SISTA BARNMORSKE BESÖKET

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-30 Tid: 22:07:07
 Eller jag hoppas ju att det blev det sista. Sesam är beräknad till 3 oktober, måndag, så jag hoppas ju att han kommer snart. Mannen har bestämt att han ska komma på söndag klockan 17:55(fråga inte mig varför just då ). Han har sagt att är leverans bestämt så är det och inga förseningar accepterar han inte. Då blir det straffavgift förstår ni...
 Blodtryck 120/70. Så hög blodtryck har jag nog inte haft sedan tonåren.
 Hjärtljud 140
 Vikt + 13 kilo. Hälften av vad jag hade med Jessica när jag gick upp 25-26 kilo och då föddes hon redan i vecka 37. Det skulle nog ha blivit över 30 kilo om jag hade gått över tiden.
 Symfusmått hade minskat. Jag sa ju att hon måste ha mätt fel förra gången eller så har Sesam krymt.
 Fick också lite skäll att jag inte åkte in till förlossningen några dagar sedan när Sesam rörde på sig jätte lite i två dagar. Man borde alltid kolla upp sånt sa hon. Men jag gick på min magkänsla och trodde ju att allt var bra så jag var inte orolig. Ibland måste man lita på sin magkänsla. Vilket för sig är jätte konstigt att jag gjorde just då för jag är väldigt orolig av mig när det gäller bebisar i magen. Men nu har ju barnmorskan kollat upp allt så allt är bra med Sesam.
 I dag känner jag mig alldeles konstig. Förvärkar både i mag o rygg. Fötterna är alldeles varma och jag svettas som en kvinna som har kommit i klimakteriet. 
 Hoppas, hoppas, hoppas att han kommer snart.....


GRAVIDMAGE,VECKA 39

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-29 Tid: 11:38:46
Förhoppningsvis sista magbilden som jag tog i måndas. Sesam i magen vecka 39.

STACKARS MIG.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-29 Tid: 11:24:15
..och stackars lilla fot. Det såg ut i går kväll som foten hade svalt en tennisboll. I morse kunde jag inte stå på foten alls och fick hoppa runt på högra foten. Har ni sett en elefant hoppa på en fot någon gång ? Nej ? Jag förstår ju varför...
 Nu är foten dessutom blå och värker som tysan. Det där med att ramla var visst ingen bra i de, men det visste ni ju redan förståss..
SMÅTT O SÖTT

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-29 Tid: 06:36:00
Hur söta fynd som helst....

KLÄDPAKET FRÅN MÄRKET MARKS & SPENCER (CHEEKY), EBAY FYND 60 KR INK.PORTOHAKLAPPAR I MASSOR FRÅN MÄRKEN CALVIN KLEIN, GEORGE, CARTER´S MM 40 KR IHOP, LOPPIS I ALMBYPYJAMAS OCH 2 BODYS, EBAY FYND, 10 KR STYCK
BYXOR FRÅN MOHINI, LOPPIS I ÖREBRO, 10 KR 
TRÖJA FRÅN HM, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KRBYXOR FRÅN LINDEX, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR
TRÖJA M & CO BABY, EBAY FYND, 10 KRDet saknas bara en liten Sesam som ska bära alla desssa kläder...

VAD SOM ÄR SÅ FEL MED VÅRDNADSBIDRAG ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-28 Tid: 21:35:34
Just detta har jag frågat mig många gånger. Jag förstår bara inte. I våran lokaltidning har flera Vänsterpartister gått i hård attack mot föräldrar som är hemma med vårdnadsbidrag. Det värsta jag nog har läst i hela mitt liv var en insändare som Vänsterpartisten Jihad Menhem skrev i våran lokaltidning. Han gick i hård attack  mot föräldrarna (mest kvinnor som han kallar hemmafruar) som var hemma med vårdnadsbidrag. Han skrev att det är brott mot barnkonventionen. Han sa att dessa mammor håller sina barn FÅNGAR hemma och tillåter de inte umgås med andra barn o leva ett vanligt liv.  mer eller mindre dumförklarade han dessa mammor och skrev hur de skadade sina barn som han för övrigt kallade fångar. Han fick ett vettigt svar från HARO så det hette duga bland annat med paragrafer från barnkonventionen. Men då skrev denna Jihad att var sågod var hemma då men inte på statens bekostnad. Men inte var Haro tyst där inte. De bevisades snabbt att vårdnadsbidrag  inte alls på statens bekostnad för att skatten kvinnan skulle betala om hon skulle jobba heltid skulle inte täcka dagisavgiften . Jihad påpekade också att dessa barn som blir tvingade o vara hemma utan kompisar blir osociala och får dåligt språk.
Och vad tycker jag om detta då. Ja kära Jihad. För det första tycker jag att det är hemskt av en politiker skriva så om föräldrar som vill vara med sina barn och för det andra är jag trött på att det ska alltid trampas på dessa föräldrar. Varför ska det vara staten som ska bestämma hur vi ska uppfostra våra barn ? Och hur kan du ens tro att du vet bättre om vad som är bäst för mina barn ?
 Jag har ju varit hemma med mina små fångar utan vårdnadsbidrag och har en viss erfarenhet om hur dessa fångar växer upp i fångeskap. Jag släppte ut mina små fångar några månader sedan och tog de till vårdcentralen 2,5 och 4 års kontroll. Enligt sköterskan där är båda fångar i prima hällsa(de är aldrig sjuka vilket enligt henne är att de har fått bygga upp sina immunförsvar  innan de börjar dagis och har därmed sluppit alla dessa förkylningar som småbarn har konstant). Deras språk och annan utveckling är mera fram än jämnåringas trots att de inte hade gått på dagis. De är också mycket sociala vilket sköterskan sa att många barn som kommer dit(barn som går på dagis) inte är. Så sa denna utbildad person.
 Men nu började ju mina små fångar på dagis faktiskt. 15 timmar i veckan inte mer, men ändå. Inskolningen gick utan problem. Trots att de aldrig har varit på dagis eller något liknande gick de in i leken direkt . Första dagen blev Tessy lite arg o satt i mitt knä ca 20 minuter, men dagen där på brydde hon sig inte om mig längre. Jessica ville inte ens gå hem redan första dagen. Personalen på dagis kunde inte förstå hur mina så kallade fångar kunde vara så glada och hitta massa kompisar direkt och anpassa sig så bra så snabbt.
 När det gäller barnkonvetionen så vet jag inte om alla dessa paragraffer, men jag vet om en sak. Varje förälder vill göra det bästa för sina barn och barn anpassar sig lätt i olika sitoationer så jag tycker inte atyte tt barn under 3 år(för så länge jäller vårdnadsbidraget) tar något som helst skada av att vara hemma. Jag tycker tvärtom. Familjen är det viktigaste vi har och knyta and om varandra är något de har nytta om resten av livet. Har man nära o bra relation redan från början kommer det hjälpa i tonåren.
 När det gäller att vara hemma på statens bekonstnad så är det bara skitsnack. För det första kan inte en kvinna med två barn och vanligt lön betala så mycket skatt så det skulle recka för dagiskostnad( 2 x ca 90 000) + att man är hemma och får betalt från försäkringskassan när barnen är sjuka vilket småbarn är ofta. Men sen kommer det andra saker som herr Jihad påpekar. Att vårdnadsbidrag götr förskolan sämre. Ja föär det första saknas det förskol platser överalt. Köerna är långa här och du kan få platsen långt borta från ditt hem så du måste åka runt för att lämna barnen hit o dit. Många förskolor är i dåligt skick. Ena i Örebro hade såna mögel problem så att personalen fick hälsoproblem. Men barnen då ? Varför ska man behöva skicka sina barn dit ? Varför ska man behöva stå i kö i evigheter och sen låta sina barn gå i en avdelning som är överfull ? Så varför kan inte dessa barn vara hemma tills de är 3 ?
 Nu den där pedagogiska biten herr Jihad påpekar. Enligt honom får inte barn som är hemma samma ``utbildning`` som de som går på dagis och därmed får de sämre start på livet. Jisses säger jag. Vad då utbildning ? Vi pratar om barn under 3 år !! Och detta har jag faktiskt frågat om från dagispersonal och de säger att de lär inte så små barn om något specifikt. De ska ge hjälp o stöd o de ska finnas där för barnen, men INTE sitta där o lära de bokstäver mm, men om barnet kommer o frågar hur bokstav A ska skrivas ska de visa det. Och kan inte en mamma göra det hemma då ?
 Jag har aldrig träffat denna Jihad  Menhem, men jag måste säga att jag blev rent av skräckslagen om hur han tycker o tänker om hemmamammor.
 Sen i dag hade en annan Vänsterpartist skrivit i våran lokaltidning,. den här gången en kvinna med namnet Malin Tinjan. Hon skriver att vårdnadsbidraget motverkar jämställheten. Vad trött jag blir av denna jämställhets snack. Det går ju inte gömma sig bakom ordet jämställhet och det går inte att ha jämställhet i vissa fall(när det passar partiet) och  inte i andra.  
 Hon säger att vårdnadsbidraget bidrar till ojämställda uppväxtvilkor för barnen . Vad är det för skitsnack. Bara för att vissa barn är hemma 2 år längre än andra får de sämre uppväxt ? Det måste vara bra o vara så självgod o veta att det är bäst för små barn o vara i en grupp än att vara med sina egna föräldrar. 
 Hon säger också att på grund av vårdnadsbidrag här i Örebro(vilket inte har funnits länge) är 50 % av de som är hemma kvinnor med invandrarbakgrund och därför har deras barn dålig svenska och hon hänvisar i de dåliga resultat i skolan bland invandrargrupper.
 För det första säger de att invandrarkvinnor(och där räknas ju även jag i) är hemma på grund av kulturella själ(i deras hemland gör kvinnan allt menar de). Det är konstigt att den delen av deras kultur är fel(det är fel att mamman tar hand om barnen), men allt annat är bra. Det är bar med  huvuudbonader, det är bra med andra traditioner mm. Då ska vi vara monkulturella och vara olika, men inte när det kommer till att ta hand om sina egna barn de första 3 åren.
 De pratar om invandrar barnens dåliga svenska , men de tycker att de ska ha hemspråks undervisning. Ni ska veta att en av kravena att få hemspråks undervisning är att man MÅSTE prata sitt modersmål hemma med barnen. Så i ena stunden klagar de invandrar barnens dåliga svenska och i andra stunden villd e att de ska prata hemma sitt get språk. Och ännu en gång pratar vi om barn under 3 år. Carmen LY var 2,5 när vi flyttade hit. Hon kunde inte ett enda ord svenska. Dessutom pratade jag estniska med henne och hemma pratade vi engelska. Hon är 10 år nu och man kan inte förstå när hon pratar att hon inte är svensk. Hon är jätte duktig i skolan och hade nästan alla rätt (ett slarvfel bara) i alla nationella prov. Så den teorin stämmer inte. Bara för att man har varit hemma under första åren har man inte sämre svenska. Det är det som kommer efteråt som är orsaken till det. Och när det gäller de resultaten de viade i tidningen om Vivalla, Rosengården mm och att eleverna där fick så dåliga resultat så är det ju så att de eleverna har knappast fått vara hemma med vårdnadsbidraget för de so m är 15-17 nu kunde inte ha varit hemma då för då fanns inte vårdnadsbidraget. 
 När det gäller om det att de vill ha lika delad föräldrapenning och hänvisar till jämställhet så vill jag säga en sak. Om det ska nu vara så att mamman får vara hemma 6 månader och pappan 6 månader så undrar jag lite. Om jag nu är gravid och jobbar och får inte  havedskapspenning vilket är vanligt att man får avslag av då är man som kvinna tvungen o ta ut föräldrapenning för att överleva. Man ska ju vara självförsörande säger ni. De flesta har så mycket krämpor o besvär så de orkar inte jobba i slutet och få bli sjukskriven är lika lätt som att få bli president i Sverige. Så där försvinner redan 60 dagar av kvinnans föräldrapenning utan att hon över huvud taget har fått vara med sitt barn. SEn föds barnen, kvinnans kropp går igenom ett o annat , man ammar mm Det tar för många kvinnor flera veckor för att börja känna sig som en månniska igen. Och bara om någon månad är man då tvungen o lämna sitt lilla barn för att då ska pappan vara hemma. Ja vist herr Olley det finns bröstpump. Ja men att i varje fika  o lunch paus sitta o pumpa ut mjölk är knappast något man drömmer om. Dessutom gå upp på nätterna o amma. Var någonstans är det jämställt då ? Det är bara massa jävla jobb o extra stress på kvinnan. Sen behöver man ju inte amma , men det ska vara bra för den lilla barnet har man fått höra från alla möliga experter
 Vi ska vara ett modernt ´sammhälle, en jämställd sammhälle skriver dessa två Vänsterpartister. Det är bra med utveckling , det är det visste annars skulle jag inte kunna sitta här o blogga just nu. Men jag tycker att vi kastar bort allt det gamla alldeles för lätt. Alt är väl inte dåligt som har varit förr+ Det finns anledning varför det är bara några få procent av mammor som ammar sina barn efter 6 månader. Var ärlig nu o svara varför det har blivit så ? Varför kan många barn inte ens koka potatis, varför vet inte barnen hur man lagar en strumpa eller syr en knapp ? Varför är det många barn som tvingas o spendera sitt sommarlov i olika dagisavdelningar och fritids ? Skulle du acceptera o byta bara arbetsplats på ditt sommarlov ? Den där barndomen med mormors varma bullar, sitta o virka med mamma eller hjälpa pappa i garaget finns inte längre för de flesta barn. Livet går nu på 200 extra varv och alla springer som ekorrar i ett hjul. Det är inte tillåtet ens o njuta av de första småbarnsåren för då skadar man sina barn och håller de fångar  enligt dessa vänsterpartister..


