GÅR ALLA TELEFONFÖRSÄLJARE PÅ SPEED ???

Livet just nu / Permalink / 4
  Är det bara jag eller finns det någon mer som tycker att telefonförsäljarna verkar gå på någon dråg ? Och dessutom kan de inte ta ett NEJ.
  En telefonförsäljare som jobbar för Egmont ringde hit i dag. För det första pratade hon så högt så jag fick tinnitus. För det andra pratade hon så snabbt och var så uppspeedad så hon verkade gå på dråger. Jag kände mig stressad bara att lyssna på henne. Hur som helst berättar hon super- super snabbt att man FÅR 10 nummer av Kalle anka och att man FÅR en dvd film som kostar 249 kr i butiken och hon berättar detta minst  5 gånger till. När jag då plygsamt frågar henne vad man får betala för allt det man FÅR enligt henne så kostar det 198 kronor. Jag säger att jag är inte intresserad, men tydligen tar inte speed påverkade tjejen nej för svar och börjar bomba mig med frågor som TYCKER DU VERKLIGEN ATT DET ÄR DYRT MED  198 KR FÖR ALLT DET DÄR ? TYCKER DU ATT DET ÄR INTE PRISVÄRT ? SKA VI INTE GÖRA EN BESTÄLLNING ÄNDÅ ?
 Jag sa att jag är inte intresserad och la på. Hur svårt är det o ta ett nej. Eller finns det någon oskriven lag någonstans att man måste köpa allt skräp telefonförsäljarna försöker o lyra på dig ? I så fall har jag missat detta , men ni får ursäkta mig . Jag är ju trots allt en dum båtflykting och kan inte alla svenska lagar så bra....

GRAVID MED SESAM, VECKA 14

GRAVID MED NR.4 / Permalink / 2
 I dag har jag gått in i vecka 14. Det sägs att nu ska man må super bra, men det gör inte jag. Jag mår fortfarande illa till o från. Har massor av smärta från foglossningen och tro mig eller ej men jag går som en anka.
 Magen är redan jätte stor. Den är reda nu lika stor som när jag var gravid i 6 månaden med första barnet. Jag kanske tar en kort på magen o lägger ut den. Jag har faktiskt aldrig fotat magen vecka för vecka. När jag var gravid med Carmen Ly tog jag inte ett enda kort på magen. Det kan nog bero på att jag inte hade någon kamera. Med Jessica tog vi några kort i slutet av graviditeten och med Tessy blev det bara en kort någon timme innan hon var född. Men jag tänkte att det skulle kanske vara roligt o fota den här gången.
 Mannen tycker i alla fal att magen min är redan enorm och springer framför mig o skriker MAGEN ANFALLER, HJÄLP !!!! Han har även börjat prata med Sesam och varnat henne för livet utanför magen. Stackars liten där inne  måste vara alldeles skräckslagen och vill nog aldrig komma ut nu.     
 Sesam är beräknad preliminärt till 2 oktober vilket är roligt för vi försöker ju o skaffa ett barn till varje månad så man kan ha kalas året om. För det är ju bara därför man skaffar barn..att ha kalas förståss....
 Pratade med min barnmorska i går och hon rekommenderade mig o åka in till akuten så en läkare där kan skriva starkare smärtlindring för mig. Hon tyckte inte att jag skulle behöva lida så. Senaste veckan har jag inte haft ett enda smärtfri minut och i vissa dagar har jag haft så ont så jag har inte kunnat varken sitta eller ligga. Och eftersom jag har så ont kan jag inte heller sova. Det blir bara någon timma under natten och då somnar jag nog av en ren utmattning. Jag har inte bestämt mig ännu om vi ska åka in. Dels för att jag är rädd att starkare smärtstillande ska påverka fostret och dels för att i deen med att sitta i väntrummet i akuten 3-5 timmar med 3 stycken trötta barn låter inte så skoj. 
 Men bortsett från de kroppsliga besvären älskar jag vara med barn. Jag tycker att gravidmagar är så vackra och jag kan inte hålla mig och går runt o stryker på min egen mage konstant. Jag måste se ut som en galen person när jag gör så.
 Barnen har verkligen blivit intresserad över bebis där inne. De tittade på bilderna vi fick i med oss och Jessica undrade vilken FÄRG bebisen kommer o bli. När jag då sa att samma färg som hon frågade hon om det är då HENNES bebis ? Jessica och hennes söta kommentarer alltså..
Nu när magen är rätt så stor har barnen även börjat klappa på den och frågar hur stor bebisen är och om hon äter varmkorv där inne.
 Jag pekade också på mannens ölmage i går och frågade Jessica om pappa har kanske två bebisar där inne. Då sa Jessica: PAPPA har en jätte liten bebis där inne, men den vill jag inte ha för han fiser....
 Men jag ska inte klaga över mina åkommor . Det finns de som har det värre. Jag har inga hemorrojder, ingen analklåda och ingen åderbråck så det sämsta har inte drabbat mig ännu.
 Vägde mig förresten  imorse och upptäckte att jag har gått upp 500 gram(sedan jag blev gravid) vilket är extremt lite för mig. Både med Jessica o Tessy lyckades jag gå upp ca 25 kilo varje gång så kanske den här gången blir det inte så stor viktuppgång.
 Med Carmen Ly gick jag upp ca 8 kilo men då mådde jag illa under hela graviditeten och levde i stort sett bara av gurka och russin för det var et enda som jag kunde få ner. Dessutom hade jag massa andra besvär bland annat stor järnbrist och diverse infektioner. När jag gick hem från bb vägde jag lika mycket som innan jag blev gravid och eftersom jag fick en allvarlig livmoders infektion efter förlossningen och blev jätte sjuk med 41 graders feber i 2 veckor gick jag ner ytterligare 5 kilo och var smalast jag nånsin har varit. Jag såg faktiskt helt sjuk ut med revbena stickande ut och oj vad ont det gjorde o sitta när man inte hade någon fett på rumpan. Jag är hellre lite mullig än smal som en pinne.
 Nu ska jag fíxa lite och skicka Carmen Ly till skolan. Vi får se om jag orkar o skriva mera sen. Men ni ska ha en fin dag och hoppas att solen kommer fram...
 

_____________________________________

FRÅN GRAVIDSIDAN

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan

HM STRYKJÄRN ???

Livet just nu / Permalink / 2
Jag måste vara en av världens sämsta mammorna som inte ens har lärt mina barn vad en strykjärn är för något...
 I dag kom jag på att jag måste stryka några saker. Jag stryker inte ofta, kanske 2 gånger om året, men nu så i dag hände det att jag släpade fram strykjärnet och började stryka. Snabbt dök alla tre barnen upp och betraktade underverket.

CARMEN LY tittar på mig som jag vore allvarligt sjuk: MAMMA stryker du ??????
TESSY stog bredvid strykbrädan och fångade ångan som kom ut från den konstiga saken som mamma kallar strykjärn.
JESSICA stog och betraktade detta underverk och frågar då : Den är varm. Har du lagt i ved ??

Jag kanske borde bekanta de med dammsugaren med annars tror de att monstret har kommit in i huset när jag sätter på den nästa år....

________________________________________________________________

DET ÄR KANSKE BÄST ATT MANNEN BÖRJAR STRYKA PÅ VÄGEN HEM ?
Till top