GRATTIS TESSY 2 ÅR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-31 Tid: 23:21:42
Innan jag går o lägger mig(ja, jag vet det är inte 12 ännu, men jag skiter i det. Jag är ju gammal så det är OK)ska jag visa lite bilder på min STORA tjej som fyllde hela 2 år i dag. STORT GRATTIS till henne. Det märks att hon blev ett år äldre i dag. Hon har hittat på dubbelt så mycket jävulskap som vanligt. Så morgonen började med det här...


 Så nu vet ni vad jag gjorde hela morgonen. Jag försökte nämligen o ta bort sot från mina vita gålv. I dag har denna födelsedansbarn varit mycket billig emellanåt.
 Men nybliven urkeskvinna som jag är åkte MANNEN i väg o hämtade ut ett paket med fina RICE porslin till mig som belöning.
 Eftersom Tessy blev två år är det ju dags  o börja bli modeintresserad så vi har provat på lite olika stilar i dag..Det där med öppen tå kommer o komma mycket nu till vår, bara så ni vet är det vi i Kadriland som startade trenden..Resten av dagen har vi faktiskt bara firat Tessy. Nu är den stora lilla tjejen i drömmarnas väld och de andra lite större tjejer är faktiskt på väg dit också för i morgon ska vi ha finbesök så det blir fullt upp. Men en bild säger mer än tusen ord säger de  så här kommer minst 10 tusen ord....
 Och förresten GOTT NYTT ÅR till alla mina fina läsare. Ni är världsbästa som vill(eller blir tvingade som mannen) läsa denna sörja. Skickar en FET o JÄTTE STOR estnisk kram till er och vi hörs nästa år...

MIN, MIN, MIN, MIN ,MIN.........

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-12-31 Tid: 13:41:00
ALLT ÄR JU TILL MIG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OCH ALLT ÄR RICE, RICE, RICE, RICE...
GISSA VEM HOPPAR UPP O NER HÄR DÅ ???FÖDELSEDAGSPRESENT KANSKE ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-31 Tid: 12:33:00
Nej, det är nog ingen mikro. Det är  en present till födelsedagsbarnet kanske... ??
VAD ÄR DETTA ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-31 Tid: 11:26:34
Vänta nu ...har mannen köpt en till mikro ???? Eller vad är det för paket han har släpad hem i dag då ??OANSVARIT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-31 Tid: 09:37:02
  MIN DISKARE HAR ÅKT TILLBAKA TILL ESTLAND. SÅ OANSVARIT O LÄMNA SIN DOTTER SÅ DÄR HJÄLPLÖS KVAR I SIN MISÄR..
PAPPTALLRIKAR ÄR KANSKE INTE SÅ DÅLIG I DEE ÄNDÅ.. Det var skönt o vara lite bortskämd i 10 dagar...


TUFFT LIV

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-31 Tid: 09:00:21
Han inte o blogga i går eftermiddag. Var fasbojad vid spisen hela dagen. Det är ett tufft hemmafru liv jag lever.
 Måste springa vidare nu. MASA(den stora herren) ropar efter mig.LYXFNASK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-30 Tid: 08:15:18
  Så där har man blivit jämfört o kallad hora då. Inte jag personligen dock, men  alla vi som är hemmafruar. Det tog inte lång stund när man låg i sängen med magont och surfade runt på feministsidorna när man hamnade på en feministhäxans blogg(ja hon förtjänar o bli kallad häxa). Hon jämför hemmafruar med horor. Enligt henne är vi hemmmafruar handbojad  fast i spisen  och SÄRAR MED BENA hela dagarna och väntar när STORE MANNEN kommer hem. Enligt henne ÄGER store MANNEN allt(för vi tjänar ju inga egna pengar) inklusive oss hemmafruar och BETALAR för vårat bra utförda JOBB.
 Men tänk att plötsligt har man blivit yrkeskvinna för prostitution är väl världens äldsta yrke.
Jag måste dessutom vara en riktig LYXHORA som har fått en sådan dyr spis och är jag inte vacker så säg så..__________________

Efter jag läste feministhäxans inlägg låg jag vaken i sängen länge och funderade. När blev det något äckligt o smutsigt o ta hand om det finaste vi har, våra egna barn ?


SHIT OCKSÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-29 Tid: 14:17:14
Nu när julen är över är det fritt fram o driva mamma till vansinne igen. Årdningen är återställd.
 En viss tre åring  kastar lite blått färg på gålvet och på mammas  vita matta..Sen försöker hon städa upp det o få pluspoäng och det blir ju såååå mycket bättre...Och när mamma tar över står den skyldige 3 åringen bredvid mig och pekar på ett ställe: MAMMA DU MISSAR DÄR !!!
 Morr, MoRR, MOOOORRRRRR.........Om det ändå våre julafton varje dag...


29:E DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-29 Tid: 12:05:39
 Så där är året nästan slut då och det betyder ju även att tjejen som inte kunde vänta tills 1 januari fyller två år på nyårsafton. Hon var envis redan då. Och hennes humör har inte blivit bättre sedan dess. I dag har hon sprungit runt sedan klockan halv åtta och försökt o  visa att det är hon som bestämmer. Dock kom hon inte så långt med det, men ett bra försök ändå.. Nu sover min lilla hjältinna så jag passar på o laga lunch.

BLIVANDE TVÅ ÅRING MED SIN PRESENT FRÅN MORMOR
UR INSTRUKTIONSBOKEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-28 Tid: 21:08:06
Läser mikros instruktionsbok. Ja, jag har inget liv..

1. Det står att barnen bör inte använda mikron förran de vet att den ska användas till matlagning. Så det betyder alltså att stoppa i lillasyster i mikron är inte OK ? Eller att torka blöta jumpaskor är inte heller OK ? Vilken besvikelse.

2. Det här var bra. ANVÄND ALDRIG MIKROVÅGSUGNEN TILL ANNAT ÄN TILLREDNING AV MATVAROR OCH INTE TILL ATT TORKA KLÄDER; PAPPER ELLER TILL ATT STERILISERA SAKER. Är det bara jag som tycker att det är lite småroligt med STERILISERA saker... ??

3. Värm inte ägg med skal för de kan explodera. Och hur ska man annars få roligt ??

4. Apparaten får inte nedsänkas i vatten. Och vem gör det liksom ?? Nä vi tar med mikron nästa gång vi badar.

5. Produkten är inte ämnad att användas av personer med nedsatt fysisk eller MENTAL förmåga. Så där gick min dröm att mannen kunde värma sin mat åt skogen. Attans också.

 Jag sa att det var ju hemskt onödigt o köpa mikron. Den kommer ju bli helt oanvänd. Jag VÄGRAR o använda den, mannen FÅR inte använda den och barnen, de FÅR definitivt inte ens finnas i närheten av den.


NYTILLSKOTT

......... Kategori: PROJEKT NY KÖK
......... Datum: 2010-12-28 Tid: 20:39:14
 Nu har muppfamiljen blivit med mikro. MANNEN har tjatad på mig i 3 års tid att vi måste skaffa en mikro. Det MÅSTE man ha säger han. Det är lika självklart som rösträtt enligt honom.
 Vi har haft en mikro en gång i tiden. Men den exploderade medans jag försökte o värma en kanelbulle tre år sedan. Det var inte MITT fel att den gick sönder, det var SPÖKET, bara så att vi är förstår  det.
 Hur som helst har mannen velat o ha en ny mikro i evigheter , men jag har protesterat. Men jag fick  ju en spis så det är ju bara rättvist att han fick en mikro. Eller hur ?  Dessutom trodde jag att då kunde MANNEN själv värma sin pizza(så fel hade jag).
 När muppfamiljen då kom hem med sin nya mikro packades den upp o hela muppfamiljen tittade hur popkorn paketet gick runt, runt, runt i mikron .. Snacka om att vi är efterblivna..
 Så nu vet ni vad vi har gjort under min bloggpaus. Vi har stirrat PÅ mikron.
 ÄLDERSNOJJA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-28 Tid: 20:30:00
  Jag fyller 30 nästa år. Alltså 2011. Mannen retar mig o säger att jag blir TANT då och att han ska byta ut mig mot två 15 åringar. För det första vet jag inte vart han ska få tag på dessa 15 åringar och för det andra vet jag inte vilka 15 åringa skulle vilja ha honom som man.
Han tycker att det är konstigt att jag inte har panik inför födelsedagen och att jag inte lider av åldersnojja. Han hade nämligen haft total panik när han fyllde 30. Men jag kan inte bry mig mindre. Så klart blir man äldre och det syns ju i ansiktet och kroppen, annars hade man ju varit blind. Men jag kan inte säga att jag bryr mig. Vad ska jag oroa mig över såna saker man inte kan göra något åt. Ok man får massa rynkor, men vad ska man göra åt det ? Inte så att jag har rå o stoppa botox i mig vartannat sekund eller plastikoperera mig. Så varför stressa ?
  Sen är jag kanska glad av mig och tycker att jag är lyckligt lottad som har en sådan bra man(man måste ju vara snäll i  juletid ), tre fina barn och bor i ett tryggt land som Sverige. Det kanske våre annorlunda om jag hade varit singel eller helt ensam utan familj eller vänner, men nu har jag ju så mycket mer här i livet än bara mitt utseende. Men jag har nog aldrig varit så hemskt intresserad av mitt utseende. Jag köper inga dyra märkeskläder och frisören har jag besökt bara två gånger under hela mitt liv, men jag tycker inte att jag ser ut så hemsk ändå. Kanske inte som två 15 åringar, men bättre än Asta 85 i alla fall, fast vem vet om 9 månader ser jag kanske ut så här.....

IN I PAKETET....

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-12-28 Tid: 17:07:54
......FANNS EN JÄTTE FIN LJUSTAKE FRÅN RICE...NÄ, JA NU LYRAR JAG ER. DENNA LJUSTAKE KÖPTE JAG REDAN EN MÅNAD SEDAN. DET SOM FINNS I PAKETET TÄNKER JAG INTE AVSLÖJA. JA, JAG VET. INTE SNÄLLT O RETAS, MEN SÅÅÅ ROLIGT...


HÅRDA PAKET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-28 Tid: 15:11:28
Vem älskar inte hårda paket ? Det gör väl alla. Och hittar man inga under julgranen tar man mannens visa kort och köper en jätte stor paket.
 Men vem gömmer sig bakom paketet ?Jessica så klart...DIN FETA ARSEL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-28 Tid: 12:54:04
Läste i NA (våran lokala tidning) förra veckan(tror det var förra veckan) om en lärare i Kumla(vart annars) som hade blivit så arg på en elev i matsalen så hon hade skrikit till eleven o vara tyst och att hon vill ALDRIG MER SE ELEVENS FETA ARSEL och slagit eleven i ryggen. Som tyr vågade andra lärare anmäla händelsen. Men som vanligt kommer läraren undan. Högst kommer hon få en varning. Hennes försvar: Hon var stressad för att hon var rädd att hon trodde att hon skulle inte hinna äta klart i 20 minuter.
 WHAT ?? Hon TRODDE hon kunde inte hinna äta klart i 20 minuter ? Så då är det OK o kalla eleverna för feta arsel  och slå de  i ryggen ????
 Vad är det för människor som Kumla kommu anställer ? Hjälp mig någon att förstå. Det är ju inte första gången och inte andra heller som en lärare går på en elev i våran kommun. Eller är det så att man måste vara psykopat för att bli anställd här ???
 