DEN LATE GÅR BARA EN GÅNG....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-28 Tid: 10:24:18
.. och får då skylla sig själv...
 Sånt här händer bara mig och ingen annan. Jag är helt övertygad om detta. 
 Skulle till dagis i morse. Börjar då gå ut genom dörren. Tessy framför mig, soppåse i ena handen o sulky i andra( vanligtvis går Tessy, men jag har så ont i bäckenet så det är skönt o hålla i något när man går. Snacka om rullator till gravida). Och vad händer när jag ska genom dörren tror ni ? Ja, jag sätter ner foten fel på trappsteget, den försvinner under min kropp och jag ramlar. Vickar hela vänstra foten och det gör så ont så jag skriker till. Nu kan jag knappt sätta ner foten. Den är lite svullen o värker som tusan. Det är ju precis det man behöver så här nära förlossningen. För sig hade jag hoppats att vattnet skulle gå som tröst , men inte gjorde det det heller.
 När jag väntade Jessica så slog jag stortån en morgon så den värkte som tusan och var alldeles blå. Samma kväll föddes hon. Mannen skrattade under förlossningen och sa att jag borde tänka positivt. Åtminstone tänkte jag ju inte på den onda tån längre för det gjorde mera ont o föda. För sig hade han ju rätt, men jag kanske uppskattade inte hans ironi riktigt  just denna stund...


FÖR PRESENTKORTET.....

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-09-28 Tid: 10:04:26
  Fick hem en presentkort på 150 kr från hm härom veckan. Sådan bonus check de skickar ut till kunder som har handlat lite saker(eller alldeles för mycket om ni frågar mannen min) under året.
Snabbt till Hm åkte man för det är ju  roligt o handla utan o behöva betala.........Så presentkortet förvandlades till kläder som Sesam ska ha på sig när vi ska hem från BB.

5 DAGAR KVAR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-28 Tid: 09:13:16
...och ingen bebis ännu. Jag hoppades ju att vattnet skulle gå när jag ramlade i morse, men inte det inte. Jag kommmer o bli den första elefantkvinnan i världen.


FOTOGRAFERING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-27 Tid: 18:32:04
   I dag var det fotografering på dagis. Första gången för de så jag ville att de skulle vara extra fina.
Gick upp klockan fem för att sätta på torktumlaren med klänningarna som jag tvättade kvällen innan. Hade tänkt att småttingarna skulle ha på samma klänningar som de hade på 50 års kalas. Tog ut de torra klänningarna och strykte  Jessicas klänning och klädde henne. Allt var bra så där långt. Började då stryka Tessys och såg att fläckarna hade inte kommit ut. Fan också. Började snabbt leta efter en ny klänning och tog fram en brun sammets klänning med rosett. Stryckte den på framsidan och vände sen om klänningen och upptäckte att den var trasig på baksidan. Hur och när hände detta ? Stor hål på ryggen precis som någon hade klippt sönder den. Ja, ja 10 minuter kvar tills vi måste gå så in i klädkammaren igen och fram med en annan klänning. Tog fram en guldfärgad Hello Kitty klänning och börade stryka den. Och vad hände då tror ni ? Strykjärns helvetet började spotta ut rostigt vatten direkt på klänningen. Sprang snabt till badrummet o tvättade bort fläcken och fick då stryka med varm strykjärn tills klänningen var någorlunda torr.  Klädde på Tessy i illfart och vi hann precis innan de skulle börja fota..
   Sånt här händer nog bara mig.... Nästa år får jag  gå upp redan vid tre för att hinna med alla klänningsbyten...

SÅ HÄR BLEV DE..

