SNOR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-31 Tid: 20:42:15
Vad gör man med snor som rinner ur näsan ?
Låter den rinna tills man kan nå den med tungan och äter upp den ?
Snyter sig i armen ?
Nej, nej ...Man försöker o stoppa tillbaka den med hjälp av pekfingret...ja i fall man frågar Tessy i alla fall....


BORTA.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-31 Tid: 19:34:49
VART TOG ÄPPELKAKAN VÄGEN ???..... JA DEN LIGGER HÄR INNE O VILAR..SKÖNT ATT MAN KAN SKYLLA PÅ ATT MAN ÄTER FÖR TVÅ ETT TAG FRAMÅT...


SÖT LITEN SIDEBORD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-31 Tid: 12:32:55
INNAN GAMMAL SLITEN BORD....

EFTER...

31:A JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-31 Tid: 08:37:12
  Ännu en måndag är här och inte vilken måndag som helst. En bra måndag är det ju. Vi ska ha barn. Varje dag som vi kommer närmare vecka 12 är en bra dag. Just nu vill jag att tiden skulle bara sringa fram  si så där 6-7 veckor så man skulle kunna andas lättre och slippa o oroa sig så. 
 Har ringt till barnmorskan idag och bokat telefontid. Vanligtvis har de inskrivning  runt vecka 10, men i min erfarenhet med tidigare graviditeter är det omöjligt o få tid här så jag tänkte att jag ringer tidigt så man kanske får en tid om 4-5 veckor och kommer det bli likadan graviditet som med andra barn kommer jag ju behöva även en läkartid sen.
 Annars då ? Mannen jobbade borta över natten så jag har glädjat eon i natt. Det känns bra o stödja de som har det ekonomiskt svårt...
 I dag ska även denna monster möbel målas. Tänkte o passa på o göra det innan den kraftiga illamåendet slår till. Hittills har jag bara mått småilla, men runt vecka 6 brykar jag börja må så illa så jag orkar knapt resa mig från sängen så då blir det inte mycket gjort.
 På tal om barn sover Tessy ovanligt länge i dag. Nästan så att man börjar bli orolig...bäst att jag går och tittar till henne. Vi hörs senare..

MIN EGEN MAC GYVER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-30 Tid: 19:39:24
 När jag vaknade på lördagsmorgonen hittade jag mannen i vardagsrummet. Han  satt på soffan och stirrade på klockan med ett stort leende på läppar.  Jag undrade vad det var som gjorde honom så glad. Han förklarar då att han har bytt klockbatteriet i vardagsrumsklockan som har stått stilla i ett halvår. Han var så jätte stolt över sig själv. Det verkade nästan som han trodde att ta en Ikea batteri ur förpackningen och stoppa den i en klocka är något otroligt svårt. Jag tror jag har gift mig med en riktig Macgyver där. Vem vet. Näst kommer han kanske även komma på hur man sätter toarullen på hållaren  ?


ÖGONGODIS TILL MIG...

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-30 Tid: 16:37:51
 Vi var o fyndade lite ögongodis till mig förra veckan. De hade 50 % rea på massor av varor på Jakobssons möbler i Odensbacken så det blev en hel del fint . En turkos stor kakfat från Rice(som jag inte hade tillräckligt många kakfater), färgglada matlådor från Rice och  skålar i melamin från Rice. Sen blev det två svamp ljustakar(de som ni såg på gröna bordet jag hade målat) och några oranga smörknivar. Allt som allt kostade 401 kronor. Jag är så nöjd med inköpen.


EN LITEN HITTLER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-30 Tid: 14:15:38
  Jessica vaknar, reser sig ur sängen och springer till trappen. Stannar i sista trappsteget, strecker på sig och säger glatt: Jag ska ta över heeeela världen........
Och så var en liten HITTLER född......


OM PRICKEN..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-29 Tid: 19:50:42

 Stort tack för alla gratulationer. Ni är så gulliga. För era nyfikna frågor så är inte bebisen i magen större än en putte liten prick. Jag är troligen bara i vecka 5 så mycket kan väl hända. Och eftersom vi har varit med om missfall förut så tar vi det försiktigt med drömmar och förhoppningar. Men blir pricken en bebis ska hon(med tre tjejer förut kan det ju bara bli en hon)komma i början av oktober.
 Graviditeten kom som en stor överraskning. Jag skulle ha fått mens i tisdags, men eftersom jag lider av endometrios så är det inte så jätte exakt alltid. Jag var helt säker  att jag skulle få mens så jag bokade av min cytolon prov som jag skulle ha haft på torsdag. När jag inte hade fått min mens på onsdag och hade mått småilla i två dagar så köpte jag en graviditets test  i smyg. Den visade positivt, men jag vågade inte tro på den. Så jag sa inget till någon. Inte ens mannen fick veta något. Och de som känner mig vet hur dålig jag är på att hålla hemligheter. Jag fick bita i läppen många gånger. Så på fredag gjorde jag en till test och även denna visade positivt så det måste vara sant då.
 Mannen blev glad. Så glad en man kan bli över något de inte kan känna eller leka med. Jag tror att en man blir nog inte pappa förran de kan leka med den nya leksaken(läs: bebisen). Så klart vill han att det ska gå bra. Han är så himla gullig och vill inte att jag ska lyfta saker o ting. Han tyckte till o med att 6 plastmuggar vi köpte på loppis var för tunga för mig o bära. Lite små löjligt, men samt så jätte gulligt. Men han är ju ingen Tarzan så han kan ju inte flytta vissa saker själv så han måste ge efter ibland. Men jag tror att en  av anledningar varför han är så super glad är att nu kan han äntligen förklara varför han behöver köpa en större bil. Män alltså..
 Vi berättade till barnen att jag har en bulle i ugnen. Vissa berättar inget till någon innan vecka 12-13 , men barnen kommer ju veta ändå om jag skulle få missfall för vi har ju inga barnvakter o ta nånstans om det skulle hända att vi måste åka in till kvinnokliniken. De kommer ju ändå vara med så det är ju lika bra att de vet från början. Samt vet jag att några av Carmen Lys klasskompisarnas föräldrar är inne på bloggen ibland så man vill ju inte sätta Carmen Ly i en dum situation om någon av klasskompisarna säger att jag är med barn och sen börjar Carmen Ly o säga att det är inte sant. Tessy förstår ju inget ännu och Jessica tyckte att vi ska beställa en bebis från Australien(Vad är det med Australien o bebisar ??) och Carmen Ly trodde inte att det är sant. Sen ville hon inte ha en pojke(vi ska kryssa i det på beställningen då) och sen vill hon inte ha en bebis alls, men efter 5 minuter ville hon ha massa bebisar så det där går lite upp o ner. Sen var hon orolig att hon kommer o älska den nya bebisen mera än Jessica o Tessy för små bebisar är så söta.. Alla har sina bekymmer...Men efetrsom hon är så barnkär så vet jag att hon kommer o bli stålt storasyster och vilja visa upp bebisen till alla kompisar.  
 Vi håller tummarna och hoppas att det går hela vägen den här gången. Man är ju så himla nojjig när man har fått missfall föryt. Varje liten värk i magen gör en vaksam och man vågar ju knappt andas så här i början, men faktum är att det finns inte så jätte mycket o göra. Går det åt helvete så gör det även om man skulle ligga stilla i sängen och bli matad med vispgrädde o jordgubbar hela 9 månader.... för sig låter det där ju inte dåligt. Undrar om mannen skulle gå på det om jag skulle säga att nu måste jag ligga i sängen, blogga, titta på tv och äta gott i 40 veckor ....Det där måste testas....

SÖTASTE JESSICA NÅGON VECKA GAMMAL

DET BLIR EN BEBIS TILL ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-28 Tid: 17:07:22

DAGENS JÄTTE ÖVERRASKNING...27:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-27 Tid: 20:26:12
Ja, ja så ena dagen sitter man upp på molnen och andra dagen sitter man i skiten.. Man kan ju inte få för mycket av det goda säger de fast det vill man ju så himla mycket. Man vill ju äta den goda, leva den goda och så klart vara god rätt igenom. Men man kan inte få allt man önskar. Hur skulle det gå för mannen om jag skulle plötsligt bli snäll o rar ? Vem ska då reta och tjata på honom ? Han kan ju bli bortskämd så och det vill vi ju inte. 
 På tal om något helt annat har Jessica varit så jätte busig i dag. Hon klippte sönder min fina prickiga vaxduk och om det inte vore nog så ritade hon i en av mina kokböcker. Mina heliga kokböcker fattar ni...aj aj aj. Vem är mamma till denna ouppfostrade tjej ??? Jag tror det behövs en dna test för jag skulle ju aldrig gjort något sådant när jag var liten....
 Och på tal om något helt annat igen så har jag nog gjort några av mina bloggläsare jätte besvikna på min bloggande eller närmare sagt ikke bloggande för de har slutat följa mig på bloglovin. Ja, ja vad ska man göra. Familjen kommer först så är det bara och det betyder att tills vidare kommer bloggen på sista plats efter familjen, inredningsprojekt och några andra små överraskningar..

SMYGTITT PÅ NYMÅLAD  BORD26:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-26 Tid: 08:13:35
 God dag  mina solstrålar. Visst är det härlig onsdag i dag ? Solen skiner, himlen är blå och fåglarna kvittrar.. och jag vaknade utan magont och i strålande humör. Inte ens legobitar jag trampade på i morse gjorde mig arg och tuggummit som någon av barnen hade satt fast på hallväggen orsakade inga nya rynkor på pannan. Om jag nu  även lyckas o   lura mannen till färgbutik i kväll skulle jag börja tro att jag har dött o gått till himlen . Jag är i så löjligt bra humör så om huset skulle explodera nu skulle jag nog bara stå o titta på o fortsätta dricka min kaffe o äta tårta..
 Även mannen min verkar o bli lobotomerad. När jag bade honom o ringa på en kökssoffa ryckte han bara på axlarna o gjorde det snällt och  även en ny skåp har han  fixat till mig. Han är så förbaskade snäll. Härom dagen lagade han till o med mat. Något konstigt är det ju på gång i vårt hus. Undrar om det var något i tårtan jag köpte i Ica maxi härom dagen. Ja, jag har ju sagt att man skulle inte handla där och där ser ni vad som händer när man gör det, hela livet förvandlas till en rosa bubbla...

ART DECO INSPIRERAD BORD

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2011-01-25 Tid: 12:12:41
BORDET INNAN, NÅGOT SKADAD MED ALL LJUS ELDANDE..

BORDET EFTER..OCH OM NI NU TÄNKER AT NÄ DENNA BORD VAR JU INTE SÅ FINT SÅ HAR JAG SPARAT DEN SÖTASTE O FINASTE BILDEN TILL SIST...FAST FINASTE VAR JU ÄNDÅ JESSICA OCH INTE BORDET..
25: E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-25 Tid: 07:18:13
God morgon alla. Länge sedan jag fick tid o skriva en morgoninlägg så i dag vaknade jag halv sex för att planera dagen lite bättre och kanske till o med få tid till denna katastråf som ska vara min blogg.
 Dagarna bara springer i väg här. Vi springer in o ut på IKEA för att hitta köksdelar. Jag målar skåp för fullt och i går fick även ett bord ny mönster o färg. Får visa den senare. Mannen fortsätter o stryka sin kaffebryggare och vill nu även bli begravd med den.
 Barnen då ? Ja de är busigare än nånsin. I går kom de på att vardagsrummet ska möbleras om och det betydde att bordet skulle vändas upp o ner, alla kuddar o filtar skulle kastas ur soffan och tvn ?....ja den skulle få en vacker ny design av smörfingrar.
 Livet leker med andra ord...Nu ska jag gå o pilla på mannens heliga kaffeaparat..PST skvallra inte..Vi får höras senare.


