SÅ GÖR DU EN ENKEL FLAGGSPEL MED TEXT

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2012-08-31 Tid: 22:39:00
Flaggspelet som jag hängde upp i Lillemannens rum härom dagen är enkelt o göra. Det behövs varken enorma kunskaper, massor av tid eller mycket pengar. Det går snabbt, är billigt och enkelt o göra så att alla klarar av det. Fint o hänga i barnrum, dekorera födelsedagsfester eller sätta upp på alla hjärtans dag....
 Du behöver kartong(går med papper också, men jag föredrar kartong), färgskrivare, håltagare, snöre eller band o sax. Och en dator så klart.
 Du kan skriva ut själva bokstäverna HÄR. Klicka på bokstäverna i alfabetet under bilden. Varje bokstav öppnas separat i en fil och du kan skriva ut de hur många gånger du vill. Vissa bokstäver kommer i flera olika färger !!!
 Skriv ut önskad text...
 
 
Klipp ut flaggorna och ta hål i hörnen...
 
 

 
...sätt igenom snöret...
 
 

 
 

 
..och häng upp....
 

 

 

 
Jag sa ju att det inte var svårt..Eller vad säger ni ?
 
 
 
 


BJUDIT SVÄRMOR PÅ TAKE AWAY

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-31 Tid: 20:01:54
I dag har vi varit i stan o hämtat vår tårta samt bjudit svärmor på kina take away.
Ibland måste man ju smörja lite vet jag....
 DET BLIR TÅRTA I DAG

......... Kategori:
......... Datum: 2012-08-31 Tid: 11:04:54

Sista dagen i dag att använda restoarangchansen så vi passar på o hämta vår tårta för halva priset.UPPTÄCKT INSTAGRAM

......... Kategori:
......... Datum: 2012-08-31 Tid: 09:37:00

    Med min nya iPhone har jag upptäckt att det finns något som heter appar. Och det finns tydligen inte bara en så kallade App, det finns hundratals. Kanske till o med tusentals. En helt ny värld har öppnat för mig o varje dag upptäcker man fler o fler godbitar. I dag upptäckte jag till exmpel INSTAGRAM. Förstår inte helt hur det funkar ännu och om man kan använda det via vanlig hemmadator med. Men en sak är säker, det blir enormt snygga bilder ...

 

 HÄNGT UPP

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-30 Tid: 17:27:21
   I dag blev flaggspelet jag gjorde härom dagen upphängd i Lillemanens rum.
Det blev så här fint..
 FRUKTSALLAD MED VITLÖKSMAJONÄS. GOTT ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-30 Tid: 16:20:00
   Ibland kan det bli hur tokigt som helst. Och hur äckligt som helst för den delen.
Vi var o åt lunch på Mersmak efter audiolog besöket. På salladsbuffens ena hörn fanns det fruktsallad och en stor skål med vit vispgrädde. Eller jag trodde det var vispgrädde i alla fall. Vad ska man annars ha på fruktsalladen ??
 Jag la fruktsallad på tallriken o den där vita vispgrädden på o började smaka medans jag gick mot bordet. Fy vad äckligt det var. Det var ju ingen vispgrädde. Det var majonäs med vitlökssmak. Fyyyyy...
Fruktsallad med vitlöksmajonäs ? Gott ? Nä inte speciellt. Hur äckligt som helst faktiskt. Men den där MANNEN jag är gift med åt den. Och honom PUSSAR jag.... Jag borde skilja mig bara för den sakens skull....
 HÖRSELTEST AVKLARAD

......... Kategori:
......... Datum: 2012-08-30 Tid: 13:13:38

Det gick rätt så bra hos audiologen. Lillemannen har svårt o höra de allra högsta tonerna med höger öra, men inget som kommer o störa vardagen eller behöva hörselaparat. Men de vill hålla koll på det där så vi ska på återbesök när han är ca 3,5 år.PÅ USÖ

......... Kategori:
......... Datum: 2012-08-30 Tid: 10:43:33
AUDIOLOGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-30 Tid: 10:15:00
Nu ska vi packa ihop oss. USÖ väntar igen. Den här gången är det audiologbesök på tyr.  
Får se hur länge vi får leta efter parkeringsplats den här gången.
 NÅGOT TRÖTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-30 Tid: 09:49:50
   Jag tror att jag bygde nog upp mer oro före operationen än jag vågade erkänna för mig själv. Vist oroade jag mig, men hur mycket det påfrestade ens psyke kunde jag knapt ana.
Oavsett om det är en stor eller liten operation, bara en liten sår på pannan eller en enkel förkylnin,. när våra barn är sjuka så värker det i hela mammakroppen.  Och jag erkänner att jag är ganska så bortskämd när det gäller sånt. Mina barn är ytterst sällan sjuka och några allvarliga olyckor har de aldrig haft. Så ni kan bara ana hur stort det blir när något händer.
 Jag försökte vara extremt stark. Inte ett enda tår lät jag falla när vi var på sjukhus. Lillemannen skulle inte behöva bli orolig för jag är det tänkte jag. Men sen när vi kom hem o jag satt mig ner vid köksbordet för att ta en kopp kaffe kände jag hur hela rummet snurrade till. Hade jag stått hade jag nog svimmat. Vilken tyr att jag inte gjorde det. Det kunde ju ha blivit hål i golvet.
  Operationen var över o det var skönt. Såå skönt, men sen kom också den enorma tröttheten. Jag kände mig helt utmattad. Hade ju inte såvit så mycket innan operationen så nu kände jag mig extremt trött. Tyren var att även Lillemannen var något trött så jag la honom och mig själv och vi somnade klockan fyra på eftermiddag o sov ända tills klockan sju på kvällen. Men det verkade inte hjälpa för jag var så trött hela gårdagen därmed ingen bloggande. Lillemannen däremot verkade hur pigg o glad som helst o kröp runt hela dagen. Helt ärligt verkade han inte ett tugg påverkad av hela operationen tills inatt när han verkade ha ont o sov inte mer än någon timme. Såklart kunde inte jag heller sova då så nu är jag mer än trött. Jag är dö.  Vet inte hur jag ska överleva dagen. Får väl konsumera några extra koppar kaffe..
 
LILLA SUPERMANNEN INNAN OPERATIONEN
 SNYGGING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-28 Tid: 22:32:07
Så här sexig o snygg såg jag ut på sjukhuset i dag...
 

 
Och självklart tog jag med den fina outfitten hem så att jag kan klä upp mig på lördagskvällar. Vill ju vara mitt bästa för MANNEN.


OPERATIONENEN AVKLARAD

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2012-08-28 Tid: 15:21:28
  YES.
Operationen är avklarad och JAG överlevde. Även  Lilllemannnen är vid liv. Dock en tå fattigare . Han har varit så super duktig ska ni veta. Världens duktigaste lillkille. Han charmade vartenda sköterska. Där du har vi en blivande Casanova....
 
 DÅLIG TECKEN ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-27 Tid: 21:48:08
Såg att blommorna på Lillemannens rum har plötslgt dött. Undrar om det är en dålig tecken ??
Eller har jag bara glömt o vattna ? IGEN ??
 


TIDSFÖRDRIV

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-27 Tid: 21:13:29
   Eftersom jag är extremt nervös inför morgondagens operation har jag försökt o hålla mig upptagen hela dagen. Vi har fixat här hemma nästan hela dagen. Gräset är klipt, barnen matade, väskorna packade och nu finns det inget annat o göra än bara vänta o vänta....Så nu sitter jag här o tröstäter smågodis o pysslar en flaggspel till Lillemannnens rum. Kunde det inte vara imorgon kväll redan ? Kan allt bara inte vara över redan ??  
Någon som kan trolla ??
 
 
 
 


SISTA MÅLTIDEN

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2012-08-27 Tid: 19:52:39
   Nu har Lillemannen ätit sin sista måltid.
Inte ett enda droppe får han äta efter klockan tolv i natt förran operationen är över. Gissar att han kommer inte bli så glad på mig när han vaknar i morgon bitti och inte får amma som han brukar...
 
 
 


GÅRDAGENS HEMLIGHETER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-27 Tid: 15:09:50
Gissa var småttingarna satt så förväntansfulla i går och vad var det för spännande de fick göra som gjorde Carmen Ly grön av avund ???...
 
 


EFTER 4 SAMTAL..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-27 Tid: 10:17:10
    Efter 4 telefonsamtal har vi fått ett positivt besked. Operationen blir av imorgon. Dock fick vi inte komma på samtal i dag och inte heller ligga över på avdelningen i morgon för barnavdelningen tar inte emot oss för smittorisken är stor. Tydligen får man inte ligga över på sjukhus om man har vattkoppor i hushållet. Låter ju lite konstigt tycker jag. Tänk om MANNEN skulle få hjärtinfark så ringer man efter ambulansen o de säger att tyvär kan du inte ligga kvar i avdelningen för din dotter har vattkoppor.
Ja, ja. Operationen blir av i alla fall och det är ju det som är viktigast. Vi ska vara där klockan sju på morgonen i morgon och vi ska gå hem så snart de är klara och en läkare har inspekterat honom. Käns lite osäkert tycker jag, men läkaren sa att det blir bra så och jag får väl lita på hennes kompetens. Det är ju inte någon stor operation påpekade hon flera gånger. Inte för henne kanske, men för mig är det JÄTTE stort.
 Så imorgon blir det klipp klipp o Lillemannen blir en tå fattigare...Det kommer säkert gå bra. Hoppas att läkaren kommer vara utvilad så tidigt på morgonen och att hon inte klipper bort fel delar av Lillemannens kropp...


