ATT KLAPPA PÅ EN SPINDEL.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-31 Tid: 14:42:00
  Från trädgården hörs det ett skrik.  Eftersom det låter som någon blir mördad springer jag ut för att titta vad som har hänt.
Och vad ser jag ?
Där står Jessica livrädd och pekar på en spindel och skriker: En spindel. En spindel. Jag vågar inte klappa spindeln.
JAG kan inte hålla mig för skratt: Men gör inte det då.
JESSICA: Men jag vill ju klappa de. Fast de har ju en äcklig rumpa.
JAG: En äcklig vad då ???
JESSICA tittar på mig som jag våre dum i huvudet: Rumpa. För de bajsar bara på gräsmattan och inte i toaletten...

Fy på er spindlarna. Har era mammor inte sagt att man bajsar i toaletten och torkar sig efteråt ???DEN VACKRASTE SKÅPET

......... Kategori: BLOPPIS
......... Datum: 2011-07-31 Tid: 10:07:38
SÅ FIN...

MERA BILDER FINNS PÅ BLOPPIS


NYA SKOR TILL JESSICA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-07-30 Tid: 22:00:00
  Har börjat packa upp sakerna som jag köpte på halva rea priset på catalog outlet. Här kommer några skor som jag fyndade till Jessica och som Tessy sen får ärva vidare...

SVARTA STÖVLAR 122:50SVARTA BOOTS 97:50PUMA SKOR 140 KRPIPPI SVARTA BOOTS 125 KRNÄR MANNEN SKÄMS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-30 Tid: 20:57:00
  Mannen tycker att det värsta som finns är att behöva hålla i en kvinnas handväska(någon kan ju tro att det är hans för guds skull..hahahah). Skulle denna handväska dessutom råka vara rosa är detta en KATASTROF som är värre än värdsvälten o tsunami ihop .
 Jag tycker ju förstås att detta är extremt roligt och försöker o ställa till det för honom så ofta jag kan. Så när vi var på Bauhaus härom dagen och köpte matjord ville Carmen Ly hjälpa till o flytta på jordsäckarna och jag tyckte ju att mannen kunde hålla i hennes handväska så länge...
 Jag undrar ju om  det är mindre pinsamt om man håller i handväskan med bara 2 fingrar ???NYA TAVLOR TILL TRAPP VÄGGEN

......... Kategori: HEMMET
......... Datum: 2011-07-30 Tid: 16:34:00
  Jag älskar vita gips tavlor, men det är inte lätt o få tag på.
Vid trappen har vi en trä vägg som vi målade förra vintern i lantlig stil. På väggen har jag samlat alla gips tavlor jag har fyndat och lite annat.
Mannen har  i dag hängt upp de senaste fynden på väggen. 
En vit ram med vit gips hjärta inuti(troligen ikeas) som jag fyndade på en loppis för 10 kr och en gipstavla med stor hjärta som jag hittade på bickaboo här i Kumla för 29:90.
Om ni vet något ställe som säljer liknande gipstavlor säg gärna till för det finns mera plats på väggen....Denna är fyndat på Bickaboo för 29:90Dessa änglar har jag köpt 3 stycken en gång i tiden på ellos rea för ca 70-80  kr och de är egentligen ljustakar. Två av de har jag på sovrumsväggen och eftersom det blev en över när vi flyttade sovrummet till övervåningen så fick den sista få bo på denna vägg tills vidare..GRAVIDMAGE,VECKA 30

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-30 Tid: 15:33:28
  Lite sent med inlägget, men jag har haft så dåliga dagar så jag har inte orkat o sitta framför datorn. Har så ont i högra benet(mest vaden) och får kramper där hela tiden. Kan inte ens sätta ner foten. Går här o haltar lite smått sedan onsdag. Mannen försöker o massera vaden, men det gör ju så ont när han gör det. Sen har jag sån mensvärk konstant så man håller på o bli galen. I natt trodde jag allvarligt att nu var det dags o dö. Men, det är ju bara 65 dagar kvar nu så det är bara o stå ut.
Hur som helst här kommer bilderna....

MANNENS LYCKODAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-30 Tid: 12:40:07
Vi sitter o fikar och mannen läser expressen medans jag slickar på inredningstidningar. '
Plötsligt börjar han vifta med ärmarna, hoppa på stolen och  hyperventilera i extas och skriker ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN !!!
 Jag tittar bara lite förvånat(fast egentligen är jag ju inte det för jag är ju gift med denna dåre) och undrar vad som har hänt nu då.
 Mannen säger då att ÄNTLIGEN har de kommit på det som han har sagt i 30 år( ja, ja vi alla vet att han är smartast i HELA världen). Eftersom jag försöker o verka intresserad(och snäll för jag måste ju få upp mina hyllor i dag) så frågar jag vad som står i tidningen då. Då läser han: ``En KVINNA...har lyckats o krocka bilar för 7 miljoner kronor..och det samtidigt...Lyssna nu noga KVINNA...Forskarna i Michigan har konstaterat efter att ha granskat 6 miljoner !!!!!! trafikolyckor att KVINNOR ÄR mer benägna att råka ut för en trafikolycka än MÄN. Där ser du. JAG har haft RÄTT hela tiden !!!!! Skriv det nu på bloggen. Säg att jag har haft rätt``.

 Ja, ja lyder och skriver nu hur smart min man är. Lika smart som alla forskare i Michigan om inte ännu smartare..Jag vill ju ha upp mina hyllor förstår ni väl....

LÄNK TILL ARTIKKELN HÄR


HÄRLIGA BARN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-29 Tid: 17:10:04
Mina barn alltså..ja, de är LITE speciella..Ena barnet går runt med en upplåst badring hela dagen. Nej, hon badar inte. Badringen heter nämligen Petronella och är hennes nya kompis. Men denna kompis är tydligen lam och måste därför bäras runt överalt.
 Minstingen går runt med morgonrock på hela dagen, både inom och utomhus och man får absolut inte ta av den. Nej, det regnar inte här. Det är jätte varmt vilket gör att hon svettas , men morgonrocken får vi ej röra...
 Sen har jag ju ett till barn och hon...ja hon gör citron saft  och blandar i alla möjliga kryddor och tror att hon har kommit på en ny affärsidee... Nu är det bara o vänta o börja räkna pengar antar jag..
 Mannen står o tittar på och hoppas att denna sjukdom våra barn har drabbar bara flickor och lägger alla sina förhoppningar på Lilla Sesam... Vad lyrad han kommer o bli..


NÄR DET INTE BLIR SOM MAN HADE TÄNKT SIG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-28 Tid: 22:44:23

Saker o ting går verkligen inte som jag hade tänkt mig. I dag skulle vi gå på auktion. En gårdsauktion som alltid börjar klockan 18:00. Så tänkte jag att vi grillar först och går då lite senare, runt sju tiden så är de klara med småsakerna och börjar sälja möblerna. Medans mannen grillade letade jag fram tidningen för att läsa auktions annonsen och se vad de hade till salu den här gången..
 Och vad ser jag ? Auktionen hade börjat klockan tre i dag och nu var klockan redan sex. Gissa om jag blev arg på mig själv att jag inte hade tittat ordentligt och tog för givet att deras auktioner börjar alltid klockan sex.
 Så fick man bli utan några auktionsfynd i dag då.
 I morgon hade vi tänkt o åka till en välgörenhets auktion och besöka en kompis, men ett visst barn har inte gjort som hon har lovat (och vi har tjatat på henne en hel vecka) så nu kan vi ju inte packa och åka. Man får stå fast som förälder även om det svider och man själv ville verkligen åka. 
 Så inga auktioner den här veckan. Hur ska jag överleva ? Nu ligger jag här o dränker min sorg i jordgubbar med vispgrädde, men de tar ju slut om 1 minut. Vad ska jag trösta mig sen då ?DAGENS FIX

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-28 Tid: 10:17:46
Vad gör man med gamla trall delar som blir över ? Ja, man släpar in de och bygger kökshyllor av. Kan bara inte bestämma mig om det ska vara vita eller svarta konsoler.LYXIG FRUKOST

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-07-28 Tid: 09:54:52
  Vi börjar dagen med en lyxig frukost. Signes Amerikanska pannkakor från Björneruds gård, vispgrädde, jordgubbar och blåbär. Vilket vardagslyx.

GRAVID MED SESAM, VECKA 30

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-28 Tid: 08:35:25
Nu är även vecka 30 slut och jag är redan i vecka 31.
Vecka 30 flög bara i väg för vi hade gäster här och man hade knappt tid o tänka på annat än sin egen överlevnad.
 Magen har redan sjunkit ner vilket för sig är bra för nu trycker han inte mot revbena som han gjorde förut och det gjorde så i helsike ont. Men i andra sidan känns det ovant o konstigt att magen har sjunkit så tidigt. Med tjejerna gjorde det inte det förrän vecka 36-37. Med Jessica sjönk magen inte alls men då var hon ju född med säte så det kanske är annorlunda då och hon kom ju redan vecka 37.
 Det andra som jag tycker är konstigt är att jag har inte gått upp i vikt alls de senaste veckorna. På tanke att sista två graviditeter gick jag upp 22-25 kilo varje gång känns det konstigt nu när man har bara gått upp ca 7 kilo. Men det kanske är tillfälligt. Nästa vecka blir det kanske + 5 kilo på en vecka.
 Lite orolig blir man ju , men jag antar att allt är som det ska. Nästa barnmorse besök är inte förran 2 veckor så vi får se då hur det är. Tills dess ska jag försöka o inte oroa mig(ja, ja som det skulle fungera).

 Läste på gravid.se att nu släpper jag mera koldioxid för jag andas även för Sesam. Känner mis som en miljösvin nu. Här pratade de om kossornas koldioxid utsläpp, men glömde helt bort gravida kvinnor....Vi borde också kanske få betala extra skatt för vi förstör miljön eller då får vi bara andas vartannat andetag kanske ??
 Sista tiden får jag kramper i högra vaden nästan varje natt. Det gör så i helsike ont och sen är det svårt o gå på morgonen för vaden är så öm. Men det är bara o stå ut för den goda sakens skull.

