NÄR LIVET ÄR EN MARDRÖM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-30 Tid: 19:19:47
Jessica storgrinar och  går till  hallen,sen till  köket, sen till  matrummet och till sist går o sätter sig på toan.

JAG: Vad är det Jessica ?
Hon svara inte, men fortsätter o storgrina..
JAG: Men vad är det ???
JESSICA: Jag har mardröm
JAG: Men du sover ju inte.'
JESSICA argt: Ja, JAG vet.

Jag har ju hört att livet kan vara en mardröm, men jag visste inte att det kunde vara så illa när man är bara fyra år...


LIVET I KLIPPARK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-30 Tid: 10:28:42
  Spenderade hela gårdagen med papper o sax och nu är det pappersbitar överalt.  
Men första adventkalendern är  äntligen färdig. Bara två stycken kvar o göra..
Vi får höras lite senare..

HELGENS LOPPISFYND

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-11-29 Tid: 15:40:22


ADVENTPYSSEL...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-29 Tid: 13:13:19
  Håller på med första adventskallendern..Hela tre stycken ska jag hinna göra innan 1 december..Hur ska jag hinna med det har jag ännu ingen aning om..Bäst att jag sätter fart då..FYNDAT PÅ WILLYS

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-11-29 Tid: 09:35:21
  Om du har vägarna förbi Willys i Marieberg borde du definitivt åka in. De hade i går utförsäljning på massor av varor. Allt kostade bara 5 kr styck. De hade massa Santa Maria produkter, kakor, pappmuggar, servetter, barnmat , dvd filmer, cd skivor,pennor,leksaker, glödlampor och massa massa annat..

 Det här köpte jag. Allt som allt 85 kronor(17 saker)..GÅRDAGEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-29 Tid: 08:09:50
   Gårdagen blev knappast som väntad..Det blir det ju sällan här. Mannen skulle ha åkt till jobbet, men stannade hemma i stället.
  Klockan sex var det frukost och sen bada de tre minsta barnen och en liten vilostund på soffan..
 Efter vi hade lämnat dessa två busungar  på dagis för några timmar skulle vi fixa lite i köket...


...Men så blev det inte. Fick reda på att vi vann lite på auktion och fick åka o hämta sakerna.
Tänkte att det är lika bra o passa på o lämna in lite saker vi ville bli av med på lauritz. De värderar ju sakerna gratis så man vet om det är något värde på skräpet eller ej.  Fick i alla fall veta att några små tavlor jag köpte 7 år sedan på tradera för 75 kr var värda 1000 kronor. Inte illa va ? Får se vad de går för. Roligt med  lite extra pengar till mellandagsrean.
 Nu ser det dock ut som vi har haft inbrottstjuvar i matrummet... Där hängde en båttavla som jag har velat o bli av med i åratal.
Efter alla hämtningar o lämningar hit o dit blev det lunch  på Saigon och mat fyndande på Willis. Sen dagis, hem igen och packa upp allt och sen skriva ut julkalendern.
 Kvällen bara flög i väg med matlagning och nattning.
Slocknade redan vid åtta tiden.

 I dag ska vi i alla fall baka lite, städa lite och göra färdigt en av julkalendrarna...


PROVISORISKT

......... Kategori: PROJEKT NY KÖK
......... Datum: 2011-11-28 Tid: 10:08:37
  Hängt upp lite tavlor si så där provisoriskt för köksväggen är ju inte ens målad ännu, men ändå lite finare o titta på tavlorna än en ``naken`` gipsskiva..PEPPARKAKSFIL

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-11-28 Tid: 09:31:00
  Julen närmar sig med stormsteg och affärerna är fulla med produkter som både luktar o smakar pepparkaka.
  Hittade den här filen från Skånemejerier på ICA härom dagen. Jag är vanligtvis inte så förtjust i fil för jag tycker att det är så syrligt, men den här var mycket mildare och jätte krämig.
Dessutom smakade den ju pepparkaka och vi alla vet ju att vi blir snällare av att äta pepparkakor...Så nu kan man bli snäll redan på morgonen..
 
1 liters förpackning. Kostade 15 kr på ICA.NÄR VI BODDE MED DANSMÖSS...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-28 Tid: 06:58:08
   Jag är rädd för djur..har alltid varit det. Det är inte så att jag inte har vistats bland djur för det har jag. När jag var barn  åkte vi i 15 års tid till min gammelmormor som bodde på landet. Varje år åkte vi dit första april för då fyllde hon år. För sig visste ingen säkert om det var just då hon föddes en gång i tiden, men det är en annan historia...
  Även på somrarna åkte vi dit för att stanna för minst två veckor och hjälpa med hö för deras djur. Jag minns inte hur många gånger jag skrapade sönder mina ben medans jag fick trampa ner den stora hö berget på hästkärran..
 Trots att de hade hästar har jag aldrig ens suttit på en häst. Trots att de hade kycklingar, grisar, kor och massa andra djur var det inte mycket kontakt jag hade med de. Jag var livrädd för alla dessa hemskt stora djur. Jag trodde att de var så otäcka..och stora..och de gjorde ju inte som man sa. Jag provade o mjölka ko en gång och det räckte..
 När jag var si så där 7-8 ville jag hemskt gärna ha ett husdjur. Min mamma sa nej direkt och det slutade med att jag släpade hem tre sniglar..de rymde efter två dagar och hamnade gud vet var i vår tvårummare på tredje våningen.
 Jag önskade mig en hund mest i hela världen när jag var 4 år. I stället fick jag en lillebror. För sig kröp han också runt på golvet o slickade på mina skor , men jag tyckte inte riktigt att det var samma sak..
 Nu är jag ju vuxen och bestämmer själv om jag ska bli hundägare eller inte, men jag vågar inte riktigt. Det skulle nog sluta med att jag sitter i ena hörnet o stirrar på hunden och denna sitter i andra hörnet och stirrar på mig. Till slut skulle vi nog båda vara tvungna o kissa i vårt lilla hörn för ingen skulle våga o röra på sig.
 Men vi har faktiskt haft husdjur. Carmen Ly hade ju en hamster i några år, men innan det bodde vi med massa dansmöss faktiskt. Vår lossas son hade dansmöss. Mannen o han hade köpt bur och två små dansmöss pojkar. Så när jag flyttade in bodde de ju redan där. Jag höll mig långt borta från de, men de satt ju i sin bur så det var väl inte så farligt tänkte jag.
 En vacker dag fanns det dock mer än två små vita möss i buren. Det var nämligen så att dessa dansmöss pojkar var inte alls pojkar, men en man på en kvinna i stället. Det blev många fler dansmöss på löpande band för de hade vist inte heller någon TV. Men det var inte det som var problemet. Grejen var att dessa dansmöss lyckades o rymma från buren. Trots att det var en speciell bur just för dessa möss lyckades de trycka sin kropp mellan galler och rymma då och då. Vi kunde till exempel sitta på soffan när det plötsligt kröp en på soffkanten, det kunde springa en liten mus i sängen eller på köksbordet. Det var ju så många till slut så man visste inte om det var någon som hade rymt eller ej.
 Jag minns när min mamma var här första gången. Hon skulle gå o duscha efter den långa båtresan. hon klev in i duschkabinen och började duscha när det plötsligt  sprang runt en liten mus mellan hennes ben..Vet inte vem som blev räddast..musen eller min mamma ?
 Efter ett tag tröttnade vi o jaga möss varje kväll och gav bort de till en granne..Dock hittade vi långt efter små döda möss i byrålådor o skafferier. De hade rymt o gömt sig o dött lite här o där... Inget trevligt syn och man trodde man skulle dö av skräck varje gång man öppnade en byrålåda....
 Jag låvade mig själv aldrig mer dansmöss, men en hund eller två är inte så otänkbart längre. Om jag nu ändå skulle veta att den lilla söta valpen man skaffar inte skulle förvandlas till en stor isbjörns liknande månster som kan bita av mig huvudet så skulle jag nog slå till o köpa en hundvalp i julklap..
 

ps
du har ju mig.Räcker inte det
mannen


NÄR JESSICA UNDRAR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-27 Tid: 19:10:00
  När vi var i USÖ några veckor sedan för att röntka lillemans fot fick Jessica syn på gubben på hissdörren och undrade VARFÖR ÄR DET BARA POJKAR PÅ HISSEN ? VAR ÄR TJEJ HISSAR ?
 I bland undrar barnen de konstigaste sakerna....TAGIT IN SKOGEN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-27 Tid: 18:59:18


1:A ADVENT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-27 Tid: 09:10:55
  Det är första advent i dag. Huset har översvämmat med  julpynt från topp till tå och luktar pepparkakor. Barnen dansar runt granen och ute faller snön...
 Näää stryk allt det där. Det finns ingen snö ute(tacksam för det) och det finns ingen gran här inne. Däremot dansar en liten sedan klockan två i natt och en annan liten sover på sin pappas mage o snarkar medans de två större bråkar om  vem har makten över fjärrkontrollen. Många viljor där..
 Huset är inte heller dekorerat för det  brukar jag göra mycket senare. Det enda julpyntet är en liten hjärta som hänger på mjölkkannan. Men om jag är helt ärlig så har den hängt där sedan förra julen. Och sen har vi ju julbelysning kvar på barnens lilla hus i vardagsrummet.
 Men jag har klätt lillemannen i en jultröja och jag borde ju få plusspoäng för det i alla fall ? Eller ??KLÄDESFYND TILL JESSICA

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-11-26 Tid: 17:36:00
Ännu en lyckad loppislördag bakom oss. Många fynd blev det. En trevlig lunch på MAX fick man på köpet.
 Nu tittar jag på hur mannen svettas medans han bygger ihop en träningscyckel och tror att han kommer o bli smal bara för att han HAR KÖPT en träningscyckel...
_______________________________________________________

Här kommer lite loppisfynd till Jessica från förra veckan..


2 TOPPAR MED PET SHOPS OCH POWERPUFF FLICKORNA, 5 KR STYCK
PUMA T-TRÖJA OCH MJUKISBYXOR FRÅN HM, 5 KR STYCK2 MARIN TOPPAR, KAPPAHL, 10 KR STYCKKLÄNNING MED KANINER, LINDEX, 10 KRHELLO KITTY KLÄNNING, HM, 10 KRROSA MJUKISBYXOR, EXIT, 5 KR2 PAR MJUKISBYXOR, 5 KR PARETAlla är fyndade på loppis i Hallsberg o Örebro


BILLIGA SNACK BALLS

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2011-11-26 Tid: 08:46:00
Om jag nu skulle hitta den där förbaskade filmen skulle jag köpa dessa goda snack balls på LIDL igen.
Jag äter inte chips o såna snacks så jag får lita på mannens o barnens omdömme och de älskade dessa goda bollar.
Finns i två olika sorter.
En förpackning är 175 g och kostar 9:95 på LIDLNATTUGGLOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-26 Tid: 06:16:12
  Just nu har man morgonmys o frukost med 2 stycken nattugglor som inte förstår att små barn ska sova lääänge så att deras föräldrar också kan sova läääääänge....Men nej, här vaknas det redan vid fyra tiden pigga o glada...  Nu ångrar man att man var vaken alldeles för länge och letade efter dvd filmen.
Man börjar ju undra vad hon gjorde med den. Kan
man spola ner en dvd film i toaletten ???
 Om vi ändå hade en hund skulle hon ju kunna skylla på hunden och säga att denna åt upp filmen, men nu har vi ju ingen hund heller.
 Så vart är filmen ????


