jag dummer hade ju lagt mig och inte tagit mitt ansvar.  Mannen blev därmed ensam vaken med Jessica och Carmen Ly.
 Ja och vad händer tror ni ? Jessica bajsar. Mannn är livräd för bajs och vad gör han då ? Han ropar efter hjälp, men jag sov ju. Han mytar då Carmen Ly och betalar henne 10 kr för att byta blöjan. Carmen Ly blev så glad och gjorde det blixtsnabt. Glad för sin nya tia drömmer hon om allt vad hon ska köpa. Barnen tror ju att en tia räcker hur länge som helt. Efter en liten stund blir det skrik igen och HJÄLP det är bajs igen. Men Carmen Ly är ju inte dum så det kostade Thomas en tia till. Nu har hon blivit en rik tjej tror hon, men det var inte slut med det än. Efter en liten stund ville Jessica till pottan och MANNEN tog fram en tia till och Carmen Ly tog Jessica till pottan. Den här gången blev det bara kiss, men tia kostade det MANNEN i alla fall.
 På morgonen när jag vaknade fick jag höra hela historian . Jag kunde inte hålla mig från skratt. MANNEN sa att jag ALDRIG får lägga mig tidigt igen.
 Men Carmen Ly var glad och sa att jag får lägga mig tidigt varje dag . Hon försöker nu o få Jessica o äta nötter så hon skulle bajsa ännu mera.
 Vad mycket et hände igår medan jag laten såv.

 HJÄLTEN HAR SOMAT. HON VÄGRADE O SÅVA I GÅR: TILL SLUT SOMNADE HON PÅ SOFFAN OCH THOMAS VILLE INTE FLYTTA PÅ HENNE.SNÄLLA RÖSTA PÅ MIG !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-03 Tid: 08:17:31

Hej på er och god morgon.

Jag har blivit en av de 10 finalister i IDAS blogg. Så snälla rösta på mig HÄR.

SNÄLLA; SNÄLA; SNÄLLA; SNÄLLA ; SNÄLLA::::::::::::::::::::::::::::::VECKANS BLOGG- MELISSA

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-03 Tid: 08:11:22
Den här veckan blev veckans blogg MELISSAKolla in i hennes blogg den är fylld med fina bilder.
Dessutom var tjejen super duktig att ragga röster.


HJÄRNAN HAR BLIVIT POTATISMOS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-02 Tid: 20:33:30

Det är varmt, alldeles för varmt. Jag har svettats hela dagen. Har försökt o dricka mycket , men det hjälpte inte. Har fått huvudvärk ändå.  Som en extra bånus har jag också fåt ont i magen. Känner mig helt färdig. Hjärnan är helt mosad och färdig för lagning. Men hur lagar man en mosad hjärna ?? 
 Det är så jobbigt för barnen i den här värmen. De gnäller o svettas, svettas och gnäller. Tessy har fått värmeutslag och har nu såna små röda prickar överalt.  Hon svettas så himla mycket.  Tycker så synd om henne.
  


Jag ska gå och duscha i kall vatten nu. Får se om jag orkar o skriva senare eller om jag ska försöka o vila lite.

 Hoppas att ni har överlevt dagen och orkar o stå ut med min babblande.

Kram KadriDE VIKTIGA SAMTALEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-02 Tid: 10:18:18
Jag och Carmen Ly har en väldigt nära relation. Vi har gått igenom mycket och är inte bara som mor o dötter men har blivit även bästa kompisar.
 Våra samtals ämnen ibland är väldigt konstiga, men jätte viktiga. Hon frågasätter allt två gånger och har alltid en åsikt extra.
 Hon kallar mig ofta för KADRI(mitt namn) inte för MAMMA för alla andras mammor heter ju redan MAMMA så jag fick ha mitt eget namn tyckte hon när hon var tre år och det har stannat kvar igenom åren.
 Hon tar reda på vad som är rätt o vad som är fel och alla lagar ska hon veta. När hon blev måbbad och jag frågade om hon ville stanna hemma då sa hon att det ÄR SKOLPLIKT i Sverige så hon måste gå till skolan.