  Köpte på ebay de sötaste sängkläderna och sängmobilen till Sesams rum, ljusblott o vitt blev det och hur sött som helst. Kan knappt vänta tills han kommer o ligga o sova sött i sin lilla säng. Men det är 9 veckor kvar så det är bara o vänta..Tålamod heter det vist..tålamod...

_______________________________

Från gravid.se

 

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. Mer information om föräldrapenning och ledighet hittar du på våra sidor om föräldraförsäkring.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


 
 

 

 
 
 


VITLÖK + MORÖTTER+ OST= GOTT

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-07-26 Tid: 22:20:04
Världens godaste röra som passar perfekt till grillat, på mackan och faktiskt till allt annat.
Rivna morötter, riven ost, pressad vitlök o majonäs. Rena rama himmelriket.26:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-26 Tid: 21:53:39
  Älskar semester. Mera tid med hela familjen, mannen inkluderad. Då är det inte bara jag o barnen, då är även mannen inblandad och får äran o göra allt det där som görs med barn hela dagarna. Allt det där han räknar som mitt lyxliv på dagarna som att byta bajsblöjor, städa, plocka, laga mat, städa, tvätta, diska, byta mera blöjor mmm mm mm...
 Vi brukar äta ute minst en gång i veckan med hela familjen, men nu när det är semester kan man göra det oftare. Så i går var det kinarestaurangen och idag köttbullar på IKEA som avslutades med glass så klart... Det är lyxigt o få äta ute ibland tycker jag. Lite annorlunda mot det vardagliga. Dessutom slipper man ju diska.
 Även om maten alltid inte smakar så bra  så är det gott för själen o göra något annat. Dessutom känner man ju sig som en riktig supermamma om man lyckas o gå igenom en hel måltid bland andra vuxna utan att alla andra kunder skulle fly från restaurangen på grund av mina barns bordskick och ljudnivå. 
 Dessa dagar man inte lyckas vill man gömma sig under bordet från allas blickar. För konstigt nog tror folk att man själv inte hör när ens barn skriker. De verkar tro att det mera de blänger o viskar det fortare barnen slutar skrika. Eller tror de att barnen har någon av o på knapp som jag inte vill trycka bara för att jag tycker att det är så härligt med skrikande barn ?

 Trots att vi har ätit ute en måltid om dagen är det inte mindre disk i köket. Konstigt det där. Är det någon som kommer o lägger sin smutsdisk i vårat kök när vi inte är hemma ?
 Det fylls 2 diskmaskiner om dagen + det som ska handdiskas för jag envisar o använda glas som ska handdiskas. Hur gör de familjer som har 10 barn ? Jag har bara 3( + mannen så klart) och det blir ändå så mycket disk. Jag borde installera övervakningskameror i köket.
 Nu ska jag dricka kaffe ur mina nya muggar och försöka o spendera några till minuter framför dator. Det var evigheter sedan man tog sig tid o sitta o surfa runt...Men är det sommar så är det...


EXPEDIT FIX...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-26 Tid: 16:39:35
Så blev expedit i barnens lekrum....Jag är ganska så nöjd med hur det blev. Eftersom vi behövde förvaring fick det bli praktiska expedit från IKEA.
 Förresten varför lär man sig aldrig att inte handla på ikea ?
 Är ni överraskade om jag säger att det saknades delar i vissa kartonger ? Vi köpte 4 stycken kuber med 4 hål för de var mycket billigare än att köpa de med 8 hål. De med 4 hål kostar 199 kr styck och de med 8 hål kostar 599 kr styck så det är billigare o köpa två små istället. Och skulle man vilja köpa den smala som har 4 hål på varandra får man däremot betala 699 kr. Fråga inte mig hur prissättningen fungerar på IKEA.
 Hur som helst var alla hyllor extremt smutsiga och hade hål o repor överalt..

Vi orkade inte släpa tillbaka de och man kunde ju vända de repigaste delarna mot väggen.
 Men jag tog massa kort på de för alla hyllor var ju skadade och visade bilderna på ikea i dag för jag skulle dit o köpa tavelramar. Deras respons var ungefär så här. Vill ni inte lämna tillbaka de så har vi ingenting o prata om..
 OK kvalitetskontroll kanske ? Kanske bra o veta att en hel parti hyllor är skadade ? Men sa man något fick man svar. Därför är det ju billigt på IKEA. Så nu vet ni. IKEA säljer andra sorterings(eller andrahands ) möbler . Det är ju billigt så man får ta lite repor, att lister saknas och att sakerna kommer med 10 lager smuts o damm....
 Men den stora frågan är. Kommer jag handla på IKEA igen ? Ju då..så dum i huvudet är jag..

FINA MUGGAR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-07-26 Tid: 16:00:54
Köpte dessa fina muggar på INDISKA härom dagen. 39 kr styck på rea. Så fina fåglar inuti och ljus turkos kant på utsidan. Problemet är bara att nu måste jag byta ut 4 andra muggar så dessa får plats på hyllan...FAN OCKSÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-26 Tid: 14:19:40
  Dagen började ju bra.
  Tappade min fin fina hjärtformade skål på köksgålvet.
Någon som vill ta skulden för det ? Jag tänker i alla fall inte göra det.  Kanske kan man skylla på mannen på något sätt ?MERA KLÄDER

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-07-26 Tid: 12:52:00
Mera kläder till lilla Sesam...

TRÖJA MED TEXT: MUM+ DAD= ME, HM, LOPPISFYND I ÖREBRO, 5 KR
BYXOR, EBAY FYND,10 KRSÖTA SKOR, GEORGE, EBAY FYND,10 KR
BODY, CHEROKEE,EBAY FYND, 10 KR
JEANS BYXOR, NEXT,EBAY FYND, 10 KRHELT NYA BYXOR, TINY TED, EBAY FYND, 20 KR
2 STYCKEN HELT NYA T-TRÖJOR, CHEROKEE, EBAY FYND, 20 KR IHOPTRÖJA, ROCHA.LITTLE ROCHA, EBAY FYND, 20 KR
BLÅ TRÖJA, NEXT, EBAY FYND, 20 KRJEANS BYXOR MED TIGGER, LADYBIRD,EBAY FYND, 10 KR
T-TRÖJA MED DINOSAURIE, PUMPKIN PATCH, EBAY FYND, 10 KRKOFTA MED LITE RETRO KÄNSLA, KAPPAHL, LOPPISFYND I ÖREBRO, 10 KR
BODY, BERKA, LOPPISFYND I ÖREBRO, 5 KR  Så nu har jag visat upp alla kläder jag har köpt till Sesam hittills, men det är mera på väg med posten...Dessutom har jag lagt bud på en vagn till honom som bara måste bli min..


DAGENS NÖJJE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-25 Tid: 15:28:56
  I dag roar vi oss med IKEA möbler. Mannen bygger ihop expedit hyllor och jag räknar hur många gånger han kan svära under tiden..LITEN PÅFYLLNAD TILL SESAMS FÖRRÅD

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-07-25 Tid: 10:34:00
Några loppisfynd till Sesam.....

BODY MED SKÖLPADDAR, LINDEX, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR
BYXOR MED BILAR PÅ, KAPPAHL, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR2 SPARKDRÄKTAR, LINDEX, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR STYCKSUPERMAN SPARKDRÄKT OCH TRÖJA, HM, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR STYCK2 STYCKEN FLEECE OVERALLER FRÅN NAME IT OCH KAPPAHL, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR STYCKALFONS ÅBERG TRÖJA OCH BYXOR, LOPPIS I ÖREBRO, 20 KR IHOP
BAMSE BODY OCH TRÖJA, LINDEX, LOPPIS I ÖREBRO, 5 KR STYCK
TRÖJA OCH BYXOR, KAPPAHL, LOPPIS I ÖREBRO, 20 KR IHOPO vad jag älskar o köpa bebiskläder. Jag har redan köpt massor och mera ska det bli....


25:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-25 Tid: 08:07:50
Lön i dag. Rik för 30 sekunder.
 Betala räkningar, storhandla mat, betala för sängkläder för Sesam, köpa 2 expedit till = Fattig igen.
Men det kommer ju bli roligt så länge det varar i alla fall.SÅN DÄR HÄRLIG SÖNDAGSKVÄLL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-24 Tid: 21:53:35
  I dag har vi en sån där härlig söndagskväll. Det är tyst i huset, nej alla sover inte. Det är faktiskt ingen som sover, men det är ingen som skriker heller. Ingen som bråkar om vad som ska ses på TV eller att någon fick mera dricka i glaset än någon annan. 
 Det är semestersöndag och i morgon blir det inget jobb för mannens del. I stället ska han få äran o bygga ihop lite IKEA hyllor vilket han så klart föredrar(ja juste) framför jobb. Han har faktiskt ringt o bett o få komma till jobbet så han skulle slippa det där, men ingen vill ha honom där. Vad synd...
 Förresten är jag extremt hungrig i dag.
Jag har fantiserat om tårta hela dagen. Jag vill ha en tårta..alla affärer är stängda nu och jag har fortfarande inte fått någon tårta...Är det för sent o börja baka en ?
 


NÄR JESSICA HJÄLPER TILL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-24 Tid: 20:39:00

   Vi var på en helt misslyckad auktion i går. Vissa ska inte ha auktioner så är det bara.
Hur som helst är min man som han är så han var ju bara tvungen o köpa något dumt. Så detta fyndlåda blev inhandlad för 5 kr.Ja, jag undrade också vad han ska den till.
Jessica, fyndig som hon är, kom direkt på bra användningsområden till saker i lådan. Man kunde ju till exempel ha de på huvudet..

 

 VAD DÅ ? DET VAR INTE JAG...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-24 Tid: 19:00:30


KVARG

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-07-24 Tid: 14:00:00
SARA frågade om kvargen som jag använder till bakning. I Estland använder man det till allt möjligt. Det finns kvarg i olika fetthalter, tjocklek och tillsatser som sylt , russin o annat gott.  Det påminner lite av creme freche fast är tjockare.
 Här i Sverige har jag hittat bara den här sorten på Lidl, men den är ganska så bra och passar till all sorts bakning och har dessutom ett mycket låg fetthalt.. 
 Jag skulle nog inte klara mig utan denna kvarg. Hur skulle jag då kunna baka alla dessa goda pajer o kakor ?