ALEXANDER 6 VECKOR

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-11-25 Tid: 20:41:46
I går blev lilleman hela 6 veckor gammal.
För den stora dagen fick han ha en kanin på huvudet..
Tessy tyckte nämligen att han blev finare så.

 


Ja som ni ser han blev inte så imponerad av Tessys i deer...Det är mycket stackars Alexander får stå ut med. Han får lära sig  tidigt  att göra kvinnor nöjda får man stå ut med mycket.  Han kommer inte ha det lätt med 3 storasystrar.SPÅKVINNA SÖKES

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-25 Tid: 20:31:17
   Vi har haft en fullspäckad dag med tandläkarbesök, storhandlande av mat och annat kul. Hela kroppen värker, men det var så värt det..
  Nu tror ni säkert att jag får sitta på soffan o slappa, ha fredagsmys som resten av Sveriges befolkning..men nej där har ni fel. Jag får nämligen leta efter en dvd film. Köpte Bilar 2 till barnen i dag.  Men Jessica han o tappa bort den någonstans i huset innan vi ens han ta bort plasten. 
 Jag har letat överalt. Jag har krypt under bord o stolar, tittat under soffan, tittat till o med i sopptunnan och i kylskåpet(man vet ju aldrig)..Men ingen film hittade jag. Jessica har ingen aning vart hon la filmen(extremt tidig tonårs alzheimers  kanske ?).
 Så nu behöver jag en spåkvinna. Någon som har kontakter i andra sidan kanske ?
 Vart är filmen ?? 
 HJÄÄÄÄLP  !!!TANDLÄKARSKRÄCK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-25 Tid: 08:19:10
  I dag ska jag till tandläkare..igen..Man skulle kunna tro att jag älskar o gå dit så mycket som jag har varit där den senaste tiden, men så är inte fallet. Jag hatar o gå till tandläkaren. Jag lider faktiskt av tandläkarskräck. Men det är inget o skämmas över har jag hört. Jag menar vissa är ju rädda av spindlar. Min tandläkare är i alla fall större och hårigare än en spindel och om han skulle vilja skulle han faktiskt kunna äta upp mig.. Vad kan en liten spindel göra ?
 Vi får höras senare då.. om jag inte har blivit uppäten av min håriga tandläkare förståss ..eller dött i hjärtinfarkt när jag fått räkningen..


CUPCAKE MIX FRÅN BELBAKE

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-11-24 Tid: 11:29:24
På LIDL hittade jag cupcake mix från Belbake. De kommer i tre olika sorter. Vanilj o hallon, choklad o apelsin och hasselnöt och färskost.
 I varje förpackning finns 12 bakformar, krämpulver, muffinsmix och dekorationer(farinsocker eller riven choklad).
Man behöver tillsätta matolja, ägg och mjölk till bakmixen. Blanda o dela deget i bakformarna. Baka muffinsar i 160 grader. Blanda färskost(philadelphia) och smör med krämpulver och lägga på muffinsarna när de har svalnat. Dekorera med choklad eller farinsocker (beroende på vilken sort man bakar)
Enkelt eller hur ?
Förpackning kostar 18 kr och ger 12 cupcakes
  Jag har inte provbakat alla ännu, men bakade den med hallonsmak i går. Jag och småttingarna tyckte att de var supergoda. Dock gillade Carmen Ly inte frostingen. Hon sa att det inte var tillräckligt sött vilket jag tyckte att de definitivt var.Så blev de...
Skulle vara perfekt till en prinsess kalas eller hur ?NÄS LYFTARE..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-24 Tid: 08:31:03

Ni gissade bra där, men tyvär är den varken för att stå ut med männens lukt eller någon kinkig sexleksak. Den är en näs lyftare. Den ska lyfta näsan och göra den smalare..

Så här står det i produktens sida:

Lady Nose Up Lifting Beauty Clip Shaping Shaper Tool
Easy to use, just clip it whenever you want.Can be used when you are driving, watching TV at home, taking a nap or sleeping at night.Offers you a straighter, shapelier nose after a while of regular usage

Allt för skönheten ?? Eller ??

RESTAURANGCHANS TILL SALU

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-23 Tid: 19:28:32
Carmen Lys lilla fotbollslag säljer restaurangchanser i år för att få in lite pengar. Så om det finns någon snäll människa som vill köpa en säg till.
 De kostar 200 kr varav 100 kr går till laget.
Bor man i Örebro(eller nära Örebro) och gillar o äta ute eller köpa take away så är det ju perfekt. Massor med rabatt kuponger var man kan äta 2 för 1 eller halva priset. Bland annat MAX, FIKAFABRIKEN, SVARTA PANNAN, FARMOSA,SAIGON, SUBWAY, PIZZA HUT, PALETTE, PACO´S , POLSEMANNEN, CENTRAL PARK och många fler.
Det finns även kuponger för kaffe, bakverk och tårtor som MALINS HEMBAGERI, KAHLS THE O KAFFEHANDEL, ENGELBREKT CHOKLAD, SVEAS..
Och inte bara det. Det finns även rabatt kuponger för nöjen som solning, hyrfilm, träning o annat hos VIDEO BILJARDEN, TRÄNA LÄTT, FILMKEDJAN MAXIM..
 ..Så med andra ord använder man bara någon enstaka kupong av alla dessa som finns i häftet har man redan tjänat tillbaka dessa 200 kr och dessutom hjälpt småtjejernas fotbollslag....

NU MISTE NI NÅGOT BRA...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-23 Tid: 17:58:30

  Försökte o sova lite på soffan och kom på en mycket bra  blogginlägg. Sen somnade jag ..för 5 minuter..sen började Alex skrika och Tessy ponka mig på huvudet med flaskan ...
 Men vad var det jag skulle skriva om ?? Jag tänker o tänker , men kan inte komma  i håg längre. Vet bara att det var mycket bar...
 Hemskt irriterande när man inte kan komma i håg något och vet att det finns ju någonstans där i huvudet, men kan inte lista ut vad det var..ATT TA IGEN....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-23 Tid: 11:54:07
  I dag har jag mycket o ta igen...
Det har varit så mycket här med besök o loppis o allt annat senaste tiden så de viktiga sakerna har man inte hunnit med.. Så idag ska jag ta igen och läsa tidningar jag inte hunnit o läsa och äta choklad som man inte hunnit o äta..och vi alla vet ju vilken döds synd det är o ha godsaker kvar hemma..det får vi inte göra till vana..sånt måste man genast äta upp.. 


INGEN SUPERBABY INATT INTE...

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-11-23 Tid: 10:17:59
  Alexander har varit en extremt snäll bebis. En riktig super bebis faktiskt. Han har varit så snäll och lugn. Förytom spyandet hit o dit har det faktiskt inte varit några som helst problem alls. På nätterna har man bara lyft honom från ena bröstet till den andra och rapat honom och så har han sovit vidare.
 Ja tills inatt då.. Inte var han någon  super bebis i natt inte. Gnällig och tjurig har den lilla varit inatt och när han till slut somnade vid fem tiden ja då kom Tessy och tyckte att nu räcker det med latandet och upp skulle man på en gång..
  Känner mig nu som en gammal tvättsvamp faktiskt. Men försöker o pigga upp mig med massa kaffe nu så jag orkar med dagen.
  Inatt ska han sova, det har JAG bestämt..Undrar om han kommer o lyssna ??

_____________________________________________________

DEN LILLA SUPER BABYN 6 DAGAR GAMMAL...

ETT LITET TIPS OM PRYLEN....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-23 Tid: 09:56:01
Fast jag tror ändå inte att ni kommer o gissa vad den verkligen är till för..

GISSA PRYLEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-22 Tid: 20:01:19
Kan någon gissa vad denna pryl är till för ?
Vill någon att jag ska lotta ut en sådan ??KAKOR MED CHOKLADKNAPPAR

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-11-22 Tid: 19:19:00

Supergoda kakor med chokladknappar....

DU BEHÖVER: 300 g bakmargarin
                      7 msk socker
                      2 ägg
                      ca 13 dl potatismjöl(du ska kunna rulla små bolar av deget)
                      Odense chokladknappar (både ljusa o mörka)

GÖR SÅ HÄR: Blanda rumsvarm bakmargarin med socker.
                      Tillsätt ägg och sen potatismjöl lite åt gången.
                      Forma degen till små bollar( med rena o torra händer)  och platta till dem.
                      Till sist trycket du på chokladknapparna. Vilket barnen älskar o göra. 
                      Baka i 175 grader tills kakorna är färdiga(  ca 15 minuter)

JAG FÖRSTÅR INTE GREJEN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-22 Tid: 16:44:57
  Jag tror jag är född i stenåldern.. Ja, det måste jag nog vara..
Jag förstår ingenting nyförtiden... absolut ingenting..
Det med feminism är helt obegripligt. Jag försöker o förstå, men det går inte. Jag vill så gärna också fatta grejen, mamma till 3 flickor borde ju förstå för att lära sina tjejer det viktiga här i livet..
 Jag är med lika lön oavsett kön. Ja tack, men sen resten fattar jag bara inte.
Läste i en mamma tidning hur en stolt, framgångsrik bloggare(och stor feminist enligt henne själv) förklarar hur hon försörjer sin man för han studerar och då behöver han ju inte ta massa studielån. Jätte smart. Vem vill skuldsätta sig ? Men varför är det bara OK att försörja sin partner just då och inte i andra tillfällen ? Som när vi födde Alexander och mannen sa till barnmorskan att jag är hemmamamma blev barnmorskan så där feministiskt upprörd och inte fattade hur jag tillät o bli försörjd . Sen kom det ut att hon blev försörjd av sin man när hon studerade till barnmorska just för att inte ta studielån. Nu fattar jag inget. Är det OK o bli försörjd när man studerar men inte när man tar hand om sina egna barn ?? Kan någon vara vänlig och förklara detta för mig ?? Tycker att det är lite dubbelmoral över det hela. Och dessutom tycket jag inte att man blir försörjd av mannen när man är hemmamamma. Man har ju gemensam ekonomi i de flesta fall och för övrigt är alla pengar mina hos oss och om mannen är snäll får han lite veckopeng..
 Jag har ALDRIG känt att jag inte kan köpa något bara för att det inte är jag som har tjänat pengarna. Sen att man alltid inte har råd o köpa vad man vill är ju en helt annan sak. Om jag nu är helt ärlig så är det faktiskt så att det är jag som spenderar det mesta av pengarna. Oftast på barnen, men även på heminredning, kokböcker, baktillbehör o annat jag tycker är skoj.
Mannen däremot lyxar till det med såna onödiga saker som bensin till bilen och nya vinterdäck..