INGEN OPERATION ?

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2012-08-27 Tid: 09:10:00
    Det blir nog ingen operation i morgon.
Jessica har fått vattkoppor. MANNEN tyckte att vi skulle hålla tust o inte säga något för Lillemannen har ju inga prickar, men jag sa att det är bäst o vara ärlig o tvingade honom ringa till avdelningen. Man vet ju aldrig. Händer det något så vill jag inte tänka OM resten av livet.
  Hur som helst så sa ena sköterskan att det var stor smittorisk o de vill inte att alla pacienter kunde bli smittade så hon sa nej. Det blir ingen operation.
 Men eftersom hon var lite osäker ändå så har vi även ringt till själva avdelningen, men där visste de inte o skulle ringa tillbaka vilket de inte har gjort ännu. Vi har ju tid för samtal i dag klockan elva för att gå igenom allt innan operationen.  
Så hur det blir vet vi fortfarande inte. Våre ju bra om de kunde ringa innan elva så att vi skulle hinna dit om det nu blir av. Jag har liksom inga magiska krafter så att jag kan flyga dit på 30 sekunder.
 Nu är det bara o vänta o se o hålla alla tummar o tår...Vill verkligen inte vänta på en ny tid ett halvår till.


NU ÄR JAG MED EN MODERN KVINNA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-26 Tid: 22:54:20
MANNEN ville vist inte vara gift med en medeltids kvinna längre så han gick o köpte en sådan till mig..
 
 
Jag brur mig inte ett dugg vad jag har för telefon. Jag gillar inte ens prata i telefon , men MANNEN är övertygar att om jag har en telefon jag kan blogga med kommer jag ha med den överalt och då finns det kanske chans att han kan få tag på mig när jag dräller runt i Marieberg eller någon annan stans. Han har ju en poäng där, men ändå. Lite onödigt tycker jag.
 Men jag förstår ju att han inte kunde låta bli när det var en ganska så bra erbjudande. De säljer på 3 telefoner som kunder har köpt på deras nätbutik, men har sen utnyttjat sin ågnerrätt o skickat tillbaka de. De är alltså nya, med inte plomberade( eller vad det nu hette). Man betalar 99 kronor i månaden hela den här året o sen 199 från januari(man har totalt 24 månaders abonemang). Sen ingår det 3000 gratis sms varje månad(inte att jag kan sms eller kommer o göra det, men vem vet. Jag kanske lär mig) och man får även ringa för 100 kronor i månaden.  Bättre erbjudande än så kommer man väl knappast få.
 Det finns bara ett litet problem. Jag är ju helt handikappad när det gäller elektronik. Jag klarar nog av o ringa med den, men där går nog gränsen. SMSa är för avancerad och alla dessa Appar o vad de heter. Vad är det liksom ? Hjäääälp...
 Jag får väl gå en sådan LÄR KÄNNA DIN IPHONE kurs på Medborgarskolan. Det kommer bli JAG o 20 pensionärer..


VAD SKA VI GÖRA NU DÅ ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-26 Tid: 22:03:00
  Den kommande veckan är full med läkarbesök o Lillemannen ska opereras. Gissa om jag är nervös ?? Man skulle kunna tro att det är jag  o inte Lillemannen som går under kniven.
På måndag är det läkarbesök på USÖ för att prata om tisdagens operation. MANNEN kommer o få ställa alla frågor till läkaren. Jag kommer bara sitta där o tugga på mina naglar.
På tisdag ska Lillemannnen opereras. Vi vet inte än vilken tid det blir och inte heller hur länge själva operationen ska ta. Vi ska sova över en natt(om allt går bra annars blir det fler.)  Så på onsdag är det planerat hemgång.
På torsdag  har vi tid hos audiologen för att kolla upp Lillemannens hörsel igen.  
 Så med andra ord ska vi springa fram o tillbaka på USÖ nästan hela veckan. Funderar  om jag skulle fråga vad ett rum kostar en vecka.  Blir ju då nästan som en spasemester med ``behandlingar``.  Lyx.
MANNEN har tagit ledigt hela nästa veckan för att vi skulle vara två på operationsdagen(någon måste ju hålla MIN hand) och att det måste ju tas hand om småttingarna som inte går så mycket på dagis o kan ju inte vara ensam hemma.
 Planen var att Carmen Ly ska vara hos en kompis och  småttingarna  på dagis sina 5 timmar och MANNEN ska hämta de efter operationen. Och om operationen skulle ta längre tid så hade han pratat med dagis att de kunde vara där tills klockan fem. Då kunde en släkting ta de.
Ja VI hade planerat. Vi hade planerat noga. Men nu har hela våran geniala plan gått i spillror. Upptäckte en timme sedan att Jessica har fått vattkoppor. Snacka om livets ironi.
Vad ska vi göra nu då ??? Och opererar de Lillemannen om vi har vattkoppor i huset ?? Han kan ju lika gärna redan vara smittad även om han inte har några prickar ännu. 
 Jag har varit extra försiktig med Lillemannen så att han inte skulle bli förkyld innan operationen, men att vi istället skulle få vattkoppor i huset kunde jag knappast ana...
 


SNART 31 MEN ÄNDÅ FÖR UNG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-25 Tid: 21:04:48
Sitter(det enda jag klarar av efter att ha gått runt i hela Kumla i 8 timmar) här och försöker o fixa en ny gmail. Fyller i namn o lösenord, mail, adress o födelsedag o allt går bra tills  jag trycker på nästa för då kommer det här medellandet upp varenda gång...
 
 
Född 1981, fyller 31 om 8 dagar, men ändå för ung fö att skaffa en till gmail. Vad har de för åldersgräns ? 150 ??
   När jag skaffade min förra gmail ett år sedan gick det bra. Men då var jag ju ett år yngre. Nu är jag 30 och de säger ju att efter en viss ålder börjar man bli yngre igen.....Vem viste att 30 var den där omtalade vändpunkten. 


På loppis

......... Kategori:
......... Datum: 2012-08-25 Tid: 16:42:07

På loppis utan mannen. Det tog två timmar att gå, men var så värt det.TILL KUMLADAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-25 Tid: 08:56:14
  Mannen , den svikaren, har åkt till någon form av lastbilsmässa i dag och det betyder ju att han inte kan skjutsa runt mig på loppisar. Det där kommer han få lida för. Det ska bli hårda straff. Får bara tänka ut något riktigt plågsamt...
 Men jag ska inte sitta o gråta här hemma. Jag ska  ta mig o alla barnen till Kumladagen i dag. Det ska bli ponnyridning, ansiktsmålning o massa annat i Kumla torg. Det ska nog bli kul....


JAG ÄR FRÅN 1800-TALET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-25 Tid: 00:17:31
   Hej. Det är jag som kommer från 1800-talet. Ja jag vet att det är 2012 just nu, men jag är tydligen extremt stenålders....eller medeltidens..eller helt enkelt extremt gammal...
 Vi var på 3 butiken i dag för vi skulle köpa en ny telefon till Carmen Ly. Hennes abonemang går ut så vi skulle förlänga den. Hur som helst så ville ju säljaren göra lite fler affärer...
 
SÄLJAREN frågar manne min: Och vad har du för telefon ?
MANNEN: Iphone 3.
SÄLJAREN: Och du är nöjd ?
MANNEN: Nej jag ska inte ha en ny telefon.
SÄLJAREN vänder sen mot mig: Och vad har du för telefon ?
JAG: Samsung.
SÄLJAREN : Vilken modell ?
JAG: Ingen aning.
SÄLJAREN pekar på någon telefon på väggen: En sån ?
JAG: Nej. Min finns inte här. Den är 8 år gammal.
SÄLJAREN tittar på mig som om jag just hade berättat att vi åkte häst o vagn till Marieberg: Jahah och hur funkar det ??
JAG: Bra antar jag.
SÄLJAREN: Hur mycket ringer du i månaden ?
MANNEN MIN: I månaden hahhahahahh. Hon ringer en gång varannan år.
SÄLJAREN ser ut som han har hört något extremt ovanligt o svarar med ett garv: OK. Vi säljer faktiskt frimärken också...
 
  
 MIN KÄRA STENÅLDERS TELEFON, 8 + ÅR, MEN DEN MÅR FINT I SIN LILLA LÅDA FAKTISKT..
 


- 35 GRADER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-24 Tid: 22:55:01
   Vi var o storhandlade i dag och var inte hemma förran klockan nio.  På vägen hem från Marieberg såg jag att biltermometern visade - 35 grader.  Ja, jag skojar inte. Det är tydligen minusgrader ute och jag har helt missat att vinternr är redan här. Dessutom har jag nog kommit in i klimakteriet för jag tyckte att det var rätt varmt i dag.