TRAGIK ÖVERALT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-24 Tid: 10:12:18
  Det är hemskt det där som har hänt i Norge. Både att så många unga människor miste livet och att en ung man kände sig tvungen o ta deras liv. Jag tror att det är många som undrar varför , hur och VARFÖÖÖR....Men tyvär händer det mycket i den här livet man inte förstår. Men de flesta frågar nog själva om man kunde ha förhindrat allt det där på något vis ? Det tror inte jag. Ondska har alltid funnits och kommer alltid o göra det.
 Det är alltid tragiskt när unga människor dör. Ingen förälder skulle behöva begrava sina barn. Känner verkligen för alla de som har mist sina nära o kära i denna hemska massaker.

På tal om något helt annat dog i natt även en annan ung människa. Bara 27 år gammal miste Amy Winehouse sitt liv. Förmodligen på grund av drågmissbruk. Hon borde kanske ha sagt YES, YES, YES intället av NO, NO, NO.....
 Om vi bara skulle kunna slippa HAT, DRÅGER o VÅLD skulle världen se mycket annorlunda ut...
  


LITE LÖRDAGSGODIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-23 Tid: 21:43:22
Mannen har hämtat ut lite lördagsgodis. Men han vill ha allt för sig själv och tänker inte alls dela med sig..Fast han tänker o strejka och inte äta dessa piller för de är rosa. Vad konservativ man kan vara då..NÄR JAG HAR RÄTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-23 Tid: 19:31:48
 Jag har alltid sagt 2 saker när det gäller män. Lita aldrig på en sockersöt man och män som fortfarande bor ihop med sin mamma i vuxenålder är det oftast något allvarligt fel på. Den sistnämnda har jag själv råkat ut för.
  Jag vet att man ska inte dra alla över samma kant, men HÄR har vi ju en perfekt exempel på det.
 Jag undrar ju stillsamt vad han kommer o skylla på som ska bortförklara att han har mördat nästintill 100 människor. Taskig barndom ? Eller att allt är invandrarnas fel ?


MUCHO PAKET

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-07-23 Tid: 18:32:02
  Nu är även de 3 andra paketen uthämtade från posten. Mycket saker blev det, men man vill ju passa på när det är halva rea priset.  Ni skulle ha sett hur söt Jessica blev i sin glitter klänning....
Jag ska visa lite mera någon annan dag. Just nu fylls det vatten i barnens nya pool och de ropar på mig ...KONSTART

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-23 Tid: 13:04:00
ATT SLICKA PÅ GLASSPINNEN OCH SOVA SAMTIDIGT ÄR EN KONSTART SOM BARA TESSY KLARAR AV...

LITE MERA SÖTT TILL LILLSESAM

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-07-23 Tid: 12:33:00
Fortsätter o packa upp lite söta bebiskläder som jag har köpt till Sesam.

VARM OVERALL, BEBE BONITO,EBAY FYND, 40 KRSPARKDRÄKT FRÅN PETIT BATEAU MED FLYGPLAN OCH DJUR PÅ, EBAY FYND,20 KR
SPARKDRÄKT, DISNEY BABY MED TIGER PÅ, EBAY FYND, 20 KRKOFTA , MOTHERCARE, LITTLE CAR, EBAY, 10-20 KR STYCK
RANDIGA BYXOR, EBAY,20 KR
VIT BODY MED LJUVA FRÅN THE LITTLE WHITE COMPANY FRÅN LONDON, EBAY FYND,10 KRSPARKDRÄKT MED SANDSLOTT, MARKS & SPENCER, EBAY FYND, 20 KR
SPARKDRÄKT, NEXT, EBAY FYND, 20 KRRANDIG SPARKDRÄKT, GEORGE, EBAY FYND,10 KR
2 GULLIGA MÖSSOR, GEORGE,EBAY FYND,10 KR STYCKLITEN HATT, DEN BLIR NOG INTE ANVÄND FÖR SESAM FÖDS I OKTOBER, MEN DEN KOM JU MED ANDRA KLÄDERNA SÅ DEN FÅR LIGGA I LÅDAN I ALLA FALL, LADYBIRD, 10 KR
SNICKARBYXOR MED HUND PÅ, NEXT, EBAY, 20 KR
3 T-TRÖJOR FRÅN MARKS & SPENCER, BABY BLUE OCH MINI MODE, 10 KR STYCK
RUTIGA SNICKARBYXOR MED T-TRÖJA, NEXT, EBAY, 20 KR

Jag väntar med att tvätta de tills Sesams rum är klar. Så länge får de ligga i kartong o vänta ....


ÄNTLIGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-23 Tid: 10:23:24
 ÄNTLIGEN fred o fröjd..Gästerna har gott hem och det är bara vi i huset. Vad skönt.
 De senaste dagarna har man inte gjort något annat än bara lagat mat. Gästerna fick smaka räkpaj, estnisk potatissallad, vaniljgömmor, grillat och annat gott. Mycket mat blev det i de tre dagar de var här.

 I går vilade jag bara efter de hade gått hem vid lunchtid. Man var helt slut.  Man är inte van o ha folk inneboende hos en.
I dag är det en riktig sommarväder, spöregn hela dagen, så det blir inte någon utflykt i dag inte. I stället ska det förmodligen åkas till IKEA och inhandlas några expedit hyllor till lekrummet och färg till stämplar till Sesams rum. Men vi får se. Det kan lika gärna sluta att vi alla ligger på soffan resten av dagen och höjer vår IQ med teletubbies och jordgubbs lisa.....


HUR MAN VÄNDER ETT ÄGG I STEKPANNAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-21 Tid: 15:20:36
Vid matbordet blev det tal om matlagnin, vad annars. Mannens ex undrade om han har lärt sig något om matlagning ännu.

HON: Vet du ens hur man vänder ett ägg i stekpannan ?
MANNEN: Ja
HON förvånat: Jahah?
MANNEN: Jag ropar KADRI.


GRAVID MED SESAM, VECKA 29

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-21 Tid: 11:42:00
 Så har även denna vecka tagit slut några dagar sedan, men vi har ju gäster så jag har inte hunnit o lägga ut denna inlägg.
 Att vara gravid betyder att man kan roa sig med massor av biverkningar. Fick ringa till barnmorskan för att få lite råd om hur jag ska lindra på alla mina åkommor. Ja nu ska det smörjas både här o där med olika salvor och sväljas en o annan piller. Roligt det där,  men man ska inte gnälla. Det är ju BARA 10-12 veckor kvar.
 Sesam ska väga runt 1,5 kilo nu och det märks att det gömmer en stor bebis där inne. Han trycker med sin huvud på revbena så det gör så i helsikes ont o sitta. Magen är för övrigt i vägen överalt och det har hänt att jag har glömt bort att den faktiskt är så stor så jag har gott in i dörrkarmen. Kommer man inte in genom dörrhålet längre utan o slå i sin mage är det illa..riktigt illa...
 Det sägs att barnet blir lugnare de sista månaderna, men jag tycker att det är tvärtom. Ibland sparkar han så att man tappar andan. En riktig liten Zlatan där.
 Nästa barnmorske besök är i mitten av augusti. Tycker att det är ganska så långt mellan besökena här(ca 5 veckor).
Vikt hittils + ca 7 kilo vilket är mindre än med småttingarna , men mera än med Carmen Ly .
Magen är definitivt större än med alla andra och man har fått mera besvär den här gången. Så det stämmer att killarna ställer till det redan från början...
  Nu blir det lunch här. Sesam är hungrig och Sesams mamma är dödstrött. Jag skulle kunna tänka mig o sova fram till förlossningen..

______________________________________________________


Från gravid.se

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.


GRAVIDMAGE, VECKA 29

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-21 Tid: 07:36:50
Här kommer bilder på förra veckans mage..Och inte är man felfri när man har fött 3 barn innan...DET BLIR INTE BÄTTRE INNAN JAG HAR BLIVIT KÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-20 Tid: 22:13:12
  Jessica blev stucken av en bee eller geting(han inte se riktigt) i dag. Första gången tror jag. Det var så klart massor med tårar och vi fick sätta den magiska plåstret på den. Hon grät väldigt länge för att vara hon. Vanligtvis när hon slår sig då blir det några tårar och sen är allt glömt.
 Efter en stund frågade jag om det var bra nu . Då tittade hon gråtfärdigt på mig och sa seriöst: NEJ. Det blir inte bra innan jag har blivit kär...


DOMEDAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-20 Tid: 07:34:30
I dag är det förmodligen den sista dagen i mitt liv...
 Mannens ex är nu på väg hit med sin sambo. De ska bo har i 3 dygn. Om jag säger jipiiiii tror ni då på mg ? Nä troligen inte.
 Så om jag dör nu i dessa dagar vet ni vem som har mördat mig.
Min sista önskan är att jag ska kremeras och att askan ska spridas runt i Ullared...


SÖTA KLÄDER TILL SESAM

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-07-19 Tid: 23:32:00
Några paket är öppnade och lite söta kläder är urplockade....

MJUK GUL FLEECE OVERALL FRÅN EARLY DAYS, EBAY FYND FÖR 20 KR
SPARKDRÄKT MED GIRAFFER PÅ, LITTLE ME, EBAY FYND FÖR 20 KR

VITA PYJAMAS FRÅN NEXT OCH  TESCO, 10 KR STYCK, ALLA KÖPTA PÅ EBAYLJUSBLÅ PYJAMAS FRÅN JESPER CONRAN, EBAY FYND, 20 KR
VIT PYJAMAS MED NALLAR, BEBE COOL, EBAY FYND, 20 KR
GRÅ-VIT RANDIG PYJAMAS FRÅN GAP, EBAY FYD, 20 KR
2 BODYS FRÅN MÄRKET TU,EBAY, 10 KR STYCK

HELT NY SPARKDRÄKT FRÅN NEXT,EBAY FYD,20 KR
GRÅ BABY TÄCKE, GEORGE, EBAY ,10 KR
GUL  BABY TÄCKE,TOMMEE TIPPEE,EBAY 10KRResten kommer senare...


TACK GRANNE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-19 Tid: 20:42:18
I går knackade en granne på dörren. Hon hade med sig en påse med bebiskläder och en äkta shabby chic barnstol och frågade om jag ville ha de för hon skulle annars kasta de. Så klart ville jag. TACK GRANNE sakerna kommer säkert till användning....