 Det andra som gör mig helt förbluffad är att alla dessa kändismammor som får barn  har så jäkla bråttom till jobbet. En av de tar till o med barnflicka och går sen själv till jobbet. Men jag förstår inte grejen.
 Jag vet ju att många av de jobbar ju bara lite grann, bara några dagar i veckan ,  men ändå måste man det då ? Är det för att man har det så dålifgt ställt så man inte har råd o vara föräldraledig ? Eller är det så att man är så osäker i sig själv och tycker att man inte duger bara som mamma ? Man måste vara något mera hela tiden.. En av dessa kändismammor  förklarar varför hon inte visar bilder på sitt barn med att de måste landa som föräldrar först.. Ok nu tror jag inte för en sekund att det är anledningen för vill man landa som föräldrar då myser man med sin bebis och tar det lugnt och släpar inte den nyfödda bebisen runt hela Sverige med en barnflicka. Det är väl inte o landa. 
 När nybliven kändismamma poserar på jobbet 5 dagar efter förlossningen och skriker av glädje ÄNTLIGEN TILLBAKA så känns det inte rätt. Saknade man sin arbetsplats så mycket så man tyckte att 5 dagar var evighet ? Varför skaffade man barn över huvud taget då ?
 I Sverige finns de en bra föräldraförsäkring tycker jag och det finns nog anledning varför dagis inte tar emot nyfödda bebisar.. 
 Är det så att familj och barn betyder ingenting nyförtiden ?.. Man säger att man är feminist och kan ta hand om sig själv och då är det OK. Men familjen då ? Om alla kör sin egen rece vad händer med familjen då ? Ska en familj inte samarbeta och göra det som är bäst för familjen ?
 Jag säger inte att man ska stanna hemma med sin bebis som en grottmänniska, men samtidigt förstår jag inte heller varför man ska lämna sin nyfödda och gå till jobbet. Tycker att första månaderna skulle man nog kunna unna sig lite ledighet och vara med den nya världsmedborgaren..

 Feministerna hatar ju allt det där med size 0 och plastikoperationer mm. Allt med kroppsfixering ger ju dåliga signaler till unga tjejer säger de. Och mycket rätt så är det ju, men om man hetsbantar och dessutom delar dessa tips till andra mammor på nätet är det ju lika illa det.. Surfade runt bland dessa så kallade kändismammornas bloggar. Några av de har barn som är yngre än Alex och det hetsbantas, det tränas. Vissa har snöre runt magen för någon  anledning. Men gisses. Visst vill vi alla ha våra gamla kläder på igen och jag förstår att alla är inte som jag och skiter i om det är 10 extra kilo efter barn, men någon måtta måste det väl vara. Var är dessa självsäkra feminister då ? Dessutom får man inte varken hetsbanta eller träna när man har precis fått barn för kvinnans kropp måste först återhämta sig.
 Sitter framför datorn o läser att en mamma vägrar o amma sitt barn för då kan man inte banta tillräckligt snabbt o äta bantningspiller..en annan ammar inte för mannen har  köpt flaskor så de ska dela på ansvaret hette det.. alla dessa barnvagns mammajumpor när mammor springer som dårar med barnvagnar(som självklart ska kosta minst 10 000 kr).. sen åker mamma o pappa på utlandssemester för de är stressade för att vara nyblivna föräldrar..
 Ärligt talat skulle jag också bli stressad om jag skulle ha så mycket o oroa mig för..Oroa för att man måste jobba hela tiden(undrar hur de har tid o ta ledigt medans de föder ?) för att ha råd med dyra vagnar, oroa för att ha tid för mammajumpa, oroa över kroppsfettet, definitivt  inte amma för att kunna banta och ge botox till sina läppar och sen är man så stressad så man behöver åka på semester vilket ska ju betalas så den onda cirkeln börjar om igen...
 Ja, jag är för gammaldags, rent av en enkel  grottmänniska är jag..
 Jag tycker att alla saker ska ha sin tid så borde även föräldraskap få ha sin tid..i lugn o ro..För stressade föräldrar får nog stressade barn och det är väl det sista man vill för vist vill alla föräldrar det bästa för sina barn ?
 Men kvinnorna, de vill höra att de är DUKTIGA...Vilken duktig mamma, jobbar och har så smått..vad duktig du är som kan redan ha dina gamla kläder på dig.. vad duktig du är så har så fint hem..massa barn..högt upp i karriären..tränar..reser..pratar kinesiska...
 Jag vill inte vara DUKTIG..Jag vill bara vara  som jag är. Och om det är massa människor som tycker att jag inte duger då..Ja det får de göra då. Det tog länge innan jag kunde acceptera att alla kan inte vinna NOBEL pris och alla kan inte vara SIZE ZERO....
Vi ska lära till våra barn att de duger som de är, men vi borde kanske börja med oss själv först..


ENSAMT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-22 Tid: 13:16:33
 I dag har vår lossas son åkt hem.
Trots att det var länge sedan han flyttade. Och trots att han  fyller snart 20 känns det ensamt o tomt här varje gång han åker hem till sitt.
 Hur ska det bli när alla barn flyttar hemifrån ? Kommer jag då sitta här ensam med mina 100 katter ? Eller kommer jag bli en sådan mamma som ringer sina barn 50 gånger om dan och lämnar de aldrig i fred ?
 Jag röstar på det sistnämnda. Jag kan bara föreställa hur deras respektive kommer o gnälla. Va ? Var det din mamma igen ? Kan kärringen aldrig lämna oss i fred ?
..Det kommer o bli så synd om deras respektive. De ska spendera alla helgdagar här. De ska äta söndagsmiddag här och på lördagar ska de komma o sätta upp tavlor och bära skåp åt mig..Vilka härliga tider o se fram emot..


NÄR ALLT BLIR FÖR LITET...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-22 Tid: 07:13:50
  Alexander och jag delar på samma problem. Alla våra kläder verkar ha krympt i tvätten. För sig finns det risk att jag en vacker dag kan ha mina vanliga kläder igen, medans för Alexander är det kört för evigt. Han växer så det knakar och det blir mer o mer kläder som hamnar i lådor med ur vuxna kläder...
 Mössan som han hade på sig när vi kom hem från BB går knappt o ta på.....och de små söta tofflor kan man inte ens få stortån i ...Vilken tyr att jag har köpt på mig massor av kläder så det är bara o ta nästa storlek och plocka i garderoben..


HÄRLIGA MINNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-21 Tid: 10:20:52
  I helgen har jag fått massa hjälp med min dator från vår lossas son. Han har fixat så att jag kan äntligen ladda upp filmer på YouTube igen. Så nu kan jag börja dela små filmer på våra underbara barn med er igen. Han fixade även över alla gamla bilder från vår gamla dator till den här datorn..
O vad många härliga bilder som man helt hade glömt bort..

CARMEN LY O JESSICAJESSICAMORGONPIGG JESSICAVAD GÖR DU DÄR LILLA JESSICA ????TESSY GÖR EN YOGHURT HÅRINPACKNING..JESSICA VILL BARA HA ``LITE`` SMÖR Å MACKAN..HÄRLIGA FUL DAGAR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-21 Tid: 08:07:56
Söndagar är inte bara ful dagar, de är även lat dagar och bak dagar.  Så i går experimenterade jag med några kakor.....och sen blev det även en tårta till söndagsfikat ...... Det blev lite strul när jag skulle göra tårtan. Hela vispgräddes paketet hamnade i vispgrädden och skvätte ner hela mig så jag blev halvblind... 
  I bland tror jag att vissa saker händer bara mig och ingen annan. Som i går när jag skulle duscha. Där står jag och har balsam i håret (som håller å o rinna i ögonen) och raklödder överalt och håller på o raka mig när jag plötsligt hör  en pang och och vattnet slutar komma från duschen och börjar rinna från vattenrören i stället. Härligt härligt.. Tydligen hade en slang släppt från duschväggen vilket går o fixa enligt mannen , men inte klockan åtta på söndagskvällen.
 Så där stod jag balsam i håret, raklödder på bena alldeles hjälplös och klagade att nu  har jag hår på ena halvan av vänster ben och bara en armhåla är rakad..Mannen skrattar då åt mig och säger att det är ingen fara . Jag kommer nog inte bli bikinimodell i dag och imorgon fixar han duschen..Ja , jag är rädd att jag kommer inte bli bikinimodell i morgon heller, men det tänker jag inte säga till honom..annars kommer han ju aldrig fixa duschen..

 Ja, ja vad sa jag..riktiga ful dagar är dessa söndagar..SUNKMORSA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-20 Tid: 12:13:54
 I dag är jag en riktig sunkmorsa. Gick runt halva morgonen med en halväten klubba fastklistrad på morgonrocken. Troligen har en av mina underbara ungar  lämnat den på diskbänken och när jag (halvdöd som vanligt) skulle göra morgonkaffet  fick denna fina dekoration på min(egentligen mannens men jag har snott den) morgonrock.
  Söndagar är riktiga ful dagar. Klockan är redan tolv och jag har inte borstat håret, har barnkräk på axeln och luktar nog inte så gott i övriga ställen. En riktig sunkmorsa alltså..
Skönt(eller kanske inte) att det är måndag i morgon och då måste man göra sig respektabel för att våga vistas bland folk..NU BLIR JAG MILJONÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-20 Tid: 11:02:23
I min emajl postlåda i dag...

Kära vän,

Vänligen kan du vara betrodd? Jag Dr.Kevin Brown från Harlesden, nordvästra London, här i England. Jag arbetar för UBS Investment Bank London. Jag skriver dig från mitt kontor som kommer att vara en enorm fördel för oss båda. I min avdelning, som är chef London Regional Office, jag upptäckte en övergiven summan av £ 15,4 miljoner Brittiska pund (femton miljoner fyra hundra tusen Great British Pounds) på ett konto som tillhör en av våra utländska kunder Late Mr Thompson Morrison som olyckligt förlorade sitt liv i en olycka.
 
Vid valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär av var du bor, i synnerhet på grund av känslighet för dessa transaktioner har banken tjänstemän väntat på någon av de anhöriga att komma upp för påståendet men ingen har gjort det. Jag personligen har tappat målet att hitta släktingar i 3 år nu, jag söker ditt medgivande att presentera dig som de närmast anhöriga / Kommer Stödmottagande till avlidna så att intäkterna från detta konto värderats till £ 15,4 miljoner pund kommer att överföras till din bankkonto som de anhöriga till Late Mr Thompson Morrison
 
Detta kommer att betalas ut eller delas i dessa procentsatser, 60% för mig och 40% för dig. Allt jag behöver är att ladda upp dina uppgifter i vår bank-databas system som de anhöriga till Late Mr Thompson Morrison. Allt jag behöver nu är din ärliga samarbete, sekretess och pålitlighet för att vi ser denna transaktion igenom. Vänligen måste man hålla denna transaktion 100% hemligt på grund av min ställning här i min bank.
 
Jag fick dina kontaktuppgifter från ditt land internationell affärsverksamhet information, jag bestämde mig för att kontakta dig hoppas att du hittar den här affären intressant. Var på din bekräftelse av detta meddelande och ange ditt intresse jag kommer att förse dig med mer information. Endeavor att meddela mig ert beslut så snart som möjligt. Jag kommer att vilja investera min egen del 60% i ditt land.
 
Ge mig följande information som vi har 7 dagar att slutföra denna transaktion det är mycket brådskande TACK.
 
1. Ditt namn .....................
2. Ditt mobiltelefonnummer ..............
3. Din Kontakt Adress ......................
4. Yrke / befattning ..................
5. Faxnummer ..........................
 
Hälsningar,
Dr.Kevin Brun
Mob: +447024057922

__________________________________________________________________-


Vad härligt va ? Att bli miljonär bara så där innan söndagsfrukost är slut är ju inte illa.. 
Vad ska jag göra med alla dessa miljoner nu då ? Åka till Ullared kanske ? Köpa en rymdresa ???

