ÅRETS LÄSKIGASTE PUMPA

......... Kategori: HALLOWEEN
......... Datum: 2010-10-31 Tid: 19:58:51
 I går kväll så sent som klockan nio lyckades jag jaga fram en pumpa(och mannen blev så glad, eller inte då). I dag fixade barnen var sin sida av pumpan så nu skrämmer vi grannar här.GÅRDAGENS HALLOWEENFEST

......... Kategori: HALLOWEEN
......... Datum: 2010-10-31 Tid: 16:01:52
I sista minut bestämde vi o åka till Skogaholm på en Halloweenfest i går. De hade en spökvandring där vilket Jessica ville absolut inte titta på för det var läskigt. Men Carmen Ly  och mannen var och gick spökvandringen och jag blev informerad att det var riktigt läskigt. Bland annat var det en mummie och ett grönt monster som hade varit jätte läskig. Efter spökvandringen fick alla barn godispåse och fick titta på Harry Potter och äta popcorn. Spökkvällen fick MVG från barnen och de vill att det skulle vara Halloween nästa helg med.


JESSICA TYCKTE ATT SPÖKEN VAR LÄSKIGA SÅ HON TJURADE I STÄLLET......OCH TRÖTT BLEV HON OCKSÅTESSY VAR LIKA BUSIG SOM VANLIGT OCH INTE RÄDD FÖR ETT ENDA MÅNSTER

HÅLLER HÅRT I KLÄNNINGEN, MÅNSTER KAN JU SNO DEN

 Vi åkte hem ganska tidigt för barnen blev trötta så vi hade en filmkväll tills alla somnade på soffan runt elva tiden. HAR JAG SAGT ATT JAG ÄLSKAR HÖGTIDER ? För det gör jag. Jag älskar, älskar, älskar DE...

HALLOWEEN CUPCAKES- ENKELT O GÖRA

......... Kategori: MAT
......... Datum: 2010-10-31 Tid: 08:40:38

Det blev inte en lugn Halloween hemma i går. I stället åkte vi med barnen till en Haloween fest i Skogaholm. Men det berättar jag om senare först ska jag visa mina Halloween cupcakes till Nanna.

Det är jätte enkelt o göra de. Carmen Ly och jag fixade de snabbt o enkelt i går kväll.
Eftersom det är svårt o få tag på specille Halloween bak saker här i våran län så fick jag vara lite kreativ.

 Du behöver en vanlig kakmix eller muffinsmix. Jag använde choklad och citronkakmix från Willis. Man lägger till bara 2 dl kall vatten till kakmixen och sen blandar ihop och lägger kakmixen i muffinsformar. De säljer svarta muffinsformar på Lågprismagasinet för 12.90 för 60 stycken. Men det finns o köpa Halloween muffinsformar nästan i varje mataffär och leksaksaffär.Följ instruktionerna på förpackningen och när muffinsarna är färdiga ta ut de från ugnen och låt de  kallna.

Eftersom det inte går o köpa en speciell Halloween frosting i affären gjorde jag min egen. Du ska prova dig fram beroende på hur söt o tjock du vill ha det.
Jag blandade röd o gul hushållsfärg från Dr Oetker med lite vatten. La till floursocker och Philadelphia färskost. Sen tog jag smeten på cupcakes.  Man kan dekorera med vad man vill. Jag köpte lite läskigare orange o sarta smågodis . Lidl har även en speciell Halloween mix till salu med skelletter, pumpor o spindlar(29.90 för 1 kilo)
  Man kan blanda lakrits och gul strössel från dr Oetker.
  Vill du köpa såna fina Hello Kitty eller spindel bilder till dina cupckaes kan du göra det på www.simplytopps.com . De är gjorda av ätbar papper och redan ut stansade så det är bara o lägga på cupcakes.
  Jag är ingen Leila Lindholm så mina Halloween cupcakes är ingen underverk, men de är enkla o göra och extremt roligt för barnen o dekorera.HALLOWEEN

......... Kategori: HALLOWEEN
......... Datum: 2010-10-30 Tid: 18:41:00
Hej på alla spöken o häxor. Det är visst många som firar i dag för mataffärerna var fulla med folk som handlade diverse mat o godis till festen  och jag kunde inte hitta ett enda pumpa o köpa.

Enligt Wikipedja är Halloween en
högtid som firas den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska migranter kom under 1840-talets svält- och nödår, kom den till Sverige i början av 1990-talet, men har inte fått större grepp i Europa. Man firar Halloween genom att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar för att be om bus eller godis - liknande den påsktradition med påskkärringar som finns i Sverige. Firandet kan ses som etablerat och omsätter varje år cirka en miljard kronor i Sverige.
Så nu fick ni lite vetenskap på köpet och helt gratis dessutom.
Tänk vad vi lägger pengar på en sån  helg egentligen. I mitt hemland , Estland, firar nästan ingen Halloween. Jag kan inte minnas att vi någon gång överhuvudtaget hade någon Halloween fest eller att vi skulle ha gått runt o tiggat godis när vi var små.
Jag är en sån som älskar alla högtider. Jag är inte så mycket för traditionen i sig. Jag tycker om o laga god mat, baka, pyssla o dekorera huset. Om det nu är för att Jesus kom upp eller att någon kanin ska hoppa runt spelar mindre råll. 
Vi har alltid haft en pumpa(tills i år då.Någon som har en över kan komma hit med den). Ibland har vi haft en fest, men det mesta har vi bara firat det hemma med familjen. Förra året hade vi en Halloweenfest HÄR vilket var extremt roligt. Jag fick även mannen o ta på ``klänningen``. Jag planerade en liknande fest i år med och hade redan köpt inbjudningar o allt, men alla planer blev upp o ner vända.
Men hur som helst ska vi nog fira lite här hemma i dag och sen ska vi ha middag i morgon och fixa diverse pyssel hela veckan för att det är höstlåv. Ja, jag vet att Halloween är imorgon och inte nästa vecka, men vi gör nästan alltid saker lite bak o fram i våran familj.

IMORSE FICK BARNEN LITE HALLOWEEN MÅLNINGAR

KAN MAN SE MER PLÅGAD UT ??
Tessy lyckades skrapa av sin pumpaOch Carmen Ly lyckades sudda bort sina läskiga spindlar. Vilka duktiga barn jag har.Nu ska jag ta mig till köket och dekorera klart mina Halloween cupcakes.

____________________

UPPTATERING: Pumporna o spindlarna är jätte enkla o fixa. En svart ögonpenna och lite ögonskugga eller annat smink är allt som behövs. Vill du att det ska stanna kvar längre ska du spreja på hårspray, men glöm inte skydda barnens ögon.


SMURFARNA MÅSTE HA VARIT MORMONER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-29 Tid: 20:20:45

Medans jag städade Jessicas rum i dag och la alla hennes Smurfar på hyllan, fint o prydligt  för 5 minuter, började jag fundera på en sak. Smurfarna måste ha varit mormoner, eller kanske amish fast tvärtom. Jag menar att det var inte  en man som hade många fruar, istället en kvinna som hade många män på tanke att i hela smurf byn bodde ett enda kvinliga Smurf. Men denna kvinna var ju inte tillverkad från Gud inte. Smurfette var elaka Garganmeli kreation för att stöka till i Smurfbyn. Inte var hon vacker heller. Men  Pappa smurf använde sin magi och förvandlade  henne till vacker Smurfette för att  smälta  Smurfarnas hjärtor och spela med deras känslor. som alla vanliga kvinnor gör alltså enligt mannen min.
 Men hon måste ha haft  stor makt i Smurfbyn på tanke att hon  var den enda kvinnan i hela byn. Det är konstigt att alla heter Smurf i hela byn. De måste nog ha varit släkt då. Men vad är ännu märkligare är att i byn finns en baby smurf. Var Smurfett mamma till baby smurfen ? Men vem var pappan då ? Den mycket äldre skägiga Pappa Smurfen ? Smurfettet bodde ju i en by fylld med manliga smurfar, men alla smurfar bodde i ett eget hus, en o en. Dessutom måste deras livvstil varit mycket skadligt för hälsan för alla hade förvandlats till blåa små varelser.
Dessutom måste någon tycket att smurfett var övervikti på tanke att de har gett henne namnet SmurFETT.


 
PS
detta sysslar hon med istället för att ta hand om mig
det är prioteringar det DET ÄR SYND OM MIG
m
MannenDOTTER LILLA I TIDNINGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-29 Tid: 19:16:29
Carmen Ly är i tidningen HÄR. Hon ska även vara på första sidan enligt en snäll kompis som ringde och uppluste oss helt ovetande föräldrar. Snacka om att man är stålt o se sin dotter i tidningen. Så himla töntig jag är.
(Carmen Ly är andra från vänster, första rad)


OKTOBER NÅNTING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-29 Tid: 17:15:04

I dag är det oktober nånting..det är i alla fall fredag i dag för jag har märkt att mannen är hemma. Jag gick efter lukten i morse och hittade honom i hans gösälle. Det är även IDOL i dag. Inte att jag är så intresserad av det, men det finns något o titta på TV i alla fall medans jag kastar 2 kilo godis i mig.
 Jag har haft en underbar dag i dag i alla fall trots en död älskling. Hur har eran dag varit ? Jag har fått låv o sno mannens dator tills  min blir reparerad så nu kan jag blogga i alla fall.  Nu blir ni glada va ? Inte ? Ok jag försöker o få bra själförtroende här och ni bara sabbar det .

Dagen har varit ungefär så här intressant
FRUKOSTMATKRIGRITA O BUSAALLDELES FÖR SEN OCH EXTREMT NYTTIG LUNCH
OCH EN RESA TILL JAKOBSSONS MÖBLER VAR JAG SLÖSADE BORT DET SISTA FRÅN MIN PRESENTKORT PÅ EN EXTREMT HÄFTIG LJUSTAKE.
  Nu  tror det ska badas barn här och fixas klart för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys
 Någon som vill läsa nästa del av båtflyktings berättelse ???DET SKA BLI EN OBDUKTION OCH KANSKE EN BEGRAVING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-29 Tid: 09:22:28
Hej på er. Vad skönt att ni tycker synd om mig. Jag fattar inte hur jag kunde leva utan dator de 21 första år av mitt liv. Helt obegripligt. Nu har man nervös sammanbrott redan efter första dagen.
 Min käraste ska lämnas in hos en data nisse. Datorn är ju inte ens ett år gammal, men tydligen går det inte på garantin när man har misshandlat sin käraste som jag har gjort. Så nu ska han lämnas in på reparation. Han får genomgå en obduktion och därefter ska det bestämmas om de ska begrava honom eller försöka o väcka honom från döden. Dock måste finansminister bestämma först om hon har råd o lämna in sin käraste för sånt kostar ju en del.
 Hur som helst har jag nu fått sno mannens bärbara dator och fått låva o vara snäll mot den. Dock är ju alla bilder i den gamla datorn och jag hoppas att det går o rädda den.
  Men ni ska ha en så skön fredag och vi hörs när jag hinner .

OBS !! Om någon vill skänka pengar till fondet RÄDDA KADRIS LIV(läs dator) är ni välkomna o göra det. alla bidrag är välkomna och jag lottar ut en ny bil(läs tändsticksask) mellan donatorerna.
STOR SORG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-28 Tid: 11:16:57
Stor sorg har drabbat mig. Min älskade, älskade dator har brunnit upp helt bokstavligen. Hur ska jag klara mig nu utan min bärbara dator ?? Livet är SLUUUUUUUT::::::


BLI AV MED 100 KALORIER ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-27 Tid: 18:32:00
Läste i går i en estnisk tidning från 2004( vi håller oss upptaterade här). De hade en artikkel om hur man blir av med 100 kalorier. Du tappade 100 kalorier när du bland annt gjorde något av förjande...
1. SOV 90 MINUTER
2.PRATADE 10 MINUTER MED EN KOMPIS
3. STÄDADE 35 MINUTER
4.GICK I TAPPOR TILL 5 VÅNINGEN
5. HADE SEX I 60 MINUTER

Gå ner i vikt vill de flesta ju. Så nu vet jag vad jag ska göra mera av.
 Sova så klart. Vad trodde ni ?SKA JAG BLI TV KÄNDIS ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-27 Tid: 13:44:33

Nej, det ska jag inte. Bli kändis alltså. Det passar nog inte mig. Inte ska jag vara med på TV heller. Fast jag fick en förfrågning i går från en tv produktion. De sökte familjer som vill vara med i en kommande tv program som ska sändas i tv 4 i vår. Hon hade hittat min blogg o tyckte att vi var en rolig o spännande familj. Man tackar, man tackar. Med sånt smickrande kan man ju komma långt. Men jag tackade nej (fast jag var inte helt säker)för 3 enkla anledningar.
1. Jag vill inte orsaka fysiska men för livet för en stackars kvinna som skulle bo hos oss. En dag med mannen o barnen och hon skriver in sig på psyk.
2. Det skulle betyda att mannen skulle få klä sig själv till jobbet vilket skulle nog resultera att han skulle komma naken till jobbet. Och vem skulle fixa hans medicinlåda, kaffe och klia honom på ryggen ?
3. Min bakdel ser extremt stor ut på bilder.

Så tacka mig nu att ni slipper se oss på tv. Jag har nog räddat inte bara en kvinna men hela mänskligheten faktiskt.