TESSY ÄTER GLASS PÅ IKEA MEDANS JAG ROTAR I FYNDHÖRNANBARNEN KOMMER FRÅN AUSTRALIEN....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-24 Tid: 21:39:17
I kväll

MANNEN: Vad vill du ha i present när du fyller ?
JESSICA: En tomte.
MANNEN: En tomte ? Tänk att du blir redan fyra. Vad tiden går. Det var 4 år sedan du kom till oss.
JESSICA nickar viktigt: Ja, jag kom från Australien.
MANNEN: Från Australien ?
JESSICA: Ja. Jag knackade på dörren och sa hejsan jag heter Jessica.

Så där ser ni hur lätt det är o skaffa barn. Det är bara o beställa en från Australien. I fall man vill ha en Jessica så klart...TURKOSA SKÅPET KLAR

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2011-01-24 Tid: 10:22:20
SKÅPET INNAN...SKÅPET EFTER...

BLOGGEN ÄR DÖD OCH UNDER KATASTROF

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-23 Tid: 16:18:49

Vi kan nog räkna den här bloggen död och till o med begravd. Men om man inte vill gå så långt kan man i alla fall erkänna att den är rent av katastrofal och borde inte besökas mer. Jag ska till o med förbjuda er o besöka bloggen i fortsättningen och alla som går mot denna förbud ska straffas hårt. Ni får äta minst en kanelbulle varje gång ni besöker bloggen. Nu tänker ni o vad gott, men ni kommer o ändra er snart ska ni se. Byxorna kommer ej bli större av sig själv och när ni står där nakna framför garderoben och har inget o ta på er har ni två val. Ni kan bli nudister eller sluta besöka min blogg och vi alla vet ju vad ni kommer o välja..
 Ja, ja men tiden bara försvinner. om vi inte säljer på loppis, så ska det rensas någon annanstans. sen har jag fått nipper på skåp köp och kommit hem med ny skåp titt som tätt som jag inte kan låta bli o måla om. sen har jag 1000 andra pysselprojekt på gång vilkrt driver mannen till vansinne. Mellan det har jag varit  o fyndat på 75 & rea i Marieberg och köpt kläder till nästa vinter. Sen ska det bakas, lagas mat och fixas annat.. Ja fullt upp med andra ord då.
 Nu undrar ni ju vad mannen håller på med medans jag springer runt som en duracell kanin ? Ja han står och pussar o kramar sin nya kaffebryggare han har fyndat på loppis. En sådan hel automatisk som malar bönorna o fixar allt själv. enligt mannen tar den även vatten själv, serverar kaffe i sängen, diskar.. ja ni fattar. Han står nu i köket hela dagarna och klappar den o säger FINT, SÅÅ FINT.. Ja, ni tänker helt rätt nu. det är sant. Han saknar en o annan skruv och om jag är nu helt ärlig så saknas det en hel påse med skruvar och om vi skulle bo i ett annat land hade de låst in honom länge sedan.
 Nu ska jag gå och måla lite och NI lyssnar nu på mig..inte ett enda besök vill jag se

________________________

CARMEN LY KÖPTE EN PRESENT TILL MIG I DAG. SÅ JÄTTE GULLIGT AV HENNE.

VITLÖKS TANDKRÄM OCH UPPHÄNGDA BEBISAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-22 Tid: 07:23:22
JESSICA I GÅR: Jag vill inte borsta tänderna med den tandkrämen.
JAG: Varför då ?
JESSICA: Den är stark. Den är vitlöks tandkräm.

__________________________

Vi är på IKEA,sitter på bänken vid toaletterna o äter glass.

JESSICA pekar mot toadörren: Mamma. Pappa gick fel till fel toa. Där  hänger man ju  bebisar  upp o ner...
JAG: Va ? Hahahah. Vi ska kanske hänga pappa upp o ner då ?
JESSICA serigöst: Det går inte. Pappa är  ingen bebis.
JAG: Jo då, ibland så
jESSICA: NEJ han är för tjock.DÖDEN OCH DÖDLIGHETEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-21 Tid: 23:40:55
  När man är liten känns allt som har något med döden o göra så långt borta. Nästan som scienc fiction. Jag tror inte  att man ens förstår när man är liten att man kan dö när som helst och hur som helst. Jag trodde  länge att det är bara mycket, mycket gamla människor som dör och då somnar de bara in så att säga. Inte visste jag att det finns såna sjukdomar som cancer eller att man kan få hjärtattack. Vad är det för något tänkte jag när jag hörde talas om det för första gången. Inte kan väl hjärtat sluta slå bara så där ?
 Jag var nog runt tre när jag såg en död människa första gången. Jag kommer inte ihåg något från begravningen eller att jag hade sett den döde, men min mamma har berättat att jag hade tittat in i kistan och sagt att hon sover ju bara. Om jag inte mins fel var det min gammel farmor som hade dött i bröstcancer. Jag hade även beklagat mig till farmor att min mamma tvingade mig o dricka salt the på begravningen. De hade nämligen serverat puljong med piroger för gammelfarmor hade haft lite rysk blod i sig och önskat det innan döden.
 Nästa gång jag var på begravning hade  min farfar dött. Jag var då 15 fast ine en sådan 15 åring som barn är nu. För guds skull jag lekte ju med barbie dockor tills jag var 13-14 så jag visste ingenting om livet ännu, absolut ingenting...
 Farfar hade dött i lungcancer. De hade öppen kista på begravningen. Jag minns att farfar såg alldeles gul ut och hade konstiga fläckar i ansiktet. Jag minns att jag la första gången märke på hans smala och extremt långa näsan. Han var mycket avmagrad och hans näsa var enorm i jämförelse med resten av ansiktet. Jag minns även att min pappa var mycket tystlåten och sa inget under hela begravingen. Jag kommer i håg att jag kräktes hela vägen hem från begravningen. Det var nog någon reaktion på det hela. Farfars död påverkade mig nog mer än jag förstog.
 Veckan efter begravningen flyttade min pappa ut. Inte att han bodde hos oss på något sätt, men efter den dagen gick det ett bra tag innan vi såg honom. Han fick en son med sin älskarinna några månader efter det som fick farfars namn. Som en hyllning för honom antar jag. Min pappa hade haft mycket respekt för sin pappa så det var nog därför han höll på och levde dubbelliv så länge. Hela 13 år hade han åkte mellan 2 `´fruar`` och två hem.
 Samma år dog både min gammalmormor och mormors systers man. De var som en grupp människor bara försvann. Man började tänka på Gud, mänskligheten, döden och själva dödligheten.
Men ändå tänkte jag på något konstigt sätt att det är bara de gamla döden drabbar. Tills dagen telefonen ringde och jag fick veta att min kusin, min bästaste vän, hade dött. Det var olycklig kärlek, eller så var det sagt i alla fall. Han hade hoppat från ett höghus och blivit mosad mot asfalten som en fluga. Vaktmästaren hade hittat honom död på parkeringsplatsen. Det var nog där han hade landat och tagit sitt sista andetag. Han hade nog funderat på det länge och skrivit långa askeds brev medans han hade gråtit. Breven han lämnade efter sig  hade varit alldeles fläckiga av tårar. Det var en enorm sorg för hela familjen. Jag minns att kistan var stängd på begravningen för självklara anledningar. Det fanns ju inget ansikte o titta på, men jag minns att jag kände mig ledsen för det. Jag ville ju säga farväl till den ansiktet jag hade sett sedan födsel. Vi hade ju spenderat så mycket tid tillsammans, alla jul, alla sommarlåv, födelsedagar. Jag minns att min pappa grät i begravningen. Jag hade aldrig sett honom gråta och nu stog han där, stor o stark och grät som ett litet barn. Då fick jag bli den vuxna, jag fick vara den starka och gå o trösta honom. Jag fick trösta alla, vara den starka. Jag fällde inte ett enda tår framför de. Det fick jag göra i mitt eget lilla kryphål senare för då var det andra som behövde mig mer. 
 Det är många gånger efter det jag har förlorad en nära o kära person, men jag har faktiskt kusinens begravning aldrig mer satt min fot på en kyrkogård eller gått på en begravning. Jag har fått en helt annan förståelse för döden. Om jag innan det kunde tro att döden hämtar bara de äldre så visste jag nu att det kan hända var o en när som helst och var som helst. Vi har bara denna stund vi har nu på jorden och vi ska använda denna tid som det våre vår sista. Vi ska säga hur vi älskar och uppskattar varandra tills vi har tide för imorgon kan det vara för sent och det våre hemskt o leva med tanken om jag bara hade.........
  Så nu går jag och tar en till chokladbit, kryper ner i sängen med min nya kärleksobjekt, pandurokatalogen, och pussar mannen på pannan för livet är här och ska njutas....  fullt ut.....


MANNEN O JAG- BIOTERRIER

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2011-01-21 Tid: 10:05:08
Mannen o jag i sängen efter en lång kväll i Marieberg.

JAG: Jag hittade så fina BIOTERRIER i dag.
MANNEN: Vad är bioterrier för något ? Ny film ?
JAG:  BIOTERRIER ?
MANNEN: Vänta nu. Har du hittat en hund ?
JAG: Va ? Bioterrier. Du vet smycken o bälten o sånt.
MANNEN: Hahahah BIOTERRIER hahahh. Det heter BIJOUTERIER.
JAG: Ja, jag sa ju det.
MANNEN: Nej du pratade om BIOTERRIER och vad det är har jag ingen aning om.
JAG: Om du inte är snäll ska jag skaffa en riktig TERRIER som kommer o äter upp dig medans du sover.
MANNEN: OK , OK, jag är snäll nu. Du kan köpa hur mycket BIOTERRIER du vill hahah min lilla båtflykting hahah


20:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-20 Tid: 09:28:39
Har inte tid för er just nu. I dag är jätte viktig dag. Dreglaaaaar HÄR.
MANNEN du måste nog jobba över ett tag för jag vill ha ALLLLLLT.....


FINGERFÄRG = BUBBELBAD

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-19 Tid: 14:06:00
 HITTADE DESSA TVÅ FLASKOR SOM SER UT SOM PENNOR I APOTEKET HJÄRTA FÖR 19 KR STYCK. DE ÄR FINGERFÄRG SOM MAN ANVÄNDER I BADET OCH NÄR MAN HAR MÅLAT SIG FULL MED BILDER DUSCHAR MAN AV DEN OCH DEN FÖRVANDLAS TILL BUBBELBAD. ROLIGT VA ? MINA BARN ÄLSKAR DE I ALLA FALL. FINNS I FLERA OLIKA FÄRGER SAMT ÄVEN  TVÅL SOM SER UT SOM PLAYDO DEG . MAN KAN FORMA DEN I OLIKA FIGURER OCH SEN TVÄTTA MED DEN.LITE LOPPISFYND

......... Kategori: LOPPISFYND
......... Datum: 2011-01-19 Tid: 12:46:14
  Några loppisfynd som jag köpte i helgen och några som är köpta ett tag sedan, men jag har inte hunnit o visa upp de ännu...