LITE TISDAGSSHOPPING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-19 Tid: 19:53:18
Efter gårdagens dåliga dag behövde jag komma ut i dag och hitta på något annat. Förrådsrensning var nog inte den bästa i deen jag har kommit på den senaste tiden...
 Så i dag har jag varit på en liten liten shoppingrunda i Marieberg och fyndat lite på halva rea priset. Det mesta blev till Jessica dock...  Nu ska jag dricka kaffe och packa upp lite bebiskläder som har kommit med posten medans mannen är i Sannahed och tittar på Speedway.
 Kommer o lägga ut lite bilder på söta inköp, men jag måste nog sprida ut de lite på olika dagar. Kan ju inte visa allt på en gång annars kan ni ju bli bebissygna...


PAKET KÄRLEK

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-07-19 Tid: 13:14:14
  Varje år i juni månad har catalog outlet halva rea priset frossa och då beställer jag..MASSOR.
Nu är första paketet uthämtat ...bara 2 kvar o hämta ut. Undrar  hur man ska berätta det till mannen bara..SEMESTER PÅ STADSPARKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-19 Tid: 11:16:41
 Stadsparken i Örebro är en fantastisk ställe o semestra helt gratis. Parkeringen är gratis för 4 timmar. Barnen kan bada, leka, gunga och göra mycket annat roligt och allt det där kostar inte ett enda krona. Och skulle man vilja göra något annat ligger Stora Holmen bara i gångavstånd.
Så här semestrade vi i Stadsbarken någon
vecka sedan......
Vi började med att köpa bullar i den lilla bageriet.. Vi tar alltid med en picknickkorg med korvisar, mackor, saft o annat gott, men vi har även i tradition att alla får alltid köpa en bulle i den lilla bageriet. Jag tror den heter Jeremias. De bakar allt på plats och har jätte goda bullar o bröd.

SEN MUMSADE VI PÅ BULLAR OCH HEMBAKADE KORVISAR, DRACK FESTIS O KAFFE ....EFTER MATEN TYCKTE BARNEN ATT EN FÅGEL VAR LÄSKIG. FÅGELN FICK NAMNET ALBINO SKRÄMMA OCH DENNA SKULLE SPANAS I EN HALVTIMME...

MELLAN VARVEN FICK VI VUXNA LÄSA PÅ GODA RECEPT O INREDNINGSTIPS...MANNEN LÅVADE O ÖVERRASKA MED EN GOD MIDDAG. JA, VI FÅR SE...I DEN LILLA POOLEN BADADE SMÅTTINGARNA.....OCH ELEFANTEN.....OCH SÅ KLART VAR JU ÄVEN SESAM MED...EFTER BADET OCH FIKA NUMMER 2 LEKTE ALLA I LEKPARKEN TILLS DET VAR DAGS O GÅ HEM...

HÄRLIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-19 Tid: 09:53:32
Det är härligt med barn som kommer hem och fyller tvättstygan med smutskläder. Vad skulle annars en mamma göra med all sin fritid. Men jag ska inte gnälla. Det blev bara 5 fulla maskiner och inte 50.NÄR MAN BARA VILLE GNÄLLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-18 Tid: 21:11:19
  I kväll skulle jag bara vilja gnälla till er. Jag skulle vilja skriva ett sådant lååångt och extra gnälligt inlägg om allt som  har gått fel i dag, barnen som har kissat på gålvet och hur jag har haft så i helsike jobbig mensvärk(eller kan man kalla det mensvärk när man är gravid ?) i dag.
Men det ska jag inte göra.
Jag ska inte gnälla.
 I stället ska jag tänka på det positiva och säga som Jessica gjorde i dag när hon hade sprungt i vattenpölar en timme och var alldeles igenomplöt:  JAG ÄLSKAR O VARA PLÖT. DET HÄR HAR VARIT DEN BÄSTA DAGEN I MITT LIV....


BLÅBÄRS PAJ

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-07-18 Tid: 12:17:00
På lidl sålde de jätte stora blåbär en vecka sedan så jag var ju tvungen o köpa och baka något gott. Det blev en enkel blåbärspaj med kvarg.

DU BEHÖVER : 100 G BAKMARGARIN
                        2,5 DL MJÖL
                        3 ÄGG
                        500 G KVARG(den som jag brukar använda från Lidl)
                        ca 2-3 STORA SKEDAR SOCKER(beroende på hur sött du vill ha den)
                        ca 3 TSK VANILJSOCKER
                        CA 200-300 GRAMM BLÅBÄR( beroende på hur stora de är och hur mycket du vill ha)

GÖR SÅ HÄR: Blanda rumsvarm bakmargarin med mjöl och lägg till 1 ägg. Blanda tills deget är jämt och lägg den i pajform.
                     Blanda sen kvarg, 2 ägg, socker och vaniljsocker och häll blandningen ovanpå paj deget.
                     Till sist lägg på alla blåbär och baka ca 200 grader tills den är färdig(ca 30-40 minuter).

FÖRE BAKNING


FÄRDIG PAJ MED VISPGRÄDDE OCH CITRONMELISSDET MED KREATIVITET O FANTASI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-18 Tid: 10:33:23
  Jag har länge funderat vart vår kreativitet o fantasi tar vägen när vi blir vuxna ? Eller är det så att den finns kvar, men vi vågar bara inte visa den ?
 Småbarn har fantasi så det räcker och rinner över till o med. Under köksbordet byggs det koja, dammtussar förvandlas till monster och lillasyster kan bli en hund fortare än man anar. Kreativiteten har de inte heller några problem med . Det kan målas på dörrar o väggar, det kan klippas ut figurer av tidningspapper och göras stora o små konstverk av.
 Barn är inte ett tugg rädda att någon skulle tycka att deras tekningar är fyla eller att de är konstiga när de hoppar runt på gålvet o inbillar sig att de är kaniner. De njuter fullt ut.
 Så varför klarar inte vi vuxna vara likadana ? Varför vågar vi inte göra likadant ? Hur många av oss målar tavlor och hänger upp de i hemmet och dessutom vågar visa de för omgivingen? Det är inte många. Och de som  gör det kallas plötsligt konstnärer. I så fall är nog alla barn konstnärer för alla barn ritar o målar. Kreativa o fantasifulla människor kallas oftas för artister, designers, skådespelare mm. De kallas för talangfulla människor. 
Barnen måste vara de mest talangfulla människor i världen.
 Jag tror vi alla har allt det där inom oss. Vi är alla kreativa och har massor av fantasi. Vi vågar bara inte visa det eller vi kanske inte vet hur och vad vi ska göra med våra i deer. Men vad har vi o förlora ? Varför ska vi bry oss om vad andra människor gör. Fram med pennor o papper o rita en tekning o häng den på kylskåpet...


SÖTA MINI PRALINER

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-07-17 Tid: 20:41:00
Ursöta mini praliner från DUCD ´O är så goda. De kommer i en liten-liten förpackning och har 9 små praliner inuti, alla med olika smak. Gott till kaffet, men tar slut alldeles för snabbt..

Asken kostade 10 kr på ICA.


SHABBY TILL SOVRUMMET

......... Kategori: BLOPPIS
......... Datum: 2011-07-17 Tid: 20:05:09
I FREDAGS BLEV DESSA 2 NATTDUKSBORD KLARA, NÄSTAN SYND O SLÄPPA TAG PÅ DE..

MERA BILDER SOM VANLIGT FINNS PÅ BLOPPISEN


NU HÄNDER DET GREJER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-17 Tid: 19:42:26

LIGGER I SÄNGEN OCH TITTAR PÅ DET HÄR...BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG JU.
NÅGON SOM HAR SETT DEN ÄNNU ?


JAG GILLAR TYDLIGEN FIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-17 Tid: 17:57:28
Mannen sitter o skrattar åt denna inlägg. Jag har tydligen skirivit så här..Jag brukar göra en fiskröra med rökt FIS... Ja, är man båtflykting då är man


HÄRLIG TRÄSOFFA

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-07-17 Tid: 12:17:28
I GÅR FYNDADE JAG DENNA HÄRLIGA TRÄSOFFA I SHABBY CHIC PÅ AUKTION. DEN SKA VARA I VÅRAT MATRUM NU. EN AV ÅRETS BÄSTA FYND FÖR 90 KR.


17:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-17 Tid: 08:32:04
  Ännu en härlig o varm sommardag som ska njutas för fullt. I dag blir det räkpaj till lunch och grillning till kvällen. I dag ska det bytas kökssoffor och hallskåp..I dag ska jag terrorisera mannen heeeela dagen med mina projekt....

JESSICA O TESSY I ASKERSUND HÄROM DAGEN...

MARABOU CRUNCHY

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-07-16 Tid: 19:34:00
Har ni provat dessa ? Visst kommer Marabou med massvis med goda nyheter den senaste tiden. Inte konstigt då att man går runt o mumsar på något gott hela tiden.
 Hasselnöt täckt med vit choklad, vetekrisp och len mjölkchoklad..mmmm..marabou
 Undrar vad de kommer med näst....kanske någon choklad med banan och nöter ?
 Nu ska jag mumsa klart och då blir det läggdags i alla fall...Ja, jag vet att klockan är inte ens åtta, men jag är helt slut.

SOMMAR KÄRLEK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-16 Tid: 15:50:17
Varit på min stora sommar kärlek, gårdsauktion. Både släpkärran o bilen var full. Det blev en träsoffa, köksö, hylla och fontän. Allt ihop för 160 kr. Vilken dag full med fynd vi fik.
 Men nu ska jag lägga mig för jag mår pyton igen. undrar om Sesam ligger o sparkar på något där inne för jag mår så hemskt illa och är dödstrött redan andra dagen i rad.


