VAD ÄR DETTA ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-31 Tid: 19:55:31
Jag är så himla trött och ska nu lägga mig. Ja, klockan åtta på söndag ska Asta 85 lägga sig, men jag låvar o visa bilder och berätta om dagen i morgon. Men innan jag somnar och drömmer om sommar o sol ska jag visa vad min busunge har gjort i dag...

Vad tror ni det här är?

 


LÅNGA NAGLAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-31 Tid: 18:41:13
Jag har alltid velat o ha långa fina naglar, men det går inte. Jag har två naglar på min vänstra hand som är skadade och växer inte ordentligt. De ser ut som tvestjärtar så snart de blir längre än en halv centimeter långa. När jag var ca 6-7 år gammal lämnade jag fingrarna mellan yttedörren. Ja det var blod, tårar och tappade naglar. Man kunde ju hoppas att jag hade lärt mig något, men veckan där på lämnade jag fingrarna mellan bildörren. Och tro mig eller ej det var samma fingrar.
Eftersom min mamma inte tyckte att man skulle gå till läkare så var det hon som plåstrade ihop mina fingrar, men jag tror att det var riktigt illa för jag kunde inte klä mig själv eller ens leka i flera månader. Personalen på dagis fick klä mig och hjälpa ner mina byxor i toaletten som var ytters pinsamt.

Jag har gett upp hoppet för långa fina naglar, men drömma kan man ju. Tänk o få ha så här fina långa naglar. Vad avundsjuka alla våre då..FÖRVIRRAD O TRÖTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-31 Tid: 16:27:28
Hej på er. Hoppas ni har fått en fin söndag. Inte många blogginlägg från lilla mig de senaste dagarna. Måste erkänna att jag har blivit lite blogtrött. Kanske trött i allmänhet med allt som händer här just nu. Nästa vecka kommer inte heller bli någon lek med massor av saker som är planerade Och förvirrad har jag med blivit. Vart tar tiden i väg ?
Vert fick mannen vänligheten o dela sin lunch med mig ?När blev 2 x 19= 40 ?
Vart kom all denna snö ifrån på tanke om klimat förändringar och när blev äpplena päron ? Som ni ser är jag lite mer än förvirrad.

FÅR JAG PRESENTERA SVENSKA PÄRON...

31:A JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-31 Tid: 09:07:29
God morgon. Sista dan på den kalla månaden. Börjar helvetet ta slut nu ? Försvinner snön imorgon ? Tänk o vakna i morgon och all snö är borta och vi kan se ut igenom fönstrena igen. Drömma kan man ju.
 Drömma gjorde jag också i vår nya sovrum i natt. Så skönt det var. En fin ansiktsbehandling med kisseblöjan fick man som vanligt och mannen invigde rummet med en fis. Ja, vissa saker förändras aldrig. 
 I dag ska vi fira. Jag ska baka bullar, mannen ska åka skidor och barnen ska rita på väggarna. Livet kan inte bli bättre än så...
 
ps
det var INTE jag som fes
mannen


SÄNGHELVETET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-30 Tid: 13:47:52

Vi har boxerat upp sängen. Ett tag trodde jag inte att vi skulle överleva. Mest var jag orolig för mig själv förstoss. Jag menar MANNEN är ju färsäkrad och en resa till ULLARED vore ju inte fel. Han har ju låvat o aldrig sätta sin fot där så länge han lever så jag får väl fixa så att jag kommer dit..
 Sängen är 160 bred och jätte tung. Och då menar jag JÄTTE tung. Sängen skulle upp till övervåningen. Trappen är väl inte den bredaste kanske och dessutom finns det massa bröte på gålvet runtomkring. Barnen alltså.  På tanke att jag är BLOND och KLEN och ja MANNEN är blond och ja också KLEN då var det ju dömt o misslyckas. Huvudet kändes som det skulle sprängas, min livmoder tappade jag någonstans på vägen upp och ett o annat finger klämdes sönder. Men upp fick vi sänghelvetet. Så himla stolta är vi. Tänk att vi klena muppar klarade det alldeles själva. Vad blir det näst ? Lyfta taket så den järnsängen från IKEA får plats ? SNÄLLA SNÄLLA !!!
 Nej, nu knackar MANNEN på badrumsdörren o undrar vad jag håller på med...30:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-30 Tid: 10:13:23
God morgon. I dag ska vi flytta. Det kommer o ta hela dagen så datatiden är ytterst begränsad i dag.Jag kanske kan ta datorn med mig till toaletten o gömma mig om jag har tur, men mannen vaktar mig med falköga och ropar redan att han har inte hela dagen. Jag får nog sluta o blogga nu...
 För övrigt är det en mycket jobbig dag i dag. Mina händerna kallsvettas, jag har hjärtklappning och panikångesten är nära nu.  Jag missar LOPPIS idag. Förstår ni ? Livet är nästan slut. Nej den är slut.
 NEJ nu ropar mannen igen...

________________
Ni som var oroliga för min APELSINMISSBRUK behöver inte vara det längre. Jag har börjat trappa ner nu så till sommaren är jag APELSINFRI. Jag låvar.LATA ÄR DE ALLIHOPPA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-29 Tid: 19:22:34
Vad ska jag göra med min lata familj ? Medans jag o Tessy jobbade hårt och bar möbler latade resten av familjen. Vilken tur att jag har Tessy i alla fall.

JESSICA LATAR MEDANS CARMEN LY LEKER MED EN KOMPISVILKEN TUR ATT JAG HAR TESSY


SOVRUM KLAR !!!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-29 Tid: 14:54:50

Jag måste ärligt säga att jag är stålt av mig själv. Jag är ingen Simon o Thomas och ingen Martin Timell heller för den delen men jag är en okunnig blondin och för en okunnig blondin blev det kanska bra tycker jag.

Minns ni hur det såg ut innan ? Inte  ? Låt mig färska er minne då..

Ja ni förstår . FUL FUL FURU överalt.

Så nu har jag fixat. JAG har fixat i ca två veckors tid. Dessutom med två små barn hemma. Mannen har hjälpT o måla gålvet en gång och lÅssas sonen hjälpte o måla taket en liten stund , men om vi säger att jag har gjort 80 % då ljuger jag i alla fall inte.
Fönstrerna ska vixa när det har blivit varmt.

Låt mig presentera underverket då.....Och vad tror ni det hela har kostat ?NYA SKOR TACK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-29 Tid: 10:28:44
Min sko är så ledsen....Någon som har nya skor o donera till mig ? Storlek 41 har jag bara så ni vet.


29:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-29 Tid: 08:29:15
God morgon till er. Sovit gott ? Det har jag gjort. Länge o väl med en kissblöja rätt i nyllet.
Men nu är det FREDAG och  dags för fredagsmys o terrorisera mannen med alla dessa kärleksfilmer jag har köpt.
 Men först ska jag städa ut all slipdamm o göra färdigt för inflyttningen. Tar några kort till er nyfikna läsare.
På tal om läsare. Nu funkar statistiken igen och enligt det hade jag inga läsare alls i går. INTE ETT ENDA !! Undrar vem som har lämnat kommentarer ? Jag har tydligen haft fullt upp i går.
 Nu blir det FRUKOST, kaffe och 2 kilo apelsiner.
 

GÅRDAGENS APPELSINFÖRBRYKNING


SNÖÖÖÖÖÖ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-28 Tid: 21:43:34
Den här jäkla snön . Vems idee var den ? Det här med osonfläckar och klimatuppvärmning kanske inte var så dum idee trots allt. Sluta handla EKOLOGISKT !! SNÄLLA !!!! 
Vi har skottat o skottat o skottat i dag. När jag säger VI då menar jag att MANNEN  har skottat och jag har tittat på, men det låter ju bättre att jag säger att vi har gjort det. Grannarna var också ute o skottade och även de var ett VI. Det brukar väl vara så.
Men vad jag inte fattar är vad de gör med sitt snö ? Jag misstänker att alla grannar går ut på nätterna o lägger sitt snö på våran tomt. Verkligen de har ingen snö på sitt tomt och våran ser ut som man våre i Alaska. Vi kan knappt se vårt hus längre. I natt ska jag hålla vakt ...


PICASSO

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-28 Tid: 20:59:30
De flesta stora artister och konstnärer blir kända efter sin död.
Den här lilla PICASSON är närmare sin död än hon anar. Kanske dags o lägga ut konstverken på ebay ?

KONSTVERK PÅ BADRUMSSKÅPEN
KONSTVERK PÅ HALLVÄGGENKONSTVERK PÅ TESSYS DÖRRKONSTVERK PÅ LEKSTUGAN I VARDAGSRUMMETMILLIMINI REA

......... Kategori: REA TIPS
......... Datum: 2010-01-28 Tid: 13:30:09
Fantastiskt fina o gulliga barnmöbler på MILLIMINI.SE  är nu 10-20 % billigare. Tycker de är jätte fina,men lite dyra för min plånbok just nu.

 Men ingen fara STINA LEE har tävling just nu och man kan vinna en möbel från millimini. Hon har bara si så där 20 000 besökare varje dag så jag tänkte att hon behöver en länkning från lilla mig.. haha nej jag skojar. Tänkte att ni kanske vill tävla hos henne. GRATIS är väl ändå bäst. Lycka till !!!MONTAZAMI STAILAR HAMBURGARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-28 Tid: 12:37:14
 Har ni sett nya MAX reklamen ?  Ni vet den där Hollywood frun som pratade som hon skulle vara sömnig hela tiden och tog på läppstift varannan minut? Hon är rösten i nya reklamen. 
Hon lärde sig koka kaffe ett år sedan och nu stailar hon hamburgare. Nästa år hittar vi henne i pizzerian nära oss o baka pizza. Men hon äter väl inga hamburgare själv ? För mycket kolhudrater, kalorier och allt sånt som gör en fet.
 Undrar hur mycket hon får för en sån reklam ?  Jag vill också designa hamburgare. Men jag måste nog bli Hollywood fru först. Och det är väl en dröm som aldrig  blir verklighet, men man ska väl aldrig säga aldrig. Jag får nöja mig så länge o vara lyxhustru i Villa Villekulla. Och i villa villekulla slipper man läpstift och har tillgång till massor av kolhudrater. Men jag måste erkänna jag är lite nyfiken hur Hollywood smakar...
 Max kampagnen hittar du HÄR


PROBLEM MED BLOGG.SE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-28 Tid: 10:22:45
Imorse vaknade jag och såg att de har gjort om på blogg.se IGEN. Ingen förvarning alls. Nu kan jag dock varken få in eller lämna kommentarer. Så tröttsamt. Någon annan som har samma problem ?
Och dessutom är min statistik borta. Hur ska jag nu ha koll på mina 5 läsare ?


28:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-28 Tid: 07:13:47
God morgon från den döde. Pigg, frisk o glad är jag i dag. Det var ingen förkylning i går som jag trodde, det var mina röda vänner som kom istället. Vi som lider av endometrios har det lite tuffare än andra. Vännerna kom över tidigare än planerat. Så är det med endometrios, vänner kommer när de vill. Jag hade ont i alla ställen som finns i hela kroppen och kunde knappt andas så ont i magen hade jag, men nu är det bättre. Vilken tur. Jag som började tro att det var farligt o äta 5 kilo apelsiner på en gång, men nu är det bara o fortsätta som vanligt.
 Jag gick o la mig klockan åtta i går medans MANNEN  var barnvakt. Notan slutade på 2000 kronor så nu får lyxhustrun jobba över. Så bra när man bor under samma tak med barnvak.
 Jessica höll på med så mycket bus i går. Hon tänkte väl o passa på när mamma är dålig för då orkar inte kärringen o springa efter henne.
 Först tog hon på vantarna på fötterna. Dessutom olika vantar. Så gick hon runt några timmar.
 Sen la hon pepparkakor i hela våran säng. Det behövs nu ingen kroppspeeling för man har sovit på sandpapper hela natten.
 Mannen lagade mat till sjuka mig i går. Han var i pizzerian och köpte pizza o sallad. När vi sätter oss vid matbordet tar Jessica min curry sås häller ut allt på sin tallrik o säger NU RÄCKER DET och ger mig tillbaka tumma sås burken. 
 Resten av kvällen la hon leksaker i alla ljuslyktor och vi har MÅNGA ljuslyktor, tände alla lampor o stängde alla dörrar, tog på elementer och hällde ut all oboy i sitt glas. Vart skulle mjölken få plats då ?Nu sover dock den stora BUSEN och jag ska säga till Carmen Ly o börja klä sig.  Vilken tur att i morgon är redan fredag. Kan inte vänta tills lördag när vi ska flytta.Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


DÖDSSJUK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-27 Tid: 13:11:09
Jag har blivit sjuk. Jag som trodde att om man äter mycket apelsiner som ska innehålla c vitaminer att då blir man inte sjuk. Jag har ätit upp hela 5 kilo, men sjuk blev jag i alla fall. Kanske om man äter  för mycket får man en motsatt effekt och blir dödssjuk ?
 Jag ska lägga mig och tycka synd om mig själv och vi hörs ikväll. Ja, om jag inte har dött förstoss.


STORREA PÅ CUBUS

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-01-27 Tid: 07:41:50
Cubus har massor med rea just nu. Många plagg kostar bara 30 och 50 kr. Många plagg är halva reapriset.
 

KLÄNNING TILL JESSICA 30 KR (ord.pris 179 kr)LÅNG LINNE TILL MIG 50 KR( ord.pris 149 kr)TRÖJOR TILL JESSICA O TESSY 45:50 (ord.pris 179 kr)
TRÖJA TILL JESSICA 30 KR ( ord.pris 149 kr)LÅNG FIN TRÖJA TILL MIG 50 KR (ord. pris 399 kr !!)27:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-27 Tid: 06:38:19
Redan onsdag ? Den här veckan har gått otroligt snabbt.
I går målade jag klart sovrumsgålvet och i dag ska jag göra allt det där tråkiga, måla vart man har missat, torka bort färg vart den inte ska vara och städa undan alla dessa burkar o penslar Hoppas vi får flytta upp på lördag. Vet bara inte hur vi ska få upp sängen. Både jag o mannen kommer o bryta ryggen. Men det blir säkert bra till slut. Sämre än det var innan kan det knappast bli. Ni vill väl se bilder också eller hur ?
  Har haft ont i min ny rotfylld tand. Borde det inte göra ont när alla nerverna är uttagna ? Smärtan väckte mig flera gången i natt. Men det kanske går över.
 Ska försöka o lägga upp resten av inköp i dag. Jag ligger lite(läs 4 veckor )efter.
 Nu blir det kaffe och sen ska jag väcka alla barn. Ni får ha det så bra i dag. Och bara positiva tankar ni vet. Tänk på  er höga lön ni kommer o förtjäna . Ja, ni som jobbar så klart. Jag, lyxhustru får tänka på min höga mammapeng på 2750 kr. Tur att man har en man till slav som kan försörja mig.
Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Comments


SUPER REA PÅ HM

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-01-26 Tid: 17:07:34
Har varit o fyndat i helgen på HM. Man fick ju hela 20 % på rea priset så det blev en hel del som fick komma med mig hem.

SKOR TILL JESSICA  16 KRKLÄNNING TILL CARMEN LY 80 KRHELLO KITTY SMINK CA 11 KR STYCKMÖSSA TILL JESSICA 16 KRFINA STRINGS 16 KR PARETRÖSTA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-26 Tid: 14:44:42
Har ju glömt helt o hållet att jag är med i veckans blogg tävlingen HÄR.  Det är väl åldern tror jag. Är nr. 4


LINJAL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-26 Tid: 14:03:56
Jag tappar alltid bort alla linjal och jag måste mäta ofta diverse saker jag säljer.. Då letar jag överalt och hittar alltid massa annat som jag hade letat dagen innan som saxar, pennor, men inga linjal.. Jag kanske borde tatuera en på min arm ?SÅ SKAFFAR MAN BESÖKSREKORD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-26 Tid: 11:47:38
Titt som tätt är man inne på diverse bloggar som visar upp sina besöksrekord på 2000-3000-10 000 besökare.
Hur får man så många besökare ? Det får ni tipsa mig om...
Men själva besöksrekord är ju inte svårt alls o skaffa.

1. Du skriver din första blogginlägg och tittar in i din egen blogg. Du är din första besök. Du har plötsligt kommit från 0 besök till 1 besök. Din första besöksrekord.

2. Dag två inga nya besök förutom dig själv då. Du ringer till din man på jobbet, bönar o ber o besöka din blogg från sitt arbetsdator och voila en ny besöksrekord. Två besökare och du har bara bloggat i två dagar.