LITE SKOR O ANDRA SAKER TILL SESAM

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-27 Tid: 11:39:42
Loppat några fler saker till Sesam. Ingen förvånad där inte. Jag bara älskar o loppa saker till honom...

2 PAR PYTTESMÅ SKOR, TROLIGEN HM, 10 KR PARET, LOPPIS I GÄLLERSTAETT PAR HELT NYA SKOR, 5 KR OCH EN SKALLRA FRÅN TEDDY KOMPANIET, 10 KR, BÅDA KÖPTA I  KVARTERSLOPPIS I RYNNINGE2 STYCKEN SPJÄLSKYDD, BÅDA KÖPTA PÅ LOPPIS I ÖREBRO FÖR 20 KR STYCK.
NYA PÅSLAKAN, 15 KR, LOPPIS I HALLSBERG
UNDERLAKAN, DE ÄR KÖPTA PÅ COOP, REA, 19 KR STYCKHELT NY SUPERSÖT SKYLT, LOPPIS I ÖREBRO, 40 KRMADRASS TILL SKÖTBORDET, 20 KRBABY VAKT, 30 KR, KVARTERSLOPPIS I RYNNINGE
NY HOPPGUNGA, 40 KR, LOPPIS I ÖREBRO
NY IKEA LAMPA, 20 KR, LOPPIS I ÖREBRO
UNDERLAKAN, 5 KR, LOPPIS I ÖREBROSVERIGES SISTA SMÖR..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-27 Tid: 06:28:34
....TILL SALU HÄR FÖR ``LITE``HÖGRE PRIS ÄN I BUTIKEN, MEN NU ÄR DET JU ABSOLUT SISTA(BORT, BORT KOMMER ALLDRIG IGEN) PAKETENA SÅ MAN SKA NOG PASSA PÅ O KÖPA DE O FÖRVARA I EN KASSASKÅP. SEN FÅR MAN SÄLJA BILJETTER SÅ ATT FOLK KAN KOMMA O TITTA PÅ UNDERVERKET...
 Jag själv äter inte efter LCHF , men ni som gör får nu skämmas att ni har drivit upp smörpriset nästan lika högt som guldpriset... Vad skönt att för en gångs skull vara helst oskyldigGRAVID MED SESAM, VECKA 39

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-26 Tid: 11:13:21
  39 fulla veckor nu och inne i vecka 40. Hela sju dagar kvar nu fast jag hoppas ju att förlossningen ska komma i gång när som helst. Trots att både läkare o barnmorska trodde att Sesam skulle komma länge sedan ligger han fortfarande där inne o latar sig. Fast jag kan ju förstå honom. Vem vill kommas ut till denna dårskap till familj ?
 Mår som veckan innan och längtar som veckan innan. Ingen förändring där inte. 
 I stort sett går dagarna ut på att klappa på söta bebiskläder och byta nallar i Sesams säng... Som ni förstår fullt upp alltså...

______________________________

Från gravid.se

 

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

 
 

 

 
 
 


DYSLEKSI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-25 Tid: 21:02:16
Dysleksi är ingen lätt sjukdom. Den kan ställa till med mycket problem här i livet. Fråga mannen min. Trots att han är helt omedveten om sin egen sjukdom har jag diagnosticerat honom länge sedan. Han trodde nämligen att han var i Thailand när vi träffades. Han hade åkt utomlands för att skaffa sig en snäll o snygg fru som skulle förfulla alla hans önskningar. Att man kan blanda ihop Thailand o Tallinn kan jag ju förstå till viss del, med om man inte märker att istället av sand strander är det minus 20 grader ute och vit snö överalt får man skylla sig själv. Då får man tåla straffet och leva med mig resten av livet. Hur var det nu igen ? Tills döden skiljer oss åt ?.....


NÅGRA LOPPISFYND TILL SESAM

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-25 Tid: 18:34:00
I går hittade jag massor av saker både till hemmet och till Sesam. Bland annat jätte fina lampor och läckra förvaringslådor för matrummet, några prinsessklänningar till småttingarna och lite endra kläder o skor.
 Men här kommer lite kläder till Sesam som jag har fyndat veckan innan...

TRÖJA FRÅN  LINDEX, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR
BYXOR FRÅN  NEXT, EBAY FYND, 10 KRTRÖJA FRÅN CHEROKEE, EBAY FYND, 10 KR
BYXOR FRÅN HM, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KRVÄST FRÅN NEXT, EBAY FYND, 10 KR
BYXOR OKÄND MÄRKE, EBAY FYND FÖR 10 KR

2 STYCKEN TRÖJOR FRÅN MÄRKET NAME IT, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR STYCK2 TRÖJOR FRÅN MÄRKET HM, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR STYCKKAOS I MUPPFAMILEN OCH 50 ÅRS KALAS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-25 Tid: 10:26:19
    Det har varit riktig kaos i muppfamiljen de två senaste dagarna. I stort sett har vi sprungit runt här som huvudlösa kycklingar och inget vettigt har blivit gjort.
 På fredag spenderade vi första delen av dagen för att hitta mannens hjärnceller så vi kunde betala vår fönster som ska sättas dit nästa vecka. Sen var det shopping för hela slanten och lunch på china restoarangen med småttingarna.

  Väl hemma igen fick mannen klippa gräset och vi lossas o hjälpas åt. På kvällen hade vi tänkt o titta på filmer som vi hade köpt under dagen, men jag var så trött så jag somnade redan vid nio tiden.
 Lördagsmorgon började klockan fem när Tessy hade bestämt att nu var det morgon. Klockan halv sex satt HELA muppfmiljen och åt frukost. Vissa är inte helt normala där uppe och våran familj är en av de..
 På kvällen var vi bjudna på 50 års kalas och jag hade ingen ork alls o åka, men en sådan kalas kan man ju inte missa. Så efter frukosten somnade jag på soffan och vilade en halvtimme. Sen blev det en liten loppisrunda och snabbt hem igen för att baka två persiko paer till kalaset. Hade även tänkt o baka en stor bakelse formad som 50(kringel på estniska. nästan som kanellängs fast annan fyllning), men jag var så långsam och tidsoptimist som jag är så jag han bara färdigt deget och inte baka den. Satt deget i kylskåpet och hade tänkt o baka det efter kalaset , men så blev det ju inte så klart. Vilket resulterade att deget hade exploderat i hela kylskåpet och var ju alldeles över jäst.
 Men persiko pajerna han jag färdigt och vi han i tid till festen. Alltid något.
 Jag är ju som jag är (hemskt blyg av mig o gillar inte alls massa okända folk runt omkring mig) så att åka på såna kalas är lite halvjobbigt. I ena sidan har man ju jätte roligt med kalas och god mat, men så snart folk ska komma o prata med mig blir jag knallröd i ansiktet och svetten rinner. Och det hjälper ju inte att man är höggravid för alla vill ju komma o fråga hur mycket tid det är kvar och hur det går samt klappa på magen. Jag förstår ju att folk vill bara vara vänliga men jag tycker att det är så himla jobbigt. Har alltid gort det. Därför blev jag inte lärare som jag hade tänkt när jag var ``liten``. Jag skulle alldrig klarat av o stå framför klassen.
  Barnen hade extremt roligt på festen. Men de blev ju trötta efter 4 timmar, griniga och över busiga. När folk började hålla tal och mina barn ville bara springa runt kände jag att det var dags o åka hem. Man får ju ha respekt för födelsedags barnet så att han kan höra vad folk säger.
  Vi han inte ens sätta barnen i bilen så sov de redan. Fick bära de in i sina sängar direkt och de var döda tills klockan sju på morgonen. Även jag somnade direkt efter ännu en toa besök. Jag försökte verkligen inte dricka på kalaset och drack bara ett glas cola och halv kopp kaffe under hela kvällen , men ändå fick jag springa på toa  8-9 gånger. Trappa upp o trappa ner till toa om o om igen. Jag förstår inte varför man måste kissa så i hellsike ofta när man är gravid.
 I dag känns det i bäckenet att man höll på med massa i går. Helst skulle jag bara ligga i sängen, men det får man inte. Vi ska åka och köpa saker till hemmet har mannen bestämt. Tydligen kan dammrottorna börja lukta illa om de inte blir dammsugade i dag ....

_______________________________________

Stort tack att vi blev bjudna på fina kalaset och hoppas att ni hade trevligt tills morgonen..

TESSY KALASFINJESSICA

CARMEN LY
(Ser ni vilka lokaler de hade. Så avundsjuk. Vilka väggar och högt i tak. Så avundsjuk)Carmen Ly fotade en elefantBarnen stog för oönskade underhållningen.. I dag är det 8 dagar tills Sesam ska komma. Ni behöver inte oroa er om jag inte bloggar någon dag. Vi är inte på BB. Ska vi åka in så låvar jag o skriva här och jag kommer ju hem redan efter 6 timmar(om allt går som det ska ) så ni får se en bild på världens vackraste(så klart) bebis.
 Nu får ag klä mig för mannen står i hallen och morrar..