16 :E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-16 Tid: 09:31:01

  Gissa vem som sov klockan nio i går kväll ? Svinalängorna ligger fortfarande inplastade på tv bänken. Det får bli en annan dag, vi hinner väl..
 Hade verkligen ingen bra dag i går. Mådde pyton hela dagen, men i dag mår jag bättre och det är ju det viktigaste.
 Sista dagarna har vi gjort ett o annat som ska visas o skrivas här på bloggen. Bland annat ska jag visa hur vi semestrade i Stadsbarken och i Askersund för att visa att det faktiskt inte alls behövs läggas 22 000 kr på en semester, det går lika bra med några hundralappar.
 Jag är inte troende, men förra veckan fick jag mina böner svarade och mannens ex kom inte hit för mannen var tvungen o jobba. Gissa vem som kommer nu på tisdag då ? Jag måste börja be lite mera. Eller kanske myta den där guden lite bättre. Någon som har hans adress  så jag kan skicka något gott till honom ?
 SINGOALLA MED LAKRITS

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-07-15 Tid: 15:24:00
  Provat ännu en sort från Singoalla. Den här gången blev det med lakrits smak. Barnen gillade den inte alls, men jag tyckte att de var jätte goda. En stor fördel med att köpa hem kex barnen inte gillar är att man kan äta upp alla alldeles själv..hela paketet bara till mig.. Hur ofta händer det ?OCH SÅ VAR DET FREDAG IGEN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-15 Tid: 09:59:12

Och så var det fredag igen..En helt vanlig fredag..Vilken fredag som helst faktiskt...
 I dag blir det fregasstök och fredagsmus..i dag ska vi ligga på soffan och försöka o se på film..Svinalängorna ska det bli..Vi ska försöka och se en hel film utan att somna till på soffan efter man har haft fredagsmys o fredagsstök, badat o nattat barnen och släpat på ett o annat skåp.. Vi ska försöka o hålla oss vakna som andra vuxna gör ...åtminstone till klockan elva eller tolv..
Ah vem försöker jag lyra.
Jag kommer o sova som en död redan vid nio tiden...MANNEN TROR HAN HAR BLIVIT 15 IGEN.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-15 Tid: 09:04:36
... HAN GÅR RUNT OCH SJUNGER PÅ DET HÄR HELA DARARNA...FÖRSÖKER HAN RAGGA UPP MIG ?
HALLÅ, DET BEHÖVS INTE. VI HAR SNART 4 BARN. HUR TROR HAN DE BLEV TILL ?


DAGENS INSATS FÖR ÄKTENSKAPET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-14 Tid: 22:02:19
  Jag har precis gjort dagens insats för äktenskapet. Jag har nämligen grävt fram från tvätthögen ett par strumpor till mannen...matchande dessutom. Så denna äktenskap har överlevt ännu en dag...


VACKER TURKOS LITEN HALLBORD

......... Kategori: BLOPPIS
......... Datum: 2011-07-14 Tid: 20:20:37
Klart....

FLER BILDER FINNS PÅ BLOPPISENKEX MED OST O PAPRIKA

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-07-14 Tid: 14:09:00
Goda kex med ost och paprika.

DU BEHÖVER: 2 dl grädfil
                      1 ägg
                      1,5 dl majonäs
                      50 g bakmargarin
                      0,5 tsk bikarbonat
                      6 dl mjöl
                      100 g riven ost
                      2 tsk arom salt
                      1,5 tsk röd paprika ( pulver)
ATT HA PÅ KEX: 1 ägg för att pensla och riven ost att lägga på(ca 50 g)

GÖR SÅ HÄR: Blanda rumsvarm margarin, ägg, grädfil och majonäs. Lägg till riven ost och kryddor. Sen lägg till mjöl och bikarbonat blandningen. Blanda ihop.
                     Lägg deget i kylskåpet för ca 1 timme.
                     Ta ut deget och rulla den ca 1 cm tjock. Skär sen till bitar(vilka du vill ha . jag gjorde ca 1 cm breda och 4 cm långa). 
                     Lägg bitarna på bakplåten, pensla med ägg och lägg på lite riven ost.
                     Baka tills de är klara(ca 200 grader ca 10-15 minuter)
            

NI HAR JU MISSFÖRSTÅTT DET HELA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-14 Tid: 10:40:38
  Läste det här i Aftonbladet i dag. Artikeln handlar om semester i Sverige och hur dyrt allt är. Vad då Sverige är ett fantastiskt land när man har råd ?  Kära ni... ni förstår inte hur bra ni har det i detta land. Fråga mig som kommer från ett land som inte ens erbjuder 10 % av det ni har . Ni svenskar är rika i mina mått,och då menar jag allihopa, men det är en annan sak.
 Nu är det semester det handlar om. Människor har missförstått det hela med semester Semester betyder inte att man ska släpa runt sina barn 28 dagar från en nöjespark till annan och att man måste hyra husvagn och stuga vid havet.
 Semester betyder ledig tid, tid utan jobb och massa måsten, tid o spendera hur MAN vill med sina nära o kära. Vet ni vad ? Jag har bott i Sverige i 8 år och jag har 3 barn. Vi har inte varit i Kålmorden, Liseberg eller någon annan liknande dyr ställe. Man kan fylla dagar med massvis med gratis aktiviteter. Carmen Ly och mannen gjorde en utflykt till ett sommarland nära oss förra året, men det var allt och inte kostade det några tusenlappar. Bara några hundralappa och roligt hade de. Så klart kostar mat mera på sommar med glass och ute grillning, men på viner är ju maten inte billigare med all jul och nyårsfirande så det blir nog samma i slut änden.
 Man KAN semestra billigt. Det finns  mycket saker o göra gratis runt omkring. Speciellt om man bor som vi gör. Jag vet ju inte hur det är i storstäder, men här i Närke finns det hur mycket som helst o göra.
 Jag tycker att folk sätter alldeles för höga krav på semester här. När jag var barn då var vi hos farmor/mormor och lekte i trädgården och det var jätte härligt. Man slapp skola och fick äta bär från buskarna. Inte klagade vi inte. Men nu MÅSTE man åka runt överalt. Hur orkar folk ? Eller är det ett sätt o stressa o trötta ut sig så att jobbet skulle kännas som semester ? Skönt o vila upp sig på jobbet igen...
 Jag säger inte att man inte ska åka till någon nöjespark alls, men gör det med måtta. Semester behöver inte kosta en förmögenhet.
Vi har bara planerat in gratis ställen o åka och ändå har vi inte hunnit o göra ens 5 % av de för det har ju varit så skönt o bara vara här hemma med hela familjen. Barnen gläds av enkla bullbak, leka i trädgården och bara kunna mysa utan att man måste göra något. Och känner vi för något finns det massvis o göra. Åka o bada i någon badplats, stadsbarken i Örebro(helt gratis), åka till någon billig barnpark var det är gratis entre och attraktioner kostar bara några tior som i Lilla holmen i Örebro. Man kan packa med egen fikakorg och bara njuta av den fina sommarvädret..
 Folk sätter så höga krav på allt i Sverige. Man MÅSTE göra dyra presenter till avslutningen, julklapparna måste vara nya och kosta en förmögenhet, man måste ha det nyaste och det bästa.. Varför då ? För att ingen skulle tro att man är fattig ? Blir det inte stressande och leva efter alla dessa måsten hela tiden ? Hur hinner man njuta av livet då ?? Vi ska jobba 11 månader av året och jobba över så klart för att kunna spara  till semester bara för att dessa 28 dagar stressa ännu mera och oroa sig om man hinner med alla aktiviteter man måste besöka och om pengarna räcker som man har sparat ihop och gör de inte det då är det bara o jobba ännu mera nästa år.. Jag skulle känna mig som en hamster som springer i sitt lilla hjul, runt, runt, runt...


FRÖDINGE LÄTTOSTKAKA

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-07-14 Tid: 09:57:33
  Härom dagen var vi o handlade massa mat med röda prislappar. Då hittade jag även en lättostkaka från FRÖDINGE för bara 5 kr. Var ju tvungen o prova. Och så gott var den. Serverade den med vispgrädde, jordgubssylt och citronmeliss...NÄR MANNEN RINGER FRÅN JOBBET.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-14 Tid: 09:00:14
Mannen har fått åka o jobba på sin semester. Jag sitter ensam och äter frukost när mannen ringer

JAG: Ja...
MANNEN: Säg efter  mig..
JAG: Vad då ?
MANNEN: Säg efter mig..
JAG: Vad då ?
MANNEN: Jag lovar o svär..
JAG: Vad då ?
MANNEN: Du skulle ju säga efter mig.
JAG: Ja ja. Jag lovar o svär..
MANNEN: ...att ta det lugnt i dag och inte sätta i gång med massa fanstyg.
JAG: Jag ? Vad då ?
MANNEN: Säg nu.
JAG: Ja, ja. ..att ta det lugnt i dag och inte sätta i gång med massa fanstyg..nöjd nu ?
MANNEN: Ganska. Så nu går nu o lägger dig och lyder.
JAG: JA, JA.

Gissa om jag kommer o göra det ?


GRAVIDMAGE, VECKA 28

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-14 Tid: 08:31:07
I går var sista dagen i vecka 28 så jag passade på o fota magen.  13:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-13 Tid: 10:18:52
I dag sitter jag under hård bevakning. Mannen vaktar mig som en riktig fångvaktare så att jag inte skulle ställa till med något. Ja vi får väl höras när jag har fått permission...

I BIBLIOTEKET.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 22:32:12
...SKAFFAR MANNEN  VETENSKAP IGENOM ÖGONLOCKEN...VEM VET,HAN HAR KANSKE UPPFUNNIT EN NY SÄTT O LÄSA BÖCKER....
OST O SMÖRDEGS PIROGER

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 22:21:03
Lätt o göra och så gott. Ta en smördegs platta, lägg  lite riven ost i mitten(helst hårdare o kryddigare ost), vik den till en trekant(så att osten stannar inuti) och stäng hörnen med en gaffel och baka tills de är klara...mums-mums..HÄRLIG TISDAGSKVÄLL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 20:30:03
Sitter och äter på dagens mums-mums, i TV är Allsång på Skansen med den charmige Mons, ute spöregnar det och solen ljuser för fullt. Någonstans syns det regnbåge. I handen håller jag en ny tidning som ger tips för 200 loppisar som så klart MÅSTE besökas.... Kan en tisdagskväll bli härligare ?
MAMMA I DEER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 18:16:57
Vi sitter o äter glass i en cafe.