3. Dag tre du gör allt som på förgående dag fast du får nu säga till mannen o besöka din blogg från arbetsdatorn varje dag annars får han sova på soffan. Ni diskuterar saken och han får dig o låva en Anka på lördagar. Klart nu har du minst två besök varje dag. Du berättar om din blogg för din vän och får också henne o besöka bloggen. Klart med tre besök. Ännu en besöksrekord, men nu tog ju vännerna slut. Du måsete hitta på något nytt

4. Panik bara 3 besök i dag. Ahah man måste besöka andras bloggar också. Det var ju lite tidskrävande. Du skriver en kommentar i någon mindre blogg(storbloggare svarar ju aldrig) och de kommenterar tillbaka . Klart med besöksrekord fyra.

5 . 3 besök igen. kommentator nummer fyra vägrar ju komma tillbaka. Måste hitta en ny lättlurad rackare. Du kommer på att man kan klistra in kommentarer som söt blogg, fin design, ha en bra helg trots att det är måndag eller bara BESÖK MIN BLOGG.. Klart klippa o klistra och nya besök ramlar in. Man kan få räkna att hälften kommer tillbaka och du kan ordna din egen besöksrekord varje dag. Dock mycket tidskrävande och risk för svar som DET ÄR MÅNDAG PUCKO, JA VIST MÅR JAG BRA MIN MAMMA DOG I GÅR.. Kanske dags o läsa inlägget innan..mycket tidskrävande dock

6. Du måste ordna en tävling och kräva att alla som vill vara med MÅSTE länka till dig. Alla läsare utan blogg är värdelösa. Ingen länkning, ingen nytta för dig= de får inte tävla. ETT NYTT BESÖKSREKORD IGEN

7. Du kommenterar storbloggare som KISSIE, DESSIE, MISSY etc.. man får mycket besök tillbaka. Det bästa är dock Kenzas, hennes läsare är vist mest nyfikna vilka som läser hennes blogg. Men varning o bli smittad av alla modebloggar. Skaffa en tjock plonbok.

8. Irritera folk. Lämna elaka kommentarer . Människors försvarsmekanism väcker i liv och bloggare länkar till dig bara för att visa hur dum du har varit. Du får massa besökare. Dock kanske inte så trevliga kommentarer

9. Hitta på något så fruktansvärt som gör folk förbannade, men samtidigt nyfikna. Tips: DU ÄR EN MAN O VÄNTAR PÅ TVILLINGAR, DU HAR MÖRDAT NÅGON, DU TYCKER ALLA ARBETSLÖSA ÄR LATA ETC.. 

10.  Dag tio du har provat nu allt , men känner att du måste ha ännu mera läsare. DIAGNOS: DU HAR BLIVIT BLOGG MISSBRUKARE. MEDICINERING: Stäng av datorn.
Men det går ju inte, du måste ha en ny rekord. Du säger att du har blivit på körd av en bil.. hatbrott mot blondiner = ALLA blondiner kommer o länka till dig. Inklusive mig.


TA DET HELA MED EN NYPA SALT OCH PROVA INTE DET HEMMA UTAN VUXEN BEVAKNING...


26:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-26 Tid: 10:21:37
God morgon till er som har precis vaknat. Jag har varit vaken i stort sett hela natten för lilla Tessy hade bestämt  att lyxhustrun har tillräckligt liggsår.
 I går hade vi besök av vår kompis Veronika och det var lika roligt som vanligt. Hon kom med 6 kilo apelsiner(jag har redan ätit 5 av de) och jag tvinade på henne min kötfärslimpa. Så nu ligger hon magsjuk..
  Nu har jag gjort färdigt min samhällstjänst och svarat på förrgårdagens (??) kommentarer. Skrattat ihjäl mig på era inlägg och tyckt synd om mig själv. Vill också ha 2000 besökare varje dag.
Har även hunnit o måla sovrums gålvet en gång till, äta ännu mera apelsiner, titta på Chuggington (min IQ har höjts rejält nu) och druckit 5 koppar kaffe. Dagen kan knappast bli bättre.,
 Ja juste min mamma ringde från Estland och berättade att hon hade drömt att vi hade varit i Estland och köpt kött och KÖTT ska tydligen betyda otur. Någon vill oss illa. Så nu äter jag på naglarna och undrar om mannen har kört i dike med sin lastbil ? Carmen Ly har blivit slagen i skolan ? Jessica kommer o ramla o slå sig rejält ? Tessy kommer o äta upp diskmedlet ? Min tand som blev rotfylld i går ramlar av ? Eller är det värsta på väg ?d Det blir som de sa i nyheterna i går det blir - 20 grader och 30 cm snö igen...? 
  Nu ska jag drick kaffe och fika med Jessica. På något mirakulöst sätt har Tessy somnat..

_______________

MANNEN TAR UT SIN ILSKA  SÖNDAGS
VAD ? HAR DU KÖPT ÄNNU ETT PAR SKOR ??VA ? 3 PAR ?.. och slår sönder min fina (läs: trasiga) skrivbord..DAGENS DILEMMA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-25 Tid: 21:25:28
Hur får man rollen med en liten hål igenom det dår ?Man funderar o funderar...försöker o slå igenom den..ringer mannen o skäller ut honom (allt är ALLTID hans fel).
Mannen fixar allt= går o köper en ny roll.

Kanske skulle han tvätta fönster o ta hand om maten som har hamnat mellan fönstrerna. Då slipper barnen leva på vatten o bröd.
PS.
Ja älskling. Allt du säger.
PS PS.
Har du tvättat mina byxor ?
MANNEN


HOS TANDLÄKARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-25 Tid: 17:10:42
HAR nu varit hos tandläkare. SKRÄCKEN är över och jag dog inte i hjärtinfarkt. Men det var nära kan jag lova.
 Mannen släppte av mig klockan tre hos tandläkaren och han skulle handla på lidl så länge. Hur skulle det gå undrar ni ? Det gick bra. Carmen Ly var med och hon tog hand om MANNEN.
Jag hade en 50 minuters tid och jag hade ju inbillat mig minst 50 sätt o dö. dö, rymma, lossas att jag har ont i stortån, jag har fått hjärtinfarkt.. men tänderna måste man ha. Tyvärr...
 Satt mig i den hemska stolen. Nu vet jag hur de som har blivit dömda till dödsstraff igenom elektriska stolen känner. Fast det här var tusen gånger värre.
 Jag har ju en framtand som är hemskt ful. De har lagat den många gånger innan. Jag var född med en svart tand för min mamma ramlade för hon var gravid. Första gången de fixade tanden sprutade det blod och det gjorde hemskt ont. Behöver jag förklara att jag är tandläkarrädd efter det.
 Så nu skulle den fina nya svenska tandläkaren fixa en fin vit tand. Jag förklarar då hur rädd jag är och sätter mig i stolen . Händerna svettas, knäna skakar och jag är svimfärdig. det var lättare o föda barn.
 Han säger då att han ska fixa tanden fin för den är ju redan rotfyld. När då ? Jag minns inte ? Plötsligt ser jag ljuset framför mig.. Det härkommer inte bli så dyrt alls.. en shoppingrunda i Marieberg.. nya nattduksbord..
 Och då tar han ner mig från mitt rosa måln o upptäcker att det har inte alls blivit rotfyld i Estland och framför mig ser jag 3  extra besök och en slutnota på 3500 kr. Barnen kommer få äta vatten o bröd resten av månaden..
 Han sätter då in bedövningen som snurrar igenom näsan o munnen o snart känner jag inget på min vänster sida. Vilken tur att man inte är förkyld annars skulle det bara rinna ut utan att man skulle känna något. Mannen kanske skulle spöa upp mig. Ta sin chans jag känner ju ändå inget.
 Då förklarar han att han kommer o sätta en plast duk på tanden och sen ska jag komma tillbaka i mars o ge min månadslön till honom. GRATTIS.
 Han sätter en stor blå gummiliknande plast över min mun o fast i tanden. Ska jag se ut så här nu i 3 veckor ? Michael Jackson såg snyggare ut...
Det gjorde inte speciellt ont, bara obehagligt. Han drog ut mina nerver. Var de inte bra o ha  ? Blir tanden död nu ? Måste jag ha begravning till den ?
 Samtidigt tittar jag på tv skärmen som de har satt över mig. DENTAL TV heter det o visar diverse produkter o reseföremål. PARIS. Vem har råd o åka dit ? Jag ska ju laga min tand. Tandläkar lampan är mitten av Tvn så man ser bara vänster o höger sidan av bilden..
 Då var det färdigt.. jag tackar o bygar och går ner till bilen..

 Öppnar bildörren o ser skrikande Jessica. Mannen säger att hon har skrikit hela 40 minuter.. plötsligt känndes det lugnare hos tandläkare...


NÄRA DÖDEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-25 Tid: 11:39:39
Som det inte våre nog med tandläkare i dag slipade jag av halva handen.Jag sa ju inte hela handen.Bara halva, närmare bestämt bara 1 cm. Men ont gör det så i hellsike.
Vänta nu.Jag är ju gift= jag har en MAN. Varför ska jag göra det här då ?  Vart är MANNEN då ?
Han gömmer sig på jobbet....fegis..


HUS FÖRSTÖRARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-25 Tid: 10:12:21
Vad är det första man gör när man har nymålade väggar ?
Man river sönder de....MEN INGEN FARA. MAN ÄR VÄL KREATIV..SUPER ATTAK + LITE FÄRG OCH ...... SOM NYTTNu är bara resten kvar..25:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-25 Tid: 07:24:41
SKRÄCKENS DAG är här !!! Jag skulle kunna säga god morgon till er, men det går inte. Jag är för rädd.
Har fått föräldrapenning i dag. Hela 2750 kronor. Vet inte vad jag ska göra med den enorma summan. Tror ni att GM skulle acceptera mig som SAAB köpare ?
Jag ska hugga av mitt eget huvud o servera den till er på en silverbricka. Ja, jag har inte hunnit med kommentarer igen och inte många blogginlägg har det blivit heller. Jag skulle kunna säga att jag ska förbättra mig.Men dagen lovar inte gott.
Har vaknat i dag bredvid en UFO igen. Jag tror att det är dags o byta barnvakt.
Och sen dagens SKRÄCK då. TANDLÄKARE !!!!! Jag hatar, hatar, HAAAATAR tandläkare. Skulle inte ens önska en sån straff till min värsta fiende.
Men först är det tid på BVC, lilla buddha ska mätar o vägas och få en spruta. Sen jobb, sen TANDLÄKARE och sen kommer våran kompis Veronica över. Mitt i allt får jag hinna o slipa gålvet o kanske måla den, handla mat, om jag har tur hinner jag andas och om jag har riktigt tur hinner jag äta lunch. 
 
Men NU äter vi klart frukosten.

UPPTATERING: Jahah. Nu har de ringt från BVC att våran tid har blivit avbokad för sköterskan har blivit sjuk. Jag som har tvättat ansiktet, tagit på mig finkläderna och stressat så. Allt i onödan..

JUL IGEN ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-24 Tid: 21:14:55
Snart är det JUL igen och vi har bakat pepparkakor i dag. Det gäller o vara bra förbered till nästa år. Så klart har man inte haft tid o blogga om man får baka med mina gullungar. Ja och det var ju massa annat också som hände i dag, men det tar vi imorgon för nu måste jag släcka ner för i morgon är det full rulle och en hemsk dag full av SKRÄCK..24: E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-24 Tid: 06:46:44
God morgon. Det är mörkt ute och klockan är inte ens sju ännu, men jag är redan vaken. Jag är den enda som är vaken för den delen. Alla andra latmaskar  sover. De har lite mera vett i huvudet. Har redan hunnit o koka gröt till Tessy och matat henne och hon har somnat om. Har hunnit o svara på lite kommentarer och läst lite bloggar. Det är så många bra bloggar o läsa, men tiden räcker inte till. Hemskt mycket onödiga saker måste göras varje dag som att ta hand om barnen,laga mat, städa, jobba, renovera och det viktigaste ta hand om mannen. Han kan ju dö utan mycket omsorg.
 I går hade vi fullt upp med målning, byrå förstörning och shopping.
 Vad jag har fyndat i går. Slut REA är bäst. Får visa upp någon dag vad jag har köpt. Bästa fyndet en, jätte fin festklänning till Jessica för bara 30 kr på CUBUS.
 Tror jag har blivit magsjuk. Mår småilla idag. Har bara varit magsjuk en gång i livet. Hörde att med mitt blodgrupp B blir man inte ofta magsjuk och det stämmer ju. Carmen Ly har också B blodgrupp och hon har aldrig varit magsjuk och hon är redan 8 år. Värre för de som har 0 för de skulle tydligen bli drabbad av magsjukan jätte ofta. Mannen sa i går att han mådde illa. Ja vi får se hur vi mår, men jag har tänkt o måla klart i dag. Jag fattar inte att JAG ska göra det där. Var det inte därför jag gifte mig ? Ja att mannen skulle renovera o fixa allt sånt? Nej det var för KÄRLEKENS skull. Den jävla KÄRLEKEN  ställer till med allt...


MAXBOX FÖR 19 KR. DET GILLAR VI
CARMEN LY FÖRSÖKER O VARA VIKTIGFÅRMAN INGEN MAT FÅR MAN ÄTA UPP SIG SJÄLV........ELLER MAMMAS KAMERA..JÄVLA IKEA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-23 Tid: 21:20:31
Mannen satt sig på en IKEA byrå för att titta på hur jag målar väggar. Han älskar arbete. Att titta på hur andra arbetar är det bästa han vet. Men plötsligt smällde det till ....Han stackaren ramlade igenom byrån. Jävla IKEA, skit kvalité Att han väger över 100 kilo var ju inget med saken o göra. ABSOLUT INGET !!!


EN FIN PRESENT FRÅN JESSICA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-23 Tid: 20:05:23

Lämna Jessica 10 minuter ensam med ett kilo tomater och man har fått en fin present. Vad ska jag göra sallad med i morgon då ?SEMLA PREMIÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-23 Tid: 17:52:01

Årets första SEMLA håppar i min mun NU... Har ni hunnit o äta någon semla ännu ? De är så goda. Mannen o barnen vägrar o äta de vilket är jätte bra för det betyder att jag kan äta upp allihopa.

HAREN FLYGER HELIKOPTER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-23 Tid: 15:28:53
Vi åker bil på väg hem från loppiset och Carmen Ly tittar ut igenom fönster och ser massa spår efter haren enligt henne (förmodligen efter hundar)

CARMEN LY: Titta vad många haren spår.
JAG O MANNEN:  JAAA
CARMEN LY: Hur kommer de hit ?
MANNEN: Åker helikopter faktiskt.
CARMEN LY: Vart kommer de i från ?
MANNEN: Åker buss från Hallsberg
CARMEN LY: Men sluta, men det finns ju ingen skog här.
MANNNEN: Ja, det är svårt o se den bakom alla träd23:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-23 Tid: 08:55:32
God morgon. Dagen har börjat bra. Vaknade bredvid ett grönt monster. Vad heter såna  ? UFO ? Jag säger bara lämna barnen 5 sekunder med mannen och de förvandlas till små gröna varelser. Jag somnade ju innan Jessica i går och mannen var barnvakt. En grön dushpenna + Jessica = ett grönt UFO.
 På tal om mannen. Han hoppade upp o ner i hallen nu på morgonen. Jag ville ju inte fråga vad han höll på med för man vill ju inte fråga galna människor,men jag var ju nyfiken. Han lagade tydligen huset på detta sätt. Huset ? Det är ett RUCKEL !!!

Men nu är det lördag och det betyder LOPPIS !!!  Vi hörs i kväll. Ja om jag lever fortfarande...


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Commentsps
dushpenna????????????????? Vad är det snälla läsare kan ni hjälpa mig.
mannen


ANDRA KLASSENS MEDBORGARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-22 Tid: 19:39:19
MANNEN och jag har blivit utkastade från vardagsrummet för Carmen Ly tittar på CAMP ROCK på Disney channel. Vi andra klassens medborgare får krypa o gömma oss i sovrummet och titta våran WALLANDER film på den lilla TVn.  Vem sa att det var lätt o vara förälder ? Inte ens sin egen TV får man titta på när man vill.
_________________________________---

TOKIGA JESSICA vill nu ha fem toffsar i håret. Det är verkligen allt eller inget för henne.GIFTA SIG RIKT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-22 Tid: 18:30:09
Carmen Ly kommer hem från födelsedagskalaset och är jätte glad och börjar tjata om sitt BLIVANDE  födelsedagskalas som HON har bestämt HON ska ha i maj.

CARMEN LY: Men vi kan ha två kalas. En hemma disco kalas och sen en kalas i lek o buslandet
JAG: Aha det tycker du . Tror du att jag är gjord av pengar ?
CARMEN LY: Ja, jag trodde du hade tagit en rik man.