Programmet  var typ som amerikanska WIFE SWAPPIFFAT UPP MATTAN

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2010-10-27 Tid: 12:10:16
Köpe en matta på loppis för 10 kronor. Så snabbt jag såg den tänkte jag att det skulle passa perfekt till Jessicas rum för hon har ju turkosa väggar där.Sydde på lite virkade blommor i olika färger o storlekar och så fint  blev det...
27:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-27 Tid: 10:56:16
Ny o extra härlig morgon med massor av morgonmys. Kanske inte så trevliga nyheter, men vad ska man göra. Sånt blir jag alltid så förbannad för. Men man ska inte bli förbannad för det är inte nyttigt. Man kan ju få rynkor och botox är ju så himla dyrt. Dessutom är jag rädd för sprytor.
 Mannen har varit o jobbat natten. Fattar han inte att jag är mörkrädd. Vem ska ny rädda mig från inbrottsjuvar ? 
 Jag har lite brottom just nu. Måste städa klart Jessicas rum(så tråkigt) och packa lite saker jag har såld på tradera. 
 Vi hörs senare hör ni. Glöm inte o le i dag. Visste ni att barnen skrattar ca 400 gången om dan ? Hur många gånger skrattar ni ?  Inte blir det några 400 för min del i alla fall.
 

SMYGTITT PÅ MATTANHÄR SPÖAR VI DE GAMLA OCH DE SMÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-27 Tid: 08:41:55
GRATTIS KUMLA KOMMUN. Ni lyckas igen. Fast den här gången reagerar faktiskt någon. Det är skrämmande att personalen både i skolor och i äldreboende kan bete sig precis som de vill utan att annan personal vågar/vill(??) reagera. Så klart säger de skyldiga att de har inte gjort något. Vilken de ja vu känsla man fick där. Personalen har aldrig gjort något. Det är visst alltid de gamla och de små som inbillar sig saker. Skönt o skylla på de som inte kan skydda sig.
 Att det finns idioter som beter sig hur som helst kan jag förstå i viss del. Alla kan ju inte ha fått en hel hjärna. Men när jag då läste kommentarer under artikeln då fick jag ju förklaringen till mig varför sånt kan hända.  ALLT ÄR REINFELDS fel. Det är den NYA KALLA SVERIGES fel, RESURSERNAS FEL och SCHEFERNAS FEL. I andra ord är DET ALDRIG deras fel som har gjort något. Måste vara härligt o kunna skylla i från sig helt o hållet. Att en människa går på en annan människa med fysisk eller psykisk våld kan man inte skylla på regeringen eller någon annan för den delen. Och att vuxna människor inte vågar anmäla andra vuxna människor är ju skrämmande. Vilken signal skickar man till barnen då ? Hur ska barnen som ser hur en annan kompis mobbas våga göra något ?  Dessutom fattar jag inte vad kommunchefer gör på dagarna ? Ok jag fattar ju att de har fullt upp i kafferummet, men ibland skulle man ju kanske ta sig ut på äldreboendet  för att kolla läget, prata med personalen och de äldre. Är det inte de som skulle känna hur det är i arbetsgruppen ? Är det inte de som ska se till att de äldre är skyddade ? Eller får de lön bara för att dricka kaffe och går något snett kan man alltid skylla på regeringen.
 De sa i nyheterna att nu har Kumla kommun blivit polisanmält och i diverse tidningar skriver om det här. Men jag låvar er att skulle det inte kommit ut skulle kommunen tystat det hela och ingen skulle ha gjort något för här är det så. Vi har ju varit med ett o annat här och när vi pratade med diverse politiker vid valstugorna hade de INGEN aning alls om problemen . Vilken betyder att sånt tystas ner i ledningens grupp. De vill inte att folk ska få reda på hur det egentligen är i kommunen och hur de saknar helt o hållet en plan hur man hanterar såna situationer. Till exempel fick de kritik från skolverket flera år sedan att det saknades en plan hur de skulle hantera mobbning. De lovade då o fixa bristerna. Nu i våras  var det en ärende hos skolverket igen om ett barn som hade blivit utsatt i en av Kumlas skolor. Ja, vad tror ni att skolverket hittade ?  Inte hade de fixat det de hade lovat flera år sedan. Men sprida rykten som inte är sant mellan personalen från ena skolan till annat kan de.  Hetsa upp andra mot ett barn kan de också. 
 Såg en program i tv4+ i går när en 13 åring tjej hade tagit livet av sig i USA för hon hade varit mobbad länge. När mamman då ställde rektorn mot väggen efter händelsen fick hon svar BARN BLIR ALLTID BARN.  Inte förvånad där. För när Carmen Ly var utsatt fick vi såna svar. DET ÄR BARA BARN och att BARN GÖR SÅNT. De har vist missuppfattat det hela med mobbning. Man ska inte bli utsatt oavsett hur gammal eller ung man är. Eller finns det åldersgräns någonstans om hur ung/gammal man är innan man blir ledsen när man far illa. Inte visste jag heller att det var OK o slå människor i viss ålder ?
 De är bara så synd att det är barn och de äldre som blir straffade på kommunpolitikernas och deras anställdas lathet. Men jag har en tips. Ta bort kaffeapparaten från fikarummet så ser ni att det kommer o hända saker.


HEJ SNYGGING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-26 Tid: 19:45:35
Barnen har betett sig mycket märkligt i dag.
Jessica har gått runt o sagt HEJ SNYGGING till mig hela dagen. Sen har hon gått runt med en ny fotoram som har en bild på en tjej, ca 5-6 år. En  sån bild  man får med ramen när man köper den. Hon har då anklagat mig att jag har GÖMT HENNES SYSTER(tjejen på bilden) och att jag ska ge tillbaka denna syster för hon saknar henne.
 Tessy däremot har gått runt o pussat alla väggar o alla dörrar hela dagen.
Jag är helt övertygad att dessa barn har 100 % MANNENS dna för det är det enda som kan förklara deras beteende.


FIXAT JORDGUBBAR

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2010-10-26 Tid: 17:31:34
Jag har helt glömt bort o visa mina fina jordgubbar som min mamma o jag sydde när hon var här senast.
Mallen o beskrivningen finns i Tilda boken. Vi har använd Tilda tyger och satt en snöre med  barn pärlor runt bladet. 
 Så här blev de.....ÅRETS JULTIDNINGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-26 Tid: 15:43:48
Carmen Ly är o levererar saker till kunder just nu. Hon har sålt en hel del från jultidningar i år. Vi har ju fått köpa en hel del med så klart , men ändå tycker jag att hon har varit duktig o jobbat hårt för sina pengar. Det är jätte bra betalt tycker jag. I år har hon fått: EN SCRAPBOOKING SET MED ALBUM, KLISTERMÄRKEN, GLITTERLIM, 4 DVD FILMER, EN SMINK SET,DIGITAL KAMERA(ROSA SÅ KLART), FICKLAMPA MED ALARM, TEMPERATUR ETC(OCKSÅ ROSA),2 BIOBILJETTER, 6 NUMMER AV TIDNINGEN JULIA, EN PYSSELSETT TILL(har inte kommit än) OCH CA 500-600 KRONOR I KONTANTER.
Allt det där för ca 2 dagars jobb. Nästan så att man själv vill börja sälja jultidningar.VANN NÄSTAN 100 000

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-26 Tid: 14:13:10
Fick hem en trisslått i dag från Tradera. De vill belöna alla sina duktiga säljare(de sa att jag var duktig..jipii).
 Det gömmer säkert 1 miljon där .. Vi skrapar... spänningen är olidig....Nep, ingen en miljon, men nästan 100 000 blev det och NÄSTAN, det är ju inte illa det heller...26:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-26 Tid: 11:16:56
Fin o solig höstväder ute i dag. Det är kanske inte så hemskt med höst ändå ?
Jag har hunnit o springa mellan köket o vardagsrummet 30,5 gånger, städat badrummet, tvättat 2 tvättmaskiner fulla med tvätt, lastat diskmaskinen, vikt tvätt, badat två lutgrisar, fixat frukost,lekt, druckit 3 koppart kaffe, läst bok....
 Men vem vill höra om mig. Berätta till mig vad  ni har gjort i stället.


RENA O FINA BUSHÖGAR FÄRDIGA FÖR NYA UTMANINGAR..DET HETER HUVUDET

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-10-25 Tid: 21:01:24
Carmen LY är extremt tjatig och jätte rädd o bli förkyld. Vi sitter på soffan o tittar på Ullared.

CARMEN LY håller i halsen : Mamma det sticker något ur min hals.
MANNEN: Det heter HUVUDET.
CARMEN LY: Jag kan ju inte prata nu.
MANNEN : Har du tappat bort huvudet ?
CARMEN LY: Vad dum du är. Jag har ont i halsen ju. Jag kan inte prata fattar du väl.
MANNEN: Ja,det märks ju.


VEM HAR FÖRSTÖRT MIN HIMMEL ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-25 Tid: 19:20:48
Vi har varit o handlat i Marieberg precis. När vi kom ut ur varuhuset var det kålsvart ute.
 Jessica tittade upp o sa argt VEM HAR FÖRSTÖRT MIN HIMMEL ?? VAR ÄR MIN SOL? VEM HAR STULIT STJÄRNORNA ? SÅ FÅR MAN INTE GÖRA . JAG BLIR JÄTTE ARG DÅ.

Hör ni hur vädergudarna skakar ?? De är jätte rädda för Jessica nu.


NÄR EN KONSTIG MAN SVARAR

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-10-25 Tid: 16:21:00
Jag ringde till mannen i dag, men det var ingen som svarade. Han ser att jag har ringt och  ringer då tillbaka om 2 minuter. Det är en annan man som svarar på telefon.

MANNEN MIN: Hej sexbomb.
MANNEN SOM SVARAR PÅ TELEFON:Aaaaa.... Hej ?????
Mannen min tänker. ?????? Är jag utslängd ????
                                             Är frugan otrogen ?????
                                             Har det hänt något ????
                                             ???????


Ja, för det kunde ju inte vara så att MANNEN ringde fel inte...Nej då....

_______________________-

Ni undrar kanske vart mannen ringde ? Ja han hade ringt till FÖRSVARET. Mannen min sa att han hade visst ringt fel(när han till slut kom på det) Och mannen i telefon svarade: JAG HOPPAS DET FÖR JAG ÄR GIFT.


STORHETSVANSINNE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-25 Tid: 15:17:21
Mannen tittade på nyheter. De  pratade om de nya iphonen,  den som mannen har. Man kan tydligen  hacka i de så att man kan lyssna vad folk säger i rummet så länge det finns en iphone som är på i samma rum. Mannen blev orolig : Tänk vad skrämmande att någon kan stå på gatan o lyssna in på våra samtal.
 Snacka om storhetsvansinne. Vem vill lyssna in på våra samtal ?


25:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-25 Tid: 13:00:57
WOW vilken dag vi har haft med KING KONG krabbor och  med händer som inte lyssnar.
 Det ju lön i dag vilket betyder att man har varit rik för 5 sekunder. För sig får jag ingen lön, men det får min man och de säger ju WHATS MINE IS YOURS. Fast i vårt hus är det mer som ALL IS MINE, MINE, MINE , MINE.................
 I alla fall har jag spenderat en hel del av MINA pengar på fina gosedjur från Rice. Tycker att de är så gulliga så jag kunde bara inte motstå.
 Vi har även haft elektriker här och han har fixat el skåpet så nu kan jag tvätta(jipii vad jag har längtat) och även fått värme i huset.
 På tal om något helt annat har Jessica  förklarat till mig i dag att hon älskar krabbor. Och hon vill ha en egen krabba. Och tydligen finns det även en krabba som är stor som king kong och kliver upp på våran tak o håller oss varma. ?????? Jag hattar inget, men det är ju inte ovanligt att hon har massa konstiga i deer.
 Hon har även händer som inte lyssnar. För det var ju inte alls hon som spillde mjölk överalt. Det var HANDEN. Hon ville inte spilla, det var HANDEN som var dum.
 Nu måste jag äta upp min lunch a la gårdagens resten och fixa klart jultidningar så att Carmen Ly kan leverera de.
INSEENDET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-24 Tid: 20:55:48
Vid middagsbordet i dag.

CARMEN LY: Är Tessy lik mig ?
JAG: Ja det är hon nog.
MANNEN: Det är hon inte alls.
CARMEN LY: Men pappa, jag menar inte utseendet jag menar INSEENDET.

24:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-24 Tid: 14:33:26
God morgon till er sömtutor. Nej, vi har inte vaknat först nu. Men det har kanske ni gjort ?
 Här har det varit ralli hela dagen.
Morgonen började med en konstaterande att det är varken fel på tvättmaskinen, torktumlaren eller luft värmepumpen. Istället är det el centralen som har gått sönder. Den är ju redan 1 år gammal så så klart var det dags o gå i pension ju. Jag tror att det är bara vi som har otur när det gäller alla elektriska saker och  bygnadsarbetare.
 Hur som helst började morgonen med en panikattack när vi kom på halv nio att det var kyrka i dag för scouterna skulle få någon slags märke och det betydde ju att vår IKKE kyrklig familj var tvungen o kamma håret, ta på sig finkläderna o ge sig i väg till den heliga huset.
 Man kan ju hoppas att något fastnar  och jag blir snällare. Jag sa hoppas, vi låvar inte  några mirakel här.
 Barnen fick rita och vi fick lyssna på rapp. För en gångs skull  var det ny tänkt i kyrkan och man somnade inte till.Det är tuffa tider även i kyrkan nu så toapapper i stället av ritblock var det som gälde.Efter roliga videoklipp(bland annat om en super härlig hund som gjorde allt möjligt i hemmet från att stänga dörrar till att ta av husses strumpor) och hiphop musik var det fikaNär vi hade haft en liten pratstund och fikat klart var det dags o åka hem. Jessica sprang till bilen med sin tunga ute och fångade snöflingor. Ibland vill man vara barn. Man kan göra vad man vill o alla tycker att man är härlig o rolig. Skulle jag börja springa med min tunga ute o fånga snöflingor skulle alla fråga min MAN vad jag har för diagnos. Men det gör de kanske ändå ?
  Jag har även hunnit o göra av med våra sista slantar innan lön på mycket nödvändiga saker som inredningstidningar o nagellack.
 Nu är det en mycket sen lunch som gäller här och sen ska det fortsättas med mattan.TRIPPEL TRÄFF

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-23 Tid: 21:38:35
Jag har glädjen o äran o berätta att det har hänt en mirakel i vårat hus. Det är nämligen så att varken luftvärmepumpen, tvättmaskinen eller torktumlaren startar. Kan en lördagskväll bli bättre än så ? Ja , det kan det. MANNEN har låvat o flytta ensam till en etta i stan...
 Nu går jag o lägger mig för säkerhets skull..innan huset brinner ner


VEM KOM PÅ ATT MAN SKA DÖ ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-23 Tid: 21:11:23

Dagens bästa fråga ställde Carmen Ly till mig medans vi plockade upp våra loppisfynd

CARMEN LY: Mamma, vem kom på att man ska dö ?
JAG: Jag vet inte.
CARMEN LY. Han måste vara korkad.
JAG. Varför då ?
CARMEN LY: Vem vill dö liksom ? Då kan man ju inte ha roligt längre.


Hahah ja då kan man ju inte ha roligt längre. Men jag undrar varför det är alltid en HAN när det är något dåligt som någon har gjort ??SVETTAT SOM EN GRIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-23 Tid: 20:13:43
Har precis varit o bastat. Det var 3 år sedan  sist. Var faktiskt skönt o svetta bort några gram fett. Det finns ju en hel del o ta av.
 På tal om bastu kom jag på o tänka att det var länge sedan vi såg  filmen TOMTEN ÄR FAR TILL ALLA BARN. Älskar filmen och just  denna klipp tycker jag är så härlig. Tänk om ens alla ex skulle sitta i bastun samtidigt o dela minnen. Oj vad de skulle ha saker o berätta till varandra. Dock våre det kanske inte så nyttigt för mig att de får byta info.
MUPPMAMMAN HAR KÖPT GLASÖGON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-23 Tid: 17:14:42
Hej på er. Hur har eran lördag varit ? Vi har spenderat den på loppis. Inga överraskningar där inte. Muppmamman har köpt lite saker, bland annat nya glasögon. Man börjar ju se sämre på äldre dar. Tycker de nya glasögonen passar mig perfekt....
Nu ska jag forstsätta o sy blommor på nya mattan o tortera MANNEN....


LITE VINTER INNE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-22 Tid: 20:51:35
Jessica upptäckte att det var snö ute så snart hon hade öppnat ögonen på morgonen. Från klockan sju till klockan tio tjatade hon på mig att det var vinter nu och att hon vill gå ut o leka i snön. Jag försökte förklara då till henne att vi kunde inte gå ut ännu. Främst att jag inte hade hunnit o dricka mina 5 koppar kaffe ännu och för att Tessy sov. Till slut gick jag med på att hon kunde vara på baksidan medans jag plockade disk i köket. Så jag tog på henne hela utrustningen med overall, stövlar o mössa. Hon såg ut som en michelingubbe och jag släppte ut henne genom köksdörren som går till inglasade altanen. Där stog hon då i ca 2 minute och kom sen snabbt in o annonserade att DET VAR INTE KUL. Så vi fick ta av hela utrustningen igen. Efter  ca 1 timme så ville hon gå ut igen. På med utrustningen igen och ut hon gick. Efter 5 minuter kom hon in, la lite snö på hallgålvet o sa glatt NU HAR VI LITE VINTER INNE !!!!
 Efter det tog hon av sig kläderna och satt sig glatt på soffan. Vem behöver o gå ut när man har vinter inne.


22:A OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-22 Tid: 08:53:57
Första snön är här. Jipii................ Nu får jag skotta i si så där 6 månader i rad. Kan en kvinna bli lyckligare än så ? Tror inte det. Jag är i himmelen.
 Gårdagen var en total kalabalik Morgonen började bra och dagen fortsatt ännu bättre. 
Tarja kom med den bästa kommentaren: Var dockan trött??? ;) efter morgoninlägget.Tack
Tarja du förstår mina barn bättre än jag gör. Så klart var ju dockan trött när hon var tvungen o gå upp innan klockan fem. Tessy är smart hon. Vad ger man till en trött docka ? Ja, kaffe så klart. Tänk att Tessy är så smart utan o fått ett enda krona i studieskulder och har MANNEN som pappa.

 I går kväll sålde vi bokhyllorna. La ut en ny annons på IKEAS nya säljsajt(gratis för ikea family medlemmar). Annonsen visas ju även på blocket och de såldes snabbt för 750 kr. Så nu är det tomt här. I dag ska en snickare komma o mäta så vi får en prisindikation hur mycket platsbyggda hyllorna kommer o kosta. Ska bli skönt o få plats med alla mina kokböcker. Jag vågar inte ens säga hur många jag har för att det är halt ute och jag vill inte att mannen ska köra ur vägen när han läser det här.
  De som skulle köpa hyllorna kom för sent så hela kvällen blev upp o ner vänt och det resulterade att MANNEN fick laga middag. Så det blev McDonalds.

 Medans vi åt lyckades Jessica springa i en glasvägg och började blöda näsblod. Stackars liten redan andra gången samma dag. Då skrek hon över hela restaurangen: JAG BRINNER, JAG BRINNER.
Jag försökte då lugna ner henne o skoja till det o sa att det är ingen fara och att hon inte kommer o dö ännu. Vilket inte var så smart för då skrek hon  i ca 10 minuter: JAG KOMME INTE DÖ, JAG KOMMER INTE DÖ, JAG KOMMER INTE DÖ blandat med JAG BRINNER, JAG BRINNER.
 Alla satt o stirrade och jag ville göra mig 5 mm lång och bara försvinna.  Men som tyr(för mig) satt en mamma med tre pojkar i bordet bredvid och hennes barn började fajtas så vi fick dela lite på publik. Glömde dock kassera in biljett pengarna. Attans också.

 Men i dag är en ny dag och en mycket bättre dag. Jag har fått sova tills klockan sex, MANNEN har fått hjärnskada vilket resulterade att han gjorde kaffe i morse och vi ska ha fredagsmys i kväll.
Men nu ska jag skynda på mig och kasta barnen i snön.MANNEN O JAG- NÄSTAN GRAVID

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-10-21 Tid: 19:59:39
Vi buser o jag nuper mannen, han ska så klart straffa mig tillbaka vilket jag försöker o undvika

JAG: Du får inte nypa mig.
MANNEN: Och varför inte då ?
JAG: Jag har ovulation.
MANNEN: Och ?
JAG: För det är nästan som att vara gravid och då får man inte nypas.
--------------------

ovulation är ägglossning på engelska. Vi blandar språk här hemma.


LOPPISFYND,KLÄDER TILL BARNEN

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2010-10-21 Tid: 16:08:24
Mera kläder som blev fyndat till barnen

TOP MED MINNIE, KAPPAHL, 5 KR
TOP MED KOSSA, LINDEX, 5 KRBAMSE STRUMPBYXOR, LINDEX, 5 KR
TUNIKA ELLOS, 5 KRTOP O KLÄNNING FRÅN FRIENDAS, 20 KR STYCKSOMMARKLÄNNING,ÅHLENS, 10 KRSÖT KLÄNNING MED NALLE POOH, HM, 10 KRVACKRA JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-21 Tid: 12:26:53
Tyckte den här bilden är passande till förra inlägget..MANNEN din otroligt vackra fru väntar på dig !!


MANNEN O JAG- FULL

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-10-21 Tid: 11:03:32
Jag kom med en så dum förslag som att mannen skulle dammsuga.

MANNEN: Jag ?? Dammsuga ?? Är du full eller ?
JAG: Nej då det är ju onsdag. Jag är full bara på måndagar o tisdagar.
MANNEN: Men då är det ju ännu värre. Du har blivit galen.


OCH VART ÄR SNÖ ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-21 Tid: 09:51:59
De låvade snö i går. Det kom inget snö. Jag stog ute o väntade att det skulle komma snö. Man vill ju inte missa första snön. Där stog jag då med mina vinterstövlar och vinterjacka o höll krampaktigt  i snöspade färdig o börja skotta snö i  vilken sekund som helst. Men ingen snö kom det.  I stället har vi fint o soligt väder i dag. Så besviken. Meterorologer brykar ju annars ALLTID ha rätt. Hur kunde de lyra mig så ?21:A OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-21 Tid: 07:35:38
Dagen började klockan 4:47 när Tessy vaknade. Morgonen fortsatt med blod när Jessica slog sin näsa på sofkanten klockan 7:10.  Och morgonen avslutades med att Tessy la en docka i min morgonkaffe klockan 7:25. 
Vilken härlig morgon.  Undrar vad dagen kommer o erbjuda för roligt ?
VI SKA HA KOLL PÅ BAJS OCKSÅ ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-20 Tid: 18:43:04
Hamnade på någon anledning på någon kanal som visade någon hälso program. Det var en massa läkare som förklarade att om man är bra i magen och allt är som det ska så ska våran bajs vara mask formad.
OK ??? Så det räcker inte att vi ska äta nyttigt, motionera och tänka på miljöpåverkan. Nej , nej . Nu ska vi också ha koll på våran bajs.
Och om man nu ännu ska titta på undervrket ska man kanske fiska upp de och lägga i guld ??? Jag vet inte hur ni känner, men jag skiter faktiskt i hur min bajs ser ut och har ingen lust o spana in o titta på den när jag har varit o lättat mig. Det räcker att Jessica kommer o annonserar till hela världen när hon har varit o bajsat och stoppar sin inte så ren torkad rumpa i min ansikte bara för att jag skulle fatta att hon har bajsat.


FYNDAT VACKRA AMY BUTLER TYGER

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-10-20 Tid: 14:44:52
Jag hade tyren o hitta dessa vackra Amy Butler tyger på Etsy o klicka hem de för mycket billig peng.

26 stycken 20 x 20 tygbitar i vackra färger o mönstrarOch 1 meter av denna tygTror att jag ska sy fina kuddar av de o kanske en flaggspel. Vi får se. Måste skaffa lite extra tid först. Och övertala mannen att jag får ta över matbordet för några dagar.
De flesta tyger finns även köpa hos BROARNE
HÄR. Vissa tyger är även på rea.


JAG SKA LÄMNA MANNEN TILL KRONOFOGDEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-20 Tid: 13:19:07
Såg på dr. Phill i går. De patade om hemmafruar och hur mycket de egentligen ``jobbade`` i hemmet. Han läste upp att enligt en Amerikansk studie jobbade en hemmafru i hemmet 94,4 timmar i veckan. Och det betydde att med övertid inräknad skulle en hemmafru tjäna 117 000 dollar om året. Så där ser ni  jag äter inte bara praliner hela dagarna jag jobbar faktiskt 94,4 timmar varje vecka. Jag har varit hemma i 4 år nu så snabbt räknat är det lite under 500 000 dollar i lön jag inte har fått ännu. Jag tycker att det är dags o kassera in denna summa så jag ska genast lämna mannen till kronofogden. Ska bli härligt o bränna dessa pengar på loppis...20:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-20 Tid: 09:24:39
I går kväll hade mannen teparty med sina kompisar.  Man kan ju bli hjärntvättad med 4 kvinnor i huset.Mycket mer än så kan jag inte krama ur mig just nu. Har fullt upp med att plocka fram vinterkläder. De låvade ju snö i kväll.


MANNEN O JAG- LOSSAS

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-10-19 Tid: 19:38:31
Mannen o jag pratar om hur man delar på barnen om man skiljer sig efter vi hade sett ett tv programm.

MANNEN: Så får jag alla barnen ?
JAG: Du får bara de jävliga.
MANNEN: Så alla 3 alltså ? Vi kan kanske dela på de ? Varannan vecka ?
JAG: Så i helvete heller. Du kommer inte undan så lätt. Vi ska vara gifta för evigt. Jag kan lossas att jag älskar dig.
MANNEN: Men om du ändå lossas kan du inte lossas o skämma bort mig också.
JAG: Så mycket kan jag inte lossas.