MANNENS ANTAL HJÄRNCELLER = NOLL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-23 Tid: 12:45:46
Mannen beställde en ny fönster till köket för vi håller på o renovera. I dag skulle vi åka o betala denna skönhet. Man kan tycka ju att detta är inte någon svår uppgift , men har man både glömt adressen till respektive företag och till o med företags namnet så kan det ta tid o hitta företaget som man ska till . Så där satt hela muppfamiljen i bilen klockan nio på morgonen och åkte runt tre varv i hela Aspholmen i försök att hitta denna . Vilken tyr att respektive företag hade diverse byggvaror på gården annars hade vi nog fortfarande åkt runt o letat. Och vad har vi lärt av detta ? Låt mannen aldrig beställa något och lita inte på honom att han ska komma i håg saker o ting. I bästa fall vet han vad han heter och vem han är gift med och vi ska nog vara tacksamma för det lilla...


GURK I BURK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-23 Tid: 08:39:26
  I dag ska det storhandlas. Pengarna har landat på bankkontot och nu brinner det i plånboken. Det ska handlas mat(på halva  priset så klart), det ska handlas en o annan onödig sak och det ska betalas en stycken fönster till köket.
 Ska även  söka efter nya små gurkor så att jag kan lägga en ny omgång i burk och äta de i helgen. Det är så gott med såna snabba gurkor.
 Vi hörs väl i kväll...

NÄR DET BARA HÄNDER..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-23 Tid: 08:02:30
..ALLDELES SJÄLV UTAN ATT NÅGON HAR GJORT NÅGOT. FAST DET HÄR HÄNDER OFTA I VÅRAT HUS...
Det verkar som vi har någon packman inneboende som gillar o förstöra leksaker för MINA barn är ju HELT oskyldiga.JAG HÅLLER INTE PÅ O BYGGA EN BOMB..JAG LÅVAR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-22 Tid: 20:35:26
.... Det är väl ingen på fullaste allvar som trodde att jag sitter här o surfar runt på diverse hemsidor o lär mig hur man bygger en bomb ? Nej, det trodde jag väl inte heller. Ni är för smarta för det.
 Men jag är faktiskt jävligt förbannad på dessa säljare från denna företag. Och nej, det går inte o skylla på cheferna eller att det är deras jobb och de måste bete sig så där.
 Att man ringer en gång är att sköta sitt jobb. Att ringa och inte kunna respektera  ett nej är däremot inte OK. Säljarna från denna företag blir irriterade o arga när man inte vill ``köpa``deras vara. De försöker o dummförklara en och skrattar ``hahah vad är du för någon som inte vill ringa billigare..spara pengar etc``..
  När man gång på gång säger nej blir de ännu otrevligare.
Man har väl rätt o inte köpa allt skit alla telefonsäljare vill få oss köpa ? Jag är mycket snäll av mig och säger trevligt att jag är inte intresserad, men till slut är det enda sättet o avsluta samtalet att lägga på lyren. Men vad händer då tror ni ? Ja då ringer de igen o igen o igen...
 Att be de o ta bort ens telefonnummer från sina listor fungerar så där ska ni veta. Med tele 2 fick vi strida i 3 månader. De ringde en dag tre gånger. De ringde klockan halv tio på kvällen och vi ba o ba o ba och till slut fick vi skriftligt att de inte ska ringa mera. Ja vad hände då tror ni ? Ja de gav uppgifterna till en ny callcenter(heter det så ?) och hela helvetet började om.
 Ett tag var det telia, tele 2 och com hem som rinde hela tiden.dag in odag ut. Inte ens i helgerna fick man lugn o ro. Det var minst 3 samtal varje dag. Vissa dagar dubbelt så många. Eftersom min man står för alla abonnemangen så ville de inte prata med mig inte och inte trodde de på mig när jag sa att vi är inte intresserad av erbjudanden.  Eftersom mannen  jobbar på dagarna ringde de både på dagtid o kvällstid. Trots att han sa på kvällen att han inte är intresserad ringde de nästa dag på dagtid igen. Till slut kändes det nästan som att det är lättast o ta deras erbjudanden för att bli av med de. Fast jag vet ju bättre. De slutar ju inte ringa då heller för då ringer de för att berätta om ÄNNU bättre erbjudaden..
 När ska det ta slut ? Vad ska man göra för att bli av med de ?
Att olika företag ringer o berättar om deras erbjudande tycker jag är väl OK..en gång..två gånger men inte 50 gånger. Vi är med i NIX, men företagen säljer väl information hit o dit så man kommer egentligen inte undan.
 Men att säljarna blir så otrevliga när man inte vill köpa deras produkter är inte  OK. Bara för att man inte vill köpa allt betyder inte att man förtjänar o bli dumförklarad, hånad o skrattad åt. Då säger jag faktiskt i från..eller ja jag lägger på lyren till slut för att de verkar inte förstå ett vanligt NEJ och jag vill inte sänka mig på deras nivå och använda fyla ord...


TILL FONERA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-22 Tid: 13:27:38
Hör nu skitföretaget FONERA. Jag ÄR INTE intresserad av era erbjudanden. Det hjälper inte att ni ringer femtusen gånger. Vet ni inte att ett nej är alltid ett NEJ. Nej det vet ni inte förståss  för trots att  man säger varje gång om o om igen att man är INTE intresserad av era ``SUPERBRA`` erbjudanden så babblar ni på och blir irriterade att man inte vill ``köpa`` era superbra erbjudander med prissänkningar hit o dit. NEJ tack sa jag ju redan från början och jag vill inte lyssna er babbla i 10 minuter.
 Ni ringer när man ska äta middag, när man ska lägga barnen, när man sitter på toa(det mest irriterande tillfället o ringa) och när man är precis på väg ut.
 Hur fan ska man göra för att bli av med er? Tydligen hjälper det inte o varfa med i NIX.
 Kan inte Brejvik börja hata telefonsäljare så kan man bli av med problemet ?


DET VIKTIGASTE...

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-22 Tid: 11:18:00
.. FÖR SESAM O MIG ÄR KÖPT.SÅ KAN MAN OCKSÅ GÖRA...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-22 Tid: 08:37:58
..MED SIN NYINKÖPTA SVINDYRA(för mig ) SKÅL FRÅN HOUSE DOCTOR...GRAVIDMAGE,VECKA 38

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-22 Tid: 07:45:59
Förhoppningsvis sista bilden på mig o Sesam i en o samma stycke...

TRÅKIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-21 Tid: 11:07:22
  Håller på med något så tråkigt som att städa sovrummet... Tillbaka på kvällen om dammrottorna har inte ätit upp mig förståss..VARFÖR GILLAR INTE SNIGLAR BANANER ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-21 Tid: 10:21:39

Äter sniglar bananer ? Och om inte det(jag gissar att de inte gör det) så varför ? Någon som vet ?
Jessica har nämligen funderingar runt denna livsviktiga fråga...VÄNTAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-21 Tid: 08:03:10
Det känns som livet just nu bara går ut på att  vänta o längta att Sesam ska komma. Man fyller dagarna med meningslösa sysslor medans tankarna bara snurrar runt bebisen och man har ett enda fråga i huvudet. När ska han komma ?
 Men man måste ju göra något vettigt medans man väntar så i dag blev det estniska LOTTE pannkakor till frukost och nu ska jag ut i höstvädret för att ta(motvilligt, ingen förändring där inte) småttingarna till dagis för några timmar.
 Sen ska jag göra något så viktigt o meningsfullt som att sortera gamla tidningar..DET BÖRJAS TIDIGT...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-20 Tid: 19:08:50
På vägen hem från dagis....

Jessica pratar om killarna på dagis...

JAG: Har du nån kille då ?
JESSICA: Jag har bara EN kille. Han heter H och han är jätte söt.
JAG: Har du fått en puss av honom då ?
JESSICA besviket: Nej. Han vill bara kramas.
JAG: Men kramas är ju också bra.
JESSICA så där halvvuxet: Alla killar vill krama mig. Vi har massa kärlek på dagis.
JAG: Aha
JESSICA glatt: Alla killar älskar faktiskt mig och spiderman....LUNDMYR OF SWEDEN

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-20 Tid: 18:50:10
  Jag är ingen som jagar de dyrare märken, men jag älskar alla sorts kläder med text. Så himla töntigt jag vet, men jag kan inte låta bli.
 Lundmyr gör ju kanska så enkla kläder egentligen och inte är de i fina färger heller, men jag har ju fallit för texterna förstår ni.
Så hittade jag några på loppis o passade på o handla så klart...