Här är några av senaste små prat stunder:

CARMEN LY: Jag ska äta mat.
Hon tar ut glass från frysen
JAG: Men glass är väl ingen mat.
CARMEN LY: Men vad är det då ? Bajs ?
JAG: NEj, men det är väl ingen lämplig fruckost
CARMEN LY: Men du sa at jg fick äta MAT och glss är ju mat. Eller ?

Ja, vad säger man ? Hon hade ju rätt. Glass är ju också mat.
____________
Vi har varit ute och ska in i huset
CARMEN LY: Jag vill inte gå i bajs.
JAG: Vad då bajs ? Det finns ingen bajs på gålvet.
CARMEN LY: Jag såg en myra där inne och  den har säkert bajsat.
JAG: Men vad säger du ? Har en liten myra bajsat i vårat hus och nu vill du inte komma in?
CARMEN LY:  Ja, man ser ju inte hennes bajs för den är så liten och jag vill inte gå i den. Så jag kommer inte in...

____________

CARMEN LY: Hur stora tuttar har myrorna ?
JAG: HM ?
CARMEN LY: Läraren sa att myrorna mjölkar bladlöss.
JAG: HM ?
CARMEN LY: Ja de måste ju ha tuttar för att mjölka. Men jag ser inga tuttar på de så de måste vara putte små.....

____________

CARMEN LY: Du är den bästa mamman jag har haft
JAG: Ahah vilken tyr då. Hur många har du haft då ?
CARMEN LY: EN. Men du är bäst ändå.
JAG: Vad bra då.

___________
CARMEN LY: Kadri kom o ta bebisen för hon biter sönder min hjärna.
JAG: VAd då biter sönder din hjärna ?
CARMEN LY: Hennes skrik går in i min öra och sen till hjärnan och sen går den sönder.
JAG: Men det låter väl inte bra
CARMEN LY: Nej. Och tänk om det blir sönder för alltid då blir jag dum i huvudet.

Så där viktiga saker diskuteras i vårat hus.  Värlssvält, klimat förändringar och krig är väl inget mot bajsande och mjölkande myror.


HJÄLP MIG O VÄLJA EN SOFFA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-02 Tid: 08:39:11
God morgon till er. Jag har nu vaknat upp lite efter 2  koppar kaffe och mår som en människa igen.
Var så trött i går så jag gjorde massa konstiga saker. Jag kastade kafflar o knivar i supporna i stället o lägga de i disken, la mjölken i frysen och letade efter Tessy när hon satt i min knä. Ja, massa konstigt alltså.
 Men nu är jag utvilad och pigg. Men jag har ett stort problem jag behöver en ny soffa. Den får mycket gärna vara beggnad så länge den är bättre än våran. Får våran soffa är fläckig, fläckig och fläckig. Det finns faktist inte annat än bara fläckar på den.  Jag vet inte ens vilken färg tygen var en gång. Så nu har jag hittat några soffor och undrar vilken jag ska köpa.
Så vad tycker ni ? Den med inbygd bassäng eller hur ? Perfekt för de varma dagarna.


RÖSTA PÅ VECKANS BLOGG

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-02 Tid: 07:11:53

Nu har barnen blundat och lottat ut 5 finalister. Hade du inte tyren på din sida är det bara o försöka igen nästa vecka.
Nu är det upp till dig o ragga röster.
Du kan rösta bara 1 gång.
Du har 24 timmar på dig o rösta.
Lycka till !NR.1
http://idavarnamnet.blogg.se
IDA. MAMMA TILL NATHALIA


(Jag får inte in hennes header, så det får bli så) Håppas det går bra ändå.