FINASTE LJUSLYCKTAN JAG HAR SETT, FYNDAT I LOPPIS I HALLSBERG ETT BRA TAG SEDAN FÖR BARA 150 KRONOR, DEN VAR DESSUTOM HELT NY. NYA KORGAR , IKEA BRANÄS, KÖPT I LOPPIS I ÖREBRO, 30 KR FÖR ALLA 4  DISNEY SMÅ SKÅLAR, 5 KR STYCKHELT NY MIRANDA NALLE, 20 KR, JAG HAR KÖPT MÅNGA MIRANDA NALLAR PÅ LOPPIS GENOM ÅREN, DE ÄR SÅ HIMLA SÖTA  HELT NY PRINSESSA KLÄNNING O VINGAR, JESSICA FICK DE I JULKLAPP SÅ NI HAR REDAN SETT NÅGRA BILDER I NYÅRSAFTON NÄR HON HAR PÅ DEN. PRINSESSAKLÄNNINGAR ANVÄNDS NÄSTAN DAGLIGEN I VÅRAT HUS SÅ VARJE GÅNG JAG HITTAR EN PÅ LOPPIS SÅ KÖPER JAG DEN. TROR DE HAR NOG EN 30 STYCKEN REDAN.
KLÄNNINGEN KOSTADE 50 KR OCH VINGARNA 25 KR19:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-19 Tid: 10:55:56
Så där så var man sjuk då. Blev så dålig i går kväll så jag gick o la mig redan vid åtta. Skitstövel till tandläkare.....
 Dagen är en frågetecken ännu. Blir jag sjukare ? Blir jag friskare ? Kommer jag o dö ? ..det återstår o se...SÅ BAKAR VI BULLAR..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-18 Tid: 17:22:17


JA VARFÖR ANVÄNDA FÖRKLÄDE OM MAN KAN HA OVERALLEN PÅ SIG...


18:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-18 Tid: 13:09:22
Hej på er. Inte död ännu, men tro mig eller ej det verkar så att denna snyftande o  hostande tandläkare har smittat mig. Eller kanske har jag förvandlats till hypokondriker(ingen aning hur det stavas) ?
 Hur som helst har jag fullt upp här. Vi målar och städar för fullt. Håller på o städa ur i köket. Visste ni att jag har över 3000 muffinsformar ? Jag hade nämligen ingen aning. Vem har köpt alla dessa muffinsformar ? Det måste vara mannen.
 Nu ska jag göra färdigt bulldeget så vi kan baka i kväll. Vi hörs senare då..

MIDDAG HÄROM DAGENOK JAG LEVER..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-17 Tid: 22:17:21
 Jag har överlevt tandläkarbesöket det förstår ni ju när ni läser det här. Vem skulle annars sitta här och klicka på tangenterna. Men imorgon kan jag vara död. Döden kommer o bli orsakad av diverse baciller tandläkaren har hostat o snyftat på mig.
 Jag vill inte vara elak eller låta alldeles för grinig, men folk som är sjuka borde inte jobba. Speciellt de som jobbar i någon form av sjukvård. Det första var denna tandläkare(eller tanhygienist ? är inte helt säker) så himla okunnig. Hon var över medelålder (??) , men jag verkade ändå vara hennes första pacient nånsin. Det skulle vara en vanlig kontroll, tandstensborttagning(vilket  inte ingår längre i undersökningen fick jag veta) mm. Hon skulle ta röntgen, men lyckades inte sätta denna platta  som man ska bita på rätt i munnen  så jag fick bli röntgad om och om igen i ca 5-6 gånger tills hon fick till det. Så nu dör man i cancer då ? Sen lyckades hon inte fylla i undersökningen i data programmet så det tog evigheter. Ingen tandstenborttagning gjordes för det ingår inte längre fast det sa de inte innan. Inte fick man veta heller om man hade några tandsten. Tandläkaren var almänt okunnig och det värsta av allt hon var genomförkyld. Hon hostade konstant. Hon hade ju en sådan Michael Jacksons munskydd på, men ändå är en person 2 cm avstånd från dig och hostar hela tiden är det inte så jätte trevligt och inte hälsosamt heller. Men det var inte det värsta ska ni veta. Tandläkaren var snorig så hon drog in snoret konstant och lät hemst. Där låg jag med min mun öppen och ser och hör på hur hon trar in sin snor hela tiden och då menar jag verkligen hela tiden. Det lät hemskt och var så himla otrevligt.
 Tack o låv var det över efter 20 minuter och hela kalast gick på 720 kronor. Vet ine vad som kostade där så mycket. Det måsta ha varit de bacillerna hon gav mig.
 Men hon gav mig massa komplimenter som att jag var stilig och hade fin rosett i håret. Hon kanske var efter min kropp ?? Hahah det var nog inte så. Hon försökte nog o göra upp för sin okunnighet. Eller vem vet. Senare i kväll stötte en kille på mig medans jag postade brev och sa att jag var UNDERBARASTE HAN HADE SETT. Så nu är jag inte bara stilig jag är under också. Eller UNDERBARAST som han sa.  Hahah undrar om det är något i vatten i här ??ps
detta har stigit henne helt över huvudet hon springer runt och trallar att hon är underbarast hon är det men tala inte om det för henne hon blir helt bind galen
mannen


DÖDEN NÄRMAR NU..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-17 Tid: 16:42:29
Så nu ska vi åka till tandläkaren. Om ni inte hör från mig i kväll har jag dött och den skyldige är tandläkaren. Bara så ni vet när vi ska tipsa polisen. I testamentet lämnar jag alla mina ägodelar till mina favorit bloggläsare. Ni vet ju vem ni är så det behövs inte nämnas några namn...


NYTT TILL KÖKET

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-17 Tid: 12:33:04
  Köksrenoveringen går så där långsamt för närvarande, men det betyder ju inte att man inte kan köpa fina saker till nya köket.

FIN KANNA MED ROSOR PÅ, KÖPT I INREDNINGSBUTIKEN ENTRE I ÖREBRO , REAPRIS 34:502 TURKOSA KROKAR FRÅN INDISKA, ORDINARIE PRIS ÄR 39:50 STYCK, MEN DE HADE 20 % REA  PÅ HELA SORTIMENTET NÄR VI KÖPTE DEKÖKSHANDDUK, KÖPT I ÅHLENS, REAPRIS 24:50
BAKPAPPER, ÅHLENS, REAPRIS 19 KR17:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-17 Tid: 08:58:33
  God morgon till alla. Skoldag för Carmen Ly och jobbdag för MANNEN. Jag däremot ska lata på soffan och äta praliner hela dagen... Ja riktigt så trevligt kommer jag inte få det i dag. Det finns massor o göra innan vi ska gå till tandläkaren. Usch vad jag hatar o gå till tandläkare. Hatar, hatar, hatar.. Tack o lov är det bara en kontroll i dag och det ska inte borras någonstans, men ändå bara o se dessa borrar hängandes över min huvud där får mig o skaka. Om ni tänker på alla skräckfilmer och lägger de i hop så vet ni vad jag tänker. Det finns massor av sätt hur en elak tandläkare kan  använda dessa borrar på mig...
 Sen vill jag baka i dag. Kanelbullar kanske ? En äppelpaj ? Får se vad det blir. Men först blir det en dusch för jag tror att det är dags nu...

___________________

PEPPARKAKSMUFFINS JAG BAKADE TILL JUL. SAMMA GLASUR FAST ANDRA FÄRGER ÄN PÅ HALLOWEEN MUFFINS OCH SJÄLVA MUFFINSDEGEN VAR WILLIS PEPPARKAKSOCKERKAKA(för stark för mitt smak så de blev ingen hitt direkt, men de såg ju goda ut)

VI HETER ÄLSKLING O MANNEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-16 Tid: 22:58:19

Carmen Ly undrade i bilen om Jessica vet vad vi egentligen heter..

CARMEN LY: Vad heter jag ?
JESSICA: Laly(Jessica lyckas nämligen inte säga Carmen Ly så ofta)
CARMEN LY: Vad heter pappa då ?
JESSICA: Han heter MANNEN.
MANNEN: Va heter jag mannen? Heter jag inget annat då ?
JESSICA. Men du heter ju Thoooomas också.
CARMEN LY pekar på Tessy: Men  vad heter hon då ?
JESSICA: Tessy !!!
CARMEN LY: Men vad heter mamma då?
JESSICA: Hon heter älskling.
JAG: Heter jag älskling ?
JESSICA: ...Och klapparen..

________________________

Varje kväll säger Jessica att hon vill att jag ska klappa henne på ryggen så hon kan somna så jag brukar klappa(eller stryka fram o tillbaka är kanske bättre sagt ) med handen tills hon somnarVILL OCKSÅ HA EN BIG CHILL I MITT KÖK

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-16 Tid: 20:38:24
Jag är så förälskad i vitvarår från BIG CHILL. Om ni inte har hört talas av märket är det nog inte konstigt för så långt jag vet säljs det inte i Sverige. Men ni har kanske sett den hos Rachel Ray, den glada amerikanska tv kocken..  Hur som helst gör de vitvaror med retro känsla i fantastiska färger. Mycket likt SMEG som säljs i Sverige och har blivit kanska så populärt här. Även i prisklassen ligger de väldigt nära varandra. 
 Jag skulle ge vad som helst för att mitt kök skulle se ut så här...Jag som älskar turkost skulle nog köpa alla vitvaror i turkos, men det finns många färger o välja emella.
 De har färgglada fläktskåpor..
..gasspisar...Ser inte att de gör elspisar dock och gas vill jag absolut inte ha..Tänk en sådan fin diskmaskin i sitt kök....eller en gudomligt fin kylskåp..
Härligt o drömma va ? Tack o låv att de inte säljs i Sverige annars skulle jag nog tjata på mannen tills han skulle ge upp och släpa hem en turkos dikmaskin...Men han ska inte andas ut ännu för jag har hittat en turkos SMEG diskmaskin och nu ska jag börja arbeta på honom för att få köpa en sådan. Tror ni jag kommer o lyckas ??


16:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-16 Tid: 17:49:48
I förrgår blev det knappt tre timmars sömn för mig. Fredagen hade varit min olycksdag. Ni skulle bara hört hur jag svorde här. Jag slog nämligen både mitt huvud och mina tår hela dagen. Att jag överhuvudtaget överlevde dagen är ett under.
 Lördag sålde vi på loppis. Vi ska tömma hela förrådet tills sommaren och bygga lekstuga där så vi passade på o sälja nu när de rear ut borden på loppiset. Vi sålde inte så jätte bra för folk verkar inte ha pengar, men det blev ju lite pengar ändå och framför allt blev vi ju av med massa saker. Och jag och kompisen lyckades ta hem släpet så att bilen blev oskadad den här gången. Vi vet ju hur det gick förra gången, men i ärlighetens namn så  fuskade vi lite. Två killar  hjälpte oss o koppla kärran, men det var ju vi som såg till att det blev gjort så vi tar all ära.
 Resten av lördagen gjorde vi inte så mycket . Jag tittade på kärleksfilmen i matrummet medans mannen grillade sin hjärna med Disney channel. Hans hjärna är inte lika värdefull som min så han fick ofra sig.  För sig tycker han att titta på Musses klubbhus är 100 gånger bättre än att titta på någon kärleksfilm så vi vann nog båda där.
 I dag har vi varit på ikea och lämnat in vårat cancersjuka julgran och förvandlat 100 kronor vi fick för den till en cerisfärgad överkast. Sen tog vi en promenad i Marieberg och åt på Max. Barnen fick en lekstund medans mannen var o köpte en putte liten laptop. Så nu har han suttit resten av dagen och lekt med denna. Män alltså. Så snart någon sak innehåller el eller batterier ska de sitta o pilla med det. Nästan så att jag önskar... haha det tänker jag inte berätta.
 Barnen har även byggt en snögubbe på gården. Hela vinter har de haft tid för det, men nu när det är mera vatten än snö på gården ska de plötsligt bygga en snögubbe...  Nu lagar vi söndagsmiddag här. det blir inget lyxigt i dag. Bara lite kött med ris och sen en liten tårta. Resten av kvällen blir vanliga söndagsgöra som att bada barnen, göra mannens medicinlåda för veckan och sen ska vi titta på SOLSIDAN som börjar i dag..Vad jag längtar.


EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE..FORTSÄTTNING

......... Kategori: EN BÅTFLYKTINGS BERÄTTELSE
......... Datum: 2011-01-15 Tid: 23:54:49
För att vissa har väntat och för att jag är världens sämsta bloggare kommer fortsättningen...

