RETRO/ VINTAGE BARNKLÄDER

LOPPISFYND / Permalink / 2
    Alla som känner mig vet att jag är ganska så loppisberoende. Eller ja beroende är nog ett starkt ord. Jag överlever nog utan loppisbesök o loppisfynd..nån vecka i alla fall. Eller ja, jag vet inte faktiskt om jag skulle överleva det för jag har nog inte provat.
Om jag inte besöker de vanliga storloppisarna på lördagar så blir det Myrorna eller Bra Begagnat och om allt sånt är stängt så finns det ju alltid Tradera o Blocket.
Mest oväntade fynd kan man dock göra på kvartersloppisar. Specielt i såna områden var det bor både äldre som håller på o sälja sitt hus de har bott i sedan Kungen föddes men även småbarnsfamiljer som har köpt det mesta på IKEA o HM. Där kan man ju både hitta nytillbverkade leksaker o kläder men även en pryl från 1930 som man tycker är fin men som varken fungerar eller som man har någon som helst användnngsområde till och ibland ärligt talat vet jag inte ens vad saken jag precis fyndat för en 20 lapp är till för. Men säg inte det till MANNEN. Han har inte riktigt förstått det med prydnadssaker...
Det jag tycker är dock svårast o hitta på kvartersloppisar är just lite äldre barnkläder. Kläder som är tillverkade före år 2000. Har man tyr så hittar man någon enstaka plagg på en kvartersloppis, mer kan man dock hitta på Myrorna o Bra Begagnat. Här i Närke i alla fall. Dock kan det kosta en o annan slant och vara i ganska så dåligt skick. Men ibland, så har man tyr..
 
Den här jackan hittade jag på Myrorna förra året för  bara 45 kronor. Jessica hade den förra året och nu fick Tessy ta över den. Tycker den är riktigt fin och var i utmärkt skick.
 
 
 
 
Den här klänningen hittade jag också på Myrorna. 30 kr fick jag ge för den. 
 
 
 
Det här är det finaste fyndet jag har nog gjort på Myrorna nånsin tror jag och den kostade bara 30 kr. Lillemannen använde det förra sommaren och han var så fin i den. Tyvär så är den för liten nu. Har inte bestämt mig än om jag ska behålla den eller lägga ut den på Tradera. Det kan ju bli fler barn i framtiden..
 
 
 
Som sagt hur söt som helst..
 
 
 
 
Den här klänningen fick Jessica i klädpaket i lördags. En fynd för en tia på en garageloppis här i Kumla. Den här har hon bestämt sagt hon ska ha på sig på båten..
 
 

 
 
 


 
 
 
 
 
 

HM

Livet just nu / Permalink / 0
Vi ska åka till Estland på semester och barnen undrar vilka butiker det finns där.
 
JESSICA: Finns det leksaksbutiker?
JAG: Klart det gör.
TESSY: Finns det även matbutiker ??
JAG: VAD tror du ? Estland är väl ingen U-land.
MANNEN: Säger du ja.
CARMEN LY: Vad finns det för klädbutiker?
JAG: Alla möjliga. Som HM o sånt.
CARMEN LY: Jag trodde HM var svensk.
JAG: Ja det är det .
CARMEN LY: Men då kan de ju inte finnas i Estland...

WADKÖPINGS MEDELTIDA MARKNAD

Livet just nu / Permalink / 0
   I helgen(28-29 juni, årets program o öppettider HÄR) är det dax för den årliga Wadköpings Medeltida Marknad här i Örebro. Vi brukar besöka det varje år och hoppas på bättre väder i morgon så att vi kan göra det även i år. Förra året trotsade vi ju vädret o åkte till marknaden trots målnen och allt gick ju bra tills det började spöregna o oska o vi blev genomblöta medans vi sprang till bilen. Så i år tänkte vi att när det är molnigt så ska vi inte åka, men barnen är ju rätt sygna ändå. Det är så roligt där tycker de...
Det är gratis entre till marknaden. Det brukar även vara lite andra aktiviteter som är gratis under dagen. Förra året hade de medeltida karusell, man kunde prova på ett o annat samt titta på gycklare o lyssna på musik som musikanter spelade. Men det finns självklart o köpa även ett o annat på marknaden. Det brukar vara ``medeltida``mat o dryck i serveringarna. Man kan även köpa med bröd o godis som är inspirerad av medeltiden. I vissa år brukar även grönsaks odlare vara där o sälja ekologiska grönsaker.
Utöver maten säljs det allt annat möjliga i medeltids anda som smycken, svärd, kläder med mera. Och har man inte pengar eller vill inte handla så är det ju gratis o titta på alla fina saker o alla säljare som är klädda i fina kostymer...
Ska man till marknaden så kan man även ta en runda i själva Wadköping o titta på alla dessa vackra gamla hus som finns där och har man en hel dag och de minsta är med så är det gratis även o besöka Statsparken som har en liten barnpool och lekpark. Men vill man göra lite mer så är Stora Holmen inte långt borta. Där kan man åka lilla tåget, spela minigolf, åka trampbilar, klappa djur och så vidare. Gratis entre även dit, men det kostar o göra olika aktiviteter. Piljetter är ca 10-20 kr. 
Mera saker o göra med barnen i Örebro hittar du HÄR.
 
Bilder från förra årets marknad..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top