28:E DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-28 Tid: 09:40:18
 Någon som har tröttnat på julmat ? Någon som har tröttnat på jul ? Det har Jessica. Det uttryckte hon tydligt när hon skrek i går att det recker nu med jul. För sig kom hon på senare att det var inte så tukigt med jul ändå,
 Jag  kommer aldrig o tröttna på jul. Jag älskar jul. Jag har väntat hela året för att få äta brunkål, baka pepparkakor och se hur barnen öppnar sina presenter. Det är så himla härligt med jul.
 MANNEN  däremot hatar jul. Han skulle nog  konventera hela familjen till islam bara för att slippa julen. Men för min skull står han ut med julbak, presenthögen och all denna julpynt jag hänger överalt. Jag gissar ju varför han står ut, men jag säger inget.....DET RECKER MED JUL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-27 Tid: 20:17:25
Jessica var på humör i dag. Först blev det färg i hela hallen, sen slog hon till strykbrädan så att den välte och när jag då tyckte att hon kunde leka med sin RORY bil hon fick i julklapp tog hon bilen och kastade den mot väggen o skrek: DET RECKER MED JUL NU...
 Ok mitt humör har hon inte ärvt för det har jag kvar. Så det måste vara MANNENS då..
 


VAMPYRER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-27 Tid: 15:33:31
Carmen Ly hade stora funderingar i dag...

CARMEN LY: Vet du att det finns vampyrer?
JAG: Jahah ??? Vartdå ??
CARMEN LY: Men om, man har en vampyr till dotter så vet man inte det för hon berättar ju inte ...
JAG: Va ???
CARMEN LY: Ja, mamman kan ju inte veta om hennes dotter ät vampyr för det är hemligt..

Vad försöker hon o säga med det ?? Borde jag bli orolig ??
 Jag ska i alla fall äta vitlök i kväll o sova med kors på bröstet...I`M BACK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-27 Tid: 12:33:01
Så är man tillbaka då efter 3 dagars försvinnande. Mannen har tjatat att jag får inte stänga bloggen för då har han inget o läsa när han är borta. Dessutom börjar han tro nu att han inte är i onåd när jag inte hackar på honom i bloggen. Men inte är väl någon här som har saknat mig ? Inte ett enda kommentar i 3 dagar. Ingen som har anmält mig försvunnen hos polisen. FBI har inte ens kommit o hämtat mig. Så himla besviken på er. OK då säger jag HEJ DÅ igen och går o gråter i ett litet hörn o tycker synd om mig...GOD JUL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-24 Tid: 22:38:36
Först o främst fy på mig att jag inte har önskat er GOD JUL. Hoppas ni kan förlåta mig. Och om ni redan håller på o förlåter mig en massa får ni även förlåta denna urursla upptatering. Eller närmare sagt saknad av inlägg. Jag har haft så lite tid för bloggen de senaste tiderna och nu när min mamma är här har det spårat ut helt. Man har inte tid o skriva varken roliga eller sergösa inlägg. Bloggen faller och det märks på läsarantalet. Inte att jag hade en himla massa läsare, men vad kan man vänta när man nästan adrig besöker andras bloggar. Och jag är en sådan människa som vill ge allt eller inget så det lyat mot INGET håll nu. Kanske dags o lägga ner skiten ? Men vi får ta en dag åt taget och i kväll skulle jag bara säga GOD JUL. I morgon kommer jag troligen inte blogga, men vi får se hur det blir på söndag, men troligen inte..
 Hoppas att ni har haft en jätte härlig julafton i alla fall och att ni har ätit upp all prinskorv o sillsallad..

RULLA, RULLA LITEN(läs: jätte) BULLA..DAGEN FÖRE JUL...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-24 Tid: 00:42:44
Jag har varit så extremt duktig i dag.
Jag har vattnat blommorna...Badat barnen....och klätt min snea cancersjuka granen..Man skulle ju kunna tro att en sådan duktig flicka kommer o få massor med julklappar, men ikke. Inte ett enda kommer jag o få i dag. Jag ska nog ta o byta út min tomte mot en snällare...


UNDER BAR O ÄLSKAD AV ALLA...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-24 Tid: 00:33:45
Ja, kanske inte alla, men djävulen i alla fall. Jag håller på o bli förkyld så där fint lagom till julafton. Härligt, härligt..
Nyårsafton ska jag få besök av indianerna så det blir ju ännu roligare.
 Vad säger man ? Är man älskad så är man....


ÄNTLIGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-23 Tid: 08:00:00
Titta mirakel händer visste. Vi plockar fram julsakerna....Jag sa ju att jag hinner. Det är ju inte ens julafton ännu. Känner mig extremt duktig nu. Jag förtjänar nog en extra julklapp nu.


GRÖNA FINGRAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-23 Tid: 05:14:00
Jag är så glad att jag har gröna fingrar. Hur skulle mina blommor annars se ut ?Ok jag kan väl erkänna. Jag har inga gröna fingrar. Inte ens gula för den delen. Jag fattar inte varför ALLA mina blommor dör. Mannen säger att ja borde kanske börja vattna de oftare än en gång per år, men jag tror att de dör för de tål inte MANNENS fisar.


HJÄRNDÖD

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-12-23 Tid: 03:09:00

Undersidan i  IKEAS flyttlådor finns det bilder på hur man sätter ihop lådorna och människor med normal begåvning klarar av o sätta i hop en flyttlåda. Men ni ska veta att min mamma är släkt med mig så vi delar nog på samma IQ och det räcker inte till normal begåvning....

Jag bad min mamma o sätta ihop två flyttlådor så jag kunde tömma lite i köket för vi ska  bygga om.

MAMMA håller på o vänder o vrider på kartongen, suckar och tittar på mig: Jag vet inte hur man sätter i hop den.
JAG: Titta på instruktionerna.
MAMMA tittar irriterat: Jag kan ju inte SVENSKA.
SÅ ONÖDIGT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-23 Tid: 01:05:49
Sorterar tvätt. Ja, jag vet klockan är mycket men festar man bort kvällen på COOP(ja, det blev ingen bio , får berätta sen) så får man lida pin på natten. Hur som helst fattar jag inte hur mycket tvätt MANNEN har. Han säger att han byter bara en gång om dagen. Så himla onödigt. Det räcker väl en gång i månaden? Jag låvar o inte sniffa på honom och i sängen har vi ju ändå alltid barnen mellan oss så jag blir ju inte skadad på någe sätt. Dessutom kan han ju sova på soffan om han skulle börja stinka alldeles för mycket. Eller hur ? Men det finns kanske engångs kalsonger o t-tröjor o köpa ? För som det är nu är det alldeles för mycklet tvätt så han får sluta o byta kläder varje dag så där så..JULEN FÅR VÄNTA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-22 Tid: 19:19:11
Jullådorna är ut släpade, men mer än så han jag inte med. Aj, julen får vänta ett tag till. Mannen o jag ska ut o äta bland normala människor i kväll och även gå på bio. Min mamma erbjöd o ta barnen i kväll så vi passar på o roa oss.Sånt lyx händer ju inte ofta. Ni får ha det så bra i kväll och ni får gärna vara lite avundsjuka på mig.


FYND FRÅN RUMA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-12-22 Tid: 08:48:00
Vi har varit o fyndat på Ruma(en lagerbutik i Kumla). De har just nu 50 % på all jul och 50 % på SIA saker. Det finns så jätte mycket fint så man vill ha allt, men det får man ju inte när man har polisen bredvid sig. Men lite lyckades jag o lyra hem med mig  i alla fall.

2 STYCKEN FINA GLAS TALLRIKAR. 19 KR FÖR DEN STORA OCH 9 KR FÖR DEN SMÅ.

SIA BLOMMOR 70 KR STYCK8 STYCKEN SIA SKÅLAR, 17:50 STYCK
LITEN TYG JULGRAN 2:5040 X 40 DUKAR, 5 KR STYCK

22:A DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-22 Tid: 07:38:30
 3 dagar tills julafton. Känner jag mig stressad ? Nä , inte alls. Trots att jag har fortfarande inte lyckats o ta ut  jullådorna så vi har inte ett enda julprydnad någonstans. Förytom MANNENS ljus förståss, men det räknar jag inte med för den ska jag älda upp så snart jag hinner. Men ni ska veta att vi är extremt tidiga här med vår jul fixande. Vi har redan köpt julgran flera dagar sen. För visso ligger den fortfarande i altan, men ändå. Förra året köpte vi nämligen granen(eller gran helvetet som MANNEN kallar den) klockan fem den 23.december och julklapparna satt jag o packade  samma natt. Men nu är nästan alla redan packade. Vi(läs MANNENS ÅRDER) har bestämt o begränsa julklapparna så att de inte får för mycket. Det är lätt o köpa på en massa för det är så billigt på rea, men nu får de bara 10 stycken var vilket har resulterat efter inspektion att jag har nu två lådor fulla med klappar kvar. Ja, då är nästa jul också fixad då.
 På tal om julgran. Ni ska veta att trots faktum att vi köpte den så pass tidigt fanns det knappt något o välja på. De flesta granarna såg ut som de hade cancer och genomgick en cellgiftsbehandling så de hade tappat nästan all sitt ``hår``. 
 I dag har jag i alla fall ett enda uppgift. Tra ut jullådorna från sina gömmställen och faktiskt fixa lite jul här. Kommer jag o lyckas ? Troligen inte, men man vet ju aldrg. Mirakel har hänt förr.

DAGENS PRESENTER...
(Ja, Hello Kitty dockan är för mannen. Han känner sig lite ensam nu(får berätta senare)

BAJSKORV TILL MIDDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-21 Tid: 22:25:22
Medans jag lagade middag stog Carmen Ly bredvid mig, tittade på stekpannan och utbrast plötsligt: Ska vi ha bajskorvar till middag ?
 Så klart. Vad är konstigt med det ? Vi estländare äter ju allt.MANNEN JULDEKORERAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-21 Tid: 09:25:00
Jag har fortfarande inte tagit ner jullådorna från vinden, så nu har MANNEN börjat juldekorera..  Ja, ni såg rätt detta är ett jus. Han har lite missbryks problem med ljus förstår ni.. Bäst att jag tar ner dessa lådor o börjar pynta lite så slipper jag mera av dessa vackra inrednings tips från mannen min...


21:A DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-21 Tid: 05:37:27
Det är svinkallt i dag. Uppe redan från halv fem för att göra kaffe till mannen. Han stackare hittar inte sin tumme så han kan inte trycka på kaffebryggarens knapp. Det är inte lätt liv jag har, ensamstående mamma med fyra barn.
 Hur som helst ska jag dricka mera kaffe nu och försöka o inte frysa ihjäl. 15 grader i vardagsrummet känns så där kul faktiskt.
  Har jag sagt att jag hatar vinter ? Jag HATAR, HATAR, HATAR vinte. Som min kompisens son sa VIT SKAPAR PROBLEM och jag kan inget annat än bara hålla med. Bort med snö och bort med vinter. Det önskar jag mig i julklapp i år.
______________________________________________________

DAGENS PRESENTER

JULBORD I IKEA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-20 Tid: 22:14:59
Vi har sprungit runt hela dagen och köpt saker till min mamma. Vi blev hungriga på  iKEA och passade på o testa deras julbord. Julbordet kostar 79 kr för vuxna och 40 kr för barn. Helt Ok mat faktiskt och mätt blev man så att man orkade knapt röra sig. Varför kan de inte ha stora vagnar man kan bli utrullad till bilen efter maten ??