2 BODYS, 20 KR STYCKEN TRÖJA, 10 KR
2 PAR BYXOR VARAV ETT PAR NYA MED LAPPAR KVAR, 10 KR STYCKMORR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-20 Tid: 11:01:14

  Vaknade i morse med sådana bäcken smärtor så jag ville bara dö. Det skulle nog göra mindre ont o slå huvudet mot en tegel väg om o om igen än vad det gör i mina fogar just nu.
 Trodde i natt att jag hade sovit med öppen mun o dregglat i sängen(våre ju inte första gången precis), men istället hade min högra bröst börjat läcka råmjölk(nu är några äcklade, men så är det o vara gravid). Det brykar börja lite smått för mig några veckor innan förlossningen. Men det är ju inget jämför vad som komma skall när den riktiga mjölken kommer. Då blir det en riktig mjölk vulkan..
 Förresten har ni varit ute i dag ? Det har jag. Det är riktig höst där ute. Usch o MORR. Vill inte alls ha höst.
  Nu börjar allt det där med vantar, mössor o overaller. Snart kommer alla ungarna se ut som mini michelingubbar med röda näsor. Det är så mycket enklare på sommaren. Ta bara på en liten klänning och man är klar för att gå ut. På vinter  tar det minst en halvtimme o ta på all skydds utrustning..
  Nu måste jag göra något vettigt och inte sitta här o klaga hela dagen. Vad sägs om att äta litre choklad o bläddra i inredningstidningar ?
 
 VISSTE NI ATT BROCCOLI SMAKAR SOM SARDINER ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-19 Tid: 20:14:12
På vägen hem från dagis....

JAG: Vad fick ni äta i dag då ?
JESSICA: Broccoli.
JAG: Var det gott ?
JESSICA jätte glatt: Japp. Supergott. Det smakade som sardiner...

Inte visste jag att broccoli smakar som sardiner. Men tjejen äter ju alla möjliga mögelostar och prickikorv med vispgrädde så jag är inte ett tug förvånad att hennes smaklökar inte fungerar som de ska...ATT BLI MAMMA VID 19....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-19 Tid: 12:47:28

Jag var os tandläkaren härom veckan. Medans han petade i mina tänder frågade han om det var mitt första barn som skulle komma om några veckor. När han fick höra att det är mitt fjärde frågade han undrande hur gammal jag var och hur gamla barnen var. När han då fick höra att min äldsta är 10  blev han helt tagen och frågade hur det var o bli mamam vid 19...
  Jag har aldrig förstått att folk tycker att 19 är för ung o bli mamma. Jag kände mig aldrig som en ung mamma när jag var 19. Jag kände mig som en mamma ..punkt  slut...
 För mig har en ung mamma alltid varit 15-16. 19 däremot är ju redan en vuxen kvinna. Vid 19 hade jag jobbat heltid  i 3 år,  varit sambo i nästan två år och hunnit med mycket annat. Jag var inget barn..jag var vuxen. 
 Ingen berättade till mig något om graviditet eller hur man ska vara mamma. Det info jag ville ha fick jag läsa ur böcker. Men  allt kom mycket naturligt för mig och jag var aldrig rädd för ett  enda sekund över vad som skulle komma i framtiden.
 Så hur kändes det o bli mamma vid 19  ? Det kändes bra ska ni veta. Carmen Ly var mycket efterlängtad o älskad. Att bli mamma var något jag hade önskat länge. Att bli mamma var något jag ville mest av allt i hela världen. Det finns kvinnor som drömmer om stora karriärer, resor, rikedom..Jag drömde om att bli mamma, ha en familj och vara komplett.
 Jag har aldrig skämt över att jag har haft så ``enkla``drömmar och att jag är så `` enkel `` av mig. Alla behöver inte drömma glamurösa drömmar. För vissa räcker det med lite skitblöjor och bludpudding till middag.
 Jag var lika färdig o bli mamma vid 19 som jag är nu. Men om jag är helt ärlig så är man mera närvös nu. För nu har man varit med om missfall, ett barn med hjärnblödning.. Nu vet man att det kan gå fel. Då med första barnet var man mera naiv och trodde att det finns inga barn som dör. Men det var nog ingenting med åldern o göra. Man är nog mera naiv med första barnet. Man litar  på det som skrivs i alla böcker och tror på läkarna mer än man litar på sin egen kropp. Har man varit med om en graviditet innan är man erfaren och vågar lita mera på sin egen kropp och vågar säga i från.
 När jag då låg där i tandläkarstolen och han väntade på mitt svar sa jag glatt att det var jätte roligt o bli mamma vid 19 och jag vill ha 10 barn till. Han tittade lite medlidande på mig och frågade: Du kommer från estland va ?.....
 Ja, jag kommer från Estland, vi är lite konstiga där vet ni väl. Tandläkaren i fråga tog inget betalt för denna konsultation . Han tyckte nog synd om mig. 4 barns mamma vid 30. Säkert gift med en hemsk man som har släpat hit mig och tvingar mig vara hemmafru, konstant gravid och nertryckt.. Han skulle bara veta..

KLÄDER TILL SESAM

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-19 Tid: 12:00:00
Loppat lite kläder till Sesam

TRÖJA MED TEXT FRÅN BABBLE BOOM, I ENA SIDAN STÅR DET: I LOVE MUMMY OCH I ANDRA: MUMMY LOVES ME, EBAY FYND, 10 KR. Jag älskar såna töntiga tröjor med text.
BYXOR, LADYBIRD, EBAY FYND, 10 KR

MARKS & SPENCER BODYS, EBAY FYND, 10 KR STYCKWAYFARER JACKA, LOPPIS I ÖREBRO, 10 KRWALKING BABY BYXOR OCH TRÖJA, LOPPIS I ÖREBRO, 10 KR IHOPHM SKJORTOR, KVARTERSLOPPIS I ÖREBO, 10 KR STYCKGRAVID MED SESAM, VECKA 38

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-19 Tid: 11:02:53
38 fulla veckor..Inte länge kvar nu.
Var hos barnmorskan i fredags. Fick ha en helt ny barnmorska för min hade inte tid i torsdags så jag fick komma till en annan på fredag.
Symfusmått 35 fast hos sa att det inte var så korrekt för Sesam sträckte på sig jätte mycket .
Blodtryck 110/60
Vikt + 12 kilo
Hon tog varken järn värde eller urinprov. Det är konstigt att de inte har tagit det mer än en gång under hela graviditeten. Mycket kan ju hända sedan vecka 20.
Hjärtljud 136
Sesam är fixerad sedan en månad tillbaka  så ingen förändring där.

Lider av hemsk foglossning och massa förvärkar konstant. Förvärkar gör inte speciellt ont, men är så himla obehagliga. Hela magen drar ihop sig och det känns som det är en packman där nere i underlivet och nyper mig i jämna mellanrum. Det är stor skillnad på förvärkar o riktiga värkar. Jag har aldrig förstått hur man kan missta det ena för det andra.

 Vi har köpt nästintill allt till Sesam. Det saknas bara en taklampa och sängmobil. Har även bäddat sängen och mannen ska ta ner vaggan i dag.
 Det känns som hela graviditeten flyger förbi och sen när allt är klart då börjar den eviga väntan på bebis som inte vill komma...
_____________________________

FRÅN GRAVID.SE


Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

 
 

 

 
 
 


2 VECKOR...

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-19 Tid: 09:37:18
2 VECKOR, 14 DAGAR, EXTREMT MYCKET TIMMAR OCH ÄNNU MERA SEKUNDER KVAR...LÄNGTAR..
 Så orättvist. Man ska inte låta sin mamma vänta. Vem har uppfostrat denna lilleman ?
 Är det för mycket begärt att han skulle komma i dag ?


GRATIS BABYPAKET FRÅN BABYPROFFSEN

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-18 Tid: 13:55:34
De säger ju att ingenting här i livet är gratis och jag förstår ju varför Babyproffsen delar ut dessa gratis baby paket. De hoppas ju att man handlar saker till bebisen hos de, men man är ju inte tvungen o göra det. Jag personligen har inte köpt något annat än några nappar där under alla mina graviditeter ihop.
 För att få gratis baby paket måste man gå in på babyproffsens hemsida, registrera sig HÄR och hämta ut sin baby box i närmaste Babyproffs butik. OBS !! Du måste ha en fungerande skrivare och emajl för att skriva ut lappen som du sen ska visa i butiken.
  Innehållet varjerar lite. Jag har hämtat ut med båda småttingarna och hämtade även en den här gången. 
 Just nu innehöll den  en blöjhink, några skedar, lite blöjor o tvättlappar, en nappflaska med napp från avent och så klart en helsikes massa reklam.
 För priset av NOLL kronor definitivt värt o hämta ut...OM HAN INTE BLIR ZLATAN...