  Vi satt i taxin denna kalla vinternatt och frös. Jag lutade mitt huvud mot hans axel och nästan somnade. Det var så mysigt på något sätt och han var så gullig, omtänksam och rolig. Taxichauffören körde oss till en mindre trevlig stadsdel.
 chaufören tittade på mig och förklarade`` Jag kommer o skriva in er på mitt namn med mitt pass. Men du ska veta att den här hotellet har inte ett bra rykte så gå inte runt i korridoren ensam.``
 Jag fattade nog vad han menade fast ändå inte.Min naiva sida av mig vile inte tro på sånt fast jag visste ju.
 Men för att komma in i hotellet fick vi först  ringa på en dörrklocka. Taxichauffören förklarade till reseptionisten att vi hade inga pass så han skriver in oss på sitt namn. Sen tackade han för sig artigt och lämnade oss i hotellkorridoren. Reseptionisten gav oss rumsnyckel och frågade om vi vill ha något mera. Jag förstog inte först, men hon pekade på köpmandisken som var fylld med diverse varor som tvål, schampoo, tandborste, tandkräm, en extremt stor urval kondomer och andra varor. Det var först senare jag fattade att hotellet hyrde  rum till horor och att det gick in o ut människor på löpande band. Vi köpte tandkräm och tandborsten eftersom vi hade inte med oss några. Vi trodde ju att det skulle finnas någon form av tvål i toaletten men så fel hade vi. Vi fick gå tillbaka och köpa både schampoo, tvål och toapapper. Det var inte femstjärnit hotell precis. Jag tror inte ens att de hade en halv stjärna, men vem räknar.
 Den mycket exklusiva hotellrumet var en liten rum med dubbelsäng. Självaste sängen var så racklig så man vågade inte röra på sig. Lakanen var urtvättade och inte de finaste gud hade skapad. Framför fönstrena fanns galler. Jag vet inte om det var för att ingen skulle rymma ut eller bryta in, men jag lägger mina pengar på första alternativet. På var sin sida av sängen fanns en liten nattduksbord och vid ena väggen fanns en äldre tv aparat som visade bara tysd dubbade filmer och några stolar. Toaletten, den fick man besöka i hallen och delades med andra hotellgäster. På morgonen fick vi reda på att även hotellets frukost som ingick i priset var mycket exclusivt, kellogs med mjölk och svart kaffe.. vi hoppade dock över denna gormefrukost.
 Om ni nu tror att denna natt hände magi och vi hade roligt i sängen har ni helt rätt. Vi hade mycket roligt fast inte på detta sätt som ni tror. Vi skrattade på varandra, på de konstigt dubbade tv program de visade ,  vi lyssnade på ljuden från hallen och diskuterade om hur mycket en prostituerad tog . De flesta kvinnor som paserade vårat rumsdörr var mycket högljuda och rysktalande och de flesta män var från finland.. det pågick mycket sånt i den tiden ...
  Jag kommer  inte i håg när vi somnade , men när vi vaknade dammsög någon någonstans. Vi klädde på oss snabbt, tackade nej för frukosten och försvann därifrån snabbt som fan och hoppades att vi inte fick löss och var tacksamma att vi inte såg några kackerlackor vilket inte alls skulle ha varit ovanligt.  Vi tog en taxi till mannens hotell och åt frukost där. Min mamma och mannens bror kom ner och de pratade med varandra i den obegripliga språket. Vi spenderade en liten stund tillsammans, alla fyra, och bestämde sen att jag o mamma skulle åka hem till sig och männen skulle stanna kvar och handla det de hade tänkt o ta med sig hem till Sverige.
 Så där  var vår romans slut då..det var ju bra tills det var och nu skulle mannen åka tillbaka till Sverige. Han låvade ju o ringa, men  det vet vi ju hur det är. Man låvar bara för låvandets skull och sen blir det ju inget. Inte precis så att vi bodde gannar. För guds skull vi bodde ju inte ens i samma land.
  Vi sa adjö, han fick en puss och jag vinkade och förväntade mig inte o se honom under mitt livstid. Min mamma och jag åkte till tågstationen och åkte hem . Jag satt mig i tågets kalla träbänk och funderade  över de sista dagarna. Jag hade varit lycklig, det var länge sedan jag hade varit riktigt lycklig. Synd att det var över nu.. Där satt jag och kände mig så fruktansvärt ensam och tårarna bara började rinna...
 Varför ska jag inte få vara lycklig ? Jag är väl en bra människa ? När blir det min tur o le och skratta o bara vara lycklig som alla människor borde vara................
 Jag tog min hand för att torka bort mina tårar så att ingen skulle se de. Handen luktade så gått, den lukdade efetr honom..


FÄRGGLADA KITCHENAID

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-15 Tid: 19:51:42
Jag har önskat mig en Kitchenaid i evigheter, men de kostar ju så mycket, ca 5000 kronor i butikerna här. Httade dock en för 3590 i KOMPLETT.SE . Vad jag vill ha en sådan..så fina frger...SÅ MYCKET FÖR VÄRME DÅ...

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-15 Tid: 19:07:41
De låvade värme i aftonbladet i går. Det skulle bli till o med +4 grader , men inte är det varmt i dag inte och vad ser jag just nu.. ja det SNÖAR....Jag kommer o emigrera snart till Thailand. Någon som vill följa med ?? 
 
 


15:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-15 Tid: 07:04:19
Jag ska vara borta hela dagen i dag så ha så kul utan mig och försök inte längta i hjäl nu...


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images


HAR JAG OCKSÅ DÅ VARIT PROSTITUERAD ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-14 Tid: 23:59:46
Hörde i radion i dag om herr Hedmans sexköp. Jag kan brY mig mindre om han nu köpte sex eller ej.  ENligt Hedman själv är han så klart oskyldig och han säger att han visste inte att kvinnan var prostituerad. Domstolen gick dock inte på det och han blev dömd. Hur mycket han ska lida vet jag inte för jag har inte följt det hela, men vad jag reagerade på är att i domen ska det så enligt radioprataren att HAN BORDE HA FÖRSTÅTT ATT KVINNAN VAR PROSTITUERAD FÖR HON PRATADE SKAKIG ENGELSKA, VAR HÅRT SMINKAD OCH KLÄDD I KORTA KLÄDER.
 OK ? Så om man är hårt sminkad , klädd i korta kjolar och pratar dålig engelska är man automatiskt prostituerad ? Då har nog de flesta av oss varit det. Jag har det i alla fall. Hårt sminkad var jag när jag började sminka mig och hade inte fattat det hela med sminket, fast jag trodde ju förståss att jag var dö läcker och vacker så klart. Korta kjolar hade jag på mig också ett tag för jag trodde att det var snyggt. Gud vad jag frös då. Så denna fas gick snabbt över. Och när det gäller dålig engelska så har jag nog det fortfarande trots att jag hade mvg på engelska i skolan och mannen o jag pratade bara engelska med varandra de första åren.  Så prostituerad  ? Nja jag är det ju redan som hemmafru så jag tackar och tar det emot igen då...GRATTIS till mig.
 Jag fattar dock inte var alla feminister och genusmänniskor gömmer sig nu då ? Så snart jag klär mina tjejer i prinsessaklänningar tar de fram sina vassa klor, men  nu när hårt sminkade kvinnor klassas automatiskt som prostituerade är det helt Ok. Obegripligt säger jag. Om inte detta är kränkande så vet jag inte vad som är det. Undrar även hur man klassar manliga prostiteuerade ?

Eftersom ni gillade bilden på denna inlägg så bjuder jag på den en gång till..

14:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-14 Tid: 22:28:19
Hej på er. Fullt upp i dag. Mannen har varit hemma så han har övervakat mig så att jag inte slösar bort min tid på löjliga saker som bloggande och tv tittande. Vi har kastat ut julgranen. Mannen , julhatare som han är, sa att nu räcker det med jul helvetet och kastade ut den barrande granen. Trots att jag dammsög golvet i evigheter efteråt vet jag att jag kommer o trampa på vassa barr minst ett halvår framöver. Jag börjar tro att barr reservdelar sig bara för att jävlas med mig.
       Granen ska vi ta till IKEA på söndag. Alla som lämnar in sin gran den 15-16.nde januari får presentkort på 100 kronor och eftersom vi ändå ska åka till ikea  så kan man ju lika gärna lämna den där. Annars skulle nog granen ligga kvar på tomten tills sommaren. Mannen tyckte att vi kunde ju spara den tills nästa jul..ja, jag gick ju inte med på det förstås vilket han tyckte var löjligt för gran var ju gran även utan barr . Inte blir det väl en elefant bara för att den inte har några barr kvar. Nej, det blir inte en elefant men jag ska ändå inte ha kvar den.
 Mannen har dekorerat vår nya lampa i dag the Montasami way. Ska visa det imorgon. Jag lovar den är inte vacker, men han är stolt över den och tror nu att han har blivit Thomas från Simon o Thomas. Mannen kan ju heta Thomas men han är låååååångt i från att ha bra smak(förutom kvinnor förstås) och fixa fint hemma. Om det skulle vara upp till honom skulle vi bo i en etta och äta från papp tallrikar om vi ens hade haft de. Äta direkt från pizza kartongen går ju lika bra tycker han.
 Ja, ja nu är det alldeles för sent och här ska vi städa nu på Jessicas sätt, skålen måste ju bli ren o fin innan vi lägger oss.13:E JANUARI

......... Kategori: PROJEKT NY KÖK
......... Datum: 2011-01-13 Tid: 21:09:54
Jag har haft så fullt upp i dag så ingen tid o sitta här o slösa bort tiden på bloggen. Vi har bytt lampor i hela hela huset. Eller så känns det nästan . Vardagsrummet, matrummet, Carmen Lys rum och sovrummet har fått nya lampor..eller nya o nya...vi har flyttat våra egna gamla lampor runt från ena rummet till andra. Bara vardagsrums lamporna är helt nya. De kom i går med lite andra saker jag beställde från urban outfitters.
 Sen har vi lagt ut vårt kök på blocket för att få matpengar..hahah nej jag skojar vi ska bara buta kök..Så där nu är det bara o vänta o se om någon vill köpa den. Folk har redan ringt o frågat efter mått och mera info så det blir vi nog av med ska ni se.
 Om ni undrar varför vi inte har några köksluckor på överskåpen ska ni veta att det är mannens sätt o vara rolig. När jag sa till honom att jag vill byta kök och ha öppet med bara hyllor tyckte han att han var mycket rolig när han tog bort luckorna och förklarade till mig att nu har jag ju hyllor så vi behöver inte byta köket. Jag höll dock inte med.  Eftersom jag brukar  få som jag vill är köksrenoveringen i gång readan några månader tillbaka.
 Nu ska jag gå och uppfostra mannen o barnen en liten stund. Vi får väl höras när jag  är klar med det..
 


WE GO GREEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-13 Tid: 18:29:37
ALLT MILJÖTÄNKANDE ÄR POPULÄRT NUFÖRTIDEN. HALVA BEFOLKNINGEN I USA ROPAR WE GO GREEN..VI I KADRILAND ÄR INTE SÄMRE ÄN AMERIKANER, ÄVEN VI SKA BÖRJA LEVA GRÖNT..MUMS... DET SKA MANNEN HA MED SIG I MATLÅDAN IMORGON..


FYND FRÅN HM, DEL 2

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 22:15:00
Innan jag går o lägger mig ska jag visa några fler kläder som Jessica hittade i sin paket hon fick den 1 januari.