MANNEN VAR TJURIG TILLS HAN FICK GRÖT......SEN BLEV HAN GLAD SOM ETT BARN... ELLER JA HAN HAR NOG ALDRIG BLIVIT VUXEN FAKTISKTNU SKA JAG TA O NATTA MIN `` LILLA`` SON. SOV SÅ GOTT.20:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-20 Tid: 10:05:00
Måndag i dag och julafton närmar sig med illfart. Vi har fortfarande inte dekorerat något, men det hinner vi väl. Jag stressar inte. Jag stressar inte alls runt jul så meningslöst o stressa bort den härliga juletiden. Det viktigaste är o vara tillsammans, ta det lungt o mysa. 
 Vi har haft fullt upp här och i dag ska det bli ännu mera. Vi får höras när jag hinner eller då hörs vi kanske inte alls..

DAGENS PRESENTER...RÖKT KYCKLING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-19 Tid: 21:34:08
  Mannen tyckte att det var konstigt att vi åt RÖKT KYCKLING i Estland. Så den här gången sa jag till mamma o ta med en sådan. Inte är det väl konstigt´med en rökt kyckling ? Det är ju mycket godare än grillat.
 Mannen har nu ätit i alla fall och överlevt. Kycklingen blev till o med godkänt fast jag hade hoppats att han skulle inte tycka om den för jag vill äta upp hela kycklingen alldeles själv.
 I Estland är det väldigt vanligt med rökt kyckling, kött, ost, fisk och korv.19:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-19 Tid: 10:36:44
God morgon alla vackra människor. Jag har min mammas gener så vacker vet jag inte om jag är precis. Hur som helst är det söndag och det ska handlas på IKEA. Vi hörs i kväll hör ni och ha en så bra söndag nu. DAGENS PRESENTER

MORMOR ÖVERLEVDE...KNAPPT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-18 Tid: 23:23:38
Mormor var barnvakt i dag medans vi sålde på loppis. Jag anade att mina tre små monster skulle knäcka henne, men det var värre än så.  När vi kom hem såg mormor ut så här.....


 
Där ser ni vart jag har fått min skönhet i från.


MÄM-MÄM MED BAJS ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-18 Tid: 12:50:00

Vad är grejen med bajs ? Varför är småbarn så fascinerad av den? Den ser inte fin ut. Den luktar inte gått , men trots det tycker de om o gräva i den. Eller är det bara mina barn som har drabbats en bajs fixerande beteende ?
 De har alla grävt i blöjan när de har varit runt ett år. Jessica var den värsta. En morgon gick jag till henne(tror hon var ett år då) och det luktade bajs i hela rummet. Hela sängen var full och hon hade bajs på fingrarna och i hela ansiktet. Där satt hon jätte glad o sa MAMMA mäm mäm. Mamma tyckte inte att det var MÄM-MÄM. Mamma ville mörda någon.
 Så vad är det som är så fascinerande med denna bruna illaluktande fynd de gör i sina blöjor ??

INTE ÄR DET FINT INTE. INTE ENS I DENNA FORM. VÅRE DET ROSA OCH LUKTADE GODIS SKULLE JAG KANSKE FÖRSTÅ...JAG SA KANSKE...MANNEN O JAG- LUFT I HJÄRNAN

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-12-18 Tid: 10:52:00
Mannen har tänd massa ljus i vardagsrummet som vanligt och när det är dags o gå o lägga sig ska någon släcka de. Gissa vem ? Där halvligger jag på golvet då och blåser o blåser o blir alldeles ur.

JAG: Känns som all luft går ur min hjärna.
MANNEN: Va ? Har du luft i hjärna.
JAG: Vaddå ? Har du inte det ?
MANNEN: Nej då . Jag har viktiga saker där inne. Men vi kanske kan ta dig till macken o fylla med luft ?
JAG: Va ? Jag fattar inte.
MANNEN: Det är tydligt det. Men har man luft i hjärnan kan man nog inte begära så mycket av dig min lilla båtflykting.

Men vad bra så i dag vet jag inte hur man gör kaffe, lagar mat och definitivt inte hur man byter bajsblöjor.

PS
 Och allt detta trots at hon har luft i hjärnan
MANNEN


18:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-18 Tid: 07:00:00
Lördag i dag. Vi ska sälja på loppis i dag och min mamma ska vakta barnen. Så det blir fullt upp med andra ord. Vi får höras i kväll om jag har överlevt dagen förståss...

DAGENS PRESENTER...

TRASIG

......... Kategori: PROJEKT NY KÖK
......... Datum: 2010-12-17 Tid: 22:17:44
Jag är trasig överalt. Ni skulle se mig just nu. Mina fingrar o händer är helt skadade. Var på IKEA i går och skadade ena fingret på en bänkskiva så att det blodade överalt o personalen fick leta efter plåster(fast jag tyckte att det var läge för ambulans). Sen slog en kvinna i kassan mig på handen med en sådan trä bit man lägger mellan två kunder så jag fick sår även på högra handen. Sen lyckades jag riva min hand på en spik i dag och märkte inte att det blödde innan jag tyckte att det var konstigt att snönn ute var röd. Sen har jag gjort något med min axel. Den värker så i helsike och är alldeles varm. Kunde knappt sova i natt och det är inte bättre i dag. Mannen har försökt o massera mig, men det gör så ont så jag ville mörda honom så snart han rör den. Men det räcker med gnäll nu. Inte blir det bättre för det.
 Jag har ingen tid alls för bloggen. Vi renoverar för fullt och nu har dessutom min mamma anlänt från Estland och ska stanna hela 10 dagar.

FÖNSTRET ÄR PÅ PLATS OCH SKA MÅLAS I MINTGRÖNTÄVEN FLÄKTEN FICK BYGGARE BOB O MANNEN UPP OCH EN AV BÄNKSKÅPENA HAR BYGGTS I HOP.MANNEN HAR DEKORERAT FÖNSTERBRÄDAN. JA, VAD SKA MAN SÄGA ? SÅ JAG SÄGER INGETNU SKA JAG MUMSA VIDARE PÅ ALLT MIN MAMMA TOG MED OCH SEN BLIR DET SOVA SOM GÄLLER.

17:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-17 Tid: 07:49:00

I dag ska vi hämta min mamma klockan tre, men innan det ska jag försöka o hinna till tygaffären och till Myrorna. Vi får se hur det blir med det.
Ska bli så härligt o få äta estnisk mat igen och få mina  efterlängtade kokböcker.
Vi hörs i kväll.

HÄR HAR VI DAGENS PRESENTER

INGA JULKLAPPAR

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-12-16 Tid: 22:47:51
Jessica var o rotade i klädkammaren och hittade den stora dock skötbordet med massa tillbehör som jag hade tänkt o ge henne i  julklapp.

JAG upptäcker henne o säger: Men vad gör du nu då ? Det där skulle ju bli din julklapp.
JESSICA tittar på mig som jag inte våre klok: Mamma de ingen fara. De ingen julklapp. De leksaker bara.


DU ÄR INGEN MAN

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-12-16 Tid: 22:43:20
Som ni vet har mannen varit hemma i dag.(För övrigt har jag inte kommit in i min blogg hela dagen, men det är en helt annan historia). Så direkt på morgonen började han ta fram BOSSE o terrorisera mig. Samtidigt  hoppade Jessica upp o ner o dansade runt som en glad prick.

JAG suckar: Men sluta nu.
MANNEN tittar på mig: Är du inte glad o ha din MAN hemma ?
JESSICA: Du är ingen MAN. Du är BARA pappa.


16:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-16 Tid: 07:00:00
  Enligt preliminär information ska MANNEN vara hemma i dag. Men allt kan ju ändras ännu. Om han tycker att jag plågar honom för mycket kan han nog fixa så att han blir inringd till jobbet. Bäst att jag går o letar upp honom så jag vet att han är hemma och inte rymt. Sen blir det frukost och kanske en resa till IKEA ?? Får se hur snäll jag är mot honom i dag...

DAGENS PRESENTER

DET HAR EXPLODERAT

......... Kategori: PROJEKT NY KÖK
......... Datum: 2010-12-15 Tid: 15:00:00
MANNEN O JAG- PÅ VÄG HEM

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-12-15 Tid: 13:16:23
Mannen ska hämta ett paket till mig med inredningsprylar som ligger i Schenker terminalen.

JAG: Du kan hämta upp det på väg hem .
MANNEN: Men terminalen ligger inte i hemsvägen.
JAG: Om du åker vägen förbi terminalen när du kör hem då är det ju på väg hem.
MANNEN: Hahah ja du tänker så du...

Vad är konstigt med det ?? Jag fattar inget ???


FY PÅ ER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-15 Tid: 12:27:46
Fy på er. Ni är inte alls nyfikna vad jag har i min stora kartong. Eller då är det så att ni är uppfostrade och det är inte jag för jag är hemskt nyfiken av mig.
Hur som helst var det en stor fönster ram där inne som ska målas svart i natt.MÅLAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-15 Tid: 07:41:01
DET SKA MÅLAS I DAG SÅ VI FÅR HÖRAS SENARE...15:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-15 Tid: 07:00:00
Vilken härlig onsdagsmorgon.
Min mamma kommer hit från Estland på fredag så mannen har tagit ledigt både torsdag o fredag. Vi ska fixa några saker innan hon kommer. Vi  ska även fixa klart vardagsrumsbordet så det blir lite julfint i vardagsrummet. För sig har vi inte ens tagit ner jullådorna från vinden än, men vi hinner väl det är ju hela 9 (??) dagar kvar till julafton.
 Nu blir det frukost och sen är det bäst att jag sätter i gång med målningen..

DAGENS PRESENTER....

FÅTT PAKET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-14 Tid: 23:03:00
Fått ett jätte stort paket i dag. 
Nu undrar ni vad som finns där inne ? Ja, det får jag inte berätta. Top hemligt ju.RITAT PÅ VÄGGAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-14 Tid: 21:56:26
Man ska inte rita på väggar lär jag mina barn, men det är ju så roligt..och dessutom vad de inte ser kan de ju inte veta...Visst är jag talangfull ?? Nästan lika duktig som Gun.Imorgon kommer byggare bob och fixar ett stort hål där.


HUR KOMMER DET HÄR GÅ DÅ ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-14 Tid: 16:58:20
Potatisarna är inte ens skalade och de ska  bli potatismos till klockan halv sex. Jag fattar inte vad jag håller på med? Ingen tid till nånting och fortfarande dödssjuk är jag också. Bäst o hänga mig direkt så slipper ni det här eländet.LUCIA TÅG OCH MANNENS MUSKLER(VIDEO)

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-14 Tid: 15:08:25
Carmen Ly kom på en strålander i dee i går. Hon ville göra en lucia tåg med Jessica och jag skulle filma den o sätta upp på bloggen. Jag sa Ok. Dock visste jag inte då att det skulle ta halva kvällen för hon vill göra den om..och om...och om igen...