GÅRDAGENS BESTYR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-19 Tid: 06:40:21
  Vilken stressig men härlig dag vi hade i går. Kröp under sängen o jagade dammråttor, åkte o åt lunch på kinarestaurangen i Örebro med småttingarna o mannen. Åkte sen till Elgiganten för att köpa nya Bilar 2 bara för att höra att de har gjort fel på reklambladet och filmen kommer inte förran nästa onsdag. Åkte sen och storhandlade på COOP. Har ni storhandlat på en fredag kväll när alla pensionärer har fått pengar och alla barnfamiljer har blivit rika för en dag ? Big BIG NO NO. Gör aldrig detta... Hem igen o lasta av matvaror supersnabbt, byta blöja på Alex, amma, klä barnen av o på. Han inte packa present till födelsedagsbarnet eller baka som jag hade planerat så det blev en köpt torta i stället. Sen i väg med bilen för att hämta lossas sonen och till slut landade man i Skogaholm klockan halv sex på kvällen. 
 Trevligt hade man medans man tränade magmusklerna med skratt och töjde ut matsäcken med supergod middag. Och vilken härlig mössa man fick på köpet då...  Men nu ska jag i väg med mannen o lilla Alex och sälja på loppis..


FINMIDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-18 Tid: 17:19:49
Sitter i bilen på väg till finmiddag. Vår kompis Veronica fyller år. Ska bli så trevligt och skönt o få sitta stilla längre än 5 minuter. Det har varit alldeles för mycket springande och sniffande på dammrottor i dag. Känner mig alldeles konstig i huvudet. Jag har kanske blivit hög på dammrottor ? Eller då är min lata kropp bara inte van med sån kroppsarbete ?


FIKAPAUS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-18 Tid: 10:40:00
  Håller på o rensa hela Carmen Lys rum ( gissa om någon kommer o bli förbannad när hon kommer hem från skolan). Undrar vem har köpt alla dessa kläder, skor, dockor, filmer som ligger överalt ???
Jag skyller på mannen i alla fall..
 Men nu har jag tröttnat o brottas med dammrottor under hennes säng och tar en fikapaus i stället..
Sen får jag fortsätta igen...
Vilken fredagsnöje va ?INGEN BARNBIDRAG TILL OSS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-18 Tid: 08:45:18
  Japp det var barnbidraget jag syftade på i förra inlägget. Mannen ringde precis och frågade var fan är pengarna och fick svar att det är bankerna (alla banker har tydligen samarbetat för att fucka upp förr oss föräldrar) som har gjort fel. Men när pengarna kommer visste hon inte.
  När mannen frågade varför det inte finns någon information om detta i försäkringskassans hemsida så fick han svar att det finns info på aftonbladet.se. OK så aftonbladet är försäkringskassans nya hemsida ?  Bra o veta..
 Förresten så får vi ingen barnbidrag för Alexander för det har de inte hunnit med. De har mycket o göra fick vi höra. Undrar om det också står på aftonbladets hemsida ? Inte att de har mycket o göra, men att just vi inte får barnbidrag för Alexander.


FÖRBANNAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-18 Tid: 07:55:54
  Gissa om någon är förbannad i dag ?  En stycken as förbannad estländare sitter här och gör planer hur hon ska mörda någon ansvarig på försäkringskassan. Finns det ingen ordning alls på denna företag eller är det så att någon av de läser min blogg.  Så är det ju självklart inte, men vad ska man tro då ? Att det är bara massa idioter i försäkringskassan som inte klarar av o göra någonting alls ?
 Usch vad förbannad jag är och det är ju fredag o allt och vi är bjudna på finmiddag och sen börjar dagen så här..Morr...


MORR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-17 Tid: 12:14:39
HÄR.

Det ska alltid hackas på de som har fler barn än `´NORMEN`` säger. Det är konstigt att just då gäller inte det där gilla olika som de är så stålta över annars. Alla ska ha två barn i Sverige punkt slut. Helst en pojke o en flicka och helst ska de båda bli högavlönade politiker så att deras framtida inkomster till pension är säkrade genom alla ``bra ``bidrag som de själva har röstat fram..

 Sånt där gör mig faktiskt jätte ledsen. Att få föräldrarna med många barn o känna skuldkänslor för att de har skaffat mer barn än sammhället tycker är OK. Barn ska ge glädje och inte skam. Jag vet inte hur många mammor som har 8-9-10 barn som alltid försöker o bortförklara varför de har så många barn. De tycker att det är bättre att de säger att det var en olycka eller att de inte tål preventivmedel istället för att säga med glädje att det var planerat så. Det ställs alltid högre krav mot flerbarnsföräldrar så är det bara. Så snart deras barn inte uppför sig så är det ju bara för att de har så många barn och när de har det ekonomiskt svårt så är det också barnens fel. Hur många barnfamiljer med 10 barn har ni sett på lyxfällan ?
 Jag själv tycker inte att vi har många barn. 4 stycken är ju inte många ? Men jag får höra konstant att nu räcker det väl med barnafödande?..ska ni befokla hela världen ? ..inte ska ni skaffa fler..nu när ni har fått en pojke(som det våre bara därför vi skaffade Alex)ska ni väl inte skaffa fler..Alla har synpunkter över hur många barn vi har eller tänker o skaffa.  Inte lägger jag mig i deras liv eller deras ekonomi.


CHOKLADSPLASHADE BILAR

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-11-17 Tid: 10:03:00
  Vem älskar inte de små Ahlgrens bilar ? Det gör väl alla och nu har jag även provat de små söta bilar doppade i mjölkchoklad. Jag har ingen körkort, men dessa små bilar klarar jag av o köra rätt in i munnan utan någon som helst problem...mumma

Paketet innehåller 110 g godis och kostade 5 kr på NettoJUMBO MUFFINSAR MED MANDELMASSA OCH BÄR

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-11-17 Tid: 09:06:00
  Så här gör du enkelt goda jumbo muffinsar.
Ta en paket sockerkaks mix. Tillsätt vatten(enligt instruktionerna på förpackningen). Blanda ihop deget. Riv ca 100 g mandelmassa i deget och tillsätt sen ca 3 dl bär(jag använde röda och svarta vinbär). Blanda ihop och lägg deget i stora muffins formar. Baka.Om du vill kan du blanda philadelphiaost med floursocker och ha den sen på färdigbakade muffinsar. 
 Kanske inte så lyxiga i utseendet, men enkelt o göra och  goda o äta.DAGEN INNAN MYS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-17 Tid: 07:37:36
Gomorron till gott folk. Här var en liten väckarklocka och tjatade i mitt öra klockan tre på morgonen att hon inte ville sova längre.
 Sen blev det frukost och nu hjälper Jessica mig i köket. Vi ska packa upp kökslådorna som har varit i altan nästan ett helt år. Vi ska sortera allt och se vad vi ska spara och vad vi ska sälja på lördag. 
 I eftermiddag ska vi storhandla, städa, tvätta och sen ska vi ligga på soffan och bara mysa. Men risken finns att då är vi så döda så vi bara slocknar och mycket mys blir det inte. Men man kan ju alltid hoppas att man orkar o hålla sig vaken åtminstone tills bolibompa börjar...

JESSICA OCH MIN MOGNA MANNENS ARMSNÄLL FLICKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-16 Tid: 19:08:59

  I  går  hittade jag en leksakskatalog i postlådan. Så där innan jul kommer det ju massvis med reklam varje dag.
 Jessica o Tessy var förståss jätte glada och spenderade över en timme bara för att dreggla över alla fina leksaker i katalogen. Efter några timmar kommer Jessica med katalogen till mig och berättar att hon har nu bestämt vad hon vill ha i julklapp(hon tror inte på tomten och vet att vi köper sakerna). Hon frågar mig om vi har lite eller mycket pengar och när jag då säger att vi har lite pengar säger hon att hon vill då bara ha EN sak från VARJE sida.
 Snällt av henne va ? Tänka på föräldrarnas plånböcker. Bara ett litet problem.... leksakskatalogen har över 100 sidor...SÖTT PÅ FÖTTERNA FÖR VÄLGÖRENHET

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-11-16 Tid: 12:25:00
  Jag måste erkänna att jag är inte den som ringer in på alla dessa välgörenhets galor och stödjer alla möjliga fonder. För sig har vi ett fader barn och mannen stödjer hjärtebarnsfonden, men mycket mer än så blir det inte. Kalla det snålhet, att man är självisk eller vad ni vill, men så är det. Ibland lägger man ju en o anna krona i Röda korsets bössa och diverse andra bössor som står vid kassorna i butikerna och på Max, men ändå tycker jag att vi inte ger så mycket. Jag vet ju att vissa ger inte alls och andra ger jätte mycket. Men jag försöker o tänka att även det lilla hjälper.
  Ibland köper jag även saker på auktioner var alla intäkter går till välgörenhet. Såna auktioner finns gott o väl på Ebay. Det är oftast privatpersoner, men i bland även cancerfonder, som säljer saker och alla intäkter går till välgörenhet. Och det spelar ju ingen råll om man stödjer de behövande i England eller i Sverige. Pengarna behövs ju överalt.
 Det är ju härligt om man kan stödja någon organisation och dessutom köpa något fint. Som dessa söta skor som jag köpte på Ebay från Clic Sargent barncancerfond någon vecka sedan. Lite pengar till forskning och söta skor till Alex. Kan det bli bättre än så ?

70 kr för alla tre par ink port. Skorna är i nyskick och kommer från Adidas, Reebok och Next.


BLIVANDE RIKEDOM ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-16 Tid: 10:50:00
  Läste i en tidning att årets vinter skulle bli varmare än färra årets. Det skulle faktiskt bli rena rama sommarvädret i jämförelse med förra årets helvetes vinter. Och ni vet ju hur jag hatar vinter, men någon som hatar vinter ännu mera är min plånbok. Den vill absolut inte öppna sig för att betala elräkningar på 5000 kr i månaden. 
  I en annan tidning läste jag att boräntan ska sänkas och det ska bli så jätte jätte billigt igen.. Boräntan har låvats o halveras nästa år. Lycka..
 Tänk vad pengar vi kommer o spara nu både på huslånet och elräkningen. Vad ska jag göra med alla dessa pengar som kommer o bli över nu ?  Ja det våre ju stor problem om man redan inte hade 10 00 hål som de behövs o stoppas i....


ANNAS CHOKLAD LANTKAKOR

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-11-16 Tid: 09:37:34
  I dag mumsar vi på ANNAS choklad lantkakor. Extremt goda lantkakor doppade i belgisk mörk choklad...mumma..
  Paketet innehåller hela 22 kakor  vilket innebär att även jag han o prova några innan alla barn hade mumsat i sig resten.
Paketet kostade 10 kr på Citykross.MYSIGT MED BEBIS I SÄNGEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-16 Tid: 07:45:08


TROR DOCK INTE ATT MINA PÅSLAKAN TYCKER LIKADANT.