MANNEN HJÄLPER TILL I KÖKET(VIDEO)

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-19 Tid: 17:20:12
Det här klippet tog jag i går efter mannen hade skrattat i 10 minuter medans han höll i engångshaklappar...
Han borde inte  ens få gå in i köket och sen kallar han sig för PAPPA också vilket jag tycker är sååå töntigt.LOPPIDFYND, SKOR TILL BARNEN

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2010-10-19 Tid: 15:27:29
Ja, jag vet jag har en beroende, men de har inde bildat Anonyma loppisfanatiker ännu så jag får ingen vård. Hur som helst här kommer skorna jag har fyndat till barnen på loppis...

VINTERSTÖVLAR TILL JESSICA, 40 KRCOOLA HÖSTSTÖVLAR TILL JESSICA, 40 KRADIDAS(såg helt oanvända ut) O PUMA SKOR TILL CARMEN LY 30 OCH 50 KRHELT NY HELLO KITTY SKOR TILL TESSY, 50 KRHELT NYA HELLO KITTY SKOR TILL JESSICA , 50 KRDE HÄR KÖPTE JAG FAKTIST PÅ ICA MAXI TILL CARMEN LY, MEN DET VAR SÅ DÅLIG KVALITE(gick sönder efter 1 timme) SÅ MAN SKULLE KUNNA TRO ATT DE VAR BEGAGNADE, KOSTADE 99 KR  OCH INTE ALLS VÄRT PENGARNA.FOPPA TOFFLOR TILL JESSICA, 10 KRHELT NYA JUMPA SKOR TILL CARMEN LY, 30 KRSå där var det skorna jag har fyndat. Nu är alla barn utrustade med vinter o höst skorna.


NÄR BARNEN UNDRAR....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-19 Tid: 11:48:36
Barnen har konstant 1000 frågor om allt. I bland kan de fråga de konstigaste frågorna. De kan fråga sånt som man inte  ens visste existerade och ibland frågar de sånt som man inte vet vad man kan svara .
Det senaste var.  Hur görs grillad kyckling  ? Äntligen en enkel fråga.  Så där gör man..


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


19:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-19 Tid: 08:45:23
Känns som jag har sovit i en sån här säng i natt....Det gör ont överalt. Jag vet inte hur jag har lyckats. Kan knappt vända på huvudet för då gör det så ont i nacken så man tror att man kommer o dö. Men dö kommer man ju inte, man kommer bara plågas om o om igen och trots att man vet att det gör ont o vända på huvudet snabbt glömmer man bort det och varje gång barnen ropar och man vänder för att titta vad det är som är fel den här gången kommer det onda som en trevlig överraskning. Nej, men jag klagar inte, nej inte alls. Det är bra o ha ont i bland, hur ska man annars veta hur bra man har det i andra dagar när man mår bra.
 Man ska ju tänka  positivt så i dag kommer det bli en super härlig dag för vi ska fortsätta o måla kottar..Om vi nu har någon färg kvar efter vi har målat hakan och fingrarna..Och efter vi har målat kommer vi städa klart garderoben och lägga ut lite till kläder o skor på tradera som ingen använder och som barnen har vuxit ur. Det blir säkert även  en o annan blogginlägg under dan och en skön kväll på soffan med Sveriges skönaste familj(fattar fortfarande inte varför vi inte är med hahah) och DH.
Men ni ska ha en jätte bra dag medans jag plågas av ont i nacken.


MANNEN O JAG- GLÖDLAMPAN

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-10-18 Tid: 19:17:05
Jag lagar mat i köket, det är ganska så mörkt och mannen kommer på att en av glödlamporna har gått.

MANNEN: Vad mörkt det är här. Man ser ju knappt inget.  Men titta en av glödlamporna är ju trasig.
JAG: Inte konstigt då att jag tyckte att du var snygg i dag.


FYNDAT PETSHOP

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2010-10-18 Tid: 14:18:44
BÅDE JESSICA OCH CARMEN LY ÄLSKAR LITTLEST PET SHOP. VILKEN TYR DÅ ATT JAG HAR FYNDAT MASSVIS MED NYA PETSHOP PÅ LOPPIS. ALLT HAR DOCK ÅKT IN I JULKLAPPSPÅSEN SÅ DE FÅR VÄNTA TILLS JULAFTON INNAN DE FÅR LEKA MED DE.
PENNOR KOSTADE 7 KR STYCK, ELEKTRONISKA SPELET 50 KR OCH ANDRA PETSHOP KOSTADE 10-40 KR FÖRPACKNINGEN. RIKTIGT BILLIGT JÄMFÖRT MED BUTIKSPRIS.


LUNCHRAST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-18 Tid: 12:20:10
Hur har eran lunch varit ? Våran har varit så här...VART TOG BARNDOMEN VÄGEN ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-18 Tid: 10:55:02
Läste det HÄR i aftonbladet några dagar sedan. Varför kan inte mina barn göra mig till miljonär ? Medans andra barn trar in miljoner sitter mina på soffan o letar skatt i näsan.  Fast frågan är ju vilka barn som är lyckligare ? Är det barnstjärnor med massa pengar eller barn som tror att dagens höjdpunkt är när de  stoppar äpplen i högtalare medans de  småpruttar o tycker att de är så roliga ?
Över huvud taget tycker jag att barnens barndom börjar bli kortare o kortare. Speciellt i USA.
 Man läser hur föräldrar ger bikini vax till sina  8 åringar(måste vara extremt håriga 8 åringar ??). Man läser om föräldrar som släpar runt sina 3 åringar i alla sorts provtagningar för att de vill göra de till stjärnor. Och sen läser man om föräldrar som planerar sina barns liv i det minsta detalj innan de ens är födda. Det är bestämt vilka språk de ska lära sig för det ska passa med deras framtda yrke, vilka vänner de ska ha och vilka sport som lönar sig bäst.  Det måste vara hemst jobbigt o ha såna förväntningar på sig när man är bara ett foster.
 När slutade barn vara näspetande, pruttande små skitungar och blev små skyltdockor med perfekt planerat framtid i stället ? Slutar barndomen vid treårs ålder ? Eller är det inte populärt o vara en vanlig barn längre ?
 Det finns kanske en anledning varför de flesta barnstjärnor växer upp o blir knarkande vuxna. Det kanske böhövs tid var man klipper sönder mammas klänning och målar vägarna fulla med oönskade tekningar ? Det kanske behövs tid var föräldrarna sliter ut sina hår medans barnen står o skrattar ? Det kanske behövs barndom trots allt ?


18:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-18 Tid: 09:36:55
GOD MORGON !! I dag är första dagen i resten av ditt liv. GRATTIS !!
Om resten av mitt liv kommer o se ut som morgonen i dag så  kommer jag få ett härligt liv fylld med bajsblöjor, skrikande ungar och spillt kaffe på mina byxor. Vad härligt jag kommer o få det.
Men ännu härligare hade vi det i helgen. Lördag sålde vi på loppis och hade en mysig lördagskväll på tv soffan. Söndag hämtade vi ut massa paket, färgade håret och åt en härlig söndagsmiddag.
Vi tog även en liten promenad i den nya vatten parken(vet inte vad de har gett för namn till den).
Man vill ju få lite för sina pengar. Gud vet hur många miljoner den har kostat. Så nu har vi i alla fall använd 10:99 av de.

MANNEN MED P1,P2 OCH P3NÅGON BLEV PLÖTSLIGT BLYGSKA VISST FÖRESTÄLLA EN KVINNA. JESSICA TYCKTE ATT DET SÅG UT SOM EN DRAKE OCH CARMEN LY TYCKTE ATT DET VAR PINSAMT ATT HON VAR NAKEN
UNDRAR HUR MÅNGA MILJONER DET HAR KOSTAT ???BARNEN VILLE KONSTIGT NOG INTE BADA. VILKA BORTSKÄMDA UNGAR.Nu är det måndag och jag håller på o rensar i klädgarederoben och sorterar älv presenter. Bara 6 veckor kvar ju.MERA PAKET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-17 Tid: 17:39:53
Jag älskar paket, jag ÄLSKAR o få paket. Tyvär är ju inte allt för mig för det mesta ska levereras till de som har köpt jultidningar från Carmen Ly, men i  HMs paket finns det lite, lite för mig o barnen. Vilken härlig söndag vi har fått. Barnen har fått busa i parken, jag har fått paket och mannen har fått en helt ny fru och vi behövde inte ens skilja oss.HJÄRNAN SITTER INTE I HÅRFÄRGET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-17 Tid: 15:51:46


JAG SKA BLI RÖD O VILD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-17 Tid: 14:37:13
Hej på er. Skön söndag i dag. Jag har fullt upp just nu för jag ska bli röd, sååå röd.
Jag sa till mannen härom dan på skoj att jag ska färga håret rött. Han tyckte att det var en jätte bra i dee för det skulle passa mera med min personlighet. Jag undrade vad han menade med det och Thakock sa att rött betyder vildkatt i sängen. Hon vet det kanske av sin egen erfarenhet ?? Cecilia tyckte att jag var kanske för klok o vara blond. O snälla Cecilia jag är inte alls klok så jag borde nog vara blondin för evigt.
 Men hur som helst var min hår sitoation katastråfalt och jag kunde ju inte gå så där  hela livet. Det blev för svettigt ju.

.


Vilken tyr då att jag hittade hårfärg på REA i dag(ja det ska alltid vara på rea. Ja, jag är skadad). Så nu ser jag ut så här..Visst blev jag snygg ?


KORKAD VIDEOINLÄGG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-16 Tid: 21:24:52
I kväll är det plåga Kadri kväll, mannen tittar på dansbandskampen.  Eftersom jag tycker att dansbandsmusiken så  tråkig  så har jag roat mig själv. Varsogod en inlägg som bevisar hur korkad jag är..TITTAR IN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-16 Tid: 19:18:16
Tittar in hos mig. Hör du fin blogg jag har. Ska jag förlja mig själv på bloglovin ? OK det göt jag. Har lagt till mig nu. Ska nu ha en så bra kväll med min Guru.


DAGEN ÄR DIN !!!!!!!!!!!!!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-15 Tid: 22:24:59
Det var en kvinna o en man 70 + som delade ut lappar framför Pickaboo i Kumla i dag....Där stod de med sina rolaturer o spred glädje i en fredagskväll.
Jag är långt i från kristen. Jag har inte ens läst bibeln och förstår fortfarande inte vad är skillnad på Gud o Jesus, men den texten gjorde mig glad.
Det är ofta diverse troende som sprider budskap o glädje i diverse håll. Man undrar ju varför det är alltid förknippas med någon Gud ? Jag har aldrig sett någon  dela ut fina ord på papper utan ordet Gud inblandad.
 Men jag blev verkligen jätte glad för det jag läste. Det är så jag försöker leva.
DAGEN i dag har vi bara i dag och vi ska ta vara på den som det våre det sista vi har. Vi ska pussa våra barn, tänka på våra vänner och glädjas av livet vi har .  Gårdagen har ju redan varit och det går ju inte ändra på det som redan har varit. Inte så länge vi inte har tidsmaskin i alla fall. Morgondagen är ju inget o oroa sig över för egentligen vet vi ju inte vad som kommer för det är ju inte bestämt ännu.
 Det är inte  alltid lätt o tänka positivt o vara positiv, men jag försöker i alla fall. Mannen min har lärt mig mycket. Han är min Guru, min bästa vän o min kärlek. Jag beundrar honom och hans positiva tänkande. Han säger ofta att om han inte skulle ha tänkt positivt skulle han nog inte levt i dag. Han får mig o tro att så länge man har GLÄDJE o VILJA kan man allt.
Vi har bara ett liv och dagen i dag är här bara en gång.
 PUSS O KRAM PÅ ER O GOD NATT.

OBS !!! Och jag älskar er alla. OK så länge ni besöker min blogg i alla fall. Ni andra får vara utan  min kärlek faktisk.


LOPPIS I MORGON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-15 Tid: 18:16:25
Fått bord i sista minut på loppis så vi kan sälja i morgon. JEJ. Så glad jag blev. Håppar upp o ner här.
KVINNANS INTLIGENS SITTER I BRÖSTEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-15 Tid: 17:07:27

Vi har haft en luftvärmepumps montör här i dag. Mannen o herr montör fick dock inte mycket gjort för de kacklade som två kärringar.

I KAFFEPAUS

MANNEN. Det är konstigt att man inte får ha något kvar.
MONTÖREN: Samma här. Allt jag hade innan har frun gjort sig av med. Varför är just mina saker så fula ?
MANNEN: Och jag fattar inte  hur de lyckas ?`
JAG: Det kallas för kvinnlig list.
MANNEN: Så ni är smartare än oss män ?
JAG: Var det någon som tvivlade i det ?
MONTÖR: Nu vet jag. Kvinnans intligens måste sitta i brösten.
JAG: Nej, det är eran dumhet som sitter i våra bröst för så snart ni ser ett par av de blir ni helt tumma i huvudet o säger ja till allt.
MANNEN: Så det är dina bröst fel att jag har blivit så blåst.
JAG: Nej, då. Så skickliga är inte mina bröst. Blåst var du redan lååångt innan vi träffades.JAG LUKTAR FOTOGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-15 Tid: 10:42:05

Min försök o göra mig vacker med de krämen jag fick häromdan  har jag misslyckats.
Mannen gav mig morgonpuss i dag, skrynklade på näsan o sa: Du stinker fotogen.
Vilken romantisk man jag har. Någon som vill köpa honom ?FÄRGA HÅRET RÖTT ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-15 Tid: 09:20:13
Eftersom jag ser ut i håret som en mindre lyder har jag tänkt att jag ska färga det. Jag sa till mannen i morse att jag ska kanske färga håret rött. Han tyckte att det var ju bra i dee för det skulle passa mera med min personlighet. Och hur menar han nu då ??????? VA ? VA ???