HÄR HAR VI TAGNING NUMMER 3 INTE BLEV DEN BÄTTRE ÄN DE TVÅ FÖRSTA, MEN ÄNDÅ...

MEDANS DE KLÄDE OM SIG TRE GÅNGER HADE MANNEN ROLIGT
14:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-14 Tid: 07:00:00
Jipii tisdag redan. Bara 4 dagar kvar tills jag kan sitta på soffan och trycka i mig inte bara 1, men minst 3 KOHUKEST. Ja, min mamma kommer på fredag så jag kan få lite estnisk mat till jul. Bara så ni vet jag kommer inte ha tid o blogga då för jag ska ÄÄÄÄTA hela dagarna. 
 Nu ska jag väcka Carmen Ly så hon kommer i väg till skolan och jag kan börja städa hennes rum. 
Vi hörs senare...

DAGENS PRESENTER

NATT MÅLANDE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-13 Tid: 21:45:53
Klockan är alldeles för mycket, men jag har bestämt att det ska målas lite. Får se hur långt jag kommer.MIN HÄRIGASTE JESSICA

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-12-13 Tid: 16:06:09
Jessica är så himla söt o härlig. Ibland kan jag inte hålla mig för skratt när hon säger något.
Lite av det senaste...
________________________________________________________

Jag köpte ju en spis förra veckan och en granne hjälpte MANNEN o bära in den. Jessica ville ju så klart förklara till grannen vad man användar spisen till...

JESSICA: Min hjärta blöder
JAG: Jahah ?
JESSICA: Fast det är  ketchup där inne och jag ska äta det med pomfritt. Så mamma köpte en ny spis till mig.

_____________

Efter en liten stund med samma granne....

JESSICA: Jag älskar colalais(hon säger så om cola-light)
GRANNEN: Det är ju gott med cola
JESSICA: Men du dricker BARA sprit.

______________

Ännu efeter en stund....
Jessica fiser och alla tittar på henne.

JESSICA: Det var inte jag. Det var pappa. Han fiser med sin snopp.

______________________________________________________________________

Vi skulle åka till Örebro föra veckan. Jessica sa att bildörren var inte öppen så mannen öppnade den till henne.

MANNEN: Varsogod PRINSESSAN
JESSICA: Jag är ingen prinsessa. Jag har inte klänning på mig.

______________________________________________________________________

Efter en stund på IKEA skulle vi åka hem samma dag.

JAG: In i bilen fort nu. Vi ska åka hem.
JESSICA HÅPPAR UPP O NER AV GLÄDJE: Hem till dårhuset ??

______________________________________________________________________
(Jessica har en halsduk hon bär runt överalt och den är jätte äckligt).

När vi då hade kommit hem och jag skulle hjälpa henne ur bilen.

JAG: Glöm inte din duk nu.
JESSICA. Äckel duken ?
JAG: Hahhah ja äckel duken.

_______________________________________________________________________

Jessica lekte med bilar och mannen frågade om han också fick leka.

JESSICA: Nej.
MANNEN: Varför då ?
JESSICA: Du är för fet. Du får inte plats in i bilen.
MANNEN: Och det får du ?
JESSICA gestikulerar med handen som hon brukar: Ja, jag är bara liten. JAG ÄR ETT BARN FÖRSTÅR DU.
______________

När vi fick hem min spis så frågade Jessica om jag älskade den.

JAG: Ja, det gör jag.
JESSICA: Men pussa den då.

________________

Någon vecka sedan på kvällen. Vi skulle lägga oss och Jessica hamnade i våran säng som vanligt.

JESSICA: Jag vill titta på jordgubs lisa.
MANNEN: Men det vill inte jag.
JESSICA gestikulerar: Du ska inte titta. Du ska ligga o ta det luuuungt.13:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-13 Tid: 10:18:20
Lucia i dag. Ingen luciatåg i våran skola för våran del. Alla kan ju inte få plats i den lilla jumpasalen.
Jag har fullt upp. Det måste tömmas två bokhyllor, målas ett vardagsrumsbord, packa klart julklapparna och baka lucebullar. Vet inte hur jag har tänkt o hinna med allt det där...Ah jag lägger mig på soffan i stället o tycker synd om mig själv. Ja, jag är fortfarande förkyld och nu är näsan rödare än nånsin. Men man ska tänka på det positiva. Gud vad mycket pengar jag kommer o käna när jag börjar jobba som clown.
 Nu blir det varm kaffe och några halstabletter och kanske till o med lunch.

GÅRDAGENS PRESENTER HAN VI INTE MED SÅ I DAG BLIR DET DUBBEL GLÄDJE

DAGENS PRESENTER.....

12:E DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-12 Tid: 21:39:03
En katastrof dag i dag. Jag är förkyld. Näsan rinner och jag ser ut som RUDOLF nu. Ingen vacker syn precis, men vem bryr sig. I den totala katastrofen en sak mer eller mindre spelar väl ingen roll.
 Jag har även lyckats o ramla i trappen i dag. slog mig rejlt så i morgon kommer jag se helt blåslagen ut i hela högra sidan. Tror dock att inga ben blen brytna.
 Hur som helst har vi varit i kyrkan i dag o ätit pepparkakor och druckit glögg. Jag blev dock inte snällare och vi brann inte upp så ni får stå ut med mig precis som jag är.
 Nu ska jag i alla fall gå o lägga mig o hoppas at jag vaknar upp i morgon frisk och alla ben på plats.

LITE BILDER FRÅN KYRKAN....

HAR DE INGEN EL HÄR UNDRADE JESSICA...SÅ DÄR DET BLEV BÄTTRE.........VEM TOG MIN PAPPER ???.......MANNEN FÖRSÖKER O SE SMALARE UT..NEJ ÄLSKLING DU SER INTE ALLS GALEN UT...

''

..SLUTA SJUNGA !!! SKRIKER JESSICA.
TYVÄR LYSSNADE INTE KÖREN.....JAG MISSADE NÄR CARMEN LY KOM IN SÅ MANNEN DEMONSTRERAR HUR KONSENTRERAD HON SÅG UT NÄR HON HADE LJUS I HANDEN...HUR HAMNADE JAG HÄR ?? UNDRAR MANNNEN...JA SÅ SLUTAR DET ÄLSKLING NÄR MAN IMPORTERAR EN BÅTFLYKTING O BLIR PÅTVINGAD O SKAFFA BARN MED HENNE...NÅGON VAR SÖT I DAG...BARNEN HADE DET JÄTTE ROLIGT...MEN DET BÄSTA MED DAGEN VAR ATT ÅKA HISS......OCH FÅ GODISPÅSE FÖRSTÅSS...RYNK KRÄM KANSKE ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-12 Tid: 21:02:37
Trots att äggen som jag köpte på lidl var alldeles rynkliga fick de bli frukost i dag. Det är ju insidan som räknas och vi diskriminerar här ingen.MANNEN O JAG- FOTEN

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-12-12 Tid: 08:56:21
Mannen o jag innan frukost i dag...
Jag ska duka matbordet och ser att det är vatten på bordet, eller jag tror det åtminstone

MANNEN: Vad ska du med papper till ?
JAG: Jag ska torka bordet. Du har vatten på din bordskant.
MANNEN: Det är inte vatten. Det är efter mitt tårengöring med asolsprit
JAG: Va ? Har du haft din tå på foten ?
MANNEN: Hahah ja det är kanska vanligt faktiskt. Det vore konstigt om tån våre på pannan.
JAG: Urk och det säger du  nu när jag har torkat upp det.  Och jag menade bordet så klart.
MANNEN: Och det var SÅ KLART ??? Med dig vet man ju aldrig.


TESTAT SANTA MARIA INDIA KRYDDOR

......... Kategori: BUZZADOR
......... Datum: 2010-12-11 Tid: 21:19:22
Som Buzzador fick jag möjlighet o prova Santa Maria India kryddor o Nan bröd.Jag har faktiskt inte provat dessa produkter innan så det var kanska roligt o göra det nu.
Jag lagade en dag kycklingtrumsticks och andra dan kyckling tandoori med ris.
Både blev så otroligt goda. Mycket enkelt o göra. Verkligen mat som passar för hela familjen. I morgon ska vi prova kyckling paj med tandoori krydda.HÄR SANTAMARIA.se hittar du massor av inspiration och goda recepter.

____________________________________

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det om du vill så klart!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. Jag fick min första kampanj efter 5 månader, men då fick jag plötsligt 5 stycken på rad vilket är så roligt.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken(här är vi ute bara efter egen vist hahah) så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Kadri):

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Kadri11:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-11 Tid: 20:30:18

Vilken dag det har varit i dag. Jessica  var febrig hela natten så vi fick springa o hämta vatten till henne och klappa henne på ryggen o prata med henne.... Sen sålde vi på loppis i dag. Vi var ju halvdöda efter natten, men vad hade man för val. Meningen var att jag skulle sälja med Carmen Ly och MANNEN skulle vara hemma med småttingarna, men det hela körde ihop sig så det slutade med alla tre barn på loppiset. Det var massor med folk i dag. KAOS är lindrigt sagt. Vi sålde massor. Det blev inte jätte mycket pengar för vi sålde allt billigt för att inte släpa hem saker igen, men det blev så mycket så det räcker till fönstret mannen har köpt på blocket och till expedit som vi ska ha i lekrummet.
 Efter loppiset var barnen så trötta o griniga och jag hade en sådan huvudvärk så det var nära på att jag kräktes. Så tyvär blev det inget julmiddag för våran del. Så himla synd.
 Det blir sova som gäller nu. I morgon måste vi till IKEA för att titta på ett köksskåp och sen blir det kyrka så en fullspäckad dag i morgon med.
 Hoppas ni har haft en bättre dag än mig i alla fall.

DAGENS PRESENTER

DAGENS PRESENTER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-10 Tid: 21:47:40
Jag har ju fått min stora present i dag, så barnen får nöja sig med sina dagliga ``små``presenter.

Nu är jag hemskt trött. Man blir trött o vara så kär.
Jessica har feber så det kommer dock ta ett tag innan jag får henne i säng. I morgon ska jag sälja på loppis. Får se hur det kommer o gå. Dessutom är vi bjudna på julmat på kvällen, men mår Jessica inte bättre i morgon får vi tyvär håppa över det. Men hon kan ju bli frisk till imorgon. Det har hänt förr att hon har haft feber bara en dag.
 Barnen har sagt så mycket roligt i dag. Måste komma i håg o skriva ner det innan jag glömmer.
Vi hörs i morgon om jag har tid. Spisen o jag har fullt upp nu de närmaste dagarna.PUSS MIN ÄLSKLING

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-10 Tid: 21:34:56
MIN KÄRASTE ÄR HEMMA. NU HÅNGLAR VI.
OM JA HADE FÅTT PLATS I UGNEN HADE JAG SOVIT DÄR I NATT...NÅGON SKITUNGE HAR KLADDAT PÅ MIN HELIGA ÄGGODEL.  HON TYCKER VISST INTE OM SITT LIV.MIN ÄLSKLING ÄR TREBENAD

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-12-10 Tid: 16:07:33
Vad jag längtade efter i dag. Jag hade tänkt att vi kunde hämta hem min NYA alldeles fina och supersnygga nya älskling. Vad jag längtade att kunna ta hem honom och sätta på den. Inga snuskiga tankar nu. Vi pratar om en spis här och inte om en sådan manJag är ju gift för guds skull..OK inte med denna person, men ni vet MANNEN min.
Hur som helst. Ni minns väl när jag skrev det HÄR.
Man ska aldrig säga ALDRIG för i går gick vi till Media Markt och köpte den här spisen. Min drömspis. Jag vissa har drömprinsar. Jag har drömspisar. Mannen prytade och fick den för 17500. Vi skulle hämta den i dag. Ja och vad tror ni hände när vi kom dit ? Ja de hade kört den till lager och kört av ett ben. Så nu är min livskärlek trebenad. De ska reparera  den nu så mannen ska hämta den i kväll. Vad jag längtar. Det ska bakas, det ska lagas mat... Jag kommer o sova vid min spis i kväll, pussa o krama den. Jag är så KÄÄÄÄÄÄÄR


10:E DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-10 Tid: 10:05:06
ÄNTLIGEN. Från o med i dag behöver jag inte SMYGA med min nya älskling. I dag ska vi ha en öppen förhållande. Jag ska åka nu o hämta hem honom. Jag är den lyckligaste kvinnan i världen.