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-18 Tid: 10:44:00
...KAN HAN JU ALLTID BLI FOPPA...Loppisfynd i Almby, 20 kr ihop. Settet kommer  från Lindex


OM....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-18 Tid: 09:44:08
  Om Sesam kommer i dag kan MANNEN inte vara med i förlossningen. Han jobbar nämligen i landet långt, långt borta.. Skåne eller något liknande ställe... 
 Men jag skulle inte vara orolig sa han. Om det kniper har hans arbetskamrater låvat o ställa in o hålla min hand medans jag krystar ut den blivande stadsministern(inga stora förväntningar här inte). Jag tackar , men jag tror att jag avstår den storsinniga erbjudandet.
 Jag tycker ju att Sesam kan ligga där inne i dag med om han har latat där inne  de senaste 38 veckor.
För sig tycker jag att den räcker nu o vara gravid. Har mått pyton de senaste två dagarna och därför ingen bloggande. Har lågt blodtryck vilket gör att jag är alldeles skakig, svag o sömnig. Mår småilla och har  ont i fogarna dessutom. Barnmorskan sa att foglossning skulle lätta på sig i slutet, men här är det ju tvärtom. Kan knappt gå ur sängen. Förvärkarna blir bara mer o mer. De gör inte speciellt ont, men är jätte obehagliga.
 Så livet leker med andra ord.
I dag ska jag baka estniska pannkakor, fixa lite med Sesams rum och kanske till o med hålla mig vaken tills Idol.


4 SÄTT O KOMMA PÅ BÄTTRE HUMÖR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-15 Tid: 22:17:00
1. FÖRST BAKA OCH SEN ÄT EN  RULLTÅRTA2. BESTÄLL DIN FAVORIT KYCKLINGSALLAD FRÅN PIZZERIAN.3. KÖP BLOMMOR TILL DIG SJÄLV4. ÄT MERA RULLTÅRTA.Nu undrar ni ju om detta fungerar ? Ja, det vet jag inte ännu. Fråga mig imorgon ...


FÖRLOSSNINGSDEPRESSION

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-15 Tid: 21:00:54
   Jag har fått förlossningsdepression. Ja ni läste rätt. Min kropp har nämligen missförstått det hela med förlossningsdepression. Kroppen, den lilla rackaren, är alldeles deppig. Den tror nog att denna har fött ut ungen, men kroppen nu ska du veta något.  Ungen är kvar där inne i magen o sparkar åt alla håll.
 Så hur kan kroppen ha missförstått det hela ? Det måste nog vara så att jag har en blondins kropp och blondiner är ju inte de smartaste som ni säkert vet.
 Men hur botar man en påhittad förlossningsdepression då ? Och vad kommer kroppen o få för sig i morgon då ? Att denna är Maria Montasami kansker och går o köper 150 toffsar o hänger de i hela huset ?....Ja, det lät roligt..Det skulle mannen bara älska ju...


VÄRLDENS SÄMSTA MAMMA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-15 Tid: 13:38:56
  I dag är jag världens sämsta mamma. Sedan klockan sju i morse har småttingarna  fått äta kex, godis, popkorn, dricka läsk och titta på TV . Och nej, jag vet att det är inte lördag, men hur ska jag säga nej till de när jag själv sitter här alldeles deppad och äter choklad i stora lass.
  Snart kommer socialen o hämtar barnen, folk på gatan kommer o kasta ägg på mig och jag får gå runt med en stor skylt runt halsen`` FARA FÖR SAMMHÄLLET``............
 Jag borde skärpa mig, men jag orkar inte. Det är så skönt här på soffan...


NYMÅLAD TALLRIKSHYLLA

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2011-09-14 Tid: 15:52:00
  Köpte på en kvartersloppis i Karlskoga en tallrikshylla för 30 kr. Färgen var inget fel på, men jag tyckte att den var så fylt målad så jag kastade på lite gult färg och nu hänger denna över Sesams skötbord full med små skor, böcker o gosedjur..

FÖRE

EFTERBODYS I MASSOR

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-14 Tid: 10:29:00
Loppat massa bodys i diverse håll....

BODY, KAPPAHL, ÖREBRO LOPPISHALL , 10 KR
BAMSE BODY, LINDEX, KVARTERSLOPPIS I ÖREBRO, 15 KRBODY, DUNNIS, 10 KR
BODY MED ELEFANTER, LINDEX, 10 KR, BÅDA KÖPT PÅ ÖREBRO LOPPISHALLBODY I LOVE DADY, GEORGE, EBAY FYND, 10 KR
BODY I LOVE DAD, HM, LOPPIS I GÄLLERSTA, 10 KR
BODY I LOVE MMY, PARVEL, LOPPIS I GÄLLERSTA, 10 KRBODY, MUM+ DAD= ME, HM, ÖREBRO LOPPISHALL, 10 KR
BORN 2011, HM, ÖREBRO LOPPISHALL, 10 KR
BODY LET IT BE, THE BEATLES, LOPPIS I GÄLLERSTA, 10 KR2 BODYS MED TEXT, LADYBIRD, EBAY FYND, 20 KR IHOP2 RANDIGA BODYS, HM O KAPPAHL, ÖREBRO LOPPISHALL, 20 KR IHOPLJUSBLÅ BODY, LINDEX, KVARTERSLOPPIS I ALMBY, 15 KR
BODY MED FLYGPLAN, KVARTERSLOPPIS I ALMBY, 10 KR
BODY, PETIT PETAU, EBAY FYND, 10 KRNYA KÖKSLUCKOR ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-14 Tid: 09:49:45
  I dag är mannen hemma. Han ska bygga köksluckor har han sagt. 
Så snart kommer jag  höra från altanen minst 100 FAN och 200 HELVETE och lite andra blandade liknande ord. Men vad gör det om man får nya köksluckor. Man kan stå ut med värre saker för den goda sakens skull.  
 Men frågan är OM jag kommer o få nya luckor eller om han ger upp efter 5 minuter och ringer BYGGARE BOB i stället...


HELT DÖDA.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-13 Tid: 20:46:39
På morgonen lämnar jag 2 jätte pigga barn på dagis och vid lunch tid får jag två döda varelser tillbaka. Och så vartenda gång. Vad gör de med mina barn på dagarna ? Stoppar de i tvättmaskiner och kör på 90 grader ? Jagar med elden ? Eller något ännu värre som att låta de leka runt o ha roligt ??
Jag borde nog klaga någonstans...GRAVIDMAGE,VECKA 37

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-13 Tid: 13:00:13


TVÄTTDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-13 Tid: 10:24:00
I dag ska jag tvätta o tvätta o tvätta alla dessa pyttesmå kläder som jag har samlat på mig....
20 DAGAR KVAR......

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-13 Tid: 09:34:04
Nu är det bara 20 dagar kvar tills beräknad datum. Längtar som en tok.  Men samtidigt är det lite skrämmande. Vår familj kommer ju förändras för evigt. Inget kommer o bli sig likt igen.
Vi kommer o bli 6 i familjen i stället av 5.
Tänk att jag kommer o bli 4 barns mamma.
En till plats i bilen blir upptagen.
En till barn som ska orsaka alla mina gråa hår jag kommer o få.
En till o krama o pussa o älska....
 
Snart är 9 månaders väntan slut och livstids oro och glädje väntar. För inte slutar man väl vara förälder efter barnet fyller 18 inte. Är man som jag kommer man oroa sig även när ens ``lilla barn`` är 65 år gammal....
DAGENS EXPERIMENT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-12 Tid: 20:39:02
  I dag har vi provat hur det känns när huvudet fastnar under sängen....Det kändes nog inget vidare, men har man inte provat kan man ju inte veta. Eller hur ?.....


FYNDAT NYA KLÄDER

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-12 Tid: 15:22:00
På loppisar hittar man ofta kläder till barnen som ser helt nya ut. Speciellt när det gäller bebis kläder för de hinner inte fläcka ner de helt enkelt. Och sen kan man ibland hitta faktiskt nya kläder med lappar kvar för mycket billig peng. Speciellt mycket nytt hittar man på ebay och i kvartersloppisar. Jag har nu hittat en hel del kläder som annars hade kostat massor av pengar, men blev nu mina för bara några tior....