JESSICA TIPSAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-15 Tid: 07:55:33
Jessica( 3 år) tipsar om hur man gör för att inte komma vilse. 
JESSICA: Man GÅR både vänster o höger, då går du inte vilse.

Bra tipps där Jessica. Vi tackar.


MORFAR HÄMTADE FEL UNGE PÅ DAGID

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-14 Tid: 21:26:47


Ibland kan man läsa allt konstigt  i tidningarna som den här artikeln i dagens tidning till exempel. En morfar hade gått o hämtat hem en tre åring från dagis. Det skulle ju inte ha varit konstigt om barnet hade varit hans barnbarn, men nu var det ju inte så och vad är  ännu mera märkvärdigt är att denna barn inte ens hade någon morfar.
Jag kan ju förstå delvis att en 3 åring skulle följa med någon de inte känner.
Jag kan även förstå att morfar kanske är lite senildement o inte vet vilket barn är vilket o kan släpa hem vad o vem som helst. Men vad jag inte kan förstå är att hur kan dagispersonal ge ut ett barn till vem som helst ?
Deras försvar: BRIST PÅ RUTINER.

Är det inte konstigt att det är ALLTID brist på rutiner när det händer något. Om det  är i sjukvården, hos polisen eller skolan då har de alltid brist på RUTINER eller brist på PENGAR.
Tyvär tror jag inte att hjärna går o köpa för pengar och hur mycket rutiner de än kommer på går det inte pumpa personalen full med intligens.


LOPPISFYND,KLÄDER TILL BARNEN

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2010-10-14 Tid: 12:52:32
Lite mera loppisfynd åt folket.....
 Det mesta fyndade jag på kvartersloppiset i Rynninge. Man fick verkligen mycket för pengarna där.

SOMMAR KLÄNNING TILL JESSICA, LINDEX, 5 KRSOMMAR KLÄNNING, TILL TESSY, LINDEX, 10 KRBAMSE SET, LINDEX, 5 KR STYCKHELLO KITTY TUNIKA O BYXOR, H & M , 10 KR STYCKHELLO KITTY TRÖJA O BYXOR, H & M, 10 KR STYCKBYXOR O TOP, KAPPAHL, 5 KR STYCKINTE SÅ SENILDEMENT ÄNDÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-14 Tid: 11:45:01
Jag är inte så senildement ändå. Jag lyckades köpa saltet härom dan. Det tog bara 5 försök, men till slut kom jag ju faktiskt i håg det. Så hoppet är inte förlorat ännu. Jag har trots allt en viss antal hjärnceller kvar.
Och förresten vet ni hur mycket roligt man kan ha med två salt förpackningar ? Massor.


PERFEKTA MAMMOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-14 Tid: 09:58:58
Jag är så trött på kvinnor som spelar perfekta mammor. Det finns inget sånt som en perfekt mamma, det finns bara inte. Bree Van de Kamp existerar inte utanför Tv rutan. Och hur perfekt var hon egentligen med sin alkoholmissbruk o dålik psyke ? Varför ska det alltid klandras på mammor och varför är det de som klandrar alltid andra mammor ?
 Jag är trött på folk som försöker o få andra mammor o må dåligt bara för att de vill verka så igenom perfekta. Mammor som säger att....
1. Vi köper bara ekologiskt mat till våra barn för vi BRUR  om våra barn. Vilken förälder gör inte det liksom ??
2. Vi köper BARA ekologiska kläder och bara i neutrala färger, inget rosa etc för vi brur om våra barn o vi vill inte att de ska växa upp i de vanliga könsroller. OK bara för att jag o mina döttrar älskar rosa gör det inte mig för mer oansvarig förälder.
3. Vi delar föräldraledigheten lika för vi älskar våra barn LIKA mycket. Jag säger bara URK. Vad är det för skit snack. Jag o mannen älskar också våra barn. Och när slutade ansvaret vid ett års dag ? Man är förälder väl så länge barnet lever . Eller ? Även när de har flyttat hemifrån fortsätter man oroa sig över de.
4. Vi lägger mycket pengar på heminredning för vi vill att våra barn ska drivas i sitt hem. Och vi andra som inte köper en överkast för 3000 kr vill inte att barnen ska drivas hemma ?
 5.Våra barn har en aktivitet varje dag för aktivt barn är lyckligt barn och de föräldrar som inte erbjuder det till sina barn är lata. Bara för att man inte vill släpa runt sina barn kors o tvärs varje dag gör oss andra knappas lata. Och vem har sagt att brnet blir lyckligare o bli runt skjutsad från morgon till kväll.
 6.Vi har bara NYA bilar för vi bryr oss om mijöl o tänker på avsläpp o planeten våra barn ska växa upp i. Jag låvar att om du köper en helt ny bil till alla som har en bil nära döden låvar de också tänka på miljön.
7. Barnen MÅSTE gå på dagis för att de ska ha vänner och alla föräldrar som INTE tillåter sina barn o gå på dagis är oansvariga o isolerar sina barn.  Jag undrar hur barnen klarade sig förr  när de flesta mammor var hemmamammor? Har de tagit något slags skada för det ? Och vem över huvud taget har sagt att just dagis är det rätta ? Alla gör väl som de vill.
8. En ansvarsfull mamma ammar sina barn. Alla gör som de vill. Har du tänkt hur dåligt en kvinna mår för att hon inte kan amma ? Hon behöver knappast dina nerlåtande kommentarer. Jag har ammat alla mina barn ett år, men det gör mig knappast mera ansvarsfull.
 
Alla som har kliniskt rent hemma, bakar all bröd själv, jobbar heltid, kör barnen till 5 aktiviteter varje vecka, tränar 5 gånger i veckan och ändå har sin mentala hälsa kvar säger jag bara GRATTIS. Men försök inte få oss andra må dåligt för att vi inte tycker som ni och vi vill inte vara som alla andra. 
 Det konstiga är att de så kallade genusmammor säger att de vill att deras barn ska få tänka själva och inte bli som ``flocket``, men så snart någon annan tänker inte som de är det fel , oansvarit, gammaldags och rent av idiotiskt. Kan någon förklara var logiken är i det ?
 Varför är det så att om man klär en kille i rosa o glitter får man aploder. Då tänker man nytt och lär sin son o tänka själv.
 Men när man klär sin dotter i rosa är man gammaldags och försöker uppfostra henne till en svag o oskyldig prinsessa ?
 Och hur är dessa föräldrar själv ? Sminkar kvinnan i familjen eller är det mannen som har lösögonfransar  ? Har mamman klänning på sig eller är det pappan ? Man ska kanske leva  som man lär och inte som `´ flocken `` är. För nu ska ALLA tänka på genus o jämställhet i vilket pris som helst och oavsett om man egentligen tycker så eller ej. Barnen ska vara deras små försökskaniner o bära sånt som de själva skulle aldrig ta på sig bara för att det är populärt o trendigt just NU.

 Jag är långt i från perfekt. Jag bryr mig inte om varken jämmställhet eller genus, jag är kanska stökig av mig, jag lagar för mycket mat o bakar för mycket, jag bloggar i stället o städa, jag är hemmamamma i stället o göra karriär, jag låter mina barn springa runt i prinsessa klänningar hela dagr och jag gör det som jag tycker är rätt och inte det som andra tycker. Jag är lång i från perfekt och kanska så nöjd med det..
 
 

 


MANNEN O JAG- EN PUSS FRÅN GLOONY

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-10-14 Tid: 07:08:15

Jag ringer mannen för att klaga ..

MANNEN: Hej på dig älskling. Hur är det med praliner ?
JAG: Slut.
MANNEN. Stackars dig.
JAG: Jag är så ledsen.
MANNEN. Varför då ?
JAG. Jag har inte fått någon puss i dag.
MANNEN: Men jag har ju varit borta i två dagar.
JAG: Vem sa att jag vill ha puss från dig ?
MANNEN: Ok ?????
JAG: Om du älskar mig då skickar du hit någon annan som kan göra mig glad.
MANNEN: Vem då ? Glassbilen ??
JAG: George Gloony.
MANNEN: Men varför sa du inte det på en gång. Jag ringer Brad Pitt direkt o säger att han o Gloony ska komma över o ge dig en puss.HALVDEPRIMERAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-13 Tid: 21:49:51
Jag är halvdeprimerad i dag. Ingen aning varför. Vad har jag o vara ledsen över liksom? Jag har allt jag kunde någonsin ha önskat mig och mer än så. Jag har tre friska barn, en underbar man( vissa dagar i alla fall, andra dagar är han 5 årig pojke), lagom så stort hus(rivningskåk) och vi har roligt ihop( vissa mer än andra).Så vad fan är jag ledsen över? Jag måste vara det mest obekripligaste kvinnan i världen.


VILL DU HA EN GOODIEBAG ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-13 Tid: 18:28:53
I dag var det lite roligare o hämta posten för en fin påstlådan gömde sig en fin goodiebag.
In i påsen fanns två små krämer som kommer säkert  användas  snabbt för att göra mig vacker. Eller jag ska försöka i alla fall.Vill du också ha en goodiebag ? Varsogod här kan du också beställa en.13:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-13 Tid: 09:14:03
Ja, vad ska vi skriva i da då ? Om huvudvärken ? Sexlusten ? Eller kanske om fotsvampen ?
Om jag nu hade något av dessa skulle jag nog skriva det, men nu är det så att mannen jobbar borta i två dagar så det är ju dumt o drömma om något man ändå inte kommer o få. Fotsvamp o huvudvärk har jag inte heller fått så jag ska skriva om något så spännande som kottar i stället.
Vi var o plockade kottar i skogen i går. Varför ska man flyga till Thailand om man kan lika gärna gå till skogen o plocka kottar...

ALLA HADE VAR SIN KORG SOM DE SKULLE FYLLA MED KOTTAR


OCH VISSA SNODDE ANDRAS KORGARJESSICA: MAMMA JAG HITTADE EN KOTTE
JAG: JEJ JAG RINGER AFTONBLADETOCH KONSTIGT NOG FANNS DET FLER ÄN EN KOTTE I SKOGENOCH EN KOTTE TILL.....OCH EN JÄTTE FARLIG GIFTIG SPINDEL...OCH HEM KOM VI MED LITE MER ÄN EN KOTTE.
CARMEN LY VILLE ATT JAG SKULLE DEFINITIVT VISA VILKEN KORG VAR HENNES SÅ DÄR SER NI DET DÅ. SÅ NU KAN NI ANDAS UT.Och med alla dessa kottar ska vi göra något roligt som jag visar senare i veckan....
Så där lever vi ett mycket spännande liv i Kadriland...Avundsjuka ??


FYND FRÅN CUBUS

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-10-12 Tid: 16:01:10
Även det här har köpts ett tag sedan, men jag har inte packat upp de innan nu. Fyndat på CUBUS i Marieberg. De hade någon konstig rea när det mesta kostade 34 kr.


JÄTTE FIN KJOL TILL JESSICA, 34 kr. Jessica älskar o skutta runt med såna kjolar så jag har säkert köpt en 10 stycken till henne.TOP TILL CARMEN LY, 34 KRBYXOR TILL TESSY, 34 KRSTRINGS, 5 KR PARETHELLO KITTY BADTRÄKT, 34 KRTRÖJA TILL CARMEN LY, 34 KRSen köpte jag smycken och andra kläder också, men det visar jag en annan dag.H & M FYND

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-10-12 Tid: 14:01:35
De här har jag köpt ett bra tag sedan. Men det är inte sent o fynda på HM ännu för det pågår rea på deras hemsida just nu. HÄR

GULLIG TRÖJA TILL TESSY, 20 KRHELLO KITTY TOP TILL JESSICA, 50 KR
FIN KJOL TILL JESSICA, 50 KRDEN HÄR HELLO KITTY VÄSTEN VAR INTE PÅ REA, DEN KOSTAR 149 KR, MEN JAG HADE FÅTT EN 50 KR RABATT KUPONG NÄR MAN REGISTRERADE SIG PÅ DERAS HEMSIDA SÅ JAG ANVÄNDE DEN. KUNDE JU BARA INTE MOTSTÅ DEN.

DEN HÄR VAR INTE HELLER PÅ REA,   KOSTAR 49:50. Jag brukar nästan aldrig köpa på full pris, men i bland händer det att jag fastnar för något och då blir det handlat trots att det inte är på rea. 
MANNEN O JAG- EFTER DÖDEN

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-10-12 Tid: 11:29:30
Mannen o jag diskuterar döden.