MANNEN i går. Han säger hej då till sin platt TV han inte fick köpa för sin elaka fru.FANTASTISK DAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-09 Tid: 22:05:01
I dag har varit bara en sån fantastisk dag. Jag är så himla glad. Vi har köpt något så himla fint så jag är så glad. Den som sa att saker inte gör en lycklig har fel. JAG ÄR SÅÅÅÅ LYCKLIG i dag. Jag har drömt om den så länge och nu är den MIN, MIN, MIIIIIIIIN

OBS! Men jag glömde o köpa diskdabletter.SHOPPING PÅ GÅNG

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-12-09 Tid: 17:40:00
Är i Marieberg o shoppar. Det ska handlas tvättmedel o diskmedel . Ska försöka o komma i håg disktabletter. Det blir kanske äve någon fynd.
Förra veckan vi var där hittade vi massor för 10 kronor. Sjalbutiken lägger ner och då sålde de ut allt för 10 kronor styck. Det blev fina sjalar, smycken och annat. En del fick åka in i presentlådan, andra saker gick i bruk direkt.
 Vi hörs i när vi hörs.PANDUROFYND

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-12-09 Tid: 09:06:18
Nu när MANNEN är borta och kan inte jaga mig med stekspade vågar jag visa upp mina pandurohobby fynd jag gjorde ett tag sedan. Allt var på rea kära MANNEN så du behöver inte få panik..ännu..

Som ni ser så väntar mycket pysslande på oss i den kalla vintern


9:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-09 Tid: 07:31:37
I dag är en HALLE LUJAH dag, en lycklig dag. Jag är hur lycklig som helst. Hoppar upp o ner här. Jabadabaduuuuuuuuuuuu.........................
Vi hörs när jag har kommit tillbaka till jorden

Dagens presenter

FEMINISM ???

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 22:32:14
Jag är ärlig och säger att jag förstår inte det med feminismen. Jag försöker, men jag förstår bara inte. Innan jag började blogga tänkte jag inte ens på ordet feminism eller på feministerna för den delen, men de verkar ju vara överalt här i bloggvärlden. Så jag är nyfiken...Kan någon förklara grejen för mig ?
 Jag gick o läste på Wikipedia och där stog det så här..

Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen, enligt Svenska Akademiens ordlista (2006).[1]. Det betydde tidigare också kvinnliga egenskaper hos män.[2] Vissa av rörelsens rötter kan spåras till 1700-talet och har sedan dess funnits i en rad olika gestalter. Ordet feminist var ursprungligen ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassat sitt beteende till rådande könsnormer.[3] Benämningen togs dock över av kvinnorörelsen vid den internationella kvinnokonferensen i Paris 1892.[4] Från ursprunget i upplysningstidens frihetstankar och den franOK då reagerar jag på 2 saker: 1 Vilket jobb i  Sverige år 2010 ( på tanke med facket o allt sånt)  får kvinnor o män olika lön för samma jobb ? Om kvinnor o män får samma lön för samma jobb så förstår jag inte vad feministerna strider över ? Det är ju liksom fixat redan så man kan väl lägga ner verksamheten.
   2. Om feministerna startade på 1700 och den större delen av oss gillar fortfarande tjejigt så hur mycket har de lyckats i de 300 åre ?

Men jag förstår inte heller varför man ska strida. Feministerna skriver att de är stålta. Över vad ? De säger att vi ska vara jämställda, lika. Vi kan inte. Det går inte. Det kommer aldrig o gå. ALDRIG. Vi har olika kromosomer, vi är ``byggda `` olika. Vi är OLIKA helt enkelt. GILLA DET I STÄLLET. Hur mycket man är försöker o pressa på oss jämställhet är det onaturligt och kommer aldrig o fungera.  

Jag googlade på feminismen och ramlade in i någon samlarpats för  feminister och det var tre saker som stack ut

1. Varför är det just feministerna som visar stolta upp sina orakade ben, privatdelar mmm. Vad är grejen med det ? Ska man likna en man eller ? Jag förstår inte. Alla gör väl som de vill med sina privata kroppsdelar, men varför är det just feministerna som inte rakar sig ? Jag har förstått att de inte vill vara så kallade sex objekt och då ska man inte göra sig ``fin`` för män. Jag rakar inte mig för mäns skull. Jag gör det för min egens skull. Men de flesta feministerna(på bilderna i alla fall) sminkar sig, några har tatueringar och piercingar. Hur går det där ihop då ??? Det där är väl också o göra sig fin.
2. Många av feministerna är rent av manshatare. Ja, det är de. De berättar om hur de har blivit våldtagna och hur män tvingar sig på kvinnor och hur män är DJUR. Det var vist en feminist som sa det även i TVn. Jag förstår inte det.
Jag ska berätta då något för er som inte många vet. Jag har blivit våldtagen. Jag var bara en liten flicka då och hade inte ens börjat skolan. Våldtäksman var inte ens någon man. Han var ett barn själv. 15 år gammal var han och styvson till min morbror. Men vet ni vad. Jag hatar inte män för det. Nej, det gör jag verkligen inte. Så klart har det påverkat mig, men inte gjort mig för manshatare.
 Jag har inte haft  många bra mansfigurer alls i mitt liv. Min pappa var ett skitstövel som levde dubbelliv och övergav oss o gav oss inga pengar för mat eller el . Min mammas bror var alkoholiserad från 16 års ålder och dog i lunginflammation innan han hade ens fyllt 50. Min morfar var snäll i vissa delar av tiden, andra delar kunde han spöa mig med sina stövlar för jag hade stängt dörren för högljutt. Han hade också problem med spriten till o från och var inte så snäll mot min mormor har jag förstått. Min första sambo var inte heller något vidare man. Men trots det hatar ja inte män. Jag har inga problem med de alls. Kalla mig för blåögd om ni vill men jag litar på människor och jag kan inte förstå vad det där ska ha med feminismen o göra ? Jag gör bara inte det. Förlåt mig. Att säga att män är djur och att alla män är våldtäktsmän är förnedrande och orättvist. Vart är det jämställda där då ?
3. Jag förstår inte heller fixen de har att killar ska ha klänning på sig. Varför ? Ja nu kommer de säga att varför inte ? Gör hur du vill i ditt eget hem säger jag då. Men de försöker o få oss rosa älskande mammor o verka som något stenåldrigt o hemskt som uppfostrar sina döttrar till offer. Då ska jag säga till er. Jag hade inga rosa kläder alls när jag var liten, jag bar nästan alltid byxor och ändå blev det så i min bardom. Men vet ni vad jag är ingens jävla(orsäkta ordet) offer.
 Det senaste är att feministera vill förbjuda porr. Det är hemskt det med sexualitet tycker de. Det tycker inte jag. Vi människor är vackra(vissa mer än andra förstås) Jag har inget emot snygga rumpor och sexiga killar. Ladies Night skulle inte ha en så stor publik om vi inte skulle tycka om det. Och vem går o tittar på Ladies Night ? Det är vist kvinnor, men ladies night kallas inte för porr. Men om det våre tvärtom ? Om det våre 5 kvinnor där som sjöng o dansade halvnakna och hundratals män  tittade på? Vad tror ni skulle stå i tidningarna dagen efter deras första föreställning ? Det skulle stå orden PORR, SKAMLIGT, ÄCKLIGT, KVINNOFÖRNEDRANDE mm. Inte sant ??
Det mera jag läser inser jag att feminismen tros bara fungera åt ena hållet. 
 Läste i en blogg att askungen var inte bra barnbok(inte tillräckligt jämställd antar jag), men nalle pooh gick bra. Ok Nalle Pooh var man, Kristoffer Robin var man, Ior o Tiger var män jag tror alla i Pooh världen var män. Det står i alla fall han framför alla i boken vi har hemma. Vad är det för en perfekt värld då med bara män ? Varför går Byggare Bob bra, men inte barbie ?
 Läste också om en så kallad perfekt genus(eller vad det nu heter) barnbok. Det handlade om en pojke som blev duktig på fotboll när han tog på en klänning, morfar blev duktig på golf när han tog på en klänning. Ja ni fattar. Det blev coolt o bära klänning. Men sergöst ? Var finns dessa magiska klänningar o köpa ? Jag vill också bli bra på fotboll.
Jag förstår att böckerna är fantasivärld. Så varför får inte våra barn höra både om askungen och byggare bob ? Är inte gamla sagor som askkungen o snövit en del av historien ? Våra föräldrar har läst det och våra barn kommer o läsa det. Uråldrigt säger de då. Men bibel då ? Är den inte uråldrig då ? Hela historien är ju uråldrig egentligen. Jag vill inte gå tillbaka i tiden när man inte hade el, men jag vill inte gå fram i tiden var vi inte får vara kvinnor och var män o kvinnor ska ha en ständig kamp över att vara precis lika. Det våre så i helsike tråkigt.
 
 Så slutsatsen är det att de enda som gör någon till offer är personerna som ser sig själv som offer. Ingen annan. Och trots att jag har läst en massa på internet i kväll kan jag konstatera att jag förstår fortfarande inte det med feminismen. 
Om jag vaknar i natt och det står en feminist bredvid min säng och håller i en motorsåg(jag ville säga stekspade,  men jag ville ju inte vara könsdiskriminerande)då kommer jag kanske fatta, men tills dess får jag leva i ovisshet.

 


SKA GENAST BÖRJA HÅNGLA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 19:15:10

Killen som hånglar med sin spegel har hoppat på andra plats i blogg.ses toplista med hela 28 000 läsare. Är det enda som behövs att bli storbloggare nyförtiden o börja hångla med sin spegel ? Man ska inte vara klok i sin blogg. Man ska hågla med spegel, man ska plastikoperera sig till en Barbie docka och man ska skriva FUCK OFF minst 10 gånger om dan. Eller är det det de är, kloka menar jag. De kasserar in reklampengar , shoppar o reser runt medans vi ``vanliga`` människor tittar på med öppen mun och förstår ingenting.
I närmare eftertanke ska jag gå o börja hångla nu...DAGENS PRESENTER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 18:21:18
Trots att MANNEN har redan fått en present från farbror polisen fick han dagens present precis som alla mina barn.