IKEA KATALOGEN ÄR HÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-24 Tid: 13:52:16
   I dag hittade jag den nya IKEA katalogen i brevlådan. Vad roligt. Ska bli skoj o blädra i den de kommande mörka höstkvällarna o bli inspirerad.
 Får se om jag lyckas o släpa dit MANNEN min i dag för jag har redan hittat ett par saker till köket som var både snygga o extremt prisvärda...
 


40 % PÅ REA PÅ ELLOS

......... Kategori: REA TIPS
......... Datum: 2012-08-24 Tid: 12:42:00
Bara IDAG HÄR på Ellos kan du köpa redan nedsatta varor på 40 % rea.
Finns massor av kläder o skor.
Den som vill köpa kläder till nästa sommar kan hitta klänningar för 50 kr o biknis för 35 + mycket annat. Men det finns även jeans, overaller o regnkläder för den kommande hösten o vintern.


SMYGKÖPT

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2012-08-24 Tid: 08:51:00
Köpte på auktion i går en ny soffbord.
PST. Berätta inte för MANNEN .
Jag har vist glömt o berätta än..
 


SNART FYLLER JAG ÅR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-24 Tid: 08:31:06
   I dag är det fredag och inte nog med det. Det är ju även lön i dag. Och det betyder ju en sak... SHOPPING, SHOPPING, SHOPPING...
Men slösa inte bort allt nu. Jag fyller ju år snart och bara så ni vet så är jag dyr i drift.....


FYNDEN FRÅN HM REA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2012-08-23 Tid: 16:04:26
När Carmen Ly och jag var o shoppade i slutet av juli gjorde vi en himla massa fynd. 
Verkligen superbilliga kläder. Nästan som loppispriser.
 
ETT PAR KORTBYXOR TILL CARMEN LY FÖR 30 KR
 
 
LEGGINGS 10 KR,
2 PAR HELLO KITTY TROSOR, 30 KR
3 PACK HELLO KITTY O BARBAPAPA TROSOR, 30 KR FÖRPACKNINGEN
 
 
 
2 SJALAR, 10 KR STYCK
 
 
 MÖSSOR 10 KR STYCK
 
 
KOFTA TILL LILLEMAN, CA 35 KR
 
 
JEANS BYXOR TILL CARMEN LY, 50 KR
 
 
 
Och sen blev det massor av andra kläder som jag får visa en annan dag...
 
 
 
 
 
 
 
 


MORGON JUMPA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-23 Tid: 10:29:00
I morse väckte MANNEN mig kvart i fyra. 3:45 !!!!!!!!!!!!!!
I fall ni missade så var det KVART I FYRA !!!!!!!!!!!!!!!!!
 Han kunde nämligen inte hitta sin plånbok så en snäll man som han är såg han till att hans fry skulle hjälpa till med letandet.
  Så innan klockan ens hade blivit fyra hade vi en riktig morgonjumpa här. Vi sprang runt o letade överalt. Vi böjde oss ner o kröp på alla fyra för att leta under bänkar o skåp och jag hoppade upp o ner för att titta på de högsta hyllorna.
 Och var fanns lånboken tror ni ?
 I BILEN !!!! 
Allt väl o MANNEN o plånboken åkte till jobbet.
Men tror ni att jag kunde somna om sen ? Inte det.
Så nu är jag dödstrött och kommer förmodligen ha träningsvärk av all springande. Klockan fyra är alldeles för tidigt för såna aktiviteter..
Men nu när jag har tränat så mycket kan jag ju äta två cupcakes till lunch..Eller kanske till o med tre..


REN GLÄDJE

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2012-08-22 Tid: 22:08:32
Så här glad ser man ut....
 
 
..när man har precis kastat ner all sin mat från matbordet tredje gången på samma dag.
 
 
När man är 10 månader fnns det vist inget roligare än o se hur mattallriken faller ner på golvet om o om igen...


ATT HA FAMILJ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-22 Tid: 21:01:31
   Att ha familj är som att baka en kaka. Det blir lätt stökigt. Men när man lyckas bra så kan det bli så i helsike GOTT.


GREEN GATE LOPPISFYND

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2012-08-21 Tid: 23:39:00
    I bland kan man hitta på loppis  helt nya saker till köket och inte vilka saker som helst. Saker från sina favoritmärken som Green Gate till exempel.
 Dessa fina prickiga tallrikar fyndade jag ett bra tag sedan på loppis för bara 15 kr styck.
Även skålen kommer från Green Gate o fyndades för 15 kronor.
 
 
Dessa 3 söta porslinsskedar kom jag över på en liten by loppis nu på sommaren. Pris: 5 kr styck.
 
 
Nu ligger de fint i ett glas på buffen i matrummet o agerar ögongodis för mig.. 
 
 
 


NÅGOT FÖR DIN DUBBELHAKA ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-21 Tid: 22:40:00
Fölåt mig, men alltså jag håller på o skratta i hjäl mig här. Jag föreställer mig just nu
att jag skulle köpa den här produkten på bilden och gå runt i huset med den. Jag ser framför mig hur MANNEN skulle reagera. Han skulle nog skratta så mycket så att hans svaga hjärta skulle ge upp o han skulle dö. Vill inte ens tänka mig vad barnen skulle säga...
 
 
Nu undrar ni säkert vad den där maniken ska vara bra för. Ja, den ska göra så att man blir av med rynkorna på halsen o dubbelhakan ska försvinna. Och ja, man ska gå runt så där minst 3 timmar VARJE dag...
 Ja, jag tror jag behåller min dubbelhaka.


DET ÄR JU TANKEN SOM RÄKNAS

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2012-08-21 Tid: 21:54:00
   Vi var o storhandlade förra veckan. I matbutiken började MANNEN plötsligt prata om matlagning som han skulle vara någon sorts expert på detta helt plötsligt. Han som knapt vet vad en wok panna är för något  började prata att VI borde göra mer långkok .....
 
MANNEN: Våre det inte gott med långkok ? Det borde VI göra oftare.
JAG: Ja visst.
MANNEN: En stor köttbit i ugnen kanske o sen potatismos ? Det borde VI göra ? Va ?
JAG: Ja visst.
MANNEN babblar vidare: VI borde kasnke börja göra egen Yoghurt ? Det är väl nyttigt.
JAG stannar o tittar på honom: VI ? Ska VI börja göra allt det där ? Och hur ofta lagar du mat ? Vet du ens vart köket ligger ?
MANNEN titta på mig som jag hade sagt något dumt: Hörru. Det är faktiskt tanken som räknas och jag tänker konstant på mat.
 
Så där så. Det är tanken som räknas. Just nu tänker jag hur jag  tvättar hans kläder medans jag i själva verket sitter o tittar på Dallas. Får se om kläderna finns rena o fina i hans garderob i morgon.  Vem vet. Tanken kasnke har en stor kraft.... Eller så får han tänka ut hur tvättmaskinen fungerar o börja tvätta själv. Fast det är ju inte så troligt. Tvättmaskinen har ju faktiskt hela 5 knappar och det är åtminstone FYRA för mycket...


NY FÄRGGLAD PLÅNBOK

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2012-08-21 Tid: 12:47:10
  Jag har varit utan plånbok de senaste åren. Något som har irriterat mannen min för det betyder ju att jag har lånat hans och då fyler jag den med kvitton. Jag tar nämligen alltid kvitto när jag handlar. Något som han aldrig gör. Han hatar kvitton. Tror han är allergisk mot de.  Så snart kassörskan frågar om han vill ha kvitto tittar han på de som de inte våre kloka o skakar på huvudet femtio gånger bara för att vara säker att han inte får en. Och handlas det någon form av elektronik som det är lite bra o ha en kvitto så tar han den o sträcker den supersnabbt mot mig o säger supersnabbt TA DEN, TA DEN och när jag till slut tar den så andas han ut o ser extremt lättad ut.
 Men nu har jag varit duktig o handlat mig en egen plånbok. Sådan här fin o färgglad med plats för korten, pengar o mynt.. 
 
 
 
 
 HÄR kan du köpa denna plånbok. Finns i många olika färger o är just nu på REA. Kostar ca 25 kronor. Gratis frakt.
 
 


LYRAT MANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-21 Tid: 11:59:00
   Lillemannen hade kladdat ner sig vid middagen i går. Ingen överraskning där inte. När han äter flyger det mat både vänster o höger. Jag förstår inte hur han kan vara så mullig för det mesta av maten verkar han ju inte få i sig. Det smörjer han på sig istället. Vem vet, morotsbure kanske är bra för huden ??
Jag var förståss  tvungen o klä av honom alla kläder efter denna måltid o tvätta hela honom. Det blev en liten snabb bad i handvatet. Och när jag ändå höll på där kunde jag ju jävlas lite med MANNEN också.
Jag tvättade klart den lille o ropade på MANNEN...
 
JAG: Kom det är stopp i handfatet. Det går inte ner här.
MANNEN suckar från matrummet: Nej, inte igen. Vilken måndasnöje o få leka rörmockare.
JAG: Men kom skynda dig.
MANNEN kommer till badrummet o ser Lillemannen i handfatet.
JAG: Han går inte ner. ..
MANNEN: Hahaha vad rolig man kan vara då.
JAG: Ja, det kan jag.
 