FÖDELSEDAGSKALAS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-22 Tid: 15:21:08
Carmen Ly var bjuden till en födelsedagskalas i dag. Helt otroligt att hon fick en inbjudan och hon har bara gått i den nya skolan i två veckor. Hon var så glad.
 I den förra skolan har hon varit på max 1 kalas per läsår. Jag vet ju varför hon inte blev bjuden, men det var alltid lika tråkigt för henne. Barnen sa att hon var bjuden och att kortet kommer och då sprang hon fram o tillbaka till brevlådan varje dag, men det kom ju aldrig några kort. När  då andra pratade om kalas i skolan och  var hon lämnad utanför.
Hon fixade sig så fin i dag för en snygg kille skull vara med på kalas. Det börjas tidigt...
Hon valde ut en hemlig present och vi packade  ner den i en fin prickig presentpåse. Jag är så glad för hennes skull. Att byta skola var den bästa vi har gjort i hela vårt liv tror jag.
Hoppas hon har det så roligt på kalas.GRATIS BOK MED POLLY

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-22 Tid: 14:03:18
Just nu får man en bok helt GRATIS när man köper 2 paket POLLY. Såg de i går på ICA och jag var ju tvungen o köpa. Hur kan man motstå  något som är så himla gott och dessutom få en bok helt gratis. Det finns olika böcker o välja mellan, men jag valde MARIAN KEYES  är det någon där ? Verkade som en riktig tjej bok. Nu måste jag bara hitta tid för att läsa den...22: A JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-22 Tid: 12:13:53
Äntligen FREDAG !! Eller vad säger ni ?
 Mannen får jobba länge idag. Han säger att han måste ju jobba extra för att försörja sin lyxhustru. Jag håller med. Jag är dyr i drift.
 I kväll ska vi ha  en lien filmkväll o bita av en del av filmer han fick som älvpresenter. Det blev ju hela 20 stycken, men först ska vi titta på nya WALLANDER FILMEN- DÖDSÄNGELN. Den är säkert jätte bra, det är ju de alltid. Jag älskar svenska deckare som WALLANDER, BECK, VAN WEETEREN  etc. Vi brukar ju alltid köpa de på DVD för till bio kan vi bara gå max en gång per år för vi har ingen barnvakt. Igenom åren har det blivit kanska många filmer nu. När mannen o jag träffades ägde han 4 dvd filmer och nu har vi gud vet hur nånga. Det är en hel del i alla fall. Men vi älskar o sitta på soffan o mysa o titta på film. Det är våran sätt o ta det lugnt o mysa här hemma. Speciellt på vinter för vi är inga vintermänniskor. Helst skulle jag krypa i säng, tra täcket över huvudfet, somna och inte vakna upp innan aprill-maj. Det våre livet det...SPACKELMISSBRUK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-22 Tid: 09:07:26
Jag har hamnat i en allvarlig missbruk, SPACKELMISSBRUK.  Det här är jobbigt o erkänna, men det första steget med att komma ur ett missbruk är att erkänna att man har allvarlig problem. det hela började att jag slipade o spacklade väggar i vårt nya sovrum. sen när man hade slipat o målat en gång lossnade det ännu mera tapet och då slipar o spacklar man och så om o om igen tills man har missbrukat hela 10 kilo spackel och inte mår man bättre av det. Man vill bara ha mer mer... Jag tror jag måste nog söka hjälp för det här har gått i överdrift Finns det någon SPACKELMISSBRUKS klinik ?
 Det värsta är väl att precis som alla andra missbrukare trar man ner hela familjen i sin missbruk och nu ser att ut som dammrottor....ps
Det är inte bara spackel hon missbrukar-
mannenSÄNGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-21 Tid: 22:12:21

Vi renoverar ju sovrummet som ni vet. Eller rättare sagt jag renoverar. Mannen skyller på jobbet. Någon måste ju jobba o tjäna pengar säger han  så att jag skulle ha råd för alla dessa konstigheter jag håller på med. Vad menar han ?
Han menar så klart sängen. Vi har haft våran säng i sex år nu och jag vill ha en ny sänggavel. Inga konstigheter ju. Jag är väl kvinna och vi tycker ju om o byta saker. Faktum att jag är en kvinna var ju problemet. Jag har ju hittat en sänggavel i järn som jag bara älskar. Billigt också. Under 500 kr på REA i IKEA. Det borde ju göra mannen glad kan man ju tycka, men han är ju så otacksam.
Jag vill köpa sänggaveln. Han argumenterar emot och säger att vi har ju snedtak och den får inte plats. Jag tycker då att det är bara o höja taket då. Inte så mycket begärt väl ?
Sen vill jag måla om sänggaveln och göra det i lantligt stil och han menar att nya saker ska man väl inte förstöra. Jag ska väl inte förstöra den. Jag ska ju bara göra den vackrare.. ja så har vi hållit på en vecka nu. Vem tror ni
kommer o vinna ? Jag vet vem. Egentligen är det inte ens någon utmaning, men jag låter honom o tro ett tag till att han kanske kan bestämma...
PS. Här kämpar hon över något som inte finns. Jag skiter i sänggaveln. jag har redag gett upp
MANNENTA AV ARMEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-21 Tid: 20:27:14
Jessica skakar på handen panikslaget. Hon har fått en liten färgprick på fingret.

JESSIAC: Ta av HANNEN
JAG: Ska jag ta av din hand ?
JESSICA: Mamma, ta av hannen. Ta BOTT den.
JAG: Men vad ska du göra utan en hand då ?
JESSICA: Leka.
JAG: Jag tror att du kan leka även om du har kvar dina händer.
JESSICA skakar på huvudet: NE
JAG: Ska vi inte gå o tvätta bort färgen i ställed ?
JESSICA: NE.
JAG. Ja, då får vi klippa av hela handen.

Jessica sträcker fram handen och tittar på mig......


HJÄLP !!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-21 Tid: 18:35:56
Det här o rusta själv verkar inte längre som en bra ide. Men vad gör man när man är ur fattig och tror att man kan mer än gudar själv. Jag ser ut som en stor dammråtta och har spackel överalt. Vaknade i natt för jag kunde inte andas. Jag hade vist spacklat i gen näsan.
Vems idee var det här o rusta själv ? MANNENS,MANNENS , MANNENS.......
HJÄLP!! Snälla ta mig härifrån !!!DAGS O STÄDA KANSKE ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-21 Tid: 15:06:41


VILKA STORA FÖTTER JESSICA HAR. EFTER VEM ?


FÖNSTERLAMPOR PÅ NETTO

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-21 Tid: 14:56:38
Hittade fina fönsterlampor på NETTOS reklamblad. De skulle passa fint i vår nya sovrum. Undrar om de finns kvar eller är de redan slutsålda ? Ska försöka o myta MANNEN  imorgon o åka o titta på de. Han kommer inte o bli glad.21: A JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-21 Tid: 11:14:48
Hej på er. Inte gick ni på att jag skulle sluta blogga ? Jag har ju Sveriges smartaste bloggläsare så ni fattade väl att jag skojade? Är det fortfarande någon som har missat att jag skojar ofta?  Så klart kan jag vara sergös också , men jag älskar humor och tycker att livet är mycket enklare om man kan skratta och hitta den humoristiska sidan av saker o ting. Inte sant ?
 I alla fall vann jag ju inte i går. Besviken blev jag, låste in mig i toaletten o grät i timmar tills mannen var o hämtade en skruvmejsel och tog ner låset o släppte ut mig från toaletten. Det tog en stund för han visste inte var skruvmejsel ligger och hur det ser ut. Jag fick då berätta igenom dörren var o hur han skulle hitta den.  Vad gör man inte för att känna sig som en prinsessa i slottet för att bli räddad av sin prins från den onda draken ? I de fallet toaletten, men sak samma en kvinna vill väl bli räddad. Och att vara en prinsessa i tio minuter i sitt liv är inte illa.
 I dag är jag hemma som vanligt med mina småttingar och fortsätter o leka damm rotta. Jag börjar tycka att den vita sminket klär mig och kläderna har ju också fått en unik design så det här ska jag kanske göra något permanent ev. Vad tycker ni ?

(väldigt dålig bild, men handen ser verkligen grå-vit ut)SLUTBLOGGAT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-20 Tid: 21:58:01
Nu är det slutbloggat. Jag vann inte under kategori mammablogg. Inte oväntat ju jag sa direkt att Sandra kommer o vinna och jag hade rätt. Så nu ska jag gå o gråta ut mina ögon och aldrig mera blogga igen. 
  Jag vill ju inte vara dålig förlorare så ETT STORT GRATTIS TILL ALLA VINNARE.Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


STORT TACK TILL ALLA SOM RÖSTADE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-20 Tid: 19:38:40

SOM LÅVAT ETT STOT TACK TILL ALLA SOM RÖSTADE OCH NOMINERADE MIG HOS FAMILJEBLOGGARNA HÄR  SOM ÅRETS MAMMABLOGG (röstningen slutar i dag kl.20.00). EFTERSOM DET INTE SYNS ÄNNU VEM SOM HAR RÖSTAT KAN JAG BARA TA DE SOM HAR NOMINERAT OCH DE SOM HAR SAGT ATT DE HAR RÖSTAT. Säg till om du saknas så lägger jag till dig med.

CAMILLA- så långt jag vet har hon ingen blogg. Samma Camilla som jag köpte hunden av ?

DRAMAGUEEN-  en rolig bloggare som kämpar för en bra miljö

IDA- en rolig tjej som bloggar om sin vardag

ANKI- en rolig bloggare som tar upp de viktiga ämnen i livet

MALIN- nybliven tvåbarnsmamma som älskar o fota

GUN- en rolig bloggare som kan tekna som en gud

TARJA- rolig blivande tvåbarnsmamma

THA KOCK- en rolig bloggare som kan dessutom allt inom matlagning. Räddade mitt liv igenom att ge mig curry sos receptet.

PETTER- NICKLAS- en mycket rolig bloggare

MALIN- en rolig bloggare som fixar världens finaste naglar

ANDREAKAROLINA- en väldigt fin bloggare med stort hjärta som  läser till lärare och har 

LIENE- en bloggare med musik i hjärtat som vi kanske får se i Idol 2010

ELLIS- en jätte rolig bloggare som kan fixa fina blommor och har nu börjat plugga igen.

MAYZAAN- rolig ung tjej som har en blogg med mode, tävlingar, skola  och vänner

GÖZDE- en blogg fylld av musik, mode, vänner och allt annat rolig i en ung tjejs liv

JOSEFINE- ung mamma till världens sötaste lilla Olivia. En fin mammablogg med mycket bilder

RENEE- en kanska ny blogg som jag har upptäkt.Skriven av en mycket rolig kvinna.

HANNELE- blivande tvåbarnsmamma som driver en fin mammablogg med mycket  vackra bilder på sin son Kevin

JESSICA- En mycket trevlig o rolig ung tjej som har fölt mig från allra början.


  Vem har jag glömt  ? säg bara till så lägger jag till dig med.

Och en gång till ETT STORT TACK till alla er som tog er tid o rösta på mig.INGEN SOM LYSSNAR PÅ DEN LILLA MÄNNISKAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-20 Tid: 10:55:39
Jag hade ju namninsamling i går och alla er som var trötta på snö o vinter skrev på. Jag skickade då in den och sa att vi vill ha sommar och det är NU !!. Men vem lyssnar på den lilla människan ? INGEN  för det har börjat snöa igen. Snälla någon som har en flygbiljett till Thailand över ? SNÄLLA !!! Jag kan ge mannen i utbyte.


20 : JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-20 Tid: 06:42:56
God morgon. Vilken underbar dag i dag.
I dag kommer barnbidraget och det betyder att man har blivit stenrik över natten. 
I dag är sista dagen o rösta på mig som årets mammablogg HÄR. Ni har väl röstat på mig ? Ni vet att om jag inte vinner kommer jag aldrig mer prata med er.
I dag vaknade jag upp utan känsla i fingrarna. Jag har slipat väggar i går kväll och har förmodligen slipat bort till o med mina fingeravtryck. Dags o råna bank ?
I dag ska jag måla väggar i vår nya sovrum med hjälp av två duktiga målare Jessica(2,5 år) o Tessy(1 år)
I dag ska jag sluta blogga... hahha skojar bara

GOD MORGON alla fina läsare.MÅLAT O MÅLAT O MÅLAT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-19 Tid: 18:03:49
I dag har lyxhustrun jag målat våra dörrar. Det har tagit hela dagen. Som tyr har ju Tessy hjälpt till annars skulle jag inte hunnit med någonting alls. Hon har målat med både händer, fötter o näsan. Riktigt fint blev de tyckte jag . Ja om jag nu får säga själv.
så vad tycker ni  ?haha jag skojar bara. Så här blev dörrarna. Färgen syns inte riktigt bra och de är inte helt färdiga. Vi ska ha lantlig shabby chic stil där uppe har vi bestämt(läs: jag sa att så ska det vara och han vågade inte säga emot).TÄVLING RENSA UT O CASHA IN.

......... Kategori: TÄVLA
......... Datum: 2010-01-19 Tid: 17:02:48
 Jag brykar inte ta del av såna stora tävlingar , men känner att det här behöver vi flesta mammor hjälp med. Har ni lika stökig barnrum som mina barn har då är den här tävlingen för dig.

Loppi.se och vi bloggare ska hålla en tävling tilsammans för att hitta Sveriges stökigaste barnrum. 
  • Skicka motivering till mig varför du behöver "rensahjälp" + bild på barnrum som behöver rensas till skoop@telia.com. Senast den 30/1 väljer jag ut en finalist av de bidragen jag fått in och mejlar info vidare till loppi.se. Då lägger de ut   kampanjsidan. 
  •  Sen får alla som vill rösta på valfritt bidrag fram till den 15/2.
Vinnaren vinner rensning och förvaring från Granit till ett värde av 5000 kronor (samt vinst av prylar från försäljning på Loppi.se.).

Lycka till !!!!


VÄRLDENS BÄSTA PAPPA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-19 Tid: 12:09:26
Det finns en man som är far till miljoner barn. Trots det hinner  han  besöka alla sina barn på julafton och ge de presenter. Vad heter denna underbara man ? Ni har säkert träffat honom. Han heter TOMTEN.19:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-19 Tid: 07:36:33
God morgon till er. Tisdag i dag och det snöar. Jag vill ha SOMMAR !! Om vi samlar i hop namnunderskrift o skickar in till väderstation tror ni att de skickar lite sommar till oss ? Det gör de ju säkert. Eller hur ? Vem vill vara med ?

 
                               


ONT I HUVET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-18 Tid: 21:58:38
Jessica tar på blöjan på huvudet håller i den o skakar på huvudet o säger: MAMMA ONT I HUVETSERVIS ELLER FRITÖS ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-18 Tid: 20:40:19
Vi var o köpte en fin tårta på COOP. Carmen Ly fick vara den ansvariga o bära underverket. Hon tyckte då att bära tårta med en hand var en bra idee. Jag däremot hade inte tänkt o slicka tårta från asfalten.

JAG: Vad gör du ?
CARMEN LY: Jag är servis.
JAG: Va ? Är du en sevis ?
CARMEN LY: JA.
JAG: En servis kan du väl inte vara.
CARMEN LY skakar på huvudet: Nej, nej jag menade en fritös.NU SKA VI O SHOPPA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-18 Tid: 15:40:30
Mannen är på väg hem från jobbet och  det är bäst att jag klär mig för jag går fortfarande runt i morgonrock. Måste kasta lite mjöl o damm på kläderna så han tror att jag gör något här på dagarna och hämta in barnen från förrådet så att han tror att jag har tagit hand om de. Vart ska vi ? Ja vi ska åka o shoppa för vår sista 1.50 vi har kvar nu innan barnbidraget kommer. Ni vet ju att vi flerbarnsföräldrar lever bara på barnbidrag eller hur. Förresten, vad får man för 1.50 ? Kanske skulle ta med släpkärran för säkerhets skull.


MANNEN OCH JAG- BANTA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-18 Tid: 13:21:32
Mannen sitter i sin lastbil o ringer hem..

MANNEN: Vet du vad jag gör ?
JAG. Ringer till mig o tjatar.
MANNEN: Det så klart men vet du vad jag äter ?
JAG: En hamburgare ?
MANNEN: Juste.
JAG: Var det inte så att du skulle banta ?
MANNEN: Du kan inte stoppa mig för du är i Kumla och jag är i Karlskoga hahaha
JAG: Det blir morötter för dig till middag då.
MANNEN: Nej älskling jag skojar bara jag äter just nu en jätte jätte hälsosam sallad.