MANNEN: Kommer du sakna mig när jag dör ?
JAG: Tveksamt.
MANNEN: Inte alls ?
JAG: OK. Jag kommer o sakna din bankkort.
MANNEN: Men inte mig då ? Jag kommer o sakna dig när du dör i alla fall.
JAG: Bäst för dig det. Annars kommer jag o spökar för dig.
MANNEN: Du ska förstås kremeras också ?
JAG: Så klart jag ska och sen ska jag ligga i en liten urna som du får ta med överalt så att jag kan vara en del av ditt liv.
MANNEN: Du kommer inte få plats i en LITEN urna.
JAG: Hahaha du ska bära runt mig överalt !!
MANNEN: Tror du inte att folk kommer o tro att jag är galen om jag går runt med min döda frus aska ?
JAG: Men det är ju det jag vill att folk ska tro. Då  blir du singel för evigt och har inga andra kvinnor i vår säng.
MANNEN: Så du vill att jag ska ta urnan till o med i sängen o lägga täcke på den ?
JAG: Är du dum eller. Jag vill ju inte bli kall.
 


12:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-12 Tid: 08:19:28
Ny dag i dag. Gårdagen blev ju inte så jag hade tänkt mig, men det blir ju nästan aldrig i vårat hus. Så jag ska försöka på nytt i dag får se hur långt jag kommer. Men först måste jag ta på mig lite mera kläder. Man kan ju inte gå runt med bara BH hela dagarna. 
FAMILJEN MUPP MOTIONERAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-11 Tid: 16:26:16
Familjen mupp har varit o motionerat. Muppmamman,jag, klädde på muppbarnen.
Så gick muppfamiljen ut o promenerade en hel runda runt huset. Sen kom muppfamiljen in igen och var helt nöjda med dagens motion.
När vi motionerar då MOTIONERAR VI .


DET BLIR INTE BRA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-11 Tid: 11:34:16
I bland förstår man inte alls vart barnen får allt i från...

Vi var i sängen och skulle få Jessica till sin säng.

MANNEN: Vill du inte sova i din säng ?
JESSICA: Jag är för liten.
MANNEN: Men Tessy sover ju i sin säng.
JESSICA: Men hon får inte sova i min säng. Då blir hon uppeldad och det blir inte bra.
JAG: Uppeldad ?
JESSICA: Man ska bara sova i sin säng annars blir man uppeldad.
JAG: Men du sover ju inte i din säng.
JESSICA: Jag vill bara sova här. Annars får jag mardröm. Jag vill inte ha mardröm, de luktar illa o jag kan inte hålla näsan när jag sover.

OK ?? Jag borde kanske göra en DNA test för hon kan omöjligen vara min dotter.11:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-11 Tid: 10:03:59
Morgon till er. Carmen Ly o Jessica är friska så det med magsjuka var inte så farligt för de. De spydde bara en natt och sen var de friska igen. Dock har jag fortfarande tvätt kvar efter de. Jag  har säkert tvättat  10 maskiner den senaste dygnet. Jag är förvånad att tvättmaskinen inte har rymt. Jag skulle vägra o jobba under sån slavarbete.
 Tessy o jag har klarat oss från magsjukan, men mannen är hemma i dag o spenderar sin ledighet i toaletten. Egentligen är det inte synd om honom. Det är synd om mig som måste ta hand om sin sjuka man. Stackars, stackars mig.
 Nu blir det kaffe och sen ska jag packa upp mina loppisfynd från helgen.
Hoppas ni har haft en bra helg och att ni har duckat ordentligt o klarat er från magsjukan.

MIN LILLA MUPPFAMILJ

WOW VILKEN KÅL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-10 Tid: 13:08:10
Köpte denna stora kål på samma ställe var jag köpte de JÄTTE GURKORNA. Jag undrar ju vad denna bonde lägger på sina växter så att de ger såna stora grönsaker ??

Jag mätte den(ja, ja jag har inget liv) och den är 54 !! cm lång.MÅLADE PUMPOR

......... Kategori: HALLOWEEN
......... Datum: 2010-10-10 Tid: 11:31:11
Om det inte våre så himla dyrt o köpa pumpor skulle jag vilja måla en 20-30 stycen o ha ute på altan. Visst är de fina ?

INBROTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-10 Tid: 11:13:22
Vi har haft inbrott i natt. Tack o lov var det inte huset. Det var  bara släpkärran. Vi orkade inte plocka ut sakerna efter loppiset så det var ju full med diverse filmer , leksaker o kläder. Dock verkar det så att inbrottstjuven har inte tagit något eller kanske de har, men det märks inte .  Vi får se när jag har tagit ut allt om det saknas något.
 När mannen gick ut i morse för att hämta tidningen var släpet öppen. Jag tror att den som gjorde det ville inte stjäla något. De vill  bara jävlas i stället. Skulle de velat o stjäla hade de ju tagit lådan med dvd filmen som innehöll säkert en 50 filmer. Eller mina fina rice saker. Men i stället har de lämnat släpet öppet förmodligen i hopp att det ska regna o förstöra alla saker. 
 Släpet brukar vara dumt, men u när vi för en gångs skull hade saker i har de gjort inbrott. Vilket får mig o tro  att de måste ha vetat att vi har såld på loppis och jag tror att jag vet att vissa häxor är vist syra på oss. Så i helsike barnsligt o göra så, men alla har tyvär inte alla hästar hemma.10:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-10 Tid: 09:50:07
Natten har vi överlevt trots 2 barn som har spytt överalt och då menar jag ÖVERALT och på ALLT. Det är första gången Carmen Ly och Jessica har magsjuka trots att Carmen Ly är redan 9 och Jessica är 3. Jag tror inte ens att de har spytt sedan de var bebisar. Inte konstigt då att de inte vet hur man ska spy och framför allt VAR man ska spy. Så nu har vi i tvättstugan en hög med mattor, gardiner(ja även gardiner), sängkläder, skor, jeans, tröjor, strumpor, handdukar etc.. Det är säkert  10 fulla maskiner som väntar för mig. Så nu vet ni vad jag kommer o göra hela dagen.
 Hittills har mannen, jag o Tessy sluppit nöjet o få magsjukan, men det är ju inte sent ännu. 
NU ÄR DET KÖRT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-09 Tid: 21:36:30
Carmen Ly duckade inte så nu är det kört.


ÄTA PÅ MAX ÄR SUPPERNYTTIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-09 Tid: 19:28:53
Den som sa att äta på MAX är ohälsosamt har nog aldrig ätit på MAX i Marieberg. Max i Marieberg har nämligen tagit skräpmats restaurangen till en ny nivå. Det är nu MAT + TRÄNING allt i ett. Deras affärside är att kunden ska hinna bränna av  kalorierna man stoppar i sig innan man lämnar restarangen. 
 Jag ska förklara med tre enkla exempel.

MÅLTID 1.
 Du beställer en hamburgare och en paket chili chees.  Först får  du stå i kö i ca 15 minuter trots att det är bara två kunder innan dig. Kvinnan i kassan har visst inte hunnit med sitt morgon kaffe, lunchkaffe och inte hämta ut sin hjärna från kemtvätten heller. Medans du väntar är du uttråkad och eftersom du vill inte bli stel i kroppen rör du på dig vilket ökar förbränningen. När du sen har kommit fram till kassan får du betala för din hamburgare och chili chees, men du får bara hamburgaren för dina ost godingar är inte klara. Du går o sätter dig på din plats , snäll som du är, och väntar en liten stund och kanske tar någon tugga från din burgare. Du går sen fram till disken igen och frågar om dina ost godingar är klara. Får svar att det var de , men någon annan har visst redan fått de. Du får vänta en liten stund till. Du väntar medans du gör dina höft övningar och bara efter 5 minuters väntan får du dina ost godingar och får återvända till din ljummen hamburgare. Du tar ut dina ostgodbitar ur påsen o upptäcker att de innehåller ingen ost och är helt tomma inuti. Du tar dina ben, nu mycket vältränade, och går fram till kassan igen för att förklara varför du står där ännu en gång. Den här gången får du träna ca 10 minuter innan du får dina ostgodbitar, vilka innehåller den här gånger även ost. När du då återvänder till din plats märker du att din hamburgare, vilket har legat där i ca en halvtimme, är kall och kanska så äcklig och är inget för dig lägre så du äter dina tre ostgodingar och promenerar till bilen.
RESULTAT: CA 1 timmes träning. KALORIINTAG: En tugga hamburgare och 3 ostgodingar.

MÅLTID 2.

Du har lämnat din hjärna hemma och tagit dig till Max på en lördag med tre barn. Lycka till knäppskalle.
 Du beställer 3 maxboxar och en kyckling delifresh. Den här gånger får du vänta ca 15 minuter . Den här kassörskan är halvblind. Hon har glasögon , men i hopp av att träffa sin drömprins på jobbet har hon inte tagit på de. Hur som helst är det två kunder före dig, men kön rör inte alls på sig. Medans du väntar försöker du jaga dina barn(och lossa att de inte alls är dina så klart, för så ouppfostrade kan knappast dina barn vara) och hålla de i ordning. Du får en hel del motion genom att lyfta upp de o ställa ner de, springa och vifta med armarna. Vilken tur att det inte fanns några kunder efter dig annars hade du nog förlorat din plats i kön. När du då har fått din mat kommer du fram till bordet och nu ska du   fylla på med dricka, springa o hämta servetter, ketchup, salt etc.. när du sen är tillbaka vid titt bord är du så trött så du orkar nappt lyfta din hamburgare, men hungrig som man är måste man ju äta. Men du märker att det som fattas är ju själva hamburgaren för det har du visst aldrig fått. Tillbaka till kassan igen o kräva sin kycklinghamburgare. Du får vänta i ca 10 minuter för din kycklinghamburgare medans din påmfritt förvandlas till gråa , mjuka äckligheter. När du äntligen får din kycklingburgare är du överlycklig och promenerar tillbaka till din bord. Men den här hamburgaren får du inte heller äta för när du tar bort pappret märker du att hamburgaren ser konstig ut och när du tar bort brödet upptäcker du att kycklingen har förvandlats till en fisk. OK en ny promenad tillbaka till kassan väntar igen. Efter ytterligare 5 minuter och en idiotförklaring för kassörskan  la det där är vår Nya kycklingburgare och vi trodde att du ville ha det. Fast det står klart o tydligt kyckling delifresh på kvittot och så långt du vet är kyckling fortfarande kyckling och inte förvandlats till fisk. Eller är det något som den nya regeringen har hittat på efter valet ? Säkert SDs fel.
 ÄNTLIGEN får du din hamburgare och ta din sista promenad tillbaka till bordet . Du äter din hamburgare suppernabbt för barnen är klara redan länge sedan och vill absolut inte sitta kvar längre. Du kastar bort pommfritten för vem vill äta en halvtimme gamla kalla pommes. Du springer efter barnen och vågar inte ens titta på din kvitto för risken finns att även den är fel och då riskerar du en nervös sammanbrott.

RESULTAT: Ca 45 minuters träning  KALORIINTAG: En kyckling delifresch som försvann inom tre minuter o orsakade magknip vilket resulterade att du slapp middagen.MÅLTID 3.
Eftersom man är nu så tränad så att musklerna är större är Rambos är det svårt o röra på armarna och det är omöjligt o skriva om   måltid nummer tre.


9:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-09 Tid: 18:10:15
Hej på er. Här har vi haft data fritt i dag OCH jag har överlevt. Jag har nämligen sålt på loppis. Det blev en bra loppis dag i dag. Både när det gäller försäljningen och när det gäller alla fynd jag hittade i dag. 
 Jag har även sett en häxa i dag och försökt o blänga på den. Jag måste öva på att se elak ut för jag måste kunna börja blänga tillbaka  på häxor. Det ska vara slut med snällhet o  artighet när det gäller häxor. För vilket nytta ska man vara artig mot de ? Tror jag verkligen att en vacker dag kommer häxan o tackar för att man har varit så i helsike snäll trots att häxan har betett sig som ett svin. Knappast. Var o en ska leva sitt eget liv , men ska man stå o blänga på mig hela tiden ska jag våga blänga tillbaka i fortsättningen. Så där så. 
 Så nu ska jag käka mera blängsylta här så att jag ska få det med blängande rätt till den minsta biten.


SÅ I HELSIKE KÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-08 Tid: 20:55:37
Har ni varit kära någon gång ? Varit så i förbaskade kära så att ni ville kliva ur sin egen skinn. Varit så kära så att man inte visste vad man ska göra.  Man har  fjärilar i magen vartenda sekund och vartenda stund . Då går det inte  o tänka på något annat än sin käraste . Ja, så känner jag just nu. Jag är så i förbaskade kär i det HÄR just nu så jag kan inte ens sitta stilla. Tänk o kunna lägga sin huvud på en sådan älskling.

OOOOHHH jag får drömma vidare medans jag tittar på idol.