DAGENS LÄKARBESÖK

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-11-15 Tid: 20:26:02
  I dag var vi på en månads  läkarbesök med Alex och fick stämpel godkänd på pannan. Han verkar dessutom vara stark sa sköterskan som var med. Han vill nämligen redan vända sig och gör allt för att lyckas. Mannen blev förståss jätte glad och säger att han är inte förvånad alls för det är ju hans A barn. Duktig som pappa säger han. Vänta ni bara snart kommer han kalla lillemannen för Herkules. 
 Han verkar mycket tidigare i utvecklingen än tjejerna. Det kanske är för att han var mycket större när han föddes ? Han är liksom mycket tåligare och inte alls som en liten ``fågel unge`` som Jessica var.
 Det enda dåliga är att han spyr så mycket. Tjejerna spydde aldrig och då menar jag verkligen ALDRIG. Inte ens en droppe mjölk kom det ur deras munnar efter måltid, men Alex... han spyr ju så att HAN är full med mjölk, JAG är full med mjölk och allt annat som har hamnat i vägen är täckt med mjölk.  Men man har nu vant sig att i stället av någon god parfym luktar man spyer dygnet runt och att kläderna är konstant fläckiga. Men man går ju i sin egen rosa lyckobubbla med bebis på armer och bryr egentligen inte hur man ser ut.... Och vet ni vad. Det gör inte Alex heller...

DAGENS MÅTT:
 
VIKT: 4820 g
LÄNGD: 55 cm
HUVUD: 39,7 cm

DAGENS LILLEMAN...SOM NI VILLE...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-15 Tid: 19:21:13
EN STYCKEN ESTLÄNDARE SATT KLOCKAN FEM PÅ MORGONEN OCH BLEV BLONDIN...PRECIS SOM NI ÖNSKADE...Alla nöjda nu ??


DÅLIG KONDIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-15 Tid: 10:54:44
  Hur vet man att man har dålig kondis ? Ja om ens två åriga dotter orkar springa hela vägen till dagis och vill att även hennes mamma skulle springa  och mamman måste fuska hela vägen fram genom att springa bara när dottern tittar och gå resten av tiden..Ja då kan man nog misstänka att man har extremt dålig kondis.... 
 Nej nej, jag pratar inte om mig själv inte...Så dum är jag väl inte så att jag skulle erkänna något sånt..


CHOCOLATE DREAM CUPCAKES

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-11-14 Tid: 19:42:00
  Nu ska ni få tips om något så otroligt gott så man vill äta de dygnet runt. Barnen och deras kompisar blev storförälskade i cucakes jag bakade i går
 I förpackningen finns cupcake mix, mix till frosting, 10 muffinsformar och strössel. Tillsätt bara smör och vatten och baka 15 minuter så har du extremt goda cupcakes. Enkelt och gott.

 Mixen kommer från Kungsörnen och kostar ca 22 kr. Ger 10 cupcakes.DAGENS DILEMMA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-14 Tid: 13:39:00
Sitter och funderar här...Ska jag bli brunett igen eller ska jag färga håret blond ? Förstår ni vilka stora problem man har här.... Något måste jag ju göra med min polska utväxt.  Om jag ändå våre lite modigare skulle jag raka av hela skiten så slipper man all hårtrassel. Fast det kanske löser sig själv för när man ammar tappar man nästan hälften av håret så halvskallig blir man förr eller senare...

FÖR ETT ÅR SEDAN SÅG MAN UT SÅ HÄR...

IBLAND HOPPAS JAG PÅ TIDIG DÖD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-14 Tid: 12:15:09

  Jag skojar inte. Läser man sånt HÄR så hoppas jag verkligen att jag dör innan jag hinner bli så gammal så att jag behöver bo i äldreboendet.
 Mannen min säger ofta att han är glad att han inte kommer o bli så gammal så att han behöver ruttna i äldreboendet. Medans jag självklart hoppas att han har ett långt liv framför sig kan man ju inte göra annat än att hålla med när man hör om alla missförhållander i diverse äldreboender. Och det är ju inte bara en gång sånt händer det händer ju hela tiden och överalt. Och trots alla granskningar hit o dit verkar det ju aldrig bli bättre. Det kommer bara nya avslöjande hela tiden och ena skandalen är värre än andra.  I ena stället väger de de gamlas blöjor för att se om de kan ha de ett tag till, i en annan ställe blev de äldre slagna, i en tredje slätte spottade personalen i ansiktet på de gamla och sa nedvärderande ord mm..mm. Man kan fortsätta i evigheter.
 Jag försår inte hur dessa personer kan leva med sig själv. Jag blir illamående bara på tanken att en dag kanske jag ligger där nerkissad, hjälplös och ingen ens bryr sig.....
 Man undrar ju om det är därför man ska motionera och äta häsosamt  så att man kan hamna i långvården... Då tar jag o äter en extra muffins i dag och ligger på soffan för dit vill jag inte komma....VARMA O SÖTA LEGGINGS

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-11-14 Tid: 11:16:15
Hittade dessa varma och söta leggings på Ebay till Jessica. Så jätte söta och perfekt nu till höst.Det finns likadana o köpa HÄR. Kostar ca 150 kr för 3 par ink porto(priset varjerar lite från månad till månad hos denna säljare). Till Jessica fick jag köpa storlek 120. Hon har vanligtvis kläder i storlek 104 så man ska köpa lite större storlek annars blir de för små.


FRÅN BÖRJAN IGEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-14 Tid: 09:30:02
  Och så börjar veckan om igen...måndag, tisdag, onsdag..ja ni förstår. Allt går runt, runt, runt och om o  om o om igen..
 Den här veckan börjar dock med en snorig näsa och huvudvärk. Någon som vill vara snäll o tycka synd om mig ? Ingen ? Neheh jag får väl klappa mig själv på axeln då.
 Den här veckan får vi även besök av vår lossas son som ska vara här i några dagar och barnen väntar redan nu. De älskar honom så mycket och han är extremt duktig med barn.
 På lördag ska vi sälja på loppis för att sälja lite kläder som barnen har vuxit ur och saker vi inte ska ha kvar när köket blir klar. Men i dag ska jag måla klart köksluckorna så mannen kan sätta dit de när han kommer hem och sen ska jag försöka bli frisk resten av tiden som blir över...

BUSFRÖN JESSICA  PÅ VÄG TILL DAGIS..
 
ALEXANDER, 1 MÅNAD

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-11-13 Tid: 15:53:32
  I dag är det inte bara fars dag.  I dag firar vi dubbelt för vår  lilla Alex blir en hel månad gammal. Detta firar vi med nybakade cupcakes och massa pussar o kramar på lilleman...VÅR LILLA SOLSTRÅLE I DAG

MANNEN MED NOLL KOLL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-13 Tid: 11:05:06

 I dag på morgonen..
Jag kommer med frukostbrickan och mannen blir trevligt överraskad.
Vi äter frukost och han stirrar konstigt på mig och det ser ut som han funderar över något..

JAG: Vad är det ?
MANNEN: Vet du att jag blir 48 nästa år.
JAG fattar inget: Ahah ??
MANNEN lite osäkert: Så måste det ju vara ...Jag blir 47 nu så jag blir 48 nästa år..??
JAG kan knapt hålla mig från skratt: Men älskling. Du fyller inte år i dag, det vet du väl. Det är fars dag i dag.

 Snacka om att ha noll kollFARS DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-13 Tid: 09:22:34
  I dag är det fars dag. Eftersom jag inte har någon kontakt med min egen pappa är den enda som blir uppvaktad här  mannen min.
 Tidigt på morgonen, vilket betyder klockan fem hos oss, smög jag till köket och fixade en fin frukostbricka till honom. Sen fick han en blomma som jag smög in i huset o gömde i går för att inte avslöja den. 
 Vilken härlig morgon vi har haft, men nu får det räcka med slöandet och just nu har jag skickat ut mannen till altan för att slipa kökslådorna..Bara för att det är fars dag betyder ju inte att HAN får göra som han vill. Här är det jag som bestämmer...OFRIVILLIG BARNLÖSHET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-12 Tid: 21:13:07
  Just nu visas det i flera TV kanaler olika tv program om par som inte kan få barn. De är ofrivilligt barnlösa. Jag har tittat på några av avsnitten och kan inte göra annat än att böla varje gång. Jag kan verkligen känna deras sorg. Jag mins så väl när man satt i deras sits..
  Barnen är det viktigare som finns tycker jag och jag kan inte tänka mig livet utan de. Jag är lyckligt lottad som har fått 4 egna barn, men att få barn har alltid inte varit en självklarhet för mig.
 Redan som 15 åring fick jag höra att i stor sannolighet kommer jag aldrig bli mamma. Jag har fått diagnosen endometrios och de flesta med denna sjukdom får aldrig barn. Många lyckas dock  efter många års försök eller efter att de har tagit hjälp av IVF.
 Jag var helt inställd att jag skulle aldrig bli mamma och efter att ha varit sambo i över ett och ett halvt år utan o bli gravid var jag mer än säker att inga små mirakel blir det inte . Men sen plötsligt hände ett mirakel och jag fick Carmen Ly. Det var mycket omtumlande o plussa och jag var alldeles skakig när jag höll den positiva graviditetstestet i min hand. 
 Efter hon föddes blev jag inte gravid i 4 år och när jag då lyckades o bli med barn.. då miste vi våra tvillingar och det tog ytterliggare 2 år och hjälp av fertilitetskliniken innan jag och min nyvarande man lyckades o bli med barn igen.
 Vi kom aldrig så långt att vi han o göra en IVF, men vi gjorde utredningar. Ni vet mannen fick gå i toaletten och göra sitt. Vilket han tyckte var pinsamt och jag fick bli petad överalt. De hittade massa jätte cystor som jag var tvungen och få bort med hjälp av synarela. Det var en helvetes medicin. Man sätter kroppen i princip i en tidig klimakterie så man har ingen mens, man svettas, blir ledsen o arg samtidigt..det var hemskt. Vi skulle börja vår IVF försök efter att jag hade tagit medicin i 5 månader, men kliniken stängde sen för semester så vi skulle börja med sprytor o hela kronglet i augusti igen.  Men bara några veckor innan det plussade vi, helt oväntat och på egen hand..utan provrör och sprytor. Så 6 år efter Carmen Ly föddes fick vi vår fina Jessica och efter det har vi ju lyckats o bli föräldrar två gånger till. 
 Varje gång jag har blivit med barn har det känts helt overkligt. Det har känts som man har fått en enorm gåva och trots att dessa gåvor är i bland tålamodskrävande och kan  driva en till vansinne så är jag enormt tacksam att jag har fått de. 
Men jag mins hur svårt det var att inte bli med barn när man önskade detmest i hela världen. Det var det enda man tänkte hela tiden, 24 timmar av dygnet och det varje dag. Jag mins hur besviken man blev varje månad man hade misslyckats. Man kände sig helt värdelös. Varför kan alla andra och inte jag ? Det var svårt o se alla dessa gravida kvinnor runt omkring och ibland satt man i Mc Donalds och kom på sig själv att man stirrade på någons bebis. Det låter ju som man var helt besatt...galen..Men jag tror att man blir lite crazy när man vill något så gärna, man blir lite besatt...
 Det är egentligen märkligt att mannen som har både varit gift och sambo tidigare och var redan 38 när vi träffades hade aldrig lyckats o bli pappa innan han träffade mig och sen jag med min endometrios.. att vi tillsammans har fått tre gemensamma barn. Vi måste vara extremt lyckligt lottade...
 


FINA KLÄDER TILL TJEJER

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-11-12 Tid: 14:47:48
  Vilken loppislördag det har varit i dag. Massvis med fynd har det blivit..ny handväska för 10 kr, Nike skor för 25 kr  och mycket annat..
Men det får ni se en annan dag. Så länge får ni titta på  några loppisfynd från tidigare lördagar...