ATT FÖDA BARN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-18 Tid: 11:13:48
Att födda barn kan gå otroligt snabbt i bland och för vissa går det otroligt snabbt. En bloggvän födde sin lilla bebis häromdagen i sitt eget badrumsgålv alldeles ensam på bara några krystvärkar. Hon var dessutom förstföderska. Vi säger en stort GRATTIS till en urgullig son.
 Jag har själv fött mina barn kanska snabbt, men inte så snabbt. Kom på o tänka själv på mina förlossningar och hur man har tänkt precis när man har legat o krystat där. Jag har ju alltid varit klar i huvudet för jag har inte tagit några smärtstillande. Provade ju lustgas med Jessica för det var sätesförlossning och jag blev mer eller mindre påtvingat den, men det kändes konstigt o onödigt för det gjorde ingen skillnad. Förlossningarna har gått snabbt, men just slutet när det är så nära o få se sin lilla bebis har man alltid haft många tankar i huvudet.
 Så tänkte jag med varje barn medans jag krystade.
CARMEN LY: ALDRIG MER !! Ja, jag har ju uppenbarligen gjort om det .
JESSICA: KEJSARSNITT !! O NU !! Uppenbarligen var det ju för sent  för hon var ute efter två krystvärkar. Borde ha tänkt på det när de försökte o övertala mig innan värkarna kom i gång., Men nu efteråt ångrar jag inte att jag stog fast vid mitt val o föda själv.
TESSY: NU MISSAR JAG FYRVÄRKERIT. Men det gjorde vi ju inte. Jag o Tessy tittade ut igenom fönster från BB sängen. Men året efter missade vi dock fyrverkeriet helt för då sov vi allihopa Pensionärsboende här.

Om jag kommer o föda ett barn till kommer jag skälla ut MANNEN för det har jag inte gjort ännu. Men han ska få sitt.


18:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-18 Tid: 08:31:43

God morgon till er. En lång helg är bakom oss och hela fem dagar kvar tills nästa fredag. Men det brukar ju gå extremt fort.
 Vi har haft middagsgäster både fredag och lördag och sen hade vi ju vår lossas son här hela helgen. Dessutom har jag målat hela taket i övervåningen så det har verkligen inte funnits mycket tid för bloggandet, men lite har jag hunnit med i alla fall så att ni inte skulle tro att jag har dött för hur skulle ni annars kunna rösta på mig som årets mammablogg hos familjebloggarna.
Hoppas jag vinner annars kommer jag bli sur resten av året. Ok jag skojar, men det fattar ni väl.  Har upptäkt att vissa människor har dock  ingen humor. Hur kan man leva så ? Hur kan man leva utan o skratta ? Vi har i alla fall fått skratta i helgen. Man ska få skratta och allra mest åt sig själv tyckert jag. I går när vi målade  hade vi liten färg krig som slutade att jag hade en vitmålad näsa, ärmar o tröjan hade fått en ny design och mannen hade blivit blond, men bara i halva huvudet. Lossas sonen fick hjälpa till när mannen inte orkade längre så han hjälpte ju till o kasta färg på mig. Skulle jag haft batterierna laddade i kameran skulle jag ha tagit kort på mig själv så även ni skulle ha fått skratta åt mig, men som vanligt glömde jag det.
 Men nu har jag börjat babbla igen. Meningen var ju att jag skulle bara säga god morgon och fortsätta slipa väggarna. Så GOD MORGON  eller HEJ HOPPSAN som Jessica sa i morse och roligt att ni har tittat in hos mig.BÅTFLYKTINGENS BARNDOM 2

......... Kategori: EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE
......... Datum: 2010-01-17 Tid: 16:34:06

Fortsättning...

Livet i den nya lägenheten blev enklare för mamma. Allt var i närheten och inget släpande på ved. En riktig himmelrike alltså. Föräldrarna fick ett eget rum och jag och bror min fick dela på en hörn av vardagsrummet. Vi hade ett badrum och en egen toalett i lägenheten. Köket var stort o rymligt och några år senare fick vi även riktiga köksskåp. Tänk att vi hade fått varmvatten. Det var bara o vrida på kranen och badkaret fylldes med varmt skönt vatten. Jag älskade o bada och lekte att jag var frisör. En gång satt jag o klippte av all dockans hår och blev då förbannad när det inte växte tillbaka. Jag var envis liten rackare.
 Efter några år började färgen flagna från badrumsväggarna och varje gång man badade fick man flagande gul färg på sig. Jag lurade i min lillebror att det var godis och han åt upp de.
 Lägenheten var vårt hem tills jag blev 17 o flyttade hemifrån. Ett år senare sålde min pappa den och min mamma o bror fick flytta till mina morföräldrar. Min mamma, 45  år  gammal, hade kommit tillbaka till sitt föräldrahem utan o äga någonting alls.
 I  den nya staden fick jag börja på dagis. Jag var 6 år gammal och jag hatade dagiset. Dagis var verkligen inget för mig. Jag hade inte många vänner där.. jag tyckte alla var så barnsliga. Jag som var van o göra allt själv och de som inte ens kunde knyta skor  själva.
 Det stora problemet på dagis var att man fick sova på dagtid och jag vägrade. Jag hade slutat o sova på dagarna redan som 10 månader gammal bebis. När man vägrade o sova fick man som straff  stå mitt på gålvet med sitt täcke. Där stog jag då och la täcket över huvudet o sjöng. Oftast jullåtar, ingen aning varför. Tror att någon av fröknarna tröttnade efter ett tag så när andra sov fick jag hjälpa till i köket och skala potatis o lyssna hur fröknarna skvallrade.
 När jag fyllde åtta började jag skolan. Jag var ett år äldre än de andra barnen. Jag fyller år andra september och skolan började alltid 1 september. Året innan hade jag därmed varit en dag yndre och inte fått börja ännu. Att jag nu var även äldre än andra gjorde ju saken inte bättre. Jag var stor i växten , både i längde o brädden. Jag var den som fick först bröst och det var väldigt pinsamt i den tiden. Jag hade elefantfötter i skostorlek 41 som 12 åring. jag var klädd som en tant efter min mammas önskemål och fick inte använda varken smink eller ha hål i öronen.
 Vad gjorde saker värre var mitt efternamn, Kramm. Eftersom jag var mullig började barnen o reta mig för kilo gramm. Men jag brydde mig inte och eftersom de ville att jag skulle hjälpa de med deras skolarbete då slutade de ganska snart.
 Jag var otroligt duktig i skolan. Fröknarnas favorit ni vet en duktig tjej som alla andra hatar. Jag hade två vänner. Vi kom bra överens och hade mycket roligt tillsammans. En var mycket pojkaktig och därför utstött och andra var överviktig som jag. Vi var  en konstig trio , men vi brydde inte vad andra tyckte. Vi hade roligt och gjorde massa skoj tillsammans. 
 Jag fick aldrig ta vänner hem till mig. Min pappa hade sett för mycket gangster filmer tror jag och mamman trodde att alla var tjuvar. Jag fick aldrig ha kompisar över och jag fick aldrig sova hos någon annan. Första gången jag fick gå över till någon kompis var jag tio år gammal och jag o mamma hade grälat över det i veckor. Hon hade inga vänner själv och förstog inte varför det var viktigt för mig o umgås med andra jämnåriga.
 I hela min uppväxt fick jag ha bara en födelsedagskalas som jag fick bjuda andra barn till. Det var onödigt o mata andras barn tyckte mamma.
 När jag var 15 fick jag byta skola för min mamma hade bestämt att skolan jag gick i var för dålig. I den tiden var det många 15-16 åriga tjejer som hade blivit mammor och min mamma trodde väl att om jag skulle gå klart i den skolan skulle jag också ha blivit med barn. Det var helt obegripligt för mig för jag var en oskyldig liten flicka som inte ens hade fått min första kyss ännu.
 I den nya skolan fick jag nya vänner och jag trivdes väldigt bra. Det enda jobbiga var att det var långt till skolan ocg det kunde vara dagar när man var hemifrån 13 timmar. Det tog på skolarbetet att reserna till o från skolan var så långa.  Ungerfär samtidigt hände det mycket samtidigt i vår privata liv och min mamma hade blivit ensamstående och vi hade knappt mat. Vi kunde leva på bröd och grönsaksbuljong i veckor. Eftersom skolmaten fick man betala själv och de pengarna hade jag inte var jag ofta hungrig. Jag åt klockan sex på morgonen och vid åtta, nio tiden kunde man äntligen få äta igen när man kom hem. Som värst hade vi en halv bröd för tre personer o dela med i två dagar. Dock fick min bror lunch i skolan för det betalade min pappa.
 Efter nian bytte jag skola igen till en mycket exklusiv skola. Jag hade en kompis som ritade o målade och hon ville prova o komma in i en konstskola, men vågade inte gå själv till uttagningar. Jag hade då gått med som moralisk stöd men var ju tvungen o spela med o rita o måla för att vara i samma rum. Konstigt nog kom jag in på första plats. Det hade ju inte alls varit meningen. Den skolan var en privatskola och mycket dyrt.Min pappa hade fått någon slags skada i huvudet så han tyckte att jag skulle börja där. Han köpte till o med penslar o färg till mig. Dock blev det hela inte långvarigt och jag fick gå där bara i två terminer. Det var mycket rolig tid och jag upptäkte en helt ny konstnärlig sida hos mig själv.
 För att köpa skolkläder, böcker, pennor o papper hade jag börjat jobba på somrarna. Min första sommar jobb hade jag när jag var 8 år. Alla de andra tjejerna var mycket äldre och tog hand om mig som sin lillasyster. det var jätte roligt o jobba tyckte jag. Vi städade gator o rensade rabatter i runt om i staden. det var då fortfarande rysk tid så lönen fick jag i rubl. Hela 32 såna fick jag. jag minns inte vad jag köpte då, men jag vet att för en rubl fick man 5 choklad pinnglassar.  
 När jag fyllde 10 år jobbade jag hela sommarloven, alla andra låv och oftast helger. Ingen fickpeng fick jag hemifrån. Det mesta gick åt klädes inköp, men en kamera och en kasset band spelare köpte jag så mycket minns jag. När jag var 17 började jag jobba heltid. I början gick jag i skolan på kvällarna men det höll inte i längden för skolan började klockan fem på kvällen och jobbet slutade sex. Det var alldeles för få timmar per dygn. Eftersom det kändes gott o vara mätt i magen valde jag bort skolan och jobbade så mycket jag kunde istället. Som 17ing försörjde jag mig helt själv och hade flyttat hemifrån. Vuxenlivet hade börjat och det var inte alls så roligt som jag hade trott.


MANNEN OCH JAG-ÅNGEST

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-17 Tid: 09:30:51

Jag har tydligen plågat mannen med målningen och värre ska det bli i dag. Mannen vill titta på skidåkning i stället.

MANNEN: Jag fick inte titta i går alls för jag la hela min dag på målningen.
JAG: Hela dagen ? Älskling, du målade två timmar på kvällen.
MANNEN: Ja, men jag hade ångest hela dagen och mardrömmar hela natten.MANNEN OCH JAG- FÅNGE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-16 Tid: 22:36:00
Mannen och jag målar taket..Mannen är trött på mina projekt .

MANNEN: Hur skulle jag göra för att slippa det här helvetet ?
JAG: Jag har en  enkel lösning. Skilj dig !
MANNEN: Jag skulle inte klara av  himmelriket i lugn o ro. Jag är för skadad.
JAG: Ja, då får du leva kvar i helvetet med mig. Och vet du vad ?
MANNEN: Vad ?
JAG pekar mot ett ställe: Du har missat en ställe där o måla...

Och då kastar han färg på mig....


HEMMA IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-16 Tid: 15:26:35
Nu är vi hemma igen och jobbar stenhårt. Ja, vissa av oss jobbar o sliter. Andra bara latar sig...16:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-16 Tid: 09:31:17
God morgon alla snälla . Tack för alla som har röstat på mig hos FAMILJEBLOGGARNA här. Röstningen pågår tills 20 januari. Jag kommer o göra en länk lista som tack med alla som har röstat så säg till att du har gjort det så kan jag länka till dig också. Ni är så snälla mot lilla mig.

 I går hade vi ju gäster och vi hade så roligt. Jag tror inte att jag har skrattat så mycket i hela mitt liv. Jag kommer o berätta mera om det senare i kväll, men just nu blir det frukost och sen ska vi till loppis och sen ska vi fortsätta med det som var menad som mannens överraskning Så tyvär inte mycket bloggande i dag heller. Att ni står ut med mig är ett under.

Så ni undrar vad mannens överraskning är ? Jag ska berätta genast. Alla hus har en skamfläck. Vi har flera. En av de är våran övervåning som har används som förråd i århundrader(läs: 5 år). Allt som ingen ville se och ingen ville använda hade vi tagit dit. Det var massor med saker. mannen o jag hade tänkt att vi skulle ta hjälp o måla det där. Men eftersom det inte blev som det skulle med ytebygget blev det inte av för många anledningar. 
 Ja då tänkte jag att jag skulle fixa det. Hur svårt kan det va ? Lite färg, lite spackel... Jag hade då tänkt att till övervåningen går mannen väl inte så ofta. Vi har ju badrum där, men när tvättar han sig ? En gång i månaden ? En gång i veckan ? Jag borde väl hinna. Jag hade då tömt det av all bryte. Möblerna fick stanna kvar för konstigt nog hade jag inte förvandlats till superman. Jag hade till o med spaklat väggarna när mannen gick till övervåningen för att duscha mitt i veckan. När började han med det ? Vi är väl gifta. Duscha en gång per år borde väl räcka. Så förstörde han hela min överraskning. Han får skylla sig själv för nu får han hjälpa till. Vad ska han göra hela helgen nu ? Måla, måla, måla.. Nu ångrar han sig bittert. Han skulle ha låtit bli o duscha...

HELGENS UNDERHÅLLNING FUL FURU. NÅGON SOM VILL KOMMA O HJÄLPA TILL ?

ps
Måtte det bli måndag. Hon tar död på mig inte en lungn stund är det inte det ena så är det andra är det någon som har valium som jag kan lura i henne så jag kan titta på tv i lungn och ro-
mannen


SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA RÖSTA !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-15 Tid: 21:57:23
ETT STORT MIRAKEL HAR HÄNT OCH JAG HAR KOMMIT TILL FINAL OCH MAN KAN NU RÖSTA PÅ MIG SOM ÅRETS MAMMABLOGG HOS FAMILJEBLOGGARNA HÄR
DET SKULLE BETYDA SÅ OERHÖRT MYCKET O FÅ ERAN RÖST SÅ SNÄLLA RÖSTA !!!! 


ÄNDRADE PLANER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-15 Tid: 15:20:49
Jag hade tänkt o fixa så mycket i dag, men nu har allt förändrats. Jag hade tänkt o göra färdig min överraskning, men nu vet alla redan om det så där fick jag.. Ja, ja bättre lycka nästa gång.
Halva dagen har gått åt skolan igen. Jag har gjort något som jag aldrig har gjort tidigare, men jag orkar bara inte. Jag vet att jag inte har gjort fel, men för mig spelar det inget roll en bild mer eller mindre. Jag vet att det är inte det saken handlar om och nu får de väl hitta på en ny anledning o klaga. Får se vad det är den här gången ?
 Fick ett telefonsamtal att vi ska få middagsgäster om två timmar. Ja, där gick min plan o skriva fortsättning till båtflyktings berättelsen,men men ni överlever håppas jag. Det ska i alla fall bli roligt med gäster. Hoppas de har andra kläder med sig för det här kommer o bli kladdigt.
 Skulle bara säga ett stort tack till alla som har nominerat mig HÄR. Nomineringen stängs klockan sex i kväll, men det verkar inte så att jag kommer med. Men jag är jätte glad ändå(nu ljuger jag). Så klart vill man vinna. Vem vill inte det ? Men jag är super glad till alla er som har nominerat mig.
STOORT TACK !!!
 Nu måste jag stänga av datorn och börja packa här . Hoppas att jag hinner o skriva en kvällsinlägg, men det tror jag inte. jag har ju större problem än så. Jag har tappat bort min man ....

TILL ALLA MINA FINA BLOGGLÄSARE RÄNKA ER PUSSAT. TA DEN O SKICKA VIDARE.. EN PUSS HAR VÄL INGEN DÖTT AV ?
HÄLSOSAM LIVSSTIL 2

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-15 Tid: 13:01:58
OK. Jag vet att det här är pensionärs varning , men jag tittade på TV4´s morgonprogram i dag. Vad ska man annars göra när man är vaken innan de andra levande(läs: kloka) människor vaknar.
De hade en sån där blomster människa där och eftersom mina fingrar inte tillhör bland de som har gröna fingrar tänkte jag o lyssna. Hon berättar då att man ska inte lägga blommor på bordet bredvid frukt för frukt ska ge några avgaser(??) från sig som gör att blommor åldras snabbare och därför vissnar de så snabbt. Ok alltså inga blommor nära frukt. Men jag då ? Får jag vara nära frukt eller åldras jag i illfart varje gång jag går förbi fruktdisken på ICA? Och vad händer när jag stoppar i mig en apelsin eller ännu värre 3 kilo av de ? Jag tyckte jag såg ut lite sliten i morse när jag tittade i spegeln. Jag kan bara tänka med skräck hur gammal jag ser ut när andra tittar på mig. Man vet ju att man ljuger för sig själv,men snälla berätta sanning nu. Ser jag ut 85 ? 95 ? Var snälla nu mot gamla tanten.


15:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-15 Tid: 06:20:30
God morgon . Vilken underbar dag i dag. Vaknade redan 00:32 efter en lång en timmes sömn för att mata Tessy. Helt underbart vilka snälla barn jag har som inte tycker att jag ska lata mig i sängen. Gick på vågen och såg att jag hade gått ner 100 gramm. Underbart. Nu är det bara resterande 99 kvar. Men nu är jag i alla fall på väg. När jag då hade somnat om väckte mannen mig för hans fingrar fungerade inte o sätta på kaffebryggaren. han har inte riktigt fattat varför han har alla dessa tio fingrar.När jag då läste tidningen upptäkte jag att det är redan FREDAG. Den här dagen blir bara bättre o bättre. Verkligen, nu skojar jag inte, jag låvar den här dagen kommer o bli bättre för vi får besök i dag. Och sen fortsätter jag med mannens överraskning som inte är överraskning längre för han har redan sett den, men han låvade o vara överraskad ändå när jag visar det till honom i kväll. Vill ni också se ?
DAGENS SKRATT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-14 Tid: 21:42:10
Jag har varit lite nere i dag och haft så himla ont i huvudet och sen läste jag det HÄR i beesa.blogg.se. En gott skratt kan verkligen göra ens dag.

Upptatering: Det här inlägget hos Peter-Niklas har nu tagit bort mit huvudvärk helt

Tack snälla ni !! Jag har nu sparat 39:50 på alvedon kontot.


FÖRLÅT !!!

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-14 Tid: 21:14:39

Var är min oppfostran. Skärpning Kadri !! Jag har verkligen inte uppfört mig, men jag ska förbättra mig. Mina favoritläsare är tillbaka efter lång ledighet och jag har inte välkomnat de.
VÄLKOMMEN ALLA KOMMUNARBETARE OCH LÄRARE !!! Mitt läsarantal har dubblats och de fina kommentarerna är tillbaka.  Så skönt att man har sina stammisar.HÄLSOSAM LIVSSTIL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-14 Tid: 14:59:50
Vad har jag alltid sagt ? Hälsosam livsstil är farligt, LIVSFARLIGT.
Ni vet dessa nyårslöften alla ger. Ja, jag skulle vara som alla andra tänkte jag. Jag borde ha låtit bli.
Jag försökte ju o vara hälsosam då. Äta hälsosamt är ju bra har jag hört. Ja, jag försökte då. Åt hela 3 kilo apelsiner härom dagen. Frukt skulle ju vara bra för dig. NYTTIGR säger de. Det var jätte nyttigt jag gick säkert ner 10 kilo efter jag hade spenderat hela kvällen i toaletten.
 Nästa dag försökte jag ta det hela till högre nivå. Jag tänkte att jag skulle motionera. Förts fick jag damma av min crosstrainer för det hade ingen använd säkert på fem år. När jag då hade dammat av den och klivit på den motionerade jag faktiskt hela 5 minuter tills telefonen ringde. Här kommer en liten varning. När ni ska använda en sån där helvetesmaskin snälla spring inte ner för trapporna direkt efteråt. Jag kände knappt fötterna under och ramlade ner. Kommer säkert o ha ont i knät en hel vecka. Jag kunde ha dött ju. Behövs det mera bevis att man skulle låta bli o motionera ? Det är LIVSFARLIGT !! LÅT BLI !!!


14:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-14 Tid: 08:37:28

Morgonhälsning från en busig liten prinsessa med extremt tovigt hår.
Hinner inte skriva mera för jag håller på med en överraskning för MANNEN just nu.MELLANDAGSREA PÅ H & M

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-01-13 Tid: 14:21:49
Tänkte o visa upp lite saker vi har köpt på rea några har jag köpt på första readagen och några köpte jag i går.

EN PÄLS TILL CARMEN LY, 200 KR. HON ÄR SÅ STÅLT O GLAD ÖVER DENKLÄNNING TILL JESSICA, 50 KRJÄTTE FIN PRINSESSA KJOL TILL TESSY, 50 KRHELLO KITTY BODY TILL JESSICA, 50 KRSKORNA TILL TESSY, 20 KRSTÖVLAR TILL JESSICA, 50 KRTOP TILL LILLA MIG, 50 KR3 PAR FINGERVANTAR 20 KR
HANDSKAR 20 KRHELLO KITTY PYJAMAS, 50 KR
KJOL O TOP TILL JESSICA, 50 KR STYCK
SKOJ I BILEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-13 Tid: 10:04:39
NÄR MANNEN TANKAR BILEN I KYLAN HAR VI ROLIGT. ÄLSKAR JÄMSTÄLLHET..

DU KANSKE VILL NOMINERA MIG TILL ÅRETS MAMMABLOGG HÄR? 
VÅRE ROLIGT OM...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-13 Tid: 07:39:49

Det våre så roligt om någon skulle vilja NOMINERA (!!!) mig till årets mammablogg HÄR (bara till 15 januari). De tre som får flest nomineringar går vidare. Har aldrig blivit nominerat till något sånt, det våre så kul. Lite patetiskt att nominera mig själv, men gör ni inte era jobb får jag väl krypa till korset. så låt mig ha min värdighet kvar. SNÄLLA !!!13:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-13 Tid: 07:04:32
God morgon till er. Äntligen lite mildare väder. Efter 25 graders kyla känns det som man har kommit till Thailand nu när det är  bara 12 grader.
 I går var vi på Marieberg för att köpa fodrade regnbyxor och fick veta att de var slutsålda överalt. Nästa leverans skulle komma på hösten. Men våren då ? Regnar det inte då ? Tydligen inte. Jag får väl leta vidare på nätet .
 Vi fick ju besök sent i går kväll så jag han inte blogga något. Mannen var o hämtade vår lossas son från Örebro klockan nio för hans tåg var försenad två timmar så han fick sova här. Barnen blev så klart super glada och kunde då inte somna. Får se hur jag får upp Carmen Ly nu på morgonen. Kanske kasta en hink med kall vatten på henne ?
  Kom på att det är ju onsdag i dag . Snart är det helg. HÄRLIGT. Eller ja, kanske inte, för stor jobb väntas i helgen och det är kanske inte så roligt.

NÄR MAN ÄR LYCKLIG....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-12 Tid: 20:55:15
....ÄTER MAN 3 KG APELSINER I EN TIMME.DEN HELIGA SKRIFTEN HAR KOMMIT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-12 Tid: 20:17:11
Jag är KÄR...
 Var inne i Pandurobutiken i dag, bönade o bad, sålde min själ till djävulen men till slut fick jag nya katalogen som egentligen kommer ut den 14 januari. Fattar ni lyckan !!! Nej, det gör ni inte, det gör inte MANNEN heller, men han får ligga på soffan  för i natt ska min nya älskling följa med mig till sängen..Men jag är inte snål ni får titta lite, men det kostar . Vi säger 10 kr per sida, riktigt billigt ju.   Kadri land bankkonto 000-00000. Alla som inte betalar driver jag till kronofogden...
BILEN LEDSEN....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-12 Tid: 12:38:48
Mannen har kommit på att han ska ha en handduk på bilens framruta(heter det så ?) för att han skulle slippa skrapa den på morgonen. Så klart ska han ha det om han vill vem är jag o säga emot stora starka MANNEN. Dock frös handduken  fast i vinrytan och såg ut så här på morgonen...När jag o Jessica då gick ut tittade hon på mig frågande och sa: BILEN LEDSEN ?


12:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-12 Tid: 07:16:19
God morgon. I dag är jag dödstrött. Inget nytt för sig,men jag tror jag kan somna sittande i dag och det är väl nytt för mig. Om ni känner jorden skaka är det ingen jordbävning. Det är jag som ramlat av stolen.
 Mannen kom hem med allt han skulle köpa i går. Mycket ovanligt. Han fick dock hålla sig till mjölk o smör bara. Jag fick  låva att inte skicka tillbaka honom till dårhuset igen, Willis alltså.
 Går dagen spenderade vi hemma och tittade på familjen annorlunda på kvällen. Älskar serien. Familjen i Älvdalen är ju mina favoriter. De verkar så lugna och uppfostrar sina barn som man gjorde förr i tiden. Man ska hjälpa till hemma o vara artig. De andra familjerna har man ju inte hunnit o lära känna ännu. Ska bli spännande o se nästa avsnittet.
   Nu ska vi äta frukost och sen drar cirkus i gång..


ETT STORT MISSDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-11 Tid: 18:54:15
Jag har gjort ett jätte stort missdag. Jag har skickat mannen o handla alldeles själv på Willis. Han har redan ringt hem två gånger, plågat en affärsbiträde och fått nervös sammanbrott... Det här kommer aldrig o sluta väl..


NYA KUDDAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-11 Tid: 14:58:44

Nysydda kuddar. Glöm nu inte säga att jag är super duktig !!


SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-11 Tid: 14:09:47

Som man bäddar får man ligga har fått en helt ny mening... HÄRDEN DÄR GRANEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-11 Tid: 11:07:01
Ni frågade varför våran gran barrade så mycket.... Ja, allt är MANNENS fel. Allt är alltid MANNENS  fel, men det visste ni ju redan.
 Varje år har vi haft en gran och varje år har mannen satt upp den, vattnat den och hotat med plastgran. Så har vi det alltid haft, men inte i år.
 Vi var o köpte granen, granfoten, mannen bar in den och klagade över sin rygg, hotade en gång till o köpa plastgran och barnen o jag klädde granen. Fem dagar senare märker jag att granen barrar och tycker att det var ju konstigt. Ytterligare en dag senare regnade det barr från granen.  Då säger mannen att granen behöver kanske vatten. Vad då ? Vattnar han inte längre ? Tydligen inte och tydligen hade ingen lagt vatten till granen över huvud taget. Jag la då säkert 3 liter vatten till gran stackaren  och hade förmodligen hoppats att de barrena som redan ramlat ner skulle flyga upp o fastna igen. OK jag är ju blond. Carmen Ly tyckte däremot att vi skulle ta ut granen så den skulle sätta sina rötter i marken o få nya barr. OK ingen bortförklaring, hon är också blond. 
 När vi då till slut bestämde oss o kasta ut granen var det ju en hög med barr överalt och det trots att jag redan hade dammsugit minst tio gånger dagarna innan. När vi då hade klätt av granen, mannen hade hotat en sista gång med plastgran vrider han den för att ta ut igenom dörren.. Vad tror ni hände då ? All vatten jag hade lagt i granfoten rann ut på gålvet. Resultat ? En fin barr-vatten soppa till lunch.11:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-11 Tid: 08:03:42
 I dag börjar den riktiga livet igen. Dagarna ska bli som vanliga och det betyder att jag måste släpa upp mig från sängen klockan sju för att väcka Carmen Ly till skolan. Oftast är hon ju vaken ändå. I dag vaknade hon klockan tre och var förväntansfull och ville börja gå mot skolan. Ja, jag tyckte att klockan tre på natten var lite för tidigt. Mannen tyckte att hon kunde börja gå en timme senare, klockan fyra alltså...

  Jag kan ju drömma om en sovmorgon, men klockan sex på morgonen ser det ut så här i våran säng fast klockan har förvandlats till tre små busungar som inte bara hoppar i sängen , men dessutom tjatar hål i huvudet på sin döda mamma... God morgon härlig måndag ....VRÄKT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-10 Tid: 20:16:41
Mannen har kastat ut julgranen. Fråga om jag är ledsen ? Jag och barnen tyckte att den kunde ha varit kvar. Julen är ju ändå om 11 månader. Mannen tyckte att granen hade tappat för mycket barr, men jag har ju superlim hemma och om det behövs kunde ju barnen ha målat den grön. Men mannen gav sig inte och ut gick den där gran jäveln som mannen kallar det...Han hotade med plast gran nästa år. Jag hotade tillbaka med skilsmässa..Granen är ute nu,men barren är kvar. Hur mycket man än dammsuger hittar man fortfarande barr o kliva på. Som vanligt kommer jag säkert o hitta en barr i stortån fortfarande mitt i sommaren...


FÄRDIG FÖR SKOLAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-10 Tid: 19:19:55
Carmen Ly håller på o packar sin skolväska för i morgon och Jessica hjälper till. Så nu är et viktigaste med, blöjan...MANNEN O JAG- ISHOCKEY

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-10 Tid: 14:21:36
Mannen försöker o konventera mig till ishockey fanatiker. Fattar han inte att det är hopplöst ?
I går hade han bestämt att nu ska han få frugan o bli intresserad. Där satt vi på soffan och tittade på den obegripliga sporten medans mannen förklarar hur saker o ting står till, han hoppar på soffa, skriker, klappar på händerna och torkar svett på pannan. den där sporten verkar ju vara livsfarlig. Man kan ju få hjärtattack för mindre.

JAG  däremot ställde en o annan dum fråga:
 
Vad har de i byxorna? Är det blöjor ?
 
Varför flåsar han ? Är de otränade ? De måste väl träna innan de börjar göra sina piruetter.

Titta nu ska de pussas o kramas. Annars vill inte män krama varandra, men ge de is, skridskor o klä de i  blöjor då kommer känslorna fram och framför tusentals människor är det ok o pussa, krama och hoppa på varandra.

Efter en halvtimme gav mannen upp och jag fick låva att aldrig mer försöka o få mig o titta på ishockey


10:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-10 Tid: 08:55:48
God morgon. -23 grader i dag. Jag tror att jag går o lägger mig nu och kommer inte ur sängen innan någon har fixat fram sommaren. Så vill ni höra fortsättningen på min barndoms historia är det bäst att ni fixar fram solen, värmen och musiken.....                                             Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Comments


MANNEN OCH JAG- ENSAM

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-01-09 Tid: 21:47:42

Mannen skulle jobba natt härom dagen...

MANNEN: Jag ska jobba natt.
JAG: Då äter du kvällsmat hemma ?
MANNEN: Ja, men du kan fixa en termos med kaffe till mig.
JAG: Ja
MANNEN: Och mackor.
JAG: Ja
MANNEN:Och så ska du vara snäll.
JAG: Det där var för mycket begärt.

När mannen var på väg till jobbet..

JAG: Hur kan du lämna mig ensam ?
MANNEN: Dumma mig
JAG: Tänk om vi får inbrott o jag blir mördad ? Ska jag ringa till dig då ?
MANNEN: Nej du kan smsa.


KAN DET BLI KALLARE ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-09 Tid: 19:26:56
Vi var i väg en liten sväng i dag. Termometern visade -25 grader , men mat måste man ha och loppis måste man besöka. Utan loppis på lördagar kan man faktiskt dö. Ja det är sant. Dock var det ingen vidare loppis idag, inget o handla. Var o handlade mat i alla fall så familjen inte svälter i hjäl. Glömde dock blöjorna, men mannen kom på att vi kan ju torktumla de gamla o återanvända....
 Det är så kallt i dag så jag var säker att jag skulle frysa fast på marken så jag vågade inte stå stilla. Doftoljan i bilen hade frysit så jag fick stå u med de naturliga dofterna. Vattenflaskan mannen har i bilen hade frysit och jag väntade bara att det skulle smälla som flaskorna på altan gjorde.
 Det är så himla kallt att vi har fått elda dygnet runt de senaste dagarna. Att det blåser halvstorm i nybygget gör ju inte saker o ting bättre. Jag säger bara Byggare Bobb skulle stanna i tv rutan och ingen annanstans. Nästa gång kommer jag ringa Manny när jag behöver något fixat.BÅTFLYKTINGENS BARNDOM

......... Kategori: EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE
......... Datum: 2010-01-09 Tid: 18:50:57
Som låvad här kommer fortsättningen...