JAG ÄR INGEN STOR FLICKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-08 Tid: 12:14:40
Vi försöker o få Jessica(3 år) o sova i sin egen säng. Vi har provat diverse trick , bland annat har vi sagt att  STORA tjejer ligger i sina egna sängar. Vilket kanske inte var det smartaste av oss. Så härom dagen sa hon att hon  vill  sova i sin egen säng. Vad duktig flicka sa jag till henne och  la  henne i sin gröna fina säng. Hon blundade och sa god natt till mig. Jag gick o la mig och trodde(dumma jag) att nu var det löst då och i fortsättningen sover hon i sin säng.
 Det gick knappt 2 minuter när hon kom grinande med sin sjal och sa: JAG ÄR INGEN STOR FLICKA. Jag är en liten bebis.???:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-08 Tid: 08:28:19
Jag har ingen aning om vad det är för datum i dag så det blev ???:E OKTOBER. Men det är fredag i alla fall så mycket vet jag. Och det är ju inte illa det. Tänk om jag skulle tro att det är lördag och åka till loppis och sen är det ingen där. Vad besviken jag hade blivit när jag har släpat dit alla saker för vi ska ju sälja på loppis och sen är det inga köpare där. Men i morgon ska  vi sälja ju och inte i dag. Det  ska bli så roligt.
 Men det är i morgon det. I dag är det fredag, fredagsmus, godis och stora feta rumpan på soffan dag.
 I går däremot var det städa förrådet dag vilket jag slapp tack vare en kompis som bestämde o dyka upp o fika. Det tackar vi för. I går var det även festa dag för mannens del. Men jag är besviken på honom. När jag hörde att firmafesten skulle vara på en torsdag lät det ju så där. Vem festar på en torsdag om man ska jobba på fredag ??? Men det kan ju inte mannen rå för. Det är stora schefena som bestämmer när man får gå på fest o äta god mat som man sen kan komma hem o berätta till sin fru(läs: städ slav) som då kan bara föreställa alla godsakerna medans hon drägglar.
Men besviken blev jag som tusan på honom.
1. Kom han hem redan klockan 10. Vad är det för tid o komma hem från en fest ?
2. Han kom hem helt nykter. Vilket betyder ingen ont i huvud i dag, ingen illamående, ingen baksmälla alltså.
3. Han kom hem med värdens sämsta present(se bild)

Om han ska hålla på så där är det sista gången jag tillåter honom o gå på firmafest. Vad har jag nytta med det ? Hur ska jag annars få min fredagsunderhållning om han inte har baksmälla ? Man ska ju ha roligt åt andras olycka heter det. Jag som hade planerat o håppa i sängen o spelas hög musik klockan fyra på morgonen. Men nu mår han ju bra. Så besviken, SÅÅÅÅ BESVIKEN....VAR ÄR RÄTTVISAN ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-07 Tid: 19:35:36
Mannen är på firmafest och jag sitter o sorterar gamla papper. Vart är rättvisan ???
Jag vill också på firmafest. Fast man skulle kanske ha ett jobb först så att man kan gå på firmafest. Borde kanske skaffa ett bara för festernas skull och sen för julklapparnas så klart. Och alla roliga intriger på arbetsplatsen och alla kärleksromaner ska man ju inte glömma...
 Fast det där med att gå till jobbet varje dag verkar ju jobbigt. Ah jag stannar kvar på min soffa o äter praliner i stället. Barnen kan ju uppfosta och  ta hand om sig själva. Hur svårt kan det vara liksom. Jag blev ju helt normal.


KVINNOR FÖR MJÖLKPRODUKTION

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-07 Tid: 17:41:20

I dag var de nya bönderna från BONDE SÖKER FRU i våran lokaltidning. Jag är inte en av de som tittar på programmet , men så i helsike roligt hade jag när jag läste om bönderna...

Ena bonden förklarade att han tyckte om o dricka öl och läsa böcker om öl. Ok och han undrar varför han är singel ? Det är kanske inte det man ska lyfta fram när man ska locka kvinnor. För sig kan jag inte förstå vilken kvinna vill bosätta sig i världens ände och dessutom lukta på ko skit hela dagarna. Men jag fattar ju inget för jag är absolut ingen bondtjej.

Men det bästa var nog hur en bonde från Linköping beskrev sig: .....På gården föder jag upp KVINNOR för mjölkproduktion....

Hahah jag dog av skratt och fick läsa tre gånger innan jag läste rätt för KVINNOR var ju inte alls kvinnor . Det stog ju  KVIGOR. Fast det skulle ju ha varit så i helsike roligare om han hade haft massa kvinnor som han mjölkade i ladan.bildlänkVIKTIGA JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-07 Tid: 12:02:09
Visste ni att jag har NÄSTAN en egen väg ? Inte jag heller tills i dag när jag skulle skicka ett brev till Kadriljvägen. Det är ju KADRIljvägen. Om vi tar bort lj i mitten blir det ju KADRIvägen. Där ser man jag har en egen väg.
 Men i Estland,mitt hemland, har jag en alldeles  egen dag som heter KADRIPÄEV. Jag ljuger inte. Det är alltid den 25 november och är egentligen en dag de hedrar den heliga Katariiina. Det är massor med konstiga traditioner för denna dag och man ska klä ut sig ungefär som för påsk här och man går från dörr till dörr och dansar o sjunger och får godis som tack.
 Där ser ni hur viktig jag är. Jag har en väg och en hel egen dag. Inte illa va ?


TACK SPINDELMANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-06 Tid: 19:19:40
I dag kom min efterlängtade paket(ÄNTLIGEN).
Schenker gubben var en total svin och lämnade den i infarten i stället vid ytterdörren som han ska göra.

HUR TRODDE HAN ATT JAG(liten o klen kvinna) SKULLE FÅ IN DEN ??VILKEN TYR ATT SPINDELMANNEN KOM O FIXADE DETSTORT TACK SPINDELMANNEN. OM DU NU SKULLE SKRÄMMA BORT SPÖKET OCKSÅ VÅRE JAG ÄNNU MERA TACKSAM.
HJÄÄÄLP , EPIDEMIIII

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-06 Tid: 15:03:32
Carmen Ly kom hem från solan.
CARMEN LY: Mamma vet du att maginfluensan börjar komma nu.
JAG: Komma vart då ?
CARMEN LY: I natt fick ALLAS syskon i HELA skolan maginfluensa. Nu börjar maginfluensan ta över.

Känn er varnade !! .Maginfluensan kommer nu från Kumla hållet. SPRIIIIING o rädda er !!!!
  


EN LITEN LEDTRÅD, TACK

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-10-06 Tid: 12:48:49

Jag skulle plocka lite i vardagsrummet med Jessica..

JAG håller i en pärlburk: Vart är locket ?
JESSICA jätte glad: BORTA !!
JAG: Du kan kanske leta efter den då ?
JESSICA: Vart ?
JAG: Jag vet inte. Titta runt lite .
JESSICA: En liten ledtråd, tack !!
JAG: Ledtråd ?
JESSICA: Vart finns locket ?
JAG: Det är ju vad jag frågade dig.
JESSICA: Men du måste säga ledtråd.
JAG: Vart lekte du med den senast då ?
JESSICA: Jag lekte inte. Det var spöket.

Inte konstigt att locket ä borta om pöket har haft den.GRATIS ÄR BÄST 3

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2010-10-06 Tid: 11:40:08
Ännu mera kläder för bästa priset, 0 kronor.

KLÄNNING, GIRLS WEAR, CELLBESVARM JACKA, TRUE NORTHTOPPAR FRÅN LINDEX OCH H & M
KJOL FRÅN LINDEXHELLO KITTY SJAL, H & MKLÄNNING, CELLBESKLÄNNING, CELLBESHELLO KITTY KLÄNNING, H & MKan knappt vänta tills det är sommar i gen så att Jessica kan ha på sig alla dessa fina klänningar.


ÄR JAG ENSAM ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-06 Tid: 09:41:27

Vid middagsbordet i går började mannen prata seriöst vilket är ovanligt för det mesta  skrattar vi så att maten hamnar oftast fel och det är inte alldeles ovanligt att mjölk sprutar ur näsan.
 Hur som helst tyckte han synd om mig för att jag är så ensam. Han var orolig att en dag när jag blir gammal(kommer aldrig o hända) o skrynklig(ALDRIG !!. Det finns ju botox för guds skull) kommer jag hata honom för jag var så ensam.
 För det första är det inte hans fel att jag har så få vänner. Ok kanske lite, men såna vänner som inte tycker om min man vill jag inte ha.
Och det andra är jag inte sån person som måste ha en flock med vänner runt mig hela tiden. Jag har två vänner som jag träffar då o då och det räcker gott o väl.
 Sen är jag ALDRIG ensam och jag har ALDRIG tråkigt.
 För sig är jag hemmafru, men jag har tre barn och en man(vilket räknas som 10 spädbarn) o ta hand om , om jag skulle ha tid över så städas det(bara om det finns tid över vilket inte händer så ofta). Jag tycker om o pyssla o rita med barnen, baka , laga mat, fixa i hemmet, gå på loppis, min tradera etc..
 Och om det finns ännu mera tid över då bloggar jag någon inlägg. Ibland mer eller mindre. Oftast finns det inte tid så just nu har jag över 20 halvfärdiga inlägg i utkast korgen. Om det finns ännu mera tid över då svarar jag på kommentarer och om det händer att jag har fått nog på tvätt o strejkar och har därmed ännu mera tid över då tittar jag in på alla mina favoritbloggar som SVORSKAN(VET EJ VAD HON HETER PÅ RIKTIGT), HÖRNI(GUN), THAKOCK(BRADILOVER. GLÖMT VAD HON HETER), ELLISU(ELLIS), LILLAMAMMABITCHEN(VET EJ VAD HON HETER) CECILIA TIPSAR(HON KANSKE HETER CECILIA ??) och massor fler(Hinner inte lägga ut länkar nu så googla ni.
 Och om det skulle finnas ännu mera tid så läser jag böcker, syr, virkar, stickar, och gör allt annat som jag nästan aldrig hinner med.
 Så ensam ?? Ja om man tänker så att jag inte har massa vuxna vänner som jag träffar så ja kanske  är det då. Men jag vill inte ha massa vänner, det räcker med de få jag har. Och sen är jag blyg av mig så jag har svårt med att träffa nya människor.
 Jag tror att mannen kan andas ut. Jag kommer inte hata honom för att jag skulle vara ensam. Jag har ju häcken full med at plåga honom på dagar så jag kan ju knappast vara ensam. Eller har han kanske tröttnat att jag ringer till honom 10 gånger om dagen ??SPINDELMANNEN ÄR PÅ BESÖK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-05 Tid: 20:19:37
Fullt upp just nu för vi har en liten spindelmannen på besök o hon ska RÄDDA alla...

Försöker även o titta på Sveriges skönase familj på kanal 5. Undrar varför vi är inte med ? VA ?? Är vi inte sköna nog ??? Vi är ju bäst. Eller hur ?


MAN SKA PASSA PÅ O LEKA

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-10-05 Tid: 13:57:53
Carmen Ly kom hem från skolan och sa att hon hade ABSOLUT INGET o göra.

JAG: Du kan kanske städa ditt rum då ?!
CARMEN LY: Tror inte det. Jag MÅSTE passa på o leka tills jag är barn . När man blir stor då kan man ju inte leka för man får  ont i ryggen då.

Gud vad gammal jag känner mig nu. Dags för rullstol kanske ?


KANELBULLENS DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-05 Tid: 12:54:47
I GÅR VAR DET KANELBULLENS DAG O DETTA FIRADE VI MED EN PICKNIK UTE PÅ ALTAN MED KANELBULLAR, KAFFE O SAFTALLA FICK VAR SIN STOR KANELBULLE...

..OCH DRICKAVISSA PUSSADE  BULLAR...
..OCH ANDRA VILLE ÄTA MED VINTER MÖSSA PÅ(FRÅGA INTE VARFÖR)SEN SOLADE VI LITE..... TILLS BULLAR VAR NÄSTAN SLUT.....OCH DÅ GICK VI TILL LEKPARKEN FÖR ATT GRÄVA NER MANNEN..TJEJERNA GRÄVDE.....OCH GRÄVDE...
..OCH GRÄVDE LITE TILL..
...MEN INSÅG SNABBT ATT DET VAR LÖNLÖST FÖR DE SKULLE ALDRIG ORKA O GRÄVA EN HÅL SOM SKULLE KUNNA RYMMA MANNEN..
 SÅ DÅ GICK VI HEM O ÅT PASTA MED KÖTFÄRSÅS OCH LITE MERA KANELBULLAR FÖRSTÅS
TITT-TUT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-05 Tid: 06:31:01
KLOCKAN 5 PÅ MORGONEN....MAMMA ÄR HÖG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-04 Tid: 20:33:17
Vi tittade på Dr. Phill i kväll. Man tror ju att hans nyttig psykologi ska rinna av på en, men hittills har det sket sig. Hur som hellst pratade de om drågmissbrukare. Jag försökte då o vara ironisk.

JAG: Tänk om jag våre HÖG, vad skoj man hade då.
CARMEN LY: Men, mamma du är ju redan LÅNG.


MIDDAG FÖR 10 KR /PERSON

......... Kategori: PROV SMAKAT
......... Datum: 2010-10-04 Tid: 12:30:37
Jag älskar lidl och jag älskar(oj det var mycket kärlek där) att de har massor med olika produkter som man inte hittar någon annan stans. Just nu har de haft franska o tyska veckor.
Deras bröd bollar är så goda så man kan äta de bara som de är. Dessutom är de jätte farliga. Börjar man äta de kan man inte sluta. De kosta 4.90 påsen och passar på soppor o sallader elelr som snacks. 
 Grönsakssoppan ska man bara värma upp(inte koka) så det går supersnabbt o kostade ca 17 kr
Focaccia bröd deg har jag köpt på netto för 10 kr och det ska bara vara i ugnen en liten stund, så god till soppa.
 Så har du billig o enkel(för lata människor som mig) middag för ca 10 kr portion.