 
BYXOR, LINDEX, 10 KR
TOP, LACOSTE, 20 KR3 STYCKEN LINDEX TRÖJOR, 10 KR STYCK, ÖREBRO LOPPISHALLJEANS KLOL, JENZL, 10 KR, ÖREBRO LOPPISHALL
NY HELLO KITTY SJAL,HM, 5 KRBYXOR,POLARN O PYRET, 10 KR,KVARTERSLOPPIS I RYNNINGE
JEANS BYXOR, BOSSINI KIDS, 10 KRJEANS BYXOR, KAPPAHL, 10 KR,BYXOR, KAPPAHL, 10 KRTRÖJA, P.O.P, 10 KR Nu ska jag fortsätta måla mina kökslådor..


LÖRDAGS NÖJEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-12 Tid: 08:49:11
Äntligen lördag. Först trar hela loppisskadade familjen till loppisrundan och sen ska vi fortsätta med det här.. Ni ska ha det så härligt så länge.


STOMPA

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-11-11 Tid: 20:51:00
  Om man inte tycker om o baka eller kanske inte tror att man klarar av o baka bröd så är denna stompa brö kanke något för dig. Det går snabbt och är super enkel o göra. Dessutom är det extremt gott.
 Man behöver inte jäsa någon deg  och man behöver inte ens ugn för att laga denna goda bröd . Man steker nämligen brödet i en stekpanna, bara några minuter...


 DU BEHÖVER: 2 tsk fänkål(hela)
                       2 tsk anis
                       2 tsk salt
                       2 tsk bikarbonat
                      15 dl rågsikt
                       5 dl filmjölk
                      1,5 dl ljus sirap
OBS !! Du behöver även en kruskavel.

GÖR SÅ HÄR: Blanda alla torra ingredienser .
                     Tillsätt sirap o filmjölk och blanda till en jämn deg.
                     Dela deget i ca 20 bitar.
                     Mjöla bakbordet och kruskaveln. Ta en bit deg åt gången och kavla(med kruskavel) ut till rund kaka. 
                     Värm stekpannan. Man använder ej olja, stekpannan ska vara torr !! Grädda varje bröd ca 1-2 minuter på varje sida.

ÄT O NJUT !

DUMLE PEPPARKAKA

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-11-11 Tid: 20:20:19
  Hittade en ny Dumle sort i dag på ICA och godis älskare som jag är var jag ju självklart tvungen o inhandla denna nyhet.
Dumle pepparkaka är  en så kallad `´limited edition`` och säljs bara från oktober till o med december.
Mjölchoklad, seg kola och pepparkakssmak..så gott och man får en härlig jul känsla...
Hela paketet blev slut bara på några minuter...

Paketet är 220 g och kostade 20 kr på ICA MAXI ÖrebroLYCKLIGT LOTTAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-11 Tid: 13:56:19
  Medans vi sitter och äter lunch på MAX i dag förklarar mannen för mig hur lyckligt lottad jag är. Det är nämligen så att jag är den enda kvinnan i världen som är gift med Guds gåva till kvinnor.
Där ser man.
Det där hade jag ju ingen aning om. Men JAG måste ju vara mycket vacker då för att denna Guds gåva till kvinnor ville just gifta sig med mig. Eller ?


DEN MAGISKA DAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-11 Tid: 08:46:58
I dag ska det tydligen vara en magisk dag.
I dag, 11.11.11, ska hända något extra ordinärt har jag hört. Jag väntar med spänning. Borde kanske köpa en triss eller två ?
 Hur som helst ska vi till sjukhus nu. Mannen ska visa upp sin blodprovs maskin i PK mottagningen och sen ska vi till röntgen och röntga Alexanders fot för att se hur bena har växt i den extra tån.
Det blir äve lunch på stan i dag och inhandling av fredagsmys....och kanske en trissvist då ?

AVSLÖJANDE...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-10 Tid: 20:28:57
  Har ni undrat någon gång varför bebisar inte kan prata ? Ja detta har nu Jessica i alla fall förklarat för mig. Det är nämligen så att bebisar har inga tänder och därför kan de inte prata. Så där vet ni nu talförmågan sitter i tänderna..


KUNGSÖRNENS LÅNGPANNEKAKA-SOCKERKAKA

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2011-11-10 Tid: 20:18:32
   Några veckor sedan köpte jag Kungsörnens långpannekakan(sockerkakan) på COOP.
Extremt lätt bakad. Tillsätt bara vatten o smör och blanda ihop smeten. Sen är det bara o garnera hur man vill.
 På förpackingens baksida finns det dessutom massor av tips på olika kakor man kan baka med denna kakmix.
 Förpackningen är 700 g och kostade 20 kr på COOP, men de hade en extra erbjudande just då..  Jag gjorde så här: Blandade smeten och bakade en kaka i långpannan. Blandade sen vispad vispgrädde, socker och creme-fraice och la den på kakan efter den hade kallnat. La sen kakan i kylskåpet för en halvtimme och innan servering la på lite bär och ströade över med floursocker...

PUBERTETS ALZHEIMERS ÄR HÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-10 Tid: 10:15:00

  Carmen Ly har drabbats av pubertetens alzheimers och den är mycket värre än den där alzheimers som äldre får. För det första kommer hon inte i håg någonting alls. Hon kan glömma bort vad hon heter för man kan ropa efter henne och hon reagerar inte ens. Sen kan man be henne och hämta någonting från vardagsrummet. Man kan åldras medans man väntar för hon har helt glömt bort att hon gick till vardagsrummet för att hämta något och sitter i stället o tittar på TV hjärnan helt urkopplad. 
  Att de äldre kan glömma o klä sig på vinter är även något som drabbar de med pubertets alzheimers. Carmen Ly tror nämligen att det är fortfarande sommar och klär sig efter vädret vi hade 4 månader sedan.
 För det andra glömmer de bort mest elementara saker som att hur klockan fungerar. Om man har sagt att hon ska vara hemma klockan åtta kan hon dyka upp en timme senare och argumentera sig blå över att klockan är viste åtta.
 Och det med språket ska man inte ens prata om. Min morfar som drabbades av alzheimers sista åren i sitt liv pratade bara tyska ett tag. Carmen Ly pratar något ännu obegripligare..nämligen tonårs svenska. Tro mig tyska är nog lättare o förstå. För någon konstig anledning har den främmande språket bara två-tre bokstäver i varje ord..Ja..ba..lol.. mm..
 Om den vanliga alzheimers är obotlig och den drabbade har den livet ut så undrar jag om pubertetens alzheimers kommer o gå över. I så fall när ?PRESENTER TILL ALEX

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-11-10 Tid: 08:17:47
  Lilleman har fått några jätte fina presenter. Han bryr sig ju inte(så länge det finns mjölk o ren rumpa är han nöjd), men hans mamma tycker ju att det är extremt roligt med presenter.

Dessa söta kläder(hm) fick han av vår kompis Veronica och hennes dotter. Jag är ju svag för koftor och kläder med text på. Det är härligt när ens kompisar vet precis vad man gillar.
Precis likadana strumpor hade även jag köpt, men tvättmaskinen har lyckats o äta upp redan en vit och en grå strumpa. Så nu har jag ju nya par. Tycker de strumpor är så så söta....
 Sen fick Alexander även en stickad mössa från Veronicas pappa och den blev mycket använd tills Tessy blev avundsjuk och sa  att hon vill också ha en sådan mössa o gömde den någonstans. Tydligen tycker hon att om  hon inte får ha den ska ingen få ha den..  Sen fick han även en pyjamas (green baby) och en haklapp(pippi) från Carmen Lys kompis. Hon kom hit några dagar efter Alexander var född med ett litet paket. Så överraskad man blev och glad förståss.Tack för alla fina kläder. Alexander kommer o bli så söt i de...


SKULDKÄNSLOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-09 Tid: 21:39:21

  Många år sedan miste jag en kompis. Ännu i dag tänker jag ofta på honom och tänker om det var något jag hade kunnat göra för att saker och ting hade slutat annorlunda. Om jag bara hade funnits där för honom ? Om jag hade frågat ? Lyssnat bättre..
 Vi växte upp tillsammans. Vi var släkt och spenderade mycket tid tillsammans. Han var en sådan snäll människa. Ni vet en sådan som alltid blir lurad.sådan som är för snäll för sitt eget bästa. Han ville inte göra någon besviken och det var nog det som knäckte honom. Han försökte göra som alla andra ville, men kunde inte... Han ljög och gömde sanningen för han vågade inte berätta. Han vågade inte säga till sina föräldrar att han inte ville studera vidare så han sa att han gjorde det. Han lånade ut pengar till folk som utnyttjade honom. Han gjorde precis allt som alla andra begärde av honom...
   Det var innan jul. Året innan Carmen Ly föddes. Vi hade inte träffats ett tag, men skulle ses på julafton hos hans föräldrar. Det såg jag mycket fram emot.
Plötsligt, några dagar innan jul dök han upp på min arbetsplats. Han sa att han kom för att köpa några presenter, men han verkade konstig. Jag visste att det var något, men jag visste inte vad. Det verkade som han ville prata, men inte vågade eller visste inte hur han skulle börja. Jag frågade vad det var och han sa bara att han ville inte störa när jag jobbade.
 På julafton fick han en väska från mig i julklapp och han blev glad och sa att det var perfekt o ha med sig till skolan. Han ljög. Han hade inte varit där i 4 månader. Han hade hoppat av utbildningen fick vi reda på senare...
 När kvällen nådde sitt slut sa jag hej då till alla och var på väg ur lägenheten, men jag  vände mig om och vinkade en extra gång för någon anledning. Om jag hade vetat att det var sista gången vi sågs hade jag stannat längre...
 Några månader senare ringde telefonen. Det var farmor. Hon berättade att han hade dött. Jag trodde först att hon skojade. Man får inte skoja om sånt tänkte jag. Men hon skojade inte. Han hade hoppat från ett höghus. Han hade inte haft en chans o överleva.
 Han hade tagit sitt liv.
 Inte ens 22 hann han bli..
 När något sådant händer ändras hela livet. Man brottas med skuldkänslor och frågar sig själv om man hade kunnat o göra något.
 Det var hemskt o se hur hans föräldrarna led efter hans bortgång. Det finns inget värre än att behöva begrava sitt barn...Precis som vi andra skylde de sig själva och  hade många frågor. Frågor de aldrig kommer o få svar på...


 SHOPPINGONSDAG OCH TANTSNUSK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-09 Tid: 19:54:50
  I dag har MANNEN o jag varit på IKEA och köpt några saker till kökslådor. Så nu kan jag  äntligen börja måla de. Sen åt vi lunch på Subway ( jag hade ju rabattkuponger dit så klart) och hanlade mat på 50 % rea på Willis och ICA. Och eftersom maten blev så billig så unnade jag mig hela 3 stycken tantsnusk i dag. Så hela eftermiddag har jag haft näsan i tidningarna, mumsat på nybakade kvarg bullar och gjort absolut ingenting vettigt.
Jag har varit lite trött i huvudet i dag för mannen har  terroriserat mig i bilen med Mozart, Bach och alla andra döda gubbar. Han säger att deras musik ska göra mig lika smart som han är.  Och vem sa att jag vill det ? Jag vill ju inte bli dummare än jag är..Ni skulle ha sett den där kloka mannen min dansa vals på sopptippen i dag. Tack o lov att inge såg. De hade ju ringt efetr de där fina gubbar med vita sjortor...I GÅR O I DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-09 Tid: 07:52:48
I GÅR VAR DET LITE TJURIGT HÄR....MEN I DAG ÄR VI LITE GLADARE...Nu ska vi åka o matfynda och ta en sväng till IKEA. Där ser ni hur elak jag är, släpar min döende man runt affärer..