Som liten var jag mycket pratglad och tjatglad. Tror Carmen Ly har fått det efter mig, men det är inget jag vill erkänna till MANNEN. Som tre åring hade jag hejat alla som jag mötte på gatorna. Hade de däremot inte sagt hej tillbaka hade jag gått efter de och frågat om de inte var uppfostrade. Min mamma tyckte att de var oerhört jobbigt för flickor skulle vara FINA FLICKOR och så gjorde inte fina flickor. Jag var ingen fin flicka i alla dess mening, men det ändrade hon snabbt på. Jag var i början som jag är ny. Sa vad jag tänkte och var lite egen.  Jag gjorde saker som andra kanske inte tyckte var så bra, men jag var väl lycklig. Jag hade också släpat med mig böcker överalt fast jag inte ens kunde läsa. Det var min morfars påverkan. Ännu i dag har jag stor kärlek mot böcker och mannen har fått bryta sin rygg många gånger när han har fått bära min atunga boklåder jag släpar hem från auktioner och loppisar.
 Min mamma uppfostrade mig till en gammalmodig tant. Som tre åring åt jag med kaffel o kniv. Hade en bordskick som de flesta vuxna nyfårtiden inte ens har och var väldigt artig. Jag tycker att jag var för artig om man nu kan vara det. Sa någon något dumt till mig var jag uppfostrat o tacka och gå därifrån. Det var vad mobbarna senare i skolan retade sig på.
 Jag var alltid klädd i fina klänningar, men fick inte ha tofsar i håret som liten. Som straff att jag inte kammade håret klippte hon av de och jag hade kort hår tills jag var 8 år då  började jag säga i från. Efter det lät jag henne aldrig röra mitt hår och som femton åring hade jag så långt som 1meter långt hår. Jag hade alltid långt hår och låvade mig att aldrig se ut som en pojke i håret i gen.
Jag mins inte när, men någon stans innan sex års åldern blev jag väldigt tillbakatragen o tystlåten. Jag minns att i bland kändes det svårt att behöva vara perfekt och vara där för alla. Jag var nog en besvilkelse för mina föräldrar för jag var inte ett dugg sport intresserad. Jag var duktig o kasta boll och pappa ville att jag skulle spela basket, men jag vägrade. När de då fick en son la de all uppmärksamhet på honom och han fick spela alla möiliga sport och göra allt de ville. Jag blev då äntligen lämnad i fred. Min mamma tyckte jag skulle vara duktig i skolan och studera i universitet. Hon ville väl att jag skulle göra det vad hon aldrig kunde göra för hon var för fattig. Men när det var dags för mig o börja i gymnasion kunde jag inte fortsätta på grund av ekonomin och fick aldrig min gymnasium betyg.    
 När min pappa var i armen fick mamma lite pengar från staten och det var vad vi hade o leva på. Vi överlevde. Vi bodde i en enrummare utan varmvatten, badrum och toalett. Lägenheten var pytteliten och då menar jag PYTTELITEN. Min spjälsäng fick stå i hallen vid dörröpningen och på natten kunde man få en eller annan vinterjacka på sig som ramlade från klädhängaren åvanför sängen. Det var en tvåvåningshus med 6 lägenheter vi bodde i. Toaletten hade man i trapphuset och det delade alla med varandra. Toaletten hade alltid luktat efter rakvatten enligt min mamma. Jag var förliten så jag minns inte. Minns att det var mörkt,kallt o läskigt så jag tordes inte gå dit ensam. Då tidens alkoholister drack rakvatten för det var billigast. Folk som bodde där turades om o städa trapphuset och toaletten. Badrum fanns det ingen. Man fick värma vattepå den vedeldade spisen och tvätta sig i en stor balja. Ja det var 1980 tal inte 1600-tal som man kan tänka sig. Den enda värmekällan var spisen och eldade man inte då frös man.
 När jag var ett år gick min mammma tillbaka till jobbet och varje morgon fick vi gå upp klockan fem och åka tåg 30 kg (tro mig de tågena var inget som era) sen fick min mamma lämna mig hos morfar och gå till jobbet. På kvällen fick vi ta samma resa tillbaka igen och så 6 dagar i veckan.
 Att få mat i den tiden var inte helt enkelt. Man kunde ha mycket pengar, men det betydde inte att man hade mat. Man fick gå o handla tidigt på morgonen för att ställa sig i kö innan butikena öppnade. Man kunde få stå där i regn o rusk i över två timmar bara för att få köpa en liter mjölk. Men folk hade pengar. Det fanns inte arbetslöshet och staten tog hand om alla. På något konstigt sätt fick alla sin köttbit och sina stövlar. Folk trodde att det kunde inte bli sämre. De trodde att allt kunde bara bli bättre. Så lite viste de då. 
 Några år senare när pristen på maten blev större fick alla kuponger utdelade. Man fick inget gratis med dessa kuponger, men man fick köpa mat med de. Varje person fick ex. antal kuponger till ex. för mjöl, cigaretter, vodka, ris etc.. Rökte man inte kunde man byta ut kupongen med någon annan person mot det man ville. Man hade därmed tillgång bara till viss antal mat i kvartalet. Nästa kvartal fick man nya kuponger utdelade. 
 När min mamma senare jobbade i en klädbutik fick hon köpa skor o kläder svart. Man fick alltså betala för de som vanligt, men man fick inte berätta att man hade fått köpa de. Man fick lossas att man hade haft de i flera år. Så länge det var rysk tid hade vi det därför lite bättre stält än många andra. Det var ju inte så att vi var rika, men vi hade vinterstövlar o overoller på oss så vi slapp o frysa i de kalla vintrarna. 
 När min pappa kom tillbaka från armen fick han anställning som tränare och möjligheten o bli rektor i en skola. Min pappa är en man som är väldigt principfast och gör inte folk somn han säger får det vara så han tackade nej till jobbet. Lagom till min lillebror skulle föddas lämnade vi Tallinn och flyttade till en mindre ställe som luktade kyckling. det är det enda jag minns att det altid luktade kyckling o skit. Hela staden var upp byggd runt en stor kycklingfarm och ja, det luktade inte gott. Min pappa fick jobb som tränare och min mamma plockade ägg i fabriken tills hon fick jobb i affären. Som tränare fick min pappa en tvåa i en nybygd 5 vånings hus och mina föräldrar hade kommit till himlen. Varm vatten, centralvärme, toalett och badrum. 
 Jag däremot hade kommit till helvetet. Nya barn som bodde i den nybygda staden hatade mig, min familj och mitt efternamn......9:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-09 Tid: 07:24:42
God morgon till er i stugorna. Ja, jag vet jag låvade en fortsättning till min berättelse i går, men vi fick strömavbrott i går och ni vet ju vad det betyder. Ingen ström= ingen dator. När  vi då fick tillbaka strömmen han jag inte skriva färdigt det för tändstickorna lossnade och mina ögonlock fall ner. Men jag låvar det kommer i dag. Senast 20.00. Ok 19:53.


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

 I dag är det ju lördag och ni alla vet ju vad det betyder. Så klart är det loppis. Har en hel låda med saker jag har köpt veckorna innan som  jag fortfarande inte har hunnit o visa er, men det blir väl snart hoppas jag. Det var tydligen allt från mig just nu för Tessy har börjat protestera och tycker att det räcker ny med bloggandet.
 Ha en bra lördag och försök o stanna inomhus om det går för det är kalllt. Minus 24,5 grader just nu.


REA PÅ PANDUROHOBBY

......... Kategori: REA TIPS
......... Datum: 2010-01-08 Tid: 18:22:15
Det var ett bra tag sedan jag tipsade er om en REA och tänkte o passa på i dag när jag har packat upp mina panduro låder att tipsa er om deras MELLANDAGSREA HÄR.
Den 14 januari kommer ut deras nya katalog och det blir säkert något som jag hittar. Älskar deras tilda serie. Jag o mammas sydde så fina kuddar när hon var här senast. Vill ni se ?

Det här klickade jag hem på deras förra REA... massor av scrapbooking papper, brads, snören,band,  knappar, plåtlåder(ej på rea), kort, glitter lim etc... massor av skoj.

NYA SKOLAN ÄR NY INVIGD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-08 Tid: 15:33:42
Vi har varit o tittat över Carmen Lys nya skola nu. Vet inte hur mycket jag vågar o skriva här faktiskt. Har funderat över det mycket nu de senaste dagarna och MANNEN tycker att jag skulle fortsätta skriva öppet om det som jag har skrivit i den hemliga bloggen samt o visa bilder om vad de har gjort mot henne, men jag vet inte om jag vågar. Tycker att Carmen Ly har fått ta för mycket skada på det hela. Får nog fondera vidare ett tag. Ska i alla fall skriva mera i min hemliga blogg om skolan senare i kväll.
 Carmen Ly var mycket positiv i alla fall och jag tyckte om läraren. Hon verkade vara en människa som tyckte om ordning o redan och det är ju en stor förbättring. Jag håller tummarna att hennes första dag på måndag kommer o gå bra och att hon kommer o hitta massa nya vänner.


GOTTEGRIS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-08 Tid: 12:16:32
Medans de andra familjemedlemmar som lever lyxliv äter frukost fortfarande äter jag godisar vi fick i present i nyårsafton. Jag är en riktig gottegris. En mycket, mycket dålig vana o byta ut lunchen mot godis.
Familjen har nu sovit ut. Jag får väl lägga mig tidigt i kväll. Är dödstrött, men det gör inget, jag har ju tändstickor hemma.
 Snart ska vi till skolan och Carmen Ly går runt här och kan inte vänta.
Har tänkt o visa upp lite saker jag har köpt senaste tiden. det var länge sedan, men det har varit mycket nu runt jul o nyår. Ska kanske skriva fortsättning på EN BÅTFLYKTING BLEV TILL. Får se om det finns intresse och vad jag hinner med.
 Nu måste  jag dock börja fixa familjen i ordning. Mannen springer runt och letar på andra strumpan. Tydligen har jag ätit upp den.8.E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-08 Tid: 08:32:29
God morgon till er. Jag är dödstrött för jag har fått sova 32 minuter i natt.  Tessy vaknade till o från hela natten och Jessica trodde att klockan tre på natten var den perfekta tiden o börja leka  göra MAMMA galen leken. Till slut somnade jag klockan sju på morgonen och när jag då hörde plingande på dörrklockan var klockan bara 7:32. Så 32 minuter fick jag blunda. De som kom hem var MANNEN och Carmen Ly. Hon hade fått följa med mannen till jobbet i natt. Så glad hon blev. Det var första gången hon skulle få göra det. Hon var så himla viktig. Hon packade noggrant sin väska med böcker , täcke och en matlåda. De skulle köra hela natten, men hon ville vara med. När de kom hem var hon så lycklig o berättade hur MANNEN jobbade och hur han hade pratat massa strunt om mig till andra män. Tydligen ska mannen vara rädd för den där monstret hemma, mig alltså.
 Carmen Ly har verkligen en bra dag i dag för i dag ska vi gå till hennes nya skola och titta runt. Ja, hon ska byta skola. ÄNTLIGEN !!!!SÅ BLEV EN BÅTFLYKTING TILL

......... Kategori: EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE
......... Datum: 2010-01-08 Tid: 00:56:34
Jag låvade o berätta hur mannen och jag träffades och hur jag kom till Sverige, men jag tänkte att jag skulle börja från allra början för att ni skulle förstå bättre hur, när och varför vi slutade där vi är nu. Jag ska börja om hur jag blev till.. Vi alla vet  ju hur bebisar blir till och jag blev väl till på precis samma sätt antar jag. Det var väl samma metoden folk använde i Sovjet union som de använder nyförtiden för att skaffa barn. Vissa saker förändras ju aldrig.
 Varje människoliv är fylld av sorg och glädje. Vår resa här på jorden är fylld av de båda. Utan en stor sorg kan vi inte uppskatta sann glädje.  Och som alla andras liv har mitt varit fylld av de båda....
  Jag har två föräldrar som alla barn har och som alla barn hoppade o önskade jag o få  en lycklig rosa familj. Så blev det inte, det blir ju sällan det. Men till slut blev det ju lycka för mig  ändå och titta mig nu.... Jag har ju klarat mig hyfsat bra ändå.
 Min mamma och pappa träffades på en fest. De var båda sportintresserade, väldigt sport intresserade. De levde i stort sett för sporten och deras byrålådor var fulla av medaljer o diplomer. Min pappa studerade i universitet för att bli idrottslärare och min mamma jobbade i en affär och sålde barnkläder och barnvagnar. Hon hade velat o bli lärare , men hade inte råd o studera. Jag tror hon är bitter för det fortfarande. De hade inget annat gemensamt utöver sporten. Hur dessa två människor hade något o prata om är en gåta för de är väldigt olika. Min pappa har alltid levt för sig själv och varit en sann optimist medans min mamma ser allt på en o samma färg, SVART.  
 Min mamma kommer från en väldigt fattig och gammalmodig familj. En väldigt konstig familj dessutom. Min mormor var en konstig person med mycket fördomar. Hon trodde till exempel att stringtrosor orsakade cancer och att läkare ville bara stjäla människors organer. Ja, hon var en mycket speciell kvinna. Jag skulle kunna skriva en roman bara med konstiga historier med henne.
Min morfar var en utbildad man som pratade många språk. Han ville bli lärare, men fick gå tillbaka till byn för att ta hand om sin sjuke mamma och kom aldrig därifrån. Han kände sig väl som en fånge och spenderade därför det mesta av sitt liv på resande fot som gruvarbetare. Han var en hårthänt man ch några gånger hade jag fått stryk från honom. Min mamma måste ha kommit till de via postpaket för mina morföräldrar delade aldrig rum, de bodde inte ens på samma våning. Jag tror de hatade till o med varandra. 
 Mamma var väldigt fattig. Som barn hade hon  inte ens vinterskor och de levde på bröd och sockervatten. I den tiden fick man studiebidrag i gymnasiet om man hade MVG i alla ämnen och min mamma var extremt duktig i skolan så med sitt studiebidrag kunde hon köpa sina första vinterskor som 16 åring och biobiljetter och godis som hon  dela med sin halvbror. Hennes halvbror hade det inte lätt i livet och valde flaskan som sitt livskompanjon och dog 50 år gammal ensam ur fattig i sin lägenhet.
 Min pappa kommer från en militärfamilj. Min farfar var militär hela sitt liv och hade träffat min farmor när hon var bara 13 år och jobbade på posten. I den tiden började man jobba tidigt. Även de var fattiga i grunden för deras föräldrar hade fölorat sina förmögenhet i krigen, men som  militär känade farfar bra och de hade en kanska bra levnadsstandard. 
 Min mamma är fyra år äldre än min papappa. Hon var den erfare fast på den tiden var det inte mycket erfarenhet man hade för man skulle hålla sig för giftemålet. Min pappa hade haft en kort relation med en rysk tjej och farmor hade gömt hennes brev för hon ville inte ha en ryska i familjen. Jag vet faktiskt inte varför för hennes egen far var ju från Ryssland. När mina föräldrar träffades ville farmor att de skulle göra slut för hon ville inte ha en fattig tjej i sin familj. Min farmorär väldigt dominant och vill bestämma över allt o alla. Bara för att trotsa sin mor blev min pappa tillsammans med min mamma. Kanske inners inne älskade han henne i början.  Min mamma hade ju dessutom jobb, känade egna pengar och de kunde därmed gifta sig och skaffa en lägenhet. Och det var ju mer än bättre för min pappa som då var bara 19 år gammal.  1979 gifte de sig efter mycket motstång från min farmor. Min mamma betalade för det mesta för det var hon som jobbade. Så man kan säga att min pappa var en hemmaman... Min gammelfarfar dog ett halvår efter deras bröllop och de fick ta hans lägenhet. I den tiden fungerade det så. Ingen ägde sina lägenheter. Staten ägde allt. Alla butiker, alla företag, allt. Det var rysk makt i Estland då och allt tillhörde den stora Sovjet unionen.  
 Min mamma ville ha barn för hon hade blivit 25 år och tyckte att hennes biologiska klocka tickade. Min pappa tyckte väl att han var för ung och hade kanske inte tänkt att det med giftemål var så kul. Han är en sån man som tycker att han är guds gåva till kvinnor. Han var en riktig casanova kan jag låva. Men eftersom han skulle gå ur skolan snart och det var dags för armen såg han ett barn som en räddning. Alla män fick gå igenom en militärtjänst som var lång och oftast i andra ryska länder. Det var ingen dans på rosor för det var hårt arbete där. De fick knappt mat, de blev misshandlade och många dog eller blev psykiskt sjuka. Men hade man barn fick man låv o stanna nära hemmet ock så länge barnet inte var född behövde man inte gå i tjänsten. Och så blev jag till utan romantik. mitt enda uppgift var att rädda min pappa från militarjänst. Kanska mycket ansvar för en rund liten bebis. Jag gjorde väl inte mitt jobb tillräckligt bra för någon  månad efter min födsel fick han åka till Afganistan.
 1981 den 2 september föddes lilla jag. Att föda barn på den tiden var ju inte som det är nu. Det första fick mannen inte vara med. Ingen fick vara med. Man fick vara med 10 andra kvinnor i samma rum. Man blev bortkörd till förlossningsrummet när det var dags o krysta. Ingen smärtstillande fick man och tordes man skrika av smärta fick man en smäll från barnmorskan och en uppläxning på ryska att man ska vara tyst. Efter man hade fått barnet fick man gå tillbaka till rummet ensam. Barnet låg i samma rum med alla andra bebisar och mammorna fick se de bara när det var dags o mata de vart fjärde timme. Man fick bara ge mat vart fjärde timme och inget annat. Inte konstigt att jag nu är hungrig nästan jämt. Jag försöker fortfarande o äta ikapp mig.
Nu kan ni ju undra vad alla dessa kvinnor gjorde i sitt rum utan barn. Ja, de städade och tvättade gålvet, dammade, serverade mat etc.. Och nu skojar jag inte. Du hade precis fött barn och fick då gå ner på gålvet och börja tvätta. Och tro mig jag har sett hur man tvättade gålven i den tide.. det är en hel vetenskap må jag låva.
Och papporna då ? Ja, de fick se sina barn igenom fönster. Nej, inte igenom rumsfönster.De  fick stanna utomhus och då fick de titta upp till femte våningen och stå där med andra pappor medans deras fruar visade upp sina nyfödda rosa pluttar. Jag tvivlar ju starkt att de såg något över huvud taget. Hade man otyr hade man sått där o väntat några timmar innan man fick se barnet för det var ju vart fjärde timme mammorna fick barnen för att amma de så de kunde ju visa upp bebisar bara då. Kan tänka mig hur dessa stackars män frös på vintern medans de väntade. Vilken tyr för min pappa att jag är född i september.
 Man fick stanna ganska länge på BB. Det kunde vara kanska många gånger man fick stå där och vänta. Man fick ju ingen information via telefon så kvinnorna skrev brev och kastade då ner det igenom fönstret till sina men. Det hände ju att brev landade lite var som helst för det var ju från femte våningen de kastades ner de och det hände att fel man fick fel brev. Jag säger bara.Tack o lov att man inte födde barn då.
 Konstigheterna slutade ju  inte när man kom hem med den nyfödde. När man väntade barn fick man en bok och man skulle skaffa allt enligt det annars fick man inte behålla barnet. Handikappade barn fick man inte behålla alls för de tillhörde inte samhället och så kallat normalt folk skulle inte behöva se de.
 Barnmorskan gjorde till och med kontroll i hemmet för att se att man hade allt för bebisen. Man skulle ha ex antal blöjor, man hade tygblöjor då, ex antal klädesplagg , barnvag, etc...Man skulle ha munskydd(!!) och separata kläder (!!) när man tog hand om de nyfödde(mig alltså) . Man skulle amma barnet minst ett år, barnet skulle vara rumsren vid ett ås åldern gå och äta själv utan o kladda. Vid ett års åldern skulle de till dagis och mammorna till jobbet. Jag var olydig så jag varken gick eller åt utan o kladda så dagiset tog inte emot mig och min morfar som då hade gått i pension fick ta hand om mig. Jag kan bara tänka mig hur han hade haft det. Han hade själv haft två barn, men aldrig bytt ett enda blöja eller ens bott under samma tan med barnen. Han var gruvarbetare och alltid ute på jobbi långa perioder. Jag vet inte hur det gick, men på något sätt överlevde vi båda. Han lärde mig gå, äta med gaffel o kniv och att älska böcker........