SUPERFIN KAPPA OCH STÖVLAR, BÅDA KÖPTA PÅ HMS REA PÅ NÄTET
KAPPAN KOSTADE 149 KR, STÖVLARNA KOSTADE 89:50
STRUMPORNA OCH ROSA TOFFLORNA ÄR KÖPTA PÅ LOPPIS, 5 KR PARETHELLO KITTY GYMNASTIKDRÄKT OCH FIN KJOL MED PALJETTER ÄR BÅDA KÖPTA PÅ HMS NÄTREAKJOLEN KOSTADE 49:50DRÄKTEN KOSTADE 74:50JÄTTE FIN KLÄNNING MED SVARTA PRICKAR, 100 KR, KÖPT I HM BUTIKEN I MARIEBERG

VARFÖR SA DE INTE DET PÅ BB ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 20:59:22
1. Det fanns ingen som varnade att barnen kommer bli stora. Ingen. Märkligt egentligen. Där ligger man och har införskaffad en liten tös på 50 cm, men mindre än ett år kommer hon förvandlas till 80 cm lång och dubblat sin vikt. Var finn 2 års garanti ? Var finns konsumenthjälpen?

2. Man fick inte med en handbok som vad man skulle göra när ens 15 åriga dotter kommer hem och säger att hon är förälskad i den finniga killen Nisse och de ska få barn.

3. Ingen har berättat vad man ska göra när man vaknar en morgon och upptäcker att dotterns minderåriga pojkvän har sovit över och står i ditt kök  i kalsonger och dricker mjörlk direkt ur förpackningen. Mord är nog ingen möjlighet ?

4. Hur ska man överleva dagen barnen flyttar hemifrån. Skaffa 50 katter ?

5. Kan ens luktsinne bli skadad efter ma har bytt bajsblöjor år efter år. Man kanske är i farozon när man inte tycker att man öl luktar särskilt illa när man har hoppat över duschen i tre dagar.

6. Ingen som varnade mig på bb att man kan drabbas av en mindre hjärnblödning efter förlossningen och sitta timmar bredvid sin sovande bebis och kontrollera om denna fortfarande lever.

7. Ingen som varnade att 6 års trotsen inte alls  börjar efter barnet har fyllt sex. Den börjar mycket, mycket tidigare, nog redan vid födsel, men denna kallas av misstag en gnällig bebis syndrom eller kolik i vissa fall, senare förvandlas det till tvåårstrots, sexårstrots, tonårsrevolt och senare PMS..

8. Inte visste jag att med den blivande fyra åringen skulle flyttas i diverse spöken som är mycket busiga och gör sönder diverse föremål i huset . Finns det någon telefon nummer man kan ringa så att detta spöken kommer o bli omhandetagen ?

9. Om någon hade saft att det finns en oskriven regel att alla väggar o dörrar ska ritas på i ett hus hade jag nog aldrig köpt ett hus. Friluftslivet låter ju inte så fel det heller ?

10. Och slutligen var det ingen som varnade hur mycket man kan älska sitt eget barn. Ingen som sa att man kan få gråa hår fortare än man anar av oro. Ingen som sa att man kommer o ge och göra allt man kan för att de skulle ha det så bra som möjligt och ingen som sa att man kan tänka sig o ge sitt eget liv bara för att rädda deras.


LITE HUVUDLÖST..

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 20:11:28

Vi har det lite huvudlöst i vårat hus i dag. Bokstavligen...VACKER FÖR 10 KR

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 15:49:00
Jag ska nu bli vacker för jag har fyndat massor med krops- o hårvård för bara 10 kr styck på lidl. Serien heter SUHADA. Man kan få ont i käken bara för att ha utalat namnet. Vilken tyr att man slipper o prata med sin balsam...

SMYGTITT..

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 13:41:08
... I VAD SOM FINNS I LÅDAN...Nu ska jag fortsätta o städa på Jessicas sätt


ÄNTLIGEN PAKET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 12:20:24
Postmannen behöver inte ringa tre gånger på dörren när han kommer med en sådan efterlängtad paket....MERA SNÖ ÅT FOLKET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 10:35:58
 Det snöar..IGEN. Lyssnar ingen på mig ? Jag sa ju att det räcker nu med snö. Verkligen, det räcker nu. Räknas inte mitt ord över huvud taget ? Det är ju inte snällt. Jag trodde vi alla var lika värda, men tydligen väger snöälskarnas önskningar mera än snöhatarnas.. suck...
 


SMÖRÄLSKARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 10:22:03
Rensade bland bilder i datorn och hittade dessa  gamla bilder på Tessy.
Hon hade fått tag på en smörpaket och gjort sig så här  fin... När jag upptäckte henne var hennes enda bekymmer att hon hade lite smör under nagel och hon fick inte bort det..resten..ja det märkte hon inte ensa..12: E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-12 Tid: 09:16:43
Säger man inte att morgonstund har guld i mun ? Eller något liknande i alla fall. Jag våre jätte glad om jag skulle få lite av denna guld just nu. Skulle behöva det nu i januari efter jul o storshopping på mellandagsrea. Hr försökt o vakna extremt tidigt senaste dagarna, men hittar fortfarande ingen guld nånstans..Någon som har sett några guldklumpar om har gått vilse nånstans ?

BARNEN FICK ANSIKTSMÅLNINGAR MEDANS JAG OCH MIN MAMMA SHOPPADE PÅ MELLANDAGSREAN.

KÖPA SIG FRI FRÅN BRÖSTCANCER

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-11 Tid: 22:40:40
Jag kommer inte i håg hur gammal jag var, men jag var nog inte ens fylld 10. Min mamma och jag gick hem  en kväll. Medans vi släpade upp matkassarna våning efter våning, för det fanns ingen hiss, så berättade hon att hon hade varit hos doktor och att de sa att läkarna ska ta bort hennes bröst. Jag kommer inte i håg  hur hon la upp det hela, jag minns bara att hon sa att de ska skära bort brösten på henne. Jag  fattade inget  och frågade varför då. Hon svarade att det är en sjukdom. Jag blev då mycket ledsen minns jag och började gråta. När vi hade kommit in i lägenheten sprang jag till vardagsrummet vilket var också mitt och min brors sovrum.  Sedan gick jag till köket med min sparbössa i handen. Jag hade en sådan gullig liten vit sparbössa formad som en hund med rosetten på, jag älskade den. Jag hade samlad där småpengar ett bra tag och hade nog en 30-40 kronor i den vilket var en mindre förmögenhet för mig . Minns att mamma kokade soppa  och jag tömde sparbössan på bordet och sa att hon ska ge pengarna till läkaren så de behöhöver  inte ta hennes bröst. Jag storgrät och sa att jag vill inte ha en mamma utan bröst. Jag ror inte att jag fattade ens varför man har bröst eller vad det skulle innebära o ta bort de eller varför man ens tog bort de, men att skära bort några kroppsdelar från någon man älskade verkade bara så vidrigt, så fel. Jag kommer inte i håg vad min mamma sa, men jag fick behålla mina småpengar  kommer jag i håg.
Min mamma hade ju ingen bröstcancer som tur det och jag vet inte exakt varför hon sa så till mig. Jag antar att hon hade hittat en knöl i bröstet och var orolig. Hon  hade någ varit i mammografi för säkerhets skull och väntade på svar, men hon hade ingen o berätta om sin oro  eftersom min pappa  aldrig fanns  där och hon hade inga vänner.  Men ändå tycker jag nu som vuxen och mamma att det var fel av henne o berätta det så till mig. Jag var ju bara ett barn som trodde att man kunde köpa sig fri från bröstcancer. Hur naivt var inte det ? Hennes erkännande gjorde mig bara förvirrad och extremt orolig. Jag var inte färdig för en sådan sak och jag i min tur hade ju ingen o berätta om min oro.


FLÄSKA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-11 Tid: 19:18:55
Vi åt på IKEA någon vecka sedan. Efter maten får ju barnen ta glass, men jag ville inte att Tessy skulle ta en glasspinne för hon tycken inte om piggelin och då står det bara o droppar överal. Därför ba jag Carmen Ly och inte äta framför Tessy.

JAG: Snälla fläska inte Tessy.
CARMEN LY: Va ?
JAG: Fläska inte henne.
CARMEN LY: Va ? Pappa mamma är tokig.
MANNEN: Vad är fläska för något ?
JAG: OK hjäska då .
MANNEN: Hjäska ? Fläska ? Du menar väl inte läska ?
JAG: Så klart menar jag läska.
MANNEN: Men det sa du inte.
JAG: Men lär dig svestniska då...


PSYKFALL PÅ HÅRET

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-11 Tid: 15:47:44

  Jag fick en mindre BRITNEY attack på mitt hår på nyårsafton. Jag kan inte säga att jag är skallig nu, men ja.. nära på. All mitt långa hår är nästintill borta. Hela håret hade klumpat i hup sig och såg ut som en stor hårboll. Jag borstade och borstade och borstade tills jag fick ont i handen utan o lyckas. Så in i soptunnan åkte håret och det känns kanska så bra. Senast jag hade så kort hår var jag 6 år gammal. ...
JAG STÄDAR BARA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-11 Tid: 13:05:26
Hittade Jessica med näsan i godis lådan.

JAG: Vad gör du ?
JESSICA HELT OSKYLDIGT: Jag städar bara...

Och helt rätt godislådan hade blivit HELT REN av alla godis och efter hon hade kastad godispapprena hade även bordet blivit rent. Duktig flicka...KVINNOR SOM MÖRDAR

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-11 Tid: 12:05:34
 Jag tittade på  4 + i går kväll.  De visade en mycket, mycket bra(fulla med tips) program - KVINNOR SOM MÖRDAR. Mannen satt i fåtöljen bredvid och sjönk bara mer o mer ihop och frågar mig efter programmet bekymrat: VÅGAR JAG SOVA I NATT ??
Hahahah man vet aldrig, man vet aldrig....
En fis till och det kan vara klippt älskling.


11:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-11 Tid: 08:36:56
  Upp o hoppa med er. Plussgrader flera dagar nu och jag är så jätte glad över det. Betyder det nu att vintern är slut ? Säg att det är så. SNÄLLA.
 Det känns nästan som sommar nu. Man hade ju vant sig med minus 20 grader och nu när det är plussgrader verkar det så himla varmt o skönt ute. Nästan så att man skulle ta på bikini(om jag nu hade en) och hoppa i poolen.
 I dag ska jag försöka o rensa klart i köket så vi kan lägga ut den på blocket. Får se om jag lyckas. Men först måste jag mata en liten tjej som går runt med en ballerina klänning och en alldeles för stor tomtemössa på huvudet.HM FYND

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-10 Tid: 20:52:58
Tänkte o visa några fynd jag har gjort på HM. Både på nätet och i Marieberg butiken.

EN FIN KLÄNNING TILL CARMEN LY, 50 KRHELLO KITTY NATTLINNET FICK JESSICA I JULKLAPP OCH MOCKASINERNA FICK TESSY I JULKLAPP.
MOCKASINERNA KOSTADE 30 KRONOR, MEN NATTLINNEN KOMMER JAG INTE I HÅG VAD DET KOSTADE .FINKLÄNNINGARNA TILL TESSY, KOSTADE 50-75 KRONORDEN HÄR HADE TESSY PÅ I JULAFTON OCH HON VAR SÅ JÄTTE SÖT I DEN...OCH DEN HADE HON PÅ I NYÅRSAFTON

DE HÄR JEANS LEGGINGS FICK CARMEN LY I MORGONGÅVA, KOSTADE 75 KRONORKommer nog o visa upp lite mera saker senare, om jag orkar.
Tittar på Familjen annorlunda just nu. Vad jag älskar programmet.