BELÖNING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-08 Tid: 12:22:03

  I bland lönar det sig och städa riktigt noga. Som att damma översta hyllplan på diverse skåp. Man kan hitta till exempel chokladaskar man har gömt från barnen sedan mannen fyllde år i somras. Snacka om mumsig belöning för dagens städning..NU ÄR DEN HÄR..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-08 Tid: 08:16:31

  Den där uteblivna manliga förkylningen som aldrig kom är nu äntligen här. Mannen ligger på soffan och vi andra försöker o hålla oss undan. Man vill ju inte bli smittad för den där manliga förkylningen verkar vara en hemsk sjukdom...VÄRLDENS BÄSTA LEKSAK..

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-11-07 Tid: 12:15:00
När mamma kommer hem med världens bästa leksak vill alla hålla i. .......

BILDERNA FRÅN FÖRSTA KVÄLLEN HEMMA MED ALEXANDER ( 22 TIMMAR GAMMAL)


Det tävlas nu varje dag om vem som får hålla i honom, vem som får köra vagnen och vem som får sätta nappn i hans mun. Jag borde nog ha fött trillingar så att varje barn hade fått var sin``leksak``


DET LÖSER SIG ALLTID

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-07 Tid: 10:01:59
  Jag har fått lära mig att hur illa saker o ting än är löser det sig alltid. Ibland tar det tid, men förr eller senare löser sig saker o ting på något konstigt sätt.
 När en sak inte har blivit som man tänkt sig..ja då får man tänka om och vet ni vad..oftast blir den alternativa lösningen mycket bättre än den ursprungliga.
Så bli inte ledsen när dagen verkar kålsvart..morgondagen kan bli rosa med glitter på i stället...

2 AV MINA SMÅ GLITTERHUR ÄR DET MED JULKLAPPAR ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-07 Tid: 07:24:10
Är ni färdiga med julklappar ännu ? Här är man klar sedan augusti och vissa klappar blev till o med inhandlade på mellandagsrean förra året. Så barnens julklappar och födelsedagspresenter är klara minst ett år framåt.
 Mannen däremot får inga julklappar i år. Tomtenissarna har skvallrat att han har inte varit snäll i år..VARDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-07 Tid: 05:19:00
  Skollovet är slut och dags för vardags nöjen igen. Fast egentligen spelar det ju ingen roll om det är helg eller vardag för barnen vaknar redan vid halv fem i alla fall.
 Jag har hört att det finns normala barn som vaknar vid åtta, nio. Vart kan man köpa såna ? Eller är det bara en myt ?

___________________________________________________________________-

JESSICA PYSSLARGE BORT HALLOWEEN CHOKLAD

......... Kategori: HALLOWEEN
......... Datum: 2011-11-06 Tid: 16:12:38
 Att göra dessa fina choklad är hur enkelt som helst. Egentligen ``gör `` man ju inte ens chokladet, man byter bara pappret runt om chokladet.

Du behöver en sax, lim, några choklad(de här är köpta på ica maxi och kostade bara 5 kr), papper, en färgskrivare och köpa en fil från PAPERGLITTER på Etsy (
HÄR ).
I mitten rutan kan du redigera och skriva en egen text. Till exempel barnets namn som ska få chokladen eller något annat fint ..eller läskigt ??.
Sen är det bara o skriva ut hur många gånger du vill..MANNEN FATTAR INGET...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-06 Tid: 15:26:02
  Jag försöker  få mannen o förstå något, men han fattar inget trots att jag ger små ledtråd hela tiden..STÖR EJ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-06 Tid: 08:33:30
STORBAKNING PÅGÅR..
GLAS, BURKAR O ANNAT

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-11-05 Tid: 19:10:00
  Härlig loppislördag i dag med många fynd. Dock är inte mina tår lika nöjda. De är helt söndertrampade. Det var så mycket folk på loppiset i dag så man hade knapt plats o stå och tyvär fick tårna ta stryk...
 Den senate tiden har jag hittat många saker till köket...

7 STYCKEN GLAS BURKAR, 10 KR STYCK, LOPPIS I HALLSBERG
Jag ska visa en dag vad fina skyltar jag har gjort till de här burkar..GUL PRICKIGA GLAS ÄR KÖPTA PÅ IKEA, 49 KR FÖR 6 STYCKEN
DE ANDRA PRICKIGA GLASEN ÄR KÖPTA PÅ LOPPIS I HALLSBERG, TOTALT 12 STYCKEN, 40 KR FÖR ALLA IHOP(rosa, blåa och vita prickar)2 STYCKEN PLÅT BURKAR FRÅN DANSKA RICE, 30 KR IHOP, KVARTERSLOPPIS I RYNNINGEPRICKIG UGNSFAST FORM, 20 KR, ÖREBRO LOPPISHALL
GRANFORMAD BAKFORM, 10 KR, KVARTERSLOPPIS I RYNNINGEJÄTTE MUFFINSFORM, 10 KR, LOPPIS I KUMLA
DIV. SKÅLAR, 10 KR STYCKBRICKA, 30 KR, LOPPIS I ÖREBRO2 BAKFORMAR, 10 KR STYCK, LOPPIS I HALLSBERG
TEFLON BAKFORMEN ÄR KÖPT PÅ RUMA I KUMLA. DE HAR MYCKET BILLIGA BAKFORMAR OCH ANNAT FINT TILL KÖKET, 29 KRKAK DEKORATION SET OCH SNÖGUBBE KAKFORMEN ÄR KÖPTA PÅ TRADERA, 100 KR IHOP MED PORTO

HÄRLIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-05 Tid: 17:41:33
Mannen har köpt en piano till barnen på loppis i dag. Tack mannen, TACK..


TRICK OR TREAT...

......... Kategori: HALLOWEEN
......... Datum: 2011-11-05 Tid: 17:21:54
Små söta popcorn lådor för alla Halloween snacks o godis....För att göra dessa lådor ska du gå in på Etsy HÄR och köpa filen. Kostar 34 kr. Säljaren skickar den till din emajl adress och efter det kan du skriva ut den hur många gånger du vill...


KOMMER DET PENGAR NU ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-05 Tid: 16:21:44
  I Estland säger man att om en duva skiter på ditt hår medans den flyger över dig så ska man köpa en triss lott för det är stora pengar på väg... 
 Men vad betyder det om ett  barn spyr först på sin mammas hår och kissar sedan ner henne ? 
 Betyder det också att man har stora pengar på väg ? För pengarna de behövs och det räcker både spyor och kiss här för flera miljoner...
 


UPP O NER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-05 Tid: 08:15:20
  Höll på o skriva här hur jäkla tröt jag är på min huvudvärk, magvärk, tandvärk... , men det tänker jag inte göra. För trött det är jag, men gnälla hjälper ju inte. Huvudvärken sitter ju kvar oavsett hur mycket jag gnäller så bäst o låta bli.. Man kan ju bli deprimerad för mindre..
 Men nu är det glada miner som gäller. I dag är det ju loppislördag.....
Men först tar jag en tårtbit till från  tårtan jag gjorde i går kväll...Sockerkick kan verkligen lyfta en till himlen.

NÄR BATTERIER TAR SLUT...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-04 Tid: 17:38:52
..MÅSTE MAN LADDA DE....Och det är precis vad hela familjen har hållit på med i dag.


DAGEN SÅ HÄR LÅNGT....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-04 Tid: 07:59:14
00:48 öppnar ögonen och upptäcker att jag har somnat på soffan..IGEN...
00:52 Ammar, går till övervåningen och byter blöja på Alex som har gjort båda nr. 1 och nr. 2 i mängder..
01:15 Försöker o lägga mig i  sängen, men upptäcker att den är upptagen med några stycken barn som lyckas o ta över hela dubbelsängen. Hur kan de små sova så att de sover i hela sängen ??
01:20 Går ner och lägger mig på soffan igen..
05:00 Hör att helvetesmaskinen, vår kaffebryggare, är i gång 
05:01 Ammar en stycken barn
05:15 Går till matrummet och ser att mannen äter frukost
05:20 Tessy har vaknat och kommer ner
05:21 Jessica förljer efter
05:23 Carmen Ly har också vaknat. Klockan är inte ens halv sex och hela dårhuset är i gång..
05:30 Mannen går till jobbet och alla barnen sitter på soffan för att titta på TV
05:35 En kopp gift till mig och en macka
06:00 Duschar. Mycket nödvändig göra för jag luktar baby kräk
06:15 Frukost till barnen
06:30 Ammar. Alexander kräks på mig...Där försvann nyttan med duschandet..
07:00 Tredje koppen gift för dagen..
07:05 svarar på majl, kollar tradera auktioner mm
07:30 Flickorna pysslar i pysselhörnan, Alex sover och jag är på alla fyra under matbordet och samlar ihop frukost rester....

Så här är dagen så här långt... vad har ni gjort i denna underbara fredag då ?

Lilleman som blev tre veckor i går..


JUMBO MARSMALLOWS

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-11-03 Tid: 12:53:00

  Köp ett paket stora marshmallows( på Netto finns det Rockey Mountain mega marshmellows o köpa)
Smält lite mörk blockchoklad.
Ta glasspinnar(går o köpa på pandurohobby) och tryck en marshmallows på varje pinna.
Doppa sen marshmallows i choklad och strö över med strössel.
Låt då pinnarna stå rakt upp(jag tog en kellogs kartong, limmage fast  papper för dekoration och gjorde hål på toppen för pinnarna) och sätt de i kylskåp för en liten stund.


MORGON EXPERIMENT...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-03 Tid: 07:12:35
 Just nu pågår en mycket viktigt experiment vid frukostbordet. I trystnad och mycket koncentrerad försöker Tessy ta reda på hur långt in i näsan kan man stoppa sin egen pekfinger...