JESSICA: Pappa varför har de gardiner ?
MANNEN: För de tycker att det är fint.
JESSICA: Varför har man gardiner ?
MANNEN: Ja, det vet jag inte. Det är en slags mamma i dee. Mammor har konstiga i deer förstår du. De sätter upp allt konstigt och det ska flyttas runt jätte tunga möbler hela tiden....
JESSICA tittar på mig som jag våre jätte konstig och nickar: Aha...


2 SMÅ UTSLAGNA GODISTJUVAR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 17:24:00


LILA SMINKBORD MED SPEGEL

......... Kategori: BLOPPIS
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 15:20:18
RESULTAT PÅ GÅRDAGENS MÅLNING.....

FLER BILDER FINNS PÅ BLOPPIS


NYFIKNA FAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 13:38:51

Nu när det är sommar har vi nästintill alla dörrar och fönster öppna hela dagarna och folk stirrar..de stirrar så att de nästan snubblar o ramlar..De är nyfikna på det här.. Små nyfikna fan vill veta vad som står på dörren. Ja, det står något extremt hemligt ska ni veta. Det löster gåtan till kvinnan och löser världsvälten.. nej, det gör det ju inte. Men vad står där då ? Någon som vet ? Så klart. Jag vet...
 Det är mitt livsfilosofi som står där med färgglada bokstäverNEJ TACK

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 13:02:31
 Här sitter jag och är lite orolig att Sesam ska bli en 5 kilos bebis. Och ? Man ska vara tacksam för det man får. Det finns de som har det värre. För sig fick hon ta kejsarsnit och behövde inte  krysta ut honom...
Jag som tyckte att Tessy såg ut som en sumo brottare när hon kom ut och hon vägde ju bara 3,9 kilo. Undrar hur det skulle föda en 7 kilos bebis. Jag bara undrar, VILL INTE veta.


BEARNAISE MED CHILI O TOMAT

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 11:50:00
Jag är inte alls förtjust i bearnaise sås. Jag vet inte varför, men för någon anledning köpte vi en ny bearnaise sås med chili o tomat till midsommarafton. Nyfiken som jag är var jag ju tvungen o prova. Och jisses vad gott det var..och starkt..
Rekomenderar för alla bearnaise älskare och även de som inte är så förjusta i den annars borde prova. Perfekt till grillat.Såsen kommer från BLÅ BAND och finns i flera olika smaker som chili-tomat, vitlök-timjan och flera anra.

HÄR hittar du även massvis med recept.


GRAVID MED SESAM, VECKA 28

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 11:10:57
 Sista dagarna i vecka 28.  Så har man blivit en vecka större igen. Folk undrar ofta om det verkligen är bara ett barn där inne eller om det är så att jag ska föda nu och inte i oktober. Ja, det är bara en Sesam där inne och ja han är beräknad på komma den 3 oktober. Jag är bara så här STOR så är det bara..
 Var hos barnmorskan i fredas.
Blodtryck  110/70
socker 4,2 
symfusmått 26 
hjärtljud 142

Någon hb tog hon inte och inte heller fick man kissa i en mugg. Har faktiskt inte fått kissa i den där muggen ett enda gång ännu. Det verkar som att bara för att man har fött 3 barn ska man känna sin kropp så bra så man vet om något är på tok. Det kanske är så, men ändå känner jag mig lite tveksam när de hoppar över massa prover.
 Annars mår jag ju som jag har gjort hela tiden. Jag försöker o hålla mig i gång ändå. Annars blir man bara deprimerad och tänker på det onda hela tiden. 
 Jag har bestämt att Sesams rum SKA målas innan mannens semester är slut. Han vill inte alls för det var bara ett år sedan vi gjorde i årdning där inne. Och ? Det SKA målas har jag bestämt så då SKA det målas. Det är bara o lyda....
 Hur som helst ska jag packa upp nu en liten klädpaket med ursöta kläder jag har fått hem och sen blir det lunch för Sesam verkar extra hungrig i dag..
 Ja juste vikt hittils är ca + 6 kilo

 

________________________________________________


Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.12:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-12 Tid: 10:22:28
  I dag gömmer mannen sig på jobbet. Han är nog ganska så trött på mig . Fick en utskällning av honom i dag. Jag hade så ont i ryggens vänster sida så jag kunde inte sätta ner vänster foten i morse. Så där kom jag ner hoppandes på ena benet till frukost. Mannen skällde på mig att jag ser ju ut halvt handikappad så jag ska sluta  hålla på med massa saker hela tiden och ligga i sängen i stället... Ja, ja jag låvade o lyda. Vilken tyr för mig att han inte är hemma och ser att jag håller på med det här i dag..NATTAMACKA

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-07-11 Tid: 22:38:17
Mumsar just nu på världens bästa nattamacka ned rökt makrill. Jag älskar rökt fisk men det är svårt o få tag här. I estland äter vi mycket rökt fisk, kött och kyckling , men här verkar det inte vara så populärt.  Gissa om jag blev glad när jag hittade några rökta makiller på Netto i går.
 Jag brukar göra en fiskröra med rökt fis, lök, ägg, grädfil o majonäs och ha på mackan med färska kryddor. Så gott...TAGEN PÅ BAR GÄRNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-11 Tid: 21:40:35
SKA MAN SNO OSTBÅGAR FRÅN MATSKÅPET BORDE MAN INTE SOMNA MED STÖLDGODS I HANDEN...11: E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-11 Tid: 21:30:36
Minns ni låten..Jag ska måla hela världen lilla mamma ?Här målades det nästan hela världen i dag fast det var inte barnen som målade, det var den lilla(läs stora) mamman som fick göra det.
 Satt på gålvet och målade ett o annat. Kom ju sen på att sitta på gålvet var inte det smartaste i deen jag har kommit på. Nu kan jag varken gå eller resa mig från gålvet. Får väl sitta här resten av mitt liv nu...Så trött på min foglossning..

  Något blev lila och något blev grönt, men vad blev vad vet bara jag.... 


GRAVIDMAGE, VECKA 27

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-10 Tid: 22:52:28
Jag o Sesam vecka 27. Klänningen går knapt över magen så det är nog dags o lägga även denna på hyllan...

10:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-10 Tid: 22:34:36
Vad ska man göra utan sommaren ? Man skulle ju bli tokig om det våre vinter året om. Man skulle känna sig som en grottmänniska 12 månader om året och inte bara 10.
 Sommar är härlig.
 Jag älskar sommar. Har jag sagt det föryt ? Ja , det har jag nog.... Men jag kan inte låta bli
.... JAG ÄLSKAR SOMMAR !!!!!!!
 På sommaren är det varmt, man kan sitta ute o fika, grilla, fixa o dona utan o frysa ihjäl sig...Om det bara skulle kunna vara så året om....

 I dag har vi varit på en liten marknad, köpt nybakad tunnbröd och mumsad på korv. Sen har vi släpat in sidebordet vi köpte på auktion och jag har tvingat mannen o slipa den. Han har protesterat, men ingen lyssnade. Nu står den där sidebordet och bara ropar på mig..MÅLA MIG..MÅLA MIG.. Bäst att jag lyssnar på den och sätter i gång då...BABY STERILISER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-09 Tid: 21:11:32
  Tittar runt på ebay efter babys saker och vad hittar jag..denna sak. Enligt säljaren är det en BABY STERILISER. Undrar vart man stoppar i bebisen för att sterilisera den ? Blev ju lite sygen o köpa den. Man vill ju inte ha en lortig bebis... Här ska vi ha bakteria fria barn..lånad bild från denna ebay säljare


DET GÄLLER O VARA PÅHITTLIG.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-09 Tid: 20:44:19
...NÄR MAN SKA PÅ AUKTION MED 3 BARN. BYGGA KOJA MED EN NYKÖPT SÄNGÖVERKAST FÖR 10 KR ÄR ROLIGT ÅTMISTONE 30 MINUTER, SEN FÅR MAN HITTA PÅ NÅGOT NYTT IGEN....SOM ATT ÅKA HEM TILL EXEMPEL....DET MED HOROSKOP

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-09 Tid: 19:52:58

  Läste precis i min dagens horoskop att i dag har jag blivit frestad att inhandla nånting elegant och dyrbart och jag skulle slå till om jag har råd. Ja..i dag har jag varit på auktion..frestad blev jag och inhandlat blev det. En ``ny``sidebord för 60 kr och en pinnstol för en 20 lapp  blev det. Dyrt o elegant vet jag inte om de är, men tar plats i hela mitt matrum gör de....9:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-09 Tid: 09:05:19
  Gårdagen blev inte precis som jag hade tänkt mig. Det blir det sällan nyförtiden. Jag hade hoppats att vi kunde åka till Lilla Hålmen, men jag hade så ont i både magen o fogarna så vi kom inte dit. Vill någon ha min foglossning ? Jag ger gärna bort den, helt gratis faktiskt.
 Var o handlade mat  en kort stund på morgonen och när vi kom hem var de två små hjältinnorna så här söta...


 
 Sovande barn är de snällaste...

 Vid två tiden började det regna här. Var ganska så skönt o sittta inne o äta blåbärspaj och titta igenom fönstret hur det regnade. Det är mysigt med lite regn på sommaren, på hösten däremot tycker jag att det är kallt o ruggigt när det regnar och inte alls lika kul.  I dag blir det auktion och loppis för våran del. På kvällen kommer jag nog vara trött, ligga på soffan och tycka synd om mig själv.
 Ni får ha en härlig lördag ni och vi hörs när vi hörs...


EN HISS TACK

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-08 Tid: 17:29:00
  Jag är trött på att buksera  min tunga kropp upp till övervåningen. Kan inte mannen bygga en hiss ? Är det så mycket begärt ?? Att bygga en hiss till sin gravida fru är väl rimligt. Jag ska ju föda hans barn så han kan ju åtminstone snickra lite..