TALANDE KÖTTFÄRS KANSKE ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-10 Tid: 19:00:09
Läste i någon tidning i helgen att det var HÖG DÖDLIGHET BLAND DANSKA SLAKTGRISAR.  Hm ?? Är det inte liksom 100 % dödlighet när man blir slaktad. Inte har jag hört i alla fall att någon gris har överlevt slaktningen. Eller finns det zombie grisar nyförtiden ? Fast det våre ju kanske något om köttfärsen skulle börja röra sig i stekpannan och tala med mig . Men jag skulle i sådan fall ringa 112 snabbt som fan för jag måste nog ha drabbats av hjärnblödning då.PARTY IN THE U.S.A

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-10 Tid: 13:34:23
Inte är livet i USA sådan fest som alla kändisar verkar det o vara. Du måste ha både pengar poch hälsa för att ha det bra där, men så snart du går miste av en av de kan du hamna på gatorna. Men vi alla har nog drömt the american dream. Det gjorde jag i alla fall när jag var mindre...DET VAR MAMMA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-10 Tid: 10:37:17
Folk  kommenterar Jessicas snea lugg vart vi än går: HEJ LILLA TJEJEN. HAR DU LEKT FRISÖR OCH KLIPPT LUGGEN ?

JESSICA: NEJ. DET VAR MAMMA....

Vad man skäms då. Men prova själv o klippa på någon som dansar medans du försöker o klippa  hennes hår. Resultatet kan bara bli så här fint..eller snett då...SVALT EN BEBIS ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-10 Tid: 10:00:35
När vi sålde på loppiset sålde en gravid kvinna leksaker i bordet mitt emot oss. Kvinnan sa till Jessica att hon hade en bebis i magen vilket Jessica tyckte var mycket märkligt. Hon hade följande komentarer om saken:
 HON KAN INTE HA EN BEBIS I MAGEN. MAN KAN INTE SVÄLJA EN BEBIS.
 DET FINNS JU INGET HÅL I HENNE FÖR ATT SÄTTA DIT BEBISEN.
 BEBISAR VILL INTE VARA I MAGEN FÖR DÅ KAM DE INTE LEKA.

 HON SA ATT HON HADE EN BEBIS OCH EN FLICKA I MAGEN. MAN KAN JU INTE HA TVÅ STYCKEN I MAGEN


10:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-10 Tid: 08:44:45

Vet ni att jag har världens bästa barn. De är busigaste, musigaste och gulligaste barn i hela världen. Trots deras sätt o driva sin mamma till vansinne då och då älskar jag de mest i hela världen och det finns inget annat som är mer värd  än att spendera tid med de. Inget. Jag skulle nog kunna sälja allt jag äger o har för att vara hemma med de så länge det går. Mitt mål är o vara hemma tills de börjar skola i alla fall. Får se om vi lyckas med det. För den tiden man har när de är små får man aldrig tillbaka. Snart är de så stora så det är bara kompisar som gäller och efetr det kommer de skaffa sina egna familjer och då har de inte tid för sin gamla mamma längre.
 I dag har skolan börjad igen för Carmen Ly i alla fall. Det var en extremt lång låv de hade, men det var så skönt o sova längre på mornarna. Nu när Tessy sover hela nätterna så har jag fått sova till o med 8 timmar varje natt. Vilket lyx. Men i dag kändes det tungt o vakna så tidigt. Man har vant sig o sova till åtta så klockan sju var kroppen 200 kilo tung och ville inte alls bli luft från sängen. Så nu försöker jag o fylla den med en extremt stor kopp kaffe och hoppas att jag blir lite piggare nu...IDIOTFÖRKLARAD

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-09 Tid: 21:20:15

En traktor(jag dummer trodde det var en traktor) åker förbi.

JAG: Titta Jessica. En traktor.
JESSICA tittar på mig som jag inte våre klok: Mamma, det är en lastmaskin och ingen traktor. En lastmaskin förstår du !!!!

Och där blev man idiotförklarad av en tre
åring.I REN DESPERATION

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-09 Tid: 21:00:00
MANNEN har köpt såna där energilampor på IKEA som ger väldigt lite ljus i från sig. Det är nu så mörkt i badrummet så att man kan knappt se sig själv i spegeln. Han förklarar sin inköp med att han försöker o spara lite pengar. Jag däremot tror att det är en ren desperation för så länge han inte ser sig själv i spegeln kan han ju inte veta  hur gammal han är. Han verkar nämligen fortfarande tro att han är fem år gammal.


HUR TÄNKTE DE DÄR DÅ ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-09 Tid: 18:18:09

Minns ni denna bild på Tessy jag visade upp härom dagen ? La ni inte märke på hur högt upp de har satt skötbordet ? Bilden är tagen på Burger King i Örebro. För det första är toaletten så liten så att man kan knappt vända om. För det andra är skötbordet satt så högt uppe (ovanfor toastolen) så jag fick stå på toalocket för att jag skulle nå öppna den och ändå är jag inte jätte kort. Hur gör de som är kortare ? 
 En sak till som irriterar mig hos denna ställe är att de tar betalt för att besöka toaletten. Så vill man tvätta händerna innan man ska äta kostar det 5 kronor och vill man tvätta barnens ansikten, byta blöja etc..efter maten kostar det 5 kronor till. Tycker att sånt ska vara gratis till kunder i alla fall, speciellt att det är matrestoarang och man vill ju gärna tvätta händerna innan man ska äta. 
 Annars älskar jag Burger king. Tycker att de har mycket godare pommfritt än Mc Donalds och MAX har och deras glass med cheescake är ju bara gudomligt god.INFO

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-09 Tid: 17:33:19
Det är bra med all sorts info. Hur ska man annars veta hur man ska göra.

Vi köpte en tak lampa och in i förpackningen hade de  5 sidors information om lampan. Bara för säkerhets skull läste vi den. Man fick veta att man ska inte installera den  i mikron och tvätta  i tvättmaskin. Bland annat stog där följande: LAMPAN SKA INSTALLERAS BARA I TAKET...och i nästa rad LAMPAN SKA BARA INSTALLERAS I VÄGGEN.... Så nu vet vi vart man ska installera lampan...

_________________________

Polisens information till allmenheten är alltid viktig. Kanske dock inte så självklart som Skåepolisens information till sina medmänniskor: SKA MAN INTE UT SÅ STANNA INNE. 
 Vad bra. annars hade man kanske inte vetata vart man skulle ta i vägen..


VIKTIGA NYHETER FRÅN ESTLAND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-09 Tid: 14:38:47
 Min mamma ringde och väkte mig i dag. På en SÖNDAG !!! Jag sov och hon ringde och väkte mig tidigt på morgonen för hon hade mycket viktiga nyheter. Det är nämligen en estländare som är med Lets dance och det tyckte hon var mycket viktigt o berätta för mig. Han heter Kristian Lootus(lootus betyder hopp på estniska) och är Jessica Anderssons partner ,bara så ni vet. Jag förstår ju att varken jag eller ni kunde leva utan detta mycket viktiga information.
 Jag tror jag ringer till henne klockan tolv på natten i dag för att berätta att jag har ont i stortån. Tror ni hon kommer o bli mycket imponerad ?


BILTVÄTT

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-09 Tid: 10:28:59
MANNEN tvättar bilen i dag. På väg till IKEA åker han igenom alla vattenpölar han hittar och skriker JUHUUU......Jag börjarbli orolig för hans mentala hälsa.


NY BLOGG GENERATION ?

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-08 Tid: 20:44:50
Dottern har upptäkt att hon kan nu kommentera i min dator i min blogg..

carmen ly om 8:E JANUARI:
sömn tuta orkar inte ens att springa och det oskyldiga spöket sejer spöket BÖBÖ!!!!!!!
 
carmen ly   om LITE SNOR BARA:
hahaha

Och så där växer en ny blogg generation på.....


I VÄNTAN PÅ SOMMAREN...

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-08 Tid: 20:07:13
Jag väntar på sommaren  och  räknar månader o dagar tills man äntligen får lite värme här. Vad jag hatar, hatar, hatar vinter. Det enda som får mig o överleva är att man vet att dett fins en ände för eländet. Tills snön försvinner får jag drömma om att  bjuda över vänner, grilla och bada i poolen..vad jag längtar.
För blivande pool party  har jag köpt fina girlander med fjärilar och fåglar, färgglada tallrikar och glas och söta små gafflar...Ge mig sommar NUUUUUUUU.............


LITE SNOR BARA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-08 Tid: 19:03:04
Jessica smyger bakom min rygg på loppiset och hoppar sen fram och är jätte glad.
JAG: Vad är det ?
JESSICA: Inget. Jag tog bara lite snor på din tröja. Är det OK ?

NÄÄÄÄÄÄÄÄ, det är INTE OK. Men vad ska jag gör nu efteråt då tycker hon ?  Jag har ju redan snor på min rygg ..urk..urk ..urk. Jag ska betala tillbaka när jag är 90 och hon ska byta blöja på mig..


8:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-08 Tid: 07:08:07
  Trött som i helsike är jag , men det hjälper ju inte för upp ska man för någon idiot har bokat loppisbord. Dock är denna idiot jag själv så jag har ju ingen annan o skylla på. Så nu måste jag springa i väg eller försöka o komma i väg är rättare sagt för spring orkar jag inte så seg som jag är i dag.
 Förresten har jag kommit på att om vi ska ha en flicka till i framtiden ska hon hetea Cecilia Ly. Nä vi har ingen fantasi här så alla barn ska heta likadant, men det var ju fint ändå. Eller ?
 Nä nu måste jag gå för fulgubben glor på mig.

GAMMAL BILD PÅ  MIG OCH LILLA OSKULDIGA SPÖKETVILKEN BITTERFITTA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-07 Tid: 23:15:28
Köpte EXTRA i dag och ramlade på den här artikkeln.. I artikkeln är SOCITETSDAMEN(!!!!) G nånting arg på gamla och enligt henne fula män som gifter sig med yngre kvinnor. Hon säger att männen köper sig status med yngre kvinnor. MANNEN min tackar för denna kommentar och säger nu att han har hög status.
 Hon säger även att hon tycker synd om dessa kvinnor och såna äkteskap har inget med kärlek o göra. Hon tycker att dessa kvinnor förlorar så mycket och att dessa mycket märkliga par, enligt henne, kan ju knappast ha något o prata om.
 Vilken bitterfitta hon verkar vara. Det är kanske botoxen som har gått i hjärnan på henne ??? Hon tar några exempel(bland annat hennes egen före dettta man) på män som har kvinnor 12-35 år yngre och visar sitt äckel mot de. det är synd att  hon är inte ensam med såna åsikter. Det är många, oftast mycket ensamma och bittra kvinnor, som visar sin ilska mot män som har yngre kvinnor. 
 Jag är en aning yngre än min ÄCKLIGA, FULA, MAN eller PAPPA som en kommentator skrev härom dan. Mannen min är 46 och jag är 29 så vi har hela 17 år mellan oss. Vissa kan tycka att han är ful och jag är vacker. Lägg på faktum att jag kommer från Estland och han är svensk så får ni ett gäng hysteriska bitterfittor som kommer o tycka synd om mig och hata mannen. Men vet ni vad det sägs att kärleken är blind och det är helt sant. Och vad är kärlek  för något över huvud taget ? För varje person betyder det ju olika saker. Och vem är dessa kvinnor o säga att ens kärlek är inte DEN RÄTTA eller inte NORMALT.
 Det kan tyckas att när man har en stor åldersskillnad har man inget o prata om. Så fel har de. Vi har MASSOR o prata om. Vi pratar hela tiden. När vi träffades pratade vi 3-4 timmar i telefon varje dag.
 Det sägs att man kan inte ha något gemensamt när man har sån åldersskillnad. Det kan man. Vi har massor med roligt och vi är väldigt lika. Våra vänner kan inte tänka sig att vi skulle någon gång skilja oss för vi är som gjorda för varandra. Jag är hunden och han är min svans.
 Det finns en del som varnade mannen att jag kommer o sticka efter två år, men här är jag 8 år senare och tänker inte gå nånstans. Så du slipper inte mig mannen,hahah..
 Men jag kan ärligt säga att i vårat fall skulle jag inte sitta här om mannen inte hade haft ett sparande på 80 000 kronor för det var det som gick åt för att få mig hit.  För skulle vi inte haft möjlighet o resa fram o tillbaka till varandra och betala telefonräkningar för 3000 kronor i månaden skulle vi inte ha fått känna varandra och besluta o ta steget vidare. Och skulle han inte haft pengarna skulle vi inte kunnat betala för advokater för att få hit Carmen Ly och utan henne skulle jag ju aldrig kommit hit. Så i vårat fall var det en stor fördel att han hade pengar. Men nu har han ju inga pengar kvar längre och jag är ju kvar ändå.  Och jag har ju dessutom gift mig med denna ``fulgubbe``. 
 