FAMILJEN ANNORLUNDA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-07 Tid: 20:41:53
På måndag klockan 20.00 är det dags för familjen annorlunda säsong 2. Ska bli så spännande och börja följa dessa fantastiska familjer igen. Jag älskar fulständigt serien. Tycker att det är underbart med storfamiljer. Många är så negativa mot folk som har många barn och tror att de skaffar barn bara för att få bidrag. Fattar inte hur folk kan vara så elaka.
Skulle mannen gå med på det skulle jag säkert ha 10 barn, men han är lite motsrävig. Det var tydligen jobbigt för honom o föda barn. Och sen fick han göra sin egen macka morgonen därpå för jag fick vara kvar på BB. Skönt att jag kom hem redan 14 timmar efter förlossningen så han fick lunch i alla fall.
 
 I år blir det 2 nya familjer o följa. En av familjerna har blogg som du hittar HÄR.  En fin familj med nio barn och en till på väg. Ska bli spännande o få se hur de klarar vardagsstressen med så många busiga barn. Mamman verkar ha underbar humor.

10 barnsfamiljen som var med förra året är även med i år. De har sålt huset nu och flyttat till lägenhet. Deras blogg hittar du HÄR. Massa fina bilder och underbar läsning.

Säsongen ett med bilder och deras bloggar hittar du HÄR.

Någon annan som kommer o titta på programmet ?


OJ DÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-07 Tid: 17:58:30
Jag skulle kolla i dag vilken tid jag hade till BVC på måndag och upptäckte att jag hade vist haft tid i tisdags. Hur kunde jag glömma det ? Första gången i mitt liv jag glömmer en BVC tid. Vad ska jag skylla på ? För sanning vågar jag inte berätta. Tänk om tanten blir arg och ger en extra spryta till Tessy för att lära mig en läxa.
 Så vad är det bäst o skylla på ?
Ålderdomen ?
Att damrotturna har ätit hål i min hjärna ?
Hunden åt upp husnyckeln och jag kunde därför inte komma. Kan ju inte lämna huset olåst.
Jag hamnade i koma och kunde inte ringa ?

Eller ska jag berätta sanning och ta min straff som en man.. OK där sprack det . Jag är vist en kvinna. Det upplyste Carmen Ly mig om i dag. Jag som har trott att jag var en man..EN RIKTIGT BRA DAG...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-07 Tid: 15:23:56

Har ingen bra blogg dag i dag. Men en jätte bra huvudvärks, magvärk och ryggvärks dag. Bara super roligt med ont överalt. En ny upplevelse och ha ont överalt samtidigt. Någon annan som har lika rolig dag idag ? Inte ? Jag är snåljåp så jag tänker faktiskt inte dela med min onda till er. Ni får klara er utan faktiskt...7:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-07 Tid: 09:00:00

God morgon. Dagen har börjat bra. Vi provar en favorit i repris och har frusna vattenledningar i tvättstugan igen. Får se om vi lyckas o få en översvämning lik den vi hade på nyårsafton. En inomhus bassäng våre ju inte fel.
 Hela dårhuset har varit vaken  i timmar och just nu äter vi en långfrukost och mannen terroriserar oss med sin mjölkdrickande. Jag tycker inte alls om mjölk och står fast att bara kalvar ska drick det. MANNEN däremot kan dricka två liter om dagen som inte alls är bra på tanke att han har diabetes.
I dag får vi ta oss ut i kylan och handla lite mat för annars finns det risk att familjen svälter ihjäl. Får se när jag hinner och skriva hur jag kom till Sverige, men jag låvar att det kommer. Men det är en lång historia så det kan bli mycket o läsa för er. Fast jag vet inte om det är så intressant, men ni får skylla er själva för ni ville höra det.
 Ha en fin torsdag och försök inte frysa ihjäl.


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Comments


SOVDAGS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-06 Tid: 21:04:57Ush vilken dag idag. Är dödstrött just nu o ligger i sängen med datorn. Inte lätt o resa till flyktingförläggningen, Stockholm och tillbaka ...hahaha. Förlåt att vi har haft roligt på eran bekostnad idag. När jag visade upp mina barndomsbilder i går tyckte Egoinas mamma att jag skulle driva lite med er och se om ni trodde på mig när jag skulle skriva att jag behövdes räddas från min svenska gubbe. Hon tyckte att folk har så mycket fördomar när en yngre kvinna bor med en äldre man så de skulle få läxas upp lite. Och hon har ju rätt folk är fulla av fördomar. Igenom åren har man hört så mycket roligt och sett så mycket konstigt beteende mot oss. Jag brukar alltid säga till mannen att de är bara avundsjuka att vi har det så bra och att vi är lyckliga och därför skvallrar de.
Hur många av mannens jobbakompisar tror ni varnade honom för mig innan de ens hade träffat mig ? Nästintill alla.
 Mannen och jag har haft roligt i dag i alla fall och han tycker att jag får vara hans lilla båtflykting ett tag till.
 Nu får jag lägga mig och sova ut för en gångs skull. Nu när jag har fått komma inomhus igen...MMM MESSMÖR ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-06 Tid: 17:57:03
Att vi har messmör hemma är illa nog tycker jag. Det smakar ju hemskt illa, men ska vara bra för små barns magar. Som duktig mamam har man köpet messmör och som duktig mamma ska man göra en messmör macka till barnen. Jag vill väl vara duktig mamma så jag skulle göra en macka till Jessica i dag. Tog ut messmöret från kylskopet , tog fram brödet o kniven och öppnade locket.... det blev ingen macka.Undrar vem har lagt det där i kylskåpet ???


TILLBAKA HEMMA IGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-06 Tid: 15:58:09
Efter flyktingförläggningen fick jag åka till Stockholm för att åka tillbaka till Estland. Fick dock inte komma på båten för de vill tydligen inte ha tillbaka mig i Estland. De vill ju inte ha vem som helst i sitt land. Tur var det för plötsligt dök upp mannen upp och bönade o bad mig o komma tillbaka. Både Jessica o Tessy hade bajsat och han behövde mig för att byta blöjor. Så nu är jag tillbaka i min fångenskap hos min rika(läs: urfattiga) mycket äldre(läs: urgamla)svenska man. Men jag har fått ett mycket bättre kontrakt den här gången. Jag får bestämma själv vilka dagar jag ska städa och vilka tider det ska serveras kaffe. Lyckliga jag fick även 10 kr i fickpengar i veckan.
 MANNEN vaknade precis från sitt mardrömm och lovade aldrig mera lämna sina strumpor på golvet.


ps
Och det här är vad hon pysslar med på dagarna inte konstigt att hon är trött.
Sånna mardrömmar vill man inte ha tänk om hon inte skulle komma på båten och jag redan fått hem mina 15 åringar och så kommer hon tillbaks....... hu så hemskt skulle jag aldrig orka. Det är säkrast att ha henne kvar.
mannen


I FLYKTINGFÖRLÄGGNINGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-06 Tid: 13:22:14
Har nu kommit till flyktingförläggningen med Carmen Ly. Har sålt min vigselring för att kunna låna dator från fångvaktaren. Eftersom man får bara ta ut det från landet vad man kom in med får minstingarna stanna hos MANNEN. Packa gick snabbt. Fick låna en tom ica plastpåse från MANNEN, det var snällt av honom. Packade ner två par stringtrosor och bibeln, aldrig för sent o bli kristen. Har nu sminkat mig , man vill ju se fin ut. Man vet väl aldrig vem man kan träffa här. Vem vet man kanske hittar en ny svensk o lyra.
 Tror MANNEN sover fortfarande...


6:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-06 Tid: 11:10:09
God morgon och god dag . Mera från mig kommer ni inte få höra just nu från mig för jag kommer o lämna landet. Min visum har gått ut och eftersom min man har importerat mig hit och inte vill ha mig kvar längre kommer jag bli utvisad. Kommer o få gå tillbaka till Estland och bo med min mamma ett tag. Mannen har tröttnat på mig och ska importera två femtonåringar från Thailand. Egentligen skulle han ha gjort det om två år, men han påstår att jag är för gammal och gör det redan nu. Jag har väl förfallit med åren. Skulle kanske ha lyssnat på Anna Ankas råd.
 Kommer o sakna er och inomhus toaletten. Eftersom vi inte har datorer i Estland kommer jag inte kunna blogga som vanligt. Håll utsikt efter röksignaler.
 Dags o väcka MANNEN....


BASKER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-05 Tid: 21:42:32
Vi sitter o fikar och Carmen Ly går igenom lite av mina saker jag hade hittat på övervåningen. Spännande för henne o se vad mamma lekte med som liten. Hon hittar något som liknar en mössa...

CARMEN LY: Är det en mössa ?
MANNEN: Nej en cykel faktiskt.
CARMEN LY: Det är en basker väl ?
MANNEN: Nej, en moped faktiskt.
CARMEN LY: Nej, det är en basker. Jag kan leka Jönssonliga nu. Jag kan vara SMARTIS.
MANNEN: Så mycket fantasi kan man inte ha.


NOSTALGI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-05 Tid: 18:56:39
Idag har jag sorterat mina gamla saker. Så många minnen. Har hittat massa saker jag har glömt att jag hade. Hittade bland annat min gamla fotoalbum med bilder på mig som liten busunge. Vill ni se ?
Så klart vill ni det. Eller hur ?
Jag har fotat från fotoalbum så det är inte det bästa bild kvalite, men ni ser ändå hoppas jag och nej jag är inte född på 1800 talet, jag kommer bara från Estland och då hade man mest bara svart-vita kort.

JAG 3,5 MÅNADER. MIN FÖRSTA JUL.JAG 7 MÅNADER. VI BODDE I EN ETTA, MIN MAMMA OCH JAG. MIN PAPPA VAR I RYSK ARMEE DÅ. VI BODDE DÄR TILLS JAG VAR 4 ÅR. VI HADE INGET VARMT VATTEN, INGEN TOALETT I LÄGENHETEN. ALLA LÄGENHETER DELADE PÅ EN O SAMMA TOALETT SOM VAR I TRAPPHUSET. BADRUM ? DET VISTE JAG INTE ENS VAD DET VAR.JAG 8 MÅNADERJAG 1 ÅR. MINA FÖRÄLDRAR VILLE ATT JAG SKA SPELA BASKET SOM DE GJORDE. DE KUNDE INTE HA VELAT FEL. JAG ÄR SÅ OINTRESSERAD AV SPORT.JAG 1 ÅR O 2 MÅNADER. BILDEN I  MITTEN HAR JAG EN HELT ANNAN HISTORIA O BERÄTTA, MEN DET TAR VI EN ANNAN DAG.JAG 1 , 4 ÅRJAG 1, 4 ÅRJAG 1, 5 ÅR. JAG VAR VIST TJURIGJAG 1, 5 ÅR. VI HADE ALLTID MASSA SNÖ NÄR JAG VAR LITEN.JAG 1,7 ÅR HOS FOTOGRAFENJAG 1 ÅR O 8 MÅNADER

JAG 3 ÅR. INGA KOMMENTARER TACK.Så  där. Lite bilder på mig igen. Vad jag bjuder till senaste dagarna. Det ska vi ändra på.


MANNEN OCH JAG- HUR SVÅRT KAN DET VA ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-05 Tid: 13:43:38

Mannen lyssnar på radio och de berättar att Sallander böckerna har sålts i 23 miljoner exemplar.

JAG: Varför skrev inte du de böckerna ?
MANNEN: Jag är väl lat.
JAG: Tänk om du hade skrivit de, då skulle vi inte behöva sitta här o renovera själv.
MANNEN: Det har du ju rätt i.
JAG: Men hur svårt kan det va o skriva en bok.
MANNEN: Älskling. Jag kan ju knapt skriva mitt eget namn.
JAG. Ahaa. Så det blir inget manusförfattare av dig ?
MANNEN: Tyvärr, men du kan ju skriva en bok.
JAG: Om vad då ?
MANNEN: OM MIG !!
JAG: Älskling du menar väl inte allvar ? Ska jag plåga svenska folket med berättelser om dig?
MANNEN: Ja, jag är väl söt o intressant.
JAG: Ja, om du säger så.
MANNEN: Vad då ? Jag är ju redan en färdig seriefigur.
JAG: Vad då en 45 åring spiderman med ölmage ?
MANNEN: Nej, mera som batman.
JAG: det här är allvarligare än jag troddee. Nu hallucinerar du också.5:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-05 Tid: 10:14:36
God morgon till er. I dag är hela familjen hemma och dagen har börjat med en lång frukost och en massa bus.
Det märks att de är syskon. Båda är lika fina i håret.

 Carmen Ly har sovit till nio i dag. Det börjas tidigt med tonårsfasoner o sova bort halva dagarna. Var ju själv likadan. Nu i gamla dagar är man uppe vid tuppen eller så snart en av barnen slår en nalle på huvudet och skriker MAMMMA eller mannen börjar öppna mina ögonlock för att se om jag är vaken. Var jag inte vaken innan då blir jag det definitivt efter hans operations väcka gamla tanten.
 Men nu är gamla tanten vaken, mätt och nerspytt. Den perfekta tisdagen har börjat. Nu kan dagen bara bli bättre o bättre.


6 TIMMAR 30 MINUTER OCH 28 SEKUNDER UTAN BARN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-04 Tid: 21:49:52
Jag är barntokig. Jag måste ha mina barn nära mig konstant annars oroar jag mig. Det är inte många gånger  jag har varit borta från de. Tessy har varit borta från mig bara 3 timmar under hela sitt liv. Ja, jag vet jag är hopplös.
 Så nu när min mamma var här gick jag o mannen på bio o middag på annandagen. Vi tittade på nya Sallander filmen och åt på La Pampa.
 Jag tvingade mannen o ringa hem varannan timme och frågade honom konstant om han trodde barnen hade det bra. Han retade ju mig och sa att min mamma hade ätit upp barnen och att Carmen Ly hade brutit benet. Vad bra att han kunde roa sig på min bekostnad .
 Vi åkte hemifrån alladeles för tidigt så vi kunde ta en kopp kaffe innan filmen. Jag ville ha en muffins med , men mannen vägrade o köpa en.