NR.2NR.3NR.4NR.5DAGENS LÅNEBIL EN VOLVO

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-01 Tid: 23:09:58
Senaste tiden har jag haft så lite tid för bloggen och det har resulterat i en rad  helt menisgslösa och dåliga inlägg. Eller hur ? Men jag är som jag är så här kommer en till.
 Mannen hämtade vår nya( redan tredje) lånebilen i dag. Den här gången blev det en volvo. Jag är totalt ointressera av bilar så jag bryr mig ju inte vilken bil vi har så länge alla får plats i den.
 Försäkringsbolaget ska besikta bilen på fredag och ta beslyt om de betalar för reparationen eller ej. Om de inte gör det då vet jag inte ärligt sagt vad vi kommer o göra. Bil måste vi ha, men vi har inte råd o köpa en ny. Dessytom har vi lån kvar på den gamla. Hur blir det med lånet då ? Inte konstigt att man har haft ont i huvudet hela dagen. Men vad är inte bal på slottet....
  Så där ser dagens bil ut i alla fall. mannen säger att den ska vara en fin o dyr bil. Ja, jag  fick ju hålla med honom och nicka, men egentligen förstår jag inte vad det är som är så bra med den. Men jag är väl bara en KVINNA.


 Nu måste jag jobba och tjäna lite pengar så jag kan köpa onödiga saker som mat o blöjor i morgon.

 Håppas ni har haft en fin dag.
  Kram Kadri


DAGENS TERROR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-01 Tid: 21:26:33
Hej på er. Jag har inte haft tid o blogga i dag för MANNEN har varit hemma och han hade bestämt att jag skulle göra lite nytta för en gångs skull. För att jobba, ta hand om barnen, laga mat, städa o tvätta är inte o göra nytta enligt honom. Göra nytta i hans värld är att bygga, klippa gräs och fixa med sånt som män brykar göra. 
 Hela dagen har bara rysat iväg. Hade inte ens tid o laga mat.
 Efter byggarna hade åkt hem åkte vi iväg och postade och handlade i Marieberg. Jag hittade mycket fint, men det blev mest fönstershopping för min del.  Man måste verkligen tänka efter innan man handlar  just nu. Bygget verkar o bli bara dyrare o dyrare och bilen skrotar fortfarane i verkstan för de har inte haft tid o titta på den. 
 Jag var så sygen på något gått  så jag köpte massor av GB glassar på rea . Vet inte varför de var på rea, men 1 liter kostade 12 kr. Så vi köpte många olika sorter och hade en riktig glass fest på vardagsrumg gålv. Bra för min midjemått är det ju inte, men vem tittar. Jag är ju gift.
 Carmen Ly och Jessica har pärlat hela kvällen och gjort en namnhalsband till varje fasmiljemedlem. Thomas blev ju jätte glad och kommer säkert o ha den imorgon på sig när han åker till jobbet.
 För till jobbet ska han imorgon även om jag måste ringa till hans chef. För jag måste vila upp mig för jag är totalt slut.
 Det kan ju också bero  på att inatt fick jag inte mera än fyra tmmars sömn.
 Nu ska jag jobba lite, läsa era kommentarer och kanske blogga lite. Vi får se vad vi hinner med i dag.

Jessica äter glass.


 
 


VILL DU BLI VECKANS BLOGG ?

......... Kategori: VECKANS BLOGG
......... Datum: 2009-07-01 Tid: 06:58:14
 Eftersom det fanns intresse förra veckan för veckans blogg så kör vi den här veckan också .
Reglerna är enkla: ANMÄL DIG HÄR UNDER KOMMENTARERNA´. DU HAR 24 TIMMAR PÅ DIG.
                                  IMORGON  LOTTAR JAG UT 5 FINALISTER SOM DÅ LÄSARNA KAN RÖSTA PÅ. SE DÅ TILL ATT RAGGA SÅ MÅNGA RÖSTER SOM MÖJLIGT.
  


 
                                  


1:a JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2009-07-01 Tid: 06:49:25
Så har det redan blivit första juli. Vad tiden går fort.
I dag ska det bli regn. Skönt tycker jag. Vad tycker ni ??

Jag måste nu göra något som gör ont och erkänna att jag har haft fel. Jag har ju klagat här på byggarna som inte dyker upp, men de har nu varit här hela veckan och jobbat som tysan. I dag kom de redan klockan sex och de är fyra stycken. Nu händer det verkligen saker. I går åkte de hem klockan nio så det lev mer än full dag då också.
 Så duktiga de är just nu.
Bygget så här långt..


Det blir väl bra till slut . Vad tycker ni ?

Hoppas ni får en fin onsdag och glöm inte anmäla er till veckans blogg.

Kram Kadri


Till Gabriella