LITE SÖTA BEBISKLÄDER

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-07-08 Tid: 14:24:00
Det spöregnar här så jag passar på o visa några loppisfynd till Sesam2 STYCKEN HELT NYA BODYS FRÅN PETIT BATEAU, KÖPT PÅ EBAY FÖR 20 KR INK. PORTO
SMÅ BABY VANTAR KOM MED BODYS
SPARKDRÄKT FRÅN MOHINI, 5 KR PÅ LOPPIS I ÖREBROBODY OCH BYXOR MED IGELKOTTAR O UGGLOR, H & M, 15 KR IHOP, LOPPIS I HALLSBERGTRÖJA OCH BYXOR, MOHINI, 10 KR IHOP, LOPPIS I ÖREBROSÖTA PYJAMAS MED  NALLE, MOTHERCARE, KÖPT PÅ EBAY FÖR 10 KR
PRICKIG PYJAMAS, WALKING BABY, 5 KR, LOPPIS I ÖREBROSÖT TRÖJA, H & M, 5 KR, LOPPIS I ÖREBRO
BODY MED TEXT: MADE IN HEAVEN, FIXONI, 10 KR, LOPPIS I ÖREBRO

2 BODYS MED BARBAPAPA, H & M, 5 KR STYCK, LOPPIS I ÖREBRONY SKA JAG ÄTA NYBAKAD BLÅBÄRSPAJ OCH SEN SKA JAG NOG LÄGGA PUBLICERA NÅGRA INLÄGG TILL....


FÄRSKPOTATIS MED OST

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-07-08 Tid: 12:13:00
  Så gott. Skär färskpotatisar till halver(använd större inte de putte små), lägg på lite olivolja, salt o peppar. I ugnen tills de är nästan färdiga. Sen lägg på lite hårdare ost som parmesan och diverse kryddor som basilika, timian , mm (både torkade och färska går bra). In i ugnen tills osten är smält och sen är det bara o äta....

8:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-08 Tid: 08:46:24
  Ännu en varm o härlig sommardag. Här njuts det för fullt..eller ja så gott det går med min foglossning. Har ingen tid för dator när det är såna härliga sommardagar och dessutom ska jag o magen till barnmorskan i dag. Ni får ha en härlig , härlig dag så länge..KOMMUNIKATION

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-07 Tid: 20:34:00
  Läste i en barnbok att fjärilar sprutar ut lukt när de försöker o kommunicera med andra. Så äntligen har jag förstått varför mannen fiser. Han tror att han är en fjäril och försöker o prata med mig. Fy på mig som har varit så oartig och inte lyssnat på honom då....STORA BULLAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-07 Tid: 19:39:30
 En riktig kanelbulle är minst 15 cm i diameter. Åtminstone när jag bakar de. Men det bästa med att baka riktigt stora bullar är att man kan alltid säga att man bara åt en bulle.....ELEFANT I STADSPARKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-07 Tid: 14:40:31
  I dag var det livs levande elefant i Stadsparken. Hon hade dessutom mage o tränga sig i barnbassängen med sina ungar..kan inte såna placeras i en zoo eller något....VÄRLDENS ÄLDSTA KVINNA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-07 Tid: 10:19:54
De säger att man ÄR så gammal man känner sig. I dag känner jag mig som en 150 åring. Betyder det att jag är världens äldsta kvinna då ?


7:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-07 Tid: 09:11:21
  Alla är frukost mätta och nu ska vi till sommarland..ja inte en sådan som kostar en förmögenhet o komma in..vi ska till en gratis sommarland. Precis som en loppfamilj älskar..

PÅ SOMMAREN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-06 Tid: 21:39:05
På sommaren blir de förbjudna sakerna tillåtna..
På sommaren får man gå ut o springa halvnaken utan o behöva höra att man kan bli förkyld...
På sommaren kan man vara vaken hur länge man vill och sova tills klockan nio..
På sommaren kan man äta godsaker till middag...
På sommaren kan man fullständigt skita i sin egen blogg och bara ligga och njuta av den varma vädret...
Vad härligt det är med sommar....

HELT OK ATT HA GLASS MED VISPGRÄDDE OCH JORDGUBBAR TILL KVÄLLSMAT, DET ÄR JU SOMMAR...GRAVID MED SESAM VECKA 27

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-06 Tid: 21:05:00
  Sista dagen i vecka 27 i dag. Imorgon blir det en ny vecka, vecka 28. Vad tiden går fort.
  Mindre än 90 dagar kvar nu. I bland känner jag mig som en tickande bomb som bara tickar o tickar tills det är dags o explodera...Och man känner ju sig faktiskt kanska så färdig nu. Magen är enorm och i vägen överalt. Men större ska det bli. Fogarna gör så ont så ibland tror jag att man kan dö av foglossningen. Visst kan man det ? Det gör så ont. På kvällarna kan jag inte ens gå längre. Jag vaggar runt här hemma som en ankelefant och mannen skrattar åt mig.. Han får göra det för jag vet att jag  ser hemskt  rolig ut och jag skrattar år mig själv ibland. Dessutom älskar han mig så han är förlåten..
 Men man ska inte klaga. Illamåendet är ju borta igen (just nu i alla fall) och det är sommar. Vad jag älskar o vara gravid på sommaren. Man kan gå runt med tunna klänningar och behöver inte oroa sig om hur man ska hitta en jacka som man kan stänga dragkedjan på eller hur man ska få på vinterstövlar. Inte ens tal om att knyta skosnören...
  På fredag ska vi till barnmorskan. Jag  är så förväntansfull. Det är konstigt egentligen att trots att det är fjärde barnet längtar man lika mycket som när man var gravid första gången. Jag tycker att det är lika spännande nu än det var då. Fast nu vet man ju mycket mer. Då hade man ingen aning om hur det var o föda och allt som händer efter förlossningen.
 Hittills har jag gott upp ca 6,5 kilo. Resten av måtten får man reda på fredag...

___________________________

från gravid.se


Nu har du kommit
till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.


GRAVIDMAGE, VECKA 26

......... Kategori: GRAVID MED NR.4
......... Datum: 2011-07-06 Tid: 20:27:23
Förra veckans magbilder...
Imorgon går jag redan in i vecka 28, men jag ligger efter med inläggen så här kommer magbild från vecka 26....BARA 90 DAGAR KVAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-05 Tid: 20:48:09
  Nu är det bara 90 dagar kvar tills Sesam ska komma. Vad tiden går fort.
 Förr  reste folk runt jorden på 80 dagar. Jag antar att nu kan man göra det minst två gånger så snabbt så jag hinner med två varm runt denna jordklot innan det är dags o svära i förlossningsrummet.. Ah det orkar jag ju inte med. Jag äter lite kvällsfika i stället..


DET MED SOMMAR BEN.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-05 Tid: 19:22:00
Nu är det sommar vilket betyder att det är dags för sommarben. Något som Jessica är inte så förtjust av. Det är vissa regler som ska följas när det gäller sommarben och Jessica. Här FÅR man INTE komma på egna ideer o tankar.
 
1. När man ramlar o slår sig är det ingen fara så länge det inte syns någon blod. Syns det däremot blod(även om det är bara en droppe) är det livsfarligt.
 2. Det måste vara en JÄTTE STOR plåster för det är bara stora plåster som har den läkande kraften.
 3. Plåstret får EJ sättas på såret för då kan man ju inte se såret och vet inte när den har läkt. Plåster får därmed bara sättas ovanför såret.
 4. Såret läker bara om man
tittar på tv och äter godis.
 5. Om såret finns kvar även nästa dag kommer den ALDRIG läka.


NYMÅLAD YTTERDÖRR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-05 Tid: 19:07:44
Var så trött på vår halvtaskiga slitna ytterdörr. Ny dörr kunde vi inte köpa just nu och måla vitt kändes så där tråkigt så det fick bli så här i stället...Lite dagis varning, men ..vi har ju ett dagis här hemma så det passar bra för oss..ett tag i alla fall..


5:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-05 Tid: 12:37:39
  Så där långt räckte semestern då. Mannnen har fått åka o jobba idag, men jag är inte bitter inte. Jag fick ju göra klart matbordet så länge... Fast jag undrar ju om han verkligen var tvungen o gå o jobba eller om han ville det...


SLUT PÅ KOLLO LIVET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-04 Tid: 20:53:21

Förra veckan fick vi hem ett sådant fint brev...  Det var Carmen Ly som hade  skickat  denna brev till oss  från kollot. Men nu är det slut på kollo livet för denna år. I dag kom hon hem och just nu  sitter hon på soffan bredvid sina syskon och äter popcorn och tittar på TV.
 När hon kom av bussen sa hon att vi såg jätte annorlunda ut. 10 dagar för oss vuxna är inte alls lång tid, men för barn är det en evighet. Man minns ju själv hur annorlunda allt kändes när man var barn och kom hem från mormor på sommarlåvet.
 Vill ni titta på bilder på hur barnen hade det på kollot hittar ni det på deras blogg HÄR.
Lite avundsjuk blev man faktiskt. Kan vi vuxna också få åka på kollot ???DET ÄR BARA RIKTIGA HAJAR SOM ÄR LÄSKIGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-04 Tid: 10:17:00
JESSICA vid frukostbordet: Jag är rädd för riktiga hajar.
JAG: Riktiga hajar ?
JESSICA: Inte de som är på tv. Riktiga alltså. De som bor utomhus.
JAG: Jaha?
JESSICA: De som är på Tv  är små hajar och kan inte äta upp mig. De har för liten mun så mitt huvud får inte plats där.


4:E JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-04 Tid: 09:10:51

   Mannen är ledig hela veckan. Mitt i veckan kommer hans ex och bosätter sig hos oss med sin sambo för några dagar. Ja, det blir minst sagt en intressant vecka....
 Någon som har en lägenhet o hyra ut till mig ?RÄTT SKA VARA RÄTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-03 Tid: 13:31:00
  När mannen säger till Jessica att hon ska ge pengar i affären till TANTEN så sträcker Jessica fram handen och säger seriöst: Men pappa, det är ingen TANT det är en DAM.
 Man får nämligen inte säga tant om kvinnor , man måste säga DAM har Jessica bestämt. ALLA kvinnor är DAMER för henne. Förutom jag då, jag är bara mamma...
  
Hon har även kanska så bestämda åsikter om tjejer eller rättare sagt flickor.
 Härom dagen ville jag inte att hon skulle köra kundvagnen på en liten flicka( ca 2 år) och sa att hon skulle akta DEN LILLA TJEJEN. Då sträckte hon fram sin höger hand och sa seriöst, men mamma det är ingen TJEJ, det är ju en FLICKA.