 HÄR RETAR HAN MIG OCH SÄGER ATT UFO HAR TAGIT BARNEN..VI HADE KLÄTT UPP OSS. JAG HADE TILL O MED STRUMPBYXORNA PÅ. SENAST JAG HADE KLÄNNING O STRUMPBYXOR VAR NÄR VI GIFTE OSS.MANNEN FÖRSöKER O LÄSA PÅ BILJETTEN, MEN GAMLA GUBBEN SER JU INTE UTAN GLASÖGONEFTERSOM VI INTE KAN KLOCKAN HADE VI  ALLDELES FÖR MYCKET TID INNAN FILMEN BÖRJADE OCH JAG TÄNKTE ATT EN PROMENAD I -20 GRADERS KYLA LÄT SOM EN BRA I DEE

EFTER FILMEN ÅKTE VI TILL LA PAMPA OCH BESTÄLLDE MASSA MATMANNEN VÄNTAR OTÅLIGT TILLS HAN MAT KOMMERHAN HAR KOMMIT TILL HIMLEN...MÄTTA O GLADA FICK MAN BETALA BORT HALVA ÅRSLÖN OCH SEN BUKSERA VARANDRA TILL BILEN. VI RINGDE HEM BARA EN GÅNG OCH JAG FRÅGADE MANNEN BARA 5 GÅNGER OM HAN TRODDE ATT BARNEN LEVDE FORTFARANDE

PÅ VÄGEN HEM FICK MAN TANKA.
MANNEN KLAGADE ÖVER JÄMSTÄLLHET OCH JAG TYCKTE DET VAR JU JÄMSTÄLLT O BRA. HAN TANKAR UTE I KYLAN OCH JAG SITTER O VÄRMER MIG I BILEN.

NÄR VI KOM HEM TILL SLUT 6 TIMMAR, 30 MINUTER OCH 28 SEKUNDER SENARE VÄNTADE ALLA BARN UPPE OCH JAG FICK ÄNTLIGEN KRAMA DE. DÖDSTRÖTT O GLAD O VARA HEMMA SOMNADE JAG DIREKT PÅ SOFFAN MED KLÄDERNA PÅ.

Så nu har jag äntligen berättar när vi var på bio och visat alldeles för många bilder på mig själv.


JAG HAR VARIT OTROGEN , TYDLIGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-04 Tid: 16:43:58

Ellis påpekade att min Carmen Ly liknar tjejen i MAMMA MIA. Jag har tydligen varit otrogen med en annan man och Carmen Ly är halvsyster till mamma mia tjejen. Minns någon vem var pappan ? Jag dummer har ju glömt vem det var. Pierce Brosnan ? Hemskt dumt o inte veta vem är pappan till sitt eget barn.

STALIN BOR HÄR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-04 Tid: 14:11:00
Ni trodde att  Stalin var död ? Nej, nej han bor här hos oss i Villa villekulla och lossas vara en 8 åring flicka. Vilken bra täckmantel inte undra att alla trodde han var död...

Jag har lagat mat o skär köttfärslimpa och lägger den på tallriken för att ge den till Carmen Ly.

CARMEN LY: Är det till mig ?
JAG: Nej, det är till Stalin
CARMEN LY: A, då är det till mig.


FINA VERTBAUDET BARNMÖBLER

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-01-04 Tid: 13:32:07
Tittade igenom Ellos nya katalog och såg att de har tagit in mera Vertbaudet barnmöbler och vägg dekorationer. Så glad jag blev. Jag har ju älskat deras möbler länge och beställde förra året från England några saker till Jessicas rum.
Fyndade även i somras den gröna sängen och nattduksbordet på ellos. Nu har de dock höjt priset på den igen. Jag hade turen o betala bara 600 för sängen och 199 för natduksbordet.
 Vertbaudet barnmöbler är inte det billigaste kanske, men det är så himla fina och man kan ju köpa några saker när barnet fyller år eller till julklapp som jag gjorde förra året.

De fina blomlådorna säljs 3 stycken i en paket. Jag har satt fast en på stora svarta tavlan så de kan ha sina kritor där och andra två ska jag ha på barnens lekstuga som blomlådor.
3 stycken blomlådor kostar 199 kr på ellos.se HÄR

De färgade trälådorna kostar 129 kr styck och passar in på IKEAs expedit.


Fina smyckeskrinet kostar 179 krSpegeln kostar 199 kr och har tre knoppar som man kan hänga smycken eller väskor på

Fina wallies kostar 149 kr, finns i flera mönster

Jag tror att en rosa låda och en smyckeskrin åker i kundvagn i dag. Just nu får man dessutom 30 % rabatt på dyraste varan så jag passar på. Kommer o spara de tills Jessica fyller år då får hon de till present.
EN PRESENT FRÅN MANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-04 Tid: 12:02:22
Mannen tycker jag luktar illa så han har köpt lite parfym till mig. Vad snällt av honom.

4:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-04 Tid: 08:10:30
God morgon till er. Måndag i dag och livet blir någorlunda normalt igen nu efter jul o nyår. De flesta företag börjar fungera som vanligt och mannen har gått till jobbet i gen. Jag hade ju tänkt o utnytja hans sjukdomstillstånd o få honom o städa köket, men nu får  jag städa själv.
 Carmen Ly har ledigt hela veckan från skolan och det ska bli så skönt.  Vi ska pyssla massor, förmodligen åka till lek o bus landet och på fredag kommer vår lossas son på besök. Kan livet bli bättre ? Ja, det kan det. Vi har så goda nyheter, men det håller jag till mig själv några dagar till.
 Nu blir det frukost och sen ska vi hitta på massa bus och vända huset upp o ner.
3:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-03 Tid: 19:11:20

Mannen har blivit allvarligt sjuk. Det är något slags smitta som har spridit sig otroligt snabbt i hans tomma hjärna. Jag tror hela Sverige har stannat och välden har börjat o gå under.
Det har hänt något som har aldrig hänt förut. Jag vet inte vad som har tagit fram denna ovanliga händelse, men det har hänt. Först trodde jag att mannen går i sömnen eller att det är första aprill, men han menade det på allvar. Hör nu alla. Min egen man, ja den jag är gift med, har i dag städat vår badrum alldeles själv. Ja, jag vet . Helt otroligt, men sant. Jag låvar. han har gått på sina knän och städat varje minsta hål i hela badrummet och hela bastun. Han har varit så otroligt duktig. jag tror att han kan få sova inomhus i dag.
 Vi andra latmaskar busade hela dagen. Jag älskar o vara lyxhustru.MANNEN OCH JAG- FÅGELINFLUENSA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-03 Tid: 16:29:59
Mannen och jag njuter av en frukost i tystnad si så där 20 sekunder. Jag öppnar en ny förpackning med kyckling pålägg med  en stor kniv. Mannen säger då  att den förpackningen är återförslutningsbar innan jag massakerade den med kniven. Vem brur sig. Jag vet ju inte ens vad återförslutningsbar är. Jag lyfter då bort första kycklingsskivan och tar andra på mackan.

MANNEN: Och vad var fel med den ?
JAG oskyldigt: Inget
MANNEN: Nej, berätta nu. Tittade den på dig konstigt ?
JAG: Nej.
MANNEN: Pratade den inte hyttala-hyttala ?
JAG: Men sluta.
MANNEN: Men berätta då ?
JAG: OK. Det var en röd prick på den.
MANNEN: Va ? En röd prick ?
JAG: Ja, det kan ju vara fågelinfluensa.
MANNEN. Va, har kyckling fileen fågelinfluensa ?
JAG: Bara den första biten.


MANNEN OCH JAG-MUPPFAMILJEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-03 Tid: 09:56:07
Vi är på väg hem från Marieberg köpcentret. Vi sitter i en bilkö och mannen tittar ut igenom bilfönster.

MANNEN: Det känns skönt o inte vara ensam.
JAG: Vad då ?
MANNEN pekar igenom fönstret: Titta det finns en till muppfamilj. De verkar också ha bilen full med ungar.
JAG skakar på huudet: AHAH?
MANNEN: Och de är ju en riktigt smart familj. de har ju óckså köpt en citröen.
JAG skakar ännu mera på huvudet: AHAHA?
MANNEN. Ja, så vi är ju inte ensamma.
JAG tar honom i handen och tittar medlidsamt i hans ögon: Älskling. Det är våran bil som speglas i affärens fönster. Vi är ensamma i vår mupphet. alldeles ensamma.
MANNEN: Va ? Så inget hopp?
JAG: INGET


2: A JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-02 Tid: 23:34:58

I dag har vi haft en riktigt mys dag och sen har vi varit på loppis så klart och hollit på med massa annat tråkigt som ni inte vill höra om så jag ska gå o lägga mig nu annars är jag helt död i morgon. Bara 4 timmar tills Tessy vaknar och karusellen börjar om igen.....


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


KILLAR TÄNKER BARA PÅ EN O SAMMA SAK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-02 Tid: 19:44:06


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


... MAT SÅ KLART. VAD TRODDE NI?


MANNEN OCH JAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-02 Tid: 18:09:36
Jag sitter framför datorna och MANNEN vill att vi ska göra något annat för han är uttråkad.

MANNEN: Vad gör du nu då?
JAG: Lägger ut auktioner på Tradera.
MANNEN: Ska du försöka o sälja mig. Fet och 45.
JAG: Nej då. Det är så ute med feta  45 åringar just nu. Det var ju inne förra året.
MANNEN suckar och sänker ner huvudet: Vad synd då.
JAG: Men det är ju som med modet som kommer tillbaka efter några år igen. Du kan ju bli populär om några år igen.
MANNEN: Så hoppet är inte över ännu?
JAG: Nej då. Inte alls. Försök bara o hålla dig kvar vid fet o 45 så kanske om 10 år kan det bli affär.
MANNEN JOBBAR HÅRT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-02 Tid: 15:22:49
Det är hårt arbete o ``åka skidor``.
Vi kommenterar inte ens sättet han tittar på eller hans fina TV. Eller hur ?LITE VÄLGÖRENHET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-02 Tid: 15:04:28
Jag är med o tävlar på Myzaans.blogg.se HÄR. Rösta på mig om ni har lust eller om ni är bara lite uttråkad. Ta det som välgörenhet . Ni gör en liten båtflykting jätte glad. Jag är nr. 6.


SVAR TILL ANONYM

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-02 Tid: 14:21:34
KOMMENTAR:
vill inte vara taskig men har du dyslexi eller något ? eftersom du stavade tårta "torta" och golvet "gålvet" osv

SVAR: Jag har inte dyslexi tyvärr. Problemet är allvarligare än så. Jag är båtflykting. Och det är högst allvarligt och obotligt.


NY ÄR DET NÄRA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-01 Tid: 17:41:10
Tiden går fort.. snart kan hon gå alldeles själv. Ja, Tessy menar jag. Inte mannen. För honom finns det inget hopp.MITT 2009

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-01 Tid: 16:24:03
1.Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Jag skaffade en helt onödig blogg.  Fick en insändare publicerad i tidningen. Blev interviuerad av tidningen. Var på privat klinik(en stor upplevelse) Var snäll mot mannen en hel dag.
2. Höll du några av dina nyårslöften?:
Jag håller de aldrig. tror inte att nån gör det.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Nej. Men en blev mormor till världens vackraste bebis flicka.
4. Dog någon som stod dig nära?: Inte som jag vet.

5. Vilka länder besökte du?: Räknas att man har varit i Hallsberg ? Besöker ju Sverige varje dag eftersom jag är båtflykting och här på besök.
6. Är det något du saknar år  2009 som du vill ha år 2010?:  Inte alls. Är 2010 kommer o bli så mycket bättre för jag har lärt mig så mycket.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: 26 maj. Carmen Ly blev misshandlad i skolan och de skyldiga blev aldrig straffade. 2 december. Carmen Ly fick ännu en gång blåmärken och den skyldiga blev inte straffad. Sånt glömmer man aldrig som mamma.
8. Vad var din största framgång 2009?: Det var många. Fick mannen och sätta upp vardagsrumslampan efter 6 års tjatande.
9. Största misstaget?: Anställa en helt otyglig byggföretag som fortfarande inte har gjort klart sitt jobb. Trott på Carmen Lys mentor. En hård läxa lärd båda gånger.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Jag är blondin. Det säger väl allt.
11. Bästa köpet?: så många loppisfynder. vet inte vart man ska ens börja.
12. Vad spenderade du mest pengar på?: hobbyartiklar. helt kär i pandurohobby
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Många härliga konversationer mellan mina fina bloggläsare. Många fina skratt.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: Det är alldeles för få tyvär.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Ledsnare för allt trubbel vi har haft med skolan. Många sömnlösa nätter och många gånger har man känt sig helt uppgiven
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Kan inte skriva det just nu i den här bloggen.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Oroat mig. men jag är sån person. inget o göra åt. 
18. Hur tillbringar du julen?: Hemma med min mamma och alla mina 3,5 barn. 
19. Blev du kär i år?: Många, många gånger. Jag skojar älskling !!!
20. Favoritprogram på TV?: CSI, Grays, I dol var bra i år,Desperata hemmafruar och alla andra program man kunde sova till
21. Bästa boken du läste i år?: Äcklig. Otroligt bra bok. 
22. Största musikaliska upptäckten?: Va ??
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Jag önskade mig en jorden runt resa, men mannen är för snål
25. Något du önskade dig men inte fick?: Önskade att vår ytbygge skulle bli fint, men det blev en besvikelse.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: ammade, tvättade, städade, lagade mat, jobbade, ..ja, levde lyxliv alltså. Dagen efter fick middag på Mc Donalds.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Ja, men det kommer aldrig o hända. göra mannen frisk.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Klädstil ? Har ingen.
29. Vad fick dig att må bra?: Kramar o pussar från mina barn och mannen. Mina favorit bloggläsare som lämnar så fina kommentarer och sommarvärme
30. Vilken kändis var du mest sygen på?: Mig själv hahahha . sergöst ingen aning. Cloony ?
31.Vem saknar du?: De som inte finns bland oss levande längre.
32. De bästa nya människorna du träffade?: Nya människor ? Det är mera gamla bekanta som har blivit vänner.

Listan är stulen från div. bloggar jag har sett den i dag.


JAG LAGAR MAT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-01 Tid: 14:18:30
Det blir alltid kanske inte så bra, men jag försöker ju i alla fall och det är väl det viktigaste.JAG HAR ÄNTLIGEN FATTAT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-01 Tid: 12:57:46
Jag har ju funderat länge på vad som är så kul med denna TOFFIFEE. Efter jag har ätit 3 lådor av TOFFIFEE och fått magont har jag fått lov o sitta på soffan o blogga och har därmed kommit i kapp med mina kommentarer. Det är verkligen kul med TOFFIFEE. Tror jag ska köpa 6 lådor i morgon då slipper jag städa.VÅRAN NYÅRSAFTON

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-01-01 Tid: 10:27:58

I går var det ju nyårsafton och vi hade vår lilla firande med en vän, våra barn och en stor översvämning.
 Att göra lång historia kort fungerade våran tvättmaskin inte i går. Efter en lång inspection kom mannen på att vatten hade frysit i tvättstugan. Det har det aldrig gjort i de 6 åren vi har bott här, men efter byggare bobb har ställt till det i somras och inte isolerat blåser det halvstorm i tvättstugan nyförtiden. Mannen hade så klart vridit sönder en kran och när det då släppte efter vi hade haft en extra fläkt i tvättstugan släppte kopplingen och det började spruta vatten överalt i illfart. Jag försökte stoppa det med båda händerna och skadade min stackars hand. Samtidigt försökte jag stänga av vattnet. Det var kaos, barnen blev rädda, det sprutade iskall vatten överalt, jag var pissblöt och det hade bildats en mindre bassäng i tvättstugan. I all det röra vad tror ni att mannen gjorde ? Han satt i bastun i övervåningen  i lugn o ro. 
 Att jag tidigare hade skärt mig i fingret och att Jessica vägrade klä på sig, att fisken jag hade tänkt o använda hade gått ut och att jag fortfarande hade ont i min lilltå spelade plötsligt inte så stor roll. Vi hade ju bassäng i halva huset nu och vår gäst skulle komma om en timme.
 Vi har det alltid extra roligt på nyårsafton. Förra året födde vi(jag säger bara vi för mannen tror att han var delaktig) barn. I år försökte jag demolera huset och matförgifta familjen. För sig inget ovanligt för så har vi det i vårt liv i villa villekulla. Jag skulle inte vara förvånad om familjen ville byta ut mig i år. Kanske mannens nyårslöfte ?
 Nu blir det frukost med gårdagens tårta och godis. Vi kör med Estonian stile. Ska försöka o besöka era bloggar ni men till resten av er ännu en gång GOTT NYTT ÅR.

JESSICA HJÄLPER TILL MED SALLAD. HON SKÄR MOJOTEN(hon säger så) MED EN TRÄ BRÖDKNIV. INTE SÅ LYCKAD KANSKE.VI ÅT ENSTNISK POTATISSALLAD, RÖDPETSSALLAD SOM KALLAS FÖR ROSOLJE(MED ANCHOVIS) , RISSALLAD MED TONFISK, PRINSKOR, KLYFTPOTATIS MED UGNSBAKAD KÖTT.....
OBS !! VÅR FINA MATRUMS TV.TORTATORTA EFTER BARNEN HAR VARIT OCH SMYGÄTIT

Till Gabriella