NÄR HÖSTEN KOMMER...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-21 Tid: 10:34:19
    I går börjde skolan o småttingarna började dagis.
Igen.
Fast det kändes som man lämnade de där första gången. Ångesten kom på vägen hem och jag ville inte alls att de skulle stanna kvar där. Jag ville att de skulle gapa o skrika o hålla hårt i mina ben o vägra stanna. Men ikke. Dessa svikare var superglada o komma dit.....Arvlösa ska de bli...
 
 
 
 
  Ja, nu börjar dagis o skola o mannen är på jobbet(tack o låv för det). Hemma är det bara jag o lillemannen. Det käns ovant efter ha haft 5 ``barn`` hemma i stort sett hela sommaren. Det käns tomt...
 Men det är inte bara dåligt det där. Det blir ju höst nu. Det blir regn o kyla o sen kommer snönn o ni alla vet ju hur mycket jag älskar snö.
 Det ska bli så i helsike roligt o frysa ihjäl o skotta o skotta o skotta snö och när man tror  att man äntligen är klar o all snö är borta så börjar det snöa igen och hela helvetet är igång på nytt..
 Ja, vad jag älskar att hösten har kommit. Efter att ha haft en så lång o extremt solig o varm sommar måste det väl vara skönt med lite svalare väder ?.. Eller hur ?
 
 


NU ÄR DET ILLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-20 Tid: 21:41:35
Nu är det riktigt illa.
MANNEN o jag sitter o tittar på den NYA DALLAS som började på fyran i dag.
Katastrof.
Att jag tittar på en sådan Tv serie är ju inget konstigt. Men att  HAN gör det är något så ovanligt så att jag nästan börjar tro att jag har fått hem någon annans man. Någon som saknar sin ??
 


STYKAT LILLFINGRET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-20 Tid: 19:08:00
  Jag var o handlade på ICA i dag. Medans jag stog i kö hör jag hur två systrar pratar. Den ena är ungefär 6-7 år gammal o storasyrran nog en 11-12. De har varit o pantat flaskor o lillasyrran håller i pankkvittot. Hon gungar åt vänster o höger, hoppar upp o ner o morrar o ser besvärad ut. Sen sträcker hon kvittot mot storasyrran o säger: Ta den. Jag orkar inte hålla den. Jag har stykat lillfingret...
 Hahah undebara barn alltså..
 
 
 


JAG HAR BAKAT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-20 Tid: 13:30:37
   Som ni säkert har märkt så har jag varit borta från bloggen ett tag. Jag har nämligen  haft fullt upp. Jag har plockat saker till loppiset, umgåtts de sista lediga dagar med barnen innan skolan börjar och ja, jag har BAKAT.  Bakat bullar har jag. Riktiga bullar alltså, ingen bebis. Nej, det finns ingen bulle i ugnen här inte.
 Här har det varit storbak inför loppiset. Det bakades bröd, bullar, cupcakes o annat skoj. Det bakades till klockan fyra på morgonen gjordes det. Och ja, det bakades alldels för mycket så det blev  massor över och  jag delade ut både bullar o bröd till vänner o grannar. Jag älskar o baka så det var bara roligt...
 
ALLT JAG HANDLADE TILL STORBAK...
 
 
Men nu är jag tillbaka. Skönt att ingen har saknat mig annars hade jag nog fått skuldkänslor för att jag inte har bloggat. Mannen har däremot tjatat  dagligen att jag ska börja blogga igen. Han tycker visst om när jag är lite `´elak ``mot honom på bloggen. Han kan då säga på jobbet att det är synd om honom..
 Det var lite roligt o logga in på bloggen i dag och se att de dagar jag har varit borta har jag haft mer läsare än på länge. Senast jag hade så många läsare var när vi fick Lillemannen.  Ni tycker vist om när jag är ``tyst``. Tack för det...Jag älskar er också...
 Nu ska jag hämta barnen. Det var ju första dagen i dag och jag får nog hem några mycket speedade barn som vill berätta ALLt o lite till...
 


INGA BEN ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-15 Tid: 22:27:00
    Vi har plockat ihop saker till loppiset hela dagen och självklart fick även barnen hjälpa till. De fick plocka ihop sina egna leksaker o ta de till sina rum eller lägga det de inte vill ha kvar i loppislodan. Allt gick bra tills jag ba Tessy ta en galge till Carmen Lys rum.
 
JAG: Tessy kan du vara snäll o ta den till Carmen Lys rum ?
TESSY tittar på mig o skakar på huvudet: Vad då? Har du inga egna ben eller ?
 
Hahaha vart får denna barn allt i från ?


ÅRETS BIBEL ÄR HÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-15 Tid: 21:59:14
   En stor fördel med att vara stammis på Pandurohobby är att man får den nya katalogen alltid dagen innan den kommer till butikerna.
Oh vad jag har bläddrat i den i dag. Så mycket fint. Vill ha ALLT.
 
 
 
Nu vet ni vad jag kommer o ha i sängen de kommande dagarna.....
 
 
 


SELEKTIV HÖRSEL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-15 Tid: 10:49:00
Tessy vet att när Lillemannen sover ska de inte vara i övervåningen så de brukar fråga om det är OK o gå upp...
 
TESSY ropar från matrummet:  MAMMA.
JAG svarar från kontoret: JA
TESSY: Får jag gå upp ?
JAG: Ja
TESSY: Mamma
JAG: Ja
TESSY: Får jag gå upp ?
JAG ännu högre: JA
TESSY verkar fortfarande inte höra. Får jag gå upp ?
JAG:Jaaaaaa
TESSY: Får jag gå upp?
JAG lagom imponerad av denna konversation: Nej.
TESSY: Varför då ?
 
Jahaha vissa har vist ärvt sin selektiva hörsel efter sin pappa..
 


KLYFTPOTATIS MED RIVEN OST O BASILIKA

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2012-08-14 Tid: 23:13:36
   Något jag brukar göra emellanåt är klyftpotatis med riven ost o basilika. Enkelt o gott. Passar till allt. Kött, fisk ,korv eller bara äta som de är .
Skala potatisar o skär till klyftor.
Lägg klyftorna i en långpanna, häll på lite olivolja o krydda med salt, peppar o vilka andra kryddor du vill. Jag brukar varjera lite.
Blanda sen ihop allt  så att kryddorna o oljan delas jämt.
Häll sen på riven ost och lite färsk basilika. Lämna några blad för dekoration om du vill.
Sätt i ugnen.Jag brukar ha ca 220 grader. Hur länge det tar beror på hur stora klyftorna du har gjort.
 
 
Färdigt.
Nu är det bar o mumsa på.
 
 
 


DEN KOMMANDE OPERATIONEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-14 Tid: 21:42:16
  Som jag skrev på morgonen så är det mindre än 2 veckor kvar till operationen och jag börjar bli lite smått panikslagen.
Ja, jag vet att det där är ingen stor operation.
Jag vet också att kirurgerna är vana o göra såna operationer och jag vet även att ingen har dött av en sådan liten ingrepp.
Men vet ni vad?  Jag skiter i allt det där. Det ÄR stort för mig och det är jätte skrämmande ska ni veta.
De ska skära i mitt lilla barn. De ska söva honom. De ska klippa bort hans kroppsdelar och han kommer ha ont när han vaknar. Mitt lilla lilla älskling kommer ha ONT och bara tanken av att han ska ha ont gör ont i min mammahjärta..
 
LILLEMANN O JAG
 
 
 


PAPPA HÄMTAR PENGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-14 Tid: 15:21:48
Tessy på morgonen
 
TESSY som varje morgon: God morgon min vän.
JAG: God morgon.
TESSY:Var är pappa ?
JAG: Han är på jobbet.
TESSY: Aha. Han  hämtar pengarna. Ska han komma snart ?
JAG: Han kommer i kväll.
TESSY: Då hämtar han mycket pengar...


NU BLIR JAG VACKER

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2012-08-14 Tid: 13:15:12
   Jag har köpt massor av skönhetsprodukter på HM´s sommar rean. Allt kostade mellan 10-20 kr styck. Billigt.
Nu kommer jag bli snyggaste tanten i byn...
 
 


TILLBAKA I BARNDOMSHEMMET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-14 Tid: 11:36:20
Det är härligt nyförtiden. Man kan ta o resa tillbaka till barndomshemmet o se hur huset ser ut nyförtiden utan att egentligen ens lämna soffan. Ingen pass behövs, ingen 15 timmars båtresa o fulla människor på båten. Man får bara sitta här o äta sin lunch o se skolan man gick i, dagiset man lekte i o huset man sov i... Oh vad jag älskar teknikens under. LOVE  Google maps.
 
HUSET TILL VÄNSTER FLYTTADE VI I NÄR JAG FYLLDE 4 OCH BODDE TILLS JAG VAR 17 O FLYTTADE HEMIFRÅN.Senare sålde min pappa den o min mamma tvingades flytta in hos sina föräldrar.
 Huset har fakriskt inte ändrats mycket alls.
 