JACKA FRÅN CUTE BABY, KVARTERSLOPPIS I KUMLA, 10 KRTRÖJA OCH BYXOR FRÅN MÄRKET NAME IT, LOPPIS I ÖREBRO, 20 KR IHOPJEANS BYXOR FRÅN ESPRIT, LOPPIS I ÖREBRO, 10 KR(PÅ PRISLAPPEN STÅR DET 199 KR SÅ EN RIKTIG FYND)2 STYCKEN HELT NYA BODYS I EN ROLIG MJÖLKFÖRPACKNING, EN GÅRDSLOPPIS I GÄLLERSTA, 10 KR IHOP

BYXOR, HM, ÖREBRO LOPPISHALL, 10 KRVARM, FODRAD TRÖJA FRÅN BAMBINI, EBAY FYND, 20 KRHAKLAPP MED SKÖLPADDA PÅ, HM, GÅRDSLOPPIS I GÄLLERSTA, 5 KR
BEATLES HAKKLAPP, GÅRDSLOPPIS I GÄLLERSTA, 10 KR
TRÖJA FRÅN M & CO BABY, EBAY FYND, 10 KR

GRAVID MED SESAM, VECKA 37

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-12 Tid: 10:29:00
Nu är man då 37 fulla veckor. Jag trodde aldrig att han skulle stanna där inne så länge.
 Jessica är född vecka 37. Jag hade inga förvärkar alls när förlossningen trog igång. Kände inte alls att man skulle föda barn just då och sen gick det ju snabt när slemproppen gick vid 10 tiden och vattnet gick mitt i KappAhl vid ett. Var lite pinsamt o gå o troppa där, men vad ska man göra. 
 Både Carmen Ly och Tessy är födda vecka 41 + några dagar till så det kan lika gärna gå över tiden den här gången med. Barnmorskan trodde att hans kulle föddas tidigare för jag har så mycket onda förvärkar, men hon sa att vissa kan ändå gå över tiden trots alla förvärkar. Så vi får se. I värsta fall får man då gå runt 5 veckor till med bebis i magen.
 Alla säger att min mage är jätte liten och jag kan bara hålla med. I början av graviditeten låg jag mycket över kurvan och hade en jätte mage. Nu är jag långt under kurvan och magen är mycket mycket mindre än med tjejerna. 
 Vikt hittills + 11 kilo. Annat får man reda på torsdag när jag ska till barnmorskan igen.
 Vagnen ligger i hallen, bilbarnstolen är köpt och i dag ska jag tvätta bebiskläder. Sen är det bara o vänta o vänta o vänta.....
 

_____________________________________

Från. gravid.se

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

 
 

 

 
 
 


NÄR ALLA ANDRA ÄR SÅ NYTTIGA....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-12 Tid: 07:40:00
  Värst vad nyttiga o hälsosamma alla andra har blivit. Eller har de alltid varit det ?
I bloggar och i TV visas det morgonjumpa, alla äter sin havregrynsgröt till frukost och dricker någon grön blandning till lunch. Långa promenader, träningspass på friskis o svettis, GI, LCHF, etc...etc......
 Här sitter jag och äter estniska kohukest till frukost(choklad och kvarg) och drömmer om äppelkaka till lunch. Just nu kan man ju skylla på graviditeten, men sen då ? Vad ska jag skylla på sen ? Att jag ammar och behöver energi ? Och efter det ?
 Är det bara jag som får skuldkänslor när man ser hur nyttigt alla andra äter ? Men samtidigt vill man inte alls byta ut sina potatisar och ostpajen mot något grönt som kan attakera
en när som helst....

NÄR LIVET SUGER...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-11 Tid: 16:48:35
Hos barnmorskan några veckor sedan.
Vi väntar i väntrummet..

JESSICA: Ska jag få spruta i dag ?
JAG: Nej
JESSICA GLATT: Ska Tessy få det ?
JAG: Nej det ska hon inte. Jag ska till barnmorskan så hon kan kolla hur Sesam mår.
JESSICA BESVIKET: Ahaa. Så ingen spruta...

När det är min tyr går jag in medans mannen väntar utanför med barnen. När jag då kommer ut springer Jessica fram. Hon är jätte glad o hoppar upp o ner.

JESSICA: Kom killen ut nu ? Kom han ut nu ?
JAG pekar på magen: Nej då. Han är kvar där inne.
JESSICA BESVIKEN IGEN: Ingen spruta, ingen kille. Mitt liv suger...REHAB ?

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-09-11 Tid: 13:29:59
Nu har jag köpt ännu en baby täcke. Vad ska jag ta  mig till ? Hjäälp någon ?
Tror ni att det finns rehab för sådan beroende ?LITE SAKER TILL SESAM....

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-11 Tid: 11:51:00
Lite loppisfynd som kommer snart till användning...

EN BUMBO STOL. HADE EN SÅDAN TILL TESSY MED OCH BLEV FAKTISKT MYCKET ANVÄND. BARA 25 KR PÅ NÅGON KVARTERSLOPPIS I ÖREBRO.
DET TAR JU ETT TAG INNAN SESAM KAN SITTA I DEN, MEN DET VAR JU SÅ BILLIGT SÅ MAN KUNDE INTE LÅTA BLI.EN TALLRIKSHYLLA SOM JAG HITTADE I EN KVARTERSLOPPIS I KARLSKOGA FÖR 30 KR. MANNEN FRÅGADE VART JAG SKA HA DEN. NÄR JAG DÅ SVARADE AT DEN SKA VARA I SESAMS RUM FRÅGADE HAN OM JAG VILL ATT DEN LILLA STACKAREN SKA REDAN FLYTTA UT SÅ ATT HAN BEHÖVER EN TALLRIKSHYLLA.
 JAG HAR NU MÅLAT HYLLAN GUL(VISAR NÅGON ANNAN DAG) OCH DEN HÄNGER OVANFÖR SKÖTBORDET O RYMMER BÖCKER O GOSEDJUR.BABYSITTER SOM KOMMER O ANVÄNDAS MYCKET, KVARTERSLOPPIS I RYNNINGE, 30 KR
SKALLRA FÖR BARNVAGN, 10 KR , KVARTERSLOPPIS I KUMLABILBARNSTOL GRACO, 200 KR LOPPISFYND I ÖREBRO. MYCKET BILLIGT FÖR SÅNA MED BOTTEN BRYKAR LIGGA ANNARS PÅ 600 KR PÅ BLOCKET OCH NYA KOSTAR NÄRMARE 2000 KR.

LITE ROLIGT....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-11 Tid: 09:28:01
... när folk man känner är i tidningen.


MINNS NI ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-11 Tid: 09:10:27
....10 ÅR SEDAN HÄR
Jag minns att allt verkade så overkligt. Där levde jag i min lilla värld som nybliven mamma och hade ingen aning om att såna saker kunde förekomma....I ärlighetens namn visste jag inte ens vad terrorister var för något och ännu mindre begrep jag varför någon skulle vilja döda 3000 människor. Så naiv var jag...
 Tänk att hela ens världsbid förändrades bara på några minuter...


NYMÅLAD SKÖTBORD

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-10 Tid: 17:24:55
  Mannen(på min årder så klart) släpade hem en skötbord någon vecka sedan. Hittade denna på blocket för 300 kr och så klart var jag ju tvungen o måla om denna....Jätte dåliga bilder blev det, men färgen ser ut som på denna bild.
Mycket praktiskt skötbord med mycket förvaring och plats o byta blöjor på. 
Skötbordet kommer ursprungligen från IKEA.

KLÄDPAKET TILL SESAM

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-10 Tid: 16:42:00
Några dagar sedan kom en klädpaket till Sesam. Massvis med pyttesmå kläder som jag har köpt på ebay för 70 kr (ink porto).

BLÅA BYXOR FRÅN CHEROKEE
BLÅ-RANDIGA BYXOR FRÅN BLUEZOO
TRÖJA HUG MONSTER FRÅN EARLY DAYS
RANDIGA TRÖJOR FRÅN BAMBINI OCH GEORGE
TRÖJA MED HUND ANSIKTE PÅ FRÅN CHEROKEEHJÄRNCELL DÖDARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-10 Tid: 08:04:44
Vissa låtar kan man bara inte få ur hjärnan......  I dag åker min mamma hem till Estland så då återgår livet till det normala och bloggen kanske, kanske kommer o få några nya inlägg....


VECKANS LÄXA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-09 Tid: 10:45:39
  Lita aldrig, aldrig, ALDRIG på ett enda myndighet i Sverige. När du ringer någonstans fråga alltid personens( den du pratar med) för o efternamn(och även hur detta stavas för annars säger de att det inte jobbar någon sådan där), klockslag och deras arbetsuppgift.
 Och även om du har gjort allt detta kan de alltid svara . Ja vi har gjort fel, men det spelar ingen råll för du ska betala i alla fall för vi är myndighet(likar med 0 ansvar) och du är bara en liten råtta...


GOTT HEMIFRÅN

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-09-07 Tid: 21:53:24PLÅGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-07 Tid: 21:27:17
Vad kan vara roligare än huvudvärk ? Tandvärk så klart....
 Så fick man tandvärk när man redan hade huvudvärk som höll på o ta dö på en. Plågades hela natten och fick inte sova mycket.
 Fick tack o låv akut tandläkar tid i dag så nu är man smärtfri. Men det blir ännu roligare snart . Jag ska tillbaka för tanden behövs rotfyllas. Vad skoj. Vad ska jag annars göra med alla mina mammapengar...Stackars tandläkare måste ju få leva också. Jag vill ju inte att han ska svälta i hjäl....
 Förresten vad kostar en rotfyllning ? 3000 ? 5000 ??? Man vill ju veta lite i förväg. Räcker det att jag säljer ena lungan eller måste jag sälja båda ???