KÄRLEKSBREV FRÅN POLISEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 17:27:17
Mannen har fått en kärleksbrev från polisen.
Minns ni när han åkte för fort ? Ja nu kom räkningen då. Kalaset gick på 1500 kronor. Vad roligt . Här börjar vi tidigt o dela ut julklappar.
 
Men jag förstår ju honom. Han tycker att han är så snygg så han är tvungen o få sig fotograferad på väg till jobbet.BARNEN I IKEA (VIDEO)

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 13:54:19

Barnen buser när vi var på IKEA och köpte hyllkonsoler till min vita lantliga hylla..

DAGENS MUMS-MUMS

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 12:00:00
När jag var liten hade vi ofta choklad pudding till lunch i skolan. För någon anledning var den alltid klumpig och vi barnen kallade det för KAAMELI OKSE(Kamel kräk på svenska antar jag ?). Vi hatade det , men det var det som man fick äta minst en gång i veckan. Så jag har alltid varit väldigt försiktig när det gäller just choklad pudding, men jag har hittat några som jag kan äta utan o tänka på kräk.
Den senaste jag provade var den här choklad puddingen med apelsin som jag hittade på LIDL.
Den har någon slags apelsin sylt inuti. Riktigt god faktiskt. Känns som en lyxig dessert.
Kostar 9:90 på lidl. Det är 2 stycken i förpackningen.

LYCKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 08:30:30
Hörde i nyheterna i går att nu kan man studera LYCKA i universitet. Det är en utbildning som  kanske passar mig ? Man kan ju knappast misslyckas med det . Jag har hört att det är olika saker som gör oss lyckliga. Vi har en uttryck i estland OMA ÖNNE SEPP. Vilket betyder att alla bygger sin egen lycka.
 Om man har inte pluggat för en prov så säger man bara at plugga gör inte mig lycklig så måste man ju ändå bli godkänd för inte vill de väl ha olyckliga studenter ??8:E DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-08 Tid: 07:37:15

Nogon som väckte sin mamma klockan fyra på morgonen har somnat på soffan o snarkar nu sött..Men eftersom Jessica o Carmen Ly har vaknat nu  så får inte NÅGONS mamma sova nu heller.
Visst är det en GOD morgon i dag...MANNEN, JAG OCH DEN OKÄNDA BHN

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2010-12-07 Tid: 20:55:36
Mannen o jag går o lägger oss. Jag ligger på min sida av sängen och mannen sitter o pumpar insulin i sig.  Plötsligt lyfter han upp en svart BH

MANNEN: Du har glömt din BH här.
JAG: Den där är inte min.
MANNEN: Inte fan är det min.
JAG: Den där är ju A kupa och jag har dubbel D.
MANNEN: Så vems är den då ?
JAG: Inte vet jag vilka kvinnor du tar hit.
MANNEN: Jag ? När då ?
JAG: När jag är inte hemma.
MANNEN: Och när är det ? Du är ju hemma jämt.
JAG: Inte på lördagar.
MANNEN: Men då är jag ju med dig. Så då är det ju DU som har varit otrogen.
JAG: Med en kvinna ?
MANNEN: Jag har bara en fråga.
JAG: Vilken då ?
MANNEN: Varför fick jag inte vara med ?

PS
varför varför varför................................................................................snälla
mannen


DEN SKYLDIGE SÖKES..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-07 Tid: 17:04:06
Denna person som stog i möbelaffären och sa MEN VI KÖPER EN SOFFA PÅ BEN SÅ MAN KAN DAMMSUGA UNDER borde skjutas. Detta betyder ju även att leksaker, böcker o annat skräp får plats där.
Hur i helsika kan det samlas så mycket i bara 2 veckor. Skjut mig snälla !!!!
OCH DET HÄR ÄR MANNEN...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-07 Tid: 14:59:00
Jessica ritade även mannen och visst är det likt..Nu undrar ni varför det är hål mitt i pappret. Det undrade jag också. Jessica sa att det är för att pappa skulle kunna peta näsa...


DET HÄR ÄR JAG..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-07 Tid: 13:58:42
Jessica har ritat av mig och här är resultatet...
 


Hon sa att jag var glad hela tiden så jag fick en glad mun, men vad har hon ritat på hakan ? Tror hon att jag har skäggväxt ????DAGENS MUMS-MUMS X 4

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2010-12-07 Tid: 12:13:26
Det är aldrig fel med kaffe. ALDRIG !! Och dessa nya GEVALIA kaffe paket blir man så glad av. Sol , värme,mmm vad jag längtar till sommaren. Kan man önska sommar året om från tomten ??
 De hade kuponger på ICA NÄRA för att prova de här nya GEVALIA kaffe sorter. Man fick köpa 4 och betala för 3, men de även butiken hade någon egen rea på kaffe så till slut fick man 45 kronor rabatt när man köpte alla 4 nya sorter.
Första två (från vänster) är för starka för min smak. Men gillar du Lörbergs lila och vanliga GEVALIA kaffe då gillar du de. Men jag älskar Gevalia Milea vilket är mildare kaffe så min favorit av denna serie är LATIN SUNRISE.
 En paket kostar ca 34 kronor .
 Någon som har provat de ? DUMMA TOMTE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-07 Tid: 09:05:15
Tomten sa att jag är inte snäll. Diana måste ha skvallrat. Så han vägrar o köpa en ny turkos diskmaskin till mig. Ja får diska per hand tills jag kommer i håg o köpa disktabletter. Bäst o sätta i gång då. Vi ses om 5 timmar då....


7:E DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-07 Tid: 07:40:00
DAGENS PRESENTER är levererade. Så det viktigaste är gjort. Nu blir det frukost och sen ska jag försöka o komma på vart den mystiska BHn kom i från.

OOOOPPS 2

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-06 Tid: 21:26:29
NEJ, INTE BLEV DET BRA NU HELLER...MEN OM GUN HAR RÄTT OCH DETTA SKADAR DISKMASKINEN SKA JAG FORTSÄTTA O DISKA SÅ...JAG VILL JU SÅ HÄRNA HA EN TURKOS SMEG DISKMASKIN OCH DEN KOSTAR JU BARA 12 000 KRONOR. TOMTEN SNÄLLA !!!!


MAN SKA INTE GE UPP..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-06 Tid: 19:19:08
...SÅ VI PROVAR EN GÅNG TILL....VAD SKA MAN ANNARS GÖTA OM MAN GLÖMMER KÖPA DISKTABLETTER 4 DAGAR I RAD ??6:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-06 Tid: 15:00:00
DAGENS PRESENTER

DE Ä PRICK

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-12-06 Tid: 13:42:47
Jessica har en prick på handen o jag tror att det är födelsemärke

JESSICA: Titta mamma jag har en prick.
JAG: Det är en födelsemärke.
JESSICA: NEEEEJ en prick

Jessica sträcker ut tungan o slickar på födelsemärket o skrattar: NEHEH det är choklad...


DET VAR GRODAN

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-12-06 Tid: 12:14:09
Jessica springer runt o rapar

JAG: Vad gör du  ? Rapar du ?
JESSICA: Nej, det var GRODAN.


VÄRLDENS BÄSTA KOCK

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-06 Tid: 09:50:47

Min man är världens bästa kock. En gång i veckan lagar han mat och dessutom supersnabbt. Det tar alltid 10 minuter..FÖRSTA ARBETSDAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-06 Tid: 08:19:27
Första arbetsdagen idag. Vi har fått ihop ganska mångga anställda. Vi är nu hela 10 stycken.


THAKOCK ska fixa god mat till oss kommunanställda. Resten av folket(de vanliga medborgare alltså) skiter vi i.
ELLIS  är vår nya  jurist. Och på tanke om hur mycket hon äter har Thakock fullt upp. Men vi måste fixa det med försäkringar innan Ellis kommer till jobbet på tanke hur mycket hon skadar sig hela tiden.
SVORSKAN  ska fixa det med ekonomin så vi kan stoppa extra mycket pengar i våra egna fickor så klart.
VERONICA(en kompis till mig)  får ta ansvaret för all inköp av alla slag. Så det blir oxfilee varje dag och sen ska vi ha HÄSTENS sängar i våra arbetsrum så vi kan vila upp oss från vår hårda arbetsdag.
CECILIA är vår rådgivare. Hon kommer ju hela tiden med härliga (och framför allt roliga) tips o råd så vi kommer ju veta direkt hur vi ska styra vår kommun.
RENEE är vår nya lönechef som ser till att vi känar minst lika mycket är Reinfeld.
NANNA sa att hon hade bara cash i skallen så hon kommer o se till att vi får in massa sponsorer och blir lika stor varumärke som Brangelina.
GUN är självklart med så hon ska måla otroligt vackra tavlor till oss som kommer o kosta miljoner. Vi har ju hört att kultur ska göra människor gladare så vi satsar stort här
HILLEVI är så klart med fast jag vet inte vad hon vill jobba med . Några förslag ?

Någon mer som vill få jobbet i våran kommun ?? Och vad ska vi göra på vår första arbetsdag ? Ta semester ??

___________

UPPTATERING: TOBY har erbjudit o vara vår nya praktikant.  Och vi alla vet ju vad man ska göra med praktikanter. De ska plågas..


VISSTE NI...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-05 Tid: 21:41:31
Visste ni att min längsta finger(den där otrevliga fingret man absolut inte får visa) är hela 8,7 cm lång ? Så nu när ni vet det kan ni säkert sova i lugn o ro. Vi ses i morgon och min kommunanställda ni har väl inte glömt att ni ska jobba imorgon ??


JULKLAPPSTIPS 9 - PLÅTBURKAR

......... Kategori: 100 JULKLAPPSTIPS
......... Datum: 2010-12-05 Tid: 20:08:16
Lika beroende som jag är av kaffekoppar är jag nog av plåtburkar/askar. Man kan förvara allt o ingenting i de. Det finns så många vackra plåtburkar både gamla och nya. På diverse loppisar och på tradera kan man hitta riktigt fina plåtlådor.
 Man kan ju fylla en vacker plåtburk med pepparkakor eller något annat gott och ge bort som present. Varför inte göra egna ljus och packa de i en vacker plåt ask ?
 De flesta nya lådor har jag köpt på
Pandurohobby. Deras Tilda serie har billiga och jätte fina plåtburkar. Men burkar från GREENGATE, REX, DARRIERE LA PORTE, BOMBADELL OCH HOUSE DOCTOR  är mina storfavoriter, men de är lite dyrare så man får smörja lite extra mycket innan man får köpa några sådana.

Fina plåtburkar hittar du även här i
  LYXIGA PLÅTBURKAR.SE(man kan köpa saker från r olika butiker, ansiktsfärg.se,barnpyssel.se, roligaspel.se och änglaspel.se och man betala bara en frakt. Smart va?)
 Jag önskar till mig just nu dessa burkar från GREENGATE som jag hittade på CAR MÖBELMUSIK I MAGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-05 Tid: 18:11:46
Jessica fick hicka vid matbordet

JESSICA: Mamma det låter en musik.
JAG: Vart då ?
JESSICA: I min mage. Den kommer ur min mun.
JAG: Men liten då. Det är ju hicka.
JESSICA: Nej, det är musik o det går aldrig över.