 

Visa större karta


VECKA 33

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-14 Tid: 09:21:51
   Oj var det vecka 33 redan? Mindre än 20 veckor till jul(kan knapt vänta på snönn. LITE ironi där dock), mindre än 2 veckor till operationen(Jag kommer o få nervös sammanbrott. Skönt att psykvården finns i samma hus) och mindre än 1 vecka till kvartersloppiset(miney, money, money).
 
Den här veckan är det mycket o göra. Kommer o bli som en hamster som springer runt runt i sin lilla hjul..
MÅNDAG. Lillemannen fyllde 10 månader. Vi firade honom med lite glass och presenter. Packade de sista av för små kläderna från hans rum. Liten påminnelse till mig själv: Sluta mata honom. Kommer o spara mycket pengar på klädkontot.
TISDAG. Jag ska packa saker till loppiset. Eller ja de ska jag  göra varje dag den här veckan, men i dag ska jag packa extra mycket. Kryssa loppisarna på kartorna, femte gången. Men man ska nog lyckas någon gång till slut. Jag har ju bara bott här i 8 år. Kan man verkligen begära vad gatan man har tagit bussen i 555 gånger heter ? Jag är ju trots allt blond.
ONSDAG: SKRIVA.SKRIVA O SKRIVA ÄNNU MERA LAPPAR. Allt som ska sättas upp här o där på loppiset. Mannen ska till hjärtläkaren. Den där årliga  läkarbesöket som kan sluta lite hur som helst. Läkaren kan vara snäll o ge ännu mera ``lördagsgodis`´ eller så kan han ta bort några. Ja ``lördagsgodis ``är de ju egentligen inte om man tänker på att han har hela 11 stycken o knapra på varje dag, men så är det ju med vuxna de håller godisarna för sig själva o äter de i smyg varje dag.
TORSDAG: Hemlig uppdrag.
FREDAG: Storhandlande. Det ska släpas hem 20 + kilo mjöl o allt annat till storbakning.
LÖRDAG: En av årets bästa dagar. Storloppis i Rynninge. Jessica ska på barnkalas. Ja IGEN. Hon börjar bli en riktig partypingla. Vi ska släpa på de sista kartongerna för loppiset och jag ska börja baka .
SÖNDAG: Den årliga Kvartersoppiset är här och jag ska bli milJonär. OK jag ska i alla fall sälja för en tusenlapp. Minst.
Det ska bli en rolig vecka...
 
HEJ HOPP VECKA 33
 
 
 
 
 


GRATTIS LILLEMANNEN 10 MÅNADER

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2012-08-13 Tid: 22:52:47
I dag fyllde vår egen Lilleman 10 månader. Detta firades med lite glass....
 
 
 
 
...och en liten present från mig o mannen...
 
 
..och självklart hade storasystrarna packat egna presenter. Det blev både det ena o det andra som de hade hittat i sina rum..
 
 
Lillemannen har vuxit som bara den och har redan klädstorlek 74/ 80.
Han kan krypa sedan en månad tillbaks. Han kan också sätta upp sig och han försöker o tra upp sig när han sitter bredvid en stol. Så snart så står han nog självstädigt.
Han ``pratar``enormt mycket o diggar dansbandsmusik(morr).
Hans favorit sysselsättning är att kasta ner sin matskål o sked när han sitter i sitt matstol ...


ÄNTLIGEN MÅNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-13 Tid: 08:48:02
Äntligen måndag.
Katten är på jobbet o möss dansar på bordet.
 
Och kanske en o annan tiger också ??
 
 


PORSLIN FRÅN ITALIEN

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2012-08-12 Tid: 22:21:41
Något jag däremort inte kommer o sälja på loppiset är mina nya Rice tallrikar o muggar från Italian Tableware serien. De kommer jag nog aldrig tröttna på. Så vackra, så underbara o alldeles alldeles mina...
 
 
 
 
 
 
 
Alla är hittade på rea i olika tillfällen i sommar kostat 59-79 kr styck.


STORRENSNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-12 Tid: 20:45:47
     I två hela dagar har jag i stort sett inte gjort något annat än  rensat i garderoberna.
Det har provats kläder o skor, prismärkts, packats och släpats till förrådet säck efter säck. Hela 8 stora soppsäckar fulla med för små kläder blev det och allt detta ska säljas på kvartersloppiset den 19.nde.
Men inte nog med det. Det ska även packas ihop kaffekoppar, gardiner, leksaker o allt annat som inte används så det blir en hel del o sälja.
Hoppas vi blir av med det mesta.
 
 Lillemannens garderob blev helt tom. Allt var för smått. Han är lika stor redan nu som tjejerna var när de var runt 15-16 månader. Har vi en blivande basketspelare här tror ni??
 
 
 


EKSTRÖMS CHOKLAD MOUSSE

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2012-08-11 Tid: 23:14:51
  Carmen Ly älskar chokladmousse så när hon såg denna choukladmousse från Ekströms på COOP några veckor sedan så ville hon ju självklart att vi skulle köpa den.
  Sagt gjort. Den skannades o lades i kundkorgen. Väl hemma vispade jag  den o la i portioner(jag fick det o räcka till 4) och in i kylen för 20 minuter. Sen dekorerade vi de med lite vispgrädde o jordgubbar.
Det var extremt gott. Den enda som inte tyckte om den var Tessy ochdet var ju  tyr för mig för det räckte ju till fyra och jag ville ju inte vara utan.
 
 
 
 
 
1 förpackning innehåller 5 dl, 4 portioner
Kostade 15 kr på COOP(extrapris)
På förpackningens baksida finns det lite tips med hur du kan piffa upp moussen med lite extra mums-mums.
Lite roligt o veta att denna mousse tillagas här i Kumla så skulle det krisa och man inte hittar det i  matbutiken är det bara o göra inbrott i fabriken...Men än så länge är det lungt. En ný förpackning ligger redan i kylskåpet o väntar på sin tyr..
 
 


JAG FÅR INTE PLATS I DISKMASKINEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-11 Tid: 21:52:02
     Härom dagen. Jag springer  runt i köket och försöker o laga mat, tömma diskmaskinen och amma samtidgt. Tessy kommer  till köket o frågar efter saft. Jag säger att jag fixar det alldeles strax. Hon ger sig inte o tjatar vidare o försöker o förklara att om hon inte får saft den här sekunden så dör hon förmodligen.
 
JAG: Men ser du inte att jag måste lägga disken i diskmaskinen först. Jag kan ju inte ta vatten annars. Jag måste ju först få plats i diskmaskinen...
MANNEN ropar från matrummet: Hahah det vill jag se.
JAG : Vad då ?
MANNEN: Hur du ska få plats i diskmaskinen.


EN TUGGA AV LILLEMANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-11 Tid: 21:30:09
När Lillemannen fyllde 6 månader gjorde jag en tårta med en liten Flinston Bebis på.
Jag tyckte att det passade så bra med våran Lillemann som inte är så liten varken i storleken eller i matlusten. Och stark som tusan är han också. Hur som helst så sparade jag den lilla figuren i kylskåpet som en liten minne, men tydligen tyckte någon att Lillemannen kunde vist smaka bra och tog en tugga från huvudet...
 
 
...och från benet....
 
 
Jag får väl vara tacksam att det bara var en enkel figur och inte den riktiga Lillemannen som blev stympad.


REA PÅ NETTO

......... Kategori: REA TIPS
......... Datum: 2012-08-11 Tid: 14:15:53
Torsdag till söndag den här veckan har de 50 % REA på alla kläder, skor och hemtextil på Netto i Hallsberg(Det kanske är i alla Netto butiker ? ). Det finns mycket fynd o göra. Massor med Hello Kitty o Barbapapa kläder o skor för barn.
Jag hittade bland annat dessa saker....
 


KALASFIN JESSICA

......... Kategori: JESSICA ELISABETH-07.03.25
......... Datum: 2012-08-11 Tid: 14:08:52


KALAS DAX

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-11 Tid: 12:36:56
   I dag ska Jessica på barnkalas.
Presenten är packad och klänningen vald. Och nu har jag en extremt förväntansfull 5 åring som hoppar upp o ner o frågar konstant SKA VI GÅ NU ? ...
Det är vist kul på barnkalas...
 
 
 
 
 


GOD MORGON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-11 Tid: 08:53:21
 
Vad ska vi hitta på i dag då ?