DET SKET SIG I BÖJEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-04 Tid: 10:32:09

Min försk o göra Jessica till en geni sket sig i böjen.
Vi läste baby einstein i går kväll...

JAG läser: Violet ser en flock gäss högt...
JESSICA: Nej mamma, de fåglar !!
JAG: Det står gäss.
JESSICA: fåååååglar, inte GÄSS. De bara fåglar..haha du kan inte läsa mamma.
4:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-04 Tid: 08:47:52
 Hoppas det blir än bättre dag för barnen i dag. I går var det en riktig olycksdag för de små. Tessy sprang in i matbordet och fick världens största bula i pannan. Hon ser ut som en noshörning fast det sticker ut från pannan då o inte från näsan. Hon var så duktig o blev lung nästan direkt.
 Jessica lyckades ta dörren över foten o skrapade av nästan all skin under ena tån. Det blödde o hon skrek: JAG MÅR INTE BRA. JAG MÅR INTE BRA.
 Men efter 5 minuter var allt över och det var glada miner igen och efter en halvtimmes liggande på soffan kunde hon gå, mirakulöst nog, igen.
 Det är inte ofta de gör sig illa, men när de gör det då är  livet slut i ca 5 minuter och sen har de glömt allt igen.
 I dag väntar jag på en paket tills klockan ett o sen ska vi ut o plocka näsor, om det finns kvar några så klart. Sen ska vi pyssla och kanske baka kanelbullar för det ska ju vara kanelbullens dag i dag. Ska ni äta kanelbullar i dag ?
 Här passas det på o gåtta när det finns anledning och kanelbullens dag MÅSTE man ju äta kanelbullar. Eller hur ?
SMÅ KONSTNÄRER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-03 Tid: 20:48:16
Vi har haft finbesök i dag så jag har inte haft tid för bloggen. Efter finbesök hade vi en stund med penslar o färger så mina små konstnärer fick kasta färg kors o tvärs....

Men nu är det god natt som gäller.


NÄR MANNEN KOMMER HEM FÖRTIDIGT...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-03 Tid: 09:41:27


Vilken tur att vi inte bor i lägenhet.


3:E OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-03 Tid: 08:46:58
GOMORRRRON GOMORRON TA DA TARRATATA....
Så sjöng mannen i morse och hoppade i sängen som en treåring. Undrar vad han var så glad över ? Att han kan plåga mig ännu en dag med sin närvaro ? Men imorgon är festen slut o han ska tillbaka till jobbet och jag kan fortsätta ligga på soffan med chokladlådan på magen. Vilka härliga fem dagar jag har framför mig.
Men nu mera kaffe....
LOPPISFYND,KLÄDER TILL BARNEN

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2010-10-02 Tid: 18:06:58
Lite mera loppisfynd.....
EN FIN TOP, 10 KRKAVAJ, CUBUS, 10 KRTRÖJA, LINDEX, 5 KR
2 PAR JEANS FRÅN H & M, 10 KR PARETKOFTA, H & M, 10 KRHELT NY JACKA MED LAPPAR KVAR, MC KINLEY, 30 KRBÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE, FORTSÄTNING

......... Kategori: EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE
......... Datum: 2010-10-02 Tid: 15:45:53
  Jag kan säga att hur mannen o jag träffades är nog en äkta TORSK PÅ TALLINN berättelse. Förutom att jag är lite snyggare än kvinnorna i filmen och att vi kanske tog en lite annorlunda väg tills filmens slut, men han hämtade ju hem mig från Tallin så är det bara, men tills dess ..tills jag kom HEM var en lång väg o gå..

 Den natten min mamma o jag satt i den kalla taxin ringde min mobil konstant. Det var inte GARFIEL, han ringde inte. Det var hockeyspelaren som fortfarande försökte o övertala mig. Han var en envis rackare. Mina bröst måste ha varit riktigt märkvärdiga så han inte kunde glömma de. Det var faktiskt inte den sista gången han ringde . Han höll på ett bra tag till och många månader senare när mannen o jag hade blivit ett par ringde han fortfarade o bjöd ut mig.
 Denna natt sov jag gott framför spisen. Min lilla plats på golvet började kännas kanska hemtrevligt. Hur det nu kunde göra det. Men man vänjer sig med allt och faktum är att framför spisen var det ju varmaste platsen  denna kalla vinter. Vi hade så kallt så att mjölken blev glass på köksbordet och fönsterbrädorna var täckta med is. Några veckor i denna vinter kunde vi inte använda toaletten för vattnet frös i toastolen. Det var kallt, det var jävligt kallt och jag önskade att jag skulle kunna flytta till karlifornien.. så blev det ju inte. Dummskallen jag blev kär i en svensk man och sverige har knappast ett varmt klimat. Men de säger ju att kärleken har inga gränsen och kärleken bryr sig inte om den andra är gammal, ung, ful eller snygg eller inte ens om han bor i sverige. 
  Jag vaknade dagen därpå av att någon gick på mina ben. det var mormor som gick för att sätta på kaffet. Det hade blivit kallt i huset och nu när man var klarvaken började man känna hur kylan tog in sig i varje blodåder och man kunde nästan föreställa sig hur blodet frös och hela kroppen stelnade. Man sov alltid med kläder på. Annars skulle man nog frusit i hjäl. På morgonen gick man till badrummet o tog på varmvattnet så att det kunde bildas varm ånga först då vågade man ta av sig kläderna o tvätta sig o ta på jobbkläderna. Men man fick vara snabb för det första hittade den varma ångan ut genom hålen i badrumsväggar och det andra var vi 6 som bodde på 80 kvadrat och badrum var den enda  varma platsen på mornarna.
 Efter snabbfrukost sprang jag till jobbet. Det var ca 3 kilometer o gå mellan snöhögar och man var alltid klädd som en michelinkubbe. Jag brukade sjunga : FUCKING COLD , FUCKING COLD tills jag kom fram och var räddad från vinterkylan. Efter jobbet var det samma väg hem igen. Om man hade tur var hala vägen plogad. Om man inte hade  det fick man simma i snöberg. 
   Killarna skulle hämta oss med taxin på kvällen. Jag tänkte inte mycket på de under dagen. Bara för att två svenska män skulle ta ut oss på restoarang var inte betydelsefullt. Jag har aldrig varit intresserad av status eller ursprung. Jag har alltid varit intresserad av mannen och den här var ju GARFIELD. 
 Jag tror inte ens att jag gjorde mig specielt i ordning. När man ska gå på en träff med killen man tycker om har man oftast fjärilar i magen och man fixar sig i ordning i timmar. Det här var för min mammas skull så det fick bli som det blev. Jag minns inte ens om jag sminkade mig. Kanske jag gjorde det för annars skulle nog GARFIELD sprungit mot motsatt håll.
Killarna hämtade upp oss med en rysk taxi. Chauffören rökte som en skorsten, körde som en biltjuv o trixade med siffrorna så han fick hela resan o kosta kolosala summor. Jag förstog inte varför killar vill åka taxi när det finns tåg som kostar nästan inget. De ville nog impa  tänkte jag. Men så gör man väl i Sverige.  
 Vi hittade en mysig restarang i gamla stan. Ganska så dyr en, men med god mat o fin interjör. Vi hade en fin middag och sakta o säkert började GARFIELD försvinna och under skalet började en trevlig och inteligent man komma fram. Jag hade ju blivit trevligt överraskad redan i början av kvällen när jag upptäkte att han har flera sjortor i garderoben. Tack o låv. Han har inte köpt havajiskjortot i större mängd.
 Vi pratade om mycket och inget. Jag fick veta att han hade en fosterbarn, han körde lastbil och att de bodde i Sverige i en stad som hette någon jätte konstigt. Mellan kött tuggande o glass ätande gick jag o mamma till toaletten. Hon sa då att hon o GARFIELDS bror vill gå på en nattklubb, men hon vill inte åka själv. Jag började o känna mig kanska trött på o vara hennes livvakt, men jag sa ja trots det. Nu när GARFIELD hade blivit mänsklig hade jag ju någon o prata med. På nattklubben satt vi o pratade medans de andra dansade. Vi var visst överens att dansande var inte för oss. 
 Efter ett tag tröttnade vi o titta hur min mamma o hans bor skämde ut sig på dansgolvet och musiken var det samma om o om igen. Jag menar hur många gånger orkar man lyssna på MACARENA. 
 Vid elva tiden lämnade vi min mamma o hans bror och gick o tog en promenad tills de skulle dansa klart o vi kunde åka hem. Men det verkade ta evigheter så vi gick till deras hotell i stället. Vi pratade tills vi somnade. Allt var så himla  oskyldigt. Man skulle nästan ha trott att vi var tolv år gamla och inte 21 o 38.
 Han var en riktig gentelman och det enda jag fick var en liten puss på kinden. Fast då tog jag det inte så att han var en gentelman. jag hade två förklaringar varför han betede sig så. ett att han var bög och två att han tyckte att jag var apful. Men morgonen därpå  lutade det mera åt nummer två....2:A OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-02 Tid: 14:37:03
God morgon till er. Fast det är ju inte alls morgon nu, men imorse gick det inte logga in på blogg.se. Sen när det gick o logga in fanns inte bloggen och vad är meningen med att blogga om ingen kan läsa. Så här är jag nu o skriver min morgoninlägg och dricker min lunchkaffe. Bättre sent än aldrig ju.
 Förresten har Blogg.se  skrämt ihjäl min snälla svärmor i dag. Hon kom nämligen inte in på bloggen i morse och sen när hon ringde mannen svarade han inte på mobilen så hon trodde nog att han låg nu död på USÖ. Inte snällt av blogg.se o skrämma så. Nu kan ni ju undra varför mannen inte svarade på sin mobil när hon ringde. Ja, det är enkelt, han har tydligen inte lärt ännu(han har haft mobil bara ca 15 år) vart man trycker när man ska svara på en mobil. Men man ska inte tappa hoppet. Han kan ju lära det när som helst, eller inte då...
 Nu ska jag plocka upp mina loppisfynd och sen kommer jag kanske, kanske skriva en fortsättning till min båtflyktings berättelse.. Men jag sa kanske så vi får se.


GÅRDAGENS KVÄLLSFIKA
MANNE O JAG- SLÖ DATOR

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-10-01 Tid: 22:05:04
Mannen ska starta datorn o tycker att det tar för lång stund.

MANNEN: Dator helvete startar inte. Det händer  inget.
JAG: Den kanske tänker. Något som du har alldrig fått uppleva.


NY FAMILJEMEDLEM ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-01 Tid: 19:44:57

Jag har övertalat mannen och nu  funderar vi  o skaffa en ny familjemedlem..
 Nej , nej, det blir inte en katt, så mycket kan jag inte övertala honom. Det som han kan gå med på är en kanin. Så nu har vi kollat på kaniner hit o dit. Kollat på priser o burar.
Jag fick aldrig ha någon husdjur när jag var liten och vill att mina barn ska få ha chansen o ha olika husdjur. Min mamma tyckte att djuren ska vistas ute och närmaste jag kom  o ha ett husdjur var kackerlackorna i köket. När jag var riktigt liten ville jag ha en gris. Min mamma svarade då att grisar är smutsiga , men jag tyckte att vi kunde ju då ha grisen i badkaret så skulle den alltid vara ren o fin. Jag försökte o övertala henne även o ha en kossa i balkongen så kunde vi ju alltid ha mjölk, men min mamma vägrade o gå med på mina genialiska planer.
 Men nu är det en kanin som vi ska ha och inte en gris i badkaret och om vi har tyr slipper vi kackerlackorna också.

Finns det någon som har haft kanin som kan ge lite råd. VILKEN KANIN SKA MAN KÖPA ? VILKEN SKA MAN ABSOLUT INTE KÖPA ? HUR LÄNGE LEVER DE ? KLIPPER MAN KLORNA PÅ DE ? VAD ÄTER DE ?1: A OKTOBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-10-01 Tid: 09:02:45
Herre min je är det oktober redan ? Jahah så nu är det bara o sitta o vänta på våren igen. Ok kanske julen först o sen våren. Borde kanske packa ihop min lilla familj o flytta till Thailand ? Fast finns det loppisar i Thailand ?? Annars går det ju inte.
 Mannen är kvar hemma i alla fall. Och han lever fortfarande. Han ringde till sin hjärt läkare i går för o få råd för han vill absolut inte åka till sjukhus. Jag kan ju förstå honom på sätt o vis. Har man spenderat första 4 levnadsår på sjukhus kan man nog bli allergisk mot de. Hur som helst ringde läkaren aldrig tillbaka(no surprise där ) så han bestämde sig o medicinera sig själv,doktor som han är. Så det blev en cocktail av lite blandat gott och tydligen mår han bättre i dag för han har gömt skinka i min morgonrocks ficka. För sig skyller han på Tessy, men jag vet bättre.
 Mannen ska i alla fall vara hemma nu tills måndag och jag ska ta väl hand om honom(läs: plåga honom så mycket jag bara kan)
 Ni ska ha en bra fredag  i alla fall och glöm inte äta extra mycket godis. Nu kan man ju skylla på sin vinter vikt så det är dubbelt upp med gott här hos oss i kväll.

UTELEK I TISDAS


Till Gabriella