 Ja, rätt ska vara rätt, man får väl inte kalla
kvinno folk hur som helst...


DAGENS FIX KLAR

......... Kategori: BLOPPIS
......... Datum: 2011-07-03 Tid: 13:05:05
Fixat klart den gröna skänken..Blev ganska så nöjd med den...Fler bilder finns på min BLOPPIS.
 Nu blir det lunch och sen ska vi på auktion...


NÄR JESSICA TITTAR PÅ GAMLA BILDER...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-03 Tid: 10:28:37
Jessica tittar på bilder från den tiden när hon var nyfödd liten skrutt....

JESSICA visar en bild var jag bär henne i min famn: Vem är det ?
JAG: Du
JESSICA: Varför bär du mig ?
JAG: För du var liten och kunde inte gå.
JESSICA: Hade jag inga ben då ?
JAG: Ju, men du hade inte lärt dig o gå ännu.
JESSICA: Så jag var lat.
JAG: Nej, du var bara liten.
JESSICA: Var jag en pojke då ?
JAG: Nej du var en tjej då också
JESSICA: Typiskt också. Jag todde jag var en pojke när jag var lat. 


SÅ DÄR SÅ....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-02 Tid: 23:31:21
   Då var det slut den här gången då..Dagen alltså, inte livet. Vi har levt gott i dag. Massa mus o bus. Sitter o äter jordgubbar med glass just nu.. ja klockan halv tolv på natten. ..
 Vad då ? Vad gör ni i den tiden ?
Jag antar att ni sover, men det har vi ingen lust med här. Här äter vi jordgubbar med glass istället. Det måste ju vara bättre och framför allt godare än att sova... Sova hinner vi sen, mannen har semester, vi har inga måsten..livet leker just nu...EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE..FORTSÄTTNING

......... Kategori: EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE
......... Datum: 2011-07-01 Tid: 12:45:02
Eftersom några av er ville läsa så kommer det en liten fortsättning här.....

 När jag sitter här i denna stund och skriver detta är huset alldeles tyst Jag är ensam och det är lugnt, lugnt innan stormen. Mannen o barnen sover på soffan och jag är ensam. Snart vaknar de och då är det liv i hela huset igen. Det är annorlunda nu, nu har jag en familj, man o barn, nu är jag lycklig. Jag har allt....
  Då var det en helt annan historia...

  När jag satt där i mitt mammas kök åtta år sedan i den kalla februari kvällen var jag liten, jag var liten i själen och jag var liten i kroppen. Jag var svag. Jag hade inte lärt mig o bli stark ännu. Jag vågade inget. Jag visste inget.  
 Jag var lillgammal. Jag hade hoppat över allt det där vad andra ungdomar gjorde. När de festade blev jag mamma och när de satt i skolbänken stog jag bakom disken och sålde kläder. Jag hade hoppat över allt det där. Ibland kändes det som jag var vuxen redan vid 10 års åldern. Jag blev heltidsarbetande vid 17 och sambo samma år. Jag trodde att så ska det vara, man blir ihop med sin första kille och då lever man tills man dör. Men så blev det inte, jag ville inte ha det som min mamma hade haft det och som hennes mamma hade haft det. Jag ville ha något mera, men vad det mera var för något visste jag inte ännu. Jag var fortfarande som ett oskyldigt barn på många sätt o vis. Jag hade aldrig provrökt, aldrig varit full, aldrig gjort något galet. Jag hade bara varit jag. Men räckte det ? Räckte det bara vara trogen till sig själv ? Skulle lyckan hitta en även när man inte söker den ?....     
 Jag tänker ofta tillbaka till den där kvällen jag satt där på kökspallen. Jag tänker hur ensam och ledsen jag kände mig, men samtidigt förväntansfull som en liten skolflicka. Jag hoppades ju att han skulle ringa, att det skulle bli han o jag.., men det verkade inte så realistisk. Det var inte realistisk. Sånt händer inte vanliga människor som jag. Man träffar inte sin drömprins på en halvtaskig danställe. Man kan inte bi ihop med någon från andra sidan av världen...Sverige ligger nära Estland , men för någon som aldrig hade varit någonstans låg det långt borta, nästan lika långt som Afrika. Sverige lät något exotiskt. I Sverige tiggde inte människor på gatorna och i Sverige svälte inte människor.  Tanken att någon gång sätta mina fötter på denna land verkade otänkbart.
 Jag satt där vid köksbordet och skrapade snö från fönsterbrädan. Det var kallt ute och de dåliga fönstrena släppte in både kyla o snö. Jag minns att jag drack te, det var den tiden jag inte var kaffeberoende, den oskyldiga tiden... Jag minns också hur jag hoppade upp från den rackliga  kökspallen när telefonen ringde. Han gjorde något ovanligt, han hade ringt som han låvade..Folk gjorde inte som de låvade. Att låva var lätt, en att hålla sina löften var något så svårt o otänkbart så folk sket i det.
 Vi pratade i telefon den kvällen tills det var läggdags.
 Nästa dag på väg till jobbet var jag överlycklig. Jag var inte kär, det var jag inte, men jag var lycklig..vad som gjorde mig så lycklig kunde jag inte sätta min finger på, men det spelade ingen råll. Att känna sig glad var tillräckligt.
 När jag låste upp dörren på min lilla butik kom jag plötsligt på att jag hade glömt min mobilladdare hemma. Jag hade en extremt gammal nokia telefon på den tiden. En sådan som man kan bara se i museer nyförtiden. Eftersom han hade låvat o ringa var jag tvungen o skaffa en ny laddare för min telefon blev tom så snart man hade sagt hej. Snabbt sprang jag in i pantbanken och köpte en laddare för 50 kr. På pantbanken kunde man köpa allt. Folk hade ofta dåligt med pengar och lämnade in sina saker som de aldrig hade råd o köpa ut. Ett fyndställe för de som hade pengar och en ångestladdad plats för de som saknade de.
 Vid tio tiden ringde han och låvade o höra av sig när han var hemma i Sverige igen, men redan samma kväll ringde han från båten och vi pratade närmare en halvtimme. Att prata i telefon en halvtimme var inget för oss. Kommande veckorna ringde han varje kväll till mig vid sju tiden och vi pratade minst 2-3 timmar varje gång. Jag fick ha min mobil i laddaren hela tiden för annars hade det aldrig gått. Många undrar om vad i hellsike vi pratade om så länge varje dag.. ja vi pratade om allt och då menar jag ALLT. Det var aldrig tyst i telefonen. Redan från första början kunde vi prata med varandra som vi hade varit gamla vänner. Vi skämdes inte för något. Vi pratade om alvarliga saker och vi skämtade mycket. Ännu  i dag pratar vi mycket i telefon med varandra. Vi ringer minst 5 gånger varje dag och pratar om allt möjligt. Ibland ringer vi bara för att höra varandras röster och detta 8 år senare.... Nu är vi kära, vi älskar varandra, då visste vi inte ännu vart allt det där skulle ta oss till.
 Vi hade mycket hinder mellan oss. En stor åldersskillnad, vilket han tyckte var jobbigt och jag brydde mig inte ett dugg om, en jävla massa vatten och Carmen Lys pappa....
 Skulle det bli han o jag ? Tiden får väl visa tänkte jag först. Men vem orkar vänta ? En kvinna använder väl sin kvinnliga list i stället....
 


LITE MERA KLÄDER TILL SESAM

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-07-01 Tid: 12:44:00
  Fick hem ett litet paket med bebiskläder jag hade köpt på ebay. Så otroligt söta. Mannen frågade mig i dag om jag ville ha många barn bara för att få klicka hem bebiskläder. Män alltså. Man skaffar ju barn BARA för att få köpa lite kläder. Ja, juste...

______________________________________________________

Kläderna kostade 140 kr ihop( 11 plagg, det mesta nytt). Superbilligt ju.


Jätte fin set med nallar från engelska GEORGE, fleece overall, haklapp, body o mössa


3 STYCKEN PYJAMAS/SPARKDRÄKTER FRÅN NEXT OCH SMÅ SÖTA TOFFLOR, VANTAR O MÖSSA FRÅN OKÄND MÄRKE

SINGOALLA MED BLÅBÄR O VANILJSMAK

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-07-01 Tid: 11:55:00
  I dag mumsar jag på Singoallas kex med blåbär o vaniljsmak. Så goda. Tessy tyckte dock att fyllningen var oätbar och åt upp all deg runt fyllningen så plötsligt var det bara små sylt ringar kvar på kakfatet..busungen där..Kexena kommer från Göteborgskex och ligger bland andra Singoalla kex i matbutiken.
Det finns 14 kex i förpackningen och kostar runt 15 kr.


HAR 500 000 BARN FEL ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-01 Tid: 10:09:00
  Hörde i nyheter i går att det är 500 000 barn  i Sverige som önskar ett enda sak. Det är ingen ny nintendo spel de vill ha eller åka till Thailand. De vill bara SPENDERA MERA TID MED SINA FÖRÄLDRAR.
  Så nu undrar jag. Har alla dessa barn fel ? Och om de har rätt så varför vill inte de flesta kommuner ha vårdnadsbidrag ? Vill inte de att dessa barn ska vara lyckliga ? Eller vad är det frågan om ? Och kom inte säga att de inte har råd för en dagisplats kostar mycket mycket mer än vårdnadsbidraget ligger på.


1:A JULI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-07-01 Tid: 08:31:39

   Dagen har  börjat bra. Klockan tre på morgonen(ja ni läste rätt) informerade mannen mig att han har blivit magsjuk. Ja, ja , men måste han göra det nu. Jag vill sova.
 Klockan halv fyra vaknade Tessy och tyckte att det var färdig sovit för i dag. Men JAG vill ju sova. Varför är det ingen som frågar mig om de får bli magsjuka och vakna mitt på natten ?
 Så blev det frukost klockan fyra på morgonen i vårat hus. Gissa om jag är trött nu. Mannen klagade över hur sjuk han är under hela frukosten. Han skulle bara våga o smitta ner mig. Jag tänker inte bli magsjuk nu. Jag har faktiskt ingen lust med det. Jag VÄGRAR.

 Nu ska jag måla lite. Vi hörs sen..om jag inte har somnat förståss...Till Gabriella