DEN ÅRLIGA KVARTERSLOPPISET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-10 Tid: 23:54:29
    3 år sedan trog mannen o jag i gång kvartersloppiset här i Hällabrottet. Vi tyckte det skulle vara roligt  att hela byn skulle kunna delta i något . Ge lite gemenskap, lära känna grannar bättre och alla skulle kunna tjäna lite pengar o bli av med saker de inte behövde längre. Vi delade ut lappar med i deen till boende, satt lappar överalt i Kumla o annons i NA. Med andra ord la vi massor av tid och egna pengar på det, men intresset var ganska så svagt första året. Många tyckte det var skämmigt o sälja sina saker på sin tomt. Nästan som en fattigmans grej o sälja sina ägodelar. I deen var alltså svårsåld. Vi blev totalt 8 stycken som anmälde sig. Det kom mycket folk till loppiset och vi personligen sålde första året  rätt så mycket. Tror det var närmare 2500 kronor om jag inte mins fel.
 Förra året tänkte vi prova igen. Man ska ju inte ge upp  efter första misslyckande. Vi gjorde likadant och intresset var något större. Vi blev 15 totalt som stog på loppisdagen.  På tanke på alla pengar vi la ner och hur lite intresse det ändå var tänkte vi ge upp. Folk vill helt enkelt inte.
 Men sen plötsligt  började några grannar fråga i år  om vi skulle ha loppis igen och ja, jag kunde helt enkelt inte släppa taget. Desutom bestämde vi (eller jag bestämde och övertalade mannen) att  vi skulle även ta resten av byn så vi kunde bli ännu fler. Carmen Ly var så snäll o delade ut lappar till närmare 400 hushåll och i år blir vi närmare 40 stycken (än så länge). Kanske inte så mycket när man tänker på antalet hushåll som vi har i byn, men ändå en rejäl ökning.
 Så den 19.nde augusti är det dags för den årlga loppiset. Jag har massor o sälja och sen ska jag ju baka också. Vad annars. Så om jag inte finns här på bloggen den 19.nde står jag ute o säljer barnens leksaker, kläder och kanelbullar...
 
 
 


ATT TA SLUT PÅ SIG SJÄLV..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-10 Tid: 23:11:07
   Jag är en sådan som måste ha mycket på gång hela tiden. Jag har aldrig förstått när folk säger att de har inget o göra. Att de har tråkigt.
  Jag har alltid massor o göra och då kan man ju inte ha tråkigt. För sig skaffar jag alltid massor av saker som jag vill göra och som sen förvandlas till måsten. För har man börjat med något måste man ju avsluta det. 
  Jag har konstant 3-4 pysselprojekt i gång, sen målar jag något för hemmet eller för mitt pyttelilla företag, det ska renoveras på huset, bakas och allt det där  dagliga med hus o barn som vi alla har. Dagarna snurrar från morgon till kväll och de flesta dagar lägger jag mig inte förran tolv på natten och sen vaknar jag redan vid två för att amma Lillemannen. Som mest blir det 5 timmars sömn varje natt.
 Så håller jag på tills strömmen tar slut. Som i går kväll. Jag kände mig som en gammal tvättsvamp och  somnade redan vid nio tiden och sov ända tills nio på morgonen(med några amningspauser emellanåt så klart). Så länge sover vi aldrig här. Vi brukar gå upp senast klockan sex, för det mesta redan vid fem.
  Sen när jag har fått min vilonatt . Tror ni att jag lärde mig något av det då ? Inte ett dugg. Livet går på högvarv igen tills baterit tar slut på nyttt. Ibland har det hänt att jag har blivit så dålig i några dagar att jag knapt orkat med något, fått en hemsk huvudvärk o kramper i ögonen.
 Ja, jag vet att jag inte är ensam. Det finns många av oss, både kvinnor o män, som inte vet hur man ska ta det lungt. Det är ingen kvinnosak som många vill få det till. Det finns även män som tar på sig alldeles för mycket. Det är inte heller någon duktighets grej. Jag måste inte vara duktig för någon.  Allt jag gör gör jag bara för att jag själv vill. Och trots att det blir för mycket emellanåt kan jag inte låta bli. Hur korkat låter inte det ?
Så vad är det för tvångstankar jag har som gör att jag inte kan ta det lungt. Inte kan sitta o rulla tummar en hel dag bara för att...
Varför måste jag alltid göra två saker samtidigt ? Jag kan för guds skull inte ens titta på TV utan att göra något annat OCKSÅ.  
 Varför måste jag koka all barnmat själv ? För guds skulle hälften av Sveriges barn lever på burkmat och har faktiskt  överlevt ändå .
 Jag kan inte låta någon annan heller o hjälpa mig för alla saker måste göras precis som jag vill det. Så har jag inbillat mig att i dag ska det bakas bröd så ska det också göras det. Även om det innebär att jag ibland står i köket klockan elva på natten o bakar syrdegsbröd.  Mannen har ganska ofta roligt över mina konstigheter.
Alltid när vi åker till min kompis Veronica måste ja baka med mig något. Inte för att någon begär det från mig, bara för att jag själv tycker att det ska man göra.
Alla dessa SKA saker skaffar jag själv. Jag tar allt det där SKA på mig själv och ganska så snart har man 10 SKA  som SKA göras så snart jag hinner och man har ju  bara 24 timmar per dygn. Inte 25 eller 40, bara 24.
 Lösningen är ju enkel egentligen. Man tar bort allt det som är oviktigt. Som att blogga tillexempel. Att blogga tar ju hemskt mycket tid, tid man kan göra annat med, som att sova till exemel. Jag har funderat på att sluta blogga minst 100 gånger.  Men sen börjar jag tänka på allt bloggen har gett mig. Bloggen har gett mig så mycket positivt så ni kan bara inte ana. Ja, det har ju varit en hel del negativt med med alla dessa anonyma idioter, men det positiva har övervägt det negativa. Och när jag tänker på allt det bloggen och mina bloggvänner, ni alltså, gett mig så inser jag att bloggen är ju vikgtig. Jätte viktig för mig.
Mannen min brukar säga att sova hinner man göra tillräckligt efter döden. Men tar man slut på sig själv kan nog döden komma snabbare än man anar så jag ska nog försöka o lära mig släppa lite av denna kontrollbehov jag har och slappa lite emellanåt. Eller jag SKA försöka i alla fall..Jorden går nog inte undan om den där limpan inte blir bakad och om småttingarna inte får sitt rum omgjord den här månaden..Eller jag hoppas i alla fall. Annars vet ni vem ni ska skylla på för jordens undergång..


I KINA VÄXER KOKT RIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-09 Tid: 14:15:50
Vi åt kinamat i går. Hade en sådan där spontan picknik med kina take away från Saigon och det diskuterades ett o annat intressant under måltiden...
 
CARMEN LY: Äter de i Kina mer ris eller nudlar ?
MANNEN: Ris.
CARMEN LY: Varför då ?
JAG: Ja. Jag vet inte. Kanske för att det växer där.
CARMEN LY: Äter de kokt eller stekt ris mer ?
MANNEN: Kokt.
CARMEN LY: Varför då ?
JAG: För det är kokt ris som växer.
CARMEN LY: Är det ?
MANNEN: Ja vist. Ris växer ju i vatten.
CARMENL: Men vad enkelt. Då är det ju bara o ta o lägga det på tallriken o börja äta.  
 
Så där så fick ni lära er något nytt. I Kina växer det kokt ris..


BLOMMIGA KAFFEKOPPAR

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2012-08-08 Tid: 23:55:43
Dessa fantastiskt fina blommiga kaffekoppar hittade jag i en liten garageloppis i Rynninge några veckor sedan. Är de inte helt underbara ? Så fina färger och ännu finare mönster.Prislapp: 20 kronor för alla ihop. Vilket kap.
 Det står ingen tillverkare någonstans på de, men enligt säljaren en 30-40 år gamla.
Luskade också ut att den årliga Rynninge kvartersloppiset är nästa lördag, den 18 augusti. Vad skoj. Det kommer nog bli många många fynd. Bäst o ta med släpkärran..
 
 
 


BLOGGRENOVERING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-08 Tid: 23:13:53
 Någon som har märkt att jag har fixat om på bloggen litegran ?  Bara lite för mer än så har jag inte kunskap till.
Den delen som är under ``följ mig med bloglovin`` är nu omgjord.
Så vad tycks ??
 Jag måste även göra om kategorier för den nya bloglovin funkar inte hälften(har dock nu lyckats fixa några) av de för de ska tydligen göras om som de var från början. Vill även ha en ny header för Lillemannen är ju inte ens med i den här och tjejerna har ju också blivit större.
Har funderat på lite i deer, men kan inte bestämma mig riktigt. Ibland säger folk som kommer in på min blog att headern inte alls säger vad det är för blogg jag har och att den inte går ihop med bloggens innehåll. Jag vet inte. Tycker att den passar bloggen, men jag kanske har fel. Så vad tycker ni ? Lite tips är jätte välkommet .
 


RENA RAMA HIMMELRIKET

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2012-08-08 Tid: 22:02:38
    När Ellos hade stor REA som jag tipsade om er HÄR så beställde jag självklart en hel del. Och...
 
 
...en hel del till.
 Några veckor sedan hämtade jag ut alla paket, men har fortfarande inte hunnit o packa upp allt. Så ikväll ska jag äntligen ta mig tid efter jag har lagt alla barnen och packa up vartenda en liten sak. Det kommer bli rena rama himmelriket här.  
 
 
 


SPELKVÄLL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-08 Tid: 18:02:45
Eftersom det spöregnar ute passar vi på med en liten spelkväll i dag...
 