OOPS

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-05 Tid: 15:57:17
DE SÄGER ATT MAN TAR VAD MAN HAR. MEN SA DE ATT DET BLIR BRA ???

LUGN SÖNDAG

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-05 Tid: 14:07:22
Mannen har blivit förkyld så nu DÖR HAN. Det är i alla fall det han säger till mig var femte minut medans han försöker o få mig o förstå hur synd det är om honom. Han misslyckas dock. Carmen Ly springer runt o förklarar till mig att hon kan inte överleva utan choklad kalendern. Inte visste jag att man kunde dö av en sådan sak ? Jessica däremot springer runt o förklarar till mig att hon är en hemlig agent som ska äta upp all världens lasagne. Tessy tävlar om hur många kilo mandariner hon orkar o äta upp och jag ...Ja jag sorterar pyssel grejer. Bär saker upp o ner utan att få någonting gjort. Dessutom snöar det vilket betyder att jag måste ut o skotta. Undrar om jag skulle hälla bensin på infarten o tända till ? Skulle snön försvinna då ?


5:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-05 Tid: 11:47:00
DEN HÄR INLÄGGET PUBLICERADE JAG I DAG KLOCKAN ÅTTA OCH DET SYNDES ALDRIG: SÅ NU TAR VI FÖRSÖK NUMMER 2

Andra advent i dag ? Eller hur ? Här firas det inte på något speciellt sätt. Barnen o MANNEN får presenter precis som alla andra dagar fram till jul. Sen blir det långfrukost med SUPERMAN och sen blir det o möblera om som gäller. Vi får väl höras sen.

SISTA CHANSEN

......... Kategori: REA TIPS
......... Datum: 2010-12-04 Tid: 20:13:01
HALVA PRISET PÅ ALLA SAKER MÄRKTA MED OUTLET HÄR.
Köpte en fin byrå till Tessys rum för 400 kronor och jeans till Carmen Ly för 40 kr paret och lite till.


MANNEN LIDER AV UPP SYNDROM(VIDEO)

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-04 Tid: 19:16:49
Egentligen lider han nog av alla syndrom som finns och han har nog fått diagnoser i alla bokstavsformer.
Denna video är tagen efter mannen har plockat fram dagen loppisfynd, alla ljus så klart, kramat o pussat de en efter en..KÄRLEK O BRÅK SÖKES

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-04 Tid: 18:59:28
  Kan ingen storbloggare bli kär i mig  ? Alla dessa kissi , missi o pussy(eller vad de kattnamns bloggare med stora tuttar heter) länkar till varandra kors o tvärs o fixar upp varandra i blogtopplistor. Det var ju så Kissie blev stor. Genom länkning alltså och plastikoperera sig förstås Först var det Katrin Zytomierska (ursäkta stavningen, inte så bra på polska) länkade till Kissie och sen följde bara alla andra med. Och ny är hon ju så hatad så att 50 personer tog sig tiden och slösade pengar på ägg och tunnelbaka biljett och gick o kastade de på henne. Inte att jag vill bli hatad , eller få ägg kastad på mig, men ändå. Vill också bli  ju stor bloggare. Inte för att jag vill bli käng o få ägg kastad på mig(fast jag har hört att det ska vara bra för håret, inte kändiskap , ägg alltså)(nu blev det rörigt va ? Var var jag ? Ja  juste. Jag vill bli JÄTTE STOR bloggare för pengarna så klart. Kenza skrytar ju att hon tjänar minst 300 000 varje månad. Jag vill också tjäna såna pengar. Vill också köpa väskor för 40 000 kr styck och äta sushi. OK kanske inte det, men vet ni hur många par skor man får för 300 000 ? Och hur mycket man skulle kunna terrorisera mannen om jag skulle känna så mycket pengar så att han skulle inte behöva jobba. Jag skulle ju kunna terrorisera honom 24 timmar i dygnet då.
 Det andra sättet an blir storbloggare är o skriva skit om alla andra storbloggare och söka upp massa bråk. Så vem vill bråka med mig då ? Någon ? Ahah ingen. Fan vad det är trist o vara så tråkig så att ingen vill ens bråka med en. 
 Det tredje är o bli rödstrumpa o blogga om det. Det verkar så att de har bildat en egen sekt och  kommenterar hos varandra, länkar och visar hur håriga de är. Men även denna väg till kändisskap är ju uteslutet. Jag äger inga röda strumpor och jag vill inte se ut som babushka mellan bena. Jag har nämligen jätte svårt för det att inte raka mig. 
 Sen är det ju o bli modebloggare, men fota sig 50 gånger om dagen framför spegel går ju inte. Detta skulle ju innebära att man måste göra rent spegeln.
 Jahah så vad gör man då ? Ja man sitter kvar i sin misär med en liten blogg, ensam på en lördagskväll i lugn o ro utan att någon skulle jaga en, ringa o störa en och utan att man skulle se sin egen nylle på en skvallertidning vars enda uppgift är o räkna upp dina finnar i ansiktet och förstora de 10 gånger och skriva på omslaget att du har blivit drabbad av en KÖTTÄTAR sjukdom.
 Vad härligt det är o bara kunna vara JAG..


MIRAKEL HÄNDER VISSTE..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-04 Tid: 18:28:51
MIRAKEL HÄNDER VISSTE. NU MENAR JAG UNDER MIRAKEL INTE ATT VI HAR TAGIT NER EN VÄGG FÖR DET HÄNDER GANSKA OFTA HÄR HOS OSS. JAG MENAR ATT MANNEN DAMSYGER. MEN DET  MÅSTE  HA PÅVERKAT HANS HJÄRNA PÅ NÅGOT VIS FÖR HAN HAR VARIT EXTREMT KONSTIG I DAG. HÅLLER PÅ O LADDA UPP EN VIDEO SOM JAG SKA VISA SEN SÅ FÖSTÅR NI VAD JAG MENAR.4:E DECEMBER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-04 Tid: 12:00:00
Dagens presenterGOD JUL

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-04 Tid: 09:02:52
GOD JUL TILL ALLA. Tycker ni att jag är tidigt ute ? Nej, jag är sent ute. Jag har redan fått massor av God jul önskningar. Diverse företag verkar tävla om vem kan önska god jul först till sina kunder så nu vill jag vara först i blogvärlden. Jag kan ju inte bli störst och jag kan inte bli bäst, men något ska jag ju duga till så nu är jag FÖRST o önska GOD JUL. YES !!!
 Och nu ska jag åka till loppis o lufta hjärnan lite så att jag kan skriva lite serigösare och mer meningsfulla inlägg..eller not.


JULKLAPPSTIPS 8, KAFFEMUGG

......... Kategori: 100 JULKLAPPSTIPS
......... Datum: 2010-12-03 Tid: 21:39:43
Tro mig man kan aldrig ha för många kaffemuggar. Det kan man bara inte. Det finns ju så många fina kaffemuggar o köpa med rolig text på. Det finns kaffemuggar i  fina färger o mönster och olika formar. Man kan även köpa kaffemuggar med sin egen bild på. Dessutom är det en present man kan lätt hitta överalt. Kaffemuggar säljs från bensinmak till exklusuivaste butiker. Priset kan också varjera från några kronor tills tusentals kronor. 
 Om jag skulle önska några kaffemuggar till mig i år skulle jag önska de här från GREENGATE. 4 muggar i en vacker presentförpackning kostar runt 350 kronor. MANNEN du fattar va ?FINNS i diverse inredningsbutiker. Bland annat på CAR MÖBEL HÄR


JAG KOMMER O DÖ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-03 Tid: 19:25:52
Japp. Jag kommer o dö i GALNA KO sjukan. Ja, det är sant. Jag ljuger inte. NEJ jag gör inte det. Asså så ni tror inte på mig ?? Ser jag inte trovärdig ut eller ?Ok det går inte o lyra er. Ni är alldeles för kloka. Eller då är jag alldeles för dum ?
 Men det var nära på faktiskt. Jag såg den vita tunneln o allt. Vi var nämligen o åt lunch ute i dag. Mannen tog mig till fina restoarangen(läs: pizzerian) för en lugn o lång lunch(läs: med försök o lugna sina skrikande barn åt man i expressfart för att komma därifrån o slippa alla medlidande blickar) .
 Vad är det med folk som glor på en när ens barn skriker hysteriskt ? Tror de verkligen att jag(mamman) inte märker att mina barn skriker ? Tror de att när de glor extra mycket kommer jag tejpa igen barnens mun ? Tyvär kom mitt barn utan en ON o OFF knapp. Tro mig hade de haft en sådan skulle jag använd den..OFTA. 
 Men tillbaka till mordförsök då. Mannen beställde något slags mat till oss. Jag frågade vad det var för något för jag kan inte allt det där med så kallad svensk mat(kebabrulle och annat sån). Mannen säger då att det är panerad kött. Jag tänkte då att det kan jag nog överleva och efter vi hade varit i denna lunchställe utan o fått något mat så var jag desperat. Och maten såg ju inte så hemsk ut trots allt.Men jag gjorde misstaget o ta en tugga utan o titta.. Mannen hade lyrat mig och det vad blodigt kött.
Jag tycker att denna bild på Tessy säger ungefär hur jag reagerade..Jag sa till MANNEN att nu kommer jag dö i galna ko sjukan, men han sa att jag är redan galen så det biter inte på mig. Vad då ? Jag är ju helt normal ? Precis som alla andra.
 Jessica ville absolut inte äta det . Klok tjej där.Så vi fick köpa en barnpizza till så de kunde bli mätta och riktigt fina runt munnen

MANNEN frågade om jag MÅSTE fota honom. Så klart MÅSTE jag. Några frågor ??

DAGENS PRESENTER

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-03 Tid: 14:00:00


TUMMEN NER X 3

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-03 Tid: 13:49:13
När jag blir ilsken, DÅ BLIR JAG ILSKEEEEEEN. Och då ger jag tummen ner till pappskallarna som har gjort mig ilskna(jag förstår ju att de är jätte rädda nu)

FÖRST måste det gå hemskt dåligt för LIDL så att de har sålt ut sig till ett sådant företag som Telenor. Eller har de några andra barn ihop som jag inte vet om ? Förut stog de i det lilla rummet man pantar flaskor, precis innan man går in i själva butiken . Nu vet jag inte hur det är i andra ställen, men här i Kumla har de stått där till o från i flera års tid nu. Man kan  inte gå varken över eller runt de så man måste passera de innan man går in i butiken och varje gång bombar de dig med samma frågor VILKEN TELEFON HAR DU ? och så vidare. Men nu är det så himla kallt i denna ställe så  de har ställt sina bord precís vid kassorna så när du har betalat och packar dina varor sticker en blondin sin nylle i din ansikte o frågar. VAD HAR DU FÖR TELEFON ? Jag svarade att jag har ingen aning. Vilket hon tyckte var märkligt och fortsat VAD HAR NI FÖR OPERATÖR ? Etc..
 Sergöst kan jag packa klart mina varor och vara ifred. Sånt stör mig så i helsike mycket. Det räcker inte att dessa företag ringer hela tiden o stör oss, nu jagar de oss i mataffären också. Kan någon skjuta de ? SNÄLLA !!!