 
 


ANDRA KLASSENS MEDBORGARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-07 Tid: 19:02:45
När sverigedemokraterna kom in i riksdagen stog det en hel gäng människor o demonstrerade mot detta. Vännerna sa upp varandras vänskap på facebook för någon av de hade röstat på SD. Aftonbladet startade kampanjen VI GILLAR OLIKA. Alla gillade plötsligt olika. Alla ville kasta sten på SD. Alla ska vara lika värda, vi ska bemöta människor med respekt och vi ska bry oss om vår medmänniska skrek demonstranter. Men det finns alltid en grupp människor oavsett  vart de kommer i från, oavsett deras hudfärg eller bakgrund som alltid blir diskriminerade, som räknas som andra klassens medborgare....Det är nämligen barnen. Det är det som ska vara vår framtid, men bara för att de är barn ska de behandlas som skit tills de blir vuxna och kan  stå för sig.
 Nu kommer ni tänka att vad fan pratar hon om. Ja, jag ska berätta till er. Ni som känner mig eller som har läst min blogg från början vet hur min äldsta dotter hade det i skolan. Hon blev misshandlad både av barn och av vuxna i skolan, både fysiskt o psykiskt. Vi kämpade på så gott vi kunde. Vi gjorde så klart en hel del misstag i vår kamp mot rättvisa och vi litade alldeles för länge på myndigheterna. Vi fick lära två saker. Bara för att det är barn kan man bete sig hur man vill och komma undan med det och att den vuxna har alltid rätt i andra vuxnas ögon. Hur som helst blev vår räddning o flytta henne från denna skola till en annan vilket resulterade i ett mirakel. Plötsligt försvann all oro och alla problem. Plötsligt fick vi tillbaka en glad dotter.
 Att flytta henne från den första skolan var enbart min beslut, vi fick inget hjälp från skolan. Jag gick bara en dag och tog bort henne för det gick inte längre. Vi fick ingen hjälp för henne i den första skolan. I stället o hjälpa henne började lärarna lämna anonyma o negativa kommentarer i min blogg(detta faktum är bevisat av skolans rektor) och sprida rykten (som inte var sanna för fem öre) om oss bland kommunanställda och sina vänner(också bekräftad av en lärare i en annan skola). Efter vi hade flyttat på henne slutade dock inte lärarmaffian så de fortsatte på bloggen. De googlade på Carmen Lys namn(hon var ett ovanligt namn) och hittade då till bloggen. De besökte min blogg på arbetstid och från arbetsdator(också bevisad, men kommunen gjorde inget). Hur vet jag det undrar ni ? Ja jag har något som heter google analytiks och då ser man precis vart besökarna kommer och vilken operatör de har plus massa annat info. Dessutom lämnade en av de sin jobb emajl när denna kommenterade och att använda sin jobbdator på arbetstid för att spionera efter ett bar och hennes familj är inte tillåtet, inte ens i vårt kommun. Trodde ni att det hände något ? Nepp inte alls. Kommunen ryckte på axlarna och tyckte att det var ju skit samma, det är ju bara  ett barn det handlar om. Ett barn kan ju knappast bli ledsen va ? Hon kan knappast känna sig utsatt ? Hon kan knappast bli besviken på vuxna i sin omgivning ? Eller ???
 Vad dessa personer,vuxna, inte verkar förstå är att barnen är också LIKA värda som oss vuxna . Barnen har också känslor och barnen kan också bli ledsna. Och vad de inte heller verkar förstå är att allt barnen blir utsätta  som barn kommer o påverka de resten av livet och om vi har riktigt otyr då hamnar dessa utsatta barn i dåligt sällskap, de kan bli missbrukare eller skada sig på annat sätt. Antalet barn som skär sig och som går i självmordstankar ökar extremt snabbt i Sverige. I USA är det flertal barn som har tagit livet av sig för de har blivit mobbade. Det finns även de som har skjutit ihjäl sina klasskamrater för de har känt sig utsatta. Man undrar ju var var de vuxna innan det gick för långt ??
  I en annan skola i Kumla blev ett barn strypt av ett annat barn. Det var lärarna som såg händelsen, men ingen polisanmälning gjordes vilket är lag. I en annan skola blev ett barn länge misshandlad o mobbad och lärarna och rektor visste om detta, men tyckte att det var väl inte så allvarligt, i en annan skola slog läraren eleven och kallade barnet med fula ord, men även detta gjorde inget för läraren var ju BARA lite stressad.... Detta är bara några enstaka exempel av många. De som blir skadade är barn medans de vuxna som är där för att  skydda våra barn gör inget.
 Nu tänker ni säkert som jag gjorde när vi var i en sådan sitoation..Det finns ju skolverket man kan göra anmälan till. Ja, det finns det, men det finns ett stort MEN. De har inte tid o ta hand om ärenden. Vi gjorde en sådan anmälan. Jag var helt ärlig och skickade över allt och då menar jag ALLT, både bildbevis, emajl och anonyma kommentarer med ip adresser etc. Jag fick då svar att ja det är hemskt vad som har hänt, men eftersom flickan är nu räddad från sitoationen är det inte bråttom med ärendet för det finns barn som inte kan byta skola och som mobbas fortfarande. Jag känner för de barn som inte får det bättre, men  jag vill ju ha någon slags rättvisa för Carmen Ly. Jag tror ju fortfarande att det finns en rättvisa här i världen, hemskt dumt av mig jag vet..
 Skolverket har inte tid. Just nu tar de hand om ärenden från 2009. Förstår ni . FRÅN 2009 !!! Sätt dig i en sitoation när du blir misshandlad och man hör inte ens vittnesmål förran 2 år efteråt. Tänk att du blir utsatt för ett brott och brotslingar får leva, jobba och festa utan bekymmer 2 år till. Vad är ett vittnesmål värd efter 2 år ?  Lärarna kan ha bytt jobb efter så lång stund, skolchefen som vi hade har lämnat sitt upptrag etc..  Till slut rinner ju allt i sand och ingenting händer. 
 Det är tragiskt att man kan komma undan med så mycket bara för att det är barn. I ett samtal med en vuxen fick jag kommentar att hon kan ju kanske glömma bort det som har hänt med henne. Glömma bort ? Är det det de hoppas ? Att hon inte skulle komma i håg ? Ska de vänta och dra det så långt så att hon skulle glömma bort ? Att hennes vittnesmål inte skulle räknas som trovärdig ? För det är just det, trovärdighet det handlar om här. Barnen är inte så trovärdiga enligt dessa vuxna. Barnen ljuger enligt de, barnen pratar ihop sig. När ett barn säger att något har hänt så är det automatiskt klassad som lögn. När tre barn säger att något har hänt så har de pratat ihop sig. Vilken tur då att vuxna inte kan ljuga och inte kan prata ihop sig. Det såg vi ju i äldreboendet här i Kumla när en grupp misshandlade år efter år de äldre. 
  Vi har fått så mycket skit för att jag har haft ett blogg och för att jag har varit ärlig och för att vi har försökt o hjälpa vår dotter. Nu efteråt ångrar jag inte för fem öre att jag har skrivit upp allt hela tiden. Det har hjälpt mig och Carmen Ly mycket för vi har skrivit upp allt när allt har hänt direkt så det har inte blivit något missförstånd. Vi har pratat mycket om det och jag har försökt o svara alla hennes frågor. Det finns de som säger att Carmen Ly ljuger, de säger alltså att ett barn ljuger o hittar på allt(för vilken nytta ???) . Det finns även de som säger att jag ljuger i mina gamla blogginlägg som handlade om skolan. Jag undrar ju vilken nytta vi skulle ha haft om  detta ? Och i så fall varför skulle vi bytt skola ? Det är ofattbart hur dessa vuxna kan bete sig så.
 I bland sitter jag och tänker hur skönt det kan vara o ha ett barn i skolan, det tänkte jag aldrig förr. Nu slipper jag oro , nu slipper vi tårar och nu slipper vi bli utsatta. Jag förstår inte hur vi stog ut och hur vi orkade. Som mest kunde vi lägga ner 5-6 timmar om dagen på telefonsamtal när vi försökte o jaga diverse lärare och rektorer utan o lyckas. Den före detta skolchefen slängde en gång på luren när MANNEN ringde för att få några svar. Bara på tanke om alla dessa timmar vi fick sitta med Carmen  Ly o lugna henne gör mig så ledsen så jag börjar gråta. Jag tänker med skräck hur det hela kunde ha slutat om vi hade inte  reagerat och tagit bort henne från skolan. Det hela har nog påverkat oss mer än vi tror. Det har nog gjort oss mera vaksamma så vi ringer och frågar skolan nog en gång för mycket än en gång för lite, det har nog orsakad en liten aning varför Jessica inte ens går på dagis de 3 gratitimmar som vi har rätt till, det är nog därför jag är livrädd för dagen hon ska börja skola. Jag vet att man inte ska behålla sina barn i en bubbla och skydda de från allt, men jag vill så hemskt gärna, jag vill göra så gott jag kan i den förmån jag kan..Jag är ingen curlingförälder, långt i från det, men när någon gör illa mitt barn då kommer alla klorna fram och jag förvandlas till en lejon mamma..
 Och Carmen Ly då ? Hur har hon blivit påverkad ? I början förstog hon inte hur vuxna kan ljuga. Hon undrade om lärarna var för gamla så de glömde bara vad som hände. Hon förstog inte heller vad hon hade gjort för fel vilket orsakade ofta att hon gjorde allt hennes kompisarna begärde bara för att ingen skulle bli arg på henne. Det har även påverkat henne på många andra sätt. Förr ville hon bli lärare och hon är mycket duktig på o lära sina småsyskon saker och leker ofta skola med de . Nu vill hon bli dagmamma för hon vill inte jobba med de på gamla skolan(hon tror att alla lärare ska jobba där först).
 Barnen är underbara människor . De är mindre än vi vuxna är, men de är LIKA värda som oss och jag väntar på tiden när myndigheterna slutar o se de som ANDRA klassens medborgare och ger barnen den respekt de förtjänar.
 


JÄTTE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-07 Tid: 17:28:47
JESSICA: Mamma är jag lik dig ?
JAG: Så klart.
JESSICA: Neheh. Du är JÄTTE  stor JÄTTE och jag är ju bara liten...