 


SANNINGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-08 Tid: 11:31:17
   Mannen började jobba på måndag. Kvinnorna på jobbet (som för övrigt läser min blogg för mannen min, den djävulen, har skvallrat) frågade honom HUR glad jag egentligen blev för han började jobba igen.  Mannen sa självklart att jag är enormt sorgsen över det och sittetr hemma o gråter o saknar honom så.
 Nja. Jag kan ju avslöja kära kvinnor att det är nog inte hela sanningen. I själva värket håppade jag upp o ner av glädje och om jag kunde skulla jag nog även gjort kullebyttor på gatan. Hur kan man inte bli glad om man slipper o ha någon hemma som går en halvmeter bakom en hela dagen och frågar SKA VI GÖRA NÅGOT ? JAG HAR TRÅKIGT. VAD SKA VI GÖRA ?
 När jag diskar står han bakom mig. När jag går på muggen förljer han med. Det är som att ha en hundvalp. Det ena fördelen är att han är rumsren. Än så länge..
 Han är uttråkad. Jag förstår. Han gillar o jobba och trots att han egentligen på grund av sin hjärtfel skulle nog kunna vara sjukpensionär jobbar han heltid och mer än så för det mesta.  När han är hemma driver han mig till vansinne. Han flyttar runt mina pysselsaker o stöka till i köket. Han har ingen aning om vad han gör eller var han ställer sakerna  Han gör det bara för ATT.  En gång tömde han diskmaskinen. Jag hittade inte stekpannan i ett halvår.
 Sen gillar han fråga vad mina saker är för något. Han kan lyfta upp en ljustake o spendera en timme med att jaga mig med den o fråga vad det är för något. Det är EN LJUSTAKE. Punkt slut.
 Jag älskar honom, förstå mig inte fel. Men allt gott ska man ha i lagom mängd annars rinner det över. För mycket sötsaker kan man bli tjock av och i detta fall blir man rätt så tjock i huvudet med att ha honom hemma alla dagar.
 Så det är nog både han  jag som mår bäst när han jobbar.
 Men i dag är han hemma igen. Det fanns inget jobb sa han. Så kära kvinnorna på jobbet kan ni inte hitta på något jobb åt honom. Jag betalar !!! Kanske toaletterna behöver städas ? Han kan bli den nya springpojken kanske ? Va som helst och till vilket pris som helst. SNÄLLA !!!!!!!!!!!!!


LAMUYO JÄTTE PAPRIKOR

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2012-08-07 Tid: 22:15:54
   Hittade dessa LAMUYO jätte paprikor på ICA förra veckan och var ju  tvungen o prova de så klart.
De är en extra stor paprikasort med lite tjockare och krispigare fruktkött. 
Bra  o skära  till halvor som små båtar o fylla med massa gott o laga i ugnen eller varför inte grilla. Det får bli nästa gång för den här gången åkte de jätte papprikorna in i salladen. Det blev så himla gott ..
 Någon mer som tyckte att de var goda var vist Lilleman...
 
 
 
 
 
En förpackning innehöll 2 paprikor och vägde 650 g, 15 kr på ICA Maxi.


MICKI SKRINDA

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2012-08-07 Tid: 10:56:13
Senaste loppisfyndet för barnens stora glädje blev en gammal MICKI skrinda för bara 75 kronor.
 
 
 


SÄLLSYNT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-07 Tid: 10:43:07
Det här ser man inte varje dag och bloggare som man är så fotade jag självklart  dessa sällsynta bakelser på COOP som kostade inget annat än 0 kronor...
 
 
 


NU KOMMER JAG HA SUPERSYGGA BRÖST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-07 Tid: 10:31:46
    Nej, jag dog inte i går hos doctor mannen. Det gick bara inte blogga  i går kväll. IGEN. Men blogg.se håller på o försöka lösa sina problem. Eller så de skrev till mig när jag frågade i alla fall.
Hur som helst så var doctor mannen i själva verket en kvinlig sköterska. Hon trog ut stygnet o klipte o satt på en mirakel plåster. Det tog max 2 minuter för priset av 80 kronor. Snacka om bra timmpenning. För sig erbjöd ju mannen min i helgen att ta ut stygenet själv, det blev en inte så vänlig NEJ dock.
 Sköterskan sa att jag inte fick duscha i 24 timmar och skulle ha på den där magiska plåstret i 5-6 månader vilket mannen tyckte var löjligt för han har tydligen inte ens haft plåster på såret efter hjärtoperationen.  Han fattar inte varför det ska vara så noga med min lilla sår. Och ? Det är bara för honom o inse att jag är tydligen mer värdefull än han.  Sjukvården kanske inser att Sverige kan inte klara sig utan mig..
Och förresten det var inga maskar i såret. Vilken tyr va ? För sig tittade jag inte hur såret såg ut, men jag gissar att sköterskan hade börjat skrika om en mask hade stirrat på henne o sagt HEJ.. Ja, självklart kan mina maskar prata .  Vad trodde ni ?
 Hur som helst så skulle jag köpa den där magiska plåstret som heter Mepitac på Apoteket och den kostade mer än en plåster skulle kosta tycker jag. Men den ska man ha på 5-6 månader för ärret skulle bli snygt. Mannen tyckte självklart att det spelar ju ingen roll för jag är ju gift men hej. Vem vill inte ha snygga bröst ? Eller ett snygt bröst i det här fallet.  Om det här funkar får vi se..Spänningen är olidig...
  
 
 


TILL DOCTOR MANNEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-06 Tid: 12:16:37
Nu ska jag till doctor mannen för att ta ut min enorma stygn.
Spännande ?
Nej inte ett dug, men ibland måste man göra även saker man inte tycker om.  Och efteråt kan man ju trösta sig med något gott....
 


REA PÅ PANDURO HOBBY

......... Kategori: REA TIPS
......... Datum: 2012-08-06 Tid: 10:53:18
     Sista chansen att fynda på Panduro Hobbys rea HÄR. 
Rean slutar den 12. augusti och den nya katalogen finns o hämta i butiken från den 16.nde augusti. Vi som har bestält från katalogen får den nya jubileumskatalogen(50 år)  i brevlådan.
 Så skynda fynda om du är lika pysseltokig som jag.
Min egen lilla  låda full av fynd är redan här...
 
 


MIN HALLONROSA DRÖM ÄR KLAR

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2012-08-05 Tid: 22:14:54
 
 
Nu ska den bara ställas på plats o fyllas med vackra papper o band...


MÄNNEN SOM KOM MED MELONERNA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-05 Tid: 20:40:57
När jag skrev om vattenmeloner härom dagen började jag tänka på min egen kärlek för denna frukt.  
Så länge jag kan minnas har jag alltid ätit vattenmelon. När jag var barn så var det väldigt svårt o få tag på utländska frukter. Jag minns att mamma kom hem med bananer och mandariner strax innan jul, men man fick inte äta de på en gång. Man skulle vänta tills julafton. Så där gick jag o min bror och tittade på de i kylskåpet i jämna mellanrum. De dyrbara frukterna skulle hållas där för att de skulle hålla sig fina till julafton. En gång stal jag o min bror var sin mandarin för vi kunde inte hålla oss. De såg ju så goda ut och bara låg där i kylskåpet o läskade oss. Självklart fick mamma reda på det och ja, vi fick var sin straff....
 Men för någon konstig anledning fanns det alltid melonerna o köpa. Dock bara när det var säson på hösten, men de fanns o köpa. Hur många som helst. I början av nittio talet när vi hade blivit vår egen liten land kom det en rysk lastbil till byn med män med lite mörkare hu och lockigt hår. Bilen var full av vattenmeloner. De var två-tre stycken som stog på det öppna  flaket och sålde melonerna. Folk handlade så klart.
 Jag minns att jag en gång skulle till butiken o köpa mjölk. På parkeringen stog vattenmelons bilen igen , men jag hade inga pengar o handla för. Runt bilen sprang småpojkar som hade fått en melon gratis och de delade på den. Vattenmelon männen som vi kallade de gav ofta de minsta melonerna gratis till småpojkar o tjejer eller vackra flickor.   När jag stog där och stirrade på de goda saftiga frukten frågade en av männen mig någåt på ryska. Jag som då inte förstog så mycket av denna språk sa på estniska att jag hade inga pengar. Då ville han ge mig den lilla vattenmelonen han höll i handen. Jag tog inte emot den. Jag vände om mig och sprang hem med min mjölkflaska i påsen. Jag hade fått lära mig att man inte skulle få ta emot saker från andra. Jag fick inte fika hos klasskompisar eller ta emot en godis eller tugggumi från bekanta. Det var ganska så strikta regler i våran hushåll.
 Men det fanns de som tog emot de gratis melonerna. Vattenmelon männen var populära i byn. Inte minst bland kvinnor. Männen stannade i byn några dagar och hade alltid vackra tjejernas sällskap. Och det var inte ovanligt att efter flera månader dök det upp en o annan mörkhyad bebis i byn som inte hade någon far. 
 De vattenmelonmännen kom varje höst i flera års tid tills de försvann helt i mitten av 90 talet. Det var väl inte lönsamt längre. Allt privatiserades och allt skulle vara lönsamt. Det bygdes fler o fler butiker och nya produkter svämmade över butikshyllorna  och varken mörkhyade män, vattenmeloner eller bananer var något ovanliga längre. Deras exotiska kradfter försvann och snart hade alla så mycket bananer hemma så de han till o med mögla innan någon åt upp de.
Och de flesta av de mörkhyade bebisar fick aldrig reda på vem deras pappor var..