ANDRA förstår jag inte företag som erbjuder lunch från klockan elva tills halv tre men när man går dit 11:45 har personen i kassan ingen aning  vad de har för dagens lunch och det finns ingenstans några priser. Så var det på SVEAS vid stationen i dag. Då skulle kvinnan i kassan gå o fråga köket och då skriker ena tanten från köket(nej, hon behagade inte komma ut)och den andra från kassan vilken lunch de har. Priset fick man också fråga efter. När vi då frågade om de hade något med fisk eller kyckling fick man ett mycket otrevlig svar att det har de inte varje dag. Det finns kanske anledning varför ingen hade äit lunch dena dag eller att de inte hade några kunder över huvud taget i denna ställe. Nej , tack fick det bli då. På vägen ner från trapporna höll jag dessutom på o tappa Tessy och ramla o slå mig till halvblodig för hela trappan var full av isklumpar och ingen sand alls.


TREDJE undrar jag hur försäkringsbolag tänker. Vi ringde dit i dag för att kolla upp alla försäkringar vi har och hur mycket de kostar exakt varje år. Då säger tanten i telefon att bilen kostar 6000 kronor om året och huset 5400 kronor. Va ?? Hade vi en ferrari utan o veta om det ? Nej , det har vi ju inte. Vi har en bil som i bästa fall är värt 70 000 kronor och då får vi hoppas att det är en blind person som köper den så han/hon inte märker hur ner kladdat bilen är av våra tre små monster. Huset däremot är fullförsäkrad på 1,5 miljoner plus allt vi äger o har(vilket är mycket på tanke om mina loppisfynd). Dessutom ingår där alla drulle, bulle o lulle försäkringar a la barnen slår sönder grannens fönster med fotboll etc.. Så hur går det ihop ? När blev våran skrotbil lika dyr som en ferrari ? Och vill försäkringsbolaget i så fall köpa den för kompis priser 1, 5 miljoner ???


3:E DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-03 Tid: 09:05:04

Julen närmar sig supernabbt. Och det är ju så härligt. Doftande pepparkakor(i era hus , i vårat är det brända som gäller), varm glögg och julgran så klart. Det är inget mera som säger jul än en julgran som doftar gott i vardagsrummet. Trots att julgran blir bara dyrare o dyrare skulle jag aldrig kunna byta ut den mot en plastgran. Det är lika otänkbart än jul utan snö.
 På tal om snö så snöar det i dag, men det gör inget för det är mycket varmare i dag.
 Vi har även fått tillbaka vatten i tvättstugan. Det var nära på den här gången. Några dagar till utan tvättmaskin och vi skulle ha börjat vända på underkläderna.  Så nu vet ni vad jag kommer o göra i dag. Tvätta, tvätta..o ja.tvätta lite till.... Bäst att jag sätter i gång då.
DAGENS MUMS-MUMS X 2

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 22:35:51

Dagens mums-mums blev 2 stycken sockerkakor som såg ut så här..Nej, de såg inte ut så här från början.  Färdig smet var i såna här förpackningar.En  mörk choklad kaka och annan tigerkaka . Köpt på lidl för 19:90 styck. Smeten var redan färdigblandad så det var bara o tra bort foliet o sätta de i ugnen för 50 minuter. Hur kan man lyckas med det liksom ? Ja om man heter Kadri och tror att bara för att man har färgar håret kan man komma bort från sin blonda status. Ja, jag glömde bort kakorna och resultatet såg ni ju på första bilden.
 Och vem tror ni fick äta dessa då ? Ja de bjöd jag min kompis Veronica på. Har man såna snälla kompisar som jag behöver man väl inga  fiender..
 Men om jag är helt ärlig så smakade jag kakorna och bortsett från den brända toppen var de jätte goda. Smart o ha en förpackning med sånt smet i kylskåpet så har man alltid något o lägga i ungnen snabbt när man får oväntat besök. Men glöm de inte i ugnen för länge som jag gjordeMANNEN HAR MYTAT BILEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 18:22:43
MANNENS bil har slagit mig i huvudet med sin baklucka två dagar i rad. Mannen måste ha mutat honom eller då är bilen fortfarande arg på mig för jag ville inte köpa nya sommarhjul till den.


ATTANS OCKSÅ

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 15:10:53
Mannen träffade sen EX hustru i dag. Hon vill inte ha tillbaka honom. Attans också. Tror ni att det går o myta henne med något ???


MERA GULLIGA GOSEDJUR FRÅN RICE

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 13:05:00
ÄVEN DESSA GULLIGA GOSEDJUR HAR KÖPTS OCH ÅKT IN I JULKLAPPSLÅDN. DE ÄR BARA SÅ SÖÖÖÖÖTA. EN TILL VARJE TJEJ.

MEN LITEN DÅ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 11:48:27


VAD ÄR DET MED LATEXHANDSKAR ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 11:02:26
  Jag kan förstå att folk använder gummihandskar  när de städar och när de diskar. Jag gör inte det, men jag förstår i viss del människor som har fina naglar och vill hålla de så. Och dessutom görs det ju fina gummihandskar nyförtiden.
 Men vad jag inte förstår är varför folk använder latexhandskar när man lagar sin egen mat. Den senaste tiden ser man mer o mer både i tv och i bloggar hur folk använder latexhandskar när de lagar sin mat. Även när det är en macka de gör. Vad är grejen med det ? Har folk blivit så himla rädda för bakterier ? Eller tycker de att mat är äckligt ? Kan någon förklara det till mig ???ONT I RYGGEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 10:00:31
JAG BÄR KOKBÖCKER SOM EN TOK TILL MIN NYA HYLLA OCH HAR NU SÅ ONT I RYGGEN NU. ALLT ÄR MANNENS FEL. OM HAN SKULLE INTE HA LÅTIT MIG O KÖPA ALLA DESSA KOKBÖCKER SKULLE JAG JU INTE BEHÖVA SLÄPA NER DE NU..DUMMA MANNEN

DET GÅR INTE O VÄNTA....

......... Kategori: FAMILJE ROLIGT
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 07:21:52
När Jessica öppnade sin present i morse ville hon ha en till present.

JESSICA: Jag vill ha en till älv present
JAG: Du får vänta tills i morgon.
JESSICA: Det går inte o vänta.
JAG: Det går visste.
JESSICA: Jag blir för gammal för att vänta.

Jag ska också börja med det nu. Jag vill ha sommar NU annars blir jag för gammal för att vänta... Så om mannen inte vill se en 70 åring i sängen i morgon är det bäst att han fixar fram sommaren.2:A DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-02 Tid: 07:00:00
DAGENS PRESENTER SOM HITTADES PÅ FÖNSTERBRÄDANOCH IN I PAKETENA FANNS ALLT DET HÄR. ETT TILL VARJE BARN.
Mannen o Jessica fick var sitt film
Carmen Ly fick Hello kitty kortspel och Tessy fick en liten barbapapa jävul.Nu är det bara 22 dagar kvar tills julafton.....


DAGENS MUMS-MUMS X 2

......... Kategori: DAGENS MUMS-MUMS
......... Datum: 2010-12-01 Tid: 21:26:05
I DAG ÄR DET DUBBELT SÅ MYCKET MUMS-MUMS. ÄPPELGLÖGG OCH VIT ÄPPELGLÖGG SÄLJS PÅ IKEA. TROR DET KOSTADE 19 KRONOR FLASKAN. OTROLIGT GOTT O UTAN ALKOHOL VILKET GÖR ATT DE HAR INTE DEN  BESKA SMAKEN SOM ANDRA GLÖGG HAR. JAG ÄLSKAR O KRYPA NER UNDER TÄCKET PÅ SOFFAN O GOTTA MIG MED EN MUGG FYLLD MED VARM GLÖGG I ENA HANDEN OCH MINST 10 PEPPARKAKOR I ANDRA HANDEN.VÅRAN KOMMUN VÄXER..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-01 Tid: 19:25:05
Så roligt att våra nya kommunanställda tar emot sina arbetsplatser. Men trodde ni verkligen att ni hade något val ? Här är det ju Thakock o JAG som bestämmer Hahah..
Men ok så THAKOCK ska fixa god mat till oss kommunanställda. Resten av folket(de vanliga medborgare alltså) skiter vi i.
ELLIS har sagt JA så hon är vår nya  jurist. Och på tanke om hur mycket hon äter har Thakock fullt upp. Men vi måste fixa det med försäkringar innan Ellis kommer till jobbet på tanke hur mycket hon skadar sig hela tiden.
SVORSKAN har sagt JA så hon ska fixa det med ekonomin så vi kan stoppa extra mycket pengar i våra egna fickor så klart.
VERONICA(en kompis till mig) vill också bli anställd i våran kommun så hon får ta ansvaret för all inköp av alla slag. Så det blir oxfilee varje dag och sen ska vi ha HÄSTENS sängar i våra arbetsrum så vi kan vila upp oss från vår hårda arbetsdag.
CECILIA ska vara vår rådgivare. Hon kommer ju hela tiden med härliga (och framför allt roliga) tips o råd så vi kommer ju veta direkt hur vi ska styra vår kommun.
Någon mer som vill få jobbet i våran kommun ?? Vi betalar bra så klart . Minst lika mycket som Reinfeld får varje månad.


VI SKA TA ÖVER KOMMUNHUSET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-01 Tid: 16:15:00
 I går kom   THAKOCK  på att det är lika bra att hon o jag tar över Kumlas kommunhuset. Sämre jobb än de som sitter där kan vi knappast göra. Enligt hennes rekomendationer har vi värvat nya medarbetare(de vet inget om det, men vi tänker inte fråga. Det är bara att de tar emot sin nya anställning. Den kommer ju den höga kommunala lönen så klart som plåster på såret)
 Så
ELLIS ska bli vår nya jurist, GUN ska jobba med maten(tillsammans med Thakock).Sen är ju Gun så konstnärlig så hon kan fixa ihop nytt konst till kommunens väggar vilket kommer så klart kosta minst 5 miljoner kronor styck. Vi har hört att SVORKAN kan det med ekonomin så hon blir ekonomiansvarig. 
 Jag vet ju att ingen av de bor i våran kommun så det är långt o pendla till jobbet, men det gör inget. Ingen fysisk närvaro krävs. Vi lever i moderna tider så vi ska styra kommunen via nätet och ha massor med telefonkonferencer.
 Men oavsett vem gör vad och hur bra vi gör det är en sak säker vi kommer o ha det så i helsike roligt på jobbet....

1:A ÄLVAN KOM.....

......... Kategori: PÄKAPIKK 2009-2011
......... Datum: 2010-12-01 Tid: 14:39:00
.. OCH LÄMNADE DE HÄR PRESENTERNA PÅ FÖNSTERBRÄDAN.....OCH INNE GÖMDE DE HÄR SAKERNA. EN TILL VARJE BARN
Mannen fick späck filmen
Tessy fick barbapappa figuren
Jessica och Carmen Ly fick var sin petshop Nu ska älvan komma 23 gånger till ...


1:A DECEMBER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2010-12-01 Tid: 09:28:01
God morgon. Vilken härlig dag. Jag har fått min mens. Vatten har frysit i tvättstugan och det är BARA 20 minusgrader ute. Sa jag att det var en god morgon ?  Fel, det är en HÄRLIG morgon.
Hur är det med er i denna underbara värld ?


Till Gabriella