SVESTLÄNDARE

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-07 Tid: 14:24:21

  Jag är ju inte SVENSK egentligen för jag är varken föd eller uppvuxen här, men jag är svensk medborgare sedan några månader tillbaka. En liten, liten del av mig har försvenskat för jag tänker inte som ESTLÄNDARE längre och jag lever inte som ESTLÄNDARE fast jag bodde i Estland de första 21 år av mitt liv. Så vem är jag då ?  En SVESTLÄNDARE så klart.MATFYND

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-07 Tid: 10:48:58
Brukar ni matfynda ? Det gör jag. Var på COOP härom dan och köpte massa mat på halva priset och massa mat på extra pris. 20 minuters handlande och 900 kronor sparad. Inte illa va ?ITALIENSK PORSLIN OCH FINA PAPPER

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-06 Tid: 21:27:33
Så här  har vi lite mera fynd från BROARNE

TEKOPPAR från RICE, ska vara italiensk handmålad porslin enligt info. Jätte fina i alla fall, 90 kronor styckTEKANNAN från RICE är från samma serie, men den ``köpte``jag för mitt presentkort på Jakobssons möbler ett tag sedan. Mindre KANNOR från samma serie, 120 kr styckVärldens minsta gratängsform. Blev total felköp. Trodde den var så klart större, men vad ska man göra om man inte läste beskrivningen. Kostade 35 kronor.Fina PAPPER från BUNGALOW. Samma stil som de jag tapetserade skåpdörrana med. 135 kronorSå där har jag visat hela paketinnehållet. Mycket fint blev det.
__________________________________

Ska du bli ny kund på BROARNE våre det så roligt om du hade lämnat mitt emajl(skoop@telia.com) som rek. på beställningen så belönar de mig med 50 kr presentkort vilket betyder ju så klart att jag kan köpa ännu mera saker. JeY..FÄRGGLATT O SÖTT TILL KÖKET

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-06 Tid: 20:19:52
Minns ni paketet MANNEN kom hem med på nyårsafton ? Ja den var ju fylld med fina saker från mitt favoritmärke RICE. Sakerna är köpta från  BROARNE och allt var på rea.

Så gulliga KÄKSHANDDUKAR 75 kronor styck


  Borste som man egentligen inte har någon användning för, men den är så fin o hänga i köket så ett synda köp egentligen, 75 kronor.Färgglada små gafflar , 45 kronor förpackningen(de var inte på rea, men inte så dyra ändå)Sen köpte jag lite papper från BUNGALOW och tekoppar, men det visar jag upp lite senare.MÅLAT O FIXAT SKÅPET

......... Kategori: PYSSEL, FIX O TRIX
......... Datum: 2011-01-06 Tid: 18:44:51
Så nu är mitt skåp nästan klar. Tog inspiration av RAJA skåpen. De där svindyra skåpen som kostar 20 000 kronor styck.
 SÅ DÄR SÅG  SKÅPET UT NÄR VI HADE HÄMTAT DEN OCH MANNEN HADE LIMMAT O SPIKAT FAST LÖSA DELARNA......OCH SÅ HÄR SER DET UT NU...
.....SÅ SÅG SKÅPET UT PÅ INSIDAN .......OCH SÅ SER DET UT NU..Ingen 20 000 kronors skåp, men ändå kanska så fint tycker jag.

___________________________

Jag har använd: 1 gratis skåp som vi hittade på blocket
                         Beckers lackfärg
                         Bungalow handgjord papper för att tapetsera dörrarna på insidan
                         House doctor knopparna


JAHAH ??

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-05 Tid: 23:04:20
Undrar vad denna ANONYMA kommentator menar med denna kommentar ?? Och varför ska folk vara anonyma ? Är man för feg för att säga vem man är ?? Vågar man inte stå för sina åsikter ??

Anonym om GRANNFEJDEN ????:
Häller fullständigt med iq fiskmås måsteman ha när man skriver såna här in lägg som du gör
IP: 78.

och lite senare från samma IP adress

Anonym om STARKE MAN:
ÄR DET DIN FARSA ELLER!!!!!!!!!!
IP: 78.


STARKE MAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-05 Tid: 22:37:58
  NI SKA VETA ATT MANNEN MIN ÄR VÄRLDENS STARKASTE MAN..JA JAG SKOJAR INTE. HAN KAN LYFTA EXTREMT TUNGA LYFTER....KÄMPA PÅ ÄLSKLING..DU KLARAR DET..
VAD DUKTIG DU ÄR...FAN OCKSÅ..MEN DU ÄR JU INGEN GUD EN MAN KAN JU BARA KLARA AV SÅ MYCKET..
STORREA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-05 Tid: 22:00:21
Vi var på BAUHAUS i dag och köpte färg till mitt skåp som jag har målat i dag. 
 Såg att de hade storrea på massor med BLACK and DECKER verktyg. 20-50 % alla verktyg som stog på en jätte pall.
 HÄR HAR VI EN VERKTYG SOM KOSTADE FÖRR 449 KRONOR OCH ÄR NU NERSATT TILL OTROLIGA 449 KRONOR.....OCH HÄR HAR VI EN BILDAMMSUGARE SOM KOSTADE 499 KRONOR OCH KAN BLI NU DIN FÖR BARA 499 KRONOR...DET DÄR KALLAR JAG REA DET..ELLER INTE DÅ....

5:E JANUARI

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-05 Tid: 09:09:00
God morgon till finfolket. Här kommer en morgoninlägg, det var ju länge sedan jag skrev ett så det är väl dags nu.
 I dag fyller roliga
GUN år. Så vi säger GRATTIS, GRATTIS,GRATTIS till henne. Hoppas hon tar det lungt nu med festande.
 Vi ska däremot festa loss på IKEA och BAUHAUS så vi får höras senare för nu är det brottom, brottom....MELLANDAGSREA

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-04 Tid: 20:44:20
  Har ni handlat på MELLANDAGSREA i år ? Det har jag i alla fall. Både på nätet och i butikerna. Det har handlats en hel del faktiskt, men inte alls så mycket som jag brukar. Jag försöker o samla ihop allt som man tänkte o köpa o passa på o handla det vid mellandagsrea. Så blir det ju lite billigare.  I år har vi handlat nya hemtelefoner(såna med tre stycken telefonr) det behövdes verkligen för de gamla var så slut så det gick inte ladda de längre. Sen fick mannen mikro(vad glad han blev). Vi har handlat en hel del köksgrejer på IKEAS fyndhörna för jag har fått för mig att jag ska handla KÖK på fyngdhörna. Mannen skakar bara på huvudet och tycker att jag är onormal. Vad då ? Jag är väl helt normal ?
 Hur som helst har vi handlat även lite kläder till barnen och någon plagg till mig samt lite smink och smycken. Ska visa de senare tills dess får ni nöja med denna vackra bild...
Förresten tittar på BYGGLÅV just nu. Jisses vad vackert kök de fixar.GRATIS ÄR SÅ BÄST

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-04 Tid: 18:04:40
Vi hittade en sidebord på blocket som bortänkes så vi var o släpade hem den på nyårsafton. Den är så där vacker......Ja kanske inte så vacker precis, men den var ju gratis och det ska bli vacker när den blir klar. MANNEN har limmat den här o där som ni ser och i dag har det slipats och imorgon ska vi åka till Bauhaus o köpa färg så det blir nog bra tills slut får vi hoppas.


GRANNFEJDEN ????

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-04 Tid: 17:30:39
Har fått en kommentar från Grannfejden på en jätte gammalt inlägg eller då är det från vår idiotgranne  kanske ? Ja vad säger man ? NEJ , tack säger man. Idiotgrannen vi har har vi ingen fejd med. För att ha fejd måste man väl bråka, men vi har ju inte sagt ett enda ord till honom i över 1,5 år. Vi brur oss inte om såna idioter som idiotgrannen. Om han fick någon slags skön känsla för att jävlas o få oss bygga några centimeter mindre vägg får han väl ha det då. Vissa människor har ju inget liv så de försöker o jävlas med andras liv. Så klart blir man förbannad i början, men det där är så gammalt så det är glömt länge sedan. Man lärde sig snabbt att IQ befriade människor ska man inte bli arg på, det är bara synd om de.

Grannar  (grannar@tv.se) om SVAR TILL ANONYM:
http://www.tv3.se/content/grannfejden-soeker-nya-fall
PRICKIGA VAXDUKAR OCH PEPPARKAKSBAK

......... Kategori: SHOPPING
......... Datum: 2011-01-04 Tid: 09:30:00
  Hittade fina vaxdukar på CHILLI i Marieberg. Kostade bara 20 kronor meter och fanns i olika färger o mönstrar. Jag köpte 4 meter för det går åt massor med vaxdukar här hos oss för vi  bakar o målar nästintill varje dag. Nu vaxduk gick i användning direkt när tjejerna bakade pepparkakor i går...  Jag skulle nog ha köpt mera vaxduk så jag kunde ha lindat in både barnen o huset i vaxduk för det  kladdades överalt, men roligt hade de i alla fall.

MEDDELENDA EFTER DÖDEN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-04 Tid: 09:11:19
Det är populärt nu med att lämna en medelande på fecebook eller blogg som publiceras efter ens död. MANNEN tycker att det är ett mycket bra i dee så nu har även han skaffat en. Men jag vill ju inte vänta tills han dör för att få reda på vad som står där så jag har snokat ut den. Det står: DET VAR FRUN SOM GJORDE DET.
 Han anar inte hur rätt han kan ha. Han ska vara hemma hela veckan så han kan hamna i undervärlden snabbare än han anar..


MANNEN O JAG- UPPBLÅSBARA BARBARA

......... Kategori: MANNEN OCH JAG
......... Datum: 2011-01-03 Tid: 22:20:12
Mannen klagar över att jag inte älskar honom

MANNEN: Du älskar inte mig längre
JAG: Nej det gör jag inte.
MANNEN: Gör du inte ????
JAG: Nepp.
MANNEN: men jag älskar ju dig.
JAG: och??.
MANNEN: men då måste du ju älska mig tillbaka. Alla andra kvinnor innan dig har gjort det.

JAG: Älskling UPPLÅSBARA BARBARA räknas inte.


DÖDSLÄNGTAN

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-03 Tid: 19:24:38
Mannen vill dö i dag. Först sa han att VI borde banta och sen sa att JAG ser sliten ut.
 Undrar om man får fortsätta o blogga från fängelset ??


ÅT HELVETE DIREKT.....

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-03 Tid: 18:12:40
  Så där har man brutit sitt FÖRSTA nyårslöfte. För sig var det ju inte den första eller  andra för den delen. Ja, ni vet man låvade ju sluta äta sött. Det där gick åt helvete redan klockan fem på morgonen på nyårsdan när man stoppade några godis i munnen på väg till toan. Den som la godis på mitt nattuksbord ska dö. För sig gör ju några godis inget, men de har ju fått sällskap av tårta, pepparkakor och ännu mera godis efter det. Med andra ord har de ett stort fest där inne i magsäcken nu.
 Den andra nyårslöftet var nog att jag skulle börja röra på fläsket. Vilket slöseri med löften. Trodde jag verkligen att det skulle hända ? Nä inte troligt va ?
 Men jag trodde faktiskt att jag skulle bli en bättre bloggare. Upptatera som förr, bli sergös...Allt gick ju år helvete direkt. För sig har vi haft finbesök i tre dagar och man vill ju inte vara otrevlig mot sina gästen. Vänner åker ju inte hit från världens ände för att umgås med min dator. Men jag ska förbättra mig, bli fin o sergös...ja låvar...

MORGONGÅVA

......... Kategori: Livet just nu
......... Datum: 2011-01-01 Tid: 12:45:30
I NATT LA JAG MORGONGÅVORNA VID BARNENS SÄNGAR SÅ DE SÅG DE DIREKT PÅ MORGONEN  ......OCH DÅ VAR DET BARA O ÖPPNA O BÖRJA PROVA..OCH ÄVEN JAG FICK EN HÄRLIG START PÅ DET NYA ÅRET..EN LEKSAKPOTATIS SATT FAST I TVÄTTMASKINEN.. OCH INTE HAR JAG FÅTT FINA NAGLAR HELLER ÖVERNATTENSÅ NY SKA JAG GÅ TILLBAKA VID SPISEN OCH BÖRJA LAGA LUNCH TILL MINA GÄSTER OCH TILL MIN MASA.


Till Gabriella