FÄRGGLADA GAFFLAR OCH SKEDAR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2012-08-05 Tid: 18:56:12
     Jag älskar färgglada bestick. Rice, en av mina favoritmärken, har massor av fina skedar o gafflar i olika färger.
Jag hade några stycken redan innan, men hittade nu  några till på rea  och köpte både tårtgafflar,latteskedar och småskedar. Alla i fina pastellfärger.
Nu står de alltid framme på buffeen i matrummet och används dagligen.
Vackra saker ska inte vara undangömda i skåp och lådor ...
 
 
 


DEN SOM SPAR DEN HAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-05 Tid: 15:39:12
    När vi åt lunch så tappade jag curry såsen på högra sidan av klänningen. Det är vist hål i min haka.
Efter lunchen fikade vi och då tappade jag glassen på vänstra sidan av klänningen.
Duktigt gjort. Eller hur ? Den som spar den har ju så nu har jag både middag och kvällsfika i räckhåll...


MINA KREATIVA BARN(VIDEO)

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-05 Tid: 12:21:05
Jag smygtittar genom matrumms fönster(därför ingen ljud) vad mina kreativa barn håller på med...
 
 


SISTA SEMESTERDAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-05 Tid: 10:01:21
I dag är det sista semesterdagen. För mannens del, inte för min. Jag har ju semester året runt.
Så vad tror ni han gör den sista lediga dagen innan jobb börjar ? Ja han ligger o tittar på Toy Story med barnen.
 Och jag då ? Ja, jag hoppar upp o ner av glädje för imorgon börjar han jobba så det betyder att jag har ett barn mindre o ta hand om på dagarna. 


VAD DÅ DÅ ?

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2012-08-04 Tid: 20:45:47
När jag fick den HÄR presenten från MANNEN.....
 
MANNEN ger mig tidningen: Varsågod här får du en liten present.
JAG tittar på tidningen: Hahah tack.
MANNEN: Läs o lär. Nu kan du kanske sluta o fråga mig om jag verkligen måste fisa.
JAG: Så det står här inne att alla män SKA fisa.
MANNEN: Självklat. Allt annat skulle förvåna mig.
JAG: Så jag skulle behöva då köpa en likadan tidning om kvinnor då: Allt om kvinnor ?
MANNEN:Tro mig det finns ingen sådan tidning.
JAG: Neheh ? Och det vet du ?
MANNEN:Japp. Det finns nämligen inte så mycket papper i hela världen för att skriva tidningen.
 
 
Vad då då ? Tycker han att vi kvinnor är komplicerade ??
 


MÅLAR

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2012-08-04 Tid: 13:17:55
Loppislördag avklarad, lunch uppäten och gräs klipt. Nu ska jag kasta lite hallonrosa på mitt nya dokumentskåp...
 


ÄNTLIGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-04 Tid: 09:28:11
Jag säger bara ÄNTLIGEN.
Äntligen öppnar loppiset i Hallsberg. Vad jag har saknat o spana efter fynd där.
Och inte bara det. Den 25 öppnar stora Örebro loppiset i Golfhallen igen.  Kan knappt vänta.
 Först loppis i dag och sen ska jag fortsätta med det här ....
 
 
 Det kommer o bli en härlig lördag. Eller vad säger ni ?
 
 


HANDLAT PÅ PRESENTKORT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-03 Tid: 21:49:30
    Vilken tyr att vi bestämde o åka till Stora Holmen i går och inte i dag. För i dag var ju den där härliga sommarvädret vi har vant oss med äntligen tillbaka. Det var ju så länge sedan vi fick lite regn här ? Eller vad säger ni ?
 Så i dag var vi på Marieberg så jag kunde slösa bort min enorma presentkort jag fick från Ginatricot ett tag sedan..Gud vad det shoppades.
Mannen var tvungen o ta hem lastbilen för att få plats med allt...
 
 
 
 
 


BILDBOMB FRÅN STORA HOLMEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-02 Tid: 23:23:15
   Vi har haft en sådan fin dag i Stora Holmen i dag.  
Carmen Ly ville inte följa med i år för det har blivit töntigt för henne så hon valde o vara med en kompis i stället. Snacka om att hon börjar bli tonåring. Jisses vad fort tiden går. 
Småttingarna däremot var speedade som duracell kaninen och ville prova på allt om och om igen.
Vart får de all sin energi i från ? Kan de inte ge lite till mig ? Jag blev i alla fall helt slut och får nu sitta här och slicka mina skavsår. Men det var värt det för de hade så himla kul och hade stor leende på läppar hela dagen...
 
DET ÅKTES KARUSELL FLERA GÅNGER OM..
 
 
..BÅDE ENSAM..
 
 
..OCH TILLSAMMANS...
 
 
 
 
TITTA VAD MÅNGA TÄNDER VI HAR FÅTT.
 
 
MAN BLIR VIST ALDRIG TRÖTTT PÅ ATT ÅKA KARUSELL FÖR MAN ÅKTE OM OCH..
 
 
..OM IGEN..
 
 
TUFF-TUFF TÅGET ÅKTE NOG INTE LIKA SNABT SOM SJ, MEN DEN KOM I TID...
 
 
 
ELBILAR VILLE MAN JU PROVA PÅ, MEN HUR SKA MAN GÖRA ?? DET SKA STYRAS OCH TRYCKAS PÅ GASEN VIST...
 
 
..SÅ DÄR SÅ. NU HITTADE MAN PEDALEN OCH GISSES VAD FORT DET GICK DÅ...
 
 
..OCH RÄTT IN I VÄGGEN GICK DET. MAN SKULLE VISST SLÄPPA GASEN OCKSÅ, MEN DET SA JU INGEN..
 
 
LITE HJÄLP TACK !!!
 
 
..SÅ NU KÖR VI IGEN..
 
 
OCH DJUR FICK MAN OCKSÅ KLAPPA..OCH DET DÄR KAN VARA LÄSKIGT...
 
 
SÅ DÄR SÅ... NU HAR JAG KLAPPAT DEN DÄR KON ELLER VAD DET NU ÄR...
 
 
GRISEN STANNA JAG SKA KLAPPA DIG...
 
 
..EN MASSA ÄCKLIGA KRYP I GLASBURK..
 
 
 
NU VILLE MANNEN OCKSÅ ÅKA TÅG, MEN VÅGAR HAN ?
 
 
DAGEN AVSLUTADES MED ÄNNU EN TRAMPBILSTYR OCH SEN VAR DET HEMGÅNG. DET FÅR BLI EN NY OMGÅNG NÄSTA ÅR IGEN...MEN DÅ ÄR VI JU REDAN MYCKET STÖRRE..
 
 


HELT SLUT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-02 Tid: 19:21:21
  Med blodiga skavsår på fötterna och helt slut i kroppen är man äntligen hemma igen efter en lång och härlig  dag på Stora Holmen..
 


EN HEL PÅSE FYND

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2012-08-01 Tid: 23:42:05
   När vi var på loppis förra lördagen hittade jag en hel påse helt nya kläder för bara 150 kronor. Inte alla saker som passar mina barn så vissa saker åkte till loppiskartongen, men allt det här kommer till användning i alla fall...
 
 
   Massvis med bodys, trosor, strumpor, leggings, Hello Kitty mössa, vantar, Pixar Cars regnjacka, Spiderman t-tröja och strumpor, Barbapapa tofflor och massvis annat fint...En riktig fynd med andra ord...
 
 
 
 
 
 
 
 


FÖR LÅNG FINGER

......... Kategori: 2.JESSICA ELISABETH-07.03.25
......... Datum: 2012-08-01 Tid: 22:14:43
Jessica klarar utmärkt av bådet att  ta på och av sin egen bilbälte. Ja tills i dag då.....
 
MANNEN: Men kom då.
JESSICA: Jag kan inte. Jag kan inte ta av min bälte.
MANNEN: Men du kan ju det annars.
JESSICA: Ju men nu går det inte. Jag har fått för lång finger..
 
 


TOPPEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-01 Tid: 20:11:52
Det går visst bra för mig i dag...
 
 
 


BILLIG LUNCH

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2012-08-01 Tid: 13:13:10
Stans billigaste lunch för bara 10 kronor på Citycross. Och låt inte den lilla påsen skrämma dig. Det finns massor med mat där inne...
 
 
3 flaskor cola, stor pizza, 2 dubbelhamburgare...
 
 
..en korv med bröd och pomfritt...
 
 
Och nu har jag blivit så mätt så ja orkar knapt resa mig, men vi ska åka på stan så jag måste sätta mig i bilen. Hoppas bara  att bilen inte kommer o lyta nu..
 
 
 
 
 
 
 


FÅTT PRESENT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2012-08-01 Tid: 08:56:28
Mannen har köpt en present till mig....
 
 
Och hur tänker han där då ?
 

Till Gabriella