IBLAND SKITER DET BARA SIG....

Livet just nu / Permalink / 0


 
     Ja så är det. Hur man än försöker så skiter det sig ibland. Och vet ni vad? Det gör faktiskt inget.
Man kan ju inte lyckas varje gång och ärligt talat hur allvarligt är det om man misslyckas ibland?
OK ibland kan det vara allvar. Som när till exempel min mammas pojkvän sågade av sin finger när han hjälpte till o bygga min mammas frigibod. Ja då kan man väl säga att han misslyckades med att försöka o behålla alla sina 10 fingrar, men frigiboden blev jätte fin så han var glad ändå. Förytom att hans hand fryser nu konstant. Även när det är 30 + grader ute så fryser den. Bara handen alltså för resten av kroppen är kokhet som alla andras i denna sommarvärme. Konstigt det där ... 
 Ibörjan av sommaren tänkte jag att nu..NU ska jag ta upp det där med bloggandet igen. Jag kommer ju ha heeela sommaren LEDIGT så jag kan blogga heeela dagarna. Jag såg fram emot det. Men se där blev det ju inget med det.
Först kom min mamma på besök och då ville jag ju spendera all ledig tid med henne. Sen jobbade mannen extremt mycket och jag gjorde saker med barnen hela dagarna och sen åkte vi til Estland för 9 dagar och när vi kom hem så blev jag genomsjuk och börjar först nu må bättre. Och nu är det bara 11 dagar kvar av min sommarledighet för den 11 augusti börjar skolan igen.
Så där kom o gick den lååånga ledigheten då jag skulle blogga. Men det gör faktiskt inget för vi har haft en underbar sommar. Förutom förkylningen förståss. Vi har gjort massor med barnen  och sen hade vi en rolig semester i Estland . Så det att man inte han o sitta vid datorn under sommaren känns liksom helt OK. 
 

LINDBACKA ANTIK O KURIOSA

LOPPISFYND / Permalink / 0


  Förra helgen besökte vi Lindbacka  Antik o Kuriosa i Lindbacka Bruk i Örebro.
Det var MANNEN av alla människor som tipsade mig av denna ställe o tyckte att vi skulle ta en titt när vi ändå var i Örebro.
Det är en liten antikaffär som är öppet bara på helgerna mellan 12 o 15. Affären är ganska liten, men mycket charmig. Tyckte det var väldigt bra priser för att vara en antikaffär. Stället verkar också vara populärt så varorna försvinner snabbt, men lika snabbt fylls det på igen med nya varor har jag förstått.
Mycket fint o titta på...
Och om man ändå är i Lindbacka kan man ta en titt på det lilla loppiset som är bredvid antikaffären samt möbelaffären i övervåningen och blir man fikasugen så finns det en liten caffee vid ån med hembakat.
Det är verkligen vackert där och har man tyr kan man råka träffa självaste Ernst som enligt butiksägarna gillar o fotografera sina produkter där..
 
  

OM SAKNAD

Livet just nu / Permalink / 1
 
  Ikväll kommer Carmen Ly hem från kollot. Klockan 18:00 kommer hon.
Vi har då inte setts i ungefär 9 dagar, 3 timmar och 54 sekunder...Jag sa UNGEFÄR.. Det kanske är 9 dagar, 3 timmar och 55 sekunder...
Har jag saknat henne ? Ne inte ett dugg..OK nu ljuger jag lite, men det har faktiskt inte varit så himla jobbigt som jag trodde.
Det var värre första gången hon åkte på kollo. Då var hon bara 9 år. Praktiskt taget en bebis ju. Fast hon har alltid varit väldigt självständig. Hon sov redan borta hos kompisar när hon var 4. Så när hon kom hem med kollopapprerna från skolan och berättade att hon ville så gärna gå trots att ingen annan från hennes klass skulle gå tvekade jag inte. Hon skulle klara det utmärkt. Det skulle gå bra.
Och det gick det också. Hon hade jätte roligt och ville åka tillbaka nästa år igen.
Värre var det dock för hennes mamma. Jag oroade mig för henne fast jag viste att det fanns ingen anledning till det. Min mammahjärna fungerar lite konstigt ibland.
Jag saknade henne massor. De första dagarna la jag fram en tallrik även för henne när jag dukade middagsbordet. Sen undrade jag varför hon inte kom o åt och kom efter ett tag på att ja juste hon är ju på kollo..Jag liksom väntade att hon ändå skulle komma ur sitt rum som vanligt. 
Det konstiga är att även om jag saknade henne massor så var jag ju ändå glad för att hon var borta. Hon hade ju kul där och hon fick liksom växa o bli större, ta eget ansvar och uppleva något nytt. På något sätt var det också bra o sakna henne för hur ska man annars veta att man kommer o sakna någon om man inte har varit borta från varandra. Fast vi två hade ju varit borta från varandra färut. När hon bodde hos sin pappa sågs vi inte i långa perioder och det var hemskt. Jag trodde att det skulle bli lika hemskt nu när hon åkte på kollo. Fast det var en helt annan saknad då. Då viste jag inte om o när vi skulle ses så saknaden var en sorgsen saknad medans saknaden jag har nu när barnen gör något utanför hemmet är glädjerik på något sätt. Även om jag vill vara med de hela dagarna så vet jag att det är bra för de o komma ifrån sin mamma ibland. Jag tror inte att det skulle vara så roligt för barnen om mamma skulle sitta bredvid de i skolan hela dagarna .Skulle nog vara en aning pinsamt också om mamman skulle hänga med i allt de gör hela tiden.
Det är lättare o sakna när man vet att man ses igen. Och när man ses så är glädjen o ses en helt annan än när man träffar någon varje dag. Konstigt egentligen. Nästan som att man inte är lika tacksam o glad att ha människor nära sig varje dag. När man träffar en vän man inte har setts på länge så umgås och gläds man på ett helt annat sätt än att träffa en vän man ser varje dag. Ibland kan vi till o med bli lite trötta på de vi ser jämt. Jag vet att jag gör det i alla fall. Blir en aning trött på MANNEN gör jag. När han inte är lika intresserad som jag över rean på HM eller när han tycker att titta på Speedway på TV är något jag uppskattar på en lördagkväll. Fast då när han är borta på jobb så saknar jag honom fast inte lika mycket som när vi bodde i var sitt land. Då saknade jag honom på ett helt annat sätt....
Till top