TITTA VAD JAG HITTA....

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-09-06 Tid: 20:37:51
När jag såg den på loppis var jag ju tvungen o köpa den så klart. Närmare än så kommer jag nog inte till Ullaren just nu...

GRAVIDMAGE,VECKA 36

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-06 Tid: 20:27:04
Förra veckan blev det ingen magbild, men nu får ni hela två stycken...

GRAVID MED SESAM, VECKA 36

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-09-06 Tid: 10:20:31
Vecka 36 bara sprang i väg. Var hos barnmorskan på fredag, 2 septenber. Hon tog ingen blodprov även denna gång och ingen urinprov. Det är det konstigaste barnmorskan jag har haft. Hon har aldrig tagit ett enda urinprov eller hb på mig. Hon lyssnar inte ens på barnets hjärtljud med aparaten som även mamman kan lyssna på hjärtslag. Jag antar att alla gör lite olika, men känns ändå lite konstigt det där. Magen hade växt väldigt lite, pårecis som jag trodde, och jag ligger nu mycket under kurvan, men allt ska vara bra enligt henne.
 Sesam ska ha sätt sig rätt och är fixerad. Hon trodde att han skulle komma tidigt för jag har mycket förvärkar, men hittills har han stannat kvar där inne.
 Har sådan huvudvärk nu redan 3-4 dagar. Ibland tror jag att huvudet ska explodera när som helst. Inatt fick jag inte alls sova för det gjorde så ont. Mannen säger att det är för att jag dricker för lite, men jag gör ju inget annat än bara dricker o kissar, kissar o dricker, dricker o kissar...hela dagarna o nätterna...Tänk vad mycket toapapper o vatten det går åt när man bor i toaletten...
 Vikt ca+ 10,5 kilo
 Känner mig inte alls tjock o fyl som många gör. Det känns jobbigt o ha ont så klart, men jag känner mig ändå lycklig och fin. Så klart längtar jag så att han ska komma och jag ska få pussa o krama honom. Jag längtar o få ha honom liggande bredvid mig i sängen o amma honom, bara musa o vara... Längtar...

___________________________

Från gravid.se


 

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen.   Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

 
 

 

 
 
 

 

 VI FINNS KVAR ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-05 Tid: 21:42:49
  Ja, jag vet att jag inte har gjort ett enda inlägg på två dagar, men vi har besök från Estland så jag har inte haft tid för bloggen. Men vi finns kvar här. Bebisen är kvar i magen och alla mår bra. Försöker o fixa några inlägg imorgon, men nu måste jag sova för jag har en sådan huvudvärk så det känns som hela skallen håller på o explodera i tusen bitar när som helst...


KVARG O KOKOS BULLAR

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-09-03 Tid: 16:15:00
Här kommer något  gott till helgen. Kvarg och kokos bullar.
 Så goda och lätt o göra.

DU BEHÖVER: För deg: 25 g färsk jäst
                                  2,5 dl mjölk(ljummen)
                                  1 dl socker
                                  1 msk vaniljsocker
                                  1 msk kardemumma
                                  lite salt
                                  1 ägg
                                  ca 8-9 dl vetemjöl
                                  75 g bakmargarin
           
                        För fyllning: ca 200-250 g kvarg
                                             ca 50 g EKSTRÖMS marsan snabb vaniljsås
                                              1 dl kokos flingor+ kokos flingor för att ströa över bullarna
                                              1 dl socker
                                              1 msk vaniljsocker
                                              2 dl vispgrädde
                        För pensling : 1 ägg


 GÖR SÅ HÄR: 1. Smörja rumsvarm jäst med lite salt och socker till en vattnig blandning.
                      2. Blanda sen i resterande socker, ljummen mjölk,ägg, vaniljsocker och kardemumma
                      3. Till sist blanda i vetemjöl och sen rumsvarm bakmargarin.
                      4. Blanda tills det har blivit en ordentlig bulldeg och fastnar inte på händerna.
                      5. Låt jäsa under duk tills deget har blivit dubbelt så stort.
                      6. Rulla sen deget till en avlång bit.
                      7. Blanda ihop alla fyllnings ingredienser.
                      8. Smörja deget med fyllningen.Det ska täcka hela deget.
                      9. Rulla ihop deget som du skulle göra rulltårta. Skär sen i bitar. Ca 16-17 stycken.
                      10. Lägg deg bitarna i pappers muffinsformar eller på bakplåtspapper.
                      11. Låt jäsa ett litet tag till under en duk
                      12. Pensla sen med vispad ägg och strö över med kokos flingor
                      13. Blaka i ca 225 grader tills bullarna är klara.


ÅRETS STÖRSTA LOPPISLÖRDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-03 Tid: 09:40:00
  Är just nu på årets största loppislördag. Loppis i IKEA, kvartersloppis i Adolfsberg och Kumla + alla andra loppisar. Jag kommer o komma hem med en full bil + min mamma som kommer hit från Estland för att stanna i 7 dagar.......


30 DAGAR KVAR....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-03 Tid: 08:38:00
I dag är det exakt 30 dagar kvar tills Sesam ska komma till oss. Gissa om jag längtar....


EN MOGEN KVINNA.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-03 Tid: 07:33:54
En mogen kvinna som fyllde 30 i går hade en mycket vuxet bords duk på sitt festbord.....och ännu vuxnare tallrikar och muggar....Man undrar ju hur det ska bli när man fyller 40. Barnmat och mjölk ur nappflaskorna ?


GRATTIS TILL MIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-02 Tid: 00:11:00
ETT..TVÅ..TRE....Nu är jag tant. Nu har jag blivit hela 30 år gammal.Grattis till mig...
 Nu ska man börja släpa hem rynkkräm i stora lass, rulla upp taxöron på mårnarna och tejpa fast rumpan på ryggen...
 Nu ska jag bli tråkig. Nu ska jag bli sergös, läsa tidningen på mornarna, titta på aktuellt på kvällarna. Nu ska jag börja stor konsumera vitaminer och fiskolja och börja äta gröt till frukost. Jag ska börja läsa alla dessa pris belönade böcker och diskutera vädret.. O vad jag har längtat efter vuxenlivet..


SISTA DAGEN I SVERIGE ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-01 Tid: 20:58:07
Mannen har alltid sagt att när jag fyller 30 ska han byta ut mig mot 2 stycken 15 åringar. Så det här kan mycket väl vara min sista dag här i Sverige.
 Och hur har man spenderat denna sista dag då ? Ja, jag har städat förrådet och plockat undan i matrummet. Man vill ju att det ska vara fint  när mannens nya fruar kommer med dhl imorgn....Undrar om de är gjora av gummi eller plast ?


MORMORS PANNKAKOR

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-09-01 Tid: 10:31:00
    Köpte dessa så kallade mormors pannkakor på Lidl härom dagen. Barnen tyckte att de var jätte goda, men om jag är helt ärlig så var de alldeles för söta för min smak. Och inte bakade min mormor så tunna pannkakor heller. Hon bakade riktigt tjocka små runda pannkakor som smakade allt annat än socker och innehöll riktig ko mjölk med gud vet hur många procent fett , färska ägg och hemmagjord smör...Förpackningen kostar 14:95 och har 10 pannkakor i. Älskar du riktigt söta pannkakor är de definitivt något för dig.


SOM EN FET HAMSTER....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-09-01 Tid: 07:28:21
  Jag är som en fet hamster som blir andfådd bara för att kliva på sin lilla hamsterhjul, men på något sätt snurrar hjulet ändå..snabbare o snabbare och den feta hamstern hänger bara med tills han ramlar av....
 Livet är just nu precisa i sådan snabb takt och rullar bara snabbare o snabbare. Jag  tar på mig alldeles för mycket vilket inte alls är så smart, men jag kan inte låta bli. Håller på o tömma matrummet för nu har jag kommit på, så där 30 dagar innan förlossningen(smart va ?), att den ska målas om. Ny köksfönster ska komma om några veckor och då ska även köket målas om. Och som som det inte våre nog håller jag på o måla skötbordet o tallrikshyllan. Sen blir det barnmorska imorgon och dessutom blir jag tant. På lördag är det årets bästa lördag med 3 storloppisar och på eftermiddag kommer min mamma hit från Estland...Ja ni fattar..Vet knappt vad jag ska göra med all min fritid.. Han inte ens öppna datorn i går. Tv`n har jag glömt länge sedan och sova är ju ändå meningslöst när man ska upp o kissa vart 15 minut....
 Måste springa nu..hjulet kallar...

Till Gabriella