MAN TACKAR...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-02 Tid: 17:16:00
  Det är synd om oss hemmamammor. Men det visste ni ju redan. Vi  sitter fast vid spisen och gör allt mannen säger för det är mannen som är THE BOSS. Vi är faktiskt rent av idioter med IQ nära noll. Det ville många människor få mig förstå, men jag är ju lite blond, invandrare och  lågutbildad så jag fattar ju inget....
 Läste att Sanna Lundell  tycker inte om hemmamammor och säger att vi lever ett liv utan egenbestämmande,utan innehåll,tristess och brist på utmaningar. 
 Ja, hon är ju lite snällare i en annan intervju hon gjorde åt aftonbladet när hon kallar oss mer eller mindre idioter som sitter hemma och ammar sina barn.
 Det med amning är nämligen inte jämställt för kvinnan gör hela jobbet har jag fått lära mig. Därför finns det flaskor för då kan man schemalägga matningen. Och eftersom pumpning ger mera jobb för kvinnan ska man använda den där butiksfärdiga matvarjanten..HM ? Man undrar ju hur det blir med själva barn bärandet då ? Mannens del tar ju bara några sekunder medans kvinnan måste bära barnet 9 månader. Är det då mannen som får bara bära barnet 9 månader efter denna är född eller hur resonerar man där ? För sig måste mannen straffas extra hårt för själva födandet, men detta är ju en självklarhet..
 Jag förstår ju att mitt liv kan aldrig bli lika spännande som den store Sanna Lundells liv, men jag är nöjd ändå. Jag kanske gillar mitt liv utan knarkskandaler och kändisfester. Det finns kanske kvinnor som vill sitta o sniffa på sin bebis och stoppa patten i dennas mun och rent av njuta av denna stund utan dåligt samvete att man måste vara någon annanstans, att man måste göra karriär..man måste vara först med nånting.Det finns kanske kvinnor som inte vill banta bort alla mammakilon på en vecka för att passa i den där klänningen man vill visa i kändisfesterna. 
 Om att vara hemmamamma betyder att jag har  ett liv utan utmaningar och ett liv utan innehåll ..ja då får det vara så. Fast jag vet inte om det finns plats i mitt liv för massa innehåll för det är kanska fullt här med fyra barn, ett hus på 230 kvadrat, massa intressen och allt annat som fyller mina dagar..Jag hade ju tänkt o sova också några timmar per tyng så jag hinner tyvär inte med dessa utmaningar tant Lundell menar man ska ha..
 
Och förresten. Det är sant att THE BOSS,mannen alltså, får alltid sista ordet i vårat hus. Vad vi än diskuterar om det är nu färg på väggar eller nya inköp som ska göras är de sista ordena som kommer ur hans mun alltid: JA ÄLSKLING....PS
Jämnställd jo pyttsan klart jag älskar att åka till jobbet kl500 och komma hem vid 1700 för att inte tala om den otroliga kariär möjliheten man har som lastbilschaufför. Så klart är K förtryckt av mig och tvingas stå vid spisen det har inget och göra med att vi VILL  uppfostra våra egna barn för givetvis vet dagis vad som Är bäst för våra barnoch eftersom K är en förtryckt stackars invandrar kvinna som bara står vid spisen så kan man inte förvänta sig annat. Jag fattar inte att sånna som Sanna Lundell skaffar barn om det hela bara går ut på att slippa vara och ta hand om dem: Jag är nog korkad som har lagt undan mina intressen medans våra barn är små. Vi VILL FAKTIST VARA MED VÅRA BARN förlåt oss.
mannen


FRÅN LANDET LÅNGT, LÅNGT BORTA...

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-11-02 Tid: 16:29:41
...kom ett paket i dag fyllda med massa saker man kan ströa över bakelser och en o annan köttbit...Strössel o annat gott hittar du här på Ebay. Billigare än i Sverige samt mycket sånt som inte finns här o köpa. Säljaren gör dessutom kanska så bra pris på portot om man köper mycket...


LOPPISFYND FÖR TJEJER

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-11-02 Tid: 16:00:00
Eftersom jag bara ligger här med huvudvärk, tandvärk mm så tänkte jag tömma några inlägg från utkastet och publicera de.
 Först ut  lite ``nya`` kläder för tjejerna....

PRICKIG SÖT JACKA TWINKLE , CUBUS, 10 KR, LOPPIS I HALLSBERGTUNIKA, KAPPAHL, 10 KR, LOPPIS I HALLSBERGTUNIKA + LEGGINGS, KAPPAHL, 10 KR IHOP, GÅRDSLOPPIS I KUMLANY TUNIKA, LINDEX, 20 KR, ÖREBRO LOPPISHALLTOP,ZARA KIDS, 20 KR, GÅRDSLOPPIS I KUMLA
NY KJOL, HM, 10 KR, ÖREBRO LOPPISHALLKLÄNNING OCH TRÖJA,HM, 5 KR STYCK, ÖREBRO LOPPISHALLKLÄNNING MED FINA PALJETTER, LAREDOUTE, 20 KR, ÖREBRO LOPPISHALL

ALEXANDER, 20 DAGAR

......... Kategori: 4.ALEXANDER THOMAS-11.10.13
......... Datum: 2011-11-02 Tid: 10:47:31
I går var vi på en vanlig mäta-väga kontroll  på vårdcentralen. Alexander har vuxit som han ska och fick en godkänd stämpel på pannan... 

VIKT: 4320 G
LÄNGD: 54 CM
HUVUD: 38,5 CM

Nästa gång vi ska dit är det för 1 månads läkarkontroll. Men innan det har vi tid till  röntgen nästa fredag i USÖ.

BILD PÅ ALEX FRÅN 26 OKTOBERHALLOWEEN MUFFINS

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-11-02 Tid: 09:31:00
Enkla halloween muffins av sockerkaksmixen med lila frosting...

DU BEHÖVER: Pappers muffinsformar o flaggor (de här är köpa på kakburken.se)
                     Kungsörnens sockerkaksmix
                     Blå o röd hushållsfärg
                     Philadelphiaost,naturell
                     Floursocker
                     Chokladströssel

GÖR SÅ HÄR: Blanda sockerkaksmixen enligt instruktionerna på förpackningen och baka muffins av den.
                    För frostingen blandar du philadelphiaosten, hushållsfärg(behövs bara några troppar av varje) och floursocker.
                    När muffinsarna har kallnat lägger du på frostingen, strössel och flaggan...KLART


VILKEN PLÅGA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-02 Tid: 06:59:40
 Jag brukar inte få massa biverkningar av mediciner. För sig brukar jag inte ta massa mediciner heller så jag har inte så mycket erfarenhet av sånt. 
Varje gång man får en medicin utskrivet och läser bipacksedeln i förpackningen blir man ju lite skräckslagen...hjärtinfarkt..hallucinationer..kräkningar..mm..mm
Är det här inte medicin ?
Borde det här inte få människor o må bättre ??  Att få hjärtinfarkt låter ju inte som att man är på förbättringsvägen precis. Vad har man blivit bättre ifrån då ? Döden ???
 Tog första pillret i går vid lunchtid och det enda som hände var att jag fick ont i vänster äggstock och blev extremt trött. Det var ju inte så farligt tänkte jag och la mig och sov tills halv åtta på kvällen. Vaknade och åt  en macka samt tog en till piller. Ja då kom plågan. Fick först ont i alla tänder i vänster sida av munnen. OK ? Det där stog inte i biverknings listan. Jag kan väl knappast ha fått hål i alla tänder samtidigt ??? Sen fick jag huvudvärk, men bara i vänster sida av huvudet och sen började hela vänstra sidan värka. Tro mig eller ej men till o med pekfingret gjorde ont. Tack o lov hjälpte alvedonet(eller det gick över av sig själv kanske vem vet??))så efter en och en halv timme var jag smärtfri igen och kunde somna om. 
 Nu på morgonen tog jag den tredje pillret och samma sak igen. Ont i tänderna och i hela vänster sidan och huvudvärk som höll på o spränga hela huvudet i luften. Det gjorde så ont i tänderna så jag ville bara  tra ut alla tänder  för att slippa den hemska smärtan. Proppade i två alvedon och nu verkar det börja släppa igen.
 Känns konstigt att bara vänster sida blir drabbad. Så nu ska jag ta dessa piller två dagar till så jag får väl stå ut. Nästa gång ska jag ta alvedon först och sen medicinen. Man måste ju prova. Vem vet man slipper kanske den jätte smärtan då ?
 


PILLERKNARKARE..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-01 Tid: 16:34:34
  Känner mig som en försökskanin i dag. Först var det två barnmorskor som inte hittade var livmoder var någonstans. Så klart är den kvar, men var finns den kunde de inte svara på. Och det är tydligen viktigt och känna den i rätt ställe för den ska vara i rätt storlek... Ja, ja då blev man skickad till kvinnokliniken akut. Där blev man stucken i en finger och fick träffa  inte bara en men hela två stycken läkare. Båda gjorde undersökningar som krävde massa petande hit o tit. Samt en hel del  klämmande på magen och en mindre trevlig ultraljud.
 Båda läkare konstanterade att livmoder är för stor vilket betyder att den har inte tragit ihop sig som den ska trots att jag hade eftervärkar en hel vecka och trots medicinen jag fick direkt efter förlossningen. Så nu blir man pillerknarkare för några dagar eller en vecka beroende på hur medicinen hjälper. Man får även ta temp varje dag för det var ökad risk för infektion när man blöder så mycket så länge. Blir jag inte bättre och smärtfri efter en vecka måste jag åka in igen så nu hoppas jag att medicinen hjälper så jag slipper o drälla runt på kvinnokliniken igen...

 

Denna underbara medicin har förresten så härliga biverkningar : hjärtinfarkt, hallucinationer, tinnitus, buksmärtor, krampanfall, kräkningar etc..etc.. Låter som något man längtar efter ??..
 VEM HAR SNOTT MIN LIVMODER ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-01 Tid: 10:53:35
Erkänn nu. Vem av er har snott min livmoder ? Två olika barnmorskor har nu klämt på min mage och hittar inte livmodern var den ska vara . Den har tydligen rymt... Eller blivit stulen ? Så nu är man på väg till kvinnokliniken. Hoppas de hittar den där annars får man ringa till Efterlyst....


RANDIGA HALLOWEEN BAKELSER

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2011-11-01 Tid: 08:40:00
Enkla randiga bakelser med orange flasyr och spindel strössel.....

DU BEHÖVER: 1 paket sockerkaksmix
                      1 paket chokladkaksmix
                      Strössel(jag använde spindel strössel från Wilton)
                      Gul o Röd hushållsfärg (Dr.Oetker)
                      50 g Smör, rumsvarm
                      100 g Philadelphiaost, naturell
                      5 dl Floursocker
                      1 tsk VaniljsockerGÖR SÅ HÄR: 1.Blanda sockerkaksmixen i var sitt skål enligt instruktionerna på förpackningen
.                    2. Ta fram en bakplåt med lite högre  kant. Lägg på först sockerkaksmixen och sen försiktigt chokladkaksmixen.
                     3. Baka tills det är klart. Låt svalna
                     4. För glasyr blandar du rumsvarm smör, floursocker och vaniljsocker i en skål, Lägg sen i några droppar hurhållsfärg(det mera färg du lägger det mörkare orange färg det blir). Till sist blandar du i philadelphiaosten.
                    5. När kakan har kallnat lägger du på glasyren och ströar över med strössel.

 Hur enkelt som helst..Nästan som att mannen min skulle klara av det..

HUR BLIR DET I DAG DÅ ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-11-01 Tid: 05:25:31
  I dag ska jag ta min lilla pumpa till vårdcentralen för att mätas o vägas. Man undrar ju stillsamt hur mycket han väger i dag då ? Sköterskan kanske får det till minus 2 kilo den här gången ? Eller minus 3 kanske till o med ? Han har kanske krympt några centimeter också ?
 Mannen har i alla fall tagit ledigt så han kan säga i från om de inte sköter sig där..
 Har även fått tid till min egen barnmorska i dag. De ringde i går och tyckte att det var bäst att jag kom in på en extra kontroll för det där med mina  privata delar lät inte helt OK tyckte de. Så nu ska de klämma på magen för att se om livmoder trar ihop sig som den ska. 
 Nu blir det en stompa macka till och sen ska jag njuta av en lång varm dusch...


Till Gabriella